Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Touring Amateur  (Luettu 132602 kertaa)

Poissa ReTeeNalle

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 447
  • Profiili
 • Oikea nimi: Mikael Runonen
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Touring Amateur
« Vastaus #30 : 06.06.15 - klo:23:16 »
Puhhuh, on se Kaatis vaan raskas rata kiertää kaksi kertaa päivässä. Molemmat kierrokset menivät ihan mukavasti eikä käsi eikä muutkaan ulokkeet ihmeemmin vaivanneet vaikka niitä rasitti. Kierrosraporttia seuraa joskus tuonnempana. Teaserina ensimmäisellä kierroksella #11 kolmas heitto alarautaan, toisella kierroksella pullea lumiukko.
Lie lie missä lie liemissä.

Poissa ReTeeNalle

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 447
  • Profiili
 • Oikea nimi: Mikael Runonen
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Touring Amateur
« Vastaus #31 : 08.06.15 - klo:17:15 »
Nyt on sellainen tutina pöksyissä, että pukkaa vähän enemmän tekstipökälettä kun meinasin kirjoittaa kaikki viikonlopun kierrokset yhdeltä istumalta. Pitänee muistaa onnitella lukijaa tekstin lopussa.

Perjantaina olisi ollut tarjolla parikisaa, mutta päätin lähteä treenaamaan avauksia rauhassa ja saada vähän pidempi lepoaika ennen ensimmäisen kierroksen alkua. Kuviteltu pelikirja pysyi melko hyvin ennallaan, mutta kierrostulos ei ollut kovin kummoinen (73).

I kierros - Melkein historiankirjoihin & Dude, where’s my putt?

Sattumalta kierros alkoi väylältä yksi eli vähän kuin kärkikortissa olisi pelannut.
1. Pelikirjassa oli tähän mietitty putteriantsaa. Se oli kaunis ajatus, joka vaihtui tiillä aika nopsaan foreksi XCaliberilla. En ihmeemmin tykkää heittää putteriantsoja (eli niitä pitää treenata) ja tuulikin ihan kohtuullisesti. Ihan hyvä ratkaisu, putille pääsi ja putti sisään, 2.

2. Boss niin paljon kuin kädestä lähtee, flippasi vähän liikaa ja väylän oikeaan reunaan, is ja gut. Lähärihysse aivan liikaa vasemmalle greenin viereiseen pöpelikköön, putti ja putti, nelosta korttiin. Oli lupa ottaa.

3. Ape-hysse lähti tiiltä tarkoitetun välikön oikealta puolen, mutta läpi kuitenkin ja jäi vähän turhan pitkälle oikeaan reunaan mäen päälle. Sitten tapahtui jotain mitä en vieläkään ihan täysin ymmärrä. Heitin Jokerilla hyssen mäkeä alas, mutta heittopa olikin luotisuora eikä mennyt mäkeä alas tipan tippaa vaan täysin suoraan. Seuraavaksi putti suoraan mäkeä alas ja rollithan se otti, pari puttia ja bogi korttiin, 5.

4. Pelikirjassa luki putteriantsa, heitin putteriantsan ja kiekko viiteen metriin. Kisajännäputti alarautaan ja nostopar eli 3. Höh!

5. Pelikirjan mukainen piesty tiippari hyzerflippiin, mutta haukkasi vähän liikaa oikealle ja jäi ikävästi kulman taakse. Seuraavaksi forevenytys mäen puoleen väliin. Tässä kohtaa iski vähän tenkkapoo kun normaalisti heittäisin upsin, mutta lupasin itselleni suojella kättä. Taisinpa heittää jotain alivakaahkoa kiekkoa rystyllä päätyen n. 15 metriin ja vähän pensasaidan taakse. Putteri kädessä saa usein tyhmiä ajatuksia kuten nytkin. Sen sijaan, että olisin tuulessa heittänyt kiekon kiltisti alle, päätin yrittää sankaritekoja ja kiekko liitikin mukavasti korin yli ja noin kuuteen metriin. Vastatuuliputti alamäkeen meni onneksi sisään, joten ei sen isompaa vahinkoa tyhmyydestä sentään aiheutunut, 5.

6. Tässä piti heittää fore ja heitin foren. Putattavaa jäi jonkin verran ja ei se sisään mennyt, mutta seuraavapa meni, par-3.

7. Helppo pöröväylä, joopajoo. Hysse Apella isolla kaarella mandon ympäri, mutta lähäriheitto Firebirdillä oli matala, liian pitkä ja liikaa oikeallekin, puuh. Puttiputti ja par-4.

8. Hysse Jokerilla liikaa vasemmalle, putti ei mennyt (ylläri) ja nostolla bogey-3.

9. Avaus jyrä-dessulla ilman mitään kontrollia, mutta puiden läpi ja rapisi viimeisten puiden jälkeen oikean puolen havuihin. Lähärissä olisi pitänyt heittää matala hieman vasempaan kaartava reilu satku joten XCaliber käteen. Liikaa oikealle ja saattoi mennä ob:lle joten provikkaheitto vakaammalla ja vähän lyhempi. Kalikka sisällä joten jatkot ikävästi kuusen takaa. Töttöröö-virheenä putteriforella muutaman metrin päähän oksiin ja jäljelle jäi vaan vippi korin alle ja nosto, bogi-5.

10. Hyzerflipissä oli enemmän flippiä kuin hyzeria ja ihan liikaa oikeille ja puiden sekaan. Putteriforesta jäi pahasti uupumaan los cojones joten uusi lähäri ja ~nosto. Ärrinmurrin, taas bogey ja 4 korttiin.

11. Pitkän jonottelun jälkeen kylmillä lihaksilla Boss lensi koko kapeikon läpi lähes vanhalle koripaikalle, mutta harmillisesti aavistuksen liikaa vasemmalle ja puiden taa. Sain päähäni, että luja fore isoon kulmaan alivakaalla kiekolla olisi hyvä juttu, joten Roadrunner käteen ja roiskista. Ohoh, en heittänytkään forea vaan heitinkin upsin. Ups-hups, sinne lähti, mutta ulos metsästä ja nurtsille mäen oikeaan reunaan. Heitto mäkeä ylös korille oli niin riskiä, etten keksinyt oikein mitään muuta kuin draiverihyssen ajatuksella jospa jäis korin lähistölle. Sinne lähti ja tuuli nosti vähän ylöspäin… hei, sehän näyttää hyvältä. Hei, sehän menee ihan korille. HEI, SEHÄN ON MENOSSA KORIIN! *klonk* Eagle-heitto ihan alaraudan yläosaan. Maine, mammona ja nimi lehdessä jäi senteistä kiinni, prkl. Ihan hyvät rollit alas mäkeä ja siivoustöiksi jäi neppi alle ja nosto, par-5.

12. Ajatukset olivat vielä edellisessä väylässä ja sain jotenkin päähäni, että todella vakaa dessu lentää oikealta tuulevaan sivuvastaiseen suoraan. Todella yllättäen se hyssettikin ja meni melkein #13 tiille. Luu kurkussa putteriheitto vastatuuleen, mutta suht lähelle päätyi, putti sisään, par-3.

