Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Rakkaudesta lajiin  (Read 810054 times)

Offline Rockatansky

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 419
    • View Profile
  • Oikea nimi: Henry Liukkonen
  • Seura: LDG
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1365 on: 13.11.17 - klo:12:20 »
Rockatansky keskittymisen voi sotkea moni juttu ja ne olisi hyvä tunnistaa. Nälkä, univaje, radan ulkopuolinen elämä, kivut, krempat, sipulin kuoriminen jne. Nuo ovat häiriötekijöitä pos suorittamisesta. Jotkut häiritsevät häiriötekijöitä juttelemalla kavereille. Ei ehdi stressaamaan turhia, kun jengin kanssa pölöttää. Usein kuulee kiitokset mahtavalle peliseuralle. Yhdessä usein noiden kommenttien kanssa kuulee, että kaikki ylittivät tasonsa. Ei johdu puhtaasti häiriötekijöiden puutteesta, kun ei saa väheksyä tsemppiä.

Tuli tekemistä, yritän muistaa myöhemmin, mitä hyödyllistä piti kirjoittaa.

Tässä oli hyviä pointteja..

Nälkä: väitän että tämä on harvemmin omalla kohdallani ongelma koska tykkään pupeltaa pähkinöitä varmaan 5-6 väylän välein ja vissyä menee aina.

Univaje: Nyt ollaan graalin maljalla. Itse kärsinyt välillä todella pahastakin uupumuksesta vuoden 2015 jälkeen kun tuli vedettyä mies aika piippuun. Futiksen puolellakin voidaan katsoa nyt jo kaksi kautta kun mies on ollut niin uupunut että en ole jaksanut tehdä juuri yhtään ylimääräistä pakollisten treenien päälle ja pelkästään oma elopaino on ollut nyt jo muutaman vuoden +10kg kiitos väsymyksestä johtuneesta epäterveellisestä syömisestä. Voitte vain miettiä kuinka paljon väsymys vaikuttaa lajissa kuten friba mikä on pohjimmiltaan todella herkkä tekniikkalaji. Futiksessa pystyn kyllä rouhimaan vastustajia jaloille vaikka kuinka väsyneenä mutta fribassa kyllä näkee jos mies ei ole 100%. Tämän kanssa painitaan edelleen ja joo, tiedän että ratkaisu on että nuku enemmän mutta se ei välttämättä ole niin helppoa kun eletään ns ruuhkavuosia ja on pienet lapset, työ, friba, futis, autoprojekti, talliprojekti, kotihommat ja tällä hetkellä käyttöautojen rempat on vieneet monta viikkoa. Puntillakin pitäis ehtiä käymään ja mites toi maastopyörä tallissa?

Tämänkin kesän kisoista olisi helpompi valita ne missä olin ns. hyvin nukkuneena koska useimmissa oltiin pelaamassa melkoisten univelkojen kanssa. Vaikka kuinka yritin saada ehjiä kierroksia niin aina tuli niitä 2-3 väylän supersukelluksia tai totaalisia romahtamisia lopussa. Ei hjyvä..
Anyway, tämä on selkeästi se juttu minkä korjaamalla pystyn varmasti pelaamaan ensi kaudella sen 10-30p parempia kierroksia kuin menneenä kesänä.

Krempat: Tämä meikäläisen selkä (selkärankareuma + pullistumat) ei ole välttämättä kaikkein paras tähän lajiin :D
Erilaisista liikkuvuuksista ja jäykkyyksistä voidaan puhua vaikka koko ilta mutta sanotaan vain että ei se kertaakaan kesällä ollut näin kipeä kuin esim nyt on ollut viimeiset 2 viikkoa. Monesti selkä alkaa jäykistymään jos pelataan 2 kierrosta päivässä ja iltapäivästä huomaan kun alkaa olemaan vaikea nostaa kiekkoa maasta. Mites 2 päivän kisat? Niinpä..

Radan ulkopuolinen elämä harvemmin haittaa vaikka jäihän tänä kesänä yhdet viikkokisat väliin kiitos krapulan.

Ensi kaudeksi otan tavoitteeksi olla paremmassa vireystilassa joka kilpailussa :)


Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1366 on: 13.11.17 - klo:22:17 »
Hyvä viesti viimeinen Arilta.

Mulle sanoi noidannuolen saamisen jälkeen selän tutkinut fysiatri, että: "Tuollaista lajia ei saisi olla". Mulla ei ollut kaikkia tunnusmerkkejä pullistumasta, joten revähdyksestä oli kyse. Voin vain arvata, miten paljon pahempaa on täysverinen vaurio. Siten en tiedä, mitä ei saa tehdä ja minkälainen treeni ja kovuus auttaa. Se mikä on varmaa on ammattilaisten tarve diagnoosin teossa ja kuntoutusohjelman luomisessa.

Niin moni lekuri on suositellut eläkkeelle siirtymistä ja fysioterapeutit ihmetelleet, miten voin tehdä noin kovaa duunia, vastaukseni on: "Olen kuntoutumisen ihmelapsi". Jatkaen motivaatiosta ja tunnollisesta kuntoutuksesta.

Jääkiekkomaajoukkueen ja HC Jokerit aiempi lääkäri sanoi nilkkaleikkauksen jälkeen jälkitarkastuksessa, että olen ammattijääkiekkoilijaan, joka kuntouttaa 8h päivässä verrattuna puolet pidemmällä. Olin nakellut ekat heitot 3 vko leikkauksesta paikaltaan jalkaa varoen. Hyvä friba, lätkä on nössöille ainakin tuon vamman kuntoutuksessa  ;D Itse asiassa kyseinen kirurgi ei löytänyt lääketieteellisestä kirjallisuudesta lähellekään yhtä nopeaa parantumista. Aktiivinen aineenvaihdunta taitaa olla suvussa, pari lähisukulaista ei saa krapulaa koskaan. Mulla pelaa varoitus hölmömehun ylikäytöstä onneksi.

Oma kokemukseni useammasta kuntoutuskierroksesta useammassa vaivassa on se, että kun ohjeita annetaan, tyypillisesti ohje on sille vaiheelle, kun vaiva on jo parantunut. Pitää tentata, milloin saa aloittaa, kuinka kovalla vastuksella ja toistoilla sekä mitkä tunnusmerkit ovat liian kovasta kuntoutuksesta. Edes tuo ei riitä, pitää tietää, kuinka nopeasti saa koventaa kuntoutusta rassissa ja toistoissa.

Syöminen on painonhallinnalle tärkeämpää kuin liikkuminen. Sinkunkin on vaikeaa liikkua hyväkuntoisenakaan niin paljon, että auttaisi laihtumaan pahasti pielessä olevaa ruokavaliota vastaan. Yli 20 kg laihtuneena voin todeta, että useampi vuosi putkeen joka vuosi vähemmän lihaa, perunaa ja enemmän vihreää urheilua läähätyslajissa lisäten toimi vain osin.

Jumitin johonkin -21 kgn kohdalle herkuttelemalla. Herkkuja vähemmän ja kunnon ruoan annoskokojen pudotuksella ja reilulla pyöräilyn lisäyksellä oisko ollut 3500 km vuodessa tippui lisää. Äkkiä herkut palauttaa painoa. On siis palkinnon, mielihyvän ja elämänlaadun sekä motivoivien tekijöiden ohjaamaa, paljonko herkuista karsii. Suositukseni on herkutella välillä, ettei ota niin päähän terveellinen syöminen, että jää tekemättä.

Terveellistä syömistä auttaa pakastimeen monen päivän terveellisen ruoan teko, jottei rääkin ja työn jälkeen painu hampparille huonoja hiilareita ja rasvaa sikana energiaa ja vähän nälkää pitäviä komponentteja mässäilemään. Chili ja tee laihduttavat automaattisesti ilman sen suurempaa kärsimystä kuin niiden syöminen.

