Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Rakkaudesta lajiin  (Luettu 341194 kertaa)

Poissa letiss

 • Juniori
 • **
 • Viestejä: 84
  • Profiili
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1815 : 15.03.19 - klo:11:42 »


Kävin muovikaupassakin. Shryken otin testiin kun hiplaillessa tuntui aika hyvältä käteen. Kaatiksella pelatessa sitten vähän testailin ja päädyin testaamaan lisää. Antaako mitään erityistä suhteessa nykyisiin kiekkoihin jäänee nähtäväksi.


Kuulostaa tutulta. Huomenna Mijaseen ja bägissä mukana 2 x Shryke uutena tuttavuutena. Toinen Star ja toinen GLO.
Pikku ongelmia ryhmän kuljetuksessa, kun noita Boeng max koneita rysähteli muutama alas ja eikös meidän sekä meno- että paluulento ole juuri ko. tyypin koneella. No, nyt odotettaan, ettei vaan tulisi viestiä vaan Norwegian löytäisi jonkun korvaavan ritsan huomis aamuksi.

Edellisen kerran, kun vaihdoin "ykkösdrivereitä", niin rating tippui tasaisesti 30p seuraavan vuoden aikana, joten ihan pienestä ei minulle vakaahkoja Dessuja pois bägistä oteta. Hieman vakaampi toki syö metrejä, mutta viimeksi aika paljon toi extra 15m maksoi. Pyrin välttämään hölmöilyä, mutten voi luvata.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 121
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1816 : 15.03.19 - klo:13:53 »
Onkin mielenkiintoista seurata ehdittekö Mijakseen ennen meikäläistä kun mun pitäisi käsittääkseni tulla sillä koneella millä te sitten lähdette pois :)

Itsellähän on noita alivakaampia draivereita ollut vasta varsin vähän aikaa bägissä. Crank ja DDx ovat varsin samantyyppisiä, mutta ikäänkuin jo valmiiksi kohtuullisen alivakaita. DDx on selkeästi vakiinnuttanut pelipaikkansa vaikka niitäkin tuntuu hieman tuotantoerästä riippuen olevan liian erilaisia. Toisaaltahan se on kivakin, mutta mieluummin harrastaisin sellaista aktiivista kuluttamista kuin yrittäisin osua kaupassa värin perusteella sopivaan. Tuo asiahan ei tietenkään Shrykeen vaihtamalla muutu miksikään. Toisaalta hieman kiinnostelee se DD3 joka varmaankin joskus tulee myyntiinkin saakka.

Nummelan Prismassa oli pysähdyttävä kiekkohyllyn kohdalle kun näin että siinä joku äijä hiplaili kiekkoja. Menin sitten jutustelemaan ja ihan hauskaa oli jutustella hetki kiekkohommista ihan ventovieraan kanssa. Nappasin vielä -70% alennuksesta pari G-star Aviaria työpaikan kiekkovarastoon kun halvalla sai.

Väykkä testasi eilen toimiiko mainonta. Muutamassa minuutissa myi kannatuskiekkoja omalle seuralleen hyvän nipun. Aikana ennen kunnollista internetiä ja whatsappia seurojen osa varainhankinnasta meni tällä lailla. Teetettiin jotain logokiekkoja ja myytiin niitä. Se toimi hyvin silloin kun valinnanvaraa oli vähän. Nykyään jos aikoo myydä Dessuja niin pitää tietää tuotantoerä. Aiemmin ostajille oli yhtä tärkeää tukea hyvää toimintaa kuin se onko se kiekko suoraan omiin tarpeisiin sopiva.
Nykyään kun on yhtä monta kiekkovalmistajaa kuin 10 vuotta sitten oli erilaisia kiekkoja niin asia on ihan mahdoton ratkaista.
Paitsi Väykällä, jonka NDGE elää ihan omassa kuplassaan. NDGE-kiekot menivät kuin kuumille kiville ja sieltä tuli vielä sitovia ilmoittautumisia jos niitä teetetään lisää. Tällaista ei helpostikaan muualla tapahdu.
Itse olisin valmis tukemaan toisten seurojen toimintaa ostamalla silloin tällöin jonkun kiekon jossa on kiva logo. Tällä lailla niitä kiekkoja on sinne mancaveen kasaantunut aiemminkin. Varsinkin Tallaajilla on ollut aktiivista kiekkotoimintaa koko sen ajan kuin olen itse pelannut. Sieltä niitä löytyy joita en ole vielä vaihtanut/myynyt :)


Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 121
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1817 : 20.03.19 - klo:11:41 »
 Näyttäisi kevään tuleminen olevan aivan liian hidasta. Tuossa välissä olleet muutamat lämpimät päivät taisivat saada monella heittokäden hikoilemaan. Nyt on kuitenkin vielä maaliskuun puoliväli ja on ihan normaalia, että kevät ei vielä ihan kurki. Tosin täällä etelässä on tullut vettä oikein huolella ja nyt vähän aurinkokin pilkottelee, joten sieltä se hiipii.

Näyttäisi kuitenkin, että kun ei ihan pääse vielä heittämään niin Facebookin keskusteluihin alkaa tulla hieman kärkäs sävy. Tartutaan yksittäisiin sanoihin tai näyttäisi siltä ettei välttämättä edes yritetä ymmärtää mitä kaveri sanoi vaan mieluummin vähän väännetään mutkalle asiaa. Toivotaan että kevät tulee ja tilanne heittämällä helpottuu.

Pakko myöntää, että nyt kun Seppo ja Jalle ovat olleet livekorteissa rapakon takana niin on se kiinnostavuus lisääntynyt omassakin päässä. Eveliinan livet tuli seurattua ja sitten yritin vielä Jalleakin seurata jos vain pysyi silmät auki. Onneksi oli mahdollisuus jättää live avoimeksi ja jatkaa aamulla ilman turhia spoilauksia niin pysyi rytmit suurinpiirtein. On kyllä ollut hienoa seurata noita kisoja joissa nämä kolme sankaria ovat keränneet koko frisbeemaailman huomion. Live-kommentaattorien kommentit ovat olleet järjestään ylistäviä ja miksi eivät olisi olleet. Pelaaminen on ollut hyvää ja erinomaista joten tästä on hyvä jatkaa.

Oma kisakausi alkaa NDGE:n jälkeen virallisesti Spring Mastersilla. Kaatiksen kotikenttäkisat pitäisi kyetä, mutta kovin suurta riemun aihetta ei ole. Hyvin pitää pelata, että Kaatikselta tuo hyvää tulosta. Kotikenttäedun paineet pitäisi kyetä muuttamaan hyödyksi, mutta aika monta välimallin kierrosta on tullut tuolla pelattua.

