Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Treenipäiväkirjat / Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Uusin viesti kirjoittanut JaskaT tänään kello 16:48 »
Vai olette sinne sellaisen rakentaneet, mahtava juttu! Siispä entistä enemmän syytä pyrkiä paikalle.
2
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« Uusin viesti kirjoittanut JanneRäsänen tänään kello 16:28 »
Mutkan kautta psykologisesti voi vaikuttaa itseensä ja kilpailijoihin. Mitä epätasaisemmin heittävä ja aggressiivisempi pelaaja tuijottaa paria, sitä isompi riski pariin tai alle pyrkimisessä. Saa olla aika kovan tason heittäjä ja vireessä, että kykenee aggrella parantamaan tulosta, jos katsoo, että joku haastava par on pakko pirkottaa ja onnistuu myös. Siinä tulee eroa tqvan tuuppaajiin. Leiki sankaria väärässä paikassa vajain taidoin tai huonona päivänä ja taianomaisesti taikapisteet putoavat helposti.

Ei pidä siis sotkea päätään keinotekosilla tavoitteilla. Pistä holari joka väylälle ja par ei merkkaa mitään  ;)
3
Kondromalasia täälläkin, ei ehkä pahinta lajia sentään. Tänään käsikirurgin pakeilla hän sanoi, ettei ole tutkimuksia glukosamiinin hyödyllisyyden todistavia ainakaan.  Näin eri lähteet ovat erimielisiä. Sanoi, että sen kun otan vain, jos tuntuu auttavan, kun ei siitä haittaa ole. Kyllä mulle kivun toistuva poistuminen kelpaa, vaikka olisi plaseboa. Glukosamiini on muuten sokeripilleri oikeasti, kun sokereihin kuuluu heh.

Kirurgi sanoi kondromalasian olevan pehmenneen ruston syndrooma alle 31 vuotiailla ja vanhemmille nimi muuttuu nivelrikoksi. Kuulemma 50-60 vuotiailla yleensä olevan stoppi huonontumisesta ja 60-70 vuotiaille tulee aidot nivelrikot.

Suomessa uutisoitiin melko vähän aikaa sitten, että polvia leikataan vuosittain reippaasti liikaa, kun katsotaan alkutilannetta ja tuloksia. Turhan usein ongelmat pahenevat leikkaamalla, joten herää kysymys, missä mennään. Tuntuu olevan lääkärikunnassa meneillään keskustelua, miten muutetaan hoitoa. Ulkopuolisena ei saa tolkkua, kun ei ole dataa ja koulutusta. Kun en ole lääkärien juttuja seurannut.

Mutsille sanottiin, että kukonheltta ja hainrusto pitäisi kasvattaa rustoa. Allergiaa tjms. tulee joillekin.

Kirurgi sanoi, että ylipaino ja liikkumattomuus suuressa yleisössä aiheuttavat nivelongelmia. Kun puhuimme polven kondromalasiasta. Verratkaa mun fysioterapeurin käskemään etureiden vahvistuskäskyyn salilla tasapainoksi pyöräilyn kehittämälle takareidelle. Perustelu oli se, että lihakset tukevat niveliä ja takaavat oikean asennon, mikä vähentää kulumia. Oma kokemus kertoo iskunvaimennuseduista lihasten vahvistuessa.

Muistelisin jossain Global Cycling Networksin videossa porukan lukeneen tuoreen tutkimuksen, jonka mukaan 20 v tutkimuksessa terveimmät polvet olivat juoksijoilla vs sohvaperunat. Hölkkä rassaa jalkapalloa vähemmän.

Kannattaa miettiä myös arjen sujumista ja kipuilua fudiksen ja vaivojen kehittymisen suhteen. Fribassa osaa polvivaivaisia auttaa kämmenheitot tai heikomman käden heitot. Riippuu vammojen sijainnista ja haitta-asteesta. Siten eroja yksilöiden välillä on reilusti.
4
Fribakisat / Vs: NDGE18 juhlakisa
« Uusin viesti kirjoittanut gummi tänään kello 16:15 »
Varmasti tuota luokkaa, eli uskoisin että lähelle tunnin vähentää kierrosaikaa. Se voisi olla ihan hyvä juttu. Ainakin sen suuntaista palautetta on tullut.
Ja jos kisa ei täyty, niin lyhenee entisestään.

Pitkiä kierroksiahan ne ovat olleet mutta eikö se ole osa sitä viehätystä? Ihmettelisin jos kisa ei täyty - toki viikolla aikaistaminen saattaa vaikuttaa keliin tuolloin keväällä. Mutta kaikilla on kuitenkin kevätkiima taas päällä talven jälkeen joten uskoisin että osallistujia tulee kaikesta huolimatta. :)
5
Fribakisat / Vs: NDGE18 juhlakisa
« Uusin viesti kirjoittanut gunners tänään kello 15:53 »
Varmasti tuota luokkaa, eli uskoisin että lähelle tunnin vähentää kierrosaikaa. Se voisi olla ihan hyvä juttu. Ainakin sen suuntaista palautetta on tullut.
Ja jos kisa ei täyty, niin lyhenee entisestään.
6
Fribakisat / Vs: NDGE18 juhlakisa
« Uusin viesti kirjoittanut Fattom tänään kello 15:45 »
Arvioisin että menee se 1.45-2h
7
Täältä hep myös polvivaivoille. Pari talvea sitten meni polvilumpion rusto hajalle, kulkee nimellä kondromalasia. Sen verran pahasti meni, että en päässyt portaita ylös ollenkaan. En pystynyt siis taivuttamaan polvea ollenkaan, saatika laittamaan sille kuormaa taivutetussa asennossa. Kuntoutus tapahtui vesijumpan ja MSM:n avulla, kesti muistaakseni 4-5kk, että pääsi portaat ylös ilman kipua. Mutta eihän siitä hyvä tullut, kipuilee vielä tänäkin päivänä välillä.

