Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Rakkaudesta lajiin  (Luettu 294373 kertaa)

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 990
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1380 : 08.12.17 - klo:12:39 »
No niin. Facebookissa on päässyt näkyville video Tyyni 2017 jossa meikäläinen seikkailee.
Ajattelin katsoa videon ihan rauhassa, linkittää tänne ja arvioida omaa tekemistä ihan vain sitä kautta mitä näkee.

Poissa TaneT

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 827
  • Profiili
 • Seura: TT
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1381 : 08.12.17 - klo:12:42 »
Ainakin Zone lähärit on täyttä timanttia :) Hyviä videoita ja mielenkiintoista katsottavaa!
Judge Kruunu Slammer | Claymore Verdict Justice | Thief Culverin Felon Ahti | Trespass Enforcer

Poissa gunners

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 311
  • Profiili
 • Oikea nimi: jari väyrynen
 • Seura: KKpBats
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1382 : 08.12.17 - klo:14:53 »
Ja kun ne on tarpeeksi hyviä niin ei tarvitse miettiä puttia ;)

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 990
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1383 : 08.12.17 - klo:15:47 »
Aloitetaan. Yritän tässä samalla katsoa väylä kerrallaan ja kommentoida jotain älykästä.
Pitänee varmaan tuolta jostain kaivaa tunnelmia mitä on aiemmin latonut tiskiin.Video on jaettu kolmeen osaan, joten ei tässä joudu liian isolle rasitukselle kukaan.

1. Kylmä on näköjään ollut kun sortseissa pärjää mutta paitaa pitää olla useampi. Itsehän olin tässä porukassa heikompaa osastoa kun siellä oli kovaa poikaa mukana.
Vaikea väylä itselle, varmaankin putterilla olisi voinut saada laskeutumaan nätisti suoraan. Yritin kuitenkin FLX Buzzzilla joka lähtee kivasti sentään aukkoon, mutta on aika varovaisen näköinen tuuppaisu. Korin lähistöllä työskentely on surkean varmaa kun tuo ensimmäinen putti ei edes näytä yritykseltä.
Kolmonen kuitenkin.

2. Tähän DDx lähtee mallikkaasti. Yläkroppa näyttää olevan niin jäykkä ettei uskoisi siellä olevan liikkuvia osia ollenkaan. Tämä heitto osuu kuitenkin nappiin ja painuu metriin. Aika hyvä.

3. Pakko myöntää etten muuten muistanut ollenkaan että tätä riemua oli joku kuvaamassa.
Tämä väylä oli sellainen jossa meikäläisen ei juuri kannata yrittää mitään. Rauhallinen draiverinykäisy pellolle jättää juuri sopivan Zone-foren paikan. Helppo kolmonen.
Kuten videolta näkyy niin tuossa oli tuollainen outtioja juuri sopivasti suunniteltu siihen mihin kiekot putoaa.

4. Sitähän pääsi avaamaan ekana kun herra Gouge avasi outtiin edellisellä väylällä. Oikeastaan  aika hyvän näköinen perusheitto tuollaiseksi loivaksi annukaksi. Tarkoituksena oli päästä vain kentälle ja senverran pitkälle että kolmosen pelaaminen on yksinkertaista. Tässä kohtaa oli tarjolla toki nykäistä oikein huolella, mutta näköjään olen malttanut olla tekemättä niin. Vähän ihmeellisen näköinen "lähestyminen" näytti olevan. Ehkä jonkinlainen 10% yritys. Ei mennyt joten peruspelillä mennään.

5. Avauksessa Glow FLX Buzzz lähtee liian ylös joten ehtii feidatakin minne sattuu. Eihän tuo nyt hyvä heitto ole. Aika vajaan näköinen veto. Itsellekin näköjään ehdin antaa jo videollakin palautetta hiljaisesta heitosta. Pakotettu venytysfore Zonella on melkein hyvä, ei vain ihan tarpeeksi laita kulmaa. Menihän se tarpeeksi lähelle kuitenkin.

