Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Saturin Miikan mutinat  (Luettu 192797 kertaa)

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 626
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #945 : 13.03.18 - klo:15:11 »
Lyhyen aikavälin tavoitteet on hyvä siirtää sivummalle. Pitkässä juoksussa ehtii heittäkin enemmän kun ensin laittaa itsensä kuntoon. Saattaa jäädä heittelyhommat kokonaan jos intoutuu väärässä kohtaa riehaantumaan.

Tsemppiä prosessiin.

On mulla toki tekniikkakin semmoista voima tuuppaamista.. Mieleen tulee kahden herrasmiehen istuskelu Nummelan harjun ykkösen jonossa kisoissa kun kävin paikaltaan tönäisemässä 10 väylällä kiekkoa eteenpäin.. Taisi Arilta lipsahtaa.."Oho lähteepäs voimalla ja raakana kiekko lentämään.." Mulla kun on tapana aina kehittyä vammojen edessä niin ehkäpä vauhdin otto vihdoin rystyheitossa pääsee harjoittelu asteelle, facta on ettei paikat nyky heittelyä enää kestä.

Poissa JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 573
  • Profiili
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #946 : 14.03.18 - klo:03:31 »
Ei ole hyvästä, että painosi on noussut, kun se vaikuttaa suoraan ryhtiin ja sieltä niskaan, tarvitset ehdottomasti painonpudotusta. Oma kokemus fribasta on, että Meilahtea kavutessa ekan vuoden ajan tiheästi pelatesa påaino putosi 97>84 kiloon ja sitten hyvin vähän ja hitaasti. Jossain pisteessä kävely tai kiipeily kallioisella radalla loppu laihdutusvaikutukseltaan ja muuttuu painonnousua rajaavaksi tekijäksi. Jää vielä ylipainon puolelle, jos ei paranna asyömätapojaan. Meni monta syömisen parannustapaa ja rajusti muuta liikuntaa ja niiden intensiteettiä lisäystä ennen kuin päädyin hetkeksi 68 kiloon ja sairastelu on palauttanut turhan paljon päälle siihen. Pyöräilin noin 4000 km vuodessa sinä vuonna, kun painoin 68 kg hieman fribailun ja punttitreenin ohella. Menin vauhdilla, enkä kävelytehoilla pyöräilyt HIIIT ja sprinttiharjoitellen välillä joka lenkillä.

Syöminen tekee isoimman vaikutuksen jossain vaiheessa yksittäistä tekijää ajatellen, mutta oikea syöminen ja sopiva liikunta yhtäaikaisesti toimivat vielä paremmin, vaikka liikunta on melko epätehokas tapa laihtumiseen. Vaikka on olemassa maksimalistikenkiä, jotka paksun pohjan avulla vaimentavat tällejä kroppaan, on juoksu mahdotonta noilla vaivoilla. Onneksi kävelyyn auttaa paljon. REilusti iskuja vaimentaa kapea ja normikenkää selvästi suuremman koon vaativa Hoka One One Clifton 4, millä juoksen. Siinä on 25 mm pohjan paksuus päkiän alla ja 32 kantapäässä. Ostin sen nähdäkseni, vaimentaako se tarpeeksi hitaassa hölkässä käteni keston vuoksi ja kun pehmentävimmäksi kehuttu kenkä on tuolta firmalta, voin kertoa valmistajalle, miten Cliton istuu, jotta voin tilata oikean koon Stinson -mallisen, jos tarve tulee. Ei ehkä tule, kun on aika hyvä tuo Cliftonkin.

Stinsonia en löytänyt lähimaiden kivijalkaliikkeiden hyllyistä. Stinsonissa, 32 mm päkiän alla ja 37 kantapäässä. Maksimalistikenkiä kehutaan erikoisesti leikatuille, plantaarifaskiitista käsiville ja painaville. Hokan malleista Clifton 4, Bondi 5 ja Stinson 3 muistaakseni numeroltaan vika on tehty kestävämmäksi kuin edeltäjänsä koemmalla pohjallisella, mutta ovat silti pehmeitä. Taipuisuus on kärsinyt aiempiin malleihin verrattuna. Lyhyemmät vähemän täristävät askeleet kävelyssä auttavat taipuisuusvajeessa. Ovat siis Cliftonin perusteella ihan normihalpislenkkarin tasoa taipuisuudessa.