Riittävä protsku, vähän sokeria ja tärkkelystä ja reilusti vähäenergiaista salaattia ilman kastiketta, perunan puolitus ja välillä välttäminen ja reilusti kuitua nälän pois hätistykseen auttaa. Toki kokonaisenergia ratkaisee paljon. Sen välttämisessä alle 80 kcal/100 g tuotteista on iloa. Viili väli- tai iltapalaksi ja vesimeloni lähes ilman energiaa ynnä muut kosteat veget venyttävät pötsiä lykäten nälkää. Päivän paasto ei ole mahdottomuus, kuten ei yhden aterian päivät.

Energian vähennyspäiviä ei kannata laittaa kalenteriin, kun nälän tunne ja kulutus vaihtelevat. Välillä saa apua päivinä, jolloin ei maistu. Ei kannata syödä, jos ei ole nälkä, vaikka on ruoka-aika. Jos nälkä tulee tunteja myöhässä, ei ole paha rasti lykätä seuraavalle päivälle syömistä, kun lyhyt pinnistely ei mene kovin ikäväntuntuiseksi.

Yötyöläisenä on mahdotonta näin kovassa työssä välttää yösyömistä. Mikä on saatanasta laihtumiselle grr. Klo 18 jälkeen syömättömyys auttaa, koska illemmalla kroppa imee enemmän energiaa ruoasta kuin päivällä. Lisäksi pidennetyt ruokailuvälit polttavat varastoja ennen uuden satsin syömistä. Täyteen lihaksistoon ja vereen ruoan laittaminen menee läskiksi. Tyhjät varastot imevät pitkään ruoasta energiaa tai läskistä.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1367 on: 19.11.17 - klo:20:23 »
Saunassa istuessa joutui toteamaan että ei ole ollut hetkeen kisoja joita voisi kovin tarkasti enää analysoida. Pienen kelauksen jälkeen joutui toteamaan, että onhan tälle kaudelle mahtunut aikamoisia onnistumisia vaikka ensi alkuun tuntui ettei mitään ihmeellistä ole tapahtunut.

1. JoukkueMM
Tämän saavutuksen vähättely on ollut omassa päässä varsinkin aluksi aikamoista. Nyt lähiaikoina on telkkarissa pariin kertaan mainittu miten ihmeellistä se on kun joku suomalainen on pärjännyt MM-kisoissa.
Sitä kautta miettimällä voi nostaa tätä saavutusta aika paljon korkeammalle. Kovin montaa MM-mitalia ei Suomeen ole vielä tullut, joten kai sitä voi vähän varovasti henkseleitä paukutella. :)
Varovasti vain. Ei se nyt kuitenkaan niin ihmeellistä ollut :)

2. TaliOpen
Tässä taisi olla meikäläisen kisojen kisa tähän asti ratingin perusteella. 13. sija EuroProtourilla avoimessa luokassa, kolmella kierroksella kaksi tonnin kiessiä. Eihän se nyt huonosti mennyt. Varsinkin kun tuo kisa on hyvä esimerkki siitä, että oikeassa kohtaa kun himmaa niin tulee vähemmän turpaan.
Voitaneen siis päätellä, että tässähän voi vielä pärjätä omassakin luokassa vaikka sinne tuppaa koko ajan lisää väkeä. Koko ajan paremmin vain pitää pelata pysyäkseen samoilla sijoituksilla eikä useamman kierroksen kisassa voi nitkahtaa hetkeksikään. Talissakin yksi kierros oli muistaakseni jotain 50 pinnaa muita huonompi.

Tässä sitä valetaan itseluottamuksen alttaria ensi kaudelle. Itseluottamusta tarvitaan ja välillä on hyvä muistuttaa niistä onnistumisista vaikka se suomalaisittain on ollut ainakin 100 vuotta jo noloa. Itsenäisen noloa se on ollut 100 vuotta, ennen itsenäistymistä taisi olla ihan sama meininki.

Ensi viikonlopulle Väykkä on järkkäämässä jotain paripelitouhuja Nurmijärvelle. Hieman houkuttaisi varsinkin jos ei sada, mutta paria ei taida olla kun aika moni odottaa jo joulua ja uusia kiekkoja.

