Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Rakkaudesta lajiin  (Read 802286 times)

Offline Flick Maniac

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 4 848
  • Discmania
    • View Profile
    • Frisbeegolf Club Keinukallio
  • Oikea nimi: Mikko Setälä
  • Seura: FGCK
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1950 on: 06.08.19 - klo:17:02 »
En nyt ihan kaikkia prosentteja seuraa, mutta Udisc statseista saa esim kivemman käsityksen siitä miten väylä eteni vs. pelkkä tulos. Jos vaikka johonkin hulluun väylään joku ottaa kakkosen, näkee throw in metersistä että heittikö se sen sisään jostain viidestäkympistä vai oliko oikeesti puttaamassa. Tai joku kunnon lumiukko, et tuliko siihen puttiralli vai mitä kävi.
Discmania Media Partner 2017-2019
Team Discmania, Discmania Ambassador

Link | P2 | Tactic | Origin | MD3 | MD4 | Anvil | Essence | FD | FD3 | Fortress | CD2 | DD3 | Rampage | Spirit
http://www.instagram.com/Crushing_Plastic
http://www.youtube.com/user/glaabaglooba

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1951 on: 07.08.19 - klo:20:03 »
Jonelle ja meille muille sokeille voi kertoa että olen jo jonkin aikaa sitten esittänyt toiveen näiden namiskoiden suurentamiselle.
Tuloksia kirjatessa on varsin helppoa kun ei tarvitse nähdä niitä numeroita kun tietää niiden sijainnin. Toki olen sitten sokeana onnistunut painamaan mm. itselleni Lohjan viikkokisoissa 12 kun itse tein holarin ja perässäni oleva kaveri kakkosen. Sehän paljastui sitten hetken päästä.
Silmälasit päässä en osaa pelata enkä osaa niitä laittaa mihinkään sellaiseen paikkaan josta ne joka väylän jälkeen olisi helppo ottaa.
Olen kuitenkin tyytyväisen huomannut, että Metrixin tulospalvelun pitäjiä on tällä kaudella ollut enemmän tarjolla kuin viime vuonna. Asiaan saattaa vaikuttaa se, että nykyään on TD:n mahdollista antaa kirjaajan pitää Metrixiin merkattua tulosta omana tuloskorttinaan kunhan se vain tarkistetaan muiden kanssa samanlaiseksi. Toki Metrixin käyttökin on tullut varmasti monille tutummaksi ja ollaan huomattu ettei se nyt niin ihmeellistä ole.

Itsellä tosiaan on noiden tilastojen kanssa sama ongelma kuin Jonella. Ei näe. ICP,OCP,BUE ja muut lyhenteet varmasti avautuisivat paremmin jos ne näkisi kunnolla merkitsemisvaiheessa. Samalla kun ne ovat pientä pränttiä niin pitäisi osua juuri siihen kohtaa mihin  se täppä pitää laittaa :)

Ei se Udiscinkään teksti paljon isompaa ole, mutta ehkä kuitenkin selkeämpi kokonaisuutena.

Itselle on jo selvinnyt että puttaamalla se tulos tehdään eikä yksittäisen kierroksen statsit kerro välttämättä mitään kokonaisuudesta.
En ole ihan hirveän kiinnostunut omista statseista, mutta kyllä yksittäistä kisaa seuratessa on ihan hienoa katella kun seuraavan väylän tuloksia odotellessa voi käydä katsomassa pelataanko siellä ihan korin alle avauksia vai painetaanko sankarigolfia.
Näkisin tämän toiveen statsien yleistymisestä liittyvän enemmän siihen, että pienellä vaivalla saadaan lajistamme läpinäkyvämpää niille jotka sitä seuraavat. Samalla kun osaava kaveri voi vedellä sieltä esiin kehityskohteita pelaamiseen kokonaisuuksista niin toinen kaveri voi kaivaa vaikka lehtijuttuun lisäinfoa. Mielestäni tässä on helppo mahdollisuus meillä pelaajina osallistua lajin eteenpäin viemiseen.
Jos sitten olen väärässä eikä laji menekään eteenpäin statseja laittelemalla niin ei siihen ihan hirveää uhrausta kukaan tehnyt. :)

Kävin eilen perinteisen isojen kisojen jälkeisen viikkokisan Nummelanharjulla. Todella sekavaa pelailua harjulla, lopputuloksena pari päälle mutta jäi se 60 ylittäminen tekemättä. Pari kertaa taisin kolme kertaa putata yhdellä korilla alle kympistä. Ei vain jaksanut oikein keskittyä. Onneksi huomasin sen aika nopeasti eikä siitä sitten sen ihmeempää. Nautiskelin heittämisestä sitten vain. Oli siellä hyvääkin tekemistä, mutta aika väsynyttä meininkiä.


Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1952 on: 14.08.19 - klo:08:28 »
Pieni kisatauko on välillä paikallaan vaikka sitä huomaakin katselevansa kalenteria etteikö tänä viikonloppuna olisikaan mitään.
Karkkilan kisa on reilun viikon päästä ja sitä varten pitäisi alkaa askarrella pelikirjaa. Tokikaan TD ei ole vielä julkistanut ratakarttaa, mutta 20 väylää infon mukaan on tulossa.

