Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Täysillä päin puuta  (Luettu 146410 kertaa)

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 800
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #825 : 10.06.19 - klo:17:35 »
Aamulla sain onneksi nukuttua univelkoja vähemmäksi. Sen jälkeen heti Äänekosken radalle.
Tällä kertaa pelattiin parikisaa bestinä. Ei mennyt ihan niin hyvin kuin pitäisi. Pari hyvää puttia, pari hyvää avausta. Siinä se. Muuta en muista.
Mäkäräisiä oli reilusti vaikka tuuli kävi koko ajan. Ihme otuksia. Pelasin pitkissä vaatteissa niiden takia ja ainakin osittain siitä syystä meni loppukierros heikommin.
Mökillä ruokaa napaan ja päiväunet. Saunankin lämmitin ja otin pari saunaolutta. Sitten vasta tajusin että jää Saarijärven viikkokisat väliin kun ei parane autoilemaan lähteä. Siinähän sit jää.
Huomenna olisi Laajiksen kesän ensimmäiset viikkokisat Jyväskylässä. Pitäisi varmaan käväistä kotona muutenkin niin laitetaas harkintaan jos kävis vaikka iltasella...

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 800
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #826 : 11.06.19 - klo:21:09 »
Alkaa loma tehdä tehtävänsä kun en enää muista kävinkö aamulla heittämässä vai en. :D

En tainnut käydä. Mitä ihmettä tein aamulla... ai niin, katoin juutuubista Seppo Pajun ja Eagle McMahonin tiukkaa taistelua voitosta. No joka tapauksessa päivällä ajelin Laukaaseen kun piti käväistä työpaikalla. Sitten ohi kulkiessa Vihtavuoren kentälle testaamaan miten draivi lähtee tuulessa. Ensin lähäritreenillä kuitenkin paikat lämpimäksi. Puttereita ja midareita suorana ja hyssessä korille 50 metrin matkalta. Tai ei ne kaikki osunu.

Sitten testaamaan mitä lapasesta lähtee. Pieneen myötätuuleen Snow Line Ballista joku 120 metriä onnistuneella heitolla. Takaisin päin heitellessä sama kiekko vastatuuleen n. 115 metriä. Nää oli kuitenkin sellaisia distance-heittoja, joita harvoin radalla pääsee heittämään. Alkumatka antsassa ja loppumatka takaisin. Ja nuo olivat vain ne onnistuneimmat heitot. Epäonnistuneet käänsivät liikaa tai ampuivat korkeuksiin. Testailin myös vakaampia lättyjä, niillä maksimit olivat n. 105 - 110 metriä.

Illaksi ajelin sitten Jyväskylään ja Laajavuoreen.  Ostin Laajiksen kausikortin, jos se innostaisi käymään siellä useammin. Parannettavaa ainakin riittäisi.


Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 800
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #827 : 11.06.19 - klo:23:15 »
Käydääs vielä läpi mitä siellä Laajiksessa on tänä kesänä. Paljoa ei ole rata muuttunut viime kesästä, mutta jotain pientä.

