Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Peukku-upsilla pusikkoon (Thmzin torinoita)  (Read 92273 times)

Offline Thmz

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 552
    • View Profile
  • Oikea nimi: Thomas Tuovinen
  • Seura: PaKiNa
Vs: Peukku-upsilla pusikkoon (Thmzin torinoita)
« Reply #90 on: 02.02.19 - klo:23:06 »
Nostetaans tätäkin maailmankartalle. Offseason on täydessä vauhdissa, nyt kun on päässyt koko joulukuun kestäneestä flunssasta eroon. Pieni pätkä aurattua kenttää löytyy alle 200m päästä kotoa. Noin 3-4 kertaa viikossa olen käynyt siinä paiskomassa. Suurin osa on ollut sitä perusdraivaamista, eri linjojen heittelyä ja kiekkojen testaamista. Tuossa tulee samalla mukava aerobinen harjoite, eikä tarvitse erikseen lähteä lenkille.

Puttia olen harjoitellut huomattavasti vähemmän, vain kerran tai pari viikossa, 10-15min kerralla. Lähinnä vain puttausliikkeen läpikäyntiä. Myös voimaharjoittelua on ollut vähemmän ja siihenkin täytyisi nyt alkaa panostamaan.

Yhdet talvikisat tuli rämmittyä Hämeenkyrössä tuossa pari viikkoa sitten. Ensimmäinen kierros oli aivan kamalaa tuubaa, josta Metrix antoi pojoja 871. Putti ei kulkenut, draivi oli surkeaa, enkä saanut edes helppoja lähäreitä korin alle. Toisella kierroksella tekeminen alkoi hyvällä draivilla ja huonolla putilla. Ensimmäiseen kolmeen väylään missasin kolme puttia ringistä. Pirkkuputteja kaikki. Putti alkoi kuitenkin lopulta löytymään ja pelasin toisen rundin 8 heittoa paremmin. Sillä saikin 994 taikapojoa.

Bägin sisältöä kesäksi on hierottu jonkin verran ja nyt näyttää siltä että kaikki alkaa olla jokseenkin selvää. Yksi slotti on vielä auki distancepuolelta, mutta uskon että Latituden uutuus Recoil putoaa siihen. Muutama Special Edition tuossa tulikin testiin, mutta ovat alustavasti hieman liian alivakaita. Bägin valmistumisen takarajaksi asetin 1.3, sillä aion tällä kaudella harjoitella suurimmaksi osaksi vain bägissä olevilla kiekoilla/moldeilla. Tämä tuo sitten toistettavuutta radalle.

Kauden ensimmäinen kisakin on lyöty lukkoon, jos ilmoittautuminen vaan menee nappiin. NBDG Easter Open Kankaanpäässä 19.4 alkaen. Eli kausi alkaa poikkeuksellisen aikaisin. Ainoa varmaksi varmistunut kisa on Tyyni, johon on jo ilmoittauduttu ja maksut maksettu. Tällä kaudella pistetään keskittyminen isompiin kisoihin ja suurin osa tullaan käymään avoimessa sarjassa.

Mutta, tässäpä nämä jaarittelut ja ajatukset tästä offseasonin tiimoilta. Palataan kartalle seuraavan kerran kun tapahtuu jotain merkittävää.
KCP Aviar - Luna - Zone - Roc/3 - Gator3 - Firebird - PD - Destroyer

Offline Thmz

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 552
    • View Profile
  • Oikea nimi: Thomas Tuovinen
  • Seura: PaKiNa
Vs: Peukku-upsilla pusikkoon (Thmzin torinoita)
« Reply #91 on: 08.02.19 - klo:18:40 »
Perjantai-illan kunniaksi voisin ottaa kantaa kevään tulevaan bägi-setuppiin. Ajatus tuli lähinnä siitä, kun signaturessa on ikivanha litania kiekkoja, joita heitin joskus varmaankin syyskuun tienoilla. Joten kerrotaan mitä siellä on ennen ollut ja miksi se joko on tai ei ole siellä nyt. Ja mikä tärkeintä, mikä sen tilalla on.

Putterina on ainakin näemmä jossain kohtaa ollut Marshal, luultavasti Blend-muovisena. Marsuun vaihdoin aikanaan Daggerista, koska Daggerien liito tuntui olevan liikaa. Marsuissa sitä kuitenkin oli lopulta todella vähän ja yli 7m putit muodostuivat ongelmaksi. Marsujen jälkeen mentiin Judgeen, jotka olivat todella nopeita puttiputtereiksi. Siitä vähän isompaan muottiin eli Kruunuun. Kruunun kanssa oli hyvä meininki, mutta jostain syystä en saanut siihen samaa luottoa kuin edes Judgeen. Wardenkin kävi pyörähtämässä, mutta beaditön putteri oli farssi omalla kohdalla. Tilanne oli vielä jouluna aivan levällään ja useampi moldi oli testissä. Eräästä mysteerilaatikosta kuitenkin ilmeistyi Zero Hard Dagger. Samantien tiesin, että se on menoa nyt. Kaikki muut ulos ja Dagger sisään. Joten, Zero Hard Daggereilla mennään ensi kausi.

Marsuja on luultavasti ollut myös heittoputteripuolella. Sieltä ne ajoi ulos sama asia, kuin itse putissa. Liikaa feidiä lopussa. Jostain syystä suosin jopa hieman lopussa ylikääntävää putteria, kuin ylivakaata putteria. Liidokkaampi ja suorempi kaveri löytyi heti hyllystä, vanha kunnon Judge. Näillä näkymin käytössä on yksi kulunut Blend Judge, joka kovemmalla heitolla menee lopussa jo oikealle. Tämän kaverina vakaa Fuzion Judge, joka ei käännä yli, ja feidaa hieman.

Seuraavana listassa näyttää olevan Suspect. Ja siellähän se edelleen on. Sama Blend Suspect millä kesällä aloitettiin. Vain ja ainoastaan forelähäreihin. Seuraava moldi listalla on Emac Truth. Niitä oli yhdessä vaiheessa useita, mutta nyt ei yhtäkään. Emacin syrjäyttämiseen vaadittiin periaatteessa kaksi moldia, mutta sain näillä kahdella moldilla runsaasti erilaisia linjoja repertuaariin. Nämä moldit ovat Compass ja Verdict. Compass on viivasuora, ei feidaa, eikä käännä. Siinä missä Emac teki pienen s-kurvin, Compass menee vaan suoraan. Katsotaan jos kesän aikana saisi yhden kulumaan sellaiseksi, että liukuisi lopussa pehmeästi oikealle. Compassin kaverina on Verdict, niitä on bägissä muutama. Prime Verdict vain forelähestymisiin ja pari Lucidia. Toinen suora myöhäisellä feidillä ja toinen suora aiemmalla feidillä. Ja viimeisenä midarimoldina listassa tietenkin Justice. Ei pelkoa, Justice on ja pysyy. Kohta kolme vuotta vanha sotaratsu jaksaa vieläkin.

