Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Saturin Miikan mutinat  (Read 668038 times)

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1560 on: 18.08.19 - klo:08:00 »
199 heittoa 48 väylää ja Lilmarsseninmetsän Lohi taputeltu..
Kun forea säästeltiin Sunnuntain Skogby kisaa ajatellen niin oltiin sitten lievästi sanottuna pikku pinteessä rysty vauhdin oton ja antsa linjojen kanssa.
Sää oli mitä mahtavin ja upealla radalla painettiin rennolla meiningillä menemään.
Melkoiseksi puskemiseksi meni ajoittain ja syviä hetkiä koettiin heti alussa kopsutellessa kolmosväylällä oikein urakalla ja möhlimällä putit tupla par korttiin ja heti perään toinen mokoma ja oltiin +7 neljän väylän jälkeen. Ensimmäisen kierroksen painuessa lopulta tasan sadalla heitolla +16 tulokseen..
Toinen kierros alkoi paremmissa merkeissä mutta korttiin napsui plussaa silti tasaiseen tahtiin.. kierroksen 16 väylä eli kiinteä 10 126m par3 tasaisella metsätietä hieman oikealle ja sitten paluu jyrkästi vasuriin..
Biosheriff lähti kuin tuon suusta ja kippasi täydellisesti keskellä väylää ja Fade unelma kohdalta metsän sisään ja kiekko 7m putille korotettuun koriin..hieman ujo putti ja ketjut hylkäävät ,olihan hyvä avaus..
Seuraavana vuorossa par4 suoraan kaartaen oikealle on vasurissa ja kaarteen jälkeen suoraan ja ylös kallion päälle..
Loistava avaus forella hieman oikealle täydellisestä sweet spotista..hurmos päällä 95m antsaa lähdetään painamaan ja pam grippaa oikealle puuhun ja jää puun halaamaksi.. yritän vielä vaikeampaa antsaa ja kiekko lähtee earlynä 45astetta väärään kulmaan ja painaa vasuri ob .. jatko 60m suoraan ylös kalliolle ja putterilla. Koitan vetäistä mutta kiekko repee kädestä ja osuu puuhun 3m edessä ja paiskautuu takaisin ob. Fore neppi seiskaan ja putti ketjuista pulpahtaen ulos.. ysi korttiin ja hurmos loppuu siihen..
Loppuun saan vielä hyvän vireen ja pöröjä,mutta kärki karkaa ja olen kolmas häviten kolme voittajalle ja kaksi toiseen sijaan...hoh hoijaa.
No mahtava meininki vaikka kilpailussa oli todella vähän porukkaa..tänään sunnuntaina on sitten täysi kenttä 90pelaajaa ja paikat aika jumissa.
Pakko mennä vähän lämmittelemään.

