Frisbeegolf-keskustelu > Frisbeegolf

Vammoja, vaivoja tai muita kipeytymisiä

(1/12) > >>

Mikael Häme:
Minkälaisiin ootte itse heitellessä törmänneet? Vinkkejä ym. kuinka hoitaa tai parantaa vaiva?

Mulla ainakin keskisormen keskivaiheilla tommonen kovettuma tai jopa viime kesän lopulla haavaksi asti kehittynyt. Rystydraivissa kiekon rimmi raapasee monesti juuri tuosta kohdasta aiheuttaen kipeytymisen. Onko otteessa vikaa vai johtuuko vaan liiasta heittämisestä? Onko teillä muilla samaa vaivaa, ja miten ootte hoitaneet? Mä käytän tavallista urheiluteippiä välillä kovettuman kohdalla, mutta sen vaikutus heittoon (varsinkin puttaamiseen) on melkoisen suuri.

hece:
Välillä on samaa vaivaa. Kuten viime viikolla kun heitti tauon jälkeen monena päivänä paljon. Käytin ennen myös urheiluteippiä, mutta se on joustamattomana todella vaikea laittaa niin ettei haittaa. Ostinkin sitten rullan kallista kinesioteippiä apteekista. 5m rulla oli luokkaa 18e. Sitä kuluu kuitenkin vain 5cm pätkä per käyttökerta joten on todella riittoisaa. Siinä on myös liimapuolella suojapaperi ja olenkin pätkinyt sopivan mittaisia pätkiä muovipussiin bagiin mukaan. En ole huomannut että haittaisi heittämistä.

Mikael Häme:
Okei, pitänee kai testata :) Onkohan olemassa mitään ainetta, mitä kannattaa tohon laittaa?

ymme:
varsinkin innovan kiekoissa usein on rimmissä tehtaalta peräisin oleva leikkausjälki, joka tekee rimmistä erittäin terävän. tällaisia kiekkoja en uskalla enää heittää ollenkaan etusormi rimmillä, vaan perinteisellä power gripillä, kun rupesi keskisormi sun tapaan verestämään viime kesänä. koitin laastaria ja teippiä, mutta tatsihan siinä lähtee ihan kokonaan. koitin myös tylsyttää näitä rimmejä maahan hinkkaamalla, mutta star ja champ ovat muoveina sen verran kestäviä, että kuluminen on vähän pidempi prosessi.

ite muljautin nilkan pari kertaa viime kesänä metässä korien perässä seikkaillessa. Lukuisia kertoja tämän aiemminkin kokeneena voin sanoa, että rauhallinen kävely on tähän paras hoitokeino. heittäminen nilkan taittamisen jälkeen kyllä jää ainakin viikoksi, varsinkin jos  kyseessä on tukijalka, mutta viikossa-parissa saa nilkan takaisin juoksukuntoon, kun ei vaan jää kotiin lepäämään. tietenkin nämäkin vammat ovat suhteellisia ja iästä riippuvaisia, mutta niin kauan kuin nilkka ei murru, niin suosittelen kävelemistä sen minkä ei kovin pahalta tunnu

wakabunga:
Oon todennut muutaman kaverin kanssa tuon keskisormen ja etusormen "haavautumisen" kohdalla sen asian, että ei kannata teippejä yms käyttää. Kun heität vain tarpeeks niin se nahka kovettuu siitä ja ei vaivaa enään. Itsellä etusormessa ja keskisormessa tollanen kova kohta molemmissa, aluksi haittasi heittämistä ja oli kipeä mutta enään ei oo haittaa ollu pariin vuoteen kun iho tottunut ja kovettunut tuosta.
Itsellä isoksi ongelmaksi on muodostunut kipeytynyt kyynärpää liiasta foren heittämisestä. Heitin aluksi pelkästään pari vuotta pelkkää forea, mutta oli pakko bäkkäri opetella kunnolla kun ei käden takia pystynyt forea heittämään enään.
Nykyään bäkkäri paljon parempi kuin fore, ja foren pituus ottanut takapakkia varmaan n. 40-50 metriä draiveissa.
Kyynärpää kestää sen n. 20-30 fore heittoja päivässä tällä hetkellä ettei kipeydy liikaa ja kipu sietämätöntä.
Se oli tosiaan niin kipeä että meinas itku tulla kun foren heitti.. ei kiva.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta