Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Rakkaudesta lajiin  (Luettu 328346 kertaa)

Poissa letiss

 • Juniori
 • **
 • Viestejä: 78
  • Profiili
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1815 : 15.03.19 - klo:11:42 »


Kävin muovikaupassakin. Shryken otin testiin kun hiplaillessa tuntui aika hyvältä käteen. Kaatiksella pelatessa sitten vähän testailin ja päädyin testaamaan lisää. Antaako mitään erityistä suhteessa nykyisiin kiekkoihin jäänee nähtäväksi.


Kuulostaa tutulta. Huomenna Mijaseen ja bägissä mukana 2 x Shryke uutena tuttavuutena. Toinen Star ja toinen GLO.
Pikku ongelmia ryhmän kuljetuksessa, kun noita Boeng max koneita rysähteli muutama alas ja eikös meidän sekä meno- että paluulento ole juuri ko. tyypin koneella. No, nyt odotettaan, ettei vaan tulisi viestiä vaan Norwegian löytäisi jonkun korvaavan ritsan huomis aamuksi.

Edellisen kerran, kun vaihdoin "ykkösdrivereitä", niin rating tippui tasaisesti 30p seuraavan vuoden aikana, joten ihan pienestä ei minulle vakaahkoja Dessuja pois bägistä oteta. Hieman vakaampi toki syö metrejä, mutta viimeksi aika paljon toi extra 15m maksoi. Pyrin välttämään hölmöilyä, mutten voi luvata.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 075
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1816 : 15.03.19 - klo:13:53 »
Onkin mielenkiintoista seurata ehdittekö Mijakseen ennen meikäläistä kun mun pitäisi käsittääkseni tulla sillä koneella millä te sitten lähdette pois :)

Itsellähän on noita alivakaampia draivereita ollut vasta varsin vähän aikaa bägissä. Crank ja DDx ovat varsin samantyyppisiä, mutta ikäänkuin jo valmiiksi kohtuullisen alivakaita. DDx on selkeästi vakiinnuttanut pelipaikkansa vaikka niitäkin tuntuu hieman tuotantoerästä riippuen olevan liian erilaisia. Toisaaltahan se on kivakin, mutta mieluummin harrastaisin sellaista aktiivista kuluttamista kuin yrittäisin osua kaupassa värin perusteella sopivaan. Tuo asiahan ei tietenkään Shrykeen vaihtamalla muutu miksikään. Toisaalta hieman kiinnostelee se DD3 joka varmaankin joskus tulee myyntiinkin saakka.

Nummelan Prismassa oli pysähdyttävä kiekkohyllyn kohdalle kun näin että siinä joku äijä hiplaili kiekkoja. Menin sitten jutustelemaan ja ihan hauskaa oli jutustella hetki kiekkohommista ihan ventovieraan kanssa. Nappasin vielä -70% alennuksesta pari G-star Aviaria työpaikan kiekkovarastoon kun halvalla sai.

Väykkä testasi eilen toimiiko mainonta. Muutamassa minuutissa myi kannatuskiekkoja omalle seuralleen hyvän nipun. Aikana ennen kunnollista internetiä ja whatsappia seurojen osa varainhankinnasta meni tällä lailla. Teetettiin jotain logokiekkoja ja myytiin niitä. Se toimi hyvin silloin kun valinnanvaraa oli vähän. Nykyään jos aikoo myydä Dessuja niin pitää tietää tuotantoerä. Aiemmin ostajille oli yhtä tärkeää tukea hyvää toimintaa kuin se onko se kiekko suoraan omiin tarpeisiin sopiva.
Nykyään kun on yhtä monta kiekkovalmistajaa kuin 10 vuotta sitten oli erilaisia kiekkoja niin asia on ihan mahdoton ratkaista.
Paitsi Väykällä, jonka NDGE elää ihan omassa kuplassaan. NDGE-kiekot menivät kuin kuumille kiville ja sieltä tuli vielä sitovia ilmoittautumisia jos niitä teetetään lisää. Tällaista ei helpostikaan muualla tapahdu.
Itse olisin valmis tukemaan toisten seurojen toimintaa ostamalla silloin tällöin jonkun kiekon jossa on kiva logo. Tällä lailla niitä kiekkoja on sinne mancaveen kasaantunut aiemminkin. Varsinkin Tallaajilla on ollut aktiivista kiekkotoimintaa koko sen ajan kuin olen itse pelannut. Sieltä niitä löytyy joita en ole vielä vaihtanut/myynyt :)


Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 075
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1817 : 20.03.19 - klo:11:41 »
 Näyttäisi kevään tuleminen olevan aivan liian hidasta. Tuossa välissä olleet muutamat lämpimät päivät taisivat saada monella heittokäden hikoilemaan. Nyt on kuitenkin vielä maaliskuun puoliväli ja on ihan normaalia, että kevät ei vielä ihan kurki. Tosin täällä etelässä on tullut vettä oikein huolella ja nyt vähän aurinkokin pilkottelee, joten sieltä se hiipii.

