Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Täysillä päin puuta  (Luettu 125210 kertaa)

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 695
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #555 : 20.01.18 - klo:19:06 »
Tänään piti olla Kuhmoisissa Karvista heittämässä. Viikolla tuli kuitenkin sellainen olo etten millään jaksa herätä viideltä, että ehtisin ajoissa kisapaikalle lauantaiaamuna. Peruin ilmoittautumisen.
Sitten alkoi miettiminen että menisinkö Laajavuoreen neppailemaan puttirataa JyLin kisoihin, vai Äänekoskelle parikisailemaan. Viimeksi mainittu vei voiton. Kisa pelattaisiin arvotuilla pareilla niin että kolme kiekkoa per pelaaja saa olla mukana.
Ähräsin Tampereelta ostamaani siimaa kiekkojen pohjiin: Uusi korkkaamaton Opto Air Maailma, vanha sotaratsu Gold Saint, ja putteriksi Zero Medium Pure.

Pelipaikalla kerrottiin sitten ylläri, että kunhan parit on arvottu, vaihdetaan kiekkoja parin kanssa. Sain vaihtokaupassa alivakaan Katanan, jonkun todella alivakaan Prodigyn midarin ja R-Pro Aviarin.

Pitkät avaukset Katanalla sujuivat OK. Mikään muu sitten taas ei. Usein päästiin puttietäisyydelle, mutta en minä osaa tuollaisella liukkaalla putterilla mitään tehdä.

Saamissani kiekoissa ei ollut mitän naruja, ja omista kiekoistani se äärimmäisen vahva siima katkesi heti ensimmäisten heittojen aikana (nirhaantui teipin reunasta) joten koko kisan olin oikeasti enemmän huolissani kiekkojen löytymisestä kuin tuloksesta. Pari kertaa piti hakea epäonninen lätty järven jäältä, jossa oli 15 senttiä vettä hangen ja jään välissä.

Ei siis tuloksellisesti ihan paras kisa, mutta ulkoiluna ja hauskanpitona 10+. :)


Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 695
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #556 : 21.01.18 - klo:15:50 »
Lauantaina Äänekoskella siimat katkeilivat niin laitoin nyt ensin teipin siiman ympärille kiinnityskohtaan, ja sitten vasta teippasin kiinni kiekkoon. Tein sen vasta aamulla ennen Peurungan viikkokisoihin lähtöä, niin en ehtinyt/viitsinyt naruttaa kuin kaksi kiekkoa, joten niillä mentiin koko kisa: Zero Medium Pure ja Opto Line Saint.
Sainttia en saanut liitämään kunnolla. Tuli heitettyä ehkä liian antsassa tai jotain, niin se vain käänsi yli kunnes kopsahti maahan, lähtemättä "lentoon" ollenkaan. Vain kasiväylällä sain sen lentämään niin kuin pitää.
En tiedä vielä johtuiko teipin irtoaminen Saintista siitä, että liimasin sen vasta ennen radalle lähtöä, vai siitä, että tuo 3M:n rakennusteippi on surkeaa. Se imaisee kyllä stämpin irti kiekosta, mutta ei pysy kuitenkaan... Täytynee palata Bilteman halpaan ja hyvään pakkausteippiin.

Kierros meni joten kuten. kaksi tuplabogia. Ensimmäinen kymppiväylälle, joka on suora alamäkiväylä. Normaali avaus, eli alkumatkasta puihin ja kimmokkeet tällä kertaa kauas vasemmalle, josta puita kolistellen pikkuhiljaa korille. Toinen tupla väylältä 15, jossa avaus oikealle, jatkoheitto kapeasta raosta yrittäen puuhun ja kimmoke edelleen oikealle, sieltä yritys korille metsän poikki vei kiekon aina mäen päälle asti. Siellä on muuten pahimmissa paikoissa yli metrinen hanki.