Tappajasepeliä kestää Cliftonkin varmaan rajatusti ja kolmen päivän lenkkeilyn jäljiltä pohjan uriin luultavasti ei vaurioitavasti oli tarttunut 6 kiveä, kun usiden muiden mallien aukkorakenne imee kiviä kovaa. Se rikkoo klopot pian ja kun hyllystä Altra nimiseltä valmistajalta ei löytynyt kuin varmana tuhoutuva Duo, en kokeillut sitä pikkuvelimallina ehkä paremmin kestävälle paksupohjaielle isovelimallille Olympus 2.5. Mitä en löytänyt kivijalkaliikkeistä. Siinä arvostelujen ja kuvien mukaan on suomalaiselle keskivertojalalle riittävän leveä keula. Joten ei tarvitse ostaa niin paljon isompaa numeroa kuin Hokan tapauksessa. Clifton on levein Hoka kuulemma ja versiossa 4, mikä mulla on ja normikengät 41, pari vikaa urheilukenkää 42 2/3 ja Clifton 43 1/3.

Kun tärisyttävät lajit eivät sovi niskalle, alle läskipyörän en lähtisi kokeilemaan ja kaatuessa niska ottaa lämää, joten en pyöräilisi kuin kuntopuörällä. Uinti on iskemätön laji, mutta niska joutuu turhan koville luultavasti selkäuinnissakin ja käännöksissä puhumattakaan päänkannattelutekniikoissa vatsallaan vedessä ollessa, joten en ilman lääkärin lupaa tekisi sitäkään. En keksi muta sopivaa lajia kuin kävely. Siksi tuo kenkärant.

Ruokailussa sokeri ja sokeriksi muutuvat aineet, kuten vaaleat viljat ja peruna varsinkin vähennettynä auttavat öljyjen ja kovien rasvojen rajauksessa. Punaista lihaa ei yli 70 g per päivä myös. Vähäenergiaiset rouka-aineet ova hyvä. Pötsi täytty alle 100 kilokaloria per 100 g eväilläkin, miksi reilusti salaattia ilman kastiketta on pop. Salaattiinkin saa makua sopivia rehuja kylken heitttämällä, kuten pikkelssi ja maustekurkku, tomaatti jne. Mausteista yrttipuoli varsinkin lisää makua. Eri lähteet puhuvat 5-20x syömistä joistain aineista, varsinkin karvasita, ennen kuin niihin sopeutuu ja rupeavat maistumaan. Se kannattaa lusia salaattiaineksissa. Reippasti vettä aterialla täyttää myös. Puhun vatsan täystöstä siksi, että 45 min. sisään syömisestä pötsin mekaaninen täyttö auttaa kummasti nälän tunteen hävittämiseen joksikin aikaa, kun vain proteiinia on lautasella. Usein kasviproteiinin mukana vähentyy kalorimäärä lihaan verrattuna. Aluksi 70 g lihaa päivässä on jo kova tavoite sekin, joten en sysisi lihaa alussa sen enemäpää jättämällä sitä pois, koska hyviä ravinteita saa lihasta. Vaaleaa lihaa voi syödä vähän enemmän, jos ei ole nahkaa mukana ja rasvaista lihaa, kuten broileri grillattuna ja öljyttynä. Levitteet kannattaa vaihtaa kevyempiin. Justoja on vähärasvaisina, kuten Polar 5 %. Omaan makuun paras kevyt. Tuorejuustoissakin on kevyitä vaihtoehtoja. Usein ovat niin mauttomia kevytjuustot, että saa maustaa. Leipä ja paprikajauhe tai chili tuo hyvää makua äkkiä vähin kalorein.

Makean himo jos on, Stevia katoaa kai kahviin paremmin kuin muihin ymäristöihin ja on 0 KCal/100 g!

