Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi  (Luettu 46752 kertaa)

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 417
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #240 : 05.02.19 - klo:14:33 »
Lunta. Liikaa lunta. Olen hypistellyt puttereita ja miettinyt, että mitenhän ne kiekot osaavat koriin, kun heittäjällä ei ole enää harmainta aavistustakaan oikeasta puttausliikkeestä. Seuraavista kierroksista radalla tulee varmasti mielenkiintoisia – taidan jättää suosiolla tulokset laskematta. Heittokaluston esittelyssä ollaan päästy viimeiseen kohtaan, pituusdrivereihin.

Välttelin pitkään pituusdrivereilla heittämistä, koska minut oli aivopesty uskomaan, ettei niistä ole hyötyä, ellei väylädriverit lennä säännöllisesti yli 100 metriä. Vaikka väitteen taustalla on hyvä ajatus, ei pituusdrivereilla heittämistä opi kunnolla muuten kuin heittämällä niitä. Joitain lisämetrejä ne ovat jo tuoneet lyhyehköisiin heittomittoihini, ja nyt en enää epäröi niihin tarttumista. Silti kovin montaa mallia en vielä ole ehtinyt testata ja kannankin mukanani tällä hetkellä vain kahta eri mallia. Maksimipituuksia haen alivakaalla Trespassilla kun taas ylivakaa Defender on vastaukseni myrskyihin sekä koviin - ja todennäköisesti epäpuhtaisiin - kämmenheittoihin. Pituusdriverit on kiekoistani ainoa osasto, jossa näen suuremman mahdollisuuden kiekkomallien vaihtumiselle.


Trespassista olin kuullut paljon hyvää ennen kuin ensimmäisen kerran pääsin sitä kokeilemaan. Tutustuessani kiekkoon tarkemmin eli ostettuani muutaman testikappaleen itselleni, kiekon alivakaus pääsi yllättämään – tai siis ihmettelin, miten minunkin hennolla heitollani kiekon saa kääntämään yli, välillä jopa liiaksi. Sopivaa heittokulmaa käyttäen opin kuitenkin käsittelemään herkkää kiekkoa kelvollisesti ja pääsin monesti aivan uusille heittomitoille Trespassin kanssa. Yksi viime kauden parhaista heitoistani oli avaus Sahanmäen väylällä #18, jossa Trespass käytti koko väylän leveyden hyväkseen ja löytyi lopulta muutaman metrin päässä korista. Aina en kuitenkaan osaa lukea tuulta riittävän tarkasti ja kiekko saattaa kääntää yli liiaksi, tai saatan antaa liikaa kulmaa, mutta kiekko ei oikaisekaan tarpeeksi. Näistä huolimatta olen tykännyt Trespassista paljon. Repussa kulkee pari kappaletta, yksi todella alivakaa BioFuzion sekä yksi suorempi Lucid/Fuzion.

Defender täyttää repussani viimeisen paikan ja hoitaa ylivakaan pituusdriverin tehtäviä. Käyttöä ei löydy paljon, sillä nykyiset mallini ovat vielä huimasti ylivakaampia kuin aiemmin omistamani mutta sittemmin puun saavuttamattomiin yläoksiin heittämäni versio, jonka sentään sain lentämään kohtuullisen matkaa suoraan ennen feidiä. Nykyisistä kappaleistani molemmat ovat niin jyriä, että niitä pitää kuluttaa vielä tovi, jotta saan lentoradoista käyttökelpoisemmat. Mukana kulkee yksi kappale, tällä hetkellä Lucid-muovinen.

Pituusdriveriosastolle kaipaisin jotain Trespassin ja Defenderin välistä, hieman Culverin-tyyppistä kiekkoa, joka lentää suoraan ennen luotettavaa feidiä. Voi olla, että kuluneet Defenderit tulevat täyttämään tämän paikan.


Repussa:
BioFuzion/Lucid/Fuzion Trespass x2
Lucid Defender


Pitkään suunnittelemani siirtyminen yhden muoviperheen kiekkoihin on siis toteutunut ja samalla olen saanut mallien määrän karsittua kohtuullisen pieneksi, tarkalleen ottaen 10 malliin. Reppuni sisältö kaudelle 2019 siis vielä kokonaisuudessaan:

Retro Pure x2
Opto Pure x2
Tournament Kannel

Lucid/Fuzion Emac Truth x2
Lucid Verdict
Lucid Justice

Gold/Opto River x2
Gold/Opto Culverin x2
Fuzion Felon

BioFuzion/Lucid/Fuzion Trespass x2
Lucid Defender

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 417
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #241 : 18.02.19 - klo:12:19 »
On tapahtunut jotain käsittämätöntä. Kävin lauantaina pelaamassa frisbeegolfia!

