Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Rakkaudesta lajiin  (Read 808162 times)

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1905 on: 28.06.19 - klo:11:25 »
Eilen oli kyllä tuuria ettei ollut huonoa tuuria. Olihan siellä tietenkin 20cm outtia ja muutama pomppu jotka tietenkin olisivat voineet paremminkin jäädä. Kuitenkin on oltava tyytyväinen omaan metsäpelaamiseen, lähinnä seivausten osalta.
Zone tuntuu jatkuvasti monipuolisemmalta laitteelta kun alkaa osata laittaa siihen reilusti kulmaa ja luottaa sen omaan tekemiseen.

Tänään mennään Nevakseen. Toivottavasti tuulee. Jos on tuloskeli niin tulee isoilta pojilta todennäköisemmin huolella turpaan. Heittävät pitemmälle ja puttaavat paremmin.
Hirsimäen Janne oli eilen parilla saanut 949, joten se olisi omaan ratingiin. Koitetaan jättää bogeyt tekemättä niin pari pirkkoa riittää oman tason ylittämiseen.

Nevaksen ykkönen hieman mietityttää. Fore ei oikein ole vaihtoehto ja bäkkärillä on helppo mennä bunkkeriin. Jatkokin kun on dropparilta niin pitäisi keksiä miten pelataan kolmonen.

Offline Flick Maniac

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 4 848
  • Discmania
    • View Profile
    • Frisbeegolf Club Keinukallio
  • Oikea nimi: Mikko Setälä
  • Seura: FGCK
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1906 on: 28.06.19 - klo:20:20 »
Hienoa. Katselinkin tuloksia että onko Arilla niin kova fore että kympillä menee ihan rinkiin. Mut eipä tarvi jos 12m puiden välistä maittaa.  :)
Discmania Media Partner 2017-2019
Team Discmania, Discmania Ambassador

Link | P2 | Tactic | Origin | MD3 | MD4 | Anvil | Essence | FD | FD3 | Fortress | CD2 | DD3 | Rampage | Spirit
http://www.instagram.com/Crushing_Plastic
http://www.youtube.com/user/glaabaglooba

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1907 on: 28.06.19 - klo:23:57 »
No niin. Nevas pelattu. Tänään olikin sirkusta ja tunteiden hallintaa ihan koko rahalla.

1. Tuulee, tuntuu että joka ryhmällä eri suunnasta. Hämmentävää. Muutaman keskustelun jälkeen päädyn pelaamaan kohtuu seiftiä ajatuksena feidata bunkkereiden välistä rauhassa nurmikolle. Bunkkeriin pääseminen näyttää senverran helpolta ettei millään haluaisi.
Otan DD:n käteen vaikka paripelissä mentiin DDx:llä.
DD lähtee siihen linjaan mihin yritinkin. Paitsi että nousee enemmän plaaniin kuin olin ajatellut... tuuli nostaa kiekkoa monta metriä ylöspäin ja ehdin jo huojahtaa helpotuksesta kun näyttää ettei se enää ainakaan bunkkeriin tipahda. Kiekosta loppuu vauhti ja se oikeastaan melkein vain tipahtaa alas.
Neljään metriin. Jaahas. Toteankin että näköjään tätä saa pelata tuurillakin.
Putti pönttöön ja ylläripirkko. Huppista. -1

2. Tulkitsen tuulen olevan vasemmalta joten isoa antsaa. Väärin arvioitu. Tuulee melkein suoraan vastaan. Kiekko lähtee niinkuin yritinkin, mutta koskapa DDx ei annukassa juuri tuulta kestä niin kääntyy rolleriksi. Menee puiden taakse joten siinä kohtaa on mahdotonta sanoa mihin se meni.
Kiekko meni loppujen lopuksi ainakin 30m pitemmälle kuin olisin hyvällä annukalla saanut. 78m korille mittarin mukaan. Tuulee hankalasti mutta päädyn Glow FLX Buzzziin. Se lähteekin hyvin, mutta ei oikein jaksa ihan maaliin saakka. 8m putti ylämäkeen. Jännä paikka.
Putti lähtee kuitenkin hyvin. Menee koriin ja olen täysin yllättäen kahden väylän jälkeen kaksi alle.
Jaaha. Kaikenlaista. -2

3. Kolmosen avauksen pääsee heittämään vähän eri suuntaan. DDx menee pikku hyssessä koko matkan kun ei vain uskalla. Zonella fore 50m päästä neljään metriin. Putti sisään ja kolmonen. -2

4. Kulma muuttuu ja sorrun taas samaan. Antsaa melkein vastatuuleen ja kiekko kääntyy tahattomasti rolleriksi. Tällä kertaa linja on oikealle ja ehdin jo säikähtää että painuu greenille saakka. Ei kuitenkaan, mutta hankalaan paikkaan. Zonella fore on lyhyempi kuin yritin, mutta tuuli onneksi auttaa neloseen ja putti sisään. Huh. Edelleen -2.

5. DDx lähtee hyvin, niiaa pikkuisen ja laskeutuu kahdeksaan metriin. Ei huono. Putti ylämäkeen tuulessa ehtii aiheuttaa ajatuksia. Putti onkin varovainen ja menee korin alta. Paluuputti kuudesta metristä meinaa olla jännä mutta keskelle koria. Kolmonen ja -2. Tämähän on mielenkiintoista. Peli kulkee ihan kivasti eikä varsinkaan kärkimies oikein saa peliään käyntiin.

6. DD forella lähtee hyvin ja näyttää kuitenkin jäävän vähän vajaaksi. Ilmeisesti on kuitenkin rollannut kun löytyy korin alapuolelta seitsemästä metristä. Oho. Puttikin on hyvä ja meikäläinen on kolme alle.
Tässä kohtaa selviää että kuudessa väylässä olen ottanut kärjen kiinni.... -3

7. Kun ei osaa saareen heittää niin ei osaa. Buzzz suoraan ja Zonella kolmeen metriin. Kolmonen. -3. Pelikirjan mukainen. Yksi meistä yritti saareen ja sai hyvän näköisen heiton putoamaan kuitenkin ojaan. Hämmentävää mutta omakin kokemus on tuollainen. Hyvänkin näköiset heitot yhtäkkiä vain putoavat.

8. DD vastatuuleen niiaa kauniisti ja menee noin 35m korista. Zonella fore neljään metriin ja kolmonen. Näin. -3 ja homma toimii kun vain pelikirjassa pysytään.

9. Isoa antsaa ajatuksena päästä kummulle. Otan vähän vakaamman kun vähän tuuleekin. DDx työntyy rinteeseen tuulen viemänä liian aikaisin ja joudun heittämään foren kummun yli. Matkaakin on sata metriä. Tuuli työntää kiekkoa mutta kurkkaa liikaa vasemmalle. Myötätuuliputti 14m korin alta.
Korkeus olisi ollut hyvä mutta kun menee sivusta ohi, jää vielä ikävästi hankalan asennon nelimetrinen. Väännän sen sisään ja par. Huh. -3. Alkaa vähän olla jo painimista.

10. Avausten kanssa aletaan olla varsin pihalla. DD menee kulman yli mutta näyttää sukeltavan metsään. Tuuli on kuitenkin työntänyt sitä kivasti eteenpäin eikä ole metsässäkään. Päädyn Buzzziin joka lähtee vähän liian hiljaa ja kakkosheitto jää aika kauas. Par vitoseksi on aika hankala tämä.
Kolmosheittoa pitää heittää aika kovaa. Myötätuulikin olisi.
Lähteekin sitten ihan liian kovaa ja jää vähän näppiin. Menee kuitenkin oikealla olevan lammen yli eikä kuitenkaan greenille. Paikka on todella huono ja päädyn yrittämään forella oksien välistä. Ei kovin hyvä, mutta menee välistä. On vain liian matala eikä loppujen lopuksi feidaa kun osuu rinteeseen. Hitto, toisaalta oli tuuriakin mutta huono heitto. Yli kympin putti ei mene, joten kutonen. -2 ja heittäminen alkaa aiheuttaa paljon ajatuksia.

