Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Tuplabogeyn rataseikkailut  (Luettu 10292 kertaa)

Poissa Tuplabogey

 • Juniori
 • **
 • Viestejä: 93
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #45 : 21.05.19 - klo:18:08 »
Siitä onkin pitkä aika kun viimeksi sain uuden radan tänne listattua, mutta toivotaan että nyt tulevan kesän aikana saadaan taas paljon uusia ratoja arvosteltua. Talven aikana kävin muutamalla uudella radalla ja parilla talviradalla, mutta ei tehdä niistä nyt arvosteluja, koska olosuhteet talvella on melko huonot kesään verrattuna ja jotkut talviradat eivät ole virallisia ratoja. Eli jatketaan ainoastaan frisbeegolfradat sivuston virallisilla radoilla. Nyt on toukokuu jo lopuillaan ja kaikki radat alkavat olla talven jäljiltä hyvässä ja pelattavassa kunnossa.
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Juniori
 • **
 • Viestejä: 93
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #46 : 21.05.19 - klo:18:12 »
16.5.2019 Halsua
Halsua DiscGolfPark (A1)

Tämän vuoden ensimmäisenä uutena ratana Halsua DiscGolfPark Halsualla. Tosiaan en ole koskaan radalla käynyt aiemmin, mutta olin kuullut paljon hyvää etukäteen radasta, joten päätin käydä testaamassa. Katsoin Metrixistä, että viikkokisat olivat nyt sopivasti perjantai-iltana. Ei haitannut yhtään vaikka matkaa pelipaikoille kertyi 75km, koska sää oli todella hienon keväinen ja lämmin. Rata sijaitsee kuntoilualueella, kuten nykyään lähes kaikki radat. Maasto kuivaa kangasmetsää ja ihan mukavasti löytyy korkeuserojakin. Rata on perustettu vuonna 2016, joten melko uusi rata on kyseessä. Ja koska tämä on DiscGolf Park, niin koreina toimivat tietenkin Discatcherit. Väyliä radalta löytyy 18 kappaletta.

Väylä 1 (Par 3)
89-metrinen suora väylä. Väylä on melko kapea puukuja koko väylän mitan, mutta ympäröivä metsä on melko harvaa, joten jatkoheitot ovat melko helppoja. Vasemmalla puolella on hakattu metsä aukoksi, joten sieltä pystyy heittämään suuren hysseforen tai ison rystyantsan ilman esteitä jos vain käsi riittää. (bogey)

Väylä 2 (Par 3)
75-metrinen hieman vasemmalle kaartuva väylä. Väylä on melko avoin ja korin edessä on ainoastaan muutama puu. Kori sijaitsee hiekkamontun pohjalla, joten jos avaus jää rinteeseen, niin puttaaminen voi olla hankalaa. (par)

Väylä 3 (Par 4)
190-metrinen hieman oikealle kaartuva leveä ja melko avoin par4-väylä. Oikeastaan ainoa haaste avauksessa on väylän oikealla reunalla oleva metsä, joten avaus ei saa kääntyä liian aikaisin, muuten jatkoheittoihin tulee haastetta. Väylä on koko leveydeltään harvaa ja melko nuorta taimikkoa, mutta huonon tuurin sattuessa voivat jatkoheitot olla haastavia, jos kiekko sattuu jäämään juuri männyntaimen taakse. Kori sijaitsee pienen harjanteen laella. (par)

Väylä 4 (Par 3)
65-metrinen oikealle kaartuva väylä. Väylä on melko kapea, mutta korille on kuitenkin melko helppo päästä. Tämä on radan lyhin ja helpoin väylä. (par)

Väylä 5 (Par 4)
170-metrinen oikealle kaartuva väylä par4-väylä. Väylä on oikeastaan täysin samanlainen kuin aiempi par4-väylä (väylä numero 3). Eli oikealla puolella on metsä, joten avaus ei saa kääntää liian aikaisin. Väylällä on pari suurta mäntyä esteenä, mutta se on jo huonoa tuuria jos niihin sattuu osumaan. Vasemmalle ei kannata avauksella joutua, sillä siellä taimikko on siellä korkeampaa ja jatkoheitot siten hankalampia. Kori sijaitsee vasemmalle viettävässä rinteessä, joten puttaaminen on hankalaa. (par)

Väylä 6 (Par 3)
87-metrinen käytännössä suora väylä pururataa pitkin melko jyrkkään ylämäkeen. Väylä on alussa avoin, mutta muuttuu lopussa melko kapeaksi. Kori sijaitsee hieman pururadan vasemmalla puolella. (birdie)

Väylä 7 (Par 3)
72-metrinen aivan pillisuora ja kapea väylä metsässä. Metsä on molemmilla reunoilla melko tiheää, joten tuurivälejä ei juuri korille ole. Oikealla puolella on pieni ja syvä vanha soramonttu, jonne jostain syystä kiekot haluavat mennä. Kori sijaitsee avoimella paikalla. (par)

Väylä 8 (Par 3)
109-metrinen suora ja avoin alamäkiliidätys. Alussa pitää osua noin 5 metrin aukkoon, jonka jälkeen väylä on täysin avoin. Kori sijaitsee pienellä harjanteella ja siihen on todella vaikea saada avausta jämään. Etäisyyden arviointi on todella vaikeaa ja tämä väylä on todella helppo heittää pitkäksi. Todella hyvä väylä. (birdie)

Väylä 9 (Par 3)
Tämän väylän väyläopaste puuttuu kokonaan, joku on ilmeisesti repinyt sen kokonaan irti tolpasta, en ymmärrä miksi näitä paikkoja pitää hajottaa. 83-metrinen suora ja avoin väylä jyrkkään ylämäkeen. Avaus täytyy heittää todella jyrkkään ylöspäin, sillä tiin edessä on kaksi suurta soraharjannetta. Väylän loppupäässä on hieman puita, joten hirveän leveällä linjalla ei korille kuitenkaan pääse. Kori sijaitsee hienosti viettävässä rinteessä, joten puttaaminen on todella jännittävää. Hyvä väylä. (par)