Kerrankin kun oli aikaa ja sää kelvollinen, hurautin Veikkolan metsään treenaamaan - ja perille päästyäni totesin innostukseni olleen jokseenkin turhaa. Tamppasin ensin 20-senttiseen lumihankeen puttipaikan, jossa sitten lämmittelin, ja lähdin reilun vartin puttailun jälkeen kiertämään rataa. Tuskaista oli. Ei niinkään heitot, jotka menivät jotakuinkin niin kuin ajattelinkin tällaisen tauon jälkeen menevän, mutta kun rataa piti käytännössä kävellä muiden aiempia jalanjälkiä pitkin, loppui hommasta hauskuus aika pian. Lopulta jätin muutaman väylän kokonaan pelaamatta ja kiersin radan loppuun. Kengät ja sukat märkänä ajoin kotiin ja päätin jatkaa talvihorrosta.

Katselin vielä sunnuntain viikkokisatarjontaa, mutta tajusin, ettei huvittanut lähteä pelaamaan viikkokisoihin eikä edes itsekseen. Ehkä se innostus sieltä palaa, kunhan radat sulavat parempaan pelikuntoon. Tällä viikolla pitäisi sentään ehtiä hallille. Putterilähärit ja kämmenavaukset ovat jälleen ohjelmassa niin kuin ovat olleet lähes joka kerta kun olen treenaamaan päässyt.

Kisakalenteria olen tutkinut, mutta aika vähänlaisesti mitään kiinnostavaa on vielä tarjolla. Muutaman pientä innostusta herättäneen kisan kohdalla ongelmaksi nousi etäisyys ja aikataulu. Kai tässä turha vielä on huolehtia, mutta tavoite olisi päästä aloittamaan kisakausi huhtikuussa, sitten siitä 1-2 kisaa kuussa lokakuulle asti. Tästä tulisi sellainen kahdeksan-kymmenen kisaa kauden aikana. Viime syksyn kaltaista neljän peräkkäisen kisaviikonlopun rykäystä en kyllä pysty enää suorittamaan, joten toivottavasti saan hajautettua kisoja tällä kaudella paremmin.

Niin, siitä pelaamisesta. Puttityylissä oli selkeitä muutoksia viime kauden aikana varmaan viitisen kertaa, mutta nyt koitan pysytellä tiukemmin yhdessä tyylissä koko kauden ajan. Lauantaina tuntui osuvan ihan kohtuullisesti, vaikka tosiaan kyseessä oli ensimmäiset putit noin kuukauteen. Harjoituskierroksen kohokohta oli ysiväylällä paikaltaan heitetty kakkosavaus EMacilla kuuden metrin putille – että jos se paikaltaan menee, niin kai se menee kesällä sitten ihan vauhdinkin kanssa. Tämä mielessä pitäen kohti seuraavaa treenikertaa.

Poissa Thmz

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 485
  • Profiili
 • Oikea nimi: Thomas Tuovinen
 • Seura: PaKiNa
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #242 : 18.02.19 - klo:18:26 »
Erittäin hyvin avattu repun sisältö. Sieltä löytyi tosiaan se sama aukko, mikä monelta, eli Trespassin ja Defenderin väli. Kannattaa kokeilla Latituden uutuutta, Recoilia. Special Edition-yksilöt olivat hyvin lähellä vakaata Trespassia, mutta lisätyllä feidillä. Opto-muovinen ei halunnut kääntää niin paljoa, mutta feidi oli silti maltillinen. Oman kokemuksen mukaan Defender feidaa kuluneenakin todella reippaasti ja nimenomaan kerää runsaasti metrejä etuviistoon. Kapeampiin ränneihin olenkin suosinut kulunutta Enforceria, koska sen feidi on enemmän putoavampi, eikä se niinkään liidä sinne feidiin samalla tavalla.
Dagger - Suspect - Anchor - Justice - Explorer - Getaway - Pioneer - Fortress - Raider - Defender

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 417
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #243 : 18.02.19 - klo:21:28 »
Kiitoksia vinkistä! Odottelen vielä hieman lisää kokemuksia noista uutuuksista, mutta voi olla, että tulee kauden aikana testattua. Enforceria olen joskus ajatellut myös kokeilla, mutta numeroiden perusteella vaikuttaa vielä vakaammalta kuin Defender.
Tuo uusien mallien testailu on monelle varmaan mielekästä hommaa, itsellä ei oikein tahdo innostus siihen riittää. :(

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 417
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #244 : 22.02.19 - klo:09:00 »
Hallitreenit sujahtivat nopeasti, mutta on tuo tunnin aika silti ihan riittävä. Alkaa siinäkin jo mennä loppupuolella vähän hätäilyksi ja heitot ovat sitten sen mukaisia. Painotin lähäreitä (osa hyviä, osa surkeita) sekä kämmeniä (taso erittäin vaihteleva) ja niiden lisäksi rykäisin muutaman kunnon draivin ihan vaan verestääkseni muistia avauksista. Muutama oivallinen heitto, mutta korkeussäädön kanssa tuntuu olevan hieman ongelmaa. Lisämittaa ei talven lepotauon aikana ole heittoihin tullut – kumma juttu!

