Frisbeegolf-forum.fi

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Radoilla tapahtuu / Sammatin Frisbeegolfrata
« Uusin viesti kirjoittanut Niitynpää tänään kello 15:16 »
Tere!

Lohjan Sammattiin on auennut juuri uusi 18-väyläinen frisbeegolfrata.

Radan suunnittelusta om vastannut Lokit ry:n Raimo Sokka yhdessä Sammatti FBG:n Johanna Virtasen kanssa.

Käykäähän pelaamassa ja laittakaa tähän ketjuun kommentteja, arvioita, mielipiteitä, kehittämisideoita. Ihan mitä vaan.

Rata on siis pelikunnossa, mutta keskeneräinen. Viralliset avajaiset keväällä.

Opasteet, tiit, korit paikoillaan.
2
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« Uusin viesti kirjoittanut JanneRäsänen tänään kello 09:21 »
Jos olisi muistunut englanninkielinen lause setting yourself up for failure, olisin selvinnyt lyhyemmällä kirjoituksella. Mikä olisi voinut auttaa ymmärtämään. Olen jo muutamaan kertaan kirjannut tarkoitusperäni. On se hankalaa viestiä, kun lukija ei ymmärrä, vaikka aloittaa lauseen kertomalla tässä on syy toiminnalle. En toista, kun on jo kirjoitettu.

Tuo Enkun lause viittaa siihen, että kun asettaa riman ylös pienen kiessien välisten vaihteluiden osalta 960+ ratingilla ja ei huvita treenata nykyistä enemmän, epäonnistumiset uhkaavat. Koska tavoitteen saavutuksen ja tehdyn työn määrä eivät kohtaa. Olet siis asettanut itsellesi ristiriidan, mikä on vielä halujesi vastainen. Setting yourself up for failure. Mielipahaa tavoitteista jääminen aiheuttaa ja sitä tässä yritin auttaa välttämään. Siksi olen kirjoittanut.

Mielestäni sinulla on vaje lajin vaikeuden arvostuksessa. Ehkä myös tässä yhteydessä raakaa työtä kohtaan, mitä tarvitaan tavoitteisiisi pääsyyn. Sikäli epäilyttää, ettei sinulle aukea oikein, miten järjettömän paljon ja kovaa huippupelaajat treenaavat. Aliarviointia muita pelaajia kohtaan?

Frisbeegolfissa on tyypillistä kuulla lajin ulkopuolisilta vähättelyä, ettei tuo laji ole urheilua. On ihan sama, miten pitkälle heittää, tampiot arvelevat urheilullisuuden olevan samaa luokkaa kuin kokemansa kopittelu 10 m päästä :-\ On vähän pelko persiis, ettei PJ pysty laittamaan faktoja päähän epäileville Tuomaksille, kun on vierasta omakohtainen huippujen tapaan riehuminen, miltä pohjalta voi kertoa kokemuksesta, mitä laji vaatii ja miltä treeni tuntuu.

Älkää sekoittako puuroja ja vellejä, on helppoa luulla, että vaatisin puheenjohtajaksi pyrkiviltä huippupelaajan tasoa. En todellakaan ja miksi haitata eliitin peliä organisaatiorasituksella, mutta olisi hyvä olla yksityiskohtaista tietoa, treenitavoista, määristä ja vaikutuksista terveyteen, jotta voi korjata tuulesta temmattuja vääriä käsityksiä lajista.

Heittolajit ovat rajuja terveydelle piste. Jopa frisbeegolf ja se olisi hyvä takoa päähän yleisölle. Itse asiassa hyvä anekdootti oli keski-ikäinen keihäänheittäjä, joka halusi kokeilla keihästreenin päälle kiekkojani. Varoitin keveydestä ja keihäänheittäjän voimin nopeasti liikkuvasta kädestä, sattumisvaarasta ja siitä johtuvasta tarpeesta heittää ekat heitot naurettavan vähällä teholla.

