Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Rakkaudesta lajiin  (Read 802191 times)

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1455 on: 22.03.18 - klo:19:01 »
Mainostetaan nyt täälläkin.
SuomiSportissa on päästy etenemään niin, että ensimmäisten joukossa Nummelan frisbeeseura on alkanut myymään jäsenyyksiä. Eli homma alkaa nyt menemään kovaa vauhtia eteenpäin.

Voin paljastaa, että liiton toiminnanjohtaja ja ehkä pari muutakin ihmistä on aika paljon uhrannut tähän aikaa. Ulospäin on saattanut näyttää siltä että mennään niinkuin ennenkin, eli liitto ei tee mitään :)

Nyt juna puksuttaa siis jo niin että savu nousee.

Offline JaskaT

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 481
    • View Profile
  • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1456 on: 22.03.18 - klo:20:18 »
Kiitos päivityksestä, kyllähän nuo uudistukset aina vie aikaa ja mielestäni ihan tyydyttävästi tullut tilannetiedotuksia liiton sivuille. Toivottavasti muutkin seurat pääsevät pian mukaan myyntihommiin.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1457 on: 22.03.18 - klo:20:32 »
Tampereen pojat (ja tytöt) ainakin (TFS) laittoivat jo mainoksen eli nopeasti on saatu hoidettua siellä sopimukset kuntoon.
Huhu kertoo että muuallakin on edetty nopeasti. Ohjeet taitaa olla sitten toimivat ja Maksuturvassakin ollaan hereillä kuittaamassa sopimuksia.
« Last Edit: 22.03.18 - klo:20:34 by Ari »

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1458 on: 22.03.18 - klo:21:02 »
Palataan vielä vähän itse pelailuhommiin. Painoin äsken väärästä kohdasta ja singahdin jonnekin 3½ vuoden taakse omaan blogiin. Heti osui silmään jokin analyysi omasta osaamisesta. Jospa vähän mietitään miltä se nykyisin näyttää.


-Annukka. Parin viime vuoden aikana paljon kehitystä, mutta kovin usein jää annukka kotiin ja kaamea katastrofi.
-- Tässä on selvästi tapahtunut kehitystä. Nykyään uskallan heittää paremmin antsaa ja osittain on joku haju siitä mihin se kiekko on menossakin. Ratingit pyörii edelleen samoissa, joten ei siitä mitään konkreettista hyötyä ole ollut :)
-Puttaaminen on parhaimmillaankin vain kelvollista. Kovin usein yksinhuono putti pistää koko paketin sekaisin, josta seuraa megalomaaninen puttikammo.
-- Puttaaminen ei ole oikein muuttunut miksikään. Samaa kukkua se on ja parhaimmillaankin vain kelvollista. Hyvin sanottu.
-Putterin heittäminen. Tämä nyt vain ei suju. Osittain varmaan siksi, että ei vain tule treenattua. Putteri tuntuu jäävän käteen eikä vain tule heitettyä. Tässä annetaan liikaa tasoitusta joillakin radoilla.
-- Putterin heittämisessä olen vähän huijannut. Zone on putteri, mutta mielestäni se ei oikein tarkoita tuota mitä tuossa tarkoitin. Eli periaatteessa heitän putterillakin, mutta en. Oikeasti olen saanut hieman pituutta lisää Supersoftilla heittämiseen.
-Suoritusvarmuus ei ole riittävällä tasolla. Haluaisin olla rutinoituneempi yksittäisiin heittoihin. Liikaa tyhmiä heittoja, huonoja tulee parhaillekin.
-- Tässä on varmaan jokin häiriö. Ratingien perusteella heitän nykyään epätasaisemmin kuin aiemmin. Toisaalta saattaa olla ettei ole kuitenkaan sitten ollut aikaa pelaamiseen niin paljon että oikeasti olisi rutiinia.


Jotain positiivistakin pitää kaivaa

Fore on kohtuullinen vaikkakin hieman lyhyt. Pää kestää pelaamista kohtuullisesti, mutta toki voisi pysyä paketti paremminkin kasassa.
Aika hyvin tiedän mitä osaan ja tiedostan yrittäväni pelata niillä vahvuuksilla joita on.

Noo, en oikein enää uskalla sanoa kestääkö tuo pää.

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1459 on: 23.03.18 - klo:12:44 »
Ari lähti bisnespuolen analyysissä vain osasta maksavia ja osallistuvia sekä lajia seuraavaa porukkaa, eli lisenssipelaajista. Jo aiemmin on arvioitu edes joskus nakkelevia olevan yli 100000. Se on paljon tässä maassa ja ei moni laji ohita harrastajamäärissä. Se on aika monta kenkää varsinkin, mutta myös muita vaatteita ja ostovoimaa kaikessa muussakin elämään liittyvässä. Ravinteet, polttoaine, matkailu, majoittuminen jne. Tuhannen pään yleisöjä ei tiheässä ole, mutta European Openissa sekin on taidettu ylittää.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1460 on: 24.03.18 - klo:09:52 »
Liitopäivillä keskusteltiin jo seurannasta ja joillakin kentillä on ollutkin jo kulkuseurantaa. Numerot ovat näillä kentillä aika vakuuttavia.
Itse istuin joskus 7 vuotta sitten Nummelanharjun ykkösen tiillä ja sain 64 heittäjää tunnissa. Toki kauniina kesäiltapäivänä, mutta silloin jo hurjia lukuja kerrottavaksi eteenpäin. Ei taida olla monellakaan liikuntapaikalla meidänkään kunnassa satoja käyttäjiä päivässä.

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1461 on: 24.03.18 - klo:20:35 »
Tuli mieleen sponsorien mielenkiinto golf vs frisbeegolfissa, että Golfin historia itsetuomaroinnin suhteen ja harrastajien ostovoima lienee erilainen keskiarvona. Kuninkaiden lajissa tuskin olisi ollut suosittua keskiajalla ryhtyä tuomaroimaan kuninkaallisia, joiden harrastuksiin kuului muun muassa katselu, kun jonkun arat paikat siveltiin hunajalla ja paikalle tuotiin karhu! Mihin tarttee tuomaria, joka taipuu joka päätöksessä kunkun puoleen? Itsevaltias voi tehdä itse sääntötulkintansa, ei siihen alempiarvoista tuomaria tarvita. Sponsorit tietävät tuon ja oletan, en tiedä, goflissa olevan paljon rajumpi sanktiojärjestelmä käytössä sääntö- ja etikettirikkomuksista kuin frisbeegolfissa juuri lajin kalleuden takia. Kun jokainen on jo pistänyt rahaa lajiin osakkuuden haltijoista ainakin aika kovan summan, ei huvittane katsella diivan skitsoilua. Voi ban hammer heilahtaa äkäiseen.

