Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Rakkaudesta lajiin  (Read 802206 times)

Offline Flick Maniac

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 4 848
  • Discmania
    • View Profile
    • Frisbeegolf Club Keinukallio
  • Oikea nimi: Mikko Setälä
  • Seura: FGCK
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1980 on: 23.09.19 - klo:17:40 »
On on. Muistan nyt ainakin neljällä eri radalla käyttäneeni tuota. Kerran rystylläkin. Ei se ole kauhean vaikea ajoittaa heitto niin että kevyesti pyyhkäisee se toisen jalan ylös ennenkö kiekko irtoaa. Useimmiten infoan ryhmän muita pelaajia siitä mitä aion tehdä, vaikka olisi höntsäkiessi. Ihan vaan kuriositeetin vuoksi että "tää on sit muuten laillista".
Discmania Media Partner 2017-2019
Team Discmania, Discmania Ambassador

Link | P2 | Tactic | Origin | MD3 | MD4 | Anvil | Essence | FD | FD3 | Fortress | CD2 | DD3 | Rampage | Spirit
http://www.instagram.com/Crushing_Plastic
http://www.youtube.com/user/glaabaglooba

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1981 on: 23.09.19 - klo:18:45 »
Tuo nelosen fore ei ole mielestäni oikeastaan kulmasta kiinni jos heittää vakaata kiekkoa alaspäin. Ei siihen ihan minkälaista tuuppaisua tahansa voi heittää. Itsekin toki seison vasemmassa etukulmassa mutta ihan kahdella jalalla :)

Päästiin aamusta vissiin vitoselle saakka.

5. Tässä oikeastaan on jälleen yksi väylä jota on vaikea pelata seiftillä sen jälkeen kun on tehnyt yhden nelosen. Muutenhan tämä ei olisi välttämättä kovin ongelmallinen. DDx antsassa. Tuntuu nykyään tuulevan eri suunnista jatkuvasti, mutta aika hyvän saa meikäläinen tähän heittää jos haluaa unelmoida nelosesta. Sinne kulman taakse pitää päästä jotta pääsee ylöspäin kakkosheitolla. Antsan pitää ensin mennä oikealle ja sitten kauniisti vain suoristaa siihen kulmaan. Eli aika monta asiaa pitää olla kunnossa. Kakkosheitolla antsaa ja niin korkealle kuin vain pääsee. Kolmosheitto onkin sitten aika hankala joka tapauksessa, mutta mitä ylempänä ollaan sitä paremmin on kortit kädessä. Kuusiaita on synkkä paikka. Sinne alle kun menee ja aletaan keskustelemaan siitä kummasta suunnasta saa heittoasennon niin että sääntöjen mukaan mahdollisimman vähän vääntelet oksia...se on melkein automaattisesti siellä aidan takapuolella. Jalan saa yleensä sieltä asetettua vähemmällä vääntelyllä kuin peruuttamalla kuusiaitaan. Eli pahaa mieltä välttääkseen kannattaa vältellä sitä kuusiaitaa. Se on nykyään myös niin korkea että vaikea on siitä yli koriin putata. Lähestymisen taidan nykyään useimmiten tehdä Zonella.

6. Useimmiten mennään forella. Käytännössä melkein aina. Eilen tuuli niin oudosta suunnasta että aloin miettimään tätä. Tässä saattaa olla järkevää miettiä tukeeko tuuli kakkosen tekemistä. Tämä on niin pitkä, että meikäläisen fore ei vain ihan mihin tahansa tuuleen korille asti mene. Eli saattaa olla että mieluummin heittää forella vakaammalla siihen 20m päähän kuin yrittää väkisin runttaa jollain ihmevehkeellä sen korille...löytäen itsensä sitten jostain aivan väärästä paikasta.
Jos tähän tulee kakkonen niin se on nykyään jo hyvä heitto tai ainakin putti. Kolmosta isompi on jo aika kamalaa kakkaa.

7. DD3 taitaa olla tässä useimmiten kädessä. Tärkeintä on olla missaamatta mandoa. Jos ei missaa mandoa niin useimmiten korille on enintään sata metriä. Jos saa hyvän heiton niin korille on noin 90m. Siihen pyritään. 90 lähestymisen voi yrittää heittää Buzzzilla. Hieman on kinkkinen tämä lähäri eli oikein mainio uudistus tämä. Selkeästi paremmin pitää heittää kolmoseen kuin aiemmin. Kolmoseen pitää kuitenkin onnistua senverran hyvin, ettei ihan varmaksi lasketa. Kakkosheitto helposti lipeää vähän oikealle ja osuu puuhun. Jos on väylän vasemmassa reunassa niin sieltä on mahdollista hyssellä mennä puiden yli putille. Nelosta isompi on iso pettymys.

8. Zone melkein flättinä oikean kautta. Periaatteessa tiedän miten se tehdään, mutta pienestä se on kiinni. Kakkosiahan tähän pitäisi. Kolmonen on jo huono mutta tulee niitä.

9. Maaginen ysi. Tämä on hieno väylä. Tarpeeksi leveä, mutta kovin vaikea. Ei oikein ole viimeaikoina osunut.
DDx pitäisi mennä aika kivasti jos osuu linjaan. Toisaalta alkupään puuosuma muuttaa tuloksen heti vähintään vitoseksi.
Kakkosheitosta tekee kinkkisen sekin että usein se lammikko siinä oikealla on juuri siinä kohtaa mihin se kiekko luontevasti laskeutuisi. Eli tässä saattaa hyötyä hyvin heittämisestä enemmän kuin jollain toisella väylällä. Kolmonen on ihme, nelonen on hyvä ja vitonen tulee ihan helposti. Vielä kun missaa yhden putin niin tulee se kutonenkin. Saati jos laittaa yhden lampeen tai osuu pari kertaa puuhun... eli suoritteita tarjolla.

10. Uusi hieno Cryztal FLX Buzzz lentää hyvin heitettynä piikkisuoraan juuri tuon tarvittavan 80m. Siitä 50m fore Zonella kovaa milliin ja jatketaan seuraavalle väylälle. Aijai kun nelonen maistuu pahalta tälle väylälle.

