Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Rakkaudesta lajiin  (Read 802124 times)

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1860 on: 30.04.19 - klo:17:37 »
"Opettakaa toisianne" taitaa olla PDGA slogan tarrassa joka tulee jokaisen lisenssi pelaajan postiluukusta vuosittaisena tervehdyksenä.
Kyllä Uudenmaan läänissä pelatessa olen ainakin itse huomannut että viikkokisoissa huomautetaan saman tien ja aloitetaan sääntöjen tankkaus jos mukana on pelaaja joka ei niitä tunne.  Itsellä tapana kiertää 1-2 kertaa mahdollisimman monen seuran viikkokisoissa kauden aikana katsomassa miten asioita hoidetaan ja miettiä miten omia järjestelyitä sitten saa nextille levelille. Tulee pelattua noin 15 eri seuran viikkokisoissa ja eroja löytyy kyllä. Se pelaako tuttu porukka keskenään viikkokisoissa sitten ääri rajoilla sääntöjen suhteen on vähän maku asia ja välillä näkeekin lennokasta suukopua..
Silti asia ei ole mielestäni liiton asia muuten kuin liitopäivä huomiona seurojen jäsenilleen yhtenä hyvänä tapana sääntöjen esille tuomiseksi..

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1861 on: 30.04.19 - klo:19:25 »
Tää esille Liitopäivillä. Seuran edustajille esitys paikan päällä ja meilillä, että viralliset säännöt tulee ottaa käytännöksi höntsäkisoista alkaen. Muuten jää asia kahvipöytään.

Ite oon huomannu, että ob-sääntö on Turun seudulla hyvin hanskassa, vaikka välillä kuulee puhuttavan pelaajan edusta ihan väärässä yhteydessä. Asentovirheitä kyllä katsotaan sormien läpi ainakin höntsäkisoissa ja ehkä näissä on havaittavissa sellainen kirjoittamaton sääntö, että tahattomia virheitä ei huomioida. Pdga-kisoissa näitä kyllä seurataan.


Kiitos kommenteista. Ihmiset ovat kovin erilaisia ja nämä sääntöasiatkin koetaan eri tavoin.
On tärkeää muistaa että jalkapallossakin pelataan usein eri säännöillä Mestareiden liigassa ja kavereiden kesken iltapeleissä. Peli on kuitenkin tarpeeksi sama. Ainakin itse olen osallistunut peleihin joissa on sovittu että ei ole paitsioita, maalit tehdään suoraa syötöstä jne.
Vähän niinkuin Kimbleä ja Monopoliakin pelatessa pitää säännöt sopia etukäteen.

Oman käsitykseni mukaan suurin osa meidän seurojen viikkokisoista pelataan ihan oikeilla säännöillä. Käytännössä sitten enemmän pelanneet pyrkivät opastamaan vähemmän pelanneita nätisti kohti oikeaa suuntaa. Olisi tietenkin tärkeää muistaa kertoa jos on sääntöjä joita ei meidän viikkokisoissa noudateta.

Villen sääntökoulutukset ovat olleet aina suosittu tapahtuma, myös Liitopäivillä. Samalla päästään puhumaan siitä frisbeespiritistä ja pelaajan edustakin jotka filosofisina ajatuksina näyttäytyvät nekin erilaisina eri ihmisille.

Koitetaan siis keksiä jokin tapa olla tiukkoja, mutta reiluja sääntöjen suhteen. Sitten taas päästään siihen, että pitää määritellä tiukka ja reilukin ;)

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1862 on: 01.05.19 - klo:09:30 »
Reiluus ja tiukka onkin melko hankalia juttuja siinä vaiheessa jos esimerkiksi tuntee pelaajan ja tietää että ei esimerkiksi osaa vipata fore neppiä laisinkaan ja herra on ajautunut ison kuusen alle jonne sisään työntymällä takaperin pääsee puttaamaan tai heittämään 30m upsia ,mutta todellisuudessa pitäisi sanoa tälle tutulle että ei onnistu vaan sun täytyy mennä polvelle jalka maata pitkin kiekon taakse jolloin et koske puuhun ja jää vai se fore neppi joka päätyy 15m päähän korista. Tai kun joku vääntyy mörrissä patent pending asentoon liian pitkälle venytykselle ja kantapää nousee ylös kokonaan kengän etuosan ollessa selkeästi yli 10cm päässä  minin keskilinjalta ja heittää 30m rystyn koriin. Upea heitto onnistui mutta virhehän siitä tuli! Kuinka moni sen sitten collasi ? Aika harva jos ei ehtinyt asiasta mainita ennen heittoa. Heitot joita ei tehdä tukipiste 20x30 alueen lieltä taitaa olla ne yleisimmät virheet mitä pelissä solkenaan tulee ja ainakin perus tuuppari tasolla vaikuttavat sitten melko lailla kaikkien tuloksiin jos niitä ei huomioida.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1863 on: 02.05.19 - klo:23:19 »
Tämä päivä vesisateineen meni töissä. Ei frisbeetä.
Tajusin juuri, että kun tiistaina ajattelin ohimennen että pari kertaa ehtii heittää ennen lauantaita niin eipä ehdikään. Eilen kävin Kaatiksella vaihtamassa kympin korin uuteen. Meni siinä rallatellessa sen aikaa että kun olisi ollut mahdollisuus lähteä kierrokselle niin ei ollut sitten ketään missään.
Senverran puuskutti että päätin lähteä mökille.

Pelikirjaa miettiessä ainoa hassu rakennelma oli, että kun lähtee neloselta niin kolmella viimeisellä väylällä ei kierrosta enää pelasteta. Eli kaamea paine pelata alussa hyvin ja selvitä sitten lopusta hengissä.
Kuitenkin 1,2 ja 3 pitäisi käyttää 8 heittoa. Kymmenen on jo huono. Ysin kanssa voi elää.

