Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Pedron lokikirja - harrastelijan kirjauksia  (Luettu 17741 kertaa)

Poissa Pedro

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 119
 • Kesä '12 ja heinäkuun loppu. Taivalvaara DGP.
  • Profiili
  • Taivalvaara DGP (24.9.2012)
 • Oikea nimi: Petteri
Pedron lokikirja - harrastelijan kirjauksia
« : 10.07.13 - klo:16:25 »
Hop.

Alanpa kirjaamaan harrastuspäiväkirjamaisena, katsotaan millaiseksi tämä kehkeytyy. Olisi ehkä hyvä avata jonkinlaisella taustoituksella.

Harrastuksen aloitin 25.7.2012 lomareissulla kotiseudulla. Paikallisen halpahallin hyllystössä oli yllättävän hyvä valikoima Innovan kiekkoja, joita piti mennä ihmettelemään, kun kylällä kuuleman mukaan on hienoa hiihtokeskusrata. Ja kaveri Helsingin päässä oli jo aiemmin houkutellut mukaan, mutta en ollut ehtinyt vielä tarttua täkyyn. Kuitenkin, siinä minä olin kaupan käytävällä niitä lättyjä ja niiden numeroita ihmetellessä useamman minuutin, ennen kuin tajusin soittaa tälle harrastavalle kaverille, että mitäköhän tästä olisi järkevää ottaa mukaan.

Kaupasta kävelin ulos DX Sidewinderin ja DX Cobran kanssa. Enolta haettiin vielä putteria ja draiveria lainaan. Taisi olla Discmanian P1:stä ja PD:tä tai DD:tä. Lainadraiverit kulkivat kuitenkin oikeastaan kantopainona (jälkikäteen ilmeisen hyvä ratkaisu) tulevan reissun. Ennen kierrosta piti heitellä muutamia harjoitusheittoja, tietenkin, takapihalla. Nopeasti kävi ilmi, että naapuri saa uudet ikkunalasit talonpäätyyn ja katolle täytyy kiivetä vähän turhan tiheään, jos ei parempaa treenipaikkaa löydy.

Näinpä siis vanhan urheilukentän kautta itseluottamusta hakemaan. Puolen tunnin jälkeen tiesin, että backhand eli rystyraivi on aloittelijalle mahdoton taitoheitto, paitsi jos heittosuunnalla ei ole väliä. Ihme kyllä, forella pääsi joitain kymmeniä metrejä aika lailla haluamaansa suuntaan. Joten äkkiä radalle!

Kierrettiin siinä paremman puoliskon kanssa pari-kolme tuntia täysinä aloittelijoina Taivalvaaran rataa ja viimeistään jossain kolmannen väylän kohdilla sen jo arvasi, että tämä harrastus ei jää tähän, vaikka tulosten osalta heittely olikin kovin "positiivista". Muutama sellainen kämmenavaus kuitenkin tuli, joista tällä hetkellä olisin kovin ylpeä. Laitan tähän alle linkin Facebookin kuva-albumiini kyseisestä radasta (kuvattu viime syyskuussa). Pitäisi olla täysin julkinen albumi.

https://www.facebook.com/alavuotunki/media_set?set=a.10151127116379811.453525.624594810&type=3

Sen jälkeen on tullut hankittua kiekkoja jonkin verran, kierrettyä ratoja ja treenailtua heittoa enimmäkseen Viikin kuplahallin hiekkakentällä silloin tällöin.

Helsingissä tulee kierreltyä pääsääntöisesti Siltamäkeä ja Kivikkoa. Meilahti on koettu marras-joulukuun taitteessa ja Munkkaan olen fillaroinut kerran kiekkojen kanssa, mutta heittoakaan en heittänyt. Kahden viikon päästä koittaa kesäloma, jolloin harrastuksen "vuosipäivän" kunniaksi olisi tarkoitus kokea Tali. Huh!

Muista radoista useimmin on kierretty varmaankin Mänttä-Vilppulan DGP ja toki Taivalvaara lomien aikaan. Siellähän on viime syksyn ja kuluvan vuoden kevään aikana valmistunut 18-väyläisen välittömään läheisyyteen myös 9-väyläinen, joka oli hieno kokemus heittää vuodenvaihteessa koskemattomassa koillismaalaisessa hangessa.

Kertakokemukset on taskussa myös Keuruun Fontanasta, Karkkilasta, Kaatikselta, Nummelanharjusta, Loviisasta, Kuhmoisista ja Vierumäeltä. Näistä Nummelanharju, Kaatis ja Karkkila kierrettiin kertarykäisyllä marraskuun alussa muutaman kaverin kanssa, mutta Karkkila jäi kesken, kun yö tuli yllättäen heti illan perään ja järveltä nousi valtaisa usva. Olisiko ollut väylä 15, jota availtiin pimeyteen niin, että yksi meistä oli korilla kännykän ledi-taskulamppu päällä majakkana. Sitten piti lopettaa, kun ei nähnyt enää 20 metrin lähestymisessä kiekkoa.

Jos jotain tuloksia löisin tähän näkösälle tämänastisista kierroksistani itselleni muistiin ja muille nähtäväksi, niin valikoin seuraavat:

- Kivikko +8
- Nummelanharju +6
- Siltamäki -4

Kaatikselta on myös "feikki-holari" väylältä 3B (onko tämä sama kuin nykyinen väylä 4?) eli avausten jälkeen vielä treeniavaus Ontario Rocilla aivan tikkusuorana keskelle ketjuja.

Treeniosiota sen verran, että tämän kesän runsas Siltamäen kierto ilman varsinaisia draivitreenejä aiheutti sen, että draivi hävisi ihan täysin pari viikkoa sitten. Ei mitään luottoa draiviin, suuntaa ja korkeutta pystyi vain arvailemaan ennen heittoa. Välillä DX-Valkyrie "kippaili" kädestä yli (oli kylläkin tekniikan eikä kiekon vika) ja välillä lähti kädestä hirmuhyssenä, vaikka ihan flättiä oli tarkoitus laittaa kevyesti menemään.

Niinpä pakkasin sunnuntaiaamuna mukaan D-FD:n, Gold Line Riverin (tuore hankinta), DX Valkyrien, Champion Leopardin, Champion Archonin ja tietenkin nykyisen luottokiekkoni F2 DX Sharkin. Siinä aikani räpellettyäni Viikin hiekkakentällä aloin tajuamaan, että veto ei tule läheltäkään kroppaa, grippi on aivan liian kevyt ja saattoa ei aina juurikaan ole. Kyllä se sen puolisen tuntia niitä itku-repimis-draiveja vaati, ennen kuin edes jollain tavalla alkoi loksahtamaan kohdalleen. Puolentoista tunnin jälkeen olin aika poikki, mutta viimeiset puolisen tuntia oli hyvä fiilis. Kaikki draiverit alkoi lentämään aikalailla toivotulla tavalla siihen 85-90 metriin, Valkyrie ja Archon pari kertaa "satasen päälle" tai tuntumaan ainakin, muistaakseni Jackal myös.