11. Tuulee taas ikävästi etuoikealta. Päädyn DD:hen mutta heitän sitä liian hiljaa eikä nouse koskaan plaaniin vaan painuu vasemmalle. Korille vajaa 20m metrin ränniin. Vähän yritänkin, mutta Buzzz forella menee korin alta. Kolmonen kuitenkin ja -2. Itseluottamus rapisee hiljalleen.

12. Vakaa DDx hyssessä onnistuu muuten mutta riuhtaisu vie sen ihan liian kaukaa. 30m lähärit Zonella onnistuu kyllä ja neljän metrin putin jälkeen kolmonen. -2...

13. Annukalla monttuun olisi tarkoitus. Annukka on, mutta aivan liikaa kulmaa ja painuu oikealle. Jäisi sinne ylös mutta osuu ilmeisesti johonkin koska löytyy loppujen lopuksi montusta jotakuinkin sieltä mistä pitäisikin. DD käteen ja loivaa hysseä oikean kautta. Niinpä, paitsi että kun vauhdinotossa kompuroi niin suunta on liikaa vasemmalle eikä 76m ylämäkilähäri oikein onnistu. Reilun kympin putti nousee korin yli, mutta onneksi räppää lippuun senverran että jää kolmeen metriin. Nelonen tuntuu huonolta. Ehkä joskus opin pysäyttämään vauhdin kun jalat sekoaa toisiinsa. -2.

14. Tässä kun oikein vetäisee niin voi vaikka päästäkin. Paitsi kun vetäisee gripparilla 40m liikaa oikealle. Ei hätää, Zonella ylämäkeen ja myötätuuleen forella. Muuten hyvä mutta jokin unohtuu ja kiekko laskeutuu yhdeksään metriin. Huonompiakin putteja on ollut, mutta eihän se mene.
Bogey tuntuu pahalta ja itseluottamus rapisee edelleen.... -1

15. Onneksi muut heittää ensin. Otan PauliDessun ja heitän aika hyvän hyssen koivujen takaa. Maahan osuessaan vain rollaa muutaman metrin taaksepäin. Ehdin jo ahdistua. Noin ysimetrinen ylämäkiputti lipsahtaa sisään ja kakkonen! Oho. -2

16. Ehkä tämä tästä vielä. Tuulee ikävästi ja tämä on vaikea väylä. DD ja hieman liikaa hysseä. Painelee vasemmalle metsän reunaan. Jälleen joutuu ottamaan Zonen ja taikomaan sen forella oksien välistä. Ei vain saa aukosta tarpeeksi korkeutta, joten jää vasemmalle alemmalle tasanteelle ehkä kymppiin. Ei mene joten bogey. No, sen olin tähän laskenutkin mutta... hitto. -1

17. Vasemmalle outtiin ei saa mennä, DDx lähtee liikaa oikealle ja antsaakin taisi olla niin ettei feidaa. Kaamea heitto menee oikealta koivua rapistellen jonnekin oikealle. En nähnyt. Onneksi löytyy rinteestä kalliolta. Vaikeasta asennosta kierroksen huonoimman heiton jälkeen Zone forella neljään metriin. Kolmonen maistuu aika hyvältä. -1

18. DDx lähtee aika hyvin kun malttaa heittää rauhassa. Jatkoheitto pitää leipaista kummun yli.
DD lähtee hyvään linjaan, menee kummun yli ehkä 2cm korkeudessa ja meinaa osua kummun päällä olevaan etäisyystolppaan. Ei osu kuitenkaan ja löytyy seitsemästä metristä. Putti ei ole kummoinen eikä jää sisään. Nelonen ja -1.

Tunnelmia on vaikea kuvailla. Aluksi tuntui tulevan tulosta vähän ilmaiseksikin eikä tuurin osuutta voi vähätellä. Sitten puolenvälin jälkeen meni taisteluksi jonka lopettaminen tuntui olevan kovin haastavaa.
Paljastui kuitenkin että voitin korttini ja hot round kahden muun kanssa. Kolmantena lähdetään huomenna ratkomaan Fordin haasteita. Fordilla on pari väylää joita en ole pelannut, mutta katsotaan sitä huomenna sitten :)

971 alustavaa ratinkia. Tyytyväinen täytyy olla vaikka olihan siellä kaikenlaista.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1908 on: 30.06.19 - klo:11:19 »
Tyyni on pelattu ja katseet voi kääntää kohti ensi viikon Mastereiden SM-kisoja.

Fordille kuitenkin kokoonnuttiin eilen ratkaisemaan Tyynin nelikymppisten luokkien mestaruuksia. Ennen kierroksen alkua kärkeen oli kolme heittoa ja sijoitus oli kolmas. Takana kuitenkin pelimiehiä senverran isoilla näytöillä että hyvin pitää pelata.
Katsotaanpa vähän tunnelmia.

1. Avaus on tässä satametriä heittävälle aina jännä. Pitäisi feidata vasemmalle, että pääsee lähemmäs koria mutta samalla pitää heittää se sata metriä suoraan. Jännää oli koska ehdin nähdä tässä kaikenlaisia avauksia.
DDx lähtee kuitenkin hyvin kädestä ja tuuli auttaa kääntymään kivasti vasuriin. Sisälläkin ollaan joten kierros lähti oivasti käyntiin.
Forella jatketaan eikä tarvita kuin 90m fore. DD käteen. Lähtee ihan liian ylös ja tuuli työntää vielä lisää kohti metsää. Puiden välissä noin 20 metriä korille ja tarvitsee aika hyvän nepautuksen päästä tästä korille. Zonella fore kiertää puut ja jää vitoseen. Putti on jännittävä mutta keskellä koria. Nelonen. Parilla aloitetaan. Vähän on pettynyt olo. Oli aika huono fore.

2. Pinkki Buzzz käteen ja loivaa antsaa keskeltä väylää. Olipas tahallisen näköinen heitto. Hyvä minä. 80m korille joka on noin 5m korkealla hyllyllä. DD lähtee aika hyvin linjaan, loiva hysse ei kuitenkaan jaksa kuin rinteen reunalle. Kympin putti ei mene. Nelonen ja parissa ollaan. Taas jäi lähestymisestä huono maku, varsinkin kun huonojen avausten kilpakumppanit tekivät saman nelosen. Olisi ollut tarjolla. No. Jatketaan.

3. Taas antsaa Buzzzilla ja osuu mainiosti väylään. Osuu kuitenkin ennenkuin alkaa suoristaa oikealla oksaan joka ampuu kiekon keskelle väylää. Ehti mennä kuitenkin kivasti eteenpäinkin.
Cryztal FLX Buzzz käteen ja 85m korille. Hyvä heitto näyttää hieman matalalta mutta liukuu noin kuuteen metriin. Kaikenkaikkiaan erinomainen heitto bäkkärillä kapeaan ränniin. Vaikea väylä, joten tästä on hyvä jatkaa. -1

4. 85m perusränni pikkuisen ylämäkeen. Buzzz näyttäisi toimivan joten Glow FLX Buzzz kestää vedon ja menee ihan suoraan korille. Neljän metrin putti ja kaksi alle. Hyvä. Näin tätä pitää pelata.

5. Vitosella on forelle kapeampi ränni, mutta luotto on forella osumiseen kuitenkin kovempi joten siihen lähdetään. DDx forella lähtee hyvin, menee suoraan ja feidaa kasiin. Korotettu kori on jännittävä, mutta liian lähellä ollaan jotta voisi mummotella. Pistän siis putin sisään ja kolme alle.
Ei tunnu mitenkään häikäisevältä, mutta näinhän se menee kun kulkee.

6. Tämä on onnistunut aika kivasti. Nyt kuitenkin fore lähtee sisäkurviin ja puut imaisee kiekon sisään 30m ennen koria. No niin. Vaikeasta haara-asennosta fore Buzzzilla oksien välistä menee hienosti.
Viiden metrin putti sisään ja tämä väylä on pelastettu. Kolme alle...

7. Fore ei ole ihan tarpeeksi hyvä. Lähtee vähän oikealle ja osuu tietenkin puuhun. Kimpoaa metrin verran outtiin. Noo, sellaista sattuu. Fore dropparilta on muuten hyvä mutta en ymmärtänyt ottaa tuulta huomioon joka työntää kiekkoa reilusti vasemmalle. Eihän se ole kuin vitosessa mutta huonosti puskan juuressa. Haaraputti tuntuu pahalta mutta näyttää hyvältä ja menee sisään.
Nelonen on bogey joten -2.