Kilpailunjärjestämisen osalta näyttää verottajan uusi ohje aiheuttavan hämmennystä vaikka itse kuvittelin sen yksinkertaistavan asioita. Oikeastihan kilpailunjärjestäjä joutuu rahapalkintojen ulkopuolella päättelemään itse onko palkinnossa kyse muistopalkinnosta jota ei tarvitse ilmoittaa vai rahanarvoisesta palkinnosta jonka arvo pitää arvioida ja ilmoittaa verottajalle. Arvo määrittyy myyntihinnan mukaan.
Käytännössähän näitä sitten selvitellään tarkemmin vain jos verottaja alkaa niitä tarkemmin syynätä. Yleisesti ottaen ei varmastikaan ole merkitystä onko jokin hieman epäselvä tapaus määritetty eurolleen oikein.
Tässä kohtaahan seurat tekevät omia päätöksiä. Liitto on välittänyt informaatiota siitä miten verottaja tahtoisi asian hoidettavan. Seura sitten tekee ihan omat johtopäätöksensä siitä hoitaako asiat asianmukaisesti vai tulkitseeko asian niin ettei tarvitse. Sekä meidän lajissa että muissa on tässä kohtaa varmasti todella kirjavaa käytäntöä. Osa lähtee siitä, ettei verottajaa pikkuhilut kiinnosta ja jättää ilmoittamatta palkinnot verottajalle. Toiset sitten tekevät juuri niinkuin pitää ja laativat tulorekisteriin ilmoituksen joka eurosta minkä joku on saanut. Sitten on valitettavasti vielä niitä, jotka ahdistuvat tästä rakenteen muuttumisesta (mikä ei ole iso muutos jos aiemmin on hoitanut asiansa asianmukaisesti) niin että jää kisat järjestämättä.
Toivoisin, että päästäisiin tänä vuonna jo yli viime vuoden SuomiSportin ja Metrixin aiheuttamasta muutostuskasta ja tämän verotushomman yli samantien kun sen on ensimmäisen kerran tehnyt. Oikeasti tässä on kyse vain noin viiden minuutin lisähommasta. Se mikä on vielä hienoa tässä on se, että kun on kisan jälkeen tehnyt PDGA-raportin niin tulorekisteri-ilmoituksen tekemisen jälkeen on kisa virallisesti hoidettu asianmukaisesti ja voi suunnata hyvillä mielin vaikka saunaan.

Itsekin olen sitä mieltä henkilönä, että tuo viimevuotinen sadan euron raja oli varsin tilannetta selkiyttävä varsinkin jos kilpailuissa ajaudutaan jakamaan hyvinkin pieniä palkintosummia. Näiden vaikutus mihinkään merkittävään tuskin auttaa valtiota eikä ketään muutakaan, mutta tällä linjalla nyt mennään.
Toivottavasti tähän saadaan nopeasti selkeys esimerkiksi erilaisten tukien osalta ettei käy niin, että joltain jää tukia saamatta siksi että otti lippiksen vastaan kisoissa. Jos olet jonkinlaisten tukien piirissä niin kysy ihmeessä miten nämä mahdolliset palkinnot vaikuttavat tukiin. Voi olla joskus järkevää olla ottamatta sitä palkintoa vastaan jos sillä ylittyy jokin tuloraja tjms.

« Viimeksi muokattu: 20.03.19 - klo:12:01 kirjoittanut Ari »

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 795
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1818 : 20.03.19 - klo:18:01 »
Tavoitteet asetettu NDGE ja Spring master kilpailuihin.. jos molempien kilpailuiden yhteenlaskettu heitto määräni on alle 40 heittoa enemmän kuin Arilla niin iso etappi ja suuri kehitysaskel laskeutuu Saturin pojan kisataipaleelle..

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 121
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1819 : 20.03.19 - klo:22:33 »
Tavoitteet asetettu NDGE ja Spring master kilpailuihin.. jos molempien kilpailuiden yhteenlaskettu heitto määräni on alle 40 heittoa enemmän kuin Arilla niin iso etappi ja suuri kehitysaskel laskeutuu Saturin pojan kisataipaleelle..

Onkohan tuo nyt tavoitteiden nostoa vai laskua? :)


Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 795
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1820 : 20.03.19 - klo:23:52 »
Taitaa se tilastojen valossa olla 10 heiton parannus meikäläisen suuntaan 😎

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 121
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1821 : 24.03.19 - klo:14:48 »
Lähdin korkean paikan leirille Espanjaan. Palaudutaan täältä hitaasti autolla ajamalla ettei mene kroppa sekaisin.

Kävin Mijaksessa pelaamassa pari rundia. Olihan se aika hienoa päästä oikein heittämään ja tarjolla oli muutama oikein mielekäs väyläkin.
Mijasin (mitenkähän tuo oikein taipuu) rata ei ole kovin vaikea. Siellä on aika vähän puita, muutama oikein mainio jyrkkä rinne tarjoamassa epäonnistumiselle mahdollisuuksia mutta oikein mainio paikka käydä vähän riuhtomassa. Hienoisia hankaluuksia oli paikallepääsemisen kanssa, joten en suosittele ainakaan GoogleMapsia.