Uskoiko? Ai kommentin ja etudeltoidin painamisesta koko ajan, kun irvistäen hitaasti varoen käveli pois päätellen ei. Edes heittäjäveteraani ei varoituksesta huolimatta uskonut edes terveysvaaraa jo lämmiteltyään  ::)

Meillä on kollektiivisesti tarve levittää oikeaa tietoa lajist. Varsinkin ei niin terävät kohkaajat, joille oikea tieto ei kiinnosta ennakkoasenteiden sijaan, on tavallista tarkemman tiedon tarpeessa. Ei se kaikkia auta, kun kaikkia ei voi auttaa, mutta edes joku voisi lopettaa aliarvioinnin. Ja toivottavasti asiatta lajimme mollaamisen muille tietämättömille.

Joillakin on naama venähtänyt, kun olen kertonut maamme olevan kansainvälistä kärkeä ja useiden parhaiden junnujen sekä monien aikuisten vaurioittaneen heittokäden jänteitä. Tenniskyynärpään ollessa yhden lajityypillisistä vaivoista.

Olen pyrkinyt karkoittamaan ennakkoasenteita pyytämällä porukan käyttämään aivojaan kysymällä, kuulostaako vammautuminen frisbeegolfissa treenaamalla kuin kopittelu bensa-asemafriboilla? On sen verran kontrastia, että epäilevä ilme on yleensä muuttunut ahaa elämykseksi pienellä prosessoinnilla.
3
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« Uusin viesti kirjoittanut mykey tänään kello 06:45 »
Uskon vakaasti että tänään pelataan uran paras rating kierros ja oma ennätys varistonniityn radalle, eväät on ja ne täytyy vaan osata toteuttaa.. Pieni juttuja ja 60 heittoa tänään riittää nousemaan 10 sakkiin, se se olisi loistavaa.
4
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« Uusin viesti kirjoittanut mykey tänään kello 06:03 »
Varistonniitty open toinen kisapäivä..
Pelikirja on edelleen hyvä, toteuttaa täytyy tarkemmin ja saada hieman lämpöjä alle ennen kierrosta.
Eilen putti alkoi toimia vasta kun oli jo mogellettu.
Eilisen toiminnasta muuten aika hyvillä mielin, näyttivät valtaosa nauttivan tapahtumasta ja se on mukavaa kun jotain järjestää.
Mitä sitten korjataan tänään omassa pelissä?
1 ja 6 väylän fore avaus pitää olla felonilla korkeampi jotta ei skippaile liikaa alas tullessa.
2 päivän eka rysty avaus ja pitää varoa hysseen laittamista jos lämpöjä ei ole päällä, liian helposti jää päivän ekat avaukset rystyllä hysseen.
3 lähärit hieman löysempiä, eilen väylillä 1,3,14 laitoin pitkäksi ja kaksi bogia kun ei putti mennytkään.
4 kroppa yrittää viileässä mennä jumiin viimeisellä kolmanneksella, joten venyttely ja herättelyä vaatii että pysyy pakka koossa.
5 luota fore lähäreihin! Eilen kolme heittoa tulokseen rysty lähäreiden takia vaikka fore olisi ollut parempi keino edetä.
6 kun otat thief käteen niin siihen ei laiteta voimaa! Matala rimminen jää sormiin ja grippaa jos lähdetään yhtään repimään.. Tällä tuli kolme heittoa tulokseen lisää kun ahdisti ja meni repimiseksi väylillä 15/16.
Ennen kaikkea tänään pitää muistaa että pelataan kilpaa ja se voi olla välillä hankalaa kun tutut ystävät Pesonen ja Jamo ovat samassa kortissa, joten keskittyä pitää ja ottaa oma aikansa tekemiseen.