Milloin syö protskua merkkaa kanssa, eli aamu ja iltapala on näppäriä nälän tunteen niittaamiseen. Silti vähän illalla syöneenä ja ehkä jopa nälkäisenä nukahtamisen oppiminen on kova juttu, koska selvää etua tulee pitkästä ruokailuvälistä. Ei välttämättä tarvitse jättää ateriaa väliin ja pienentää valtavasti anoskokoa ja kalorimäärää laihtuakseen paljon ruokavaliolla. Jos saa verestä ja lihaksista energiat pois, toivottavasti rasvavarastosta hieman myös joka yö, kun syö 3 h tai aiemmin nukkumaanmenoa ja ei yö heti herättyyään, vaaan tunnin-3 heräämisen jälkeen ja vetää vielä lenkin ennen aamupalaa. Onpa ansaitttu eväs!

Idea on energian kulutuksen ja rasvavarastoihin hyökkäyksen lisäksi se, että kun syöt aamupalan, ei se mene niin helposti rasvavarastoiksi, vaan täyttää lihasten ja veren energiavarastot. Sinunkokoisella miehelä liikkumatta ollessa palaa varmaan yli 50 kilokaloria tunnissa ja läski on oin 7000 per kilo. Tajuttomana ei tunne nälkää ja välillä nälkäisenä nukkumaan mennesä heräkin ilman nälkää. Siihen voi mennä pari kuukautta ennen kuin tottu ja hormonit rupavat toimimaan normaalimmin.

Kerran läski kärsii ikänsä kropan huijauksista, jotka väittävät välillä olevan suden nälän, vaikka verensokerimittauksessa ollaan hyvällä tasolla ja puhtia riittää urheilla :-( Kroppa valehtelee monin tavoin, että on nälkä tai liioittelee nälkää ja maskeeraa kylläisyyttä 30-45 min syömisestä, minä aikana ehtii syödä 3x päivän tarpeen yhdeltä istumalta. Kusetusta koko nälän tunne useimmiten ylipainoiselle kele. Pitää opetella pois uskomasta kropan kertomia valheita ja kivuttomin tapa on tosiaan nukkua. Silloin ei tule mitään vaivoja :-)

Usein pystyn oireitta tai niin pienin oirein aamulla heräämisen jälkeen lykkäämään syömistä tunneilla, vaikka hiuko olikin illalla. Vaati tottumisen ja aluksi oli vaikeaa nukahtaa. Kyllä se siitä ja voi vaatia pieniä askeleita iltapalan aikaistamisessa ja pienentämisesä. Nukkuminen ja nukahtaminen ovat taitolajeja nekin ja voivat vaatia treeiä, nälkäisenä nukkumaan mennessä. Eroja on treeni- ja lepopäivänkin välillä nälkäisenä nukahtamisessa. Nyt en ole nin protskuriippuvainenkaan iltanälän vaimentamisessa kuin aiemmin, joten syömävalikoima on laajenmpi, kun hormonit eivät huijaa yhtä pahasti kuin aluksi. YMMV!

Vähärasvaiset protskut ovat kätsiä nälän tunteen kontrollointiin. Rahka, raejuusto, vähärasvaiset lihat. 5, 9,5 ja 10 % jauhelihaa olen kaupoissa nähnyt, kannattaa heivata rasvaisemmat terveyden vuoksi. Vähäraasvaiset kalat ja linnut ovat pop myös kasvisruoan ohella. Makua saa mausteilla aluksi ainakin shilikastikkeet sopivat noin kaikkeen ennen kuin makuaisti tottuu kevyempiin vaihtoehtoihin. On ryhtiliikkeen paikka dunata itse kevyemät vaihtoehdot pikaruokalakäynnin rasva- ja sokerihyökkäyksen sijaan. Monet laittavat 5000 KCal/ 100 g energiasisältöisiä öljyjä uittamalla salaattiakstikkeeksi ja sokeria päälle oikeasti! Ei ole terveysruokaa ja pihvit ovat helposti rasvapommeja leivän ollessa lähinnä sokeria suoliston jäljiltä, jos ei ole tumma variantti.

Ranskiksista puhumattakkan. Uppopaisto on perkeleestä. Siis taas se öljy ranskiksen teossa noin 100x energiatiheämpänä kuin viili. Jos ei viilistä tykkää, voi sen aina maustaa, varaa on, kun viilissä itsessään on vähän energiaa. Toimii vaihteluna rahkalle, jos ei rahkalla mausta :-) Rahkan energia on usein perusteltu, jos ei ole sokerirahka jugurttikorvike, mitä teollisuus tekee myös, koska kunnon vähäsokerisissa ja -rasvaisissa rahkoissa on protskua. Energiapitoisuus heittlee rajusti sokerin ja raasvan määrän mukaan.