Ilmestyin tosiaan hieman takaovesta paikalle pikkuauton kanssa. Jännittävää oli.
Klubilla oli suomalaisia höpöttelemässä ja pari kuuluisan tuntuista näyttelijääkin.
Kyselin hieman peliseuraa jota olikin tarjolla. Paikkakunnalla asuva englantilaisherrasmies koiransa kanssa lähti oppaaksi.
Tutustumisen merkeissä peli kulki yllättävän kivasti. Tuulista oli, mutta aika hyvin onnistuin ottamaan sen huomioon. Paitsi muutamalla väylällä liidättelin putteria vastatuuleen puttirallin lailla. Tutustumiskierros meni pariin, maku oli kiva. Tuuli mutta oli aika sopivan lämmin.
Klubilla sain hieman lämmintä ruokaa ja päästiin juttusille paikalla olleiden suomalaisten kanssa.
Innostuin sitten lähtemään ruoan jälken toiselle kiessille.

Ajattelin ottaa vähän järkeä mukaan enemmän ja mietin heittämistä vähän paremmin.
Ohitettiin kolme ekaa väylää kun virolaiset olivat juuri tulleet porukalla paikalle.
Mijas on kenttä jossa bogeja ei paljon saisi otella, joten jätin ne ottamatta. Puttaaminen ei ollut kummoista, mutta päädyin neljä alle tulokseen.
Positiivista oli, että ylämäkikiipeilyt eivät juurikaan vaikuttaneet jaksamiseen ja muutama oikeinkin hyvä heitto. Tykkäsin.

Kokemusta on nyt pyöritellyt pari päivää niin olisin sitä mieltä, että Mijas sopii oikein mainiosti harjoituspaikaksi paremmallekin heittäjälle. Isokätiselle par neloset tarjoavat mahdollisuuden hakea kakkosta joka on varmaan treenimielessäkin mielekästä. Tuolla myös varmasti tuulee jos jossakin tuulee eli on hyvät mahdollisuudet päästä treenailemaan eri suuntiin tuulen kanssa pelaamista.
Kisamielessä kannattaisi heittää pitemmälle ja putata paremmin :)
Ehkäpä tulee suunnattua tuonne joskus muutamaksi päiväksi tuntumaa hakemaan näin kevään korvalla. Ei tänä keväänä, mutta ehkä jatkossa.

Oli aika hauskaa pyöriä ulkomailla suomalaisten keskellä eikä kukaan tainnut tunnistaa liiton puheenjohtajaksi. Se on välillä oikein vapauttavaa :)

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 121
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1822 : 29.03.19 - klo:22:14 »
Matkalla takaisin Espanjasta. Tämä päivä oli aika pitkälti joutopäivä, joten päiväseltään hieman pidettiin frisbeeopastusta saksalaisella maatilalla. Kiekkoja oli vähän, mutta hevosaitaus soveltui vippailuun mainiosti.

Illalla ennen auringonlaskua kävin vielä riuhtomassa vähän kun nurmella pääsi heittämään.
Mijasista ostettu Explorer tuntuu seiskanopeuksiseksi tosiaan liitävän ihan kivasti, mutta aika vakaa se on kuitenkin. Mielellään feidaa ihan reilusti. Ehkä kuluttamalla ja tutustumalla tarkemmin tästä voisi saada kiekon bägiin. Ehkä pääsee vielä Kaatikselle testiin.

Hieman ehkä hämmentyneenä lueskelin Discmanian ilmoittelua kiekkomallien lopettamisesta. Näyttäisin kuuluvan johonkin erikoisryhmään heittäjiä kun ensin lopetetaan FLX Buzzz ja nyt Discmanian DD. Hämmentävää.
Ehkä tuo uusi DD3 on sitten niin ihana että pelastaa kaiken. Ei nuo DD:t ihan vielä varastosta lopu, mutta onhan tämä nyt hassua.