11. Tässä on kesän aikana valikoitunut alivakaa DDx forella avaukseksi. Jos osuu ränniin niin ei feidaa vasemmalle ja on useimmiten paremmin pelissä kuin bäkkärillä. Kakkosheitto pyritään saattamaan jo ulos pellolle joka tarjoaa helpohkon vitosen ja yrityksen neloseenkin. Vaatii vain useamman kuin yhden heiton jos tähän nelosia tehdään. Tuulella vielä vaikeampaa.
Olen vähän reenaillut tähän Zone-lähäriä pikku antsassa. Se ei skippaile siinä pienellä kummulla.
Tässähän normituulella moni yllättyy kun korin takaa tuulee ja jotenkin se tuuli nousee sieltä korin takaa rinnettä pitkin. Tuuli saattaa iskeä kiekon kimppuun aika lähelläkin koria.

12. Ikävä väylä. Ei mitään edessä, mutta 70cm koroke tekee puttaamisesta haasteen. Kovin usein tuulessa putataan ja kuuden metrin putti ylämäkeen on kovin vaikea. Myötätuuleen Buzzz riittää, mutta muuten mennään draiverilla hysseä.

13. Pidennys toi tähän vaihtoehtoja. Takaa tuullessa taidan nykyään mennä forella tätä. Hyvällä forella kumpu rajaa feidiä mainiosti ja toisaalta bäkkärillä pitää osata mennä juuri sopivasti sen kummun yli päästäkseen lähelle. Paineita olisi kakkoseen, mutta tilastot taitavat olla sen puolella ettei tule.  Tässä on kuitenkin mahdollisuus.

14. Mitä lähemmäs pääsee avauksella, sitä lyhyempi matka on korille. Tällä väylällä pitäisi vain rauhassa malttaa pelata. Älä heitä jäteasemalle. Se on huono idea. Mieluummin vähän enemmän vasemmalle sitten vakaalla rinteeseen ja noin 60-50m lähäri vaikeaan rakoon. Tähän tulee niin helposti vitonen...saati jos heittää yhdenkin outtiin. Älä heitä outtiin.

15. Tässä on useimmiten kyse vain yhdestä asiasta. Uskalla heittää tuulesta huolimatta flättinä sinne lampien päälle. Kyllä se sieltä feidaa. PauliDessu ainakin. Flättinä kun leipaisee niin sieltä se puiden välistä painaa mukille. Toisaalta tässä ei kannata heittää lampeen, mikä tuo juuri sen jännityksen jonka huomaa usein reiluna hyssenä.

16. Tämä on hankala. Vähän pitemmälle pitäisi päästä kuin pääsen. Nyt jää usein juuri siihen 20m huitteille kakkosheiton kanssa. Kovin huolissani en osaa olla aukkoon osumisesta, mutta kolmosta olisi haussa. Usein se on niin, että kakkosheittoon vedetään sitten vain hanat. On se joskus mennytkin.

17. Kentän vaikein väylä itselle. Varsinkin jos on ns. normituuli. Takatuuleen uskallan heittää Buzzzilla, mutta juuri viimeksikin heitin siihen oikean puolen puskaan jonne ei saa heittää. Jostain syystä todella helposti alamäkeen kykenee vääntämään kiekon sinne oikealle ja siellä on paljon puita. Todella paljon. Kakkosia ei montaa tähän kesässä tule, mutta nelosia kyllä.

18. Kesän alussa viippaisin tähän DDx:n bäkkärillä kahteen metriin. Silti olen päätynyt pelaamaan tähän kolmosta.
Forella osun aika hyvin tuohon aukkoon, joten siihen sitten. Oikeasti lähden tähän kuitenkin hakemaan kakkosta. Zone-forella noin 25m päästä ylämäkeen on melkein turvallista. Alaraudasta en ole saanut rolleja kauas vielä aikaiseksi. Kolmosia siis.

19. Fore ei riitä, hysse ei kanna joten mennään antsalla yli. Vaikeaa on ollut. Joutuu heittämään aika korkealle, eikä millään lähde oikein eteenpäin. Jos lähtee nokka pystyssä niin ei kanna korille. Periaatteessa siis kakkosta haetaan, mutta ei ole hetkeen tullut.

20. Tässä on viimeinen mahdollisuus pirkkoon. Olen nyt useampaa ihmistä opastanut että jos fore lentää 70m niin heitä suora fore. Eli ei edes yritetä kääntää sitä kiekkoa korille koska ei siellä oikein ole edes tilaa vaan pyritään heittämään ihan vain suora heitto. Suora heitto on noin kympissä ja jos se vähänkin kääntää sisään niin sehän on pelkkää plussaa. Nykyään jo kapea ränni johon on vaikea osua. En osaa takatiiltä heittää sinne ylöskään.

Kohti viikonloppua mennessä tämä kyllä aiheuttaa pientä huolta. Viimeiset  kierrosta. +7,+7,+5,-3,+3
Par on itselle hyvä tulos vaikka kotikentällä ollaankin. Plussaa tulee liian helposti ja miinusta on vaikea tehdä ilman erinomaisia onnistumisia. Ja vielä pitäisi eri suuntiin heittää aika monipuolisia heittoja. Ei ole helppoa.

Järjestörintamalla Liitopäivät tulee ja syyskokousta pukkaa. Liiton päässä ollaan rakentamassa aika isojakin paketteja, joten mielessä on paljon kaikenlaista.


Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1982 on: 30.09.19 - klo:11:50 »
No niin. Syysmyrsky on käyty ja tunteita oli taas paljon. Viikolla luvattu vesisade ja tuuli luvattiin välillä jo pois, mutta sunnuntaiaamu valkeni harmaana ja sateisena. Ensimmäisen kierroksen aluksi annettiin ihan reipasta sadetta mutta onneksi se siitä hyytyi ja päästiin sopivassa tuulessa pelaamaan.
Sormus oli mittaillut unia ja kertoi Readinessin olevan 87 ja perässä luki vielä "Go big"

Ensimmäinen kierros aloitettiin omalta osalta väylältä 10. Siihen alkuun pari bogia ja alkoi jo vähän ihmetyttää. Tosin sitten heti perään pari pirkkoa tarjosi mahdollisuuden ikäänkuin aloittaa alusta. Väylälle 17 pistetty pirkko tarjosi miinusta joka sitten nollattiin väylällä 1 ja 2 joihin bogeyt. Korvaushoidoksi määräsin itselleni sitten pirkot taas noiden bogien jälkeen joten tilannehan oli ihan kivasti. Vielä kutosväylälle pistetty birdie takasi lopputulokseksi -2 (996 alustavaa taikapistettä) ja toisen sijan omassa luokassa.

Tauolla käytiin syömässä Hill Side Golfin ravintolassa maistuvaa evästä. Samalla pääsi tulkitsemaan ratinkeja. Noin omaan ratingiin olisi päässyt pelaamalla +5. Samalla huomioin että 900 pistettä olisi saanut tuloksella +12. Todettiin yhdessä että tuollainen +12 olisi omassa pelissä jo aika kamalaa, mutta toisaalta rating-taulukosta löytyy tuollaiselle ratingille pelattuja kierroksia joten... kaikkea voi tapahtua.