Offline gunners

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 438
    • View Profile
  • Oikea nimi: jari väyrynen
  • Seura: KKpBats
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1368 on: 20.11.17 - klo:11:34 »
Onhan noi kovia saavutuksia tulosurheilussa. Eikä pidä unohtaa mitä olet saanut tehnyt meidän kaikkien lajiharrastajien hyväksi.

Sunnuntain parigolfkisa ei ole saanut paljoa näkyvyyttä, kun sitä ei ole Kisakoneessa. Eivät poolikaveritkaan Lo-Vessa tienneet mitään koko kisasta.
On tietysti usealle pelaajalle kausi ohi, mutta on parikisaankin jonkin verran ilmoittautuneita tullut. Ja huhujen mukaan vielä on tulossa.

Tämän hetken ilmojen mukaan MPO luokan ratingin mukaan kovin pari taitaa olla Mertanen/ Vink
MPM luokan kovin ennakkosuosikki pari taitaa olla Rajala/ Väyrynen.

Kaikenlaista väylää on kisaan tulossa. Sullekin tuttu väylä vuodelta 2007 Monster racesta on tulossa. Sitä ei olla sen jälkeen pelattu.

Koita hankkia pari itsellesi, meiltäkin voisi sellainen löytyä.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1369 on: 20.11.17 - klo:13:07 »
2007 Monster race olikin ensimmäisiä kokemuksiani kilpailemisesta ja jonkinlaisia muistikuvia sieltäkin löytyy. Mielenkiintoa tähän tosiaan olisi, joten pitänee aktivoitua loppuviikkoa kohden jos puhelin ei koko aikaa pärise asian tiimoilta.
Jätän tähän kyllä vielä kelivarauksen. Senverran on pari viikkoa ollut puolittaista flunssaa ettei millään viitsisi alkaa sitä enempää kiusaamaan räntäsateessa vaikka sauna varmaan onkin lämmin.

Offline TaneT

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 830
    • View Profile
  • Seura: TT
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1370 on: 20.11.17 - klo:13:32 »
Erittäin houkutteleva kilpailu, etenkin kuin ei tarvitse jäähdytellä kierrosten välissä! :) Ajankohta on toki haastava kun ei saa olla pakkasta eikä myöskään tarviisi sataa mitään, eli perus juhannussää toimisi hyvin.
Judge Kruunu Slammer | Claymore Verdict Justice | Thief Culverin Felon Ahti | Trespass Enforcer

Offline Flick Maniac

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 4 848
  • Discmania
    • View Profile
    • Frisbeegolf Club Keinukallio
  • Oikea nimi: Mikko Setälä
  • Seura: FGCK
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1371 on: 20.11.17 - klo:14:45 »
Varovaisen kiinnostunut täälläkin. Täytyy katsella ennustetta.  8)
Discmania Media Partner 2017-2019
Team Discmania, Discmania Ambassador

Link | P2 | Tactic | Origin | MD3 | MD4 | Anvil | Essence | FD | FD3 | Fortress | CD2 | DD3 | Rampage | Spirit
http://www.instagram.com/Crushing_Plastic
http://www.youtube.com/user/glaabaglooba

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1372 on: 25.11.17 - klo:20:04 »
Tänään Lohjalla lokkiloskakurasarjaa tai jotain sellaista.
Olipas hienosti valittu keli.

Lähtö olikin kisaan pikku lämmittelyn takana kun käveltiin väylälle 11.
Yksi päätös oli tehty. Tänään putataan kunnolla vaikka ei osuisi laitteeseen ollenkaan.
Avaus puuhipsulla reiluun kymppiin. Vaakaputti hipaisee ketjuja ja menee seiskaan vähän puun taakse. Paluuputti puuhipsulla ohi ja kakkosnelonen. Heti kostautui :)

Putti oli ihan jees vaikka kovin yllättäen puttasin kaksi kertaa yli korin.
Ihan ei jaksanut keskittyä joka heittoon, joten oli muutama aika surkea avaus.
Niistä annettiin itselle ansaittu palaute. Lopputuloksena aika perus -4.