Väylä 10 (Par 3)
81-metrinen suora ja todella kapea väylä jyrkkään alamäkeen. Väylään on pakko osua jos haluaa korille, sillä ympäröivä metsä on todella tiheää. Kori sijaitsee notkon pohjalla tasaisella joten kiekko on helppo saada jäämään korin lähelle. (par)

Väylä 11 (Par 3)
108-metrinen loivasti vasemmalle kaartuva väylä loivaan ylämäkeen. Väylä on melko leveä tämän radan mittapuulla ja ympäröivä metsä on melko harvaa. (par)

Väylä 12 (Par 3)
75-metrinen aika kummallinen väylä. Ensinnäkin väyläopaste on jostain ihmesyystä asennettu ylösalaisin. Toiseksi väylä on aika ihmeen mallinen, korin edessä on puurivi ja mitään selkeää väylää korille ei kyllä ole. Aino vaihtoehto on heittää rystyllä jyrkkä antsa joka feidaa lopussa todella paljon ja täytyy vain toivoa että kiekko löytyy korin läheltä. Oikealla reunalla on myös pari vanhaa sorakuoppaa, jotka vaikeuttavat puttaamista. Radan huonoin väylä, en oikein ymmärrä mitä tällä väylällä on haettu? (birdie)

Väylä 13 (Par 3)
101-metrinen loivasti oikealle kaartuva väylä loivaan alamäkeen pururataa pitkin. Metsä on pururadan molemmilla puolilla melko tiheää, joten on mentävä koko matka pururataa pitkin jos haluaa korille. (par)

Väylä 14 (par 3)
91-metrinen aivan hiukan vasemmalle kaartuva kapeahko väylä tasaisella. Kun pääsee väylän alussa olevien puiden läpi  ja osuu aukkoon ja antaa kiekon hieman feidata vasemmalle, niin kiekko löytyy korin juurelta. Väylällä ei mitään ihmeellistä. (par)

Väylä 15 (Par 3)
80-metrinen suora ja avoin väylä loivaan ylämäkeen. Väylän lopussa muutama suuri mänty suojelemassa koria, jotka täytyy kiertää. (par)

Väylä 16 (Par 3)
74-metrinen oikealle kaartuva kapea väylä. Heti korin takaa alkaa jyrkähkö alamäki, joten pitää varoa, jottei heitä pitkäksi. Hyvä väylä. (par)

Väylä 17 (Par 3)
81-metrinen suora väylä loivaan alamäkeen. Väylän alku on tasaista ensimmäiset 40 metriä, jonka jälkeen alkaa loiva alamäki viimeisen 40 metrin ajaksi. Noin 50 metrin päässä tiistä on kaksi lähekkäin olevaa suurta mäntyä, jotka pitää kiertää haluamaltaan puolelta, tai sitten mennä suoraan niiden välistä. Kori sijaitsee notkelman pohjalla, joten kiekko on vaikea saada jämään korin lähelle. Todella hienosti suunniteltu väylä. (par)

Väylä 18 (Par 4)
171-metrinen loivasti vasemmalle koko matkan kääntyvä par4-väylä. Avaus pitää osua melko kapeaan puukujaan ja se ei saa feidata lopussa kovinkaan paljon. Ympäröivä metsä on melko tiheää, joten väylällä on pysyttävä. Väylän vasen puoli on huomattavasti pahempi paikka kuin oikea puoli, sillä metsä on vasemmalla huomattavasti tiheämpää. Väylä on loppua kohden leveämpi ja metsä harvempaa, joten lähestyminen on helpompi kuin avaus. Väylälle oli ilmeisesti äskettäin tehty hieman muutoksia ja puita oli kaadettu, sillä paikalliset valittivat että väylä on liian kapea ja puusto liian tiheää. Minusta tämä väylä oli todella hyvä nyt.  (bogey)


Lopputulos: -1

Radan paras väylä: Mielestäni väylä 17 on ehdottomasti paras, koska se on hienosti suunniteltu väylä. Väylän keskelle on jätetty kaksi puuta, jotka pitää kiertää tai mennä suoraan läpi kohta koria, joka on notkelmassa. Todella tekninen väylä joka palkitsee jos heitto onnistuu.

Radan maasto on helppokulkuista kuivaa kangasmetsää ja se sopii kaiken tasoisille harrastajille. Kiekot löytyvät helposti, koska aluskasvillisuutta ei ole millään väylällä. Radalla menee ristiin rastiin lenkkeilypolkuja, joten joskus voi joutua hieman varomaan muita alueella liikkujia. Rataa suunniteltaessa on hyvin otettu huomioon myös muut alueen käyttäjät, sillä monellakaan väylällä lenkkipolkuja ei ylitetä, vaan väylät ovat pääsääntöisesti sijoitettu metsän puolelle. Radan heittopaikat olivat erittäin hyvässä kunnossa ja väyläopasteet paikoillaan kahta poikkeusta lukuun ottamatta. Ratakartta löytyy heti parkkipaikan vierestä ja väylille löytää helposti. Siirtymät väylien välissä olivat pääsääntöisesti melko lyhyet, kahta poikkeusta lukuun ottamatta, jossa sai kävellä vähän pidemmälti. Mutta tosiaan seuraavaa väylää ei tarvitse kauaa etsiä, vaikka siirtymillä ei ollutkaan opastenuolia. Väylät olivat monipuolisia ja korkeuserojakin oli radalle saatu ihan hyvin. Muutamat väylät hieman toistivat itseään ja olivat keskenään melko samanlaisia. Radalla oli ainoastaan yksi huono väylä (väylä 12), muuten rata oli todella miellyttävä kokemus. Radalla oli tosiaan 3 kappaletta par4 väyliä, joka on hyvä asia, koska usealla muulla radalla. Pieni miinus tulee myös siitä, että puttikoria ei löytynyt radalta laisinkaan.