Vesimeloni on nimensä mukaan hyvin vetinen ja siksi vähäkalorinen. Siinä on makeutta ja täytettä pötsille. Oen nähnyt eri lukuja energiapitoisuudelle, mutta voi huoletta mättää menemään, kun on jossain parinkymmenen kilokalorin luokkaa 100 g. Vatsa on hetken aika täynnä, jos vetää keskivertomiehen 2000 KCal per päivä vesimelonista. 10 kg!
« Viimeksi muokattu: 14.03.18 - klo:04:01 kirjoittanut JanneRäsänen »

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 626
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #947 : 14.03.18 - klo:16:12 »
Itse aion pidättäytyä hyväksi havaitulla reilu desilitra kuitupitoista hedelmä pähkinä mysliä maidolla aamupalaksi ja kevyesti työpaikka ruokailussa suosien kasvis puolta ja tummaa leipää.
Iltapäivällä uusi annos mysliä ja illaksi vain hedelmä/ruisleipä vedellä. Hetken aikaa ja tuon päivä ruokailun voi jättää joka toinen päivä väliin.
Tarkkana saa vaan olla mysli valinnan kanssa, melko erilaisia energiamääriä ja sokeri määriä noissa on tarjolla.

Poissa JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 573
  • Profiili
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #948 : 15.03.18 - klo:04:53 »
Saa tosissaan kytätä tarkkaan myslin energiapitoisuuksia. Ne mistä pidän ovat järjestään suklaan tasolla. Siis 500 kcal/100 g, siis puolet päivän tarpeesta sun syömätavoilla.

Saatko niin paljon protskua aamu- ja iltapalalla, että et herää nälkään tai ole suden nälässä päivällisellä? Jälkimmäisessä mättää äkkiä yli päivän tarpeen yhdellä aterialla. Ainakin jos ruoka on energiapitoista. Siksi rehuosasto on järkkytärkeää. Mahtavan ravinnelähteen lisäksi.

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 626
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #949 : 15.03.18 - klo:08:09 »
Aika mielenkiintoinen tosiaan on oma kroppa energiavarantoineen, nälän tunne tosiaan melko vieras käsite joka katoaa puolella litralla vettä.
Pelaamattomuuden takia nestetasapaino lähtee usein menemään väärään suuntaan ja sitten on nivelet kipeät.
Pelaamattomuus itsellä tarkoittaa alle kolme kierrosta viikossa.
Reilu kolme vuotta mentiin keskiarvolla 12 kierrosta viikkoa kohden jolloin talvikaudella jäätiin tuohon viiden rundin paikkeille.
Nesteytys siis ollut heikompaa ja kun kroppa kasvaa huolehtimaan 120l vesisäiliöstä niin sen pudotessa 85l katoaa janon tunne melko nopeasti.
Tälläistä se on, mutta jäätävän jumissa on paikat..onneksi tänään alkaa sohva peruna unelmat kun videotykki loistaa waco kisasta amerikan maalta tunnelmia valkokankaalle seuraavat yöt.

Poissa Kanzo

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 233
  • Profiili
 • Oikea nimi: Petteri Kantokari
 • Seura: TT
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #950 : 15.03.18 - klo:17:05 »
onneksi tänään alkaa sohva peruna unelmat kun videotykki loistaa waco kisasta amerikan maalta tunnelmia valkokankaalle seuraavat yöt.

Tää on kyllä korvaamaton tää Saturin tietotoimisto. Kiitos vinkistä, bisset on jo kylmässä ja olohuoneen sohvaan tehty varauskirja iltakymmeneksi.  8)

