Frisbeegolf-forum.fi

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« Uusin viesti kirjoittanut takarivi 21.01.18 - klo:15:50 »
Lauantaina Äänekoskella siimat katkeilivat niin laitoin nyt ensin teipin siiman ympärille kiinnityskohtaan, ja sitten vasta teippasin kiinni kiekkoon. Tein sen vasta aamulla ennen Peurungan viikkokisoihin lähtöä, niin en ehtinyt/viitsinyt naruttaa kuin kaksi kiekkoa, joten niillä mentiin koko kisa: Zero Medium Pure ja Opto Line Saint.
Sainttia en saanut liitämään kunnolla. Tuli heitettyä ehkä liian antsassa tai jotain, niin se vain käänsi yli kunnes kopsahti maahan, lähtemättä "lentoon" ollenkaan. Vain kasiväylällä sain sen lentämään niin kuin pitää.
En tiedä vielä johtuiko teipin irtoaminen Saintista siitä, että liimasin sen vasta ennen radalle lähtöä, vai siitä, että tuo 3M:n rakennusteippi on surkeaa. Se imaisee kyllä stämpin irti kiekosta, mutta ei pysy kuitenkaan... Täytynee palata Bilteman halpaan ja hyvään pakkausteippiin.

Kierros meni joten kuten. kaksi tuplabogia. Ensimmäinen kymppiväylälle, joka on suora alamäkiväylä. Normaali avaus, eli alkumatkasta puihin ja kimmokkeet tällä kertaa kauas vasemmalle, josta puita kolistellen pikkuhiljaa korille. Toinen tupla väylältä 15, jossa avaus oikealle, jatkoheitto kapeasta raosta yrittäen puuhun ja kimmoke edelleen oikealle, sieltä yritys korille metsän poikki vei kiekon aina mäen päälle asti. Siellä on muuten pahimmissa paikoissa yli metrinen hanki.

Pirkot väylille 6 ja 11. Sinänsä kaksi kiekkoa riittää, mutta nyt ei vain heittokäsi tullut toimeen tuon Saintin kanssa. Ensi kerraksi jotain muuta.
2
Tekniikkakeskustelu / Vs: Apuja avaukseen / draiviin
« Uusin viesti kirjoittanut kj63 21.01.18 - klo:14:21 »
https://www.youtube.com/embed/WruCGlWRIKU


Ovatkohan nuo frisbiitä heittää osaavat nielaisseet seipään tai jotain, kun heidän tuo yläkroppansa pysyy niin suorassa ja pystyssä koko ajan? Normihemmohan kurottaa taaksepäin selkä vääränä että saa kunnon ojennuksen.
3
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« Uusin viesti kirjoittanut mykey 21.01.18 - klo:13:23 »
20.01.2018 Veikkola Gentlemans club viikkokisa meiningillä pikku kisailua Veikkolassa..