13. Ärsyttävä neppailuväylä. Jyrädessu tuntui taas niin hyvältä käteen ja muistin, että sehän kääntyy hysseen, joten heitin aivan lohduttomasti liikaa oikealle ja melkein väylän oikealla puolella olevaan pöpelikköön. Leijaputti korille, nostobogey-3.

14. CH Boss lähti kädestä komiasti, mutta antsasi hitusen liikaa ja jäi kaatopaikka-aitaukseen. Vakaampi CH Ape ei antsannut liikoja vaan aitauksen yli. Lähäriheitto vinolta alustalta lähti liikaa hyssessä ja syöpyi rinteeseen ja jätti alamäkiputin noin 15 metriin. Eipä mennyt, eli bogey korttiin taas.

15. Kauhia oli tuuli taas, lähes pakasta vedetty CH Ape alas ja oikealle ja tuuli nosti sen lopulta korin yli ja korin kohdalla vasemman puolen puihin. Putti ei mennyt (alkoi olla jo teemana) eli kolmonen korttiin.

16. Avaus antsalla puiden yli mäkeen, fore (vai heitinköhän upsin) kympin sisään ja putti alarautaan. Hurraa, taas nosto-par.

17. Tässä kuulemma piti heittää forea eikä alkuperäisen pelikirjan mukaan bäkkärihysseä. Sellaisenpa heitin ja jäi aavistuksen vajaaksi ja ”väyläputken” vasemmalla puolella olevalle tielle muiden heittueen heittojen kanssa. Todella räkäinen putteriheitto napsahti puuhun ja lie oli ikävästi just kympin ulkopuolella ja mäessä. Nelonen korttiin lopulta kun… olisitko arvannut puttimissin? Niin, nelonen korttiin.

18. Tämä heitto meni täsmälleen kuin pitikin, isolla hyssellä puiden yli korille. 6 metriä oli vaihteeksi liikaa putille ja nostolla par.

19. Fore räpsähti vähän liikaa oksiin ja päätyi korista oikealle ja vähän pensaan taakse. Roikkuhysseputti ei uponnut joten nostolla 3.
Lopputuloksena +8 ja rating 928. Olo oli vähän kuin olisi kertonut hauskan vitsin, mutta täysin väärässä tilanteessa. Kierrokselta tasan nolla kappaletta pöröjä ja puttimissejä oli miljoonasti. Tästä oli kuitenkin ihan ok lähteä seuraavalle kierrokselle kun meni paremmin kuin treeneissä ja tuuli sotki muidenkin heittoja.
« Viimeksi muokattu: 08.06.15 - klo:17:19 kirjoittanut ReTeeNalle »
Lie lie missä lie liemissä.

Poissa ReTeeNalle

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 447
  • Profiili
 • Oikea nimi: Mikael Runonen
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Touring Amateur
« Vastaus #32 : 08.06.15 - klo:19:06 »
Edellisen kierroksen heittoja peratessani aloin epäilemään jo omaa muistiani, että meniköhän jokainen väylä varmasti juuri noin. Saattoi mennä, saattoipa olla menemättä. Näin se ihmismieli suojelee itseään ikäviltä asioilta ;)

II Kierros - Isoa kalaa metsästämässä & Dude, here’s my putt

6. Tällä väylällä ei minulle vaan yksinkertaisesti ole vaihtoehtoja. Forea korille ja tällä kertaa meni nätisti, putti sisään ja aloitusväylältä kisan ensimmäinen pörö. Näin kierroksen kuuluu alkaa!

7. Pirkkoautomaatti edessä taas. Taas mentiin CH Apella isolla kaarella mandon ympäri hyssellä ja ihan hyvälle jatkopaikalle. Edellisen kierroksen lähärikökkö kummitteli aivoissa ja päätin viekkaasti uusia sen. Taas oli pakko pelata vaan alle ja nostaa sisään. Ihan %”!”¤ pirkkoautomaatti, 4 korttiin.

8. Tällä kertaa hysse Jokerilla meni juuri kuten pitikin ja koria viistäen kiekko sisään kehikkoon ja nosto mukiin, molto bene.

9. En ehtinyt ruokatauolla keksimään tähän sen parempaa joten taas jyrädessu käteen ja jonkinmoisella umphilla kiekko matkaan. Sinne se taas purjehti jotenkin puiden välistä ja pitkälle väylää eteenpäin. Kakkosheitolla piti taas päästä vasemmalle eikä osua oikean puolen metsään. Heh, heitin oikean puolen metsään. Tässä kohtaa muistikuvat hämärtyvät hieman, mutta muistelen tötöilleeni oikealta liikaa vasemmalle ja sieltä putaten alarautaan. Nostolla bogey-5.

10. Tällä kertaa tiipparin hyzerflipissä nallekarkit menivät enemmän hyzerille ja vasemmalla puolella oleva koivu tiputti heiton jo kolmisenkymmentä metriä tiistä. Jatkoheitto forella ei jaksanut tarpeeksi pitkälle vaan vielä joutui neppaamaan kerran ja ottamaan nelosen.

11. Kun viimeksikin niin miksei nytkin… Hupsista, Boss lipsahti kädestä irti aivan liian aikaisin ja puuosumalla livahti vasemmalla olevaan pöpelikköön ja vielä vähän kallion taakse, jaiks. Jatkoheitto aiheutti päänvaivaa ja päädyin heittämään erittäin alivakaalla kiekolla sormiupsia tarkoituksena tehdä täysi kierros ja lätsähtää väylän sweetspottiin. Heitin liian varovaisesti ja kiekko ei kääntynytkään niin paljon kuin piti vaan meni tällä kertaa oikeaan reunaan, joskin mäen päälle jo. Tarjolla oli vaihtoehtoja yhtä paljon kuin neuvostoliittolaisessa hyllykaupassa joten puttasin itseni takaisin väylälle ja viimeinkin siihen onnettoman pieneen sweetspottiin. Suussa maistui jo aika bittersweet tässä kohtaa kun olisi siihen voinut hoitaa itsensä vähemmälläkin heittomäärällä. Seuraava heitto vakaalla kiekolla lähes maksimivoimalla aukosta läpi korin lähistölle? Ehei, oksiin ja lurppahyssellä hikisesti avoimelle ja mäkeen. Saattoi pari voimasanaakin päästä suusta tuossa kohtaa. Ei muuta kuin lippistä syvemmälle päähän ja yrittämään lähäriä korille. Voima ja suunta ihan hyvät, kiekon kulma ei. Heitto viistää korikumparetta oikealta ja näen kuinka se skippaa korin takaa. Nöyrästi tallustamaan #16 väylälle ja vilkuttamaan sitä pelaaville, vilkuti-vilkuti. Ja olihan se rollannutkin parikymmentä metriä mäkeä alas. Tässä kohtaa annoin piutpaut omalle upsikiellolleni ja nakkasin Firebirdin peukulla korille. Iloinen huikkaus korilta kertoo, että kiekko lähti jälleen rollaamaan. No voi nyt piip, piip-piip, piip ja PIIP. Viihdytin katsojia tallaamalla vielä kerran mäkeä alas ja heittämällä yet another upsin. Nyt se sentään jäi jo kympin sisään ja naama harmaana puttasin kiekon sisään. Viimeiset väylät bogey-bogey-tripla. Ja tämän kierroksen kun piti mennä niin hyvin.

