Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Peukku-upsilla pusikkoon (Thmzin torinoita)  (Luettu 24388 kertaa)

Poissa Thmz

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 451
  • Profiili
 • Oikea nimi: Thomas Tuovinen
 • Seura: PaKiNa
Vs: Peukku-upsilla pusikkoon (Thmzin torinoita)
« Vastaus #90 : 02.02.19 - klo:23:06 »
Nostetaans tätäkin maailmankartalle. Offseason on täydessä vauhdissa, nyt kun on päässyt koko joulukuun kestäneestä flunssasta eroon. Pieni pätkä aurattua kenttää löytyy alle 200m päästä kotoa. Noin 3-4 kertaa viikossa olen käynyt siinä paiskomassa. Suurin osa on ollut sitä perusdraivaamista, eri linjojen heittelyä ja kiekkojen testaamista. Tuossa tulee samalla mukava aerobinen harjoite, eikä tarvitse erikseen lähteä lenkille.

Puttia olen harjoitellut huomattavasti vähemmän, vain kerran tai pari viikossa, 10-15min kerralla. Lähinnä vain puttausliikkeen läpikäyntiä. Myös voimaharjoittelua on ollut vähemmän ja siihenkin täytyisi nyt alkaa panostamaan.

Yhdet talvikisat tuli rämmittyä Hämeenkyrössä tuossa pari viikkoa sitten. Ensimmäinen kierros oli aivan kamalaa tuubaa, josta Metrix antoi pojoja 871. Putti ei kulkenut, draivi oli surkeaa, enkä saanut edes helppoja lähäreitä korin alle. Toisella kierroksella tekeminen alkoi hyvällä draivilla ja huonolla putilla. Ensimmäiseen kolmeen väylään missasin kolme puttia ringistä. Pirkkuputteja kaikki. Putti alkoi kuitenkin lopulta löytymään ja pelasin toisen rundin 8 heittoa paremmin. Sillä saikin 994 taikapojoa.

Bägin sisältöä kesäksi on hierottu jonkin verran ja nyt näyttää siltä että kaikki alkaa olla jokseenkin selvää. Yksi slotti on vielä auki distancepuolelta, mutta uskon että Latituden uutuus Recoil putoaa siihen. Muutama Special Edition tuossa tulikin testiin, mutta ovat alustavasti hieman liian alivakaita. Bägin valmistumisen takarajaksi asetin 1.3, sillä aion tällä kaudella harjoitella suurimmaksi osaksi vain bägissä olevilla kiekoilla/moldeilla. Tämä tuo sitten toistettavuutta radalle.

Kauden ensimmäinen kisakin on lyöty lukkoon, jos ilmoittautuminen vaan menee nappiin. NBDG Easter Open Kankaanpäässä 19.4 alkaen. Eli kausi alkaa poikkeuksellisen aikaisin. Ainoa varmaksi varmistunut kisa on Tyyni, johon on jo ilmoittauduttu ja maksut maksettu. Tällä kaudella pistetään keskittyminen isompiin kisoihin ja suurin osa tullaan käymään avoimessa sarjassa.

Mutta, tässäpä nämä jaarittelut ja ajatukset tästä offseasonin tiimoilta. Palataan kartalle seuraavan kerran kun tapahtuu jotain merkittävää.
Dagger - Judge - Suspect - Compass - Verdict - Justice - Explorer - Getaway - Felon - Criminal - Ballista Pro - Warhorse

Poissa Thmz

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 451
  • Profiili
 • Oikea nimi: Thomas Tuovinen
 • Seura: PaKiNa
Vs: Peukku-upsilla pusikkoon (Thmzin torinoita)
« Vastaus #91 : 08.02.19 - klo:18:40 »
Perjantai-illan kunniaksi voisin ottaa kantaa kevään tulevaan bägi-setuppiin. Ajatus tuli lähinnä siitä, kun signaturessa on ikivanha litania kiekkoja, joita heitin joskus varmaankin syyskuun tienoilla. Joten kerrotaan mitä siellä on ennen ollut ja miksi se joko on tai ei ole siellä nyt. Ja mikä tärkeintä, mikä sen tilalla on.