Halsua DiscGolfPark on kyllä käymisen arvoinen paikka. Helppokulkuinen ja miellyttävä maasto sopii kaiken kuntoisille harrastajille. Väylillä on tarpeeksi haastetta myös enemmän harrastaneille, mutta ei kuitenkaan liikaa, sillä tämä sopii varsin hyvin myös vasta-alkajille. Melko helppo rata heittää par-tulokseen, monellakaan väylällä ei ole mahdollisuutta suuriin bogey-lukemiin.


Oma rataennätys: -1


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.8
Radan kunto:2.2
Radan toteutus:1.8
Yleisfiilis radasta:1.9

Loppuarvosana: 7.7
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Juniori
 • **
 • Viestejä: 93
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #47 : 02.06.19 - klo:17:12 »
25.5.2019 Vaasa
Ristinummen Frisbeegolfrata (AA1)

Seuraavaksi Vaasassa sijaitseva Ristinummen Frisbeegolfrata. Tutustuminen rataan suoritetaan tänään PDGA-kisan merkeissä, joka ei ole ehkä se kaikkein paras tutustumistapa. Koskaan aiemmin en ole radalla käynyt, mutta joitain videoita olen radalta katsonut Youtubesta, eli aivan sokkona lähdetään tähän kisaan. Rata on melko vanha sillä se on perustettu jo vuonna 2011 ja ilmeisesti sitä on muokattu useampaankin kertaan. Rata on sekoitus puisto- ja metsärataa ja alue on todella komea, sillä siellä sijaitsee myös muutama lampi. Radalla on väyliä 18 kappaletta ja mahdollisuus useampaankin korin paikkaan. Koreina toimivat Discatcherit ja puttikorina ykköstiin läheisyydessä Amexpon kori ”superketjuilla” varustettuna.

Väylä 1 (Par 4)
198-metrinen oikealle kaartuva väylä. Avauksen kanssa pitää olla erittäin tarkkana, sillä keskellä väylää on väylän suuntaisesti syvä veto-oja, joka on kepitetty outiksi. Myös risteävä veto-oja, joka on noin 40 metrin päässä, on outtia. Nämä ojat ovat melko leveitä (noin 4m), joten avaus joutuu todella herkästi outtiin, jos ei ole tarkkana. Väylän sweetspot on myös todella pieni, sillä noin 90 metrin päässä väylä kääntyy oikealla melko kapeaan puukujaan. Kun puukujasta on päästy läpi, väylä nousee melko jyrkästi ylöspäin, mutta on kuitenkin avointa peltoa. Kori on sijoitettu hienosti viettävään rinteeseen, joten puttaaminenkin on jännittävää. Todella hyvä, mutta haastava aloitusväylä. Ensimmäisellä väylällä otetaan heti luulot pois heittäjältä. (bogey)

Väylä 2 (Par 3)
91-metrinen oikealle kaartuva väylä. Kun avauksella pääsee kahden puun muodostaman aukon läpi, niin väylällä ei mitään ihmeellistä. Melko avoin puistoväylä, vaikka kori sijaitsee hieman metsän puolella. (bogey)

Väylä 3 (Par 3)
87-metrinen täysin suora väylä alamäkeen. Väylä on melko kapea koivukuja koko väylän mitan ja sitä vaikeuttaa noin 20 metrin päässä tiistä oleva triplamandoportti. Väylällä on pakko pysyä jos haluaa edes lähelle koria. Jos osuu johonkin koivukujan puista, niin kiekko rollaa aivan varmasti alas jyrkkää rinnettä pitkin, joka on molemmin puolin väylää. Oikealla oleva pyörätie on outtia. (par)

Väylä 4 (Par 4)
178-metrinen täysin suora väylä. Väylä on todella kapea ja molemmin puolin väylää on TODELLA tiheää metsää, joten avauksen kanssa täytyy olla todella tarkkana, sillä metsästä ei pysty jatkoheittoja heittämään kovinkaan pitkälle. Oikealla olevat talojen pihat ovat outtia, mutta sinne ei pitäisi saada kiekkoja menemään, sillä metsä ennen sitä on NIIN tiheää mörriä. Väylän puolessa välissä on kumpare, joka on oikeastaan samalla sweetspot, jonka jälkeen väylä laskee melko paljon alaspäin. Lopussa väylän keskellä on puurivistö ja jatkoheitoilla pitää päättää meneekö niiden oikealta vai vasemmalta puolelta. Kori on sijoitettu viettävään rinteeseen, joten rollaamisvaara on suuri. (par)

Väylä 5 (Par 3)
93-metrinen hieman oikealle kaartuva väylä todella jyrkkään alamäkeen. Väylän oikealla reunalla on valotolppa, joka toimii samalla mandona ja se on kierrettävä vasemmalta puolelta. Väylä on aluksi täysin avointa peltoa, mutta kori sijaitsee metsäsaarekkeessa ja korille johtaa ainoastaan todella kapea kuja. Jos kujaan ei osu, niin putille pääsemisestä ei kannata edes haaveilla. Kori on sijoitettu pienen kumpareen laelle, joten kaukaa ei uskalla puttia edes kokeilla. (par)

Väylä 6 (Par 3)
95-metrinen suora väylä jyrkkään ylämäkeen. Väylä on tämän radan mittapuulla leveä, mutta yhtään sivuun ei saa avaus mennä, sillä korille jää aivan varmasti matkaa todella paljon, sillä mäki on todella jyrkkä. Kori on rinteessä ja jos putti osuu huonosti alarautaan, niin kiekko voi aivan hyvin rollailla jopa 50 metriä mäkeä alas. (birdie)