12. Ilmeisesti herään kun minua lyö vähän nenään. Muistin, että rystyheitto vakaalla kiekolla päätyy vasemmalle ja melkoista nerokkuutta osoittaen suuntasin heiton vähän oikealle. Kiekko alas korokkeen eteen 8 metriin ja aika hirveä tuuliputti lipsahti lopulta koriin. Yay!

13. Samainen jyrädessu jälleen kerran kädessä ja nyt suuntauskin oli vähän parempi. Vähän pitkäksi ja vähän liikaa vasemmalle noin kymppiin. Ehkä minuun iski jokin ötökkä, mutta taas upposi vastatuuliputti. #11 jättiturska ei sattunut enää yhtään niin paljoa.

14. Tuuli oli mukavasti vasemmalta oikealle ja edellisten onnistumisten saattelemana teki mieli heittää Kovaa ja Pitkälle CH Bossilla. Heitin Kovaa, mutta sitten tapahtui jotakin aika odottamatonta. Borsas lähti flippaamaan täsmälleen niin kuin kuuluikin, mutta samalla siltä lähti ilmat aivan täysin alta ja heitto painui vaan alemmas ja alemmas. Eipä se siitä ikinä enää oiennut vaan kajahti ruman äänen kera aitauksessa olevaan metallipömpeliin. Olipas jännää miten se noin lensi. Ilmeisesti maastonmuodot vaikuttivat tuuleen sen verran, että siinä kohtaa mäeltä tuleva tuuli kulki mäkeä alaspäin. Noh, uutta vähän vakaampaa plättyä ilmaan ja enemmän korkeutta sekaan niin sinnehän se aitauksen toiselle puolen päätyi. Lie jälleen ikävästi mäessä ja lujaa oli tarve heittää jos korille halusi. Vauhdinotto ja kiskaisu ja trolololoo, lopputuloksena aivan kauhea hysse tolkuttomasti liikaa vasemmalle ja mahdollisesti väylää 11 pelaavan porukan niskaan. Forea tuli huudettua, mutta samapa olisi ollut vaikka jodlata Wagneria kun välissä on iso mäki. Mäen päällä oli jotain höpöporukkaa K-Päx-/Turku-akselilta ja sain terävät kannustukset huikeasta suorituksestani ja vastasin yhtäläisellä kuittailulla. Niinjoo, takaisin kisaan: Kiekko oli 40 metriä korista vasemmalla ja mäessä. Kun upsikieltoa ei enää ollut niin seuraava vaan putkeen ja ihan liian kova peukaloinen korin ohi ja yli. Ruokatauolla syöty maaginen aine vaikutti edelleen ja putti livahti taas sisään ihan hyvän matkan päästä, melkoista meininkiä. Vitonen korttiin.

15. Tiesin poran ja jälleen vakaata apinaa alaspäin lujaan hyssekulmaan. Sinne se taivaalle karkasi ja liiteli iloisesti happolammen yli, korin yli, greenin yli ja ties minne metsään korin ja seuraavan tiin väliin. Kiekko löytyi lopulta aivan armottomasta mörrin takapuolesta ja seuraavasta kaksimetrisestä upsiröhkäisystä päästään puttiin korin alle ja nostoon. Bogey-4 ja kauhea jupinavalitus heittuekaverille.

16. Avausantsa karahti ikävästi puihin ja näytti siltä, että heitto karkaa oikealle näkymättömiin ja totaalibyltsiin. Kiekko kuitenkin löytyi väylän oikeasta reunasta ihan kivasta paikasta ja sieltä pääsi jatkamaan upsittamalla ihan kivasti. Upseja on muuten tosi inhottava heittää jyrkkään ylämäkeen kun niihin ei saa kroppaa mukaan oikein yhtään. Mutta kun käsi oli sitä mieltä, että se kestää niin heitettiinpä sitten pelkällä kädellä. Kiekko jonnekin korin korkeudelle, mutta liikaa vasempaan. Mummottelut korin alle ja nosto-par.

17. Tarkoituksena oli forettaa jälleen, mutta vähän pidemmälle kuin viimeksi. Tuuli pääsi korvasta pään sisään ja tekniikka hajosi sen verran, että heitto lähti korkeuksiin, mutta onneksi läjähti päin mäntyä hiekka-alueen alun kohdalle 25-30 metrin päähän korista. Putteriantsaneppi korille ja putti sisään, par.

18. Taas isoa hysseä kaiken yli, mutta tuuli painoi kiekon vähän liikaa vasemmalle. Putti oli turhan pitkä ja kolmoseen oli tyytyminen.

19. Hahaa, enää ei tartte yrittää mitään pöljää forea pienestä aukosta! Ei muuta kuin upsirakettia taivaalle, mutta tuuli teki pienet tepposet ja kiekko kääntyi vähän liian aikaisin ja päätyi oikealle ja lyhyeksi. Ei puttausmahkuja joten kiekko korin alle ja nosto.

1. Edellisellä kierroksella fore palveli hyvin joten toisinto oli tarkoituksena. Vähän pitkäksi meni, mutta 12 metriä ylämäkeen ei tuntunut missään kun putti oli kuumana, jeejee. Kakkosta korttiin.

2. Tiillä oli mukavasti kasiväylälle odottavaa porukkaa seuraamassa heittoa ja kauniiseen antsaan draivi lähtikin. Harmillisesti joku on mennyt ja laittanut väylän viereen valkokepeillä aidatun alueen ja kaunis draivi päätyi sinne asti. Ihan niin paljoa ei potkua ollut, että olisi lentänyt päädystä vielä sisälle joten punkerohassun takia uutta kiekkoa kouraan. Kun viimeksi kerran meni antsaan niin tasapuolisuuden nimissä toisen kiekon heitin hyssellä vasemman puolen mäkeä alas ja kuusiaitojen väliin juuri ennen metsää. Tarjolla oli enimmäkseen ei-ainakaan-bäkkäriä ja forekin-aika-vaikea siltä alustalta niin jakoavainpeukku-upsiasetus taas olkapäähän ja Firebird käteen. RRRrrroisk-viuh ja lippumies huikkaa, että korin alla. Dä-dä dä-dä-dää, I’m lovin’ it. Nosto sisään ja nelonen korttiin.

