Frisbeegolf-forum.fi

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Viikon Vieras / Vs: Viikon Vieras #81 — Väinö Mäkelä
« Uusin viesti kirjoittanut Väne98 tänään kello 11:51 »
Kaksinkertainen junioreiden Suomen-mestari (2015 ja 2016), junioreiden Euroopan-mestari (2016) ja viime vuoden avoimen luokan SM-kakkonen – tämän hetken toisiksi parhaiten reitattu suomalainen frisbeegolfari, Väinö Mäkelä!

Peruskysymykset:
1. Koska aloitit frisbeegolfin? Voit kertoa myös muuta fribahistoriaasi.
Oon yrittäny monta kertaa muistella, että milloin oon sitä lättyä ensimmäisen kerran viskannut. Vähän kahen vaiheilla oon, joko 2009 tai 2010 Mynämäessä.

2. Mikä frisbeegolfissa vetoaa, eli miksi pelaat?
Aluksi kun fribailun alotin, koukuttavinta oli onnistumisen tunne ja lajin sosiaalisuus. Jotka toki pätee edelleen. Nykyjään lisäksi on tullut melko suuri kilpailuvietti. Kilpaileminen on meikäläiselle kaikki kaikessa ja nautin erityisen paljon kisaamisesta.

3. Oletko asettanut tavoitteita ja jos olet, millaisia?
En yleensä/koskaan aseta itselleni tavotteita kilpailemiseen tai ylipäätänsä omalle uralleni. Treenaan niinkuin normaalisti ja katson mihinkä paukut riittää. 

4. Mitä saavutustasi lajin parissa arvostat eniten?
Trillerin, epäonnistuneiden ja onnistuneiden vaiheiden jälkeen EM-kulta junioreissa.

5. Oletko heittänyt holareita?
Mites se menikään ''Holari on epäonnistunut heitto, jos sitä ei yritä'', mutta kyllä niitä on muutama napsahtanut. About ~10 kipaletta. :)

6. Kerro kotiradastasi.
Muutama puu, muutama mando ja muutama metsäoutti. Se on Peurunka se. :) Peurunka on melko haastava metsärata, jossa heittopituudella ei saa etulyöntiasemaa. Tärkeämpää on omata hyvä putti, putteri- ja midariheitot. 

7. Mikä on lempikiekkosi?
Tällä hetkellä vaikea sanoa vähäisen heittelyn takia, mutta kyllä se on Prodigyn 400 M2.

8. Entä suosikkiratasi?
Niitä on monia, mutta Viidentienristeys, The Beast ja Tammisaari ovat kolme suosikkirataani.

9. Tomo vai joku muu heitto?
Tomo on huijaamista, koska en itse osaa kyseistä heittoa heittää :D Kyllä tyylikkäin heitto on rystyupsi!

Bonukset:
A. Pääseekö maajoukketason mestarifribaaja intissä helpommalla?
Eipä oikeastaan, vaikka tämän tason fribaaja olenkin, kyllä meikäläisen pitää kaikki samat harjoitukset suorittaa kuten muutkin. Harjoitusvapaita tällä tasolla saa ihan mukavasti, mutta ei läheskään niin paljon kuin kovan tason joukkelajien harrastajat. Esimerkiksi jääkiekkoilijat. Toki talvisin meikäläisen harjoitusajat sijoittuu 12-17 aikavälille (valoisa aika), joka on kieltämättä melko haastava ajankohta ilmasotakoulle.

B. Miltä tulevan kauden kisakalenteri näyttää?
Yritän kilpailla sen verran mitä ehdin. Loppukausi näyttää melko valoisalta tässä kohtaa, koska perjantaina selvisi Lentosotamies Mäkelälle, että puolen vuoden Viestimiehen nakki napsahti. Eli mahdollisimman paljon intin aikana, mutta intin jälkeen samalla tahdilla kuin viime vuonna (joka viikonloppu :D).

Ja tosiaan varusmiespalveluksen suoritan Tikkakosken Ilmasotakoulussa!

[/quote]
2
Välinekeskustelu / Vs: Domekas putteri?
« Uusin viesti kirjoittanut tapioe tänään kello 11:15 »
Eikö Nova ole melko domekas? Vanhemmista malleista tulee ainakin mieleen Aero.
3
Välinekeskustelu / Vs: Domekas putteri?
« Uusin viesti kirjoittanut riihis tänään kello 10:33 »
Dart tulis ekana mieleen, varmasti löytyy muitakin.
4
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« Uusin viesti kirjoittanut mykey tänään kello 07:12 »
Kyllä kylmää piisaa ja sitä myöten sopivasti saanut syyn olla pois heittely hommista ja kroppa onkin kiittänyt levosta..
Kisa touhuja valmistellaan ja huhtikuun alussa Veikkolassa amatöörikisa TD hommissa pääsiäis maanantain kunniaksi ja saman viikon lauantaina sitten Skogby suunnalle pro kisa piazza open ja sunnuntai lady open..
Epäselvyyttä vähän ilmassa vielä ilmoittautumisista ja osanotto maksupuolesta, mutta eiköhän nuo selviä.
Karvis Nurmijärvi seuraava kisan poikanen sunnuntai 11.03 johon menossa ollaan.
Sitä ennen käydään pokaalit tilaamassa kisoihin ja palkintokiekot yms lisäpalkintohommat tulille.
Tästähän se kausi alkaa hahmottua..
5
Frisbeemarkkinat / O/V: FD3, Eagle, Buzzz (OULU)
« Uusin viesti kirjoittanut Enrico tänään kello 01:16 »
Ostetaan FD3, erityisesti Luster. Myös Eaglet kelpaa, saa olla kuluneita. Buzzeja voi myös tyrkyttää. Vaihdossa Innovaa pääasiassa.
6
Välinekeskustelu / Vs: Vibramin kiekot
« Uusin viesti kirjoittanut Enrico 24.02.18 - klo:21:45 »
Noniin, Vibram ilmoitti tänään, että frisbeegolf-bisnekset loppuvat. Pitäisiköhän nyt alkaa hamstrata tulevia keräilyharvinaisuuksia? Ikinä en yhtään kyseisen merkin kiekkoa ole testannut.

