Frisbeegolf-forum.fi

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - JanneRäsänen

Pages: 1 ... 107 108 [109]
1621
Tapio tuo on hauska, mutta on meillä pieni ero, tuolla hepulla ei ole juuri hyödyllistä sanottavaa. Paljon asiaa ei mistään, vs paljon asiaa heittämisestä. On toki maailmankatsomuskysymys, onko heittäminen ollenkaan asiaa :-)

Mikko annoin jo osavastauksen. Samaa on kysytty usein ja olen jo vastannut siihen usein, niin DGRssa kuin liiton sivuillakin eikä kiinnosta vastata kaikin osin. Oliko riittävän tiivistä? Vs aiemmat vastaukset ovat olleet sivun mittaisia :-) Joskus saa, mitä tilaa ;-)

1622
Jäi vastaamatta ehdottomuuten. Juu olen ehdottomasti sitä mieltä, että jos joku asia on jo tehty, ei sitä passaa haukkua mahdottomaksi. Fysiikan laitkin ovat tässä mittakaavassa aika hyvin tunnettuja, toistettavia ja luotettavia. oOen hyvin vahvasti sitä, mieltä, että väitteille pitää olla näyttöä ja se on yksi syy sille, että lyön tiskiin numeroita välillä tuhannesosien tarkkuudella periaatteen ja asian vaikeuden osoittamiseksi. Miksi sensuroida tehtyjä mittaustuloksia tai todellisuuden monimutkaisuutta ja haastellisuutta?

1623
Ne vastaukset, mitä sait leuanvetohommista kuullostivat omituisilta minunkin korvaani, mutten ole niihin asiohin perehtynyt, joten diletanttina en puuttunut asiaan, kun en asiasta paljon ymmärrä. Ne heput eivät muten ole vakijäseniä ja ei ole paljonkaan kirjoittaneet foorumilla. En päässyt oikein perille, miten hyviä he ovat heittäjinä. Ei siis kannata koko lukijakuntaa leimata heidän perusteellansa.

Onkohan meillä semanttinen tulkintaero sanalle name dropping? Minä olen ymmärtänyt sen niin, että se tarkoittaa sitä, että usko tuohon auktoriteettiin -ilman sen kummempia perusteluita miksi. Mä olen pyrkinyt aina esittelemään erilaisia  koulukuntia ja mielipide-eroja näyttääkseni, että monella tapaa heittäviä ihmisiä on olemassa ja heidän tekniikkansa menee näin sekä edes MM tasolla ei ole yksimielisyyttä kaikesta. Siksi olen pyrkinyt kuvaamaan, miten kukakin heittää, jotta porukka voi yhdistää vinkin ja lähteen. Lähteiden merkkaaminen on normaalia tieteellisessä kirjoittamisessa. Kunnia sinne, minne se kuuluu. Siksi nimeän lähteitä. Tonen on se, että porukka voi itse katsoa kyseisen heittäjän videoita ja vakoilla sieltä, miten kyseinen heppu heittää.

Omaa kokemustani olen pyrkinyt heittämään sekaan sitä myöten, kun sellaista on. Joten oma näkemykseni tulee esiin lähinä silloin, kun on antaa vertailuja eri tekniikoiden eduista ja haitoista. Harvassa asiassa on vain etuja tai haittoja, joten kaikkien on hyvä hahmottaa eroja eri tekniikoissa, jotta voi valita haluamansa tavoitteen mukaisen tekniikan. Jos siis lukijalle homma toimii samoin kuin minulle. YMMV.

Kokemuksiani on kertynyt ajan varrella silloinkin, kun en ollut näin kolhittu, joten osa asioista, jotka ei luonnistu enää on toiminut aiemmin. Historian hämystä on tullut dataa silloin, kun kroppa taipui useammin sellaiseen heittämiseen, mistä olen kokemuksiani jakanut niiltä osin, joita en pysty enää suorittamaan tai ainakaan kunnolla suorittamaan. Minulla on tullut ajan myötä lisää lihasvoimaa ja rennommat lihakset, joten kokemuksissani on sellainen epävarmuustekijä, että kaikki osat eivät ole toimineet tähän asti parhaalla tasollani yhtäaikaisesti, joten en voi olla satavarma, että pystyisin jokaista osaa toteuttamaan yhdessä parhaalla tavalla, kuten olen aiemmin voinut yksittäisiä osia erilaisen tekniikan aikana, kun ei ollut tietoa yhtä paljon. Ei kiva.

Olisi se kiva pystyä heittämään niin, että kaikki pelaisi yhdessä, kuten pitäisi, jotta pääsisi varmistamaan yksittäisten osien optimoinnin tuloksia paremmassa kokonaisuudessa. Huoh. Kun en ole pystynyt tuota verifiointia tekemään, ei oikein jää muuta mahdollisuutta kuin esitellä erilaisten koulukuntien mielipititä, että kokeilkaa tuotakin ja katsokaa, mikä teille toimii parhaiten menetelmällä.

En mä ole hernettä vetänyt nokkaani, mutta tyylini on melko poleeminen ja se on voinut aiheuttaa virhetulkintoja. Lähinnä mä olen nauranut partaani väittelyiden aikana.

Juha nosti tärkeän asian liikkuvuudesta esiin. En ole varma ammattitermeistä, mutta on eri asia venytellä silloin, kun lihakset eivät tee työtä ja saada aikaan täysi liikkuvuus, kun lihakset tekevät töitä kovaa. Tämä tuli nolosti esin, kun pystyin pitkästä aikaa treenaamaan vauhdillisia kämmenheittoja viime syksynä. Liikeradat heitettäessä jäivät noin puoleen sitä, mihin kroppa taipuu venyteltäessä. Monin paikoin olen taipuisa ja en jää paljon spagaatista sekä kyynärpään vajaa oikaisu oli ainoa tekijä, mikä erotti minut yliliikkuvuussyndroomasta. Lienee kyse lihasten hallinnan puutteesta, kun selkä sekä' kylki on niin jäykkä, ettei saa aikaan puhdasta käden liikerataa sekä saattoa, vaan liikeradat muuttuvat tahattomasti heiton loppupuolella, kun torso jämähtää paikalleen ja liikkeet muuttuvat nykäiseväksi ja ei koskaan oikeaan suuntaan. Toiminnallinen liikkuvuus on kova juttu.