Ei sponsori oikein voi muuttaa ulkopuolisena lajin historiaa ja käytäntöjä golfissa. Ei fribassakaan, mutta erona on se, että golfaajien ostovoima ja siten sponsorin saama rahallinen hyöty PR hyödyn ohella on suurempi golfissa ja arvatkaa, kumpaan sponssi mieluummin menee omaa etuaan ajatellen? Eroa golfin ja muidem lajien eduksi voi fribassa kaventaa tekemällä uhkatekijät miedommiksi. PR vaara siis.

PR merkkaa paljon. Driedaagse De Panne pyöräilykilpailu järkättiin nimestään huolimatta yksi- ei kolmipäiväisena, kun rahat vähissä. tänään Eurosportin pyöräilykommentaattori Peter Selin sanoi, että sama ongelma pyöräkisoissa. Mitäköhän merkkaa PR riskeissä sponsoreille se, että pyöräilyssä on ennen Venäjän valtiollista ohjelmaa pahin doping kärysuma ja systemaattinen kusetus kaikkien urheilulajien historiassa US Post joukkueessa Lance Armstrong kumppaneineen? Meni vuosikymmen hukkan lajin kehityksessä tuon jälkeen. Youtube kanava Global Cycling Networks teki katsojilleen kyselyn, mitä dopingin suhteen pitäisi tehdä pyöräilyssä? Jos muistan oikein, 54 % vastasi, että nykymenolla mennään, eli fanit nostivat kädet pystyyn. Ja 4x Le Tour De France voittaja 5 viime vuoden ajalta Chris Froome on kärähtänyt Salbutamolista ekassa näytteessä ja jatkoa odotellaan. Sama aine, millä Norjan hiihtäjät köh hoitavat astmaa. Silloinkin, kun ei astmaa ole. Hiihdon ympärillä kuohuu dopingin suhteen ja norskeille on eri säännöt kuin muille, kun norskeja on aika monta päättävissä elimissä ylläripylläri.

Äänestävätkö sponsorit ja fanit lompakoilaan pyöräilyssä tokaa kertaa, hiihdossa taas Suomenkin ulkopuolella (MM Lahti aiemmpi keirros finskidopingkäryt)? Yleisurheilussa on arvioitu dopingin vähentäneen kilpailijoiden ja katsojien määrä dopingkäryt ainakin Ben johnsonista asti.  Pyöräily on liemessä nyt maantiepuolella. PR ja rätti naamaan kilpailijoille, omistajille, faneille sekä sponsoreille. Doupaajan logiikka, minä, mitä väliä, että ammun pashaa pääsiäisen kunniaksi kaikkien muiden päälle, nehän ottaa sen vastaan ilolla, hyvä minä maailman kuningas! PR merkkaa paljon paljon satsaavalle sponsorille. Köh Josh Anthonin sponsorisopimuksen kesto Innovalla uutisen rikoksesta levittyä. Ei taidettu paljon tuomiota odotella kengän saamisen kanssa.

Minulla on keuhkovaivoja ja olen tämän talven vetänyt salbutamolia ja viime vuoden hemoglobiini 167 on pompannut terveydelle haitalliseen 174 (rauta hemoglobinissa ruostuu kropassa>vapaat radikaalit>syöpäriski, jos oikein olen ketjun ymmärtänyt). Oli haitan tapa mikä vain lekurit ovat monesta suusta varoitelleet. Ja jos oikein laskin, yhdeksällä käyty ja vielä yhdelle uudelle erikoisalalle pitäisi mennä...  On toki hengitelty talvi putkikaulurin läpi, kun en kestä kylmää ilmaa, joten olisiko DIY korkean paikan leiri tullut samalla, kun limaa täynnä joka rööri, joten muutenkin pienen pillin läpi on hengitetty. Ja taatusti en pystynyt urheilemaan Tapaninpäivästä pariin viikkoon sitten, joten ei ole hemoglobiini noussut treenaamalla ja kunnon kasvulla. Muuta kuin tein noin kk sitten ekan neljäsosa käsipainotreenin kokeeksi. Pari viikkoa vasta on ilma kulkenut niin, että olen voinut hölkätä.

Taudeissa on hieman eroa olympialaisiin kultamitaleihin ja katsojamääriltään maailman suurimman vuosittaisen urheilukisan voittoihin pystyneiden urheilijoiden kyseenalaisiin perusteisiin ottaa hapenottokykyä lisääviä lääkkeitä. Lääkettä ilman tautia useissa tapauksissa.

Katsoisitko sinä, mihin miljoonasi pistäisit sponsorina ja hyvällä silmällä terveiden lääkintää? Minkälaista paskaa tarttuu hihaasi ja maineeseesi, jos sponssaat noin käyttäytyviä? Bisnespuolella luetaan kuin piru raamattua, mihin paljon rahaa laitetaan, joten suurennuslasin alla ei olisi hyvä olla red flagejä. Siksi suhtaudun epäilyllä pelaajan etu sääntöön lajin kilpapuolen kehityksen mahdollisena jarruna.

