Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Rakkaudesta lajiin  (Luettu 349065 kertaa)

Poissa Rockatansky

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 359
  • Profiili
 • Oikea nimi: Henry Liukkonen
 • Seura: LDG
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1830 : 05.04.19 - klo:13:14 »
Midarien jälkeen sulla seuraavaksi jo Fire? Et oo vaan koskaan tykästynyt mihinkään ~7 nopeuden  kiekkoon? Mitä sä heität jos pitää päästä pitkälle mutta suoraan? Tietty jos Buzzilla menee pitkälle niin sama kai se sitten.

Siis teikäläisen kokemuksella varmasti on bägi kasattu riittävän moneen kertaan mut koetan vaan hahmottaa miten/miksi. Ehkä yleisempää on niin päin että jos on hyvä heittään puttereita niin hyopy ylöspäin midarien ohi ei ehkä ole niin outoa.

Erinomainen kysymys.
Kapearimmisten draivereiden kanssa mulla on ollut aina ongelma. Toisaalta varmasti olen vain heittänyt niitä liian vähän, mutta yleisesti ne eivät tunnu hyvältä kädessä.
Jos heittäessä on sellainen tunne, että kiekko ei ole oikein hyvin kädessä niin se tunne varmasti vaikuttaa heittämiseen. Mullahan on sama ongelma vaikka Rocin kanssa, se bead tuntuu huonolta kädessä.
Omasta mielestä mulla ei ole isot kädet, eikä edes sormet ole mielestäni mitenkään ihmeelliset joten syy lienee jossain muualla. Ehkä sitten on niin herkkä :)

Asia ei ole varsinaisesti edennyt ongelmatasolle. (Paitsi tietysti jos haluaa olla sitä mieltä, että pelaisin paremmin jos heittäisin tasaisemmin nopeusluokkavälein noita kiekkoja). Minähän en siis käytännössä heitä putterilla kuin lyhyitä lähestymisiä. Ei vain putteri tunnu hyvältä heittämiseen.

Etäisyyksiä jos miettii niin Buzzzilla maksimit on ehkä noin 90m, siihen saa heittää jo aika kovaa.
Sitten kun ajattelee meikäläisen draiverimaksimeja niin ne on järkevästi ehkä 110m. Sitä pidemmälle heittämiseen tarvitaan jo hyvää tekemistä ja tilaa liihotella.
Oikeastaan en koe tuota ongelmaksi muutenkuin niiden suorien heittojen heittämisessä. Buzzz ei matalana ehdi paljon feidata, onnistuneessa heitossa jopa ei ollenkaan. Draivereilla on taipumus tulla jollekin kulmalle alas ja skipata. Suoraan heittäminen on lajin vaikein heitto muutenkin :)

Nyt kokeilin sitä Strikeria. Kyllä sitä pystyi heittämään, mutta pitäisi ehkä selkeämmin olla ajatus siitä mihin slottiin sitä bägissä tunkee.

Pitäisi opetella puttaamaan, heittämään putteria, heittämään pitemmälle ja vielä tarkemminkin. Eihän tässä paljoa ola opeteltavaa :)

Ehkä tässä joskus vielä innostuu noista kapeampirimmisistä draivereistakin.

Omaa peliä on hirveästi vienyt eteenpäin tuommoinen Leopard3 -tyylinen suora väylädraiveri mikä menee pitkälle eikä kuitenkaan tarjoa isoa feidiä. En jää sillä hirveästi pituudessa jälkeen nopeammille kiekoille ja olematon fade auttaa paljon väylällä pysymiseen. Suosittelen. Omat pituudet on jotain tyyliin putteri 70-80m, midari 80-90m ja tommonen väylädraiverihan lentää helposti yli satkun. Ens kaudella aion vielä enemmän discdownata väylädraivereihin ja niitä on nyt tullut heiteltyäkin paljon.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 140
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1831 : 07.04.19 - klo:11:22 »
Ehkä tässä taas näkyy se miten ei vain riitä motivaatio. On helppo uskoa että minullekin olisi jossain sellainen sopiva väylädraiveri. Tiipparia heitti jossain vaiheessa moni ja taitaa heittää vieläkin. Itselle se tuntui käteen sellaiselta etten sitä saa lentämään mitenkään oikeaan suuntaan. Enkä sitten kovin paljon yrittänytkään. Japanissa sellainen oli bägissä, mutta käytännössä pelkästään bägissä.
Olen monelle opastanut, että jos se tuntuu hyvältä käteen niin sitä voi oppia heittämään. Tällä logiikalla olen toiminut omienkin kiekkojen kanssa. Gator oli sopiva kiekko tarkoitukseen, mutta ei sellaisenaan koska bead. Buzzz OS on riittävän vakaa useimpiin sellaisiin tilanteisiin. Vakaampi kuin Buzzz mutta tuntuu Buzzzilta. Erinomaista.
Eli jälleen sitä omaa rajoittuneisuutta.

Eilen oli lähellä jäädä kiireiden takia punttisalihommat väliin. Menin kuitenkin. Tuli hyvä mieli kun pakotin itseni vaikka olisi ollut tosi hyväkin syy jättää väliin.