Pirkot väylille 6 ja 11. Sinänsä kaksi kiekkoa riittää, mutta nyt ei vain heittokäsi tullut toimeen tuon Saintin kanssa. Ensi kerraksi jotain muuta.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 695
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #557 : 23.01.18 - klo:20:56 »
Putteripotti, reilu 10 pakkasta, Zero Soft Mercy ja Retro Burst Pure.

Heitot napsuivat väylälle. Ekalla rundilla mitat jäivät vaatimattomiksi, mutta toisella jo pari kertaa vähän reippaampia avauksia. Puttaaminen vaihtelevaa. Muutama hyvä ja pari surkeaa.

Toisen kierroksen alkuun teippi irtosi Puren ledistä. Mitä parempaa teippiä, sitä huonommin se pitää. Älkää ostako 3m:n joustavaa pakkasen kestävää rakennusteippiä. Ei pysy kiekossa.

2x10 väylää 5 pirkolla ja kahdella bogilla. Ihan jees.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 695
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #558 : 25.01.18 - klo:20:26 »
Peurungan holaripottia tuulessa. 13 asteen pakkaset vaihtuivat 3 lämpöasteeseen ja 6 metriä sekunnissa puhaltavaan lounaistuuleen.
Alkuun tuntui että toimiihan tämä jotenkin. Aika pitkällekin jopa. 4 ensimmäistä väylää -1, mutta sitten kakkosväylällä kovaan sivutuuleen Pure lähti tuulen mukana oikealle, ja puuhun. Bogi. Nelosväylällä seuraava bogi, kun päätin heittää Linnoituksen eniten täysiä tuuleen joka nyt puhalsi heittopaikalta katsottuna oikealta. Tarkoitus pistää oikealta pienessä hysessä tuulen mukana kiekko korille asti. Lähtikin flättinä, ja löytyi kaukaa oikealta. Todella kaukaa. Kakkosheitto hiukan pitkäksi Purella, ja putti ohi.
Nämä olivat vasta lämmittelyä, sillä selkäranka katkesi vasta vitosväylällä. Avaus erinomaisesti mäen päälle, mutta sitten hiukan miettimistä mitä tekisi, kun oli joku puu välissä että pääsisi korille. Hiukan ylämäkeä, tuuli oikealta. Pillisuora väylä oli korille, ja vaihtoehtona oikealta hysse. Sitä yritin, mutta heitin aivan liian korkealle, ja tuuli vei kiekon mennessään. Sit meni hermot. Puttailin triplabogin eikä paluuta mihinkään järkevään enää ollut.
Toki yritin vielä. Kutoselle, seiskalle, kasille par. Ysille puuosuman jälkeen bogi, kympille par. 11. puuhun, 12 puuhun jne.
Tulos +10, jolla tuli kisassa kolmanneksi, 4 heittoa voittajalle hävinneenä. Ei ollut helppoa muillakaan!