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1561 on: 18.08.19 - klo:21:56 »
Olipa kummallista 5h sohvalla nukutun yön jälkeen lämmittely Skogby kentällä tuntui mahtavalta ja kiekot lähti kuten kuuluu Putin napsuessa kerta toisensa jälkeen kohdalleen..
Hyvillä mielin kipulääkkeiden kera odottelemaan pelaaja kokousta.. pari avausta kakkosella ja yksi putti.. tuossa putissa eilen kiveen potkittu isovarvas sitten napsahti ja alkoi juilimaan.
Sain kaiken pelastava magnesium suihketta ja kylvetin kropan sillä ja hyvältä tuntui.. väylälle 15 odottelemaan kisan alkua ja avasin kerran jokerilla melkein koriin ja nostolle..
Sitten alkoi itse kilpailu ja suoraan avaus keskipuuhun, fore neppi paineli vasemmalta pitkäksi ja paluu putti vasemmalle ketjuihin ja ulos..bogey..
16 avaus taivaisiin,löysä fore neppi vajaana paineli korin edestä 10m putille joka vasemmalle raudan päälle ja ulos..tana.
17 avaus vasemmalle viimeisiin puihin ja putti vasemmalta ohi ...  18 avaus lipsahti vasuriin.. ja mehut alkoi olla loppu.. tasainen tuskien taival ties millä sähläyksillä antoi lopputulokseksi alarauta putilla +5. Joukon perälle ja kun oli täysin tyyni tuloskeli niin rating raiskattiin 801 pistettä kukkaroon.
Tauolla mehut katosi kokonaan ja ajattelin jo kotiin lähtöä kun eilinen ja huonosti nukuttu yö painoi päälle.. lisää nappeja naamaan ja pitkän tauon johdosta lämmitettiin kakkoselta aina väylälle 11 asti ja palattiin 10 lähtemään jumbo ryhmässä... muutama upea vetäisy nähtiin kun väylällä 11 painoin avauksen korin yli 5m vain putatakseni vasemmalle ketjuihin ja ulos.. vitos väylälle avaus ketjuihin ja korin pohjalta pomppu ulos nostolle..olipa lähellä..lopetus paluu putilla 9 väylällä pörö korttiin ja vaellus kisakeskukseen oli jo varjojen rajamailla tahkomista. Par tulos toiselta kierrokselta sai nousemaan kourallisen sijoituksissa mutta tyyni tuloskeli piti huolen että 865 rating napsahti par tuloksella..
Kotimatkalla alaselkä,pakaralihakset ja lantio särki niin että kyynel meinasi tulla ison miehen silmään. No pitivät sentään väsyneen hereillä kun sattui..
Seuraavaksi pelataan sitten 3vk päästä Raaseporin Special..mutta 48+36 väylää oli tähän fyysiseen kuntoon katastrofaalisesti liikaa ja toivoa sopii että särkylääkkeetön ensi viikko taivalletaan edes sängystä ylös.
Oikeasti pakko pysyä poissa muovin kimpusta koska muuten loppuu tämä tarina kohta pysyvästi tähän..
Hyviä heittoja..
« Last Edit: 19.08.19 - klo:13:57 by mykey »

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1562 on: 20.08.19 - klo:11:27 »
Jalka kipeytyi siihen malliin että magneetissa käytiin Pohjola oma sairaalassa.
Kaikki hyvin, ei leikkaus tarpeita.
rasitus venähtymää vaan polvessa ja ulkoreunan nivelsiteessä ruhjeta. limapussin tulehdus lonkassa, varpaan nyrjähdys ja pieni hiusmurtuma isovarpaassa. Nilkassa turvonnut nivel rasituksesta..
Hyvinhän se vkl siis meni kun ei tuon enempää saatu vikalistaa aikaan 😂😂.
Tänään flex Nummelan harju? No ei todellakaan.. katsellaan syssymmällä.

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1563 on: 20.08.19 - klo:21:20 »
Äkkiä sitä mieli muuttuu kun lääkäri soittaa ja vahvistaa että perusmeininkiä vaan ja ei pahoja raunioita löytynyt.
Nappia naamaan ja menoksi sinne Nummelan flex starttiin.
Tuulista luvattiin joka sitten vähän hyytyi lopussa..
Ei lämmittelyä ja eka putti laitteesta ohi ja paluu sisään.. bogey..sitten pörö hyvällä avauksella ja pari solid nostoparia.
Päivän eka fore avaus meni menojaan oikealle ja lopulta lähäri pitkäksi ja paluu jäi menemättä ja bogey +1.
Sitten kolme par korttiin ja ysi väylällä odotellessa avausta kuuluu fore ja vaistomaisesti kyykkyyn.. kyyneleet valahti silmästä polven huutaessa hoosiannaa.. avaus varovasti vain yläkropalla paino takajalka ja vasemmalle puskiin kohti väylää 16.. kammo paikka jossa seisominen sattui ja oksista kolme metriä eteenpäin seuraavalle rinteelle ja sama tulos kiekon lipuessa neloseen korin alle. Ei pysty seisomaan ja alapanta höh +3.
Puhallellen kympille ja avaus pienen jumpan jälkeen kentälle..köpöttely alas ja par korttiin.
11 pörö ja 12 par.. 13 avaus sisäkurviin ja 15m putti sisään on pörö. Ja +1 korttiin taas..
Fore askeleet ei toimineet tänään oikean jalan kenkkuillessa ja nyt kopsuteltiin aikansa ja otettiin tupla.. 15 nosto par ja 16 hyvä avaus suuaukolle ja jatko fore kauniisti 4m putille ja pörö.. 17 avaus nostolle ja taas oltiin +1 tilanteessa.. sankari avaus yritys kuolee grippariin ja aikansa köpöteltyä painetaan ylämäessä jalalle paskasta paikasta 5m putti ohi ja tupla lopulta koristelee tuloksen +3.. 5pöröä on hyvä ja kolme tuplaa ihan paska.. fyysisen kunnon köpöttely eväskori bägillä on kuitenkin lähes mieltä ylentää lopputulos +3.. no pappa penttala tulee tyyntyneen tuulen voimin -8 tulokseen joten ihan passelisti painaa viimeinen kortti maaliin.. ehkä tuosta sai vähän suolaa haavoihin vaikka rinteillä kompurointi näytti välillä 85v köpöttelyltä porras askelmien tullessa vastaan kauhun sekaisin tuntein..sellaista tänään.. pirkot jäi ottamatta Putin sähläyksen takia vitoselta ja muuten plussaa tuli helposti heti kun ongelmat jalan kanssa kasaantuivat..