Putterina on ainakin näemmä jossain kohtaa ollut Marshal, luultavasti Blend-muovisena. Marsuun vaihdoin aikanaan Daggerista, koska Daggerien liito tuntui olevan liikaa. Marsuissa sitä kuitenkin oli lopulta todella vähän ja yli 7m putit muodostuivat ongelmaksi. Marsujen jälkeen mentiin Judgeen, jotka olivat todella nopeita puttiputtereiksi. Siitä vähän isompaan muottiin eli Kruunuun. Kruunun kanssa oli hyvä meininki, mutta jostain syystä en saanut siihen samaa luottoa kuin edes Judgeen. Wardenkin kävi pyörähtämässä, mutta beaditön putteri oli farssi omalla kohdalla. Tilanne oli vielä jouluna aivan levällään ja useampi moldi oli testissä. Eräästä mysteerilaatikosta kuitenkin ilmeistyi Zero Hard Dagger. Samantien tiesin, että se on menoa nyt. Kaikki muut ulos ja Dagger sisään. Joten, Zero Hard Daggereilla mennään ensi kausi.

Marsuja on luultavasti ollut myös heittoputteripuolella. Sieltä ne ajoi ulos sama asia, kuin itse putissa. Liikaa feidiä lopussa. Jostain syystä suosin jopa hieman lopussa ylikääntävää putteria, kuin ylivakaata putteria. Liidokkaampi ja suorempi kaveri löytyi heti hyllystä, vanha kunnon Judge. Näillä näkymin käytössä on yksi kulunut Blend Judge, joka kovemmalla heitolla menee lopussa jo oikealle. Tämän kaverina vakaa Fuzion Judge, joka ei käännä yli, ja feidaa hieman.

Seuraavana listassa näyttää olevan Suspect. Ja siellähän se edelleen on. Sama Blend Suspect millä kesällä aloitettiin. Vain ja ainoastaan forelähäreihin. Seuraava moldi listalla on Emac Truth. Niitä oli yhdessä vaiheessa useita, mutta nyt ei yhtäkään. Emacin syrjäyttämiseen vaadittiin periaatteessa kaksi moldia, mutta sain näillä kahdella moldilla runsaasti erilaisia linjoja repertuaariin. Nämä moldit ovat Compass ja Verdict. Compass on viivasuora, ei feidaa, eikä käännä. Siinä missä Emac teki pienen s-kurvin, Compass menee vaan suoraan. Katsotaan jos kesän aikana saisi yhden kulumaan sellaiseksi, että liukuisi lopussa pehmeästi oikealle. Compassin kaverina on Verdict, niitä on bägissä muutama. Prime Verdict vain forelähestymisiin ja pari Lucidia. Toinen suora myöhäisellä feidillä ja toinen suora aiemmalla feidillä. Ja viimeisenä midarimoldina listassa tietenkin Justice. Ei pelkoa, Justice on ja pysyy. Kohta kolme vuotta vanha sotaratsu jaksaa vieläkin.

Väylädraiveriosasto näyttää eniten samalta tällä hetkellä, kuin mitä se aiemmin oli. Explorer on edelleen, kaksi yksilöä, toinen ässää hieman ja toinen menee vain suoraan. Feloneja on tällä hetkellä kolme, suora, ylivakaa ja todella ylivakaa Lucid-X. 99% ajasta vain forelle, paitsi Lucid-X Felonia heitän Beastin saariväylän jatkoheitossa bäkkärillä. Sitten Getaway, näitäkin kaksin kappalein. Ässäävä Fuzion ja feidaava Biofuzion. Yksi moldi tunki vielä lisää tälle osastolle nimittäin Criminal. Biofuzion menee hetken suoraan ja feidaa varmasti. Lucid ei mene hetkeäkään suoraan ja feidaa vihaisesti. Tulee käytettyä paljon avoimilla radoilla, missä tarvitaan hyssejä bäkkäripuolelta. Forella harvemmin, sitä varten on Felon.

