Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Tuplabogeyn rataseikkailut  (Luettu 13549 kertaa)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 110
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #45 : 21.05.19 - klo:18:08 »
Siitä onkin pitkä aika kun viimeksi sain uuden radan tänne listattua, mutta toivotaan että nyt tulevan kesän aikana saadaan taas paljon uusia ratoja arvosteltua. Talven aikana kävin muutamalla uudella radalla ja parilla talviradalla, mutta ei tehdä niistä nyt arvosteluja, koska olosuhteet talvella on melko huonot kesään verrattuna ja jotkut talviradat eivät ole virallisia ratoja. Eli jatketaan ainoastaan frisbeegolfradat sivuston virallisilla radoilla. Nyt on toukokuu jo lopuillaan ja kaikki radat alkavat olla talven jäljiltä hyvässä ja pelattavassa kunnossa.
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 110
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #46 : 21.05.19 - klo:18:12 »
16.5.2019 Halsua
Halsua DiscGolfPark (A1)

Tämän vuoden ensimmäisenä uutena ratana Halsua DiscGolfPark Halsualla. Tosiaan en ole koskaan radalla käynyt aiemmin, mutta olin kuullut paljon hyvää etukäteen radasta, joten päätin käydä testaamassa. Katsoin Metrixistä, että viikkokisat olivat nyt sopivasti perjantai-iltana. Ei haitannut yhtään vaikka matkaa pelipaikoille kertyi 75km, koska sää oli todella hienon keväinen ja lämmin. Rata sijaitsee kuntoilualueella, kuten nykyään lähes kaikki radat. Maasto kuivaa kangasmetsää ja ihan mukavasti löytyy korkeuserojakin. Rata on perustettu vuonna 2016, joten melko uusi rata on kyseessä. Ja koska tämä on DiscGolf Park, niin koreina toimivat tietenkin Discatcherit. Väyliä radalta löytyy 18 kappaletta.

Väylä 1 (Par 3)
89-metrinen suora väylä. Väylä on melko kapea puukuja koko väylän mitan, mutta ympäröivä metsä on melko harvaa, joten jatkoheitot ovat melko helppoja. Vasemmalla puolella on hakattu metsä aukoksi, joten sieltä pystyy heittämään suuren hysseforen tai ison rystyantsan ilman esteitä jos vain käsi riittää. (bogey)

Väylä 2 (Par 3)
75-metrinen hieman vasemmalle kaartuva väylä. Väylä on melko avoin ja korin edessä on ainoastaan muutama puu. Kori sijaitsee hiekkamontun pohjalla, joten jos avaus jää rinteeseen, niin puttaaminen voi olla hankalaa. (par)

Väylä 3 (Par 4)
190-metrinen hieman oikealle kaartuva leveä ja melko avoin par4-väylä. Oikeastaan ainoa haaste avauksessa on väylän oikealla reunalla oleva metsä, joten avaus ei saa kääntyä liian aikaisin, muuten jatkoheittoihin tulee haastetta. Väylä on koko leveydeltään harvaa ja melko nuorta taimikkoa, mutta huonon tuurin sattuessa voivat jatkoheitot olla haastavia, jos kiekko sattuu jäämään juuri männyntaimen taakse. Kori sijaitsee pienen harjanteen laella. (par)

Väylä 4 (Par 3)
65-metrinen oikealle kaartuva väylä. Väylä on melko kapea, mutta korille on kuitenkin melko helppo päästä. Tämä on radan lyhin ja helpoin väylä. (par)

Väylä 5 (Par 4)
170-metrinen oikealle kaartuva väylä par4-väylä. Väylä on oikeastaan täysin samanlainen kuin aiempi par4-väylä (väylä numero 3). Eli oikealla puolella on metsä, joten avaus ei saa kääntää liian aikaisin. Väylällä on pari suurta mäntyä esteenä, mutta se on jo huonoa tuuria jos niihin sattuu osumaan. Vasemmalle ei kannata avauksella joutua, sillä siellä taimikko on siellä korkeampaa ja jatkoheitot siten hankalampia. Kori sijaitsee vasemmalle viettävässä rinteessä, joten puttaaminen on hankalaa. (par)

Väylä 6 (Par 3)
87-metrinen käytännössä suora väylä pururataa pitkin melko jyrkkään ylämäkeen. Väylä on alussa avoin, mutta muuttuu lopussa melko kapeaksi. Kori sijaitsee hieman pururadan vasemmalla puolella. (birdie)

Väylä 7 (Par 3)
72-metrinen aivan pillisuora ja kapea väylä metsässä. Metsä on molemmilla reunoilla melko tiheää, joten tuurivälejä ei juuri korille ole. Oikealla puolella on pieni ja syvä vanha soramonttu, jonne jostain syystä kiekot haluavat mennä. Kori sijaitsee avoimella paikalla. (par)

Väylä 8 (Par 3)
109-metrinen suora ja avoin alamäkiliidätys. Alussa pitää osua noin 5 metrin aukkoon, jonka jälkeen väylä on täysin avoin. Kori sijaitsee pienellä harjanteella ja siihen on todella vaikea saada avausta jämään. Etäisyyden arviointi on todella vaikeaa ja tämä väylä on todella helppo heittää pitkäksi. Todella hyvä väylä. (birdie)

Väylä 9 (Par 3)
Tämän väylän väyläopaste puuttuu kokonaan, joku on ilmeisesti repinyt sen kokonaan irti tolpasta, en ymmärrä miksi näitä paikkoja pitää hajottaa. 83-metrinen suora ja avoin väylä jyrkkään ylämäkeen. Avaus täytyy heittää todella jyrkkään ylöspäin, sillä tiin edessä on kaksi suurta soraharjannetta. Väylän loppupäässä on hieman puita, joten hirveän leveällä linjalla ei korille kuitenkaan pääse. Kori sijaitsee hienosti viettävässä rinteessä, joten puttaaminen on todella jännittävää. Hyvä väylä. (par)

Väylä 10 (Par 3)
81-metrinen suora ja todella kapea väylä jyrkkään alamäkeen. Väylään on pakko osua jos haluaa korille, sillä ympäröivä metsä on todella tiheää. Kori sijaitsee notkon pohjalla tasaisella joten kiekko on helppo saada jäämään korin lähelle. (par)

Väylä 11 (Par 3)
108-metrinen loivasti vasemmalle kaartuva väylä loivaan ylämäkeen. Väylä on melko leveä tämän radan mittapuulla ja ympäröivä metsä on melko harvaa. (par)

Väylä 12 (Par 3)
75-metrinen aika kummallinen väylä. Ensinnäkin väyläopaste on jostain ihmesyystä asennettu ylösalaisin. Toiseksi väylä on aika ihmeen mallinen, korin edessä on puurivi ja mitään selkeää väylää korille ei kyllä ole. Aino vaihtoehto on heittää rystyllä jyrkkä antsa joka feidaa lopussa todella paljon ja täytyy vain toivoa että kiekko löytyy korin läheltä. Oikealla reunalla on myös pari vanhaa sorakuoppaa, jotka vaikeuttavat puttaamista. Radan huonoin väylä, en oikein ymmärrä mitä tällä väylällä on haettu? (birdie)

Väylä 13 (Par 3)
101-metrinen loivasti oikealle kaartuva väylä loivaan alamäkeen pururataa pitkin. Metsä on pururadan molemmilla puolilla melko tiheää, joten on mentävä koko matka pururataa pitkin jos haluaa korille. (par)

Väylä 14 (par 3)
91-metrinen aivan hiukan vasemmalle kaartuva kapeahko väylä tasaisella. Kun pääsee väylän alussa olevien puiden läpi  ja osuu aukkoon ja antaa kiekon hieman feidata vasemmalle, niin kiekko löytyy korin juurelta. Väylällä ei mitään ihmeellistä. (par)

Väylä 15 (Par 3)
80-metrinen suora ja avoin väylä loivaan ylämäkeen. Väylän lopussa muutama suuri mänty suojelemassa koria, jotka täytyy kiertää. (par)

Väylä 16 (Par 3)
74-metrinen oikealle kaartuva kapea väylä. Heti korin takaa alkaa jyrkähkö alamäki, joten pitää varoa, jottei heitä pitkäksi. Hyvä väylä. (par)

Väylä 17 (Par 3)
81-metrinen suora väylä loivaan alamäkeen. Väylän alku on tasaista ensimmäiset 40 metriä, jonka jälkeen alkaa loiva alamäki viimeisen 40 metrin ajaksi. Noin 50 metrin päässä tiistä on kaksi lähekkäin olevaa suurta mäntyä, jotka pitää kiertää haluamaltaan puolelta, tai sitten mennä suoraan niiden välistä. Kori sijaitsee notkelman pohjalla, joten kiekko on vaikea saada jämään korin lähelle. Todella hienosti suunniteltu väylä. (par)

Väylä 18 (Par 4)
171-metrinen loivasti vasemmalle koko matkan kääntyvä par4-väylä. Avaus pitää osua melko kapeaan puukujaan ja se ei saa feidata lopussa kovinkaan paljon. Ympäröivä metsä on melko tiheää, joten väylällä on pysyttävä. Väylän vasen puoli on huomattavasti pahempi paikka kuin oikea puoli, sillä metsä on vasemmalla huomattavasti tiheämpää. Väylä on loppua kohden leveämpi ja metsä harvempaa, joten lähestyminen on helpompi kuin avaus. Väylälle oli ilmeisesti äskettäin tehty hieman muutoksia ja puita oli kaadettu, sillä paikalliset valittivat että väylä on liian kapea ja puusto liian tiheää. Minusta tämä väylä oli todella hyvä nyt.  (bogey)


Lopputulos: -1

Radan paras väylä: Mielestäni väylä 17 on ehdottomasti paras, koska se on hienosti suunniteltu väylä. Väylän keskelle on jätetty kaksi puuta, jotka pitää kiertää tai mennä suoraan läpi kohta koria, joka on notkelmassa. Todella tekninen väylä joka palkitsee jos heitto onnistuu.

Radan maasto on helppokulkuista kuivaa kangasmetsää ja se sopii kaiken tasoisille harrastajille. Kiekot löytyvät helposti, koska aluskasvillisuutta ei ole millään väylällä. Radalla menee ristiin rastiin lenkkeilypolkuja, joten joskus voi joutua hieman varomaan muita alueella liikkujia. Rataa suunniteltaessa on hyvin otettu huomioon myös muut alueen käyttäjät, sillä monellakaan väylällä lenkkipolkuja ei ylitetä, vaan väylät ovat pääsääntöisesti sijoitettu metsän puolelle. Radan heittopaikat olivat erittäin hyvässä kunnossa ja väyläopasteet paikoillaan kahta poikkeusta lukuun ottamatta. Ratakartta löytyy heti parkkipaikan vierestä ja väylille löytää helposti. Siirtymät väylien välissä olivat pääsääntöisesti melko lyhyet, kahta poikkeusta lukuun ottamatta, jossa sai kävellä vähän pidemmälti. Mutta tosiaan seuraavaa väylää ei tarvitse kauaa etsiä, vaikka siirtymillä ei ollutkaan opastenuolia. Väylät olivat monipuolisia ja korkeuserojakin oli radalle saatu ihan hyvin. Muutamat väylät hieman toistivat itseään ja olivat keskenään melko samanlaisia. Radalla oli ainoastaan yksi huono väylä (väylä 12), muuten rata oli todella miellyttävä kokemus. Radalla oli tosiaan 3 kappaletta par4 väyliä, joka on hyvä asia, koska usealla muulla radalla. Pieni miinus tulee myös siitä, että puttikoria ei löytynyt radalta laisinkaan.

Halsua DiscGolfPark on kyllä käymisen arvoinen paikka. Helppokulkuinen ja miellyttävä maasto sopii kaiken kuntoisille harrastajille. Väylillä on tarpeeksi haastetta myös enemmän harrastaneille, mutta ei kuitenkaan liikaa, sillä tämä sopii varsin hyvin myös vasta-alkajille. Melko helppo rata heittää par-tulokseen, monellakaan väylällä ei ole mahdollisuutta suuriin bogey-lukemiin.


Oma rataennätys: -1


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.8
Radan kunto:2.2
Radan toteutus:1.8
Yleisfiilis radasta:1.9

Loppuarvosana: 7.7
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 110
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #47 : 02.06.19 - klo:17:12 »
25.5.2019 Vaasa
Ristinummen Frisbeegolfrata (AA1)

Seuraavaksi Vaasassa sijaitseva Ristinummen Frisbeegolfrata. Tutustuminen rataan suoritetaan tänään PDGA-kisan merkeissä, joka ei ole ehkä se kaikkein paras tutustumistapa. Koskaan aiemmin en ole radalla käynyt, mutta joitain videoita olen radalta katsonut Youtubesta, eli aivan sokkona lähdetään tähän kisaan. Rata on melko vanha sillä se on perustettu jo vuonna 2011 ja ilmeisesti sitä on muokattu useampaankin kertaan. Rata on sekoitus puisto- ja metsärataa ja alue on todella komea, sillä siellä sijaitsee myös muutama lampi. Radalla on väyliä 18 kappaletta ja mahdollisuus useampaankin korin paikkaan. Koreina toimivat Discatcherit ja puttikorina ykköstiin läheisyydessä Amexpon kori ”superketjuilla” varustettuna.