3. CH Ape käteen ja hookahei, mäkeä ylös. Muutama maan matonen tuli poltettua kun heitto oli liian matala ja hyssefeidi jäi tulematta. Turhan kaukana oikealla lie, mutta kun mäkeä alas heittää niin Jokerikin sen verran lentää. Sormet ristissä vasemmassa kädessä ja limppua matalaan hysseen. Sinne se jonnekin ihan kivasti näytti leijailevan, mutta vähän liikaa oikealle korista ja ystävällisen lippumiehen mielestä metsän rajaan. Siellähän se, vähän korista yli ja oikealla mäen päältä katsottuna. Mielessä kävi seiftailu sieltä jostain kympin tuoksinasta, mutta olin niin fiiliksissä, että puttasin pirkkoputin sisään.

4. Putteriantsaa jälleen mäkeä alas, mutta tällä kertaa livahti vähän liikaa oikealle ja jäi mäkeen risujen taakse. Putista tuli jonkinlainen haaraputin irvikuva kun mies on mäessä ja edessä olevat risut niin matalalla, että joutui kauhomaan melkein maata vasten. No eihän se sisään mennyt joten nostolla kolmonen.

5. Viime kerralla tiippari haukkasi vähän liikaa oikealle, joten lisäsin lähtökulmaa. Sen verran oli fiilikset päällä, että tuli voimaakin pari napsua enemmän ja kiekko lensi väylän päädystä sisään metsään. Oho ja huppista, ei ihan noin kovasti pitänyt. Korpikuusen oksan alla oli ReTeeNallen kiekko. Vähän aikaa ihmettelin, että mitäs sitten eteen ja sain vähän epätoivoisen ajatuksen piestyllä star bossilla forettamisesta. Heittoasento oli kuin kiropraktikon märästä unesta vasen jalka takavasemmalla, oikea koukussa edessä ja selkä kierona kuin eräällä kellonsoittajalla. Riuhtaisu silmät puoliummessa ja kiekko lähti aivan maagisesti kuin lasersäde mäkeä ylös ja menikin 2/3 mäkeä ylös. Oho ja huppista, ei ihan noin hyvin pitänyt. Seuraava heittoasento alkoi mennä jo selkävammaoppaan esimerkkitapaukseksi kun heitin jyrkästä mäestä peukku-upsia haara-asennosta. Jo ennen heittoa tuntui siltä, että huomisen Mikael tulee kiittämään, mutta kun kierros oli niin lopussa niin täysi latinki ja röhkäisy perään. Sinne meni ja korin lähelle tippui. Vielä jännäten 8-metrinen putti vähän alamäkeen ja sekin livahti koriin.

Laskujen jälkeen +4 kortissa ja oikein hyvä mieli talsiessa Kaatiksen kartanoa kohti. Puttaaminen oli aivan terävintä mahdollista minua ja se lämmitti aivan erityisesti. Mielessä toki kävi, että jos #11 isoa vonkaletta ei olisi ollut, niin tuloshan olisi ollut aivan huikea minulle. Mutta jos olisin ottanut siitä vain bogeyn (kolmannen putkeen) niin olisinko tehnyt samanlaisen ryhtiliikkeen? Höps, ihan turhaa spekulointia. Kierroksen rating 950, joka on minulle enemmän kuin hyvä. Vähän enemmän toivoin armottoman tuulen vuoksi, mutta en pystynyt olemaan mitenkään pahoillani. Kierroksen jälkeen äkkiä kotiin rullaamaan selkää auki ja nukkumaan ennen sunnuntaiaamun kierrosta.

Meinasin nakuttaa kaikki nämä kertaistumalta, mutta nälkähän tässä tulee! Ei pelkkä fribanälkä vaan fyysinen myös niin kolmas kierros saa nyt odottaa.
« Viimeksi muokattu: 08.06.15 - klo:19:08 kirjoittanut ReTeeNalle »
Lie lie missä lie liemissä.

Poissa jajvirta

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 870
  • Profiili
 • Oikea nimi: Jarno Virtanen
 • Seura: Tampereen Frisbeeseura
Touring Amateur
« Vastaus #33 : 08.06.15 - klo:19:29 »
Viihdyttävää raportointia! Eikä pelkästään triplabogien takia. ;-)

Poissa ReTeeNalle

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 447
  • Profiili
 • Oikea nimi: Mikael Runonen
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Touring Amateur
« Vastaus #34 : 08.06.15 - klo:23:18 »
III kierros - Kuka minä olen ja mitä minä olen tehnyt minulle?

1. Miksi muuttamaan jotain mikä ei ole rikki? Fore kipolle, putti kippoon. Tältä väylältä kolme kakkosta viikonlopun aikana, ei paha.

2. Ajatus oli jälleen kerran sama ja lähtihän se kova väylädraivi sieltä. Bossi flippasi ilmassa juuri sen verran mitä pitikin ja feidasi tasanteen vasempaan reunaan parikymmentä metriä vajaaksi punaiselta tolpalta. Forelinja oli olemassa, mutta jäi vähän löysäksi ja kiekko jäi juuri greeniä ympäröivien puiden taakse. Putilla ei mitään mahdollisuutta, joten kiekko korin alle ja nosto sisään. Edelleen tästä sai nelosen ottaa.

3. Viikonlopun ainoa kerta kun avaus tässä onnistui niin kuin pitikin - pitkä hysse lähes kokonaan eroon vasemman puolen puista. Paitsi siitä yhdestä joka jäi vielä tielle. Jokerihysse lähti vähän pystyyn ja töksähti maahan jo rinteen yläreunassa, öh. Seuraava puttipaikka olikin mielenkiintoinen kun kori oli suoraan alapuolella ja välissä vain jyrkkää rinnettä. Supersaver-nalle puttasi mutkalle menneellä jokerilla oikein varovaisesti ja komiasti jäi puolitiehen. Aika hyvin käytetty kaksi heittoa, sanopa. Vielä kolmas höpöneppi korille ja kiekko sisään bogeyllä. Tää meni vähän liiankin varovaisesti nyt.

4. Tässä ei pitänyt olla mitään erikoista, mutta sitten sorruin ajattelemaan. Putteriantsan pitää kääntää, joten käänsin rannettakin ja heitin liikaa vasemmalta oikealle. Olipas tyhmä virhe. Kun kädessä on alivakaa kiekko niin sen voi antaa tehdä työn eikä räpeltää itse kiekkoa pystyyn ja heti oikealle risukkoon. Risukosta ei ollut oikein mitään tietä korille niin sohlasin jonkinlaisen upsiviritelmän vähän matkaa alemmas puuhun. Puttimatkaa oli vielä turhankin reilusti joten varhainen mato ei lintua napannut vaan uusi bogey korttin.

5. Kalibrointi alkoi olla kohdallaan nyt niin tiipparihysseflippi ei ollut liian pitkä, ei liikaa oikealla vaan melkein kultakutrimainen. Ehkä se vähän lyhkäinen oli kun en selvittänyt metsän nurkkaa, mutta ihan ok keskellä tannerta. Seuraavaksi isoa antsaa Roadrunnerilla keskelle mäkeä eikä sekään ihmeemmin rollannut. Taas oli aika heittää kropantappoupsi koria kohti, mutta lipesi vähän liian korkeaksi eikä jaksanut millään nätille putille joten neppiä korille ja par korttiin.