14. Helppo väylä mäen päällä. Pine lähti liian suorana ja liiteli korin oikealta puolelta pienen rotkon pohjalle. Kympin ylämäkiputti korin alle.
15. Väylän alku on sama kuin ennen, mutta sitten jäljellä oleva metsä on hiukan harventunut ja koria viety kauemmas. Tärkeintä on päästä alkumatkan puiden ohi, ja nyt saa heittää vähän pidemmälle ja vasempaan, kun ennen piti kiertää korille oikealta. Saint sweetiin ja Fuse korille. Pirkko tästä.
16. Heittopaikka on nostettu hiukan ylemmäs, joten tämä pieneen alamäkeen heitettävä väylä on nyt ehkä pykälän helpompi kuin ennen. Compass jäi vähän lyhyeksi.
17. Valitetavasti tämä yli 200 metrin alamäkiväylä on entisellään. Tällä kertaa löysin itseni vasemman reunan OB:lta kun pieneen vastatuuleen heitin Snow Ballistan hiukan liian korkeana ja hiukan liikaa väylän suuntaisesti. Pitäisi ehkä opetella heittämään alaspäin ja reilusti oikean puolen metsän päältä.
18. Seuraava alamäkiliidätys ja sama itku päälle: en heittänyt alaspäin vaan suorana joten kiekko feidasi OB:lle. Vielä joku päivä menne ja heitän sinne kaikki kiekkoni niin jospa oppisin.
1. Pitkä ylämäkiväylä ihan mukavasti koria kohti. Ihan ei riittänyt vauhti perille asti. Ehkä ihan himpun matalampana vauhti riittäisi lähemmäs. Pitkällä putilla nyt.
2. Kaarimandon läpi korille. Helppo pirkko.
3. Pitkä väylä ja vastatuuli. Kokeilin kiskoa vauhdin kanssa Ballista Pro:lla. Huono ajatus kun kiekko taittoi oikealle, eikä ehtinyt tulla takaisin. OB:lla. Ensi kerralla Eri kieko jos on sama tuuli.
4. Ylämäkeen pieneen vastatuuleen heitin Fusen mutta se ei lentänyt ihan perille. Ensi kerralla kovempaa.
5. 100 metrin loivaan alamäkeen heitettävä pillisuora väylä, jossa ei saa osua ensimmäisiin puihin. Takatuuleen Fuse snadissa hysessä ja kiekko liiteli suoraan koria kohti, jääden kuitenkin lopussa puun taakse vähän vangiksi. Erinomainen avaus kuitenkin.
6. Tien vieressä vasemmalta antsassa heitettävä väylä, jossa putoaa satametrisen rotkon pohjalle jos kiekko feidaa lopussa tai menee pitkäksi tai mitä tahansa. Vältin nuo virheet heittämällä Deputyn pikku hysessä, ja se käänsi väylän suuntaisesti jääden hiukan lyhyeksi.
7. Ylämäkeen oikealle taittava väylä. Saint mukavasti matkaan, mutta ehkä hiukan liian ahneella linjalla, ja lopussa pieni puukopsu. Putilla kuitenkin mutta putti ohi.
8. Suora väylä, jossa lopussa kori vasemmalla. Gateway väylän oikeaa reunaa pitkin kolmen metrin putille.
9. Ässän muotoinen pitkä väylä. Tällä kertaa pieni takatuuli. Laitoin Snow Ballistan antsaan ja annoin palaa. Ei antsa pitänyt ihan loppuun saakka vaan kiekko feidasi hiukan ennen aukkoa metsän puolelle.
10. 100 metrin metsäväylä jossa ensin pitäisi päästä loivasti vasempaan ja sitten loivasti oikeaan. Ei ole sellaista kiekkoa minun repussa joten heitin Saintilla loivasti vasempaan.
11. ALamäkeen tietä ppitkin, ja sitten kapeasta kolosta laskettelurinteen poikki. Takatuuleen arvelin ettei Saint käännä ihan itsekseen joten revin siihen vauhtia epäpuhtaasti, joten kiekko puihin. Rinteen poikki heitettäessä arvioin matkan aina liian lyhyeksi ja heitän liian hiljaa.

Sitten radan vaikein väylä, eli siirtymä yhdeltätoista kahdelletoista. Kaverit olisivat ehtineet tehdä nuotion ja keitellä kahvit minua odotellessaan...

12. Ylämäkeen lasketelurinteen poikki heitin Getawaylla, mutta hiukan liian korkeana, joten se feidasi ennen aikojaan.
13. Saariväylä. Anchor on selkeä valinta nyt kun XXX ei ole repussa mukana. Hieno heitto, joka olisi liukunut 4 metrin putille, mutta OB-raja on merkitty  esteellä, joten kiekko pysähtyi siihen. En jaksanut minnekään dropparille mennä, joten heitin reteen Pinellä. Nyt hiukan korkeampana, mutta se taas feidasi OB:lle vasemmalta.

Olikohan lopputulos näistä seikkailuista +7. Siihen mahtui tuplabogeja alamäkiliidätysväyliltä (ne on mulle aina käsittämättömän vaikeita) ja muita OB-heittoja. Melko tasan vuosi sitten Laajiksen kauden ekoissa viikkokisoissa sain tuloksen -3, joten kymmenellä heitolla on tämän päivän heittokunto heikompi. Sinänsä hassua, kun draivaan pidemmälle ja paremmin, osun tarkemmin väyliin ja putti on parempaa. Ehkäpä ero on siinä, että vuosi sitten olin juuri käynyt hierojalla... täytyisi varmaan taas...

