Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Rakkaudesta lajiin  (Read 802424 times)

Offline letiss

  • Täysjäsen
  • ***
  • Posts: 132
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1620 on: 31.08.18 - klo:12:14 »


Tykkään viskoa QOLS noissa heitoissa, koska riittävän kovalla heitolla flätti heitto flippaa ihan vähän ja hoitaa pienet mutkat itsestään.



Tästä olisi kiva kuulla lisää, jos vaikka oppisi jotain. Varsinkin tuo kiekon loppulento kuulostaa oikein maukkaalta.

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1621 on: 01.09.18 - klo:09:22 »
Tyyliin 100 m heitolla QOLS kääntää hitaasti vähän noin 2-3 m oikealle siirtyen flätistä, kun ei runno nokkaa alas. Jengan määrä merkkaa. Kontrolliheitoissa ei passaa pakottaa tekniikkaa ja kun olen rampa, en paina kontrollissa nokkaa perää alemmas. Normikorkeuksilla QOLS palaa suoralle linjalle. Jos heittää kovaa nokka ja perä samalla korkeudella noin 2,5 m korkeudella tai vain vähän yli, ei jengallani ehdi feidata, jolloin 2-3 m oikealle päätyy laskeutumiskohta. Liuku ja pomppu on tuurin kauppaa ja QOLS on tyypillinen suora kiekko siinä, ettei ota maassa tasaisella liukuessa isoa pomppua tai feidiä. Jos ei hysseä käytä laskeutumiskulmana.

Surge SS siirtyy enemmän oikealle, mutta feidaa enemmän, Surge on alulta lähempänä QOLSia ja palauttaa eniten vaatien nokan alhaalla pitoa enemmän.

Eroja on kiekoissa, mutta kuulemma QOLS oli hyvin samankaltaisia kiekkoja tuottava muotti silloin, kun kiekko oli tuore. Muotit kuluvat ja niistä ei saa loputtomasti kiekkoja, joten muotteja vaihdetaan ja aina ei mene nappiin. En ole toista tarvinnut, joten omaa kokemusta tuoreista yksiköistä ei ole.

Yksilövaihtelua on kiekkojen käyttäytymisessä jengan ja nokkakulman kanssa, siksi eroja on eri heittäjien välillä. Siksi Feldbergin tyyliin antaa kiekon tehdä automaattisesti lentoradan, kun aina heittää saman heiton, oikean kiekon valinta lievään oikealle siirtymään vaihtelee. Aloittelijalle hidas, ehkä kevyt alivakaa ja siitä pidemmälle jengallisesti nokka alhaalla heittävät tarvitsevat järeämpiä kiekkoja. Kun jonkun kiekon saa lentämään flätistä lähes halutusti, ei tarvitse kuin hankkia tai lainata haluttuun suuntaan seuraavaa vakaustasoa oleva kiekko. En tiedä, miten pitkälle heität nyt, mutta oletan Leopardin alkuperäisellä tavalla lentävät yksilöt olevan liian köykäisiä sinulle. Suoremmat yksilöt voivat toimia tyynellä, tuskin tuulessa. Siksi kokeilisin alkuun jotain järeämpää.

QOLS on siitä kätsy, että se sopii niin koviin kuin kontrolliheittoihin eri linjoihin, joten suorat, miedot antsat ja loppuun asti antsassa lentävät heitot antsakulmalla aloitetut onnistuu. Työhevonen monipuolisuudeltaan. M muovin MOLS kuluu flipperiksi äkkiä kivien ja puiden läheisyydessä.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1622 on: 02.09.18 - klo:22:38 »
Hei Janne. Taidettiin puhua eri väylästä mutta ei ollut ensimmäinen kerta kun kieli oli yhteinen mutta ymmärrys ei.


Lahden ProTour takana. Ehkä sekopäisin kilpailu ikinä. Heitto oli jotakuinkin niin hukassa kuin se piilossa voi olla. Ja sitten taas ei ollut. Huhhuh. Tämä oli rankka viikonloppu itselle ja niille jotka joutuivat ääneen ihmettelyä kuuntelemaan.

Ehkä pieni läpikäynti voisi auttaa vaikka juuri saunasta palanneena onkin pieni ajatus jo.