Lumi oli kattanut maan valoisan valkoiseksi ja puuterilumipatja jäätyneen maanpäällä antoi vähän esimakua talven peleistä, joten yhteen sheriffiin oli lahjanaru laitettu muutamaa sokko väylää varten.
Paikalle saapui seitsemän avoimen ja 8 pappasarjan pelaajaa vääntämään spessu veikkolan 19 väyläistä versiota kympin osallistumismaksulla oli tarjolla 55euroa pappasarjan voittajalle, 50 euroa avoimen voittajalle, 25euroa saariväylän rahactp väylälle ja ministämp dessu normi kakkosväylän kiekko ctp väylälle.
Onnistuneesti kaikki palkinnot menivät eri osoitteisiin ja järjestävälle taholle jäi reilu euro.
10:30 aloitettiin yhden kierroksen kisailu 5hengen ryhmissä, aavemaisen hiljaisuuden painostaessa pakkaspäivän vaellusta tutulla kotiradalla..aivan tyyntä ja kaukaa kuului vain etäinen tikkojen nakutus ja moottoritien humina, joka hälveni joukon tallustaessa syvemmälle metsään.
Oma ryhmä lähti väylältä 18B eli normi 18 avauspaikalta par4 väylä vasemman reunan mandolla harjoitus koriin. Mukana tällä kertaa pikku bägissäni oli blend muovista pari marshalia, judge, Basic jokeri, gstar roc3, titanium buzz, MFfirebird, echo dessu ja lahjanarulla varustettu lucid muovin kulunut sheriffi.
Sitten mentiin ja pikku hysse echolla aukealle ja koria kohti, fore neppi kolmoseen ja putti sisään..pörö -1.
Verottaja iski heti normi ykkösellä firen hyssen pamahtaessa jo ennen isoa vasemman reunan kaarteen vartija mäntyä..puukuja jatko kuoli viimeiseen puuhun ja 10m putti oli liikaa ja bogey korttiin +0.
kiekko ctp väylä normi kakkonen lipsahti Marshall vasempaan flipperi pallon lailla paukkuen puissa jääden mörriin..pelastus fore oli kuitenkin riittävän hyvä ja par palkinto +0.
väylä3 pelattiin mando portilla mallia "end of veikkola2017" lisäpalkintokisa jossa porttia ennen kaikki oli hazard aluetta. tuo on punaisilla merkeillä puissa, joten sitä voi treenailla muutenkin.
sheriff 20cm ohi oikealta ja dropparilta mandojen välistä kolmonen melkein sisään , mutta 5m putille joka komiasti ohi laitteesta oikein kunnolla.. vitonen palkaksi ja +2..sama onnistuminen putissa myös normi neloselta. hyvä putti mutta ohi. lämpötila oli noin kolme pakkasta ja valittu fleece päätti ottaa kiinni paljaaseen hiostuvaan käteen ja se yhdistettynä hieman liukkaseen kiekkoon oli sitten komiasti ohi.
5A väylä pelattiin nostalgia väylänä jyrkästi oikealle mäkeen ja hyvän avauksen jälkeen taas komiasti ohi.
5B pelattiin normikutosen heittopaikalta vasemmalla olevaan normi vitosen koriin..
umpisurkea fore meni kutos väylän reunaan, josta pääsi kuitenkin yrittämään sankari hissiputtia puiden yli.. oli liian vaikea ja piilossa ollut pikku oksa heitti poispäin korilta.. 4m par putti ohi, paluu taas komiasti ohi ja vitonen sentään sisään..olihan vaikeaa..
6B väylä on ikivanha nyky DZ pelattava lyhyt väylä johon näköjään olin merkinnyt itselle tulokseksi kakkosen, nyt kun asiaa läpi käyn niin Marshall osui ekoihin puihin josta jatko oli loistava ja putilla pääsi koriin, mutta tässä kohtaa tulokseni oli siis unohdettu kun kaikki muut olivat pelaamassa pirkkoa korilta ja itsekin unohdin tuon alun kommeluksen ja sisään putanneille merkittiin kakkonen ja muille kolmonen k.o väylältä.
Tämä kyllä asettaa pelkän metrix käytön erittäin kyseenalaiseksi kilpailutoiminnassa, jos noin helpolla tulee väärää tulosta korttiin..tämä asia muutenkin on niitä kilpailu tohinassa erittäin vaikeita asioita kaiken keskittymisen ohella, kun pyrkii ajattelemaan vaan eteenpäin niin poikkeukselliset alun kommellukset helposti jäävät pienemmälle huomiolle, mutta kyllä tuloksen täytyy olla oikein.
Nyt kun metrix aikakauteen siirrytään, niin toivoa sopii että virallisissa kilpailuissa ns kopioi tulokset korttiin kierroksen jälkeen metrix puolelta ei mentäisi vaan myös normaali tuloskortti olisi tukena..saapi nähdä.
normi 13 saari väylä oli tänään saari IB ja muu alue hazardia jolloin jatkettiin rangulla sieltä minne kiekko päätyi, tuossa näkyy olevan vielä sellai epätietoa että halutessa hylätä oman heiton niin jatketaan vanhan re-lie/re-tee mukaan abandoned throw malliin rankulla samasta paikasta heitolla kolme. eikä tuosta heitosta sen enempää tapahdu.. itse avasin vitoseen korin oikealle puolelle ja vetäisin huolella ohi ja alas kalliolta kammo kuusen juurelle, eli pääsi saman tien ilmoittamaan että hylkään heiton ja laitan uuden, no se sentään sisään.
kommellusta ja putin suunta ongelmia.. sellaista oli tänään ja fleece menee vaihtoon.
lopputulos siis 70 heittoa eli +9 radan par ollessa 61tuolla 19 väylän versiona.
Mukava tunnelma ja jälkipelit nesteellä Veikkolassa johon onkin 10-kioskin hampurilais menut siirtyneet, joten nälkäisen kannattaa tuolla pysähtyä.. 

4
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« Uusin viesti kirjoittanut mykey 20.01.18 - klo:21:26 »
Täytyy aloittaa ajoissa Pappa penttalan lätsän uhkaaminen.. TYYNI.. perästä tullaan ja ainoa tavoite on olla maalissa Arin edellä 🤓, tosin mulle tuttu juttu. Laita tavoitteen rima niin korkealle että pystyt kävelemään riman ali... Taitaapi olla niin että ainoa kierros ikinä Arin kanssa samassa ryhmässä on edelleen Veikkolasta jääkarhun etsintä talvisarjasta ja mikäli muistan oikein ari painoi 49 heittoa ja mä 60.. Eli sama reilu 10 heittoa tulee kuokkaa aina.
5
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« Uusin viesti kirjoittanut JanneRäsänen 20.01.18 - klo:19:53 »
Ymmärsit täysin, mitä ajoin takaa. Tuskin Suomessa kyetään ratkaisemaan globaalisti lajissa sääntöjen noudattamattomuuden, mutta olisi kova juttu, jos edes jotain best practicejä saataisiin aikaan ja levitettyä. Turhan usein ja turhaa kähinää tulee edelleen epäselvästä toimintatavasta noudatetaanko sääntöjä, vai pelätäänkö sääntönatsiksi haukkumista. Ei olisi pelkoa, jos aina ja joka paikassa poikkeuksetta noudatettaisiin sääntöjä. Ja jos joku urputtaa courtesy warning. Urputa lisää tai riko sääntöjä ja katso säännöistä, mitä tehdään.