Sen kropan läheltä vetämisen ja tarpeeksi tiukan gripin merkityksen ymmärsi valaisevalla tavalla siinä vaiheessa, kun heitto alkoikin kulkea. Kuinka erilaiselta draivaaminen voikaan tuntua?

Treenissä keskityin jälleen siis rystydraiviin. Kämmentä ei ole juuri tullut ensimmäisten kierrosten jälkeen treenailtua, mutta usein lähestymisissä kuitenkin heiteltyä. Illan treenissä heitin kaikkia kiekkoja muutaman kerran ja Valkyrie osoitti potentiaalia pidempäänkin kämmenlämäriin. River myös lähti nätisti useimmiten, Jackal välillä. Archonista tullee myös hyvä kämmenheittoihin, kunhan tekniikka kehittyy.

Sokeriksi pohjalle ennen kotiin lähtöä tuli vetäistyä Sharkilla muutama 80-85 metrinen suora tai aavistuksen ylikääntävä ja palauttava draivi ilman mainittavaa feidiä. Kävin myös maanantai-iltana putteripainotteisella kokoonpanolla. Lapa/kylki/olka/ojentaja-alue oli melko herkkänä sunnuntaista, koska käytiin tuolloin vielä Loviisan rata kiertämässä illalla (hieno rata, btw). Niinpä lämmittelyllä harjoitus käyntiin ja kun tuntui vähän paremmalta, niin putterit riviin. Bägistä löytyy viime vuoden luottolätty Polecat sekä kolme Aviaria: champion, DX San Marino ja RW-Pro Japan Open. Eka Polecat nätisti ja kevysti 50-60 metriin. Toisena heitetty Japanouppeni sitten yllätti totaalisesti liidelleen lähes viivasuoraan 80 metriin. Täh? Muillakin Aviareilla päästiin lopulta tähän 75-80 metriin ja Sharkilla pari kertaa taas 85 metriin, mutta maanantaina loppu virta aika pian. Draivereista mukana oli Jackal, River, Leopard ja Valkyrie, jotka kukin keskimäärin toimi ihan kivasti, mutta heittely piti lopettaa tunnin kohdalla, kun ei enää pysynyt paketti kasassa toistettavasti. Parempi jättää parin tsemppaamalla onnistuneen draivin jälkeen hyvä maku suuhun ja painua venyttelemään ja lepäämään. Muutama kämmenheitto toimi taas treenimäärään nähden yllättävän hyvin. Satunnaisia antsoja ja hyssejä tuli kokeiltua siellä täällä jäähdytellessä - ihan ok ellei jopa lupaavaa, mutta varsinkin hallittu anhyzer on kyllä mulle edelleen kovin haastava. Idea alkaa hahmottumaan, kai.

Tästä ekasta tuli näemmä huomattavasti tarkoitettua pidempi postaus, vaikka alunperin ajatuksena oli pitää tämä loki aika minimaalisena "kirjauspostina", johon merkkailen ylimalkaisesti heitetyt treenit ja ehkä myös varsinaiset kierrokset. Katotaan nyt millaiseksi tämä sitten muotoutuu.

Ainiin, (viikko)kisailu on puolitotisena tavoitteena aloittaa tällä kaudella :)

EDIT1: tarkistuksen jälkeen Kivikon tulos parani yhdellä heitolla.
EDIT2: treeneistä vähän enemmän
« Viimeksi muokattu: 05.07.17 - klo:00:47 kirjoittanut Pedro »
"... tai sitte tuosta hyssellä"

Poissa Pedro

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 119
 • Kesä '12 ja heinäkuun loppu. Taivalvaara DGP.
  • Profiili
  • Taivalvaara DGP (24.9.2012)
 • Oikea nimi: Petteri
Vs: Pedron lokikirja - aloittelijan kirjauksia
« Vastaus #1 : 11.07.13 - klo:23:40 »
Tänään tuli kierrettyä pitkästä aikaa Kivikko. Aurinko paistoi ja tuulta ei nimeksikään hieman klo 19 jälkeen. Vasta kuudennen väylän tienoilla alkoi kevyt vire tuntua ja mäen päällä tuulikin kohtuullisesti.

Viitisen minuuttia helpohkoa puttailua ja itselle hyvällä prosentilla muutama hieman pidempi sisään. Sitten näytti olevan sopiva väli lähteä kiertämään, joten ykkösen tiille. Eka avaus D-Jackalilla jäi sen verran tassuun, että forea piti huutaa perään. Melkein rullasi oikealta OB:lta tien paremmalle puolelle takaisin, mutta vain melkein. Putterilla korin alle ja nostobogi.

Kakkosella Ch Archonia bägistä ja tavoitteena vain hyvin väylällä rystyllä. Maukas, ehkä oma paras avaus ko. väylälle, tosin hieman pitäisi uskaltaa hakea enemmän mittaa. Nyt siitä vajaasta kolmestakympistä korin alle ja nosto. Ihan hyvä fiilis.

Kolmosella taas tavoitteena pysyä väylällä, eikä tarvetta repiä. Kevyen oksaosuman kautta aikainen feidi Riverillä vasempaan reunaan, mutta turvallisesti sisällä. Taas helppo korin alle ja par. No, ihan mukavasti lähti.

Nelonen. DX Valkyrie. Ei jäädä puihin, eihän. Kevyesti vaan ja liitelee puttiyritykseen, eiks je? No viimesiin oksiin jäätiin ja väylän puolivälissä ollaan. Vaikesta asennosta Sharkki alle viiteen metriin ja puaria tuas. Lähestyminen lämmittää mieltä.

Muutamankin kerran ollut tässä vaiheessa jo reilusti boonusta kortissa, mutta tänään vain yksi pykälä ja heittäminen tuntuu mukavalta ja rennolta. Näinpä siis onkin fiksua poistua mukavuusalueelta ja lähteä vitosella testaamaan forea Valkyriellä. Ei saa liian varmaa olla, vaikka ei tämän hetkisellä draivivarmuudella varmasti olekaan. Mutta mitäs, Valkyrie irtoaa todella vaivattomalla forella unelmaisesti ja menee just minne pitää! Tai siltä se aluksi näytti, korille jäi kuitenkin vielä noin 15 metriä matkaa. Tällä väylällä en lähde hakemaan mitään sankarisäkitystä, kun korin alle saaminenkin on jyrkästä mäestä johtuen tarpeeksi haastavaa. RW-Pro Aviar tottelee ajatusta hyvin ja helppo par taas. No nyt. Avauksen jälkeen takaa kuulunut "oho" hymyilyttää vielä kutoselle lompisessakin :)

Kutosella odotellaan tipuaskelmummot pois vaara-alueelta, ettei päästä lehteen. Siinä on aikaa pähkäillä kiekkovalintaa ja edellisestä rohkaistuneena haetaan Valkyriellä mandon ohi kämmentä. Hitusen jää vaisuksi ja kiekko jää mandon taakse, tai siis eteen tiiltä katsoen... sama kun ois rankun ottanut ja jatkanut dropparilta (kuten Wilpuri teki), kun pakko heittää mandon vierestä vain väylälle alle 10 metrinen. Lähestyminenkin tulee pupellettua sen verran kauas, että putti jää noin 50/50 tsänsseille ja nyt ei mene. Toinen bogi.