Väylä 7 (Par 3)
102-metrinen täysin suora väylä alamäkeen. Väylä on koko matkalta kapea ja metsä melko tiheää molemmilla sivustoilla. Keskellä väylää on laakso, jonka jälkeen väylä hieman nousee ylämäkeen. Kori sijaitsee suurehkon kiven takana, joten lähestymisen kanssa saa olla tarkkana. (par)

Väylä 8 (Par 3)
120-metrinen hieman vasemmalle kaartuva väylä loivaan ylämäkeen. Oikealla sivustalla on lampi, jota täytyy varoa, sillä ympäröivien puiden oksat ottavat helposti huonot avaukset alas. Noin 80 metrin päässä on aukko, johon on osuttava, sen jälkeen kori sijaitsee avoimella pellolla. Korin takana on myös noin 15 metrin päässä takaoutti.  (par)

Väylä 9 (Par 5)
Ennen tätä väylää tulee hieman pitempi siirtymä (noin 300m) ja pitää ylittää myös tie. Väylä 9 on 243-metrinen par5-väylä. Väylä alkaa metsän puolelta ja on päästävä melko kapeasta gäpistä ulos avoimelle pellolle. Avaus ei tarvitse olla kovinkaan pitkä, sillä takaoutti vaanii, jo noin 70 metrin päässä. Noin 50 metrin kohdalla väylä kääntyy 90 astetta vasempaan ja jatkuu sen jälkeen noin 150 metriä avointa peltoa pitkin. Jatkoheittojen kanssa saa olla todella tarkkana, sillä nyt outtia on koko oikea reuna ja ojan takana oleva metsä on todella tiheää mörriä ja sieltä ei pääse ulos millään. Tällä avoimella pellolla tuulee myös todella kovaa, joten kiekot kippaavat helposti tai sivutuulella feidaavat vasemmalle pusikkoon. Lopussa väylä kääntyy jälleen 90 astetta vasempaan metsän puolelle kapeaan kujaan, jonka päässä kori sijaitsee. Pellolta on todella vaikea lähestyä koria, jollei ole päässyt heitoilla kujan päähän, josta voi heittää suoran heiton. Oikomaan ei tällä väylällä pääse yhtään, sillä vasemman puolen metsä on myös todella korkeaa. Ehkä paras par 5-väylä, joka on tähän saakka tullut vastaan. (bogey)

Väylä 10 (Par 3)
68-metrinen todella jyrkästi vasempaan kääntyvä väylä. Tämä on radan lyhin väylä, mutta ei todellakaan helpoin. Avaus täytyy saada osumaan todella kapeaan väylään ja kiekko pitää samalla feidata koko ajan vasempaan. Kori sijaitsee avoimella, mutta kapealla pellolla, jota reunustaa jyrkähköt rinteet joka puolella. Korin takana on pudotusta heti noin 3 metriä, joten putin kanssa saa taas olla tarkkana. (bogey)

Väylä 11 (Par 3)
95-metrinen kapea puukuja loivaan alamäkeen. Väylä kaartuu koko ajan hieman oikeaan ja väylää pitkin on pakko mennä koko matkan, sillä ympäröivä metsä on todella tiheää ja siellä on myös paljon suuria siirtolohkareita. Jos kiekko ottaa kickin jotain puusta mihin tahansa suuntaan, niin kuin minulla kävi, niin korille on todella vaikea lähestyä. Korin takana vasemmalla puolella on suuri siirtolohkare, joka joko helopottaa tai vaikeuttaa puttaamista, riippuen kummasta suunnasta korille saapuu. (tuplabogey)

Väylä 12 (Par 3)
82-metrinen suora ja melko kapea väylä ylämäkeen. Keskellä väylää on järkyttävän suuri siirtolohkare, jonka ylitse pitää heittää. Kori sijaitsee jälleen suuren kumpareen päällä ja rollaamisvaara on joka suuntaa. (tuplabogey)

Väylä 13 (Par 4)
140-metrinen vasemmalle kaartuva par4-väylä. Avaus pitää heittää metsän läpi kapeaa väylää pitkin. Noin 80 metrin päässä on mando, joka on kierrettävä oikealta puolelta. Droppari löytyy pellon puolelta noin 60 metrin päässä korista jos mandon sattuu missaamaan. Alun puukuja on todella kapea ja pitää toivoa, ettei kiekko ota mitään kickiä puista mihinkään suuntaan. Sillä melkein on parempi missata mando, kuin jäädä metsän puolelle, sillä mandolta on hyvä mahdollisuus päästä korin alle, väylän alun metsästä ei välttämättä ole mitään asiaa korille edes muutamalla heitolla. Mandon jälkeen väylä kääntyy 90 astetta vasempaan avoimelle pellolle. Kori on taas sijoitettu pienen rinteen reunalle, joten lähestymisen kanssa saa olla taas tarkkana. (par)

Väylä 14 (par 4)
177-metrinen avoin oikealle kaartuva väylä. Väylä on joka suunnalta kepitetty outtikepeille. Noin 90 metrin päässä väylä kaartuu oikealle alamäkeen. Kori sijaitsee pienessä metsäsaarekkeessa. Ennen koria on suuret veto-ojat, jotka ovat myöskin outtia, kulkusiltaa lukuun ottamatta, joten väylän loppuosa on tavallaan saariväylä. Väylä on melko kapea koko matkan ja avoimella pellolla tuulee aina, joten kiekko voi helposti lipsahtaa outtiin. Visuaalisesti todella kaunis ja tekninen väylä. (par)

Väylä 15 (Par 3)
138-metrinen täysin suora väylä avoimella pellolla. Väylä on kierretty kokonaan outtikepeillä ja väylä ei ole kovinkaan levä, joten mitään superdistancea ei pysty ilman riskejä heittämään. Takaoutti vaanii 15 metrin päässä korista ja tuulisella kelillä pitää lähestymisien kanssa olla todella varuillaan. (par)