6. Tein tiillä perinteisen amatöörimokan ja heitin ”kaikesta huolimatta”. Tunsin, että joku juttu keskittymisessä ei ollut kohdallaan, mutta annoin foren lähteä kädestä. Liikaa oikealle ja raapi vauhdit pois puunlatvasta ja putosi maahan kovin lähelle tiitä. Puun alta heitetty uusi fore otti liikaa tuulta alleen ja lenteli korista vasemmalle ja kympin ulkopuolelle. Vastatuuleen ei ollut kolmosen pelastamista vaan boogie soi taas.

7. No nyt ainakin pirkkoautomaatti antaa hyvää. Heitin Apella vähän turhankin näyttävän kaaren oikealle ja ylös. Tuuli toi sen pitkälle vasemmalle parkkipaikan jälkeen. Nam, hyvä heitto. Paitsi lippumies näytti punaista. Mitäs perkuletta, onko siellä totaalivärisokea jehu arvaamassa millainen lippu käteen sattui? Nooooh, vakaampi Ape käteen ja samanlaista heittoa paitsi vielä vähän enemmän oikealle. Sieltä se taas palautti näppärästi pitkälle vasemmalle ja olin varma, että joku on ehtinyt käydä kertomassa lippumiehelle sekaannuksesta. Ja sieltä se punainen vaan taas nousi. No jo nyt on. Jurmukiekot alkoivat jo huveta bägistä niin otin legendaarisen jyrädessun ja heitin paljon vaisumman heiton ja senkin reilusti mandoa kiertäen. Lopulta inhottava lippumies luovutti ja nosti valkoisen lipun antautumisen merkiksi. Kun heittue pääsi lopulta eteenpäin niin siellähän ne kaksi apinaa olivat 10 metriä päätyrajan toisella puolella. Lentävät apinat ovat ihan tyhmiä ja liiton puheenjohtajakin totesi ettei tämä ole mikään pituusheittokisa. Minä olen ihan varma, että joku oli käynyt siirtämässä ob-linjaa yöllä. Ihan takuulla oli, tunnustakaa. Apinoinnin jälkeen ei lähärikään maistunut vaan heitin sen 20 metriä pitkäksi. Tältä lähäriltä kolme totaalikatastrofia viikonlopun aikana, ei paha. Kutonen korttiin ja Touretten Amatööri kiroili itsensä seuraavalle tiille.

8. Miksi lopettaa hyvää putkea kun on sellaisen saanut aikaan? Jokerihysse powergriplockilla 60 astetta oikealle palatakseen sieltä tuuliavusteisesti liikaa vasemmalle ja hirsiaidan taakse. Tunnettuna nosedown-puttaajana minulla ei ollut mitään ongelmaa lähteä hakemaan kiekkoa aidan yli sukeltavalla putilla sisään. Mutta sen verran olis voinut laittaa voimaa, että olis jaksanut aidan yli. Seuraava heitto kolmesta metristä lähes aitaa vasten, toinen jalka maassa ja toinen kiven päällä. Ei edes laitteeseen. Jummijammi, nelonen tuolta väylältä. Pää tuntui olevan täynnä pumpulia ja alkoi jo pikkuhiljaa naurattamaan. Mutta pöljä väylä tämä on edelleen.

9.  Kertausharjoitusta. Jyrädessu liian kovalla voimalla vahingossa puista läpi ja pitkälle väylälle. Nyt muistin, että sinne oikean puolen puihin ei lähäriä tartte laittaa niin kompensoin sen liikaa vasemmalle. Liikaa jäi putattavaksi joten neppiä ja nelonen korttiin.

10. Kolmannella kerralla onnistuin tekemään sen mitä pelikirjassa alunperin luki. Olikohan pelikirjan ajatus jotenkin liian vaikea? Tiippari mutkaan, neppifore korille, kolmonen korttiin.

11. Hetken tuntui, että saatoin päästä jyvälle tästä lajista, mutta draivi oli huokauksen verran liikaa vasemmalla ja otti napsut puusta. Seuraavakaan heitto ei ollut parasta mahdollista, mutta kolmannella heitolla olin sentään siinä missä olisin halunnut avauksella olla. Pieni flashback tuli tässä kohtaa lauantaiselta lumiukkotripiltä, mutten tehnyt muutoksia. Jyrädessu käteen, vauhdinotto ja kiekkoa ulos aukosta ja aukealle mäkeen. Meni suurinpiirtein sinne minne pitikin vaikka vähän raapikin oksia matkalla. Varovaista lähäriä alaspäin mukia kohti, mutta ei mennyt ihan kohdilleen vaan lipesi vasemmalle. Putti liian läheltä alarautaan ja nostoseiska.

12. Voi että huipulla tuulikin lujaa! Kun lippis ei meinaa pysyä päässä ja jakkara kaatuilee itsekseen niin silloin ei ole leikki kaukana. Viikonlopun aikana hyväksi ystäväksi osoittautunut jyrädessu reilusti liikaa oikealle ja tuuli toi sen liian paljon vasemmalle. Lähäri jäi armottoman vajaaksi ja putti jäi suoraan vastatuuleen, mutta varovaisella uitolla meni kuitenkin sisään ja pariin.

13. Arvoisa lukija, arvaatko kiekon? Jep, jyrädessu taas, mutta heitin aivan kauhean LyPan kun kyseessä oli sentään CTP-väylä. Roikku korille ja nosto sisään, kolmonen. Minusta tämän väylän voisi jyrätä tai siirtää jonnekin metsään.

14. Urheiluruudun tunnari alkoi soimaan päässä ja päätin heittää nyt viimein sen heiton, mitä aiemmilla kierroksilla vain yritin. Mmm, osittainen griplock ja kiekko isosti aitaukseen. Uusintaheittona vakaata apinaa luotisuoraan tiistä eteenpäin yrittämättä leikata aitauksen yli tippaakaan. Kiekko jäi kerrassaan inhottavaan paikkaan: hieman kaltevaan ylämäkeen ja 25-30 metriä keltaisesta tikusta eli 125-130 m korista. Päätin jääräpäisesti, että minähän tälle väylälle näytän kuka on herra ja hidalgo ja kaivoin vakaamman apinan käteen. Vauhdinotto brontosauruksen kevein askelin ja aggrodraivi keihäänheittokarjahduksella aitauksen päälle. Sinne se ryökäle lähti täysin flättinä kuten pitikin, lenteli vajaan saturaisen ob:n päällä ja feidi kurvasi nätisti korille. Kreegah, banzai ja Mikael bundolo! Ei takuulla viikonlopun järkevin tai teknisin heitto, mutta taatusti tyydyttävin. Putti sisälle ja törttöilystä huolimatta par-4 korttiin.