Eilen Nummelanharjun viikkokisoissa pääsi huomaamaan, että junnut ovat jälleen löytäneet viikkokisat. Hienoa. Yhden äidinkin kanssa ehdin jutustella ennen kisakierrosta ja siinä jäikin toimintaa esitellessä lämmittelyt jälleen väliin. No, se on ihan oikein.
Varsin tuulisessa kelissä meni pari väylää ihmetellessä ja sitten lämpeni. Seiskalta aloittaessa Zone forella liian ylös ei mene minnekään joten siihen helppo kolmonen. Kasilla hysse jää 8m lyhyeksi ja rohkea yritys hipaisee ketjua oikealla ja rollailee jonnekin 20m päähän. Udiscin tilastointikone on varmasti ihmeissään kun ensin ollaan kympin ringissä, sitten 20 ringissä ja sitten taas 10 ringissä. :)
Nyt on jotenkin sellainen tunnelma, että viimeaikoina on tullut huonoja puuosumia enemmän kuin aikoihin. Toivottavasti se on vain tunne.
Eilenkin kolmen birdien jälkeen väylällä 12 kaamea kick vasemmalle josta maailmanluokan taikaheitolla korille. Seuraavalla väylällä samantyyppisesta oikealta vasemmalle, mutta ei mennyt edes mando väärin vaan jouduin puttaamaan väylälle. Sovitaan että se on vain tunne.

Foren kanssa on ollut yllättäviä ongelmia. Olen oikeastaan tottunut vuosien saatossa siihen, että fore lähtee aika hyvin sinne minne yrittää.
Eilenkin tämän kanssa painiskeltiin mm. väylällä 14. Avaus lähti jo forella sisäkurviin ja seuraava heitto kun piti niistää puun vierestä niin suoraan siihen puuhun. Ehkä keskittyminen auttaisi.

Toissapäivänä kävin Kaatiksella testailemassa lämmittelyä ja sen jälkeistä heittämistä. Luulen tavoittaneeni taas jotain. Hieman vauhdinottolinjaa muuttamalla tuntuisin osuvan paremmin. Kaatiksen takatii kolmosella on hyvä testiränni. Hentoiseen ylämäkeen pitäisi osua aukkoon joka ei ole liian iso. Testailun jälkeen 9/10 aukosta. Keskittymislajihan tämä on.

Ratingeissa tiputtiin taas omien pelisuoritusten mukaisesti neljä pinnaa ja nyt ollaan taas maagisen 950 rajan alapuolella. Toki vain pisteen, mutta ollaan kuitenkin. Syykin on ihan selvä. On ollut aika heikkoa tekemistä.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1953 on: 18.08.19 - klo:17:12 »
Eveliina voitti eilen hopeaa Worldseissa. Huikea suoritus jonka seuraaminen oli oikein hauskaa. Miesten puolella ei ihan samanlaiseen liitoon päästy vaikka Sepon viimeisen kierroksen -9 näyttääkin että potentiaalia on. Ensi vuonna sitten.


Ensi viikonloppuna pelataan Karkkilassa ehkä jo perinteinen Prodiscus Open. Kahtena päivänä käytiin testailemassa väyliä ja nyt lähdetään siitä oletuksesta ettei kovin kummoisia muutoksia väyliin ole tulossa. Pelikirja lähdetään vääntämään tältä pohjalta. Tykkään pelata Karkkilassa ja olenkin saanut viime aikoina onnistumisia useilla väylillä. Koitetaan siis saada hieman näkökulmaa väyliin. Tämähän on edes vähän mielenkiintoista vain jos on edes joskus Karkkilassa pelannut.

1. Tämä pelataan kuitenkin ns. takatiiltä. Kymmenen metriä pitempänä mukaan tulee triplamando jonka väistäminen ei pitäisi olla ongelma. Tänään kuitenkin onnistuin avaamaan ensimmäisen kerran ikinä vasemmanpuoleiseen tolppaan. Kakkonen on tähän huikea onnistuminen, kolmonen vaatii hyvän avauksen ja nelonen tulee heti jos ei pysy väylällä. Vitonen maistuu jo pahalta, mutta huonolla kickillä ollaan syvällä lepikossa eikä ole itsestään selvää löytää sieltä ekalla pois. Tykkään tästä väylästä, makea puutunneli johon osuminen on hieman jännittävää.
Lähtökohtaisesti DDx hieman tuulesta riippuen valikoidaan sitten miten kuluneita heitetään. Etutiiltä usein heitän tätä Buzzzilla, mutta takatiiltä taitaa olla jo vähän liian pitkä matka vaikka alusta on kova ja sitä pitkin kiekko liukuu hienosti.

2. Ykköseltä aloitettaessa toinen väylä johon kakkonen on huikea onnistuminen. Kapeahko metsäväylä joka taitaa korille vaatia 115m heiton. Tämähän on itselle jo aika pitkä heitto. Tässä on paljon samaa kuin ykkösväylässä. Mitä pitemmälle pääsee niin sen parempi. Tykkään tämän väylän visuaalisuudesta siksikin, että tässä mennään portista läpi ja vasemmalla on aita edessä. Oikeallekaan ei saa heittää, joten hyvää tekemistä vaatii tämän pelaaminen vähillä heitoilla. Kolmonen on hyvä ja nelonen tulee ihan kuin itsestään. Vitonen maistuu pahalta, joten tuntuu varsin samanlaiselta kuin ykkösväylä.
Selviytymisväylä, koska tähänkin tulee joillekin aika isoja numeroita.

3. Loivasti oikealle kääntyvä 90m väylä. Buzzzilla kauniisti loivasti kurvaava heitto pikku antsassa vie perille. Tässä ei saa joutua vasemmalle. Tänään oikealta puolelta väylää kick vasemmalle josta ei päässyt ekalla pois. Lopputuloksena vitonen, joka näyttäisi tulevan kun on hieman huonoa tuuria. Selkeästi kuitenkin kakkosta haetaan. Tykkään väylästä, varsinkin kun siihen kakkoseen pitää heittää aika hyvä heitto.