Väylä 1 (Par 4)
198-metrinen oikealle kaartuva väylä. Avauksen kanssa pitää olla erittäin tarkkana, sillä keskellä väylää on väylän suuntaisesti syvä veto-oja, joka on kepitetty outiksi. Myös risteävä veto-oja, joka on noin 40 metrin päässä, on outtia. Nämä ojat ovat melko leveitä (noin 4m), joten avaus joutuu todella herkästi outtiin, jos ei ole tarkkana. Väylän sweetspot on myös todella pieni, sillä noin 90 metrin päässä väylä kääntyy oikealla melko kapeaan puukujaan. Kun puukujasta on päästy läpi, väylä nousee melko jyrkästi ylöspäin, mutta on kuitenkin avointa peltoa. Kori on sijoitettu hienosti viettävään rinteeseen, joten puttaaminenkin on jännittävää. Todella hyvä, mutta haastava aloitusväylä. Ensimmäisellä väylällä otetaan heti luulot pois heittäjältä. (bogey)

Väylä 2 (Par 3)
91-metrinen oikealle kaartuva väylä. Kun avauksella pääsee kahden puun muodostaman aukon läpi, niin väylällä ei mitään ihmeellistä. Melko avoin puistoväylä, vaikka kori sijaitsee hieman metsän puolella. (bogey)

Väylä 3 (Par 3)
87-metrinen täysin suora väylä alamäkeen. Väylä on melko kapea koivukuja koko väylän mitan ja sitä vaikeuttaa noin 20 metrin päässä tiistä oleva triplamandoportti. Väylällä on pakko pysyä jos haluaa edes lähelle koria. Jos osuu johonkin koivukujan puista, niin kiekko rollaa aivan varmasti alas jyrkkää rinnettä pitkin, joka on molemmin puolin väylää. Oikealla oleva pyörätie on outtia. (par)

Väylä 4 (Par 4)
178-metrinen täysin suora väylä. Väylä on todella kapea ja molemmin puolin väylää on TODELLA tiheää metsää, joten avauksen kanssa täytyy olla todella tarkkana, sillä metsästä ei pysty jatkoheittoja heittämään kovinkaan pitkälle. Oikealla olevat talojen pihat ovat outtia, mutta sinne ei pitäisi saada kiekkoja menemään, sillä metsä ennen sitä on NIIN tiheää mörriä. Väylän puolessa välissä on kumpare, joka on oikeastaan samalla sweetspot, jonka jälkeen väylä laskee melko paljon alaspäin. Lopussa väylän keskellä on puurivistö ja jatkoheitoilla pitää päättää meneekö niiden oikealta vai vasemmalta puolelta. Kori on sijoitettu viettävään rinteeseen, joten rollaamisvaara on suuri. (par)

Väylä 5 (Par 3)
93-metrinen hieman oikealle kaartuva väylä todella jyrkkään alamäkeen. Väylän oikealla reunalla on valotolppa, joka toimii samalla mandona ja se on kierrettävä vasemmalta puolelta. Väylä on aluksi täysin avointa peltoa, mutta kori sijaitsee metsäsaarekkeessa ja korille johtaa ainoastaan todella kapea kuja. Jos kujaan ei osu, niin putille pääsemisestä ei kannata edes haaveilla. Kori on sijoitettu pienen kumpareen laelle, joten kaukaa ei uskalla puttia edes kokeilla. (par)

Väylä 6 (Par 3)
95-metrinen suora väylä jyrkkään ylämäkeen. Väylä on tämän radan mittapuulla leveä, mutta yhtään sivuun ei saa avaus mennä, sillä korille jää aivan varmasti matkaa todella paljon, sillä mäki on todella jyrkkä. Kori on rinteessä ja jos putti osuu huonosti alarautaan, niin kiekko voi aivan hyvin rollailla jopa 50 metriä mäkeä alas. (birdie)

Väylä 7 (Par 3)
102-metrinen täysin suora väylä alamäkeen. Väylä on koko matkalta kapea ja metsä melko tiheää molemmilla sivustoilla. Keskellä väylää on laakso, jonka jälkeen väylä hieman nousee ylämäkeen. Kori sijaitsee suurehkon kiven takana, joten lähestymisen kanssa saa olla tarkkana. (par)

Väylä 8 (Par 3)
120-metrinen hieman vasemmalle kaartuva väylä loivaan ylämäkeen. Oikealla sivustalla on lampi, jota täytyy varoa, sillä ympäröivien puiden oksat ottavat helposti huonot avaukset alas. Noin 80 metrin päässä on aukko, johon on osuttava, sen jälkeen kori sijaitsee avoimella pellolla. Korin takana on myös noin 15 metrin päässä takaoutti.  (par)

Väylä 9 (Par 5)
Ennen tätä väylää tulee hieman pitempi siirtymä (noin 300m) ja pitää ylittää myös tie. Väylä 9 on 243-metrinen par5-väylä. Väylä alkaa metsän puolelta ja on päästävä melko kapeasta gäpistä ulos avoimelle pellolle. Avaus ei tarvitse olla kovinkaan pitkä, sillä takaoutti vaanii, jo noin 70 metrin päässä. Noin 50 metrin kohdalla väylä kääntyy 90 astetta vasempaan ja jatkuu sen jälkeen noin 150 metriä avointa peltoa pitkin. Jatkoheittojen kanssa saa olla todella tarkkana, sillä nyt outtia on koko oikea reuna ja ojan takana oleva metsä on todella tiheää mörriä ja sieltä ei pääse ulos millään. Tällä avoimella pellolla tuulee myös todella kovaa, joten kiekot kippaavat helposti tai sivutuulella feidaavat vasemmalle pusikkoon. Lopussa väylä kääntyy jälleen 90 astetta vasempaan metsän puolelle kapeaan kujaan, jonka päässä kori sijaitsee. Pellolta on todella vaikea lähestyä koria, jollei ole päässyt heitoilla kujan päähän, josta voi heittää suoran heiton. Oikomaan ei tällä väylällä pääse yhtään, sillä vasemman puolen metsä on myös todella korkeaa. Ehkä paras par 5-väylä, joka on tähän saakka tullut vastaan. (bogey)

Väylä 10 (Par 3)
68-metrinen todella jyrkästi vasempaan kääntyvä väylä. Tämä on radan lyhin väylä, mutta ei todellakaan helpoin. Avaus täytyy saada osumaan todella kapeaan väylään ja kiekko pitää samalla feidata koko ajan vasempaan. Kori sijaitsee avoimella, mutta kapealla pellolla, jota reunustaa jyrkähköt rinteet joka puolella. Korin takana on pudotusta heti noin 3 metriä, joten putin kanssa saa taas olla tarkkana. (bogey)

Väylä 11 (Par 3)
95-metrinen kapea puukuja loivaan alamäkeen. Väylä kaartuu koko ajan hieman oikeaan ja väylää pitkin on pakko mennä koko matkan, sillä ympäröivä metsä on todella tiheää ja siellä on myös paljon suuria siirtolohkareita. Jos kiekko ottaa kickin jotain puusta mihin tahansa suuntaan, niin kuin minulla kävi, niin korille on todella vaikea lähestyä. Korin takana vasemmalla puolella on suuri siirtolohkare, joka joko helopottaa tai vaikeuttaa puttaamista, riippuen kummasta suunnasta korille saapuu. (tuplabogey)

Väylä 12 (Par 3)
82-metrinen suora ja melko kapea väylä ylämäkeen. Keskellä väylää on järkyttävän suuri siirtolohkare, jonka ylitse pitää heittää. Kori sijaitsee jälleen suuren kumpareen päällä ja rollaamisvaara on joka suuntaa. (tuplabogey)

Väylä 13 (Par 4)
140-metrinen vasemmalle kaartuva par4-väylä. Avaus pitää heittää metsän läpi kapeaa väylää pitkin. Noin 80 metrin päässä on mando, joka on kierrettävä oikealta puolelta. Droppari löytyy pellon puolelta noin 60 metrin päässä korista jos mandon sattuu missaamaan. Alun puukuja on todella kapea ja pitää toivoa, ettei kiekko ota mitään kickiä puista mihinkään suuntaan. Sillä melkein on parempi missata mando, kuin jäädä metsän puolelle, sillä mandolta on hyvä mahdollisuus päästä korin alle, väylän alun metsästä ei välttämättä ole mitään asiaa korille edes muutamalla heitolla. Mandon jälkeen väylä kääntyy 90 astetta vasempaan avoimelle pellolle. Kori on taas sijoitettu pienen rinteen reunalle, joten lähestymisen kanssa saa olla taas tarkkana. (par)

Väylä 14 (par 4)
177-metrinen avoin oikealle kaartuva väylä. Väylä on joka suunnalta kepitetty outtikepeille. Noin 90 metrin päässä väylä kaartuu oikealle alamäkeen. Kori sijaitsee pienessä metsäsaarekkeessa. Ennen koria on suuret veto-ojat, jotka ovat myöskin outtia, kulkusiltaa lukuun ottamatta, joten väylän loppuosa on tavallaan saariväylä. Väylä on melko kapea koko matkan ja avoimella pellolla tuulee aina, joten kiekko voi helposti lipsahtaa outtiin. Visuaalisesti todella kaunis ja tekninen väylä. (par)

Väylä 15 (Par 3)
138-metrinen täysin suora väylä avoimella pellolla. Väylä on kierretty kokonaan outtikepeillä ja väylä ei ole kovinkaan levä, joten mitään superdistancea ei pysty ilman riskejä heittämään. Takaoutti vaanii 15 metrin päässä korista ja tuulisella kelillä pitää lähestymisien kanssa olla todella varuillaan. (par)

Väylä 16 (Par 3)
84-metrinen aika ihmeellinen väylä. Tämä on ehdottomasti radan kummallisin ja huonoin väylä. Heti parin metrin päässä tiin edessä on todella lähellä puurivistö ja korille ei ole mitään suoraa linjaa, vaan täytyy valita mistä välistä korille yrittää. Kun puurivistön ohi pääsee, niin kori on kokonaan avoimella pellolla ja täytyy ainoastaan varoa oikealla olevaa outtikeppirivistöä ja vasemmalla olevaa pyörätietä, joka on myös outtia. (par)

Väylä 17 (Par 4)
Tässä välissä tulee taas hieman pitempi siirtymä takaisin sinne mistä aloitettiin, eli ehkä noin 300 metriä ja tien toiselle puolelle. Väylä 17 on 180-metrinen lopussa hieman vasemmalle kaartuva väylä. Avaus heitettään avointa peltoa pitkin alamäkeen ja toivotaan että päästää 120 metrin päääsä olevalle kapealle aukolle, joka johtaa koria kohti. Molemmat sivut on kepitetty outiksi ja myös ennen aukkoa oleva veto-oja on outtia, joten avaus täytyy olla todella tarkka. Aukolta on korille vielä matkaa 60 metriä ja välissä on lampi, joka täytyy ylittää. Kori sijaitsee melko pienessä saaressa ja heti noin 7 metrin päässä korin takana on takaoutti, joten lähestyminen täytyy olla todella tarkka. Radan ehdottomasti hienoin ja paras väylä, tällaisia väyliä tulee liian harvoin vastaan. (tuplabogey)

Väylä 18 (Par 3)
87-metrinen vasemmalle kaartuva väylä. Väylä on melko leveä tämän radan mittapuulla ja täytyy ainoastaan varoa oikealla olevaa lampea, jotta kiekot eivät kippaa sinne. Vasemmalla puolella on metsää, mutta se ei ole kovinkaan tiheää, joten korille voi ihan hyvin päästä vaikka jäisikin avauksella väylän alkupäähän. Kori on hienosti sijoitettu korkean kiven päälle, joten lopussa joutuu puttaamaan korotettuun koriin. (par)


Lopputulos: +9

Radan paras väylä: Väylä 17 ehdottomasti paras väylä ja on yksi parhaista väylistä joita olen koskaan pelannut. Väylä on hyvin suunniteltu ja siinä on oikealla tavalla haastetta. Avauksen täytyy olla takka ”golfheitto” ja jatkoheitolla pitää miettiä, että ottaako riskiä vai ei. Visuaalisesti kaunis väylä ja lopun lammenylitys kruunaa väylän. 10+.

Rata on todella positiivinen yllätys ja tykkäsin radasta todella paljon. Rata on sekoitus metsä- ja puistoväyliä ja väylät olivat monipuolisia. Rata oli haasteellinen ja todella vaikea, ehkä jopa vaikein rata jota olen koskaan pelannut. Tällä radalla pitää pysyä väylällä oikeastaan joka väylällä, jos haluaa hyvän tuloksen. Radalla joutuu myös usealla väylällä seiftaamaan ja todellakin miettimään haluaako riskeerata jonkun lähestymisen tai putin, vai tyytyykö jopa vain bogiin ja yrittää taas seuraavalla väylällä jotain muuta. Myös usealla väylällä joutuu avauksen paikkaa miettimään, että mistä haluaa jatkaa, avausta ei voi siis vain heittää täysiä, sillä outti kutsuu usealla väylällä aivan varmasti. Tällä radalla joutuu siis pelaamaan paljon golf-/sijoitusheittoja, tällaisia heittoja vaativia ratoja pitäisi mielestäni saada lisää perustettua, sillä nämä kehittävät eniten peliä. Oikeastaan tämä rata oli vasta ensimmäinen rata, joka vaatii heittäjältä paljon golf-/sijoitusheittoja , joka on tähän saakka tullut vastaan. Rata oli hienosti hoidettu ainakin tätä kisaa varten, mutta rata vaatii todella paljon hoitoa ja ruohonleikkuuta. Nurmi oli leikattu lyhyeksi ja muutenkin paikat olivat siistissä kunnossa. Siltoja oli rakennettu ojien yli ja portaita suurimpiin nousuihin. Väyläopasteet ja ohjausnuolet olivat kunnossa, seuraavalle väylälle oli aina helppo löytää. Pieni miinus täytyy antaa parista hieman pitemmästä siirtymästä, joissa piti siirtyä noin 300 metriä ja tien toiselle puolelle ja lopussa takaisin, sillä radan väylät sijaitsevat kahdella erillisellä alueella. Radalla oli hieman märkää, joka johtui parin päivän sateesta, mutta luulen että myös kuivemmalla aikaa saattaa osalla radan alueista olla hieman märkää. Tiipaikat ovat erittäin hyvässä kunnossa, ei valittamista. Erityismaininta myös hyvin mietityistä korin sijoituspaikoista, usealla väylällä täytyy todellakin miettiä yrittääkö ajaa tosissaan puttia sisään vai laittaa vain leuka rintaan ja kiekko korin alle.


