Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Saturin Miikan mutinat  (Read 668041 times)

Offline gunners

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 438
    • View Profile
  • Oikea nimi: jari väyrynen
  • Seura: KKpBats
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1380 on: 03.03.19 - klo:08:16 »
Miikka osasi kyllä sinänsä passeliin aikaan kuvaamaan onnenkantamoiseni. Toisaalta olen edellisellä viikolla kaikki harjoitusheittoni suorittanut Lunalla ja McBeth ESP Buzzzeilla, joten sitä kautta oli kyllä vahva luotto kiekon soveltumiseen kyseiselle väylälle.
Uskallan jopa uskotella itselleni, että heitto oli hyvä! Se että kiekko sujahti koriin, oli taas satumaista tuuria!
Video on sitten levinnyt näköjään someenkin. Itse kun en Facebookissa ole, niin en pääse sinne korjaamaan väittämää että holari olisi väykän ensimmäinen virallinen kisaholari. Tällä kaudella toki, mutta onhan niitä vuosien varrella muutamia muitakin tullut. Lähtien jo Seppo Nieminen Classic Suomenlinna ajoista. Kisa oli kuitenkin SM-osakilpailu, että jollakin tavalla virallinen kai sekin ;) ;D

Holarilla ei ole itselleni suurtakaan merkitystä, koska kokonaisuus ratkaisee. Ja eilinen kokonaisuus ei päätä huimannut! Tai oikeastaan kyllä siinä loppua kohti alkoi päätä huimaamaan!
Miikka pelasi kyllä hienosti! Sitä oli kiva vierestä seurata!

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1381 on: 03.03.19 - klo:13:57 »
Meilahden kalliot ja kauden avaus PDGA kilpailu kierros1 ns helpompi punaiseksi maalatuilta pelipaikoilta.. laitan tähän kopiot TD Susannan ohjeistuksesta että aukeaa Meikkua kiertäneille koska väylät olivat koko päivän melkoisesti erilaisia kuin perus meikun kierros. kirjoitan siihen väliin sitten mitä tehtiin..
1. Kierroksen PUNAISET TII-paikat:

(ensimmäinen numero on kisan väylän numero, suluissa on minkä ”normaaliradan väylän” lähellä tii on.). Normaalin radan 1 ja 16 väyliä ei pelata.

Väylä 1 (ns. Kempas) hallin takana vasemman puoleiselta kulmalta, OB-alue takana olevalla asfaltilla. Jatketaan normi OB-säännöllä heiton mennessä OB:lle. Ratakartassa tätä ei ole piirretty ensimmäiselle kierrokselle mutta on voimassa.
-kauden avaus heitto mustalla jokerilla napsahtaa oikeaan sisäkaarteeseen vasemmalle puuhun ja jättää 20m forenepin korille, lipuu korin taakse ja 4m putilla par+0

Väylä 2 ( ns. sairaalaväylä) sairaalan vierestä (Kempaksen korilta  sairaalan viertä asfalttia pitkin, tii mäen päällä oikealla). Tie ja tien oikea puoli OB-aluetta. Avauksen päätyessä OB:lle, re-tee tai OB - kohdalta jatko rangaistuksen kera.
-starcaiman ja kauden eka fore avaus alamäkeen kaartaa oikealle liiaksi ja päätyy puun sisään 8m, melkein ja oksien sisältä alle ja par +0
 
Väylä 3 ( normaali radan 2). Väylä pelataan pitkältä normaali tiistä taaksepäin kävelytietä pitkin autotien läheltä par4)
-rysty antsa atlaksella kippaa vähän yli ja päätyy tukin päälle ennen risteystä, hankala kolo ja forella vaan väylään, jokeri hysse oikealta nostolle ja par4 väylältä par +0

Väylä 4 (normaali radan 3:s väylä) pelataan normaalilta tiiltä
-marshall rysty on rento ja painelee korin edessä olevan puun sisään, 5m kurotus polvelta hankalasta asennosta ja Väykän kanssa tehdään kauden avaus pöröt samalle väylälle ja -1.

Väylä 5 (normaali radan 4:s väylä) pelataan normaalilta tiiltä
-convict rysty mäen päälle ja kannel fore neppi ainoaan puskan tapaiseen käkkärään.. 8m putti sisään keskelle pönttöä ja par..huh -1.