Väylädraiveriosasto näyttää eniten samalta tällä hetkellä, kuin mitä se aiemmin oli. Explorer on edelleen, kaksi yksilöä, toinen ässää hieman ja toinen menee vain suoraan. Feloneja on tällä hetkellä kolme, suora, ylivakaa ja todella ylivakaa Lucid-X. 99% ajasta vain forelle, paitsi Lucid-X Felonia heitän Beastin saariväylän jatkoheitossa bäkkärillä. Sitten Getaway, näitäkin kaksin kappalein. Ässäävä Fuzion ja feidaava Biofuzion. Yksi moldi tunki vielä lisää tälle osastolle nimittäin Criminal. Biofuzion menee hetken suoraan ja feidaa varmasti. Lucid ei mene hetkeäkään suoraan ja feidaa vihaisesti. Tulee käytettyä paljon avoimilla radoilla, missä tarvitaan hyssejä bäkkäripuolelta. Forella harvemmin, sitä varten on Felon.

Ja sitten sille ehkä lopulta kuitenkin vaikeimmalle osastolle, distancedraiverit. Gladiator ja Enforcer ovat molemmat saaneet väistyä. Olivat lopulta kuitenkin hyvin samanlaisia. Liian vakaita suoriin heittoihin ja liian suoria vakaisiin heittoihin tai vaikeisiin olosuhteisiin. Jotenkin en näistä kahdesta muovista löytänyt sitä sweetspottia muovin ja kuluneisuuden suhteen. Joten suuntasin katseeni ensiksi sinne vakampaan päähän. Vaihtoehtoina oli oikeastaan Stiletto tai Warhorse. Stilettoja oli aluksi, mutta myöhemmin Warhorse tuli ja vei voiton. Hieman enemmän liitoa ja vähän parempi tuntuma kädessä, luopumatta kuitenkaan vakaudesta. Testasin Warhorseja Gladiatoreita vastaan tuossa hiljattain. Gladiator käänsi yli ja feidasi, siinä missä Warhorse ei kääntänyt ja feidasi enemmän. Silti kiekot olivat metrin päässä toisistaan.

Ääripituusdraiverina on Ballista Pro. Ja se pysyy. Menee pidemmälle kuin yksikään koskaan aiemmin heittämäni kiekko, omaten kuitenkin sen verran varman feidin, että pystyn luottamaan siihen. Tarvitsee kuitenkin nopeutensa ansiosta todella paljon tilaa, eikä sovellu ihan niihin tiukimpiin ränneihin.

Tästä päästäänkin offseasonin isoimpaan pulmaan. Getaway on mahtava kiekko, menee tiukalla S-kurvilla pitkälle ja omaa silti feidin. Ballista Pro tekee saman, mutta menee paljon pidemmälle ja vaatii paljon isomman tilan. Tässä välissä on omassa pelissä melko iso aukko. Sitten ruvettiinkin pohtimaan. Ja jos totta puhutaan, pohdinta jatkuu vieläkin. Luulin, että Latituden uutuus, Recoil on tähän pomminvarma vastaus. Luuloni osoittautui vääräksi, sillä Recoil olikin paljon alivakaampi, kuin mitä kuvittelin. Käänsi reilusti oikealle ja feidasi melko maltillisesti ollakseen niinkin nopea kiekko. Korviini kantautui tieto Latituden draiverista, mistä en ollut koskaan kuullutkaan. Cutlass. Pienen kaivelun jälkeen sain sellaisen käsityksen, että Cutlass on hieman suorempi, kuin Enforcer/Defender. Ja vielä kirsikkana Grady Shuen maininta, "Cutlass kääntää ja feidaa vähemmän kuin Gladiator". No tämähän on juuri sitä mitä haetaan. Joten huomenna marssin kentälle Cutlassieni kanssa ja katsotaan osuvatko ne tähän slottiin bägissä.

Mikäli osuvat, niin todella hieno homma, sitten reppu on valmis ensi kauteen. Mikäli eivät, niin etsintä jatkuu vielä.
KCP Aviar - Luna - Zone - Roc/3 - Gator3 - Firebird - PD - Destroyer

Offline JaskaT

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 481
    • View Profile
  • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Peukku-upsilla pusikkoon (Thmzin torinoita)
« Reply #92 on: 08.02.19 - klo:20:01 »
Erinomaisesti kirjoitettu bagin sisältö muutoksineen ja perusteluineen!

Ja viimeisenä midarimoldina listassa tietenkin Justice. Ei pelkoa, Justice on ja pysyy. Kohta kolme vuotta vanha sotaratsu jaksaa vieläkin.
Tämä kirsikkana kakun päällä, mahtava kuulla, että noinkin vanha kiekko toimii edelleen tässä tarkoituksessa.

Offline Thmz

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 552
    • View Profile
  • Oikea nimi: Thomas Tuovinen
  • Seura: PaKiNa
Vs: Peukku-upsilla pusikkoon (Thmzin torinoita)
« Reply #93 on: 01.03.19 - klo:02:01 »
Maaliskuun ensimmäinen päivä on koittanut!. Bägin valmistumisen takaraja on siis koittanut ja reppu alkaa olemaan nyt kondiksessa. Joten, katsotaan mitä sieltä löytyy.

2x Hard Dagger
1x Origio Maiden
1x Blend Slammer
1x Lucid Slammer

Mitäs mitäs, kaksi uutta moldia ihan viime metreillä? Ja missä Judge? Judgen kanssa iski ikävä luottamuspula. Kiekossa sinänsä ei ollut mitään vikaa, se ei vaan irronnut kädestä niinkuin halusin. Varsinkin Fuzion-muovisen yksilön kanssa oli outoja grippiongelmia. Heittoputterilta haen kuitenkin ennenkaikkea suoruutta. Alivakauskaan ei haittaa, mielummin hysseflippaan kun runnon antsaan. Testasin Maidenia kaverilta ja se oli oikeastaan samantien varma valinta. Suora kevyellä heitolla, kovemmalla heitolla hysseflippiä ja saa tarpeen mukaan jopa liukumaan oikealle. Normaalisti olisin tyytyväinen pelkästään suoraan heittoputteriin, mutta viime aikoina olen joutunut yllättävän paljon tilanteeseen, missä tarvitsee vakaata putteria rystylähestymiseen.

Normaalisti kaikki lähestymiset menee forella, mutta joskus tuulen/väylän takia se ei natsaa. Eli vakaa, ei kovin liidokas ja pitävä heittoputteri. Blend Slammer astui kuvaan ja täytti tämän paikan erittäin hyvin. Blend-muovinen on kuitenkin yllättävän suora lennon keskivaiheilla ja feidi on melko mieto. Yli sitä ei saa kääntämään millään. Joten, varmuuden vuoksi laitetaan vielä Lucid-muovinen kaveri sille. Joka on aivan naurettavan vakaa. Ei välitä mistään tuulesta ja aivan sama heittääkö todella kovaa vai hiljaa. Näin saatiin putteriosasto kondikseen.

1x Blend Suspect
1x Opto Compass
1x Lucid Verdict
1x Prime Verdict
1x Lucid Justice

Tällä osastolla ei juurikaan yllätyksiä. Blend Suspectilla voi periaatteessa heittää pienessä tuulessakin suoraa heittoa rystyllä, mutta se on ensisijaisesti forelähestymisiin. Opto Compass on viivasuora ja pitää sille annetun kulman erinomaisesti. Ensisijaisesti kuitenkin suora heitto ilman feidiä. Lucid Verdict on liidokas, mutta varmasti feidaava perusmidari. Prime Verdict on liidottomampi ja onkin parempi sitten hysselähestymisissä, rysty- ja forepuolelta. Ei käännä yli vastatuulessa, tosin kun Lucid-muovinen. Ja viimeisenä tietysti Justice, josta ei tarvitse sen enempää kertoa.