Seiskaväylä hirvittää, kun näkee ylämäen nokkoset. No, lopulta näytti ehkä pahemmalta kuin oli, mutta "varma" midaridraivi Sharkilla hajoaa tekniikaltaan ja sukeltaa kauas oikealle. Onneksi takana tuleva ryhmä näkee kiekon ja vinkkaa mistä hakea, muuten ois saattanut vierähtää useampi tovi pöpelikössä. Lyhyt annukka kalliolle aika hyvään paikkaan ja ois tsänssit pelata hyvällä ylämäkilähestymisellä vielä par. Pikkuisen jää matalaksi ja kauas korista, kun kevytkään Jackal-veto ei pääse feidaamaan. Ketjuista ohi ja nostellaan bogi.

Kasilla tuulee jo selvästi. Pudotusta toistakymmentä metriä ja tilaa mennä ihan mistä vaan, ihan miten vaan. Tuuli kuitenkin hermostuttaa. Nyt kaivetaan kakkosrunin C-FD, joka on mulle vakaa väylädraiveri. Sitä nyt draivataan kevyesti alas ja oikean kautta, feidi vie kupille. No, kyllä se 10 metriä menee ehkä alaviistoon, mutta nousee, nousee ja isolla feidillä kolmeenkymppiin korista hiekkatien reunaan. Äh. Superlöysä hysseyritys putterilla menee ehkä sen 15 metriä eteenpäin ja pitkä putti näyttää ja tuntuu hyvältä, mutta ei sittenkään. Neljäs bogi, kolmas putkeen. Silti on edelleen hyvä fiilis.

Ysi taas Archonilla ja tilaa on. Ei ihan kanna koritasanteelle, vaan jää jyrkänteen reunaan. Kori ei näy, joten turha puttailla muuta kuin toivomusputtia. Tippuukin alle kahteen metriin korista ja bogiputki poikki. Kympillä eka kertaa (höh) Ch Leopardi käteen ja reippaasti yli puolen välin pipeä. Iisihkö ja smuutti lähestyminen Sharkilla neljään-viiteen metriin ja huoleton putti sisään.

Ykstoistasella päätän jäädä suoraan spottaamaan Wilpurin heiton, on meinaan sen verran nokkosta ja muuta repuskaa. W laittaa vähän pitkäksi hyssensä, itse C-FD:llä vähän aiottua jyrkemmällä hyssellä puiden yli (oli tarkoitus kiertää puut) ja korin taakse. Puttipaikoilla kuitenkin, mutta haaraputti on mulle satunnainen tuttava ja tehoa uupuu, joten keräillään Aviaria korin alta nosto-parille.

No sitte 12... Kallion päällä saa venailla ja venailla. Näkymät on hyvä, tuuli ei mikään pahin, mutta silti kuumottava. Hiljalleen edellisen ryhmän viimeisetkin kiekot löytyvät ja noin 10 min pähkäily saa meikäläisen siihen lopputulokseen, että nyt on viksuinta koittaa taas forea ja tällä kertaa Archonilla. No mikäs siinä, ku ite kerran käsken. Hyvän tuntoinen heitto, kun kiekko irtoaa räpylästä. Vähän liikaa vasemmalle, no se tulee kyllä pian takasi. Tuulee.. ei se heti olekaan tulossa takaisin. Väylän, tai oikeammin tällä hetkellä "väylän" vasenta reunaa pitkin raidataan. Ja siitä mäntyjen ohi ja vihdoin ujoa feidiä johonkin kallion ja nokkosväylän rajamaille. Löytyy aika kivuttomasti ja korille ehkä 25-30 metriä. Tuosta putteri kahteen metriin ja par. Voittajaolo. Helposti se tässä vaiheessa tulee.

Sitten yksi suosikkiväylistäni, 13. Koko nurmialueen halkovan puron oikea puoli on OB. Korisaarekkeeseen pääsee minunkin draivilla, kun uskaltaa vain heittää. Ei tuule. Mutta sitten kun on aika astua tiille, niin alkaakin puhaltamaan vastaista. Wilpuri käännättää Viikkarinsa yli ja päätyy OB:lle. Minä joudun odottelemaan jostain taas tupsahtaneita muoreja. Wilpuri hakee kiekkonsa ja spottaa varalta mun heiton, kun kerran siellä päin on. Archonilla vaan reippaasti, ei ujostella. Mitä hittoa, vähän liian sutjakas veto. Oikeelle kääntää. Ei varmaan palauta. Ehkä sittenkin tekniikka hajosi? Vai oliko vastainen tuuli. Enivei, identtinen heitto Wilpurin avaukseen nähden, joten W tuo lötät, meitsi kantaa bägit. Jatketaan dropparilta. Lopulta pupelletaan molemmat tästä tuplabogit, älytöntä :D

Metsäväylät himmailee kierroksen kivasti. 14 avataan molemmat midariforeannukalla ja päädytään noin 7-8 metriin toinen vasemmalle korista, toinen oikealle. Molemmat upottaa ja birkut korttiin.

15. Koitetaanpa putterilla nättiä hysseä. Tätä en hallitse juurikaan, mutta nyt opetellaan. Heitto, tai release on miellyttävän puhdas, mutta linja huono. Paukkuu koivun kylkeen ja risukkoon. Taas kuitenkin lähestyminen pelastaa noin viiteen metriin, ja näitä en tänään missaa. En ainoatakaan.

16. Haetaan uudestaan putterilla pientä ja sievää hysseä. Ihan ok linja, puhdas release, hieman korkealle. Näinpä korkealla retajava männynoksa viskaa kiekon taas vasemmalle näreikköön. No, hyvä lähestyminen puiden välistä sen parikymmentä metriä korin alle, mutta päättää rollata taas siihen vitoseen. Huoletta kuitenkin sisään.

17. väylä ja sen kirottu pieni aukko, josta pitäisi avata. Hmm... haetaanpa ihan sen kummemmin treenaamattomia juttuja, ja otetaan taas putteriavaus, mutta kämmenellä. Ja sehän toimii! Tosin, kopsahtaa sen hiton pihlajan reunimmaiseen rimpulaan, vaikka olin jo ihan ainakin melkein varma, että kohta ollaan korilla. Kimpoaa takaviistoon niin, että korin ja kiekon välissä on sekä pihlajarypäs, että kuusi ihan edessä. Jalat niin haaraan kuin menee, ja kappas, tuossa on ihan hyvä aukko kuusen oksien välissä, mistä voisi haaraputtilähestyä korille. Menee just siitä välistä, vähä liikaa oikealta ehkä. Sitte se tökkääkin taas johonkin pihlajan näkymättömään (kuusen oksien piilottamaan) minirunkoon. ääähh... Nöyrästi helppo korille, vaikka meinasikin rullata kumpareelta alas. Vajaasta vitosesta taas bogi.