Tällä viikolla on tullut vippailtua. Toissapäivänä tein vierailun ensimmäistä kertaa Skogbyn metsiin. Positiivinen yllätys. Nykymittaristolla neppailukenttä, mutta kuitenkin ihan mainiosti pelattava kenttä. Samanlainen "epäonnistumiskenttä" kuin Nummelanharju ja Sahanmäki. Kiva pelata mutta aika isoa painetta puttaamiseen koska joka väylältä pitäisi ottaa pirkko ollakseen kisassa mukana.
Tuskinpa tulee ihan jatkuvasti vierailtua, mutta voin mennä toistekin.

Eilen sitten pääsin haastamaan kenttämestaria ja tavoittelemaan Kaatiksen ykköstägiä.
Alku meni mainiosti, hyvää tekemistä ja ehkä vähän tuuriakin. Janilla taas hieman outoakin pomppimista. Parhaimmillaan olin jo kuuden heiton johdossa ja varma voitostani. Kunnes sitten Janilla alkoi kulkea ja väylällä 16 kakkosheittoni osui ikävästi niin, että rollasi koko mäen alas ja meni vielä kuusen alle. Loppujen lopuksi siihen kutonen Janin hienoa takatiin kolmosta vastaan oli ikävä pettymys. Tuuri meni varmasti tasan, mutta loppua kohti ei vain pystynyt tasaiseen tekemiseen. Tänään pitää koittaa uudestaan. :)

Kelit on kohdallaan ja pääsee heittämään. Puitakin pitäisi hakata, koiria ulkoiluttaa ja salilla käydä joten tulee tässä ainakin liikuntaa. Pitänee koittaa töissäkin käydä ja syödäkin jossain välissä niin pysyy tolpillaan.


Poissa Flick Maniac

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 4 819
 • Discmania
  • Profiili
  • Frisbeegolf Club Keinukallio
 • Oikea nimi: Mikko Setälä
 • Seura: FGCK
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1832 : 08.04.19 - klo:10:54 »
...pääsee heittämään. Puitakin pitäisi hakata...

Noi menee usein samalla reissulla, mutta siitä ei varmaan tässä ollut kyse  :D
Discmania Media Partner 2017&2018
Wizard | P3X | MD3 | MD4 | Gator | FD | FD2 | FD3 | CD2 | PD2 | Rampage
Päiväkirja
http://www.instagram.com/Flick_Maniac
http://www.youtube.com/user/glaabaglooba

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 140
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1833 : 08.04.19 - klo:11:20 »
Eilen sunnuntaina hieman yllättäen paistoi aurinko. Halkojen hakkaaminenkin oli ihan mukavaa hommaa, mutta pitihän sitä sitten lähteä vippailemaankin kun oli mahdollisuus. Muutkin olivat huomanneet mahdollisuuden ja Kaatiksella oli mukavasti porukkaa.

Nopeasti jos kävisi hieman kierrosta läpi. Päädyttiin pelaamaan takatiiltä.
Samalla pääsee ehkä kirjoittaessa hieman miettimään kiekkovalintojakin jotka saattavat olla virheellisiäkin.

1. Zone forella näyttää hyvältä, mutta on sitten kuitenkin vitosen lyhyt. Oli siis kuitenkin hyvä. Lumi on ykköseltä hävinnyt kokonaan, joten kummun takana ei niin helposti tapahdu outoja juttuja.

2. DDx lähtee vähän ylös ja näyttää kyntävän. Satasen tolpalle asti se jaksaa lentää hieman väylän vasemmalle puolelle. Tästä joutuu ihan heittämään vielä, joten First Run DD käteen ja oikeanpuoleisia koivuja hipoen juuri sellainen matala heitto jota yritin. Kiekkokin löytyy kolmesta metristä joten erinomaista tekemistä. Hieman pitemmän avauksen jälkeen olisin yrittänyt korille forella vasemman kautta. Pelattiin siis ns. vanhalle korille koska uusi korinpaikka on märkää maata täynnään.

3. DDx aukosta liukuu ehkä hieman enemmän oikealla kuin olin ajatellut, mutta kuitenkin hyvä heitto. Buzzz OS loivassa hyssessä on melkein sellainen kuin yritin, mutta lyhyt ja kova nurmikko ei ota kiekkoa toivotulla tavalla vastaan joten skipin jälkeen rollit alas ja aitaa vasten nojailemaan. Zonella foreneppi metriin ja jatketaan matkaa parissa.