4. Ylämäkeen puupujottelua. En ihan ole hahmottanut miten tätä pelataan niin että oikeasti kakkonen olisi lähellä. Osa porukasta heittää ylämäkeen suoraan ja toivoo kiekon uivan puiden välistä. Itse olen päätynyt alivakaalla kiekolla heitettävään foreantsaan väylää pitkin. Keskellä väylää oleva puu pitää kiertää aika läheltä, joten on sama oikeastaan tähdätä siihen. Kakkosta ei oletettavissa, erinomaisella heitolla voi päästä kymppiin yrittämään. Kolmosilla jos selviää niin hyvin on mennyt. Ei ehkä mikään väylien kuningas tällä kentällä. Keskipuun pois ottamalla olisi selkeä väylä jota heittää.

5. Alamäkiväylä jossa ei ehkä ole ihan sellaista selkeää väylää.  Suoraan koria kohti menee metrin ränni. Tähtäämällä siihen Buzzz-forella pääsen yleensä yli puolenvälin väylästä. Tässä on tärkeää päästä avauksella mahdollisimman alas. Ränniin osumalla menee suora linja suoraan koriin, joten sehän on sama yrittää holaria. Viime aikoina nämä foreheitot ovat olleet vähän heikompia, mutta siihen vain niin kyllä se siitä. Alle kolmosen keskiarvoa haetaan.

6. 90m ässän mallinen väylä pyytää foreantsaa. Vähän on hakusessa mihin kulmaan kiekkoa pitää laittaa, mutta kiltisi yritän väylää pitkin heittää. Tässäkin osa porukasta painaa suoraa heittoa kohti metsää ja pikku tuurilla sitten korille.
Keskelle väylää on jälkeen jäänyt ylimääräinen puu, jonka läheltä pitää mennä. Kyllä tähän yksi kakkonen pitäisi tehdä ja muutenkin selvitä kolmosilla. Hyvä lyhyehkö väylä johon tulee muitakin kuin kakkosia ja kolmosia.

7. Ensimmäinen par nelonen. Oma valinta on pelikirjassa selkeästi vakaahkolla DD:llä forelinjaan. Kiekko vasemman kautta oikealle keskelle väylää, josta jää noin 45m lähestyminen. Kiva väylä, jossa ihan välimallin heitot eivät riitä kolmoseen. Kolmosta selkeästi haetaan. Isokätisemmät alkuasukkaat painavat foreränniä bäkkärillä suoraksi ja korille. Huikean heiton vaatii ja tuuriakin. Ehkä ainakin itselle Karkkilan se väylä joka tulee ensimmäisenä mieleen.

8. Toinen sellainen väylä jota ei ole muualla. Käytännössä korkea antsa joka pitää vielä mahtua oksien alta korille. Itse olen päätynyt useimmiten alivakaaseen Buzzziin joka ei huonolla heitolla mene lähellekään. Draiverillakin pitää heittää hyvä heitto, mutta helposti sen hyvän heiton saa sitten takaouttiin. Kolmosen keskiarvo olisi tähän peruspeliä. Kakkosen tekeminen vaatii hienon liidätyksen.

9. Perusväylä. Vajaa ysikymppinen pyytää perusheittoa Buzzzilla joka liukuu korille. Pirkkoa haetaan, mutta vasemmalla olevat koivut pyytävät kiekko-osumaa ja niiden väistäminen liian kaukaa vie oikealla oleviin puihin. Itseluottamuksella suora heitto korille ja kakkosia korttiin. Paineita kakkoseen, mutta vaatii hyvän heiton.

10. Reilun sadan metrin ränni. Vasemmalle on laitettu ikävästi outtia, joten helposti tulee väännettyä kiekkoa liikaa oikealle. Kakkosia ei tähän meikäläisellä kovin paljoa tule, mutta on se periaatteessa erinomaisella heitolla mahdollista. Puukick vasemmalle outtiin tuo paljon ongelmia, joten todennäköisesti kolmosen pelaaminen vie huomion pirkkohaulta.

11. Oikealle kääntyvä ongelmaväylä. Vaikea heitto. PauliDessulla fore kovaa menee pikku hyssessä tarpeeksi kivasti kulmaan josta neppi korille. Kakkosen saamiseksi en ole vielä keksinyt heittoa, mutta olen toki sellaisia nähnyt. Erikoisväylä, jossa pitää vältellä ongelmia enemmän kuin hakea pirkkoa.

12. Toinen väylä jossa kakkosen tekeminen meikäläisen käsillä on liian vaikeaa. Käytännössä heitän tähän vakaata draiveria joka skippaa vasemmalle. Käsi ei riitä heittämään hysseä korkealta korille, joten pelataan kolmosta. Kakkosheitto on useimmiten loiva hysse Zone-forella, joten perustekemisellä kolmosia.

13. Lyhyt neppiväylä joka on usein ollut pois näissä kisoissa. Tässä haetaan selkeästi kakkosta. 65m fore Zonella menee kivasti kun heittää kovaa. Korin lähellä olevat puuosumat saattavat aiheuttaa pettymyksen, mutta kakkonen on ainoa mikä tyydyttää tässä. Vähän sellaisen täyteväylän makua. Tämän väylän tiiltä on pelattu seuraavan väylän koriin, jota pidän itse jo mainiona väylänä.

14. Mielenkiintoinen kapea 125 metrinen jossa pitäisi heittää aika pitkälle niin että kiekko kääntää yli ja tulee takaisin. Hienoja heittoja tässä näkeekin. Omassa pelikirjassa on selkeästi kolmonen. Forella vakaa draiveri kääntää oikealla olevan pusikon jälkeen luontevasti oikealle. Mitä enemmän, sitä enemmän tulee seuraavalle heitolle vaihtoehtoja. Kolmosta siis pelataaan tähän.