Summa summarum, oli ihan pirun hauskaa frisbeespirittiä uhmaavasta kiroilusta huolimatta. Harvoin pääsee Keski-Suomessa viskomaan noin kivaan tuuleen. Huomaa että siinä on vielä paljon parannettavaa. Tuulisipa useammin.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 695
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #559 : 27.01.18 - klo:16:53 »
Laajiksen Karvis. Pelattiin Vuorilammen neppirataa muutamalla lisäväylällä höystettynä, kun Laajavuoren rinteille ei saa mennä enää metsään talvella. Metsä kuluu jos siellä kävellään talvella... hitto noita poliitikkoja. Oikeaa liikuntaa on varmaan vaan hallissa suoritettu tai hiihtäminen koneella tehtyjä latuja pitkin.
Oli jännittävä kisa. Ensimmäinen kierros -5 ja tasatuloksessa toiselle kiekalle. Heti avausväylällä  missaan sekä avauksen että putin. Seisoskelu räntäsateessa kierrosta odotellessa ei tehnyt hyvää heittovireelle. Muutama väylä meni OK, mutta sitten vitosella puuosuma ja ilkeään paikkaan kimmoke. Lähäri puun oksiin ja siitä hermostuneena toinen lähäri pitkälle putille eikä tehnyt mieli putata sisään. Tuplabogi.. sinänsä mielenkiintoista että muuten oli koko kisa bogeyfreetä.
Sain vielä jonkinlaisen loppukirin aikaiseksi kuitenkin ja olin viimeisellä väylällä vain yhden heiton perässä. Se oli normileiskan kasiväylä, eli kämmenheittäjälle helppo pirkko, joten minun täytyi yrittää holaria mikäli mielin yrittää sudareille. Sainkin erinomaisen heiton aikaiseksi, mutta meni hiukan korin yli, ja kun kilpakumppani nosti helpon birdien niin se siitä. Oli oikein jännittävä kisa ja mukava heitellä, ainoa mikä hiukan harmitti oli tosiaan lähteä toiselle kierrokselle palelevana. Hiukan kokeilin puttailla siinä odotellessa, mutta kylmä ja märkä kiekko vei vain sormista tunnon, eikä siitä seurannut mitään hyvää. Oikeastihan tuon kisan olisi voimut pelata yhteen pötköön nuo kaksi kierrosta, yhteensä 26 väylää. Toki silloin olisi jäänyt finaalikierroksen jännitys, kun kaikki heittelisivät omissa ryhmissään. Hyvä näinkin, kivaa oli.


Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 695
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #560 : 28.01.18 - klo:16:14 »
Peurungan viikkokisat pikkupakkasessa.

12. Ylämäkiantsa liian kaukaa vasemmalta ja puuhun. Lähäri korille ja putti ohi. +1 Olipa surkea alku pirkkoväylälle.
13. Ballista väylää pitkin. Lähäriin foreneppi XXX:llä. +1
14. Pure keskeltä väylää muttei käännä. +1
15. Päätän hiukan huvitella ja katsoa miten olisi käynyt jos olisin lähtenyt kisaan alkuperäisen suunnitelman mukaan vain yhdellä midarilla ja yhdellä putterilla. Avaus ihan OK suuntaan, mutta kiekko jää puiden taakse. Kakkosheitto toivottomaan koloon ja mörri kutsuu. Neppi väylää kohti hiukan taaksepäin jää lyhyeksi, ja kun on puita kierrettävänä en vieläkään pääse korille. Seiska korttiin ja triplabogi. +4
16. Viime aikoina olen useimmiten ollut kaukana oikealla, joten nyt päätän heittää vakaan kiekon korkeana. Löydän itseni vasemman puolen metsästä. Jotain vaihtelua. +4
17. Ylämäkeen väylää pitkin mutta jään lyhyeksi eikä putti maistu. +4
18. Pure antsassa hiukan liian korkeana ja löydän itseni ladulta. Pitkä pirkkoputti alamäkeen osuu. +3.
19. Triplamandosta läpi mutta puuhipsu sen jälkeen. +3
20. Hyssereitille Sinuksella. Lyhyt putti raudoista ulos. +3
21. Kokeilen upsia Maailmalla. Lyhyt putti raudoista ulos. +3
1. Takatuuleen Escape ei käännä aivan tarpeeksi ja liitelee korin ohi kauas puiden alle. +3
2. Sinus lyhyelle putille, joka menee sisään. +2
3. Maailma korin tasalle ja vihdoinkin onnistunut putti. +1
4. Maailma putille ja putti hiukan lyhyeksi. +1
5. Ballista väylän oikealle puolelle mäen päälle. +1
6. Saint oikaisi lentonsa hiukan liian aikaisin. Lyhyt putti. +0.
7. Sinus väylää pitkin erinomaisesti. Putti rautoihin. +0
8. Maailma hiukan korkeana feidaa vähän ennen koria. Mietin puttaanko kapeasta kolosta suorana vai lähestynkö hyssen puolelta seiftisti. Tyhmyys voitti ja yritin putata suoraan ja osuin puuhun. Sitä harmitellessa puttaan toisenkin ohi. +1.
9. Escape mäen päälle reilun kympin putille, mutta putti on liian ujo. +1
10. Pure kerrankin väylää pitkin alas asti ja korin lähellä pieni puuosuma. Lyhyt putti ketjuista ulos. +1
11. Maailma keskellä väylää erinomaisesti muuten, mutta mutkassa on hiukan korkealla ja napsahtaa oksaan. Kakkosheitto koria kohti metsän poikki lentää vain 10 metriä. Kolmonen Purella pitkä antsa putille ja surkea putti ohi koko laitteesta lopettaa tämän kierroksen. +2