Näyttäisi kuitenkin, että kun ei ihan pääse vielä heittämään niin Facebookin keskusteluihin alkaa tulla hieman kärkäs sävy. Tartutaan yksittäisiin sanoihin tai näyttäisi siltä ettei välttämättä edes yritetä ymmärtää mitä kaveri sanoi vaan mieluummin vähän väännetään mutkalle asiaa. Toivotaan että kevät tulee ja tilanne heittämällä helpottuu.

Pakko myöntää, että nyt kun Seppo ja Jalle ovat olleet livekorteissa rapakon takana niin on se kiinnostavuus lisääntynyt omassakin päässä. Eveliinan livet tuli seurattua ja sitten yritin vielä Jalleakin seurata jos vain pysyi silmät auki. Onneksi oli mahdollisuus jättää live avoimeksi ja jatkaa aamulla ilman turhia spoilauksia niin pysyi rytmit suurinpiirtein. On kyllä ollut hienoa seurata noita kisoja joissa nämä kolme sankaria ovat keränneet koko frisbeemaailman huomion. Live-kommentaattorien kommentit ovat olleet järjestään ylistäviä ja miksi eivät olisi olleet. Pelaaminen on ollut hyvää ja erinomaista joten tästä on hyvä jatkaa.

Oma kisakausi alkaa NDGE:n jälkeen virallisesti Spring Mastersilla. Kaatiksen kotikenttäkisat pitäisi kyetä, mutta kovin suurta riemun aihetta ei ole. Hyvin pitää pelata, että Kaatikselta tuo hyvää tulosta. Kotikenttäedun paineet pitäisi kyetä muuttamaan hyödyksi, mutta aika monta välimallin kierrosta on tullut tuolla pelattua.

Kilpailunjärjestämisen osalta näyttää verottajan uusi ohje aiheuttavan hämmennystä vaikka itse kuvittelin sen yksinkertaistavan asioita. Oikeastihan kilpailunjärjestäjä joutuu rahapalkintojen ulkopuolella päättelemään itse onko palkinnossa kyse muistopalkinnosta jota ei tarvitse ilmoittaa vai rahanarvoisesta palkinnosta jonka arvo pitää arvioida ja ilmoittaa verottajalle. Arvo määrittyy myyntihinnan mukaan.
Käytännössähän näitä sitten selvitellään tarkemmin vain jos verottaja alkaa niitä tarkemmin syynätä. Yleisesti ottaen ei varmastikaan ole merkitystä onko jokin hieman epäselvä tapaus määritetty eurolleen oikein.
Tässä kohtaahan seurat tekevät omia päätöksiä. Liitto on välittänyt informaatiota siitä miten verottaja tahtoisi asian hoidettavan. Seura sitten tekee ihan omat johtopäätöksensä siitä hoitaako asiat asianmukaisesti vai tulkitseeko asian niin ettei tarvitse. Sekä meidän lajissa että muissa on tässä kohtaa varmasti todella kirjavaa käytäntöä. Osa lähtee siitä, ettei verottajaa pikkuhilut kiinnosta ja jättää ilmoittamatta palkinnot verottajalle. Toiset sitten tekevät juuri niinkuin pitää ja laativat tulorekisteriin ilmoituksen joka eurosta minkä joku on saanut. Sitten on valitettavasti vielä niitä, jotka ahdistuvat tästä rakenteen muuttumisesta (mikä ei ole iso muutos jos aiemmin on hoitanut asiansa asianmukaisesti) niin että jää kisat järjestämättä.
Toivoisin, että päästäisiin tänä vuonna jo yli viime vuoden SuomiSportin ja Metrixin aiheuttamasta muutostuskasta ja tämän verotushomman yli samantien kun sen on ensimmäisen kerran tehnyt. Oikeasti tässä on kyse vain noin viiden minuutin lisähommasta. Se mikä on vielä hienoa tässä on se, että kun on kisan jälkeen tehnyt PDGA-raportin niin tulorekisteri-ilmoituksen tekemisen jälkeen on kisa virallisesti hoidettu asianmukaisesti ja voi suunnata hyvillä mielin vaikka saunaan.

Itsekin olen sitä mieltä henkilönä, että tuo viimevuotinen sadan euron raja oli varsin tilannetta selkiyttävä varsinkin jos kilpailuissa ajaudutaan jakamaan hyvinkin pieniä palkintosummia. Näiden vaikutus mihinkään merkittävään tuskin auttaa valtiota eikä ketään muutakaan, mutta tällä linjalla nyt mennään.
Toivottavasti tähän saadaan nopeasti selkeys esimerkiksi erilaisten tukien osalta ettei käy niin, että joltain jää tukia saamatta siksi että otti lippiksen vastaan kisoissa. Jos olet jonkinlaisten tukien piirissä niin kysy ihmeessä miten nämä mahdolliset palkinnot vaikuttavat tukiin. Voi olla joskus järkevää olla ottamatta sitä palkintoa vastaan jos sillä ylittyy jokin tuloraja tjms.