6. Avauksessa jo näyttäisi vähän siltä että yritetään heittää sitä kiekkoa. Annukkaa on vähän reilusti, mutta sehän johtuu enimmäkseen siitä että tuonne vasemmalle ei saa mennä missään tapauksessa. Mieluummin huono heitto oikealle kuin melkein hyvä vasemmalle metsään. Reilun kympin putti ei oikein näytä yritykseltä. Ihan ok peruspeliä tähän asti.

Omat kommentit kierroksen jälkeen näyttivät aika samantyyppiseltä. Tuollaista pelailuahan tuo on.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 990
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1384 : 08.12.17 - klo:16:12 »
Väylät 1-6 menivät edellisessä videossa joten painetaan se toinen tähän sujuvasti perään.Tässä kohtaa ollaan sitten siinä tilanteessa jossa pelkästään videolta ei kaikki näy. Nyt olisi ollut tarpeen päästä sinne pieneen päähän sisään. Sattuu nimittäin tällä videolla senverran kaikenlaista ettei oikeastaan haluaisi edes katsoa.

7. Ensimmäinen avaus on jonkin muun ja sisältää jälkikäteen hauskaa äännähtelyä. Itse kykenin kuitenkin livauttamaan oman kiekkoni myös puuhun, joten se kiekko joka tulee sitten ulos metsästä huonona annukkana on toinen heitto. Sitten joutuu tyytymään Zone-foreen joka sentään toimii.
Nelonen tähän taisi tuntua pahalta. Nythän sitä ei enää edes muista. Peruspelin pelaaminen on kuitenkin unohdettu siirtymällä ja siirrytty suomalaiskansalliseen mustaan hetkeen.

8. Jonkinlaista grippariongelmaa hoidettiin tässä kohtaa vaihtamalla pelikirja foreen. Eihän se häävi ole tuo avaus joten joutuu tyytymään siihen foreZoneen saadakseen kolmoisen.
Aika lyhyt veto tuossa foressakin.

9. Sitten tätä voisi analysoida aika pitkäänkin. Nopeasti katsottuna kaveri heittää lyhyellä vedolla sitten kuitenkin kovaa. Jää sitten käteen. Saa sitä kättä siinä tuijotella. Kävi vielä tuuri ja tuli pois pusikosta.
Sitten varsin rauhallisen näköinen kakkosheitto saa aikaan samanlaisen gripparin. Kolmosheittoa ei näytetäkään, mutta nelosta korttiin. Huhhuh. Tämä se on ollut jo aikamoista menoa.

Suora lainaus aiemmasta tekstistäni
9. Alamäkeen Buzzz ei riitä, joten kulunut DD käteen. Rauhassa piti heittää. Niinpä.
Grippari rumasti oikealle ja puihin. Käy tuuri kun pomppaa takaisin väylälle. Sitten vähän hengitysharjoituksia. Buzzz käteen ja sekin jää näppiin. Ei niin pahasti kuin edellinen, mutta jää kuitenkin. No niin, nytkö tämä meni tällaiseksi. Saakelin saakeli. Putteri korin alle ja nelonen korttiin. Eihän se ole kuin nelonen, mutta aika heikkoa tekemistä. Auts. +1

10. Tässä sitten pikku puuskuttelun jälkeen parempi avaus. Tällä ei tosin mitään yritettykään.
ZoneFore alle ja kolmonen korttiin. Rauhallisemman näköinen heitto.

11. Eihän tuo mun fore mikään pitkän vedon fore ole, mutta nyt lähti paremmin veto läpi. Kohtuullisella saatolla päästiin liikkeeseen mukaan. Komediaksihan tämä vain menee kun musta hetki alkaa olla vähän liian pitkä. Kolme kertaa piti ihan putata että sai homman valmiiksi. Perinteinen kakkosnelonen on varmasti lämmittänyt mieltä tässä.
Varsinkin tuo kakkosputti näyttää lähtevän aika takaa eikä se ole ihmekään että se menee oikealta ohi. Ensimmäisessä tuulenkin olisi voinut ottaa huomioon.

