Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Rakkaudesta lajiin  (Read 807295 times)

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1650 on: 28.09.18 - klo:10:14 »
Hitaastihan täältä rating valossa tullaan, mutta toki auttaa jos tulet vastaan. Vaatii kuitenkin onnistumisen täältä käsin ja kasan pomppuja sinne suuntaan että kakkoskierroksella kisailtaisiin kumpi saa täyttää metrix tuloksia 😉. Pari vuotta kun jaksat paikalla pysyä niin saattaa päästä jo kantapäille päänahka jahtiin..

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 551
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1651 on: 01.10.18 - klo:21:55 »
Kaatis-analyysi Syysmyrskystä. Odotukset eivät olleet kovia, mutta onhan se huono heitto aina huono heitto.

Käydäänpä vähän läpi.

19. Aloitusväylä. Pelikirjaa muutettu niin että yritetään heittää vain siihen vasempaan ränniin eikä yritetäkään ottaa feidiä siihen väkisin. DD lähtee liian matalana ja kyntää nurmikkoon. Heti toisella heitolla pääsee polvelle. Zone polvelta kolmeen metriin ja kolmonen. Nollassa.

1. Zone forella. Vähän liian keskelle, joten meneehän se sinne oikealle puun alle. Reilu viisi metriä korille, mutta onhan siellä niitä risuja. Onnistun kyntämään alarautaan vähän huonosta asennosta.
+1.

2. DDx lähtee sivutuuleen oikein hyvin. Itse asiassa melkein 130m avaus. Kiekko on vasemmalla, periaatteessa ihan hyvä, mutta forelinja on tukossa. Buzzz OS hyssellä on sellainen kuin yritin, mutta liian lyhyeksi jää. Kympin putti oksien alta osuu alarautaan ja rollaa vitoseen. Putti sisään. Bogi.
+2.
Eihän tämä nyt oikein lähde.

3. DDx lähtee vähän aikaisin kädestä ja ekaan koivuun. Jää vasemmalle. Joutuu tuuppaamaan hyssen mäen päälle puiden välistä. Buzzz OS loivasti rinteen suuntaisesti on oiva ja parilla skipillä neljään metriin. Putti sisään ja seivattu nelonen. +2

4. Buzzz OS oikeaan rakoon forella ja kuuteen metriin pitkäksi. Hyvä putti kuitenkin sisään ja kakkonen. Hyvä. +1
Heti tuntuu paremmalta.

5.DDx lähtee hyvin, mutta tuulee vähän enemmän kuin arvioin ja ihan vähän liikaa kääntää yli.
Osuu oikealla oksiin ja kakkosheitossa joutuu forella neppaamaan siihen alas. Siitä DDx sitten antsassa sinne minne pääsee eli ei kovin ylös. Buzzz OS lähtee forella hyvin ja vitosen putti tuulessa menee sisään. Par on aika hyvin tuolla avauksella.

6. Päädyn sitten kuitenkin foreen. DD lipeää aikaisin kädestä ja oikealle puskaan, melkein osun liiton logoon. Jää tosi huonosti ja joudun yrittämään taikaheittoa. Ei onnistu ja jää 40m korille. Jälleen polvelle ja forella Zone neloseen. Jännäputti tuulessa koriin ja nelonen. +2.
Auts. Tämä oli huono.

7. DD hyvin sinne kulmaan. Forella parkkiksen yli vaikuttaa hyvältä idealta. Ei ihan uskallus riitä ja Buzzz OS forella lähtee pikku hyssessä, tuuli pääsee heti alle ja työntää kiekon puskaan. Taas on äijä polvella forettamassa ja nostonelonen. Tähän olisi pitänyt kyetä kolmonen, hitto.

8. Zone hyssellä hallitusti aitaukseen ja pirkkometsän ensimmäinen väylä suoritettu helpon putin jälkeen.

9. DD jää vähän näppiin ja painuu oikealle. Pari puuta väistää, mutta sitten osuma ja oikealle. Joudun yrittämään forea vaikka väylä kääntyy väärään suuntaan. Fore oksaan ja aukosta väylälle. Siitä sitten kolmas eteenpäin. Osuu tietenkin johonkin ja menee oikealle. Sieltäkään ei pääse ihan mihinkään ja kahden putin jälkeen kutonen korttiin. Oppitunti. Älä heitä huonoa avausta väärälle väylälle. +4