15. Isona mielipiteenä sanoisin että kentän tyhmin väylä. Kori on koivumetsikön takana jonne on oikeastaan mahdotonta heittää tahallaan. Itsellä on ollut pelikirjassa tähän Buzzzilla isoa antsaa niin että siellä jossain ylhäällä rapistellaan oksia ja otetaan ikäänkuin vauhti pois kiekosta. Sitten toivotaan että kiekko tippuu korin lähelle.
Vielä enemmän ehkä harmittaa kun joukkuegolfin SM-kisoissa pelattiin tätä suorempana jossa kori oli viety lähemmäs outtia. En osannut sitä heittää mutta tykkäsin ideasta.

16. Pitemmälle heittäminen on hieno laji. Tämä väylä on oikein onnistunut. Tällaiselle noin satasen heittäjälle sopivan vaikea. Isompikätiselle pakkokolmonen. Tähän DDx kovaa suoraan. Jos saa sellainen satametrisen niin tänään päädyin kakkosheitolla foreen Zonella. Kolmosta pelataan varsinkin jos avaus on sielläpäinkään. Hyvän avauksen jälkeen helpohko kolmonen. Varsinkin kun väylälle lisättiin mando joskus kauan sitten niin tästä tuli erinomainen frisbeegolfväylä.

17. Tässä sitten usein heitetään avaus vastatuuleen ja niin pitkälle kuin mahdollista. Vähän pitää varoa että pysyy väylällä vaikka leveä väylä onkin. Meikäläisellä kaksi kertaa DDx antaa hyvillä heitoilla mahdollisuuden kolmoseen. Kakkosheitto vaatii hyvää tekemistä. Oma ajatus on että tällä väylällä joskus käytetty outti välissä on tarpeeton.

18. 95m melkein suora väylä. Tätä olen jo pitkään heittänyt Glow FLX Buzzzilla joka tänäänkin kesti aika hyvin tuulta.
Hyvä heitto suorana menee alle kymppiin ja antaa mahdollisuuden kakkoseen. Huonompikin heitto usein antaa mahdollisuuden helppoon kolmoseen. Hyvä perusväylä.

19. Vasemmalle kääntyä väylä joka on nyt ratkaistu OS Buzzzzilla. Aika kovaa saa heittää pikku hyssessä jolloin kiekko kurvaa sopivasti kohti koria ja vauhtikin loppuu sopivasti. Viime kierroksilla olen onnistnut tässä mainiosti.

20. Tässä korotettuun koriin alle satametrinen oikeakätisen bäkkäriheitto. Normiheitto suoraan eteenpäin kääntää korille. Tässä on ollut joskus saariviritelmiä, mutta en ole ihan varma sen tuomasta lisäarvosta. Eroja varmaankin saadaan tietysti. Ehkä laittaisi Hazardiksi jos pitäisi sellaista arvioida. Ei tarvitse sieltä puskien välistä arvailla mistä meni.

Tänään kolmen ekan väylän jälkeen olin neljä plussalla. Ei kovin häävi alku. Onnistuin kuitenkin vääntämään -2 lopputulemaksi pirkottamalla viimeiset kolme väylää. Matkalla kuitenkin kaikenlaista :)


Karkkilassa on tietenkin helppo pelata kun kulkee. Kuitenkaan meikäläisen kädellä voi unohdella aika monta pirkkoa jo etukäteen. Onnistumiset Karkkilassa kilpailussa ovat olleet vähissä, mutta nythän sitä päästään hakemaan.
Huomenna ehkä Karkkilaan viikkokilpailemaan ja tiistaina Nummelanharjulla olisi Flex-startti joten onhan alkuviikolle ohjelmaa.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1954 on: 19.08.19 - klo:22:13 »
Kävin tänään Karkkilan viikkokisoissa. Aikamoinen seikkailu päätyi -2 tulokseen seitsemällä pirkolla ja viidellä bogeyllä.
Muuten ei niin väliä, mutta lähdin paikalle kokeilemaan parempaa keskittymistä. Pääsinkin muutaman kerran huomaamaan että kun oikeasti on päättänyt millä kiekolla heitetään ja millainen heitto niin enää kun viitsii keskittyä tekemään vain sen niin todennäköisyys onnistumiselle kasvaa.

Pari huomiota. Välillä keskittyminen ei johda oikeaan lopputulokseen, mutta se auttaa. Yhtä iso asia on päättää ennen vauhdinottoa mitä aikoo tehdä. Jos ei ole ihan varma millä kiekolla ja miten kovaa niin on vaikea keskittyä heittoon. Vauhdinoton aikana kun vielä arpoo mitä meinaa heittää niin...

Hitto että kun sen kirjoittaa tuohon niin näyttää yksinkertaiselta. Pitääpä välillä koittaa.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1955 on: 20.08.19 - klo:07:14 »
Tuo on mielenkiintoinen asia, että milloin olet päättänyt millä heität ja miten. Itse en usein tiedä sitä ennen kuin kiekko on irronnut kädestä. Päötöshän on tapahtunut aiemmin, en vain itse tiedä sitä!