8. DDx lähtee hyvin hieman oikealle ja liukuu hiljalleen kohti risukkoa. Juuri ennen risukkoa kuitenkin vauhti loppuu ja lähdetään vasemmalle. Skippi maasta ja neljään metriin. Putti sisään ja -3.
Vähän oli tuuriakin.

9. DDx loivassa antsassa näyttää hyvältä. Katoaa oikealle näkyvistä mutta tiillä olen tyytyväinen.
Väylälle siirtyessä en sitten olekaan kun kiekko on oikeassa laidassa puskan alla. Fore polvelta Zonella väylän vasempaan laitaan jotta pääsee heittämään hysseä. Glow FLX Buzzz loivassa hyssessä vitoseen ja nelonen korttiin. Muut ottivat kolmosen.

10. Fore on taas millin oikealla, osuu laidassa olevaan mäntyyn ja tuurilla keskelle väylää. Kävi tuuri.
DDx fore lähtee hyvin ja nousee rinteessä kymppiin. Ylämäkiputti on oiva ja painuu sisään. -4 on jo aika kivaa tekemistä. Tässä vaiheessa taisi olla jo tilanne että Hämiksen kanssa pelataan voitosta jos ei mokata kunnolla. Asia on mielessä mutta ei isommin häiritse.

11. Väylä jota en ole koskaan pelannut, ehdin käydä vähän kurkkimassa kun odotellaan pelivuoroa.
Forella 50m Buzzz keskelle väylää. Tuntuu vähän hönöltä mutta oli hyvä heitto. Samalla Buzzzilla suora 70m bäkkäri avoimelle. Siitä 50m hysse Zonella korin alle ja nelonen on valmis. Neljä alle.
Aika hölmö väylä omasta mielestä. Varmaankin tekninen väylä :)

12. Jaa-a. Tiiltä katsoessa aika paljon puita. Päädyn Buzzziin joka toimii tänään. Vähän varovainen heitto lähtee väylään mutta feidaa vasemmalle osumatta mihinkään. Tässä kohta Hämiksellä käy huono tuuri ja kopistelee muutamankin heiton puuhun. Koskapa kaverilla ei käy tuuri niin yritän löytää tavan pelata rauhassa eteenpäin. Buzzz käteen ja fore sellaiseen ränniin jolla pääsee 20m päähän korista. Neppi neloseen puut kiertäen ja putti sisään. Hämis puttaa hienon 12 metrisen mutta se on tupla kun meikäläisellä par. Neljä alle. Tässä vaiheessa siirryin kahden heiton johtoon. Kävi sekin mielessä että tässähän voi käydä hyvinkin.

13. Avaus DD:llä lähtee vähän ylös ja osuu Fordin mainokseen joka on väylän yläpuolella. Käy tuuri kun jää siihen hyllylle. Hämiskään ei onnistu vaan ollaan siinä vierekkäin. Hämis laittaa lähärin metriin. Itse huonosta asennosta rapistelen Zonella oksia ja jään ysiin. Aika jännä paikka, mutta kun kulkee niin laitetaan kiekko pömpeliin. Aika hyvä putti ja -4.

14. Liian pitkä meikäläiselle, joten Buzzzia väylään. Vähän varmaan jännittää kun heitän vähän liian hiljaa. Loivasti feidaa vasuriin ennen sitä aukkoa mihin piti. Löytyy tuurilla puskien välistä josta pääsee heittämään loivan hyssen korille. Buzzz menee neljään metriin eikä näitä tänään missata.
-4 ja kahden heiton kärki.

15. Nyt pitäisi pelata maltilla. Buzzz toimii joten satametristä loivaa antsaa yrittämään. Vähän on liikaa antsaa mutta kiekko löytyy 12m korista puun takaa. Hämiksen heittokaan ei ole korilla joten kolmoset korttiin ja jatketaan.

16. Forella ränniin. Ei osu mihinkään, mutta on lyhyt. Reilussa kympissä. Hämiskään ei tee kakkosta joten kaksi väylää jäljellä...

Kuten fiksu lukija huomaa on tilanne ollut jo hetken selvillä ja sen kanssa yritetään elää.

17. Päädyn kuitenkin DDx:ään. Lähtee vähän oikealle, kohti puita. Ei sitten osu kuitenkaan puuhun vaan menee läpi. Oho. Kiekko vain menee kaikesta ohi ja painelee sinne risukon alle. Huono paikka on ihan ansaittu. Auts. Joudun taikaheittämään Zonella pään yli katollaan. Ei lähde tuulen mukana korille vaan putoaa kuitenkin onneksi siihen korin tasalle kuuteen metriin. Nyt pitäisi laittaa pönttöön. Hämis puttaan korin katolle reilusta kympistä. Hieman huonosta asennosta korin oikeaan laitaan mutta sisään. Huh. Jostain syystä ei kauheasti jännittänyt.

18. Viimeinen väylä. Kaksi eroa joten nyt pitäisi pelata rauhassa. Forella DD lähtee ihan kivasti ja jää 11m korista. Hämis pääsee tasoihin holarilla joten heittää aika kovaa. Menee pitkäksi puskaan suurinpiirtein yhtä kauas kuin minä. Sovitaan että voin heittää ensin. Varovainen putti rapistelee ketjuja ja menee neloseen. Hämis laittaa kuitenkin pitkän putin pusikosta sisään. Jaaha.
Nyt sitten onkin tilanne että pitää laittaa tämä sisään jos ei halua sudaria. Onneksi kuitenkin on niin lähellä että menee pönttöön helposti.

Kokonaisuutena hyvää peliä koko kisa. Ehkä merkittävintä oli putata paremmin kuin oikeasti osaa. Alle vitosen puttia en tainnut missata koko kisassa. Mitään hirvittäviä superputteja en kuitenkaan tehnyt. Fordilla ratkaisevaa omasta näkökulmasta oli Buzzz. Se tuntui hyvältä ja uskalsin sitä käyttää.
Tästä on hyvä jatkaa kohti SM-kisoja. Kaatiksella ei varsinaisesti Buzzzilla ole erityistä tarvetta joten sen toimimisesta ei ole erityistä hyötyä.


Offline tumi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 885
  • McPathetic
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tuomo Tanskanen
  • Seura: KFG Karkkila / NFS Nummela
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1909 on: 30.06.19 - klo:12:52 »
Tasaista, mainiota peliä. Ei yhtään tuplaa tai huonompaa, ja yhteensä vain kymmenen bogia. 15 pirkkoa, ns. pakolliset pois. Hyvällä scramblella ja ringistä suurimman osan puteista upottamalla kisoissa pärjätään.

Onnittelut!

Offline JaskaT

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 481
    • View Profile
  • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1910 on: 30.06.19 - klo:13:14 »
Paljon onnea voitosta!
Kiinnostavia kierrosraportteja, hyvä heitto on hyvä heitto ja mukava lukea, kun niitä ei vähätellä.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1911 on: 30.06.19 - klo:21:59 »
Kiitos onnitteluista.
Tuo hyvä heitto on mielestäni sellainen arvio joka on hyvä tehdä. Heittohan on hyvä silloin kun se lähtee niinkuin yritit. Jos muut olosuhteet on arvioitu väärin niin lopputulos voi olla hyvästä heitosta huolimatta katastrofi. Itsellä ainakin sellaista sattuu jatkuvasti :)

On hyvä huomioida pystyykö heittämään hyviä heittoja. Jos fore ei toimi tänään niin on hyvä yrittää keksiä toisia ratkaisuja. Tällöin on hyvä arvioida onko lopputulos ollut viehearvion vai huonon heiton syytä.
Tulee se hyväkin putti välillä ulos. Huonoista pitääkin olla huolissaan, varsinkin jos muutosta ei kykene tekemään välittömästi. Ehtii ennen kierroksen loppua tulla lukemaa.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1912 on: 02.07.19 - klo:10:00 »
Nyt kun nämä höpöhöpökisat on kahviteltu ja mietitty niin päästään jälleen asiaan. Ollaan edetty loppupäähän Kaatiksen väylissä.