Vuosi sitten sain muitakin hyviä kieroksia aikaiseksi. Tänään tuli rating-päivitys ja pettymyksekseni huomasin ettei rating pudonnut alle 900 vielä. Kuukauden päästä kuitenkin viimeistään, sillä vuosi sitten kesäkuussa sain sellaisia kierroksia kuin:

Latitude 64 Tyyni Sponsored by Dynamic Discs
943 Keinukallio
European Amateur Open 2018 Weekend 2
933 Nokia
Masteri 2018 - Finnish Masters 2018
922 Peurunka
932 Peurunka
942 Peurunka

Ei ole näköpiirissä että nyt tuollaisia saisin, mutta mistäs sen tietää.

Aamulla taas rynnistämään Saarijärven suuntaan. Otetaan uusintamatsi aksellilla Kalmari-Ahvenlampi.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 800
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #828 : 12.06.19 - klo:16:52 »
Aamulla Saarijärvelle. Aloitettiin Kalmarin Nahjuksen radasta. 14 väylää oli hyvä lämmittelykierros ennen Ahvenlammelle siirtymistä.  Siitä huolimatta Ahvenlampi alkoi todella takkuisesti. Ei ollut keskittyminen lähelläkään kymppiä. Kunhan viskelin jotain.

1. Snow Ballista pikkuantsassa käänsi puuhun. Lähäri Sinuksella pitkäksi. Ylämäkiputti alarautaan. +1
2. Pure antsassa nätisti koria kohti. Liiankin nätisti, sillä kun ei osunut koriin, liiteli tuulen avittamana pitkäksi. Ylämäkiputti ylärautaan. +1
3. Ballista puuhun. Lähäri hiukan leveäksi ja puun takaa putti ihan ohi. +2
4. Getaway alkumatkasta puuhun. Upsilla korille. +2
5. Oikealle kääntävä pitkä ja puiden täyttämä väylä vasemmalta puhaltavaan pieneen sivutuuleen. Mietin mikä kiekko ei kippaa, mutta pitää kulmansa eikä feidaa kesken lennon. Päätin kokeilla Escapea. Alkumatka mukavasti antsassa mutta vähän ennen koria oikaisi itsensä. Olisi pitänyt uskaltaa heittää kovempaa. +2
6. Pitkän väylään Ballista. Kakkosheitto oli tulossa korille ennen kuin osui puuhun. +2
7. Lyhyelle (alle 50m) mutta laihalle alamäkiväylälle päätin huvittaa itseäni heittämällä korkean pommin puiden yli. Epäonnistuminen. Hysse puiden ympäri putille, mutta vasemman käden huolimaton putti ulos ketjuista. +3
8. Väylä jossa ei pääse korille ilman kämmenheittoa. heitin Saintin melko pitkälle ennen puuosumaa. +3
9. Suora väylä ja pieni vastatuuli. Kori vasemmassa reunassa. Getaway aivan pienessä antsassa väylää pitkin ja feidi korin juureen. +2
10. Alamäkiväylään Pure hienosti alaspäin ja puhtaasti. Vahinko että se lähti aavistuksen vasemmalle. Puolivälin puuosumaa seurasi kämmenantsa Kanteleella kauas korista. +3
11. Par 4 -ylämäkiväylään Saint aivan keskeltä väylää hiukan oikealle taittaen. Kiekko oli miltei mäen päällä, enää puuttui joko eagle-runi koriin tai neppi alle. Mercy jäi käteen (miksi ihmeessä heitän aina välillä hiljaisia heittoja puttiputterilla?) ja osui puuhun. +3
12. Compass ahtaasta kolosta väylälle aivan liian hiljaa. +3
13. Pitkään väylään laitoin Ballistan antsassa. Vahinko vain että se suuntautui ihan liikaa oikealle ja juutuin metsään. Toisella heitolla pääsin vasta aukion reunalle, ja sieltä lähäri liian varovaisesti. +4


Tässä vaiheessa alkoi tuntua että on leikitty liian kauan. Tuli olo, että nyt alkaa peli.