5
Treenipäiväkirjat / Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Uusin viesti kirjoittanut mykey 20.10.18 - klo:21:47 »
Sattumalta osui veikkaus kohdillen ja ma3 kärki on siinä missä epäilin eli -2.
Tsemppiä sunnuntain kierrokselle ja anna pokaali poikien sählätä ja hivuttaudu salakavalasti tuntumaan ja väylällä 15 solidi par ohi kun muut tuuppaa liikoja pitkin metsää. Tuloksia taaksepäin ei kannata katsoa ennen väylää 17 kun kaksi korttia takana on päässyt tuosta 15 läpi..
6
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« Uusin viesti kirjoittanut mykey 20.10.18 - klo:21:24 »
Rating puitteissa par asettui aika oletettuun , eli par tuloksella 60 heittoa alustava asettui 953 pisteeseen.. no eipä ollut lähellä, tai oli toisaalta. 10m ringissä 8 heittoa jäi menemättä.
Pelikirja toimi ja täysin sen mukaan mentiin.
TD hommissa kun painaa niin oma lämmittely jäi yhteen 35m putteri hysseen ja kahteen 4m puttiin koriin..
Maa oli kylmäst kohmeana ja ensimmäiset kolme väylää mentiin melko samalla tavalla vähän lähärit pomppi pitkäksi ja ykkösellä ja kolmosella 6m putti suunta kauniisti ohi vaan laitteesta.. kutosella korin juureen fore ja 20m skippi OB alueelle hoh hoijaa ja ob rajalta ympyrä kolmonen.. no +4 kortissa seiska väylää kohti ja siitä kaunista 8m ylämäki puttia keskellä pönttöä ja +3. huh huh.. tasaita puurtamista ja par korttiin 11 ja 12 väylien pirkkojen jäädessä yritykseksi aina väylän 15 avaukseen ja tilanteeseen +3..
Vähän kolotti ja sen myötä fore nappasi oikean laidan toiseen koivuun ja pomppu oikealle syvälle mörriin.. sitten alkoi taistelu laaka upsien , rykimisen hosumisen, puukopsujen, havujen hakkaamisen ja ties minkä jälkeen oltiin kuuden heiton jälkeen 35m päässä korista tällä 189m par4. jokeri hysse neppi korin taakse reiluun kahdeksaan metriin ja huh uhu lumiukko korttiin hyvällä putilla.
grippari 16 väylän avaukseen ja bogey +8 ja par loppu väyliltä. kuusi tuntia lähteviä ja saapuvia ryhmiä ja ensimmäinen päivä oli valmis. alustavat 880 , joten ei tässä itketä, mutta olisihan sitä voinut..huomenna mennään taas kohti uutta yritystä.
7
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« Uusin viesti kirjoittanut takarivi 20.10.18 - klo:21:05 »
Puska Puttaajien seuranmestaruuskisat Peurungassa.
Erikoisleiska, jossa alussa ja lopussa 10 vuotta sitten pelattuja väyliä. On kyllä hyvä ettei niitä pelata enää. Onko laji todella ollut selainen, että joku on nauttinut tuollaisista 40 metrin neppiväylistä? En tiedä mitä radan suunnittelija on niillä hakenut. Luultavasti jotain sellaista, jota varten Peurungassa on nykyisin erikseen Starttirata.
Toinen juttu on tietenkin se, että nuo helpot väylät pitäisi osata myös pelata! En osannut. Otin kolmosia, ja jopa kerran nelosen lyhyeltä väylältä.

Aamulla lähdin heittelemään kylmiltään, ja kesti liki kierroksen, ennen kuin tuli jotain järkeä avauksiin ja putteihin.
Toisella kierroksella kahden tunnin ja yhden pizzan jälkeen sitten huomasinkin, että heittokäden olkapää varoittelee joka kerta kun käden nostaa ylös, joten oli aika varovaista heittelyä se kierros. Voi olla että pidän pientä taukoa nyt syksyllä.

Kierrostulokset +2 ja +0. Samaan aikaan Väne pelasi kaksi kertaa -15. Onhan siinä eroa.
8
Treenipäiväkirjat / Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Uusin viesti kirjoittanut JaskaT 20.10.18 - klo:20:39 »
Kauden viimeinen kisa meinasi päättyä ennen kuin ehti alkaakaan, sillä kisaan paikalle pääsemiseni selvisi vasta yhdeksältä kisa-aamuna erittäin huonosti nukutun yön jälkeen. Muiden ongelmien ratkettua ehdin kuitenkin paikalle ajoissa ja sain otettua kohtuuhyvät lämmöt, mutta kämmenheitoista onnistui vain joka kolmannes, ja putti, no, paremminkin on mennyt. Sää oli viileä mutta muuten mainio, vaikka maa olikin kostea ja mutainen.