Toisen kierroksen pelaaminen oli paljon jännittävämpää, joten käydään sitä vähän läpi. Aloitettiin väylältä 8.

8. Zonella flätti bäkkäri oikean kautta aitaukseen. Identtinen ensimmäisen kierroksen pelaamisen kanssa. Kakkonen korttiin ja jatketaan matkaa parissa.

9. Avaus lähtee vähän aikaisin, mutta pikku puuosumalla pomppaa vain eteenpäin. Toki vasemmalle. Hetken päästä nähdään kuinka kiekko pyörii väylän oikeaan laitaan. Kiva. Jäi vielä kohtuullinen heittopaikka. 110m korille. DDx lähtee hyvin linjaan, mutta hieman varovaisena jää 15m lyhyeksi. Varovainen yritys ei maksa mitään, joten parissa mennään. Tähän kaksi nelosta oli hyvää tekemistä. Homma tuntuu ihan toimivan ja ekan kiessin alku on jo unohtunut.

10. Cryztal FLX Buzzz lähtee vähän oikealle bäkkärillä, osuu puuhun ja pomppaa oikealle. Tietenkin. Nyt onkin sitten tekemistä. Kapea 60m puuränni ylämäkeen. Buzzzz lähtee forella hyvin ränniin, mutta vauhti ei ihan riitä ja osuu puuhun. 12m putti ei osu edes laitteeseen ja nelimetrisen jännäputin laittaminen sisään tarjoaa nelosen. Toinen nelonen tälle väylälle. Aika heikkoa.
+1

11. Jatketaan koska kulkee. Vähäsen jos laittaisi DDx foreen antsaa niin ei menisi lopussa oikealle. Eihän se niin mene. Lähtee kädestä vähän aikaisin ja suoraan 8m päässä olevaan koivuun. Ja tietenkin putoaa metsän puolelle. Eipä olisi uskonut. Auts.
Zonella kikkaheitto bäkkärillä päätyy siihen ylämäen lopussa olevan jyrkän kohdan alle. Eli ihan hyvä oli se vaikka taisi yhden puun kiertääkin. Päädyn pikku miettimisen jälkeen siihen, että kun ei siitä oikein mitään helppoa ole tehtävissä niin vedetään DD:llä matalana vastatuuleen hanat ja katsotaan mihin päästään. Lähteekin kädestä hyvin, mutta olisi pitänyt mennä 20cm enemmän oikealta. Oiva heitto, mutta kun vetää hanat ja osuu oikeaan laitaan niin päätyy oikealle. Auts. Neljäs heitto tarjosi huonosta asennosta Zonella foren joka eteni ehkä 20m mutta keskelle väylää. 110m korille. Jos tulee oikein hyvä heitto niin voin selvitä bogilla. DD vastatuuleen lähtee hyvään linjaan mutta hieman alaspäin ja kääntää oikealle. Korin tasalla mutta 20m alapuolella siellä rinteessä. Niinpä. Neppi korille ja seiska korttiin. +3 Ei näin. Liian vaikea väylä. Kahdella kierroksella +3.

12. Hysterialla asiallinen hysse osuu korokkeeseen ja palaa 2m taaksepäin. Sivuvastaiseen ylämäkeen puttaaminen on aina hienoa ja nyt kun on tuollainen kasimetrinen niin laskin että kyllä se vähän nostaa sitä kun väkisinkin tuuli pääsee kiekon alle. Ei nostanut oikeastaan ollenkaan ja osuin alarautaan. Ei se huono ollut. Tuuli ei vain toiminut sovitusti.
+3

13. First Run DD lähtee hyvin pikku hyssessä ja kaartaa korille. Käytännössä putoaa korin alle ja jää siihen. Nostoputti sisään ja ehkä tämä tästä. +2
Kaksi kakkosta tähän oli aika hyvää tekemistä.

14. DDx lähtee alaspäin kun piti heittää vähän ylöspäin ettei mene aitaukseen. Sehän kääntää kauniisti yli ja painelee hyvissä ajoin outtiin. Siirtosäännöllä saa hieman helpotusta, mutta seuraava on kyllä varovainen. Päätyy mäen päälle ja 110m korille. Ei ihan uskalla tarpeeksi heittää oikealle, joten feidaa edessä olevaan mäntyyn. Ei olisi ollut siis tarpeeksi pitkäkään kun ei osannut ottaa alivakaampaa kiekkoa myötikseen. Kutosta korttiin ja +4 tuntuu pahalta. Ai saakeli. Auts.

15. Hysteriaa ei uskalla heittää tarpeeksi flättinä joten jää puiden taakse lyhyeksi. No ei mennyt outtiin. No ei. Neppi korin alle ja kolmosella jatketaan. Alkaa olla vähän painetta alkaa pelaamaan. Niinpä.
+4

16. DDx ei käännä yhtään yli vaan ollaan puskien vasemmalla puolella. Aika pitkä matka. No, tuosta puun oikealta puolelta hanat ja korkeana että feidaa sitten korillepäin. Jos olisi senverran hyvä heitto. Ei ollut. Lähti matalana ja meinasi osua siihen puuhun.
Neppi alle ja jatketaan. Nyt ei oikein toimi mikään. +4

17. DD lähti aika kivasti, vähän olisi saanut nousta enemmän plaaniin, pyöriskeli kuitenkin siellä 10m putille. Ei osunut laitteeseen ja pyöri alamäkeen samanverran. Pakkohan sitä oli yrittää kun oltiin niin paljon plussalla. Osittain kuusen takaa väänsin paremman putin joka jäi ystävällisesti sisään vaikkei ihan keskellä ollutkaan. Huh. Jos se tästä vielä jotenkin.
+4

18. Forella DDx ylämäkeen ja sieltä sitten Zonella puolittainen yritys. Eka rundilla osui alarautaan, mutta nyt on huonompaa. Aijai. Kolmosta korttiin ja hieman pitää jo miettiä loppuiko patterit miehestä vai mikä tässä vaivaa kun hyvää ei saa vaikka pyytää ja vähän yrittääkin.