Väylä 16 (Par 3)
84-metrinen aika ihmeellinen väylä. Tämä on ehdottomasti radan kummallisin ja huonoin väylä. Heti parin metrin päässä tiin edessä on todella lähellä puurivistö ja korille ei ole mitään suoraa linjaa, vaan täytyy valita mistä välistä korille yrittää. Kun puurivistön ohi pääsee, niin kori on kokonaan avoimella pellolla ja täytyy ainoastaan varoa oikealla olevaa outtikeppirivistöä ja vasemmalla olevaa pyörätietä, joka on myös outtia. (par)

Väylä 17 (Par 4)
Tässä välissä tulee taas hieman pitempi siirtymä takaisin sinne mistä aloitettiin, eli ehkä noin 300 metriä ja tien toiselle puolelle. Väylä 17 on 180-metrinen lopussa hieman vasemmalle kaartuva väylä. Avaus heitettään avointa peltoa pitkin alamäkeen ja toivotaan että päästää 120 metrin päääsä olevalle kapealle aukolle, joka johtaa koria kohti. Molemmat sivut on kepitetty outiksi ja myös ennen aukkoa oleva veto-oja on outtia, joten avaus täytyy olla todella tarkka. Aukolta on korille vielä matkaa 60 metriä ja välissä on lampi, joka täytyy ylittää. Kori sijaitsee melko pienessä saaressa ja heti noin 7 metrin päässä korin takana on takaoutti, joten lähestyminen täytyy olla todella tarkka. Radan ehdottomasti hienoin ja paras väylä, tällaisia väyliä tulee liian harvoin vastaan. (tuplabogey)

Väylä 18 (Par 3)
87-metrinen vasemmalle kaartuva väylä. Väylä on melko leveä tämän radan mittapuulla ja täytyy ainoastaan varoa oikealla olevaa lampea, jotta kiekot eivät kippaa sinne. Vasemmalla puolella on metsää, mutta se ei ole kovinkaan tiheää, joten korille voi ihan hyvin päästä vaikka jäisikin avauksella väylän alkupäähän. Kori on hienosti sijoitettu korkean kiven päälle, joten lopussa joutuu puttaamaan korotettuun koriin. (par)


Lopputulos: +9

Radan paras väylä: Väylä 17 ehdottomasti paras väylä ja on yksi parhaista väylistä joita olen koskaan pelannut. Väylä on hyvin suunniteltu ja siinä on oikealla tavalla haastetta. Avauksen täytyy olla takka ”golfheitto” ja jatkoheitolla pitää miettiä, että ottaako riskiä vai ei. Visuaalisesti kaunis väylä ja lopun lammenylitys kruunaa väylän. 10+.

Rata on todella positiivinen yllätys ja tykkäsin radasta todella paljon. Rata on sekoitus metsä- ja puistoväyliä ja väylät olivat monipuolisia. Rata oli haasteellinen ja todella vaikea, ehkä jopa vaikein rata jota olen koskaan pelannut. Tällä radalla pitää pysyä väylällä oikeastaan joka väylällä, jos haluaa hyvän tuloksen. Radalla joutuu myös usealla väylällä seiftaamaan ja todellakin miettimään haluaako riskeerata jonkun lähestymisen tai putin, vai tyytyykö jopa vain bogiin ja yrittää taas seuraavalla väylällä jotain muuta. Myös usealla väylällä joutuu avauksen paikkaa miettimään, että mistä haluaa jatkaa, avausta ei voi siis vain heittää täysiä, sillä outti kutsuu usealla väylällä aivan varmasti. Tällä radalla joutuu siis pelaamaan paljon golf-/sijoitusheittoja, tällaisia heittoja vaativia ratoja pitäisi mielestäni saada lisää perustettua, sillä nämä kehittävät eniten peliä. Oikeastaan tämä rata oli vasta ensimmäinen rata, joka vaatii heittäjältä paljon golf-/sijoitusheittoja , joka on tähän saakka tullut vastaan. Rata oli hienosti hoidettu ainakin tätä kisaa varten, mutta rata vaatii todella paljon hoitoa ja ruohonleikkuuta. Nurmi oli leikattu lyhyeksi ja muutenkin paikat olivat siistissä kunnossa. Siltoja oli rakennettu ojien yli ja portaita suurimpiin nousuihin. Väyläopasteet ja ohjausnuolet olivat kunnossa, seuraavalle väylälle oli aina helppo löytää. Pieni miinus täytyy antaa parista hieman pitemmästä siirtymästä, joissa piti siirtyä noin 300 metriä ja tien toiselle puolelle ja lopussa takaisin, sillä radan väylät sijaitsevat kahdella erillisellä alueella. Radalla oli hieman märkää, joka johtui parin päivän sateesta, mutta luulen että myös kuivemmalla aikaa saattaa osalla radan alueista olla hieman märkää. Tiipaikat ovat erittäin hyvässä kunnossa, ei valittamista. Erityismaininta myös hyvin mietityistä korin sijoituspaikoista, usealla väylällä täytyy todellakin miettiä yrittääkö ajaa tosissaan puttia sisään vai laittaa vain leuka rintaan ja kiekko korin alle.


Yleisesti Ristinummen Frisbeegolrata on todellakin käymisen arvoinen paikka jos kaipaa haasteita ja hienoja maisemia. Sopii hyvin edistyneimmille pelaajille, mutta vasta-alkajien kannattaa välttää rataa, sillä plussaa tulee varmasti ja paljon.