Ja sitten sille ehkä lopulta kuitenkin vaikeimmalle osastolle, distancedraiverit. Gladiator ja Enforcer ovat molemmat saaneet väistyä. Olivat lopulta kuitenkin hyvin samanlaisia. Liian vakaita suoriin heittoihin ja liian suoria vakaisiin heittoihin tai vaikeisiin olosuhteisiin. Jotenkin en näistä kahdesta muovista löytänyt sitä sweetspottia muovin ja kuluneisuuden suhteen. Joten suuntasin katseeni ensiksi sinne vakampaan päähän. Vaihtoehtoina oli oikeastaan Stiletto tai Warhorse. Stilettoja oli aluksi, mutta myöhemmin Warhorse tuli ja vei voiton. Hieman enemmän liitoa ja vähän parempi tuntuma kädessä, luopumatta kuitenkaan vakaudesta. Testasin Warhorseja Gladiatoreita vastaan tuossa hiljattain. Gladiator käänsi yli ja feidasi, siinä missä Warhorse ei kääntänyt ja feidasi enemmän. Silti kiekot olivat metrin päässä toisistaan.

Ääripituusdraiverina on Ballista Pro. Ja se pysyy. Menee pidemmälle kuin yksikään koskaan aiemmin heittämäni kiekko, omaten kuitenkin sen verran varman feidin, että pystyn luottamaan siihen. Tarvitsee kuitenkin nopeutensa ansiosta todella paljon tilaa, eikä sovellu ihan niihin tiukimpiin ränneihin.

Tästä päästäänkin offseasonin isoimpaan pulmaan. Getaway on mahtava kiekko, menee tiukalla S-kurvilla pitkälle ja omaa silti feidin. Ballista Pro tekee saman, mutta menee paljon pidemmälle ja vaatii paljon isomman tilan. Tässä välissä on omassa pelissä melko iso aukko. Sitten ruvettiinkin pohtimaan. Ja jos totta puhutaan, pohdinta jatkuu vieläkin. Luulin, että Latituden uutuus, Recoil on tähän pomminvarma vastaus. Luuloni osoittautui vääräksi, sillä Recoil olikin paljon alivakaampi, kuin mitä kuvittelin. Käänsi reilusti oikealle ja feidasi melko maltillisesti ollakseen niinkin nopea kiekko. Korviini kantautui tieto Latituden draiverista, mistä en ollut koskaan kuullutkaan. Cutlass. Pienen kaivelun jälkeen sain sellaisen käsityksen, että Cutlass on hieman suorempi, kuin Enforcer/Defender. Ja vielä kirsikkana Grady Shuen maininta, "Cutlass kääntää ja feidaa vähemmän kuin Gladiator". No tämähän on juuri sitä mitä haetaan. Joten huomenna marssin kentälle Cutlassieni kanssa ja katsotaan osuvatko ne tähän slottiin bägissä.

Mikäli osuvat, niin todella hieno homma, sitten reppu on valmis ensi kauteen. Mikäli eivät, niin etsintä jatkuu vielä.
Dagger - Judge - Suspect - Compass - Verdict - Justice - Explorer - Getaway - Felon - Criminal - Ballista Pro - Warhorse

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 379
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Peukku-upsilla pusikkoon (Thmzin torinoita)
« Vastaus #92 : 08.02.19 - klo:20:01 »
Erinomaisesti kirjoitettu bagin sisältö muutoksineen ja perusteluineen!

Ja viimeisenä midarimoldina listassa tietenkin Justice. Ei pelkoa, Justice on ja pysyy. Kohta kolme vuotta vanha sotaratsu jaksaa vieläkin.
Tämä kirsikkana kakun päällä, mahtava kuulla, että noinkin vanha kiekko toimii edelleen tässä tarkoituksessa.