1. Ei tämä niin vaikea ole. Ensimmäisellä kierroksella tämä tuli vastaan vasta kierroksen lopulla, mutta sama väylähän se. Ensimmäisellä kierroksella grippari oli senverran reipas että en meinannut osua edes metsään. Se olisikin ollut. Käytännössä vikan rundin avaus meni sentään 50m eteenpäin.
Kolme nelosta on surkeaa vaikka onhan tässä mahdollisuuksia. Tänään en ollut valmis aloittamaan. Toinen heitto oli melkein helppo fore jonka räpelsin ekaan linjalla olevaan puuhun. Siihen joka piti kiertää metrin päästä. Huonosti pelattu.

2. Tällainen risuväylä ei ollut oikeastaan edes metsäväylä. Eka rundilla räpelsin nelosen, muuten kolmosia. Vika rundilla osuin aukkoonkin, mutta liian korkea osui oksaan ja jäi kauas. Ei mitään mieltäylentävää.

3. Tämä on ollut aina hankala väylä. Itse asiassa avaukset eivät olleet huonoja. Eka rundilla oksat rapistelivat nelosen huonolla jatkoheitolla. Toisen kierroksen avaus näytti tosi hyvältä, mutta osui siihen keskipuuhun. Siitä loiva Buzzz oli omastakin mielestä vähän korkea. Spotteri sanoi ”se rollasi vähän”. Niin rollasi. Ei meinannut ensin löytyä, löytyi kuitenkin ja korille oli melkein 30m matkaa. Hyvä foreneppi Zonella tippui korin viereen. Ja rollasi jostain syystä takaisinpäin puun alle. Sieltä sitten polvelta kaatuen putille ja vitonen korttiin. Tänään avaus osui kallioon ja sain jo läpyjäkin. Paitsi että se skippasi sinne vasemmalle niin että kakkosheitto eteni risukossa 4m. Nelonen. 454 on jo vähän liikaa.

4. Tämä riemuväylä oli päätetty pelata rauhassa. Niin.
Eka kierroksella kaikki meni ihan hyvin kunnes kolmas heitto jäi seiskaan. Siitä ohi korista, männyn vierestä ketjuista ulos ja kutonen korttiin. Hiphei.
Toisella kierroksella toinen heitto oli löysä ja Buzzz kierähti 20cm outtiin. Kutonen.
Tänään Buzzz oli vähän varovainen kun pikkuisen tuuli vastaan. 15m päästä kohti bunkkeria ja keskelle bunkkeria. Liian alas. Siitä sitten ja kutonen korttiin. 666 on tasaraha, mutta ei tämä nyt näin pitänyt mennä.

5. Eka kierros aloitettiin tästä. Hyvällä pelillä pirkko. Toisella kierroksella lyhyt avaus sotki vähän. Käytännössä sitten rinteessä mentiin eestaas kun kiekko kävi kaksi kertaa ylhäällä rollatakseen 20m alamäkeen. Tähän mahtui yksi alarautaosumakin. Seiska. Tänään sitten avaus oli melkein hyvä, paitsi että DDx feidasi ja pyörähti metrin outtiin. Lie oli vähän hassusti kun piti väistää outtitolppaa, en kokenut sitä ongelmaksi ennenkuin steppailin sen yli ja heitin foren maahan 20m päässä. Kikkaillen siitä sitten kutonen. 476 on surkeaa. Oli siinä vähän huonoa tuuriakin, mutta ei näin.

6. Alamäkeen Buzzz OS meni kaksi kertaa hyvin ja kerran huonosti. Eka rundin kolmonen jäi ainoaksi kun tänään lähäri osui juuri siihen puuhun joka oli keskellä linjaa. 344 on perussuoritus. Tämä ei ehkä ole ihan niin helppo kuin itselleen väittää.

7. Par 5. Saariväylä. Joka kerta avaus sisään. Eka rundilla kakkosheitto forella oli löysä ja outtiin. Tänään kolmosheitto lähti liian kovaa ja pitkäksi outtiin. Melkein hyvää tekemistä, mutta huonot heitot maksaa liikaa. 646 on melkein ok. Nelosiahan tähän pitäisi, mutta ei se nyt ihan niin helppoa ole.

8. Forella kulmaan ja hysse kupille. Kerran pääsin kokeilemaan ja seiskan putti oli liian vaikea. 444 on ihan jees. Siellä loppupäässä on liikaa outtia että rennosti heittäisi outin päältä mukille.

