Frisbeegolf-forum.fi

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mykey

Sivuja: [1] 2 3 ... 116
1
Skogby ja hanko lilmarssen alkavat olla jo siinä kunnossa että tulevana viikonloppuna siellä on käytännössä väylillä jo melkein kesäkelit.
Skogby muutamien väylien sivussa on vielä enemmänkin lunta mutta aika keväiseltä vaikutti eilen ja sinne kannattaa lähteä tulevana viikonloppuna fiilistelemään. Toki saattaa olla jo ruuhkaista kun Piazza Open lähestyy ja harjoittelijoita alkaa parveilemaan kolmen viikon päästä olevaa kisaa varten. Eilen oli kymmenkunta pikku ryhmää jo liikenteessä samanaikaisesti radalla, joten kausi alkaa heräilemään.

2
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« : 24.03.19 - klo:20:58 »
Piazza Open layouttia kierrettiin tänään merkaten pari uutta mandoa ja X väylien avaus ja koripaikat.
Kevät puskee vauhdilla ja iloksi Skogby radalla puolet väylistä oli jo täysin lumettomia ja vain muutamilla sitä vielä oli väylän sivussa kiusaksi. Avauspaikoista kolmella oli vielä jäätä mutta kovasti paikalle tulleet nautiskelijat niitä näytti hakkailevan auki ja meidän porukkakin potki kevättä esille. Sää oli mitä mainioin täysi aurinkoinen päivä 10m sekunnissa pauhaavan tuulen kera, joten harjoitusta saatiin.. sääli vaan että blend muovin marshallit alkavat joka keväisen kiukuttelun +3 asteen jälkeen ja aloittavat korin kiertämisen. Tosiasiassa en osaa niillä putata tuulessa jostain syystä pätkääkään. Osittain johtuu kiekon liidottomuudesta josta syystä normaalisti putataan vähän nokka ylhäällä ja ei mene pönttöön millään..
Kierroksen jälkeen tutustuttiin Skogby kylän kahvila ravintolan omena piirakkaan ja paineltiin jamon kanssa vielä normi kierrokselle.. mukana oli nyt sitten myös driverit ja sen huomasi ekalla kierroksella avausten mennessä minne sattuu.. toisella kierroksella pääsin jo jyvälle ja aika messeviä heittojakin tuli tehtyä.. tuuli puttaamiseen täytyy nyt selvästi hakea tuntumaa ihan vaan kori mukaan ja jonnekin aukealla tuulessa paukuttamaan oikeanlaista tekemistä. Sen verran surkeaa tökkimistä oli että ajoittain tuli jo rumia sanoja suusta kun painaa 100m 4m putille ja ei saa kiekkoa pömpeliin.. no driverit saa laittaa sivuun ja ajatukset vielä ensi lauantain Meilahti Masters kisaan..

3
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« : 23.03.19 - klo:16:14 »
Meilahden viimeiset talviviikkokisat 24 väylää.. normi 11 aloitettiin ja perus justice fore 5m ja putti kauniisti keskelle pönttöä ja pörö..
Tuulen ja sateen viimatessa puttaamisessa vähän yli kompensoitiin ja sää alarautojen kanssa sai aikaan vähän vaisun kierroksen 2-4 kasaantuessa perä perään tuloksiin.. kolme pöröä ja 11 bogey korttiin.. höh hoijaa jäi päällimmäisenä mieleen . Tosin 10B väylä eli sama jossa Väykkä nakutti kisaholarin ja toimi tänään omana lopetus väylänä antoi avauksesta kori osuman vasemman puolen alapannan päälle kopsahtaen 6m putille,mutta ei kiinnostanut ja +8 oli lopputulos .

4
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« : 20.03.19 - klo:23:52 »
Taitaa se tilastojen valossa olla 10 heiton parannus meikäläisen suuntaan 😎

5
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« : 20.03.19 - klo:21:30 »
Pitäisi kyllä olla hissukseen omista tavoitteista ettei kroppa heti ala kiukuttelee.. tasan 2min sen jälkeen kun asetti tavoitteeksi ettei Penttalan ukolle ota kuokkaan NDGE ja Spring Masters kaatiksella yhteistuloksessa yli 40 heittoa niin nilkka nyrjähtää.. tana.
No semmosta se on kotona imurointikin, vaarallista.
Tuossa laskin kaikki vuonna 2019 heitetyt radalla tuloskierroksilta olevat heitot.
Väyliä takana 423kpl.. yksi holari, 102 Birdey, 214 par, 82bogey ja 24 tuplaa tai yli.
75% par tai yli ja 19%bogey ja 6% tupla tai enemmän.
Siitä se kausi lähtee pyörimään ja paikkoja lepuutellen keskitytään siihen kilpailu suorituksen parantamiseen ja tötöilyn vähentämiseen.. uskoa on, katsotaan mihin se riittää. 