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1564 on: 21.08.19 - klo:06:53 »
Alustavat Harjun flex +3 tuloksella oli 892..
Käytössä oli mielenhallinta keinot itsensä huijaamiseksi eli eväs korissa oli Omar karkkipussissa josta sai aina yhden kun tulos päätyi par tulokseen ja päärynä limu sitä varten että bogeyn tehdessä sai ottaa huikan limusta.
Pöröistä tai tuplista ei sitten saanut mitään. Näillä keinoin sain hyvän mielen pidettyä yllä vaikka pöröjä jäikin vähän pidemmän Putin takia ottamatta ja kommellusten jälkeen Lumikin maistui rentouttavalta.
Lähinnä viedäkseen ajatukset pois menneestä ja keskittyen tulevaan oli nuo keinot valittu ja ihan hyvin toimivat.
Liika yritystä oli väylillä 14 ja 18 kun lähdettiin väkisin hakemaan pöröä korttiin hyvän vaiheen ollessa päällä ja päätyen kopisteluiden kautta ottamaan tuplat molemmille.. 9 väylän tupla meni puhtaasti fyysisten ongelmien kanssa painamiseen..
Hauska pelimuoto tuo flex start ja oikeasti toivoisin aika paljon enemmän noita mukaan perus viikkokisojen rinnalle. Viikonloput kun täyttyvät perheellisellä muutenkin melko nopeaan ja kilpaileminen vie vaan valtavasti aikaa.. saajan noita lisää ainakin jos itse niitä alkaa järjestämään..täytyy miettiä..

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1565 on: 23.08.19 - klo:06:57 »
Kävin pitkästä aikaa Veikkolan radalla vähän vippailemassa..
Aika huono oli fyysinen olo radalle painuessa ja sen mukaista tekemistä sieltä sitten tulikin. Kun neljällätoista väylällä napauttaa avauksen puuosumaksi ja kaksi pomppua on kelvollisia niin vähemmästäkin alkaa saamaan henkisiä ongelmia radalla ,joka on onnistunut voittamaan satoja kertoja.
Olkapää vamma näyttäisi menevän selkäytimeen ja fore pelaaminen ei onnistu ollenkaan kiekkojen lähtiessä hysse kulmassa kropan ollessa vastahakoinen saatto liikkeeseen.. painon siirto ei onnistu rysty heitoissa oikean jalan lukuisten pikku vammojen johdosta joten eipä siinä tarvitse suuria ihmetellä jos ei kiekko painu siihen puukujaan johon kuvittelee.
Vaikeaa korvien välissä ja tuuppaamiseksi menee vaikka hyvin puttailin menemään.
Raasepori special kurkkii jo nurkan takana syyskuun toisena viikonloppuna ja odotukset aika alavireiset.. taitaa olla levon paikka. Korvien väliin hoidoksi kehittämäni par tuloksesta nami palkinto ja bogeystä makoisa huikka päärynä limua toimii mukavasti selättämään korvien välin jumia ja tuuppaus modeen siirtymistä.
Henkimaailman juttuja,mutta helpompaa on jos ei vikalista rassaa kropassa saada tehtyä edes niitä asioita joita osaa..
Vikalistalla tällä hetkellä oikea isovarvas ja jalkapöytä joissa revähtymät Hangossa potkittujen kivien osalta.. oikea nilkka jonka nivel yrittää turvota pallonivelen kohdalta kun hieman vääntyy.. oikea polvi joka ei pidä laisinkaan rysty vauhdilla pelaamisesta kun ristiside siellä revähtänyt. Lonkassa limapussin tulehdus joka kipeytyy kun muut osat ei liiku miten pitäisi. Oikean olkapään takaosa kiristää kiertäjäkalvosta ja vetää sieltä sitten lapaluusta niskaan menevät lihakset aivan jumiin..eipä tuo hauiskaan ole koskaan kunnolla palautunut vuosi sitten tapahtuneesta repeämästään.. vasemman jalan Baker kystä limapussin kiusottelee ja aika näyttää tuottaako laskimo tukoksia polven alle vai ei..
Mutta friba on kuitenkin sielunhoitoa ja tärkeää sellaista,. Tuloksiin ei passaa ahdistua silloin kun edellytykset onnistumisia kohtaan ovat tavallista alemmalla tasolla...täytyy vaan laventaa odotukset olosuhteita vastaavalle tasolle niin kyllä sitä lajista hymyä saa aikaan..