Keskustelua, onko säännöt olemassa rikottavaksi, noudatettavaksi, erilaisiksi eri ihmisille, muutettavaksi? Ei pitäisi olla vaikeaa, mutta niin vaan jotkut tekevät selvästä asiasta ongelman. Eli kuuluuko lajin henkeen ja kehityskohteisiin sääntöjen noudattaminen? Kaikkien osalta aina.
6
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« Uusin viesti kirjoittanut takarivi 20.01.18 - klo:19:06 »
Tänään piti olla Kuhmoisissa Karvista heittämässä. Viikolla tuli kuitenkin sellainen olo etten millään jaksa herätä viideltä, että ehtisin ajoissa kisapaikalle lauantaiaamuna. Peruin ilmoittautumisen.
Sitten alkoi miettiminen että menisinkö Laajavuoreen neppailemaan puttirataa JyLin kisoihin, vai Äänekoskelle parikisailemaan. Viimeksi mainittu vei voiton. Kisa pelattaisiin arvotuilla pareilla niin että kolme kiekkoa per pelaaja saa olla mukana.
Ähräsin Tampereelta ostamaani siimaa kiekkojen pohjiin: Uusi korkkaamaton Opto Air Maailma, vanha sotaratsu Gold Saint, ja putteriksi Zero Medium Pure.

Pelipaikalla kerrottiin sitten ylläri, että kunhan parit on arvottu, vaihdetaan kiekkoja parin kanssa. Sain vaihtokaupassa alivakaan Katanan, jonkun todella alivakaan Prodigyn midarin ja R-Pro Aviarin.

Pitkät avaukset Katanalla sujuivat OK. Mikään muu sitten taas ei. Usein päästiin puttietäisyydelle, mutta en minä osaa tuollaisella liukkaalla putterilla mitään tehdä.

Saamissani kiekoissa ei ollut mitän naruja, ja omista kiekoistani se äärimmäisen vahva siima katkesi heti ensimmäisten heittojen aikana (nirhaantui teipin reunasta) joten koko kisan olin oikeasti enemmän huolissani kiekkojen löytymisestä kuin tuloksesta. Pari kertaa piti hakea epäonninen lätty järven jäältä, jossa oli 15 senttiä vettä hangen ja jään välissä.

Ei siis tuloksellisesti ihan paras kisa, mutta ulkoiluna ja hauskanpitona 10+. :)

7
Frisbeegolf / Vs: Hehkutusketju
« Uusin viesti kirjoittanut tapioe 20.01.18 - klo:16:59 »
Olipas tänään iloinen yllätys kun sain pelattua Toramon 12 väyläsen talvileiskan tulokseen -11. On se vaan jännä miten vanha pelivire löytyy kun saa vähän heittoja alle. Nykyään tulee niin harvoin käytyä kierroksella, että homma pitää opetella uusiksi joka kerta.
8
Fribakisat / Vs: Meilahden viikkokisat joka sunnuntai klo 10
« Uusin viesti kirjoittanut monster 19.01.18 - klo:15:39 »
Sunnuntaina 21.1.2018 viikkokisat meilahdessa taas klo 10. Pelataan taas yksi kierros, luultavasti 19-21 väylää, saattaa olla pari spessuväylää, sen näkee sitten. Tule paikalle viim klo 9.50. Kisa maksaa taas 3e ja vapaaehtoiset ctp kisat (kiekko ja raha ctp) 1e yhteensä ja holaripotti 1e. Holaripotissa pohjilla muhkeat 137e jo ennen kisaa. Palkitaan 3 parasta 60/30/10 ja 5 parasta 50/20/15/10/5 jos paljon porukkaa. Tervetuloa kaikki paikalle oli sulla lisenssiä ja seurajäsenyyksiä tai ei

https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=585600
9
Treenipäiväkirjat / Vs: Tanen kiekkoilut
« Uusin viesti kirjoittanut Flick Maniac 19.01.18 - klo:07:59 »
Just näin Tane! :)
10
Tekniikkakeskustelu / Vs: Apuja foreen/sidearmiin
« Uusin viesti kirjoittanut J.hakala 19.01.18 - klo:00:32 »
Jos Envy suhteellisen syvänä kiekkona lähtee 50-60 m väpättämättä niin varmasti totut myös heittämään kuvukkaita kiekkoja ;)
Juu kyllä se varmaan alkaa sujua kun enemmän niitä heittää. Pitää kokeilla muuttaa pikkasen otetta jos sekin auttaisi.
Jotenkin vaan tottui noihin flätteihin draivereihin kun niitä kokoajan käytti...
Sivuja: [1] 2 3 ... 10