Yleisesti Ristinummen Frisbeegolrata on todellakin käymisen arvoinen paikka jos kaipaa haasteita ja hienoja maisemia. Sopii hyvin edistyneimmille pelaajille, mutta vasta-alkajien kannattaa välttää rataa, sillä plussaa tulee varmasti ja paljon.


Oma rataennätys: +5


Rata-arvostelu
Radan puitteet:2.2
Radan kunto:2.2
Radan toteutus:2.4
Yleisfiilis radasta:2.3

Loppuarvosana: 9.1
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 110
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #48 : 12.06.19 - klo:15:41 »
8.6 kävin Saarijärvellä Halpa Halli Openissa. Ratana toimi Ahvenlampi Frisbeegolf, jossa olin käynyt ensimmäisen kerran viime syksynä 24.9.2018. Rata oli ennen 20-väyläinen, mutta nyt radalle oli tehty muutoksia ja rata on nyt 21-väyläinen.
Vanha väylä 5, oli muokattu par 4 väylästä Par 3-väyläksi ja vanhan (par 4)-väylän koriin pelattiin nyt toinen par 4-väylä, jonka avauspaikka oli nyt aivan eri paikassa kuin ennen. Nykyinen väylä 5 ei ole läheskään yhtä hyvä kuin se vanha par 4-versio, mutta ilmeisesti muutos oli pakko tehdä sillä lähelle rakennetaan kartingradan parkkipaikka. Myös vanha väylä 7 oli poistettu kokonaan käytöstä ja se on kyllä harmi, sillä se oli todella loistava väylä. Tilalle on tehty eri paikkaan 80-metrinen puukuja väylä, joka ei läheskään niin hyvä väylä.
Harmi että radalle oli tehty muutoksia, sillä vanhat väylät olivat huomattavasti parempia kuin nämä nykyiset, tästä johtuen radan pisteet hieman heikkenivät ja rata putosi alemmaksi taulukossa :(
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 110
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #49 : 15.06.19 - klo:12:14 »
13.6.2019 Kauhava
Kitkan frisbeegolfrata (AA1)

Kitkan frisbeegolfrata Kauhavalla tai siis entisessä Kortesjärven kunnassa. Rata on perustettu vuonna 2013 Kitkan ulkoilualueelle/pururadalla ja radan maasto on hyvin vaihtelevaa. Rata on itselle jälleen täysin uusi tuttavuus, paljon hyvää olen kuullut radasta, niin päätin lähteä testaamaan millainen rata on kyseessä. Radalla on 18 väylää ja koreina toimivat Amexpon korin tapaiset korit, mutta en ole varma onko nämä Amexpot, sillä korit sylkevät kiekkoja ulos vielä enemmän kuin Amexpot.

Väylä 1 (Par 3)
Suora 104-metrinen väylä avoimella ja tasaisella. Koko väylä mennään leveää pururataa pitkin ja väylällä ei ole mitään esteitä lukuun ottamatta korin edessä olevia muutamaa puuta. (par)

Väylä 2 (Par 3)
120-metrinen suora väylä levää pururataa pitkin, nousua korille tulee 13 metriä. Keskellä pururataa on muutama valotolppa, jotka pitää kiertää, jotta korille voi päästä. Ympäröivä metsä on todella tiheää, joten jos sinne joutuu, niin jatkoheitot ovat hankalia. (bogey)

Väylä 3 (Par 3)
87-metrinen melko tiukkaan vasemmalle kaartuva väylä. Oikeastaan ainoa este väylällä on massiivinen näkötorni, joka pitää kiertää oikealta puolelta. Puusto on todella harvaa ja kori sijaitsee avoimella kalliolla. (birdie)

Väylä 4 (Par 4)
161-metrinen suora väylä alamäkeen pururataa pitkin. Väylä on leveä ja pururataa ympäröivä metsä harvaa, joten jatkoheitot ovat melko simppeleitä. (par)

Väylä 5 (Par 3)
126-metrinen suora väylä pururataa pitkin. Väylä nousee hieman koko ajan, joten korille pääsemiseksi tarvitaan todella pitkä heitto. Ennen koria on suuria kiviä, joten lähestyminen voi olla hankalaa. Aika vaikea väylä pirkottaa. (bogey)

Väylä 6 (Par 3)
90-metrinen oikeastaan suora väylä loivaan alamäkeen pururataa pitkin. Kori on lopussa hieman oikealla metsän puolella. Korille ei pääse suoralla heitolla sillä korin edessä on puita todella tiheässä. Todella hieno väylä. (par)

Väylä 7 (Par 4)
173-metrinen vasemmalle kaartuva väylä loivaan alamäkeen jälleen pururataa pitkin. Sisäkurvista pääsee hieman oikaisemaan, sillä metsä on melko harvaa vasemmalla puolella ja korille löytyy melko hyvin reittejä jatkoheittoja ajatellen. Kori on hienosti sijoitettu rinteeseen, joten puttaaminen on haastavaa, jos heittää lähestymisen pitkäksi. (par)

Väylä 8 (Par 4)
113-metrinen loivasti lopussa oikealle kaartuva väylä pururataa pitkin pieneen ylämäkeen. Väylä on melko avoin koko matkan ja siksi en ymmärrä miksi tämä on Par 4-väylä, sillä radalla on paljon vaikeampia ja pitempiä par 3-väyliä. En ymmärrä mitä tässä on ajateltu, todella helppo väylä ottaa birdie. (birdie)

Väylä 9 (Par 3)
75-metrinen suora väylä, tai oikeastaan ei ole mitään väylää. Kori näkyy tiille ja edessä on melko matalaa metsää, joten pitää heittää vain puiden yli, sillä tälle väylälle ei ole raivattu mitään reittiä korille. Kori sijaitsee vielä laavun takana, joten kannatta varoa, ettei ole porukkaa paistamassa makkaraa. Ylivoimaisesti radan surkein väylä. (bogey)

Väylä 10 (Par 3)
89-metrinen loivasti vasempaan kaartuva väylä pururataa pitkin pieneen alamäkeen. Ympäröivä metsä on erittäin tiheää. (par)

Väylä 11 (Par 3)
62-metrinen todella jyrkästi oikealle kaartuva väylä alamäkeen pururataa pitkin. Laskua korille tulee 7 metriä. Väylän oikeassa reunassa on mando, joka on kierrettävä vasemmalta puolelta, mutta se ei vaikuta mitenkään heittolinjaan ja jos mandon missaa, niin droppari löytyy hieman alempaa. Vasemmalla reunalla on myös ajotie, joka on outtia, joten heiton täytyy olla todella tarkka. Kämmenheitto ei oikein taitu tähän väylään, vaan oikealle liitävä putteriantsa on oikeastaan ainoa heitto, jolla voi päästä suoraan korille. Yllättävän hyvä väylä, vaikka ensiksi kun saavuin tiille, niin ajattelin että tässä ei ole mitään järkeä. (par)

Väylä 12 (Par 3)
99-metrinen oikealle kaartuva väylä ylämäkeen pururataa pitkin. Oikealla sisäkurvissa on muutama puu jotka pitää väistää. Kiekko ei saa feidata vasemmalle metsään, sillä siellä on melko jyrkkä rinne ja metsä on todella tiheää ja tästä johtuen lähestyminen on hankalaa. (par)

Väylä 13 (Par 3)
62-metrinen jyrkästi oikealle kaartuva väylä. väylän oikeassa reunassa on mandopuu, joka on kierrettävä vasemmalta puolelta ja jälleen jos mandon missaa, niin droppari löytyy mandon läheisyydestä. Oikealla reunalla olevaa ”eräkämppää” kannattaa myös varoa. (par)

Väylä 14 (par 3)
97-metrinen väylä jyrkkään alamäkeen, laskua korille tulee 13 metriä. Väylä on alussa avointa rinnettä, kori sijaitsee metsäsaarekkeessa, joten korille kannattaa kiertää vasemmalta puolelta. Hieno väylä. (birdie)

Väylä 15 (Par 3)
64-metrinen suora väylä jyrkkään ylämäkeen, nousua korille tulee 13 metriä. Tiin oikealla puolella on suuri kuusi, joka estää helpon hysseheiton oikealta puolelta. Väylä vasen reuna on metsää, mutta oikea puoli on avointa rinnettä. Kori on sijoitettu viettävään rinteeseen. (birdie)

Väylä 16 (Par 3)
131-metrinen täysin avoin väylä alamäkeen, laskua korille tulee 17 metriä, joten mitään superkättä ei korille pääsemiseksi tarvita. Tämä on hieman hassusti suunniteltu väylä sillä kori sijaitsee 17 väylän tiipaikan takana, joten pitää katsoa, ettei osu muihin heittäjiin. Tämä voisi olla aivan hyvin vähän lyhempi väylä, silloin ei tarvitsisi heittää toisen väylän tiipaikan ylitse. (par)

Väylä 17 (Par 3)
93-metrinen suora väylä avoimella. Väylällä pitää heittää ajotien ylitse, joka on myös outtia. Kannattaa siis varoa autoilijoita. Kori on sijoitettu jyrkän penkereen reunalle, joka vaikeuttaa puttaamista. (par)

Väylä 18 (Par 3)
94-metrinen suora ja täysin väylä kentän/parkkipaikan ylitse. Kori sijaitsee metsän reunassa ja molemmilla puolilla on ojat, jotka ovat täynnä vettä, joten pitkäksi ei kannata heittää. (bogey)


Lopputulos: 0

Radan paras väylä: Radalla ei oikeastaan ole yhtään selkeää parasta väylää, mutta jos joku pitää valita, niin sitten se on väylä 14. Tällä väylällä on paljon korkeuseroa ja se eroaa muista radan metsäväylistä.


Kitkan frisbeegolfradalla on puitteet hyvässä kunnossa. Kaikki tiipaikat olivat suorassa, eikä ollut mitään painaumia tms., toki omaan makuun tiit olisivat saaneet olla hieman pidemmät. Rata sijaitsee kuivassa kangasmetsässä ja kallioilla, joten kengätkin pysyvät mukavasti kuivana. Myös väylät olivat hyvin raivattuja ja mitään puskia eikä aluskasvillisuutta ollut juurikaan. Ratakartta löytyy taukorakennuksen seinästä ja jokaisen väylän väyläopasteet olivat ajan tasalla. Seuraavalle väylälle oli aina helppo suunnistaa, sillä siirtymät olivat todella lyhyitä, oikeastaan seuraava tiipaikka löytyi heti viimeistään 50 metrin päästä edellisestä korista. Väylille oli todella hyvin saatu korkeuseroja ja suurin osa väylistä oli erinomaisesti suunniteltu. Maasto ja maisemat olivat hienoja, välillä tulikin mieleen että voisi aivan hyvin olla Lapissa. Väylät menevät pääosin pururataa pitkin, joten jos alueella on muita liikkujia, niin kannattaa olla varuillaan. Kun itse olin rataa kiertämässä, niin alueella ei ollut ketään muita ja oli täysin hiljaista koko ajan, ainoastaan peuran jälkiä oli joka paikassa. Ensimmäiset seitsemän väylää olivat todella hyviä ja mitenkin, että tämähän on yksi parhaista radoista. Mutta sitten väylät alkoivat hieman toistaa itseään ja väylän 8 par lukema aiheutti itselle ihmetystä ja seuraava väylä 9 oli todella huono. Väylä 16 oli suunniteltu ihmeellisesti, sillä piti heittää toisen väylä tiipaikan ylitse. Väyliltä 17 ja 18 oli ilmeisesti loppunut tila kesken ja ne oli sijoitettu aika ihmeellisesti parkkipaikan/tien läheisyyteen ja toisella väylällä piti heittää jopa ajotien ylitse. Myös radan koreista täytyy antaa miinusta, sillä ne sylkivät TODELLA paljon putteja ulos, joka syö aina pois fiilistä. Uudet paremmat korit radalle niin hyvä tulee. Suurin osa radan väylistä on todella haastavia ja pikkoja ei tule todellakaan liikaa. Väylät ovat oikeastaan sellaisia että ne on melko helppo pelata par:iin, mutta melko hankalia pirkottaa.

Yleisesti Kitkan frisbeegolfrata on aivan hyvä metsärata ja maasto/maisemat ovat hienot ja rauhalliset. Eli jos alueella liikkuu, niin ehdottomasti kannattaa käydä rata testaamassa.


Oma rataennätys: 0


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.6
Radan kunto:2.1
Radan toteutus:1.7
Yleisfiilis radasta:1.8

Loppuarvosana: 7.2
« Viimeksi muokattu: 15.06.19 - klo:14:46 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 110
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #50 : 15.06.19 - klo:14:45 »
13.6.2019 Kauhava
PowerPark Frisbeegolf (C3)

PowerPark Frisbeegolf Kauhavalla tai entisessä Alahärmän kunnasssa. Kuten nimestäkin voi päätellä, niin rata sijaitsee huvipuiston läheisyydessä. Rata on perustettu vuonna 2015 ja väyliä sieltä löytyy 9 kappaletta. Koreina toimivat Prodigyn korit. Rata on perustettu ehkä hieman enemmän palvelemaan huvipuiston karavaanarialueella yöpyjiä kuin satunnaisia käyttäjiä, mutta rata on silti ilmainen kaikille, vaikka onkin näin palvelukeskuksen läheisyydessä.