Aiheesta on mielenkiintoinen artikkeli Tiede-lehdessä.
"Uskomme, että teemme tietoisia päätöksiä, mutta oikeasti aivot päättävät, ennen kuin itse päätät mitään."
https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/vapaa-tahto-pelkka-harha


Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1956 on: 21.08.19 - klo:15:37 »
Hehkutuksia odotellessa pikku spoileri Arin kenraali harjoitus eilen Nummelanharjulla tiistain Flex PDGA kilpailussa tuotti voiton MP40 luokassa mikä ei ole yllätys,mutta bogey free -8 on jo pienoinen ja sillä napsastu yli 1000rating alustava jo melkoinen herkkupala.. taktinen aikataulutus viimeisiin ryhmiin tuulen tyyntyessä iltaa kohti toimi näköjään melko kivasti.. tsemppiä Karkkilan aroille vkl kisaan.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1957 on: 21.08.19 - klo:16:50 »
Mr offseason saattoi olla kelin suhteen hieman väärässä koska kyllä meillä oli ihan reipas myötätuuli väylällä 18 :)

Kun pelaa hyvin niin saa hyvää ratinkia.
Eilen oli hyvää tekemistä. Ei siitä sen enempää :)

Flex start oli omalta osaltani ensimmäinen. Toki tuloksen puolesta hyvä kokemus, mutta näen tässä paljon mahdollisuuksia. Pelaajia oli yli 60 tiistaina joten tilausta oli.
Jotkut pelkäsivät ratinkeja mutta jälleen todistettiin että ei ne paljon heittele Nummelanharjulla. Kymmenen pisteen heitto ei ole mitään :)

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1958 on: 22.08.19 - klo:08:46 »
Tuo on mielenkiintoinen asia, että milloin olet päättänyt millä heität ja miten. Itse en usein tiedä sitä ennen kuin kiekko on irronnut kädestä. Päötöshän on tapahtunut aiemmin, en vain itse tiedä sitä!

Aiheesta on mielenkiintoinen artikkeli Tiede-lehdessä.
"Uskomme, että teemme tietoisia päätöksiä, mutta oikeasti aivot päättävät, ennen kuin itse päätät mitään."
https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/vapaa-tahto-pelkka-harha

Menee ehkä vähän filosofiselle puolelle jossa käsittääkseni erotettiin aivot ihmisestä. Ehkäpä tuohon päätöksentekoon kuitenkin liittyy jotain. Ainakin itsellä se päätös tuntuu muuttuvan usein siinä vauhdinotossa (jos tuntuu että tuuleekin tai sitten se maaginen ”vedän vähän kovempaa sittenkin”) jolloin tietenkin on mahdollista onnistuakin mutta useimmiten tämä vetovaiheessa muutettu suunnitelma aiheuttaa ongelmia lopputulokseen.

Itse edelleen toivon aivojeni olevan osa omaa päätöksentekojärjestelmääni ja oletan sitä kautta itse miettiväni mitä aion tehdä. :)

On hyvinkin mahdollista etten ymmärrä tällaisiä tieteellisiä artikkeleja niinkuin on tarkoitettu ja juuri vain todistin olevani varsin tyhmä :)

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1959 on: 22.08.19 - klo:18:59 »
Tuntuu vähän hassulta mutta pakko sanoa että järjestöpuolella ollaan tekemässä jälleen jotain sellaista mitä ei olla aiemmin tässä mittakaavassa tehty. Jännittävää ja todella makeeta yrittää luoda jotain uutta. Tiedän että tässä on ilmassa vähän sellaista että mulla on yksi juttu  mutta en kerro. :)
Ehkä tämä on itseä varten sitten jos päästään maaliin saakka niin näkee milloin päästiin vauhtiin.

Nummelanharjun hyvä kierros oli tosiaan aika hyvä kierros. Olen yrittänyt vähän mietiskellä mikä sen aiheutti. Ei varmaankaan mikään.
Toki alussa oli jo hyvää tekemistä. Heitin ykkösen avauksen liian kovaa ja puttasin noin kympistä alamäestä kiekon sisään. Kakkosen avaus olisi mennyt todella läheltä koria, mutta osui kuin osuikin siihen isoon kiveen. Siis todella hyvä heitto. Kolmosella sitten nautittiin tuurista kun tuuli painoi annukan rinteeseen ja sieltä sitten taioin puiden välistä kiekon alle vitoseen. No joo. Mitäpä näitä liikaa kertaamaan, mutta jos pelaa Nummelanharjulla bogeyfreen niin tulee tulosta helpohkosti kun ei tarvitse paikkailla niitä virheitä pirkkosumalla.

Jälleen kerran FrisbeegolfSuomessa on päästy asiaan. Ehkä vähän eri kulmasta, mutta parit ja niiden merkitys ihmiskunnalle on frisbeegolfarille ilmastonmuutokseen verrattava asia. Tärkeä ja jokaiselle ihan oma. Hienoa että keskustellaan eikä siellä ihan vielä ole päästy siihen voiko par kakkosia olla vaan ennemminkin mietitty pelaamisen mielekkyyttä parien ollessa tiukkoja omalle suorittamiselle. Jälleenkään ei ole keskusteltu siitä onko joskus parit liian löysät.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1960 on: 25.08.19 - klo:09:25 »
Karkkilassa Prodiscus Openista on pelattu kaksi kierrosta. Itse olen varsin tyytyväinen pelaamiseeni vaikka siihen puttiin se taas kaatuu. Bullseye +1m tuntuu olevan taas kovin hankala. Ihan liian jännä suhteessa matkaan ja vaikka vain yhden sellaisen missasin niin onhan se nyt naurettavaa täristä neljässä metrissä. Katsotaan jos finaalikierroksesta jää jotain kerrottavaa.
Omaan peliin olen siksi varsin tyytyväinen että siellä on ihan hyvää tekemistä ja oikeita päätöksiä. Silti siellä tietenkin on niitä huonoja heittoja koska muutenhan tässä oltaisiin oikeasti hyviä. Aika lähellä oli sellainen oikeasti hyvä tekeminen.
Ensimmäisen kierroksen viisi birdietä korjattiin kolmella bogilla ja yhdellä tuplalla. Toisella kierroksella bogeyfree helpotti lopputulosta. Neljällä birdiellä saa sitten neljä miinusta ja nousun kärkikorttiin.