Piru raamattua vimpan päälle harrastetaan rutiinilla bisneksessä, kun kaiken maailman kusettajia on yrittämässä huijauksia koko ajan. Liiketoiinnassa on vain ajan kysymys, milloin joutuu oikeudenkäynteihin nyrkkisääntönä. Kyse ei ole, joutuuko oikeuteen jommalla kummalla puolella, kun se on lähes varmuus useimmilla aloilla. Siksi termi due diligence kaikessa liiketoiminnassa, mukaanlukien sponsoroinnin kohteen valinnassa. Tule small time amatöörihengessä isojen ihmisten hailaumaan ja voi poistua mustien silmien kera. Siksi olisi tarjottava paketti olle parhaassa mahdollisessa kunnossa fribaskenellä. Globaalisti. Jenkit rolleyes :-( Sikäli voisi olla meillä toiseksi isoimpana fribamaana efektivisesti, jollei jopa numeroiden valossakin hyvä laittaa palloa vierimään parempaan suuntaan. Eihän jenkkejä parantaa voi, mutta ehkä nekin voi saada näkemään oman etunsa, kun ovat niin hingulla bisneskansaa, että voivat ymmärtää etunsa sitä kautta.

Ainakin PDGAn nykyjohtajalla on ura takana kovien syy ja seuraussuhteiden kanssa toimimisessa johtajatasolla, vaikkei bisneksessä, joten hän saattaisi hyvinkin hahmottaa, mistä on kyse rötväilyn karsimisessa. Hän saattaa osata johtaa hommaa parempaan suuntaan.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1462 on: 25.03.18 - klo:18:52 »
Kerrotko miten näet pelaajan etu -säännön. Voit kopioida sen frisbeegolfin sääntökirjasta ja tulkita sen.
Kiitos.

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1463 on: 28.03.18 - klo:09:34 »
801.03 Sääntöratkaisusta valittaminen
A. Jos ryhmässä ei saada tehtyä enemmistöpäätöstä, tuomitaan tilanne sen tulkinnan mukaan, joka on edullisin pelaajan kannalta.

Tuo on sellaisessa muodossa, että on matopurkillinen väärinkäytösmahdollisuuksia. Saanko maailmanennätyspituusheiton, kun mun kiekkoni oli matkustanut Otepäästä toiselle radalle Eestissä (sain soiton, haluanko kiekon takaisin) ja jos joku ei usko, vetoan ylläolevaan sääntöön, että on mulle eduulisinta, että olen me mies. Vaikka hulluksi ja huijariksi kaikki tietää, jos noin tyhmällä tavalla rikon kananmunan naamaani ja halvennan lajia ja kaikkia mukana olevia. Oltaisiin naurun aihe ja häpeä sponsoreille, jos tuollaisesta julkisuudessa puhuttaisiin. Sitä paitsi tulvat ja tornadot jenkeissä ovat vieneet hukattuja kiekkoja osavaltioiden päähän :-)

Mainitsin aiemmin jo sen vaaran, että näköesteen taakse heitetyn kiekon voI kaveri kiikuttaa koriin, vaikka 400m päähän. Hyvä draivi? Olet ansiokkaasti maininnut esimerkkejä siitä, että on olemassa porukkaa, joka pyrkii sepittämään reilun pelin vastaisesti etua itselleen. Edes mahdollisuutta ei saisi olla. Joka laji isoista rahalajeista luultavasti on kärsinyt säännöillä kikkailusta. Dopingin ulkopuolella osoista rahoista puhuessa rättiä naamaan F1 puolella kuuluisat urheilullisuuden murhaukset global face palmin aiheuttajia ovat ainakin Schumin tahallinen kilpailijan pusku kyljelleen päätöskisassa ja mm voitto silti sekä 1976 Lauda vs Hunt kilpailijan moottorin sytykseen usein verrattava sääntökikkailu. Joka saattoi mennä sääntöjä noudattaen. En ole asiantuntija, joten paree olla sanomatta enempää. Norja kabineteissa hiihdossa, Itävalta mäkihypyssä ja valtioiden douppaus pitkäaikaisesti. Onhan noita esimerkkejä lajiliittojen manipuloinnista. Nauratti fudisjohtajien pidätys Genevessä. Lisää siivoustouhua urheiluun.

Siivoustarve on kaikkialla, miten tehdä, on vaikeampaa vastata. Etumme on lievät ongelmat vs rahan ja vallan korruptiosta kärsineet lajit. Siksi olisi kätsyä ennaltaehkäistä ongelmia ja väärinkäytöksiä.

Kaikkea ei voi erikseen kieltää, mutta olisiko joku järjellisyysraja hyvä laittaa pelaajan etuun, jos koko sääntöä ei poisteta. Reilu peli syytön kunnes toisin todistetaan olisi hyvä säilyttää. Ei passaa lyödä porukkaa ja heittää lasta pesuveden mukana siksi, että jollain muulla ei ole puhtaat jauhot pussissa. Olen periaatesääntöjen, jotka eliminoivat äärettömän määrän yksittäissääntöjä fani. Kuten pelaajan etu, kun vain ei mennä överiksi yhden etu lyhyellä tähtäimellä kaikkien haitta pitkällä tähtäimellä. Siksi joku kohtuullisuus pitäisi olla. Onko se kohtuullisuus ylisääntönä muiden paitsi reilun pelin yli? Vai voisiko reilun pelin määrittää yli pelaajan edun ynnä muun kikkailun yliajavaksi?

Varmasti joku valittaa, että mikä on reilua hänen mielestään, ei ollut kohtuullisuuden, järjellisyyden ja reilun pelin nimessä tuomittu pelaajan edun mukaan. Kenelle saa valittaa? On jo olemassa säännöt ja käytännöt, joten pelaajan etuun kohtuullisuuden ja järjellisyyden rajan lisäys ei ehkä tuo muuta muutoksia kuin ehkä enemmän tutkittavia tapauksia. Sitä voi suitsia parilla asialla.

Valtioiden lainsäädännössä tunnetaan jenkkejä ajatellen frivolous law suit. Mikä lie tarkka vastine Suomessa? Eli selvä kusetusyritys voidaan heittää ilman käsittelyä ö mappiin.

Kuten valtioilla sääntöjen taivuttelu edukseen voidaan nähdä haitallisena toimintana, sääntöjen sekä yhteisön ja sidosryhmien halveksuntana, joten rapsua voi antaa. Se eI kai vielä ole säännöissä mahdollista. Ulkoa en kaikkea muista tosin.