Väylä 1 (Par 3)
Suora ja kapea 34-metrinen metsäväylä ylämäkeen.  Tiilaatikon koko on 1x1 metri, joka ei haittaa kun väylä on näin lyhyt. (birdie)

Väylä 2 (Par 3)
53-metrinen suora ja täysin avoin väylä nurmikentällä. Tiilaatikon koko on 1x1 metri, joka ei haittaa kun väylä on näin lyhyt. (birdie)

Väylä 3 (Par 3)
81-metrinen suora ja avoin väylä nurmikentällä. Ainut este väylällä on suuri ja tiheä pensas noin 20 metrin päässä tiistä, joka pitää kiertää haluamaltaan puolelta. Tiilaatikon koko on 1x1 metri, joten näin pitkällä väylällä ei pysty vauhdilla heittämään. (par)

Väylä 4 (Par 3)
103-metrinen suora ja avoin väylä nurmikentällä. Ainut asia jota pitää varoa, on väylän oikealla puolella oleva tiheä pusikko. Jälleen tiilaatikon koko vaikeuttaa huomattavasti avausta. (par)

Väylä 5 (Par 4)
173-metrinen Par 4-väylä avoimella. Avaus pitää heittä ojan yli avoimelle kentälle, tämä sama oja toimii koko matkan vasemmalla reunalla outtina. Kori avoimella pellolla, jossa tuulee varmasti aina. Ja jälleen sama ongelma tiipaikka aivan liian pieni, paljon parempi olisi heittää pelkältä nurmelta. (par)

Väylä 6 (Par 3)
34-metrinen täysin avoin väylä karavaanarialueen keskellä. Tiilaatikon koko on jälleen 1x1 metri. (birdie)

Väylä 7 (Par 3)
49-metrinen suora väylä. Väylällä on porttimando, joka muodostuu ”tuulimyllystä” vasemmalla ja oikealla olevasta puskasta. Ei dropparia. Tiilaatikon koko on jälleen 1x1 metri. (birdie)

Väylä 8 (Par 3)
51-metrinen suora ja täysin avoin väylä karavaanarialueella. Väylällä pitää ylittää kaksi asfalttitietä. (birdie)

Väylä 9 (Par 3)
44-metrinen suora väylä. Väylän reunoilla pari puskaa, muuten ei mitään ihmeellistä. (birdie)


Lopputulos: -6

Radan paras väylä: Paras väylä oli väylä numero 1, sillä se muistutti ehkä eniten frisbeegolfväylää, vaikka olikin vain 34 metriä pitkä. Tällä väylällä ei myöskään se todella pieni tiilaatikon koko haitannut heittämistä.

Rata tosiaan ei ole tarkoitettu satunnaisille kävijöille vaan enemmänkin karavaanarialueen yöpyjille illanvietoksi. Rata ei tarjoa oikeastaan mitään haastetta vaan on enemmänkin rentoa nakkelua. Väyläopasteet ovat erinomaisessa kunnossa, mutta muutamaa aloituspaikkaa sai hieman etsiä, koska ne olivat karavaanarialueen keskellä numrmikolla. Tiipaikat olivat kaikilla väylillä AIVAN liian pienet, olisi huomattavasti parempi jos niitä ei olisi ollenkaan ja voisi heittää vain nurmelta. Pitkillä väylillä tiin koko tuotti suuresti pään vaivaa, sillä ne oli vielä nostettu maasta ylös 20 sentin korkeuteen, joten vauhdinotto on täysin mahdotonta. Rata todella hyvässä kunnossa, ruoho oli juuri leikattu ja paikat siistit, kuten koko muukin huvipuiston alue. Korit olivat todella hyvät ja niistä huomasi, että rata ei ole ollut kovinkaan kovalla käytöllä. Osa väylistä oli hieman vaarallisesti keskellä karavaanarialuetta, eli ruuhka aikaan luultavasti radalla ei pysty oikeastaan heittelemään ollenkaan, tai näin ainakin luulen. Yhtä väylää lukuun ottamatta kaikki väylät sijaitsevat tasaisella nurmialueella, joten mitään suurta vaihtelua ei ole luvassa.


Yleisesti PowerPark frisbeegolf menettelee jos kaipaa illanviettoa kavereiden kanssa ja on muutenkin yöpymässä huvipuiston alueella, mutta muussa tapauksessa radalle ei kannata vaivautua.


Oma rataennätys: -6


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.0
Radan kunto:2.2
Radan toteutus:0.6
Yleisfiilis radasta:0.6

Loppuarvosana: 4.4
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 110
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #51 : 28.06.19 - klo:08:13 »
13.6.2019 Isokyrö
Ylipään Frisbeegolfrata (A2)

Seuraavana vuorossa Isokyrön Ylipään Frisbeegolfrata. Rata sijaitsee lenkkeilyalueella/pururadalla, niin kuin nykyään suurin osa radoista. Rata on perustettu vuonna 2012, joten melko vanha rata on kyseessä. Itse vierailen radalla nyt ensimmäistä kertaa. Väyliä radalta löytyy 18 kappaletta ja koreina toimivat Amexpon korit kahta viimeistä väylää ja puttikoria lukuun ottamatta, joissa on hieman uudemmat Prodigyn korit. Ratakarttaa en löytänyt mistään, mutta väyläopasteet ovat paikoillaan.

Väylä 1 (Par 3)
93-metrinen hieman oikealle kaartuva väylä suuren kumpareen päälle. Ainut este, jota pitää varoa, on oikealla reunalla oleva suuri puu ja metsä, joten aivan suoraa heittoa korille ei pysty heittämään. Väylä on muuten avoin ja kori on hienosti sijoitettu rinteen reunalle. (par)

Väylä 2 (Par 3)
123-metrinen suora väylä alamäkeen. Väylän lopussa on noin 30metriä ennen koria triplaporttimando, joka muodostuu hiihtosillasta. Todella hieno ja nerokas mandoratkaisu. Kori sijaitsee hieman sillan takana eikä sitä näe oikein hyvin väylältä käsin. Jos mandon missaa, droppari on aivan mandon vieressä. Lähestyminen on myös hankalaa, ainakin hieman kauempaa, sillä mando on vain noin 5 metriä leveä ja 3 metriä korkea. (par)

Väylä 3 (Par 3)
83-metrinen jyrkästi oikealle kaartuva väylä pururataa pitkin. Kori on hienossa paikassa pienen kallion päällä, joten lähestymisen kanssa saa olla tarkkana. (birdie)

Väylä 4 (Par 3)
78-metrinen aivan suora väylä pienen notkelman ylitse. Kori on jälleen sijoitettu hienosti pyöreän kallion laelle, johon on vaikea saada kiekkoa tarttumaan. Heti korin takan on myös parin metrin pudotus, joten avauksen pituuden kanssa saa olla tarkkana. (birdie)

Väylä 5 (Par 3)

104-metrinen suora väylä alamäkeen pururataa pitkin. Ainut este väylällä on noin 35 metrin päässä oleva valotolppa. (bogey)

Väylä 6 (Par 3)
74-metrinen vasemmalle kaartuva avoin väylä. Vasemmalla oleva rakennus pitää tai ainakin kannattaisi kiertää oikealta puolelta. (par)

Väylä 7 (Par 3)
70-metrinen suora väylä pellon poikki. Kori ei aivan näy tiille sillä se on sijoitettu notkelman pohjalle. (par)

Väylä 8 (Par 3)
83-metrinen oikealle kaartuva väylä pieneen ylämäkeen pururataa pitkin. Oikealla reunalla oleva metsä on todella tiheää, joten sinne ei kannata joutua. Jos kiekko sattuu hieman feidaamaan vasemmalla olevaan metsään, niin sieltä voi löytyä hyviäkin reittejä korille, sillä metsä on huomattavasti harvempaa. (par)

Väylä 9 (Par 3)
53-metrinen suora väylä. Väylällä on porttimando noin 15 metriä ennen koria. Porttia ennen on kaksi suurta siirtolohkaretta molemmin puolin, joka entisestään kaventaa väylää ennen porttimandoa. Droppari löytyy oikean puoleisen siirtolohkareen edestä ja siitä on korille matkaa noin 15 metriä, joten siitä voi hyvin kokeilla upottaa putin sisään, jos sattuu mando menemään väärin. Hyvä väylä. (par)

Väylä 10 (Par 3)
56-metrinen kapea vasemmalle kaartuva väylä metsän läpi. Kori on avoimella pururadan laidassa. Ehkä radan helpoin väylä. (birdie)

Väylä 11 (Par 3)
50-metrinen suora väylä alamäkeen. Korin takana noin 7 metrin päässä on suuri pudotus kallion laelta, joten heittopituuden kanssa saa olla varuillaan. (par)

Väylä 12 (Par 3)
50-metrinen suora väylä ylämäkeen kumpareen ylitse. Kori ei näy tiille ja sitä suojelee pari todella paksua mäntyä. Väylän oikealla reunalla on todella jyrkkä ja vaarallinen pudotus kalliolta. Kannattaa olla varovainen sillä kallion laelta on 5 metrin suora pudotus. Eli älä heitä väylänoikeaan reunaan! (birdie)

Väylä 13 (Par 3)
95-metrinen vasemmalle kaartuva väylä alamäkeen. Käännös on melko jyrkkä ja vaatii todella liitävän heiton, jotta voi päästä puttipaikoille. Oikean reunan metsä on melkoista mörriä. (bogey)

Väylä 14 (par 3)
50-metrinen suora väylä kallion laelle. Heti pari metriä korin jälkeen on melko syvä rotko, joten ei saa heittää liian pitkälle, muuten tulee vaikeuksia putin kanssa. (birdie)

Väylä 15 (Par 3)
85-metrinen suora väylä alamäkeen pururataa pitkin. Kori sijaitsee avoimen kentän laidalla ja heti metrin päässä korin takana on mainosaita, joka vaikeuttaa huomattavasti puttaamista jos sattuu heittämään väylän pitkäksi. (par)

Väylä 16 (Par 3)
Tälle väylälle on melko vaikea löytää, sillä avauspaikka on mainosaitojen takana. Myös edellisen väylän korin jälkeen väylän 17 tiipaikka on aivan vieressä, joten on todella suuri riski harhautua väärälle väylälle. 100-metrinen lopussa jyrkästi vasemmalle metsän puolelle kääntyvä väylä. Väylä heitetään avointa nurmikenttää pitkin, mainosaitojen jälkeen noin 80 metrin päässä väylä kääntyy 90 astetta vasempaan ja kori sijaitsee pienen mäen laella. Tällä väylällä on outtia jotenkin ihmeellisesti varsinkin väylän lopussa. Mainosaitojen vasenpuoli ja mainosaitojen jälkeen kohti koria on outtia, joten kiekko ei saa feidata liikaa. Outtitikut loppuvat ihmeellisesti kesken korin tasalle ja viimeinen tikku on vain 5 metriä korista vasempaan? Jotenkin kummallinen väylä noiden outtitikkujen vuoksi. No onneksi tällä väylällä oli kunnollinen Prodigyn kori. (par)

Väylä 17 (Par 3)
113-metrinen vasempaan kaartuva väylä. Väylällä on mando noin 85 metrin päässä, joka pitää kiertää oikealta puolelta. Droppari pitäisi olla mandon vieressä, mutta minä en sitä ainakaan löytänyt, siinä kohdalla oli jotain putkia kasattuna. Mielestäni aivan turha mando. Avaus heitetään pururataa pitkin, jonka jälkeen väylä kääntyy vasemmalle metsän puolelle ja kapenee huomattavasti. Ylivoimaisesti radan vaikein väylä. Plussaa uudesta Prodigyn korista. (par)

Väylä 18 (Par 3)
80-metrinen suora lopetusväylä pururataa pitkin. Vasemmalla reunalla on todella suuri siirtolohkare, joka estää laajan heiton väylän vasenta reunaa pitkin.  (par)


Lopputulos: -3

Radan paras väylä: Mielestäni väylä 9 on paras. Se on lyhyt mutta todella hyvin mietitty väylä ja ympäröivä maasto otettu hyvin huomioon. Väylällä on porttimando ja ennen sitä on kaksi suurta siirtolohkaretta joiden välistä korille pitää yrittää. Visuaalisesti radan hienoin väylä.

Rata sijaitsee pururadalla ja suurin osa väylistä menee pururataa pitkin. Puttikori on heti parkkipaikan vieressä, mutta ratakarttaa en radalta löytänyt. Kaikki väyläopasteet ovat ajan tasalla ja seuraavalle väylälle on aina helppo löytää sillä seuraava väylä alkaa oikeastaan heti kun edellinen loppuu, tai ainakin tiipaikka näkyy kun on edellisen väylän suorittanut loppuun. Radan väylät olivat hyvässä kunnossa ja aluskasvillisuutta ei juuri ollut. Radalla ei ollut märkiä kohtia joten pelaaminen on mukavaa ja sujuvaa. Suurin osa väylistä menee tosiaan pururataa pitkin, mutta osa väylistä on hienon kallioisessa maastossa. Radalla ei ole kovinkaan paljon korkeuseroja, mutta kaikki maaston nyppylät oli kyllä otettu käyttöön (Pohjanmaalla niitä ei ole liikaa). Suurimmalla osalla väylistä oli todella hyvin mietitty korin sijoituspaikat rinteen reunoille tai kallioiden laelle, nämä seikat tekee lyhyestäkin väylästä huomattavasti hankalamman. Suurin osa radan väylistä on lyhyitä noin 50 metrisiä ja radalta ei löydy yhtään par 4-väylää. Rata on siis aika helppo, mutta kyllä kokeneempikin pelaaja löytää radalta haasteita. Suurin miinus tulee radan Amexpo-koreista, jotka oikeasti sylkivät kiekkoja pois. Radalla oli kahdella väylällä uudet Prodigyn korit, joten toivottavasti niitä tulee lisää.


Yleisesti Ylipään frisbeegolfrata on ihan mukava neppailurata, mutta varta vasten radalle ei kannata lähteä, mutta jos on matkalla radan ohi (sijaitsee aivan Vaasaan menevän valtatien varrella), niin kannattaa pysähtyä ja käydä testailemassa. Perus metsärata ihan kivoissa maastoissa ja maisemissa.