En ole lukenut kuin hieman tätä foorumia ja aiemmin näin keskustelua syväkyykyn vaarallisuudesta varsinkin ensikertalaiselle. Siinä toiminnallinen venyvyys on a ja o. Juha mainitsi leveän haara-asennon mahdollistavan monille ensikertalaisille syvään kyykkyyn menemisen. Nostan työssä tavaroita ja selkä alkoi vasta vähän aikaa sitten kestää 5 min kerralla polkupyörän alasarvilla käsien pitämistä. Alaselkäni on saanut kulumia kolmeen nikamaan ja selkä on niksahtanut muutaman kerran. Kyykyn leveydellä minulle alle hartian levyisellä asennolla vs leveällä ja selän suoruudella versus peffa pitkällä takana sekä ristiselän alue koukussa napaa eteen työntäen tekee valtavan eron siinä, miten kivuliaasti pääsee syvään kyykkyyn. Painojen kanssa erot korostuvat. Selkäni on työn toistoista johtuen turhankin herkkä mittari tuolle.

Viimeisimmän noidannuolen jälkeen liikkuvuus oli tosi kehno 4-5 kk ja ainoa tapa selvitä töissä kyykystä nostamisessa oli ottaa reilusti hartioita leveämpi asento. Nyt menee selän puolesta polvet yhdessä kantapäät ilmassa syvimpään kyykkyyn ongelmitta, jos ei koko ajan joudu tekemään sitä työpäivän verran. Jos polvi vain kestäisi sitä tai nilkka  :( Painoa nousee joinakin päivänä kolmanneksen enemmän kuin Itä-Saksan dopingohjelman uhrillla, joka voitti uinnin olympiakultaa. Hän nosti 10000 kg punttia päivässä uintitreenin päälle.

Tukottelee aika pahasti duunin jäljiltä, vaikka tekisikin palauttavaa treeniä. Monelle arki on siis haitta treenaamiselle. Aina ei saa laadukasta treeniä aikaan kropan niskoittelusta johtuen. Toiminnallisuden rajoitteita tuokin. Sikäli suositan kaikille niin kovaa yleiskuntoa, ettei jäisi treenit koskaan hyödyltään rajallisiksi väsymyksestä johtuen. Mitä parempi kunto, sitä parempi palauitumisen nopeus. Kun vain saisi vielä levättyäkin. Se on utopiaa yötyöläiselle, jolla työajat vaihtuvat tiheään.

1624
Ei minun tekstini hautaa mitään alleen, kyllä Jaanin viestit liiton sivuilla ovat ihan hänen nimensä alla erillään tekstistäni. On oma valinta, lukeeko niitä sivuja, minusta on sääli, että Jaanista tuntuu siltä, ettei sinne kannata kirjoittaa. On aika erikoinen tulkinta, että Jaanilla on tarve perustaa Jaani määrää ketjun, kun minä en määrää mitään ketjua, kun kaikkialla keskustelu on kaikille avointa. Kukaan ei ole valinnut minua moderaattoriksi mihinkään. On vähän eri asia esittää vääriä väitteitä minusta ja olettaa, etten korjaa niitä. Mutta se on jo mielestäni riittävästi käsitelty aihe liiton sivuilla ja ei minulla ole kiinnostusta kauheasti jatkaa aiheesta.

Minun suuhuni on laitettu vaikka mitä. Esimerkiksi usein väite, että kuulun porukkaan, jossa muka on vain yksi mielipide ja se on se ainoa oikea. Nin mikä niistä monista mielipiteistä ja tekniikoista? En mä vaan tiedä... Aika kaukana totuudesta. Tavallaan on sääli, että mielipiteeni todisteiden puutteesta johtuen on, että tiedon määrä lajissa on samalla tasolla kuin lajin alkuaikoina, kun kiekoissa luki, jotain tyyliin keksikää pelejä ja kokeilkaa erilaisia heittoja. Kun ei ole yleiseen jakoon ainakaan tullut riittävän tarkkoja tieteellisiä tutkimuksia siitä, mikä tekniikka toimii milläkin reunaehdoilla (kullekin) parhaiten, en ole nähnyt järkeväksi lukita mielipidettäni minkään tekniikan lopullisesta paremmuudesta. Kun kaikki tarvittava tieto ei ole käsillä "lopullisen" mielipieen muodostamiseksi.

Tieteen historiassa ei taida monta asiaa olla jäänyt hirveän pitkäksi aikaaa voimaan, kun uutta ja tarkempaa on keksitty ajan kanssa. Edes kovien tieteiden esi-isien ja suurten nimien, kuten Neewtonin perustavaa latua olevat tutkimukset eivät ole kestäneet täysin ajan hammasta. Tuota taustaa vasten tuntuisi aika hurjalta julistaa jotain tekniikkaa "lopulliesti parhaaksi todistetuksi". Ennen jokaista paremmin mittaustuloksia selittävää teoriaa wanhan koulukunan ennustajat ovat kautta aikain vastustaneet ikään kuin heidän uskontoaan olisi loukattu. Siihen nähden on villiä, että yhden heittäjän kokemuksia vastustetaan noin kovasti, kun en ole lyönyt lukkoon minkään tekniikan ylivertaisuutta :-)

Minunkin kommentit perustuvat teorioiden käytäntöön soveltamiseen perustuvaan kokemukseen. Ei pelkkään teoriaan, kuten usin on väitetty tai pelkkään name droppingiin tai parempien heittäjien kommenttien kopioimiseen. Turhan paljon paras apu, mitä voin tarjota perustuu muiden erilaisten kokemusten jakamiseen. Siis kaikkien erilaisten mielipiteiden ja kokemusten esittelyyn muiltakin heittäjiltä kuin minulta. Eli ei siis oikein taida olla asiallista syyttää minua yhden totuuden mieheksi, joka paasaa vain omaa tapaansa, kun teen juuri päinvation. Toistettavasti saaden toistuvasti yhden totuuden syytöksiä. Just.

Valitettavasti tulokseni eivät useinkaan varmaan ole yleispäteviä, jos sellaista onkaan, kun anatomiani heittokädessä eroaa muista leikkauksen jäljiltä. Ja muitakin käsijarru päällä meneviä asioita terveydessäni vaikuttaa tekniikani toteuttamiseen verrattuna siihen, mitä haluan tapahtuvan. Facepalm. Siksi luultavimmin olen huono asioden tutkijana, kun ikää on ja pahemmaksi menee sekä ei ole takeita siitä, että koskan pääsisin heittämään, kuten haluaisin. Ikään kuin miljoonan asian kokeileminen ei olisi jättänyt pahoja tapoja automatiikkaan heitossa, mikä hidastaa uusien asioiden oppimista ja automatisointia sitä mukaa, kun terveys ja kunto paranee.