Väylä 6 (lähes normaali 5:s väylä). Tii-paikka hieman taaempana normaali tiistä. Väyläll mando alhaalla, joka on kierrettävä vasemmalta, ei DZ vaan edellinen heittopaikka rangaistuksen kera, mikäli missaa mandon. Mandolinja merkattu maalilla.
-päätän vetäistä vasemmalta felonilla rohkeasti puiden yli piikkihyssen ja komeasti osuu korin viereen ja pomppaan kuilun reunalle alle 2m putille ja pörö -2.

Väylä 7 (tii on vanhan hyppyrin nokalla edellisen korin oikealla puolella, pelataan normaali radan 6 väylän koriin, par 4). Varottava risteäviä heittoja.
-avaus thief on hyvä metsän raosta ja kalliolle mutta liian hyssessä rysty avaus painuu skipistä vasemmalle metsän reunaan, fore neppi kakkoseen ja pörö korttiin -3.

Väylä 8 (normaali 7.  triplandoväylä, dz mandon alla). Avauksen missatessa mandon, suoraan drop zonelle. Mandolinja merkattu maalilla.
-jokerilla suoraan koria kohti mutta 50cm vasemmalta ohi ja pomppaa kalliolle ylös vasemmalle puiden taakse, vaikea paikka ja metalli kirskuu mutta kiekko valuu alas mandojen puoleista rinnettä, ei ihan kokonaan mutta 6m ylämäki putti saa vähän tutisemaan tuulen yltyessä ja keskelle pönttöä ja par -3

Väylä 9 (lähes normaali radan väylä 8, tii 20m kauempana normaalintiipaikasta alhaalla)
-felonilla fore melkein täydellisesti ja luulen olevan korilla mutta kiekko löytyy kummun vasemmalta alhaalta katollaan eli liukunut alas..harmi. otan jokerin käteen koska päätän laittaa vaan alle tuulen yltyessä ja vastaiseen ei kannata nyt yrittää.. heitän ja huomaan puolittain yrittäväni kiekon lähtiessä vastatuulen vietäväksi nokka ylhäällä ja puuska vie vasemmalle korin taakse 7m putille, kokonaan ohi ja paluu 10m meren puolelta myötäiseen ja kokonaan ohi, apua!! 10m putti edelleen vastatuuleen. nyt heikko yritys joka osuu sentään laitteeseen ja nosto kutonen!!! +0.

Väylä 10 (lähes normaali 9 väylä, tii 10m oikealla kummulla normi tiistä)
-gstar roc3 lipsahtaa kädestä vasemmalle, olipas huono. jatko 30m on hyvä lirvautus ja 3m putti muodollisuus ja par +0.
 
Väylä 11 (normaali väylän 10 koriin mutta tii on väylän 5 korin takana eli normaali radan 4 väylän korin takana)
-Väykkä vetää honoreissa ja päätän kuvata ja holarihan se sieltä.. itse jokeri jää liian hysse kulmaan ja 8m putti polvelta vasemmalta puiden lomasta ei mene ja paluulla par korttiin +0.

Väylä 12 (normaali radan 11)
-justice fore on liian kova ja menee korilta pitkäksi jättäen 8m putin jonka painan upeasti pönttöön , pörö -1.

Väylä 13 (normaali radan 12)
-justice fore osuu keloon kurvissa ja jättää 7m putin ja ei mene pompaten 5m päähän, sisään sentään huhu..par -1.

Väylä 14 (normaali radan 13) mando kierrettävä vasemmalta, retee / edellinen heittopaikka mikäli missaa mandon. Mandolinja merkattu maalilla
-justice fore on upea rento neppi korin ohi metriin ja nosto pörö maistuu. -2 olen kurkkinut tuloksia ja tiedän johtaneeni koko kisan tähän mennessä.

Väylä 15 (normaali ns. lyhyt 14)
-convict rysty yritys on yliyrittämistä ja kiekko lähtee earlynä jättäen vaikean fore kurotuksen ja 60m matkaa korille, yli kippaa ja vasemmalta hysse neppi puiden seasta korille ja 4m putti sisään on bogey korttiin ja -1.

Väylä 16 (15 väylä pelataan noin 15m kauempaa normaali tiistä). SPOTTAUS PAKKO RISTEYKSESSÄ, koska saattaa olla kävelijöitä.
-thief rysty matkaan ja osuu havuihin heti alussa ja voima poistuu kiekon kuitenkin matkatessa eteenpäin ja 30m korista vasemmalle mörriin, fore neppi tolpan juureen ja nosto par -1.