Viimeinen väylä. 72 m hyssellä "kallioparkkiin". Valitaan taas putteri, kun sillä nyt on availtu. Tällähän vois heittää korkeammankin suoraan koivunnäreiden ja kallioniemekkeen yli. No eiku hysseä nyt kehiin. Wilpuri avaa ihan hyvännäköisen, joka lopulta kuitenkin jäi kalliolle. Mun vuoro, nyt vaan rauhallisesti keskittyminen ja draivi. Tie alkaa ropisemaan takana, fillari tulossa! Avaan äkkiä, ennen kuin se on "danger zonella"! Just joo, kalliolle, lyhyenä linja ja kulma pielessä. Hättäily kannattaa aina. No, lähestyminen kalliolta korille räpsähtää koivunoksaan ja jää noin 8-9 metriin, mikä mulle on jo mukavuusalueen ulkopuolella. Puolen minuutin henkinen kamppailu, koitanko mukiin erittäin uhkaavasta rollivaarasta huolimatta vai laitanko alle. Järki sanoo "laita alle", mutta fiilis sanoo "lötä mukiin!". Lötä mukiin. Voitokas olo tämänkin parin jälkeen.

Henkinen kamppailu ennen viimeistä puttia johtui siitä, että tätä ennen oma paras tulos Kivikosta on +8. Nyt tuossa tilanteessa 17 väylän jälkeen kortti näytti +6:tta ja par-3 väylän kolmas heitto oli kyseessä. Näin siis kaksi pykälää enkasta pois. Vielä ois varaa ruuvata tälläkin osaamisella. Pahimmat hölmöilyt pois, niin nollatulos voisi häämöttää. Mitenköhän kisassa menisi?


Kylläpä tää taas venähti. Jos joku jaksoi lukea, niin kiitoksia mielenkiinnosta. Tämä kirjailu on ihan hauskaa, kun tulee käytyä kierros ajatuksen kanssa läpi :)

EDIT 1: Fudissukat Kivikossa on tosiaan ihan huippuratkaisu! Kiitokset sille, joka viikkokisahehkutuksessa ne mainitsi :) Ei tarvinu välittää nokkosista.
« Viimeksi muokattu: 16.07.13 - klo:15:47 kirjoittanut Pedro »
"... tai sitte tuosta hyssellä"

Poissa Pedro

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 119
 • Kesä '12 ja heinäkuun loppu. Taivalvaara DGP.
  • Profiili
  • Taivalvaara DGP (24.9.2012)
 • Oikea nimi: Petteri
Vs: Pedron lokikirja - aloittelijan kirjauksia
« Vastaus #2 : 13.07.13 - klo:18:37 »
Aamulla mentiin Miguelin (epäpyhä, toim. huom.) kanssa klo 10:03 Kivikkoon ja tarkoituksena heittää pari kiessiä nätissä säässä.

Sää toimi ja aluksi heittokin. Ei mitään huikeata, mutta ihan hyvää tekemistä. Ensimmäinen kierros meni mukavasti 10 väylää, +4 taisi olla siinä vaiheessa kortissa. Sitten jäätävää räpeltämistä väylällä 11. Avaus mettähän ja huono lähestyminen, useampi putti ja vitonen eli tupla. Väylä 12 ja liian varovainen avaus forella ajautui aidan juureen. Hyväntuntoinen lähäri midariforella liiteli kuitenki korin päältä pitkäksi. Kolmannella siis piiitkä putti ketjuja kilistellen ohi. Siitä varsinainen puttiralli, josta vasta NELJÄS upposi eli väylätuloksen 7. Loppukierros junnaavaa kohtuullista avausta ja onnistunutta lähäriä -> pelkkää par-tulosta ja lopulta +10 kierroksen päätteeksi.

Toinen kierros oli kauhea. Ekat kolme väylää, kaikki avaukset OB:lle. Ekalta pääsin kahlaamaan Leopardia ojasta, mutta onneksi sain takaisin. Tässä ei oikein mikään toiminut. Mieleen jäi hyvähköt avaukset väyliltä 4, 10, 11 ja viimeisenä onnistuneena varsinkin 12. 13 OB:lle, kaikilta metsävayliltä plussaa.. HUH huh. Toisella kierroksella kuitenkin pari kymppimetristä sisään, niistä ihan ok fiilis, mutta tuloksena +15.

I really don't feel like viikkokisailu after that...

Eka kierros meni siis mukavasti kahta väylää lukuunottamatta, toinen oli aika taistelua. Ehkä pieni väsy ehti iskeä ekalla kierroksella, en oikein muutakaan keksi. Ainakin aurinko porotti sen verran, että komea t-paitarusketus "rannekellon" kanssa on nähtävissä :D Kivikko Fundraiseria varten täytyy totutella tohon tuplakierrokseen hieman.

Mutta nyt kylmää vehnäolutta, se parantaa auringonpolttamat ja kiekonkirvelemät.
« Viimeksi muokattu: 16.07.13 - klo:15:47 kirjoittanut Pedro »
"... tai sitte tuosta hyssellä"

Poissa Pedro

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 119
 • Kesä '12 ja heinäkuun loppu. Taivalvaara DGP.
  • Profiili
  • Taivalvaara DGP (24.9.2012)
 • Oikea nimi: Petteri
Vs: Pedron lokikirja - aloittelijan kirjauksia
« Vastaus #3 : 15.07.13 - klo:22:59 »
Sunnuntai-iltana tuli kierrettyä Kivikko vielä kertaalleen. Tasapaksuhkoa, muutamia ihan hyviä avauksia, ei hirveesti isompia mokia, pari missattua puttia niistä, mistä yleensä menee. Ei oikein mitään jäänyt sen kummemmin mieleen, paitsi Miguelin kans birkutettiin molemmat väylä 17, mikä on jo ennenkuulumatonta. Enemmän hyvää kuin huonoa. Hyvät avaukset kakkoselle, vitoselle, kympille ja 17:lle (putterifore 6-7 metriin vasemmalta pitkäksi). +9 lopputulos, kun peräti kolme tuplaa tuli otettua.

Tänään taas kävin Viikin hiekkakentällä draivailemassa, mutta aika lyhyttä ja varovaista sai painaa, kun toisessa päässä kenttää oli joku meditaatioitsepuolustelemassa aluksi. Hänen lähtönsä jälkeen ehdin paukuttaa kiekkosetin kerran kentällä pitkittäin, kun kiekkoja noukkiessa jostain pölähti noin 15 teiniä koheltamaan toiseen päätyyn. No, onneksi kattaus oli sopiva poikkikentän heittelyyn, kun mukana oli 3 x Aviar, S-MD2, Shark ja lisäksi vielä Ch Leopard, Dx Valkyrie ja Gold line River. Enimmäkseen siis rentoa draivia puttereilla ja midareilla sekä aluksi varsinkin draiveriosastolla forea. Valkky ja River kyllä toimii sillä osastolla. Kaikennäköstä tuli huomattua taas, ranne meinaa olla jäykkänä -> väpätys ja kippaus. Liian löysä/rento grippi, lätyt on reippaasti vasurissa.