Päätin sitten viimekertaisesta mutinasta huolimatta ilmoittautua talvikisoihin mukaan ja huomenna edessä on Tali Ice Bowl -hyväntekeväisyyskisa. En varmaan muuten olisi lähtenyt, mutta kun hyvän asian puolesta niin otetaan samalla nyt katsaus tämänhetkiseen heittokuntoon leikkimielisen kisan merkeissä. Näitä viikkokisoja ja vastaavia oli muutenkin tarkoitus tänä vuonna saada vyölle paljon enemmän kuin aiempina kausina yhteensä, joten kun aikaisin aloittaa niin urakka helpottuu (viikkokisoja taitaa tähän mennessä olla takana huimat kolme). Tali Ice Bowlissa pelataan kaksi kierrosta Talin talvileiskaa, jota en kovin montaa kertaa ole pelannut mutta sen verran, että tiedän korien paikat. Talihan on minulle normaalisti hyvin hankala rata, ja vaikka talvirata on ratana selkeästi helpompi, luulen olosuhteiden kompensoivan vaikeustason minulle lähes samaan luokkaan normaaliradan kanssa. En tiedä tiipaikkojen kuntoa, joten jätetään suosiolla pituusdriverit varastoon ja koitetaan vaan pitää kiekot väylillä ja ukko pystyssä. Puttihan se tässä eniten jännittää, mutta rohkeasti vaan niin eiköhän ne lopulta uppoa.

Kierrosraportteja siis pitkästä aikaa seuraavaksi ja niiden myötä kausi 2019 käyntiin!

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 417
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #245 : 25.02.19 - klo:13:45 »
Hyväntekeväisyyskisa Tali Ice Bowl on minulle kauden ensimmäinen kisa – vaikkei kovin virallinen sellainen – ja luvassa on kaksi kierrosta Talin talvileiskaa melko talvisessa kelissä. Yöllä on tullut pari senttiä lunta, mikä auttaa hieman pitoon, koska kuuleman mukaan alue on edeltävänä päivänä ollut täysin jäässä ja nastoille on edelleen tarvetta: lähes kaikki tiipaikat on kovasta vapaaehtoisten työstä huolimatta jäässä. Olen paikalla vähän turhankin aikaisin mutta pitkähkön odottelun jälkeen selviää, että pelataan lähes normaali talvirata, mutta vain 17 väylää, sillä väylät 13 ja 14 on yhdistetty ja vain autotiet rajaavat OB:n. Miehille luokkia kisassa on kaksi: yli ja alle 900 pdga-ratingin pelaajille omansa, joista pelaan jälkimmäisessä. Lämmittelyputit ovat vaihtelevia, lähärit ihan kelvollisia. Eka kierros alkaa väylältä kaksi.

Tali Ice Bowl 2019 – kierros 1 – 25 osallistujaa luokassa
https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=872147
https://frisbeegolfradat.fi/files/2017/10/tali_helsinki_ratakartta_2017_talvi2.jpg

#2 – Avaan ryhmässä viimeisenä, koko muu porukka heittänyt ohi portista, joten paineita sinänsä ei ole. Pure lähtee aukkoa kohti mutta matalana ja putoaa alas ennen porttia, mutta liukuu nipin napin portista läpi. Neppi korille ja par alkuun kelpaa.

#3 – Pure on taas matala. Lähäri puolesta välistä Purella innostuu vastatuulesta ja leijaa 15m korista oikealle: Kannel olisi ollut parempi kiekkovalinta. Kokeilen kaukaa, kiekko leijuu korin yli noin 7 metriin, paluu alarautaan ja helppo nostotupla. +2

#4 – Pure aukosta suorana puiden läpi ja jatkaa liitoa. Löytyy rinteestä korin oikealta, noin kymppi ylämäkeen korille. Hyvä yritys mutta vähän oikealta ohi, par. +2

#5 – Verdict liian korkealle oikean reunan puuhun, jää rinteeseen. Verdict uudestaan hyvässä hyssessä mutkan ohi ja korin viereen, 3m ja par. +2

#6 – River vasenta kaistaa, kääntää hiukan liian aikaisin yli ja kimpoaa puista keskelle väylää. Neppi korille päin ja muutaman metrin putti sisään, par. +2

#7 – River väylää pitkin mutta aivan liian korkeana, tämähän oli ongelma jo viikolla hallilla. Feidi onneksi maltillinen ja kiekko puiden seassa vasemmalla. Onneksi kori eri paikassa, Kannel lyhyt hysse onnistuu ja menee muutamaan metriin, par. +2

#8 – River ränniin mutta liian vähän hysseä, kääntää liian nopeasti yli ja kimpoaa oikealta puista keskelle väylää. Kannel lähäri kolmeen – neljään metriin ja putti sisään, hyvä par. +2