Jos on olemassa mahdollisuus ja käytäntö, jota noudatetaan heti överien hylkäyksestä ja jos vaikuttaa kusetukselta, rankkukin kasvaa jo olemassaolevista diskausmahiksesta ja rankaisukäytännöstä, kun viedään lajiliittotasolle kaikkuen kengille kusemisyritys. Jo nyt on ainakin väliaikainen kisakielto mahdollisuutena, muistaakseni pysyväkin, en ole satavarma. Joten aktiivisempi toiminta väärinkäytösten estämiseksi uhkan nostolla lienee paikallaan. Siis aktiivisemman säännöstön valvonnan ja ylläidon puolelta. Mahdollisuudet ovat jo olemassa useimpiin asioihin. Kunm saisi porsaanreiät tukittua... Ja sääntöjen noudattamisen ylläpidettyä ilman kisaa hidastavia turpakäräjiä. Siinä vasta ei, reilun hengen mukainen juttu, jos aurinko laskee ja jengi jäähtyy.

Asiaa tuntemattomille olin, todistajana täällä kuuluisassa huijaustapauksessa, joka ei kai levinnyt ulkomaille. En puhu lippumiehenä maailmantähden kusetuksen nähneenä ja TDn hakeneena armollisen tuomion nähneenä itse kirjan mukaan mieluummin päivänselvän tapauksen tuomitsevana, jos olisin TD ja tuossa tapauksessa vielä disciplinary processin aloitus. Vaan suuri kuva yksittäistapauksen sijaan lajin kehittäminen mielessä nostan kissan pöydälle. Jos vaikka yhteisö keksii paremmat ratkaisut kuin yksi pää.

On monisyinen juttu huomioida, pelaajan, lajin, toimitsijoiden ja resurssien sekä sidosryhmien etu. Frisbeegolfilla on hyvä lähtökohta ja aika hyvä track record skandaalien välttämisessä, joten esimerkin näyttö muille lajeille ja nuorison kasvatus perinteisiin urheilullisuuden arvoihin on parempi kuin ryvettyneissä lajeissa. Kun vielä osattaisiin hyötyä siitä sponsoreille houkuttavuuden ja sponssien saamisen kautta. On hyvästä monenlaiselle sponssille houkutella hyvillä ja arvokkailla arvoasioilla, jotka ovat hyvissä kantimissa. Kun vielä uhkatekijöitä saisi alennettua. On meillä tiettyihin maihin liittyvä baggage. Onneksi useimmissa uusissa fribamaissa sitä ei ole. Imago kannattaa pitää puhtaana ja levittää sitä ideaalia.

On olemassa ammattilaisia ja muodollista korkeakouluopetusta urheilulain ja sidosryhmätoiminnan suhteen. Kun olemme globaalissa lajissa ja jäsenistön enemmistöllä on korkeakoulututkinto ja ties mitä ammattiosaamista sekä kontakteja spesialisteihin, voisi tarjolla olevien tietojen, toimivien tapojen ja lajin houkuttavuuden kasvatukseen sponsorien silmissä saada perspektiiviä. Ja toimintatapaehdotuksia. Tästä kannattaisi keskustella joka maan ja PDGAin johdon kanssa.

Aihe on niin vaikea ja laaja, että ainakin pari eri korkeakoulututkinnon sisältöä koskettaa aihepiiriä ja kertoo vuosien opiskelun tarpeesta. Tarvittava teoriapohja yksinään puhumattakaan osaamisesta ja kontakteista on niin laaja, että ei ehkä omin nokkineen onnistu keneltäkään. Saatika kouluttamattomalta huvikseen vapaaehtoistyöntekijältä. Siksi brain stormingia ja asiantuntija-apua tarvitaan. Yhtä köyttä vetäen kansainväliset resurssit yhdistäen voi tapahtua hienoja asioita. Jenkeissä on valtavasti organisaatio-osaajia urheilun ja lajin kehittämisessä. On täälläkin joitain, mutten tunne heitä. Toiminnanjohtajalla varmaan olisi paljon tietoa, mistä voisi muidenkin maiden hallitukset ja PDGA hyötyä.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1464 on: 28.03.18 - klo:11:05 »
Viestisi ei taaskaan oikein tavoittanut ihan jokaista aivosoluani sillä logiikalla jota varmaankin tarkoitit.

Itse näen asian niin, että lajiamme harrastaa ihmiset jotka kunnioittavat sääntöjä. Sinisilmäistä ehkä, eikä välttämättä jokaisessa yksittäisessä tilanteessa siltä vaikuta.
Uskon kuitenkin siihen, että lajimme sisällä osataan toimia jos joku yksittäinen pelaaja jatkuvasti röyhkeästi rikkoo tahallaan sääntöjä omaksi edukseen.

Tästä voisi tulla pitkäkin teksti, mutta jos olisin yhtä epätoivoinen kuin sinä edellisen tekstin perusteella niin vaihtaisin lajia. Maailma on täynnä erilaisia urheilulajeja joissa on mukavia ihmisiä, säännöt on tulkittavissa vain tuomarin kautta eikä turhia spekulaatioita synny.

Kaikki puuttuminen toisen tekemisiin vaatii rohkeutta. Vaatii siltikin rohkeutta vaikka säännöt siihen velvoittaisivatkin. Frisbeegolf on rohkeiden peli.
Rohkeus ja röyhkeys ovat kuitenkin eri asioita ja vasta kun rohkeuteen liitetään rehellisyys ollaan lähellä oikeaa tietä.

Itse näen tuon pelaajan etu säännön ainoastaan ratkaisuna yksittäiseen tilanteeseen jossa muuten ei saada ratkaisua. Sääntöjen hengen mukaan pelaaja itsekin toimii rehellisesti.
Tämä sisältää mielestäni sen, että pelaaja voi ihan itse todeta kiekon olevam outissa ilman että sormet ristissä toivoo että joku tulee olemaan asiasta epävarma. Uskon että pelaamalla sääntöjen mukaan rehellisesti tappion hetkelläkin voi kulkea pystypäin kisapaikalla. Huijari joutuu elämään itsensä kanssa huijarina vaikka voittaisikin. Hymyile siinä sitten voittajana.