Varistonniitty Open – kierros 1 – MA3 – 45 osallistujaa luokassa
https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=827422
https://frisbeegolfradat.fi/files/2018/06/varisto_vantaa_ratakartta_2018.jpg

#1 – Lautturi kämmeneltä ja hupsista keikkaa, onpa niin lörppö ja kääntää vielä yli, että pitänee talvella treenata tämä kämmenpuoli varmemmaksi. Ekaan matalaan kuuseen vasemmalla 30m tiistä. River jatko kääntää liiaksi yli ja tipahtaa 30m korista pusikkoon. Putti korille päin, menee noin 5m päähän ja bogi sisään. +1
Tämä oli budjetoitu, mutta tapa ei ollut ihan se, mitä odotin. Luokassa selvästi enemmän bogeja kuin par-tuloksia aivan kuten ennakoin.

#2 – Trespass vasenta reunaa kohti hyssessä, kääntää yli mutta on vähän korkea. Ei onneksi osu oikean puolen oksiin vaan tipahtaa korin taa 2m putille, vihdoin birdie tästä ja takaisin nolliin.
Hieman yllättäen helpoin väylä luokassa, keskiarvo +0,2 mutta vain kaksi birdietä.

#3 – River vasenta laitaa, kääntää yli ja vaikka on vähän korkea, leijaa oikean puolen puskan taa vajaa 30m korista. Hyppyputti korin luo 4m päähän lätäkköön. Putti ketjuihin oikealle, mielestäni olisi voinut jäädäkin mutta ei kelpaa korille ja pomppii laidan päältä ulos, harmittava nostobogi hyvän avauksen jälkeen. No eihän ne kaikki mene. +1

#4 – Buzzz aivan liian korkeana ja olisi ehkä feidannut vasemmalta OB-rajan yli, mutta puu varmistaa ja kiekko tippuu hieman vasempaan reunaan ison kuusen taa. Koska mandoa ei ole, pelikirjan mukaan vasemman kautta Buzzz isossa antsassa ja tippuu hyvin noin 6m putille kuusen alle. Venytys, ja putti polvelta on puhdas, kiekko keskelle ketjuja ja hyvä birdie.

#5 – Olen aiemmin pelannut tämän Purella, mutta nyt Buzzz hyssessä ja se jaksaa helpommin liitää vasemmalle. Hieman lyhyt on, mutta suoraa linjaa pääsee heittämään. Rhyno lähtee aavistuksen oikealle mutta muuten sopiva, feidaa väylää pitkin korille päin ja jäljelle jää 4m putti, jonka saan sisään! -1
Aika mahtavasti kaksi peräkkäistä birdietä par-4-väyliltä.

#6 – Firebird kämmenflex on matala ja ei ehdi kääntää ihan tarpeeksi vaan hipsu oikean puolen puista vasempaan. Feidi onneksi palauttaa noin 25m päähän korista, ja hyppyputti muutamaan metriin ja par sisään. -1

#7 – Trespass oikaisee pienestä hyssestä ja liitää rinteeseen noin 7m päähän ylämäkiputille. Tähtäys yläpantaan ja puhtaasti putti keskelle ketjuja, mahtavaa! -2

#8 – Verdict annukkaan alamäkeen, jonka totesin jo viikko sitten todella hankalaksi heitoksi. Ei ole ihan mallisuoritus nytkään vaan jää korkeaksi, mutta menee silti aukosta ja alas asti. Hyppyputti korille ja par-putti sisään. -2

#9 – Buzzz pienessä hyssessä kohti vasenta laitaa, kääntää juuri ennen mäntyä vähän yli ja liitää sitten alas, kunnes feidaa vasempaan. Korin tasalta hyppyputti rinteen juureen ja par-putti sisään. -2