Oma rataennätys: -3


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.6
Radan kunto:1.7
Radan toteutus:1.3
Yleisfiilis radasta:1.5

Loppuarvosana: 6.1
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 110
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #52 : 02.07.19 - klo:07:06 »
13.6.2019 Kauhava
Urheilupuiston frisbeegolfrata

Urheilupuiston frisbeegolfrata Kauhavan keskustassa. Tämä rata on ilmeisesti juuri muuttunut alkuperäisestä layoutista, sillä yksikään väylä ei ole samalla paikalla kuin Fgr-sivulla olevassa ratakartassa.  Väylät on siis siirretty pois urheilukentän ympäriltä hieman kauemmas lähimetsään, joka on varmasti ihan hyvä asia, joten nyt ei tarvitse varoa niin paljon muita alueen käyttäjiä. Rata ei ollut kokonaan aivan valmis vielä kun kävin, sillä tiimatot eivät olleet vielä paikoillaan, vaan heittopaikat olivat vielä hiekalla. Tästä on ilmeisesti tulossa DiscGolfPark, sillä ratakarttataulu oli samanlainen kuin DiscGolfParkeissa on, toki itse karttaa ei ollut vielä kiinnitetty. Myöskään väyläopasteet eivät olleet ainakaan vielä paikoillaan, vaan ratakartan sai parkkipaikalla olevasta postilaatikosta paperiversiona. Väyliä radalla on edelleen 9 kappaletta kuten ennenkin ja koreina uudet Discatcherit.

Väylä 1 (Par 3)
75-metrinen suora ja avoin väylä. Oikealla reunalla hirveää pusikkoa, josta ei pääse läpi. Tästä johtuen kannattaa heittää vasemmalla olevan niityn ylitse. (birdie)

Väylä 2 (Par 3)
60-metrinen vasemmalle kaartuva kapea väylä pellon reunassa. Oikealla oleva pelto on outtia. Korille johtava väylä on todella kapea ja väylän vasemmalla oleva koivikko todella tiheää, joten kannattaa osua linjaa, muuten par jää haaveeksi. (par)

Väylä 3 (Par 3)
77-metrinen väylä tien toisella puolella. Loppujen lopuksi melko suora ja kapea väylä koivikossa. Väylällä on jostain kumman syystä vielä mando noin 25 metrin päässä, joka pitäisi kiertää vasemmalta puolelta. Aika kummallinen mando, sillä väylä on muutenkin todella ahdas. (par)

Väylä 4 (Par 3)
65-metrinen hieman s-kirjaimen mallinen ja kapea väylä koivikossa. Väylä on rakennettu niin, että tässä aikanaan istutussa koivikossa on vain pari puuta kaadettu ja laitettu kori johonkin. Koivurivit ovat suoria ja niitä pitkin heitetään ja väliltä kaadettu vain pari puuta, tämä sama kaava toistuu usealla väylällä. Paljon nokkosia korin lähellä. (par)

Väylä 5 (Par 3)
77-metrinen aivan pillisuora ja kapea väylä koivikossa. Visuaalisesti radan komein väylä. (par)

Väylä 6 (Par 3)
70-metrinen loivasti oikealle kaartuva väylä samassa koivikossa. Tämän radan mittakaavassa, jopa melko leveä väylä, mutta ehkäpä samalla myös vaikein väylä. Väylällä todella paljon aluskasvillisuutta. (par)

Väylä 7 (Par 3)
90-metrinen suora, mutta hieman lopussa oikealle kaartuva koivukuja. Ei ole taaskaan paljon mielikuvitusta käytetty väylää suunniteltaessa. Korin läheisyydessä todella paljon nokkosia. (bogey)

Väylä 8 (Par 3)
80-metrinen suora, mutta tällä kertaa lopussa hieman vasemmalle kaartuva koivukuja. Samanlainen kuin edellinen väylä, mutta vain eri suuntaan. Tällä väylällä oli eniten aluskasvillisuutta ja nokkosia, joten kannattaa tarkkaan katsoa mihin kiekko laskeutuu. (par)

Väylä 9 (Par 3)
Nyt mennään taas takaisin tien toiselle puolelle sinne mistä aloitettiin. 62-metrinen aivan pillisuora koivukuja. Radan kapein väylä, mutta oikeasti todella hieno ja tekninen väylä. Tämä väylä olisi todella hieno jossain toisella radalla, mutta lähes kaikki muutkin väylät ovat täällä kapeita koivukujia, niin tämä ei niin hyvin nyt erotu joukosta. Väylään on todellakin pakko osua jos haluaa korille ja par-tuloksen. Hieno lopetusväylä. (par)


Lopputulos: 0

Radan paras väylä: Paras väylä on ehdottomasti radan viimeinen väylä 9. Erittäin kapea ja hieno koivukuja, jonka päässä kori sijaitsee. Tekninen väylä, joka palkitsee jos ei osu alun puihin.

Rata ei tosiaan ole aivan vielä valmis ilmeisesti, sillä tiimatot, ratakartta ja väyläopasteet puuttuvat vielä. Heittopaikat ovat tällä hetkellä epätasaista soraa, josta on melko hankalaa heittää vauhdin kanssa. Radan väylät ovat todella lähekkäin, joten väylät kyllä löytää helposti ja parkkipaikalta tosiaan saa paperisen ratakartan. Radalla on paikoittain todella paljon aluskasvillisuutta ja etenkin nokkosia, joten shortsien kanssa radalla EI kannata missään nimessä lähteä. Kannattaa myös katsoa tarkasti mihin kiekko laskeutuu, sillä heinikosta kiekon löytäminen saattaa kestää pitkäänkin. Keskellä metsää oli myös todella paljon hyttysiä. Radalla ei ole yhtään korkeusvaihtelua vaan kaikki väylät ovat ihan tasaisella. Rata on perustettu vanhahkoon istutettuun koivikkoon, jossa on suorat puurivit ja sitten vain lyöty kori johonkin ja kaadettu pari puuta pois. Ratasuunnittelussa ei ole käytetty mielikuvitusta, vaan suurin osa väylistä on aivan samanlaisia keskenään.  Väylät eivät ole kovin pitkiä ja radalla ei ole yhtään par 4-väylää. Väylät ovat kapeita, mutta jos väylään vähänkään osaa heittää niin rata ei ole kovin vaikea. Vaikka rata viimeisteltäisiin heittomatoilla ja muilla ratatarvikkeilla, niin se ei kyllä paljon tuo lisää tälle radalla. Alue jonne rata on rakennettu, ei mielestäni oikein sovi frisbeegolfkäyttöön, mutta on ollut varmasti pakko siirtää rata jonnekin muualle pois urheilukentän ja puiston alueelta.


Yleisesti ottaen Urheilupuiston frisbeegolfrata ei ole kovinkaan hyvä rata. Sinne ei kannata varta vasten lähteä suuntaamaan. Satunnaisille kävijöille ja paikkakunnalla asujille tämä on varmaan ihan hyvä neppailurata.


Oma rataennätys: 0


Rata-arvostelu
Radan puitteet:0.6
Radan kunto:1.3
Radan toteutus:0.8
Yleisfiilis radasta:0.8

Loppuarvosana: 3.5
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 110
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #53 : 03.07.19 - klo:07:31 »
Kuortane DiscGolfParkin rata-arvostelua muokattu. Rata laajeni viime syksynä 9 väyläisestä 18 väyläiseksi. Radasta tuli nyt huomattavasti parempi. Radan vanhat väylät ovat pysyneet samoina, mutta kolmos-väylän jälkeen on tehty 9 todella hyvää väylää lisää tien toiselle puolelle. Väylällä 13 palataan takaisin vanhoille väylille, joiden numerointi on nyt muutunut. Todella hyvä ja odotettu parannus tälle radalle. :)
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 110
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #54 : 16.07.19 - klo:09:26 »
2.7.2019 Seinäjoki
Honkakylän frisbeegolfrata (A1)

Seuraavaksi Honkakylän frisbeegolfrata Seinäjoella. Olen aikaisemmin käynyt radalla muistaakseni kaksi kertaa, mutta siitä on jo useampi vuosi aikaa, joten katsotaan onko rata pysynyt ennallaan. Rata on perustettu vuonna 2014 ja se sijaitsee Honkakylässä ja Seinäjoen keskustaan tulee matkaa varmaankin noin 15 km, joten rata ei sijaitse aivan pääväylien varrella. Rata sijaitsee lenkkeily/vaelluspolkujen varrella. Väyliä radalta löytyy 18 kappaletta ja DisCatcherit ovat koreina. Pitkästä aikaa (näiden rataseikkailujen aikana) löytyy puttikorikin, joten saa hieman lämmitellä ennen kierroksen alkua.

Väylä 1 (Par 3)
95-metrinen suora väylä lenkkipolkua pitkin. Oikealla reunalla oleva ajotie on outtia. Väylä on melko leveä, mutta heiton on oltava aivan pillisuora jos haluaa birdien. (birdie)

Väylä 2 (Par 4)
107-metrinen par 4-väylä. Väylä on todella lyhyt par 4-väyläksi, mutta väylä on TODELLA kapea. Avauksen pitää olla suora heitto, joka aivan hieman feidaa vasemmalle. Jos kiekko feidaa liian paljon, on heti sivussa väylältä ja lähestyminen on todella hankalaa, sillä metsä on todella tiheää. Väylän loppupäässä on puita harvemmassa, mutta kiekkoa ei siltikään ole helppoa saada korin juureen. Jos avaus osuu väylään niin helppo birdie, mutta jos ottaa pienenkään kimmokkeen niin tupla on varma. (par)

Väylä 3 (Par 3)
71-metrinen vasemmalle kaartuva kapea väylä loivaan ylämäkeen. Ympäröivä metsä on tiheää, joten väylällä kannattaa pysyä. (bogey)

Väylä 4 (Par 3)
75-metrinen vasemmalle kaartuva kapea väylä. Väylän lopussa metsä on harvempaa joten miten pitemmälle avauksella pääsee sitä parempi. (par)

Väylä 5 (Par 3)
101-metrinen suora ja todella kapea väylä pururataa pitkin. Väylän molemmilla puolilla TODELLA tiheää metsää, jonne ei kannata missään nimessä joutua, sillä sieltä ei pääse pois muuten kuin puttaamalla takaisin pururadalla. Mielestäni radan vaikein väylä. (par)

Väylä 6 (Par 3)
58-metrinen oikealle kaartuva väylä pururataa pitkin loivaan ylämäkeen. Paras heitto ja oikeastaan ainut heitto, jolla korille voi päästä, on kämmenellä pieni flex-heitto. (par)

Väylä 7 (Par 3)
118-metrinen suora väylä pururataa pitkin hieman ylämäkeen. Metsä molemmilla puolilla väylää on todella tiheää, joten heitto ei saa feidata tai kipata yli, sillä muuten tulee suuria vaikeuksia. Radan yksi vaikeimmista väylistä saada birdie. (par)

Väylä 8 (Par 3)
77-metrinen s-kirjaimen muotoinen väylä. Suoraa heittoa korille ei saa millään, sillä melko lähellä
tiin edessä on pari puuta, jotka pitää kiertää vasemmalta puolelta. Tie vasemmalla ja korin takana on outtia, joten, mitään puukimmoketta ei saa tulla. Myös oikealla reunalla oleva oja on kepitetty outiksi. (birdie)

Väylä 9 (Par 3)
68-metrinen suora ja kapea pilliväylä metsässä. Oikealla reunalla oleva oja on outtia. Väylällä on hienot pitkospuut ja loppupäähän väylää on tuotu paljon kuorikatetta, joten väylä on todella siistin näköinen. (birdie)

Väylä 10 (Par 3)
80-metrinen vasemmalle kaartuva väylä. Noin 20 metrin päässä tiistä on noin 5 metriä leveä gäppi, johon on osuttava ja kiekko on saatava sen jälkeen feidaamaan tiukasti vasemmalle. Väylän lopussa metsä on harvaa, joten lähestyminen on melko vaivatonta. (par)

Väylä 11 (Par 3)
82-metrinen oikealle kaartuva kapea väylä. Väylä on melko kapea ja se vain yhä kapenee loppua kohti. Korin molemmin puolin on pari tiheää kuusta, jotka vaikeuttavat puttaamista. Väylän loppupäässä on melko märkää ja korin jälkeen on tehty pitkospuita, joita pitkin voi siirtyä seuraavalle väylälle. (par)

Väylä 12 (Par 4)
194-metrinen suora väylä penkkatietä pitkin. Väylä on kapea ja kiekko ei saa yhtään feidata vasemmalle tai kipata oikealle, sillä metsä varsinkin oikealla puolella on todella mörriä. Oikealta metsästä ei pääse pois kuin puttaamalla takaisin tielle, vasemman puolen metsä on huomattavasti harvempaa, mutta ei sieltäkään pääse kovin pitkälle etenemään, jos sinne jostain syystä joutuu. Paras olisi heittää vain midaria tietä pitkin, mutta eihän luonto anna periksi heittää midaria par 4-väylällä. ;D (bogey)

Väylä 13 (Par 4)
150-metrinen vasemmalle kaartuva par 4-väylä. Väylä on jälleen kapea ja metsä molemmilla reunoilla melkoista mörriä, oikea reuna jälleen pahempi. Väylällä tai tässä tapauksessa pururadalla on paras pysyä jos haluaa par-tuloksen, sillä kovinkaan pitkiä jatkoheittoja ei kummaltakaan puolelta metsästä saa aikaiseksi. Ennen koria on vielä todella tiheässä muutama puu suojelemassa koria, joten millään tuuriheitolla korin alle ei pääse. (par)

Väylä 14 (par 3)
90-metrinen suora ja melko kapea metsäväylä. Ei mitään ihmeellistä, väylällä on pysyttävä jos haluaa korin lähelle. (birdie)

Väylä 15 (Par 3)
97-metrinen vasemmalle kaartuva väylä. Väylä on kapea ja ympäröivä metsä radalla ominaisesti todella tiheää. (par)

Väylä 16 (Par 3)
76-metrinen hieman oikealle kaartuva väylä pieneen alamäkeen. Tämä väylä on aika vaarallinen, sillä alussa pitää heittää lenkkeilypolkua pitkin mutkan ja pienen nyppylän taakse, eikä tiiltä näy koria eikä sitä tuleeko lenkkeilijöitä vastaa. Kannattaa käydä siis aina tarkistamassa että väylä on vapaa. Väylä on todella kapea ja korin alle on todella vaikea saada kiekkoa, sillä väylä on hieman erikoisen mallinen ja en keksi millä heitolla voisi suoraan korille päästä. (par)

Väylä 17 (Par 3)
118-metrinen pitkä ja oikealle kaartuva pilliväylä. Väylä on aluksi todella kapea, mutta onneksi levenee loppua kohden. Väylään on jälleen pakko osua jos haluaa hyvän tuloksen, sillä ympäröivästä metsästä ei oikeastaan löydy reittejä korille. Radan ylivoimaisesti vaikein väylä saada birdie. (bogey)

Väylä 18 (Par 3)
49-metrinen suora ja avoin väylä. Kori sijaitsee pienessä montussa ja ainut vaikeus väylällä on korotettu kori, joten puttaaminen on tuulella hankalaa. Radan ylivoimaisesti helpoin väylä. (birdie)


Lopputulos: -2

Radan paras väylä: Mielestäni väylä 14 on paras, sillä se kuvastaa oikeastaan koko rataa. Todella kapea ja suora väylä. Jos väylään osut olet korin alla, mutta jos et niin voit saada suurenkin lukeman.

