Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Murjotusketju  (Luettu 185069 kertaa)

Poissa JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 630
  • Profiili
Vs: Murjotusketju
« Vastaus #795 : 15.08.18 - klo:14:50 »
Hallelujaa ilosanoma! Saatoin saada vapautuksen juoksemisesta lopuksi ikää Tyynessä kolhitun jalan takia. Hoito puihin, kun diagnostisoinnin aloitus kesti ja on osin kesken edelleen. Ja eilen kuntoutusohjeiden saaminen satutti lisää. Pakkia ennen toivottavaa edistystä. Leikkaus ei yleensä auta, joten ei tutkita, kun hoito on joka tapauksessa kuntoutuksella parempiin tuloksiin vievä kuin leikkaus. Siten on vain epäily ylirasituksen aiheuttaman tulehduksen lisäksi hajonneesta osasta, jolle ei voi muuta tehdä kuin vaihtaa teko-osa. Näin nuorelle ei yleensä kannata sitä tehdä.

Saa nähdä, onko minusta kuvaajaksi ja heittäjäksi. Ainakaan oikealla rystyllä. Koira säästäisi fore, mutta sitä suitsii käsivammat. Vasuri saattaa helpottaa jalan rassia, mutta se on vain teoria, mitä en aikoihin taida päästä testaamaan.

Kyllä elämä on ihanaa!

Oikeasti uskon pystyväni tiin puolelta kuvaamaan soolona ja ainakin osan välistä, mihin ehtii juoksematta tai vähällä hölkällä kuvaamaan kahdella kuvaajalla. Eiköhän soolona korin päästä kuvaus päätapana kuvata ole ohi. Vain jonoissa ja harvoilla väylillä ehdin enää jalan sietämällä tavalla vastaanottopäähän. Pah.

Nyt sain liikuntaluvan 15 minuuttia max ja  eihän se auta, kun kuntoutusohjeiden haku rikkoi jalkaa taas niin, ettei ruokakauppaankaan ole asiaa.

Poissa tapioe

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 820
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tapio Eskola
Vs: Murjotusketju
« Vastaus #796 : 27.09.18 - klo:16:55 »
Tänään meinas kyllä vähän murjotuttaa kun tuli hyvin selväksi, että kyynärpää ei kestä heittää yhtään forea. Ensimmäinen forehysse kirpaisi sn verran makiasti, että homma sai jäädä siihen. Hyvin kyllä huomasi miten iso osa omaa peliä fore on ja toisaalta miten iso etu siitä on, että voi heittää tasapuolisesti kumpaakin heittoa.

Onneksi kyynärpäässä ei ole mitään isommin rikki, oliskohan jotain bursiitin tapaista tai pientä tulehdusta ojentajan jänteessä. Pitää alkaa buranaa rouhimaan, josko se sillä lähtisi. Sinänsä jännä kun koko kesän sai heittää ihan sydämensä kyllyydestä forea,  mutta heti kun otti puntin kunnolla takasin kuvioihin niin johan alkoi juilimaan.

Poissa TaneT

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 830
  • Profiili
 • Seura: TT
Vs: Murjotusketju
« Vastaus #797 : 28.09.18 - klo:07:36 »
No ei se sillä lähde, auttaa ainoastaan oireisiin. Akuuttiin vaivaan lepoa ja sitten perään kuntoutusta. Tsemppiä!
Judge Kruunu Slammer | Claymore Verdict Justice | Thief Culverin Felon Ahti | Trespass Enforcer

Poissa JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 630
  • Profiili
Vs: Murjotusketju
« Vastaus #798 : 18.10.18 - klo:04:46 »
Kuntoutuksessa nyt, eilen 2. kerta radalla kesäkuun alun jälkeen ja maratoonarin kynsi versio 4.

Ekalla kerralla oli liian kireät kuorihousut, kun viime vuoden kympin kampanjahinnalla kannatti ostaa. Vanhuksien kokemuksia simuloivia painoliivejä, mitkä rajaavat liikeratoja on olemassa. Ilman painoja sain tuntea, miltä tuntuu olla jaloistaan jäykkä heittäjä, kun pöksyistä loppui liikerata kämmenillä aiheuttaen kompurointia. Venytelkää! Haarus repesi housuista, haluatteko saman hupialueelle?

Nyt oli uudet isommat kuorihousut 4 suuntaan venyvällä kankaalla, joten ei ongelmia venyvyyden kanssa, muttei välineongelmat siihen loppuneet. Kun aamulla oli sumua, kylmää ja kosteaa sekä käden vammat ovat moninaiset ynnä uusi nimi annettiin vanhalle vaivalle ja järkyttävän sivuoirelistan lääke määrättiin  (pahin näkemäni sokeus mukaanluettuna sivuvaikutuksista), oli testattava vaikutuksia käteen ja varustukseen>hanska heittokäteen.

