Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Täysillä päin puuta  (Luettu 184787 kertaa)

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 953
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #975 : 08.01.20 - klo:21:56 »
Parikisat Mijaksessa. En pelannut erityisen hyvin, mutta pari onneksi paikkasi pahimpia paikkoja. Muutama puttimissi molemmilta ja joillain väylillä epäonnistuttiin kumpikin samassa heitossa, joten ihan huipputulokseen ei päästy. Olimme kuitenkin ottaneet tavoitteeksi vain sen että lopputulos on kaksinumeroinen ja miinusmerkkinen. Siihen päästiin kun pelattiin -11.

Pienen välipalan jälkeen sitten uudestaan kokeilemaan, tällä kertaa yksilökierrosta. Eilenhän heitin oman ennätykseni -8, joten sitä tietenkin jahtaamaan.
Ei kuitenkaan mennyt ihan. -7 kuitenkin eikä sekään katastrofi ole. Vähän alkoi väsy painaa toisella kierroksella, ja olisko välipalan kylkeen nautituilla oluillakin ollut osuutensa.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 953
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #976 : 10.01.20 - klo:21:02 »
Eilen pidin huilipäivän heittelystä. Pari kertaa vain kävelin kaupungille. Tänään sitten taas kiekkojen kimppuun.
Oli aika hurja tuuli.  Se ehkä vähän söi pöröjen määrää. Toisaalta bogit oli kyllä ihan omia hölmöilyjä, niihin ei tuulikaan ehtinyt kunnolla väliin.
Kakkosella puttasin pirkkoa laitteesta ohi, ja kauas. Siitä eka. Toinen tuli kutosväylällä kun laitoin kiekon alamäkeen antsassa. Oli aika kaukana korista. Sain kuitenkin lähärin putoamaan korin viereen, mutta kun vauhtiahan sillä vielä  siinä vaiheessa oli aika tavalla niin sehän jatkoi matkaansa. Kolmas bogi tuli kasiväylältä, jossa taas yritin kämmenheittoa. Hiukan liikaa lähti annukassa ja kiekko löytyi rotkon pohjalta.
Sain sentäs viisi pöröä, niin että miinukselle jäin. Ei se paha ollut tuossa tuulessa.
Kierroksen jälkeen katselin hetken aikaa kun ahkera talkooväki riehui uuden radan kimpussa. Kohta alkaa olla jo suurin osa koreista juntattuna betonilla maahan. En taida ehtiä kuitenkaan heittää tuota uutta ennen kuin loma loppuu.
Aikani kun uurastusta katselin niin päätin vielä treenata kämmenheittoja hetken aikaa ykkösellä. Alkuun menivät kuka minnekin, mutta pikku hiljaa joku osui jo sinne päin.
Toiselle kierrokselle en saanut itseäni tuossa tuulessa houkuteltua, joten jospas lauantaiaamuna heittäisi sitten viimeisen kierroksen täällä Espanjan lämmössä.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 953
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #977 : 11.01.20 - klo:21:52 »
Aamulla aikaisin ylös ja jo kymmenen jälkeen Mijakseen heittämään loman viimeinen kierros. Paitsi jos tulee vielä heitettyä sunnuntaina…

1. Hysse mukille -1
2. Avaus käänsi liikaa ja jäi tielle. Kakkosheitto vähän korin ohi. Putti sisään. -2
3. Avaus turhan lyhyt. Kakkosheitto putille. Putti huolimattomasti ketjuista ulos. -2
4. Kiekko kummun taakse vähän pitkäksi. -2
5. Feidi alas vasemmalle. Kakkosheitto putille. Putti ohi. -2
6. Liian korkea hysse. -2 (testasin myös toisen avauksen antsalla, se jäi putille)
7. Avaus vasemmalle tielle. Kakkosheittoon Jokeri liikaa oikealle. Jään aina odottamaan feidiä, jota ei koskaan tule kun heittää matalan vastatuuleen. Korin tasalla kuitenkin. -2
8. Forella antsassa rotkoon. Putterilla takaisin ylös korin viereen. -2
9. Hysse kympin ringin ulkopuolelle. -2
10. Täydellinen avaus. Kämmenlähäri jäi vähän lyhyeksi. Huolimaton lyhyt putti alarautaan. -2
11. Kämmen oksiin jotka ovat kahden metrin päässä tiiltä. Kämmenlähäri lyhyeksi. 11 metrin putti ohi. BOGI. -1
12. Triplamandosta läpi. Jäi turhan kauas korista mutta putti sisään. -2
13. Kokeilin antsaa. Käänsi liikaa. -2
14. Erittäin hyvä avaus joka jäi kakkostasanteelle. Putti ohi korista. -2
15. Vastatuuleen Jokeri ei feidannut vaan meni suoraan oikealta ohi. -2
16. Mutkaan avaus. Korkea lähäri puiden yli lyhyeksi. Putti oikealta ohi. -2
17. Liian matala. Kiekko tömähti juuri ennen tasannetta maahan. 20 senttiä korkeampana olisi varmaan skippaillut korille. -2
18. Alivakaa lensi todella pitkälle mutta kauas oikealle. Lähäri lyhyelle putille, mutta ei jaksanut kiinnostaa putata sisään. -2