« Last Edit: 28.03.18 - klo:11:09 by Ari »

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1465 on: 28.03.18 - klo:14:27 »
Joo meni näemmä pointti ohi sinulta. Katsot vain yhdestä näkökulmasta asiaa. Ulkopuolinen näkee get out of hell free cardin sukulaisen pelin ulkopuolisen tuomarittomuuden  pahentavana tekijänä. Jos investoinnin riskianalyysiä tekee, kuten jokainen bisnes tekee. Joka noudattaa due diligenceä. Niin kauan kuin harrastellaan small time keskenämme, saa hattu olla kädessä pitkään sponsoreita odotellessa. On tehtävä houkuttelevaksi sponsorien kaupallisen intressin lisäksi imagoasioiden puolesta, jotta jotain tapahtuu.

Golfilla on sevaikeaa eri tilanne kuin friballa, että siellä liikkuu ihan eri tavalla rahaa ja bisnekset ovat nähneet, että joku muu on kastanut varpaansa ekana veteen, eikä ole katunut. Meillä on hyvän bisnesparterin maineen luominen alkutekijöissä. Ekan ison sponsorin saaminen ja menestys auttaisi osallistumiskynnyksen laskemisessa.

Firmoilla on tiedossa monen lajin historian sopupelit ja rikollisten temput. Nyrkkeilijän valetyrmääntymiset jne. Meilläkin on sääntö muutettu, kun Schultz callasi alle 10 m puttinsa kaatuneeksi ennen kiekon menoa koriin ja heitti uusiksi sisään.

Jos luulet, että sääntöjä ei lueta osana due diligenceä, kuvittelet ruusuisia. Ei passaa löytyä bisneksen tekijän tai palkan maksajaa vaaraan asettavia mörköjä säännöistä ja käytännöistä rangaistusten antamisessa. Nyt siellä on. Turha odotella miljoonasopimuksia, jos ei ole yhtä todellisuudesta irtautunut toimija kuin Sunny Car Centerissä.

Ei amatöörimäiseen hommaan hai isoine rahoineen lähde. Jos ei ole ylen määrin omaa ja rakkaus lajiin. En pidätä henkeäni sitä odottaessa. Silloin on kyseessä messenaattina toimiminen, ei bisnestä edistävä PR tai MPR toiminta, josta odotetaan voittoa.

Kutsun tuota sääntöä ammattimaisen bisneksen tekijän silmissä vaaran merkiksi ja puuhastelun tunnusmerkiksi. Bisneksentekijällä ei ole mielessä sama asia kuin meillä pelaajilla. Taalan kuvia katselevat. Sen kanssa ei leikitä, siksi asettavat kovat vaateet.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1466 on: 28.03.18 - klo:16:37 »
On outoa että käytät golfia esimerkkinä siitä, että iso raha tulee sinne vaikka ollaan samassa tilanteessa kuin fribassa sääntöjen osalta.
Ymmärrän pelkoon liittyvän logiikan, mutta sittenhän esimerkiksi lumilautailun ei olisi koskaan pitänyt saada isoja sponsoreita. Laji kuitenkin on ollut tunnettu siitä, että finaaliin päässeet ovat sopineet jakavansa rahat ja pitävänsä vain hauskaa.

Eri lajit profiloituvat eri tavalla. Voi olla, että frisbeegolf ei koskaan saa Audia sponsoriksi tai Adidasta.
Saattaa toisaalta olla, että jokin isokin sponsori kiinnostuu lajista juuri siksi, että frisbeegolf on frisbeegolfia.
Itsekin olen sitä mieltä henkilönä, että jos halutaan olla uskottava toimija urheilussa niin joitakin meidän sääntöjä joudutaan muokkaamaan. Ei näytä hyvältä jos televisiossa pelaajat arpovat mistä kiekko meni ulos pelialueelta jos katsoja on nähnyt sen jo kolme kertaa hidastettuna menneen aivan eri paikasta. Sitä on vaikea kommentaattorin selitellä.

Frisbeegolf on lajina hieman outo. Se sisältää suurimmalle osalle pelaajista ajatuksen että se on enimmäkseen kivaa. Urheilijoista suurin osa rakastaa sitä lajia mitä harrastaa, mutta keihäänheitto ei ole lähtökohtaisesti kivaa kavereiden kanssa puuhastelua.
Onko lumilautailu menettänyt tuon sisäisen kivan. Lumilautailussa on ”Fuck FIS” kampanja joka perustuu siihen että osan mielestä laji meni pilalle kun FIS tuli ja pilasi kaiken.
Onhan meillä Suomessakin ihmisiä joiden mielestä hyvä laji meni jo pilalle, joten jäämme näkemään mihin suuntaan mennään.

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1467 on: 29.03.18 - klo:05:22 »
Käytin golfia esimerkkinä, koska sä nostit sen esiin aiemmassa veistissäsi. Olen jo aiemmin kertonut, mikä ero sponsorin näkökulmasta on friballa ja golfilla. Rahaa liikkuu ihan eri tavalla goflissa ja sen teidetään olevan niin vakiintunut laji sekä kun on tuloista kiinni, epäkohtiin puuttumiskynnys pelaajilla on ihan ri kuin meillä nyt. Pelaajien ammatti ja leipä vs meidän oma kiva ajattelun asenne-ero. Ja sen näkyminen ruodussa pitämisessä. Aina on ihmisiä, joiden meilestä jokin muutos pilaa asian. Friba on jo pilattu niiden mielestä, joiden mielestä oli hienoa harrastaa lajia, josta kukaan ei ollut kuullutkaan. Nyt on kaikki.

Olen kuullut huhuja ja en teidä, onko totta, että joskus maailman huiput sopivat jakavansa voitot. Jos näin on, sekään ei ehkä ole pitkässä juoksussa hyvä asia, jos haluavat tehdä ison rahan ammattilaisuuden mahdollistavan lajin. tässä on paljon oman päätöksen mahdollisuutta lajissa. Tilanne voi muutua asenteiden ja uusien sukupolvien myötä. Karua olisi nyt tehdyillä päätöksillä sulkea ovet ammattilaisuusmahdollisuudesta tulevilta sukupolvilta. Jos työ ammatilaisuuden mahdollistamiseksi pitäisi tehdä nyt tai lähitulevaisuudessa. Kun isot asiat liikkuvat hitaasti, on syytä ainakin pohtia, mihin mennään ja miksi tai miksi ei.