15. Normileiskan 16.
Takatiiltä meikäläisen lapasella pitää taikoa vähän lujaa että voi saada seuraavan heiton putille. Ränni alussa ei ole pitkä mutta tuntuu kovin kapealta ja reunoihin on helppo osua kun oikein kovaa yrittää.
Jotkut leipoo yläkauttaa, mutta sellainen heitto vaatii isomman hansikkaan joka tapauksessa. Kakkosheitto tai se heitto jolla yritetään korin läheisyyteen on käytännössä avoimella ylämäkeen. Tuulen suunta kannattaa huomioida ja miettiä mitä se oikein tekeekään. Tässä kuitenkin tuulee usein niin ettei kovin kauas korista kannata jättää kiekkoa. Puttirallia tällä korilla tuskin haluaa kukaan. Periaatteessa 3-4 mutta sitten kun tässä mennään vähän eestaas niin on kyllä paha mieli.

16. Normileiskan 17.
Alamäkeen pellolta metsään väylä. Tämä on ollut itselle ehkä vaikein avaus tällä kentällä. Ei vain meinaa osua eikä kiekkovalinta ole yksinkertainen. Tässä on uudelle pelaajalle vain yksi ohje.
Älä heitä siihen alhaalla olevaan isoon puskaan. Sieltä ei pääse mihinkään. Monesti sieltä pitää pelata taaksepäin ja sitten on edelleen pitkä matka. Muutenkin oikealla on monesti synkkää.
Fore oli aiemmin tässä vaihtoehto mutta vasemmalla olevat puskat ovat kasvaneet niin isoiksi että voi unohtaa senkin linjan jos ei ole oikeasti iso fore. Hyvä väylä.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1913 on: 02.07.19 - klo:11:11 »
Painetaan nyt samantien loppuun saakka.

17. Uusi väylä.
Tämä ylämäkiväylä on pelikirjassa merkitty forella heitettäväksi koska tärkeintä on osua siihen ensimmäiseen aukkoon. Käytännössä kolmosen pelaaminen tähän on ollut pelikirjassa. Eilen sitten kuitenkin menin kiskaisemaan täysillä bäkkäriä ja osuin aukkoon. Kiekkokin meni kahteen metriin. Tällaista ei pitäisi mennä kokeilemaan, koska nyt sitten menee helposti peli sekaisin :)
Aukkoon osuminen on tässä kuitenkin niin ensiarvoista että meikäläisen aukkoon osuminen forella on paljon todennäköisempää kuin bäkkärillä. Tähän tulee se vitonenkin ihan itsestään kun painaa ekasta puusta jonnekin pöpelikköön.

18. Viimeinen väylä millä mittarilla tahansa. Tähän olisi tarkoitus hakea ihan kakkosta forella. Kovin paljon ei foren tarvitse feidata kun ollaan jo alle kympissä. Forella suora heitto väylään. Jos osuu niin pääsee yrittämään.
Tässä on kaikenlaista tarjolla, mutta pääasia on jälleen osua aukkoon. Jos pääsee nurmikolle niin kolmosen pitäisi olla aika varma.

Eilen jälleen pääsi huomaamaan kuinka Kaatiksella on paljon mahdollisuuksia mokailemiseen. Todella helposti tulee plussaa, mutta takatiiltä on kovin vähän sellaisia väyliä joista sitten pirkot olisivat jollain lailla varmoja.
Pelasin eilen pariin neljän pirkolla. Valitettavasti neljä pirkkoa tuntuu olevan aika kovan tekemisen takana, joten pitäisi pystyä pelaamaan mieluummin vähemmän bogeja.
Eilen 1,4,7 ja 13 birdejä. Bogeja taas 2, 9,10 ja 17.
Hyvin pitää pelata jos aikoo pärjätä. Eilen pelasin Holapan Teemun kanssa joka kävi ensimmäistä kertaa ja pääsi jo huomaamaan että pitemmälle heittämällä pääsee paremmin birdiepaikoille. Eli lyhyempiheittoisena kaverina joutuu pelaamaan paremmin :)

Offline letiss

  • Täysjäsen
  • ***
  • Posts: 132
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1914 on: 02.07.19 - klo:12:32 »

Eilen 1,4,7 ja 13 birdejä.

Siis teitkö väylälle 13 birdien ? On kovaa settiä !

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1915 on: 04.07.19 - klo:09:17 »
Olisi helppo väittää että testasin lukeeko näitä kukaan mutta kun jätettiin se normi 12 pelaamatta niin meni sitten logiikka sekaisin ja birdie tuli tietenkin väylälle 12 joka on normi 13 :)

Eilen tuli sitten päivällä pelatessa jonkinlainen löysäily eikä oikein onnistunut. Muutama hyvä väylä toki, mutta aika pelottavan löysää oli. Tänään mennään sitten, mutta saapa nähdä oliko kuntohuippu viikon väärässä kohtaa...jos oli niin onneksi siihen nyt sentään sattui kisat :D

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta laji
« Reply #1916 on: 04.07.19 - klo:19:06 »
Tänään sitten aloitettiin SM-kisat Kaatiksella.

Omalta osalta lämmittelyt jäivät vähän vähiin, mutta ihan riittävää oli se.

1. Pikku nykäisyllä kiekkoon liikaa antsaa ja DDx paineli oikealle kuusien sekaan oikein huolella. Auts.
Oli kuitenkin mennyt polulle asti, joten sieltä pääsi puttaamaan korin lähellä olevaan rinteeseen. Kiva, paitsi että niinkuin arvelinkin ei se kiekko siinä rinteessä pysy. Rollasi kymppiin josta alarautaputin jälkeen nelonen korttiin. No niin.

2. DDx keskelle väylää. Buzzzilla hyvän näköinen heitto joka oli sitten kaksi metriä liikaa vasemmalla. Polvelta kurkotusfore väylään, mutta osuu oikealla oksaan joka heittää kiekon oikealle. Nyt on kuitenkin tuuria koska ei mene risukkoon vaan paikkaan mistä pääsee putterilla korille. Vitonen korttiin ja ihan jees.

3. Avaus liukuu oikealle terijoen salavan alle. Hysterialla kovaa rinteeseen. Heitto on ihan jees mutta eihän se siihen rinteeseen pysähdy. Neppi alle ja nelonen. +1

4. Zonella fore menee millin päästä tähtäämästäni keskipuusta ja kahteen metriin. Pirkko ja nollassa ollaan.

5. Avaus on matala mutta jää keskelle väylää lyhyenä. Buzzzilla fore kulmaan josta DDx mäen päälle. Zonella fore kolmeen metriin ja vitonen on valmis. Tuuli alkaa yltyä.

6. Fore haukkaa vähän ja osuu terijoen salavaan jääden sinne. Polvelta 50m fore Zonella tolppaan ja jatketaan matkaa. Olipa aika hyvä lähäri. Nollassa.

7. DDx kulmaan meinaa olla vähän löysä mutta menee. DD sivutuuleen vääntää itsensä 13m päähän oikealle josta putti alarautaan kun ei uskalla myötätuuleen putata tarpeeksi ylös. Nollassa.

8. Zonehysse on vähän liian korkea joten ei osu aitaukseen. Putti aitaukseen ja kolmonen. +1

9. DDx menee kivasti väylää pitkin mutta feidaa vasuriin. DD hyssesä vain eteenpäin ja polvelta fore milliin. Nelonen on hyvä. +1

10. DDx antsassa menee sisäkurviin josta forella Zonella pääsee roikottamaan koriin. Ei mene mutta melkein hyvä. Kolmonen ja +1

11. Forella DDx vähän liikaa vasemmalle, mutta pikkuhipsulla ylös väylään. Nyt oli tuuria.
DD loivassa hyssessä pellolle. Hysterialla hysse on liian pitkä, joten Zone katolleen ja korin alle. Ihan jees vitonen.

12. Myötikseen forella DD lähtee kerrankin hyvin. Metriin. Nollassa.

13. Vastatuuleen DD ei oikein nouse plaaniin ja vääntää itsensä liikaa vasemmalle. Päädyn heittämään antsaa väylän suuntaisesta. Antsaa ihan liikaa DDx:ään joka painelee outtiin. Auts. Forella DD menee oksien välistä vitoseen ja vitonen. +1

14. Hysteria kulkee ilmassa eestaas ja pomppii sinne tänne. Turbulenssia siis. Tippuu kuitenkin kasiin. Putti ei ole päivän huonoin mutta millin liian hiljainen. Aika keskiosuma kulkee vasemmalle ja ulos. Pikkutuurilla olisi voinut... no mutta kun ei. Hitto.