12. Vähän jo epätoivoisen näköistä heittämistä. Matka on vähän pitkä ja outtiakin on, mutta pakkohan se on yrittää. Aika kauhean näköistä. Tuosta saisi hyvän malliesimerkin johonkin.

Kolmatta videota odotellessa. Ei tästä nyt ihan niin paljoa irronnut kuin kuvittelin.
Näyttää olevan jäykkä kaveri heittämässä, ei se mikään ihme ole että se ei mene pitkälle.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 990
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1385 : 17.12.17 - klo:13:35 »
Sunnuntain ratoksi hoidetaan ikävät velvollisuudet loppuun ja käydään läpi Tyyni-videon viimeinen osa.
Kommentointi omasta pelaamisesta ei ole kovin helppoa, joten tämä on vähän pakkopullaa. Käydään kuitenkin.Väylä 13
Kenties meikäläiselle helpoin väylä. Forella perusheitto sinne johki. Tuosta videolta kun katsoo niin näkee kilometrin päähän ettei tarvitse keskittyä. Firebirdillä järkyttävä hysse todellakin sinne johki. Tarpeeksi kovaa, mutta kauheassa hyssessä. Jos laittaa äänet kovalle voi kuulla lyhyen tuskastuneen kommentin heittäjältä. Putti ei ole kisan huonoin, mutta eihän se mene. Tällaiset pakkokakkoset pitää vain poimia.
Onneksi ei ole valmentajaa, olisi tullut syystä  aika paljon paskaa tästä.
Aika paljon on tuskaa ilmassa, näkee kilometrin päähän.

14.
En keksinyt tähän oikein mitään. Forella aukkoon ja kolmosta pelaamaan. Pojat on siinä vähän kolistelleet puihin. Fore osuu aukkoon, mutta nouseehan se ylös. Ei mikään häävi heitto.
Polvelta on heitetty paljon lähäreitä tälläkin kierroksella, joten Zone-fore kulkee niin että helppo kolmonen ja kyyninen kommentti pelaamisesta tallentuu videolle.

15. Taas helppo perusheitto. Tässä toisaalta pääsee näkemään kun Ville Piippo hieman yllättäen heittää bäkkäriä. Oma perusheitto on kymmenisen metriä lyhyt eli ihan liian hysseen lähtee. Se, ettei putti mene ei varmaankaan yllätä ketään. Toisaalta ylärautaan napsahtaminen on kivampaa kuin alarautaan.
Aika epätasapainoisen näköinen putti kuitenkin. Näyttäisi olevan vaikeaa kun on vaikeaa.

16. Taas helppo perusväylä. Ei voi olla näin vaikeaa. Pitäisi heittää oikealle, jotta saa feidata vasemmalle. Heitto lähtee liian aikaisin kädestä ja painuu vasuriin. Sieltä tulee sitten kerrankin jollain lailla kunnollinen putti ja pelastuskakkonen. Ei tuo varmalta näytä, mutta itseä ei ihmetytä se ollenkaan.

17. Kierros on jo mennyt, joten voi hyvillä mielin vähän yrittää. Kommenttiraidalla on iso ähkäisy kun kovaa heittäminen vie kiekon oikealle. Sieltä sitten 25m "putti" lipsahtaa sisään ja nollaa tilanteen.
Hämis kokee hieman epäreiluutta korin sylkiessä ja Ville pistää putin draiverilla sisään.

18. Fore lähtee jo suuntaan, mutta tietenkin rollaa rinteen alas. Eipä siinä sitten ole paljon muuta kuin poimitaan väylä pelatuksi ja mennään kahvilaan ihmettelemään, että mikä siinä nyt on niin ihmeellistä.

Kaikenkaikkiaan löysän näköistä pelaamista eikä keskittyminen ole siellä päinkään. Tällaista pitäisi pystyä välttämään. Parilla tuuriputilla kuitenkin jotain 940 reitattu kierros. Eli taikapisteitä aika paljon enemmän kuin ansaittu.