Kun olen aina ollut sitä mieltä, että lajin pitäisi tarjota kaikkea kaikille, on yksi selvä pieni, mutta näkyvin vähemmistö pro pelaajat olleet huonomman tarjoilun kohteena kuin muut. Höntsääjät saavat höntsätä sydämensä kyllyydestä ja saavat iloa juuri niin paljon kuin pääsevät pelaamaan. Massin saaminen pro pelaajana on vaikeaa täältä käsin, siksi niin poikkeuksellista. Soisin useammalle nykyistä paremman tulotason. Eiköhän joka lajissa mennä esikuvat edellä. Onhan se nähty, että kun josain lajissa tulee menestystä, porukkaa tulee mukaan. Curling oli Suomessa lähes olematon laji ennen menestystä ja ymmärtääkseni hiipumassa taas. Pro pelaajilla ja menestyksellä on väliä.

Bisnekset eivät ajattele pelolla, vaan faktoilla voittoa investoinnilleen. Ne lskevat, eivät tutise punteissaan pelkojen mukaan. On hyvin kylmää ja rationaalista laskelmointia riskin analysointi, kuten voittojen tavoitetason asetanta ja sponsorointisummien sekä kohteiden valinta.

Kun ei ole konsensusta lajissa, halutaanko edes ammattiurheilu mahdollistaa ja siten jahdata isoa kalaa sponsoriksi, on tietty hankalaa edistää hommaa. Siksi keskustelua olisi hyvä olla siitä, mihin suuntaan mennään. Kisapelaajien huippuporukka ja kasvava sukupolvi pelaajia voi pitää hyödyllisenäkin mahdollisuuden tienata leipänsä lajista. Strategiatyötä tarvitaan globaalisti ja en yhtään tiedä, mitä PDGA tai kansalliset liitot eri puolella ovat tehneet tulevaisuuden visioiden ja niihen johtavien strategioiden tavoitteenasetannaksi. Onko edes keskustelua käyty muualla kuin kentällä yksilöiden välillä? Voisi olla paikallaan, siksi herättelin ajatuksen siementä näillä viesteillä.

En pelkäisi kivan menetystä fribassa, kun enemmistö höntsää nytkin ja kovimmistakin kisapelaajien suista on kuulunut, että syy miksi pelaavat on, kun on hauskaa ja tapaa kavereita.

Vähemmän topiikinmukaista alla, vaikka vastaus onkin nostaamaasi lumilautailuesimerkkiin.

On muitakin lajiesimerkkejä, joissa harrastajat ottavat nokkiinsa lajiliitosta. Ikinä en ole ollut minkään pyöräilyjärjestön jäsen ja silti titteliäkin on tippunut kisoissa. Miksi? No kun homma on ollut yhtä pielessä kuin imperiaalisen mittajärjestelmän maissa, joissa pyöräilyn isoimman liiton UCIn toiminnan tavoin on ajettu väärään suuuntaan lobbauksella. Tuloksena toimimattoman auttamasti vanhentuneen systeemin ylläpito kehityksen ja tehokkuuden jarruna.  Pyöräilyssä valmistajat eivät halunneet tehdä 1930-luvulla tuotekehitystä selvästi nopeammaksi kisoissakin todetuilla nojapolkupyörillä. Lobbasivat 1700-luvun teknologian ainoaksi mahdolliseksi, paremman 1800-luvun lopun teknologian sijaan. Vetosivat perinteisiin, köh köh.

Seuraavan kerran kokeeksi sallitiin UCIn kisoissa kai 2004 Race Across Americassa nojapyörän käyttö ja ne murskasivat tavalliset pyörät. Kielto jatkuu taas rolleyes. Olisi ekologisempaa ja kansanterveydelle parempaa, jos pyörillä ajo olisi selvästi kevyempää kuin nyt. Työmatkaliikenne ja harrasteisiin pääsy olisi helpompaa pyörällä ja taajamissa nopeampaakin. Aika lailla nollaapäästöin verrattuna autoihin. Turistina pääsisi pidemmälle mukavammin. Sähköpyörät ovat yleistymässä ja saastuttavampi ratkaisu puhtaaseen aerodynamiikan kvanttihyppyllä parempiin tuloksiin verrattuna. Pökäleen kiillotusta sanon minä ilmajarrujen sähköistyksestä ja ajan silti myös perinteisillä pyörillä. Kuntoilusta käy, kunhan rajaa nopeutta, tuuulissa ajoa ja matkaa, muuten tulee ähky :-D

Ero on yö ja päivä velomobiilin ja normipyörän välillä tyynellä ja ero kasvaa paljon vauhdin sekä tuulen nopeutuessa, eli tosimaailmassa. Pahimman luokan oman lajinsa jalkaan ampumista ja ekoterrorismia fossiilisten polttoaineiden ajoneuvojen promootiona lihasavoiman käytön sijaan on ollut UCIn jämähdys väärään tekniikkaan kohta sata vuotta ja ilman halua kehittyä. Olen nähnyt velomobiileja 2 kpl eri kuskein ajavan yli 80 km/h ilman moottoria keskinopeutena 200 m matkan ilman, että kumpikaan on ammattiajaja. Kumpikaan ei ole enää ideaaliiässä urheilijana. Aika kontrasti epäergonomisiin hitaisiin kidutusvälineisiin verrattuna.

Yleensä kärkipää maailman vanhimmassa 1207 km pyöräkisassa 90 h aikarajalla sekä enkat ovat nojapyörillä, vaikka puolet matkasta on nojapyörille epäedullisimmassa maastossa mäissä. Siis vanhat kaupalliset mallit, on niitä kevyitä nousukykyisiäkin onneksi ja. Minä kunnotonkin olen ajanut Linnanmäkeä ylös 32 km/h nopeudella sprintissä raskaalla maailmanympärilaitteella vs kisamalli... Jos oikein muistan, enkka lienee jotain 45 h/1207 km pyörällä. Sopii kokeilla perinteisellä pyörällä.