14. Sadan metrin väylä pieneen ylämäkeen Snow Ballistalla nostolle. +3
15. Alamäkiväylään Pure suorana kohti koria. Parkkeerasi korin oikealle puolelle metriin. +2
16. Pitkä loivaan alamäkeen heitettävä väylä 5 metrin putille +1
17. Lyhyehkö väylä jonka heitän mandon vasemmalta puolelta pienessä hysessä Anchorilla. +0
18. Pitkään väylään Snow Ballista koko matkan hysessä. 20 metrin alamäkiputti lähellä mennä sisään. +0
19. Rotkon yli Getaway vähän korin oikelle puolelle. Kuolemanputti alamäkeen sisään. -1
20. Ylämäkiväylälle Halo hiukan liian matalana, mutta mäen päälle kuitenkin. -1
21. Kaikki peliin viimeiselle väylälle. Hiukan oikealta hakien skippi puoleentoista metriin. -2


Todella mahtava aamupäivä hienossa kelissä. Sitten mökille ja aurinkoisella pihalla päivänokoset riippukeinussa. Nyt pitäisi päättää pesenkö auton vai lähdenkö Äänekosken viikkokisoihin. Molempia ei enää ehdi. Vaikeita päätöksiä.
« Viimeksi muokattu: 12.06.19 - klo:21:58 kirjoittanut takarivi »

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 800
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #829 : 12.06.19 - klo:21:04 »
Oikeasti oli helppo päättää. Fribakengät jalkaan ja baanalle. Äänekosken rata kutsui.

Kierros lähti ihan mukavasti liikkeelle ja etuysin jälkeen oli kaksi heittoa miinuksella. Sitten oli pari haastavaa väylää, joissa olen viime aikoina onnistunut oikein hyvin. En tänään. Ensin Pitkässä antsaväylässä kiekko karkasi kädestä aivan käsittämättömästi ja sain siitä tuplabogin. En päässyt siitä järkytyksestä vielä seuraavallakaan väylällä vaan unohdin laittaa alivakaan kiekon hysseen heittäessäni suoraa väylää.  Hermot meni, en kiellä. Sen jälkeen en saanut enää ainuttakaan pöröä, mutta muutama bogi tuli lisää. +4 lopputulos.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 800
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #830 : 13.06.19 - klo:21:56 »
Ei fribaa tänään. Sen sijaan kävin hierojalla. 90 minuuttia kidutusta.  Sen kestää kun tietää että kivut vähenee.

Huomenna aamusta lähtö Ouluun sekaparikisoihin. Siellä en olekaan ennen käynyt kiekkoa heittämässä. Jännä nähdä millainen rata on kyseessä. En kyllä nyt muista edes mikä niistä Oulun radoista oli kyseessä, mutta eiköhän se huomenissa selviä. Parikisoissa on aina jotenkin enemmän yritystä kuin henkilökohtaisissa. Ei ole varaa antaa hermojen mennä, koska siitä on vastuussa myös parille. Bridgestähän tämä on tuttua, se kun on lähtökohtaisesti aina parikilpailua.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 800
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #831 : 16.06.19 - klo:20:40 »
Sekaparifrisbeegolfin SM Pikkaralassa Oulussa.

Ensimmäistä kertaa Oulussa fribaamassa. Perjantaina tutustuminen Pikkaralan rataan ja muutamia harjoitusheittoja. Lauantaina kaksi kierrosta: toughia ja bestiä. Finaaliin sunnuntaina.

Väylä kerrallaan en ala muistelemaan kahdestakin syystä. Siksi että leiska oli ilmeisesti vain tätä kisaa varten, eikä siitä näin ollen ole iloa jos tuolla joskus toiste käy. Toisaalta kyseessä oli parikisa, omat heitot riippuvat paljolti myös parin heitoista.

Rata oli oikein hieno ja mukava. Kisan järjestelyt moitteettomat. Seura vallan mainiota. Kiitämme hyvää parneria ja moitimme omia huonoja heittoja. Kokonaisuutena oikein mukava tapahtuma, josta oli jopa kotiin tuomisia. Kiitos Oulu, pohjoisessa hoidetaan homma hienosti.

Kuva: Kuvia saa julkaista ja käyttää vapaasti, kun käytetään lähdeviittausta: SFL / kuvaajan nimi
Valitettavasti Kuvaajan nimeä ei näy sivustolla... https://frisbeegolf.kuvat.fi/kuvat/Sekaparifrisbeegolfin+SM+2019+-+Oulu/

« Viimeksi muokattu: 16.06.19 - klo:20:42 kirjoittanut takarivi »

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 406
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #832 : 16.06.19 - klo:22:10 »
Suuret onnittelut! Hieno suoritus!