Yleisin vaikutus lääkkeelle yli 1/10 pyörtyy ja saa kiertohuimausta sekä päänsärkyä. Jes! Koska lääke on niin raju, pitää annosta nostaa hitaasti ja ei edes saa lopettaa nopeasti. No huh huh! Ei sentään ole huume, vaikka sama lopetus on ohjeessa. Silti hermostoon vaikuttaa, joten monimutkaisten koneiden käyttö ja ajaminen kielletty ennen täyteen annostukseen pääsyä ja ongelmattomuuden toteamista. Siksi oli heitettävä, kun vielä vajaalla annoksella voi, kun pyöräily meni tauolle. Onneksi ei ole tittelien haku enää tarpeen, niin ei turpaan turpaanvedon päälle enää niin riipaise. Olisikin ollut hikinen kesä pyöräillä, jos olisi voinut heh heh ja et aja vieläkään blechh.

Kuntotestit äskettäin ja lekuri sanoi, että käsissäni on sellainen ominaisuus, ettei millään tavalla saa puristusvoimaa. UKK instituutin testin mukaan puristustestilaite sijainnissa 1,7 1-5 luokituksessa, eli sormeni eivät koukistu lähellekään nyrkkiä 32 kg puristusta, eli huonoin luokka. Vasen käsi huonoin luokka. Olen siis geneettisesti tuomittu rajalliseen heittopituuteen. Jipii, mutta suolaa haavaan lisää myös  selkeä syy lipeämisongelmiin. Vuosien ajan puristusvoimatreenien vaikutuksen olemattomuuden syy selvisi.

Treeniä treeniä perkeleet lentäen puristaen tulos 0. Melkein onnistui, tuomittu epäonnistumaan jo kohdussa. Genetiikalla on merkitystä urheilussa. Joku vuosi sitten lääketiede tunsi koepaloista löytyneenä yksittäisnäytteitä, joissa oli hieman yli 10 % nopeimpia lihassoluja ja niitä pidettiin poikkeuksellisen hyvinä sprintterin lihaksina. Sen dokkarin mukaan, missä aituri Colin Jacksonin näyte uran jälkeen antoi yli 90 % nopeimpia soluja tuloksen. Keikaus tiedoissa ihmisen ominaisuuksissa.

Jotkut ovat luotuja menestymään todistetusti jo munasolun hedelmöittyessä. Sama toimii toisin päin näköjään, mutta sopivalla tuulella monivammainen ikämies pisti viime vuonna 130+ m ilmassa pomppujen loppuessa 137. Eilen tyynessä pompuilla 120 m. Ilman kykyä kunnolliseen puristukseen ikuisesti tuomittuna. Olen tosin saanut karvan parempaa puristustulosta enemmän nyrkissä olevalla asennolla ennen. Big deal, ei riitä tähän lajiin.

Välinefailureen johti sää, vammat ja töistä ilmaiseksi saadut monet hanskat. Ihan kuin kiekoilla, jos ei tunne ulkoa, voi valita väärän hanskan, jos ei tunne ulkoa, mikä on oikea koko heittämiseen. Käytetty hanskatyyppi on paras, mitä olen kokeillut, mutta kotona kokeillessa iski muistin rajallisuus. Tuntui käteen mukavalta, joten mukaan.

Rystyllä kiessin alussa joku lipsahdus, kun hanska liikkui kiekon kanssa samaan suuntaan heiton lopussa. Forea vaativalla loppupuolella rataa joka hemmetin draivi riisui hanskaa niin, että kärkien sisällä ei ollut sormia puristamassa, joten lipsu% 100. Aina on välineissä syy... :-) On romu kroppa, mutta siihen päälle vaatteetkin...

Oli jos jonkinlaista ongelmaa kiessin alkupuolella ja nenä oli pinnalla vain ihmepelastusten avulla. Meikun 1. väylällä mutaa, joten alensin odotuksia, Buzzz kallion päälle alamäen kulmaan ja puska koria suojaamassa, joten oikealta heitettävä kaarre. Samasta kohdasta kuin Leksa Milleniumin finaalissa, vai luulen että sudari joku vuosi sitten sisään. Triplamandon jälkeisellä väylällä megalipsu draivissa kiitos hanskan ja 26 m lähäri hyssellä puskat kiertäen sisään.

Oikeammin lähes flätti Classic Judge feidasi itsestään koriin molemmissa pitkissä heitoissa. Olosuhteisiin nähden hyvä score omaan tasooni ennen loukkaantumista ajatellen kusi hanskan ja foren yhdistelmään. Muistui vasta lipsujen alettua loppupuolella kiessiä, että pitikin olla kireältä tuntuva hanska, jottei lipeä lapasesta.