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 626
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #951 : 18.03.18 - klo:17:59 »
Viikko lepoa ja lääkkeitä pikku venytyksillä ja Veikkolan radan kimppuun testaamaan Veikkola Spring amateurs kisalayout..
5 hengen ryhmä kasaantui samaan aikaan ykkösen kumpuraisen heittopaikan luokse ja ennakko asetelma oli ehkä neljäs ja tulos jotain +10 par62 19väyläiseen kisaversioon.
Mutta tänään olikin erilainen päivä ja rata voitti vasta kalkkiviivoilla..
rentoja avauksia väylille 1-4 ja kaikilla yli kympistä pääsi yrittämään pirkkoa, mutta ei.
5A oikealle ylös fore neppi ja putti sisään -1..
5B mandolla vasemman kautta normi kutosen heittopaikalta normi vitosen koriin..väylä on upea ja par palkinnoksi..
6B normi kutosen DZ paikalta jätti jännä putin vasemmalta kuilu takana ja metalliin ei sen enempää..7väylälle par ja -1 edelleen..8 väylän avaus grippasi kalliolle oikealle ylös rinteeseen josta järjettömän siisti 50m laaka upsi katolleen kolosta hankeen ja skippi korin pohjaan..par.
9väylä samankaltainen painuu korista 20m päähän kolmen kuusen sisään ja mahdottomasta kolosta polvelta neppi forella melkein pönttöön..
10 avaus näytti nostolle menevältä upealta echo dessun hysse flipiltä mutta olikin 7m korista, pettymys ja putti metalliin par..
11 väylälle takatuuleen alivakaalla sheriffillä oli tarkoitus pistää kaikki peliin,mutta eka puu vasemmalta ja pam edetty 5m, nytkö sulataan..? Loistoforella eteenpäin ja hyvä Lähäri ja putti sisään on kisa par..
Maininta bogey free -1 ja johtoasemasta ja hyvän avauksen jälkeen tukkoinen räpellys ja kuusi heittoa lopulta korttiin ja tupla. Tana..
13 pelataan hazard saarena ja ujosti vasempaan alakulmaan Marshall Saareen ja hyvä putti sisään Pirkko.
14 avaus pro dessu fore on täydellinen ja osuu tolpan juureen jääden 3m putille ja pörö.-1
15 harvinaisen kolmen Pirkon putken saa aikaan varmalla avauksella ja hyvällä 7m putilla -2.
Sitten manataan ettei koskaan olla pelattu Veikkolassa mitään palkaskierrosta ja väylällä 16 kompuroidaan bogey -1.
17 avaus on ujo antsa ja jatko rysty deputyllä liitää 15m pitkäksi ja paluu yläpantaan ja kas kummaa kun parissa ollaan..
18 pitäisi olla helppo pörö par4 väylänä harjoitus koriin, mutta karkeaa puukopsua tulee satamalla ja bogey ja +1 eli 63 heittoa..
Sillä pääsee yllätykseksi sudariin ykköspaikasta junnu Eliaksen kanssa ja ykkösen valtava mänty imaisee mun kiekon ja vaikea 30m hysse putti puita kiertäen osuu korin kattoon.. Nuori mies painaa 12m putin sisään ja vapauttaa vanhukset kahville..
Rata voitti taas, mutta olihan paikoitellen upeaa tekemistä vaikka itse sulatin itseni lopussa väkisin 🤓. Hyvä maku jäi tästä, jatkoja... 

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 626
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #952 : 23.03.18 - klo:20:49 »
Huomenna tosi toimiin Veikkolan rata vs taistelu norsu.
Laitoin metrix pikkukisan pystyyn ja aamulla 09:00 startataan paikalle eksyneiden kera.
Vedetään reilun viikon päästä olevan oman PDGA kisakauden ensi vedon kisa layoutilla 19 väylää Veikkolan metsässä ja huomenna mä voitan Vegen ja painan miinukselle, koska mä voin ja osaan. Kempaksen innoittamana keskityn onnistumisien miettimiseen ja niistä nauttimiseen jokaista heittoa tekiessä.
Tänään kotipihalla 50 puttia kahden sarjoissa 6-15m matkoilta ties mimmoisten esteiden takaa ja oho osasin. Mikä tärkeintä 24/25 ensimmäistä puttia meni sisään ja ainoa ulos tullut tuli keskeltä tolppaa pamahtaen takaisin.. Toisessa putissa oli hieman heikompi suhde ,mutta samapa se ensimmäinen ratkaisee. Huomiseen ja koriin pääseviä heittoja.