#9 – Kannel kämmeneltä vasemman kautta, lähtee hieman väpättäen mutta muuten hyvä, tipahtaa korin etupuolelle ja 4-5m putti sisään, birdie. +1

#10 – River väylään melko hyvin, lähes laella ja keskellä. Verdict napakasti mutta ei pääse keskimetsikön läpi, Pure lähäri puiden välistä on hyvä ja muutaman metrin putti sisään, par. +1

#11 – Verdict liian korkea, vähän löysäkin eikä lennä kovin pitkälle. Lerppuyritys noin 15 metristä ei mene, parista metristä par. +1

#12 – River aidan oikeaa puolta kohti, ei käännä yli ja oikealta takaa puhkuva tuuli vie kiekon normaalileiskan korin paikalle. En saa sinne asti kesälläkään ikinä! Neppi alle ja par. +1

#13/14 – Heittopaikka väylän #13 rinteessä noin puolivälissä, pelataan väylän #14 talvikoriin: edessä siis paljon puita. Selkein reitti lienee kämmenflexi mutta en luota osaamiseeni, joten Verdict rystyltä. On liian korkea, oikealle puihin ja alas aika huonosti, korille 30-35m. Justice kaukaa oikean kautta puut kiertäen on ihana: feidaa, skippaa, kierii ja kas, neljän metrin putti. Justicen heittäminen tuntuu välillä huijaamiselta. Par kelpaa. +1

#15 – Emac Truth annukassa ylämäkeen, näyttää liian jyrkältä mutta ilmeisesti tulee onnekkaasti maahan, vajaa viisi metriä korista ja birdie sisään, takaisin nolliin.

#16 – Pure annukka jää lyhyeksi, en uskalla putata vaan neppaan viereen, par.

#17 – Emac Truth korkeana ja ei saa ihan tarpeeksi annukkakulmaa, feidaa väylän vasempaan laitaan. Verdict seuraavaksi, odotan sen feidaavan mutta sepä jatkaa vaan suoraan, joten korista 15-20m oikealla ollaan. Neppi korille ja par.

#18 – Verdict taas liian korkeana, feidaa ajoissa vasempaan. Tässäkään ei OB-vaaraa ja onkin kierroksen helpoin väylä, puolikas yritys korille ja nostopar.

#1 – River väylää pitkin kääntää vähän ajoissa oikealle, kimpoaa kuitenkin puista onnekkaasti metsän reunaan eikä keskelle sitä. Emac Truth annukka on ok mutta väylän oikeassa reunassa taas. Pienehköstä välistä Kannel kämmenneppi noin 25m on kuitenkin riittävän hyvä, 5m paluuputti koriin ja par.


Kierros siis tasan par-tulokseen, mikä yllättää, mutta toki rata oli helpohko nyt kun tuttuja OB-rajoja ei ollut vaan monilla väylillä sai heittää vain sinne päin ja nepata sitten lähärin korille. Tämän seurauksena tulikin vain yksi par-tulosta huonompi. Nollatuloksella ollaan hieman yllättäen alemman luokan kärjessä parin heiton erolla seuraaviin. Rata oli melko liukas, joten valtaosa heitoista heitettiin paikaltaan. Puttia ei juuri tarvittu, suurin osa puteista oli 3-4m lyhyitä tuuppauksia koriin, mutta positiivista toki, että sain ne sisään.

Tauolla sitten hernerokkaa ja näkkäriä naamaan, samalla pelaajapakettiin kuuluneita minejä ihastellen.


Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 417
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #246 : 26.02.19 - klo:14:08 »
Tali Ice Bowlin toiselle kierrokselle lähdetään oman luokan kärjestä ja sää alkaa lämmetä. Aurinko pilkahtelee yhä useammin mutta samalla tuuli tuntuu ajoittain kovemmalta. Lähtöväylä ”kärkikortille” on väylä #6.

Tali Ice Bowl 2019 – kierros 2 – 24 osallistujaa luokassa
https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=872148
https://frisbeegolfradat.fi/files/2017/10/tali_helsinki_ratakartta_2017_talvi2.jpg

#6 – River vasenta kaistaa, on korkea mutta lentää riittävän pitkälle. Lähes korin tasalta vasemmalta reilusta kympistä alamäkeen vain neppi alle, ei huvita puttiralli. Saan leikkimielisiä moitteita mummotuksesta. Par korttiin.

#7 – River sopivan korkuisena mutta tällä kertaa kulma liian suora, kääntää yli metsään oikealle. Kopsahtaa lopussa puuhun. Rinteestä Kannel kämmenellä on hyvä, valuu korin lähelle ja lyhyt putti sisään, par.