19. Annukka lähtee nokka pystyssä ja ylös. Menee ehkä 70m eteenpäin ja jää pystyyn nurmikkoon. Forella Zone neljään metriin. Hieman korin alapuolella seisoen tuuppaan lyhyen putin alarautaan. Sopii taudin kuvaan mainiosti. +5

20. Fore lähtee pikku antsassa ja jää 12m päähän. Surkea yritys ei auta mitään ja on kovin jännittävää putata nelimetristä jälleen. Sisään kuitenkin ja kolmosta. +5

1. Jos nyt pelaisi lopun hyvin niin.... DDx piti heittää pikku antsassa. Ei lähtenyt. Liian hiljainen pikku hyssessä sukeltaa vasemmalta metsään. Löytyy. Puolittainen upsiyritys kaiken yli ei mene oikein eteenpäin, mutta tippuu 11m päähän korista väylälle. Pakkohan se on yrittää. Nyt on jo yritys ja osuu alarautaan. Nelonen kuitenkin ja jälleen yksi lisää. +6

2. DDx annukassa on ihan ok paitsi että keulaportti auki taas laahaa eikä mene kuin sen satkun. Siitä sitten DD:llä vähän liikaa hysseä ja ollaan väylän vasemmassa laidassa. Forella polvelta Buzzz lähtee liian kovaa ja kääntää vasemmalle. Perhana kun oli melkein paikka. Zonella antsaforea tarjotaa, on vähän liian hiljainen ja feidaa oikealle. 8m putti kuusen takaa huonosta asennosta ei osu tietenkään koriin ja menee korin alapuolelle kasiin. Saan kerättyä itsetunnon rippeet ja tuuppaan kiekon koriin. Jälleen kuitenkin bogey ja +7. Nyt ei paljoa naurata.

3. Sijoitukset valuu alaspäin ja paha mieli alkaa olla. Ei puutu kuin räntäsade.
Kolmosen avaus menee tuurilla vasemmalla olevien puiden välistä. On aika lähellä salavia joten ei pääse normiheittoa heittämään. Zonella hanat sinne ylös. Tippuu 5m ennen koria ja jostain syystä ei skippaa kuin 6m päähän korista. Kori imaisee putin vasemmalta ja pirkko. Hienoa. Vaikka ei paljoa lohduta. +6

4. Zonella fore oikeasta reiästä ja metriin. Kakkonen korttiin ja +5. Tämähän olisi jo siihen omaan ratinkiin.

5. Nokka pystyssä taas annukka ilmaan. On lyhyt ja huonokin. Buzzzilla antsaa, hyvä heitto mutta olisi pitänyt heittää pitemmälle suhteessa rinteeseen. DDx kiipeää kuitenkin 50m tolpalle josta Buzzzilla löysä lähäri joka jää hieman korin yläpuolelle kasiin.
Päätän putata tämän sisään ja sinnehän se menee. Par tuntuu ihan hyvältä. +5

6. DD lähtee hyvin mutta ilman tuuliapuja jää kympin putti. Ei mene. Jatketaan matkaa. +5

7. DDx Glow lähtee vähän varovasti. Onneksi on spotteri joka heilauttaa valkoista lippua. Meni senverran läheltä, että skippaa asvaltista nurmikolle. Päädyn Buzzziin. 85m lähäri jää seiskan lyhyeksi mutta oli hyvä heitto. Puttikin menee keskelle koria, joten miksi tämä loppuu juuri kun päästiin vauhtiin. +4

+4 antoi jotain 946 toisella kierroksella, mutta taitaa nousta siihen 950 paikkeille kun yhdistellään. Olipas vaikea kierros.
Huonoja heittoja vääriin kohtiin. Se oli varmaankin se isoin juttu. Viides sija ei oikein lohduta kun lähdin voitosta vääntämään.
Vaikea on löytää mitään erityistä syytä, en tuntenut itseäni väsyneeksi ja kun pelaa 5 viimeistä väylää -3 niin ei kunto ainakaan ihan romahtanut :) Tällaista tämä välillä on.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1983 on: 30.09.19 - klo:16:21 »
Kyllä se vain niin on että kotikentällä oppii selvästi pelaamaan koska tuollainen omaan ratingiin asettuva tulos maistuu noin pahalta. Ei tietenkään yllätä ketään, mutta tutulla kentällä pitäisi osata tietenkin hyödyntää järjestettyjä tapahtumia ja pelata hyvin. Tuo ensimmäisen kierroksen -2 vaatii jo hyvää pelaamista, mutta ei tietenkään tuntunut mitenkään erityisen hyvältä kierrokselta kuin siltä osin että harvakseltaan tuolla Kaatiksella takatiiltä miinukselle pelaa.

Pienestähän tuo on kiinni, koska juuri tuollaiset 11 väylän avaukset pitäisi välttää. Siksi olenkin sen avauksen vaihtanut foreen jotta useammin osuisin siihen aukkoon ja pääsisin mahdollisimman pitkälle. Tällä kertaa ei. Jollain muulla väylällä ei olisi ihan tuollaista katastrofia olisi tullut vaikkei seiska vielä paljoa ole jos oikein aletaan kopistelemaan :)
Mentaalipelinä kokonaisuus oli mielenkiintoinen, koska en osannut keksiä mitään muuta syytä kuin sen että patterit loppui. Eikä sekään oikein kelpaa vaikka siellä hieman löysäillen ja tuurilla mentiin viimeiset väylät noin hyvään tulokseen. Mielenkiintoistahan näitä on pohtia ja huomata että pitäisi ehkä kuitenkin kyetä hallitsemaan omat pelisuunnitelmat eikä huonosti pelatessa sitten alkaa kuitenkin hakea pikkuriskillä pirkkoja sieltä mistä niitä ei muutenkaan saa. Oman tilanteen hyväksyminen tässä tapauksessa olisi esimerkiksi väylällä 14 antanut todennäköisemmin ainakin yhden heiton vähemmän tulokseen :)
Sen takiahan tämä on kiehtovaa kun kaikki vaikuttaa kaikkeen eikä pelkästään se miten hyvin parhaimmillaan osaa.

Tällaisena ikäloppuna omassa luokassa on tietenkin aina mukava huomata että hyvin pelaamalla tuntuu pysyvän kuitenkin vielä mukana kilpailussa eikä välttämättä tarvitse alkaa vielä odottelemaan koska siirrytään seuraavaan ikäluokkaan. Toki nuorempia on yhä enemmän ja yhä parempia pelaajia joten sijoitukset valuvat nopeasti alaspäin jos ei oikein onnistu. Niinhän se pitääkin olla. Menestykseen vaaditaan hyvää pelaamista. Yksinkertaista.


Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1984 on: 03.10.19 - klo:11:09 »
Tänään liiton hallitus kokoontuu valmistelemaan budjettia ja toimintasuunnitelmaa. Tällainenhan aiheuttaa mukavan tilanteen jossa työajan lisäksi ei tarvitse huolehtia pikkuasioista vaan voi mietiskellä kokonaisuuksia. Onneksi on laadittu visio jota kohti pyritään raketin lailla sinkoamaan.

Iltojen pimetessä näyttää joillakin pimenevän myös kaalissa. Facebookissa varsinkin tuntuu olevan oikein riemastumiseen asti tarve kommentoida erilaisia asioita mahdollisimman kärkevästi. Varmaankin tällaista käyttäytymistä kutsuttaisiin jossain maailmassa trollaamiseksi. Itseä olen sen huomannut varsinkin nukkumista odottaessa alkavan ärsyttämään.

Mielenkiintoinen aihe on jälleen ihmisoikeudet. Voiko kentälle mennä pelaamaan vaikka siellä on kisat. "Ette voi estää".
Toivoisin että ihmisillä olisi jonkinlainen järki päässä näidenkin asioiden kanssa. Kyseessä ei tietenkään ole edes aikomus mennä sinne kentälle pelaamaan juuri silloin vaan tarve kertoa omasta oikeudestaan mennä. Pääasia on että on oikeus.
Jostain syystä keskusteluun ei koskaan näyttäisi nousevan voiko Nummelan jalkapallokentälle mennä potkimaan kun NuPS pelaa siellä sarjapeliään. Ei tietenkään voi. Ihmistä joka vaatisi tällaista oikeutta pidettäisiin idioottina.
Frisbeegolf on muotoutunut monella paikkakunnalla hieman kunnan normaalin liikuntatoiminnan ulkopuolelta. Usein ollaan saatu jokin metsäalue käyttöön ja on saattanut hieman unohtua (tai ollut tarpeetonta) laatia siitä sen kummempia sopimuksia maankäytöstä. Näin meilläkin. Palaverissa oli puhetta maankäyttösopimuksesta, jota ei ole kuulunut mutta kunta on kuitenkin ottanut kentän liikuntapaikakseen. Tällainen johtaa juuri tällaiseen mahdollisuuteen jossa joku/jotkut ihmiset saavat mahdollisuuden vaatia oikeuksiaan metsässäliikkujana ilman että siihen voi kukaan puuttua.

Itselle jaksaa olla ihmetyksen aiheena se, että minkäänlaista kunnioitusta ei kenttää hoitava/ylläpitävä urheiluseura saa oman lajin sisällä olevilta ihmisiltä vaan koetaan vain että kentän pitää olla kunnossa ja minun sinne pitää päästä silloin kun haluan.
On varmasti ihmisoikeusnäkökulmasta totta että poliisien soittaminen paikalle viikkokisojen yhteydessä jonkun poistamiseksi aiheuttaisi lähinnä noloja tilanteita kaikille mutta jaksan ihmetellä edes yksittäisten ihmisten kohdalla että tällaisesta viitsitään edes nostaa meteli. Olen siis selkeästi trollauksen uhri koska suurin osa frisbeegolfareista on järkipäisiä ihmisiä eivätkä todellakaan ole tulossa pelaamaan silloin kun kentällä on kilpailut.

Oman näkemyksen yleistäminen on hieno asia. Teen varmasti näin itsekin vaikka olen siitä ihan erikseen pyrkinyt eroon. Jos minulla on jostain asiasta mielipide niin ei kannata olettaa että kaikilla edes lähipiirissä se mielipide olisi sama. Ei ole helppoa tajuta ettei välttämättä joka asiaan saa oikeasti tukea edes parhaalta kaverilta vaikka olisi esittänyt mielipiteen jo julkisesti "kaikkien mielipiteenä"

Tulipahan avautumista. Pahoittelut. Toivottavasti edes yksi neljästä lukijasta sai kiinni mistä puhutaan :)

Offline B_Spenser

  • Juniori
  • **
  • Posts: 97
    • View Profile
  • Oikea nimi: Thomas Mykkänen
  • Seura: Raaseporin korilla
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1985 on: 03.10.19 - klo:11:52 »
Ei se Nupsin peli siitä paljon huonontuis... ;)

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1986 on: 03.10.19 - klo:17:10 »
Mulla ainakin tuntuu vati menevän pahasti jumiin näistä jokamiehen oikeuksien vaatijoista Facebook ryhmien keskusteluissa joissa arjen sankari laittaa äänestystä tyhjien tölkkien sijoittamis paikoista.
Itselle ainakin viikkokisoihin mennään juuri siitä syystä että lieveilmiöt joita ei jaksa radoilla katsella todennäköisemmin loistavat poissa olollaan.
Korpeaa kummasti korvan pieliä.

Offline DJSigma

  • Täysjäsen
  • ***
  • Posts: 127
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1987 on: 03.10.19 - klo:21:10 »
Jostain syystä keskusteluun ei koskaan näyttäisi nousevan voiko Nummelan jalkapallokentälle mennä potkimaan kun NuPS pelaa siellä sarjapeliään. Ei tietenkään voi. Ihmistä joka vaatisi tällaista oikeutta pidettäisiin idioottina.
Tämä vertaushan nousi kyllä jonkun toimesta esille, että peliä varten on varmaan ihan varattu kenttä käyttöön, jolloin tietenkään sinne ei ole kenelläkään asiaa. Että eihän niitä viikkokisoja varten ole mitään varauksia tehty, ja silloin pitää saada tehdä niinkuin haluaa...

Mutta eihän sen tarvitse olla mikään sarjapeli. Jossain kentällä on kuustoista jamppaa pelaamassa höntsäfutista. Kenellä tulisi mieleen mennä sinne kentälle oikeuksiinsa vedoten, vetelemään yksinään pilkkuja? Tai heittämään keihästä, kenttä kun sattuu olemaan myös yleisurheilukäyttöön? (Tämä esimerkki ei muuten ole kaukaa haettu, olen todistanut keihäänheittäjän reenejä ja futaajien alkulämmittelyjä samalla nurmella. Kyllä ne sinne mahtuu, kun kaikki huomioi toisiaan.)

Offline Flick Maniac

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 4 848
  • Discmania
    • View Profile
    • Frisbeegolf Club Keinukallio
  • Oikea nimi: Mikko Setälä
  • Seura: FGCK
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1988 on: 06.10.19 - klo:11:40 »
Yep. Olen itsekin treenannut draivia nurmella sekä aidolls että teko- samaan aikaan futaajien kanssa. Pitää vaan kattoo että on silti turvallista ja kaikki mahtuu. Jos ei oikein enää mahdu saati jollain alkaa varatti vuoro, väistyn tolkun ihmisenä tietenkin. Ihan jo sillä että oma väline sattuu enemmän osuessaan, ja toiseksi oma yksilötreeni vie suhteettoman paljon tilaa vs useamman toisen lajin harrastat yhdessä.