En ole terveyteni puolesta päässyt toteuttamaan haluamaani tekniikkaa vielä ja paraneminen on sen verran hidasta, että olisin ekstaasissa, jos jo ensi kauden aikana pystyisin kokeilemaan ja toistettavasti toteuttamaan haluamani tutkimuskohteita. Jotta voisin saada lisää kokemusta. Siksi en pysty sanomaan kokemukseeni perustuen, mikä ranteen käyttötapa toimii parhaiten. Tässäkin asiassa on eri koulukuntia ja luulisin, että ainoastaan suunnilleen yksimielisyyttä löytyy siitä, että ranteen totaalisen paikalleen lukitseminen lyhentää heittoa.

Em. sysitä on huonoa lähteä speksaamaan sitä, miten rannetta pitäisi käyttää. Siksi pidän linjani, joka minulla on ollut alusta asti, eli ekan heittäjäsukupolven ohje pätee vieläkin: Kokeile erilaisia heittoja. Kokeilujen phjaksi lienee asiallista mainita erilisia koulukunita, joiden myötäilyyn tai kumoamiseen minulla ei ole dataa, kokemusta ja siten mielipidettä muuta kuin, että lyhellä tähtäimellä pisimmälle/tarkemmin/toistettavammin/parhaiten tuulineutraali tapa voittaa. Olisi aika näppärää, jos nuo kaikki tavoitteet toteutuisivat. Vahva epäilykseni on, että gyroskopiasta johtuen suurijengainen (esim. 30 +kierrosta sekunnissa 120 km/h) heitto täyttää aika monta noista tavoitteista yhtäaiakisesti. Monen yksilön anekdootit viittaavat siihen, että on mahdollista saavuttaa jokainen noista tavoitteista snapin vahvistuessa. Omat kokemukset alle maailmanluokan tasolla ovat vieneet samaan suuntaan toteutumaa heitoissa keskiarvona ja vähentäneet hajontaa heittojen välillä. Jengan lisäys ei ole synti mielestäni. Ainakin jos se ei haittaa jotain muuta osaa suorituksesta enemmän kuin etuja tulee.

Jokut eivät ajattele rannettaan ollenkaan, jotkut eivät muuta ajattelekaan heittäessään. jotkut käyttävät vain ranteen anatomiasta johtuvaa suoristumista sen jälkeen, kun kyynärpää on oiennut tarpeeksi. Toiset kääntävät rannetta automaattisen osan lisäksi lihasvoiman avulla kääntämällä rannetta vasemmalta oikealle oikan käden rystyheitolla. Jotkut liikuttavat rannetta vain pari senttiä toiset ranne taitettuna taakse 90 astetta>kymmeniä asteita oikealle perusasennosta (kämmen samassa linjassa muun käden kanssa). Olen kuullut erilaisia väitteitä pituuden muutoksista eri tekniikoiden välillä, mutta en ole nähnyt tutkimuksia asiasta. Kun en ole hyvä koekaniini, itseni kuvaaminen suurnopeuskameralla ei ole kovin hyvältä kuullostava vaihtoehto. Tuloksiin vaikuttaa myös se, miten nopeasti ja milloin ranne pysäytetään. Jotkus pysäyttävät aktiivisesti kyynärpäänsäkin, minun ei tarvitse, kun se tapahtuu passiivisesti, koska kyynärpääni ei oikeine suoraksi. tästä nähdään, että heittäjän anatomiallakin on merkitystä ja tulokset voivat vaihdella heittäjien välillä. Siksi on tärkeää etsiä oma optimi.

Lyhyellä tähtäimellä parhaan tuloksen antava tekniikka ei välttämättä ole pitkässä juoksussa paras mahdollinen. On mahdollista, että aluksi ei osaa yhtä versiota toteuttaa riittävän hyvin, jotta sen saisi toimimaan niin kuin sen pitäisi toimia.

Name droppingista sen verran vielä, että mieluiten näkisin mittaustuloksia yhdessä heittäjän omien havaintojen kanssa, jotta näkee, miten asiat menevät vs heittäjän subjektiiviset kokemukset. Luotan  mieluummin siihen, miten pitkälle ja suoraan, tarkasti, toistettavasti ja miten pienellä hajonnalla kiekot lentävät kuin henkilön sanomisen. Data mileipiteiden yli. Datan saatavuus on tässä lajissa tutkimisen isoin ongelma. Ei ole monta kaveria, jos yhtään, joka osaa totetuttaa eri versioita täydellisesti, jotta saisi edes hänen tyyppisellä anatomialla jonkinlaista vertailua eri tekniikoiden välille. Asiat menevät vielä kinkkisemmäksi silloin, kun verrataan erilaisia anatomioita, nopeuksia lihaksissa ja hermoissa ym. Siksi ei kannata liikaa luottaa yhdenkään heittäjän sanomisin omista havainnoisa, vaan käydä perusteellisesti eri vaihtoehdot läpi itse. Vain sinä heität heittosi, joten muiden tekniikka ei välttämättä toimi parhaiten sinulle.

Ne joita sen vähäisenkin datan, kuinka ankedotaalista tai objektiiista huolimatta, esittämisen vastustajat on prampi lähettää lukemaan päivän lehteä, mistä löytyy tekstiä enemmän kuin viesteistäni. Ajatelkaa, miten kivaa heillä on tehdä sama tiedon määrän rajoittamisen  vaade korkeakouluissa ja tutkimuslaitoksissa. Onnea vain sille tielle, mä menen eri reittiä, kun ihmiset oppivat eri tavoin ja kaikkien olisi hyvä oppia lisää. Ei tarttee tykätä siitä. En vaadi sitä ja ohitan vaatimukset tarvittavan tiedon määrän esittämisestä huoletta, kun ei ees ole tarvittavaa määrää tarjota.

Kukin taaplaa tyylillään ja eri ihmisille asioiden ymmärryksen ja tiedon määrän tarve on rilainen. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että jotkut tutkivat asioita tarkemmin kuin minä. Olisi kivaa pystyä tekemään se itsekin. Sandström, Jenkinsit ja Doss kävivät Ruotsissa HD suurnopeuskameroiden ja mittaustietokoneen edessä viskomassa. Sääli, ettei tuloksia ole julkistettu. Tai siis en ole siitä kuullut. Lajissa on jos jonkinmoista väitämää ja vähemän todisteita. Paremman puutteessa pitää vain mennä sen vähän varassa, mitä on saatavissa, kun ei ole varoja tehdä tieteellistä tutkimusta, kun ei ole tarvittavaa kalustoa. Ne joita sattuu lukea, suositan jonkin mukavamman asian tekemistä, kuten lisäheittelyä samalla ajalla. Niin kuin aina ennenkin, Minkä odotitte muuttuneen jo liitomn sivuilla esittelemästä kannastani? Ei tarttee usein toistaa, kun vastaus on aina sama, kun asiat eivät muutu, niin ei kannata odottaa erilaista vastaustakaan. Ei kai kenelläkään ole harhoja siitä, että jotenkin taipuisin painostuksesta ttai sen toistosta? Hihi.