4. Buzzz OS forella lähtee oikeastaan juuri siihen mihin yritinkin. Otin puoli metriä vasemmalle keskipuusta, mutta heitin vähän liian hiljaa. Kiekko liukui aika läheltä viimeisiä puita pariin metriin, joten ollaan tuurilla kupilla. Hyvä. -1

5. Koskapa kakkosella oli vastatuuli niin täällä olisi myötäistä. Alivakaata DDx:ää käteen ja loivaa antsaa heittämään. Vähän enemmän olisi kulmaa pitänyt laittaa koska ehtii feidata vasemmalle. Ei kuitenkaan ihan paha. Ylämäkeen DDx lähtee oikeaan linjaan ja tarpeeksi kovaa, joten aika maksimit sain aikaiseksi. Senverran ylös että rinteestä seuraavan heiton pääsee yrittämään korille antsalla. Jälleen DDx käteen ja antsaa. Tässä unohtuu, että kun kiekko ei ole maahan nähden kovin korkealla niin eihän se voi liukua sinne oikealle kovin paljoa. Käytännössä menee melkein suoraan. Taisi vähän jäädä näppiin, joten suoraan meneminen sopii meille hyvin. Kiekko on noin seitsemässä metrissä. Harvoin takatiiltä pääsee puttaamaan nelosta. Vastatuuli nostaa hyvää puttia kuitenkin senverran että kolahtaa yläpantaan. Hyvin pelattu vaikka ei palkintoa.

6. Myötätuuleen hieman kulunutta DD:tä forella. Koskapa matka on itselle pitkä niin joutuu heittämään oikeasti kovaa. Lähtee pikku antsassa ja kun ei ole ihan uusi niin liukuu ja liukuu vasemmalle. Kääntyy kuitenkin hiljalleen takaisin ja löytyy noin 35m vasemmalta korin tasalta rinteestä. Ei kovin hyvä heitto, mutta hyvällä lähärillä ei seuraamuksia. Zone milliin forella ja jatketaan matkaa.

7. DD vastatuuleen olisi saanut olla hieman enemmän hyssessä kun kääntää ihan vähän yli ja painuu oikealle. Kauas on pitkä matka kun ylimääräistä tilaa uudelle korinpaikalle ei juurikaan ole. Yritän loivaa pikku antsaa DDx:llä, mutta lähtee vähän liikaa vasemmalle, hipsaisee oksaan ja muuttaa suuntaa. Jäljelle jää neppi korille ja nelonen korttiin. Pirkkometsään lähtiessä -1 on aika hyvää tekemistä meikäläiselle.

8. Zone puskan yli flättinä feidaa hienosti korille. Kakkonen korttiin ja jatketaan.

9. Kulunein DD lähtee hyvin linjaan, menee mutkaan ja takareunaa viistäen kääntyy väylän oikeaan reunaan. Väylällä on vielä lunta eikä heittopaikka ole kovin hyvä. Paikaltaan DDx lähtee hyssessä ja painelee metsään vasemmalle. Buzzz loivassa hyssessä neljään metriin puiden välistä ja nelosta korttiin. Ihan jees. Kolmosta ei tuon avauksen jälkeen olisi voinut tehdä kuitenkaan. Tässä olisikin se kohta kun pitäisi osata miettiä. Jos toteaa ettei avauksen jälkeen voi pelata tähän kolmosta niin pitäisi miettiä miten tehdään turvallisimmin se nelonen. Nytkin lähdettiin ihan turhaan nykimään.

10. Buzzz kädessä takatiillä. Vähän liian kovaa vie kiekon oikealle. Aika huono avaus. PauliDessu forella metrin reikään on hyvä ja skippi vitoseen. Matalalla oleva kori imaisee putin kivasti ja kolmonen korttiin. -1 edelleen.

11. DDx lähtee hyvään linjaan, suoristaa sopivasti ja feidaa pikkuisen liikaa vasemmalle. Melkein hyvä avaus. Päädyn hyökkäämään vasemman kautta isolla antsalla. Kiekko osuu hieman männyn oksaan ja siitä johtuen ei lähde feidaamaan ollenkaan vaan liitää takaisinpäin väylän oikeaan reunaan siellä olevan alkuperäisen laiturin taakse. Erikoinen heitto, mutta tyytyväinen saa olla kun ei ole metsässä.
DD käteen ja loivassa antsassa paikalta erinomainen heitto. Palauttaa juuri sopivasti sinne korin oikealle puolelle rinteeseen, ehkä kymppiin. Sieltä kiekko hyvällä putilla ketjujen kautta ulos. Harvoin pääsee näinkään hyvältä paikalta meikäläinen puttaamaan takatiiltä nelosta. Hyvä.

12. Tuuli on noussut reippaaksi. Hysterian pitäisi olla tarpeeksi vakaa. Lähtee flättinä siihen linjaan oikealle mihin yritinkin. Tuuli vain pitää kiekon samassa asennossa eikä koskaan kunnolla palauta. Rollii vielä varmuuden vuoksi aitaa vasten. Buzzzilla noin 40m lähäri ylämäkeen tuulessa on vaikea, mutta neljään metriin josta saan kiekon sisään. -1

13. Zonea vastatuuleen ja kovaa. Vähän enemmän oikealle olisi pitänyt, mutta löytyy alle seiskasta vasemmalta. Putti on vähän liikaa vasemmalla, joten työntyy ulos. Nyt ollaan sitten parissa. Mikä ei ole huono sekään :)

14. DDx myötätuuleen jää vähän näppiin ja menee lähempää aitaa kuin yritin. Ei kuitenkaan käännä yli, joten satasen tolpalla. Siitä sitten yritetään tuulen avulla loivaa hysseä jäteaseman päältä mukille. Lähtee DD liian aikaisin kädestä ja osuu ensimmäiseen koivuun. Menee kuitenkin eteenpäin senverran, että 40m lähestyminen tuo parin tähän.