Radalle oli tehty paljon kunnostustöitä sitten minun viime käynnin pari vuotta sitten. Radan märimpiin kohtiin oli ajettu väylille ja siirtymille kuorikatetta ja oli tehty myös pitkospuita ja siltoja väylille ja siirtymille. Nyt radalla pysyi kengät kuivina, mutta ennen näitä parannuksia se ei ollut mahdollista. Toki radalta löytyy vieläkin märkiä kohtia, sillä osa maastosta on suomaista, mutta ei sinne kannatakaan heittää. Radalta löytyy ratakartta ja kaikki väyläopasteet on kunnossa. Erityismaininta myös ”next tee”-merkeistä, joita löytyy jokaisen väylän siirtymältä, näin hyvin ei ole heittäjää vielä koskaan ohjattu. Tiipaikat ovat erittäin hyvässä kunnossa ja riittävän suuret. Suurin osa väylistä on hyvin hoidettuja ja raivattuja pari poikkeusta lukuun ottamatta. Miinusta täytyy antaa siisteydestä, sillä ykköstiin roskalaatikot pursusivat jo yli ja muillakin väylillä oli roskasangot ääriään myöten täynnä. Pulloja ja tölkkejä löytyi usealta väylältä, mutta se oli tilipäivä nyt itselle, kun kerään ne aina kiertäessäni pois. Suurin osa väylistä on todella tiukkoja metsäväyliä, joten väyliin on todellakin heiton osuttava, muuten tulee suuria vaikeuksia. Radan perusperiaate onkin, että pysy väylillä niin saat miinusta, mutta jos alat möngertää metsässä niin tuplabogin voi saada mille tahansa väylälle aikaiseksi. Radalla ei ole oikeastaan korkeuseroja laisinkaan joka on harmi, sillä sitten rata olisi vielä huomattavasti parempi.

Honkakylän frisbegolfrata on perushyvä rata. Väylillä on todellakin pakko pysyä, joten tällä radalla saa treenattua tarkkoja väyläheittoja ja scramble peliä. Vaikka rata on maantieteelisesti hieman sivussa kaikesta, niin suosittelen radalla vierailua.


Oma rataennätys: -2


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.9
Radan kunto:1.7
Radan toteutus:1.7
Yleisfiilis radasta:1.7

Loppuarvosana: 7.0
« Viimeksi muokattu: 16.07.19 - klo:10:46 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 110
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #55 : 21.07.19 - klo:08:53 »
11.7.2019 Äänekoski
Liikuntapuiston frisbeegolfrata (AA1)

Tänään ajattelin kiertää useamman radan pienen tourin muodossa ja nyt päivän ensimmäisenä ratana Liikuntapuiston frisbeegolfrata Äänekoskella. Aikaisemmin en ole radalla käynyt, mutta nyt on hyvä käydä treenaamassa ja testaamassa rata ennen ensi kuussa olevia joukkuegolfin SM-kisoja. Rata on perustettu vuonna 2014 ja se sijaitsee aika lailla Äänekosken keskustassa. Rata sijaitsee liikuntapuistossa, joten alueella on paljon muitakin liikkujia, sillä ympärillä on laajat nurmialueet, jalkapallokenttä ja lenkkeily ja pyöräilymaastot. Väyliä radalta löytyy nykyisin 18 kappaletta ja koreina ovat Prodiscuksen Targetit. Puttikori ja lämmittelyrange löytyy ykköstiin vierestä, niin ei jää ainakaan lämmittelypuitteista kiinni kierroksella onnistuminen.

Väylä 1 (Par 4)
208-metrinen oikealle kaartuva avausväylä loivaan ylämäkeen.  Avauksen saa heittää avointa ja leveää nurmikenttää pitkin, mutta kannattaa hieman varoa oikealla olevaa outtia. Sweetspot on väylän vasemmalla reunalla, jonka jälkeen väylä hieman kapenee ja nousee ylös pururataa pitkin. (bogey)

Väylä 2 (Par 3)
92-metrinen vasemmalle kaartuva melko kapeahko metsäväylä. Ympäröivä metsä on melko harvaa, joten jatkoheitolla ei ole mikään mahdottomuus päästä korille vailla jäisikin avauksella väylän alkupäähän. (birdie)

Väylä 3 (Par 3)
95-metrinen suora ja kapea metsäpilli. Väylään on todellakin osuttava jos haluaa korille. Ympäröivä metsä on tiheää, mutta kyllä sieltä jotain välejä voi korille löytyä, jos avauksen heittää hieman sivuun. (par)

Väylä 4 (Par 3)
101-metrinen hieman vasemmalle kaartuva väylä pururataa pitkin. Väylä on melko leveä, joten siihen pitäisi osua. Kori sijaitsee kallion laen päällä, joten riippuen puttaussuunnasta, niin jännitysmomentti ja rollausvaara voi olla suuri. (par)

Väylä 5 (Par 3)
90-metrinen jyrkästi oikealle kaartuva väylä, joka loppua kohden laskee alaspäin. Outtia ovat tiet väylän molemmin puolin, mutta ne eivät oikeastaan tule peliin jos kiekko ei ota jotain superkickkiä. Kori on korotettu ja montun pohjalla, joten jos avaus jää lyhyeksi, niin putti voi mennä todella kauas jos ei osu laitteeseen. (par)

Väylä 6 (Par 4)
135-metrinen oikealle kaartuva par 4-väylä. Avaus heitetään alamäkeen noin 80 metriä, jonka jälkeen väylä kääntyy 90 astetta oikeaan. Väylällä on mutkakohdassa mando, joka on kierrettävä vasemmalta, joten väylällä ei pääse yhtään oikomaan. Jos mandon missaa, niin droppari löytyy mutkan paikkeilta ja korille on sieltä matkaa noin 70 metriä. Kori on sijoitettu rinteeseen ja heti korin takana noin 7 metrin päässä on outtia, joten putin kanssa saa olla tarkkana. (par)

Väylä 7 (Par 3)
74-metrinen suora väylä jyrkkään alamäkeen. Aluksi väylä on avoin, mutta kapenee todella paljon loppua kohden, joten heitto pitää olla erittäin tarkka. Väylän oikealla reunalla on outtilinja, joka estää tuurihyssen heittämisen vasemmalta metsän ylitse. Kori on sijoitettu kallion nyppylän laelle ja heti korin jälkeen on noin kolmen metrin pudotus. Korin viereen on todella vaikea saada kiekkoa jäämään ja jos puttaa ohi korista, niin kiekko voi hyvin mennä jopa 20 metrin päähän. Yksi parhaista väylistä joka on tullut pitkään aikaan vastaan. (bogey.)

Väylä 8 (Par 3)
207-metrinen s-kirjaimen muotoinen väylä alamäkeen. Väylä menee koko matkan melko leveää pururataa pitkin. Ympäröivä metsä ei ole kovin tiheää pururadan reunoilla, mutta jos joutuu oikein syvälle metsän puolelle, niin sitten tulee kyllä vaikeuksia. (par)

Väylä 9 (Par 3)
73-metrinen käytännössä suora ja kapea väylä ylämäkeen. Keskellä väylää on pari puuta, jotka pitää kiertää. Korille on vaikea päästä ja en keksinyt millä heitolla sinne olisi edes paras yrittää. Korin ympäristö on erittäin kivikkoinen, joten kiekoista lähtee helposti paloja irti. (par)

Väylä 10 (Par 3)
101-metrinen jyrkästi oikealle kaartuva väylä alamäkeen. Avaus pitää osua kapeaan kujaan, jonka jälkeen väylä levenee huomattavasti. Kori on sijoitettu loivaan rinteeseen. (par)

Väylä 11 (Par 3)
92-metrinen vasemmalle kaartuva väylä. Avaus pitää jälleen osua kapeaan puukujaan, jonka jälkeen väylä avartuu. Kori sijaitsee korkean kallion päällä, joten heitto avausheitto pitää olla korkea. Väylän loppupäässä puusto on harvaa, mutta kiekko on vaikea saada jämään kallion päälle hyville puttipaikoille. (par)

Väylä 12 (Par 3)
78-metrinen suora ja kapea väylä ylämäkeen. Kori on sijoitettu kallion laella ja väylän vasen reuna on melko jyrkkää rinnettä, joten kiekko ei saa feidata vasemmalle, sillä muuten ollaan kaukana korista. Korin ympäristö on pyöreää ja sileää kalliota, joten kiekkoa on vaikea saada jäämään korin läheisyyteen. (birdie)

Väylä 13 (Par 3)
67-metrinen aivan pillisuora ja todella kapea väylä. Väylän puolivälissä on noin 3 metriä leveä gäppi, johon on osuttava, muuten korille ei pääse. Ennen koria on myös yksi suuri kivi, joka pitää ylittää. Korin ympäristö jälleen kallioinen joten kiekkoa on vaikea saada tarttumaan paikoilleen. (bogey)

Väylä 14 (Par 3)
101-metrinen suora väylä pururataa pitkin. Väylä on melko leveä, mutta ympäröivä metsä on todella tiheää, joten sivuun väylältä ei kannata joutua. (bogey)

Väylä 15 (Par 3)
108-metrinen suora ja kapea väylä ylämäkeen. Väylän vasemmalla reunalla on outtia, mutta puusto on harvempaa kuin oikealla reunalla, jossa metsä on melkoista mörriä. Väylää pitkin on pakko mennä koko matkan ajan, sillä muuten jää todella kauas korista. Radan vaikein väylä. (bogey)

Väylä 16 (Par 3)
79-metrinen suora väylä alamäkeen. Väylä on melko kapea ja kapenee todella kapeaksi noin 20 metriä ennen koria. 20 metriä ennen koria on rakennuttu aita, jotta on vain noin 4 metriä leveä aukko. Aukkoon on todella vaikea osua ja jos jää aidan väärälle puolelle, niin lähestyminen korille on todella konstikasta. Todella hienosti rakennettu väylä. (par)

Väylä 17 (Par 3)
84-metrinen oikealle kaartuva väylä alamäkeen. Noin 30 metrin päässä tiistä on gäppi johon on osuttava ja sen jälkeen on saatava kiekko kääntymään ja liitämään oikealle alamäkeen koko loppu matkan. Keskellä väylää on kaiken lisäksi vielä kaksi puuta, jotka pitää ohittaa. Hieno ja hyvin suunniteltu tekninen väylä. (par)

Väylä 18 (Par 4)
212-metrinen hieman oikealle kaartuva väylä pururataa pitkin loivaan alamäkeen. Ympäröivä metsä on harvaa, mutta sinne ei kannata siitä huolimattakaan heittää, sillä korille on todella pitkä matka. Väylä levenee loppua kohden ja kori on sijoitettu hienosti rinteen reunalle. (bogey)


Lopputulos: +4

Radan paras väylä: Tämä oli vaikea valinta, sillä radalla on monta hienoa väylää, mutta kuitenkin väylä 17 on mielestäni niistä paras. Väylällä onnistuminen vaatii todella teknisen ja tarkan ylikääntävän heiton alamäkeen. Millään tuuriheitolla korille ei pääse. Todella hienosti suunniteltu väylä.

Radalta löytyy ratakartta ja kaikki väyläopasteet on kunnossa. Erityismaininta myös ”next tee”-merkeistä, joita löytyy jokaisen väylän siirtymältä (todella esimerkillistä toimintaa). Radalta löytyy tosiaankin kenttä jossa voi lämmitellä ennen kierrosta, tällaista mahdollisuutta ei monellakaan radalla ole. Kaikki tiipaikat ovat erittäin hyvässä kunnossa ja riittävän suuret ja ovat suorassa eikä niissä ole mitään painaumia. Rataa on ilmeisesti viime aikoina hieman muokattu ja väyliä pidennetty, sillä löysin monta vanhaa tiipaikkaa. Kaikki väylät ovat hyvin hoidettu ja mitään aluskasvillisuutta ei oikeastaan ole missään, joten kiekot pysyvät hyvin tallessa. Radalla on hyvin korkeusvaihteluita ja maasto ja väylät ovat monipuolisia. Radalta löytyy tiukkaa metsäpilliä, hieman avoimempaa kenttää ja kallioista maastoa. Radalla on hyvässä suhteessa par 4 väyliä, pitkiä par 3-väyliä ja lyhyitä teknisiä väyliä. Usealla väylällä oli hyvin mietitty korin sijoituspaikat viettävään rinteeseen, kallion laella tai pudotuksen reunalle. Rata on haastava ja heti radan pelattua tuli halu palata takaisin ja parantaa tulosta. Todella hyvä rata ja on oikeastaan mahdoton keksiä mitään pahaa sanottavaa.