Fribasuomi keskusteluista en ottaisi pulttia. Mulla on siellä muutamakin kategoria ihmisille, suoraan estämäni henkilöt joiden tekstit menee kaikkien rajojen yli ja kenen kanssa en halua vaihtaa sanaakaan, vähemmän sekot joita en ole blokannut mutten ota kyllä tosissaankaan, sit normaali ihmiset, muuten vitsailijat, muutamat kovat keskustelijat jne. Ylipäätään muutenkin netissä koitan olla triggeröitymästä mistään. Ne on kuitenkin vaan ihmisensirpaleita virtuaalisena siellä. Ja silloinkin kun saatan joskus kuohahtaa kirjottamaan vastaan jotain 9/10 kerroista deletoin viestin. Hittooko sillä voittaa, eikä todellakaan tarvi todistella tuntemattomille netti-ihmisille mitään.
Discmania Media Partner 2017-2019
Team Discmania, Discmania Ambassador

Link | P2 | Tactic | Origin | MD3 | MD4 | Anvil | Essence | FD | FD3 | Fortress | CD2 | DD3 | Rampage | Spirit
http://www.instagram.com/Crushing_Plastic
http://www.youtube.com/user/glaabaglooba

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1989 on: 08.10.19 - klo:10:12 »
Itse olen edelleen vaikuttunut lajimme kyvystä sopeutua ja ottaa muutkin ihmiset huomioon. Tästähän on alunperin ollut kyse. Ennen siis sitä kun kaikki pelaavat frisbeegolfia ja olemme vallanneet käyttöömme alueita jotka olivat aiemmin muussa käytössä. Itseä ainakin harmittaa kun lajin nyt aloittavat eivät ymmärrä kentän hoidon tapahtuvan edelleen suurimmalti osalti harrastajien kautta tai että ihan oikeasti meidän olisi otettava edelleen huomioon alueen muutkin käyttäjät.
Suurin osa meistä ihan oikeasti mahtuisi pelaamaan frisbeegolfia siellä missä on muitakin ihmisiä. Ei tule mieleenkään heittää kiekkoa sinne missä joku toinen ihminen on sektorissa. Pelaajamäärien kasvaessa selkeästi nousee meidänkin lajistamme rohkeasti esiin se itsekeskeinen mulkku joka näkee vain oman napansa ja muut voivat mennä helkkariin. Valitettavasti nämä lajimme edustajat näkyvät vaikka Frisbeegolf Suomessa varsin näkyvästi ja vaikuttavat monen näkemykseen asioista.
Lajin kasvu tuo varmasti parempia suorituspaikkoja ja näkyvyyttä, mutta silti se ei tarkoita että koko maailman pitää meitä väistää. Mahdutaan me kunhan vähän yhdessä mietitään asioita eikä hyökätä toisten päälle.


Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1990 on: 08.10.19 - klo:22:18 »
Taikapistepäivitys tuli ja meni. Nyt voi taas hengittää kun viime vuoden Lahden Protourin ratingit putosivat pois laskuista. Eipä siis ihme että nousua oli havaittavissa. Tällä hetkellä 960 taikapistettä tuntuu jotenkin selkeästi paremmalta kuin tuo 950 ympärillä pyöriminen.
Tänä vuonna käydään vielä kerran virallisissa kisoissa. Loppukuun kaudenpäättämisperinne Kroatiassa on oikein hauska tapahtuma josta käydään hakemassa taikapisteet talveksi.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1991 on: 10.10.19 - klo:14:21 »
Täällä ymmärtäjien keskuudessa on tietenkin helppo meidän viisastella. Ollaan oikeassa oman kuplan keskellä.
Niinkuin tietenkin omasta näkökulmasta ollaan. Harva meistä jotka ollaan mukana järjestelmässä, joko hallitustyöskentelyssä, kisahommissa tai raahaamassa kentällä risuja tekee sitä pelkästään siksi että saisi itselleen jotain.
Tokihan se on hienoa kun voi mennä kentälle ja hyvillä mielin olla sitä mieltä että tämän tekemisessä olen ollut mukana. Samalla sitten siksi se pää varmaan hajoaakin siihen pussikaljaporukkaan joka ei osaa nähdä edes sitä että oma osa voisi olla edes omien roskien vieminen pois kentältä.
En minä tosin jätä roskia olympiastadionin penkkienkään väliin vaikka tiedän että sieltä se maksettu siivooja tulee pelin jälkeen keräämään ne roskat pois.

Pelaaminen on kivaa.

Sitten kun palaa hihat siihen että mikään ei kelpaa tai riitä niin on syytä puhista hetki jossain muualla eikä välittömästi kommentoida jotain tyhmää. Itse yritän puuskutuksen jälkeen käydä katsomassa kuinka yleinen tämä mielipide on johon itsellä oli poikkeava mielipide. Aika usein sieltä löytyy pieni ryhmä joka piiskaa itseään raivoon ja huutaa vielä kovempaa. Sitten sivussaseisova yleisö katsoo sivusta että tätä mieltäkö me nyt sitten ollaan. Suurin osa meistä on edelleen järki-ihmisiä.
Sen huomaaminen on ajoittain tärkeää. Eikä aina helppoa :)

Pelihommista on ollut pientä luovaa taukoa. Seuranmestaruuskisat oli viime viikonloppuna ja nyt on jo torstai :)
Puuhakassissa on ollut töiden lisäksi nyt hieman tekemistä kun Liitopäiville valmistaudutaan samalla kun tehdään liiton visiota ja ensi vuoden budjettia toimintasuunnitelmineen.
Puolet hallituksesta on erovuorossa ja hienoista kiinnostusta on ollut hallituksen ulkopuoleltakin, joten tilannehan on varsin mainio.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1992 on: 11.10.19 - klo:09:43 »
Eilen Jenni Eskelinen laittoi päivityksen omasta kaudestaan analyysin kanssa. Jotenkin innostuin tuosta heti ja yritin muistella mitenkäs tämä nyt sitten meni omalta osalta. Vuodet on senverran samanlaisia keskenään, että piti hieman tarkastella tilannetta.

Koskapa nyt olen innoissani tästä niin jätetään Drava Forester pois kun se on vasta kolmen viikon päästä.