Nyt aamukahvia juodessa vähän outo fiilis kun kuitenkin ns. normikisa mutta vielä mennään pelaamaan.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1961 on: 25.08.19 - klo:22:49 »
No niin. Iltainen saunapalaveri on käyty ja analyysit tehty. Neljäntenä ykköskorttiin ja neljä heittoa kärkeen. Yöllä väsytti niin että pidin silmiä kiinni koko yön. Paikanpäälle ajelin hyvissä ajoin ja ehdinkin lämmitellä. Kiekon pyörittely siellä täällä eestaas liikuttaa aika monia niveliä ja tuntuu tekevän selvästi hyvää. Uskoisin jatkavani tällä linjalla.
Hieman ehdin mietiskellä ja päätyä siihen että nyt yritetään pelata itseä vastaan. Turha yrittää lähteä hyökkäilemään varsinkin kun Erkka taisi pelata kakkosrundilla -9 tai jotain aika käsittämätöntä.

1. DDx käteen. Jos se osuu hyvin niin kakkonenkin on mahdollinen. Ei osunut. Early vie kiekkoa ehkä 20m eteenpäin ja jää siihen vasempaan reunaan. Jaaha. Cryztal FLX Buzzzz käteen ja matalana pikku hyssessä yhdeksään metriin. Aika hyvä. Eiköhän tästä nelosen tee. Pistin kuitenkin putin sisään.
333 kokonaissaldona on aika paljon paremmin kuin odotin. Jep.

2. Peliystävien avaukset menivät oikeastaan ihan minne sattuu jos pitäisi yleisesti arvioida. Oma sininen DDx meni suoraan vähän matalana ja jäi noin 20m päähän korista. Putti alle ja jatketaan matkaa. Kolmonen korttiin ja 333 tällekin hankalalle väylälle. Aika hyvä. Parissa mennään.

3. Cryztal FLX Buzzz millin verran antsassa ja kääntää kauniisti väylän suuntaisesti. Taitaa liukua sillan alta kahteen metriin. Oho. Kakkonen korttiin ja -1. Olipa hyvä ja hieno heitto. 332 tähän on ihan hyvä.

4. Sujuisiko tämä tänään? DDx loivassa antsassa forella hanat ylämäkeen. Kovin oli hyvä heitto. Kiekko löytyy kuitenkin montusta 9m korista. Oiva heitto siis. Putti on matala mutta keskellä linjaa. Tolppaan siis korin alle. Hyvä yrityshän se oli. Kolmonen kuitenkin. 433 on ihan perustekemistä. Eipä tähän paljon kakkosia meikäläiseltä odotella.

5. Buzzz forella metrin ränniin alamäkeen. Menee. Vasemmalta korista ohi ja kiipeää rinnettä. Vitosen putti naulataan kauniisti keskelle koria. 332 on hyvä. -2 viiden väylän jälkeen on kyllä enemmän kuin uskalsin odottaa.

6. Forella DDx antsassa. Lähtipä hyvin kädestä. Just niinkuin yritin. Keskipuuhun. Ei osaa edes harmittaa vaikka tarvitsi toisen onnekaan puuosuman pysyäkseen kentällä. Olipa hyvä heitto. Hitto. Zonella fore metriin pikku hipsun avustuksella. Sekin oli hyvä heitto. Huomioin, että ensimmäisen heiton jälkeen en ole heittänyt yhtään huonoa heittoa... kolmonen kuitenkin tähän. 333 ei oikein tyydytä. Mielestäni mulla on tähän ratkaisu mutta ei tällä kertaa.

7. DD forella on erinomainen. Keskeltä väylää ja avoimelle paikalle. Vähän arvon heittäisikö foreabtsaa mutta on se niin hysseä pyytävä lähäri että Buzzz hyssellä. Ei ole oikein hyvä kun heitän niin hiljaa. Ehkä tuurillakin vitoseen. Putti sisään ja ehkä kaikkia yllättävä -3.
443 on hyvää perustekemistä. Tähänkin on ihan ratkaisut mutta ei se kolmonen huonoilla tule.

8. Tulkitsen tuulia ja päädyn Buzzziin. Liian läheltä koivua ja rapistelen oksien välistä 30m korista. Zonella fore metriin ja jatketaan. 333 kahden huonon avauksen jälkeen on hyvä. En muista olenko kakkosta tuloskiessillä koskaan tehnytkään.

9. Glow FLX Buzzz on oikein hyvä. Loivassa hyssessä painelee korille ja löytyy vitosesta. Puttikin menee ja -4. Oho. Nythän kulkee. 332 ei ihan tyydytä.

10. DDx lähtee hyvin, mutta ei ihan kippaa oikean kautta tarpeeksi. Melkein rinkiin joten vähän huonosta asennosta haen tietenkin sisään. Huono putti menee ohi ja neljään metriin. Tässä kohtaa magic ends. Tunnen vieläkin kun lyhyessä putissa kiekko jää ihan vähän pikkusormeen kiinni ja menee ohi korista. Nelonen korttiin ja hyvä meininki on ohi. 29 väylää bogeyfreetä Karkkilassa on kuitenkin aika hyvin. 324 on aika hyvin. En oikein ole tätä osannut aiemmin, mutta kolme ihan asiallista avausta. -3

11. Kädet täristen alan jo miettiä että onneksi tuli tehtyä puskuria tuohon alkuun. PauliDessulla fore mutkaan ja Zonella metriin. Selvisin. Huh. Kolmonen. 533 on heikkoa. Toki ekan kiessin avaus oli niin surkea että nelonen olisi tullut vähintään.