Puttaamiseenhan tämä riemu ratkeaa, joten toivotaan että kulkee. Kylmä on ja sataakin todennäköisesti.


Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1864 on: 04.05.19 - klo:20:10 »
No niin. Aloitetaan julkisista kiitoksista. Herra Saturi tuli ja veti mainiolla rutiinilla Spring Mastersin alusta loppuun. Erikoispalkinnot saavat aina ne heikomminkin pelanneet hymyilemään. Kiitos.

Oma pelaaminen oli mielenkiintoinen kokemus. Edellisen illan jalapenot aiheuttivat vatsaongelmia vielä aamulla joten oli siinä ja siinä että lähdin pelaamaan. Kaksi lämmittelyheittoa ehdin suorittaa ja sitten juosten tiille.

Ensimmäinen kierros alkoi ihan kivasti. Pari pirkkoa siihen alkuun. Sitten pirkkometsään. Ensin yläpantabogey kasille. Sitten alkoi seikkailu. DDx lähti hieman vasemmalle, osui kulmapuuhun ja pomppasi oikealle. Ja kauas. Siellä puskasta kurkotuksella huono antsa toiselle puolelle väylää.
Kolmas heitto rinteestä lähti muuten hyvin loivassa hyssessä, mutta meni outin päältä. Sinne lätäkön takana oleviin puihin. Siellä osui ehkä neljään puuhun ja pomppasi sitten takaisinpäin....lampeen.
Huono jatkopaikka josta sitten seiska korttiin. Yhtäkkiä olin hyvän alun jälkeen +2.
Kymppiväylä meni ihmetellessä, mutta sitten pari pirkkoa muutti tilanteen nollaksi. Tietenkin heti perään bogey ja vähän alkoi tuntua että tulee ne kolme viimeistä väylää kohta vastaan.
Parit parit peruspelillä, sitten 16 ja 17 pirkotettiin. 17 forella jostain sieltä uitettuna tuurilla kiekko seiskaan. 18 ja 19 oli heikkoa tekemistä, joten -1 lähdettiin vaikeille väylille.
Ykköselle avaus 1,32m joka riitti CTP-kisan voittoon. Kakkoselle hyvällä putilla kolmonen.
Sitten seikkailu päättyy. Ihan hyvä avaus aukosta rinteeseen. Korille ehkä 35-40m. Putterilla polvelta matala heitto oikealle. Lähti niinkuin pitikin, mutta tuuli nosti kiekkoa. Ehdin sanoa ”osu nyt siihen koriin”. Osui koriin ja jäi koriin. Eagle viimeiselle väylälle tarkoitti lopputulosta -3 ja 60 heittoa.
Aikamoinen tuuriosuma niinsanotusti oikeaan paikkaan.
Viidentenä eka rundin jälkeen. Ykköskorttiin ihmettelemään.


Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1865 on: 04.05.19 - klo:20:41 »
Toinen kierros. Tänään oli kaksi outoa kierrosta. En taida jaksaa alkaa askarrella heitto kerrallaan näitä kun ei niitä kukaan lue. Panostetaan siis käännekohtiin.

Kympiltä aloitettiin. Avaus oli melko hyvä, mutta en halunnut laittaa puttia sisään. 11 pääsin kivasti kahdella 50m tolpalle saakka mikä on aina ihan kivasti. Zone lähti toivotusti, mutta tuuli painoi sen alas ja rinteestähän ei osu edes laitteeseen. Toinen missattu birdie-mahdollisuus.
12 avaus oikealle ”aitaan” kiinni, kuuden metrin putti ei maistu. Kolmas missattu pirkkopaikka.
13 voimattoman avauksen jälkeen bogey. Uuh.
14 kahdella seiskassa, alarautaan. Neljäs missattu mahdollisuus...
15 yritin taivuttaa uuden paulidessun lähtemään alamäkeen flättinä. Jotenkin onnistuin vääntämään itseni outoon asentoon ja suhautin surkean heiton suoraan lampeen. Nelosen sentään sain.
16 missattu pirkkopaikka. +2 ja pirkkopaikat ei vain maistu...
17,18 ja 19 meni suhiessa aika heikkoja heittoja. Ei kulje.

Tässä kohtaa tapahtui jotain. Täytyi tapahtua. Lyhyesti sanottuna pelasin väylät 1-8 juuri niinkuin ne pitää pelata. 23324232 on aika hyvä saldo. Vääntäydyin aika sillasta erinomaiseen peliin.
Väylälle 9 hyvä avaus, mutta sitten metsän kautta nelonen korttiin. Outo kierros.

Toinen -3 oikeutti jaettuun kolmanteen sijaan. TD oli keksinyt että CTP on oikea ratkaisu ratkaista ”pokaalin” omistaja. Voitin sen, joten kotiin matkusti tuoppi Spring Masters kaiverruksella. Mieluummin näitä kuin ihan pokaaleja.

Meillä sattui myös tilanne jossa callasin footfaultin. Hentoista hermostuneisuutta oli hetken ilmassa, mutta mielestäni selkeä tilanne hoidettiin varsin tyylikkäästi osallisten osalta.
Toisaalta harmi, että näitä pitää erikseen mainita, mutta tuntui siltä että mainitsemisella on merkitystä niin mainitaan nyt sitten. :)

Ratingit asettunevat jonnekin 969 paikkeille kun kierrokset yhdistellään, joten viime vuoteen selkeää parantamista ja hentoinen ylämäki jatkukoon.
Ensi viikolla protourilla Talin Jaani-special. Muutokset perusleiskaan näyttävät paperilla mielekkäiltä, katsotaan ehtiikö käydä paikanpäällä ennen kisoja.