Eikö sääntö niin mennyt, että jos pelaa Meikussa ja nimi on Janne, hanskaa pitää käyttää, jos on pitkään pelannut? Sisäpiirin vitsi. Lindbergiltä pitäisi kysyä tosin vielä tuohon sääntöön mielipidettä :-) Otan itselleni poikkeuksen sääntöön kesälämmöissä ;-)

Käden rajallisuuden selvennyttyä vielä huonommaksi kuin olen luullut ja pyörän levätessä varastossa hermostoon iskevän lääkkeen johdosta, on voittaja olo. Enää pitää kokeilla, miten varpaaseen käy kengät jalassa kävely, jotta näen, onko mitään mahdollisuutta välttää lekurille menoa. Normaalisti en välttelisi lekurille menoa vamman saatuani, mutta kävi tuuri siinä, että ekaa kertaa puhkesi rakko kynnen alla kolhiintumispäivänä, joten ei pitäisi jäädä jämiä painamaan vuodeksi. Koska kynsi ei repeytynyt irti, vaan katkesi juuresta, joten irtoaa helposti ajan kuluttua, kun uusi työntää irtopalan pois ensi kesänä.

Jos ei työ haittaisi, jättäisin menemättä lekurille pienellä riskillä, jos kengissä kävely ei sattuisi. Valitettavasti lievää kipua on jo sukatta, joten kauppareissu tuottanee kipua ja kengin kävely luultavasti johtaa toiseen marssiin lekurille. Mokomat hinkuvat kynnen irti repimistä ja tässä vaiheessa se sattuu enemmän kuin lyhyemmäksi leikattuna, kun uusi kynsi on tuupannut vanhan eteen. Silloin kynnen ja ihon kontaktipinta on pienempi, joten irtoaa helposti omin nokkineen ilman työkaluja ja siedettävällä kivulla.


Poissa JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 630
  • Profiili
Vs: Murjotusketju
« Vastaus #799 : 13.11.18 - klo:08:33 »
Kuppikuntien olemassaolon todisteista tuskin parempaa todistetta tarvitaan kuin puheenjohtajan kommentti kommentteja halutaan, muttei sinulta.

Hollannissa jostain syystä pari vuosikymmentä meni nollakommunikaatiossa Rotterdamin ja Amsterdamin porukoiden välillä. Yksi asianosainen sanoi homman alkaneen kahden henkilön väärinkäsityksestä. Maassa missä oli sponsoroitu pelaaja, joka eli 90-luvulla, ehkä 80-luvun lopulla fribassa, kehitys jämähti. Kannattaako?

Herää kysymys, mitä muuta menetetään, kun faktat sattuvat tunteisiin, eli ei tulla tosiasioiden kanssa toimeen. Kärsiikö laji? Älkää ymmärtäkö väärin, ei ole tunkua puheenjohtajan tehtäviin, enkä ole kampeamassa Aria pois pankilta, mille en suurin surmin kuppikunnista johtuen halua. Virallisesti ilmoitan, etten nykyisen menon vallitessa halua koskaan noin epäkiitolliseen tehtävään tämän lajin parissa.

Disclaimerin annettuani pitäisi olla selvää, etten tööttää omaa torveani ;-) vaan toivon koko johdon organisaatioita tukea toisilleen ja jäsenistöltä ymmärrystä oikeasti aika paskamainen homman ottaneelle johtoporukalle. Olisi kiva, jos johdon pienen porukan ei tarvitse osata kaikkea, vaan he saisivat jäsenistöltä apua. Kuten sen ymmärtämiseksi, että on hyödyllistä vetää yhtä köyttä kaikkien eduksi, jonkun ihan muun agendan ja torailun sijaan. Kuplien vaarat. Maa on pannukakku -katolinen kirkko ja laalaa kädet silmillä, kun palloteoria esiteltiin. Pois keskiajalta, elämme tieteen kulta-aikaa.

Olemme valmennuksessa ja luultavasti johdon organisaatiossa sekä ammattimaisuudessa vielä jäljessä koulutettujen valkkujen ja johtajien lajiliittoja. Raha näkyy, jos toki tuo turmeluksen vaaroja. Rahan puute näkyy meillä vapaaehtoistoiminnassa. Siksi tarvitaan johdolle osaavien jäsenten tukea, kun vapaaehtoiset eivät ole ammattijohtajia. Amatöörijohtajajien olisi hyvä kuunnella ammattilaisia koko lajin edistämiseksi, kun tietotasossa on väkisin eroja.