9. Ekan kierroksen sekoilu. Tässä kohtaa olin vielä miinuksella neljän väylän jälkeen. Avaus jostain syystä annukalla. Lähti liikaa ja liian matala. Tuomittiin onneksi sisällä käyneeksi ja kyllä se käytännössä niin menikin kun katsoi missä kiekko makasi. Fore oli surkea joten vitonen korttiin. Ekan rundin musta hetki alkoi tästä. Muut kierrokset rauhallista kolmosen pelaamista. 533on huono.

10. Eka rundin musta hetki jatkuu. Buzzz jää näppiin ja oikealta outtiin. Zonella hysse on huono. Seiskan putti menee ohi korista ja paluuputti sisään. 522 on huono vaikka loput menikin. Kauheaa.

11. Ekan rundin musta hetki jatkuu. Ei mitään hajua mikä on pielessä, joten rohkeasti vain. Buzzz jää näppiin ja painuu outtiin oikealle. Sattuu. Nelonen kuitenkin.
Seuraavilla kierroksilla Hysterialla outin päältä hysse mukille. 422 ei ole hyvä. Liian helppo väylä.

12. Kaksi kertaa sorruin yrittämään. Tuloksena tuurikolmonen ja outtinelonen. Vika rundilla forella kenttään ja helppo kolmonen. Yritin riskillä paikata paskaa peliä, mutta ei se toimi.
Vika rundilla yritin väkisin pysyä pelikirjassa.

13. Koivupilli. Eka rundilla hyvä heitto korin taakse seiskaan. Ei mennyt. Kaksi seuraavaa oli melkein identtisiä. Ihan hyviä, mutta feidasivat mandopuun vierestä. Molemmat oli sisällä, mutta kikkailuksi meni. Vika rundilla nelonen kun lähäri forecutroll jäi seiskaan enkä saanut sisään. 334 voisi olla huonompikin, mutta heikohko perussuoritus.

14. Hysse sinne johki. Zone kolmoseen kolme kertaa ja kolmonen korttiin. Hyvä. 333

15. Tämä väylä meni ensin hyvin. Forella bunkkerin taakse hieno heitto ja hysse metriin. Toisella kierroksella sama paitsi että hysse jäi vajaaksi ja putti ei mennyt. Kolmannella kierroksella sitten jo forekin meni outtiin enkä saanut sieltä koivun vierestä paikattua. Pari tosi hyvää forea oli kyllä. 345 on ihan jees varsinkin tähän kisaan.

16. Tässä kolme huonoa avausta. Jokaisella kierroksella haettiin kakkosta ihan kunnolla. Eka rundilla takatuuli tiillä sai päähän ajatuksen, että älä nyt ainakaan pitkäksi heitä ja heitin 80m löysän vedon. Aika huonoa tekemistä. 333

17. Ehkä paras väylä kokonaisuutena. Kolme hyvää hysseä ja Zonella alle vitoseen joka kerta.
333

18. Tässä sama kehitys kuin 15 väylällä. Eka rundilla hyvä avaus ja Zonella metriin. Toisella kierroksella grippari oikealta tuli koivun läpi ja kentälle tuurilla. Kakkosheitto oli surkea mutta tarpeeksi surkea jäädäkseen sisälle. Kolmannen kierroksen avaus oli hyvä, mutta Zonella löysä hysse bunkkeriin. Tai oikeastaan olisi pitänyt heittää flättinä mutta kun heitin hyssen niin feidasi bunkkeriin.
345 on aika perus.

Lupaavan urani surkein kilpailu. Kaikki kolme kierrosta alle 900 ratingilla, joten nyt tuli oikein huolella turpaan. Keskittyminen oli jossain. Ei mitään hyvää syytä, mutta välillä meni muutama väylä ikäänkuin ohi. Keskittymättömyys sai aikaan gripparit joista sitten epävarmuus kaikkeen tekemiseen. Putti oli ajoittain perusjuttua ja sitten taas ihan kauheaa. Onhan tässä ollut aika vauhdikas elokuu, mutta ei mitään sellaista mitä voisi pitää syynä sille että pelaa näin huonosti.
Sitten tuli vielä lehtimies haastattelemaan ja liiton asioiden ohella kyseli omasta pelistä. Paha paikka kun ei ollut vielä ihan kuivilla asian kanssa :)

Eteenpäin mennään ja tämä on vauin frisbeegolfia. Ratingeihin tulee nyt ruma kuoppa, joten sitä paikkaillaan pitkään jos osataan. Voihan se olla ettei vain enää osaa.
« Last Edit: 03.09.18 - klo:08:39 by Ari »

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1623 on: 03.09.18 - klo:09:44 »
Kommentoin tätä kohtaa aiemmasta viestistäsi:

2. 85m annukkaväylä jossa ei saa mennä oikealle eikä vasemmalle. Eikä varsinkaan oikealle.