Liikuntapuiston frisbeegolfrata on todella hyvä ja haastava. Aloittelijoille se voi olla jopa hieman liian vaikea, mutta kokeneemmalle pelaajalle ehdottomasti rata joka pitää käydä kiertämässä. Erinomainen kilparata, jossa voi haastaa itsensä.

Oma rataennätys: +4


Rata-arvostelu
Radan puitteet:2.3
Radan kunto:2.2
Radan toteutus:2.2
Yleisfiilis radasta:2.2

Loppuarvosana: 8.9
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 110
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #56 : 24.07.19 - klo:09:26 »
11.7.2019 Äänekoski
44200 Suolahti (A1)

Päivän toisena ratana 44200 Suolahti Äänekoskella tai entisessä Suolahden kunnassa. Uusi rata jälleen itselle ja olen kuullut aikaisemmin, että rata olisi melko hyvä. Rata on perustettu vuonna 2015 ja se sijaitsee Suolahden koulun läheisyydessä ja pururadalla, mutta suurin osa väylistä on kuitenkin pururadan ulkopuolella, joten ei tarvitse aivan koko ajan kilpailla lenkkeilijöiden kanssa ilmatilasta. Väyliä radalta löytyy 18 kappaletta ja koreina ovat Prodiscuksen Targetit. Puttikoria en löytänyt, mutta ykköstii on aivan koulun parkkipaikan vieressä kadun toisella puolella.

Väylä 1 (Par 3)
60-metrinen suora väylä ylämäkeen, nousua korille tulee 10 metriä, joten melko ylöspäin saa heittää. Väylällä on ainoastaan muutama puu ja suuri kivi, joka pitää väistää. (par)

Väylä 2 (Par 3)
64-metrinen suora väylä. Väylän alussa noin 25 metrin päästä tiistä on porttimando, joka pitää ohittaa. Portti on noin 5 metriä leveä, joten siihen pitäisi kyllä osua. Väylä on melko avoin ja kori on sijoitettu hienosti suuren kivenlohkareen päälle ja rinteen reunalle, joka tekee tästä lyhyestä väylästä huomattavasti haastavamman. (par)

Väylä 3 (Par 3)
67-metrinen suota ja melko avoin väylä alamäkeen. Ennen koria on muutama valtava kivenlohkare, jotka pitää väistää. Korin sijoituspaikka on ehkä hienoin, mikä on tullut tähän saakka vastaan. Kori sijoitettu siirtolohkareen halkeamaan ja kahdella sivulla takana on kiviseinämät, joten kiekko ei mene kauas jos putti menee ohi. Vaikea kuvailla minkä näköinen se korin paikka on, kannattaa käydä ehdottomasti itse tsekkaamassa. Korin oikealla puolella on myös rinne, joten saa olla tarkkana avauksen kanssa. (par)

Väylä 4 (Par 3)
92-metrinen vasemmalle kaartuva melko kapea väylä. Väylä on alussa huomattavasti kapeampi kuin loppuosassa. Jos alun aukkoon osuu ja antaa kiekon feidata vasemmalle, niin ollaan jo lähellä koria. Väylän oikeaan reunaan on rakennettu hieno aita suojelemaan seuraavan väylän tiipaikkaa. (birdie)

Väylä 5 (Par 3)
54-metrinen suora ja kapea väylä alamäkeen. Kori on upeasti sijoitettu kallionpiikin reunalle ja josta aukeaa upeat näköalat läheiselle järvelle. Todella upea korin paikka ja tuo haastetta puttiin. Väylän vasemmalle reunalle on jälleen rakennettu hieno aita (Suolahden vaakunalla varustettuna) suojelemaan seuraavan väylän tiipaikkaa. (birdie)

Väylä 6 (Par 3)
71-metrinen suora ja erittäin kapea väylä. Väylän vasemmalla reunalla on valtava kivenlohkare ja keskellä suuri mänty, jotka pitää ohittaa jos haluaa korin lähelle. (par)

Väylä 7 (Par 3)
63-metrinen suora ja kapea väylä alamäkeen. Jos alun 5 metriä leveään gäppiin osuu, niin kiekko on nostolla. Väylän vasemmassa reunassa on valtava siirtolohkare, jonka päällä kori on ilmeisesti aiemmin ollut. (birdie)

Väylä 8 (Par 3)
96-metrinen suora ja kapea väylä. Väylä kapenee huomattavasti loppua kohden ja kori sijaitsee hieman poikkeavan pururadan toisella puollella (koria on todella hankala nähdä tiiltä). Väylän alussa ja sivuilla on valtavia kiven lohkareita ja jos niihin osuu, niin saa kyllä kiekoista paloja irti. (par)

Väylä 9 (Par 3)
68-metrinen jyrkästi oikealle kaartuva väylä ylämäkeen. Kun oikeassa reunassa olevan suuren siirtolohkareen ohittaa ja antaa kiekon liitää tai feidata oikealle, niin ollaan lähellä koria. Ennen koria on pari puuta, mutta oikeastaan muita esteitä tällä väylällä ei ole. (par)

Väylä 10 (Par 3)
53-metrinen oikealle kaartuva väylä. Väylä on oikeastaan täysin samanlainen väylä kuin edellinen väylä ja kun samanlaisen heiton heittää niin on varmasti nostolla. (birdie)

Väylä 11 (Par 3)
87-metrinen hieman vasemmalle kaartuva väylä alamäkeen pururataa pitkin. Väylä on melko kapea ja etenkin vasen reuna todella kivikkoinen. (par)

Väylä 12 (Par 3)
74-metrinen suora ja kapea väylä jyrkkään alamäkeen, pudotusta korille tulee jopa 12 metriä. Ensimmäiset 30 metriä väylä on tasainen, mutta sen jälkeen laskee alas todella jyrkästi. Jos osuu väylään, niin kiekko menee todella helposti pitkäksi. Seuraavalle siirtymälle oli rakennettu suuri hieno kyltti, jossa lukee 44200. (par)

Väylä 13 (Par 3)
59-metrinen lopussa jyrkästi vasemmalle kaartuva väylä pururataa pitkin. Väylä on melkoisen kapea ja ympäröivä metsä melkoista mörriä. Kori on hienosti sijoitettu rinteeseen kahden suuren siirtolohkareen väliin. (birdie)

Väylä 14 (Par 3)
70-metrinen kapea oikealle kaartuva väylä pururataa pitkin. Korin on hienosti rinteen reunalla pyören kallion laella, joten puttirollit ovat varmasti arkipäivää. (par)

Väylä 15 (Par 3)
62-metrinen erittäin jyrkästi vasemmalle kaatuva väyläylämäkeen, nousua korille tulee 6 metriä. Väylä oli melko huonosti hoidettu, sillä saniaisia kasvoi oikeastaan koko väylän matkan ja kiekkoa oli vaikea löytää. Kori on taas hienosti kallionrinteessä. (par)

Väylä 16 (Par 4)
134-metrinen s-kirjaimen muotoinen väylä alamäkeen. Tämä on radan ainut par 4-väylä. Aluksi pitää heittää noin 90 metrinen vasemmalle kaartuva heitto, koska sillä kohtaa väylää on mando, joka on kierrettävä vasemmalta puolelta (ei dropparia). Mandon jälkeen väylä kääntyy 90 astetta oikeaan loivaan alamäkeen ja matkaa korille on vielä noin 40 metriä. Todella hyvä ja tekninen par 4-väylä. (birdie)

Väylä 17 (Par 3)
69-metrinen vasemmalle kaartuva väylä. Noin 8 metrin päässä tiistä on kaksi koivua (joissa on komeat suuret pahkat), joiden välistä kun heittää ja antaa kiekon feidata, niin korille on melko helppo päästä. Korin ympäristö on todella kivikkoinen. (birdie)

Väylä 18 (Par 3)
69-metrinen suora väylä alamäkeen, laskua korille tulee 8 metriä. Noin 35 metrin päässä tiistä on pari mäntyä keskellä väylää, jotka pitää ohittaa haluamaltaan puolelta. (par)


Lopputulos: -7

Radan paras väylä: Mielestäni väylä  5 on paras, koska väylä vaati todella teknisen ja hallitun heiton. Väylä on lyhyt, mutta kiekkoa on todella vaikea saada korin lähelle, koska korin sijoituspaikka on todella hyvin mietitty kallion laelle. Korilta aukeaa todella upeat maisemat läheiselle järvelle.

Radalta löytyy ratakartta ja kaikki väyläopasteet ovat erinomaisessa kunnossa. Erityismaininta myös ”next tee”-merkeistä, joita löytyy jokaisen väylän siirtymältä (todella esimerkillistä toimintaa). Siirtymät seuraavalle tiille olivat joka väylällä todella lyhyet ja niitä ei tarvitse etsiä. Kaikki tiipaikat ovat erittäin hyvässä kunnossa ja riittävän suuret ja ovat suorassa. Radalle on rakennettu siltoja, portaita ja todella hienosti tehtyjä aitoja suojelemaan toisten väylien avauspaikkoja. Visuaalisesti todella kaunis rata ja huomaa, että tähän rataan ja radan rakentamiseen on panostettu. Radan maasto on todella kivikkoinen ja kallioinen. Radalla on myös todella paljon korkeusvaihteluita. Suurin osa väylistä oli hyvin hoidettuja ja heinää oli juuri äskettäin kaadettu väyliltä. Muutamalla väylällä oli tosin hieman päässyt saniaiset valtaamaan väylät ja siitä pieni miinus. Suurimmalla osalla väylistä oli todella hyvin mietitty korin sijoituspaikat, joko rinteeseen, kiven päälle tai kallion laelle. Todella kaunis rata. Suurin osa väylistä oli melko lyhyitä, mutta kuitenkin hyvin mietittyjä. Radalla oli ainoastaan yksi par 4-väylä, mutta oikeastaan se ei haittaa, sillä turhaa alueella olisi lisää niitä väkisin väännetty, sillä rata on todella pienellä alueella. Radan kiertää läpi nopeasti ja lyhyistä väylistä johtuen se on melko helppo.

44200 Suolahden rata on todellakin käymisen arvoinen rata. Rata sopii kaiken tasoisille pelaajille, sillä väylät ovat lyhyitä, mutta teknisesti haastavia. Visuaalisesti kaunis rata, hienoissa maisemissa. Lämmin suositus.

Oma rataennätys: -7


Rata-arvostelu
Radan puitteet:2.0
Radan kunto:1.9
Radan toteutus:1.8
Yleisfiilis radasta:1.9

Loppuarvosana: 7.6
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 110
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #57 : 25.07.19 - klo:16:35 »
11.7.2019 Laukaa
Satamapuisto (D2)

Päivän kolmantena ratana Satamapuiston rata Laukaan keskustan tuntumassa. Rata on jälleen uusi tuttavuus minulle. Rata on perustettu vuonna 2010, joten aika vanha rata on kyseessä, aika harvoin tulee noin 10 vuotta sitten perustettuja ratoja vastaan. Rata sijaitsee Laukaan ”satamassa” ja on tyypiltään ”puistorata”. Rata on 5-väyläinen ja radalta löytyy 5 kappaletta Discatcher-koreja. Ratakartta ei ole missään, joten pitää turvautua fgr-sivulta löytyvään karttaan, jotta löytää ykköstiin.

Väylä 1 (Par 3)
Noin 50 metrinen suora ja avoin ”puistoväylä”. Väylän vasemmassa reunassa on pari koivua, lampi ja valotolppa ja jos ne ohittaa, niin väylällä ei ole muita esteitä. Tiimatto todella huonossa kunnossa ja ei ole myöskään väyläopastetta. (birdie)

Väylä 2 (Par 3)
66-metrinen hieman oikealle kaartuva väylä. Väylän oikeassa reunassa on muutama puu, joten kannattaa heittää avoimempaa vasenta reunaa pitkin. Kori sijaitsee hieman puiden takana avoimella nurmialueella. Väyläopastetaulu löytyy, mutta siinä ei ole väyläopastetta paikoillaan. Tiipaikka huonossa kunnossa. (birdie)

Väylä 3 (Par 3)
Noin 45-metrinen suora ja kapea väylä. Suoran heiton edessä on muutama puu, jotka kannattaa kiertää oikealta puolelta. Väyläopaste ei ole paikoillaan. (birdie)

Väylä 4 (Par 3)
Noin 65-metrinen oikealle kaartuva väylä, joka heitetään hiekkakentän päästä. Kori on sijoitettu puiston puolelle ja sitä suojelee muutama koivu, jonka väleistä korille pitää päästä. Radan vaikein väylä ja ylivoimaisesti vaikein väylä löytää, sillä ratakartta ei pidä paikkaansa. Ei väyläopastetta ja tiimatto on huonossa kunnossa. (par)

Väylä 5 (Par 3)
Noin 45-metrinen suora ja kapea väylä. Kori sijaitsee avoimella paikalla koivukujan päässä. Ei väyläopastetta, mutta tiipaikka ihan siedettävä. (par)


Lopputulos: -4

Radan paras väylä: Radan paras väylä on ehdottomasti viimeinen väylä (numero 5). Väylä on todella siistissä kunnossa ja on visuaalisesti hieno.