Erikseen tästä päivästä mainittava. Kaksi kiekkoa lammessa. Tavatonta.
Toinen asia. Puttaaminen oli tänään aika hyvää vaikka toisella kierroksella ei oikein meinannut heti osua. Linjassa oltiin aika kivasti. Jäihän sinne niitä, mutta aika hyvä.
« Last Edit: 04.05.19 - klo:20:43 by Ari »

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1866 on: 06.05.19 - klo:22:57 »
Tässä näyttää työ häiritsevän jälleen vapaa-aikaa. Talissa pelataan protouria ja saattaa käydä niin, että jää tutustumiset vähiin. Perjantaina ehkä...

Ratakarttaa on hieman muokattu. Itselle Tali on ollut aika hankala paikka kun siellä tulee virheistä useimmiten heti paha mieli. Ja rankkaria. Mutta koskapa viimeksi TaliOpenin ollessa kyseessä se oli Eurotouria ja meikäläinen pitkästä aikaa avoimessa niin pelkkiä hyviä muistoja joiden avulla lähdetään pelaamaan. Paras turnaukseni ratingin perusteella ikinä. Kolme kierrosta, kaksi tonnin kiessiä ja avoimen EuroTourilla 13. sija.
Jostain tuolta kaukaa löytyy pelikirjat ja muut tapahtumat aiheesta. Ehkä pitää lukeakin :)

Tarkoituksena olisi pelata rauhassa ilman isompia hötkyilyjä. Viimeksi muistelisin pelaamisen olleen aika Buzzz-painotteista. Todennäköisesti sillä sitten.

1. Avaus Buzzzilla, kakkosheitto DD:llä ja pitäisi jäädä noin 50m keskivaikea lähäri. Välillä kuitenkin onnistuukin. Jos kokonaisuus on parissa niin hyvä.
2. Tästä olen saanut palautetta aiemminkin. Jos tähän laskee kuusi niin ei voi tulla paha mieli. Suoraa heittäminen tuohon mandoon on tuntunut vain olevan kohtuuttoman vaikeaa. Siksipä ei innostuta liikaa. Kolmonenkin on toiveissa, mutta todennäköisesti kolmas lähtee dropparilta. Mitä vähemmän plussalla niin sitä ihanampaa.
3. Kartan mukaan taitaa olla pätkäisty pitkä väylä kahtia. Eli koivuränniä tiedossa. Tämä olikin hankala vaikka Jaanillekin lähetin kuvakaappauksen kahdesta kolmosesta. 62m pitkä väylä pitäisi kyetä selvittämään kolmella. Ennustan foreneppiä Buzzzilla. Osuu paremmin. Sokkona yksi kakkonen.
4. Muistelisin siellä oikealla olleen paikka tälle. Never played, mutta tarkkana saanee olla. Kolmosen tekeminen onnistunee, joten haetaan sitä. 132m on vähän liikaa pikku ylämäkeen, joten haetaan maltilla kolmosta.
5. Forella vakaa kiekko pitäisi olla lähellä aina. Ei vain ole, mutta pitäisi silti olla :) tämä pitää pelata alle ihannetuloksen.
6. Inhokkiväyläni Talissa aina. Vaikka foreantsa Buzzzilla harvoin tuottaa kolmosta isompaa. Tämäkin pitää pelata alle ihannetuloksen.
7. Tämä näyttää mielenkiintoiselta. Vaikka olenkin tykännyt vaikeasta alamäkiavauksesta, saattaa tämä olla kiva ja tuore vaihtoehto. Ihan ei kartasta voi olla varma mihin koloon kori on työnnetty, mutta näyttää hyvältä. Etukäteen alle 150m par nelonenhan pitäisi olla pirkotettavissa maltillakin. Epäilisin kuitenkin tähän sisältyvän jonkinlaista jäynää. Pariin lienee tyytyminen tällä treenaamisella.

Jatketaan vaikka huomenna jos ehtii.


Offline letiss

  • Täysjäsen
  • ***
  • Posts: 132
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1867 on: 07.05.19 - klo:11:52 »

1. Avaus Buzzzilla, kakkosheitto DD:llä ja pitäisi jäädä noin 50m keskivaikea lähäri. Välillä kuitenkin onnistuukin. Jos kokonaisuus on parissa niin hyvä.
2. Tästä olen saanut palautetta aiemminkin. Jos tähän laskee kuusi niin ei voi tulla paha mieli. Suoraa heittäminen tuohon mandoon on tuntunut vain olevan kohtuuttoman vaikeaa. Siksipä ei innostuta liikaa. Kolmonenkin on toiveissa, mutta todennäköisesti kolmas lähtee dropparilta. Mitä vähemmän plussalla niin sitä ihanampaa.
3. Kartan mukaan taitaa olla pätkäisty pitkä väylä kahtia. Eli koivuränniä tiedossa. Tämä olikin hankala vaikka Jaanillekin lähetin kuvakaappauksen kahdesta kolmosesta. 62m pitkä väylä pitäisi kyetä selvittämään kolmella. Ennustan foreneppiä Buzzzilla. Osuu paremmin. Sokkona yksi kakkonen.
4. Muistelisin siellä oikealla olleen paikka tälle. Never played, mutta tarkkana saanee olla. Kolmosen tekeminen onnistunee, joten haetaan sitä. 132m on vähän liikaa pikku ylämäkeen, joten haetaan maltilla kolmosta.
5. Forella vakaa kiekko pitäisi olla lähellä aina. Ei vain ole, mutta pitäisi silti olla :) tämä pitää pelata alle ihannetuloksen.
6. Inhokkiväyläni Talissa aina. Vaikka foreantsa Buzzzilla harvoin tuottaa kolmosta isompaa. Tämäkin pitää pelata alle ihannetuloksen.
7. Tämä näyttää mielenkiintoiselta. Vaikka olenkin tykännyt vaikeasta alamäkiavauksesta, saattaa tämä olla kiva ja tuore vaihtoehto. Ihan ei kartasta voi olla varma mihin koloon kori on työnnetty, mutta näyttää hyvältä. Etukäteen alle 150m par nelonenhan pitäisi olla pirkotettavissa maltillakin. Epäilisin kuitenkin tähän sisältyvän jonkinlaista jäynää. Pariin lienee tyytyminen tällä treenaamisella.