10. Buzzz liukuu oikealle ja on vähän lyhyt. PauliDessulla skipillä seiskaan ja putti sisään. Aika hyvin selvitetty.

11. Pirkkometsän viimeinen väylä. DDx osuu keskelle ja pysyy hyvin linjassa. Jää oikein kivasti vaikka voisihan se pidempikin olla. DD kuitenkin loivassa hyssessä kivasti nurmikolle. Buzzz OS kunnon hyssessä menee vähän yli korin. Kahdeksan metrin putti alamäkeen kun tuulee ja takana näkyy lammet siellä jossain on aika jännä paikka. Pystyn kerrankin päättämään että nyt putataan kunnolla. Puttaan kunnolla ja kiekko koriin. Nelonen on birdie. Oho. +3.
Taitaa olla ensimmäinen kisabirdie tälle väylälle.

12. Tuulivaraa pitää ottaa reilusti. Ihan hyvä linja mutta matala. Hysteria palaa oikealta, mutta jää ehkä 13m putille. Myötätuuli ja ylämäki. Pitäisi varmaan heittää kolme metriä yli korin että tuuli voi painaa koriin. En osaa enkä itse asiassa osu edes koriin. Nelimetrinen vastatuuliputti on jännä mutta sisään. Huh.

13. Zone lähtee vähän leveälle, mutta tulee vitoseen. Putti sisään ja +3 ollaan edelleen.

14. DD on jostain syystä aika löysä mutta keskelle väylää. DDx sopivaan tuuleen antsassa on oikein mainio, mutta 15m putti ei mene. Nelonen korttiin ja +3.

15. Hysteriaan liikaa hysseä ja sinne monttuun turvallisesti. Ei mitään jakoja puttihommiin joten kiekko alle ja kolmonen.

16. DDx lähtee hyvin ja aika kovaakin. Osuu nurmikkoon ja ehdin jo iloita pirkkomahdollisuudesta. Kiekko vain nousee pystyyn ja rollaa alas pusikkoon asti. En muista että olisi näin käynyt. Ja taas kävi.
Sieltä sitten montun pohjalta kun heittää niin jää kummasti 40m korille. Zonehysse on liian korkea ja kasimetrinen polviputti liian matala. Hieman yllättäen vitonen ja bogi. +4. Auts.

17. Tämä on ollut kovin vaikea. Niin nytkin. DD jää vähän näppiin ja painelee oikealle puskaan. Ja jää sinne. Puskan sisälle pääseminen kestää minuutin ja toinen heitto on noin neljä metriä. Pikku aukosta aika hieno seivi vitoseen ja loppuromahdus on valmis. Bogi ja +5.

18. Antsalla puiden yli on kaunis ajatus. Luulin jo heittäneeni ihan hukkaan mutta reilusta kympistä löytyy kiekko. Ei mene putti ja +5 tuntuu pahalta.

Putti toimi positiivisesti omalle tasolle. Taikapisteitä tuli 949 johon nykyään pitänee olla ihan tyytyväinen. Viidentenä. Piippo veti miinus neljä mutta muut on plussalla.


Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 551
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1652 on: 01.10.18 - klo:22:23 »
Toiselle kierrokselle meinasi tulla kiire ja puttihommatkin jäi testaamatta. Puolijuoksua tiille 15.

15. Melkein kopio ensimmäisestä kierroksesta. Liikaa hysseä. Kolmonen korttiin ja homma on lähtenyt käyntiin.

16. DDx pelikirjan mukaisesti keskelle väylää. DD lähtee juuri niinkuin pitää ja skipillä metriin. Näin.
Nostokolmonen takatiiltä vaatii pari hyvää heittoa. Hyvä Ari. -1

17. DD ei mene oikealle puskaan. Ei varmasti. Hyssellä voi varmistaa sen ja löytää itsensä vasemmalta. Ei oikein mitään kunnon paikkaa, joten yritetään metrin aukkoon. Ei mene Zone forella. Jää reilun kympin putti. Ei mene kun muuten hyvä putti on matala. Nelonen. Nollassa.
Liian vaikea väylä.

18. Antsa on tällä kertaa liian matala. Osuu mäntyyn ja jää sinne kauas. Kurkotusfore polvelta Buzzilla on mainio ja neljän metrin puttikin menee sisään. Kolmonen.