15. Kesäinen tuulenvire löyhähteli edelleen huipun päällä ja viikonlopun toinen ässä, uunituore CH Ape päätti, että sille riitti ja ottikin flipit alamäkeen. Antsaliitohan on suurinpiirtein kauneinta, mitä frisbeegolf tarjoaa ja hauskaa oli katsoa kuinka kiekko kajahti happolammen oikealle puolella olevaan kuuseen. Onneksi Rauli heitti oman kiekkonsa täsmälleen samalla tavalla täsmälleen samaan kohtaan niin ei tarvinnut yksin lähteä samoamaan. Sieltähän ne kiekot löytyivätkin kuusen takaa ja täysin mahdottomasta paikasta koriin nähden. Tilanne hihitytti minua kun tajusin, että seuraava heittohan lähtee oikeastaan täysin samaan suuntaan kuin mistä tulikin. Firebird käteen ja peukku-upsilla niin paljon kuin lähtee kun tiellä oli vähän oksia eikä putoaminen repair-alueelle oikein napostanut. Ei sieltä puiden seasta nähnyt minne kiekko meni, mutta ihastuttava nurmikko-plöts kuului jostakin. Mjahas, kiekkohan on suht lähellä #11 koria. Taas oli paikat vilkutella muita väyliä pelaaville ihmisille niin minähän vilkutin. Kävipä mielessä, että satunnaiselle katsojalle saattaisi olla hieman epäselvää, että mitähän väylää oikein pelaan kun menen mäkeä eessuntaassun. Noh, seuraava heitto jälleen peukku-upsilla alamäkeen ajatuksena mennä selkäpompun avulla greeniä ennen olevan pöpelikön ohi. Komiasti kajahti puuhun vähän kympin ulkopuolelle. Putti ei tietenkään mennyt sisään niin viitonen tulokseksi. Heleijaa mitä vammailua.

16. Antsa puiden yli, peukku-upsi pitkäksi ja liikaa vasemmalle. Putterilähäri jäi ujoksi ja edessä oli mielenkiintoinen putti. Heti korin takana silkkaa alamäkeä, tuuli oli aivan järjetön ja minä kieli keskellä suuta. Jauhoin puttiliikkeitä pitkään ja mietin, että mikähän lähtökulma voisi viedä kiekon sisälle. Käytin tässä todennäköisesti yli 30 sekuntia aikaa, mutta tuulirakoa tai hyviä ajatuksia ei vaan ilmaantunut. Lopulta heitin vaan normaalin putin ja se menikin yllättäen sisään. Seuraavalla puttaajalla oli täysin sama ongelma edessään ja siinäkin kesti miehekkään verran aikaa. Jos joku seurasi toimintaa tuulettomasta notkosta niin näytti varmaan aika jännältä kun puttimatkat olivat 5 metriä ja 4 metriä ja äijät hierovat puttia ad infinitum.

17. Heittueen ensimmäinen heitto meni hyssellä järjettömän paljon vasemmalle ja pöpelikköön. Heittueen toinen heitto meni hyssellä järjettömän paljon vasemmalle ja pöpelikköön. Heittueen kolmas heitto meni hyssellä järjettömän paljon vasemmalle ja pöpelikköön. Olin viimeisenä heittovuorossa ja aloin haistamaan pientä palaneen käryä enkä lähtenyt kokeilemaan hysseä kun se olisi kuitenkin mennyt järjettömän paljon vasemmalle ja pöpelikköön :) Tiesin, ettei tuollaiseen tuuleen perille asti ollut mahdollisuuksia, mutta heitin upsin kun se oli siihen paikkaan hallittavinta mitä mieleen tuli. Sinnehän se meni ihan kivasti hiekka-alueen alkuun ja rollasi jonnekin. Sitten etsimään toisten kiekkoja. Kaikki kolme olivat alkuun ”jossakin tuolla” ja etsinnät käyntiin. Ensimmäinen etsintä tuotti tulosta, kuten toinenkin, mutta yksi joutui palaamaan tiille LD:n vuoksi. Menin omalle kiekolle, joka oli rollannut jonnekin. Ja ei muuta kuin koko revohka taas etsimään! Neljä kiekkoa kateissa yhdelle väylälle oli aikamoinen saavutus. Takana oleva heittue varmasti arvosti meidän lähes 4 x 3 minuutin aarteenetsintähetkeä. Oma kiekko löytyi lopulta alhaalta pöpeliköstä ja heitänpävaan-fore ei tuonut sitä puiden läpi puhtaalle. Putti ohi, bogey-nelonen korttiin. Raskasta.

18. Tämän piti olla jo rutiinisuoritus, mutta niin vaan tarttui kiekko räpylään ja lähti liikaa oikealle. Sai sen sieltä taiottua puttaamalla korin alle ja kolmonen siitä.

19. Viimeksi upsi meni vähän liikaa oikealle ja oli lyhyt, joten lisäsin lähtökulmaa. Ei ollut hyvä liikku kun sen ansiosta läjäytin upsin suoraan aukkoa ennen oleviin puihin. Jatkopaikka oli aika ankea ja firebird-hysse lennähti liian korkeana korin yli vasemmalle kympin rajalle. Kisan viimeinen putti olikin kisan toiseksi viimeinen putti ja vielä tästäkin yhden bogikalan nostin. Loppuihan se tuska viimeinkin.

Kierros oli aivan kauheaa räpeltämistä ja pahimmalta tuntui se, että isoimmat mokat tuli niillä väylillä joita hirmutuuli ei edes niin haitannut. Erilaisia tekniikka- ja ajatusvirheitä tuli roppakaupalla ja ynnäilin mielessäni, että taisipa tussahtaa sieltä jotain 850 kieppeillä olevaa ratingia tuloksella +15. Harmitti kun kaksi edellistä kierrosta olivat suht ehjiä vaikka ensimmäisellä puttaaminen ei niin toiminutkaan. Aikamoinen ylläri oli kun PDGA:n alustavista ratingeissa seisoi omalla kohdalla 910. Ei mennyt ihan putkeen sitten muillakaan. Paitsi Pasi Koivulla, joka ei ole edes lähellä inhimillistä. -6 noihin olosuhteisiin on takuuvarmasti maailman ihan terävintä kärkeä.

Loppusijoituspaikka tuloslistalla oli vaatimaton 63., mutta pahimmat kuprut ja kuopat tasa-arvoistaen kisa meni omalta kohdalta oikein mukavasti. Kolmen kierroksen keskiarvorating 929 on 37 pistettä oman ratingin yli eli ihan kiva nykäisy kohti tavoitetta MA3:n hyvästelyyn.

Seuraava viikonloppu vähän rauhallisemmin Normitali-liigan parissa.
Lie lie missä lie liemissä.