Jatketaan vaikka huomenna jos ehtii.

Kävin tänä aamuna tutustumassa, joten omat tähän alle, josko vaikka tulisi puolin ja toisin uutta mietittävää.

1= mako3 ja sen jälkeen buzz.
2= buzz
3= pure
4= dessu (ei liian vasemmalle)
5= Thunderbird (fore)
6= mako3
7 = Teebird3 ja jatkot samalla


Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1868 on: 08.05.19 - klo:23:25 »
Kiitos. Tosin en ole tainnut heittää noista kiekoista kuin Buzzzia mutta onhan sekin jotain :)

Tuntuu vähän höpöltä tehdä sokkona pelikirjaa, joten katsotaan onnistuuko vierailu ennen kisaa.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1869 on: 10.05.19 - klo:15:09 »
Käytiin tänään testaamassa päivitettyä ns. Protour-Talia. Pakko myöntää että itselle mielekkäintä Talia. Juuri oikeita uudistuksia. Varsinkin rinnetonttien poikittain pelaamisen vähentäminen on hieno asia.

1. Buzzz, DD, Buzzz ei pitäisi rauhassa pelaamalla olla ongelma. 456 on aika lähellä. Viimeinen lähärikin on haastava. Hieno väylä.
2. Buzzz meni tänäänkin läpi, joten haetaan sillä. 455 positiivisesti.
3. Buzzzilla sikahiljaa pieneen alamäkeen. Tätä olisi pitänyt vähän enemmän treenata, ei ihan helppo kun ei ole kilsoja alla. 233.
4. Tässä nähtiin tänään että on aika paljon merkitystä mihin avaa. En ihan ole päättänyt onko Buzzz vai DDx tässä. Todennäköisesti DDx. Kakkosheitto puiden yli hyssellä. 334 olisi aika hyvä. Avaus voi aiheuttaa draamaa.
5. Uudella Hysterialla forella suoraan. Sieltä se tulee korille. Ollakseen näin helppo, on yllättävän vaikea. 233 on realismia.
6. Tässä meni pelikirja uusiksi. Zonella foreantsaa aukkoon. Osun paremmin ja pääsen pidemmälle kun saa heittää kunnolla. 234 olisi ihan jees.
7. Avaus Buzzzilla ja sitten loiva hysse kuusten sekaan ja toivotaan että ollaan putilla. 344 olisi hyvää tekemistä. Hauska väylä.
8. Buzzzilla kovaa keskelle väylää. Hysterialla fore outin päältä milliin. Vaatii kaksi hyvää, joten sovitaan että kerran onnistuu. Pikku epäonnellakin nelonen pitäisi olla tehtävissä. 344
9. Perinteet kunniaan. Buzzzilla aukkoon, silmät kiinni ja toivotaan. 344 olisi positiivista. Yksi tällainen hirviö mahtuu kentälle.
10. Tämä oli tänään paha. Zonella foreantsa reilusti vasemmalta. Ei oikein onnistunut tänään ja rollii ikävästi jos on huono. Ollaanpa realisteja. 234
11. DDx loivassa hyssessä meni tänään ihanasti. Kakkosheitto forella tai Buzzz. Tänään seiskan putti ei maistunut. Vaatii kaksi hyvää, joten 344. Nelosta isompaa ei saisi tehdä.
12. OS Buzzz täysillä ei mene mihinkään, joten kakkosheitto polvelta Zonella fore. 333 olisi hyvää perustekemistä. Nuo kiekot ei tuulessa väpäjä joten onnistuu tuulellakin.
13. Glow DDx hyssessä aukosta. Kori olikin yllättävän kaukana joten OS Buzzz forella milliin. 344 koska vaatii kaksi hyvää vaikka lähäri ei kauhean pitkä olekaan.
14. Perinteinen 14. Tässä pelataan kolmosta. Todennäköisesti Buzzz suoraan tai DD forella vasemmalta. Neppi alle ja kolmosta korttiin. 333
15. DD meni tänään hienosti, joten DD bäkkärille keskelle väylää ja Zone/Buzzz forella milliin. 343 koska tässä sattuu aina jotain.
16. Forella DD, neppi alle ja kolmosta. Tänään sitten testasin DDx antsassa ja se meni seiskaan. Saattaa sotkea pelikirjaa. 333
17. Forella pikkuisen ylikääntävä Buzzz. Tänään kaksi avausta ja molemmat vanhalla korinpaikalla.
233 kerran pitää onnistua. Vaikea lyhyt väylä.
18. Buzzz, Zone, Buzzz forella. 444 peruspelillä.

Pelasin tänään pariin. Peruspeliä. 1 ja 4 bogeyt, 5 ja 8 pirkot. Buzzz rauhoittaa peliä kummasti, mutta toisaalta myös antaa mahdollisuuksia. Tänään Buzzz oli hyvä. Putti meikäläisen perusputtaamista ja draiverien kanssa turhaa riuhtomista.
Olisin pariin tyytyväinen, vaikea sanoa mihin sillä yltää mutta uskoisin että vähän yli meikäläisen ratingin.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1870 on: 12.05.19 - klo:09:50 »
Talissa pelattu kaksi kierrosta. Koitan koostaa jotenkin molemmat kiessit samaan syssyyn varsinkin kun aloitin molemmat väylältä kuusi.