Offline JaskaT

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 481
    • View Profile
  • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1624 on: 03.09.18 - klo:10:11 »
Heitto oli jotakuinkin niin hukassa kuin se piilossa voi olla. Ja sitten taas ei ollut.
- -
Keskittyminen oli jossain. Ei mitään hyvää syytä, mutta välillä meni muutama väylä ikäänkuin ohi. Keskittymättömyys sai aikaan gripparit joista sitten epävarmuus kaikkeen tekemiseen. Putti oli ajoittain perusjuttua ja sitten taas ihan kauheaa.
Auts. Tulee näköjään alamäkiä paremmille ja kokeneemmillekin pelaajille.

Osaisitko nyt jälkeenpäin opetuksena tällaiselle vähemmän kisanneelle sanoa, että miten tuollaisesta "mustasta hetkestä" pääsisi kierroksella mahdollisimman takaisin valoisan puolelle? Kierroksella noita on ainakin omalla kohdalla tosi vaikea analysoida.

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1625 on: 03.09.18 - klo:10:33 »
Itse huojasin korvien väliä eilen oikein kunnolla kahdesti NBDG special kisassa SFKG radalla..
Mogelsin nelosväylälle gripparin perään puukopsun yliyrittämällä OB:lle ja lopuksi 4m alamäki putin oikealle yläketjuihin ja ulos saaren pitkään par3 väylän tuloksen 6 heittoa. Palkitsin itseni tupla patukalla ja hyvän mielen saattelemana hyvä väylä perään ja ikimuistoinen pörö putti kanootin sisältä järven rannassa korotettuun koriin sisälle.
Toinen mogellus väylällä 16 tupla bogey josta 17 väylälle sählätty bogey ja omenan tuoman hyvän olon tunteen jälkeen yksi parhaista avauksista ikinä osui väylälle 18 ja tuloksena melkein eagle ja nosto pörö. Jatkossa tulen epäonnistumiseen varaamaan palkintosuklaata yms melko reippaasti reppuun mukaan.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1626 on: 03.09.18 - klo:12:51 »
Kommentoin tätä kohtaa aiemmasta viestistäsi:

2. 85m annukkaväylä jossa ei saa mennä oikealle eikä vasemmalle. Eikä varsinkaan oikealle.

Hahaa. Itse olin jo jättänyt SM-kisat kauas taakse kun ne oli pelattukin ja ehditty alkaa veivaamaan seuraavia kisoja.


Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1627 on: 03.09.18 - klo:13:03 »
Heitto oli jotakuinkin niin hukassa kuin se piilossa voi olla. Ja sitten taas ei ollut.
- -
Keskittyminen oli jossain. Ei mitään hyvää syytä, mutta välillä meni muutama väylä ikäänkuin ohi. Keskittymättömyys sai aikaan gripparit joista sitten epävarmuus kaikkeen tekemiseen. Putti oli ajoittain perusjuttua ja sitten taas ihan kauheaa.
Auts. Tulee näköjään alamäkiä paremmille ja kokeneemmillekin pelaajille.

Osaisitko nyt jälkeenpäin opetuksena tällaiselle vähemmän kisanneelle sanoa, että miten tuollaisesta "mustasta hetkestä" pääsisi kierroksella mahdollisimman takaisin valoisan puolelle? Kierroksella noita on ainakin omalla kohdalla tosi vaikea analysoida.