15. Helsinkiläispojille lähdin näyttämään tähän miten Buzzzilla heitetään loivaa antsaa kupille. Muuten hyvä, mutta kun ei ole antsaa niin kiekko on 50m vasemmalla. Zonella perushysse korin alle pelastaa tilanteen.

16. DDx lähtee hyvin keskelle linjaa ja tuntuu vastatuulessa menevän vain suoraan. Puiden väliin ja korkeammalle kuin yleensä. Kakkosheitto DD:llä on liian korkea ja tuuli ottaa kiekon alta kiinni heittäen sen reiluun kymppiin. Tässä oli mahdollisuus, mutta ei osannut. Putti on heikko, joten tyydytään pariin. Takatiiltä vaatii meikäläiselle kaksi hyvää heittoa jotta voi edes unelmoida kolmosesta.

17. Tämä on ollut jo pitkään vaikea. Varsinkin jos  vähänkin enemmän tuulee niin ei oikein ole ratkaisua tähän. DD käteen ja ränniin. Liukuu oikealle, mutta onneksi jostain syystä nousee sen ikävän puskan yli. Osuu kuitenkin puuhun ja jää sinne oikealle. Buzzz kädessä forea huonosta asennosta. Olisi pitänyt sille asennolle keksiä jotain. Vasemmalla olevaan isoon mäntyyn ja sitten uusi yritys. Neppi korille ja nelonen korttiin. Hittolainen.

X. Tämä on se tuleva väylä 19. Senverran kuiva että voi pelata. Tiimattoa ei vielä ole mutta vähän voi kokeilla. Forella DD puiden välistä rinteeseen ja Zonella fore metriin. Tämä tulee olemaan helppo väylä mokata.

18. Lähden hakemaan ruohonleikkurikontin päältä tuuliapuja loivalla hyssellä. Nokka pystyssä mennään, joten jää reilusti lyhyeksi. Ei jakoja edes yrittää sisään, joten kolmosta korttiin ja matka jatkuu viimeiselle väylälle.

19. Forella haetaan mukille. Fore DD:llä on kuitenkin liian matala, jää 20m päähän vasemmalle. Vaatii hienon annukkaputin, jollainen löytyy takataskusta. Itsellekin yllätykseksi kiekko mukiin ja pariin.

Kaatiksella takatiiltä pariin pelaaminen tuntuu olevan varsin vaativaa edelleen. Hyvin pitää pelata ja järjen olla päässä oikeissa kohdin. Pitkillä väylillä selkeästi tehdään erot, joten siellä ei kannata alkaa kolistelemaan. Eilen putti tuntui aika hyvältä, vaikka eihän ne kaikki silloinkaan mene.
Tuo ysillä tekemäni huomio ei ole edelleenkään mikään uusi asia, mutta jos siihen onnistuisi kiinnittämään huomiota niin uskoisin että silloin tällöin saattaa säästää ainakin yhden heiton.
Ihan tällaista tarinaa ei pitänyt alkaa askartelemaan, mutta tällainen siitä tuli :)

Useammankin ihmisen kanssa on jo mietitty mitä Kaatiksen uudistukset tulevat merkitsemään. Mielenkiintoista nähdä miten väylien pidennykset vaikuttavat pelaamiseen, sehän ei ole itsestään selvää että pidennys aina tuo eroja. Siksi näitä on hyvä hieman seurailla sitten kun päästään oikein pelaamaan.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 140
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1834 : 12.04.19 - klo:09:22 »
Tässä on nyt pari päivää ollut oikean nilkan varmaankin nivelsiteet vähän kipeänä. Olen yrittänyt hieman vähentää nilkan vääntelyä ja koittanut pakollisilla koiralenkeilläkin pysyä pääosin suoraan kulkevilla osioilla :)
Harmillisesti nyt hieman kipeytyy jalka. Aloin jo kuumotella että otan yhteyttä Skogbyn TD:hen ja kyselen pelipaikkaa, mutta otetaanpa nyt rauhassa kuitenkin. Nurmijärvellä saa sitten heitellä ihan tosissaan.

Olen tässä nyt hieman yrittänyt alkaa miettiä selkeämmin ns. nextin levelin juttuja. Eli juuri tuota aiemmin mainittua järjen käyttöä. Kaatiksen väylä yhdeksän on hyvä esimerkki. Siellä on avauksen jälkeen helppo asettaa seuraava tavoite. Käytännössä pitää olla aika mainio avaus, että voi lähteä meikäläisen lapasella kaivamaan kolmosta. Joten olisi tällä iällä hienoa osata asettaa avauksen jälkeen realistinen tavoite uudelleen. On aika helppo kuvitella, että jos muuttaa kolmosesta tavoitteen neloseksi niin nelosen pelaaminen on sen jälkeen aika paljon helpompaa. Toki pitää hieman luottaa alle 50m lähestymisiin mutta niihin on tietenkin kova luotto :)
Varsinkin näillä pidemmillä väylillä tämä saattaa pelastaa yksittäisessä kilpailussa heiton tai kaksi. Ehkä joissain tapauksissa enemmänkin. Kuitenkin niiden riskiheittojen onnistumisprosentti suhteessa epäonnistumisprosenttiin on sitä luokkaa, että järjenkäyttö nyt vain on sallittua vaikka se naapurin kaveri heittäisikin kupille. Yritän muistaa kiinnittää jatkossa tähän huomiota näissä jälkispekulaatioissa.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 140
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1835 : 15.04.19 - klo:10:36 »
Nilkka on nyt saanut olla rauhassa. Paitsi että koirien kanssa on kävelty.
Salilla jätin jalkahommat pois, josta seurasi hieman hämmentynyttä mietiskelyä olenko keventämässä treeniä. Äh, turhaa miettimistä.