19. DD forella on aika hyvä. Ysimetrinen putti menee suoraan, mutta ohi korista. Paluuputti sisään ja parissa ollaan.

1. Zonella fore on tarpeeksi vasemmalla ja kolmemetrinen sisään. Kakkonen ja parissa jatketaan.

2. Avaus lähtee liian aikaisin ja painelee syvälle puun sisään. Foreantsa osittain oksien läpi ei mene kovin paljoa eteenpäin. Zonella kuiteniin hysse koivut kiertäen noin kymppiin josta hyvä putti sisään. Nelonen seivattuna. +1

3. DDx menee kivasti keskelle. Buzzz OS on melkein erinomainen. Jää vain kahdeksan metriä korin ylpuolelle. Liian lähellä mummottamiseen, joten onhan se yritettävä. Alamäkeen seisoessa painonsiirto on hankala, joten jää liike vajaaksi. Vasemmalta ohi ja reiluun kymppiin. Polvelta oksien alta kova putti osuu laitteeseen, mutta ei mene. Huppista. Kolmosvitonen. No, piti yrittää. +2

4. Buzzz OS menee ränniin kivasti ja jää vasemmalle. Koivua väistäen vitosen haaraputti sisään ilman ketjuja. +1

5. DDx antsassa on hyvä, kakkosheittoa pääsee painamaan ylämäkeen. Käsi ei vain riitä, joten kolmosheittoon jää tekemistä. DDx pitää antsakulman ihan kivasti, mutta jää 15m lyhyeksi. Pitäähän sitä yrittää, mutta ei osu. Vitonen korttiin ja +1

6. DD forella lähtee hyvin ja varsinkin kun vastatuuleen heittää melkein sata metriä niin onhan se meikäläiselle hyvä heitto. Seiskan vastatuuliputti ei mene. Kolmonen. Hitto, tämän olisin halunnut.

7. DD hyssellä kentälle. Buzzz OS forella parkkiksen kautta. Ei tule hysseä kun päätin ettei tule. Meneekin sitten ihan liian pitkäksi. Reilusta kympistä ei mene putti sisään ja hieman pettynyt nelonen.

8. Zone hyssellä on löysä. Vasemmalta ohi karsinasta. Kympin yritys on matala ja osuu aitaan. Katollaan putattu Omega osuu alaraudan päälle ja pomppaa sisään. +2

9. DD lähtee nyt hyvin. Keskelle ja kovaa. Noin sata metriä korille, ollaan senverran vasemmalla että kuusia pitää väistää. Väistetään kuusia. Hyvä heitto ja DD menee väylää pitkin. Reilun kympin putti kilistelee ketjuista ulos ja hieman harmittaa. Nelonen kuitenkin ja +2

10. Buzzz keskelle väylää ja samalla kiekolla fore väylää pitkin metriin. Näin. Hyvä.

11. DDx lähtee vähän matalana ja kyntää rinteeseen. Joudun foreilemaan. Puiden välistä fore on liian kova ja painelee vasemmalle. Senverran ollaan huonosti, että nurmikolle joutuu menemään forella. Foreantsa DD:llä on huono, mutta menee 50m tolpalle. Buzzz OS hyssellä ei kierrä tarpeeksi kaukaa ja jää pitkä putti joka ei mene. Kutonen ja +3.

12. Linja on hyvä, mutta vielä matalampi kuin eka rundilla. Hitto. Kaukaa joutuu forella laittamaan ylämäkeen Zonea. Heitto on kuitenkin hyvä ja vitoseen. Kova putti ylämäkeen ja myötätuuleen on hyvä ja kolmonen. Huh.

13. Zone meinaa mennä koriin, mutta kasin putti vastatuuleen on ihan liian vaikea. Bogihan se ja +4. Tuleeko loppuromahdus?

14. Reippaassa tuulessakin pitää välttyä outilta. Niinpä vähän liikaa vasuriin. Korille on yli 130m, mutta kun sitä rinteen suuntaista antsaa on niin kiva heittää niin sillä mennään. Todella hyvin lähtee tuulen mukana. 11m korille ja siinä kohtaa pitää vähän tarkistaa tilannetakin. Päätin pistää sisään niin ei tarvitse paljon jännitellä. Putti sisään ja birdie loppuun. +3

Aika samantyyppinen kierros kuin ensimmäinen. Taikapisteitä 963 alustavasti. Pari heittoa itseä paremmin siis. Ei paha. Nousin kolmanneksi ja rahaakin tulee enemmän kuin osallistumismaksu :)

Mukkulan katastrofin jälkeen paluu peruspeliin. Parempi mieli.

