Frisbeegolf-forum.fi

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« Uusin viesti kirjoittanut takarivi 15.12.18 - klo:15:43 »
Fribakassilla saa hyvin tehtyä kiertäjäkalvosintreenit, mikä tukee olkapäätä. Voi tehdä siirtymillä.

Jep, repulla on tullut lämmiteltyä monasti. Ei kuitenkaan aina... Hyvin usein tulee laiskana lähdettyä vain heittelemään.

Niin tänäänkin. Yksi lämppäriheitto Äänekosken Alternate-parikisassa ja sitten menoks. Ensimmäinen kierros meni ihmetellessä heittojen huonoutta. Toisella sitten joku onnistuneempikin ja jopa pari pitkää puttia sisään. Vastapainoksi sitten alarautaputteja vitosesta ja luokattoman huonoja avauksia lyhyille väylille.

Kauaa en siis malttanut pitää taukoa heitoista. Pesin aamulla mattoja saunalla. Arvelin että jos käsi kerta kestää sellaista niin saa luvan kestää pelaamistakin. Pieni kipu sinne tai tänne.


2
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« Uusin viesti kirjoittanut mykey 15.12.18 - klo:15:41 »
No niin..
Veikkolassa ei ollut lunta , ei tuulta ja ei kovin monta muutakaan liikkeellä.. upsi Akin ja Kiia tyttären kanssa leppoisasti nakkailtiin menemään.. vaikeaa on talvivaatteissa saada kroppa liikkumaan tarpeeksi vikkelästi ja järkevää olisikin viskoa Max midareita. No sinne tänne kipusi ja leppoisa reissu oli pikaisesti ohitse -5 asteen pakkasessa.
Ihan leppoisaa tekemistä..
3
Fribakisat / Vs: NDGE 1999 - 2019
« Uusin viesti kirjoittanut gunners 15.12.18 - klo:09:05 »
Luepa vähän tarkemmin 😁
Todellisuudessa tän näppäimistön kanssa saa olla tarkkana, se kun tuppaa väärentelemään tekstejä.
Äsken muokatessani sun nimeä se laittoi Saturnus😁korjasin... Ja taas se tyrkytti Säteri nimeä.
Vihdoin ja viimein se antoi kuitenkin periksi👍
4
Fribakisat / Vs: NDGE 1999 - 2019
« Uusin viesti kirjoittanut mykey 15.12.18 - klo:07:55 »
Meikäläisen nimi näköjään vääntynyt listassa muotoon Miikka Säteri.. tai sitten miut on hylätty.. terveisin Miikka Saturi.
5
Fribakisat / Vs: NDGE 1999 - 2019
« Uusin viesti kirjoittanut gunners 14.12.18 - klo:20:11 »
Ajeltiin Länsiön Jaanin kanssa golfautolla levittäen koreja Järkäleen väylille.Tummat pilvet kerääntyivät golfkeskuksen ylle vesisadetta enteillen. Kännykkäni pirisi äkäisesti vaatien vastaamaan pikaisesti.
Vaimo ihmetteli närkästyneenä, että koska rata oikein on valmis? Täällä kisatoimistolla pelaajat alkavat käymään kuumina, kello on jo vähän yli 11. Ollaan jo 2 tuntia myöhässä!
Vastasin että enää muutama kori ja kaikki teematot, niin sitten rata on valmis. Harmitti vietävästi! Jaani rauhoitteli mieltäni, ja jatkoimme hommia.
Ajoimme kiven päällä istuneen Kotamäen Villen viereen. Hänellä oli iso kasa scoreja käsissään. Mitä mä teen näillä? Voinko alkaa jakamaan pooleja?
Vastasin myöntävästi, isosti kiittäen!
Sykkeeni kävi varmaankin 170:iä kun heräsin keskellä yötä. Hetken aikaa kesti yön pimeydessä ennen kuin tajusin nähneeni kammottavaa unta!
Oliko kyseessä enneuni? Vai muistutus siitä että pitäisi tehdä jotain?
6
Fribakisat / Vs: Meilahden viikkokisat joka sunnuntai klo 10
« Uusin viesti kirjoittanut Susa 14.12.18 - klo:17:33 »
Moikka,
sunnuntaina pelataan kaksi ERILLISTÄ KISAA. Ensimmäinen kisa pelataan hieman muokatulla radalla (21 väylää). Ilmoittautuminen kahvilassa 9.30-9.45. Kisamaksu tähän aamukisaan on 3€, vapaaehtoiset maksut CTP 1€ ja holaripotti 1€.