1625
Jokaisen kokemukset ovat arvokkaita etsittäessä hyvin toimivia tapoja heittää. Chris Voigt tekee käden vedon aika tavalla identtisesti kanssasi ja en tiedä, onko tuntemukseni myös todellinen käden lihasten jäänityksestä heitettäessä sinun ja Chrisin mm. käyttämällä tavalla  rento lihas on nopea lihas siihen asti suunnilleen,  kun kiekko tulee oikean rintalihaksen paikkeille plus miinus jotain vaihdellen sen mukaan, miten ajoissa ja nopeasti kiihdyttää. Tuon tavan paras puoli on räjähtävyys sekä sopivuus ison hauiksen omaaville. Minua tuo ei koske, joten edut minulle eivät toteudu. Heitän yhtä pitkälle omalla tavallani ja lisäksi pystyn tähtäämään paremmin näön avulla. Toki tehoja ruumiin siirrosta saa enemmän tavallasi, mutta niin saa myös double pivotilla ja kiepillä. Different strokes for different folks.

On arvokasta kertoa ihmisille, että on olemassa monia tapoja heittää ja kannattaa kokeilla kaikkea kunnolla, jotta löytää itselleen parhaiten sopivan. Luulen, että et ole antanut mulle tarpeeksi krediittiä monin eri tavoin heittämisestä mukaanlukien käyttämäsi tekniikka. DGR porukkaa on usein aiheetta syytetty yhden tavan laumasieluiksi, vaikka siellä neuvotaan monia tapoja heittää. Esim. En heitä samoin kuin masterbeato, joka heittää yli 200 m parhaimmillaan. Mä kehotan aina kokeilemaan parin eri tekniikan käyttöä eri tarkoituksiin  yksi maksimitarkkuuteen ja toinen pituutta varten. Pituuskisoihin kolmas. En laske olevani eri linjoilla tekniikastasi, koska se on hyvä ei ehkä ideaali kaikkeen. Mutta mikään ei ole siksi suositan eri tapojen käyttöä. Eihän moni heitä vain yhdellä kiekollakaan.

En muista, että olisin kuullut sinulta jotain, mitä en olisi kuullut ja kokeillut aiemmin, mutta se voi johtua muistin rajoituksista.

Olen koko ajan epäillyt enemmän, että käden vamma johtaa peukalon tahdonvastaiseen löystymiseen ja siihen, että kiekko nousee alempien sormien puristuksesta liveten etuajassa. Oli syy mikä tahansa, suurnopeuskamera osoittaa, että en saa maailman parasta kiekon kierrähdyksen pituutta etusormen ja peukalon välistä.

On mielenkiintoista, että monsterin peukalo on romuna ja ote löysä ja lötä lentää kauas. Toisen suunnan kokemus on parinkymmenen sentin käden liikkeellä kämmenheitto 60 metriin kunnon ranneliikkeellä ja ranteen pysäytyksellä. Valitettavasti en saa yhtä hyvää tulosta pidemmillä käden liikkeillä ja vauhtiaskelin. Siksi fh on lyhyt mulla. Rystyni on vielä huonompi rannesnapilta. Pienemmillä vauhdeilla ranteeni riittää töissä rulla-alustalla satojen kilojen painojen tyrkkäämiseen mukavaan vauhtiin. Ero lukitun ranteen ja kämmenheiton rannesnapin välillä on silminnähtävä ja työkaverit ovat kommentoineet sitä. Samaa voi kokeilla nyrkkeilysäkillä katsoen, miten kauas se heilahtaa ilman rannetta ja ranteen kera.

Juho Parviainen antoi SM kisoissa haastattelun ja hänen mukaansa ero ison jengan ja vähäisen jengan heiton välillä on 20 m, joskus 30m. Mulla tehojen ja pituuden puutteen takia ero on pienempi. Tosin eipä mulla ole maailman luokan jengaakaan, mutta sentään ok nopeuden ja jengan suhde. Taitaa tosin johtua vauhdin puutteesta.

McBethillä on Parviaisen ohella laajakaarinen rannesnap. Moni jenkki on parin sentin rannesnapin käyttäjä, kuten Jenkins ja Feldberg ja näyttivät näin klinikoillaan Suomessa.

Nissisellä lipsahtaessakin sormista lähtee niin kova napsu, ettei mulla riitä tahallaan yrittämälläkään voimat yhtä kovaan sormin puristamiseen. En ole varmistanut leukailiko Turun porukat, vai heittääkö Jynkkä oikeasti niin, että kiekon alla jokainen sormi on pois pystyosalta. Se olisi hyvä indikaattori Dunipacen väitteen todenperäisyydestä, että peukalon voima ratkaisee. Mulla on lyhyet sormet ja vähän vipuvartta. Vamman ohella olen hyvin voinut saada hyvin erilaisen ja korruptoituneen kuvan otteen tiukkuuden tarpeista, jos peukaloni pettää etuajassa. Monsterilla on iso räpylä ja pitkät napit etuna minuun verrattuna.

Ja jottei kivaa saisi olla lekuri sanoi, että kuudessa sormessa uloimmat nivelet ovat ylirasittuneita. Kahdella kolleegalla nivelrikko samassa paikassa ja kaksi vuotta sitten yksi siirrettiin kevyempiin hommiin samasta syystä.

Nilkka ei vieläkään kestä kantapyörähdystä. Grr. 103 km on pisin pyörälenkki tässä vaiheessa. Pöh.

Välillä onnistun pienissä vauhdeissa kääntämään lantiosta yläkroppaa ja vauhdilla tosi harvoin, kun junttaus sattuu. Polven kondromalasia pisti alkuun kolmen kk kuntojumpalle jasen jälkeen katsotaan uudestaan. Pitkä tie on saada ruumis tottelemaan.

Olen matkalla ulkomaille ja palaan asiaan loppuviikosta.

1626
Ei ole muita tarttunut kuviin. Suomessa ei ole sellaista termiä tullut vastaan kuin fairway ace, eli ei avausheitto, mutta pitkältä sisään mennyt heitto. Niitä on pari kappaletta kuvattu ja kyseessä on Will Shusterick Tali openissa sekä Copenhagen Open 2013ssa. Muita ei tule mieleen nyt.