Yhden alan koulutus ei pätevöitä kaikkiin muihin. Mikä on selvempi esimerkki yhtä köyttä vetämisen tarpeesta?

Poissa JamesVaan

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 21
  • Profiili
Vs: Murjotusketju
« Vastaus #800 : 17.11.18 - klo:13:19 »
Onko tapahtunut joku suuri kulttuurimuutos frisbeegolf-radoilla, vai onko tämä puhdasta sattumaa? Nimittäin tämän vuoden aikana olen kadottanut 9 kiekkoa (4x dessu, mako, escape, judge, FD, compass), enkä ole saanut yhtäkään niistä takaisin. Kaikissa on nimi, puolessa lukee löytöpalkkio. Vielä 2016,2017 muistan hyvin että lähes jokainen kiekko palautui puhelinsoitolla minulle jonain päivänä.

Vai onko tämä kenties joku nuoremman sukupolven juttu, sillä tutkimusten mukaan milleniaalit pelkäävät kuollakseen puhelinsoittoa. Sekään ei silti selitä sitä, etteikö sitä kiekkoa voisi laittaa löytölaatikkoon välttäen puhelinsoiton tuskan.

Poissa tapioe

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 820
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tapio Eskola
Vs: Murjotusketju
« Vastaus #801 : 17.11.18 - klo:16:30 »
Veikkaisin, että palautusprosentissa on isoja sekä paikallisia että kansallisia eroja. Oma käsitys on, että enemmän höntsäradoilta ja nuorten suosimilta radoilta on turha odottaa kiekkoa takasin. Vastaavasti vaikeammilta radoilta missä käy enemmän harrastajia, voi jo olettaa saavansa kiekkonsa takaisin. Varsinkin talvella hukatut kiekot tulevat hyvällä prosentilla takaisin, kun eihän siellä metsässä ole muita kuin lajiin vihkiytyneitä harrastajia. Jokainen vähänkin pidempään harrastanut tietää kyllä miten inhottavaa kiekon hukkaaminen on ja miten mukavaa ne on saada takaisin.

Sen ole huomannut, että aika harva vastaa enää puhelimeen. Olisikohan viimeisestä 10 palauttamastani kiekosta 1 tai 2 vastannut. Nykyään laitan suoraan laatikkoon, jos en tunne omistajaa.

Muutama viikko sitten sattui hupaisa tilanne. Olin heittänyt useamman avauksen treenimielessä ja lähdin keräilemään kiekkoja. Toiselta väylältä tulee parikymppisten jannujen lauma, joista yksi huomaa yhden kiekoistani. Ensimmäinen reaktio hänellä oli lähteä juoksemaan kiekkoa kohti huutaen "UIUIUIUI, UUS KIEKKO!". Toisin sanoen jampalla ei käynyt mielessäkään, että se voisi olla jonkun toisen omaisuutta saati että sen voisi palauttaa johinkin. Onneksi muutama tyyppi huomasi minun lähestyvän ja toppuutteli kaveriaan.

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 409
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Murjotusketju
« Vastaus #802 : 17.11.18 - klo:20:15 »
Ensimmäinen reaktio hänellä oli lähteä juoksemaan kiekkoa kohti huutaen "UIUIUIUI, UUS KIEKKO!".
:D :D :D

Poissa Kanzo

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 235
  • Profiili
 • Oikea nimi: Petteri Kantokari
 • Seura: TT
Vs: Murjotusketju
« Vastaus #803 : 17.11.18 - klo:22:24 »
Ensimmäinen reaktio hänellä oli lähteä juoksemaan kiekkoa kohti huutaen "UIUIUIUI, UUS KIEKKO!".
:D :D :D

Mulla tulee sama refleksi aina kiekkokaupassa.  ;D

Mutta siis joo. Viime talvena hukkasin kuusi kiekkoa Meilahden hankiin. Sain kaksi takaisin. Taitaa olla Meikussa saldo kahdeksan vuoden jälkeen semmoinen että olen palauttanut parikymmentä löytökiekkoa ja saanut kolmasosan omista hukatuista kiekoistani takaisin.

Jonnet ei vaan tajuu.

Poissa JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 630
  • Profiili
Vs: Murjotusketju
« Vastaus #804 : 19.02.19 - klo:10:07 »
Tässä todistetta siitä, mikä hiertää monta vastakarvaan, kun heille sanoo, että olet kehityksessä itsesi pahin vihollinen. Kuka muu muka ohjaisi enemmän harhaan, kun ei kukaan laiskottele puolestasi?