Väylä 17 (normaali, helpompi millenium)
-judge rysty avaus on ihan sysipaska etusormen irrotessa ennakkoon kiekosta ja kiekko painaa vasemmalle millenium tunneliin, sieltä kurvaillaan parilla heitolla korille ja 2m putilla bogey..höh +0

Väylä 18 (Vastapallo, joka on Millenium väylän vieressä). Väylällä Hazard alue, jossa hazard viivan tiin puoleinen osa on hazard -aluetta. Mikäli et pääse hazard linjan yli in bounda, jatkat siitä mihin kiekko jäi, rangaistuksen kera.
-Rysty Atlas kovaa keskelle hipaisee puuta väylän lopussa ja sinkoaa vasemmalle 15m päähän korista.. lirvautus korille ja nosto par +0
-toiselle kierrokselle lähdetään heiton takaa ajo asemassa jaetulta kolmos sijalta alustavien rating antaessa 901 pistettä..
hyvälle maistui vaikka 2-6 kalvaakin mieltä takaraivossa , kun tuloksia tarkistellaan TD tiimin kesken napostellen Meikun munkkia ja hörppien mustaa kahvia..

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1382 on: 03.03.19 - klo:15:54 »
Toinen kierros ja lähtö kilpailu väylältä 4.. kärjessä kaksikko tuloksella -1 ja Reiskan kanssa tasatilanteessa heitto perässä..
taivas tummenee ja aurinkolasit laitetaan koteloon, tuuli voimistuu navaksi noin 7-8m sekunnissa ja vuorossa aika paljon vaikeampi toinen kierros vihreiksi maalatuilta heittopaikoilta..

2. Kierroksen VIHREÄT TII-paikat:

Väylä 4 (normaali radan 3:s väylä) pelataan punaisen tii-paikan takaa alhaalta.
-Gstar roc3 rysty antsa kippaa yli ja jättää oikealta mörripuskasta 20m vippauksen korille ja nosto par +0.

Väylä 5 (normaali radan 4:s väylä) pelataan normaalilta tiiltä. Sama kuin ensimmäisellä kierroksella.
perus avaus convict rystyllä ja pomppii mukavasti vasemmalle, josta lähäri neppi jää vähän vajaaksi ja 5m puttikin kovassa tuulessa jännittää.. slammerillä sisälle ja par +0.

Väylä 6 (lähellä normaali 5:s väylän tiitä). Tii-paikka oikealla punaisesta tiistä. Hietetään alamäkeen kohti tehtyä lumivalli IN BOUNDS-saareketta. Mikäli et pääse vihreällä merkattuun saareen, jatkat hazardilta rangaistuksen kera kiekon laskeutumispaikasta niin kauan, kunnes kiekko on korissa / saarekkeessa.
-Slammer rysty alamäkeen takatuulessa on loistava ja lipuu jäistä lunta pitkin saareen ja jää lumivalliin sisälle ja 4m putilla pörö -1 johtajan ottaessa hz bogey ja takaisin piikkipaikalle heiton turvin.

Väylä 7 par5 Tii on edellisen väylän irtokorilta oikealle alas mäen alle. Väylä  pelataan normaali radan 6 väylän korille. Keskellä mäkeä OB-alue, jos päädyt sinne, voit mennä DROP ZONE:lle hyppyrin päälle (punaisen radan tii-paikka) tai ottaa edellisen heittopaikan. Voit myös mennä suoraan DROP ZONE:lle rangaistuksen kera. Väylä spotattava, ettei ole heittäjiä perus väylillä 5. ja 6.
-atlas rysty ei jaksa laelle ja kiepsahtaa hyppyri nokan oikeasta reunasta pusikoiden sekaan dx tasalle.. ei jää mitään ja koitan rysty taivas antsaa jyrkästä mäkikohdasta ja ei tule mitään kiekon lipsahtaessa hyppyrin vasemmalla puolella olevaan pusikkoon, järkyttävä heittopaikka edelleen ja vippaus eteenpäin pusikosta johtaa vain 35m edessä olevan puun taakse. paikaltaan puun takaa koitan valtavaa fore rykäisyä biofelonilla ja teknisesti sysimusta heitto muuttuu fore hysseksi ja painelee normaali väylän kuusi avauspaikan eteen.. olkapää ottaa hiukan siipeensä ja rupeaa lihakset juilimaan.. verdict rysty näyttää hyvältä mennen korille mutta ottaa 15m skipit metsään rotkon taakse.. neppi korille ja parin metrin putti sisään ja seiska korttiin +1.