Jos ajatellaan mikä on mielenkiintoisinta kilpailemisessa niin mielestäni se ei ole voittaminen tai hyvin pelaaminen. Vaan juurikin se, miten ratkaistaan ne ongelmat kesken kierroksen ja jatketaan matkaa ns. suunnitelman mukaan.
Onnistuin melko hyvin jatkamaan pelikirjan mukaan vaikka pelaaminen oli aika synkkää. Senverran tiedostin, että tilanteen paikkaaminen ottamalla lisää riskejä ei todennäköisesti ole se ratkaisu vaan juurikin palaaminen perustekemiseen.
Ensimmäisellä kierroksella olikin hassu tilanne kun oli tullut tuo musta hetki jossa bäkkärillä oli gripparia, foret oli löysiä eikä puttikaan toiminut ja saavuttiin väylälle 15 jossa piti heittää 80m heitto bunkkerin taakse jos halusi pelata väylää mitenkään järkevästi. Tätä ennen ehti miettiä aika paljon miten ratkaista tuo väylä ilman isompia sählinkejä. Päädyin sitten kuitenkin pelikirjan mukaiseen foreen. Luotto foren toimimiseen oli kuitenkin isompi kuin bäkkäriin ja ainakin jos on menty pelikirjan mukaan niin ei sitten tarvitse jälkikäteen alkaa itseään sättimään kun alettiin sähläämään. Aika paljon aivoissa raksuttaa tuollaisessa tilanteessa kun kisa oli käytännössä hävitty jo ensimmäisen kierroksen puolenvälin jälkeen. (tuo ensimmäinen kierroshan alkoi mielenkiintoisesti kahdella birdiellä). Myönnän että olisi ollut aika helppo lähteä hyökkäämään tyhmänä joka väylällä, mutta olen vakaasti sitä mieltä että pelikirja ja sen noudattaminen luo pelaamiseen sellaista turvallisuutta jonka räjäyttäminen kesken kierroksen ilman hyvää syytä on tyhmää. Jos bäkkäri ei toimi niin sitten pitää miettiä voiko väylän pelata forella, mutta jos kaikki on sekaisin niin tuskin on hyötyä siitä että alkaa riuhtomaan sellaista mihin ei kykene.

Viimeiselle kierrokselle lähtemisessäkin oli jotain ihmeellistä. Olin varannut lasermittarin mukaan ihan vain noiden pitkin väylien takia. Huomasin vitosella että eihän mulla ole sitä mukana. Jäi sitten mittaamatta. Olisinko saanut tarkemmalla mitalla saariväylällä tuloksen ilman outtia. Todennäköisesti.
Jonen sanoin "välillä huomaa olevansa vain kävelyllä ja heittelee sinne tänne" sellaista se välillä on. Pitäisi vain jotenkin huomata se ajoissa niin ehtii reagoida. Tilanteen pysäyttäminen ja keskittymiseen keskittyminen ei ole ihan helppoa jos homma ei toimi. Toisaalta jos ei keskity niin todennäköisesti ei onnistukaan. Eli focus pitää saada siihen pelaamiseen.
Kavereiden kanssa pelaaminen on erilaista ja sen pitääkin sisältää jatkuvaa keskustelua aiheesta ja sen ulkopuolelta. Sitten kun pitää kaivaa itsestä se kaikki osaaminen irti niin ei välttämättä ole parasta jos käy heittämässä kesken lauseen. Toki jotkut väittävät pelaavansa paremmin kun höpötellään vain ja pelaaminen tapahtuu vähän siinä sivussa. Voihan se jännitystä poistaa jos ei tunnu edes että ollaan kisassa  :)

Suorituksen katkaiseminen aktiivisesti juomiseen ja syömiseen on tärkeää. Energiaa pitää olla riittävästi, mutta aika usein jos tuntuu tulevan useampi huono suoritus putkeen niin pyrin keskeyttämään putken ottamalla ikäänkuin aikalisän. Siinä kun mussuttaa jotain itsestä hyvälle maistuvaa mitä sitten onkaan niin pääsee helpommin ikäänkuin aloittamaan alusta. Samalla voi huijata itseään, että energiaa minä vain tarvitsin ja nythän sitä sitten on vaikka se suklaapatukka tai banaani ei ole vielä vatsalaukussa astikaan.
Eli se energian saannin varmistamisen ajoittaminen voi olla hyvä idea sijoittaa heikkojen suoritusten yhteyteen. Toki jos on kyky vain unohtaa edelliset suoritukset (mikä olisi hieno taito) ja keskittyä aina vain seuraavaan niin silloinhan tällaista ongelmaa ei ole :)

« Last Edit: 03.09.18 - klo:13:07 by Ari »

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1628 on: 05.09.18 - klo:08:54 »
Kovat on vaivat ja lääkkeet, kun vaikuttaa uniin ja pään toimintaan. Antsahomma tuli itse asiassa allaolevasta en osaa tarpeeksi loivaa antsaa heittää kohdasta eri viestistäsi:


2. Oikealla kääntyvä väylä, johon fore ei ollut vaihtoehto. Mahdollinen pirkkoväylä, mutta tämäkin vaati erinomaisen heiton ollakseen putilla. Tässäkin ensimmäisen kierroksen katastrofi vaihtui kahteen parempaan paikkoheittoon joilla saatiin kolmonen. 533 oli liikaa tähän. Ei vain osannut tarpeeksi loivaa 85m antsaa heittää.
Haastava väylä joka vaatii oikeasti hyvän heiton.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1629 on: 06.09.18 - klo:10:39 »
Onneksi meillä on joku joka jaksaa palata vanhoihinkin juttuihin tuoden ne uudelleen esiin.
Tietysti on Janne hienoa jos sulla on ratkaisu sun kiekkovalikoimassa mun peliin. Nuo kiekot joita olet luetellut aiemmin saattaisivat pelastaa heittoni tai jopa pelini mutta silti olen varsin vakaassa uskossa että valikoima on kohtuullisen kattava. Pitäisi vain osata heittää.

Isoin hinku juuri nyt olisi iso foreantsa tahallaan. Siis juuri sellainen kuin Lykynlammella olisi tarvinnut. Että kun sinne nurkan taakse heittää niin tietäisi mitä se kiekko siellä tekee. Tuollaista heittoa ei vain ole tullut tarvittua tarpeeksi ja usein sitä kulmaa tulee liian vähän jolloin se menee ihan väärään paikkaan. Muutenkin toki herkkä heitto.

Mutta. Siellähän se on internetissä meikäläisen viimeinen kierros Lykynlammella. Sieltä on helppo kaivaa virheet ja onnistumisetkin.

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1630 on: 06.09.18 - klo:11:23 »
Oli kiekkolistauksen ja lentokenttä lisäksi tekiniikkaniksejäkin viesteissä. Ne voivat auttaa heittojen toteutuksessa.

Samaa mieltä foreantsan hankaluudesta. Siinä alkuun auttaa helpoin mahdollinen kiekko, eli anteeksiantavin yleisimmillä ongelmille. Ylivakain mitä löytyy tyyliin Missilen, H1 jne.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1631 on: 08.09.18 - klo:09:14 »
Foreantsa ei ole ongelma sinänsä. Enemmän haluaisin osata heittää sen vasemmalle kääntyvän väylän johon foreantsa sopii paremmin. Siihen ei ylivakaata voi leipoa.

Ei se ole oikeastaan kuin treenauskysymys ja sitten yksittäiselle väylälle osumiskysymys.

Nyt olen pitänyt taktista frisbeegolfheittotaukoa.
Katsotaan jos perusheitto tulisi sieltä selkärangasta.

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1632 on: 09.09.18 - klo:09:16 »
Onko olemassa edes vasemmalle kääntyvää väylää, jolle foreantsa sopii paremmin kuin rystyflät tai -hysse? Ehkä joku sopivilla esteillä oleva? Poikkeus sanoisin.

Vasen mutka, joka loppuu suoraan tai oikealle kääntyvänä s kurvina on kyllä hieno paikka foreantsalle. Ainakin lyhyenä. Pitkänä on rystyllä late turn mahdollisuus, jos antsa lähtee liian aikaisin liikaa oikealle vasemmalle alkaneen s kurvin jälkeen. Late turn on harvinainen heitto ja vaatii sopivaa kiekkoa sekä puhdasta tekniikkaa. Ei saa olla oat.

Offline Flick Maniac

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 4 848
  • Discmania
    • View Profile
    • Frisbeegolf Club Keinukallio
  • Oikea nimi: Mikko Setälä
  • Seura: FGCK
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1633 on: 10.09.18 - klo:18:03 »
Huoh.

Tottakai on. Samallailla kun joihinkin oikealle kääntyviin rystyantsa RHBH sopii paremmin kuin fore RHFH.
Discmania Media Partner 2017-2019
Team Discmania, Discmania Ambassador

Link | P2 | Tactic | Origin | MD3 | MD4 | Anvil | Essence | FD | FD3 | Fortress | CD2 | DD3 | Rampage | Spirit
http://www.instagram.com/Crushing_Plastic
http://www.youtube.com/user/glaabaglooba

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1634 on: 10.09.18 - klo:22:54 »
Kyllä itsekin näkisin että on väyliä joissa tuolla foreantsalla saa selvää etua. Esimerkiksi Lykynlammella juuri se 11? jossa vedin bäkkärin sisäkurvin ekaan puuhun. Videolta voi tarkistaa kuinka Ville vetää paljon pitemmälle foreantsalla.
Buzzzilla tosiaan väittäisin osaavani tuon ihan kohtuullisesti, mutta draiverilla pitäisi oppia tekemään sama :)