#8 – River hysseflippi on erinomainen, paras heittoni tähän väylään ikinä. Menee suoraan, oikaisee, kääntää yli ja feidaa lopuksi korin kohdalla, valuu kuitenkin vähän alaspäin ja löytyy lopulta korista oikealta puupökkelöiden päältä. 4m putti haaralta epätasapainoisesta ja hankalasta asennosta oikealta ohi, par silti hyvä.

#9 – Kannel kämmen on puhdas ja sen verran kovempi, että lentää korista vähän pitkäksi. Löytyy rinteestä korin oikealta, noin 8m ylämäkeen. Haaralta yritys hyvä mutta alarautaan kolisee, nostopar.

#10 – River liian läheltä maan tasaa, näyttää menevän noin 5-10 cm lumen pinnan yläpuolelta mutta menee kuitenkin. Väylän oikeasta reunasta River kevyehkösti, ei ihan väistä keskimetsän puita mutta kimpoaa sentään oikeaan aukealle. Heikko pitkä yritys korille ja nostopar.

#11 – Verdict liikaa oikealle mutta onni onnettomuudessa, että lähtee taas aika korkeana, feidaa noin korin tasalle oikealle noin 6m putille. Hyvä putti sisään ja birdie. -1

#12 – River tekee saman kuin ekalla kierroksella, ei oikaise juurikaan ja painuu pitkälle vasempaan. Neppi korille ja par. -1

#13/14 – Sama heitto kuin viimeksi, Verdict liian korkeana, mutta menee nyt vähän paremmin läpi ja kimpoaa parempaan paikkaan vasemmalle aukealle. Korille noin 15m, riippuvat oksat rajoittavat puttia ja ei mene, par. -1

#15 – Emac Truth annukassa on loivempi kuin viimeksi ja kiertää vasemmalta, ihan ok kuitenkin ja jää noin 8-9m putti. Nyt uskaltaa kokeilla ja sinne heilahtaa keskelle koria, hieno putti. -2

#16 – Pure taas matalana, ei tunnu liitävän ja noin kymppi vielä korille. Satavarmasti neppaan taas vain alle, tai vähän pitkäksi, mutta pienen humoristisen ivan saattelemana par korttiin. Olin luvannut ottaa nämä kevyemmätkin kisat tosissani ja haluan voittaa luokan, kun kerran tässä tilanteessa ollaan ja viime kaudella ei pää kestänyt. -2

#17 – Emac Truth annukassa, nyt pitää kulman ja ollaan melko keskellä väylää. Vältän riskejä enkä heitä oikealta puskan ja puun välistä hysseä, valitsen annukan samalla Emacilla mutta jää lyhyeksi. Noin 20 metriä korille, tässäkin saa taas riskittä kokeilla, mainio yritys kolahtaa oikean puolen rautoihin, parista metristä par korttiin. -2

#18 – Verdict liikaa oikealle, ei feidaa isosti ja korin tasalta jää noin 7-8m putti. Puhdas yritys yläpantaan, olen tosi tyytyväinen puttiin, vaikkei menekään. Par korttiin. -2

#1 – River avaus on hyvä, vaikka ajautuu taas vähän oikealle. Emac Truth annukassa epäonnistuu ja on ehkäpä päivän ensimmäinen pahasti teknisesti epäonnistunut heitto: liian kova, liian korkea ja liikaa sisämutkaan. Onnea on mukana, pomppii vähän läpi ja samasta paikasta lähäri kuin ykköskierroksella. Kannel kämmen jälleen on kelvollinen ja 4-5m putti sisään. -2

#2 – Seuraava paha epäonnistuminen, Pure kolmanteen puuhun vasemmalla mutta ei onneksi kimpoa pahasti metsään. Nyt alkaa vähän jänskättää kisan kannalta, tästä voi tehdä isoa lukua. Kannel kämmeneltä portista vasemmalta ohi. Dropparilta portin edestä neppi korille päin, mutta kimpoaa puusta oikealle noin 6-7m putille. Ei kiva. Putti sentään toimii ja uppoaa, vain tuplabogi ja takaisin nollissa. Kolme peräkkäistä epäonnistunutta heittoa on vähän liikaa.

#3 – Pure pysyy nyt korkeampana mutta ottaa taas tuulesta ja kääntää äkkiä oikealle. Nyt varovainen yritys vajaasta 15 metristä, ei mene ja läheltä nostopar.

#4 – Pure osuu aukkoon ja menee mäen päälle, mistä neppi korille ja par, huh.

#5 – Viimeiseen väylään Verdict niin kuin on harjoiteltu, kova, matala ja suora. Pitää linjan ja feidaa vähän lopussa. Kiekko 4-5m korista etuoikealla, haaralta putti sisään ja lopetus birdieen. -1


Sehän meni sitten oikein hyvin. Voitan luokan toisellakin kierroksella ja näin ollen saan pidettyä ykkössijan. Eihän tämä nyt ihan samanlaista paineen tunnetta antanut kuin viime syksyn kisoissa, mutta jotain sentään. Lopputulos 107 heittoa ja eroa luokassa seuraavaan kuusi heittoa, mikä on hyvä marginaali. Kovemmassakin luokassa olisi päässyt jaetulle 4. sijalle, vaikka toki koko kisan voittajaan eroa jäi vielä seitsemän heittoa.