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1653 on: 08.10.18 - klo:05:57 »
Tulosten katsominen ratkaisu herkillä? Käväisit sitten Laakspohjassa nappaamassa Kakkos sijan MPO luokassa lauantaina.. Kotisohvalla jännitettiin miten käy ja kun kaikki muut olivat tuloksensa jo syöttäneet ja teidän ryhmällä oli vain ykkönen pelaamatta. Katsoitko tuloksia ja vaikuttiko peliin? Pirkolla olisit mennyt sudareihin voitosta ja ykkösellä sen pitäisi olla melko simppeli kahden foren sijoitus peli ja putti sisään. vähän yllätyin kun par napsahti korttiin. Pelasitko siis vaan varman vikan väylän vai oliko tilanne tiedossa?

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 551
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1654 on: 09.10.18 - klo:08:49 »
Päivän varoitusajalla intouduin lähtemään Lohjalle kisoihin. Tiedossa oli, että ratingien osalta tämä päätös ei todennäköisesti ole kovinkaan fiksua, mutta pelaamaanhan sitä haluttiin mennä.

Draiviosasto oli varsin hyvää. Ykköskierros alkoi parilla pirkolla ja muutaman ihan hyvän väylän jälkeen poksahti putti jumiin. Saunapalaverissa laskettiin, että seitsemän alle seitsemän metrin puttia jäi ottamatta. Itse asiassa -1 tuntui lopuksi aika hyvin pelatulta kun muuten virheitä tuli vähän.
Toisella kierroksella peli jatkui varsin samanlaisena, draivit pääosin aika hyvää tekemistä mutta nyt painettiin ne putit sisään. -7 ja 963 tuntui hieman alakantissa olevilta taikapisteiltä, mutta toisaalta siellä muissa luokissa painettiin kovempaakin tulosta alemmilla ratingeilla joten maksumieheksihän tässä jouduttiin :) hyvä kierros joka tapauksessa.

Ei ole ollut herra Saturilla paljoa tekemistä kun on meikäläisen pelejä seuraillut. Lähtiessä käytiin keskustelua Jeren kanssa. Totesin omien taikapisteideni olevam syöksykierteessä ja Jere on ylämäessä joten pyrin hieman edes kiusaa tekemään. Siinä onnistuin.
Tilanne oli tiedossa koska tätä haluan vain harjoitella loputtomiin. Paineita pitää kestää tai ainakin opetella. Toiseksi viimeinen väylä oli 18 ja tiesin, että siihen pirkko tekisi hyvää. Kymmenen minuutin odottelu antoi mahdollisuuden tulkita tuulia ja vaihdella kiekkoa niin paljon, että kun tuli oma vuoro niin vähän unohtui heittää. Tässä olisi pitänyt kyetä normaaliin suoritukseen joka olisi mahdollistanut pirkon yrittämisen. Nyt meni sitten vääntämiseksi kun kiekko osui puuhun hyvissä ajoin. Kakkosheitto oli hyvä ja kolmosheitto noin 60m päästä Zonella tolppaan kiinni.
Ykköselle lähtiessä odoteltiin taas. Tästä oli käyty keskustelua että kyseessä on samanlainen väylä kuin Nummelanharjun kymppi. On vain niin siistiä heittää täysiä että sitä tulee heitettyä vaikka todennäköisesti rauhassa pelaamalla saisi enemmän pirkkoja. Päädyin vaihtamaan pelikirjan foreen.
Sisäkurvia väistin senverran, että kiekko lähti pikku antsassa eikä feidannut ollenkaan. Päätyi sinne päälle hieman kinkkiseen paikkaan. Korille noin 50m ja sellainen metrin aukkoon heitettävä foreantsa Buzzzilla kääntyisi juuri hienosti korille. Heitto olikin aika hyvä, mutta kiersin sen ekan puun ehkä kolme senttiä liian kaukaa koska se puu joka piti mennä vasemmalta antsassa osui sen verran puun vasempaan reunaan että jäi 17m putti. Putti sisään ja sudariin, nelosella jaettu kakkonen ja bogeylla ulos rahoilta. Yritin yrittää mutta olihan se aika varovainen roikotusputti. Ei osunut ja nelonen korttiin. Jaettu kakkonen.

Itse asiassa pelattiin sitten sudaria muistopalkinnoista. Testasin ykköselle sitä forea uudestaan ja laitoin hysseä. Tuuli nappasi tyhmän heiton ja paineli kakkosväylän rinteeseen. Sieltä forella jyrää jonnekin. 15m putti puiden välistä jäi jäljelle. Pistin täysillä askelputin keskelle koria ja jatkettiin matkaa. Loppujen lopuksi kolmosella ratkesi tämä sudari meikäläiselle. Palkkioksi tästä sudaritreenistä saan kotiin kuljetettuna muistopalkinnon kakkoseksi tulleelle :)
Olipas hauska pelata sudaria.