Sitten pelataan Meikun NORMILEISKA (16 väylää) iltapäivän kisassa (aloitus noin 12.30, ilmoittautuminen kahvilassa 12.15).
Osanotto maksaa tähän ERIKSEEN 3€ ja mikäli et aamulla osallistunut CTP / Holaripottiin, voit maksaa sen tälle kierrokselle mutta, jos maksoit jo aamulla, ovat nuo voimassa myös tässä kisassa (eli koko päivän lysti max. 8€).

Kisoissa myös Kiekko CTP ja myös lisäpalkinto (kiekko) sille, joka voittaa Villen molempien rundien yhteenlasketulla tuloksella. Naiset saa tasoitusta 20 heittoa. Eli, jos naiset ovat tasan (tai vähemmän) 20 Villestä, on luvassa kiekkopalkinto.

Molempiin kisoihin on erillinen ilmoittautuminen, joten ilmoittautukaa joko yhdelle tai kahdelle rundille.

Aamukierroksen ilmo: https://discgolfmetrix.com/?u=register_add&ID=859914

Iltapäivän kierroksen ilmo:
https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=859919&fbclid=IwAR2-2Bg6Qq4uQpP-NPDWAk10iKFNKoNaGcENt_0DrVAfr13yncMnNPrjk14
7
Treenipäiväkirjat / Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Uusin viesti kirjoittanut JaskaT 14.12.18 - klo:12:58 »
Toiveista huolimatta säät eivät kovin pitkään pysytelleet mainioina ja varsinkin viime viikonloppuna piti ihan tosissaan tykätä lajista, jos halusi pelata. Siitä huolimatta muutama kierros on edellisen kirjoituksen jälkeen tullut lisää vyölle. Ristikivellä kävin ensimmäistä kertaa tänä vuonna ja kierros tuntui lähtevän kohtuullisesti liikkeelle, kun viiden väylän jälkeen olin kaksi heittoa pakkasella, mutta sitten alkoi kopista. Minulle aina yhtä vaikea kutosväylä oli kierroksen ensimmäinen muistutus siitä, että myös treenikierroksilla on sallittua ja suotavaakin suunnitella väylän pelaamista ennen ensimmäistä heittoa. Tuplahan siitä kirjattiin. Putti oli ykkösväylän vajaan kympin birdie-upotusta lukuun ottamatta taas karmaisevaa (72%) ja vaikka väyliin osuin kohtuullisesti rystyllä, ongelmat kämmenheittojen kanssa jatkuivat ja kierros päättyi epätyydyttävään tulokseen 62 heittoa (+5). Tulipa silti nähtyä uudet väylät ja ihan kelvollisia olivat uudistukset, mutta harmillisesti rataan sisältyy edelleen muutama todella täyteväylän tuntuinen neppaus, ja mieleen hiipii ajatus, että radan kokonaan uusiksi suunnittelemalla alueesta voisi saada enemmän irti. Kiitos ja kunnia kuitenkin paikalliselle seuralle tehdystä työstä.