1x Special Edition Explorer
1x Opto Explorer
2x Biofuzion Getaway
1x Fuzion Burst Getaway

Käydään väylädraiveriosasto läpi kahdessa osassa. Ensiksi nämä liidokkaat väylikset, joista Getaway puskee itseään oikeasti jo hyvin lähelle distancekiekkoja. SE Explorer tuli vasta ihan hiljattain käsiini, mutta vakuutti minut lähes heti. Kääntää pehmeästi oikealle, mutta ei liikaa. Lopussa yrittää tulla feidin puolelle, muttei varsinaisesti feidaa. Opto on sitten viivasuora, ei käännä juuri ollenkaan, muttei myöskään pahemmin feidaile. Optolla tuli sunnuntaina napattua 130m par4 väylällä eagle. Viivasuora heitto neljään metriin ja nostot pois.

Getaway. Voi miten mahtava vai moldi ollakaan. Bioja kaksi, toinen tekee nyt jo lähes uunituoreena ässää ja toinen on yllättävästi vakaampi kuin Fuzion Burst. Fuzion Burstista on kulutettu lähes kaikki feidi pois. Kääntää saman verran mitä feidaa, eli hyvin vähän. Menee sen kriittisen 10m pidemmälle kuin Explorer, eikä ole ihan niin tuuliarka. Alivakaampi Bio tosiaan antsoihin ja vakaampi Bio hysseihin tai suoriin heittoihin joiden pitää feidata pehmeästi ja loivasti. Näitä kahta moldia heitän vain rystyllä. Exploreria joskus todella harvoin jos täytyy heittää paikaltaan todella liitävä fore pelkällä ranteella.

2x Fuzion Felon
1x Lucid-X Felon
1x Biofuzion Criminal
1x Lucid Criminal

Kuten sanottu, Felonit ovat lähes pelkästään forelle. Joskus tulee se outo heitto, jonka täytyy olla Verdictin mallinen, mutta ei niin pitkä kuin vakain Getaway. Silloin heitän vakaampaa Fuzion Felonia rystyltä. Lucid-X lentää rystyllä jos tarvii liidottoman hyssen lyhyemmälle matkalle kuin Lucid Criminal, tai pidemmälle kuin Justice. Mutta pääasiassa forelle tämä moldi. Criminal on yllättäen pääasiassa rystylle. Felonilla on parempi kontrolli kämmenellä, joten Criminal on sitten rystyhommiin. Biofuzion on suora hetken matkaa, jonka jälkeen tulee aggressiivinen feidi, joka aiheuttaa yleensä skippejä. Getaway ei skippaa juuri yhtään. Lucid on sitten myrskytuuliin, piikkihysseen, outoihin rystyflexeihin ja muuhun kikkailuun. Eivät ole niinkään metsäratojen pannuja, vaan avoimien ratojen, joilla tarvitsee tarkkaa hysseheittoa. Väylädraivereita on paljon, mutta koen että se on selvästi eniten käytetyin osa-aluea bägissä, varsinkin metsäradoilla. Sitten distancepuolelle, josta haluan vielä erotella kontrollidistancen ja maksimidistancen.

1x Biofuzion Enforcer
1x Moonshine Enforcer
1x Lucid Enforcer
1x Fuzion Burst Enforcer
1x Vip Warhorse
1x Tournament Burst Warhorse

Enskoja, mitä? Miksi? Juurihan ne poistuivat kesken kautta koska eivät menneet tarpeeksi pitkälle tai eivät olleet tarpeeksi suoria. Juttuhan meni niin, että tein kiekkoinventaariota kotona. Löysin paremman puoliskon laatikosta Lucid Enforcerin ja kyselin, että mikäs tämä on? Olin kuulemma joskus sanonut, että talossa pitää aina olla yksi Enska. Noh, nappasin Enskan mukaan kentälle samalla kun testasin Cutlasseja ja olin aika yllättynyt. Siinä missä Cutlass käänsi hieman ja feidasi hieman, Enska meni suoraan ja feidasi. Vakaampi kiekko joo, mutta Enska oli 10m pidemmällä? Testailun jälkeen huomasin, että en meinannut millään saada Cutlasseja Getawayta pidemmälle. En vieläkään täysin tiedä miksi. Lisäksi Cutlass oli lopulta vähän arvaamaton, eikä sopinut forelle.

Enforcer sopii forelle, on luotettava ja saan sen jälleen kerran sen kriittisen 10-15m pidemmälle kuin Getawayn. Lisäksi tämä uudehko runi Biofuzionia on aivan loistava. Aluksi kuvukas ja vakaa, kuluen pehmeästi kääntäväksi. On myös aivan mahtava yhteen lempiheitoistani metsäväylillä, forehysseflippiin. Moonshine on täysin uusi tuttavuus ja onkin hieman erikoinen Enskaksi. Huomattavan kuvukas, mutta omaa silti mukavaa kääntöä todella myöhään lennossa. Liitää myös enemmän kuin muut. Lucidista ei sitten oikeastaan varsinaista kääntöä enää löydy. Flättinä heitettynä niiaa oikealle, mutta ei varsinaisesti käännä. Feidi tulee kuitenkin todella myöhään. Aivan mahtipannu forelle, saa painaa flättinä kovaa, menee pitkään suoraan ja feidaa myöhään. Viimeisenä bränikkä Fuzion Burst. Näistä tykkäsin jo aikanaan, joten oli loogista, että tuuli-Enforcerin paikkaa ajaa tämä. Kuvukas, omaa hyvän liidon, mutta erittäin vakaa. Kovaankin vastatuuleen tekee vain tiukan ässän hyssessä heitettynä. Tyynellä kelillä menee suoraan ja feidaa paljon aiemmin kuin Lucid.

Viimeisenä kontrolli"distance"muottina on Warhorse. Tavallaan hyvin Criminalin kaltainen. Vip yksilö on yllättäen hieman suorempi, menee hetken matkaa jopa suoraan ennen feidiä. On käytössä foreflexeihin, rystypuolen hysseihin ja suoriin heittoihin joissa tarvitaan feidiä. Tämäkin kuuluu niihin avoimen kentän ja tuulisen kelin pannuihin. Ja sitten tämä Tournament Burst. Jostain syystä purppuranpunaisenruskeat TP Warhorset ovat todella, todella kuvukkaita. Ja aivan järkyttävän vakaita. Pääsin tänään heittämään kyseisiä yksilöitä noin 8m/s vastatuuleen. Tuollaiseen tuuleen en ole ikinä pystynyt mitään distancepannua heittämään kovaa ilman jonkinlaista kääntöä, poislukien Lucid-X Enforcer. Tämä ei hetkahtanut senttiäkään. Silti yllättävää, että kiekko ei ole pelkkää feidiä, kuten esimerkiksi Stiletto tuppaa olemaan. Lisäksi Stileton tuulenkesto ei ole mitään verrattuna tähän yksilöön. Mahtava yhdistelmä ylivakautta ja liitoa.