Ei kannata.
7
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« Uusin viesti kirjoittanut takarivi 24.02.18 - klo:17:53 »
Oli melko kylmää. -24 näytti auton mittari kun aloiteltiin Äänekosken talviradalla Karvista. Yllättävää kyllä, pakkaselle meni myös tulos.
Pelattiin 4*10 väylää. Ensimmäinen kierros -4. Sitten toisen alkuun pari pirkkoa ja olin jo miinus kuutosessa. Kunnes tapahtui tällä tasolla väistämätön, eli pari huonoa väylää ja kun epäonnistuminen ehti korvien väliin saakka, sitä tuli lisää. Toinen kierros +2, joten pakkasella mentiin ruokatauolle. Tuli aivan käsittämätön musta hetki kasiväylällä, kun vielä tarkistin että on vastatuuli, ja silti kaivoin alivakaata kiekkoa pitkälle väylälle. Ja heitin sen tietenkin oikealle OB:lle, ja siitä harmistuneena huono lähäri, jonka kruunasi epäonnistunut putti.
Hyvän ruuan ja kahvin jälkeen kuitenkin MPM:n kärkikorttiin kolme heittoa johtavan takana. Pirkkoja ja bogeja tuli tasaiseen tahtiin kaikille ja viimeiset 20 väylää kolmen kärki heittikin jokainen saman tuloksen: -2. Näin lopputulokseksi jäi -4 ja siihen täytyy olla tyytyväinen. Hiukan malttia ja harkintaa siinä vaiheessa kun tuli musta hetki, niin olisin voinut taistella kärkipaikastakin. Nyt meni näin.

http://aksa.fi/frisbeegolfin-karvalakkikisa-heitettiin-rapsakassa-pakkasessa-lauantaina/
8
Välinekeskustelu / Domekas putteri?
« Uusin viesti kirjoittanut kj63 24.02.18 - klo:13:53 »
Onko sellaista? Ihan putti-putteria?
9
Treenipäiväkirjat / Vs: Liuge fribaa (Sponsored by: Black Ink Discs)
« Uusin viesti kirjoittanut Rockatansky 24.02.18 - klo:11:11 »
Noniin, kausi lähestyy ja itsekin sain vihdoin palloilulajit pois päälajin tieltä joten kaikki hönkä nyt fribassa.

Päivittäin oon vetänyt vähintän sen 50 putin sarjan. Tilasin muuten testiin Friction Glove -hanskan ja käyttökokemukset ovat olleet todella myönteisiä. Itsellä varsinkin tällä hetkellä hieman kuivien käsien on grippi ollut murheenkryyni monesti kostealla kelillä. Tuon "Pito" hanskan kanssa ongelma poistuu. Hanska suojaa myös käsiä muutenkin eli oma teipin käyttö keskisormessa on menneen talven lumia. Oon nyt käyttänyt hanskaa sisälläkin puttaillessa. Tällä hetkellä osuma % on 90-92% n. kuudesta metristä. Viidenkympin sarjassa missaan yleensä n. 4 puttia. Kiitokset tästä NBDG -kaupalle ja Kydön Juhalle  :)

Tänään taas LDG:n kahden tunnin pituinen sisävuoro. Jos on niukasti porukkaa niin tarkoitus vetää elämäni eka Jyly! Laitetaan tänne sitten tuloksia

Huomenna matkataan taas Orimattilan loistavalle talvileiskalle. Suosittelen  8)

10
Välinekeskustelu / Vs: Latitude 64°
« Uusin viesti kirjoittanut vihay 23.02.18 - klo:10:59 »
Kyllä se Explorer vaan on ennakkohehkutusten mukainen. Joku kommentoi jollakin videolla että kiekko lentää samalla tavalla niin amatöörin kuin ammattilaisenkin kädestä. Samaa mieltä olen itsekkin. Omalla heittokädellä lenteli Gold X-Blend sinne 80-90m tietämille suorana ja ehkä ihan pienellä turnilla. Tuntuma kiekossa on loistava. Omalla kohdalla bägissä Explorer aiheuttaa hieman ongelmia, sillä se on lennoltaan hyvin samanlaienn Saint Pron ja Zionin kanssa. Saint Pro liitää hieman paremmin ja kauemmas, mutta Explorer on luotettavampi pieneen vastatuuleen. Zion taas muistuttaa hyvin paljon Exploreria.

Saa nähdä ovatko Opto-versiot kiekosta Goldia vakaampia :) Tämä kiekko taitaa vihdoin syrjäyttää FD:t (varsinkin 2. runit) bägistä.
Jos olet heittänyt river prota niin miten vertaisit siihen?
Numeroiden perusteella lähes identtiset kiekot kuitenkin

River Prota heitetty vain pari heittoa, koska en tykännyt sen korkeasta rimmistä. Mutta niiden heittojen perusteella Explorer liitää paremmin kuin River Pro, feidi on myös tasaisempi.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10