6
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« : 20.03.19 - klo:18:01 »
Tavoitteet asetettu NDGE ja Spring master kilpailuihin.. jos molempien kilpailuiden yhteenlaskettu heitto määräni on alle 40 heittoa enemmän kuin Arilla niin iso etappi ja suuri kehitysaskel laskeutuu Saturin pojan kisataipaleelle..

7
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« : 19.03.19 - klo:20:26 »
Lähes tyyni keli saa Meilahdessa aikaan aika hyviä tuloksia ja tietoisuus viimeisen väylän mallista oli vielä väylä ennen pelaamista epäselvä..
Viiden ryhmässä talsittiin menemään kosteilla hangilla kallioiden pilkotellessa siellä täällä, joten selvää on että kallio pomput tulee mukaan kahden viikon päästä ja täysin sulilla kivipinnoilla tullaan pelaamaan. Alle masteri ikäisiä oli yksi ja poikkeus vei kierroksen neljä alle tuloksella. Jenni piti pintansa ja ukot takana pelaten par tulokseen meidän muiden Jamo ja Pesonen jäädessä kokonaisen heiton päähän tulokseen +1 eli 57 heittoa. Vähän oli oma peli takkuista siellä täällä kun samalla mietti miten kalliot mahtaa pomppia kun tämä pysäyttävä sohjo tästä loppuu.
Vaikka rata on helppo versio Meilahdessa pelatuista niin noutaja kyllä tulee nopeasti jos ei ehdi totutella kallio pomppuihin ennen kilpailua. perinteisesti kisoissa tuulee aina Meilahdessa joten talven alta paljastuvat kalliot tulevat näyttelemään mielenkiintoista osaa.
Kokeilin muutaman vuoden tauon jälkeen uuden karheaa claymore kiekkoa ja messevästi liiteli menemään, jätän bägiin koska tuntuu lentävän paljon vaivattomammin kuin truth yms Limput.
Omalla osaamista tasolla 18väylää tuolla layoutilla tarkoittaa kahta 3m päätyvää avausta ja 9kpl 4-12m jäävää avausta joista vähintään kaksi pitää pystyä sisään laittamaan aina. 6 väylää menee kategoriaan joista par pelaamalla ei jää paha mieli. Näistä väylät 1,4,15 ovat mallia muun yrittäminen on jo tyhmää. Muut kolme on sitten semmoisia miltä tuntuu juttuja käden kunnon kautta.
Selvää on että oma rating taso on siinä +1 kieppeillä tulevassa kisassa, joten pari alle täyttää jo TD toiminnan riemun. Voittamiseen ei ole mitään asiaa luokassa hilluvien sankareiden takia jotka painaa kierros tulokset sinne -10 ja -12 väliin. Kummastunut olen jos MP40 luokan voitto tulos ei ole -20 tai alle.. sen verran hyvin Kaukomaa ja Piippo tuolla neppailee menemään. Joka tapauksessa ensi viikon puoleen väliin pitää löytää hetki testata tuota kallio pomppu lähärien heittämistä ja oikeasti tuulella alle panemista kovassa tuulessa..toivottavasti sopiva keli löytyy. Sunnuntaina kuitenkin Skogby radalle testailemaan Piazza Open väylä vaihtoehtoja ajatuksella.. tällä hetkellä näyttäisi siltä että muutoksia ei hakkuiden takia tarvitse tehdä, mutta pitääkö muiden asioiden.. se pitää selvittää..X1 oli jo viime vuonna melko kostea väylä ja on tänä vuonna vieläkin kosteampi jos samassa kohtaa pelataan.. tarvitaanko sitten ohjaavia lisä haasteita hazardien ja mandojen muodossa.. siinäpä se.
Esim väylä14 voisi omata mandon oikeaan reunaan jotta metsän läpi kulkevat lipsahdukset eivät johtaisi pörö paikalle. Väylä5 voisi tehdä Hazard rajan joka pitäisi ylittää ja nuo varmat ylitykset päätyisi kuoleman puttiin hazardia kohti.  Kaikenlaista voisi sekoittaa tai sitten ei. Onhan rata ihan leppoisa jo nyt ja pidentämällä X väyliä saa niille isokäsille etua enemmän lyhyiden teknisten väylien lisäksi..