Offline letiss

  • Täysjäsen
  • ***
  • Posts: 132
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1655 on: 09.10.18 - klo:09:52 »

 Pistin täysillä askelputin keskelle koria


Jos tästä ei ole videota, niin sitä ei ole tapahtunut :)

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 551
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1656 on: 09.10.18 - klo:10:42 »
Sanotaan nyt vaikka, että oli siis pistettävä sisään tai hävitä. Kävi tuuri ja meni sisään.
Jos olisi ollut aukko forelle niin olisin varmasti ennemmin hakenut forella pönttöön kuin tuollalailla :)

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 551
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1657 on: 11.10.18 - klo:13:06 »
Pelihommiin ei nyt vain tunnu oikein ehtivän. Eilen pidettiin liiton hallituksen kokousta Tampereella ja nyt viimeistellään Liitopäiviä ja syyskokousta. Oman seuran osalta syyskokousta pukkaa ja ensi vuotta pitäisi olla aktiivisesti suunnittelemassa.
Liitopäivillä kehitetään toimintaa, mutta harmillisesti Facebookin Frisbeegolf Suomessa heitellyt arvostelut, kehitysehdotukset ja muut palautteet ovat jääneet jatkokehityksen osalta kovin pinnallisiksi kun niiden heittelijöillä ei yleisesti ole ollut sitten kuitenkaan muuta kuin se yhden lauseen palaute tai ajatus siitä että jonkun pitäisi tehdä. Ihan tavallistahan se on, mutta olisi hienoa jos oma ajattelu johtaisi hienoisesti pidemmälle ja ihan konkreettisiksi ehdotuksiksi. Liiton hallitukseenkaan ei perinteisesti ole ollut tunkua, mutta toivotaan että tämän viikon lopussa päättyvä ehdokasasettelu pistää seurat miettimään ketä näistä kaikista ehdokkaista äänestettäisiin hallitukseen. Hallituksessa kuitenkin erovuorossa kolme hallituksen jäsentä ja puheenjohtaja. Eli mahdollisuuksia vaikuttamiseen on jos on tyytymättömyyttä nykyhallinnon sujuvuuteen tai painopistealueisiin.

Pelirintamalla olisi tänä viikonloppuna Ruska, mutta ei taida olla hyvä idea. Viime viikonloppu meni Lohjalla, seuraava Pieksämäellä ja sitten menään jo Kroatiaan Drava Foresteriin pelaamaan. Ehkä on fiksumpi veto olla vielä tämä viikonloppu mökillä ja muuttaa sitten kotiin.

Dravaan siis tie vie. Tuo on ehkä juuri sitä mitä jotkut ovat viime aikoina havitelleet. Ennenkaikkea tapahtuma, jossa pelataan ja sitten on sitä kaikenlaista muuta yhteistä touhua. Hyvähenkistä yhdessäoloa. Tykkään itsekin.
Ei tosin ole ihan yksinkertaista ainakaan itselle lähteä kovinkaan moneen tällaiseen tapahtumaan vuosittain. Omaan elämään edelleen pääosin sopii nuo yhden päivän kisat. Sitten siihen sotketaan muutama protour, SM-kisoja ja ehkä sitten Drava. Onhan siinäkin jo.

Ratingitkin sitten päivittyivät. Pelkoa oli syöksykierteen syventymisestä. Jatkuihan se, mutta vielä ollaan ns. kuivilla. Edelleen rating on parempi kuin ensimmäinen ratingini koskaan. Samalla syvenee vain nuo kuilut eri kierrosten välillä. Tuota on edelleen hieman vaikea ymmärtää, miten olen tullut näin ailahtelevaksi pelaajaksi. Ehkä siihen paljastuu joskus jokin syy, mutta enimmäkseen olen hämmentynyt asian kanssa.
940 taisi olla tarkka tulos tällä hetkellä.