1x Special Edition Ballista Pro
1x First Run Gold Line Ballista Pro
1x "First Run" Opto Ballista Pro

Viimeisimpänä sitten ne isojen heittojen kiekot. Ei ole metsäpilleihin tarkoitettuja, mutta heti kun tilaisuus tarjoutuu niin tartun näihin kyllä mielelläni. Special Edition on kuvukas, isosti kääntävä yksilö, joka omaa kumminkin luotettavan loppufeidin. Tarvitsee tilaa paljon, mutta suorastaan ahmii metrejä. FR Gold Line on niitä Next Gen-stämpättyjä Ballista Proita. Pikkuhyssestä flippaa flätiksi ja niiaa vähän oikealle, feidaten varmasti. Aivan mahtipannu hysseen, jonka pitää liitää pitkälle. Kestää myös tuulta jo jonkin verran. Viimeisenä on ns. First Run, joka ei ole stämpätty First Run. Nämä ovat First Runin jälkeistä runia, joissa on lähes poikkeuksetta kultainen stämppi ja törkeä poptop. Näiden vakaus on hyvin lähellä vakaata Enforceria, mutta keräävät mittaa paljon enemmän. Tai no, paljon, 10-20m. Mahtava kiekko kun pitää päästä vastatuulessa pitkälle tai pitää ylipäätään päästä pitkälle ilman että tarvii pelätä kippaamista.

Siinäpä ne kaikki. Ja onhan niitä iso pino. Kannanko kaikkia mukanani? Jos kärrään Zucaa, kyllä. Jos kannan bägiä viikkokisoissa, en. Jos rata on lyhyt, en välttämättä ota yhtään Ballista Prota mukaan. Tai jos tuuli ei käy kovaa, tuskin kannan mukanani Lucid Criminalia. Jos joku jaksaa oikeasti lukea tämän kokonaan, niin nostan hattua. Olen aina ollut hyvin tarkka siitä, että radalla on mukana työkalut lähes tilanteeseen kun tilanteeseen. Joku varmaan jo huomasi, että bägissä on todella vähän alivakaita kiekkoja. Ei ole Maverickia, Escapea, Trespassia ym. Yksinkertaisesti, en ole löytänyt luottoa niihin. Yritys oli offseasonilla kova, mutta ei vaan natsannut. Vaikka rystypainoitteinen pelaaja olenkin, niin luotto foreen on kova. Toki, suora fore feidillä on ihan eri heitto, kun ylikääntävä rystyheitto. Siltikin en halua kantaa mukanani kiekkoja joihin en luota 110%.

Tällä setillä olisi tarkoitus mennä Tyyneen asti ja sen jälkeen ottaa pieni katsaus miten työkalut ovat toimineet. Tottakai, jos joku yksilö kuluu, tai hukkuu, niin korvaan sen sitten uudella kaapista. Mutta muotit tulevat pysymään samana, ellei muuan DD:n Raider osoittaudu herkulliseksi pannuksi. Sitä pääsekin toivon mukaan testaamaan jo ensi viikolla. Tässä oli tällä kertaa kaikki, seuraavalla kerralla voisin hieman avata minkälaisissa tilanteissa päädyn mihinkä kiekkoon/heittoon.
KCP Aviar - Luna - Zone - Roc/3 - Gator3 - Firebird - PD - Destroyer

Offline JaskaT

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 481
    • View Profile
  • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Peukku-upsilla pusikkoon (Thmzin torinoita)
« Reply #94 on: 01.03.19 - klo:09:58 »
Olipas siinä jälleen hieno ja pitkä listaus. Kiekot on omaan silmään hassun vakaita, itse en noilla pystyisi mitään tulosta tekemään mutta tietysti kun käsi riittää niin ymmärrän hyvin, että reppu täytyy tuollaisilla. Mielenkiinnolla odotan seuraavaa osaa, tuollaisista teksteistä monesti oppii lisää.

Offline Thmz

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 552
    • View Profile
  • Oikea nimi: Thomas Tuovinen
  • Seura: PaKiNa
Vs: Peukku-upsilla pusikkoon (Thmzin torinoita)
« Reply #95 on: 06.03.19 - klo:18:27 »
Raider laskeutui postilaatikkoon maanantaina ja pääsinkin niitä heti testaamaan. Taustatietona, Raider on Dynamic Discsin uusi pituusdraiveri, jonka pitäisi täyttää Sheriffin ja Defenderin väli. Rimmin leveys on Defender/Gladiator/Dessu luokkaa. Muodoltaan hieman kuvukas, muttei mikään murokulho. Joidenkin lähteiden mukaan lentonumerot olisivat 13 5 -1 3, mutta näitä en saanut tähän hätään vahvistettua.

Testiyksilöitä oli kaksi kappaletta, 174g ja Fuzion-muovia. Tuntuma on hieman erilainen kuin Trilogyn-kiekoissa yleensä. Hyvin Dessumainen. Testipäivänä oli hieman pakkasta ja lähes tyyni sää. Oletuksena oli, että Raider tulisi alivakaaksi Ballista Proksi, ainakin numeroiden perusteella. Special Edition Ballista Pro on tällä hetkellä se the luottodistancepannu ja niiden saatavuus alkaa uhkaavasti heikkenemään.

Testiryhmässä oli mukana Recoilia, Ballista Prota, Enforceria ja yksi "suorempi" Warhorse. Olin kovin yllättynyt lopputulemasta, sillä Raider oli vakaampi kuin nuo kaikki ja onnistui jopa kamppailemaan Warhorsen kanssa. Ei kuitenkaan sellaisella jyrä-lihakoukku-tyylillä ylivakaa, vaan ns. high speed stable. Kovahkollakaan heitolla ei halunnut kääntää yli, mutta silti feidi tuli myöhään ja liitoa oli paljon. Lento on mielestäni hyvin lähellä kuvukasta Gold Line Ballista Prota, näitä uusia Wysocki-Dessuja tai S-line PD2:sta. Jos tälle pitäisi omat lentonumerot antaa, niin 13 4 0 3. Samat kuin Ballista Pro, mutta napsun hitaampi.

Jos minulla ei olisi kaapissa pinkkaa kuvullisia Ballista Proita, käyttäisin Raideria sen paikalla. Suora heitto joka ei käännä, mutta feidaa myöhään, tai hysse, joka täytyy saada mahdollisimman pitkälle. Periaatteessa tämä kyllä osuu siihen Sheriffin ja Defenderin väliin, mutta onhan tämä nyt lähes Defender. Ehkä hieman enemmän liitoa ja myöhäisempi feidi. Ilmeisesti tulossa oleva Special Edition Raider on hieman flätimpi profiililtaan ja ilmeisesti, alustavasti, hieman alivakaampi. Katsotaan, onnistunko onkimaan sellaisen testiin.
KCP Aviar - Luna - Zone - Roc/3 - Gator3 - Firebird - PD - Destroyer

Offline JaskaT

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 481
    • View Profile
  • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Peukku-upsilla pusikkoon (Thmzin torinoita)
« Reply #96 on: 07.03.19 - klo:09:32 »
Tällaisia kiekkoarvioita tarvittaisiin palstalle lisää, kiitos.