Väylä 8 (normaali 7.  triplamandoväylä, dz mandon alla). Vihreä tii-paikka alempana oikealla noin 10m. Avauksen missatessa mandon, suoraan drop zonelle. Mandolinjat merkattu maalilla.
-MD5 fore osuu vasempaan mandopuuhun ja menee suoritetusti lävitse , korin taakse jatko ja 2m putti sisään on par ja tasoissa
ollaan reiskan painaessa pörön ollaan kolmen kimpassa tasa johdossa tuloksella +1.
 
Väylä 9 Normaalin radan 8. tii-paikasta 20m kauempana takana alhaalla.
-käsi juilii ja silti yritän felonilla laittaa forea korille, selkäydin estää vauriot ja vetää heiton aivan surkeaksi osuen kallio kumpuun edessä 10m päässä ja kiekko pomppaa siitä 20m oikealle, kallion kolosta pienestä raosta fore justisella koria kohti jättää 7m sivutuuli putin ja laitan tolpan juureen alle ja nostan bogey +2, ei kiinnostanut pyöriä tässä toista kertaa.. jään kaksi heittoa kärjestä johtajan ottaessa pörön.

Väylä 10 Normaalin 9 väylän tii. Ei pelata normaaliin kiinteään koriin vaan noin 15metriä taaempana olevaan irtokoriin. Kiinteää koria ei huputeta joten, jos kiekko päätyy kiinteään koriin, peli jatkuu kiekon alta normaalisti kunnes väylä on pelattu loppuun irtokoriin.
-sormet alkavat puutua ja väärin heitetty fore repäisy par5 väylällä alkaa maksaa veroaan, koitan pyöritellä olkapäätä auki, mutta en ehdi ennen omaa vuoroa ja griplokki painelee oikealle ja rotkoon.. jatko yritys pienestä kolosta kuolee puuhun ja seuraava putteri antsa tuulen vietäväksi on upea ja liitelee korin yli 10m paluu putille vastatuuleen, ei mene ja tupla korttiin tana +4.

Väylä 11 pelataan normaalin 10 väylän tii-paikan takaa hieman pidemmältä 10m heittopaikan takaa tasaiselta.
-puristan felon foressa liikaan ja kiekko painuu antsassa vasemmalle puoleen väliin pikku puskaan jättäen ei mitään..30m heitto oksien läpi 5m putille ja putti sisään antaa par tuloksen ja huokaisun +4.

Väylä 12 Normaali 11 väylän tii-paikan takaa pururadalta.
-justice sopii tähän ja saan olkapäässä vihdoin veren kiertämään ja teknisesti loistava fore jää korin viereen 3m putille ja pörö +3.

Väylä 13 Normaali 12 väylän tii-paikasta taaksepäin noin 5metriä ja takavasemmalle.
-justice fore ässä osuu samoihin puihin kuin ekalla kierroksella vaikka heitto on ihan eri.. putti osuu ylärimaan ja kimpoaa vasemmalle taikaiskusta ja päätyy 5m putille jonka sählään alapantaan ja bogey +4 , hoh hoijaa.. ja kärki karkaa horisonttiin..

Väylä 14 Normaali radan väylä 13, tii-paikka 8metriä oikealla alempana. Mando kierrettävä vasemmalta, retee / edellinen heittopaikka mikäli missaa mandon. Mandolinja merkattu maalilla
-suspect fore vähän liikaa vasemmalle ja poksahtaa puuhun tippuen alas keskelle väylää noin 5m mandon jälkeen jättäen 30m fore nepin, mallailen ja justisella fore neppi pönttöön on mahtava huudon raikuessa onnistumisen ilosta.pörö ja +3

Väylä 15 Normaali ns. lyhyt 14, sama kuin ensimmäisellä kierroksella
-thief rysty matkaan on loistava ja 10m putti ei vaan mene, no nosto par on tähän hyvä ja +3.