Pelaaminen oli oikein kivaa ja aurinko paistoi. Kroatian reissun jälkeen ei ollut bägi auennut, joten siihen nähdenkin meni ihan jees.


Offline Fattom

  • Juniori
  • **
  • Posts: 98
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tom Andberg
  • Seura: Nummelan frisbeeseura ry
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1373 on: 25.11.17 - klo:23:32 »
On se kone, on se :o

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1374 on: 29.11.17 - klo:17:09 »
Suurten päätösten aika. Tänään on NFS:n syyskokous ja taas valitaan seuraavalle vuodelle vastuuhenkilöitä. Syyskokousta käytetään samalla Villen sääntö-stand upin lämmittelytapahtumana.

Yhdistysten syyskokoukset ovat perinteisesti paikkoja joihin ei monikaan halua itseään tunkea. Riskinä on joutua hommiin. Oikeastaan aina omalla järjestöuralla on hallitus tehnyt etukäteen jo mietintää erilaisista vaihtoehdoista ja useimmiten on menty hallituksen vaihtoehtojen mukaan.
Itse olen aloittanut vuonna 2008 NFS:n puheenjohtajana, joten monenkin näkökulmasta olen tuolla pallilla istunut aina. :)

Kisahommista ei pääse eroon, joten kun alkoi heittokättä kutittaa niin ilmoittauduin jälki-ilmoittautujana Hyvinkäälle lauantaina kisailemaan. MM1-luokkaan en ratingin takia päässyt, mutta mennään sitten MA1:een johon kelpasin. Itselle tuo nyt ei ole niin väliä, mutta olisihan se ollut hauska päästä samalle viivalle Väykän ja herra Saturin kanssa :)
Sahanmäki ei ole itselle kovinkaan tuttu, alle viisi kertaa olen siellä käynyt. Aika sellainen Nummelanharju-tyyppinen "epäonnistumisrata" muistaakseni sieltä löytyy.
Epäonnistumisrata tarkoittaa sitä, että noin sadan metrin heittäjistä lähes joka väylällä mitataan enemmän sitä kuka epäonnistuu kuin sitä kuka onnistuu. Onnistuminenhan on tietenkin useimmiten kakkonen :)
Epäilisin että kun kahvikupin ääressä rataa muistelin niin väittäisin ettei ihan kaikkia väyliä tullut oikeassa kohtaa oikeanlaisena mieleen ja epäilisin jonkun väylän unohtuneen kokonaankin. Muutama oikein vänkä väylä ja muutama sellainen joita pelatessa hyötyisi siitä, että on käynyt useita kertoja ennenkin.
Rating-ahdistujalle ei olisi tämä käynyt millään, sillä taisin olla aikalailla kärkireitattu koko kisassa ja paikalla on paljon paikallisia pilaamassa meikäläisen ratingin. Eli aika hyvin pitää pelata jos tahtoo omaan ratinkiin pelata. Ahdistutaan sitten jälkikäteen, silloinkin todennäköisesti siksi että pelasin huonosti :)

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1375 on: 01.12.17 - klo:16:42 »
Yritin vähän aloitella pelikirjan tekemistä. Paljastui etten mä oikein muista kaikkia väyliä jotka on ratakartassa.
En ainakaan siten, että viitsisi alkaa laitella kiekkoja kohdalleen.

Bogeja ei juurikaan saisi tulla ja sinne tänne kun tiputtelee muutaman pirkon niin sehän on ihan hyvä. Muutama väylä on sellainen johon joutunee laittamaan hieman maltillisempaa avausta, mutta katsotaan miten tämä lähtee.

Tänään ainakin meillä on märkää lumisadetta ja kun se huomisen pikkupakkasella jäätyy niin saadaan hieman erilainen pohja pelaamiselle.
Taidan ottaa Icebugit matkaan.