Tämän DD:n kaavion mukaan Recoil ja Raider on samassa laatikossa. Oletko siis eri mieltä?
https://www.dynamicdiscs.com/v/downloads/dynamic-discs/Dynamic-Discs-Latitude-64-Westside-Discs-Combined-Flight-Chart-Full-Size.jpg

Millaiset profiilierot on Recoililla ja Raiderilla? Itse kaipailisin melko matalaa ja ei kovin kuvukasta kiekkoa.

Offline Thmz

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 552
    • View Profile
  • Oikea nimi: Thomas Tuovinen
  • Seura: PaKiNa
Vs: Peukku-upsilla pusikkoon (Thmzin torinoita)
« Reply #97 on: 08.03.19 - klo:23:33 »
Tällaisia kiekkoarvioita tarvittaisiin palstalle lisää, kiitos.

Tämän DD:n kaavion mukaan Recoil ja Raider on samassa laatikossa. Oletko siis eri mieltä?
https://www.dynamicdiscs.com/v/downloads/dynamic-discs/Dynamic-Discs-Latitude-64-Westside-Discs-Combined-Flight-Chart-Full-Size.jpg

Millaiset profiilierot on Recoililla ja Raiderilla? Itse kaipailisin melko matalaa ja ei kovin kuvukasta kiekkoa.
Hmm, mielestäni vastasin tähän viestiin eilen, mutta eipä täällä mitään omaa viestiäni näkynyt. No, anyhow.

Kyllä, olen eri mieltä. Recoil on jossain Lucid-X Trespass - Biofuzion Enforcer maastossa. Profiilitaan ohuempi ja matalampi, eikä kovinkaan kuvukas, muttei flätti. Tuntuu kädessä paljon enemmän esimerkiksi Renegadelta. Recoil kääntää kovalla vedolla selkeästi yli, ja feidi on paljon miedompi. Mielestäni Opto Recoil, ainakin Proto, vastaa hyvin paljon kulunutta, kuvukasta Biofuzion Enforceria. Special Edition Recoil taas vastaa todella vakaata Trespassia, kuten esimerkiksi Lucid-X. Tai ehkä kevyttä Biofuzion Enforceria.

Raider on sen sijaan hyvin lähellä Biofuzion Defender - Recycled Gladiator osastoa. Profiililtaan hyvin Defendermäinen, mutta ehkä jopa vähän syvempi ja kuvukkaampi. Poptop on kyllä. Tuntumaltaan lähimpänä on oikeasti Destroyer, Trilogy-puolelta Defender tai Gladiator. Raideria en ole saanut vielä kääntämään juurikaan yli, vaikka testasin sitä vastatuulessakin. Edelleen, se tuntuu keräävän uskomattoman paljon metrejä suhteessa vakauteen. Feidikin on todella helposti kontrolloitava, vaikka high-speed-stability on melkoinen. Jätän tähän vielä suoran kopion yhdestä Raider-arvostelustani tuolta jenkkipuolelta. Tällä hetkellä on sellainen kutina, että Raider saattaa oikeasti jopa väkisin tunkea reppuun. Kontrolli+liito+tuulenkestävyys on todella kova.

So, i got in some more testing. Let me tell you, Raider is a really nice disc. It just came to my at the wrong time, since i'm already invested in Enforcers and BPros.

When thrown flat and hardish, it does not want to turn. It just glides straight. When i threw a Lucid Enforcer or a Moonshine Enforcer with the same speed, they would have a slight high speed turn and then fade. Even though the Raider did not turn, they went the exact same distance (445ft). Then, i threw the BPro (domey, overstable Gold-line). It went the exact same line as the Raider, but finished 20ft further. Then i threw some Opto BPros that have a similar high speed turn than the Enforcer. They flew the same line as the Enforcers and went 480ft.

Raider gives me almost BPro distance, with the control of the Enforcer. Oh, and it does not mind wind at all. I threw it in some 10mph headwind and it dipped right, but i would not call it turn at all. The BPro how ever did catch some turn in headwind. In tailwind it just got some extra glide. It really glides, even on a hyzer it pushes forward.

I tried a few forehands but it was really slippery and snowing. It is more torque resistant than the BPro for sure. And it had a nice straight flight before it's dependable fade even when thrown with a standstill sidearm.
KCP Aviar - Luna - Zone - Roc/3 - Gator3 - Firebird - PD - Destroyer

Offline Thmz

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 552
    • View Profile
  • Oikea nimi: Thomas Tuovinen
  • Seura: PaKiNa
Vs: Peukku-upsilla pusikkoon (Thmzin torinoita)
« Reply #98 on: 13.03.19 - klo:11:12 »
Tuli duunattua ihan videomuodossa In the Bag. Hieman poikkeaa tuosta aiemmin kirjoittamastani setistä, lähinnä distancedraiveripuolelta.

KCP Aviar - Luna - Zone - Roc/3 - Gator3 - Firebird - PD - Destroyer

Offline tapioe

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 833
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tapio Eskola
Vs: Peukku-upsilla pusikkoon (Thmzin torinoita)
« Reply #99 on: 13.03.19 - klo:12:56 »
Hyvä video, kiitos tästä.

Offline Thmz

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 552
    • View Profile
  • Oikea nimi: Thomas Tuovinen
  • Seura: PaKiNa
Vs: Peukku-upsilla pusikkoon (Thmzin torinoita)
« Reply #100 on: 17.03.19 - klo:20:49 »
Jahas, sunnuntai-ilta, mikäs sen parempaa kun jaaritella omia ajatuksia arkistoihin. Viikonloppu sisälsi kaksi heittoharjoitusta, tänään oli mahdollisuus kolmanteen, mutta jätin väliin. Tällä offseasonilla olen pitänyt suhteellisen tiukkaa rutiinia harjoitusten rakenteesta ja määrästä. Heittoa 3-5x viikossa ja puttia saman verran. Heittotreeni noin 60-75min ja puttitreeni 15-30min.

Heittotreeneissä ollaan aina katsottu viikko kerrallaan selkeä suunnitelma. Esimerkiksi, maanantaina midarihyssejä, keskiviikkona väylädraiverihyssejä, perjantaina distancedraiverihyssejä, lauantaina kämmenhyssejä kaikilla nopeuksilla. Joka viikolle on tehty jotain tämän tyyppistä settiä ja aika harvoin olen siitä poikennut. Lisäksi on ollut esimerkiksi yksi kiekko per harjoitus päiviä. Tai yksi muotti olisi oikeampi sananvalinta. Toissaviikolla oli Getaway-päivä. Heitettiin vain Getawayta eri tehoilla ja lähtökulmilla. Tämä onkin tuonut täysin uuden aspektin peliin, sillä en ole koskaan pitänyt siitä, että pakotan kiekon tekemään jotain mitä se ei halua. Otetaan esimerkkinä juuri tämä Getaway. Getaway on omassa bägissä se suora väylädraiveri, joka kuitenkin pyrkii feidaamaan hieman. En kuitenkaan juurikaan ole käyttänyt sitä antsoihin tai edes hysseihin. Antsaan laittaessa joutuu miettimään todella tarkasti lähtökulman ja tehon suhdetta, että saa sellaisen heiton, mikä suoristaa lopussa, kuitenkaan feidaamatta. Muuttujia tulee niin pitkä lista, että on yksinkertaisesti vain helpompi heittää toisella kiekolla.