Lisäksi huomasin, että välillä kun koittaa antaa vähän enemmän voimaa eikä kuitenkaan muista keskittyä täysin heittoon, tulee se kaikki rykiminen vedon alkuun jo. Veto voi mennä vähän mistä sattuu ja suoratkin heitot jää lyhyeksi. Sitten perään voi vetäistä putterilla askelvauhdilla hyvällä keskittymisellä metrikaupalla pidemmälle ja tarkemmin.

Keskityin loppupuoliskon tuohon sopivan jämäkkään grippiin ja yritin pitää vedon alussa rannetta rentona, sekä muistaa tuoda vedon kropan läheltä, niin alkoi taas homma toimimaan. Lopuksi paiskoin kovemmalla voimalla kohti nurkan vastarinnettä ja tykkäsin Riverin käyttäytymisestä. Harmi, että jäi vähän "vajaaksi" draivitreeni, mutta parempi tämäkin kuin ei mitään.

Isolla kentällä ja varsinkin pienellä vauhdilla tai paikaltaan heittäessä saatto alkaa tulla sopivan isosti jo automaattisesti. Jotenkin tuntuu, että radalla unohtuu. Tosin hyvien kovempien draivien jälkeen sitä huomaa saatonkin toimineen. Tässä kohdin seuraus onkin syy ja vice versa. Right?

-Pedro-
« Viimeksi muokattu: 16.07.13 - klo:15:47 kirjoittanut Pedro »
"... tai sitte tuosta hyssellä"

Poissa Flick Maniac

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 4 809
 • Discmania
  • Profiili
  • Frisbeegolf Club Keinukallio
 • Oikea nimi: Mikko Setälä
 • Seura: FGCK
Vs: Pedron lokikirja
« Vastaus #4 : 16.07.13 - klo:13:23 »
Aamulla mentiin Miguelin (epäpyhä, toim. huom.) kanssa klo 10:03 Kivikkoon ja tarkoituksena heittää pari kiessiä nätissä säässä.

Keh.  ;D
Discmania Media Partner 2017&2018
Wizard | P3X | MD3 | MD4 | Gator | FD | FD2 | FD3 | CD2 | PD2 | Rampage
Päiväkirja
http://www.instagram.com/Flick_Maniac
http://www.youtube.com/user/glaabaglooba

Poissa Pedro

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 119
 • Kesä '12 ja heinäkuun loppu. Taivalvaara DGP.
  • Profiili
  • Taivalvaara DGP (24.9.2012)
 • Oikea nimi: Petteri
Vs: Pedron lokikirja
« Vastaus #5 : 16.07.13 - klo:23:44 »
Aamulla mentiin Miguelin (epäpyhä, toim. huom.) kanssa klo 10:03 Kivikkoon ja tarkoituksena heittää pari kiessiä nätissä säässä.

Keh.  ;D

Katsoin aiheelliseksi tarkentaa :D
"... tai sitte tuosta hyssellä"

Poissa Pedro

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 119
 • Kesä '12 ja heinäkuun loppu. Taivalvaara DGP.
  • Profiili
  • Taivalvaara DGP (24.9.2012)
 • Oikea nimi: Petteri
Vs: Pedron lokikirja - aloittelijan kirjauksia
« Vastaus #6 : 17.07.13 - klo:00:25 »
Tänään tuli täydennystä raineriosastolle parin Valkyrien (dx ja star) ja yhden Gold Line Riverin muodossa, joten pitihän sitä illalla haalautua kentälle taas. Ja mukaan vanha Nokia, joka nykyään toimittaa enimmäkseen digikameran virkaa.

Ikinä koskaan en ole draiviani videolta nähny (pl. aloitusviikolta yksi fore), joten päätin surrata videokuvaa lämmittelyn jälkeen. Luulin tosissani draivaavani sellaisella vedolla nykyään, että ei lähe kropan takaa, on aika suora ja tulee läheltä kroppaa lopussa. Aavistuksen hyssekulmalla jne. No... tähän alle lisään kohta linkin ekasta setistä, siis ennen kuin olin nähnyt tekniikkaani ikinä ite. Myös yksi yksinäinen putteridraivi linkkinä sekä viimeinen setti kaikenmaailman venkoilun jälkeen. Setti ja järjestys on molemmissa videoissa samat:

1) Champion Aviar 175 g
2) DX Shark 180 g
3) DX Valkyrie 168 g
4) DX Valkyrie 175 g
5) Star Valkyrie 170 g
6) Gold Line River 175 g
7) Gold Line River 173 g

Eka setti:Toisen setin kuvaus stoppasi puheluun just putteridraivin jälkeen, tässäpä siis yhden heiton näyte:Ja sitten kun tulin tietoiseksi tästä ihmeellisestä "alasvingistä" ja kropan takaa vedosta, koitin muuttaa tekniikkaa ja heittelin mitä sattuu heittoja. Osa meni myös sen piikkiin, että tulin liiankin tietoiseksi kamerasta. Ajattelin laittaa eetteriin vielä viimeisen heitetyn ja kuvatun setin, kun heitin vain. Pari lipsautusta siinäkin, kun unohtui väsyneenä pitää kiekosta kiinni.. :) Viimeinen draivi kuitenkin varsin mukavasti pienellä ässällä tömähti kuplahallin seinään juuri ja juuri jättäen kohtuullisen hyvän fiiliksen, vaikka sekava treeni olikin.Ekassa setissä Aviar ja Shark menee kaiketi jonnekin 70-80 metrin väliin, en ole kulmasta kulmaan mitannut pituuksia. Suoraan pituussuunnassa maalin tolpalta tolpalle oli GPS:ni valehtelaman muistaakseni noin 90 metriä. Se tuli lämmittelyissä heitettyä minulle uuden 173 g Riverin ensiheitolla ilman vauhtia luotisuoraan.

Kovin mielelläni otan kommentteja vastaan tekniikasta, huomioita, vinkkejä ja (rakentavaa) palautetta.

Omat huomiot:
- tuo vedon taka-asennosta lähtevä "ylhäältä alas - alhaalta ylös"-svingi pitää opetella pois (saatossa huomaa varsinkin, samoin kämmen kääntyy taivasta kohti)
- vedon linja pois kropan takaa
- rauhoittaa vedon alkua ja keskittyä terävään "piiskaan"
- takakenosta pois, painoa vähän eteenpäin, ehkä hieman matalampi asento. Tuolla voisi korjautua kaksi ensimmäistä kohtaa.
"... tai sitte tuosta hyssellä"

Poissa mambo

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 470
  • Profiili
 • Oikea nimi: Janne Uggeldahl
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Pedron lokikirja - aloittelijan kirjauksia
« Vastaus #7 : 17.07.13 - klo:09:20 »
Oikeita huomioita olet tehnyt. Hidasta vauhtia, keskity hyvään ryhtiin, tasapainoon ja vedon suoruuteen. Hae mielummin takavedon suunta tiipädin vasemmasta takanurkasta, tällöin kyynärvarsi ja käsi pysyy mukavasti irti kehosta eikä turhaan kietoudu kropan ympärille. Keskity myös viemään kyynärpää mahdollisimman eteen ennen rykäisyä.