Sinänsä hyvä tulos mutta puttaaminen oli luokattoman huonoa. Osa syystä menee laiskuuden piikkiin kun en jaksanut kaivaa rukkasia repusta ja kuljin paljain käsin koko kierroksen. Sormet oli niin kohmeessa ettei tullut edes pidettyä kunnolla kiekosta kiinni putatessa... Hiukankin parempana puttipäivänä olisi tulos ollut pakkasella, mutta tänään ei ollut se päivä. Tulos kuitenkin parempi kuin oma tasoitus joten ihan hyvä.
« Viimeksi muokattu: 28.01.18 - klo:16:18 kirjoittanut takarivi »

Poissa JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 595
  • Profiili
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #561 : 28.01.18 - klo:16:49 »
Rannikoilla tuulee usein...

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 695
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #562 : 30.01.18 - klo:20:56 »
Tuulesta ei ollut tietoakaan tänään putteripotissa Peurungassa (Mercy ja Pure). Tasaista puurtamista oli kisa alusta loppuun ja vain kaksi pirkkoa, saman verran bogeja. Molemmat bogit vitosväylälle, jossa kakkosheitto epäonnistui kummallakin kerralla. Ensimmäisellä kierroksella piti saada antsa tarkasti rinteessä seisten ja takana olevan puun estäessä  vedon kunnolla. Osuin puuhun. Toisella kierroksella oli avoimella paikalla mutta jälleen rinteessä, ja takajalka puoli metriä etujalkaa alempana. Piti saada suora heitto ylämäkeen, mutta jostain syystä päädyin kiskaisemaan sen pieneen antsaan ja kauashan se jäi korista. Rinteestä heittäminen on kyllä oman taiteen laji, muistan sen niiltä kahdelta kerralta kun kävin Kaatiksella.

Avaukset eivät olleet kovin kummoisia, paitsi toisen kierroksen ykkösväylällä, jossa pääsin putille. Tuo putti jäi alarautaan, mutta muuten putti kulki ihan eri malliin kuin viikonloppuna. Tällä kertaa käytin rukkasia kädessä heittojen välillä ja sormet eivät olleet niin kylmästä kankeat.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 695
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #563 : 03.02.18 - klo:16:48 »
Äänekosken Laajalahdessa erikoinen kilpailu. Heitettiin kolme kierrosta 10-väyläistä rataa niin että toisella ja kolmannella kierroksella yritettiin vain parantaa väyläkohtaista tulosta. Lopputuloksena oli siis vain yhden kierroksen tulos, jossa oli paras tulos kolmesta yrityksestä.

Pelasin huonosti. Ensimmäiselle kierrokselle en saanut ainuttakaan pirkkoa, sen sijaan tuli kaksi bogia. Seuraavat kierrokset toivat pari pirkkoa, ja bogit sain pois, ei muuta.
Esim. väylälle 3 en saanut kakkosta millään, vaikka kolme kertaa olin lyhyehköllä putilla. Raudat vain kolisivat tällä 60 metrin tasaisella ja avoimella väylällä.