Poissa ReTeeNalle

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 447
  • Profiili
 • Oikea nimi: Mikael Runonen
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Touring Amateur
« Vastaus #35 : 12.06.15 - klo:17:57 »
Tiistaina tuli pelattua paras reikäpelini tähän mennessä. Sillä lienee jotain tekemistä asian kanssa, että voitin ja vastuksena oli hyvä ystävä, mutta repeli oli muutenkin erinomainen. Talia pelattiin normileiskalla erittäin vähäpisteisesti. Pisteitä oli kyllä jaossa, mutta molemmat töpelsivät vuorotellen maagisesti pistepaikat ja 18 väylän jälkeen peli oli 3-3. Sudareina pelattiin TO:n pisaraväylä, #12, #13 pitkänä, #14. ja lopulta #15. Onnistuin avaamaan #15 melko valtaisalla hyssellä 14-15 metrin putille ja vielä tiukassa paikassa upottamaan sen. Yhdellä hyvällä putilla hyvä mieli loppuillaksi.

Torstaina oli Talin viikkokisat Toppila-simulaattorissa. Tulos +6 oli ihan siedettävä niihin tuuliin, mutta kalvamaan jäi typerä virhe väylällä 12. Avasin seiftaillen, mutta kiekolle päästyäni sain päähäni, että miksipä en koittaisi sisään. Korihan on pienen kummun päällä ja ympärillä on kaikkialla OB:t. Ei mennyt sisään ja kiekko rullaili muutamaan metriin. Soimasin itseäni tyhmästä heitosta niin paljon, että puttasin seuraavankin ohi korista ja OB:lle. Ei todellakaan näin.

En ole varma, olenko jotenkin kasvanut/kaventunut henkisesti vai onko minusta muuten vaan tullut kriittisempi omaa peliäni kohtaan, mutta olen ruvennut ottamaan kierroksia omista ajatusvirheistä paljon entistä enemmän. Tekniikkavirheet menevät enimmäkseen ohi olankohautuksella ja hyvin pienellä muistimerkinnällä "nyt kävi näin, koska...", mutta tyhmät päätökset jäävät muistiin ja piinaavat pitkään. Olen aina pelannut jossain määrin "luovaa" peliä ja en usko, että höpöjen kokeilujen määrä ainakaan täysin nollautuu. Tätä pitää pohtia lisää.

Sunnuntaina sitten ihmettelemään nykyistä tuloskuntoa Normitali-liigassa. Sääennustekin lupaa viikon huonoimpia kelejä :)
Lie lie missä lie liemissä.

Poissa TMS

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 143
  • Profiili
 • Oikea nimi: Toni Syrjänen
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Touring Amateur
« Vastaus #36 : 12.06.15 - klo:21:55 »
Jännä nähdä olenko minä vielä hyvä ystävä sun seuraavan reikäpelin jälkeen. Toivottavasti vaikka kävisi miten pelissä. Olen pelannut kaksi peliä blogi kirjoittajia vastaan ja yksi voitto sekä tappio tlastoissa.

Äijähän pysty scouttaan meikäläisen pelin eilen täydelliesti kun olit seuraamassa mun reikäpeli kierrosta, toivottavasti sait jotain irti. Ennen avointa-aluetta pitää olla kyllä pari pinnaa edellä, jotta ei tarvi pelätä sun isoa kättä siihen mä en pysty vastaamaan mitenkään..

Pitääpä ruveta miettimään pelikirjan sivuille jotain extra kohtia ReTeenallen varalle  ;)

Poissa ReTeeNalle

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 447
  • Profiili
 • Oikea nimi: Mikael Runonen
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Touring Amateur
« Vastaus #37 : 13.06.15 - klo:13:57 »
Eiköhän sitä ystävinä selvitä yhdet reikäpelit läpi. Ei se sentään mitään worst shottia ole ;)

Minä vakoilin sun pelikirjaa siinä missä sinä minun. Minä avaan useinkin väyliä niin kuin näytin :P Tai siis, olen varmasti avannut monta kertaa niin jos lasketaan kaikki vuodet yhteen.
Lie lie missä lie liemissä.

Poissa ReTeeNalle

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 447
  • Profiili
 • Oikea nimi: Mikael Runonen
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Touring Amateur
« Vastaus #38 : 15.06.15 - klo:20:02 »
Sunnuntaina Normitali-liiga, heh. Ensimmäisenä Talin ensimmäinen väylä ja tuloksena 9 suoritetta ilman yhtäkään OB:ta. Viiden väylän jälkeen olikin kortissa jo +9 jolloin sisäisestä tulesta oli jäljellä enää korkeintaan karsinogeenejä tupruttava hiillos. Kutosväylä meni normisuorituksena pariin ja seiskalta tulikin sitten nelinkertainen vonkale, jolloin kiukaasta lähti se ihan viimeinenkin hönkä. Kierros meni räiskytellen loppuun ja loppu oli lähes yhtä surullista kuin alku.

Tänään kutsui Oittaan ajelutanner (driving field) ja treenikorit ja hetken tuota sekatreeniä jaksoikin tuulessa suorittaa. Sen jälkeen kierros vaatimattomalla tuloksella, mutta tarpeeksi hyvällä sentään jätskibetskin voittamiseksi treenikaverilta. Toinen kierros oli mielenkiintoinen kun päätimme lähteä roiskimaan kiekkovalikoimana yksi putteri, yksi midari ja yksi draiveri. Eipä sitä paljon sen enempää oikeasti tarvitsisikaan. Turpaan tuli, mutta yhteistuloksesta voitto silti, myhyhy.
Lie lie missä lie liemissä.

Poissa ReTeeNalle

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 447
  • Profiili
 • Oikea nimi: Mikael Runonen
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Touring Amateur
« Vastaus #39 : 15.06.15 - klo:22:34 »
Oittaalta tarttui vähän draivia videollekin. Tekemistä on vielä aika reippaasti kun erilaista virhettä paistaa naamaan. Ölinät ovat videoiden parasta antia  ::)

Backstreetin poika


Upsankeikkaa
Lie lie missä lie liemissä.

Poissa ReTeeNalle

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 447
  • Profiili
 • Oikea nimi: Mikael Runonen
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Touring Amateur
« Vastaus #40 : 25.06.15 - klo:13:31 »
Nahkurin orsilla tavattiin ja lomille lomps!

Rakas sähköinen treenipäiväkirjanoloinen juttu, oletpas jäänyt paitsiolle. Eli kirjoitellaanpas vähän viimeaikaisia meininkejä.

Viime viikolla tuli Pahaa Mieltä kun ensin pelasin skinejä kavereita vastaan ja minut nahkottiin aika perusteellisesti. Itse onnistuin viemään nelinpelissä vain kahdelta väylältä skinit eli turpaan tuli ihan reilusti. Tuosta ilottelusta masentuneena pelasin reikäpelin TMS:ää vastaan ja nekkuun tuli siinäkin. TMS pelasi oikein hyvin, minä en pelannut oikein hyvin. Onnea Tontolle jatkoon, toivottavasti pystyt rämpimään läpi losers’ bracketin ja nousemaan keittiön kautta voittoon!

Torstaina Talissa oli juhannuksen kunniaksi kaksinkertaiset viikkokisat. Ilmeisesti pieni, piristävä ja jatkuva kaatosade ei oikein innostanut porukkaa fribaamaan kun oli niin vähän osallistujia. Toisessa viikkokisassa oli jäljellä enää vain kaikkein kovapäisim… kovimmat luut. Olihan tuo pelaaminen aika raskasta itselle ja todennäköisesti olin itse raskas muille. Olisi voinut ehkä jättää väliin.