Poissa Pedro

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 119
 • Kesä '12 ja heinäkuun loppu. Taivalvaara DGP.
  • Profiili
  • Taivalvaara DGP (24.9.2012)
 • Oikea nimi: Petteri
Vs: Pedron lokikirja - aloittelijan kirjauksia
« Vastaus #8 : 17.07.13 - klo:10:00 »
Oikeita huomioita olet tehnyt. Hidasta vauhtia, keskity hyvään ryhtiin, tasapainoon ja vedon suoruuteen. Hae mielummin takavedon suunta tiipädin vasemmasta takanurkasta, tällöin kyynärvarsi ja käsi pysyy mukavasti irti kehosta eikä turhaan kietoudu kropan ympärille. Keskity myös viemään kyynärpää mahdollisimman eteen ennen rykäisyä.Kiitoksia neuvoista, näitä lähden hakemaan seuraavassa treenissä. On jotenkin hauskaa, että luulin hakevani takavedon juuri hieman liioitellusti vasemmalta ja irti kropasta, mutta mitä vielä :)
Okei, muutamissa draiveissa huomaa, että aluksi taakse kurotus suuntautuu mukamas hyvin ja haluamaani suuntaan (ehkä silti liikaa kohtisuoraan taakse), mutta siinä vaiheessa kun tukijalka alkaa tulla maahan, tapahtuu jotain, jossa siirrän kroppani ikäänkuin heittolinjan "eteen" tai päälle. Siitä virhe lähtee kertautumaan heittoon. Tässä varmaan juuri tuo ryhtiin ja tasapainoon keskittyminenkin jo auttaa. Videon drilliä täytyy ehdottomasti kokeilla.

Jalkojen työskentelyyn en heittäessä kiinnitä juurikaan huomiota. En tiedä, onko siinä isompaa virhettä, mutta olen huomannut koko heiton menevän "ohi" painonsiirtoon ja tukijalkaan keskittyessä. Ehkä keskityn siihen sitten, kun veto on siinä kunnossa, että voi lähteä tavoittelemaan niitä maksimipituuksia. Tosin silloin täytyy vaihtaa treenikenttääkin.

EDIT: Miltähän mun draivi on näyttänyt viime syksynä tai alkukesästä, kun luulin löytäneeni "vartalonläheltävedon" tuossa puolisentoista viikkoa sitten. Ehkä ihan hyvä, ettei ole videomateriaalia ;D
« Viimeksi muokattu: 17.07.13 - klo:10:35 kirjoittanut Pedro »
"... tai sitte tuosta hyssellä"

Poissa Pedro

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 119
 • Kesä '12 ja heinäkuun loppu. Taivalvaara DGP.
  • Profiili
  • Taivalvaara DGP (24.9.2012)
 • Oikea nimi: Petteri
Vs: Pedron lokikirja - aloittelijan kirjauksia
« Vastaus #9 : 22.07.13 - klo:00:12 »
Perjantaina tuulisessa Kivikossa +14. Neljä väylää pilasi tuloksen, muuten meni mukavasti.

Tänään aamulla Savelanpuistossa draivitreeniä (koko ajan ilman vauhtia, ja useimmiten ilman täyttä reach backia) kokoonpanolla 2xAviar, Shark, S-MD2, Star Leopard, GL River ja hakattu Pro Dessu. Draivit sujui pääsääntöisesti mainiosti. Aluksi hieman tarkoituksettomasti lähti varsinkin putterit  hyssenä, mutta kyllä sekin siitä. Parempi puolisko oli mukana ulkoilemassa ja pyysinkin häntä kuvaamaan kaksi settiä. Silloin meni heitto aivan sekaisin. Kuvauksen jälkeen taas hyvää tekemistä. Heitoilla mittaa oli ok heitoilla: putterit 55-70 m, midarit 65-75 m ja draiverit 70-85 m.

Iltapäivällä penkkiurheiluna ja mentaalitreeninä EO ratkaisuhetket.

Illaksi myöhäiskierrokselle Kivikkoon taas. Ennen ysiä tuuli välillä vielä reippaastikin, mutta puhtaaseen vastatuuleen/puuskiin ei tarvinu avata kuin vitonen ja kasi. Muuten ihan ok. Alle käyn läpi väylittäin lyhyesti kierroksen omalta osalta.

1) S-MD2 paikaltaan hyssenä. Vähän jännitti riittääkö mitta. Turhaan sitä jännitin, mutta sivutuuli otti sen verran pohjaan, että skippasi griiniltä kahdella skipillä tielle, OB:lle. Dropparilta putteri lähti hitusen liian ylös ja taas skippinä OB:lle. Dropparilta seuraavaksi Sharkki korin kautta vähän pitkäksi ja alarautaputin jälkeen seiska. Heti +4.

2) Hyvä avaus Star Valkyriellä, hyvä "puttilähäri" Sharkilla ja par.

3) Hieno rento avaus paikaltaan Riverillä kolmeen metriin korista ja helppo birkku.

4) Kevyeen vastaiseen Riverillä hitusen ylikääntävä avaus, oikasi vielä lopuksi, mutta feidata ei ehtinyt. Korin alle 20 metrin putterifore ja par.

5) Pitkästä aikaa bäkkäriavaus vitoselle, puuskittainen vastatuuli. Riveri käänsi selvästi yli. Kutosen koriin olisi ollut paremmat saumat. Yritin alamäkeen pientä hysseä korille, mutta nousi liikaa ja voimaa liikaa, joten päädyin tii-kori-linjalle noin 20 m korista. Siitä nöyrästi alle ja bogey.

6) Suora putteridraivi ilman vauhtia sweet spottiin käännökseen. Putterilähäri noin 4 metriin korin taakse. Varma birkku? Putti ketjuihin, aika ylös ja hieman vasemmalle. Pthyi ulos. Nosto-par.

7) Dessulla oikein mukavalta tuntunut draivi kohti herkkuspottia. Otti sittenkin männyn oksaan. Varmaan hyvällä jatkopaikalla kuitenkin... ei sittenkään. Kenotti männyn edessä runkoa vasten. Ei toivoakaan draivata rystyä rikkomatta kättään puunkylkeen. Epäonnistunut fore ylös, mutta melkein tielle. Hyvä lähestyminen noin 5 metriin. Tuuliputti, en muista oliko myötäinen vai vastainen, liian varovainen. Korin yläreunaan, mutta ei pomppaa sisään vaan ylös ja tipahtaa korin alle. Bogia siis.

8) Tarkotus laittaa Sharkkia rohkeasti alaviistoon kevyessä hyssessä. Huono release, väpätys, kippaa ja rollaa oikealle, mäen ja "pöydän" kulmaan. Ok lähestyminen Aviarilla, mutta vähän kauas. 10 metrin alamäkiputti on kilahtaa sisään, mutta ei aivan. Toinen bogi.