Offline MikeDGH

  • Täysjäsen
  • ***
  • Posts: 136
    • View Profile
    • Couple under par
  • Oikea nimi: Mikko "Mike" Wikman
  • Seura: DGH / NBDG
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1376 on: 02.12.17 - klo:18:14 »
Saunapohdiskelun saldoa odotellen  ;D
****
NBDG Events | Team NBDG | Disc Golf Hyvinkää
Marshal, Warden | Justice, Verdict, Truth | Criminal, Felon, Escape | Defender, Sheriff, Trespass

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1377 on: 02.12.17 - klo:21:58 »
Niin. Voi olla että että mietittävää riittää.

Vähän oli viileää ja muutama sentti lunta aiheutti yllättävän paljon ongelmia.
Lähinnä lumi pisti etsimään kiekkoja varsinkin ensimmäisellä kierroksella.

8. Aloitus. Hysseä.
PauliDessu lähti vähän matalana ja meni kahdeksan metriä ”pitkäksi”, hyvä avaus siis. Putteri käteen ja putti yli korin. Ihan kuin Lohjalla. Kuuteen metriin. No huh. Uusi yritys. Ei mennyt yli, kun meni ali koko korin, tolppaan. Kakkosnelonen. Erikoista.

9. DDx lähtee hyvin mutta onhan se jäykkää. Putattavaa jää reilu kymppi, eikä mene. Kolmonen kuitenkin. Ei tässä hätää.

10. DD piti mennä oikean kautta. Löysä hysse menee vasemmalle. Korille 15m. Pikku hysse koivun kiertäen. Ei hankala. Paitsi että löysä pikku heitto siihen koivuun. Nelonen ja ollaan kaksi päälle. Hiphei.
Bogeja ei pitäisi tehdä ja nyt on jo kaksi.

11. DDx lähtee pitkällä väylällä pikku gripparilla oikealle ja painuu metsikköön. Auts. Antsa korkealle on huono mutta menee eteenpäin. Fore menee kuuteen metriin. Putti ohi ja vitonen korttiin. Mitä riivattua.

12. Kolme päälle, neljä väylää. Hyvä Ari.
DD lähtee ihan hyvin, mutta feidaa hieman aikaisin. Osuu puuhun. Ei hätää,
Paitsi ettei löydy mistään. Ei sitten mistään. Lost disc, kolme päälle ja kolmonen lähtee tiiltä. Hieman epäuskoisena takaisin tiille, siellä on jo jonoa...
DD on ihan hyvä, painuu aikaisin vasuriin, fore Buzzzilla menee kauniisti antsassa korin alle. Vitonen korttiin ja neljä päälle.....

Katsotaan jaksaako ihminen ajaa tätä pitemmälle.
« Last Edit: 02.12.17 - klo:22:38 by Ari »

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1378 on: 03.12.17 - klo:17:29 »
Tunteisiin käyvää pelaamista.

Väylällä 13 fore on aivan käsittämättömän huono. Matala foreantsa cuttaa oikealle puiden sekaan. Nyt alkaa olla tunteet jo pinnassa. Bägi maahan ja sitten pitää jo vähän puhaltaa. PauliDessulla fore skipillä vitoseen ja kolmonen korttiin. Onnistunut paikko. Huh.

14. Pakkokakkosen makua. Zonella pitää kuitenkin lyhyttäkin väylää heittää kunnolla. Löysä heitto on niin löysä että sujahtaa ennen sisäkurvissa olevia puita ja menee tuurilla vitoseen. Kanssapelaajat eivät ymmärrä kun ei lähde juhlat käyntiin. Ensimmäinen pirkko kuitenkin, mutta huonolla heitolla. Nyt on syytä olla vähän huolissaan.

15. DDx lähtee annukassa hienosti ja painuu väylää pitkin vasempaa reunaan. Buzzzilla helppo 60m  heitto jäljellä. Löysä heitto jää vähän näppiin, osuu puuhun ja painuu oikealle. Niinpä niin. Sieltä sitten vaaditaan jo pieni taikaheitto jotta saadaan se nelonen aikaiseksi. Nyt pitäisi jotain tapahtua tai tästä tulee jotain aika hirveää. +3

16. Buzzzilla lähdetään suoralle väylälle taikomaan suoraa heittoa. Osun ränniin, mutta on matala. Reilun kympin putti menee korin yli (taas) ja kuuden metrin paluuputti pönttöön. Onneksi osui ränniin.