Väylä 16 (15 väylä pelataan noin 15m kauempaa normaali tiistä). SPOTTAUS PAKKO RISTEYKSESSÄ, koska saattaa olla kävelijöitä. Sama kuin ensimmäisellä kierroksella.
-thief käteen ja jostain syystä ei tunnu kädessä hyvältä ja heittohetkellä keskisormi poistuu rimmistä ja kiekko lähtee 30 astetta oikealle pamahtaen puuhun ja sinkoaa oikealle pamahtaen puuhun ja tippuu lopulta 4m heittopaikan eteen keskelle väylää.huuuh
yritän uudestaan ja sama toistuu heiton nyt muuttuessa myyrän tappajaksi ja olen edennyt 45m kahdella heitolla, jokeri hysse korille ja nosto bogey +4

Väylä 17 Millenium tunneli (tii-paikka ennen punaista tii-paikka). Mando oikealla, joka on kierrettävä vasemmalta. Mikäli missaat mandon, edellinen heittopaikka rangaistuksen kera.
-sitten tunneliin ja fore osuu vasempaan reunaan ja jatko rysty putteri napsahtaa kunnolla puuhun ja sinkoaa kauas vasemmalle, ei jää oikein mitään ja lopulta tupla kortissa kärki on mennyt menojaan ja nyt pelataan enää omaa peliä tuplabogey +6.

Väylä 18 (Vastapallo, joka on Millenium väylän vieressä). Väylällä Hazard alue, jossa hazard viivan tiin puoleinen osa on hazard -aluetta. Mikäli et pääse hazard linjan yli in bounds, jatkat siitä mihin kiekko jäi rangaistuksen kera niin kauan kunnes olet päässyt in bounds -alueelle. Sama väylä kuin ensimmäisellä kierroksella.
-atlas väylään ja kopsut singoten oikealle korin tasalle puun sisään , muut mokeltaa vähän hazardilla ja ovi aukeaa loppu kirille, ei mahdu millään 7m putti vartia puiden välistä ja nosto par +6

Väylä 1 (ns. Kempas) hallin takana vasemman puoleiselta kulmalta, tii sama kuin ensimmäisellä kierroksella, mutta kori noin 8m kauempana. OB-alue korin takana olevalla asfaltilla parkkipaikalla. Jatketaan normaalilla OB-säännöllä siitä mistä heitto meni OB:lle.
-atlas rystyllä 6m korista vasemmalle eteen on keskellä näreikköä josta löydän vaikean postiluukun ja sieltä upea putti polvelta sisään ja pörö +5.
 
Väylä 2 ( ns. sairaalaväylä) sairaalan vierestä (Kempaksen korilta vasemmalle sairaalan viertä asfalttia pitkin, tii mäen päällä oikealla). Tie ja tien oikea puoli OB-aluetta. Avauksen päätyessä OB:lle, re-tee tai siit kohdalta mistä kiekko meni yli rangaistuksen kera. Sama kuin ensimmäisellä kierroksella radan ainoaan vähän korkeampaan kunnon koriin.
-caiman fore antsa näyttää loistavalta mutta hieman korkeana vastatuuli painaa 7m korin eteen, muut laittaa lähemmäs ja kakkosijasta ollaan kaksi heittoa, joten pakko yrittää ja yläpantaan ja kammo skippi korin yli alamäkeen 10m päähän mörriin, polvelta kurotus ylämäkeen ja ohi menee, muut laittaa putit sisään ja pöröt korttiin ja itse tölväisen ama puolelle 3m ja kori oksentaa hylkivästi ulos, oma kori vielä!! ja surullinen tupla tähän ja +7.

Väylä 3 ( normaali radan 2). par4 Väylä pelataan pitkältä normaali tiistä taaksepäin kävelytietä pitkin autotien laidasta. Sama kuin ensimmäisellä kierroksella.
-ei oikein kiinnosta ja felon fore grippaa ja osuu vasempaan laitaan puuhun ja ojaan , yritän väkisin metsän läpi convict rystyllä oksien heittäessä normi avauspaikan kohdalta 10m eteenpäin väylää ja vasemmalle pusikkoon, sitten jääkin postimerkki mörristä ja ainoa vaihtoehto vaikeasta paikasta alivakaalla kiekolla keskeltä kelojen välistä ylämäkeen forella hysse flippi.
aivan järkyttävän vaikea heitto onnistuu täudellisesti ja kiekko löytyy 50cm korin takaa ja nosto par.. huh huh.+7 on lopputulos MA2 luokan kilpailussa ja podiumille mennään kolmossijalla.. ihan passeli kauden avaus rating ja sijoitus valossa, pöröjä yhteensä 9kpl eli 25% on aika kova määrä itselle, isoja kaloja tulee kuitenkin aivan liikaa sähläilujen takia ja varaa ei ole repiä vaikeista asennoista väkisin forea , muuten loppuu kausi kokonaan..
10.03 MA40 luokan meininkiä Skogby vakio layoutilla NBDG amateurs sarjan kisassa, joten viikko vielä ja kauden kakkos kisa alkaa..