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1566 on: 23.08.19 - klo:20:20 »
Särkylääke vapaa näyttää mukavasti kuinka paljon oikeasti kropassa napsuu ja napsuuhan sitä.. välttääkseen friba riippuvuuden aiheuttamaa mielipahaa omasta kyvyttömyydestä järjestin itseni koko vkl töihin..
Pelikirjojen teko Raasepori special kisaa varten on melko simppeliä ratojen ollessa Skogby,Karjaa ja pohjan kisakeskus..
Omar karkkeja vaan par tulosten palkkioksi ja jotain muuta bogey varten niin kyllä sillä korvien välin huijaa nauttimaan tekemisestä 😄

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1567 on: 25.08.19 - klo:09:19 »
Jos nuo sun vaivat on sellaisia kuin ne kuulostaa niin sun pitäisi olla pelaamatta varmaan jouluun saakka. Toivotaan ettei mene huonommaksi oleminen ja pelaaminen.

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1568 on: 25.08.19 - klo:17:16 »
Jotain jännää tosiaan nivelissä on mikä ei kihtiä ole mutta jotain vastaavaa kuitenkin.
Ruokavalio testausta täytyy tehdä koska muutkin nivelet on turvoksissa kuin pelaamisesta normaalisti rasittuvat..

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1569 on: 27.08.19 - klo:06:56 »
Keskiviikkona on Lohjalla parikisat ja sinne mennään vippailemaan Susanna Virtasen kanssa sekä sarjaan alternative pelimuodolla jossa CTP kisa oikeastaan on se juttu kun palkintona on parhaalle 1000e ja toiselle 200e.. siitä riemastuneena päätin että Riutan radalle Riihimäelle lähdetään ensimmäistä kertaa lauantaina köpöttelemään tapahtumaan riutta Masters , joten sokkona PDGA kisaan jossa radalla korkeus eroja on mielin määrin.. katsellaan nyt sitten millä pelikunnolla ,mutta samapa se. Mennään kannustamaan paikallista toimintaa ja tutustumaan rataan vaikka sitten tällä tavalla.

Offline Rockatansky

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 419
    • View Profile
  • Oikea nimi: Henry Liukkonen
  • Seura: LDG
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1570 on: 27.08.19 - klo:12:59 »
Miikka näitä sun vammajuttuja tässä aika pitkään lukeneena suosittelen vahvasti lepoa ja kropan parantelua. Tarpeeksi pitkään kun venytät kuminauhaa ja pelaat särkylääkkeiden voimalla niin jossain vaiheessa se naru katkeaa ja sitten et välttämättä pelaa enään koskaan. Vammojen kanssa pelaaminen aiheuttaa myös vaaraa että kivusta/vaivasta tulee krooninen ja silloin toipumisessa puhutaan vuosista.

Tämä kaikella kunnioituksella. Meillä on vain yksi kroppa, sitä kannattaa hoitaa ja antaa sille lepoa toipua vammoista. Et halua varmasti pyörätuoliin loppuiäksi  :-\


Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1571 on: 27.08.19 - klo:18:10 »
Kiitoksia huolenpidosta..