Eilen käytiin Villen kanssa ihmettelemässä parikisoissa Lohjalla. Onnistumiset oli vähissä. Räntäsade loppui kivasti eikä ollut mitään erityistä syytä miksi me pelattiin niin heikosti. Bestshotissa kuitenkin kaksi bogia eikä tarpeeksi onnistumisia. Ehdittiin jo kierroksen aikana asiaa ihmetellä ja kotimatka käytettiin tähän analysointiin. Ikävintä oli tietenkin ettei se oikein lähtenyt ikinä käyntiin, joten olihan se pelipäivä.
Itseltä taisi jäädä frisbeegolf tältä vuodelta tuohon kierrokseen. Joulua pukkaa ja kesäloma alkaa.

Tänään vielä mietitään liiton asioita kokouksessa, joten frisbeegolf on silti mielessä.


Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 990
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1386 : 03.01.18 - klo:12:15 »
Loma.
Matka maailman toiselle sivulle, lämpimään. Erinomaista.

Toisaalta taas ollaan aika monen liiton prosessin kanssa isoja juttuja tekemässä, joten yhteys Suomeen on aktiivinen. EtäPJ toivottavasti toimii hyvin, kriittisimpänä akuutissa tilassa oleva toiminnanjohtajan valinta osuu nyt pahasti kauan sitten valitun loman kanssa päällekkäin.

Perinteisesti lomalla haetaan nöyryyttä. Yleensä pelaamalla golfia.
Paikalliset kentät ovat jo tuttuja, joten sokkona ei joudu mihinkään. Eilen käytiin pelaamassa useita kertoja Aasian hienoimmaksi kentäksi valittu Black Mountain. Ruotsalaisomisteinen kenttä on kyllä hieno paikka jossa kaikki on viimeisen päälle ja vuosi toisensa jälkeen lisätään yksityiskohtia.
Vuoden poissaolon jälkeen muutama vuosi sitten väylän vasemmalla puolella oleva noin 150m pitkä kukkula oli muuttunut järveksi. Hämmentävää, mutta kaikkea voi tehdä :)

Pelihommat on menneet yllättävän hyvin vaikka nöyryyttä on jo ehditty hakea katsomalla tarkkaan kengän kärkiin lyönnin jälkeen, josko se kadonnut lyöntitekniikka löytyisi sieltä.
Pelipäiviä ehtii tulla useita, joten toivottavasti jotain rutiinia saisi :)

Mainiota uutta vuotta sinne.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 990
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1387 : 08.01.18 - klo:04:42 »
Lyhyesti itselle muistiin. Eilen tapahtui se mitä on tapahtunut joskus fribassakin.
Ensimmäinen väylä par hyvillä lyönneillä, toinen väylä par hyvillä lyönneillä, kolmoselle bogey ja sitten sellaista hyvää lyömistä seitsemisen väylää. Olin jotakuinkin +4 seitsemän väylän jälkeen, mikä on hyvää peliä meikäläiseltä.

Sitten. Tiille. Ei mitään erityistä, mutta avaus oikein kunnolla vasuriin ja suoraan metsään. Oho, kolmas lähtee tiiltä. Ei hätää kun nyt kulkee. Samanlainen lyönti samaan suuntaan eikä mitään hajua miksi. Viides lähtee tiiltä. Laitoin vielä kolmannen sinne metsään ja seiska lähti vähän paremmin mennen kuitenkin suoraan lampeen. Huppista. En vieläkään tiedä mitä tapahtui, mutta menihän aika ihmetellessä sitten loppu kierros.

Kaksi juttua. Jotain pitäisi pystyä tekemään heti. Ei noin. Toinen juttu on se, että ei pitäisi ihmetellä sitten enää ja pilata sitä kierrosta siihen vaan palata tekemään suunniteltua asiaa.
Tälle asialle pitää edelleen uhrata aikaa. Jos tuosta veivaamisesta pääsee eroon niin säästäisi varmasti muutaman suorituksen loppukierrokselta.