6. Molemmilla kiesseillä Zone foreantsalla juuri siihen mihin yritin. Kakkoskiessillä vähän matala. Eka rundin alamäkeen suoritettava ysimetrinen oli jännintä pitkään aikaan. Hieman oikealle, mutta sisään.
23 tähän on hyvä.

7. Buzzz molemmilla kierroksilla löysästi vasemmalle. Surkeita heittoja. Jatkoheitoilla vain yritettiin päästä eteenpäin. Neloset korttiin. Isoin pettymys surkeat avaukset.

8. Eka rundilla Buzzz oli vähän löysä mutta puu auttoi väylän reunaan. Kakkosheitto oli hankalsta asennosta ja osui keskelllä olevaan risukkoon. Neppinelonen. Toisen kierroksen avaus oli sellainen kuin pitää. Vähän varovainen fore meni korin lähellä olevan puskan viereen. Vitosen putti puska korvassa oli liian vaikea ja koko laitteesta ohi. Kuuden metrin paluuputti sisään ja nelonen. Ihan ok.

9. Eka rundilla kolisteltiin enemmän ja kiekko rolli alas jääden puskan sisään. Vaikeasta asennosta ekaan puuhun ja nelonen. Toisella rundilla puttasin 25m korin alle. 34 on ihan ok.

10. Löysä fore Buzzzilla. Eka rundilla vitosen pitkäksi mutta jäi rinteeseen ja toisella kahteen metriin.
22 on hyvää tekemistä. Hyvä.

11. DDx loivassa hyssessä ja jatko forella. Eka rundin kakkosheitto oli täydellinen ja DD löytyi metristä. Toka rundilla piti heittää vähän montusta ja DD lähti ylöspäin ja feidasi puuhun oikealla. Zoneneppi metriin ja jatketaan matkaa. 34 olen tyytyväinen.

12. Pelikirjan mukaan Buzzz OS kummulle ja polvelta foreneppi. 33 korttiin.

13. Kaksi löysää hysseä. Tokarundin nelosesta ei ole paljon kerrottavaa, mutta eka rundilta on. Löysä hysse feidasi melkein outtiin. Glow DDx meni huonosti. Surkea heitto. Metri outista ja edessä ne ikävät puut. Buzzz forella oksien välistä meni hienosti mutta väpätti ihmeellisesti ja jäi 15m vasemmalle. Tuuppasin sieltä putin sisään, joten kolmosta korttiin. 34 on ok.

14. Kaksi forea vasemmalle. Kumpikaan ei ollut häävi. Lähestymiset forella kuitenkin milliin olivat erinomaisia heittoja. 33 hyvää perustekemistä.

15. Eka rundilla tässä vaiheessa olin -3. Ja kuulemma kärjessä.
DD lähti liian aikaisin. Meni metrin outtilinjan sisäpuolella kunnes siellä kulmassa feidasi ulos. Siitä Buzzzilla kaunis bäkkäri. Täydellinen heitto. Paitsi että siinä keskellä väylää on sellainen 20cm paksu kuollut puu. Keskelle sitä. Puttikaan ei ollut huono, mutta eihän se jäänyt. Vitonen ja alamäki on alkanut. Toisella kierroksella hyvä avaus johti kolmoseen. 53 ei hyvä.

16. Melkein lankesin hyökkäämään tuplan jälkeen. Maltoin mennä forella. Eka rundilla surkea fore liian ylös ja sieltä taistelukolmonen Zonella. Toisella sitten korjattiin reilusti vasuriin ja helpompi kolmonen.
Surkealla tekemisellä tavoitetulokseen. 33 on ok.

17. Eka rundin yritys oli melkein hyvä. Ei vain osunut aukkoon vaan reunimmaiseen puuhun. Kakkosella huonompi yritys mutta kolmoset korttiin kun Zonella neppasin alle. 33 ei hyvä.

18. Kaksi oikeastaan identtistä peliä. Buzzz ihan ok keskelle. Kakkosheitto forella liian varovaisia, mutta oikealla puolella niinkuin pitääkin. Buzzz forella noin seiskaan. Alarautaan ja vitonen korttiin.
Jää vähän kauas tuo kakkosheitto niin joutuu Buzzzia vähän liikaa työntämään että saisi sen lähelle.
55 ei katastrofi mutta tyytymätön. Nuo kolmannet noin 60m forebuzzzit on aika rajoilla ja siksi aika hyviä.

1. Kaksi lähes identtistä tähänkin. Kaamea avaus Buzzzilla oikealle. DD forella ja sitten lähäri sinnepäin. Vitoset korttiin ilman hönöilyä. 55 perustekemistä. Pitäisi saada avaus onnistumaan niin ei jäisi noin kauas.

2. Toinen identtinen väylä, vaikka taivuin kakkosrundilla märkien käsien takia kokeilemaan forella. Dropparille, putti väylälle. Zone forella polvelta kahteen metriin ja vitoset korttiin. 55 ei hyvä, mutta perussuoritus kun ei osu aukkoon.

3. Ykkösrundin heitto oli huonompi mutta meni tuurilla vitoseen. Kakkosella sain sellaisen kuin yritin mutta keskipuuhun ja kolmonen. 23 on hyvä. Vaikea meikäläiselle.

4. Gripparilla DDx vasuriin, sieltä kaunis antsaheitto meni kunnes osui puuhun. Vaihdoin kakkosella avauksen Buzzziin joka menikin suoraan. Sama Buzzz hienosti vasemman puolen aukosta forella kahteen metriin ja kolmonen. 43 on mitä odotinkin.