Sama vamma iski tänä kesänä sitten tuohon vasempaan polveen. Liukas kivi, bägi selässä, vasen jalka taittui yli ja reisiluu pamautti lumpion ruston tuhannen sirpaleiksi polven sisällä. Tämä tapahtui heinäkuussa ja tilanne ei näytä vieläkään kovin hyvältä. Rusto ei pääse paranemaan ollenkaan jos siihen kohdistuu yhtään rasitusta, eli minun tapauksess kyykistelyä tms joissa polveen tulee painoa.

Itse jouduin oman toisen lajini lopettamaan juurikin näiden polvien vuoksi, ne eivät kestäneet enää jatkuvaa kuormitusta. Tässä talven aikana koitan saada nuo molemmat sellaiseen kuntoon, että pääsisi kyykkyyn ja ylös edes ilman painoja. Ja tietysti, että pystyisi heittämään ilman kipuja.

Huhhuh! Kyllähän äijällä on melkoisesti pahempi paikka kun mitä nämä meikäläisen kulumat. Pystyn kuitenkin vielä pelaamaan ihan ok mitä nyt polvet voi olla pari päivää vähän kipeät jos on ollut kovalla kentällä peli. Ristisiteet on mennyt poikki (2005/2009) mutta ne on korjattu ja kestävät vielä mitä nyt vasemman polven tuplasiirteestä on jo toinen poikki :D

Sitä itsekin mietin että onko enään järkeä lähteä futikseen tappaa noita polvia jos haluan kuitenkin pystyä fribaamaan vielä 60-kymppisenäkin?8
Fribakisat / Vs: NDGE18 juhlakisa
« Uusin viesti kirjoittanut gunners tänään kello 15:39 »
Tomppa on asian tuntumassa, ja Tanelilta aiheellinen kysymys.

Tänä vuonna pelattiin 5 hengen ryhmissä 20 väylää /kierros eli 100 pelaajaa. Lisäksi 10 venttapoolia pisimmillä väylillä, eli 50 pelaajaa. Yhteensä 150 pelaajaa.

Ensi keväänä ajattelin sen menevän niin että 4 hengen ryhmissä 20 väylää/ kierros eli 80 pelaajaa. Lisäksi 10 venttapoolia pisimmillä väylillä, eli 40 pelaajaa. Yhteensä 120 pelaajaa.

Eli kisaan otettaisiin mukaan max.120 pelaajaa

Kun vähennetään yksi pelaaja ryhmästä pois verokkina edellisiin vuosiin, niin lyhentää se väkisinkin peliaikaa aika paljon. Kuinka nopeasti pelaaja kiertää NDGE radan yksin?
9
Fribakisat / Vs: NDGE18 juhlakisa
« Uusin viesti kirjoittanut Fattom tänään kello 15:01 »
Muistaakseni aiemmin pelattu noin 24 väylää per kierros ja taisi olla pisimmille väylille jaettu A- ja B ryhmät, eli 2 ryhmää pelaa yhtä väylää samanaikaisesti.. Muistanko väykkä oikein?
10
Fribakisat / TA3.62, Tonttu Open, Tali 16.12.2017
« Uusin viesti kirjoittanut booga tänään kello 14:48 »
TA3.62, Tonttu Open, Tali 16.12.2017


Vuorossa jo perinteeksi muodostunut joulunodotuskisa Talin Frisbeegolfpuiston pimenevässä talvessa, tervetuloa.


Aurinko kisapäivänä nousee 09.20 ja laskee 15.12.
Viedään 2 X 18 reikää tiukalla aikataululla läpi ja huonokuntoiset tippuvat armotta pois pelistä (30 s ja 3 min).

Koska Joulu on antamisen aikaa, ja niin on myös Tonttu Open, joten annetaan pelaajille helpotuksia.
Talin lukuisat valkoiset kepit ja jokunen mando on menettänyt merkityksensä. Vain koiratarha, asfalttitiet ja teiden Vermon puoli kantaa statusta OB.
Oli lunta tai ei, niin narut kiekoissa OK.
Kisamaksu 10€ .


Perinteitä kunnioittaen, paras ”Joulua henkivä asuste” palkitaan.

Aikataulu:
08:30 – 08:50 Paikallaolon varmistaminen
09:00 Pelaajakokous
09:15 1.kierros

Pidetään n. 20 min ruokatauko, alkaen viimeisen ryhmän lopetettua kierros, mutta huipulta ei karkuun ehdi. Ota siis omat eväät mukaan. Aikataulu on tiukka, kuten valoisa-aika lyhyt.

Tauon jälkeen ryhmien jako ja pelataan 2.kierros.

15:30 PalkintojenjakoKisan ilmo skoorinissa.
https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=564270
Sivuja: [1] 2 3 ... 10