Voisin sanoa syyksi sen että en jaksanut ottaa mukaan oikeaa putteria, mutta se ei pitäisi paikkaansa. Medium Pure ei niin paljoa eroa Mercystä. Kaksi muuta kiekkoa olivat Pine ja Ballista. Pinen otin mukaan nelosväylää varten, kun arvelin sen olevan siihen paras. Jostain syystä en saanut sitä lentämään perille. Muutenkin oli hiukan heikkoa saada pitkiä avauksia. Olisiko syynä napakka pakkanen tai pitkät narut kiekkojen perässä, vai alkava flunssa. Vai se etten ole heittänyt täysivauhtisia heittoja koko talvena.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 695
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #564 : 04.02.18 - klo:17:15 »
Aurinkoinen päivä Peurungassa. 13 asteen pakkanen ja vain pientä tuulta eli täydellinen fribailusää.

Eilisestä oli jäänyt kolme narutettua kiekkoa joten jatkoin niillä: Pure, Pine ja Ballista.

Heikoin lenkki taisi olla tänään Pure. Pitkissä puteissa se oli kuitenkin hiukan eri kuin Soft Mercy. Toisaalta Zero-muovi ei ole ihanteellinen meikäläisen draiveihin, ja useimmiten kiekko lähtikin todella reilusti oikealle. Jotenkin se irtoaa eri tavalla kädestä kuin Opto.

Kierros meni pitkään ihan mukavasti, mutta sitten alkoi tulla takaiskuja. Lopulta en enää edes jaksanut yrittää vaan heittelin mitä sattuu: upseja ja foreja sen kummemmin tähtäilemättä. Kolmoselle ja neloselle kokeilin kuitenkin heittää niin pitkälle kuin kädestä irtoaa. Kolmosella juuri oikeaan suuntaan, juuri oikean korkuisena. Ainoa vain että jäin yli 20 metriä korista. Neloselle sama kiekko ja sama yritys. Täydellinen lilnja, mutta auttamatta liian lyhyt. Sen sijaan olkapää varoitti hulluilemasta enää yhtään enempää.
« Viimeksi muokattu: 04.02.18 - klo:17:16 kirjoittanut takarivi »

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 695
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #565 : 06.02.18 - klo:21:13 »
Peurungan Putteripotti alkoi siitä mihin sunnuntaina jäätiin: pirkkoväyliltä kaksi bogia heti lähtöön kun ei kiekko lähtenyt oikeaan suuntaan. Tänään heitettiin 18 väylää (12-15 pois) ja pikkuhiljaa putteridraivit alkoivat lähteä suuntaansa, mutta monta väylää siihen meni ennen kuin alkoi löytyä luottoa.
Puttaaminen ei ollut mitään juhlaa edelleenkään, vaan hyvin usein pidemmät putit kopsuivat rautoihin tai jopa ohi. Vain yksi birdie ja monta bogia.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 695
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #566 : 08.02.18 - klo:21:17 »
Pakkanen hiukan hellittää. Tänään enää kolme astetta. Peurungan holaripottiin kahdella putterilla (Mercy ja Pure) ja yhdellä väyläkiekolla (Linnoitus).

8. Kohtalainen avaus feidasi ennen aikojaan. Lähäri oli vielä hakemista tuulessa ja putti tuttua kuraa. Bogilla liikkeelle. +1
9. Vastatuuleen ihan kiva avaus ylös tasaiselle ja kakkosheittoon rohkea hysse suoraan koriin kolmesta kymmenestä metristä. +0
10. Pure väylän vasempaan reunaan ja onnekkaasti puiden välistä melkein holari. n. 30 cm ohi korista nostolle. -1
11. Hiukan liikaa vasuriin ja loppumatkasta puuosuma. -1
12. Erinomainen antsa Linnoituksella ylämäkeen, aivan tolpan juureen. -2
16. Väylää pitkin hiukan lyhyeksi. -2
17. Liian matala. Kakkosheitossa arvontaa heitänkö suoraan kapeasta välistä ylämäkeen, vai kaukaa hyssellä. Heitin puuhun ja otin bogin. -1
18. En saanut taaskaan Purea lentämään pienessä antsassa alamäkeen, vaan kiekko kippasi sivutuulessa tutun oloisesti. -1
19. Mainio avaus triplamandon keskeltä, mutta Pure liiteli 10m. pitkäksi. Vastatuuliputti ohi. -1
20. Hain hysselinjaa ja osuin heti alkumatkasta puuhun. Kakkosheittoon foreantsa Linnoituksella. -1
21. Tuntui putteriheitot olevan hiukan arpomista niin paiskasin Linnoituksella upsipirkon. -2
1. Linnoitus hiukan matalana parkkeerasi tolpan juureen. -3
2. Mukavan tuntuinen avaus Purella, mutta juuri kun kiekko alkoi feidata koria kohti, se kopsahti puun runkoon. Rohkea putti alarautaan. -3
3. Hyvä avaus kympin putille. Putti ohi, ja siitä hermotuneena paluuputtikin ohi. -2
4. Väylää pitkin pitkälle putille. -2
5. Mäen päälle hiukan oikealle. Helppo jatko. -2
6. Antsa jäi pois kokonaan. -2
7. Navakkaan vastatuuleen en uskaltanut liidättää Purea, joten heitin Linnoituksen metsäiseen alamäkiväylään. Hiukan liian korkeana, joten kiekko feidasi vasuriin. Helppo paikka heittää lähäri korille, mutta aliarvioin tuulen ja vielä puttasinkin ohi. -1
« Viimeksi muokattu: 08.02.18 - klo:21:20 kirjoittanut takarivi »