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1383 on: 03.03.19 - klo:17:39 »
Kisa bägistä vielä sen verran että vain 3 driveria on tällä hetkellä mukana ja niitä käytetään pääasiassa vähän.. eli biofelon, lucid muovin thief ja convict.
Voipi olla että ensi sunnuntain kierrokselle yksi Skogby radalla jätetään driverit kokonaan pois jotta ei sählätä niiden kanssa.
Tämä toki tarkoittaa että väylät 1,2,11,14,17,18 pelataan par tulokseen ja sehän passaa..

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1384 on: 04.03.19 - klo:21:56 »
Kun tutulle radalle lähtee pelaamaan PDGA kisaa jo useampaa kertaa luulisi kaiken olevan helppoa, mutta Skogby radalla on liukasta, keväistä ja sohjoista hankea. Säätila voi olla aurinkoista pikku lumi tai vesisateeseen ja tuulen 1-7m/s.
Joten eipä vielä lyödä lukkoon kovinkaan paljon mitään..
Nastat alle, se on varmaa.
Driverit pois ensimmäiseltä kierrokselta bägistä ja rauhallisesti korille.
Fore ja rysty heittoja voi viljellä melkein miten vaan ,joten tarkempi analyysi sitten pelikirjasta kun lähtöväylä selviää ja sää.
Varmoja valintoja on:
Väylä3 fore MD5
Väylä5 rysty hysse verdict.
Väylä7 rysty antsa gstarroc3
Väylä8 rysty Marshall.
Väylä10 kaksi kertaa verdict rystyllä.
Väylä13 Marshall rystyllä
No jotain ainakin selvillä..
Ehkäpä se siitä sitten maistuu ja tavoite? No kyllä kärki korttiin pitäisi päästä?


Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1385 on: 06.03.19 - klo:20:40 »
Somessa pölistään taas kaikenlaista ja kaikilla tuntuu olevan mielipide miten kilpailuja ja osallistuja luokkia yms asioita tulisi hoidella.
Itse kun tulee jonkun verran kilpailuita järjestettyä niin paikalle saapuneet ovat yleensä tienneet mihin ovat ryhtyneet ja siten nauttineet sitten omalla osallaan siitä mistä ovat maksaneet.
Jätin kerrankin kommentoimatta kun ymmärrystä alkaa olemaan jo sen verran ettei kaikkia voi miellyttää ja jos mun kisoihin ei halua tulla niin se on ihan fine. Jokainen tavallaan.
Tulisi nyt vaan kevät ja päästäisi mielipiteet kirmaamaan kevät nurmille.

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1386 on: 07.03.19 - klo:06:49 »
Sunnuntaille tällä hetkellä luvattu 5-7m sekunnissa tuulta, puolipilvistä ja yksi lumihiutale.
Tällä hetkellä NBDG talvi karkeloon ilmoittautunut 85 pelaajaa, joten Skogby vetää puoleensa.
Siellä on satanut enemmän lunta kuin pääkaupunkiseudulla viime viikon , joten oikeasti pelataan ihan täysiveristä talvikilpailua ja heittopaikkoja varmasti piirrellään vähän leveämmäksi välttääkseen jäämuhkuroilta heittämistä. Huvittuneena kuulin jo jonkun sankarin ottaneen yhteyttä järjestäviin tahoihin, että raportoivat PDGA:lle jos heittopaikat eivät ole putsattu.. melkein nauratti koko asia.
Talvi on talvi ja se kun on ennakkoon tiedossa mikä on tilanne niin ihan turha kiukutella. Kannattaa miettiä haluaako pelata liukkailla vai ei ja varautua luistelemaan.
Hitaaksi menee peli helposti 4-5hengen ryhmissä pikku pakkasessa ja omaan vaatetukseen oikeastaan vain tuo tuuli tekee kysymys merkin, kun liian lämpimillä vaatteilla ei homma maistu. Helpompaa on pitää itsensä liikkeellä ja lämpöisenä kuin hiestä märkänä turhautua vaatteiden tarraamiseen iholle.
MA40 papparyhmässä on reilu 25 kilpailijaa, joten ihan nappi suoritusta saa hakea jos mielii kärkitohinoihin mukaan. -4 eli 52 heittoa vie kärki ryhmään toiselle kierrokselle joten siihen tähdätään. Tiedossa on että kilpailijat pakkautuu -2 ja +2 väliin, joten sijoitukset hyppivät melko lailla muutamalla heitolla. Kevät kisassa on mukana aina uusia lisenssi pelaajia ja perinteisesti käyvät ekalla kierroksella korkeammalla kuin lopputuloksissa. Sellainen vaikutus näkyy olevan virallisessa kisassa, kuten meilahden kalliot kisassa kun MA2 luokassa jaetulla kärkipaikalla ollut kaveri romahti joukon perälle melko nopeasti. 
Tänään käydään hakemaan vähän tuntumaan Puolarmaarin radalla ja tavoitteena bogey free ja puttien pitäminen korissa tai niiden lähellä.
Sellaista talvipäivän jatkoa kaikille.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1387 on: 07.03.19 - klo:11:00 »
Selkeästi ollaan päästy asiakaspalvelun ytimeen jos uhkaillaan kattojärjestöön yhteydenottamisella. Kyllä palvelun pitää pelata.
Hienoa kun joku jaksaa järjestää kisoja, talvella olosuhteet on sellaisia kuin on. Onhan se hienoa jos on mahdollisuus kaivaa tiimatot esiin tai muuten järjestää kunnollisemmat heittopaikat. Meikussa kuitenkin heitetään huonoilta heittopaikoilta kesälläkin, joten rajoitukset ovat luonnollisia. Tunteita ne tietenkin saavat herättää :)