5. Eka rundin avaus Hysterialla oli vähän kovan näköinen, mutta feidasi vitoseen. Ei sitten maistunut kun painoin sen alarautaan. Keskelle. Kakkosella sama kiekko lähti millin antsassa ja oli kympin rajalla, en osunut edes laitteeseen. 33 noista avauksista on aika huono. Hyi.

Molemmilla kierroksilla +1. Ihan jees. Eka rundilla 953 on yksi heitto paremmin kuin oma rating. Toisella kierroksella satoi vettä ja saikin 973 samalla tuloksella. Eri 963 keskiarvolla. Ihan hyvä.

Outoa sadetta kun meinasi kastua ihan oikeasti.

Kummallakaan kierroksella peli ei tuntunut olevan oikein hanskassa. Eka rundin -3 yhdeksän väylää oli toki hyvähköä tekemistä, mutta kävi vähän tuurikin ettei huonot heitot maksaneet. Loppurundilla onnistumisia olikin vähemmän.
Toisen kierroksen kaksi bogia ja yksi birdie oli aikamoisen taistelun takana. Koko kierroksella ei tullut sellaista oloa että olisi pelaamassa. Hämmentävää. Lopputuloshan oli tuohon sateeseen, jossa alkoi kädet kastua vaikka oli talvihanskat ihan mainio.

Tänään sitten lähdetään ihmettelemään. Märkää on, mutta ei pitäisi sataa.
« Last Edit: 12.05.19 - klo:09:59 by Ari »

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1871 on: 12.05.19 - klo:20:33 »
Tänään ihmeteltiin. Äitienpäiväkaffit ehti juoda, mutta vähän tuli kiireempi kuin olin ajatellut.
Muutama lämmittely ja sitten melkein jo mentiin.

1. Buzzz käteen. Vähän lähti oikealle, meni suoraan kohti metsää ja sinne. Paitsi että kun vauhti alkoi loppua niin pomppasi väylän oikeaan laitaan. Joulu.
DD forella yritti mennä suoraan vasenta laitaa kohti. Toivoin sen ehtivän feidata, mutta ei se halunnut. Kuitenkin siinä ekojen puiden takana. Metrin aukosta Cryztal FLX Buzzz vitoseen ja nelonen korttiin.
455 loppusaldo. Ihan jees. Vähän meni tuurilla tämä viimeisen rundin pirkko. -1

2. Buzzziin sain tällä kertaa vähän vauhtia. Vastatuuli tuntui olevan. Vähän hyssessä lähti ja vähän vasemmalle. Olisi saattanut mennä aukosta jos olisi noussut plaaniin. Ei noussut. Ehkä paras yritys kuitenkin. Loppupää identtisesti aiempaan, putti, polvifore ja pudotus koriin. 555 on odotettua, mutta onhan se nyt pettymys ettei kertaakaan osu tuohon reikään. 0

3. Löysä Buzzz syöksyi vasemmalle ja osui puuhun. 25m putti neloseen ja kolmonen korttiin. 323 on ihan jees. Yllättävän hankala väylä. 0

4. Buzzz lähti vähän liian hyssessä ja meni aukosta vasemmalle. Dessulla piikkihysse taivaalle ja kiekko metrissä nurmikossa pystyssä. Kolmonen. 433 on aika odotettua. 0

5. Hysteria lähti melkein liikaa vasuriin, mutta mahtui aukkoon. Aika sopiva vauhti joten skippasi oikein hienosti kohti koria. Ei tainnut mennä kaukaa ohi. Vitosen putti sisään ja miinuksella ollaan.
-1. 332 on pieni pettymys, senverran perusväylä.

6. Foreantsa Zonella oli kisan huonoin. Antsaa oli kovin vähän ja oikeallehan se sujahti. Puiden välistä putti metriin ja kolmonen. -1

7. Buzzz ei tainnut olla hyvä tähän. Ihme nykäisy. Antsassa oikealle ja oksien kautta 30cm outtiin tielle. No tätä ei osannut odottaa. Hittolainen. Tien reunasta forella aukosta väylälle. 40m lähäri Buzzzilla oli vähän matala, mutta kahdeksaan metriin. Putti sisään ja seivattu bogey. Huh. Nollaan.

8. Jaaha. Täällä tuulee. Buzzz kuitenkin lähti nokka pystyssä loivaan ässään. Ihan jees vaikka ei kai kukaan yritä nokka pystyssä heittää. Hysterialla fore vähän outin päältä. Päivän paras heitto menee metriin. Näin. Kolmonen ja -1.

9. Buzzz lähtee huonosti ja vasemmalle. Päätyy kolinoiden jälkeen melkein keskelle väylää. Ehkä puolesta välistä väylää Buzzzilla loiva antsa. Osuu väylään, mutta jää vähän lyhyeksi. Kasimetrinen laitetaan kuitenkin sisään, joten kolmonen. 433 on jo plussan puolella. -1

10. Tuuli painaa Buzzz-foren maahan 11m kohdalla. Lyhyeksi siis. Ehdin jo sanoa että ei tarvitse yrittää kunnes Jokke pistää metrin kauempaa pönttöön. Eihän siinä sitten vain voi. Joten.
Ihan jees yritys, mutta alarautaan loivalla feidillä. Osuu maahan ja rollaa siinä neljässä metrissä olevien puiden välistä rinteeseen noin 12m päähän. Hohhoijaa. Antsaputti ei mene, joten nelonen.
Niin. Uuh. Auts. Nollassa. Ei siis hätää.