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1658 on: 12.10.18 - klo:07:36 »
Kuten lääkärillä käydessä, pitäisi juurisyy ja diagnoosi saada, jotta voi löytää korjaukset ailahtelevuuteen. Selitys voi olla hyvin yksinkertainen. Kuten iän tuoma liikeratojen supistuminen, hermopinne (juu sitä tapahtuu ainakin hartiassa), voimien vähentyminen, huonompi ravinteiden imeytyminen, mistä voi johtua hermoihin ja lihaksiin alitoimintaa jne. Ainakin d vitamiinin tarve kasvaa iän myötä ja työterveyslääkärini ryttäsi käypä hoito suosituksen liian alhaiseksi kalsiumin imeytymiselle luustoon sanoen muiden aurinkoisempienkin maiden käypä hoito suositusten olevan korkeampia. Meidän iässä ylläpitona 40 mg päivässä kesän ulkopuolella. Verikoe osoitti, että oli alhaalla, joten kohotuksena piti syödä enemmän, en muista enää tarkkaa lukua.

Seuraavalla lekurikäynnillä kannattaa keskustella ikämuutoksista ja sen vaatimista ruokavaliomuutoksista. Toiminnallisista muutoksista myös. Ainakin proteiinit imeytyvät huonommin iän myötä, mutta meillä tuskin vielä on ainakaan suurta lisäystarvetta nuoriin verrattuna.

Aiemmin mainitsit syömisen, en muista, oliko juomisenkin vaihdelleen ennen kierrosta ja aikana. Oletko juonut joka kierroksella näin kuumana kesänä vähintään puoli litraa tai yli ja syönyt jotain suolaista kesken kierroksen? Suolattu pähkinä, manteli ja maapähkinä auttavat väsymistä vastaan tukiessaan hermoja pois hikoillun suolan korvaajana ja toinen hikoillessa häipyvä elektrolyytti kalium hoituu banaanilla. Magnesiumin merkitystä on saatettu liioitella, mutta monilla suolat mg mukaanlukien rentouttavat lihaksia. Ei huono iän karttuessa. Toki venyttely ainakin urheilun jälkeen pitäisi olla päivittäistä. Lekuri sanoi tuoreimpien tutkimusten kertovan 10-15 s per liike auttavan, eli ei kestä kauan hoitaa perusteet kuntoon. Paitsi se hankalin juttu: Lihaskunto.

Offline ville

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 263
    • View Profile
  • Oikea nimi: Ville Kotamäki
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1659 on: 12.10.18 - klo:08:39 »
Aina ei tarvitse lääkäriin mennä, jos jokin asia omassa toiminnassa ihmetyttää.

Jotain tuttua tuossa pelin ailahtelevaisuudessa on, joten tutkin hieman omia ratingtilastoja. Voisiko selitys olla niinkin yksinkertainen, kuin SFL:n pj:n rooli?

Jo kisapaikalle saapuessasi olet liiton pj etkä normi pelaaja ja sama jatkuu tavatessasi muita ihmisiä kisapaikalla. Tuota roolia on aika vaikea sulkea, kun kisakierros alkaa. Monia ajatuksia sitä kierroksen aikana pyörii päässä ja kaikki nuo pj:n ajatukset ovat pois itse suoritukseen keskittymisestä.

Ainakin omalla kohdalla kisakierrosten ratingin keskihajonta pieneni selkeästi, kun pesti loppui. Mutta ratingin takia ei sitä pestiä kannata hukata  ;)

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1660 on: 12.10.18 - klo:15:32 »
Tuossa kun kurkkasi Arin rating kehitystä niin 5v sitten 01.10.2013 oltiin 960 lukemassa ja sieltä käyty korkeimmillaan 965 ja pohjimmillaan 940 mikä nykyinen taso. Melko tasaista ja samalla valtaosa kilpailuista on ollut korkean rating field kisoja, pro-tour on kierretty ja sm-kisoja onnistuneesti, jolloin omalla tasolla pelaamalla saa parempaa rating lukua ja siten ylläpitää saatua numero sarjaa. Ehkä nyt on ollut mukana ratoja/kilpailuja joilla ei pelaakaan odotetulla tasolla vaan oikeasti rating field nähden normipäivä,mutta field sijaisen tason takia taikapiste saldokin jää sen parikymmentä pinnaa normaalista. Jos kisoja ei ole valtavasti niin yhden heikommin menneen kilpailun takia ankkuri iskeekin takaraivoon aika nopeasti. Lahden pro tour meni sen 50p alle lähes jokainen kierros ja kun se osuu painoarvona niin siinähän sitä ollaan. Nyt vaan Skogby rataa jynssäämään ja end of 2018 Skogby kisaan mukaan jolloin pääsee viime syksyn talvisarjan ankkurista eroon.. Tuo 869 rassaa pahasti kun pomppasi takaisin taikapisteisiin.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 551
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1661 on: 13.10.18 - klo:08:32 »
Mielenkiintoista. Janne ei ole vielä ehtinyt huomata että en harrastukseni sisällä kiekkoja lukuunottamatta juurikaan hifistele. Enimmäkseen mennään fiiliksellä ja valmistaudutaan tilanteisiin niin kuin itsestä parhaalta tuntuu, eli ei välttämättä ihan joka kerta mihinkään.
Tämä ei mielestäni tarkoita sitä etteikö saisi ihmetellä suorituksen ailahtelua kun se suhteessa aiempaan samaan valmistautumiseen on erilaista. Eikä se aina johda muutokseenkaan vaikka löytäisi jonkun hentoisen epäkohdan.