8
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« : 19.03.19 - klo:11:17 »
Joo näinhän se on että itse täytyy olla ymmärtäväinen odotusarvon ja sen eteen uhraamisen suhteesta.
Välillä katastrofaalisen kisa suorituksen jälkeen sitä painelee vähän syvissä vesissä. TD hommia kun tekee paljon niin omissa kilpailussa pelaaminen on vähän sellainen sivutuote. Aika usein valmistautuminen pelaajana jää muutamaan ajatukseen tekemisestä ja näkyy tuloksessa noin 40rating pistettä per kisakierros. Tuolla keskiarvolla ollaan menty lähivuodet mutta toisaalta olen kokenut että lajille annan enemmän touhuamalla aktiivisesti kisajärjestely puolella kuin keskittymällä omaan pelaamiseen. Ehkä joku vuosi tulevaisuudessa pidän välivuoden kisajärjestely puolella ja katson mihin rahkeet harjoittelemalla ja keskittymällä yksittäisen radan suorittamiseen sitten johtaisi. Sitä ennen pitää kuitenkin saada järkipelaaminen tasolle jolla ulos mitataan nykyisten kykyjen suoritustaso ulos.
Edessä virallisia kisoja joissa en ole TD hommissa ei ole suunnitteilla tällä hetkellä ,joten turha kuvitella ajan riittävän kaikkeen. Nautitaan näistä hetkistä kun saa järjestää muille toimintaa ja nähdä onnistumisia niiden kautta.
TD hommissa on edessä keväälle:
Meilahti Masters 30.03
Piazza Open 13.04
Lady Open 14.04
Ehkä Veikkola Spring challenge 22.04
Spring Masters Kaatis 04.05
Veikkola Marathon 05.05
AM-tour Etelä Vesterby 16.06
Tyyni After Dawn yökisa juhannuksen jälkeen..
Onhan siinä ja kun mukaan laittaa spektaakkelit pelaajana NDGE2019 pääsiäisenä ja Isoparta toukokuun lopussa niin kalenteri alkaa olla aika täynnä.
Juhannus kisaan sibbessä ajattelin osaa ottaa... Myös.
Tänään Meilahteen kisakierros arviointiin ja viimeisen väylän naulat arkkuun suunnitelmissa ja pokaalien haku Matkahuollon pisteestä.. matka jatkuu

9
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« : 18.03.19 - klo:18:21 »
Tuossa kun selailee muiden selvityksiä ofseason tekemisistä niin kyllä se vähän hävettää miettiä mitä itse on tullut tehtyä..
Tai no jos tarve on pärjätä itseään vastaan tässä keski-ikäisten sauvakävelyssä niin miksipä sitä turhia treenailla.
Puttia tällä valkoisen huurteen aikajaksolla jonkun verran paiskonut reilusta 5m. sisällä tallissa semmoisia 100 heiton sarjoja,
Muutamia satunnaisia lämmittely heittoja ennen viikkokisoja ja enimmäkseen muovin hiplailua.
Toisaalta tiedostan että oppimalla prosessoimaan päivän kunnon, olosuhteet ja suorittamaan realistisia heittoja parantuu oma peli hitaasti ja varmasti.
Yksinkertaisesti tällä tasolla pelaaminen on itselle viihdyttävää ja saman henkistä fiilistelijää löytyy ympäriltä niin paljon että on mukavaa kiertää viikkokisoja ja pikku PDGA kisoja sen enempää odottamatta veren maku suussa että pitäisi onnistua ja voittaa kaikki vastaan tulijat.
Riittää kun pääsee ulos vippailemaan pikku virneellä ja katselee kun rating jauhaa edes takaisin edes hieman nousten.
Onneksi ei ole tonni ratinkia ja pelkoa osallistua kilpailuihin jotka ei edistä omaa itseisarvo numeron nousua, onneksi ei tarvitse miettiä soveltuuko joku tuntematon rata omaan peliin vai ei. Paikallahan se selviää ja aina on mukavaa tavata uusia kasvoja, olisihan se mukavaa pelata joskus ehjänä jollain tapaa, vielä kun muistaisi missä kisassa on viimeksi pelannut ilman jonkun asteista vamman poikasta.  Mutta menee elämä fribassa näinkin.nm Team melkein onnistujat kompastelee taas.. huomenna radalle Meilahteen vieroitus oireita poistamaan.