Eilen yritin askarrella hieman pihahommia. Puita pitäisi hakata ja haravoidakin. Yhdistin siihen hieman puttaamista ja sitten kaivoin kaapista kolme Zonea. Haettiin vähän tuntumaa Zoneen ja sitten testailin missä kulmassa forea pitää heittää että Zone menee käytännössä vain suoraan. Ihan mielenkiintoista testaamista. Puttaamiseen pitäisi hakea tuntumaa että olisi edes sinnepäin kun kisakausi alkaa. Tällä hetkellä tuntuu, että aika paljon on eri suuntiin liikkuvia osia.

NDGE olisi lauantaina. Jätskibetsi Tähtisen kanssa ekalla rundille. Lähtö on väylältä viisi ja mukana mm. sosiaalisesta meediasta tutut Saunasen veljekset Ähtäristä. Oma kokemus herroista on sellainen, että heidän kanssaan viihtyy mainiosti :)

Jotta kokemus olisi täydellinen niin Zucaa pitää alkaa pakkailemaan viikonloppua varten. Rouvan kanssa ollaan suunniteltu mökille muuttamista eli sinnekin pitäisi ehtiä vedet vetämään ja laiturikin pitäisi laittaa veteen saakka.

Poissa RtS

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 20
  • Profiili
 • Oikea nimi: Raimo Saunanen
 • Seura: Team Spirit ry
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1836 : 16.04.19 - klo:21:50 »

NDGE olisi lauantaina. Jätskibetsi Tähtisen kanssa ekalla rundille. Lähtö on väylältä viisi ja mukana mm. sosiaalisesta meediasta tutut Saunasen veljekset Ähtäristä. Oma kokemus herroista on sellainen, että heidän kanssaan viihtyy mainiosti :)


Kylläpä NDGE:tä on odotettukkin vesikielellä jo pitkään. Mahtava päästä avaamaan kausi siellä. Itsellä heittelyt on jäänyt talvisaikaan todella vähiin, joten "viihtyvyyttä" on kyllä luvassa meidän seurassa. Siinä voi huulipyöreenä kattoo, kun kiekko lähtee 90 astetta väärään suuntaan joka toisella väylällä  ;D
Toivotaan, että osais vielä jotenkin heittää...

Mukavat kisat tulossa ja saa mukavasti haastaa ittensä niin fyysisesti kuin ehkä vähän henkisestikin, vaikka kisassa ei varsinaista tulostavoitetta itsellä ole. Tietysti velipoika pitäis aina voittaa, mutta tuommoisella radalla missä pitkästä heitosta on hyötyä ne voitto kerrat ovat erittäin harvassa. Ehkäpä se kerta olisi tänä vuonna, kun Heikki on harjoitellut aika paljon ja meikäläinen ei käytännössä yhtään :)

Nähdään viimeistään lauantaina radalla! Saattaa olla, että perjantaina eksyn reenikierrokselle.

Niin ja pieni korjaus viestiisi... Heikki asustaa Pandalassa, minä puolestaan Jyväskylässä  ;)Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 140
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1837 : 16.04.19 - klo:23:21 »
Nyt kun sanoit niin olihan se tiedossa. Siis tuo asumisasia. Itsellä on Ähtäristä aika vähän muistoja jos ei oteta huomioon Honkiniemeä jossa jotain rippikoulujuttuja oli joskus. Opiskeluaikoina mun Mazda 323 hyytyi Ähtäriin kun olin Pieksämäeltä ajelemassa kohti Seinäjokea äitiä katsomaan. Eli ei millään voi muistaa ketä siellä asuu :)

Tänään puhelimessa paljon frisbeepuhetta. Mancavesta löysin unohtamani puolivartiset haikkarit joita testasin koiralenkillä. Saattavat pelastaa lauantain nilkkahommelit.

Aurinko paistoi mainiosti, joten tänään ollaan oltu paljon pihalla. Zonet saivat kyytiä ja puttaamistakin yritin välillä kun ei jaksanut haravoida. Onneksi ei ollut kisapäivä kun ei tuntunut saavan puttia haltuun millään. Zoneilla kikkailu olikin paljon mukavampaa :)

Salipäivä oli taas. Olen jaksanut olla reipas. Tänään oli hankalaa kun osuin samaan aikaan kuin aika moni muukin. Koskapa olen joutunut aika vähän soveltamaan niin nyt sitten meni ihan rytmit ja systeemit sekaisin kun muutkin halusivat käyttää samoja laitteita kanssani. Pitää vähän opetella tuota, koska sellaista se voi olla :) torstaina seuraavan kerran ja lauantain jätän väliin. Katsotaan saako rytmistä kiinni, mutta nyt pitää vähän ajoittaa tuota sopivasti.


Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 140
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1838 : 18.04.19 - klo:09:53 »
Eilen oli mielenkiintoinen frisbeepäivä. Kevättä on rinnassa kun puhelin soi jatkuvasti ja mielenkiintoisia keskusteluja pääsee käymään.

Toki aamupäivällä pääsin leikkimään liikunnanopettajaa ja käytiin tietenkin fribaamassa. Oma rooli oli tietenkin paljon kannatella kanssapelaajia, joten siitä tekosyy sille ettei peli oikein kulkenut.
Lohjan radalla kuitenkin muutama oikein mainio onnistuminenkin.

Iltapäivällä ennen koiralenkkiä vielä lähdin Kaatikselle puolustamaan numero ykköstä. Takatiiltä painettiin menemään ja kakkonen pelattiin pitkänä ja lisänä vielä uusi 18. Näissä pelaaminen varmasti kohta pitää jättää väliin kun alkaa nurmi itämään. Pelattiinpa vielä uusi kolmonenkin, toki perinteisesti puuhun osumalla kun koria ei siellä ole.
Peli ei tuntunut mitenkään ihmeelliseltä, mutta tein nelosen vitoselle, upean kolmosen uudistetulle seiskalle (huikea metrin korkuinen suora heitto Buzzzilla). Viimeisen väylän kakkonen varmisti tulokseksi par-tuloksen jota kyllä meikäläinen joutuu pitämään hyvänä. Keli oli toki hyvä, joten miinukselle pelaaminen alkaa olla meitsille kovaa tekemistä.
Etukäteen väittäisin että SM-kisoissa nelikymppisissä miehissä ei Kaatiksella ole yhtään väylää jossa keskitulos on alle parin. 13 saattaa olla lähellä, mutta se riippuu kelistä paljon.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 140
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1839 : 19.04.19 - klo:17:24 »
Opetustuokio Nurmijärvellä.

Järkäle.
Ihme nykimistä. Välillä tuntui ettei tiedä miten pitäisi kiekosta kiinni ja sitten loppuun oikein mainio nykäisy. Ja kiekko ihan mihin sattuu.

Keli oli kohdillaan ja muutenkin oli kivaa, joten ei jaksa ahdistua.

Jos miettisi maailmankaikkeutta enemmän niin olisi syytä olla huolissaan kun näillä näytöillä olisi parempi jääd huomenna kotiin.

Viimevuotiset +6 ja +10 olisivat tänään olleet ihan kelpo tuloksia. Huomenna sitten uudelleen ja pariin kertaan.


Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 140
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1840 : 21.04.19 - klo:07:54 »
Pääsiäislauantai Nurmijärvellä oli pitkä päivä.
Olipa hienoa tavata vanhoja ja nykyisiäkin tuttuja, heittää frisbeetä ja ehtiä vielä illalla saunaankin spekuloimaan.

Pelaamisen analysoiminen on tietysti tärkeää, mutta väyläkohtaisesti ei taida ihan mielenkiinto riittää kirjoittajalla saati lukijalla.

Ensimmäisellä kierroksella muistelisin olleeni kahdeksan väylän jälkeen parissa. Sitten niitä plussia alkoi vain tulla. Huonoja heittoja osui väärään aikaan. Nurmijärvellä on kuitenkin monta väylää joissa se huono heitto ei välttämättä maksa mitään tai enintään yhden heiton.
Esimerkkinä väylä 18. Hyvä ja itselle pitkä avaus niin että alamäki alkaa siitä heti. Treenikiessillä nelonen ja tiesin että aika matala kakkosheitto pikku antsassa menee piiiitkälle. Kun heittää liian matalan ja liikaa antsaa niin siitä tulee melkein rolleri. Kun ei tule rolleria niin tulee cutroller väylän oikeasta reunasta vasemmalle ja bunkkeriin. Edettiin ehkä 40m. Ja rankkari.
No eihän tällaisia nyt montaa ollut. Vähäinen tuuli vaikutti hieman pelaamiseen enkä aina oikein osannut tulkita suuntaa.

Koko päivän oli vaikeuksia avauksissa. Muutama kunnon riuhtomisgrippari, mutta nokka pystyssä ei alivakaakaan kiekko tahtoo kipata yhtään kauniisti.

Puttaaminen oli ihan omalla tasolla. Yksi oikein lyhyt puttimissi, muuten sellaista ihan tavallista tuuppimista.

Kokonaisuutena huomaa, että pitäisi heittää pitemmälle jotta saisi painittua Järkälettä vastaan paremmin. Tuottaa vaikeuksia heittää useita hyviä heittoja peräkkäin.
Lystiä tietenkin oli. Arpajaisissakin osui onni kohdalle, joten aamuauringossa aamukahvin juonti on hienoa.