Fribavastine perinteisille pyörille olisi kai Super Class only lajilitto. Hehe Ultimate... Mutta vakavasti olisin kusimuroista käärmeissäni, jos fribapuolelle yhtäkkiä pakotettaisiin Ultra-Starit ainoiksi kiekoiksi. Oletan samaa enemmistöltä reaktioiksi, eikä joka valmistaja riemastuisi tulon menetyksestä, jos vain yhtä kivirekeä saisi tehdä. Myynti romahtaisi, kun uusia parempia ei saakaan kaupaksi tarjota edes. Enemmistölle naurettava idea lajissamme, mutta ne pyöräilyliiton pirulaiset... Ravistaa päätään irvistäen.

Yksi valmistaja teki konseptipyörän, jonka nimi on fUCI, aplodeja, vaikka tekikin sääntöjä rikkoen liian vähän parannnuksia. Teko oli tärkein, it's the thought that counts massojen herättelyssä. Ihan kuin lumilautailijat. Kun hiihtoliitto on niin kieroontunut organisaatio, en ihmettele lautailijoiden ketutusta. Kun lajin vallannut vittuilujärjestö, jos en tietojen puolesta todistuskyvyttömänä ihan rikollisjärjestöksi voi kutsua, vaikka epäilenkin pahinta, tulee tyrkyttämään omaa agendaansa ja satamaan toisten paraatiin. Jalkapallokin Suomessa sai tuta kiinalaisen hmm epäilyttävän "bisnesmiehen" saavuttua sopupeliskandaalinsa. Voisi ketuttaa, jos olisin lajin fani. Ehkä joku löysi kiinan kusta muroistaan silläkin puolella urheilukenttää.

Raha on pilannut monta hienoa asiaa. Ei plekoa fribassa vielä ulkopuolisista sählääjistä vielä, mutta sisäistä sikaa senkin edestä Innova harrasti 1980-luvulla. Onnistuivat romahduttamaan rahat lajissa vuosikymmeniksi kisapalkinnoissa ja sponsoreille houkuttelevuuden sekä heittäjiltä tulot. Oikeusjutuilla muita valmistajia kohtaan. Miljoonan taalan palkintopotti fribakisassa kuulostaa kovalta eikö vain? Oli silloin muinoin. Sen Innova tuhosi sponsoreille houkuttelevuuden ohella. Kuka haluaisi astua käärmeen pesään, missä jengi puukottaa toisiaan?

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1468 on: 01.04.18 - klo:18:29 »
Omia ajatuksia ja kirjoitettuja lauseita on helppo lukea kun itse on ne kirjoittanut. Minusta aina välillä tuntuu että kirjoitat aika vauhdikkaasti niin ettei aina ajatus pysy mukana. Tai ainakaan minun ajatukseni.

Frisbeegolf on monelle uusi, pieni ja outo laji. Ei se silti sen kummempaa ole kuin muutkaan lajit.
Ei kannata mystifioida eikä glorifioida tätäkään lajia.
Onnistumme joko tekemään tästä kiinnostavaa tai emme. En oikein saa kiinni näistä pyöräily-ja muista vertailukohdista kun en tajua onko se hyvä vai huono asia ja mitä yrität sanoa.

Kaikissa kasvavissa lajeissa tulee jossain vaiheessa mukaan isompia yrityksiä joiden tavoite on tehdä rahaa mieluiten muiden kustannuksella. Erilaisia yrityskauppoja on varmasti tiedossa tulevaisudessa jos laji kasvaa.
Jotkut ovat jo odotelleet koska jokin oikeasti iso yritys ostaa jonkun lupaavan merkin pohjille ja muuttaa koko markkinan isolla rahalla. Tämä tapahtuu varmaankin sitten kun on sen aika.

Lumilautailussa Burton on monella boikotissa edelleen osteltuaan pienemmät markkinoilta aikoinaan...

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1469 on: 03.04.18 - klo:16:21 »
Toin muiden lajien esimerkkejä esille kaikenlaisesta vilunkipelistä, joita edellä lajimme pääpiirteissään on spiritissä. Eli jotain mahiksia olisi toimia esimerkkinä muille.

Jätän lukijoiden oman tulkinnan varaan, mitä mieltä ovat kabinettivoitonjaoista ja vilpistä urheilijoiden osalta. Pointtini lähinnä oli se, että noita lieveilmiöitä esiintyy ja vielä enemmän ison rahan lajeissa. Sellainen vaara on täälläkin, että jos rahapotit kasvavat, vilunkivaara myös. Ehkä vielä enemmän, jos painetta sponsorilta saava pelaaja sortuu painostuksen alla ties mihin vilppiin. Ennen tuollaisten vaarojen toteutumista olisi hyvä pistää säännöt ja käytännöt sääntöjen soveltamisessa kuntoon. Kun olisi selvää, että rapsu tulee, se ennaltaehkäisee sähläämistä.

Eurosportin kakkosjuontaja Christer Selin todella merkittävän kisan Ronde van Vlanderenin juonnossa kommentoi, että 50 samanlaisen rikkeen jälkeen yhdestä ajajasta tekemässä samaa, mitä muut jo olivat tehneet, hän sai rapsun ennakkotapauksena muille. On sitä vanhoissa rahakkaissakin lajeissa sääntöjen sovellus hakusessa, kun sääntöjen rikkomisesta pitäisi tulla aina rapsu. Ja ei tule. Se on ajanut osaltaan osan sponsoreista pois, kun ei urheilullisuus ja imago toimi sääntöjen ollessa erilaiset eri urheilijoille.

Kun ajattelee, että maailmalla pyöräily on niin iso ja sponsorien rahallista etua palveleva laji, että siinä järjestetään maailman katsotuin urheilutapahtuma jokavuotisista, on homma heikosti johdettua, jos noin rahakas mainostuspaikka sotketaan omaan pesään huonot tekemällä. Vähänkö rahaa muutaman miljardin katsojan yhden kisan sponsoroinnista on tarjolla pyöräilysponsoreille? Ja silti osa poistuu. Puhumattakaan monen muun kisan lisänäkyvyydestä. Pyöräilyssä on katsojamäärät ja sponsorien myyntimahikset vuodessa enemmän kuin fribassa on ollut historiansa läpi. Oletan.