Alkuperäisen vastauksen kirjoittamiseen meni selvästi yli tunti :-)

1627
Jaa että taustahenkilöt tenttiin, lienee määritelmäkysymys, olenko edes risbeegolfaaja, jos kerran ei ole yhtään PDGA kisaa jäsenyydestä huolimatta vyön alla kilpailijana, jos ei Eurotour parikisoja lasketa mukaan ja niissä ratingia ei jaetakaan :-) Olen lähdössä ulkomaille, joten ketjun jatkoa tulee helpommin vasta viikon lopulla, joten kyselkää ihmeessä sillä aikaa.

1 Kuten noin kaikki elämässä aloittamiseni lajin parissa ei ole ihan mustavalkoista. Ensimmäisen kerran pelasin väliaikaisradalla Bengtskärissä nuorten urheilijoiden kesäleirillä 1984. Maaleina oli 10 litran muovisangot ja pelivälineinä huoltoasemafrisbeet. Kivaa oli ja leirin monilajimestaruuskisoissa voitin jalkapallo polvien välissä juoksun esteradalla perään puttauskilpailun.

1b Otin omaa käyttöäni varten ekan kerran videokuvaa pelaajien heitoista tekniikkaa opiskellakseni kuvaa vuonna 2008 tai 2007, en muista varmasti kmpn. Lulisin 2008.

2 En kai pitäisi lajista niin paljon, jos siinä ei olisi paljon mahtavia puolia. Kuten haasteellisuuss saada kiekko tekemään, mitä tahansa juuri niin kuin haluaa ja vaihtoehtojen lukumäärä sekä eri välineiden erilaisuus. ja fiilis silloin, kun kaikki menee niin kuin suunnitelee. Kieokon lento on kaunista, vaikkei kaikki menekään nappiin. Kisaaminen on kivaa, vaikka en usein ehdikään itse kilpailijaksi. Olisi mukavampaa ja kevyempää kisata kuin kuvata. Hienoja ihmisiä tulee lajin parissa vastaan ja useimmille frisbee spirit ja yhdessä tkemisen henki sekä keskinäinen kunnioitus on itsestäänselvyys. Noin esimerkkeinä.

3 Ainoa tavoitteeni on parantaa kuntoani ja terveyttäni, kun ei ole kontrollissani, miten kroppa toimii minäkin päivänä. Ei ole illuusioita kunnon paranemisen nopeudestani. Puupäätä koputtaen mulla tuli ensimmäinen vuosi ilman pahoja vammoja viiteentoista vuoteen, mutta se ei tarkooita sitä, etteikö vanhat kolhut jarruta ylesikunnon kohotusta. On se kummaa, että mm. vuoden pyöräilyllä enemmän kuin olen heittänyt, lihaskunto ei vieläkään riitä ryhdin säilymiseen toistettavana heitettäessä. Ajelin kuutena peräkkäisen viikkona puolimaratnin tai pidemmän matkan ja se ei riitä.

4 Ai oliko mulla saavutuksia? Mä olen iloinen muiden menestyksestä, kuten niin huonosti pelaamisesta, ettei kanssapelaajat sitä kestä, vaan nostavat tasoaan ja pistävät holareita tiheässä, kun olen läheisyydessä. Kuten Määriksen ensimmäinen holari kisassa. Muiden kehittyminen tuo heille iloa ja motivaatiota jatkaa ja usein tehdä työtä lajin parantamiseksi tuoden iloa muillekin. Siksi on aina kivaa, kun joku oppii jotain uutta ja autan siksi mielelläni ja maksan eteenoäin saamastani avusta. Frisbee spirit rules!

5 Taas vähän hämärä juttu, että montako. Kisoissa en yhtään, harjoituksissa 11 tai 12. Yksi tapaus saattoi olla holari tai ei Meikun vanhalla vitosella. En tiedä jekuttiko edellä olevan ryhmän pelaaja, vai menikö kiekko omin voimin mukiin. Epäselvä tilanne ja humoristinen kaveri. Soko väylä, joten mistä sitä tietää? Yöholari, kaksi skippiä, ensimmäinen kämmeneltä ja loput rystyltä. Meikun vitonen on ainoa väylä, jossa on enemmän kuin yksi holari. Puttereilla, keskimatkan kiekolla ja drivereillä on uponnut.

6 Sijainnin puolesta Meilahti on eniten pelaamani rata. Suomen ensimmäinen rata on muutettu usein ja silti tilan putteen vuoksi se ei ole pysynyt välineteknologian kehityksen mukana. Paljon korkeuseroja sisältävänä se tuo vaihtelua heittämiseen ja uusia haastaeita verrattuna tasaisiin ratoihin. Hyvä lähestymisheittojen ja varovaisten puttien rata. Monet koreista tekevät puttaamisesta haasteellista, kun on jos jonkinmoista rotkoa parin metrin päässä koreista. Metsää ja kohtuullisen kapeita väyliä mahtuu mukaan. Sivutarkkuus kunniaan korkeustähtäyksen lisäksi. Meren ansiosta osa väylistä on melko tuuliherkkiä ja merimaisemat muutamalla väylällä mäen päältä ovat huimat ja jo siksi kannattaa pelata rata.

7 Ei minusta tulisi amerikkalaista, kun sieltä olen kuullut väitettä, että jos putterisi ei ole lempikiekkosi, vaihda putteria, kunnes se on. Paljon rakkautta löytyy DD soft Wardenille, Soft X Banger GTlle ja Anodelle, mutta silti Z Buzz kilpailee niiden kanssa ja Pro Beast pesee koko konkkaronkan.

8 Olenko vielä edes käynyt siellä? Meikun korkeuserot ovat kivat, mutta rata on liian lyhyt. Järva on kova, vaikka korkeuseroja ei juuri ollut Scandinavian Open 2010 radalla, oli se silti todella hieno rata, Talissakin saisi olla enemmän korkeuseroja ollakseen niin hyvä kuin mahdollista, Tammisaaressa on hiottavaa, Kivikko sisältää muutaman lyhyen väylän puskiossa, missä voisi olla pidentämisen tai puun raivaamisen varaa ennen kuin siitä tulee kultakimpale ja alussa on ehkä hieman turhan tylsiä avoimia väyliä peräkkäin liikaa. Radoila on taipus muuttua ja yleensä paremmaksi ajan kanssa, joten lempparilista elää. Dutch Open 2010 radalla Rijswijkissä pelasin elämäni parasta draivi- ja lähestymispeliä Asko Oukan kanssa parikisassa yllättäen korkeusvaihteluita sisältävällä radalla ollakseen Hollannissa. Draii Hollannin korkeimmasta paikasta oli kiva myrskyisään vastatuuleen :-D Siellä jäin vähemmän huippupelaajille kuin muualla. Tietti piti talven jälken olla putii unohduksissa ja jäimme 7. sijalle muistaakseni. Tulosten puolesta rata sopui minulle paremmin kuin mikään muu.