Vastaavasti hysse on toinen. Getawaylle täytyy antaa aika reippaasti kulmaa, ettei se nosta flätiksi lennon keskivaiheilla. Lisäksi sen myös sen verran liidokas kiekko, että feidi on hieman arvaamaton, vaikkapa Feloniin verrattuna. Toki jos tilanteen heittää ympäri, niin en juurikaan heitä Felonilla suoria heittoja. Se on hieman liidoton ja feidiä on enemmän kuin Getawayssa. Heittokulma missä kaikista mieluiten heitän on sellainen muutaman asteen hyssekulma. Tämä toistuu kämmen- ja rystypuolelta. Todella harvoin heitän flättiä heittoa, saatika antsaa rystypuolelta. Forellakin flätti heitto onnistuu vasta hieman kovemmalla teholla, jolloin se tulee oikeastaan luonnostaan. Foreantsa kovaa on minulle täysin tuntematonta seutua hauisvamman vuoksi.

Tästä päästäänkin pohdintaan. Opetellakko kaikki lähtökulmat rysty- ja kämmenpuolelta, vai luottaa niihin kulmiin mitkä tuntuvat hyvältä. Miespelaajista voi ottaa esimerkiksi Locastron ja Schustericikin. Locastro heittää poikkeuksellisen paljon flexshotteja vakailla kiekoilla, kun taas Schusterick heittää useimmat heittonsa pieneen hyssekulmaan ja antaa kiekon tehdä työn. Menisinkö sanomaan näille herroille, että muuttaisivat pelityyliään? En tietenkään. Kämmenpelaajista Koling vs Sexton. Koling heittää hysseflippinä lähes kaiken, kun taas Sexton käyttää paljon miniantsaa ja flexshottia. Kumpikin kuuluu ehdottomasti top5 kämmenheittäjiin.

Naisten puolella tämä ero näkyi Wacon kärkikortissa selkeästi. Catrina Allen, heittää kaiken hyssessä ja luottaa kiekkoon. Paige Bjeerkas, heittää flättinä tai pienessä antsassa. Heittääkö kumpikaan väärin? Ei. Heidän tekniikka on vain vuosien varrella mukautunut tälläiseksi.

Jos tästä nyt jotain haluaa omaan peliinsä repiä, niin ei kannata väkisin opetella heittämään kiekolla mitkä ei itselle tunnu hyvältä. Olisihan se mahtavaa osata heittää alivakaita kiekkoja kuten Fuse, Maverick tai vaikkapa Trespass. Ne eivät vain ole minun juttuni. Koen olevani jokseenkin ns. "powerplayer", tykkään heittää draivit aina reippalla teholla. Tästä johtuen selkeästi vahvin heitto itselle onkin hysseheitto. Jos väylä on alle 130m ja hysselle on tilaa, todellakin heitän sen. Tämä olikin viime kaudella kompastuskivi. Liian monesti taivuin muiden heittoihin tiillä, vaikka pelikirjassa luki selvästi itselle se sopivin heitto. Tällä kaudella aionkin kirjottaa joka kisaan pelikirjan ylös paperille joko kotona tai harjoituskierroksella. Ja toivon mukaan vielä pitäydyn siinä, ellei sääolosuhteet muutu radikaalisti. Katsotaan tuoko tämä sitä tasaisuutta ja varmuutta omaan tekemiseen.

Kauden alkuun onkin enää kuukausi aikaa, Easter Open kolkuttelee ihan oven takana. Viidentienristeys on tuttu rata, oikeastaan ihan naapurirata itselle. Silti, se onnistuu olemaan piikki lihassa joka kerta. Toivon mukaan tämä raju offseason panostus on nostanut pelin uudelle tasolle ja ensi kaudella tullaan näkemään tasaista ja varmaa tekemistä.
KCP Aviar - Luna - Zone - Roc/3 - Gator3 - Firebird - PD - Destroyer

Offline Rockatansky

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 419
    • View Profile
  • Oikea nimi: Henry Liukkonen
  • Seura: LDG
Vs: Peukku-upsilla pusikkoon (Thmzin torinoita)
« Reply #101 on: 18.03.19 - klo:12:36 »
Jahas, sunnuntai-ilta, mikäs sen parempaa kun jaaritella omia ajatuksia arkistoihin. Viikonloppu sisälsi kaksi heittoharjoitusta, tänään oli mahdollisuus kolmanteen, mutta jätin väliin. Tällä offseasonilla olen pitänyt suhteellisen tiukkaa rutiinia harjoitusten rakenteesta ja määrästä. Heittoa 3-5x viikossa ja puttia saman verran. Heittotreeni noin 60-75min ja puttitreeni 15-30min.

Heittotreeneissä ollaan aina katsottu viikko kerrallaan selkeä suunnitelma. Esimerkiksi, maanantaina midarihyssejä, keskiviikkona väylädraiverihyssejä, perjantaina distancedraiverihyssejä, lauantaina kämmenhyssejä kaikilla nopeuksilla. Joka viikolle on tehty jotain tämän tyyppistä settiä ja aika harvoin olen siitä poikennut. Lisäksi on ollut esimerkiksi yksi kiekko per harjoitus päiviä. Tai yksi muotti olisi oikeampi sananvalinta. Toissaviikolla oli Getaway-päivä. Heitettiin vain Getawayta eri tehoilla ja lähtökulmilla. Tämä onkin tuonut täysin uuden aspektin peliin, sillä en ole koskaan pitänyt siitä, että pakotan kiekon tekemään jotain mitä se ei halua. Otetaan esimerkkinä juuri tämä Getaway. Getaway on omassa bägissä se suora väylädraiveri, joka kuitenkin pyrkii feidaamaan hieman. En kuitenkaan juurikaan ole käyttänyt sitä antsoihin tai edes hysseihin. Antsaan laittaessa joutuu miettimään todella tarkasti lähtökulman ja tehon suhdetta, että saa sellaisen heiton, mikä suoristaa lopussa, kuitenkaan feidaamatta. Muuttujia tulee niin pitkä lista, että on yksinkertaisesti vain helpompi heittää toisella kiekolla.

Vastaavasti hysse on toinen. Getawaylle täytyy antaa aika reippaasti kulmaa, ettei se nosta flätiksi lennon keskivaiheilla. Lisäksi sen myös sen verran liidokas kiekko, että feidi on hieman arvaamaton, vaikkapa Feloniin verrattuna. Toki jos tilanteen heittää ympäri, niin en juurikaan heitä Felonilla suoria heittoja. Se on hieman liidoton ja feidiä on enemmän kuin Getawayssa. Heittokulma missä kaikista mieluiten heitän on sellainen muutaman asteen hyssekulma. Tämä toistuu kämmen- ja rystypuolelta. Todella harvoin heitän flättiä heittoa, saatika antsaa rystypuolelta. Forellakin flätti heitto onnistuu vasta hieman kovemmalla teholla, jolloin se tulee oikeastaan luonnostaan. Foreantsa kovaa on minulle täysin tuntematonta seutua hauisvamman vuoksi.