12. Alkaa jännittämään vähän kaikki. Glow DDx käteen ja jottei menisi mando väärin niin tähtään vähän kauemmas. No se loiva hysse on hyvä mutta kun tähtää kauemmas niin se menee sinne puiden sekaan. Huonosta asennosta forella Zone neljään metriin. Huh. Nyt jännittää. Roikotusputti sisään ja kolmosella jatketaan. 333 on hyvä perussuoritus.

13. Zonella fore neljään metriin. Nämä tuntuu nyt menevän kaikki neloseen. Jännää on. Yritän vähän putatakin kun on vähän ylöspäin. Onpa surkea mutta jää sisään. Nyt ei oikein olla hyvillä fiiliksillä. -4
232 taisi tulla tähän. Paineita olisi parempaan mutta pitäähän yksi lyhyt putti mokata.

14. Fore DD:llä on hyvä. Sinne oikealle feidaa minne pitikin. 35m lähäri Zonella bäkkärillä menee metriin. Hyvä. Kolmonen. 433 on ihan ok, vaikka pitäisi kolmosilla selvitä.

15. Kylän tyhmin väylä. Ei oikein tuule, joten Buzzzilla korkeaa antsaa. Sinne se rapisee oksiin ja jää vähän monen puun taakse. Polvelta fore Zonella metriin. Huh. Ei tarvitse putata. -4

16. Tässä kohtaa taisin olla kahden muun kanssa jaettu kärki. DDx lähtee oikeastaan aika hyvin. Mutta vähän liian matalana. Kääntää yli ja painuu outtiin. Löytyihän se sieltä 2m outin puolelta. Hitto. Just kun ajattelin että olen saanut kaverit kiinni. 70m mandolle. DD käteen ja forella kovaa. Lähtee hyvin, menee aukosta ja skippaa. Jää 12m antsaputti. Aika hyvä heitto siis. Antsaputissa aloin miettiä vähän liikaa kulmia, tuulia ja sensellaista. Jäi antsa kotiin. Kolmen metrin putti kuitenkin sisään. Vitonen.
-3.

17. Vastatuuli. DD käteen ja matala vastatuuliheitto on ihan hyvä. Toinen samanlainen, mutta on liian matala ja jättää 40m Zoneforelähärin. Polvelle ja metriin. Näin. -3. Kierroshan on sujunut ihan hyvin.

18. Kolme pirkkoväylää jäljellä. Buzzz käteen ja kovaa. Oikealta takaa tuulee. En jotenkin tajua vaan heitän suoraan ja oletan tuulen työntävän kiekkoa vasemmalle vasta lopuksi. Se kuitenkin liukuu vasemmalle ja puihin osuessaan jää 20m korista. Huono. Polvelta puttaan korin alle. Harmittaa. Huonosti tulkittu.

19. Buzzz OS. Liian hiljaa. Kolme kertaa heitin tähän liian hiljaa. Zonella fore kahteen metriin. Ei auta kun kaverit tekee kakkosia. Hitto. -3 kuitenkin edelleen. Kaksi kärkeen.

20. Hysterialla heitin liian hiljaa. Heitto oli ok linja ja kaikkea sellaista. Puuosuma pompautti vielä takaisinpäin. 14m koriin. Kakkosella mahdollisuus jaettuun kakkoseen. Kolmosella jaettu kolmas. Nelosella yksin neljäs. Olihan siinä vaihtoehtoja. Hetken mietittyäni päätin yrittää. Antsaputti onnistuu oikeastaan paremmin nyt kuin viimeksi. On vain liian matala ja menee korin alta. Neloseen. Niinpä tietenkin. Vaikea putti vaikeasti sisään ja jaettu kolmas sija. -3

-3 oli kärkikortin paras. Yllättäen.
Kotimatkalla tajusin jotain. En syönyt mitään koko kierroksella. Juominen onnistui ok, mutta taisi sitten kuitenkin patterit loppua. Viimeiset seitsemän väylää +1. Siinä. En tiedä olisiko ollut suklaasta apua, mutta ainakaan en sitä nyt syönyt. Ehkä energiat olisi olleet hieman paremmin ja olisin loppuun saanut parempaa tekemistä. Ehkä. Ehkä opin tästä jotain.

Ratinkia keskimäärin taisi tulla 966, joten tämän viikon saldo kisahommissa olisi nostamassa ratinkia.
Aika hilkulla siinä oli koko ajan että olisi pelannut hyvinkin.
Ja kyllä. Illalla leikkasin nurmikon ja saunaa odotellessa puttailin aika monta lyhyttä puttia.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1962 on: 27.08.19 - klo:09:38 »
Olen tässä viimeisen kuukauden aikana pitänyt kolme ”klinikkaa” forella heittämisestä. Ihan vain perusteita. Erinomaista harjoitusta itselle kun pitää miettiä miten sitä oikein tehdäänkään. Heittäminen on helpompaa kuin selittäminen miten se tehdään.
Kulmien ja sensellaisten miettimisessä olen saanut itsellekin uusia ajatuksia. Kaikenkaikkiaan välillä ihmetyttää että miten on näin kauan voinut pelata eikä ole tällaista tajunnut. Ehkä tästä on vielä hyötyäkin.