17. DDx tuntuu paremmalta vaikka väylä onkin lyhyt. Vähän korkea antsa lähtee palauttamaan osuen puuhun. No joo, olisi se voinut olla huonompikin. Kympin putti ei tietenkään mene joten jatketaan +3 tilanteessa joka alkaa tuntua koko ajan pahemmalta vaikka pelaaminen itsessään on jo normalisoitunut.
 
18. DDx lähtee taas matalaan ja kyntää keskelle väylää. 45m korille ja Buzzz käteen. Fore on huono, luokattoman huono ja ajautuu vasemmalle. Sieltä puun takaa putti osuu ketjuihin mutta eihän se mene. Bogi, taas. +4 ja epäusko alkaa olla aika pahasti päällä.

Eihän tämän näin pitänyt mennä.

19. Forella DD painelee suoraksi reiluun kymppiin. Välissä aika monta puuta, jotka väistämällä saa kolmosen aika helposti...

1. Fore DD:llä rauhassa on mainio. Kiekko kääntää sopivasti väylää pitkin ja kahteen metriin. Tahallinen birdie. Hyvä. +3...

2. Tämän muistin paljon helpommaksi. Buzzzilla antsalinjaa yritän taikoa. Kääntyy yli ja menee puiden sekaan. Sieltä puttiyritys on kohtuullinen, mutta kohtuulliset ei mene.

3. Fore Buzzzilla raapii oksia ja jää pitkä putti. Ei mene. +3 eikä mene helpoillakaan väylillä. Osittain jo yrittää vähän naurattaa, mutta toisaalta ei ollenkaan.

4. Avaus menee kivasti väylän reunaan. Kakkosheiton hysse on liian korkea ja kiertää aivan liian kaukaa. Puiden seasta vaaditaan vaikean asennon taikaheitto jotta tästä selvitään. Sellainen tulee ja kiekko metriin. Olipas hyvä kurkotusheitto Buzzzilla. Hyvä. +3

5. Avaus on melko kelpo, mutta jää yli kympin putti. Putti sisään ja kakkonen korttiin. Hiphei. +2

6. Forella PauliDessu kääntyy kivasti. Jää kuuden metrin putti puiden välistä. Keskityn osumaan puiden välistä joten korkeussäätö unohtuu ja kiekko alarautaan. Olisi tullut tarpeeseen tuo. Hitto.

7. Viimeinen väylä. Fore lähtee pikku antsassa ja painuu vasuriin. Osuu onnekkaasti puuhun ja pomppaa kohti koria. 20m putti koria kohti ei ole päivän huonoin mutta jäähän se metrin lyhyeksi eli ei lähelläkään.

Lopputulemana +2 joka ei ihan vastaa toivomuksia. Hämmentävän alun jälkeen peruspeliä, tosin huonoa sellaista. Hyvä esimerkki siitä kun pallo ei vain mene maaliin ja vaikka osuu tolppaan niin pomppaa väärään suuntaan.
Vähän tuntui välillä takki päällä ahdistavalta ja kankealta, mutta toisaalta välillä lähti ihan normiheittoja joten senkään syyttäminen on ihan turhaa. Hämmentävä kokemus.

Kakkoskierros oli normaalimpaa tekemistä. -3 ei häviä omalle ratingille kuin 2-3 heittoa joten menee marginaaliin. Sieltä jäi mieleen varsinkin väylän 13 täydellinen fore-S kolmeen metriin. Oli muuten hieno ja tahallinen heitto. Tämän vuoden parhaita foreja.
Muuten pelaaminen oli vähän nihkeää. Tekosyitä ei oikein ole, joten päivän kunto oli tuollainen.

Kilpailusta olisi saanut hyvällä kierroksella ihan hyvät ratingit, joten seuraakaan ei voi syyttää ratingeista. Pitää vain pelata paremmin.