Kun viimeksi tällä foorumilla kirjoitin, olet itsesi pahin vihollinen, pyydettiin olemaan kirjoittamatta kyseisen henkilön treeniketjuun. Kun kerran en saa kertoa, miten Ari ja kuka muu tahansa voi vähentää ja ennaltaehkäistä punttitreenin sekä tottumattomuuden aiheuttamia kipuja, voisiko joku muu ruuvata Arin pään osoittamaan eteen päin manaajan asennosta? Ja kertoa kivun vähennys/ehkäisyniksejä hänelle, jos tämä ei mene silmien alle tai jakeluun.

Vittumainen tyyppi toteaisi kärsiköön, kun itse ei halua apua. Mä olen niin supervittumainen, etten yhden tyypin mielensä pahoittamisen takia sahaa kaikkien muiden oksaa jättämällä niksit kertomatta. Kyllä nyt juuri on syy ja hetki pahoittaa tuosta mielensä ja kirjoittaa valitus kenelle kiinnostaa, että on maailma ja Janne epäreiluja.

DOMS on tullut käytännössä tutuksi Arille, vaikkei termi ehkä ole tuttu. Delayed onset muscle soreness prevention Googlen sivuille voi tuoda muita niksejä.

Tässä ensiapua ja ehkäisyä: Venyttely treenin jälkeen, kalvohieronta jumien ja kiinnikkeiden sekä "herneiden" pehmentelyyn ynnä kudosten normiasentoon palauttamiseksi treenin jälkeen ja seuraavana päivänä vähintään.

Se ihanan pahan tuntuinen asia, minkä tekemällä vähentää kipua enemmän kuin tekeminen aiheuttaa: Valtavan eron tekee, kun treenin jälkeen vuorottelee treenattuun lihasryhmään vähintään kylmää ja kuumaa suihkua. Ajasta on eri koulukuntia, mutta jo lyhyenä pidetty 10 s auttaa jotain. Oman kokemuksen mukaan minuun tehoaa paremmin puoli minuuttia ja yli, mutta kaikki auttaa. Ymmv en tiedä, miten suuri apu on muille eri mittaisista kylmä/kuuma sykleistä.

Suihku ei ole hyvästä jättää väliin, mutta jos ei ehdi, kylmägeelipaketti tai jotain pakkasesta auttaa hieman. Ei niin paljon kuin lämmön vaihtelu, joten jos vielä on lämpötyyny tai kauratyyny mikroaallolla lämmitettynä... Voi toki tuplata suihkun edun myöhemmin, vähintään 3 h suihkun jälkeen. Liian tiheään kylmän otto tuo vaaroja, jotka voivat ohittaa edut.

Ei tee pahaa ollenkaan kipujen välttämiseen toistaa kylmä/kuumasyklihoitoa seuraavana aamuna. Päivällä tai iltapäivällä alkaa olla osin myöhäistä kipujen välttämiseen treenin jälkeisenä päivänä, mutta voi helpottaa kolmannen päivän oloa.
« Viimeksi muokattu: 19.02.19 - klo:10:10 kirjoittanut JanneRäsänen »

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 140
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Murjotusketju
« Vastaus #805 : 20.02.19 - klo:13:43 »
Hienoa lukea että Janne on löytänyt itselleen ketjun johon saa kirjoittaa.
Oletan etunimeni mainitsemisen useaan kertaan tarkoittavan että viesti ainakin kertoo minusta.

Janne. Sun neuvoille saattaa olla ihmisillä tarvetta ja joku voi niitä halutakin.
Mitä jos avaisit oman blogin tuonne ja kommentoisit sinne näitä muiden tarvitsemia neuvoja?

On hieman noloa, että käytät minua syynä kirjoittaa murjotusketjuun johon muut kirjoittavat että harmittaa kun kiekko on hävinnyt.
Ajattelepa kun ehtymätön neuvojen lähteesi (oletan sen olevan ehtymätön) antaisikin mahdollisuuden kirjata kaiken yhteen paikkaan.
Ehkäpä joku joka kokee hyötyvänsä neuvoistasi saisikin ne kaikki samasta paikasta. Lupaan olla tulematta kommentoimaan neuvojasi varsinkin jos ne eivät tällä lailla suoraan koske itseä.

Pikkuisen murjotuttaa kun olisi jo aika siistiä vedellä Kaatiksen kuivalla nurmikolla täysiä draiveja.  Ei viitsi kovin pahalla mielellä olla kun ihan kohtahan se on jo kevät.

 

Poissa JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 630
  • Profiili
Vs: Murjotusketju
« Vastaus #806 : 21.02.19 - klo:16:52 »
Murjotukseeni on syy, joten tämän ketjun vastaukseni on on topic. Joten mitäpä jos antaisit ihmisten päättää ihan omin pikku aivosin, mihin kirjoittaa? Varsinkin jos kirjoittavat juuri oikeaan ketjuun.