#10 – En usein päästä kiekosta liian aikaisin irti, mutta kun päästän, niin teen sen huonolla väylällä. Culverin karkaa matalaksi ja vasempaan, etenen 20m tiiltä. Buzzz kämmenannukka väylään, mutta väärä kiekkovalinta ja jostain syystä en tajua käyttää näissä vähän vakaampia kiekkoja. Kiekko painaa 35m eteenpäin mutta on edelleen vasemmalla. Justice hysse meinaa mennä pitkäksi taka-OB-rajan yli. Rhyno kämmenhysse on lyhyt ja liian korkea, on mennä OB-rajan yli oikealta mutta oksat tiputtavat väylälle noin kymppiin. Putti alarautaan ja aika tuskainen tuplabogi. Kuka enää muistaa alkupään birdiejä? Takaisin nollissa, ja vähän jo meinaa harmittaa, vaikka tuloshan on vielä varsin hyvä.

#11 – Buzzz liian suorana, kääntää yli ja aikaisin oikealle puskaan. Pure kevyt annukka puskan ohi, oikeassa reunassa taas. Uusi Pure annukka liitelee korille ja 3m putti sisään, par kelpaa hyvin.

#12 – Buzzz aukkoa kohti, no ei mene aukkoa kohti vaan oikealle, taitaa ottaa kolme kimmoketta puista ja päätyy vasempaan melko avoimeen paikkaan. Rhynolla heitto on kuitenkin huono ja painuu vasemman reunan kuuseen, onneksi vähän läpi. Neppi korille ja bogi. +1

#13 – Lautturi ja saman tien kun lähtee kädestä aivan liikaa oikealle, vanne alkaa kiristyä pään ympärillä, vaikka tänään piti ottaa erityisen rennosti ja huumorilla ja ilman mitään paineita. Ekaan isoon kuuseen, jonka juuresta polvelta Culverin onnistuu hyvin ja skippaa reilun kympin putille. Putti metrin oikealta ohi – siis aivan järkyttävä ”yritys” – mutta paluu sentään sisään ja toinen bogi heti perään. Vaikeimmat väylät ovat vasta tulossa. +2

#14 – Culverin todella rauhallisesti oikean kautta ja vaikka lähtee vähän liian läheltä puuta, on loistava heitto, joka päätyy keskelle tietä reilun 15m putille. Tuuppaan alle ja tyydyn par-tulokseen. +2

#15 – River 45 asteen kulmassa taivaalle ja kopsahtaa taas pian puuhun, 40m tiiltä. River uudestaan on huono kiekkovalinta selkä korille päin heitossa, putterilla olisin päässyt oikealle mutta nyt päädyn vasemmalle mörriin. Culverin metsän siimeksestä ilman mitään kunnon aukkoja isoon mäntyyn, Buzzz kämmenannukka liian jyrkässä kulmassa 25m eteenpäin kuusen alle, Rhyno kämmenhysse polvelta 6m putille, joka viimein menee sisään. Olihan tähän isoa lukua budjetoitu, mutta ei se näin vaikeaa silti pitäisi olla. +4
Luokassa kierroksen vaikein väylä ja selvästi, keskiarvo +1,5 ja vain kuusi par-tulosta. Tuplabogi on yleisin tulos.

#16 – Kokeilen ahneesti Rhynoa flexaten, mutta tähtäyspiste on väärä ja oikealle puuhun ennen mutkaa. River jatko on kirkkaasti päivän paras huono heitto, nousee korkealle mutta linja on oikea ja tehoa tarpeeksi, ja sininen ihme taiteilee itsensä puiden ympäri noin 25m päähän korista. Hyppyputti korille ja helppo par-putti tältä vaikealta väylältä maistuu tosi hyvältä edellisen väylän jälkeen. +4

#17 – Pure ottaa hipsun toisesta oikean puolen puusta ja jatkaa mäkeä vähän ylös vasempaan. Korille vajaa 20m eikä liikaa puita edessä, joten onneksi helpohko hyppyputti korille ja par sisään. +4