Työkuviot hieman elää kun työkaverin jalka murtui parista kohdasta Levillä. Taitaa lisääntyä muutamaksi viikoksi omat työt, joten saa nähdä missä välissä heitetään lättyä. Kaatiksella näyttäisi olevan kumpu ainakin sulana.

Pelottavan helposti olen ollut ilman kuntosaliharjoittelua. Yhtään ei ole ahdistanut eikä oikein tullut edes mieleen...

Poissa Flick Maniac

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 4 809
 • Discmania
  • Profiili
  • Frisbeegolf Club Keinukallio
 • Oikea nimi: Mikko Setälä
 • Seura: FGCK
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1823 : 31.03.19 - klo:09:08 »
Tulit siis sieltä pikkutietä notkon pohjalla olevan puron kautta? Siitä oli hienoa kyllä hurauttaa vuokra-autolla että mennääs pojat tuosta niin että heilahtaa...

Ootko muuten swirly DD:itä heitellyt? Ne on aika makoisia.
Discmania Media Partner 2017&2018
Wizard | P3X | MD3 | MD4 | Gator | FD | FD2 | FD3 | CD2 | PD2 | Rampage
Päiväkirja
http://www.instagram.com/Flick_Maniac
http://www.youtube.com/user/glaabaglooba

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 121
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1824 : 31.03.19 - klo:13:23 »
Joo, oli aika hurja retki tuo ajoreitti. Ilmeisesti juuri jotain puronpohjaa.

Mulla oli mukana yksi swirly DD ja se toimi ainakin Mijaksessa ihan kivasti. Vähän liukkaampi se on kuin nuo ihanaiset first runit, mutta toimii. Ainoa mitä noista toivoisi olisi hieman kirkkaampia värejä.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 121
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1825 : 02.04.19 - klo:09:52 »
Lajiin totuttautuminen alkoi eilen. Kierros Kaatista.
Varjon puolella on vielä selvästi lunta, mutta kevät voittaa hiljalleen.

Heittämisessä oli ihan hyviä elementtejä, puttaamisessa sitten taas liikaa ajoittaisia virheitä vaikka oli siellä hyvääkin tekemistä. Yksi puttiralli ratkaisi tällä kertaa sen, että Jani sai takaisin Kaatis-tägin numero 1.

Ajatuksena on nyt totuttautua lihastasolla heittämiseen niin, että NDGE:ssä ei tule turhaan paikat kipeäksi riuhtomisesta. Samalla tietenkin kaivetaan sitä rutiinia selkärangasta mikä siellä odottaa.

Zonen kanssa pitää vähän totutella. Muutama huono lähäri ihan turhaan. Zonella pitää päästä todella lähelle 50m ringistä.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 121
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1826 : 04.04.19 - klo:11:29 »
Eilen tuli käytyä Kaatiksella taas. Toki työn merkeissä.
Pääsin vähän testailemaan taas eri heittoja ja putin kanssa sainkin taas jo hieman tolkkua tekemiseen. Pitää hieman alkaa hinkkaamaan ennen Spring Mastersia ettei nyt ihan kylmiltään lähdetä. Se tuntuisi vähän tyhmältä varsinkin jälkikäteen.


Laitoin tänään myös kisahakemuksen. Lupauduin pitämään Nummelanharjulla AM-tourin osakilpailun. Puheenjohtajana ollessa olen ollut lähinnä apumiehenä eri kisoissa, mutta lupasin nyt TD:n hommat ottaa hoidettavaksi. 16.6 on siis kisaa tiedossa Nummelanharjulla.
Ehkäpä kisajärjestelyistäkin jotain raporttia. Tähän asti ollaan menty herra Saturin ohjeiden mukaan.