Hyväntekeväisyyskisasta kun oli kyse niin minien lisäksi kotiin viemisiä ei tule, ja muokatusta radasta johtuen edes Metrix-pisteitä ei kerry, mutta ne eivät jää harmittamaan. Heitto tuntui pääosin hyvältä, vaikka korkeussäätö ei ollutkaan kohdallaan. Äkkiä lähdin jo itsekseni keulimaan, että pakko on olla edessä hyvä kausi, kun tällä treenimäärällä tässä vaiheessa kautta mennään jo näin kovaa! Sitten tajuaa, että muut ovat treenin määrän suhteen ihan samassa tilanteessa ja olihan tuolla vähän onneakin välillä. Silti olen hyvin tyytyväinen, että pelasin kaksi tasalaatuista kierrosta. Kai tämä kannattaa ottaa rohkaisuna sen enempää hehkuttamatta kuin väheksymättä suoritusta.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 169
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #247 : 26.02.19 - klo:17:51 »
Kyllähän voitto on voitto. Ei se sun vika ole jos muut ei ole paikalla.

Yritin tulkita väyliä, mutta muokattuna ei kyennyt.

Onnittelut.

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 417
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #248 : 26.02.19 - klo:19:35 »
Kiitos!

Tuosta ratakartasta voi olla tulkinnassa apuja. Normileiskaan nähden samoja väyliä nopeasti mietittynä 2, 4, 5, 6, 8, 15, 16, 18. Osa toki nyt eri OB-rajoilla tai kokonaan ilman.

Poissa JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 630
  • Profiili
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #249 : 27.02.19 - klo:11:53 »
Onnea voitosta. Kaikkiin treeni ei vaikuta samalla tavalla, mutta määräkin merkkaa ja onhan sulla ennekin ollut vaikeuksia treenata yhtä paljon kuin joidenkin. Siksi laatuun on satsattava, jos et halua tai pysty lisämään treenimäärää. Silloin minimoit eron kauden aikana siitä, mitä tapahtuu himotreenajien määräerosta. Siinä määrin kuin on eroa rajoittaa.

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 417
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #250 : 27.02.19 - klo:14:52 »
Kiitoksia!

Vapaa-aika ei tosiaan ole lisääntynyt, joten harjoittelussa olen enenevässä määrin pyrkinyt keskittymään jokaiseen suoritukseen kunnolla. Treenissäkin on vaan mielestäni vähän sellainen haaste, että ilman, että kokeilet, et voi tietää, mikä treenaustapa sopii itselle parhaiten = vain kokemus antaa vastaukset, ja kokemuksen kerryttäminen vie aikaa. Hidasta hommaa, tämä!

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 417
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #251 : 25.03.19 - klo:14:45 »
Viikonloppuna tuli pelattua. Kävin katsastamassa Varistonniityn ja Veikkolan ratojen kunnot, ja vaikka isot tiet ja niiden vierustat ovat täälläpäin jo sulat, ei radat ole vielä yhtä hyvässä kunnossa. Molemmilla radoilla tiit ovat edelleen lumen tai jään peitossa eikä väylilläkään ole puhdasta kuin ihan muutamissa kohdin. Veikkola oli yllättäen paremmassa kunnossa kuin Varisto, eikä vähiten siitä syystä, että Varistosta puuttui lähes puolet koreista. Tulipa nyt opittua sekin, ettei se siis oikein sovellu talviharjoitteluradaksi.

Molempina päivinä oli melko rapsakka tuuli, joten sitä puolta pelaamisesta tuli treenattua. Varistosta ei jäänyt mitään kerrottavaa, kun rataa ei käytännössä ollut, ja muutenkin tauon jälkeen tuli nyt vähän vain otettua tuntuma kiekkoihin. Kämmenheitoissa ollaan jälleen lähes nollatasolla: vain Kannel lentää kämmeneltä kivasti, mutta esimerkiksi Culverinilla heittomitta on 65 metriä väpättäen ja suuntakin on mitä sattuu. Siinäpä jälleen hallivuoroille treenattavaa.

Veikkolassa päätin sitten pitkästä aikaa kirjata tuloksia ylös ensimmäisistä avauksista pelaten, siinä samalla treeniheittoja tehden. Ykkösellä heti napattu birdie nosti itseluottamusta mutta se olikin sitten lopulta puolet päivän saaliista. Lopputulos +6 oli kelpo tulos olosuhteisiin nähden, jäi vielä muutama lyhyt putti vajaaksi. Puttiin noin muuten tuntuu nyt löytyneen kiva fiilis, ja ajatukset kympin sisältä ovat olleet ”tämä voi mennä” aiemman ”voiko tämä mennä” sijaan. Eihän ne kaikki siis mene – Veikkolassa 82% – mutta nyt jos saan tämän tyylin pidettyä yllä niin rutiini itsessään jo parantanee tuloksia kauden edetessä.