11. Taisi vähän vaivata päässä edellinen. DDx lähtee liian aikaisin kädestä ja on väärässä paikassa. Jos ei olisi tuullut niin olisin yrittänyt jotain antsaviritystä. Tuuli olisi painanut sen nyt alas, joten jouduin heittämään forea kohti kasiväylän koria. Vakaata dessua käteen, jotta kääntyy varmasti. Kovaa lähti, mutta matalana. Hieno skippi näkyi kauas. Harmi ettei ollut tarpeeksi hieno. Outissa. Buzzz OS forella lähti vähän liian aikaisin mutta löytyi vitosesta. Vitonen korttiin oli jotain muuta kuin olin ajatellut.
+1. Tuleeko nyt se musta hetki?

12. Buzzz OS on vähän varovainen. Kovin paljon ei ole luottoa nyt tekemiseen. Kuitenkin siihen kummulle vitosen normaalia lyhyempi. Polvelle ja forella Zone neljään metriin. Kolmonen ja jatketaan.

13. Vaihdettiin DDx DD:hen. Aukosta vanhalle korille. Buzzz OS forella ei mene ihan puskan yli, mutta kolmeen metriin. Putti sisään ja nollassa ollaan.

14. Fore lähtee tosi hyvin. Piikkisuoraan ja sitten feidaa. Zone forella polvelta milliin ja kolmonen. Nollassa.

15. DD jää vähän näppiin, painaa oikealla outin päällä. Tuuli nostaa kiekon puskan yli josta sitten feidaa kentälle. Nyt oli tuuria. Hieman on selviytymismeininki. Parissa ollaan joten koitetaan sitä pelata. Eihän se huono ole. Neppi korille Zonella ja matka jatkuu. Parissa.

16. Fore lähtee aika hyvin, mutta jäähän sinne matkaa. Putterilla tuuriroikotus aidan yli, ei mene tietenkään mutta nostellaan kolmonen.

17. Forella Buzzz ei taita tarpeeksi yli joten feidaa kilometriin. Putterilla tuuriyritys paristakympistä alarautaan. Parissa mennään.

18. Hieman on seurailtu tilanteita. Jos pelaan yhden paremmin kuin Erkka niin jaettu kolmas olisi sijoitus. Toisaalta siellä niitä kavereita roikkuu lähietäisyydellä joten ei kannata ihan hirveän isoa tehdä. Buzzz lähtee aika hyvin. Senverran vasemmalla ollaan, että päädyn jatkamaan Buzzzilla. Pelkään foren loppufeidiä tuulen avustuksella. Siihen kärkeen ihan vain nätisti. Siitä puskan läheltä.
Vähän lähtee liikaa oikealle ja pieni oksa ottaa vauhdin pois. Ja maahanhan se tippuu.
No niin. Realiteetit pöytään. Kolmanneksi on jakoja vain tekemällä nelonen. Se vaatii noin 80m heiton siitä puiden välistä. Toisaalta jos neppaan nyt 25m tuohon reunaan niin se on vähintään vitonen.
Onneksi oli hetki aikaa leipoa. Päädyin yrittämään nousua podiumille. Tässä kohtaa voi mainita Hämiksen pelanneen -8 ja nousseen kakkoseksi. Huhhuh.
No niin. Buzzz käteen. Tuulen suunta otettiin huomioon. Kiekko lähtee kädestä hieman liikaa oikealle, tuurilla menee ensimmäisen koivun oksien välistä. On siellä sitten se toinen koivu joka ottaa kopin kiekostani. Sinne jäi. Rajalta Zonella neloseen ja kutonen korttiin.
Lopputulos 64, +2. Loppusijoitus jaettu kuudes. No joo. Toivottavasti loppusijoituksissa ei maksa liikaa tämä ratkaisu.

Kaikenkaikkiaan aika harvoin tulee noin konkreettisia tilanteita joissa voi itse vaikuttaa omilla päätöksillään loppusijoitukseen. Siihen tähdättiin. Koskapa oli kyseessä tietoinen riski niin ei oikein osaa harmittaa kuin se ettei osaa heittää :)

955 taisi olla taikapisteitä tuolla tuloksella, eli kolme kierrosta yli oman ratingin.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1872 on: 13.05.19 - klo:10:49 »
Saunassa tuijottelin ikkunasta järveä ja ihmettelin maailman menoa.
Samalla tietenkin sitten käytiin kokonaisuutta viikonlopun kisasta läpi.

Pariinkin kertaan ehdittiin viikonlopun aikana todeta että kun rating on about 950 niin pelatakseen omaan ratingiin mahtuu kierrokselle kaikenlaista. Maailmanluokan heittoja, aivan kaameaa tekemistä, lyhyitä puttimissejä ja ehkä yksi pitkä upotuskin. Samalla todettiin, että kummasti se puttaamisen onnistuminen vaikuttaa mielialaan tosi paljon. Ei lohduta yhtään heitellä hyviä avauksia jos vitosesta ei saa sisään. Ärsyttävä peli.

Oma peli oli juuri tuollaista. Tiiltä heitettiin erinomaisia ja aivan kauheita heittoja. Puttaaminen oli juuri senverran parempaa kuin oma rating että keskiarvona jäi mokaamatta muutama lyhyt putti kilpailussa.
Melko hyvillä mielin kuitenkin jatketaan kohti seuraavia kisoja. Talissa on helppo epäonnistua. Tällä kertaa mentiin aika kohtuullisella omalla tasolla. Omaan ratingiin pelaaminenhan ei ole mitään hyvää peliä, se on keskiarvo. Se vain kertoo, että turha on itkeä lopputuloksesta kun olet juuri pelannut siihen omaan keskiarvoon :)

Positiivisuus on hanurista, mutta vaikka oli paljon huonoa niin mielessä on pääosin ne maailmanluokan heitot joita ei Ricky eikä Paulkaan olisi heittänyt paremmin kuin itse heitin. Näiden kanssa kohti seuraavia pettymyksiä.