9) Dessua säpäkästi toiveena koritasanne. MELKEIN. Jään jyrkänteen kulmaan noin 10-15 m korista niin, että näen kuitenkin korin yläosan. Aviar matkaan korin alle ja heleppo par.

10) Riverillä rennosti ja mahdollisimman pitkälle. No, selvästi yli puolenvälin, mutta kippaa oikealle eikä tuu takas edes hyllylle. Bägi korin ja lien väliselle linjalle pipen hyllylle merkiksi. Midarihysse kolmeen metriin puolisokkona ja helppo par.

11) MD2 paikaltaan hyssenä (eka kertaa avaan tän jollain muulla ku draiverilla). Paras oma avaus ikinä tälle väylälle ja birkkuputilla kolmessa-neljässä metrissä. En erehdy.

12) Birkun jäljiltä mulla honorit jännäväylällä. Mutta kallion päällä dessu kädessä on yllättävän rauhallinen olo. Ei enää juuri tuule. Älä ajattele, mihin se voi mennä, keskity vain draiviin. Rohkeasti. Lähtee hyvin, kääntää minimaalisen hetken minimaalisesti yli, oikaisee, liitää ja feidaa kevyesti 25 metrin päähän korista. Lähestyminen putterilla osuu ketjuihin, mutta ei jää. Parin saa vielä ihan putata. Olen nyt mitannut tämän väylän kahteen otteeseen Disc Golf Drivellä ja tulokset tiin etureunasta kopin keskitolppaan olleet 117,5 m ja nyt 114,7 metriä.

13) Dessulla hieman ujon oloinen avaus. Pientä virhettä, kun kääntää yli. Ei kääntänyt vedon voimasta. Feidaa melkein griinille, mutta kuuluu pläts. Kellui onneksi katollaan ojassa alle 2 m OB:n puolella. Dropparilta ihan kelpo midarihysse ja reilusta vitosesta putti sisään, "pelastin" bogin.

14) Siinä ihan ensimmäisen puun, ison puun, oikealla puolella on matalalla pieni aukko, josta periaatteessa voisi avata niin, että putterilla kevyt suora heitto pienellä feidillä vie korin alle. Jos menee ihan polvilleen ja kattoo. Ja mun oli ihan oikeasti vain tarkoitus kattoa, että oisko siinä kiekonmentävä väli, jos JOSKUS läpällä koittas heittää polvelta. Siinä polvillaan Aviar kädessä sitten jokin piru olkapäällä kuiskii, että "anna mennä, anna mennä". Heittelin tosiaan aamulla paikaltaan avauksia lähes pelkällä kädellä, pienellä painonsiirrolla, joten miksei se tästä polveltakin menisi, siis kahdelta polvelta. Sen tästä viisastuneena sanon, että se painonsiirto polvillaan kovalla tii-pädillä ei oo ihan simppeli... Aviar siihen parin metrin päähän puun vasempaan kylkeen ja 90 astetta sivuun tielle. Kolme muuta kaveria sai hyvät naurut ja minä bogia korttiin, vaikka olisi ollut todella hyvät saumat omaan ennätykseen. Ei näin... ei, v****, näin.

15) Hyvähkö vauhditon putterihysse, jäi kuitenkin johonkin risuun. Pitkä puttiyritis jää torsoksi ja helppo par.

16) Mainiontuntuinen vauhditon putterihysse, jää siltikin johonkin oksaan. Pitkähkö alamäkiputti menee vähän ohi ja minikuusten väliin. Ongelmallisesta puttiasennosta kuitenkin sisään ja par.

17) Aavistuksen ylitaittava putteridraivi ottaa puuosuman "aukonreunalla" ja pakottaa jatkamaan oikealle kääntävällä lähärillä. Liian korkeana ja Aviar liitää yli kympinringin takaoikealta yli. Ponneton yritys jättää helpon boginputin.

18) MD2 käteen. Matkaa korille 72 metriä. Tukeva asento tiimaton etureunaan ja mukava hysse tilaukseen. Onnistuu! Viiden metrin birkkuputti ylämäkeen. Tasapaino meinaa pettää juuri putatessa, lötä tarttuu vähän sormiin ja menee oikealta ohi koskematta ketjuihin. Taputellaan kuitenkin helppoa par ja auringon jo laskettua ynnätään tulokseksi +8, joka sivuaa vanhaa Kivikon ennätystäni. Ei hassumpi kierros ykkösväylän +4:n jäljiltä!

Paljon oli varmuutta draiveihin tullut ja varsinkin midaridraivit ja putteriheitot kautta linjan toimi mukavasti. Vauhditon draivaus toi molemmat birkut ja oikeastaan vitosen ja kasin tuuleen kipanneita avauksia lukuunottamatta yksikään avaus ei mennyt pipariksi. Ai niin, no se 14:n polvipelleilu. Hyvä fiilis! Ja alkaneen loman kunniaksi ehkä aamulla taas Kivikkoon, jos jaksaa. Jes!

« Viimeksi muokattu: 22.07.13 - klo:00:30 kirjoittanut Pedro »
"... tai sitte tuosta hyssellä"

Poissa Pedro

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 119
 • Kesä '12 ja heinäkuun loppu. Taivalvaara DGP.
  • Profiili
  • Taivalvaara DGP (24.9.2012)
 • Oikea nimi: Petteri
Vs: Pedron lokikirja - aloittelijan kirjauksia
« Vastaus #10 : 23.07.13 - klo:17:10 »
Tänään pari-kolme tuntia draivitreeniä Savelanpuistossa. Melkoinen tuuli oli, joten valitsin puistosta paikan niin, että pääsi heittämään myötätuuleen tai välillä sivumyötäiseen. Tuli draivattua vähän kaikenlaisella, ensin putterit ja midarit aika monta settiä, sitten midarit ja väylädraiverit + Star Valkyrie, sitten vielä kaikilla draivereilla eli Dessukin mukaan. Otin mukaan muutaman lätyn, joita ei ole viime kierroksilla ollut edes bägissä ja niitä aina sinne tänne väliin myös.

Tämänhetkisestä käyttöarsenaalista mukana oli Aviarit (Champion ja RW Pro), S-MD2 ja DX Shark, GL River, Champion Leopard, Star Valkyrie ja Pro Dessu. "Extroina" oli mukana 2*DX Valkyrie (168g & 175g), C-FD (2nd run) ja Blissu Wraith (148g).

Aluksi ei oikein meinannut lähteä. Taas tahatonta hysseä. Aika nopeasti heittämiseen pääsi kuitenkin kiinni, varsinkin kun tuli kiskottua vauhditta useita sarjoja. Kun tatsi löytyi, myös ihan kivaa siivua tuli midareilla. Lähtipä Star Valkyrie kertaalleen paikaltaan noin 110 metriin, kun käänsi sopivasti yli ja otti hyvät nosteet.