Oma rataennätys: +5


Rata-arvostelu
Radan puitteet:2.2
Radan kunto:2.2
Radan toteutus:2.4
Yleisfiilis radasta:2.3

Loppuarvosana: 9.1
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Juniori
 • **
 • Viestejä: 93
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #48 : 12.06.19 - klo:15:41 »
8.6 kävin Saarijärvellä Halpa Halli Openissa. Ratana toimi Ahvenlampi Frisbeegolf, jossa olin käynyt ensimmäisen kerran viime syksynä 24.9.2018. Rata oli ennen 20-väyläinen, mutta nyt radalle oli tehty muutoksia ja rata on nyt 21-väyläinen.
Vanha väylä 5, oli muokattu par 4 väylästä Par 3-väyläksi ja vanhan (par 4)-väylän koriin pelattiin nyt toinen par 4-väylä, jonka avauspaikka oli nyt aivan eri paikassa kuin ennen. Nykyinen väylä 5 ei ole läheskään yhtä hyvä kuin se vanha par 4-versio, mutta ilmeisesti muutos oli pakko tehdä sillä lähelle rakennetaan kartingradan parkkipaikka. Myös vanha väylä 7 oli poistettu kokonaan käytöstä ja se on kyllä harmi, sillä se oli todella loistava väylä. Tilalle on tehty eri paikkaan 80-metrinen puukuja väylä, joka ei läheskään niin hyvä väylä.
Harmi että radalle oli tehty muutoksia, sillä vanhat väylät olivat huomattavasti parempia kuin nämä nykyiset, tästä johtuen radan pisteet hieman heikkenivät ja rata putosi alemmaksi taulukossa :(
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Juniori
 • **
 • Viestejä: 93
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #49 : 15.06.19 - klo:12:14 »
13.6.2019 Kauhava
Kitkan frisbeegolfrata (AA1)

Kitkan frisbeegolfrata Kauhavalla tai siis entisessä Kortesjärven kunnassa. Rata on perustettu vuonna 2013 Kitkan ulkoilualueelle/pururadalla ja radan maasto on hyvin vaihtelevaa. Rata on itselle jälleen täysin uusi tuttavuus, paljon hyvää olen kuullut radasta, niin päätin lähteä testaamaan millainen rata on kyseessä. Radalla on 18 väylää ja koreina toimivat Amexpon korin tapaiset korit, mutta en ole varma onko nämä Amexpot, sillä korit sylkevät kiekkoja ulos vielä enemmän kuin Amexpot.

Väylä 1 (Par 3)
Suora 104-metrinen väylä avoimella ja tasaisella. Koko väylä mennään leveää pururataa pitkin ja väylällä ei ole mitään esteitä lukuun ottamatta korin edessä olevia muutamaa puuta. (par)

Väylä 2 (Par 3)
120-metrinen suora väylä levää pururataa pitkin, nousua korille tulee 13 metriä. Keskellä pururataa on muutama valotolppa, jotka pitää kiertää, jotta korille voi päästä. Ympäröivä metsä on todella tiheää, joten jos sinne joutuu, niin jatkoheitot ovat hankalia. (bogey)

Väylä 3 (Par 3)
87-metrinen melko tiukkaan vasemmalle kaartuva väylä. Oikeastaan ainoa este väylällä on massiivinen näkötorni, joka pitää kiertää oikealta puolelta. Puusto on todella harvaa ja kori sijaitsee avoimella kalliolla. (birdie)

Väylä 4 (Par 4)
161-metrinen suora väylä alamäkeen pururataa pitkin. Väylä on leveä ja pururataa ympäröivä metsä harvaa, joten jatkoheitot ovat melko simppeleitä. (par)

Väylä 5 (Par 3)
126-metrinen suora väylä pururataa pitkin. Väylä nousee hieman koko ajan, joten korille pääsemiseksi tarvitaan todella pitkä heitto. Ennen koria on suuria kiviä, joten lähestyminen voi olla hankalaa. Aika vaikea väylä pirkottaa. (bogey)

Väylä 6 (Par 3)
90-metrinen oikeastaan suora väylä loivaan alamäkeen pururataa pitkin. Kori on lopussa hieman oikealla metsän puolella. Korille ei pääse suoralla heitolla sillä korin edessä on puita todella tiheässä. Todella hieno väylä. (par)

Väylä 7 (Par 4)
173-metrinen vasemmalle kaartuva väylä loivaan alamäkeen jälleen pururataa pitkin. Sisäkurvista pääsee hieman oikaisemaan, sillä metsä on melko harvaa vasemmalla puolella ja korille löytyy melko hyvin reittejä jatkoheittoja ajatellen. Kori on hienosti sijoitettu rinteeseen, joten puttaaminen on haastavaa, jos heittää lähestymisen pitkäksi. (par)

Väylä 8 (Par 4)
113-metrinen loivasti lopussa oikealle kaartuva väylä pururataa pitkin pieneen ylämäkeen. Väylä on melko avoin koko matkan ja siksi en ymmärrä miksi tämä on Par 4-väylä, sillä radalla on paljon vaikeampia ja pitempiä par 3-väyliä. En ymmärrä mitä tässä on ajateltu, todella helppo väylä ottaa birdie. (birdie)

Väylä 9 (Par 3)
75-metrinen suora väylä, tai oikeastaan ei ole mitään väylää. Kori näkyy tiille ja edessä on melko matalaa metsää, joten pitää heittää vain puiden yli, sillä tälle väylälle ei ole raivattu mitään reittiä korille. Kori sijaitsee vielä laavun takana, joten kannatta varoa, ettei ole porukkaa paistamassa makkaraa. Ylivoimaisesti radan surkein väylä. (bogey)

Väylä 10 (Par 3)
89-metrinen loivasti vasempaan kaartuva väylä pururataa pitkin pieneen alamäkeen. Ympäröivä metsä on erittäin tiheää. (par)