Kauniaisiin syksyllä auennut 9-väyläinen Grani DiscGolfPark kiinnosti sen verran, että pistäydyin siellä eräs aamu heittämässä nopean kierroksen. Etukäteen oli varoiteltu liukkaudesta ja kun maa ja tiit olivat lievästi jäässä, sai tosissaan olla varovainen. Radalla selvisi silti hyvin tavallisilla lenkkareilla tarkkavaisuutta noudattaen. 
Rata itsessään oli sellainen kuin ratakartasta voi päätellä, eli lyhyehköjä putteriväyliä metsässä, mutta korkeuseroista ja paikoin tiheästä puustosta johtuen ei rata ainakaan ensimmäisellä yrittämällä ollut tasoiselleni viskojalle pelkkää birdie-juhlaa. Normaalia lyhyemmät tiimatot toivat vauhdinottoon kylmyyden lisäksi vielä hieman lisää haastetta. Rata on selkeä ja paikalle löytää hyvin, samoin väylät on helppo paikallistaa kun seuraavan tiin näkee yleensä jo korilta. Muutamalla väylällä joutuu heittämään sokkona eli kori ei näy suoraan tiille, ja kun alueella liikkuu muitakin ulkoilijoita, on hyvä varmistaa väylän pelikelpoisuus ennen heittoa.
Ykkösväylä lyhyeltä tiiltä ylämäkeen, puita molemmin puolin ja putterilla saa ihan reippaasti heittää, mikäli nostolle halajaa. Korin ympäristö melko vaihteleva, joten putti vähänkin kauempaa saattaa olla esteellinen.
Kakkosväylä alamäkeen, loiva annukka tai suorahko kämmen vasemman kautta toimii hyvin ja niillä kiertää ahtaimman keskivälin. Liian korkea heitto jää helposti oksiin ja toisaalta jos menee läpi, liitää äkkiä pitkäksi hankalaan puttipaikkaan.
Kolmosväylä jälleen loivaan ylämäkeen ja tarkka pitää olla. Vasemmalla varsinkin on melko inhottava metsänpala, jos kiekko sinne karkaa.
Nelosväylä nousee tiiltä katsottuna jälleen, nyt selkeä hysseheitto mutta nuokin männyt pitää pystyä väistämään. Hieman kallion tasoa korkeammalla alkaa männyissä oksat, jotka pienentävät aukko melko lailla. 
Kasiväylä heitetään jälleen hyvin pieneen ylämäkeen ja kapeaan aukkoon. Ensimmäisen kierroksen perusteella paras väylä radalla. Kapea mutta reilu väli, ja mitä lähemmäs koria mennään, sitä ahtaammaksi muuttuu, kun kallio nousee ja vastaavasti oksat alkavat ylempänä rajoittaa tilaa. Hyvällä heitolla kallion päälle, mistä liuku vielä koria kohti. Kolmannella yrityksellä pääsin tehtävissä olevalle puttietäisyydelle. 
Viimeinen väylä on jälleen alamäkeen ja eniten tilaa on rysty-flex-heitolle, mutta suoraankin mahtuu. Liian pitkä heitto putoaa kalliolta alas, joten parempi taas heittää vähän lyhyempi kalliolle ja antaa kiekon liukua korille päin.

Radan puitteet ovat hyvät ja väylillä kelvollisesti vaihtelua mutta väylien lyhyys sekä niiden vähäinen määrä asettavat tiettyjä rajoituksia sille, miten hyvänä voin rataa pitää. Harjoitusmielessä saatan rataa joitain kertoja tulla pelaamaan mutta lähialueella on monipuolisempia vaihtoehtoja sitäkin ajatellen, joten tuskin kovin usein tullee rataa kierrettyä huolimatta siitä, että sijainti on kohtuullisen lähellä. Silti uusi rata on tervetullut, koska edelleen niitä tarvitaan pääkaupunkiseudulle lisää.