10
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« : 17.03.19 - klo:20:59 »
Vkl ei heitelty, hypisteltiin vähän muovia tallissa ja mietittiin mitä kaikkea kevät tuo tullessaan.
Alkuviikosta yhteys Jalleen koska vauhdin otto pitää nyt saada mukaan tekemiseen. Ajoitus 15.04 jälkeen johonkin että pääsee NDGE kokeilemaan miten kauas naksahtaa limppu.
Loviisasta kotiin ajellessa alkoi pingis pallojen kokoisten lumihiutaleiden laskeutuminen ja kevät tuntui taas tukehtuvan talven yrittäessä pitää kiinni viime henkosillaan.
Ensi sunnuntaille aikomus kipitellä Skogby rata kauden kolmannen höntsärundin kunniaksi tehden päätökset Piazza pelattavien väylien osalta. Muutamia muutoksia tehdään, mitä ne on vielä suunnitteilla. Meilahti Masters kisan ns viimeinen väylä par4 on myös ajatushatussa muhimassa, mietityttää.. ei sikailla mutta vaikea väylä siihen tehdään kun muuten pelataan suoristettua melkein perus meikkua.

11
Ei vedä joka jamppa.. pelkästään väylän 1 avauspaikka ja harkka hz lisäävät keskiarvoon kaksi heittoa ja viimeisen väylän par4 todennäköisesti yhden lisää.
Tällä kertaa mennään vähän helpommalla koska veikkaan että kalliot tulevat esille ja rata on melko jäinen, no skip kauden jälkeen pomppivat kalliot muuttaa peliä ja puolet ei ehdi soveltamaan omaa peliään ja ns helppo rata syö miestä kun meren mutaa kun pöröjä ei tulekaan, jos vielä tuulee niin mahdollisuudet on onnistua kun nuoret puttikoneet ei Masters kidassa pelaa jättäen meidät vanhukset vapisemaan Seppo korien kanssa.. saapi nähdä. Toki jos olosuhteet on täydelliset niin sitten maksaa ohi puttailu tavallista enemmän..sellaistahan tämä on.

12
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« : 13.03.19 - klo:00:33 »
Siltamäki blues sai jatko erän..
Vitos väylältä lähdettiin ja yli pitkiä avauksia ja alapantaan kaikuvia paluu putteja 3kpl. Sitten olikin lampiväylän vuoro ja yliyritetty fore hysse kaarteli kauniisti jäälle ennen pidemmälle vietyä mandoa ja kommelluksia kautta tupla höystettynä alapanta putilla nro4.
9 väylällä vähän kiekko testiä kun mando ei ollut voimassa joka päätyi sitten yläpantaan nro1.. 10 pitkäksi ja oksien alta loistava 10m paluu yläpanta nro2.
11 osuttiin taas putilla 8m yläpanta nro3. 12 ja 13 echo dessu testiä liian löysä ja liian kovaa antaen nepit alle ja nosto kolmoset. 14 avaus vajaaksi mutta upea putti sitten sisään 10m ja pörö.
15 kolmeen metriin ja pörö..
16 avaus vasuriin metsään ja onneton upsi neppi jättää 12m polvelta oksien alta ketjuihin ja pyörii 8m ja putti sentään sisään.
17 ja 18 nosteluita par tulokseen.
Sitten kipitys hämärän kautta ykköselle ja jokeri käteen joka oli sitten jäässä, samapa se ja vasempaan mandoon pam. Ei mennyt ohi mutta jätti vain fore rollerin joka kumahti aitaan.. 20m fore neppi koitetaan laittaa sisään ja ohi menee.. paluu 7m menee kuitenkin..huh huh.
2. Loistava avaus rystyllä pömpelin kohdalle eikä skippaa mihinkään ja jää katoksen reunan alle, putti on hyvä mutta yläpanta nro4..
3 tähdätään koriin ja menee hiuksen hienosti vasemmalta vajaana 5m putille ja yläpantaan ja yli..paluu pamahtaa alapantaan kun ei paljon napostele ja nosto sisään..
Lopetus väylällä keskelle puuta avaus hölmöläisen vajaalla fore lähärillä höystettynä jättää 6m Putin ja alapanta nro6 on pam..
58 eli +5.. höh hoijaa.. ei varmaan kannata lämmitellä kiekkoja tallin puhaltimen alla ja painella suoraan radalle -5 asteen pakkaseen.. no ei. Lumi jäätyi suoraan kiinni lämpimään kiekkoon.
Kivaa oli silti ulkoilla ja vippailla entuudestaan tuntemattomien kanssa välillä näin.