Shryke aiheuttaa hieman päänvaivaa nyt. Olen onnistunut heittämään sillä todella hyviä heittoja. Toisaalta yritän keksiä onko se oikeasti esimerkiksi DDx:ää merkittävästi parempi. Se tuntuu oikein hyvällä heitolla menevän pidemmälle, mutta onko se vain harhaa...
Siellä yksi kappale nyt roikkuu bägissä, mutta yritetään keksiä ennen NDGE:tä onko sille tilaa siellä kisakoostumuksessa. Ajatuksena on kuitenkin kasata kisakassi kuntoon kesää varten.

Bägissä tällä hetkellä:

SuperSoft Omega x 2
Cryztal FLX Zone x2

FLX Buzzz x 4
Glow FLX Buzzz x 2
Cryztal FLX Buzzz (Bottom stamp Dynamic Discsin stämpillä)
Buzzz OS

Discmania DD S-line First run x 4
Discmania DDx S-line x 3
Discmania DD S-line Hysteria x3
Innova Firebird Star
Innova Destroyer Paul McBeth (superylivakaa)

Lisäksi testissä kulkee
Innova S-line Shryke
Discmania S-line DD Swirl

Discmanian Swirlyt DD:t tuntuvat varsin mainioilta. Eniten swirlyidessä harmittaa että eivät ole kovin kirkkaita värejä.
Varsin sopivan vakaa kuitenkin uutena. Ei lähellekään niin vakaita kuin nuo Hysteriat.

Eilen Facebookissa mainostettiin ESP FLX Buzzzeja jonkun kisan erikoiskiekkona. Yhteistilausta Suomesta tehdessä tilasin pari sellaista. Näyttivät olevan swirlyjä eikä stamppikaan ole ruma. Ja pitäähän noita olla kun ei niitä mistään saa.

Oikeasti tietenkään en suosittele kenellekään jäämään koukkuun sellaisiin kiekkoihin joita ei enää saa mistään. :)
Itsellä tulee jossain vaiheessa pieni tutustumisen tarve, mutta todennäköisesti ei ihan hetkeen kun varastossa on onneksi lähes kaikkea vielä muutama.
Poissa letiss

 • Juniori
 • **
 • Viestejä: 84
  • Profiili
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1827 : 04.04.19 - klo:12:38 »

Shryke aiheuttaa hieman päänvaivaa nyt. Olen onnistunut heittämään sillä todella hyviä heittoja. Toisaalta yritän keksiä onko se oikeasti esimerkiksi DDx:ää merkittävästi parempi. Se tuntuu oikein hyvällä heitolla menevän pidemmälle, mutta onko se vain harhaa...
Siellä yksi kappale nyt roikkuu bägissä, mutta yritetään keksiä ennen NDGE:tä onko sille tilaa siellä kisakoostumuksessa. Ajatuksena on kuitenkin kasata kisakassi kuntoon kesää varten.


Kuulostaa hyvinkin tutulta dilemmalta. Shryke lentää pitkälle ja sen saa tarvittaessa hitaasti kääntymään yli eli periaatteessa
just sellainen miksi sen myös hankin, mutta pituuskiekkona haarukka kasvaa ja ylikääntyvissä muutaman kerran kävi niin,
että hyvinkin mieto myötätuuli teki sen, ettei se kääntynytkään yli. Nämähän on, luonnollisesti heittojen seurausta, eikä
missään tapauksessa kiekon vika, mutta kun tällä taidolla on nyt mentävä.

Ajattelin, että kuinka monta väylää on sellaisia, että "pituusheitossa" saa oikeasti se haarukka hieman kasvaa ja tulin
siihen tulokseen, että liian vähän, jotta tämä sen johdosta bägiin pääsisi. Toi hitaasti ylikääntyvä heitto /kiekko kyllä
hieman kiinnostaa ja (vain) siihen tarkoitukseen Shryke saa vielä muutamia näyttöpaikkoja.
« Viimeksi muokattu: 04.04.19 - klo:12:40 kirjoittanut letiss »

Poissa Flick Maniac

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 4 809
 • Discmania
  • Profiili
  • Frisbeegolf Club Keinukallio
 • Oikea nimi: Mikko Setälä
 • Seura: FGCK
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1828 : 04.04.19 - klo:13:12 »
Midarien jälkeen sulla seuraavaksi jo Fire? Et oo vaan koskaan tykästynyt mihinkään ~7 nopeuden  kiekkoon? Mitä sä heität jos pitää päästä pitkälle mutta suoraan? Tietty jos Buzzilla menee pitkälle niin sama kai se sitten.