Poissa JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 552
  • Profiili
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1388 : 10.01.18 - klo:09:09 »
Ei ole helppoa syiden löytäminen tekniikkavirheelle ja rutiinin luominen sekä itself luottamuksen kasvatus siihen, että konttaamisen jälkeen palaa normisuorittamiseen. Osaava tekniikkavalmentaja auttaisi caddynä, kun sitä ei aina ole, on tarve itselleen hankkia analyysitiedot ja heiton/lyönnin korjauskokemus. Usein takana on niinkin yksinkertainen asia kuin jäykistymisen seurauksena tuleva liikeradan rajoitus ikälukkapelaajissa. Ikään kuin rutiinin hankinta ja keskittyminen rutiinin normaalilla toiminnalla ei olisi riittävän vaikeaa kaikille. Ikä ei tule yksin.

Ei ole synti haukotella ja ravistella käsiä fribassa ja pitkien selkälihasten hieronta puuta vasten. Joillekin peffa myös. Juujuu mulla on aivovammaan.verrattavaa ohjausvaivaa kompensaationa nilkka- ja polvivammalle, mistä on seurannut vaivoja jalkapohjasta ranteeseen monessa paikassa. Ristiselän lihakset krampanneet kesken forea, kun lantio jumissa ja siihen vaikutti muun ohella paikoin peffan kireys. Huolimatta yli normiväestön venyvyydestä. Fribaajalle lantio on tärkeä ja mobilisaatioharjoitukset ovat hyvästä rautakankiselän rentouttamiseksi. Toistettavuus paranee, kun ei ole heikkoa lenkkiä ketjussa. Lantion toimintavaje on tappoa fribassa.

Kung fu tv sarjassa sanottiin valaiseva asia, jonka shaolinin puhtainta jäljellä olevaa kung fun muotoa harrastava kaveri allekirjoitti. Kuulemma on vaikeaa voittaa vastustajaa, joka liikkuu täydellisesti. On vaikeaa mokata, jos liikkuu täydellisesti. Nimimerkki opettelen kävelemään uudestaan... Jalat harittavat ulos, tuppaan kävelemään ja heittämään suorapolvisena turhan helposti. Kuin juuri kävelemään oppinut. Päkiälle nousukaan ei hitaissa vauhdeissa ole helppoa. Läski pötsissä hyllyy, kun rentoutan coren. Vasta rentous lantion uudelleenmobilisoinnin jälkeen mahdollisti muuten oikeaoppisen kävelyn, mitä nyt jalat harittavat. Kun liikeratarajoitus on haitannut vuodesta 92.

Jos niin perustavat asiat kuin kävely mättää, on vähän heikko pohja heitolle. Kuin heittäisit joka kerran eri tavoin pettävältä alustalta. Sopii kokeilla, mitä tulee, kun juoksee tasapainolaudalle ja heittää siltä. Nivelet jumissa lihakset krampissa vajain liikeradoin. Varoitus, vitsailin, tuossa on selvä vammautumisriski, tämä on ajatusharjoitus. Ongelman havainnollistamiseksi.
« Viimeksi muokattu: 10.01.18 - klo:09:11 kirjoittanut JanneRäsänen »

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 990
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1389 : 13.01.18 - klo:12:13 »
Tänään taisin keksiä jotain.

Oli vähän hankalaa Banyan golf clubin kentällä. Mietiskelin kovasti ennen seuraavaa lyöntiä, että mikä on pielessä. Yhtäkkiä päässä välähti. Ehkä ei olekaan kyse siitä mitä tein väärin vaan siitä mitä teen seuraavalla lyönnillä oikein.

Jos osaa sen perussuorituksen ja tietää miten se tehdään niin ehkä pitäisikin miettiä miten se tehdään oikein. Eli ei mietitä mitä on jo tapahtunut vaan mitä tehdään tulevaisuudessa.
Jos oltaisiin terapiassa niin tätä sanottaisiin ratkaisukeskeisyydeksi. Keskitytään enemmän tulevaisuuteen kuin menneisyyteen.

