Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi  (Luettu 38115 kertaa)

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 379
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #240 : 05.02.19 - klo:14:33 »
Lunta. Liikaa lunta. Olen hypistellyt puttereita ja miettinyt, että mitenhän ne kiekot osaavat koriin, kun heittäjällä ei ole enää harmainta aavistustakaan oikeasta puttausliikkeestä. Seuraavista kierroksista radalla tulee varmasti mielenkiintoisia – taidan jättää suosiolla tulokset laskematta. Heittokaluston esittelyssä ollaan päästy viimeiseen kohtaan, pituusdrivereihin.

Välttelin pitkään pituusdrivereilla heittämistä, koska minut oli aivopesty uskomaan, ettei niistä ole hyötyä, ellei väylädriverit lennä säännöllisesti yli 100 metriä. Vaikka väitteen taustalla on hyvä ajatus, ei pituusdrivereilla heittämistä opi kunnolla muuten kuin heittämällä niitä. Joitain lisämetrejä ne ovat jo tuoneet lyhyehköisiin heittomittoihini, ja nyt en enää epäröi niihin tarttumista. Silti kovin montaa mallia en vielä ole ehtinyt testata ja kannankin mukanani tällä hetkellä vain kahta eri mallia. Maksimipituuksia haen alivakaalla Trespassilla kun taas ylivakaa Defender on vastaukseni myrskyihin sekä koviin - ja todennäköisesti epäpuhtaisiin - kämmenheittoihin. Pituusdriverit on kiekoistani ainoa osasto, jossa näen suuremman mahdollisuuden kiekkomallien vaihtumiselle.


Trespassista olin kuullut paljon hyvää ennen kuin ensimmäisen kerran pääsin sitä kokeilemaan. Tutustuessani kiekkoon tarkemmin eli ostettuani muutaman testikappaleen itselleni, kiekon alivakaus pääsi yllättämään – tai siis ihmettelin, miten minunkin hennolla heitollani kiekon saa kääntämään yli, välillä jopa liiaksi. Sopivaa heittokulmaa käyttäen opin kuitenkin käsittelemään herkkää kiekkoa kelvollisesti ja pääsin monesti aivan uusille heittomitoille Trespassin kanssa. Yksi viime kauden parhaista heitoistani oli avaus Sahanmäen väylällä #18, jossa Trespass käytti koko väylän leveyden hyväkseen ja löytyi lopulta muutaman metrin päässä korista. Aina en kuitenkaan osaa lukea tuulta riittävän tarkasti ja kiekko saattaa kääntää yli liiaksi, tai saatan antaa liikaa kulmaa, mutta kiekko ei oikaisekaan tarpeeksi. Näistä huolimatta olen tykännyt Trespassista paljon. Repussa kulkee pari kappaletta, yksi todella alivakaa BioFuzion sekä yksi suorempi Lucid/Fuzion.

Defender täyttää repussani viimeisen paikan ja hoitaa ylivakaan pituusdriverin tehtäviä. Käyttöä ei löydy paljon, sillä nykyiset mallini ovat vielä huimasti ylivakaampia kuin aiemmin omistamani mutta sittemmin puun saavuttamattomiin yläoksiin heittämäni versio, jonka sentään sain lentämään kohtuullisen matkaa suoraan ennen feidiä. Nykyisistä kappaleistani molemmat ovat niin jyriä, että niitä pitää kuluttaa vielä tovi, jotta saan lentoradoista käyttökelpoisemmat. Mukana kulkee yksi kappale, tällä hetkellä Lucid-muovinen.

Pituusdriveriosastolle kaipaisin jotain Trespassin ja Defenderin välistä, hieman Culverin-tyyppistä kiekkoa, joka lentää suoraan ennen luotettavaa feidiä. Voi olla, että kuluneet Defenderit tulevat täyttämään tämän paikan.


Repussa:
BioFuzion/Lucid/Fuzion Trespass x2
Lucid Defender


Pitkään suunnittelemani siirtyminen yhden muoviperheen kiekkoihin on siis toteutunut ja samalla olen saanut mallien määrän karsittua kohtuullisen pieneksi, tarkalleen ottaen 10 malliin. Reppuni sisältö kaudelle 2019 siis vielä kokonaisuudessaan:

Retro Pure x2
Opto Pure x2
Tournament Kannel

Lucid/Fuzion Emac Truth x2
Lucid Verdict
Lucid Justice

Gold/Opto River x2
Gold/Opto Culverin x2
Fuzion Felon

BioFuzion/Lucid/Fuzion Trespass x2
Lucid Defender

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 379
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #241 : 18.02.19 - klo:12:19 »
On tapahtunut jotain käsittämätöntä. Kävin lauantaina pelaamassa frisbeegolfia!