Siis teikäläisen kokemuksella varmasti on bägi kasattu riittävän moneen kertaan mut koetan vaan hahmottaa miten/miksi. Ehkä yleisempää on niin päin että jos on hyvä heittään puttereita niin hyopy ylöspäin midarien ohi ei ehkä ole niin outoa.
Discmania Media Partner 2017&2018
Wizard | P3X | MD3 | MD4 | Gator | FD | FD2 | FD3 | CD2 | PD2 | Rampage
Päiväkirja
http://www.instagram.com/Flick_Maniac
http://www.youtube.com/user/glaabaglooba

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 121
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1829 : 05.04.19 - klo:08:20 »
Midarien jälkeen sulla seuraavaksi jo Fire? Et oo vaan koskaan tykästynyt mihinkään ~7 nopeuden  kiekkoon? Mitä sä heität jos pitää päästä pitkälle mutta suoraan? Tietty jos Buzzilla menee pitkälle niin sama kai se sitten.

Siis teikäläisen kokemuksella varmasti on bägi kasattu riittävän moneen kertaan mut koetan vaan hahmottaa miten/miksi. Ehkä yleisempää on niin päin että jos on hyvä heittään puttereita niin hyopy ylöspäin midarien ohi ei ehkä ole niin outoa.

Erinomainen kysymys.
Kapearimmisten draivereiden kanssa mulla on ollut aina ongelma. Toisaalta varmasti olen vain heittänyt niitä liian vähän, mutta yleisesti ne eivät tunnu hyvältä kädessä.
Jos heittäessä on sellainen tunne, että kiekko ei ole oikein hyvin kädessä niin se tunne varmasti vaikuttaa heittämiseen. Mullahan on sama ongelma vaikka Rocin kanssa, se bead tuntuu huonolta kädessä.
Omasta mielestä mulla ei ole isot kädet, eikä edes sormet ole mielestäni mitenkään ihmeelliset joten syy lienee jossain muualla. Ehkä sitten on niin herkkä :)

Asia ei ole varsinaisesti edennyt ongelmatasolle. (Paitsi tietysti jos haluaa olla sitä mieltä, että pelaisin paremmin jos heittäisin tasaisemmin nopeusluokkavälein noita kiekkoja). Minähän en siis käytännössä heitä putterilla kuin lyhyitä lähestymisiä. Ei vain putteri tunnu hyvältä heittämiseen.

Etäisyyksiä jos miettii niin Buzzzilla maksimit on ehkä noin 90m, siihen saa heittää jo aika kovaa.
Sitten kun ajattelee meikäläisen draiverimaksimeja niin ne on järkevästi ehkä 110m. Sitä pidemmälle heittämiseen tarvitaan jo hyvää tekemistä ja tilaa liihotella.
Oikeastaan en koe tuota ongelmaksi muutenkuin niiden suorien heittojen heittämisessä. Buzzz ei matalana ehdi paljon feidata, onnistuneessa heitossa jopa ei ollenkaan. Draivereilla on taipumus tulla jollekin kulmalle alas ja skipata. Suoraan heittäminen on lajin vaikein heitto muutenkin :)

Nyt kokeilin sitä Strikeria. Kyllä sitä pystyi heittämään, mutta pitäisi ehkä selkeämmin olla ajatus siitä mihin slottiin sitä bägissä tunkee.

Pitäisi opetella puttaamaan, heittämään putteria, heittämään pitemmälle ja vielä tarkemminkin. Eihän tässä paljoa ola opeteltavaa :)

Ehkä tässä joskus vielä innostuu noista kapeampirimmisistä draivereistakin.