Tätä pitää miettiä ja kokeilla. Ei tietenkään ole ihan yksinkertaista lakaista jotain maton alle, mutta voisi olla positiivisempaa miettiä mitä aikoo tehdä kuin sitä mikä meni jo pieleen.

Ehkäpä tosiaan uhraan tähän muutaman ajatuksen. Vaikuttaisi loogiselta. Pitää vain keksiä miten se tehdään.

Poissa JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 552
  • Profiili
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1390 : 13.01.18 - klo:19:47 »
Duoda duoda, olisiko vastaus siihen, mitä pitää tehdä oikein ensi kerralla rutiinisuoritukseen palaaminen? On toki hyvä tiedostaa, mitä teki väärin äsken, jotta voi varoa rutiinista poikkeaman toistoa. Sihhen voi ja mielestäni kannattaa keskittyä mokan jälkeisessä heitossa, jottei luo sarjamokaa. Heikommin rutiiniinsa luottava voi kuvitella, että olisi joku ongelma olemassa, joka häiritsee siitä eteenpäin. No onhan sitä, kun juurI loi mielessään itsevarmuutensa nakertavan mörön tyhjästä perusteetta. Ei kannata psyykata itseään, vaan keskittyä kulloiseenkin heittoon.

Poissa letiss

 • Juniori
 • **
 • Viestejä: 61
  • Profiili
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1391 : 15.01.18 - klo:08:33 »
Tämä oli niin mukavan leppoista luettavaa. Janne Räsänen, ettet nyt vain olisi ymmärtänyt tätä "rakkaudesta lajiin"
päiväkirjaa hieman väärin ? Olisiko mahdollista kirjoittaa vaikka ansiokkaita tekniikka vinkkejäsi johonkin omaan
osioon ? Arin humoristiset itsensä ruoskimiset ei ehkä sittenkään kaipaa monen A4:n ruotimista oikein tekemisestä ?


Ja tämä pelkällä rakkaudella.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 990
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1392 : 18.01.18 - klo:09:05 »
Paluu kotiin on aina mukavaa. Varsinkin jos on ollut tarpeeksi kauan pois.
Frisbeehommat menevät eteenpäin vaikka pj olisikin vähän maailmalla. Nykyaikaiset yhteydenpitovälineet on kyllä hieno keksintö. Erilaiset ryhmäkeskustelumahdollisuudet mahdollistivat liiton uuden toiminnanjohtajan valitsemisprosessin vaikka olinkin Thaimaassa.
Valinnalle tuli käytännön syistä kiire ja onneksi saatiin prosessi sekä luotua että vietyä läpi.
Paikanpäällä ehdokkaita haastatelleet pistivät todella itsensä likoon nykyisen toimarin kanssa ja saatiin valaiseva kuva ehdokkaista.
Valintatilanteet erilaisista vaihtoehdoista pistävät miettimään ja samalla tuli käytyä sekä keskustelua liiton visioista että arvoista. Tällainen keskustelu on aina tarpeen.

Liiton toiminnanjohtaja menee siis vaihtoon ja uuden toimarin kanssa lähdetään tekemään sekä vanhija että uusia juttuja. Erilaisia prosesseja on pistetty jo viime vuonna alulle ja kilpailutoiminnan ohella liitto mielestäni suuntaa yhä enemmän vakaaksi ja vakuuttavaksi toimijaksi liikunnan järjestökentällä. Tästä kehityksestä kertoo jo sekin, että hakijoissa oli kokemusta, näkemystä ja näkyä siitä mihin ollaan menossa. Parissa vuodessa on otettu harppaus eteenpäin, ja isokin.
Miksulle kuuluu iso kiitos tähänastisesta, mies astuu nyt omalla urallaan eteenpäin. Onnea sinne.