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 626
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #953 : 24.03.18 - klo:14:21 »
Lauantai 24.03.2018
Päätin illan riemuksi kun pelilupa aamu kierroksi oli hyväksytetty hallituksella repäistä pikkukisan Metrix kautta.
09:00 startille Veikkola Spring amateurs kisalayout 19-väylää ja 5e maksu jossa voittaja vie kaiken ja palkintokiekkoa taisteltaisiin väylällä 13 parhaan tuloksen heittäneiden kesken.
Ilokseni meitä olikin 16kpl kisaamassa lauantai aamun 09 startille. Surukseni oikea lonkkanivel kiukutteli ja selkä olisi voinut olla vetreämpi. Käväsin ennen kisaa koeajamassa uusia burst muovin tulokkaita..verdict oli tuttu lelu,mutta tämä yksilö halusi vain löytää seuraavan puun mitä halata.
Maverick tuntui vähän matalalta rimmiltä mutta liito oli mukava ja kevyemmällä vedolla melko mukava varsinkin forelle alivakaa väylädriveri paikka taisi löytyä..captain tuntui kädessä hyvältä ja liitelikin melko napakasti.
Sitten päivän kisaan:
naisten luokka meni ainoalle saapuneelle omat takaisin ja voittoon miehet luokassa vaadittiin par62 versiossa 55heittoa eli -7.
Neljä ryhmää saatiin aikaan ja melko hyvä kisaharjoitus kun välillä odoteltiin normaali kilpailu meiningillä.
Lopputuloksissa olin viides tuloksella 67heittoa +5.
Ykköseltä sain mahti avauksen ja 5m putin alarautaan ja par..kakkosella mogelsin puiden kanssa ottaen kolme napsua supisuomalaista ja vitonen korttiin+2.
Kolmoselle vasenta kaistaa korin tasalle ja 9m haaraputti kuusen alta sisään +1.
Nelonen rysty antsa paineli kauas oikealle ja alle nosto par.
5A firellä fore sisäkaarteeseen oli liian jyrkkä jääden metrin hazard rajasta..huh ja pitkän putin laite osuman jälkeen par kuitenkin +1.
5B fore avaus pro dessulla näytti päivän ongelman..fore heitto hajosi aivan täysin ja kaatui eteen vetäen käden ulkokaarteesta antsaan..
Kauas vasemalle josta pääsi vaikeasta kolosta 35m fore nepillä korille ja par huhhuh.
6B eli normi dropparilta putteria matkaan..marshall liiteli ilman fadea korin ohi oikealle ja jätti vaikean hysse putin..ohi ja 6m paluu alapantaan ja nosto bogey..why mykey why.  2-4 ja +2
Väylä7 fore toisti ongelman ja alas vasemmalle mandosta 20m vasuriin.. Ison puun takana ja Pesonen lirvautti ilmoille että tuosta saa näyttävän Pirkon.. Maverick matkaan ja 70m mukiin ja sinne meni..pirkkoa korttiin ja olo kuin maailman omistajalla..+1.
8-10 pikku kompasteluja ja par korttiin..
Väylä11 avaus singahti vasenta sivukaistaa ja jätti 35m fore nepin puiden kierrolla vasemmasta reunasta ja putti sisään ja Pirkko korttiin +0.
Väylä12 fore oli päivän tavara merkki ja kaatui rolleriksi vasempaan reunaan..pari puiden kolistelua ja lopulta tupla tähän....taas +2.
Väylä13 hazard saari marshalilla vitoseen ja putti sisään.. Tällä väylällä parhaat tulokset pääsi kisaamaan palkintokiekosta kierroksen jälkeen ja Stigell avaus alarautaan oli päivän toinen pörö tällä väylällä ja kun muita ei ollut niin kiekko meni Villen matkassa Karkkilaan. +1 ja väylälle14 ja taas sama kohtalo foressa .. Jalat oli aivan liian suorina koko ajan ja oikean lonkan vaivat sai foreni näyttämään vitsiltä.. Kopistelujen jälkeen bogey +2.
Väylä15 mando portti no vasemmalle mandon tasalle 10m oli lipsun lopputulos ja neppi väylälle ,12m putti katolle ja bogey sisään +3.
Väylä16 hyvän avauksen ja vasemman kaistan valinnan jälkeen pakolliset pari kopsua ja par korttiin +3.
Väylä17 koitettiin rysty antsaa korille, mutta keskipuusta 25m kopsu vasemmalle kuusen sisään varmisti bogey tähänkin,mutta mogelluksien kautta tupla tuli tästäkin viidellä heitolla ja +5.
18B painettiin captainia väylään ja löydettiin yli kipannut melkein normi korilta..fore neppi puiden raosta vähän yli ja skippasi putin osumattomiin ja alaraudalla sai lopulta nelosen eli par nosteltua..
Käytännössä kroppaa olisi pitänyt kuunnella ja olla väkisin käyttämättä forea kun ei kerran pystynyt.
Kolme puttia olisi pitänyt enemmän upota, mutta no hätä. Hauskaa oli ja se on pääasia.