Tämä oli jo toinen kerta, kun käskytät minua kirjoittamaan jonnekin muualle. Jaahas peiliin katsomisen paikka, vai tunnistatko edes sellaista tarvetta? Kuka nimesi sinut nettipoliisiksi ja siten sensuroijaksi? PIL lauloi: "Who censors the censors, can I do it myself"? Voi murjotus köh köh  ;)

Ei nyt erikseen olisi tarvinnut antaa lisää murjotuksen aihetta ketjustasi muualletoivotuksen päälle, kun olin jo täällä murjotusketjussa. Parantaako toinen virhe ensimmäisen? Ehkä joskus tuurilla jos ovat vastakkaisia toistensa nollaavia, nyt ei tainnut yritys osua kohdilleen.

Noloa on liiton pj, joka urputtaa, kun tehdään vapaaehtoistyötä lajin edistämiseksi urheilusuoritusta auttavan tiedon levittämistä vastustaen, tukkien tiedon siirtoa, kun ei taida edes tajuta, miten paljon tietovajetta itsellään on. Silläkö edistyy kaikkien etu, kun pelataan vajalla pakalla kortteja?

Toistan aiemmin kirjaamani idean, kun ei tainnut mennä jakeluun ekalla kerralla: Mitä ovia sulkeutuu koko lajin kehittämisen kannalta, kun puheenjohtaja kiukkuilee ja käyttäytyy kuin hänelle ei olisi enää annettavissa mitään hyödillistä tietoa? Katsooko ammattilainen vastuuhenkilö prospektiivisessa yhteistyöorganisaatiossa tuollaista ollenkaan tai hyvällä, jos riskeeraa mukaan hyppäämisen tuosta huolimatta? Jos lähtee messiin, on yksi pois lähdön motivaattori kourassa jo ennen yhteistyön aloittamista.

Naurettavuuden puolelle meni hermojen polttaminen tosiasioden kertomisesta virhetulkinnalla, kun taisit vinoiluksi todeta hauki on kala tyyppisen faktojen ilmaisun. Kun referoin muiden tutkimusten tuloksia. Virheitä sattuu, silloin onnistuit todistamaan assume= you made an ass out of u and me, joten tein sitten minäkin viime virkkeeseen olettamuksen, miltä tuntuu vastavuoroisuus  ;D Ainakin käyttäydyt edelleen niin, mikä on sitten kuuluisaa raaka kananmuna otsaan, hieronta julkinen paikka osastoa, jos oikeasti olettamukseni oli oikein. Et ole korjannut oikeilla faktoilla asiaa, joten suuren jännityksen ja tiedottomuuden tilassa on muukin yleisö kuin minä asioiden oikeasta laidasta.

Kysäisenpä vain, minkälaisen kuvan kehityksen tasosta henkisellä puolella määräily yhdestä ketjusta ulos ja muten useamman kuin kahden määräilyn oman ketjuni perustamiseen, ulina, hampaiden kiristys, tuppisuisuus sinulle esitettyjä kysymyksiä ja faktojen sellaisiksi rekisteröitymisen tilan kommentoimattomuudesta jne? Ei ole kuulunut mitään kuin määräilyä vaihda useamman kerran ketjua ilman faktapohjaa. Minkä kuvan käyttäytymisesi antaa ja houkuttaako se lajin pariin pelaajia, sponsoreita ja muita yhteistyökumppaneita?

Onko liikaa amatöörivapaaehtoistoiminnassakin jonkin tason ihmisten tapaan käyttäytyminen, jos ei suoranainen ammattimaisen toiminnan mukaan käyttäytyminen kiinnosta tai pahimmillaan luonnistu? Jos jälkimmäistä, pelottaa ajatella sulkeutuvien ovien määrä kehitysmahdollisuuksista.

Jos et jotain ymmärrä, onko ikinä käynyt mielessä kysyä tarkennusta, että mitä toinen tarkoitti? Tälläistä ohjenuoraa tarjosi opettaja, joka opiskeluvaiheessani oli toiminut johtotehtävissä muistaakseni 17/20 Suomen suurimmista yrityksistä. Hengenkohtaisesti olen sitä mieltä, että Arilla on aika monta kysymisen paikkaa. Kenelläpä ei olisi varaa oppia yli 100 000 hengen kaartilta heittäjiä? On aikamoista hybristä ja pään turvotusta luulla, että noin suuri osa kansasta ei olisi opiskellut ja oppinut aika mahtavaa lohkaretta koko ihmiskunnan tietomäärästä, kun olemme keskimäärin koulutetuin kansa maailmassa.