15. DDx pitää saada ylös. Lähtee pikkuisen liikaa oikealle ja löytyykin ihan liian oikealta. Ei saakeli. Sentään löytyi. DDx ylämäkeen ja Zone milliin. +1

16. Buzzz loivassa hyssessä lähtee ihan kivasti. Jää kuusiin ehkä 15m korista. Loiva roikotusputti on yksinkertaisesti tyhmä. Ei mene eikä osu koriin, mutta rollaa kuuteen metriin. Tässä onnistuin psyykkaamaan itseni siihen ettei mene. Alarautaan ja ihan turha nelonen. Tällaiset harmittaa. +2

17. DDx forella puiden välistä ja Buzzzilla haku koriin, metrin ohi ja kolmonen. +2

18. DD lähtee forella liikaa vasemmalle. Melkein makuulta joutuu neppaamaan Zonella forea. Huono on. Kiekko on vitosessa, mutta oksien alla. Joutuu ottamaan ns. Väärän jalan haaraputin. Ei saa oikein hyvää asento ja väännän kiekon alarautaan. Ai että voi tällainen harmittaa. +3

Perustekemistä. Ratingia tuli 963 mutta tuntui huonommalta. Ei vakuuttanut. Sijoitus 16/36
Neljä lyhyehköä puttia missattuna. Peli ei oikein lähtenyt missään vaiheessa käyntiin. Kuusi kärkeen on ihan jees. Huomenna sitten kohti uusia pettymyksiä.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1917 on: 05.07.19 - klo:19:35 »
Mitäs mitäs. Piti sataa kaatamalla vettä. Ei satanut. Tuulikaan ei ollut ihan mahdoton.
Lämmittelyhommiksi hieman puttaamista, lämmittelyä Sethin tapaan ja muutama draivi rangella.

1. Ennen alkuheittoja oli mainio fiilis, energisempi kuin eilen ja sellainen kiva itseluottamus.
Tuuli eri suunnasta kuin eilen ja jotenkin taisin ottaa sen huomioon heittämisessä. Vähän löysä loiva antsa DDx:llä lähti vähän liian aikaisin kädestä. Ehti onneksi liukua hieman oikealle ennenkuin feidasi aukosta mentyään vasemmalle kuusien sekaan. Oli osunut onnekkaasti puuhun eikä ollut rumasti puiden alla. Vähän hankalasta raosta puttaamalla ehkä 23m korista kiekko vitoseen. Hyvä putti sisään ja jatketaan. Paremmin kuin eilen.

2. Ihan hyvältä tuntuu. DDx lähtee vastatuuleen aika mainiosti, ehkä olisi voinut käydä enemmän oikealla mutta löytyy kentältä. Vasemmasta reunasta lähden Hysterialla heittämään hysseä. Senverran tuuli että tuntui tarpeelliselta. Lähti ns. sisäkurviin ja osui sen takana puuhun. Foreaukko olisi 30m päässä joten siihen. Ei vain osu kun osuu jälleen sisäkurviin ja jää oikeaan laitaan. Kurkotusforella DDx 15m päässä olevaan puuhun. Neljä pelattu ja matkaa 65m korille. Aika huonoja olleet. Zonella väylään erinomainen heitto. Löytyy neljästä metristä. Varovainen putti sisään ja bogey. Ohhoh, harmittaa.

3. Tiillä ihmetellessä huomioidaan myötätuuli. Eipä siitä ole paljon apua kun kiskaisee oikeanpuoleiseen puuhun täysillä. Jää oikeaan laitaan ”väylälle”. Ei näin. DDx lähtee jatkamaan matkaa aika hyvin ja löytyy ns. yläkulmasta josta on korille noin 55m. Zonella pääsee onneksi heittämään forea. Hyvä heitto. Osuu sovitusti maahan 10m ennen koria ja skippaa noin kolmeen metriin. Hidastetussa videossa näkyisi varmasti hienosti kuinka kiekko jo melkein kaatui mutta ei sitten kaatunutkaan. Hieman oudosti lähti rollaamaan vasemmalle  puun juureen. Pitihän sieltä yrittää vaikka se puolityhmää olikin. Ketjut kilisi, mutta ei palkintoa. Bogey taas. +2

4. Zone forella näyttää hyvältä. On kuitenkin vähän matala kun jää kasiin. Ihan jees putti ja kakkonen. Huh. +1
Nyt vähän helpottaa.

5. DDx lähtee mainiosti reippaaseen antsaan. Takatuuli otettu huomioon joten pääsin kulmaan saakka. Hyvä. Kakkosheitto olisi voinut olla vähän matalampi, mutta menee niin ylös että pääsee yrittämään.
DDx lähtee hyvin, mutta vastatuuli kääntää hieman yllättäen sitä oikealle ja jään tuurillakin kuusiaidan taakse metrin verran. Putti aidan yli menee ohi kun oletin tuulen sitä hieman työntävän. Eihän se noin lyhyellä matkalla. Par on kuitenkin hyvä. +1

6. Myötätuuli. DD käteen ja yritän vähän antsaa ja vähän ylös ettei tarvitse rapistella sisäkurvia. Liian kovassa vedossa on rentous kaukana ja kiekko painelee taas vasemmalle salavaan. Tänään menee puoliksi läpi niin että joutuu tekemään selkä heittosuuntaan kurkotusantsan. Ei vain oikeasti osaa, joten kiekko löytyy 12m korista. Putti ei ole linjassa joten ei voi mennä. Bogey ja alamäki on taas täällä. +2

7. DDx on vähän liian matala ja reagoi tuuleen kääntämällä vähän yli. 115m korille. Loivaa hysseä oikeaa laitaa DDx:llä ja jää 15m putti. Se onkin surkea joten eihän se mene. +2

8. Vähän matala tällä kertaa jättää kiekon aidan taakse puolisen metriä. Oudon asennon putti on tarpeeksi hyvä ja menee sisään. +2

9. DDx lähtee liian hiljaa ja feidaa vasemmalle. Ei osu mihinkään joten löytyy aika korkealta vasemmalta. Yritän pelata fiksusti ja tiputtaa Buzzzin ennen lampea kun tuntuu että lammen toiselle puolelle ei kykene. Menee ehkä 3m liian pitkälle, osuu rinteeseen ja rollii hitaasti kohti lampea.
Onnekkaasti puoli kiekkoa sisällä joten jatketaan. Buzzzilla 60m lähäri on liian korkea joten feidaa ysiin. Huonohko putti menee sisään. Tässä mentiin kunnon tuurilla. Ei oikeastaan yhtään kelvollista heittoa mutta neljä. Huh. +2

10. DDx lähtee hyvin. Feidaa vähän aiemmin takatuulen ansiosta, mutta noin kympissä. Hyvä putti sisään on kiva ylläri. +1

11. DDx forella lähtee hyvin. On sitten kuitenkin vähän liian korkea koska feidaa oikealle josta huono heittää. Joudun keskittymään hieman liikaa aukkoon osumiseen joten Zone-neppi lähtee vähän hyssessä. Osuu aukkoon, mutta painuu taas oikealle. Taas selkä menosuuntaan heitolla jatketaan. Sisäkurviin ei saa heittää, joten lähtee liikaa vasemmalle. Menee puita rapistellen kuitenkin pellolle. Buzzz OS lähtee 60m päähän hyvin, mutta ei ihan jaksakaan. Seiskan putti ylämäkeen ja sivuvastaiseen on jännittävä mutta hyvä. Sisään. Jos kori olisi ollut metrin kauempana niin olisi noussut jo korin yli. Par ja +1

12. Eihän tämä nyt niin huonoa olekaan. Vastatuuleen DD tekee juuri oikeat muuvit ja maahan pudotessaan osuu samalla korin tolppaan. Helppo kakkonen ja parissa.