Viime viikonlopun sateissa kävin vielä harjoittelemassa märän kelin pelaamista. Kumpparit jalkaan, vedenkestävä vaatetus päälle, pyyhkeitä reilusti mukaan ja sateenvarjo kantoon – näillä varusteille kohti Veikkolaa, missä arvelin maaston imeneen suurimman osan vesistä. Pelasin kierroksen kahdella avauksella samalla kiekkomallilla ja heitolla, joista jatkoin huonommasta. Tämä pelitapa sekä olosuhteet huomioiden tulos 64 (+7) oli kyllä oikein mainio, vaikka muutama hölmö tupla tulikin. Birdiejä en saanut yhtään, mutta vain viidellä väylällä bogi tai tuplabogi oli minulle tasaista suorittamista. Puttiin (94%) tuntuu taas löytyneen jonkinlainen tuntuma ja kämmenet eivät ole enää niin kammottavia kuin vielä vähän aikaa sitten. Toivoa on vielä!
8
Treenipäiväkirjat / Vs: Liuge fribaa (Sponsored by: Black Ink Discs)
« Uusin viesti kirjoittanut Rockatansky 14.12.18 - klo:11:47 »
Minullakin on ollut ryhdin korjaus käynnissä tämän vuoden. YouTube kanavalla athleanx on monta avustavaa videota. Lyhennettynä yhden videon neuvot, jos oikein muistan: Katse horisonttiin leuka taakse, olkapäät taakse, ristiselän notko taakse, pakaroiden kiristys ja puristus toisiaan kohti sekä etureisien kiristys. Samalla kanavalla mahtava vinkki jumppakuminauhalla tee tämä joka päivä ohjeistuksella: Vedä naru yhtäaikaisesti niin taakse kuin mahdollista pään sivuille kädet niin sivuille pois vartalosta kiertäen kuin mahdollista ja varianttina kädet suorina sivuille myös kädet ulos kiertäen.

Kanava gtn myös mainitsi salmiakki, eli clamshells, olevan kätsyn pakaroiden aktivoinnissa. Lisäsi, että usein ei aktivoidu ja jos ei, niin lihakset eivät kehity ja kunto ei nouse. Mutta muut lihakset vahvistuvat ja asento kärsii, kun athleanx mukaan vahvimmaksi tarkoitettu lihasryhmä jää heikommaksi kuin muut, joten muut nykivät ristiselän eteen usein miehillä. Istuminen yleensä syy heikkoihin epäaktiivisiin pakaroihin.

Athleanx kanavalla on paljon vinkkejä. Fysioterapeutti on kyseessä, joten ennaltaehkäisee maksetulle menoa.

Kiitos Janne vinkeistä. Täytyy kattoo noi videot. Eilisen viimeinen Kiropraktikko käynnin jälkeen oli aika tehdä päätöksiä jatkon suhteen. 60 hoitokerran setti kustantaisi 2100e, 10% alennus jos maksat kerralla! Mielestäni aika kallista lystiä. Taidan nyt aluksi opiskella itse asiaa ja katsoa paljonko asiasta löytyy ohjeita, videoita ja muuta kivaa ihan yleisessä jaossa.

Nyt on pidetty muuten treeneistä taukoa. Löysin hyvän kirjan (Detox For Life) ja tarkoitus olisi ekan kerran elämässä puhdistaa kehoa ja ottaa muutenkin hitosti nykyistä terveellisempi lähestyminen moneen asiaan.
9
Radoilla tapahtuu / Vs: Herusten rata Nurmijärvi
« Uusin viesti kirjoittanut gunners 14.12.18 - klo:11:28 »
Herusten radan teematot vihertävät edelleen. Siellä pelataan sunnuntaisin viikkokisoja niin pitkään kun säät sen millään muotoa sallivat. 23.12 pelataan Joulu Special, Metrixistä löytyy tarkemmat ohjeet.
Ensikeväänä radan nykyinen väylä 17 poistuu, ja tilalle tulee uusi metsäränni väylä. Se tulee nykyisen väylän 7 jälkeen. Eli väylien numerointi muuttuu myös osittain.
Samalla väylää 7 pidennetään 24 metriä, ja se muuttuu par 4 väyläksi.
10
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« Uusin viesti kirjoittanut mykey 14.12.18 - klo:06:20 »
Lauantaina olisi vuorossa kierros frisbeegolfia ulkoilun merkeissä kahden nuorimman tyttären kanssa.. johonkin länteen päin lähdetään akselilla Veikkola-Skogby nauttimaan päivästä ja treenaamaan lajista nauttimista. Sen verran pakkopullaa välillä tuntuu olevan kun mennään kisasta toiseen ja unohtuu välillä miksi näitä kiekkoja oikein kaapit täynnä on. Lajista pitää nauttia ja lasten kanssa kiireetön rundi ilman tavoitteita on oikeanlaista meininkiä eväitä napostellessa ja säästä nauttiessa. Hyviä vkl rundeja ja leppoisaa ofseasonia..
Sivuja: [1] 2 3 ... 10