Tästä päästäänkin pohdintaan. Opetellakko kaikki lähtökulmat rysty- ja kämmenpuolelta, vai luottaa niihin kulmiin mitkä tuntuvat hyvältä. Miespelaajista voi ottaa esimerkiksi Locastron ja Schustericikin. Locastro heittää poikkeuksellisen paljon flexshotteja vakailla kiekoilla, kun taas Schusterick heittää useimmat heittonsa pieneen hyssekulmaan ja antaa kiekon tehdä työn. Menisinkö sanomaan näille herroille, että muuttaisivat pelityyliään? En tietenkään. Kämmenpelaajista Koling vs Sexton. Koling heittää hysseflippinä lähes kaiken, kun taas Sexton käyttää paljon miniantsaa ja flexshottia. Kumpikin kuuluu ehdottomasti top5 kämmenheittäjiin.

Naisten puolella tämä ero näkyi Wacon kärkikortissa selkeästi. Catrina Allen, heittää kaiken hyssessä ja luottaa kiekkoon. Paige Bjeerkas, heittää flättinä tai pienessä antsassa. Heittääkö kumpikaan väärin? Ei. Heidän tekniikka on vain vuosien varrella mukautunut tälläiseksi.

Jos tästä nyt jotain haluaa omaan peliinsä repiä, niin ei kannata väkisin opetella heittämään kiekolla mitkä ei itselle tunnu hyvältä. Olisihan se mahtavaa osata heittää alivakaita kiekkoja kuten Fuse, Maverick tai vaikkapa Trespass. Ne eivät vain ole minun juttuni. Koen olevani jokseenkin ns. "powerplayer", tykkään heittää draivit aina reippalla teholla. Tästä johtuen selkeästi vahvin heitto itselle onkin hysseheitto. Jos väylä on alle 130m ja hysselle on tilaa, todellakin heitän sen. Tämä olikin viime kaudella kompastuskivi. Liian monesti taivuin muiden heittoihin tiillä, vaikka pelikirjassa luki selvästi itselle se sopivin heitto. Tällä kaudella aionkin kirjottaa joka kisaan pelikirjan ylös paperille joko kotona tai harjoituskierroksella. Ja toivon mukaan vielä pitäydyn siinä, ellei sääolosuhteet muutu radikaalisti. Katsotaan tuoko tämä sitä tasaisuutta ja varmuutta omaan tekemiseen.

Kauden alkuun onkin enää kuukausi aikaa, Easter Open kolkuttelee ihan oven takana. Viidentienristeys on tuttu rata, oikeastaan ihan naapurirata itselle. Silti, se onnistuu olemaan piikki lihassa joka kerta. Toivon mukaan tämä raju offseason panostus on nostanut pelin uudelle tasolle ja ensi kaudella tullaan näkemään tasaista ja varmaa tekemistä.

Hyvää pohdintaa. Itse olen myös käyttänyt samaa eli otan useimmiten moldin kerrallaan tai korkeintaan vertailen kahta eri moldia samassa heittotreenissä. Selkeyttää paljon tekemistä.

Mitä tulee noihin eri heittotyyppeihin niin sanoisin että maali olisi osata "kaikki heitot" mitä ikinä se tarkoittaakaan. Käytännössä mietin tätä sillä että mikä väylä ikinä vastaan tulisikin niin siihen löytyisi treenattu heitto. Tässä toimii myös Hirsimäen lanseeraama heittojen luokittelu:

Vihreä: osaan nämä
Keltainen: voi yrittää
Punainen: en osaa

Sitten kun arsenaalissa on pelkkiä vihreitä heittoja ja putti jiirissä niin pitäisi se puoli olla kunnossa.

Itse käytän kiekkoja mihin on hyvä luotto ja heitän heittoja mitkä luulen osaavani. Treenaan paljon niitä heittoja mitkä koen olevani heikkous. Ensi kaudella motto on pysyä väylällä. Tarkoittaa enemmän heittoja fairway draivereilla ja en välttämättä edes käännä kiekkoa yli vaan otan ennemmin sen 20m lyhyemmän heiton ja heitä vain flättinä/hyssessä. Riippuu tietenkin väylästä ja vaaran määrästä :)

Offline Thmz

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 552
    • View Profile
  • Oikea nimi: Thomas Tuovinen
  • Seura: PaKiNa
Vs: Peukku-upsilla pusikkoon (Thmzin torinoita)
« Reply #102 on: 18.03.19 - klo:13:20 »
Tuo heittojen luokittelu onkin erittäin hyvä ja toimiva tapa jo pelikirjaa tehtäessä. Monesti samalle väylälle on muutama erilainen heitto. Vihreä heitto voi olla esimerkiksi yksinkertainen, suora midariheitto, jolla pelaa suurella todennäköisyydellä par-tuloksen. Keltainen heitto voi sitten olla suora heitto väylädraiverilla hieman kovempaa. Mahdollisuus birdieen kasvaa, mutta niin myös bogin riski.

Tämä on myös erittäin tärkeä ottaa huomioon par4 ja par5 väylissä. Ja miksei pidemmissä par3 väylissä. Avauksen jälkeen jäljellä on lähestyminen. Mistä haluat lähestyä, millä heitolla, millä kiekolla, minkälainen tuuli on. Sijoitetaan avaus sellaiseen paikkaan, että jatkoheitto on tuttu ja turvallinen *aseta paras heittosi tähän*.

Varsinkin pidemmällä par4 väylällä tulee helposti ajateltua, että heitetään nyt sinne jonnekin pitkälle ja katsotaan sitten. Tämä toimii, jos korille on oikeasti enää vain alle 50m, mutta jos matkaa onkin 80m, niin riski epäonnistua keltaisessa heitossa kasvaa jo aika paljon.
KCP Aviar - Luna - Zone - Roc/3 - Gator3 - Firebird - PD - Destroyer

Offline Thmz

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 552
    • View Profile
  • Oikea nimi: Thomas Tuovinen
  • Seura: PaKiNa
Vs: Peukku-upsilla pusikkoon (Thmzin torinoita)
« Reply #103 on: 06.04.19 - klo:21:18 »
Muutama viikko tässä jo vierähtikin, kun viimeksi vähän ajatuksiani avasin. Nyt ollaan jo todella lähellä kautta, ja olo kropassa on sen mukainen. Harjoittelu on ollut aika kovaa tässä viimeisen pari viikkoa. On heitetty lähäriä, draivia, forea, rystyä, upsia ja kaikkea siltä väliltä. Aika paljon on pyritty harjoittelemaan jo pelkästään niillä kiekoilla, millä kisoissa heittää. Muutaman slotin kanssa on ollut kamppailua, kuten heittoputterin kanssa. Testasin DD:n uututta, Guardia, joka tuntui hyvin paljon vakaalta Novalta. Ongelmana kuitenkin oli sama kuin aina, eli en pysty jostain syystä beaditöntä putteria heittämään. Etusormen päästä lähtee ennemmin tai myöhemmin nahat. Maiden on edelleen loistava heittoputteri, mutta ei tarvitse tuuli käydä paljoakaan, niin siitä tulee melko arvaamaton. Joten näillä näkymin kallistutaan Marshalin suuntaan. Vanha tuttu kaveri, joka omaa vähän feidiä. Tuntumaltaan ehkä hieman syvä, mutta irtoaa kuitenkin kädestä hyvin.