Kilpailutoiminta pyörii nykyään koko vuoden, mutta onneksi on jonkinlainen suvantovaihe. SuomiSport on osa liiton kehittymistä, mutta toki vasta sitten kun se saadaan täysimääräisenä käyttöön. Painetta luodaan jatkuvasti siihen suuntaan, joten eiköhän se kohta jo siitä. Viiden vuoden päästä naureskellen jo muistellaan tätä synnytysprosessia.

Luntakin näyttää tulevan senverran, että oma pelaaminen taitaa olla vähän tauolla. Heittokäden nimettömässä onkin jokin rustovaurio joka ei kovastikaan pitänyt siitä kun golfmailalla löi maahan kovaa. Katsotaan jos se vaikka pikku levolla rauhoittuisi.


Poissa gunners

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 311
  • Profiili
 • Oikea nimi: jari väyrynen
 • Seura: KKpBats
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1393 : 18.01.18 - klo:11:06 »
Tervetuloa takaisin lumikenttien valtakuntaan!
Ja antoisaa tätä vuotta niin frisbeegolfin kun oikeankin elämän saralla!

Poissa JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 552
  • Profiili
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1394 : 18.01.18 - klo:15:02 »
Onneksi on aikaa parannella ja lämpimällä Arin mitoille heittää kahdella sormella kiekon alla, jos ei ole märkää.

Jounin avautuminen oli niin off topic, etten paneudu siihen kuin osin tangeeraten Arille kysymyksen esittäen, jotta saadaan keskustelu takaisin Ariin. Kun Arin osiosta on kyse.

Jouni on jatkumo jostain 2009 tai -10 paikkeilta alkaneesta ja vielä viime vuonnakin facepalmia aiheuttaneesta minuun kohdistuvasta mustamaalauskampanjasta. Kun moni ei ole tietoinen tästä tultuaan myöhemmin lajin pariin, on lajin perustajan toiveita lajin hengestä rikkovan toiminnan olemassaolo ehkä tietojen ulkopuolella monilla. Frisbee spirit violationia heitti muiden muassa hallituksen jäsen siihen aikaan, ei enää.  Myöhempi hallitus perusti valmennusjohtajan toimen minua ajatellen. Kieltäydyin, koska ihan tarpeeksi toimintaa häiritsi jo ohi minun mennyt herjauskampanja, jonka tiedostamalla olisi voinut muutkin asianomistajat kuin minä tehdä rikosilmoituksen. Mun spirit kesti sen ja infosin toimintojensa laittomuudesta asianomaisia ja suojelin lajia jättämällä muut herjatut tietämättömäksi heihinkin kohdistuneista valeista.

Paskamyrskyn tietäen ei ole sylttytehtaalle pitkä matka ja homma olisi kerännyt kierroksia, jos olisin hallituksessa. Kasvuvaiheen ollessa käynnissä hallituksen työtä olisi haitannut liikaa toiminnan tarkoituksesta pois oleva kuohunta.

Frisbee spiritin puute ja lajia edistävien vapaaehtoisten niskaan paskan heitto on totta vieläkin. Omakohtainen esimerkki viime vuodelta: Piti pyytää valheiden uhrin tuomaan tonnin annettavaksi, jos hänen tietojensa vastaisesti heitän yli 60m. Lupasin putterilla :-) Näin pitkään vaikuttaa valeet ja muut urheiluun, elämään ja varsinkin herrasmieslajiin kuulumattomat sekoilut.

Ari, mikä on yleisti ja yllämainittu huomioiden lajin tila lajihengen, herrasmiesmäisyyden (mikä on sukupuolineutraali sana tuolle?) suhteen? Kun olet nostanut esiin sääntöjen noudattamisen. Taustalla ovat samat psykologiset prosessit kuin tarve mustamaalata muita. Tämä laji ei ole tarpeeksi muilke, kun minä olen kuningas.