Ville on oikeassa. Oma rooli frisbeekuplassa on erilainen ja johtaa esimerkiksi erilaiseen kohtaamiseen kilpailunjärjestäjän ja pelaajien kanssa kuin aiemmin. Hallituksen jäsenen ja pj:n rooli on erilainen keskenään, saati sitten ihan vain pelaajan. Saattaa olla että lupaava ura on mennyt nyt pieleen kun on ottanut roolia organisaation puolella. Tämähän saattaa syyskokouksessa muuttua :)

Itse näkisin edelleen oman kilpailukalenterini olevan varsin samantyyppinen kuin aiemminkin. Sm-kisoja, protourit ja sitten sekaan lähiympäristön pikkukisoja. Joinain vuosina on toki kierretty EuroTouria ja viidet EM-kisatkin ehdin kiertää ennenkuin muutkin alkasi pelaamaan.
Olen aiemminkin käynyt esimerkiksi Meikussa tuhoamassa ratingin, tai Vampulassa jonne menin sokkona pelaamaan. Ja silti on ollut kivaa vaikkei juuri sillä hetkellä siltä tunnukaan.
Jos olisi intoa niin näkisin tuossa kokonaisuudessa sellaisen muutoksen, että useammin yhden kilpailun sisällä pelataan kaksi tai useampia aivan toisistaan poikkeavaa kierrosta.
Eikä ainakaan itsellä tunnu olevan siihen mitään logiikkaa. Voi mennä hyvin ensimmäinen kierros tai toinen. Ehkä siellä pään sisällä vain on jotain vialla.

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1662 on: 13.10.18 - klo:16:04 »
Mielestäni polttoaineen tankkaus ei ole hifistelyä, kysy vaikka tyhjätankkiselta autoilijalta keskellä ei mitään, miltä tuntuu  8)

Mikä on hyvän ja huonon määritelmä? Oli aika normaalin kuuloinen rating analyysi edellä ja eiköhän useimmille ole tullut kisoja, mihin on menty kiireellä vähällä valmistelulla tai sokkona. Meikku osaa olla ärsyttävä, kun periaatteessa yksinkertainen rata osaa purra. Pahempi se oli silloin, kun laji oli pienempi ja pikkurehut kavensivat monet fairwayt paikoin kapeiksi ränneiksi. Silloin oli rating syöjiä nykymittoihin verrattuna lyhyilläkin väylillä. Ykkönen korostetusti.

Olen itsestäni havainnut eri kierrosten välistä heittoa kauan ja ei aina johdu lämpenemisestä toiselle kierrokselle tai väsähdyksestä tokalla kierroksella, mutta usein. Väsähdys harventui kunnon nousun ohella ja ikä tekee tepposia tuolla osastolla kaikille. Paitsi jos treenaa kuin pro ja on terve, katso 46 v John McCray, joka on nousemassa Lymen taudista takaisin kärkeen. Kiusaa nuorempia Hall of fame classicissa. Mulla on usean vuoden ajan toinen kierros mennyt ekaa paremmin, aina hitaasti lämmennyt kone on lisäkolhujen ja iän myötä hankalampi käynnistää.

Usein on evvk meno ekalla kierroksella, kun tietää kropan normalisoituvan heittämällä lisää. Jos käy toisin päin, mikä on syy? Tankki tyhjenee, kunto loppuu, terveysvaivat nousevat esiin? Nuo on stereotyyppisiä mahdollisuuksia, muitakin on.

Käykö aivosumu toisella kierroksella? Muita pääpelin mörköjä, kuten aiemman virheen märehtiminen? Itsensä psyykkaus monin tavoin? Itseluottamuksen murentuminen, kun on jo kussut putti, draivi, lähäri. Ainahan johonkin virheitä tulee, mutta ovatko ne oikeasti rutiinin rikkovia, kuten vamman hyydyttämä kroppa, vai sellaista, mitä pitäisi antaa valua pois kuin vesi ankan selästä?