13. Myötätuuleen ajatus oli heittää reippaampaa antsaa korkealle. Ei onnistunut. Suoraan ja fridi vasemmalle. Pari kaveria heitto jatkoheitot outtiin, joten oma oli linjaltaan yrityksestä huolimatta vasemmalla. Kentällä varmasti. 60m Buzzz bäkkärit oli tänään vaikeita. Niin nytkin. Löysä heitto painuu kuitenkin tuurilla kuuteen metriin ja ylämäkiputti sisään. Parissa.

14. Hysteria lähtee liian hyssessä ja myötätuuli painaa sen alas puihin. Jää onneksi sisään. Putti korille ja jatketaan matkaa. Parissa. Ihan jees.

15. DDx lähtee hyvin rinteeseen. Kakkosheitto on vähän outo. Lähtee vähän aikaisin kädestä, mutta teen ikäänkuin kiepin heiton jälkeen. Ysin putti sivutuuleen on lähinnä surkea. Nelonen kuitenkin. Vähän harmittelee.

16. DD käteen. Lähtee liikaa oikealle. Onneksi on vakaa joten puskaa rapistellen jää 40m päähän korista. Tarjolla oli kyllä nyt oikein kunnolla paskaa. Hyi. Zonella fore menee alle vitoseen.
Jalat on vähän huonosti. Takajalka on alempana eikä oikein saa puttia. Päädynkin vähän lyhentämään liikettä ettei tarvitse kikkailla jalkojen kanssa. Käsittämättömän hiljainen putti osuu ketjuihin ja hiipii ulos. Tässä kohtaa ottaa ihan jumalattomasti kupoliin. +1

17. Fore aukkoon ei ole häävi. Menee kuitenkin aukosta ja vasemmalle. Zonella koivun kiertäen korin yli neloseen. Alamäkiputti keskelle koria. +1

18. DD lähtee millin liikaa antsaan ja osuu oksiin vasemmalla. 15m polviyritys on ihan turhaa hommaa ja joudun vielä vitosen putin naulaamaan kierroksen lopuksi. Puolityhmää tekemistä.

+1 on ihan jees. Reilut 970 taikapistettä on positiivista joten turha on vinkua. Pelaaminen ei tuntunut oikein sitten kuitenkaan hääviltä ja kirjoittaessa selvisi että oli tuuriakin kivasti.
Huomenna jatketaan kahdeksannelta sijalta.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1918 on: 07.07.19 - klo:10:23 »
No niinpä sitten. Kahdeksannelta sijalta lähdettiin liikenteeseen ja lämmittelyhommiakin tehtiin.
Spoilerina kokonaistilanteesta voitaneen mainita, että jotkut osaavat käyttää kotikenttäedun hyväkseen. Janne ja Jone ovat hyvällä etumatkalla ennen viimeistä kierrosta. Hyvin pelattu.

Käytiin Teemun kanssa Vihdin yleisurheilukentällä vippailemassa vähän alkulämpöjä. Siinä jutellessa alkoi mietityttämään että olen pelannut aika hyvin viime aikoina ainakin suhteessa ratingiin. Pitikin käydä siirtymäajon aikana tarkistamassa. Seitsemän kierrosta putkeen yli oman ratingin. Onhan sellaista voinut sattua ennenkin, mutta sehän on aika hyvin. Pari ihan oikeastikin hyvää kierrosta kuitenkin mukana... eli tämän tiedon järkyttämänä kohti uusia seikkailuja :)

1. Avaus lähtee jälleen liikaa oikealle. Kaunis antsa olisi jos sellaista osaisi tässä kohtaa arvostaa. Ei osaa. Aika vaikea on ollut tämä ensimmäinen heitto. Menestystoiveetkin tässä kisassa on menneet jo joten ei ahdistusta siltä puolelta. Enemmän haluaisi pelata niin hyvin kuin osaa. Ja pelaanhan minä. Joka kierroksella niin hyvin kuin osaan. Sillä hetkellä.
Puiden keskellä ei kakkosheitolle ole paljoakaan tilaa, joten Zonella hysse sellaiseen aukkoon josta voisi päästä perille saakka. Korkea hysse menee juuri siitä mistä yritin ja pamahtaa maahan viiden metrin päässä korista. Hyvä heitto ja tuuria senverran että kuolee siihen. Putti on tietenkin jännittävä, mutta menee tällä kertaa sisään. Kolmosella on hyvä aloittaa.

2. DDx kääntää pikku vastikseen vähän yli ja laskeutuu kuitenkin aika pitkälle oikeaan reunaan. Ei ihan tavoiteltu heitto ei ollut mutta otetaan vastaan. Kakkosheitto Buzzzilla lähtee vähän aikaisin kädestä ja osuu salavaan. Huono heitto. Puun alle polvelle, josta fore osuu aukkoon ja rapistelee itsensä keskelle väylää. 60m korille ja ihan hyvä tilanne. Zone forella on mainio, kurkkaa vähän vasemmalle toivotusti ja näyttää laskeutuvan vähän ennen koria alas. Hyvä heitto. Tällä kertaa ei kuitenkaan palkintoa koska kiekko on noin yhdeksässä metrissä korin takana. Himskatti. Vähän harmittaa. Putti on kuitenkin ylämäkeen hyvä, osuu kuitenkin ylärautaan, hipaisee ketjuja ja alaraudan kautta ulos. Kutonen korttiin ja hieman pettyneenä jatketaan matkaa. +1

3. DDx lähtee kädestä hieman aikaisin, osuu vasemmalla puuhun hieman ja pomppaa oikealle eteenpäin. Huonomminkin voisi olla joten koitetaan selvitä. Avausheiton heitin myötätuuleen, mutta ukkonen on tulossa ja tuuli kääntyy kovaksi vastaiseksi. Hysteria lähtee toivotusti kädestä, mutta nousee vastatuulessa liikaa plaaniin ja menee vain suoraan. Lopuksi kun saisi feidata rinteeseen, osuu kuuseen ja jää sen sisälle. Kurkotuspolvifore Zonella aiheuttaa miettimistä. Tuulee todella kovaa, joten tuurilla mennään. Matala fore on sellainen kuin yritinkin. Osuu maahan 10m ennen koria ja skippaa hieman. Tuuli ei päästä kiekkoa kaatumaan joten rollaa vastatuuleen korin tasalla noin 13 metriin.
Erikoisen näköistä mutta sinne se meni. Hieman turhautuneena päätän yrittää myötätuuliputtia.
Ketjuista ulos ja jää siihen. Nopeasti tajuan että aika tyhmä temppu. Liian pitkä putti ja kori rinteessä. Ei maksanut tällä kertaa, mutta bogey korttiin. +2

4. Zone forella on vähän matala ja rollailun jälkeen jää seiskaan. Putti kuitenkin sisään ja birdie. +1
Tässä kohtaa alkaa vähän ripsiä vettä.

Vitosen tiillä joudutaan hetki odottelemaan. Kävelen vähän eteenpäin tunnustellakseni tyyntynyttä tuulta kun salama iskee lähistöllä ja hetikohta jyrisee. TD reagoi nopeasti ja kierros keskeytetään.
Hetken päästä päästään jatkamaan ja TD:n luvalla saan heitettyä pari treeniheittoa vitoselle. Ne ovatkin erinomaisia.

5. DDx antsassa lähtee hyvin, milli enempi kulmaa olisi ollut varmaan täydellinen. Kuitenkin käytännössä kolmas peräkkäinen hyvä heitto tähän olisi varmaan uusi ennätys itselle jos näitä laskettaisiin. :)
Kakkosheitto on vähän liian kova nykäisy ja menee sisäkurviin. Osuu mäntyyn ja putoaa alas. Harmittaa, koska tuon avauksen jälkeen pitäisi päästä kokeilemaan nelosta. Pääsen puiden välistä heittämään forea, mutta nokka pystyssä rinteestä jää reiluun kymppiin korin alapuolelle. Puttiyritys aidan yli ei ole huono mutta tippuu korin viereen. Vitonen on tähän kuitenkin hyvä. +1

6. Tuulta ei paljon ole, joten kokeillaan DDx forella. Meneekin suoraan ehkä kymppiin. Ei feidannut sitten yhtään. Hyvä heitto kuitenkin. Putti on surkea joten kolmonen tähän. Ohhoh. Olisi voinut edes koriin osua.