Kausi 2019 alkoi hieman alle 950 reitattuna.
Spring Mastersista ei ole oikein minkäänlaista muistikuvaa, mutta kaksi kertaa 970 reitatut kierrokset ovat olleet ihan mainiota tekemistä.
Toisena kilpailuna Tampereen protourilla ei oikein tullut onnistumisia. Tai oikeastaan ensimmäisen kierroksen 892 reitattu kierros johtui ihan vain siitä että yhtäkkiä en enää muistanut miten tätä peliä pelataan. Eikä ollut sitä tuuriakaan. Joten se kisa hävittiin ihan vain siinä. Kaksi viimeistä kierrosta meni sitten jotakuinkin omaan ratingiin. Onpahan nyt sitten pelattu sentterilläkin kisat. Vaikea oli. Kovin vaikea.
Kisahommissa on tuossa kohden tullut sitten jonkinlainen hieman outo tauko. Kuukauden tauko kesän alkuun. Ei ilmeisesti ollut sitten joko aikaa tai kisoja. Todennäköisesti ei aikaa. Seuraavaksi mentiin kuitenkin sitten Tyyniin. Tyynissähän oli sitten jo asiallista tekemistä. Varsinkin viimeinen kierros Fordilla oli hyvää pelaamista. Muistan sieltä lähinnä sen, että heitin Buzzzia ihan törkeän hyvin. Olisi ehkä pitänyt tyytyä enemmän pelaamaan pelkällä Buzzzilla, mutta 1000 rating antoi mahdollisuuden kisan voittoon. Hämiksen hieman heikompi kierros tarkoitti tosiaan sitä että meikäläinen meni sitten voittamaan koko kisan. Palkintojenjaon yhteydessä arvottiin vielä lainakäytössä olleet Zucat ja voitin vielä sellaisenkin. Joten ne kisat meni oikein kivasti.
Fordilta jäi mieleen että pelasin siellä saman tuloksen muistaakseni kuin Eagle. Joten eihän se voi huonosti olla. :)

SM-kisat pelattiin Kaatiksella. Tässä kohtaa on jo analysoitava että tähän väliin ehdin majoittaa Seth Munseyn joka vakuutti meikäläisen lämmittelyn tärkeydestä. Jälkikäteen ajateltuna oli tyhmää tulla tältä osin järkiinsä. Koskapa aloitin edes jonkinlaisen lämmittelyn niin kädet alkoivat liikkua enemmän ja heittäminen meni vähän uusiksi. Tämä valitettavasti näkyi Kaatiksen tekemisessä. Heittojen linjat olivat vähän sinnepäin. Käytännössä omaan ratingiin pelaamalla ei SM-kisoista saa kuin kokemusta. Sijoituksena surkein sijoitukseni koskaan. 14. Selkeä pettymys kun ottaa huomioon että oltiin kuitenkin kotikentällä.

Viikko SM-kisoista oli sitten Heinäpaali. Samantyyppistä ongelmaa eli ei ollut aikaa opiskella uusia liikeratoja ja ahdistusta meinasi olla ilmassa. Muistan että toiveita oli ilmassa koska heittäminen tuntui muuten hyvältä paitsi ettei oikein osunut mihinkään :)

Oulun protourin kisasta muistan alkuhässäkän. Samat vaivat olivat vielä ilmassa mutta tässä kohtaa muistan jo ymmärtäneeni että nyt pitää vain heittää ja keskittyä löytämään linjat uudelleen. Ehkä oli hieman turha reissu kun ei oikein onnistumisia ollut täälläkään.

Sitten alkoi ehkä hieman hahmottua miten tätä peliä pelataan. Ensimmäinen flex start koskaan ja milloinkaan sattui Nummelanharjulle. Peli kulki kivasti ja tutulla kentällä kykenin hyödyntämään tilanteen pelaten tonnin kiessin ratingia nostamaan.
Nyt oltiin jo tilanteessa jossa erikseen ei tarvinnut miettiä onko lämmittelystä haittaa heittämiselle.

Karkkilassa on kiva pelata vaikka sieltä ei oikein onnistumisia aina ole tullutkaan. Jostain syystä siellä tuntuu osuvan juuri niihin puihin mihin ei kannattaisi. Tällä kertaa kuitenkin peli oli kohtuullisen hanskassa ja selvästi oman ratingin yläpuolella pelattiin. Ei vain riittänyt kun loppui patterit viimeisellä kierroksella.

Tahkolla tuli käytyä protourin viimeisessä osakilpailussa. Muistan kuinka ihmeteltiin treenikiessin jälkeen että miten ihmeessä nämä ratingit voi olla täältä näin alhaisia, mutta selkeästi jokainen pelattu kierros toi uusia ajatuksia siitä miten tuota kenttää pelataan. Tykkäsin vaikka siellä selkeästi olikin monta sellaista väylää jossa tällainen slowhand oli lähinnä ongelmissa. Ensimmäisen kierroksen heikko suorittaminen näkyi tuloksessa ja muistankin painineeni lopussa sen kanssa ettei mennä alle 900 :)

Kauden tähän saakka viimeinen kilpailu Kaatiksella oli Syysmyrsky. 10. Syysmyrsky oli ensimmäisen kierroksen osalta mainio. Ei montaa miinukselle pelattua takatiikierrosta löydy meikäläiseltä kilpailuissa joten ollaan siitä iloisia. Melkein tonni tarjosi kyydin ykköskorttiin. Toisen kierroksen kohellus olikin sitten aikamoista. Ei mitään hajua miksi, mutta ei vain kulkenut. Kierroksen loppuun paukutellut pirkot antoivat kuitenkin 948 ratingin joten päästiin melkein kuiville.