Väylä 11 (Par 3)
62-metrinen todella jyrkästi oikealle kaartuva väylä alamäkeen pururataa pitkin. Laskua korille tulee 7 metriä. Väylän oikeassa reunassa on mando, joka on kierrettävä vasemmalta puolelta, mutta se ei vaikuta mitenkään heittolinjaan ja jos mandon missaa, niin droppari löytyy hieman alempaa. Vasemmalla reunalla on myös ajotie, joka on outtia, joten heiton täytyy olla todella tarkka. Kämmenheitto ei oikein taitu tähän väylään, vaan oikealle liitävä putteriantsa on oikeastaan ainoa heitto, jolla voi päästä suoraan korille. Yllättävän hyvä väylä, vaikka ensiksi kun saavuin tiille, niin ajattelin että tässä ei ole mitään järkeä. (par)

Väylä 12 (Par 3)
99-metrinen oikealle kaartuva väylä ylämäkeen pururataa pitkin. Oikealla sisäkurvissa on muutama puu jotka pitää väistää. Kiekko ei saa feidata vasemmalle metsään, sillä siellä on melko jyrkkä rinne ja metsä on todella tiheää ja tästä johtuen lähestyminen on hankalaa. (par)

Väylä 13 (Par 3)
62-metrinen jyrkästi oikealle kaartuva väylä. väylän oikeassa reunassa on mandopuu, joka on kierrettävä vasemmalta puolelta ja jälleen jos mandon missaa, niin droppari löytyy mandon läheisyydestä. Oikealla reunalla olevaa ”eräkämppää” kannattaa myös varoa. (par)

Väylä 14 (par 3)
97-metrinen väylä jyrkkään alamäkeen, laskua korille tulee 13 metriä. Väylä on alussa avointa rinnettä, kori sijaitsee metsäsaarekkeessa, joten korille kannattaa kiertää vasemmalta puolelta. Hieno väylä. (birdie)

Väylä 15 (Par 3)
64-metrinen suora väylä jyrkkään ylämäkeen, nousua korille tulee 13 metriä. Tiin oikealla puolella on suuri kuusi, joka estää helpon hysseheiton oikealta puolelta. Väylä vasen reuna on metsää, mutta oikea puoli on avointa rinnettä. Kori on sijoitettu viettävään rinteeseen. (birdie)

Väylä 16 (Par 3)
131-metrinen täysin avoin väylä alamäkeen, laskua korille tulee 17 metriä, joten mitään superkättä ei korille pääsemiseksi tarvita. Tämä on hieman hassusti suunniteltu väylä sillä kori sijaitsee 17 väylän tiipaikan takana, joten pitää katsoa, ettei osu muihin heittäjiin. Tämä voisi olla aivan hyvin vähän lyhempi väylä, silloin ei tarvitsisi heittää toisen väylän tiipaikan ylitse. (par)

Väylä 17 (Par 3)
93-metrinen suora väylä avoimella. Väylällä pitää heittää ajotien ylitse, joka on myös outtia. Kannattaa siis varoa autoilijoita. Kori on sijoitettu jyrkän penkereen reunalle, joka vaikeuttaa puttaamista. (par)

Väylä 18 (Par 3)
94-metrinen suora ja täysin väylä kentän/parkkipaikan ylitse. Kori sijaitsee metsän reunassa ja molemmilla puolilla on ojat, jotka ovat täynnä vettä, joten pitkäksi ei kannata heittää. (bogey)


Lopputulos: 0

Radan paras väylä: Radalla ei oikeastaan ole yhtään selkeää parasta väylää, mutta jos joku pitää valita, niin sitten se on väylä 14. Tällä väylällä on paljon korkeuseroa ja se eroaa muista radan metsäväylistä.


Kitkan frisbeegolfradalla on puitteet hyvässä kunnossa. Kaikki tiipaikat olivat suorassa, eikä ollut mitään painaumia tms., toki omaan makuun tiit olisivat saaneet olla hieman pidemmät. Rata sijaitsee kuivassa kangasmetsässä ja kallioilla, joten kengätkin pysyvät mukavasti kuivana. Myös väylät olivat hyvin raivattuja ja mitään puskia eikä aluskasvillisuutta ollut juurikaan. Ratakartta löytyy taukorakennuksen seinästä ja jokaisen väylän väyläopasteet olivat ajan tasalla. Seuraavalle väylälle oli aina helppo suunnistaa, sillä siirtymät olivat todella lyhyitä, oikeastaan seuraava tiipaikka löytyi heti viimeistään 50 metrin päästä edellisestä korista. Väylille oli todella hyvin saatu korkeuseroja ja suurin osa väylistä oli erinomaisesti suunniteltu. Maasto ja maisemat olivat hienoja, välillä tulikin mieleen että voisi aivan hyvin olla Lapissa. Väylät menevät pääosin pururataa pitkin, joten jos alueella on muita liikkujia, niin kannattaa olla varuillaan. Kun itse olin rataa kiertämässä, niin alueella ei ollut ketään muita ja oli täysin hiljaista koko ajan, ainoastaan peuran jälkiä oli joka paikassa. Ensimmäiset seitsemän väylää olivat todella hyviä ja mitenkin, että tämähän on yksi parhaista radoista. Mutta sitten väylät alkoivat hieman toistaa itseään ja väylän 8 par lukema aiheutti itselle ihmetystä ja seuraava väylä 9 oli todella huono. Väylä 16 oli suunniteltu ihmeellisesti, sillä piti heittää toisen väylä tiipaikan ylitse. Väyliltä 17 ja 18 oli ilmeisesti loppunut tila kesken ja ne oli sijoitettu aika ihmeellisesti parkkipaikan/tien läheisyyteen ja toisella väylällä piti heittää jopa ajotien ylitse. Myös radan koreista täytyy antaa miinusta, sillä ne sylkivät TODELLA paljon putteja ulos, joka syö aina pois fiilistä. Uudet paremmat korit radalle niin hyvä tulee. Suurin osa radan väylistä on todella haastavia ja pikkoja ei tule todellakaan liikaa. Väylät ovat oikeastaan sellaisia että ne on melko helppo pelata par:iin, mutta melko hankalia pirkottaa.