Jussin jälkeen oli vuorossa vähän leikkimielisempää treeniä. Ensimmäinen kierros max2 best shottia toveri R:n kanssa toveri M:ää ja toveri T:tä vastaan. Olipas ovelaa anonymisointia. Max2 on minusta normaalia best shotia mielenkiintoisempi tapa pelata kun se pakottaa taktikoimaan välillä, että kenen kiekolla mennään. Joskus kannattaa valita se heikompi heitto, jotta molempien avausheitot ovat käytössä seuraavalla tiillä. Talista tulos -6 noin sisältäen vielä ahnehtimiset ja mokailut viimeiselle väylälle.

Sain maaniteltua toveri R:n vielä toiseenkin hassutteluun kierroksen jälkeen. Vaihdoimme pelikirjoja Talissa. Niin, siis ihan kirjaimellisesti ja kokonaan, kiekkoja myöten. Jokaisella liellä toinen sanoi, että tässä on kiekko, heitä tällainen tai tuollainen heitto. Noin pelaten joutuu muuten höpöttämään ihan koko ajan. Ja kävelemään rutosti enemmän kuin normaalilla kierroksella. Mutta aiheuttihan tuo myös aika monta kertaa spontaaneja hihittelyitä kun toinen ehdottaa jotain mihin toinen ei ollut laisinkaan varautunut. Erinomaisen hauskaa puuhaa ja opettavaista myös kun pakosti tajuaa millaisin ajatuksin toinen kutakin väylää pelaa. Suosittelen!

Tiistaina juhlin ensimmäistä lomapäivääni lähtemällä Keinukallion viikkokisoihin. Katsoin tarkkaan säätiedotetta ennen lähtöä ja ”ajoittaista sadetta” oli luvassa yhdelle tunnille. Eli eihän se ole kuin joku pikkukuuro jossakin kohtaa, eikö niin? Keinarin viikkikset olivat erinomaisen suositut ensi viikonloppuna järjestettävän MA-tourin osakilpailun takia ja oli lähellä, että olisi tullut heitettyä hukkareissu kun kisa tuli täyteen muutama henkilö itseni jälkeen. Rannalle jääneitä ehkä rauhoittaa tieto siitä, että peräti kaksi ja puoli väylää ehdittiin pelaamaan ennen kuin taivas repesi. Ajoittainen sade kesti kisan loppuun asti ja ylikin. Onneksi ei ollut edes lippistä päässä vaan pelkillä shortseilla ja t-paidalla mentiin. Mitä vähemmän vaatetta, sitä vähemmän voi kastua?

Hetken päästä lähtö Taliin ja viikkokisoihin. Mielenkiinnolla odotan paljonko porukkaa löytää paikalle nyt kun sää on edes hitusen parempi. Keinarista on mielessä jonkinlainen pelikirja, mutta se jää seuraavaan jaksoon. Stay tuned.
Lie lie missä lie liemissä.

Poissa Kempster

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 193
  • Profiili
  • @ Instagram
 • Oikea nimi: Niko Kempas
 • Seura: Ŧ·
Vs: Touring Amateur
« Vastaus #41 : 25.06.15 - klo:13:47 »
Vaihdoimme pelikirjoja Talissa. Niin, siis ihan kirjaimellisesti ja kokonaan, kiekkoja myöten. Jokaisella liellä toinen sanoi, että tässä on kiekko, heitä tällainen tai tuollainen heitto. Noin pelaten joutuu muuten höpöttämään ihan koko ajan. Ja kävelemään rutosti enemmän kuin normaalilla kierroksella. Mutta aiheuttihan tuo myös aika monta kertaa spontaaneja hihittelyitä kun toinen ehdottaa jotain mihin toinen ei ollut laisinkaan varautunut. Erinomaisen hauskaa puuhaa ja opettavaista myös kun pakosti tajuaa millaisin ajatuksin toinen kutakin väylää pelaa. Suosittelen!

Kyllä bägien sisältöä on kaverin kanssa tullut vaihdettua, mutta että vielä pelikirjaakin, hurjaa! Kuulostaa mielenkiintoiselta, pitääpä joskus testata...

Olis kiva nähdä kierros kun esim. Piippo ja Jalle pelais näin ;)

Poissa Flick Maniac

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 4 823
 • Discmania
  • Profiili
  • Frisbeegolf Club Keinukallio
 • Oikea nimi: Mikko Setälä
 • Seura: FGCK
Vs: Touring Amateur
« Vastaus #42 : 25.06.15 - klo:14:43 »
 ;D ehdottomasti menee korvan taakse. Vedätytän kyllä jotkut kaverien höpölöpö kisat joskus tuolla tapaa.
Discmania Media Partner since 2017
Wizard | MD3 | MD4 | Gator | FD | FD2 | FD3 | CD2 | DD3 | PD2 | Rampage | Spirit
Päiväkirja
http://www.instagram.com/Flick_Maniac
http://www.youtube.com/user/glaabaglooba

Poissa Jaskala

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 964
  • Profiili
 • Oikea nimi: Janne J
 • Seura: Tallaajat
Vs: Touring Amateur
« Vastaus #43 : 25.06.15 - klo:15:06 »
Pari Nissinen Sikanen vois olla kans hauska tolla pelikirjan vaihto formaatilla.  ;D

Mutta juu, treenin kannalta uskosin pelkän pelikirjan vaihdon palvelevan tarkoitusta paremmin. Bägin vaihdossa kun käy helposti niin ettei kaverin kiekolla pysty edes teoriassa toteuttamaan kyseistä heittoa. Esim. ylikääntävää antsaa on vaikea heittää jos ei jaksa heittää sitä toisen ehdottamaa lättyä.

Hauskaa tuo kyllä varmasti on.

Poissa ReTeeNalle

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 447
  • Profiili
 • Oikea nimi: Mikael Runonen
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Touring Amateur
« Vastaus #44 : 25.06.15 - klo:15:22 »

Mutta juu, treenin kannalta uskosin pelkän pelikirjan vaihdon palvelevan tarkoitusta paremmin. Bägin vaihdossa kun käy helposti niin ettei kaverin kiekolla pysty edes teoriassa toteuttamaan kyseistä heittoa. Esim. ylikääntävää antsaa on vaikea heittää jos ei jaksa heittää sitä toisen ehdottamaa lättyä.

Joo, kyllä tuossa vähän ehtona on, että on samantapaiset heittäjät. Oli se Buzzz-miehelläkin aika mahdoton paikka kun joutui Rocilla draivaamaan :) Kostona toimivat sitten mellakkapeukut toiseen suuntaan :) Mutta loppujen lopuksi hyvin samanlaisin ajatuksin me heitimme Talia, minä vähän vakaammilla lätyillä tosin.
Lie lie missä lie liemissä.