Frisbeegolf-forum.fi

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Treenipäiväkirjat / Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Uusin viesti kirjoittanut JaskaT tänään kello 12:11 »
Totta, että vaatetus ei varmasti ollut optimaalisin. Kuitenkin jo askeleiden paikkojen löytäminen oli hankalaa, ei pelkkä liike, mikä kuitenkin helpottunee taas ajan myötä. Oikeanlainen vaatetus on myös tärkeää ja uusien housujen hankinta onkin ollut mietinnässä. Kiitos vinkistä!
2
Frisbeemarkkinat / Vs: M: Kiekkopaketti (Innova, Discraft, Axiom Discs) / Helsinki
« Uusin viesti kirjoittanut Der Alte tänään kello 11:21 »
Ilmo ylös ja hinta alas.
3
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« Uusin viesti kirjoittanut gunners tänään kello 10:47 »
Olisit tullut vaan! Keli oli mainio, ja rata hyvässä kunnossa. Kisa itsessään oli hurjan tasainen ja yllättäviä käänteitä täynnä. Heitin ensimmäisen kierroksen 2 päälle, ja se riitti sijaan 7. Kärjessä Johannes -4 tuloksella.
Toisella kierroksellakin -4 oli paras tulos, ja tällä kertaa minun tekemänä. Tasaisessa kisassa se riitti nostamaan miut kakkoseksi, pinnan päähän loistavasti pelanneeseen Ilpoon. Johannes repi +4 toisella kiekalla ja se pudotti hänet muistaakseni viidenneksi.
Pelattiin pitkästä aikaan väylä missä on Suomen suurin saari, mutta silti eräs hyvä tasoinen pelaaja tykitti ensimmäisellä kierroksella kyseisellä väylällä kohtuulliset 13 pistettä.

Tervetuloa jos joskus ehdit, ja muutenkin nappaa.
4
Treenipäiväkirjat / Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Uusin viesti kirjoittanut JanneRäsänen tänään kello 10:10 »
Kylmä kangistaa, talvihousujen paino voi vaikuttaa kömpelyyteen ja täystuho tulee, jos housujen leikkaus ei mahdollista alus- ja päällyshousuissa vapaata liikkuvuutta. Usein  rajoilla koon ja leikkauksen suhteen olevat housut voivat riittää useimmissa heitoissa, jos kangas on 4-way stretch -tyyppistä venyvää. Lidlissä on leveälahkeisia lasketteluhousuja nyt hyvällä venyvyydellä, leikkauksen osuvuus on yksilöllistä, kun jokaisella on yksilölliset mitat eri osissa kroppaa.
5
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« Uusin viesti kirjoittanut JanneRäsänen tänään kello 10:04 »
Hamassa historiassa majorissa ulkomaalaisten eliittipelaajien suusta kuultua ilman tietoa taustoista, joten huumorin osuutta en osaa arvioida: Jos rupeat mulle sääntöjä pilkuntarkasti tiiraamaan, mä teen saman takaisin niiiiiiiin kovaa... Hmm.

Jatko oli sellainen, että oli ilmeisesti luettu sääntöjä piru ja raamattu meiningillä, jotta voi kostaa itseensä kohdistuvat säännöistä kiinnipitotarvevaatimukset. Kovaa menoa vuosia sitten.

En tiedä, onko maailmalla ajan kuluessa asenneilmasto muuttunut, mutta eihän se auta koko lajia, kun keihään kärjellä on ollut tuollainen meno ja yleisön vieressä seisoessa tuollaista lauotaan. Helposti alemman ratingin tyypit vetoavat siihen, etteivät halua antaa muutenkin paremmille lisää etua pelaamalla eri tavoin, ehkä joskus itsell haitallisesti. Huomioimatta sitä, että sattuu sitä muillekin.
6
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« Uusin viesti kirjoittanut Ari tänään kello 09:39 »
Olen pelannut golfia nyt kymmenisen vuotta. Mielenkiintoinen huomio sielläkin on se, että ihmiset soveltavat sääntöjä ja ihmettelevät kun joku sitten yrittää pelata sääntöjen mukaan. Oma pelaaminen golfin puolella on nykyään ihan pelailua, kilpailut jätin aika vähään niitä kokeiltuani.
Ihan vain sellaisia pikkukisoja testailin. Jäi siihen.

Samahan se on tässä meidän lajissa. Yksittäinen harrastaja voi ja jättääkin sääntöjä noudattamatta joko tietoisesti tai tietämättään. Eikä siinä mitään, harva kaveriporukka pelaa futista paitsioilla.
Uskoisin, että jos mennään sitten kilpapelaajien puolelle niin suurin osa meistä yrittää varmaankin pelata sääntöjen mukaan treenikierroksellakin.
Itse omalla kohdalla saatan pelata ilman markkeria joskus, mutta yleensä markkerin kanssa ja ns. oikeilla säännöillä.