Myös pienellä vauhdilla draivaaminen meni tänään ihan kivasti. Dessu ja Star Valkky liiteli useamman kerran päälle sataseen. Tuntuu, että vedossa on kuitenkin edelleen välillä ongelmaa, samoin tasapainossa. Varsinkin, kun ei erikseen muista keskittyä näihin. Paras setti kokonaisuutena taisi tulla parin askeleen hitaalla vauhdilla. Pituudet alla tästä kuuden kiekon sarjasta Disc Golf Drivella mitattuna (käyttökiekot ilman puttereita):

86 m (MD2)
90 m (Shark)
98 m (Leopard)
104 m (Dessu)
110 m (Valkyrie)
91 m (River)

Loppua kohti alkoi tekniikka hajoilemaan, mutta sielläkin jossain välissä putterit pääsi takaisin mukaan ja Champion Aviar hätyytteli ysikymppiä, ehkä hieman päälle 85 m parhaalla siivulla. Lopussa varsinkin midarit ja putterit oli luotettavimpia väsyneissä draiveissa, kun draiverit alkoivat lipsumaan käsistä. Dessu tosin siivutti oikeastaan koko ajan samaa linjaa ihan hyvin.

Tänään taitaa radat jäädä kiertämättä. Loppuviikon ohjelmassa on kuitenkin Talin ensipuraisu ja Kivikko Fundraiser, joka tosin on vielä hitusen epävarma.
Toivottavasti sinne nyt pääsee.
« Viimeksi muokattu: 23.07.13 - klo:17:15 kirjoittanut Pedro »
"... tai sitte tuosta hyssellä"

Poissa Chukie

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 236
  • Profiili
 • Oikea nimi: Jukka Teräs
 • Seura: TT
Vs: Pedron lokikirja - aloittelijan kirjauksia
« Vastaus #11 : 24.07.13 - klo:09:11 »
Saako Savelanpuistossa treenata rauhassa? Olen pohtinut, että missä stadissa pystyisi tekemään toistotreenejä... Sun juttujen perusteella Savelanpuisto vaikuttaa lupaavalta.

Poissa ymme

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 928
  • Profiili
 • Oikea nimi: mika koskikallio
 • Seura: disc golf vikings
Vs: Pedron lokikirja - aloittelijan kirjauksia
« Vastaus #12 : 24.07.13 - klo:10:21 »
Saako Savelanpuistossa treenata rauhassa? Olen pohtinut, että missä stadissa pystyisi tekemään toistotreenejä... Sun juttujen perusteella Savelanpuisto vaikuttaa lupaavalta.

savelanpuisto on ihan jees, aurinkoisella säällä yleensä varsin paljon auringonottajia ja muita randomliikkujia. ei välttämättä draivitreeniin joka päivä, mutta korien ympäristöt otat yleensä olleet hyvin käytettävissä esim. lähestymistreeniä varten

Poissa Chukie

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 236
  • Profiili
 • Oikea nimi: Jukka Teräs
 • Seura: TT
Vs: Pedron lokikirja - aloittelijan kirjauksia
« Vastaus #13 : 24.07.13 - klo:11:25 »
Saako Savelanpuistossa treenata rauhassa? Olen pohtinut, että missä stadissa pystyisi tekemään toistotreenejä... Sun juttujen perusteella Savelanpuisto vaikuttaa lupaavalta.

savelanpuisto on ihan jees, aurinkoisella säällä yleensä varsin paljon auringonottajia ja muita randomliikkujia. ei välttämättä draivitreeniin joka päivä, mutta korien ympäristöt otat yleensä olleet hyvin käytettävissä esim. lähestymistreeniä varten
Tämä riittääkin. Eli sateella vaan sinne kylvämään kiekkoja. :)

Siellä on tullut käytyä vain kerran höntsäilemässä kavereiden kanssa ja vaikutti ihan sopivalta paikalta treeniin. Vähän kehittelee omia "väyliä" niin pystyy harjoittelemaan eri heittojen linjoja. Kivikko on lähempänä, mutta se on sen verran suosittu, ettei siellä oikein pysty/viitsi omimaan väylää tai koria itselleen.

Poissa Pedro

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 119
 • Kesä '12 ja heinäkuun loppu. Taivalvaara DGP.
  • Profiili
  • Taivalvaara DGP (24.9.2012)
 • Oikea nimi: Petteri
Vs: Pedron lokikirja - aloittelijan kirjauksia
« Vastaus #14 : 24.07.13 - klo:12:07 »
Juu, ihan hyvä paikka treenata ainakin aamuaikaan ja/tai vähän huonommalla säällä. Eilen puolenpäivän jälkeen tuuli sen verran kovaa, että auringonottajia näkyi vain kourallinen ja nekin puiston reunoilla tuulensuojassa. Lauantaina kävin sen verran aikaisin, ettei ollut muita kuin nappulafutaajia toisella "kentällä" ja tosiaan korien välissä oli ihan hyvin tilaa.

Tänään tuli koettua sitten Tali.

On se vaan hieno rata! Eikä varsinaisesti ylivoimaisen vaikea. Nojoo, tuloskortissa oli kierroksen jälkeen enemmän plussaa ku lämpömittarissa tällä hetkellä (+18 atm), mutta silti. Draivit oli jostain syystä hieman epävarmoja tänään. Mutta avauksia sai heittää niin puttereilla, midareilla kuin useammalla draiverillakin. Näistä ehkä putteriavaukset oli luotettavimpia. Useampia aika tyhmiäkin yrityksiä tuli testattua varsinkin lähäreissä, siis semmoisia "en tätä 84 % varmuudella hallitse, mut oon nähny youtubessa ku porukka heittää näin" hieman ehkä kärjistettynä ja niistä ropisi aika paljon plussaa. Jos heittäisi enemmän omien taitojen mukaan, lähtisi puolet plussista pois. Huippupäivänä voisi selvitä muutamalla.

Suurin onnistumisen fiilis tuli väylällä 16. Avaus tosin oli täysin epäonnistunut antsayritys, joka rollasi kauas vasuriin ja matkaa korille jäi jotain 40-50 metriä. Shark forella vähän vaikeasta haara-asennosta puiden takaa meni suoraan kohti koria, ja suoraan ketjuihin hyvinkin keskelle koria. Sylkäisi kuitenkin kopan reunan päälle ja JUURI ja juuri putosikin ulkopuolelle. Jäi siis birkku odottamaan perj.. ensi kertaa. 17 väylän pupelsin tuplaksi, kun en laittanut kakkosheittoa korin alle vaan yritin putata kaukaa sisään... viimenen väylä kolmen outin kautta yheksällä heitolla (avaus kämmenellä feidasi oikealle outtiin, kolmosheitolla erittäin heikko s-heittoyritys vasurille kauas outtiin ja kutosheitolla piti vain nepata saareen, mutta lipsautin oksiin). Noin kolmannes plussista siis viimesellä kahdella väylällä.

Tali vakuutti. Illalla Kivikko.
"... tai sitte tuosta hyssellä"