Seuraavat pettymyksethän on Tampereella. Yhtään kisakierrosta en ole uudella kentällä pelannut eikä kahden viikon päästä pelata viime vuoden SM-leiskaa joten etukäteen ei ole helppoa todeta muutakuin että vaikea on. Kovin vaikea. Ehkä siellä yritetään maltilla pelata.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1873 on: 16.05.19 - klo:09:32 »
Tässä viikolla ehti parit viikkokisat. Tällaiseen kisatyyppiseen heittämiseen tuntuu riittävän moti vaikka varmasti tarvetta olisi. Muutama huomio.

Nummelanharjulla homma alkoi ykköseltä. Epäonnistumisen sävyttämä ensimmäinen kolmannes oli aika kamalaa. +4 kuuden väylän jälkeen. Seiskalta alkoi homma toimia paremmin ja lopputulos ihan jees 54 (-3).

Laakspohja Lohjalla osui aikatauluihin joten sinne. Paikalla oli oikein oivaa keskusteluseuraa ja käytiin siinä pelaamisen ohessa läpi Talin kisa monesta näkökulmasta. Mielenkiintoisin keskustelu oikeastaan oli siitä miten haastavaa on pelata kun tulee mieleen ajatus siitä miten kiekosta pitää heittäessä kiinni...eikä ole ihan varma. Pelaa siinä sitten.

Mutta sitten. Jälleen iso rasti seinään paksulla tussilla. Saa muistaa.
Väylä kuusi on pitkä väylä. Heitin DDx:llä annukassa ihan melkein hyvän heiton. Vasemmalle metsän reunaan meni kiekko. Huonompiakin on heitetty.
Kiekko oli ikävästi pienen koivun lähikontaktissa. Ei saanut kunnollista heittoasentoa oikein otettua runttaamatta koivua. Niin ei saa tehdä joten päädyin yrittämään bäkkärillä noin sadan metrin heittoa.
Typerää. Oli koko ajan itsestään selvää, että sellaista tuuria ei olekaan jolla kiekko tuosta asennosta menee korille. Oikea ratkaisu olisi tietenkin ollut heittää fore. Tyhmä.
Täytyy myöntää että jostain syystä otti ja oikeastaan ottaa päähän tällainen tyhmäily.
Olen sitä mieltä, että pitäisi aikuisen ihmisen tällä kokemuksella jo osata arvioida paremmin tällaiset tilanteet.

No. Väylälle 14 tein kolmosen. Eagleksikin väittävät, joten erikseen kun oli palkintoa eaglesta luvattu niin sopiihan se.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1874 on: 19.05.19 - klo:19:27 »
Tänään pääsi todistamaan omaa rajallisuuttaan.
Aamulla Karkkilaan. Kilpailu on aina tiukkaa kun bagtageista pelataan.
Missään ei mitään vikaa. Ykkösväylän avauskin kuuteen metriin.
Sitten tapahtui jotain. Ei oikeasti mitään, mutta en osannut enää yhtään mitään.

Griplockia, earlyreleaseja, putti ohi, toiselta puolelta sama homma ja vielä forellakin alaviistoon.
Näistä on iso kasa virheitä tehty. Yksi birdie ja sekin vähän kiukulla lyhimmälle väylälle.
Lopputulos hämmästyttävä +12 joka on todennäköisesti surkeinta tekemistä mitä olen tuolla koskaan suorittanut. Jaahans.

Koskapa kunnon kilpailuissa on aina kaksi kierrosta niin hylkäsin aiemman pelaajaseurueen ja singahdin Kaatikselle. Hetken kuluttua löytyi peliseuraa oman seuran miehistä ja lähdin itseäni kiduttamaan.

Koskapa eteen ehti lähteä tooodella hidas ryhmä niin päätettiin lähteä kasilta.
Ja kurjuuden maksimoimiseksi takatiiltä.

8. Zonella loiva hysse bäkkärillä. Millin lyhyt, mutta haaralta pääsee laittamaan pönttöön.
9. Grippari oikealle, siellä metsässä hallitsemattomia heittoja kunnes 60m päästä hieno foreantsa korin oikealla olevaan lampeen. Kiukulla putti sisään ja kasi korttiin. Tuntui että aika syvällä uidaan.
Ja uitiinkin.
10. Taisi olla tässä kohtaa kun liiton aiempi pj otti puhutteluun ja kehotti olemaan rauhallisemmin siinä tiillä. Oma heitto häiriintyy turhaan kun kipittää liian vauhdikkaasti tiille.
Hyvin paikattu forella kolmonen tähän.
11. No mutta. Forella avaus on melkein hyvä. Osuu puuhun. Smooth Buzzz sinne jonnekin väylälle on aika hyvä. Sitten pääsee testaamaan uutta ohjetta. Piikkisuora DD suoraan eteenpäin.
Olisiko korjattu?

Ehkäpä. Tein tuohon 11 väylälle kutosen kun heitin lähärin pitkäksi.

Kun maltoin askellella rauhassa tiillä niin peli normalisoitui. Senverran, että viimeiset 17 väylää tulokseen -1 ja vaikka otin väylälle 3 kutosen niin +3 lopputulokseksi.

Jos Karkkila ja Kaatis on käymättä niin voin paljastaa Karkkilan +12 olevan merkittävästi heikompaa tekemistä. Viisi pirkkoa takatiiltä Kaatiksella on aika harvinaista meikäläiselle.
Sovitaan että kaikki on korjattu. Kiitos Ville.