« Viimeksi muokattu: 20.03.19 - klo:12:01 kirjoittanut Ari »

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 730
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1818 : 20.03.19 - klo:18:01 »
Tavoitteet asetettu NDGE ja Spring master kilpailuihin.. jos molempien kilpailuiden yhteenlaskettu heitto määräni on alle 40 heittoa enemmän kuin Arilla niin iso etappi ja suuri kehitysaskel laskeutuu Saturin pojan kisataipaleelle..

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 075
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1819 : 20.03.19 - klo:22:33 »
Tavoitteet asetettu NDGE ja Spring master kilpailuihin.. jos molempien kilpailuiden yhteenlaskettu heitto määräni on alle 40 heittoa enemmän kuin Arilla niin iso etappi ja suuri kehitysaskel laskeutuu Saturin pojan kisataipaleelle..

Onkohan tuo nyt tavoitteiden nostoa vai laskua? :)


Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 730
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1820 : 20.03.19 - klo:23:52 »
Taitaa se tilastojen valossa olla 10 heiton parannus meikäläisen suuntaan 😎

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 075
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1821 : 24.03.19 - klo:14:48 »
Lähdin korkean paikan leirille Espanjaan. Palaudutaan täältä hitaasti autolla ajamalla ettei mene kroppa sekaisin.

Kävin Mijaksessa pelaamassa pari rundia. Olihan se aika hienoa päästä oikein heittämään ja tarjolla oli muutama oikein mielekäs väyläkin.
Mijasin (mitenkähän tuo oikein taipuu) rata ei ole kovin vaikea. Siellä on aika vähän puita, muutama oikein mainio jyrkkä rinne tarjoamassa epäonnistumiselle mahdollisuuksia mutta oikein mainio paikka käydä vähän riuhtomassa. Hienoisia hankaluuksia oli paikallepääsemisen kanssa, joten en suosittele ainakaan GoogleMapsia.

Ilmestyin tosiaan hieman takaovesta paikalle pikkuauton kanssa. Jännittävää oli.
Klubilla oli suomalaisia höpöttelemässä ja pari kuuluisan tuntuista näyttelijääkin.
Kyselin hieman peliseuraa jota olikin tarjolla. Paikkakunnalla asuva englantilaisherrasmies koiransa kanssa lähti oppaaksi.
Tutustumisen merkeissä peli kulki yllättävän kivasti. Tuulista oli, mutta aika hyvin onnistuin ottamaan sen huomioon. Paitsi muutamalla väylällä liidättelin putteria vastatuuleen puttirallin lailla. Tutustumiskierros meni pariin, maku oli kiva. Tuuli mutta oli aika sopivan lämmin.
Klubilla sain hieman lämmintä ruokaa ja päästiin juttusille paikalla olleiden suomalaisten kanssa.
Innostuin sitten lähtemään ruoan jälken toiselle kiessille.

Ajattelin ottaa vähän järkeä mukaan enemmän ja mietin heittämistä vähän paremmin.
Ohitettiin kolme ekaa väylää kun virolaiset olivat juuri tulleet porukalla paikalle.
Mijas on kenttä jossa bogeja ei paljon saisi otella, joten jätin ne ottamatta. Puttaaminen ei ollut kummoista, mutta päädyin neljä alle tulokseen.
Positiivista oli, että ylämäkikiipeilyt eivät juurikaan vaikuttaneet jaksamiseen ja muutama oikeinkin hyvä heitto. Tykkäsin.

Kokemusta on nyt pyöritellyt pari päivää niin olisin sitä mieltä, että Mijas sopii oikein mainiosti harjoituspaikaksi paremmallekin heittäjälle. Isokätiselle par neloset tarjoavat mahdollisuuden hakea kakkosta joka on varmaan treenimielessäkin mielekästä. Tuolla myös varmasti tuulee jos jossakin tuulee eli on hyvät mahdollisuudet päästä treenailemaan eri suuntiin tuulen kanssa pelaamista.
Kisamielessä kannattaisi heittää pitemmälle ja putata paremmin :)
Ehkäpä tulee suunnattua tuonne joskus muutamaksi päiväksi tuntumaa hakemaan näin kevään korvalla. Ei tänä keväänä, mutta ehkä jatkossa.

Oli aika hauskaa pyöriä ulkomailla suomalaisten keskellä eikä kukaan tainnut tunnistaa liiton puheenjohtajaksi. Se on välillä oikein vapauttavaa :)