Särkylääkkeet tosiaan jätin pois nyt kokonaan jotta omalla kropalla on mahdollisuuksia kertoa ongelmista. Luvassa lähinnä rauhallista kiekkojen pukkailua ja köpöttelyä sen kummemmin yrittämättä mitään muutaman kisan verran lähinnä osallistumalla. Ei ylimääräistä tekemistä mihinkään suuntaan vaan lepoa ihan muutenkin vaan.
Voi hyvin olla että kipu tuntemukset on tässä vuosien aikana saatu malliin krooninen vaikka kropassa ei lääketieteellisesti kovin kummoista olisikaan ilmassa. Gelatiinia ajattelin kokeilla nivel ongelmiin seuraavaksi, mutta oma veikkaus kyllä on että särkylääkkeiden jatkuva popsiminen ohentaa verta ja toisaalta tupakan polttaminen ketjussa paksuntaa sitä, jolloin särkylääkkeiden poistaminen yhtälöstä aiheuttaa liian paksun veren ja siinä kohtaa lihakset alkavat kiukuttelemaan ja mustelmia tulee melko lailla liian nopeasti..
Vaikeaa on vaan tupakanpolton kanssa, se kun on harrastuksista kaikkein vanhin.
Toisaalta nivel ongelmat on mitä on tuntien ettei nesteet nivelissä kierrä kunnolla.mutta yhtäläistä tuntuu olevan että kropassa joku ei ole ajan tasalla ja väsymys painaa.
Kaikenlaisia vammojahan sitä vuosien mittaan kertyy,mutta mulla tuntuu jäävän niistä häive kivut kummittelemaan vähän niin kuin asia olisikin vaan korvien välissä? Kaikenlaisia tutkimuksia on tullut tehtyä ,mutta ongelman juuri syytä ei oikein löydy. Liekö siten vaan vanheminen.. no ei pitäisi. Keski-ikäisten sauvakävelyähän tämä omalta osalta tuntuu lähinnä olevan kun ajat sitten hylkäsi ajatuksen että motivoituneella treenaamisella voisi saada jotain aikaan. Pelko siinä tuli että turhaan joutuisi hikoilemaan kun ei kumminkaan onnistu missään.
 Liian laiska olen kuntoilemaan ja lihaskunto treenit maistuu aivan puulta. 
Valittaminen ja denffaaminen ei vaan oikein kuulu perus luonteeseen vaikka en olekaan valmis tekemään aina itselle oikeita asioita ,joten pahoittelut jos kuulostaa liian masentavalta.
Huomenna kuitenkin alternativea vippailemaan laakspohjan, joten ei tarvitse kuin joka toinen heitto heittää.. lauantaina sitten riutalle ihmettelemään millainen paikka Riihimäellä on. Saispa järkeä päähän tämän savuttelun kanssa.

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1572 on: 28.08.19 - klo:11:44 »
Raahasin korin ulos ja kokeilin kropan toimivuutta.. noin 150 puttia, 50 fore lähäriä 30m ja  60m rysty ja fore heittoja kutakin 50kpl.
Ei havaittua fyysisen tilan haittaa.. ainoa oire oikean käden olkapään nivelen ja kaulan välinen jäykkyys ja arkuus seuraavana päivänä..
Muuten ei vaikutusta olemassa oleviin vaivoihin, ihan yhtä rapsakalta tuntuu, ei pahemmalta.
Muut arkiset työolosuhteet yms vaikuttavat enemmän kropan fyysisiin oireisiin ,joten uusi työtuoli menee hankintaan..

Offline Rockatansky

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 419
    • View Profile
  • Oikea nimi: Henry Liukkonen
  • Seura: LDG
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1573 on: 28.08.19 - klo:13:00 »
Kiitoksia huolenpidosta..