Edelleen on päällimmäisenä sellainen ajatus että hämmentävä kokemus. Tässä on vähäksi aikaa mietittävää enkä suostu ajattelemaan että jos olisi ollut kesä niin olisi ollut helpompi heittää.


Järjestörintamalla saatiin vihdoin julkistettua liiton kisa-aikataulut. Joka vuosi tuntuu olevan tiukempa säätöä aikatauluissa eikä päällekkäisyyksiltä voi välttyä. Kisoja alkaa olla maailmallakin jo niin paljon ettei mitenkään kykene ottamaan kaikkea huomioon. Varsinkin kun isojenkin tourien päivämäärät varmistuvat aika myöhään niin ei kykene hakumenettelyssä ottamaan niitä huomioon. Vaatii sitten vain tiukkaa sovittelua.
Toki on aika hauskaa kun joutuu sanomaan että vihdoin kun joulukuu alkoi vasta...

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1379 on: 04.12.17 - klo:15:37 »
Tässä on ehtinyt hieman pyöritellä taas filosofiaa oman pelin ympärillä.

Aika usein edelleen ollaan tilanteessa, että hyvänkin kierroksen jälkeen kaivetaan esiin niitä epäonnistumisia. Kieltämättä edelleen olen sitä mieltä, että niiden epäonnistumisten ja niihin liittyvien tunteiden esittäminen täällä on paljon helpompaa kuin kertoa kuinkan yrittää pidätellä hyvän olon tunnetta ettei se vain mene pilalle.

Tavoitteiden asettelussahan tämä kaikki tulee esiin. Mikä on tarpeeksi hyvä itselle? Pitääkö joka putin mennä sisään hyvällä kierroksella vai voiko siellä sittenkin tapahtua outojakin juttuja.
Tätä sivuttiin Hyvinkäälläkin keskusteluissa. Oma kokemus on, että jos pelaan omaan ratingiin niin sinne mahtuu aika paljon kaikenlaista. Toinen kierros oli Hyvinkäällä jo vähän sielläpäin.
Mikä sitten muuttaa sen normikierroksen hyväksi kierrokseksi. Valitettavasti ja onneksi pienet asiat.
Ne muutamat putit läheltä, ne menevät sisään ja ehkä joku putti vähän kauempaakin. Ikävä pomppu ei menekään outtiin vaan ehkä jopa paikkaan josta saa pelastettua väylän. Ei niitä niin montaa tarvita jos laskee yhdelle heitolle arvoksi 10 pistettä. Oma rating +30 pistettä olisi kuitenkin vain kolme heittoa jotka eivät epäonnistuneetkaan.

Toiseenkin suuntaan pääsee. Marginaalit ovat pieniä. Ehkä pitäisikin opetella näkemään ne marginaalit paremmin. Itse olen tätä yrittänyt vähän opetella.
Välillä tulos on huono vaikka peli ei siltä tunnukaan. Se sisältää vain silloin niitä ikäviä pomppuja tai korin sylkyjä jotka jostain syystä tuntuvat kasaantuvan ajoittain ikävästi juuri minulle (mikä ei tietenkään pidä paikkaansa, mutta on vain niin mahtavaa kun voi huomata onnenkin potkivan, naamaan)

Eli pitkällä juoksulla kun tuuri tasoittuu niin ne pomputkin tasoittuvat (sadassa vuodessa), joten se sun rating on ihan kohdallaan.

Eli ollaan jälleen tilanteessa jossa voi vaikuttaa vain asioihin joihin voi itse vaikuttaa. Eli keskittymiseen ja rutiinin määrään. Keskity. Heitä niin paljon kuin mahdollista. Kyllä se siitä.
Jos itselle jakaa ohjeita niin varmaankin sitten pitäisi vielä harjoitella puttaamistakin. Uuh. Se on kyllä tylsistä tylsintä hommaa, joten saa nähdä jaksaako sellaista :)

Itsenäisyyspäivää pukkaa, joten hyvää itsenäisyyspäivää juuri sinulle.