Kokonaisuutena pelaaminen oli tasaisempaa kuin edellisenä vuonna. Vain yksi alle 900 reitattu kierros joita oli edellisenä vuonna enemmän kuin aiemmalla uralla yhteensä. Kun sitten päästiin 2018 vanhoista synneistä eroon niin saatiin rating nykyiselle 960 tasolle joka ei tunnu yhtään pahalta.
Pelaaminen itsessään tuntuu kuitenkin olevan sellaista, että liikaa on varianssia. Hyvin pelaaminenhan on ihan helppoa kun sattuu kohdalle, mutta käytännössä sitten kun tulee niitä mustia hetkiä joita usein on helppo kaivaa Metrixin tilastoista niin ei löydy keinoja niistä eroon pääsemiseen. Olen yrittänyt keksiä miten saisin nuo mustat hetket lyhennettyä koska ei niistä huonoista heitoista eroon pääse. En ole osannut niitä suoraan yhdistää mihinkään.
Nyt ollaan kuitenkin selkeästi tilanteessa jossa Ouran käyttäminen antaa mahdollisuuden valmistautua kisapäiviin paremmin. Ainakin on tiedossa ettei edellisenä iltana kannata kovin myöhään syödä ja saunoa. Alkoholin käyttäminen ei ole kovin suurta omalla kohdalla, muttei niitä saunaoluita kovin montaa kannata siihen kisaa edeltävään iltaan jättää juotavaksi. Ehkä tämä tulee olemaan jatkossa sellainen asia johon pystyy jollain tasolla kiinnittämään huomiota.
Lämmittelyhommia olen ajatellut hieman laajentaa niin että oikeasti rakennan jonkinlaisen paketin jonka pyrin suorittamaan ennen kierroksia. Ei varmastikaan ole tällä iällä haitaksi vaikka kroppa olisi vähän valmiimpi pelaamiseen.

Tulevaisuutta varten olisi varmaan hyödyllisintä treenata sitä puttaamista. Ehkä jotain muutakin, mutta kyllä tämä meikäläisen harrastaminen enimmäkseen edelleen taitaa olla sitä että pelataan. Ei vain tunnu riittävän motia aktiiviseen treenaamiseen. Välillä löydän itseni puttikorilta joko kotoa tai mökiltä. Pitää vain mahdollistaa se että kun treenaamiskohtaus iskee niin on heti mahdollista mennä treenaamana. Eli puttereita ja kori esillä.
Saattaisi siis olla että voisin olla parempi. Näyttäisi kuitenkin siltä, että en ole ihan valmis maksamaan sitä hintaa jonka se vaatisi.

Juuri nyt olen muuttanut takaisin kotiin mökiltä ja kaivelen jostain motivaatiota sen salitreenaamisen aloittamiseen jonka ennen mökille muuttamista sain tehtyä. Jotenkin nyt tuntuu että jotain tekosyitä löytyy jatkuvasti sille ettei tule vain lähdettyä.
Tästä kirjoituksesta voimaantuneena taidankin lähteä salille. Jos se vaikka siitä.

Ei tästä nyt isompaa valaistumista tullut. Kisoja alkaa olla takana senverran "uralla" että menee hieman sekaisin mikä kisa oli minäkin vuonna. Voittoprosentti ei ole kovin häävi meikäläisellä, joten meikäläisen puolesta ei välttämättä kannata kovin isoja vetoja lyödä yksittäisissä kisoissa :)
Taso nousee vanhuksissa koko ajan eikä vieläkään kannata alkaa pidättelemään hengitystä seuraavaan luokkaan siirtymisen kanssa. Kilpaileminen on oikein hauskaa ja on hienoa huomata että kun pelaan hyvin niin pärjään vielä näissä kekkereissä. Ei vain ole mahdollista pelata yhtään huonoa kierrosta jos haluaa kisan voittaa.

Ei tämä siis taida tästä miksikään muuttua, joten nautitaan vain pelaamisesta. Se on helppoa koska se on niin siistiä.
Selkeästi kuitenkin haluan kilpailla koska se on aivan eri asia kuin vain vippailu. Vaikka koenkin että pelaaminen on tärkeämpää kuin voittaminen, se ei tarkoita ettenkö haluaisi voittaa. Itselle kuitenkin on tärkeintä se mahdollisuus osallistua ja pyrkiä mahdollisimman hyvään suoritukseen.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1993 on: 11.10.19 - klo:11:32 »
Pakko myöntää että edelleen salilla käyminen on jotain mistä on vaikea nauttia. Toisaalta vääntäessäni siellä huomasin olevani itseeni varsin tyytyväinen. Lähinnä siis siksi että tuli lähdettyä.
Pitäisi keksiä mistä tuolla saisi jotain riemua irti. Iso huomio oli että sai taas pienentää painoja. Eli ei näillä normielämän kuvioilla pidetä yllä sitä hentoista lihaskuntoa minkä ehti keväällä rakentaa.

Tämä on ehkä mielenkiintoisin prosessi omassa elämässä tällä hetkellä. Miten ylläpitää "intoa" käydä salilla.
Jotain pitää keksiä koska on ihan selkeää että tämänikäisenä pitää vääntää kuolemaa vastaan jo ihan tosissaan jos aikoo hallita kroppaansa mahdollisimman pitkään.

Huomaan että olen hieman tekniikan orja. Laitoin Sportstrackerin päälle treenin ajaksi ja huomasin pukuhuoneessa harmittelevani kun se ei ollut yhdistänyt kelloon. Harjoitus tuli merkattua, mutta jostain syystä syke ei rekisteröitynyt. On jotenkin ihan hienoa treenin jälkeen realisoida itselleen että on tullut jumpattua kun näkee keskisykkeen ja kaikki sellaiset hienot. Muutenhan ei välttämättä tietäisi treenanneensa :)

Toisaalta tuo tekniikka kyllä saattaa paljastaa itselle jotain sellaista mitä ei automaattisesti osaa päätellä. Nyt kun tuota sormusta olen roikottanut sormessa niin ei taida olla enää valikossa laittaa illalla saunaa päälle ja lähteä salille. Taidan mieluummin nukkua paremmin.

Offline letiss

  • Täysjäsen
  • ***
  • Posts: 132
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1994 on: 11.10.19 - klo:14:33 »

Toisaalta tuo tekniikka kyllä saattaa paljastaa itselle jotain sellaista mitä ei automaattisesti osaa päätellä. Nyt kun tuota sormusta olen roikottanut sormessa niin ei taida olla enää valikossa laittaa illalla saunaa päälle ja lähteä salille. Taidan mieluummin nukkua paremmin.

Onnistuuko bodaus sormuksen kera ?

Olen tästä jo Arille avautunut, mutta sopii tukemaan tuota ylläolevaa tilinpäätöstä. Pelasin kesän kohtuullisesti SM kisaan asti, mikä luonnollisesti oli THE TAPAHTUMA tälle kaudelle, kotikenttä ja kaikki. Se meni hyvin ja maha oli täynnä, sitten selkä hajosi ekan kerran elämässä ja kuukauden tauko. Sen jälkeen draivi hävisi totaalisesti. Epätoivoa ja hammasten kiristystä, olen kokeillut kaikkea mahdollista paikaltaan heitosta alkaen, mutta ei toimi. Ihmismieli on ihmeellinen, kun antaa ajatuksiin tulla sen faktan, että draivi on hukkunut, niin sittenhän se vasta onkin hukkunut.