Kevät on tuloillaan, siitä kertoo jo se, että Varistossa pari kiekkoa pilkisti lumen alta esiin, mutta vielä tässä menee viikkoja ennen kuin radat oikeasti ovat nätissä kunnossa. Lähikenttäkin on vielä puoliksi sohjoa, puoliksi vettä, mutta ehkä auringonpaiste sen saattaa ensi viikoksi kuivattaa kokeilukuntoon.
« Viimeksi muokattu: 25.03.19 - klo:14:48 kirjoittanut JaskaT »

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 851
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #252 : 25.03.19 - klo:15:33 »
Skogby ja hanko lilmarssen alkavat olla jo siinä kunnossa että tulevana viikonloppuna siellä on käytännössä väylillä jo melkein kesäkelit.
Skogby muutamien väylien sivussa on vielä enemmänkin lunta mutta aika keväiseltä vaikutti eilen ja sinne kannattaa lähteä tulevana viikonloppuna fiilistelemään. Toki saattaa olla jo ruuhkaista kun Piazza Open lähestyy ja harjoittelijoita alkaa parveilemaan kolmen viikon päästä olevaa kisaa varten. Eilen oli kymmenkunta pikku ryhmää jo liikenteessä samanaikaisesti radalla, joten kausi alkaa heräilemään.

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 417
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #253 : 30.03.19 - klo:18:22 »
Hallivuoro meni kämmenheittoja painottaen, mutta vieläkään ei mitään tasaisuutta ole havaittavissa. Jonkun muun silmää ja vinkkejä kaivattaisiin tähän hommaan mutta kun hallilla en jaksa pystyttää kännykälle jalustaa niin pitää odotella lähikentän kuivumista. Muutama heitto lähtee varsin vaivattomasti 80-85 metriin mutta suurempi osa on väpättäviä lörppöjä, jotka päätyvät noin 70 metrin paikkeille. Rystypuolella heitto toimi kiitettävästi, toivottavasti muistan jatkossakin tehdä taakseviennin täysin olkapäät kohteesta poispäin käännettynä ja heittoliikkeen hitaasti aloittaen. Ilmeisesti kyynärpää pysyy vähän kauempana kropasta tuottaen lisää kierrettä, koska Trespassit eivät käännä aivan yhtä hanakasti yli kuin edeltävinä kertoina.

Huhtikuun häämöttäessä alkaa kisakuume nousta. Kalenteriin onkin nyt löytynyt merkattavaksi muutama kisa, joihin pyrin mukaan – saa nähdä, miten muiden aikataulujen sovitus onnistuu näiden perusteella.

Kivikon Munajahti 19.4. olisi ensimmäisenä listalla, rekisteröityminen on jo sisällä ja nyt odotellaan oman aikataulun vahvistumista. Aiempien lupausten mukaisesti ilmoittauduin MA1-luokkaan, vaikka alemmassakin saisin vielä pelata, mutta nuo syyt on aiemmin käsitelty, joten ei tarvitse mennä enää niihin. Kivikko ratana on tuttu mutta yleisesti ottaen niin helppo, että siellä pitäisi pystyä pelaamaan kovaa tulosta päästäkseni omaan ratingiin: noin vuosi sitten nollatuloksella sain 879 pistettä, eli vähintään pari-kolme alle tulisi pelata per kierros ison kuvan tavoitteeseen yltämiseksi. Tällä hetkellä vaikuttaa haastavalta ja palkintosijoille on MA1-luokassa mahdollisuus vain, jos osallistujamäärä pysyy nykyisessä kolmessa…

Karkkilan Kevätrieha 4.5. muutaman viikon päästä edellisestä olisi vuorossa seuraavana, ilmoittautuminen ei ole vielä auki mutta toivon ehtiväni mukaan – tämä olisi näistä kevään kisoista ehkäpä mielenkiintoisin. Karkkilassa olen käynyt tähän mennessä pelaamassa tasan yhden kerran, jolloin sain kaksi kierrosta alle, mutta mikäli kisaan pääsen, olisi käytävä treenaamassa rataa vielä ainakin kertaalleen ennen h-hetkeä. Radan vaikeustasosta yleisellä tasolla ei ole käsitystä, oma parempi kierros taisi pari kesää sitten olla +8, millä tuskin kovin korkeita pisteitä vielä saadaan. Karkkila yhdistää mukavasti avointa ja teknisempää väylää, joten monipuolisuuden tarve korostuu pelaajissakin.