Yleisesti Kitkan frisbeegolfrata on aivan hyvä metsärata ja maasto/maisemat ovat hienot ja rauhalliset. Eli jos alueella liikkuu, niin ehdottomasti kannattaa käydä rata testaamassa.


Oma rataennätys: 0


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.6
Radan kunto:2.1
Radan toteutus:1.7
Yleisfiilis radasta:1.8

Loppuarvosana: 7.2
« Viimeksi muokattu: 15.06.19 - klo:14:46 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Juniori
 • **
 • Viestejä: 93
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #50 : 15.06.19 - klo:14:45 »
13.6.2019 Kauhava
PowerPark Frisbeegolf (C3)

PowerPark Frisbeegolf Kauhavalla tai entisessä Alahärmän kunnasssa. Kuten nimestäkin voi päätellä, niin rata sijaitsee huvipuiston läheisyydessä. Rata on perustettu vuonna 2015 ja väyliä sieltä löytyy 9 kappaletta. Koreina toimivat Prodigyn korit. Rata on perustettu ehkä hieman enemmän palvelemaan huvipuiston karavaanarialueella yöpyjiä kuin satunnaisia käyttäjiä, mutta rata on silti ilmainen kaikille, vaikka onkin näin palvelukeskuksen läheisyydessä.

Väylä 1 (Par 3)
Suora ja kapea 34-metrinen metsäväylä ylämäkeen.  Tiilaatikon koko on 1x1 metri, joka ei haittaa kun väylä on näin lyhyt. (birdie)

Väylä 2 (Par 3)
53-metrinen suora ja täysin avoin väylä nurmikentällä. Tiilaatikon koko on 1x1 metri, joka ei haittaa kun väylä on näin lyhyt. (birdie)

Väylä 3 (Par 3)
81-metrinen suora ja avoin väylä nurmikentällä. Ainut este väylällä on suuri ja tiheä pensas noin 20 metrin päässä tiistä, joka pitää kiertää haluamaltaan puolelta. Tiilaatikon koko on 1x1 metri, joten näin pitkällä väylällä ei pysty vauhdilla heittämään. (par)

Väylä 4 (Par 3)
103-metrinen suora ja avoin väylä nurmikentällä. Ainut asia jota pitää varoa, on väylän oikealla puolella oleva tiheä pusikko. Jälleen tiilaatikon koko vaikeuttaa huomattavasti avausta. (par)

Väylä 5 (Par 4)
173-metrinen Par 4-väylä avoimella. Avaus pitää heittä ojan yli avoimelle kentälle, tämä sama oja toimii koko matkan vasemmalla reunalla outtina. Kori avoimella pellolla, jossa tuulee varmasti aina. Ja jälleen sama ongelma tiipaikka aivan liian pieni, paljon parempi olisi heittää pelkältä nurmelta. (par)

Väylä 6 (Par 3)
34-metrinen täysin avoin väylä karavaanarialueen keskellä. Tiilaatikon koko on jälleen 1x1 metri. (birdie)

Väylä 7 (Par 3)
49-metrinen suora väylä. Väylällä on porttimando, joka muodostuu ”tuulimyllystä” vasemmalla ja oikealla olevasta puskasta. Ei dropparia. Tiilaatikon koko on jälleen 1x1 metri. (birdie)

Väylä 8 (Par 3)
51-metrinen suora ja täysin avoin väylä karavaanarialueella. Väylällä pitää ylittää kaksi asfalttitietä. (birdie)

Väylä 9 (Par 3)
44-metrinen suora väylä. Väylän reunoilla pari puskaa, muuten ei mitään ihmeellistä. (birdie)


Lopputulos: -6

Radan paras väylä: Paras väylä oli väylä numero 1, sillä se muistutti ehkä eniten frisbeegolfväylää, vaikka olikin vain 34 metriä pitkä. Tällä väylällä ei myöskään se todella pieni tiilaatikon koko haitannut heittämistä.

Rata tosiaan ei ole tarkoitettu satunnaisille kävijöille vaan enemmänkin karavaanarialueen yöpyjille illanvietoksi. Rata ei tarjoa oikeastaan mitään haastetta vaan on enemmänkin rentoa nakkelua. Väyläopasteet ovat erinomaisessa kunnossa, mutta muutamaa aloituspaikkaa sai hieman etsiä, koska ne olivat karavaanarialueen keskellä numrmikolla. Tiipaikat olivat kaikilla väylillä AIVAN liian pienet, olisi huomattavasti parempi jos niitä ei olisi ollenkaan ja voisi heittää vain nurmelta. Pitkillä väylillä tiin koko tuotti suuresti pään vaivaa, sillä ne oli vielä nostettu maasta ylös 20 sentin korkeuteen, joten vauhdinotto on täysin mahdotonta. Rata todella hyvässä kunnossa, ruoho oli juuri leikattu ja paikat siistit, kuten koko muukin huvipuiston alue. Korit olivat todella hyvät ja niistä huomasi, että rata ei ole ollut kovinkaan kovalla käytöllä. Osa väylistä oli hieman vaarallisesti keskellä karavaanarialuetta, eli ruuhka aikaan luultavasti radalla ei pysty oikeastaan heittelemään ollenkaan, tai näin ainakin luulen. Yhtä väylää lukuun ottamatta kaikki väylät sijaitsevat tasaisella nurmialueella, joten mitään suurta vaihtelua ei ole luvassa.


Yleisesti PowerPark frisbeegolf menettelee jos kaipaa illanviettoa kavereiden kanssa ja on muutenkin yöpymässä huvipuiston alueella, mutta muussa tapauksessa radalle ei kannata vaivautua.


Oma rataennätys: -6


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.0
Radan kunto:2.2
Radan toteutus:0.6
Yleisfiilis radasta:0.6

Loppuarvosana: 4.4
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)