Paisuuko ongelmaksi liian tiukat odotukset? Aiemmat rating analyysit ovat kertoneet urasi läpi ratingin olleen aika tiukassa putkessa. Rating mahdollistaa ihan normaalin paskan tsägän tai kipeänä pelaamisen sekä jonkun sokkona pelatun kisan. Koko vuoden tasolla ei niin ihmeellistä pudotusta näy kuin yksittäinen huono kierros tai kisa. Eli perfektionismin realismi?

Onko sinulla perfektionismin odotus ja casual valmistautuminen? Nyt kun pääset suitsimatta kisatantereelle, mitä jos pidät kunnianhimoiset tavoitteet ja ansaitset ne tekemällä raakaa perustyötä valmistautumalla kuin huippu-urheilija? Kyllä ratingisi kertoo sinulla urheilijan vikaa olevan.

Kiinnostaako nähdä money for nothing odotuksella tulinpa kylmänä syömättä juomatta tiille vs muille siiman antamisen lopetus ja kunnolla valmistautuminen tasaisuuteen sekä ratingiin? Minua kiinnostaa. Nyt sulla on mahdollisuus pelata itsellesi vähemmällä ympäröivällä häiriöllä kuin viime aikoina.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 551
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1663 on: 13.10.18 - klo:18:42 »
Tässä on samoja elementtejä kuin aiemmin jossain keskustelussa. Entä jos en haluakaan olla maailman paras? Entä jos olen laiska eikä vain huvita panostaa kaikkea? Onko sellaiselle tilaus? Voiko frisbeegolf olla kivaa ilman valtavia tavoitteita?

Seuraavaksi kun lähestytään sitä 50v rajapyykkiä niin olen itseni kanssa pitänyt palavereja jo aika pitkään. Tiedostan pari juttua.

1. Lahjakkuus ei tässäkään lajissa riitä huipulle. Toki treenaamalla ja panostamalla voisin olla lähempänä Suomen huippua. Mitä sillä sitten saisi? Maanantaisin pitäisi silti mennä töihin.

2. Olen peruslaiska. En ole tarpeeksi tyhmä enkä tarpeeksi motivoitunut systemaattiseen treenaamiseen. Näen asian nimittäin niin, että on vähän karrikoiden kaksi mahdollisuutta. Motivoituminen ymmärryksen kautta, jolloin näkee miksi tehdään ja mihin mennään. En vain ole tarpeeksi kiinnostunut jotta motivoituisin. Toinen vaihtoehto on olla niin tyhmä ettei mieti vaan tekee niinkuin sanotaan. En koe olevani sitäkään. :) tämä on toki mielipidekysymys.

3. Kohtaan yksi liittyen. Tiedän olevani ns. peruslahjakas osatakseni pelata peliä kuin peliä pienellä paneutumisella sellaisella tasolla etten jää ihan jatkuvasti jalkoihin. Se, että omaa jonkinlaisen pelisilmän ei riitä kovin pitkälle, koska se ei ole kovinkaan tavatonta.


4. Voittaminen on tietenkin kivaa, mutta enimmäkseen tykkään pelaamisesta. Pelaaminen on tärkeämpää kuin voittaminen. Tästä saattaa tietenkin johtua myös motivaation puute. Eli kun ei se voittaminen tunnu pakonomaiselta tarpeelta niin ei saa itsestään irti tarvittavaa muun elämän uhraamista tavoitteelliselle harjoittelulle.

5. Oikeastaan koko aikuisikäni olen ajautunut organisaatiopuolelle mukaan. En oikein malta olla tunkematta itseäni mukaan touhottamaan kun on niin tylsää istua vain ja odottaa että muut tekee. Toisaalta kotona on opetettu, että talkoissa ollaan mukana tekemässä yhteisiä asioita. Tämä saattaa osittain vaikuttaa esimerkiksi nykyään pelaamisen määrään ja ehkä sitä kautta laatuunkin. Jos näin on niin en ahdistu siitä vaan ehkä se on sen arvoista.

Ps. Kaatikselle väännetään juuri uutta väylää :)

Offline Fattom

  • Juniori
  • **
  • Posts: 98
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tom Andberg
  • Seura: Nummelan frisbeeseura ry
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1664 on: 13.10.18 - klo:19:38 »
Hyvät 5 kohtaa. Itseni tunnistan noista oikein hyvin :D :D