9 Helsinkiläisittäin upsi on lähinnä käytössä pelastusheittona, kun muut linjat on tukossa tai vaarallisempia, joten lähestymisenä niitä tulee nakeltua silloin tällöin. Kolhuja on niin paljon, etten uskalla heitellä niitä normaalisti avauksina. Meren lähellä asuvana tuulet vaikuttavat usein peliin, joten upsi on vähemmän luotettava avausheitto koko vuoden keskiarvoa ajatellen kuin rystyheitto.

a) Kannattaa pelata itse rata ensin ja arvioida, mihin kuvatavat ylettyvät, millä linjoilla sekä, mistä saa mahdollsimman suuren osan kiekon lennosta kuvattua. Tärkeintä on kuitenkin oma turvallisuus, ettei tule legoholaria omaan purukalustoon. Auringon ja sitä blokkaavien puiden sijoitusta kanattaa miettiä kuvausajankohtana myös. Vasta-aurinkoa on välteltävä parhaansa mukaan. Yleensä mutkaan joutuuu sijoittumaan saadakseen koko kiekon lennon näkyviin. Ihan yhtä hiljaa ei tarvitse olla edestä kvuatessa kuin tiiltä, mutta yletön hötkyily voi häiritä pelaajia.

b) Jengi heitti niin sairaita vetoja Scandinavian Openissa 2010, että visualisesti ja haasteen puolesta siellä tuli aika hillitöntä tasoa. Kova oli taso aiemmin samalla viikolla SO 2010ssa, mutta se jäi tuskien taipaleena mieleen enemmän, kun veri ei kiertänt kunnolla, kun kuvatessa on oltava värähtämättä ja oli Feldbergin bägi niskassa koko ajan kuvasvälineiden lisäksi. Tunto meni mutaman otteeseen hartioista ja puutumista ym. esiintyi. Lööpeissä luki suurin koskaan Ruotsissa mitattu lämpötila. Ei ollut paljon vettä itselle mukana, kun ei kantokyky riitttänyt kuvausvälineiden aiheuttaman lisärassin kanssa. Ei toiminut, score cardin kantaminen, kamera/monopod yhdistelmän kantaminen yhdessä 38 kiekon, muun krääsän ja kahden hengen vesien kantamisen kanssa.

c) Niin hyvä ja nopea automatiikka, ettei tarvitse säätää valoasetuksia, värejä ja fokusta. Edes suurilla zoomeiasetuksilla ja nopeilla zoomikertoimen muutoksilla. Kameran pitäisi olla niin pieni ja kevyt, että sitä on nopea kääntää ja sillä mahtuu oksien välistä kuvamaan. Joo monseti on tullut tilanne vastaan, missä ainoa paikka väylällä, mistä saa esteettömästi kuvattua kiekon koko lennon on löytynyt puskasta (piikkisestäkin) ja on ollut kooltaan 10x10x10 cm kooltaan. Eli kamera mahtuu riittävällä kääntövaralla ja mies ei, jos on tarpeeksi peini kamera. Supernopea autofokus on kova sana, koska kiekko liikkuu nopeasti ja kaukaa jotuuu kuvaamaan, joetn suuret zoomit sekä nopeat zoomin vaihdot ovat pakollisia. Ei ole tullut vastaan panavalla linssillä varustettua kameraa ainakaan kuluttujamallien joukosta, jonka autofokuksen nopeus riittäisi kuvaukseen. Manuaaliset säätönappulat ovat paljon nopeammat operoida kuin menujen kautta säädettävät kamerat. Valitettavasti valotusaikaa, white balancea sekä zoomia joudun säätämään lennossa pannatessa kuvaa yhtäaikaisen zoomin kanssa jatkuvasti. On kiire ja ei ole virhemarginaalia. On eräskin kerta käynyt niin, että kiireessä monta asiaa yhtä aikaa tehdessä olen vääntänyt zoomia väärään suuntaan.

d) Harva laji on yhtä volatiilinen kuin Frisbeegolf ja aina on monta pelaajaa, joka liekkeihin päästyään voi tehdä ylivoimaisen suorituksen. PaulMcBethillä lienee isoissa kisoissa lajin kovimpia menestysputkia parin vuoden ajalta suhteutettuna ratingeihin. Climo menestyessään erilaisilla kiekoilla heitti alempia ratingeja, mutta kuka voi sanoa, montako rating pistettä helpompaa nykykalustolla heittäminen on? Silti jokainen voittoputki katkeaa ja edes PAul ei saavutanut kaikkien vuoden majorien voittoa vielä. It ain't over till it's over, joten miksi ei suomalainenkin voisi viedä pottia? On täällä talenttia ja Sepon kuudes sija ei ole kauhean kaukana voitosta, vaikka eron kurominen onkin paljon vaikeampaa kuin yhtä monen heiton kurominen kiinni alemalla tasolla pelattaessa. Ei Team USAn kapteeni ja moninkertainen maailmanmestari Dave Greenwell olllut väärässä sanoessaan, että President's Cup 2011ssa USA voitti puttaamalla. Meillä lähinnä Leksa haastaa putissa maailman huippuja, kun kaikki pelaavat kovimmalla tasollaan. Puttaus on henkisesti kova laji ja viikon kisa vaatii todella kovan rutiinin sekä valtavat toistomäärät itseluottamuksen ja siitä seuraavan henkisen kovuuden saavuttamiseksi. 1980-luvulla tema Millenniumin pelaaja Arthur Haverkamp osui noin puolella heitoista 20 metristä. Hänellä oli joka päivä tuhat puttia silloin ja ennätys oli kateen koriiin kymmenellä kiekolla sarjatulella edes akaisin putaten yli 5 tunnin aikana muistaakseni 5000 puttia päivässä. Locastro on treenannut parhaimmillaan 8 h päivässä puttia treenileirillä. Lähinnä nuorisolla on noin paljon aikaa käytettävissä putin treenaamiseen ja kasvuikäisen kroppa ei ehkä kestä kova ristiintreenausta voiman tuoton lisäämiseksi yhdessä noin ptikien puttisettien lisäksi. Kulumavammat ovat lajissa yleisä, kuten tenniskyynärpää ja luupiikki. Sopivalla painotusten muuttelulla päivästä toiseen saattaa saada riittävää koordinaatiokykyä, voimaa, nopeutta, rytmitystä ym. tukevan ohjelman yhdessä paljon puttaamisen sekä koulun käymisen kanssa. Ennen kuin palkalla voi pelata, on hankalaa tehdä työtä ja treenata noin paljon.