Yksi mystinen juttu kävi. Väylälle 17 puttasin oranssilla putterilla ensin ohi laitteesta ja sitten laitoin kostoksi paluuputin sisään. Se ei ollut mystistä vaan se, että sen jälkeen en ole kyseistä putteria nähnyt. Ei löytynyt kenenkään bägistä eikä kukaan takaatulevasta ryhmästä tunnustanut putteria löytäneensä. Tähän on varmaan jokin hauska tarina.

Kiitos Väykkä ja kiitos kaikki te frisbeegolfmaailman henkilöt jotka autatte luomaan tuohon kisaan juuri sen tunnelman joka siitä tekee erityisen.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 140
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1841 : 21.04.19 - klo:09:59 »
Sellainen juttu tuli mieleen, että meille frisbeegolfareille tuollainen eilinen Väykän järjestämä tapahtuma on hieno juttu. Haluaisin kyllä tässä vielä korostaa että kun päästään vieraaksi jonnekin niin on syytä muistaa kunnioittaa paikan kulttuuria ja tapoja.
Golfkentillä ollaan totuttu varsinkin aiemmin varsin jäykkäänkin systeemiin. Klubilla ollaan ilman hattua, tervehditään muita ihmisiä ja ollaan muutenkin maltillisia. Tämä kulttuuri on toki golfin osaltakin muuttumassa, mutta kannattaa muistaa että me fribaajat olemme myös Nurmijärven golfkeskuksessa vierailijoita.
Frisbeegolfkentällä roskaaminen on kielletty, mutta golfkentällä asiasta ollaan vielä tarkempia. Tarkoittaa että banaaninkuoria ei heitetä puskaan eikä muuallekaan, tyhjät pullot roskiin ja niin edelleen. 150 fribaajaa on aika paljon ja hienoa että vuodesta toiseen ollaan saatu tulla.

Golfkenttien greenit ovat kenttien arvokkainta omaisuutta. Niiden nurmen virittäminen ja kasvattaminen on erityisammattimiesten taidetta. Golfin sääntöihin kuuluu että greeneillä ei lyödä kuin putterilla, siellä ei kävellä turhaan eikä siellä vedellä millään kärryillä. 27 grammaa painavan pallon pyöriminen tasaisesti nurmikolla on mahdollista vain jos greeni on virheettömässä kunnossa. On varmastikin helppo ymmärtää että on aika merkittävää meneekö se pallo suoraan :)
Huomautin greenillä kulkemisesta tutulle parivaljakolle ja toivon, että olivat ainoat jotka siellä kulkivat.

Ei ollut tarkoitus paasata, mutta mahdollisuus vierailla golfkeskuksissa heittämässä pitkää siivua on mahdollista vain jos me osaamme olla siellä niin ettei meidän olemisestamme ole ahdistukseksi niille jotka maksavat kentän käytöstä satoja euroja vuodessa osakkeen vastikkeen muodossa.
Golf on hienoisissa vaikeuksissa Suomessa ja on upeaa, että Nurmijärven golfkeskus on lähtenyt ensimmäisten joukossa hyödyntämään mahdollisuutta saada hieman lisätuloja frisbeegolfareista. On kuitenkin aika helppo laskea, että 10€ pelioikeusmaksusta ei nykykäytöllä ole bisnekseksi.
Vaikka golf onkin vaikeuksissa niin ne pitkään golfia pelanneet vanhemmat setämiehet ovat tottuneita siihen että saavat rauhassa pelailla kolopalloaan eikä välttämättä ole helppoa ottaa omalle alueelleen muita käyttäjiä joiden maksama korvaus kentän käytöstä on vielä varsin pieni. Tämä saattaa aiheuttaa hentoista suhtautumisvaikeutta joissakin.

Siksipä. Muistakaa hymyillä ja sanoa kaikille reippaasti päivää kohdatessa.
Ja ollaan niinkuin ihmisten pitää muutenkin olla. Kohdellaan toisia arvokkaasti ja viedään omat roskat pois. Ei se sen vaikeampaa ole oikeassakaan elämässä :)

Ja muistakaa noudattaa niitä sääntöjä kun kausi monella nyt alkaa kilpailumielessäkin.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 140
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1842 : 22.04.19 - klo:19:04 »
Kaatiksella tänään erehdyin paikalle ykköstägin kanssa. No, nyt on sitten helpompaa.

Pelattiin etutiiltä ja pistelin viisi ensimmäistä väylää niinkuin pitääkin. Pelattiin kakkonen pitkänä ja pääsin eka kerran puttaamaan kympistä nelosta. No eihän se mennyt.
Tägi näytti olevan vahvasti hallinnassa :)

Kutosella fore vastatuuleen haukkasi happea oikein huolella ja kiekko paineli vasemmalle rinteeseen melkein alas asti. DDx annukassa meni melkein kymppiin, josta korin yli kasiin. Ehkäpä täydellinen putti keskelle koria oli hieno. Paitsi että tuli ulos. Kerralla -3 muuttui -1.
Seiskallekin väänsin vielä hyvällä putilla kolmosen.
Oikeastaan tässä ollaan siksi, että on hieman epäselvää mitä sitten tapahtui....