Torstaina kohti Tahkoa ja Protourin viimeistä osakilpailua.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1963 on: 29.08.19 - klo:09:29 »
Tiistain viikkokisojen yhteydessä toivoin hieman siivousapua. Nummelanharjun kenttä on hieman ikävästi harjun päällä eikä kerääntyneitä roskia saada oikein kätevästi pois. Meillä on jätesäkkejä joiden tyhjentäminen on oikeastaan se ongelma. Kukaan ei mielellään ota ryönäistä säkkiä omaan autoonsa, eikä omaan jäteastiaansakaan. Ollaan saatu joskus vuosia sitten lupa viedä säkit kunnan varikolle, mutta sehän on auki vain virka-aikaan.
Positiivinen yllätys oli kun itse pääsin maaliin saakka niin jätesäkit olivat jo loppuneet ja säkit viety alas parkkipaikalle. Kiitos kaikille osallistuneille. Hommataan lisää säkkejä. Kävin sitten seuraavana päivänä viemässä säkit varikolle kun omaan elämään sattui sopimaan.
Ongelma tässä on varmaankin enimmäkseen se, että seuramme aktiivisimmat jäsenet ovat ajautuneet enimmäkseen pelaamaan Kaatiksella eikä Nummelanharjun ylläpito tietenkään niin enää kiinnosta kun ei siellä itse pelaakaan.
Tähän kun vielä lisätään se, että Nummelanharjun kohtalo on sinetöity poistuvaksi radaksi vaikka sille ei kalenterissa vielä merkintää olekaan. Valitettavasti huomaa itsekin, että on sellaisia ajatuksia ettei sinne nyt enää mitään kannata kun se kohta lähtee.

Nyt kun lajin isoin kasvu on tasoittunut, kenttiä on paljon niin alkaa kuulua eri suunnista mutinaa. Kenttien ylläpitäjät alkavat olla väsyneitä hommiinsa (jotka ovat itse ottaneet), ovat muuttaneet muualle tai jopa lopettaneet pelaamisen. Uusien innokkaiden hoitajien saaminen ja löytäminen on kiven alla koska helpointahan on jos voi vain pelata eikä ole huolta huomisesta. Meillä varmasti tulee vastaan tilanteita joissa pelaaminen paikkakunnalla vähenee kun kenttä ei pysykään itsekseen kunnossa eikä kunnalta ole sinne varattu minkäänlaista kunnossapitoa.

Harmikseni vielä eilen huomioin että joidenkin mielestä on mahtava idea juoda pelatessa lämmintä olutta lasipullosta. Onnea tästä innovaatiosta. Itse jo vähän oletin ihmisten siirtyneen kätevämpiin pakkauksiin. Se mikä tästä tekee ikävää on että ne pullot tuntuvat jäävän samalla lailla maastoon kuin tölkitkin. Ikävää vain on se, että kun tuollainen lasipullo menee rikki niin kentälle tulee turhaa lasinsirua. Samaten kun tuollaisen yli vetää ruohonleikkurilla niin saattaa tulla turhaa vaivaa lasinsirujen lisäksi kun teriä ei ole suunniteltu pilkkomaan lasia. Koittakaa nyt jaksaa ne juoma-astianne kantaa kotiin saakka. Jooko.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1964 on: 01.09.19 - klo:22:17 »
Tahkolla pelattiin viikonloppuna protourin viimeinen osakilpailu. Tahkovuoren rata oli kovin mielenkiintoinen kokemus. Laskettelurinteeseen suunniteltu rata sisältää ylä- ja alamäkeä ihan reilusti. Tuulikin hieman joten olihan siinä tekemistä.

Koko rata alkoi tuntua jatkuvasti tutummalta. Muutama kierros vielä olisi mahdollistanut parempaa tekemistä. Puttiinhan se kaatui. Tälläkin kertaa.

Ykköskierroksella iski hankala tilanne. Tuuli hieman eri suunnasta kuin treenatessa. Ehkä kuudella väylällä sekoilin kun kiekko ei käyttäytynytkään niinkuin oletin. Siihen kun laski kaupanpäälle sen että yli viisimetriset eivät vain menneet sisään niin plussaa tuntui satavan. Harmitti.
Ekan rundin +3 ei maistunut hyvältä. Tässä joutui esimerkkinä huomaamaan että pienestä se oli kiinni. Kaksi lyhintä väylää molemmat neljällä heitolla. Kakkosia olisi pitänyt.

Toiselle kierrokselle lähdettiin samaan tuuleen. Vähemmän virheitä ja parempaa tekemistä. Lopputulemana -3 ja nousu ykköskorttiin. Harmillisesti kolmen bogeyn turhankin tuntuiset tuulen väärinlukemiset nelimetrisen putin missaamisen ohessa veivät mahdollisuuden hyvään kierrokseen.

Tänään sitten tuntui hyvältä. Ykköseltä lähdettiin golflähdöillä. Peli lähti hyvin käyntiin ja teinkin pari tärkeää pirkkoa. Sitten löysä bogey. Siitä lähti vähän sellainen heikko tekeminen. Väylälle 11 umpisurkea puttimissi neljästä metristä ja paha mieli. Lopputulokseksi -1 joka ei ole kovin häävisti.

Kokonaisuutena hyvä reissu. Pelaaminen oli oikeasti mielenkiintoista. Noin 944 keskiarvo on vähän alle oman tekemisen josta näkyy ettei se sitten kuitenkaan oikein lähtenyt käyntiin. Juuri sellaista tekemistä kuin meikäläisen tasolla on. Harmillisen paljon surkeaa suorittamista hyvän tekemisen ohessa. Syysmyrskyyn ehdin ilmoittautua joten vielä pelataan tänä syksynä ennen Kroatian reissua.