Aika pahuksen aneeminen kierros siis. Nyt ei ollut kunnolla edes tuulta. Ei vain jaksanut enää innostua. Olkapäässä on joku lihas ollut viikon verran aika ikävän tuntuinen ja se haittaa jo pitkiä draiveja. Puttaamiseen taas ei jaksanut keskittyä tippaakaan. Ei tullut edes lämmitellessä otettua yhtään puttia kun kahvilan pihassa on porukka kasannut koreja ja pyöritellyt betonimyllyä uuden radan takia. Loma loppuu liian aikaisin että pääsisi uuttakin rataa pelaamaan! Ja vanhaan olen jo vähän kyllästynyt. 4 viikkoa ja varmaan jotain vähän alle 10 kierroksen keskiarvolla per viikko on tullut pelattua. Eli olisiko noin 35 kierrosta? En jaksa laskea. Alkuun meni rataa opetellessa ja muistutellessa mieleen miten kiekkoa heitetään. Sitten alkoi vaivat. Parhaassa vireessä olin kuitenkin tuossa vajaa viikko sitten kun heittelin -7 ja -8 kierroksia useamman. Nyt olen viime päivät oikeastaan odotellut kotimatkaa.
Vielä saattaisi olla mahdollista heittää yksi kierros sunnuntaiaamuna ennen lentoa, sillä vuokraisäntä sanoi että saan pitää huonetta niin pitkään kuin haluan, sillä seuraava tulija oli perunut tulonsa. Jätän siis pienen mahdollisuuden vielä itselleni.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 953
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #978 : 12.01.20 - klo:13:25 »
No niin, pelit on pelattu tältä reissulta. Kävin vielä aamulla kukonlaulun aikaan (Kirjaimellisesti! Radan naapurissa on maatila) heittämässä yhden kierroksen. Olipahan namia heitellä kun aamulla ei ollut vielä tukalan lämmin. Ei tuullut juuri lainkaan ja hyvä fiilis heitellä viimeistä kertaa lämpimässä tänä talvena.
Otin pirkkoja..hmm. Muistellaas… 1,2,3,7,11,12,13,15,18. Ja bogeja sain tuherrettua väylälle 8… jaa ei niitä muita ollut. Mitäs tuo tekee.. -8 taas, eli oma rataennätys ei parantunut, mutta samaan pääsin.

Viikkokisoihin en ehtinyt jäädä kun haluan olla ajoissa kentällä etsimässä lähtöselvitystiskejä minne voi  matkatavarat jättää. Kun ei ole ennen tullut Malagan kentältä lähdettyä.

Kamat alkaa olla pakattuna… ruuat suunnilleen syöty. Ei kai tässä muuta kuin menoksi. Sanaristikkolehtikin tuli täytettyä kannesta kanteen niin eikö se ole merkki siitä että loma on ohi?

Mijaksen radasta jäi pelkkää hyvää kerrottavaa. (No, miinuksena toki se että terävät kivet kuluttaa kiekkoja ja piikkipuskat syö niitä). Uusikin rata on jo melkein valmis. Ensi viikolla varmaan sielläkin alkaa pelit. Sitten on 36 väylää joita pelata! Pitäisikö alkaa seuraavaa lomaa jo suunnitella…


Nyt vain kotona lepuutan heittokättä pari viikkoa ja sitten katselen vähän kuminauhan kanssa varovasti miten pahasti se on ottanut itseensä. Tulihan tuossa kuukaudessa paljon heittoja, ja pitkiä heittoja...

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 953
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #979 : 18.01.20 - klo:16:46 »
Varovainen kokeilu miten paikat kestää. Vaajakosken Naissaaressa Hole In One Challenge, jossa heitetään kolme avausta per väylä, mutta ei muuta (yhtä kiekkoa sai yrittää putata lisäpisteiden toivossa). Kaivoin mukaan sellaiset kiekot joita oli kolme samanlaista. Kaikissa eivät olleet identtiset muovit, mutta riittävän samankaltaiset. Mercy, Basic Jokeri, Sinus, Claymore ja Titan.
Peli ei sujunut yhtään. Paleli Espanjan lämpöön tottunutta. Näpit jäässä odottelin kun neljän hengen ryhmä heittää kolme avausta kaikki. Lisäksi tulosten merkkaus jäi minulle, joten ei mikään ihme että kohmeisilla sormilla peli sujui huonosti, ja taisi pari kertaa mennä hermotkin.
Olkapää kesti kevyet neppailut hyvin. Tosin seiskaväylällä kun piti heittää kämmenellä niin siinä huomasi taas vanhaa vaivaa, vaikka varovasti yritti. Ei kuitenkaan pahasti.
Saapa nähdä tarkenisiko sitä huomenna mennä jonnekin kiekkoilemaan. Kestää aikansa ennen kuin taas tottuu nollakeleihin.
Suunnittelin jo että otan kuukaudeksi kortin kuntosalille, mutta siihenkin pitäisi kuulemma maksaa joku liittymismaksu ensin, joten pitäkööt salinsa. Sen kauempaa en missään tapauksessa kuitenkaan jaksaisi tyhmiä rautoja nostella. Olisi vain tuossa kävelymatkan päässä eikä mikään ledikiekkoilu loskasäässä innosta tippaakaan.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 953
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #980 : 20.01.20 - klo:08:47 »
Kävin testaamassa talvista Peurunkaa viikkokisoissa. Oli mukava heitellä kun ei ole lunta. Pienet jäät joillain heittopaikoilla eivät juuri haitanneet.
Otin mukaan kesällä käytetyn Trilogy-bägin. Niillä kiekoilla ei olekaan tullut heiteltyä moneen kuukauteen, ja jälki oli sen mukaista. Kiekot kippailivat ja karkailivat useammalla väylällä. Toki tuulellakin oli vaikutuksensa asiaan.
Tuli otettua ainakin kolme triplabogia. Vastineeksi sitten pari näyttävää pirkkoa kun väylällä 11 reilu 20 metrin ylämäkihysselähäri upposi sisään, ja väylällä 17 sain 20 metrin putin uitettua ketjuihin.
Nautin talvisesta ulkoilusta enkä jaksanut stressata tuloksesta.