Pitäisi varmaan se Skogby käydä tarkistamassa kun kuuluu siihen osastoon jossa ei ole tullut vierailtua.

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1388 on: 07.03.19 - klo:19:40 »
Räntäsade pienellä tuulella kostean lumen keskellä ilmassa kauniita pingispalloja.. eli ulos vaan ja kavereiden kanssa tuntumaa hakemaan.
Puolarmaarin radalle ja mukaan midarit ja putterit höystettynä saappailla nastojen kera.
 alkuun kolme alapanta puttia vähän pidemmillä puteilla ja sitten saapas sähläystä ja Atlas testiä pieneen vastaiseen ja palkintona bogey juna mandosta ohi vetäisemällä..no johan on
Luotin tilastoihin ja kun antavat 25prossaa pöröjä niin loppuun kaivettiin 5pirkkoa ja tulos pari pakkaselle.
Huolta oikeastaan aiheutti tuulisella säällä suoraan heittäminen sinne 70+ metreille. Vähän liikaa hyssessä lähtee ja silloin ei päästä sinne minne halutaan. Saappaat häiritsee kummasti ja helposti unohtaa jalat aivan liian jäykiksi.. compass on ihan kiva mutta truth taitaa nyt joka tapauksessa tulla suoraksi heitto midariksi rystyllä. Fore neppeihin tyytyväinen ja lähelle pääsee vaikka vähän mogeltaakin mörristä alle 40m kohdalta ja se on hyvä.
Lämpöjä täytyy kyllä sunnuntai aamuna saada hieman että tuo jäykän kropan hysse ja notkuva alapanta putti menevät sinne minne halutaan..

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1389 on: 07.03.19 - klo:20:49 »
Tallissa kuivattelemassa muovia ja sitten hipeltämään sitä sun tätä.. voi tana.. omistaahan sitä kaikenlaista kivaa ja muistot tulvii mieleen tutun radan silmiä hivelevistä onnistumisista.. echo dessuja ,dessuja ,sheriffejä kaikenlaista millä osunut koreihin ja laittanut nostolle pitkillä väylillä..laittaa miettimään..entä jos kuitenkin? 36 väylää on kuitenkin melko paljon ja .. vaikeaksi menee. Suoran väylä driverin puute kalvaa eniten, mutta tosi asia on että ilman drivereita olisi tulos ollut paljon parempi vuoden vaihteessa, joten yritettävä olisi suojella korvien väliä ja jätettävä nopeat tavarat kotiin.. ehkä otan pussiin varalle mukaan toista kierrosta varten hyökkäys kalustoksi ehkä en..

Offline Fattom

  • Juniori
  • **
  • Posts: 98
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tom Andberg
  • Seura: Nummelan frisbeeseura ry
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1390 on: 07.03.19 - klo:22:01 »
Ota väylädraiveriksi testiin Explorer, muuta ei tarvii!