Filosofia-puolen kysymyksiä onkin sitten se, että miten tulkitaan frisbeespiritiä. Kovin usein tuntuu olevan tässä asiassa erimielisyyttä ja olenkin saanut asiasta kuulla. Kuten olen jo aiemminkin sanonut, mielestäni frisbeespirit ei ole sitä että ei pidetä säännöistä kiinni. Frisbeespirit on juuri sitä että pidetään säännöistä kiinni ilman omaa hyötymistarkoitusta ja uskalletaan huomauttaa kaverille siitä tehdystä virheestä. Molemminpuolinen kokemus frisbeespiritistä tarkoittaa että se kohdekin osaa ottaa sen huomautuksen vain pelin sääntöihin liittyvänä huomiona eikä henkilökohtaisena loukkauksena joka pitää kostaa.
Kilpailutilanteessa on varmasti ajoittain vaikea tunnistaa näitä, joten vaaditaan hieman asennoitumista ja miettimistä. Osa meistä on niin kilpailuhenkisiä että sääntöjen tulkinta saattaa riippua hieman pelitilanteestakin. Näinhän ei tietenkään pitäisi olla, vaan automaattisesti pidettäisiin säännöistä yhteisesti kiinni.

Tämä on varmasti asia josta ei voi puhua liikaa.

Miikka kun jatkaa tuota huutelua niin saattaa olla, että pitää jossain vaiheessa aloittaa treenaaminen :)
Eilen oli jo mielessä että voisi mennä seuran vuorolla vähän puttailemaan, mutta kohtaus meni sitten ohi ja unohdin koko jutun.
Taidan tyytyä hetkeksi nyt mielikuvaharjoitteluun vaikka sunnuntainakin oli aika lähellä lähteä kiusaamaan Väykkää Nurmijärvelle.

Tyyneen on tosiaan tullut ilmoittauduttua. Katsotaan tuleeko tästä sellainen perinne jota on mukava ylläpitää. Hieman sain helpotusta ilmoittautumiseenkin niin ei tarvinnut sedän Thaimaassa keskellä yötä herätä :) Kiitos siitä.

Tiedoksi itsellekin, että liiton uusi toiminnanjohtaja aloitti eilen.
7
Frisbeemarkkinat / Vs: M: FD3 / P2 (JKL)
« Uusin viesti kirjoittanut Hea7hcliff 22.01.18 - klo:20:35 »
up.
8
Treenipäiväkirjat / Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Uusin viesti kirjoittanut JaskaT 22.01.18 - klo:14:41 »
Koska pidin oman pelitaukoni jo aiemmin, päätin olla vähät välittämättä lumentulosta ja niinpä lähdin viikonloppuna etsimään sopivaa ulkotreenipaikkaa talvikeleille. Lämmitettyjä tekonurmikenttiä löytyi netin avulla muutamia, mutta ympäriinsä suhattuani ne olivat joko käytössä tai pinta-alaltaan naurettavan pieniä. Lopulta ennen etsintöjen lopettamista piipahdin vielä yhdessä paikassa ja löysinkin sitten lämmittämättömän mutta jollain tapaa putsatun kentän, jolla ei ollut ristin sielua. Siispä kiekot mukaan ja kentälle!
Koska ympärillä on liikennettä melko paljon, tuntui aluksi ajatus lumisella kentällä itsekseen kiekkojen perässä kentän päästä päätyyn lompsimisesta vähän kiusalliselta, mutta eipä sitä muutaman heiton jälkeen oikein enää ympäristöä tule ajateltua ja lyhyt treeni tuntuikin varsin hyvältä. Tähtäilin molempiin päihin heittäessäni pieniin futismaaleihin ja osumatarkkuus yllätti: noin kuusikymmenmetriset heitot puttereilla ja midareilla tuppasivat osumaan maalipuiden väliin, vaikka monesti pituutta jäikin hieman uupumaan. Silti, jos tällaisella tuntumalla 15 sarjan kiekosta kymmenen on kuvitteellisessa kympin ringissä, niin ei voi olla kuin tyytyväinen.

Heittotekniikassa keskeinen havainto oli taas sen muistaminen, että päätä ei saa kääntää kiekon perään liian aikaisin, vaan on luotettava siihen, että kropan ollessa oikeassa asennossa ja heittoliikkeen ollessa puhdas lentää kiekko kyllä haluttuun suuntaan. Huomasin kuitenkin askelluksen olevan kömpelömmän tuntuista kuin aiemmin ja tähän täytyy nyt keskittyä. Askeleiden harjoitteleminen onnistuu onneksi kotonakin, mutta välillä on päästävä myös heittämään, jotta voi todeta harjoitelleensa oikein.

Voimantuottaminen oli – ehkä luonnottoman oloisten askeleiden vuoksi – haastavaa ja siksi heittopituudet olivat jonkin verran normaalia lyhyemmät. Kuitenkin lennossa oli nähtävissä selvä ero puttereiden, midarien ja väylädriverien välillä, joten sekin ajatus kirkastui, että pituus on parempi säätää kiekkovalinnalla kuin heiton voimakkuuden korjaamisella. Alueella käynyt ajoittainen tuuli aiheutti myös pientä hämmennystä ja näköjään sitä pystyy nopeasti unohtamaan peliin liittyvää teoriaa. Onneksi asioiden mieleen palauttaminen sujuu helpommin kuin kokonaan uuden opettelu.