Kiekoista sitten itse heittämiseen. Torstaina kaveri laittoi viestiä, että urheilukentän lumet olisivat sulaneet. Pää kolmantena jalkana kamat bägiin ja kentälle heittämään. Kävi se klassinen, ei minkäänlaista suunnitelmaa, kroppa väsynyt ja nopeita kiekkoja mukana. Lopputulos koostui lähinnä tunteista pettynyt, turhautunut ja epätoivoinen. Draivista oli jäänyt kotiin vaatimattomat 10-15% ja kiekot lensivät ihan eri tavalla. Jälkeenpäin sitten videolta katsottuna näkyi, miten heitto oli noin 80% pelkkää yläkropalla viskontaa, koska alakerta oli kertakaikkiaan niin väsynyt.

Perjantaina lepoa heittelystä ja tänään sitten kentälle 20 putterin kanssa. En niinkään edes katsonut mihin kiekko lensi, koska tiesin että tehot ovat vielä poissa. Keskityttiin yksittäiseen asiaan koko harjoituksen ajan ja tehtiin hyviä toistoja noin 100kpl. Tämmöisiä harjoituksia pitäisi olla enemmän. Toki nämä ovat ns. tekniikkaa hiovia harjoituksia, joita ei välttämättä pitäisi tehdä, kun ensimmäiseen kauden skabaan on alle kaksi viikkoa aikaa. Mutta avataan vähän tätä tekniikkaa hiovaa harjoitusta.

Torstain "harjoituksessa" videolta katsottuna huomasin, että painonsiirto ei toiminut. Vasen jalka pudotti ristiaskeleessa kantapäälle ja yläkroppa teki suurimman osan duunista. Joten, harjoituksessa keskitytään vain ja ainoastaan siihen vasemman jalan duuniin. Tehot 50-60%, kiekkoina vain puttereita. Linjalla ja heiton pituudella ei ole niinkään väliä. Jokaisen heiton jälkeen tsekataan joko koutsilta, treenikaverilta tai kamerasta, että miten heitto onnistui. Eli ei heitetä 20 toistoa, käydä katsomassa videolta että kaikki olivat huonoja ja tehdä sama uudestaan. Tekniikkaa lähdetään aina hiomaan alakerta edellä. Suurimmassa osassa tapauksista yläkroppa menee oikeaan asentoon jos alakerta tekee duunin oikein.

Kun harjoitus on suoritettu onnistuneesti, eli onnistuineita toistoja on ollut se +100kpl, niin harjoitus lopetetaan. Seuraavana päivänä ei heitetä ollenkaan, niin saadaan se harjoitus ehkä jopa uppoamaan sinne lihasmuistiin. Lihasmuisti on ihmisen pisin muisti, sen takia osaamme ajaa pyörällä 15v tauon jälkeen. 1-2 päivän kuluttua harjoitus toistetaan, mutta tällä kertaa voidaan lisätä tehoja jo vähän ja heittää ehkä jopa midareita. Kuitenkin heti, jos näyttää siltä että "vanha" tekniikka pyrkii takaisin, palataan tuohon 50% tehoihin ja puttereihin. Tämä on hidasta ja ehkä jopa turhauttavaa puuhaa, mutta lopussa kiitos seisoo.

Lopputuloksena tämän päivän harjoituksen seurauksena oli parempi painonsiirto. Pääsin paremmin pönkän päälle ja heitto lähti jopa paremmin linjaan kuin aiemmin. Mikä tietysti on täysin loogista, koska yläkroppa vain seurasi alakerran tekemistä. Tällaisia harjoituksia voi tehdä vaikka keho olisikin väsynyt. Jos olisin tänään paukuttanut vaikkapa pitkiä hyssejä 100 toistoa, niin aivan varmasti olisin turhautunut. Mutta jospa se näistä hommista tällä kertaa, nyt vielä pikainen kurkistus kisakalenteriin.

Seppo Paju Challenge Tampereella 10.4. Ei varsinaisesti PDGA-kisa, mutta pieni check siihen, mitä se tekeminen oikeasti on.
Easter Open, Viidentienristeys, 19-21.4 Kauden avaus. Tuttu, haastava rata. Väylään osuminen on kaikista tärkeintä.
Prodiscus Open Tammer, 27-28.4 Isojen heittojen skaba. Tähän kisaan mentäessä ei saa missään nimessä olla väsynyt ja pää pitää olla skarppina kokoajan tuulen takia.

Näillä lähdetään liikenteeseen, toki tähän päälle tulee sitten viikkokisoja ym. Palataan asiaan vaikkapa tuossa ennen pääsiäistä ja katsotaan mitkä fiilikset on juuri ennen kauden alkua.
KCP Aviar - Luna - Zone - Roc/3 - Gator3 - Firebird - PD - Destroyer

Offline Thmz

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 552
    • View Profile
  • Oikea nimi: Thomas Tuovinen
  • Seura: PaKiNa
Vs: Peukku-upsilla pusikkoon (Thmzin torinoita)
« Reply #104 on: 18.04.19 - klo:15:39 »
Pääsiäinen kolkuttelee jo ovella kiirastorstain muodossa. Kaikki harjoitukset on nyt tehty ja tänään on lepopäivä. Takatalvi tuli aika aika rytinällä tänne Pirkanmaan tienoille ja etenkin Parkanoon. 40cm lunta tipahti tyhjästä. Tämä sekoittikin oikein urakalla valmistautumista. Seppo Paju Challenge jäi käymättä ja viikkokisoja en ole kisannut vielä yksiäkään. Kauden ensimmäiseen PDGA-skabaan lähdetään siis ilman että olen heittänyt yhtäkään väylää.

Kokonaisuutena peli on kuitenkin hallussa. Eilinen kenttäsessio oli oikein onnistunut. Tehot löytyivät hyvin ja tarkkuuskin oli kiitettävää. Forella päästiin jopa uusille ennätysmetreille, kiitos Raiderin. Puttia olen viimeisen kuukauden aikana "harjoitellut" tasan kerran, 7min ajan. Viime kesällä oli pitkä kausi kun putti oli todella heikossa hapessa ja uskon että tämä johtuukin nimenomaan siitä, että harjoittelin sitä aivan liikaa. Jokainen meistä osaa putata, se on vaan oma juttunsa kestääkö pää sitä puttia kisakierroksella. Yleensä se rutiini ja rauha mikä on harjoituksissa, hukkuu kisoissa täysin ja putti on hätäinen nykäisy.

Yleisesti teemana tämän tiimoilta voisi sanoa, että ajattele enemmän, niin heität vähemmän. Mitä enemmän sitä heittoa, riskitekijöitä ja olosuhteita funtsaa ennen suoritusta, luultavasti sen paremmin se menee. Itse suoritus pitäisi kuitenkin tulla selkäytimestä. Jos kesken skaban alkaa miettimään itse heittotekniikkaa, niin aika varmasti tulos on sen mukainen.

Eipä tässä nyt hirveästi sanoja irtoa. Viikonlopuksi on luvattu nättiä keliä, toki radalla on varmaan jäätä/loskaa/lunta jossain. Mutta sehän ei haittaa, kun sitä kiekkoa sinne ei heitä. Pitää vaan luottaa omaan tekemiseen ja ennenkaikkea omiin vahvuuksiin, niin tulos tulee olemaan hyvä.
KCP Aviar - Luna - Zone - Roc/3 - Gator3 - Firebird - PD - Destroyer