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1391 on: 07.03.19 - klo:23:33 »
Laitoin Explorerit laatikkoon jo aikaa sitten odottelemaan, ei sovi nakki sormille.
Tuntuma katoaa ajoittain talvisella kapea rimmisiin ja lähtevät omille teilleen.
Nyt haetaan vähän uutta meininkiä opetella järki peliä ensin ja katsellaan sitten sen myötä treenaten mitä kroppa kestää... Tällä hetkellä ei kovin kummoista näytä kestävän.

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1392 on: 08.03.19 - klo:10:57 »
Sunnuntai sääennuste lupaa nyt pakkasten jälkeistä pientä plussa keliä tuulella 6-8ms höystettynä. Grilli pitää käydä ostamassa tauko makkaroita varten ja tänä iltana pitää päätökset tehdä pelikirjasta.

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1393 on: 08.03.19 - klo:11:14 »
Miksi sitten talvella menee distance driverit ja väylä driverit mieluummin ulos bägistä?
Valtaosalle siitä syystä että vauhdinotto häiriintyy liukkailla ja vaatekerrastot hidastavat tekemistä tavalla joka häiritsee tai jopa estää osalla pelaajista normaalin heittämisen.
Itsellä kysymys on enemmän ääreisverenkierron toiminnasta, eli kylmiltään on todella kylmä käsissä ja kun veri alkaa kiertämään tulee sormiin turvotusta ja kapea rimmiset kiekot alkavat jäädä näppeihin.
Toisaalta omassa olkapäässä ja lapa-alueella ja niskan seudulla on jumeja ja vaurioita, jotka vaikeissa asennoissa liiallisella voiman tuotolla menevät lukkoon ja keräävät nivelen olkapäässä painetta ja hermo menee pinteeseen. Niska rusauttamalla veri alkaa taas kiertää, mutta jos tuota ei huomioi menee heittokäsi tunnottomaksi.
Samalla kun ns Saturin hyökkäys vaihde tarkoittaa epärealistinen heiton toteuttamista ja todennäköisesti puukopsua johonkin hornan tuuttiin on selvää että ilman drivereita kroppa säästyy, hyökkäykset jää tekemättä ja tulos paranee. Osaisi vaan pelata järkevästi.. hankalaa se on kun toisaalta lajin viehätys on se poikkeuksellinen onnistuminen ja kiekon liidättäminen nautinnon maksimoimiseksi. Tälle kaudelle olenkin itselle avannut tuota ottamalla ns kiksit aina kun päädyn hankalaan paikkaan josta selviytyminen tuo sitä onnistumisen tunnetta ja pelikirja toteuttaminen onnistuessaan on se elämys jota kilpailussa tavoitellaan. Mukavampaa nauttia kaikesta tekemisestä kun vastavuoroisesti ahdistuminen tilanteessa vie poluille joista plussaa tulee korttiin todella nopeasti.
Joten midarit ja putterit vaan mukaan ekalle kierrokselle..


Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1394 on: 09.03.19 - klo:22:36 »
Pari kierrosta Puolarmaarin radalla tänään.. ensin viikkokisat 64 ja pikku lämmittely kisailu 60 heittoa. Saappaat jalassa ja mukana vain kourallinen kiekkoja eväskorissa. Takana raikulimainen illanvietto karaoke lauluineen ja tuskan hikinen yö. Ei lämmitetty yhtään ja sen kunniaksi aloitettiin kakkosväylältä 2-4 pari väylää ennen par pääsyä ja taas 2-4 ja perään mandosta ohi ja tupla.. höh hoijaa.. no loppua kohden hyvää peliä ja sitten jo loistavaakin. Toinen rundia meni jo vähän väsymyksen piikkiin ulkoiluksi. Muutama asia saatiin kuitenkin hyvälle mallille ja muutamaan kysymysmerkkiin vastaus.
Huomiseen kisaan saatiin grilli ostettua ja kasattua, joten makkaraa pääsee paistamaan tauolla. Hieman tulee autossa ahdasta kun kuusi ukkoa kisa bägeineen ahtautuu grillin ja kaasupullon kera mobiilin kyytiin. Huomenna täytyy lämmittely tehdä ja noin 15 puttia saada alle ennen kierrosta. Otan aamusta kohdistuksen jo putille tallissa ja sitten matkaan 06:30 keräämään Kirkkonummen hurjat kyytiin. 28 pelaajaa MA40 luokassa ja väylältä 15 on lähtö ja perus tavoite olla par tuloksessa kun väylälle kolme saavutaan. -5 pääsee aamusta kärki korttiin ja se olisi oma kisa ennätys, joten siitä sitten huomiseen.