7. Tiillä tuntuu että vakaa DDx on liikaa. En kuitenkaan lähde vaihtamaan alivakaampaan. Tässä taisi sitten keskittyminen rakoilla kun heitän löysän avauksen joka feidaa monta metriä ennen mandoa. Mandomissi. No niin. Nyt sitten rauhassa. DDx loivalla hyssellä noin 15m korista. Putti on vähän sinnepäin, mutta eihän se mene. Vitonen korttiin ja +2

8. Zone lähtee vähän liian kaukaa ja putoaa pömpelin ulkopuolelle. Rollaa vielä korin taakse noin kuuteen metriin. Putti on mainio roikotus joka menee sisään. Tajuan samalla etten ole tässä kisassa vielä osunut pömpeliin, saldona kuitenkin kaksi kakkosta...

9. DDx lähtee vähän löysästi ja menee tuurivälistä. Buzzzilla rauhallinen heitto väylälle josta 60m toinen Buzzz vitoseen. Putti sisään ja jatketaan. Kävi tuuri. +2

10. DDx antsassa on aika hyvä. Taas vähän enemmän olisi vienyt lähemmäksi, ehkä 11m putti menee läheltä mutta ei mene koriin. Kolmonen.

11. DDx forella antsassa on ihan kiva, menee vasemmalle josta ei mihinkään pitemmälle pääse yrittämään mutta ylös kuitenkin. Vanhalla Buzzzilla foreantsa kauniisti keskelle väylää. No ehkä vähän vasemmalle. 110m korille eikä oikein tuulekaan. DDx lähtee jotakuinkin täydellisesti kädestä, nousee vähäksi aikaa plaaniin ja osuu loivaan rinteeseen vauhdilla. Nousee rinnettä ylöspäin ja neljään metriin. Tässä kohtaa kun kävellään korille alkaa toinen ukkosrintama tulla paikalle. Tuuli yltyy kovaksi ja nelimetrinen vastatuuliputti on tosiasia. Ihan ei tainnut mennä perille asti että tuulee muuten aika kovaa. Putti nousee sen neljän metrin aikana ehkä 40cm ja napsahtaa yläpantaan. Tippuu onneksi vain maahan. Vitonen korttiin ja jatketaan. Tämä olisi tullut tarpeeseen, mutta ei.

12. Tuulee ja kerran jyrisee. Kilpailua ei kuitenkaan keskeytetä. Takaraivossa näkyy videohidastus edellisen väylän putista. Päädyn foreen. DD forella on surkea ja löydän itseni 25m korista puun takaa. Zone foreantsalla on oikein mainio ja meinaa mennä sisään. Kolmonen korttiin. Tässä vaiheessa heitettiin jo aika reippaassa sateessa.

13. Myötätuuleksi kääntyy tuuli. DDx kädessä tarkoitus heittää korkealle antsaa että jäisi lyhempi matka korille. Antsa jää pois ja ollaan taas tien vieressä ihan liian kaukana korista. Hysterialla varmasti jäteaseman yli hysse rinteeseen. Buzzz käteen ja 60m lähäri. Vettä kiekossa ja peukalo lipeää heitettäessä. Auts. Jää reilun kympin putti. Ei se ihan huono ole, mutta eihän se mene. Vitonen ja +3

14. Hysse Hysterialla on vähän liian oikealla. Tulee alas rinteeseen ja minuutin verran tulkitaan kiekon sijaintia. Päädytään siihen että sisällä on. Melko hyvä yritys rinteestä, mutta kolmoseen pitää tyytyä. Huh. Ehdin jo heittää dropparilta varaheiton. +3

15. DDx lähtee melkein hyvin, mutta on vähän matala. Kakkosheitto vastatuuleen ei lähde tarpeeksi eteenpäin, mutta on vajaassa kympissä. Ei osaa lukea tuulia joten eihän se mene jos heittää vielä huonosti. Nelonen kuitenkin. Olisi tullut tarpeeseen tämä pirkko mutta ei sitten.

16. Buzzz käteen pikku arpomisen jälkeen. Ei mene puskaan kun on niin löysä. Jää kuusen taakse vasemmalle josta täytyy Zonea forella heittää. On siinä metrin reikä. Zone lähtee omasta mielestä hyvin, mutta osuu ranteen vahvuiseen puuhun. Ja jää siihen. No niin. Putti on ollut surkeaa, mutta ysimetrinen. Pakkohan se on yrittää vaikka tietää että jos ei osu niin menee aika kauas. Yritys on kovaa mutta surkeaa. Varovainen putti feidaa melkein seiskaan. Ylämäkiputti alarautaan löysästi ja melkein itkun sekaista naurua. Tällaista tämä on parhaimmillaan. Tunteita. +5.

17. Fore ei ole hyvä, mutta osuu aukkoon. Zonella fore meinaa yritettynä mennä pönttöön, mutta ei mene. Kolmonen. +5. Aijai. Nyt sattuu sieluun.

18. DD lähtee vähän vasemmalle ja kovaa. Osuu viimeisen koivun alarunkoon ja jää viereen. 13m putti on määrämittainen ja jää koriin. Oho. +4 lopputulokseksi.

Kokonaistilanteessa olen kahdeksantena. +8. Huomio itselle. Puolet plussista on tullut väylältä 16, jolla ei ole outtia enkä kertaakaan ole heittänyt siihen kuolemanpuskaan. 445 pohjilla ennen viimeistä kierrosta. Tämä toki siis itselle laskettuna unohtaen kaiken muun. +4 yhdelle väylälle on kaameaa.
Hyvä kierros on vielä pelaamatta ja perinteitä kunnioittaen putti on laskeutunut surkealle tasolle.
Eilen pelattu kolmas kierros tarjosi syvämasennuksesta huolimatta 947 taikapistettä. Se on ihan kohtuullista, mutta samalla meni poikki yli oman ratingin pelattujen kierrosten sarja. Ehkä se tarjoaa tänään mahdollisuuden pelata se hyvä kierros.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1919 on: 07.07.19 - klo:20:38 »
Itse itselleni vastaten. Onnittelut menestyneille. Itse taisin jäädä menestymättä. Sitä ei varsinaisesti ollut odotettavissakaan, mutta toki toivoin pelaavani hieman paremmin. En pelannut.

Ajattelin käydä tämän päivän kiessin läpi. Samalla pieni kommentti kokonaisuudesta kyseisellä väylällä.

1. Lämmittelyä oli eikä sinänsä mitään miksi homma ei toimisi. Omasta mielestä sain puttiinkin eilistä paremmin jotain. Eipä siinä sitten kuin tiille kun frisbeegolfin Mertaranta Väykkä antoi luvan.
Kyllähän se sinne oikealle taas livahti. Vähän liikaa antsaa, melkein se oli jo tulossa takaisin mutta ei. Sinne kuusien sekaan. Siellä puiden välissä taivaalle katsoessa oli vähän outo fiilis. Miten mä olen joka kerta täällä metsässä. No, Zone käteen ja olihan siellä aukko kun oikein tuijotti. Foreantsa melkein pystyyn ja puiden väliin. Suoristi juuri niinkuin ajattelinkin ja melkein korin alle. Kolmonen.

Huonoja avauksia. Joka kerta pääsin suht lähelle koria, mutta ykkösrundilla rollasi alas. Ihan jees numeroina. Pirkkoja tähän tuli yllättävän vähän koko fieldille.

2. DDx lähtee kivasti antsaan ja suoristaa keskelle väylää. Buzzz tuntuu hyvältä idealta. Ajatuksena heittää salavan päälle ja feidata sieltä väylälle. Lähtee matalana ja feidaa hyvännäköisesti vasemmalle. Auts. Menee kuitenkin liikaa vasemmalle. Kolme metriä pitempi tai vähän oikealle olisimollut täydellinen. Nyt DDx forekurkotuksella. Eihän tuollaisesta asennosta oikein voi tähdätä kunnolla. Vähän leveään linjaan ja keskellä olevaan puuhun. Menee 20m eteenpäin ja kuolee siihen puun taakse. Hitto. Siitäkin joutuu vähän huonoon asentoon että pääsee forella etenemään. Näen kuinka Buzzz menee hienon loivasti väylää pitkin. Jää vähän näppiin ja menee metrin väärää linjaa. Osuu 15m ennen koria puuhun ja jää siihen. Tämä oli sitten tässä. Alamäkeen en lähde puttaamaan. Zone katollaan liukuu kivasti korin alle. Kutonen. Ai että kun on helppo tehdä bogey hyvästä avauksesta.