Susiheitot Nikkilässä 25.5. on myös kiinnostava ja merkattu kalenteriin. Oletan, että rata on sama kuin AM-Tourilla viime vuonna. Sehän oli kauden avauskisani silloin ja pelasin osan väylistä sokkona, muutenkin Nikkilässä olin käynyt heittämässä vain pari kierrosta sitä ennen. Nikkilässäkin rata on helpohko, nollatuloksella vuosi sitten sai 903 pistettä, mikä toki kelpaisi hieman vähemmän tutulta radalta. Lähtökohtana on parantaa yhteistulosta vuodentakaisesta.

Game of Throws 15.6. on viimeinen tällä hetkellä ylös merkkaamistani kisoista. Riutta tuli tutuksi viime kesänä oppaan avustamana ja tänne treenimuistioonkin tuli lyhyt rataesittely kirjattua. Vaikka rata ei ihan suosikkieni joukkoon noussut lähinnä keskiosion liiallisten korkeuserojen vuoksi, voisi kisaaminen olla mielekästä ja lisämaustetta tuo se, että rata on myöhemmin kesällä juniorien SM-kisojen pelipaikka – näkisi, että mitenkä pahasti perässä sitä missäkin kohtaa tullaan. Pelaamani treenikierros meni tulokseen +6 mutta muistelisin mokanneeni muutamia helppoja heittoja, eli varmaan lähemmäs nollaa rata tulisi pystyä pelaamaan.

Näiden lisäksi odotellaan pääsiäismaanantaille alustavasti lupaillun Veikkolan kisan tilannetta, ja kyllähän sinnekin täytyy pyrkiä mukaan, mikäli kisa toteutuu. Sitten vain sormet ristissä jännitetään, että miten moneen oikeasti pääsen ja ehdin mukaan, mutta innostuksen puutteesta ei nyt ainakaan jää kiinni!

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 417
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #254 : 12.04.19 - klo:11:59 »
Viime viikonloppuna treenasin molempina päivinä kiertämällä lauantaina Veikkolan ja sunnuntaina Kirkkonummen radan. Radat alkavat olla kelvollisessa kunnossa, vaikka edelleen jäätä ja lunta on, mutta nyt jo selvisin ilman nastoja loukkaantumatta. Monet tiit ovat jo sulat, joten välillä saa heittää ihan kunnolla. Tärkeimpänä asiana työlistalla näillä ratakierroksilla olen pitänyt putin hinkkaamista kisakuntoon. Vielä en uskalla luvata tason parantuneen, mutta tunne on hyvä. Jännittäähän se toki kisoissa aivan eri lailla.

Veikkolassa pelasin ekoista avauksista tulosta ja siinä harkkaheittojen lomassa meni tuloskierros oikein hyvin. Sain kahdelle uudelle väylälle birdiet, mikä minulle suhteellisen isoilla Veikkolan kierrosmäärillä alkaa olla selkeä merkki siitä, että jotain kehitystä on tapahtunut. Kun vielä C1X-putti oli 92% niin jäi ailahtelevasta kämmenheiton tasosta huolimatta hyvä mieli.

Kirkkonummella alku oli ihan kohtuullinen mutta loppupuoliskolla taisi alkaa väsy painaa, kun lopulta Veikkolan huomattavasti vaikeammalla radalla kierrostulos oli Kirkkonummea parempi. Putin taso lopahti myös 50%:iin vaikka avaukset osuivat lähes samalla prosentilla väylään. En tiedä, miten muuten voisi treenata väsyneenä heittämistä kuin, no, heittämällä niin paljon, ettei enää jaksa, ja sitten koittamalla keskittyä suorituksiin. Parempi toki, jos ei ikinä joudu tilanteeseen, että kisassa pitää väsyneenä heittää. Siinä tietysti pitkän aikavälin valmistava tekeminen on avainroolissa - eipä sitä kisapäivänä enää paljon pysty tuohon vaikuttaa muuten kuin oikealla tankkauksella.

Kisailun halusin päästä aloittamaan huhtikuussa mutta Kivikon Munajahti ei sopinut aikatauluun, ja näin ollen näyttää siltä, että tulessa ollaan ensimmäistä kertaa 4.5. Karkkilassa. Näiden muutaman jäljellä olevan viikon aikana täytyy käväistä ainakin kertaalleen kiertämässä rata huolellisesti, jotta joka väylälle on selkeä suunnitelma ennen kisaa. Radan olen aiemmin kiertänyt kahdesti ja muistan vain pätkiä sieltä täältä.

Hallivuorot päättyvät ensi viikolla mutta en rehellisesti sanottuna jaksanut tällä viikolla sinne lähteä ja kun en ensi viikollakaan pääse, niin nyt siirrytään ulkoharjoitteluun. Kämmenheitot olivat viime viikolla hallilla jo selvästi parempi kuin aiemmin mutta lisää tasaisuutta tarvitaan.