Silti vähemmälläkin treenillä voi treenin sopivan pitkänä ja lähellä isoa kisaa tehden liekeissä ollen viedä maailmanmestaruudenn, mutta helpompaa se on täysammattilaiselle, kun heillä treenimäärät ovat suuremmat. Never say never, meilläkin on nyt nuoria pelaajia, jotka ovat pelanneet polven korkuisesta asti, kuten suri osa maailman huipuista, siinä emme häviä yhtään.

e Heittiväthän antiikin kisoissakin kiekkoa. Kehitystä on tapahtunut muissakin lajeissa, joten onhan lajimme historia itkä ja komea, kun vielä golf voidaan lukea lajimme esi-isiksi. Minulla ei ole vahvoja mielipiteitä siitä, mikä on Olympialisten tarkoitus, henki ja sisältö, joten mittari puuttuu sille, että tuoko frisbeegolf lisää arvoa noihin kisoihin. En panisi ollenkaan pahaksi olympiastatusta. Puhdas urheilu täällä ei ole sillä tavalla ongelma kuin muutamassa ulkomaisessa valtiossa lajissamme. Olympialaiset vaativat isoa rahallista panostusta jo pelkästään World Anti Doping Agencyn testien suorittamiskustannusten puolesta. Ei ehkä ole oikea aika sijoittaa tistaieski vähäisä lajissa liikkuvia varoja muodollisuuksiin, vaan enemmän hyötyä sijoituksesta tulee enemmän pelaajien ja pelipaikkojen sekä lajin näkyvyyden sekä julkisuuskuvan kohottamisen kautta. Luulen. Jos varoja tulisi muualta kuin nyt pelaavien pelaajien taskuista, Olympialaiset olisivat paljon parempi asia lajille. Näkyvyysedut Olympialaisissa olisvat valtavat ja laji luultavasti saisi räjähdysmäisesti lisää harrastajia sekä ratoja ym. kehitystä.

f Makukysymyksoiä ja koska lajin parissa lienee kaikenlaisten makujen omaajia pitää jatela kokonaisuutta. Mikä sopii minkälaiseen videoon ja millä ei tallota liian monia varpaita liian kipeaästi ja mikä on suosittua pitää aina miettiä. En ekaksi laittaisi Suomi-iskelmää tai humppaa videoihin ja toisaalta moottorisahamuhaajaheviäkään. Jälkimmäinen menettlisi vielä jonkun hypetysvideon kanssa, missä yritetään näyttää lajia tuntemattomalle, että tämä laji on urheilua, eli raivodraiveja 100 % teholla niin, että tukka heilahtaa, posket seuraavat päätä 10 cm jäljessä ja kaikki muut pehmeät kudokset hölskyvät aivan kuten nyrkillä tiilen murskaajillakin. Jossain määrin in musan käyttö on hyvä lajin kasvattamisen kannalta, jottei häädete ekan sekunnin jälkeen katsojaa soundtrackin takia. Jos ei olisi rahasta kiinni, erilaisten isojen ja taitellisesti riittävän korkealaatuisten artistien kappaleiden käyttö videoissa toisi sellaisen edun, että artistin fanit etsiessään videoita ko. artistilta katsoo, että hetkinen, mikäs tämä video on, mitä tämä artisti on ollut mukana tekemässä, katsotaanpa... Näkyvyys on hyvä asia lajin tulevaisuuden kannalta.

g Onneksi olutmaailma on globaalia ja tuotteen valmistuspaikka ei tarkoita sitä, että sitä olutta saa vain valmistajalta tai valmistusmaasta. Helsinki on maailman kärjen lähellä siinä, miten monenlaisisa oluita on tarjolla vuoden aikana festivaaleilla ja hyvissä olutravintoloissa. Monissa perinteisessä olutmaissa tarjonta ei vaihdu yhtä paljon ja on tylsempää. Maailmalla on valtava olutbuumi, kun uudet panimot tekevät paljon parempia tuotteita kuin ennen on tehty noin keskiarvona. ei tarvitse enää Grand Theft Auto -sarjan mukaan kärsiä Pisswasserista enää. Kulinaristeillekin löytyy ilon aiheita. Kukaan ei teidä tarjonnan määrää, mutta villeimmissä arvioissa maailmassa on kaupallisessa tuotannossa yli 100000 erilaista olutta. Makuskaala on järjetön sampanjan makuisesta mummon marja- tai hedelmämehuun ja moneen muuhun suuntaan, kuten rmmi, viski, kojakki ym. AC Milanin kuntovalmentaja muutaman vuoden takaa juotti kuuman päivän treenin perään pelaajille oluen, koska kuulemma se nopeutti nestetasapainon noepampaa palautumista ja siten pikaisempaa ja täydellisempää palautumista seuraavaa treeniä varten. Alkoholissa on vain ikäviä sivuvaikutuksia isommissa määrissä otettuna. Viina on viisasten juoma ja kohtuus kaikessa. Siinä taas yksi olutmaailman trendeistä, alkoholiprosentin nusu erikoisoluissa on ognelma. Kymmenen pinnaa ei ole harvinaista olenkaan ja on makukysymys, mitä menetelmää käyttäen valmistettua juomaa kutsuu olueksi ja siten maailman vahvimman oluen määritelmä ja prosentti vaihtelee spekseistä Hollannisa mätettiin spriitä oluen perään ja volteiksi tuli muistaakseni 60. Ei taida tuon kietaiseminen treenin perään auttaa seuraavaa treeniä. Asiantuntijat myivät Amsteradmissa kyseistä tuotetta mainospuheella it tastes revolting. Hintava oli myös, joten eipä innostanut ja tarttunut hihaan.