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 695
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #567 : 11.02.18 - klo:15:38 »
Peurungan väyliä oli sen verran tampattu, että ihan joka väylällä ei ollut pelkoa kiekon hukkumisesta, joten otin mukaan enemmän kuin kolme kiekkoa. Mukava kokeilla jotain muuta välillä.

12. Ensimmäinen heitto kylmiltään karkaa käsistä ja antsa mäen päälle jää puuhipsun jälkeen lyhyeksi. Toki 10 ringin sisältä putti, mutta päivän ensimmäinen putti alarautaan. +0
13. Huolehdin siitä ettei kiekko karkaa käsisätä. Arvaatte varmaan lopputuloksen? Oikealle puuhun ja pahaan paikkaan. Kakkonenkin puuhun, mutta kolmanteen heittoon löydän hyvän raon. Pitkä putti sisään. +1.
14. Päätän aloittaa foretreenin. Pine väylän vasemman reunan kautta väylälle. +1
15. Seifti avaus oikealle, mutta puuosuma tuli hiukan liian aikaisin. Jatkoon korkea antsa mutta edelleen puihin, onnekkaasti kiekko kuitenkin väylän reunalle. Edessä n. 65 metriä suoraa, mutta kapeasta kolosta. Valitsen Comppassin ja jään hiukan liian pitkälle putille. +2
16. Ensimmäinen koeheitto juuri vaihtokaupassa saamallani Bio Fuzion Escapella. (Masteri 2013 stämppi).  Kevyt tuulenvire oikealta ja mietin onko kiekko alivakaa vai vakaa. Miettiminen oli turhaa kun heitto lähti ihan liian matalana. Liiteli kuitenkin pillisuorana pitkälle putille, joka meni ohi. +2
17. Air Maailma väylää pitkin lyhyelle putille. Puttasin raudoista ulos. +2
18. Foretreeniä lisää. Pinellä putille. Putti ohi. +2
19. Aivan mainio heitto Opto Purella. Tätä puttia en minäkään voinut missata. +1
20. Foretreeniä osa kolme. Nyt ranne käänsi Pineä hiukan vasuriin, ja kiekko liiteli alarinteeseen. Siitä hysseputti pikkunäreen ympäri korin juurelle. +1
21. Ei tehnyt mieli heittää muutakaan niin nakkasin upsin. Siinä kävi kuitenkin sellainen äksidentti että lippalakki tuli silmille heittovaiheessa, ja heitin ihan liikaa vasemmalle. Mitta oli kuitenkin kohdallaan ja 9 metrin putti ketjuista ulos. +1.
1. Escapen kokeilu jatkuu. Takaoikealta tuuli. Hyssen se veisi kauas vasemmalle joten päätän kokeilla kevyttä antsaa tai suoraa heittoa. Kiekko lähti antsakulmassa ja pysähtyi oikean puolen marjapuskan vierelle. Putti ohi. +1
2. Sinus Puuhun. Hyvä lähäri. +1.
3. Pieneen vastatuuleen Maailma 10 metrin putille. Puttasin sitten tämänkin ohi. +1
4. Metsän reunassa ei tuntunut niin kovaa tuulta, joten päätin kokeilla vielä Escapea. Hiukan käänsi ja liiteli väylän oikeaan reunaan. Napsun korkeampana olisi ollut varmaan erinomainen heitto. +1
5. Hyvän tuntuinen heitto ylämäkeen, mutta napsahti puuhun ja kimposi todella kauas vasemmalle. Sieltä löytyi kuitenkin kohtalainen antsarako ja pääsin 15 metrin putille. Puttasin ohi. +2
6. Pitkästä aikaa Fuse tälle väylälle. Kiekko löytyi 2 metriä korin oikealta puolelta. +1
7. Sinuksella toinen avaus tälle päivälle. Taas lähti oikealle. Puuhun alkumatkasta ja kiekko vasemmalle. Sain kuitenkin erinomaisen lähärin ja pelastin kolmosen. +1
8. Piti laittaa Ballista (siinä oli naru) ihan pieneen antsaan, mutta sitä tuli reilusti. Lähäri jäi hiukan lyhyeksi. +2
9. Ballista mukavasti mutta hiukan liian varovainen heitto. Putti korin alle. +2.
10. Avaus puuhun ja vasuriin. Erinomainen lähestymisheitto vaikeasta paikasta. +2.
11. Escapella vielä tähän avaus, mutta hiukan liikaa oikealle ja kiekko osui puuhun aikaisessa vaiheessa. Sain erittäin hyvän kakkosheiton ja pääsin kokeilemaan pitkää pirkkoputtia. +2
« Viimeksi muokattu: 11.02.18 - klo:15:43 kirjoittanut takarivi »