Kerrankin kun oli aikaa ja sää kelvollinen, hurautin Veikkolan metsään treenaamaan - ja perille päästyäni totesin innostukseni olleen jokseenkin turhaa. Tamppasin ensin 20-senttiseen lumihankeen puttipaikan, jossa sitten lämmittelin, ja lähdin reilun vartin puttailun jälkeen kiertämään rataa. Tuskaista oli. Ei niinkään heitot, jotka menivät jotakuinkin niin kuin ajattelinkin tällaisen tauon jälkeen menevän, mutta kun rataa piti käytännössä kävellä muiden aiempia jalanjälkiä pitkin, loppui hommasta hauskuus aika pian. Lopulta jätin muutaman väylän kokonaan pelaamatta ja kiersin radan loppuun. Kengät ja sukat märkänä ajoin kotiin ja päätin jatkaa talvihorrosta.

Katselin vielä sunnuntain viikkokisatarjontaa, mutta tajusin, ettei huvittanut lähteä pelaamaan viikkokisoihin eikä edes itsekseen. Ehkä se innostus sieltä palaa, kunhan radat sulavat parempaan pelikuntoon. Tällä viikolla pitäisi sentään ehtiä hallille. Putterilähärit ja kämmenavaukset ovat jälleen ohjelmassa niin kuin ovat olleet lähes joka kerta kun olen treenaamaan päässyt.

Kisakalenteria olen tutkinut, mutta aika vähänlaisesti mitään kiinnostavaa on vielä tarjolla. Muutaman pientä innostusta herättäneen kisan kohdalla ongelmaksi nousi etäisyys ja aikataulu. Kai tässä turha vielä on huolehtia, mutta tavoite olisi päästä aloittamaan kisakausi huhtikuussa, sitten siitä 1-2 kisaa kuussa lokakuulle asti. Tästä tulisi sellainen kahdeksan-kymmenen kisaa kauden aikana. Viime syksyn kaltaista neljän peräkkäisen kisaviikonlopun rykäystä en kyllä pysty enää suorittamaan, joten toivottavasti saan hajautettua kisoja tällä kaudella paremmin.

Niin, siitä pelaamisesta. Puttityylissä oli selkeitä muutoksia viime kauden aikana varmaan viitisen kertaa, mutta nyt koitan pysytellä tiukemmin yhdessä tyylissä koko kauden ajan. Lauantaina tuntui osuvan ihan kohtuullisesti, vaikka tosiaan kyseessä oli ensimmäiset putit noin kuukauteen. Harjoituskierroksen kohokohta oli ysiväylällä paikaltaan heitetty kakkosavaus EMacilla kuuden metrin putille – että jos se paikaltaan menee, niin kai se menee kesällä sitten ihan vauhdinkin kanssa. Tämä mielessä pitäen kohti seuraavaa treenikertaa.

Poissa Thmz

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 451
  • Profiili
 • Oikea nimi: Thomas Tuovinen
 • Seura: PaKiNa
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #242 : 18.02.19 - klo:18:26 »
Erittäin hyvin avattu repun sisältö. Sieltä löytyi tosiaan se sama aukko, mikä monelta, eli Trespassin ja Defenderin väli. Kannattaa kokeilla Latituden uutuutta, Recoilia. Special Edition-yksilöt olivat hyvin lähellä vakaata Trespassia, mutta lisätyllä feidillä. Opto-muovinen ei halunnut kääntää niin paljoa, mutta feidi oli silti maltillinen. Oman kokemuksen mukaan Defender feidaa kuluneenakin todella reippaasti ja nimenomaan kerää runsaasti metrejä etuviistoon. Kapeampiin ränneihin olenkin suosinut kulunutta Enforceria, koska sen feidi on enemmän putoavampi, eikä se niinkään liidä sinne feidiin samalla tavalla.
Dagger - Judge - Suspect - Compass - Verdict - Justice - Explorer - Getaway - Felon - Criminal - Ballista Pro - Warhorse

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 379
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #243 : 18.02.19 - klo:21:28 »
Kiitoksia vinkistä! Odottelen vielä hieman lisää kokemuksia noista uutuuksista, mutta voi olla, että tulee kauden aikana testattua. Enforceria olen joskus ajatellut myös kokeilla, mutta numeroiden perusteella vaikuttaa vielä vakaammalta kuin Defender.
Tuo uusien mallien testailu on monelle varmaan mielekästä hommaa, itsellä ei oikein tahdo innostus siihen riittää. :(