#18 – Trespass melko suorana lähtee hyvin mutta on valitettavasti liian matala eikä mitenkään jaksa kummun yli ja vielä feidata korille. Korille taas parikymmentä metriä, hyppyputti liukuu vähän vasemmalle rinteeseen mutta muutaman metrin putti ylämäkeen osuu ja kierros loppuu kolmeen peräkkäiseen par-tulokseen. +4


Muutama tuplabogi liikaa, siinä ensimmäiset ajatukset. Tulos yllättää silti positiivisesti, eikä ole ensimmäinen kerta, kun alkupään birdiet on jo kauan sitten unohdettu siinä vaiheessa, kun loppupuolella alkaa tulla vastoinkäymisiä. Olen tulokseen todella tyytyväinen ja se on aika lailla se, mitä ajattelin pystyväni pelaamaan kisassa. Huonoja heittoja oli roppakaupalla, joten parannettavaa jäi. Onneksi sain etuysillä tankattua miinusta korttiin sen verran, että hölmöilyt eivät tuhonneet liiaksi kierrosta.

Ykköskierroksen alustava rating on 917 eli selkeästi yli oman nykyisen mutta hieman vähemmän kuin odotin. Ehkä se siitä vielä nousee. Birdiejä tuli ykköskierrokselta neljä kappaletta eli hyväntekeväisyyspottia ei tarvitse täysin jäädä häpeämään, mutta toivottavasti saadaan ainakin saman verran lisää vielä kakkoskierrokselta.

Toiselle kierrokselle mahdun mukavasti juuri kärkikorttiin, eli kokemusta siitäkin touhusta tulee lisää. Kärki on kuuden ja viimeinen palkintosija kolmen heiton päässä, joten melko lailla unelmakierros pitää pystyä pelaamaan, jos noita sijoja aikoisi tosissaan hätistellä. Sijatavoite on silti edelleen kymmenen joukossa ja kolme pelaajaa on jaetulla 8. sijalla tuloksella +7, joten hyvin pitää siinäkin mielessä pelata. Rentona pysyminen on ollut ongelmana pitkän aikaa, joten jos onnistun siinä, uskon pääseväni kelvolliseen kierrostulokseen.
9
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« Uusin viesti kirjoittanut mykey 19.10.18 - klo:18:35 »
Metrix rating näyttäisi olevan tällä hetkellä 979 par tuloksella, nyt kun sateen uhka on poistunut ja tuulet on lähes nolla painaa rating field par tuloksen 950 luokkaan eikä paljon yli.. Toisaalta kun tätä ajattelee niin oma paras kierros pdga puolelta on 935 joten -2 napsuisi kyllä melkoista namia.. +5 kuulostaa 900 rajaksi aika loogiselta ja pistearvo 10p aika todennäköiseltä. Voin toki olla pahastikin väärässä.. Samapa tuo..laitetaan parasta peliin ja katsotaan.. Joka tapauksessa uskon että lauantain kierroksen rating on 25pistettä korkeampi samalla tuloksella kuin sunnuntaina.. Metsä opettaa nöyräksi ja sen myötä sunnuntaina pohja 30% pelaa paremmin kun tötöilyt jää pois.
10
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« Uusin viesti kirjoittanut takarivi 19.10.18 - klo:17:03 »
Töistä kotiin ajellessa auto halusi kääntyä Vihtavuoren kentän kohdalla, joten kävin sitten vähän heittelemässä.

Lämmittelyksi midareita ja puttereita reilun 50 metrin päässä olevalle korille (jippii, kaikki 10 ringissä) ja sieltä takaisin. Sitten neljä vakaata draiveria kouraan ja kiskaisuja jalkapallokentälle ja takaisin. Uuden karhea Defender on himpun vakaampi kuin reilusti koulutettu Elasto Maailma. Vip Air Maailma ja Snow Line Ballista liitelivät pidemmälle.

Loppuun vielä samainen reilu 50 metrin harjoitus forella. Pari kiekkoa jopa lähelle koria! Pari muuta sitten taas ei.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10