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 695
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #568 : 13.02.18 - klo:21:33 »
Putteripotti 2x10 väylää Peurungassa. Mercy, Pure, Pure. Piti kokeilla kahta eri muovia ja löytyihän niistä eroa. Ei niinkään lennossa vaan siinä miten sain kiekon lähtemään kädestä.
Toinen asia mitä tuli testattua oli kämmenheitot. Pääosin huonosti, mutta joku onnistunutkin.
Kolmas testattava oli selkä. Alaselkä on hiukan alkanut oireilla. Täytyy tarkkailla ja jos pahenee niin pitää pikkuisen taukoa.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 695
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #569 : 15.02.18 - klo:08:29 »
Pientä tuulta oli Äänekoskella ledikisoissa. Mercy, Pure ja Linnoitus kainalossa lähdin kokeilemaan. Vieläkään en saanut pirkkoa radan helpoimmalle väylälle, joka on esteetön, leveä, tasainen ja vain 60 metriä lyhyt suora väylä. Aloitettin tältä väylältä, ja heitin Puren varovaisesti vasemmalta puhaltavaan sivutuuleen. Jos kiekko kääntää yli, tuuli vie sen mennessään, ja jos heitän hyssenä, tuuli painaa sitä alas, näinhän se menee. Heitin pienessä hysessä niin varovaisesti, ettei kiekko suorista, ja jäin 15 metrin putille, ja korihan on tottakai jyrkäteen reunalla, joten ohi ei viitsi putata. Pistin alle. Toisella kierroksella kokeilin suorempaa lähestymistä, mutta se jäi vielä lyhemmäksi.
Kaikkiaan sain kolme pöröä (1, 4 ja 9) ja kaksi bogia (huono lähäri ja huono putti, eka huono lähäri oli forekokeilu, joka lensi vain 10 metriä kun piti lentää 30 metriä).
Parasta illassa oli se että alkavat flunssan oireet jäivät Laajalahden tuuliin, ja selkä kesti hyvin koko illan.