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 626
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #954 : 28.03.18 - klo:06:15 »
Tänään vuorossa Veikkolan kenraali harjoitus, bägiä säädetty hieman muutamien talvi kokeilukiekkojen siirtyessä sivuun liian vähäisen kiekko tuntuman eli treeni heittojen puutteen takia.
Maverick ja captain pääsevät vielä kantoon ihan uusina ylläreinä.
Noin 16 aikaan mennään radalle järkipelaamaan kotiradan pelikirja uomiinsa.
Tavoite kilpailussa vetäistä 62 heittoa kierrokselle ja laskea tulos. Pääsiäisen muu suunnitelma onkin ratatöissä ja ennen maanantaita kaivaa täytyy kevättä esille ja maalailla rajaviivoja lisää.

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 368
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #955 : 28.03.18 - klo:10:31 »
Tänään vuorossa Veikkolan kenraali harjoitus, bägiä säädetty hieman muutamien talvi kokeilukiekkojen siirtyessä sivuun liian vähäisen kiekko tuntuman eli treeni heittojen puutteen takia.
Maverick ja captain pääsevät vielä kantoon ihan uusina ylläreinä.
Noin 16 aikaan mennään radalle järkipelaamaan kotiradan pelikirja uomiinsa.
Tavoite kilpailussa vetäistä 62 heittoa kierrokselle ja laskea tulos. Pääsiäisen muu suunnitelma onkin ratatöissä ja ennen maanantaita kaivaa täytyy kevättä esille ja maalailla rajaviivoja lisää.
Tummennettuna olennainen - mielestäni Veikkolassa ei ihan valtavasti järkeviä riskinoton paikkoja ole, joten virheiden välttäminen ja juuri järkipelaaminen korostuu.
Toivottavasti lumet ehtisi vielä vähän sulaa, tiit oli kyllä viikonloppuna vielä ummessa ja siinä on kova urakka jos aiot niitä käydä läpi. Maali kyllä erottui lumesta hyvin! :)

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 626
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #956 : 29.03.18 - klo:19:49 »
Itselleni Veikkola eniten pelattuna ratana on kavala vihollinen ja upea ystävä.
Kun tarpeeksi kauan kiertää jotain rataa niin satumaisia onnistumisia tai oikealta nimeltä harhalaukauksia tulee vastaan.
Nuo luovat helposti muistoja joiden vangiksi sitä jää odottamaan sitä kummallista kaarta joka vei perille unelmien lopputulokseen.
Tästähän seuraa se että puolikuntoisena tai vähällä treenaamisella kuvittelee jotain ihan muuta mitä käteen kierroksesta jää.
Kenraaliharjoitus keskiviikkona meni ihan hyvin, välillä loistavasti, välillä onnekkaasti, välillä linja oli hiukan huono ja kops ja välillä taianomaisen täydellinen ja lopulta yli viikon kestänyt flunssa kuumettelu ja alkanut sään äkillinen kylmeneminen lumisateineen sai sormet kohmeeseen ja kiekot lähtemään ennen aikaisesti kädestä.
Väylille 1-4/5A,5B ja 6b otin yhden Pirkon,bogey ja puttiralli tuplan par lisäksi eli +2.
Väylille 7-12 otin Pirkon ja bogey eli pelasin pariin.
13-18B otin kolme bogey ja kolme päälle yhdeltä väylältä eli +6.
+4 napsahti kahdelta viimeiseltä kun kiekko ei pysynyt kädessä.. Väylälle12 kaksi erinomaista heittoa ja kutosen Pirkko putti korin ali.
Heittoalustat pitää vielä nakutella auki ja jostain kummasta sää ennuste väittää takatalven tulevan kisapäivänä maanantaina.. Saas nähdä..
Nostettakoon Maverick kiekko nyt korokkeelle.. Sopii hyvin fore otteeseen ja paikaltaan rystyllä tottelee niin hyvin että hiljentää mielen.