Seuraava tehtävä on käydä katsastamassa lähin lämmitetty kenttä vielä pimeän aikaan sillä ajatuksella, että ehkä iltaisin tilaa on enemmän – olettaen tietysti, että kenttä on valaistu. Harjoittelen mieluusti tyhjällä tai lähes tyhjällä kentällä enkä oikein tohdi mennä futiskentästä valtaamaan kolmasosaa kiekkoineni, jos siellä joku haluaa palloa potkia. Puttailun olen jälleen laiminlyönyt, nyt tekosyynä on lumi ja nähtävästi keksin jatkuvasti uusia syitä lykätä säännöllisen puttailun aloitusta tuonnemmaksi; milloin on kiire, milloin pimeää, milloin märkää tai lunta tai kylmää. Ajattelen koko ajan, että ehtii sitä sitten vielä maaliskuussakin aloittaa ja saada silti hyvät treenit alle ennen kisakauden alkua, ja kaikki onkin ok siihen saakka, kunnes töpeksin kierroksella alle viiden metrin putteja ja päässäni alkaa kummitella kysymys siitä, miksen aloittanut treeniä aiemmin?

Näitä itselleni asettamien paineiden käsittelyä varten olen pyrkinyt talvisin kehittämään mentaalipuolta lukemalla jonkun aihetta käsittelevän kirjan. Vuosi sitten luin mainion opuksen Buddha pelaa golfia ja nyt varattuna on Frisbeegolf – harrasta, pelaa, kilpaile. Myös paljon kehuttu Voittamisen anatomia tullee luettua, jahka sellaisen jostain käsiini saan. Muistakin lukuvinkeistä kuulisin mielelläni.
9
Tekniikkakeskustelu / Vs: Apuja foreen/sidearmiin
« Uusin viesti kirjoittanut Wopith 22.01.18 - klo:12:00 »
Nostellaan tätäkin aihetta!
Eli onko muilla samaa ongelmaa kuin minulla.
Flätit kiekiot lähtee kädestä niin kuin pitääkin, mutta jos on vähänkin domekkaampi niin kääntää helposti yli.
Ihan sama onko driveri,midari vai putteri kyseessä.
 Kesällä tuli paljon avattua flätillä prime defenderillä avauksia, nyt alkanut myös
Verdictillä, truthilla ja purella lyhyempiä matkoja. Heitot kääntää todella paljon helpommin yli esim. River prolla tai saint prolla jossa kummassakin domea, kun samalla voimalla emac truth menee vielä suoraan :o

Tässä videolla selitetään mun mielestä hyvin, miksi kuvukkaat kiekot kippaa herkemmin. Kohdassa 3:50

10
Treenipäiväkirjat / Vs: Liuge fribaa (Sponsored by: Black Ink Discs)
« Uusin viesti kirjoittanut Rockatansky 22.01.18 - klo:11:34 »
Jälkimmäinenkin Ristiinan viikko takana. Futsalissa hävittiin kauden ensimmäinen peli. Oikea polvi taas turvonnut ja ärtynyt pitäisi varmaan vetää joku lyhyt tuleh.kipulääke kuuri että se rauhoittuis. Pelit menivät muuten omalta osaltani hyvin, taisin tehdä joukkueen parhaat pisteet (5+3) kahdessa ottelussa. Mypaa vastaan onnistuin maalinteossa kolmesti viimeisellä minuutilla. 2 turnausta vielä ja sitten olisi meikäläisen palloilut siinä.

Sunnuntaina mentiin taas kierrokselle AM Kippikselle P. Putuksen kanssa. Putushan valittiin hiljattain Heinolan parhaaksi frisbeegolfariksi 2017 WPK-talolla. Lahjakortin suuruutta en tiedä mutta paikalliseen urheiluliikkeeseen se oli. Kiitos Heinolalle näistä kunnianosoituksista.

Taisi olla tasaisimmat väännöt miesmuistiin tällä kertaa. Oma peli oli hyvää ja Pasi ei taas oikein saanut omaansa kulkemaan. Pörötin väylän 17 ja Pasi jäi pariin. Tässä vaiheessa johdin -8 / -6. Niin vain se eka historiallinen voitto kaupungin parhaasta pelaajasta jäi odottamaan sillä viimeisellä väylällä (saariväylä) pupelsin bogin  :o

Oli aika navakka vastatuuli ja heitin ekan heiton jokerilla flättinä.. kääntää yli ja ehkä puoli metriä ob. Toka otin ainoan midarin mikä matkassa (Prodiscus basic midari) ja vielä pahemmin ob :D Ei muuta kuin DZ. Putuksen luotto Gator ei flippaile ja mies ottaa pörön. Lopputulema molemmilla -7. Nooh, kyllä se sieltä vielä tulee :D

Treenit jatkuu. Dutch Open muuten jäänee aika varmasti väliin sillä olen jonossa sijalla 30..

Edit: sijalla 15, pieni toivo elää

 

Sivuja: [1] 2 3 ... 10