5666 on ihan perustekemistä. Kutonen tulee helposti, mutta pääosin selvisin ilman isompia kipuja. Tykkään väylästä.

3. Avaus reunapuuhun. Nyt otti kupoliin senverran että otin kiekon bägistä ja vetäisin täysillä. Menikin hyvin kulmaan asti ja jäi kivasti. Harmillisesti löin kämmenen samalla siihen puuhun saatossa, mutta ei haitannut. Zone forella polvelta. Hyvä heitto. Skippasi sovitusti ennen koria ja rollasi lopun matkaa, mutta meni kuitenkin kutoseen. Niin. Putti on huono ja tulee ketjuista ulos. Kahteen metriin ja bogey.
Ai että. Melkein sain jo paikattua. Hentoinen epäilys puttikyvyistäni jää muhimaan takaraivoon. +2

4555 on surkeaa tekemistä, en edes muistanut että meni näin huonosti. Tämä oli kuitenkin niitä väyliä joilla piti olla mahdollisuus pirkkoon. Kamalaa.

4. Nostan tähtäystä vähän ylemmäs. Zonella fore kovaa. Menee kahteen metriin ja pienellä tuurilla olisi voinut mennä vaikka pönttöön. Korkeus oli aika hyvä. Hyvä heitto. Kakkonen. +1

Neljä kakkosta on aika vakuuttavaa. Hämis toki teki holarin, mutta fieldille tällä ei häviä.

5. DDx annukassa tuntuu olevan hyvässä kunnossa. Kiekko kulmaan ja sieltä ylämäkeen. On vähän liian korkea ja ehtii palata vähän takaisinpäin. Kori kuitenkin näkyy. Kovaa paikaltaan. Lähtee vähän antsassa ja katoaa kulman taakse. Ohhoh. Löytyy puolesta välistä kolmosen rinnettä. Zone forella ei ihan jaksa. Jää kuusiin eikä putti mene. Kutonen. Uuh. Nyt meni ahnehtimiseksi ja tuli seuraamuksena bogey. Hitto. +2

5556 on aika ok. Nelosia ei montaa tule ja kutonenkin tulee kuitenkin ihan pikku virheillä. Varsinkin avaukset olivat positiivinen yllätys.

6. Eilen ei feidannut. Vaihdetaan vakaampaan. DD lähtee vähän liikaa vasuriin eikä feidikään auta. Reiluun kymppiin jää. Putti ei ole kummallinen joten kolmonen.

3433 on heikohko. Ei nelosia. Avauksista puolet hirveää kuraa. Odotin yhtä kakkosta. Edes.

7. Hysteria suoraan loivassa hyssessä. Keskellä väylää. 95m korille. Tuulee senverran että vakaampi DDx käteen. Kääntää yllättäen yli ja painuu oikealle. Ei kuitenkaan hazardiin. Puttiyritys 15m päästä ei mene. Huono vitosen putti menee, joten +2

4454 on aika perussuoritus. Toivoin kolmosta, mutta kyllä mandomissi on heikkoa suorittamista.

8. Zone hyssellä aitaukseen. Kakkonen korttiin ja jatketaan matkaa.

3222 on aika hyvä. Tottakai kakkosia pitäisi mutta ei se niin helppoa ole. Mielenkiintoiseksi nuo numerot tekee että osuin vain kerran aitaukseen. :)

9. DDx vakaampi malli käteen. Tuulee. Keskelle väylää. Toinenkin on hyvä, mutta tuulen takia vähän varovainen joten feidaa aikaisin ja jää 11m putti. Ei mene mutta vitosesta vaivoin sisään.
Nelonen ja +2

4444 on positiivinen ylläri varsinkin kun viimeisellä kierroksella vielä pääsee yrittämään oikeasti pirkkoa.

10. Annukka on liian jyrkkä. Painuu noin viiteentoista tuurilla. Vähän on hankala paikka. Mietin olisiko kuitenkin fore. Putteri on kädessä joten päädyn siihen. Osuu puuhun. Jää kasiin. Ei mene. Nelonen. +3

3234 on aika hyvä. Paitsi toi nelonen....

11. DDx forella lähtee vasemmalle vähän liikaa. Puusta pomppu oikealle johon jää kummun alle. Vähän joutuu kurkottamaan enkä ihan osaa ottaa huomioon kaikkea, joten Zone jää huonosti vasemmalle. Päädyn Buzzziin jolla hieno foreantsa 60m päähän korista. Hyvä Ari. Buzzz loivassa hyssessä tyyneen menee vitoseen. Putti on surkea ja alarautaan. Ei se oikeastaan ole edes putti. Hyi. Saakeli. Nyt alkaa ottaa kuuppaan. +4

5556 on aika hyvin varsinkin kun siinä on kaksi lyhyttä puttimissiä. Erinomainen väylä.

12. DDx on tarpeeksi korkea feidatakseen noin seiskaan. Pakotan itseni puttaamaan ja onkin jo parempi putti. Vähän vasemmalle mutta jää. Huh. Kakkonen. +3

2232 on parempaa kuin odotin. Uudistus on aika hyvä. Vaatii selvästi paremman heiton kakkoseen.

13. Ajatus oli heittää korkeaa antsaa jotta pääsisi lähemmäs. Tuulikaan ei oikein ole osallisena. Vain sataa. Antsaa kyllä. Matala. Painuu outtiin. Ei saakeli. Nyt on kyllä synkkää. Siirrän heittopaikkaa säännön mukaisesti. Antsaa väylää pitkin. Siitä fore menee kutoseen korista vasemmalle puiden sekaan. Vähän vaikeasta asennosta ei osu laitteeseen vaan kutonen korttiin. +5
Ai että kun otti päähän.

5456 paljastaa tämän olevan vaikeampi väylä itselle kuin olisin toivonut. Kaksi kertaa outtiin on liikaa. Hyi.

14. DD kädessä vähään tuuleen. Liian vakaa on, joten feidaa liian aikaisin. Polvelta putteri korin alle ja seuraava väylä.

3333 on perussuorittamista. Tässä oli kaksi kertaa outti lähellä, joten tuurillakin mentiin.

15. DDx lähtee vähän hiljaa vaikka ajatus oli heittää kovaa. Puiden vasemmalle puolelle. Toinen DDx täysillä ylämäkeen. Meneekin noin kymppiin, mutta putti jää matalaksi. Nelonen korttiin. +5

4444 on perustekemistä. Yksi kolmonen tällä kädellä olisi ollut jo hyvä.

16. Buzzz myötätuuleen. Ei ihan uskalla vaikka heitin aika kovaa. Sinne vasemmalle feidaa. Joudun foreantsaa Buzzzilla taikomaan. Ei huono mutta menee seiskaan. Nyt sitten tulee hyvä putti keskelle koria. Kolmonen. +5

4453 on aika kaameaa. Ei tämä niin vaikea ole. Tähän pitää varsinkin takatiiltä perehtyä.

17. Fore DDx:llä karkaa vähän aikaisin. Menee onnekkaasti puun oikealta puolelta. Löytyy huonosta paikasta kuusien takaa. Forella Zone kuusten yli ja kahteen metriin. Putti sisään ja kolmonen.

3333 on pelikirjan mukaista joten onnistuminen.

18. Fore lähtee liikaa vasuriin, osuu puuhun ja pomppaa oikealle. Ohhoh. Nyt joutuu viimeisellä väylällä vielä polvelle. Zone forella polvelta 70cm korkeana aika kapeasta raosta menee täydellisesti ja laskeutuu kahteen metriin. Putti sisään ja tämä hammaslääkärireissu on ohi.

4323 on huonohko kokonaisuutena. Ei vain pitäisi tähän nelosia tulla.

Kokonaisuutena on helppo huomata että puttaaminen oli pääosin todella vajavaista. Harmi etten osaa sanoa miksi. Välillä ohi ja sitten ihan voimatonta tekemistä. Surkeaa. Varsinkin kun viikko sitten ei missattu lyhyitä ollenkaan.
Ei kai siinä muuta kuin kohti uusia pettymyksiä.
« Last Edit: 07.07.19 - klo:21:32 by Ari »