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 626
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #957 : 01.04.18 - klo:13:48 »
Kisajärjestelyt ja saapuva takatalvi.
Tänään illalla laitetaan woodoo sessio saunassa pystyy ja pakotetaan tulevaa lumimyräkkää menemään 100km idenpää kuin on kuviteltu.
Huomenna vuorossa kahdeskymmenes SFL kisa TD hommissa ja yhdelläkään kierroksella ei ole kunnolla satanut vielä mitään.
Sääennuste on luvannut maanantaille 10-20cm raskasta lunta eteläsuomeen, joten tuo taika voi huomenna muuttua.
Mutta eilen käväistiin Loviisassa pyörähtämässä kierroksella.
Kaunis tyyni talvipäivä auringon helottaessa taivaalla..hanki ei enää kantanut ja melko raskaaksi pisti tarpoa heti kun tampatulta polulta ulos astui. Aloitin Pirkolla ja lopetin Pirkolla. Väliin mahtui fiilistelyä, loistavia putteja 8-12m päästä, yliyrittämistä ja tuplia, kiekko kokeiluja, hangessa tarpomista ja hyvä mieli.
Putissa on uutta tuulta ja ajoittain aiheuttaa jopa mielihyvää.. Maverick oli taas loistava ja liito antaa sille extra 10m pituutta.
Foresta löytyy aihetta hymyyn, joten luottavaisin mielin uuteen kisakauteen startataan huomenna kotiradalta.
Nyt ei tarvitse kuin päästä siihen kuuluisaan zoneen niin peli menee uudelle tasolle, osaan kyllä siitä tämä ei ole kiinni, pystynkö suorittamaan ja olemaan parempi kisapelaaja..? Siinä kysymys , mutta Kempakselta otin nyt mantraksi "you can do it" sillä mennään..huomiseen!!

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 626
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #958 : 01.04.18 - klo:19:51 »
3h raivokasta hakkaamista ja järsimistä avauspaikoilla Veikkolassa tänään...paikat hellinä ja väsyneinä.
Dz paikat ja hazard narut paikoilleen..
Metsään viljelty kasa oransseja pieniä töttöröitä merkeiksi.
Aika hyvään kuntoon saatiin paikat ja huomiseksi edelleen näyttää tulevan takatalvi. Sääli..
Olisi ollut kiva pelata tämän päivän radan kunnolla, mutta sää on mikä on ja ymmärrettävästi vähän peruuntumisia tulee..
Paikalle tulijat saavat maistiaisen lumimyrskystä ja uuden ravintola palan herkullisesta lohikeitosta, reilu 60pelaajaa vielä kisassa mukana ja se on mukava se.
Itse aion olla huomenna loistava TD ja onnistunut kilpailija..pokaali kotia ja hymyssä suin jatkuu monen maanantai ilta.
Kilpailussa palkintoina noin kymmenen kiekkoa, pari DD pikku bägiä ja marskman harjoitus kori ja pokaaleita 19kpl ja muistoihin painuva lumimyräkkä. Huomiseen..

Poissa gunners

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 320
  • Profiili
 • Oikea nimi: jari väyrynen
 • Seura: KKpBats
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #959 : 03.04.18 - klo:07:47 »
Kiitos hienosta kisasta!!
Rata oli niin hyvässä iskussa, kun se niissä keleissä voi olla. Teet olivat sohjoisia, mutta hyvin pystyi heittämään. Tötsätkin näkyivät koko kisan :)
Luntakin satoi koko päivän, vaan kovasti oli profeettojen ennusteet ylimitoitettuja!
Oikein mukava talvinen ulkoilusää! Eikä sitä ennustettua rajua tuultakaan tullut....Veikkolan metsässä sitä ei oikein edes havainnut.

Itselleni ainakin jäi rupiseen kallooni oikein hyvä mieli, vaikka viimeisen väylän (17) kyntäminen iski vatsaani vähintään yhtä kovaa kun Tyson aikoinaan.

Kiitos Miikka, hienosti vedit kahdennetkymmenennet!!! :D