On maukukysymys, mikä on parasta olutta ja mikä edes on olutta. Viikinkien aikojen simaakin voi jollain märitelmällä kutusua olueksi riippuen reseptistä. Ei taida pahemmin olla ko. simoja saatavilla kaupallisesti nykyresepteillä edes tamperelaisen panimon oluen raaka-aineita käyttävästä panimosimasta huolimatta. Hunajasta alkuperän mukaisesti tekeviä valmistajia on Baltian maissa, Puolassa, Skandinavian maissa sekä USAssa kivasti ja osaa niistä tekee panimot ja osa on järkkyhyviä, jos on makea hammas. No ihmekö tuo, jos ohraa puree vs hunajaa. Yleisellä tasolla mikropanimot tekevät keskimäärin aivan ylivooiimaisesti paremman makuisia oluita kuin suuret valmistajat pääosin. Tanskassa on hurja buumi huiippulaatua tekeviä pieniä panimoita, joiden keskiarvotuotteiden maku on yli muun maailman. Jenkeissä on maan tapaan lähes puukkotappelun kova kilpailutilanne tuotteen laadulla mikropanimoiden välillä. Ennakkoluulottomasti pistävät vanhaa reseptiikkaa ja tyylejä uusiksi. Ruotsi ja pienemmässä määrin Norja ja Suomi ovat parin vuoden aikana nostaneet tasoa, mutta ropelihattu pyörii kovempaa ja useammassa paikassa Tanskassa kuin muualla. Traditionaalisissa paikoissa oluen valmistuksen kannalta Belgia rulettaa edelleen. Hollannissa on yksi selvästi maailman huippuluokkaa oleva panimo ja ok panimoita monia. Saksa, Tsekki ja Brittilä ovat jäämässä jälkeen muun maailman kehityksestä. Kiinassa juodaan enemmän olutta kuin mualla maailmassa yhteensä, laatu on Afrikkaa huonompa ja useimpia myydään missä tahansa astiassa, kuten muovipussissa ja vaatii rohkeutta ottaa tippaakaan tuoreeltaan. Jos seuraavaan päivään odottaa, kannattaa maistelu suorittaa vatsahuuntelueksperttien vieressä sairaalassa. Vaihteluväliä on ja bulkkikura ei ehkä länsimaissa aiheuta sairaalareissua, mutta makuaistille tilanne on sunnillen sama pääosin. Oneksi jopa joillakin isoilla valmistajilla on hyvänmakuisia tuotteita ja saatavuus spesialistipaikoissa Suomessa isoissa kaupungiessa pääosin on pienempi ongelma kuin erikoisoluiden kanssa. Suomen verotuksella hyvästä erikoisoluesta saa usein ravintolassa maksaa perusmuovisen kiekon hinnan. Kummasta sa iloa pidempään?

Vanha vitsi on, että muusikko tai näyttelijä käveli ravintolan ohi. Urheilijan kannattaa aina silloin tällöin tehdä juuri tuo.

Hups en ehtinyt default 60 minuutin vastausaikana kirjoittamaan vastausta ja en ehdi kirjoitusvirheitä murehtimaan sori :-)

1628
Meillä on ollut sellainen itsesensuurimeininki, että jos on toistuvaa virhettä tai muuten huono kierros, ei kannata hieroa suolaa haavoihin, jos koko videon katsottavuus putoaa ja katsojille jää paha mieli siitä, että kaverilla ei kulkenut sillä kertaa. Se vaikuttaa toki itse oppimiseen, mutta kaikilla ei ole noin proaktivinen ote oman pelinsä kehittämiseen ja olemme saaneet kommentteja sitä, että videot ovat pitkiä ja hidastempoisia useasti, joten tahti ja leikkaukset ovat ajan mittaan muuttuneet useassa vaiheessa nopeammaksi.

Lienee vain onnea, ettei kuvaajat ole vielä vaikuttaneet pelaajien tuloksiin, kun päätä koputtaen kirjoitan tämän: Vielä ei ole osunut kuvaajiin ja kiekon lento muuttunut toisin kuin on käynyt yleisön kanssa. Pahinta, mitä olen nähnyt oli EO 2013ssa, kun pari rolleria olisi tullut fairwaylle OBlta, jos ne eivät olisi osuneet nukuksissa olleeseen yleisöön, joka oli pakkautunut niin tiheään, ettei väistäminen ole helppoa OBlla.

1629
Videoita tehdään lajin kehittämiseksi ja siksi pelaajille. Ei olisi tarkoituksenmukaista pilata yhdenkään kisaan osallistuvan pelaajan kisaa varsinkin maksullisisssa kisoissa. Noin ideaalitapauksessa ja tähän pyrimme. Aina pitää olla mahis sanoa, että älä julkaise mun heitoja tai kuvaa ollenkaan. Siksi ei ole mitään anteeksipyydettävää. Mokia tulee ilman huonojakin kiessejä kuvaamistakin nauhalle, joten oppimismahikset on tarjolla kaikille, vaikka sensuuria harrastetaankin pyynnöstä sekä omasta harkinnasta johtuen. Sitä kautta tulee suuri yleisö palvelluksi joka tapauksessa, joten ei ole järkeä yhdem pelaajan kustannuksella täyttää tuota opastuspuolta.

Jos jollain on anteeksi pyydettävää, se on meillä linssiluteilla pelin vaikeuttamisesta. Mitä pari SM kisoihin tulee, huomasin, ettei kukaan nautinut kameran paikalla olosta ja kun epäilin, että jänskättää liikaa ja homma menee pahempaan suuntaan, kysyin, pitäisikö meidän vaihtaa kuvattavaa ryhmää. Eli ei minua ja Milenaa hädetty kuvaamasta, vaan yhteistuumissa kysymykseni jälkeen vaihdoimme ryhmää. Aloite vaihtamiseen tuli minulta. Propsit kakkosryhmälle siitä, etteivät hermostuneet, kun kesken kiessin ilman ennakkovaroitusta pelmahdettiin paikalle kuvaamaan kahden kameran voimin.

1630
On makukysymys, mikä on isoin kameralle tarttunut källi. Kunniakkaita kovimman tössimisen suorituksia voisi olla se, kun Talin normi 10 väylän ylärinteestä kuvaten yritin juoksun jälkeisen läähätyksen ohittaen juontaa Englanniksi livenä zoomi päällä kameran yli teetä katsoen, että milloinkohan sieltä tulee kiekkoja, kun auringossa ei näkynyt ruudulta mitään ja kamera osoitti lahjakkaasti väylän 11 teetä päin  ::)

Muita vaihtoehtoja on käsittääkseni virheellisesti tuomittu Nybon onnistunut portin läpäisy SO2010ssa. Nikkon kakkosheitto vikalla väylällä Copenhagen Open 2013ssa oli jopa vaarallinen.  Puttiralleista ei pidä kukaan. Häijyä teki kuvata Savosen piina Talissa normi 12 väylällä, mutta ajattelin,  että editoija ja pelaaja valitsevat esitystavan, en tallo varpaille. Ei tullut Kallelta ohjausta muistaakseni ja Hirsimäki pisti tylysti koko totuuden esiin.

Pages: 1 ... 107 108 [109]