Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Harmon reeniblogi  (Luettu 2252 kertaa)

Poissa Harmo

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 221
  • Profiili
 • Oikea nimi: Harri Pouru
 • Seura: Woodpeckers
Harmon reeniblogi
« : 07.10.12 - klo:21:40 »
Alotellaanpas nyt sitten tälläistäkin. Eli olen Pourun Harri tutuille Harmo. Ikää mittarissa 29v ja tähän lajiin tuli sotkeuduttua aika tarkkaan vuosi sitten. 

Melkoisen puhdas fore heittäjä. Jotkut on puhuneet, että se ei ole viisasta. No ei todellakaan.  Pari kuukauttahan sitä vuosi sitten käsi kesti ja sitten sanoi kyynärpää stop. Kortisonilla ja muutamalla hierojalla käynnillä avautui sitten vihdoin joskus lopputalvesta hermopinne tai joku sen tyylinen. Muistan vielä hetken. Lumien vähän sulettua heiteltiin tuossa lähi metsikössä olevaan lumettomaan mäen nyppylään. Erään onnettoman rystyheiton jälkeen jotakin vaan loksahti. Naps. Kipu poissa. Olisikohan ollut enne.

Tästä viisastuneena heitän nykyisin myös rystyltä. Lähinnä 10m korista. No okei saatan myös pari liian tiukkaa vasempaan kaartuvaa väylää "tykittää" rystyllä. Ne tykitykset loppuu sinne max. 70m paikkeille.  Forella liikutaan siellä 100m paikkeilla jos ihan tasasella maalla mennään.  Mitä nyt olen paikallisia uusia junioreita seurannut, niin aika valitettavan moni on valinnut tämän paikat tuhoavan heittotavan omakseen.

Nyt kun vuosi on tullut mittariin, niin ainoa mikä toimii on hattrick kielellä armoitettu fore lähestyminen.  Saavutushan se sekin. Puttaukseen käytän aivan jäätävän heppoista työntöputtia. Treenailenkin sitä jonkun verran.  8m puttaan  10 heitolla about 8 koriin. 10m noin puolet. Sitten kun on kyseessä vaikkapa normi viikkokisat voi ottaa 5metriä molemmista pois.  Ei vaan kuuppa kestä.

Eipä se haittaa. Mun mielestä porukka vetää ihan järjettömiä tavoitteita. Kun noi kaverit tuolla isoissa kisoissa on kuitenkin heittänyt sitä limppua vaikkapa 20vuotta, niin ei kai sitä voi vuodessa ihan Ken Climoksi tai muuksi tulla.

Kiekkoina käyttelen foreen kraittia ja pd:tä. Spesiaali kiekkona on ihan järjettömän vakaaksi hakattu huklab Jackaali. Rystyyn td2 feveriä ja normi td:tä. Jos heiton jälkeen td2sen perään pahasti heiton jälkeen puhaltaa saattaa se lennellä mihin sattuu. Sitä ei vaan kannatta harkitakaan ottaa tuulisella kelillä bägistä. On tullut karvaasti opittua. Muuten se kyllä tuonut surkeaan rysty heittoon lisämetrejä ihan mukavasti.

Putterina toimii P2.  Tai miten sen toimisen nyt ottaa.

 Tässäpä tätä alkua. Laitellaan ensi viikosta lisää. Kisaa on tulossa. Akaa/Urjala mestaruuskisat lauantaina ja perään tuttu Kylmäkosken dgp:een viikkokisa sunnuntaina. Jos se kuuppa kestäis puttailussa, niin nollatulos lauantain kisasta olis mahtavaa. Siihen laitetaan tavoite.  Tänään tuli viikkokisoissa Kylmiksellä perus +9. 


Poissa Harmo

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 221
  • Profiili
 • Oikea nimi: Harri Pouru
 • Seura: Woodpeckers
Vs: Harmon reeniblogi
« Vastaus #1 : 10.10.12 - klo:22:43 »
Ensimmäinen vapaapäivä frisbeen heittelystä pariin viikkoon. Nimenomaan heittelystä. On taas tullut asuttua tuolla radan varrella hieman liikaa. Ehkäpä joku pieni edistyminen lajin parissa sai taas entistä hullummin viettämään päivät treenamisen merkeissä.

Eilen piti olla vapaapäivä.  Mutta eiköhän sitä tullut siltikin lähdetyksi. Kai se on vaan tunnustettava, että ei  vanhan paikat kestä. Ainakaan  tuota forella heittämistä. 

Minkälaisia määriä te muut viikossa harjoittelette/kisaatte? Ja missä määrin te treenailette puttia, draivia yms?

Poissa Harmo

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 221
  • Profiili
 • Oikea nimi: Harri Pouru
 • Seura: Woodpeckers
Vs: Harmon reeniblogi
« Vastaus #2 : 14.10.12 - klo:20:48 »
Sitä olis sitten tahkottu taas kiekkoa sinne sun tänne pari päivää. Lauantaina oli Akaa/Urjala "kaupunkien" väliset ja tänään Kylmäkosken dgp:n viikkokisat.  Lauantaina Lammiharjulla 2x9väylää täysin onnetonta. Ja perään Kylmäkoskella 18väylää lähes samaan sarjaan.
Urjalassa lähdin ensimmäistä ysiä kiertään varmistellen. Alkuun se niin menikin,mutta 3väylä joka heitetään aika rajuun ylämäkeen näytti sitten koko päivälle suunnan. Tuplat ja perus kasetin hajoaminen putatessa.  Parin väylän päästä ehkä uskomattomin 1,5m putti ohi.  Urjalan jälkeen +6 kun kärki paineli -5 tienoilla. Pitää mainita vielä, että kärki kaksikolla kokemusta lajista yhteensä sellanen 1,5vuotta.  Aika huikeeta ja vielä se kuinka kovasti Urjalan tänä kesänä aloittaneet junnut osaavat aina yllättää.  No joo junnut siis paineli ohi meikäläisestä osa oikein kunnolla.

Pakkasen puolella piti olla ja plussaa oli oikein mukavasti. Sitten kotiradalle Kylmäkoskelle. Ihan samaa perus kisa suorittamista ja +9 korttiin. 4 pirkkoa lohduttaa kovin vähän kun saa aikaan tuollasen tuloksen.  Sama kärkiporukka pysyi miinuksella.Tänään parannettiin +7 ja puttikin kulki edes välttävästi. Taitaa olla aika keskiarvo tulos tällä hetkellä. Perään vielä parikisa ja eipä voisi kauheesti vähempää kiinnostaa tämä laji.

Jospa huomenna palaudutaan ja mietitään pitäisikö sitä fore rykimistä rajoittaa. Tai pitäisihän sitä,mutta kun ei siitä toisesta tavasta tule niin yhtään mitään.