On siinä vähän osviittaa siitä, miten tärkeää imago on sponsoreille. Jos sponsorit laskevat, että isot tulotkaan maailman näkyvimmillä mainostuspaikoilla eivät pitkässä juoksussa ole hyvästä sponsorifirmalle, jos toisaalta imagoriskissä häviää enemmän. Sponsorin tarpeet sekä lajin samoin on hyvä kysymys, mihin jokaisen kehittyvän lajin pitää paneutua ajatuksella. Jos on aie pysyä small timenä, voi jatkaa kuin nyt -potkien osaa pelaajista nilkkaan, kun säännöt eivät ole samat spiritin mukaan pelaavien ja röyhkimysten välillä aina. Jos ei haluta pysyä small timenä, on kehitettävää. Mihin suuntaan, vaatinee aika laajan perspektiivin, ammattitaidon ja tietotason levittämistä järkevän hedelmällisen keskustelun pohjaksi.

Ei ihan jokaisella ole tietoa siitä, mitä erilaiset mahdolliset sponsorit vaativat yhteistyökumppaniltaan. Jos ei tunne bisnesmaailmaa ja sen lainalaisuuksia, vähenee ymmärrys ja sitä kautta onnistumismahdollisuudet sponsorin kanssa molempia hyödyttävän yhteistyösuhteen luomisesta. On oma korkeakoulutason osaamisen tasoinen juttu tuo sponsorien ammattimainen hankinta ja ymmärrys. Amattilaisen onnistumismahdollisuudet ylittävät amatöörin, kun puhuvat samaa kieltä ja asiasisältöä sponsorin kanssa. Sekä ymmärtävät, mitkä ovat yhdistävät tekijät ja edut sekä haitat sekä lajille, että sponsorille.

On helpompaa onnistua, kun asiat ja kommunikaatio on hallussa. Jos pystyy osoittamaan sponsorille tienausmahiksen minimaalisin riskein, on parempi mahdollisuus onnistua kuin pystymetsästä hattu kourassa anna meille rahaa pyytäjällä, joka ymmärtää sponsoria yhtä vähän kuin eläin tuulimyllyä.

Jos olettaa lajin parantuvan lisärahoituksen avulla, olisi hyvä oppia muiden virheistä, kun törttöilyt organisaatiotasolla ajavat rahallisesti merkittävästä sijoituskohteesta pois, niin mitä vaatimustaso on vielä vaihtorahan tasolla olevalle lajille, jolla ei ole merkittäviä sponsoreja? Vaikeampi on houkutella mukaan pienehköön lajiin kuin sponsoria rikastuttavaan taatun laajan näkyvyyden lajiin. Joten alle optimin olevat säännöt ja ylläpito sahaa omaa oksaa. Ihan lajin sisällä omissa piireissä omilla rahoilla touhutessakin ilman ison rahan pelureiden mukanaoloakin.

Olen samaa mieltä, että on olemassa mahdollisuus, että iso toimija lajissa voi muttaa lajia myös huonompaan suuntaan. Ainakin osan pelaajista mielestä. Sitä pitäisin silti pienehkönä riskinä, kun edelleen laji toimii, vaikka Innova mainosti Disc golf are us. Mistä looginen päätelmäketju on mitä? Ketkä ovat me ja saavatko muut pelata myös? Toistaiseksi on aika monta paikkaa, jolla pelaamista Innova ei ole kieltänyt onnistuneesti. Tuskin kukaan muukaan siihen pystyy :-) Joten tuskin ongelmaa tulee.

Fribaajat tuppaavat olemaan sen verran itsenäistä ja itsepäistä DIY porukkaa, että tuskinpa yksikään ison rahan toimija voi ostaa kaikkia kilpailijoita pois, kun kaikki eivät vain myy -rakkaudesta lajiin. Eiköhän vastareaktioitakin tule, jos joku yrittää listiä kilpailijat. Niin kävi Innovankin kanssa, kun yrittivät niistää kilpailijat beveled edge disc patentin avulla ja kun se ei onnistunut isoilla lisenssimaksuilla, joita kilpailijat joutuivat pitkään maksamaan Innovalle omista tuotteistaan.

Oletan markkinoiden heterogeenisyyden säilyvän, koska osa porukasta ei halua edes big timeä lajiin ja haluavat tehdä hommat my way ja rajatun kokoisissa piireissä. On jo liian isoksi lajia kiroilevaa porukkaa lajin parissa. Ja mä taas ajattelen the more the merrier, joten mielihalut vaihtelevat. Ainahan sitä voi pakata kimpsut ja kampsut sekä mennä toiselle radalle toiseen kisaan, kun nykyään on jo niin monta kisaa, että samaan aikaan järkätään. Jos ei yhden porukan ison tai pienen formaatin kisa kiinnosta tai miellytä.

Individualisti tietty painuu omin nokkineen sinne, missä ei ole rataa ja pelaa object golfia, estäkää se teollisuuspohatat ;-) Jos ei käynyt selväksi, en pelkää sellaista tulevaisuutta, missä iso toimija isolla rahalla ja määräysmahiksilla touhuaa lajissa. Mikä ero siinä on nykytilanteeseen? Innova maksaa viulut muutamassa isoimmista ja arvostetuimmista kisoista ja pyöritti kisakiertuetta tehden mediaa kisoista.

Kuulemani perusteella on kelvannut enemmistölle pelaajista läpi koko taitoskaalan Innovan sponssaamat kisat ja media. Peukku sille! Toinen tv näkyvyydestä European Openista. Tuo kisa ei ilman Innovan rahaa järjesty tuossa muodossa ainakaan, jos ei yhtäkkiä nousisi osallistujien määrä järkkäyspuolelle rajusti. Tonnin yleisö ei haittaa lajia mielestäni ja EOssa se on toteutunut. Ei ole ihan pienen lajin merkki se.  Varsinkin kun kyseessä on nokia, eikä suuri kaupunki, missä katsojia pisaa.

Ne pelaajat jotka eivät kvalifioi Innnovan sponsaamiin suuriin kisoihin, näkevät silti maailmanluokan ratoja maailmanluokan pelaajien mallin näytöllä. Auttaa pelinsä kehityksessä, kun tietää, mikä on mahdollista ja näkee, miten ässät hommat hoitaa. Voi vakoilla omaa kehitystä jatkavia niksejä niiltä, jotka osaavat, kun videoita kurkkii.