Rata on hienolla paikalla järven rannassa ja hyvin hoidetulla puistoalueella, mutta mitään muuta hyvää sanottavaa radasta on vaikea keksiä. Ratakarttaa ei tosiaan löydy laisinkaan ja kartta, joka on fgr-sivulla netissä, ei pidä paikkaansa, sillä osa väylistä on eri paikassa ja ovat eripituisia. Väyliä on todella vaikea löytää ja millään väylällä ei ole myöskään väyläopasteita paikallaan. Itse pyörin ristiin rastiin varmaan parikymmentä minuuttia, jotta löysin kaikki väylät. Tiipaikat ovat myös aika huonossa kunnossa ja rataa itsessään ei ole hoidettu ollenkaan, ainoastaan puistoa on hoidettu muita alueella liikkujia silmällä pitäen. Radan väylän ovat todella lyhyitä ja helppoja. Rata sijaitsee todella pienellä alueella ja radalla ei ole korkeuseroja laisinkaan. Alueella on myös paljon muita liikkujia, joten pitää olla tarkkana, että ei osu ketään. Jos tiipaikat ja väyläopasteet olisivat kunnossa, niin tänä olisi ihan kiva neppailurata kauniissa puistossa, mutta nykyisessä kunnossa tämä oli melkoinen pettymys.

Satamapuiston rata ei ole kovin hyvä ja ei sitä oikein voi edes kutsua frisbeegolfradaksi. En voi suositella kenellekään.


Oma rataennätys: -4

Rata-arvostelu
Radan puitteet:0.6
Radan kunto:1.7
Radan toteutus:0.4
Yleisfiilis radasta:0.4

Loppuarvosana: 3.1
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 110
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #58 : 30.07.19 - klo:10:15 »
11.7.2019 Laukaa
Laukaa DiscGolfPark (B1)

Päivän neljäs rata Laukaa DiscGolfPark aivan Laukaan keskustassa. Jälleen täysin uusi rata itselle. Rata sijaitsee koulun lähellä ja on oikeastaan kahdessa osassa, väylät 1-5 läheisessä, metsässä ja väylät 6-9 ovat koulun pihapiirissä. Rata on perustettu vuonna 2016 ja väyliä radalla on tosiaan 9 kappaletta. Radalla ei ole puttikoria, mutta jokaisella väylältä löytyy DisCatherit.

Väylä 1 (Par 3)
113-metrinen suora ja melko kapea väylä alamäkeen. Ympäröivä metsä väylän molemmin puolin on melko harvaa, joten lähestymisen kanssa ei pitäisi olla vaikeuksia. (par)

Väylä 2 (Par 3)
75-metrinen hieman vasemmalle kaartuva väylä lenkkeilypolkua pitkin ylämäkeen. Lenkkeilypolun molemmin puolin on kasvanut heinää, joten pitää olla tarkkana mihin kiekko laskeutuu. Väyläopaste tolppa oli väännetty solmuun ja potkittu tiin vieressä olevaan pusikkoon (EI näin). (par)

Väylä 3 (Par 3)
79-metrinen suora ja kapea väylä. Väylän oikealla reunalla on tiheää metsää ja sinne ei kannata joutua, sillä muuten tulee vaikeuksia. Juuri ennen kori on suuri monttu, joten kiekko ei pysty liu’uttamaan korille. Väyläopastetolppa on jälleen väännetty mutkalle ja tiimatto ei ole suorassa. (par)

Väylä 4 (Par 3)
77-metrinen suora ja avoin väylä lenkkipolkua pitkin loivaan ylämäkeen. Metsä väylän molemmin puolin on harvaa, joten lähestymisen kanssa ei pitäisi tulla ongelmia. (birdie)

Väylä 5 (Par 3)
64-metrinen suora väylä lenkkipolkua pitkin alamäkeen. Ennen koria on yksi suuri mänty, joka pitää ohittaa. Tämän väylän jälkeen on todella pitkä siirtymä seuraavalle väylälle, joka on läheisen koulun takana. (par)

Väylä 6 (Par 3)
73-metrinen suora ja todella kapea väylä kangasmetsässä. Väylän puusto on harvaa, joten jos jää väylän alkupäähän, niin lähestyminen on melko simppeliä. (bogey)

Väylä 7 (Par 3)
69-metrinen s-kirjaimen muotoinen kapea väylä. Väylän puusto melko harvaa, joten tuurivälejäkin korille löytyy. Väyläopastetta poltettu jollain ja tiimattoa kaavitettu mopolla, en ymmärrä miksi näitä paikkoja pitää hajottaa. (par)

Väylä 8 (Par 3)
Noin 70-metrinen suora ja kapea väylä. Ennen koria on muutama suuri kivi, jotka pitää ylittää. Väyläopastetta ei löydy mistään ja tiimatto on erittäin epätasainen. (birdie)

Väylä 9 (Par 3)
67-metrinen vasemmalle kaartuva todella kapea väylä.  Mielestäni tällä väylällä ei ole mitään heittolinjaa, jolla voisi päästä suoraan avauksella nostolle, muuten kuin hyvällä tuurilla. Väylällä on todella paljon puita, vaikkakin ne ovat melko harvassa, mutta on ihme jos ei johonkin niistä avauksella osu. (par)


Lopputulos: -1

Radan paras väylä: Paras väylä on ehdottomasti avausväylä, sillä se on haastava kapea alamäkiväylä. Tuntuu hyvältä jos tältä väylältä saa birdien nostettua.

Rata on tosiaan kahdessa osassa, toinen puoli (etu 5) sijaitsee metsässä ja lenkkeilyalueella ja takaväylät (6-9) sijaitsevat koulun pihapiirissä. Ensimmäiset viisi väylää ovat ihan hyviä, mutta koulun läheisyydessä olevat väylät eivät ole kovinkaan kummoisia. Radalta löytyy ratakartta, mutta kaikilla väylillä ei ollut väyläopasteita ja osa paikallaan olevista opasteista oli tuhottu ja väännetty mutkalle yms. Tiimatot olivat muutamalla väylällä todella hyvät, mutta taas osalla väylistä ne olivat todella epätasaisia ja osaa oli kaavitettu mopoilla rikki. En ymmärrä miksi näille frisbeegolfradoille pitää tehdä tuhotöitä, toki tuo läheinen koulu varmasti lisää ilkivaltaa huomattavasti. Radan loppuosa sijaitsee todella kuivassa kangasmaastossa ja siellä ei ole laisinkaan aluskasvillisuutta, mutta muutamalla alkupään väylällä oli heinikko päässyt ottamaan vallan. Korkeuseroja radalta löytyy hieman, mutta voisi niitä olla hieman enemmänkin. Rata olisi ihan ok, jos kaikki väylät olisi suunniteltu siihen alkupään metsään, mielestäni turhaan on osa väylistä tehty koulun alueelle. Rata on ehkä perustettu enemmänkin palvelemaan koululaisia ja nuoria kuin enemmän harrastaneita frisbeegolfareita.

Laukaa DiscGolfpark on perusrata eli kyllä sen voi kerran käydä kokemassa, mutta ei sinne tarvitse toista kertaa lähteä, sillä Laukaasta löytyy kyllä parempikin rata ja lähialueelta useampiakin.

Oma rataennätys: -1


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.2
Radan kunto:1.5
Radan toteutus:1.3
Yleisfiilis radasta:1.4

Loppuarvosana: 5.4
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 110
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #59 : 03.08.19 - klo:11:21 »
11.7.2019 Uurainen
Uurainen DiscGolfPark (B1)

Päivän viidentenä ja ehdottomasti viimeisenä rata Uurainen DiscGolfPark Uuraisilla. Jälleen täysin uusi rata itselle. Rata sijaitsee Uuraisten koulun lähialueella ja läheisellä pururadalla. Rata on perustettu vuonna 2015 ja väyliä radalla on 9 kappaletta. Puttikori löytyy heti parkkipaikan vierestä ja radalla on koreina DisCatcherit.

Väylä 1 (Par 3)
101-metrinen suora ja täysin avoin väylä ylämäkeen pellolla. Korin vasemmalla reunalla on rinne ja jos kiekko pääsee feidaamaan vasemmalle, niin kiekko voi olla kaukanakin korista. Nurmi on hyvin leikattua, pois lukien 40 metriä pitkä ja noin 3 metrin kaistale väylän vasemmassa ja rinteen jyrkimmässä kohdassa, jonne saa kiekon heloposti hukkaan. Itse etsin omaa kiekkoani tunnin verran. (par)

Väylä 2 (Par 3)
132-metrinen suora ja täysin avoin väylä todella jyrkkään alamäkeen. Tiipaikka on ylhäällä koulun seinän vieressä ja laskua korille tulee varmaan noin 20 metriä. Kori sijaitsee avoimella pellolla metsän rajassa ja tällä väylällä pääsee todellakin liidättämään kiekkoa. Todella hieno väylä. (bogey)

Väylä 3 (Par 4)
157-metrinen suora ja leveä väylä pururataa pitkin loivaan ylämäkeen. Metsä on pururadan molemmin puolen todella tiheää, mutta väylä on sen verran leveä, jottei sinne pitäisi joutua. (par)

Väylä 4 (Par 3)
74-metrinen vasemmalle kaartuva väylä pururataa pitkin. Kori on sijoitettu hieman metsän puolelle oikealle ja sitä ei näe suoraan tiiltä. Oikealla reunalle oleva metsä on todella tiheää mörriä, joten ei kannata kippauttaa kiekko yli. (birdie)

Väylä 5 (Par 3)
73-metrinen oikealle kaartuva väylä pururataa pitkin. Väylä on oikeastaan täysin samanlainen kuin edellinenkin väylä. Koria ei näe tiille sillä se on sijoitettu metsän puolelle ja se on myös notkelmassa. Jos heittää liian kovaa, niin kiekko menee erittäin helposti pitkäksi, sillä pururadalta korin suuntaan on laskua noin viitisen metriä. Korin oikealla puolella on suuria ja inhottavia risukasoja, eli hieman siistimistöitä rata tarvitsisi. (par)

Väylä 6 (Par 3)
97-metrinen kapea ja lopussa hieman vasemmalle kaartuva väylä pururataa pitkin. Metsä on väylän molemmilla sivuilla TODELLA tiheää mörriä, jonne ei kannata missään nimessä joutua. Väylän vasen reuna on myös jyrkkää rinnettä, eli jos kiekko feidaa liian aikaisin, niin se voi olla todella kaukana korista. Tämän väylän jälkeen tulee todella pitkä siirtymä ja opasteita ei ole, en tiennyt mikä on oikea polku seuraavalle tiille ja eksyin ja harhailin kymmenkunta minuuttia ennen kuin löysin seuraavan heittopaikan. (par)

Väylä 7 (Par 3)
73-metrinen kapea vasemmalle kaartuva väylä alamäkeen pururataa pitkin. Väylän molemmilla reunoilla on muutama koivu, joissa on oksat todella matalalla, joten korille on todella hankala päästä. (par)

Väylä 8 (Par 3)
75-metrinen jyrkästi vasemmalle kaartuva väylä ylämäkeen. Väylä on melko avoin ja edessä on ainoastaan esteenä muutama koivu korin lähellä. Kori sijaitsee avoimella pellolla. Kiekko ei saa missään nimessä feidata liikaa vasemmalla sillä siellä on sellaista mörriä ja heinikkoa, jotta kiekkoa ei varmasti löydy koskaan. (par)

Väylä 9 (Par 3)
98-metrinen suora ja täysin avoin peltoväylä loivaan ylämäkeen. Nurmi on hyvin leikattu, mutta suunnittelijalla on ehkä loppunut tässä kohtaa mielikuvitus kesken. Aika tylsä lopetusväylä. (par)


Lopputulos: 0

Radan paras väylä: Mielestäni väylä 2 on ehdottomasti paras. Todella komeat maisemat ja kiekkoa saa liidättää rinnettä alas.


Ratakartta löytyy aivan parkkipaikan vierestä. Kaikki väyläopasteet olivat paikallaan ja hyvässä kunnossa. Tiipaikat olivat riittävän suuret ja ne olivat suorassa. Siirtymillä ei ollut opastenuolia ja koska muutama siirtymä oli melko pitkä, niin parissa kohtaa voi ihan hyvin vähän eksyä ja joutua etsimään seuraavaa väylää. Radalle on ihan hyvin saatu korkeusvaihteluita 9-väyläiseksi radaksi. Rata oli pääsääntöisesti ihan hyvin raivattu, sillä nurmi oli juuri äskettäin ajettu peltoväyliltä. Muutamalla väylällä oli tosin hieman jäänyt parantamisen varaa, sillä varsinkin hieman väylien sivussa heinikko oli melkoista ja kiekkoa sai etsiskellä jonkin aikaa. Parilla väylällä oli myös jäänyt isoja risukasoja, toivottavasti ne kerätään jossain vaiheessa pois. Radalta löytyy muutama todella hyvä väylä, mutta sitten muutamalla väylällä tuntuu siltä että suunnittelijalta on loppunut mielikuvitus kesken ja osa väylistä onkin melko tylsiä (esim. väylä 9). Osa väylistä oli myös keskenään oikeastaan täysin samanlaisia (väylät 4 ja 5) ja ne ovat vielä peräkkäiset väylät. Hieman paremmalla suunnittelulla tämä olisi ihan kiva rata, varsinkin kun alue jossa rata sijaitsee, on kuitenkin melko laaja, joten mahdollisuuksia parempaan olisi varmasti ollut. Väylät 3-7 heitetään kokonaan pururataa pitkin ja kori on sijoitettu vain hieman metsän puolelle sivuun pururadasta, joten mitään suuria ja hankalia suunnittelutöitä eikä myöskään  raivaustöitä ei ole tällä radalla tarvittu. Onneksi pururadalla tuskin on kovinkaan paljon muita liikkujia, joten saa varmasti melko rauhassa heitellä.

Uurainen DiscGolfPark on sellainen rata, jotta sen voi kerran käydä kiertämässä/pelaamassa, mutta mitään suurta paloa palata sinne uudestaan ei rata anna. Perusrata muiden joukossa.


Oma rataennätys: 0


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.7
Radan kunto:1.4
Radan toteutus:1.4
Yleisfiilis radasta:1.5

Loppuarvosana: 6.0
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)