Kun esittää asian matematiikan kautta, menisikö jakeluun: Jos heitetään karkeaksi keskiarvioksi 5 vuotta korkeakoulutusta yli puolet pelaajakunnasta (PDGA survey sanoo yli puolella globaalista jäsenistöstä olevan korkeakoulututkinto), niin alakanttiin todennäköisesti arvioidaan 50 000 suomalaista korkeakoulututkinnon saanutta frisbeetä heittänyttä. Perustuen koulutustasoon maassamme. Toki osin menee porukalla päällekkäin tiedot eri alojen koulutuksessa esimerkiksi matematiikassa ja moni on lukenut samoja juttuja, silti aika monta eri alan tutkinnollista on porukalla pipon alla minimissään. Jos eivät ole ikinä opiskelujen jälkeen mitään oppineet. Jäänee aika monen tuhannen vuoden luvut tehtäväksi, jotta on yhtä tietävä kuin muu jäsenistö pelkän korkeakouluopiskelun perusteella. Jos muita ei tarvitse kuunnella, saa sitten lukea joka vuosi yhtä paljon uutta muuttuvaa tietoa kuin useat tuhannet fribaajat eri aloilla. Onnea jos olet niin nopea lukija!

Realiteettitarkistus ihmiskunnan käytössä olevasta tiedon määrästä: Joillain erityisaloilla ITC puolella menee osan työntekijöistä tarvitsemista tiedoista vanhaksi vuosittain yli 100 %. Eli porukka opettelee täysin uuden tavan kerran vuodessa ja osan kolmattakin sen jälkeen, kun ovat vuosia opiskelleet. Rekisteröityykö kaiken tietämisen mahdottomuus? Pelottaako yhtään oman osaamisen rajallisuus? Kävikö mielessä, että voisiko koskaan oppia mitään keneltäkään, vai onko maailma valmis ja itse täydellinen jo?  Missä tapauksessa passaa ollakin kuuntelematta ja määräillä muita pois _joka_ ketjusta. Siis efektiivisesti sanoa turpa kii. Ihan mielenkiinnosta, minkä koon vaippahousuja käytät, jos oikeasti ajattelet ja toimit noin? Siltä se on tähän asti näyttänyt, mikä on totuus, sitä et ole valottanut?

Kyllä tässä oli nyt sitä kuuluisaa kyseenalaistamista ja kritiikkiä, jos oikeasti edellämainitulla tavalla olet sen itse ansainnut. En tiedä, oletko, kun en tiedä, mitä ajattelet ja tiedät, kun siihen ei saa vastausta. Voi olla eri mieltä ja saa repiä pelihousua siitä, että asetan aikuiseksi kasvaneille fysiikaltaan myös rimaa korkealle kotikasvatuksen suhteen. En mä sentään niin naiivi ole, että vaatisin kaikilta omin pikku aivoin tietojen hakua, vaikka lakimäräisesti alku annetaankin koulussa. Sehän ei vielä takaa niiden tietojen hyödyllisesti soveltamiskykyä. Tunnetusti se ei kaikilta suju. Toivon kovaa, ettei Ari kuulu tuohon joukkoon. Kun Ari poltti sillat ja ei kerro, mistä kenkä puristaa, on liian vähän dataa tehdä päätelmiä, mistä on kyse. Toisaalta kuvaa maalaa jatkuva kiukkuilu ja kysymyksiin vastaamattomuus sekä pelihousujen poltto minulle siitä, että eri alan ihmisten tutkimukset perustasolla tuli kerrottua eteen päin. Juu kyllähän sitä fribaava kansa parhaiten heittää tietämättä mitään, ei tietoja saa levittää. Näin toistaiseksi Ari on käyttäytynyt. Se ei edistä kenenkään asiaa.

Sanon suoraan jokaista kaiken tietäväksi itsensä luulevaa epäilyttäväksi tyyliin stereotyyppiset selitykset syille tiedon puute, itsetuntemuksen puute, rehellisyysvaje, muiden sairaalloinen aliarviointi, mielenterveyden rankemmat ongelmat jne. Jos ei ole tarvetta kunnella ketään, kun tietää kaiken paremmin kuin koko muu maailma, ei ole johtotehtävien vaatimusten tasolla. Karu analyysi, mutta karu on koulutuksenikin tuohon asiaan, joten väitän omaavani hieman kaluunoita tuon asian tietämisestä. Sen verran että on vaarallista. Siis sössiä organisaation huipulla  8) Siitä saa kaikki turpiin ja uni seis, jos et luule muiden sitä hahmottavan ja vastustavan. Ja nostavan kissaa pöydälle. Julkisessa vastuullisessa asemassa on parempi tiedostaa olevansa joka liikkeeltään suuren katsojaryhmän syynissä. Siinä voi tulla yllätyksiä, jos luulee kaikkien ajattelevan samoin kuin nyökyttelevä lähipiiri. Onko käynyt mielessä, miksi kaikesta kaikki eivät ole samaa mieltä? Voiko lähipiirin kuplan ulkopuolella olla jotain arvokasta ja hyödyllistä tietoa? Edes jollekin muulle kuin sinulle? Ei kai kaikki muut voi olla yhtä hyviä ja tietäviä kuin sinä?