Otitko huomioon, minkälaiseksi maalitauluksi joudut johdossa, kun laitoit pj paikan haun? Oletan sinun tietäneen tilanteen edellisen pjn tuntemisesi kautta. Miltä kuullostaa lajin kehityksen kannalta se, että porukkaa jäävää itsensä hallitustyöstä jäsenistön käyttäytymissääntöjen noudattamatta jättämisestä johtuen? Ei tarvitse ihmetellä kisoissa sääntöjen rikkomista, kun muussa elämässä kustaan kaikken koiville.
Mistä syystä olen suositellut urputtajille niille vapaaehtoisesti työtätekeville, jotka voivat jakaa rankkua, eli TDit. Oppiakseen joidenkin on lyötävä päänsä pohjaan. Mutta eikö voitaisi selvitä vielä ilman green cardia radoille ja käyttäytymisrangaistuskomiteaa kisan ulkopuolisille toimin? Sivistystä you know.

Mä olen ampunut kovilla vain takaisin lajin spiritin rikkojia ja yleisesti elämän opit aikuisena maistereina oppimattomille opetustarkoituksessa. Lajin siivoamisen ja, lopun elämän eduksi toimien kertoen, mitä wanha kansa tarkoitti niin metsä vastaa, kun sinne huutaa. Parempi oppia sanoistani kuin keklusta kyljessä nakkikioskijonossa. Muille silkkihanskat tietenkin. 

Nostin asian esiin, kun lajissa on ollut ongelmia rajojemme ulkopuolellakin. Sponsorointi on purettu ainakin yhdeltä pelaajalta kisan ulkopuolisesta törttöilystä. Ari on nostanut teemaa esiin toistuvasti. Niin kauan kuin olen lajissa ollut vapaaehtoiset kertovat, miten palkinto on urputus. Niinjuu en ole voinut hakea tuomarin pätevyyttä, kun kuvaukset loppuisivat siihen, että annan rankkuja pelaajille. Olen todistanut useamman kansainvälisen huippupelaajan sääntöjen kirjaimellisesti noudattamattajättämisiä. Osa niistä on muiden todistajien julkisuuteen nostamina aiheuttanut kränää.

On aika rajua medialta ja mielestäni riskaabelia, että yksi sääntömuutos on tullut kertomastani tilanteesta. Vaikka tasapuolisiin olosuhteisiin kaikiloe pelaajille pyritään peliä nopeuttavalla säännöllä, joka pyrkii välttämään pimeässä pelaamisen. Millennium aiemmin...

Olen mielestäni jo yhdessä toimessa ristipaineessa, saati sitten lippumiehenä jne., että vielä isomman tähtäyspisteen maalaus selkään jo saatujen puukkojen määrän tietäen... Auttaako lajia se, että kissaa ei nosteta pöydälle? Kokemuksen mukaan liikaa vapaaehtosia ei ole, joten itsesensuuritarve muiden roolien vetämisessä on lähinnä rajautunut ulkomaisiin kisoihin. Kertoo hengestä Suomessa, kun vain ulkomailla kannattaa staffihommia tehdä, vaikka kuvaukselta kykenen muuhunkin. Pitäisikö tehdä jotain asialle?

Jouni en ole tainnut pariin kolmeen vuoteen tekniikka-analyysejä tehdä. Kun ei ehdi ja paskapuheilta viitsi, kun treenasin pm voittoihin toisen lajin parissa, ei aika ja motivaatio riittänyt. Miten naisiin toimii tässä piikki, kaikella rakkaudella sitten ruusu mallinen toiminta, kuten viime viestissäsi :-) Ei tullut rakastettu olo wink wink ruahhahhaa :-D vielä hassumpaa oli mittavirheesi, joka aiemmista viesteistäni poiketen pakotit pitkäksi. Ei olut viime viesti monisivuinen, mutta sarjavirheeseesi vastaaminen... ei pidä toivoa jotain, voi reaktion aigeuttaa, ettet varmasti saa haluamaasi hehe.
« Viimeksi muokattu: 18.01.18 - klo:15:05 kirjoittanut JanneRäsänen »