Särkylääkkeet tosiaan jätin pois nyt kokonaan jotta omalla kropalla on mahdollisuuksia kertoa ongelmista. Luvassa lähinnä rauhallista kiekkojen pukkailua ja köpöttelyä sen kummemmin yrittämättä mitään muutaman kisan verran lähinnä osallistumalla. Ei ylimääräistä tekemistä mihinkään suuntaan vaan lepoa ihan muutenkin vaan.
Voi hyvin olla että kipu tuntemukset on tässä vuosien aikana saatu malliin krooninen vaikka kropassa ei lääketieteellisesti kovin kummoista olisikaan ilmassa. Gelatiinia ajattelin kokeilla nivel ongelmiin seuraavaksi, mutta oma veikkaus kyllä on että särkylääkkeiden jatkuva popsiminen ohentaa verta ja toisaalta tupakan polttaminen ketjussa paksuntaa sitä, jolloin särkylääkkeiden poistaminen yhtälöstä aiheuttaa liian paksun veren ja siinä kohtaa lihakset alkavat kiukuttelemaan ja mustelmia tulee melko lailla liian nopeasti..
Vaikeaa on vaan tupakanpolton kanssa, se kun on harrastuksista kaikkein vanhin.
Toisaalta nivel ongelmat on mitä on tuntien ettei nesteet nivelissä kierrä kunnolla.mutta yhtäläistä tuntuu olevan että kropassa joku ei ole ajan tasalla ja väsymys painaa.
Kaikenlaisia vammojahan sitä vuosien mittaan kertyy,mutta mulla tuntuu jäävän niistä häive kivut kummittelemaan vähän niin kuin asia olisikin vaan korvien välissä? Kaikenlaisia tutkimuksia on tullut tehtyä ,mutta ongelman juuri syytä ei oikein löydy. Liekö siten vaan vanheminen.. no ei pitäisi. Keski-ikäisten sauvakävelyähän tämä omalta osalta tuntuu lähinnä olevan kun ajat sitten hylkäsi ajatuksen että motivoituneella treenaamisella voisi saada jotain aikaan. Pelko siinä tuli että turhaan joutuisi hikoilemaan kun ei kumminkaan onnistu missään.
 Liian laiska olen kuntoilemaan ja lihaskunto treenit maistuu aivan puulta. 
Valittaminen ja denffaaminen ei vaan oikein kuulu perus luonteeseen vaikka en olekaan valmis tekemään aina itselle oikeita asioita ,joten pahoittelut jos kuulostaa liian masentavalta.
Huomenna kuitenkin alternativea vippailemaan laakspohjan, joten ei tarvitse kuin joka toinen heitto heittää.. lauantaina sitten riutalle ihmettelemään millainen paikka Riihimäellä on. Saispa järkeä päähän tämän savuttelun kanssa.

Jeps, väsymystä tulee varmasti olemaan ainakin siitä syystä että myrkytät kroppaasi mm. kahdella kaikkein pahimmalla aineella eli sokerilla ja tupakalla. Niistä jos pystyisi irtautumaan niin varmasti olo paranisi paljon. Sokeri (valkoinen teollinen sokeri) on yksi niitä aineita mitkä aiheuttaa ihmisissä salakavalaa hiljaista tulehdusta kropassa. Tällä hetkellä yleisesti katsottuna pahimmat ongelmat ihmisillä ovat: riittämätön lepo (liian kiireinen elämä), vähäinen liikunta, ravinneköyhä ravinto ja kropan myrkyttäminen hissukseen mm. alkoholilla, sokerilla ja tupakalla. Tuloksena vähitellen paheneva hiljainen tulehdus kropassa ja esim suoliston huono kunto mikä sitten aiheuttaa jo kaikennäköistä painonnoususta lähtien, huonoa vastustuskykyä ja väsymystä, tulehduksia ym..  Jossain vaiheessa kropan sietokyky loppuu ja sitten tulee joku vakavampi sairaus. Yhdellä tutulla kotikaupungissani mm. haimasyöpä :/

En silti usko että se että minä tai joku muu sulle näitä asioita sanoo ja tekisit muutoksen. Se muutos pitää lähteä äijästä itsestä. Valitse joko terve elämä/Friba tai väsymys/kipu/sairaus. Päätös pitäisi olla helppo mutta sen toteuttaminen ei ole niin helppoa. Vanhat tavat on tiukassa ja esim uusi ravinto vaatii työtä ja sieltä mukavuusalueelta poistumista.

Henkka

Offline letiss

  • Täysjäsen
  • ***
  • Posts: 132
    • View Profile
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1574 on: 28.08.19 - klo:13:21 »

Muut arkiset työolosuhteet yms vaikuttavat enemmän kropan fyysisiin oireisiin ,joten uusi työtuoli menee hankintaan..

Meille tuli reilu vuosi sitten seisovat tai siis säädettävät työpisteet. Itse seison 3-4h /duunipäivä ja istun loput.
Vahva suositus !