Oletpa tosi erehtymätön, kun et tarvitse perääsi katsojaa, eli virheistä varoittajaa. Korkeimman johdon ei psykot harmittelevat sitä, miten vaikeaa on saada alaisikseen jotain muita kuin yes man porukkaa, jotka antavat pomon ja firman mennä karille, kun kukaan ei uskalla tai pomon mokaa toivoen sahaa kaikkien oksaa kerro, että jäi analyysistä se pikku devil is in the details tyyppinen detail. Väittävät ettei hyvää työvoimaa voi palkata. Kaikille ei kelpaa ilmaiseksikaan valtatien keskellä on puu ja ajat kohti varoitus ;D Se on fine yksityishenkilönä tehdä, mulla ei ole himoa auttaa Aria pätkääkään. Siksi selityksenä asioista mainitsemiselleni on kaikkien etu sen kautta, etten ole nähnyt puheenjohtajalta riittävää johtajuutta vielä näissä viestintähommissa. Hyvin huolestuttavia merkkejä senkin edestä, kuten kirjattua.

Jos pj tekee pitkällä tähtäimellä enemmän hallaa kuin hyötyä vaihtopenkille siirtyminen on yleinen etu. Hankalaksi tilanteen tekee se, ettei tunkua ole ollut pjn paikalle. Joten parasta kaikille olisi asiat asioina ottava kaikilta oppiva kaikkien yhteistä etua parhaalla mahdollisella tiedolla ja tavalla edistävä puheenjohtaja, vai onko siitäkin erimielisyyttä? Onko kyse ainoastaan siitä, ettei Ari ole viitsinyt tunnustautua kaikkitietäväksi (vaan siitä minua syyttää toistuvasti, vaikka olen jo vetänyt usein maton siltä huuhaalta, mistä jankkaus vastustuksesta huolimatta kertoo?) tai mahdollisesti muiden tiedoista hyötyväksi? Ainakaan kaikilta ei ole tuntunut tietojen vastaanotto sujuneen.

Jos puheenjohtaja hyödyttää kaikkia nöyrtymällä kuuntelemaan kuulevin korvin, kuinka suuri tuho se on? Onko yhden miehen omakuvan kehitys aikuismaisemmaksi niin ylitsepääsemätön hinta, ettei sitä voi maksaa oppirahat lajin edun hyväksikään?

Poissa Jaani

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 416
 • Still Not a Player
  • Profiili
 • Seura: TT
Vs: Murjotusketju
« Vastaus #807 : 21.02.19 - klo:18:10 »
No huhhuh.  :-\

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 140
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Murjotusketju
« Vastaus #808 : 21.02.19 - klo:19:10 »
Saattaa olla että ihan intoudun tuonne omaan blogiin jatkamaan ajatuksiani. Ei tiedä.

Janne. Luetko lyhyehkön viestini uudelleen?
Mielestäni missään kohtaa en käskenyt sinun tehdä mitään.
Samalla kun huomioin tarpeesi auttaa esittämällä että perustaisit oman blogin asiaa varten oli oma ajatukseni mahdollisimman kirkas ihan vain siksi että jos minä en osaa apuasi ottaa vastaan niin joku muu saattaa hyvinkin hyötyä neuvoistasi.

Pahoittelut ihmiskunnalle murjotusketjun pilaamisesta. Ei ollut tarkoitus.

Poissa letiss

 • Juniori
 • **
 • Viestejä: 90
  • Profiili
Vs: Murjotusketju
« Vastaus #809 : 22.02.19 - klo:08:42 »
No huhhuh.  :-\

Vaikea lisätä enään tähän tyhjentävään vastaukseen mitään.

Eli, nyt kun "Rakkaudesta lajiin" palstalla Jannen neuvot eivät ottaneet ilmaa siipiensä alle
palstan haltijalta (joka ei varmasti halua olla PJ 24/7), niin frisbeegolfin tulevaisuus on
synkkä. Laji ei kehity, sponsorit kaikkoavat ja erotakin pitäisi unohtamatta, että 50000
korkeakoulututkinnon suorittaneen tietopankki jää hyödyntämättä.