Kasin avaus jäi vähän näppiin joten siihen kolmonen.
Ysin avauksen jälkeen pelattiin vain nelosta. Ja sellainen saatiin.
Kympille mainio annukka ja kasimetrinen putti sisään.
11 avaus meni vasemmalle ja tuulisen seikkailun jälkeen putattiin kutonen sisään.
Tässä kohtaa -1. 12 oli ehkä hieman matala ja meni pitkäksi hyvää linjaa. Kolmonen kuitenkin.
13 avaus Zonella kohdalleen ja kakkonen.
14 avaus muuttui nykäisyksi ja kiskaisin sen tietenkin outtiin. Straight outta bounds vai miten se oli.
Saa keskittyä. Bogey. Nollassa.
15 avaus on löysä ja joutuu vähän painimaan että saa kiekon korille.
16 avaus on taas ihme nykäisy ja painuu oikealle kauniissa annukassa. Nelonen kuitenkin.
17 avaus Buzzzilla on melkein hyvä, mutta osuuhan se mäntyyn. Kolmonen. Tässä kohtaa Ville pamauttaa avauksen koriin, mutta eihän se sinne jää.
18. Fore lähtee vähän liikaa vasuriin eikä hyvä puttikaan pelasta kun osuu pantaan.
19. Löysä fore Firellä on onnekas. Yläpantaan kympin putti.

Hmm. Ei muuttunut mielikuva. Ei siellä mitään dramaattista tapahtunut. Hitto. Olin aika varma että sieltä jotain löytyisi. Nuo 14 ja 16 avaukset toki oli surkeita.
Sauna päälle ja mietitään lisää.

Poissa gunners

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 409
  • Profiili
 • Oikea nimi: jari väyrynen
 • Seura: KKpBats
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1843 : 23.04.19 - klo:18:13 »
Pakko ottaa kantaa!
Ensinnäkin kiitos Arille golfetikettien esiin tuomisesta. Ja tosiaan, ne soveltuvat käytöstapoihin muussakin elämässä. Hattu päästä sisätiloissa (meinaa itseltänikin joskus unohtua), mutta eihän golfia pelaamattomat sitä tiedä. Eli ei rankkua!
Tervehtiminen kuuluu hyviin tapoihin golfkentällä. Jopa kaltaiseni mörkö on oppinut tervehtimään golffareita, kun heitä kentällä näen. Yleensä vielä vaihdan muutaman sanan (small talkia), se ei ole minulta mitään pois ja golffarit vaihtavat mielellään muutaman sanan. Sillä tavalla olen myös levittänyt sanaa frisbeegolfin ihanuudesta heillekin. Tunnen useitakin pelaajia Nurmijärvi golfista, mutta usein tuntemattomatkin alkavat kysellä NDGE kisasta.
Tänään rataa purkaessani näytin kännykästä juuri ottamaani kuvaa väylän 20 lammen isosta kalasta parille tuntemattomalle golffarille. Innoissaan sitä ihmettelivät, ja samalla alkoivat kysellä miten lauantain kisa sujui?
On jännä kuinka sosiaaliseksi muutunkin golfkentällä, vaikka en golfia pelaakaan. Muualla olenkin sitten varsin juro, ja hiljainen persoona.

On tietysti vaikea ymmärtää, miksi tuntemattomia ihmisiä tervehditään, mutta golf ja frisbeegolf kentillä sitä on helppo harjoitella. 100 vuotta sitten kun olin ensimmäistä kertaa Alpeilla, niin ihmettelin miksi paikalliset nyökkäävät vastaan tullessa. Kunnes opin sen itsekin, sen jälkeen olen aina tervehtinyt sielläpäin maailmaa vastaantulevia. Se on jopa kivaa!

Edellä mainitut asiat eivät kuitenkaan ole kaikille itsestään selvyyksiä, eikä voi sitä vaatiakaan.
Sen sijaa roskien tahaton, tai tahallinen levittäminen on ikävää. Markon kanssa kerättiin useampi roska ja pullo radalta. Jopa banaanin kuoret jonkun puun oksalta sunnuntaina. Ei niitä roskia paljoa ollut, mutta periaatteessa yksikin on liikaa.
Hyvät nahkarukkaset löytyi, jos joku kaipailee, niin ne ovat minulla tallessa.

Poissa Flick Maniac

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 4 819
 • Discmania
  • Profiili
  • Frisbeegolf Club Keinukallio
 • Oikea nimi: Mikko Setälä
 • Seura: FGCK
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1844 : 23.04.19 - klo:20:12 »
Oli kyllä mukava kun klubitalolle kiivetessä golffariporukka kysyi et miten sujuu ja onko kaikki kiekot tallella. Ei harmittanut niin paljoo se 20 väylän seiska (koska heitin griinille enkä jorpakkoon). Yhtään kiekkoa ei hukkunut loppupäivänäkään. :)
Discmania Media Partner 2017&2018
Wizard | P3X | MD3 | MD4 | Gator | FD | FD2 | FD3 | CD2 | PD2 | Rampage
Päiväkirja
http://www.instagram.com/Flick_Maniac
http://www.youtube.com/user/glaabaglooba