13
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« : 12.03.19 - klo:16:23 »
Lepää.. emmä lepää..emmä. sellaista se addiktio on eli tänään Siltamäen liukkaille nastat alle ja hauskaa pitämään kun kerran Helsingin kaupunki tarjoaa valovoimaa..
Kilpailu rintamalla tuli lisättyä Ford flex start 01.05 mukaan ja toisaalta Veikkolan seuralta odotan apu TD tietoja jotta saadaan pääsiäis maanantaille vähän amatööri pikkukisaa aikaiseksi.
Sunnuntai 09.06 Eif seuralle TD hommia tekemään ja Etelä Am -tour osakilpailua pitämään jos vaan neljäs osakilpailu/seura saadaan järjestettyä salolaisten lisäksi..

14
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« : 11.03.19 - klo:18:25 »
Palatakseen peli suunnitelmaan..
Puttilämmittelyt jäi vajaaksi, nilkka oli hieman huono tuuri tällä kertaa, käden kuntoa pelkää ja lähärit jää vähän vajaaksi ja nakertaa korvien väliä. Lopputulos +1 ja kuusi heittoa tuli plussaa ja yksi tuuri kantamoinen pörö putti sekä väylä10 pöröt molemmilla rundeilla tulokseen driveri avauksilla.  olisi pitänyt jättää kotiin ne kotiin, väylällä 10 olisi pärjännyt kahdella midari heitollakin.
No nyt on aikaa kolme viikkoa lepuutella kättä ja koittaa jotain fysio treeniä ennen Meilahti Masters kisaa..
Pitkältä tuntuu silti vappu viikko tässä vaiheessa kun 01.05 pdga kierros Fordilla, 04.05 kaatiksen pdga kisa ja 05.05 7kierrosta Veikkola marathonia.. hyvää kevättä..

15
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« : 11.03.19 - klo:18:09 »
Kierros kaksi alkaa pitkältä tuntuneen tauon jälkeen kello 14 väylältä 14.
Jotenkin kohmeisesti otan pari lämmittely puttia ennen rundia, tuuli on hieman yltynyt ja puolipilvistä keliä luvassa. Päätän vähän haarahyppiä lämpöä ja hankikanto menee alta ,nilkkaan sattuu hieman ja .. huomaan sen olevan hiukan turvoksissa, voi pahus.
Dessulla lähdetään varovaisella forella ja smootisti menee hieman liian kauan suoraan ja osuu puuhun väylän perällä ja jättää noin 12m Putin joka ei mene par.
15 jokeri avaus samaan kohtaan samanlaisella heitolla ja potkin jalkaa hankeen ettei petä alta putti hetkellä... Jep sattuu nilkkaan ja putti jää takapainoiseksi ja samaan alapannan kohtaan ja nosto par.
16 yritän roc3 avausta mutta paino siirtyy liian nopeasti eteen nilkan varomisen takia ja kumahtaa 20m lennon jälkeen puuhun ja pomppu oikeaan reunaan.. antsaa väylään ja liian löysä fore perään.. 4m putti kumahtaa palkinnoksi alapantaan ja bogey on valmis.+1.
17 thief lähtee rystyllä hyssessä saman ongelman takia ja 20m hysse lähäri vasemmalta tien reunasta jää kolmeen metriin. Varmuuseksi otan probig ja tuuppaan suoraan alapantaan kun ei vaan onnistu +2.
18 koitan korjata ongelmaa ja oikealle mörriin.. nyt jo huvittaa ja lirvautus forella jää surkeaksi pusikosta ja ui takaisin jättäen 15m putin.. alle ja nosto bogey ei hymyilytå +3.
1 väylä jatkan thieffillä ja kippaa taas liikaa ja puuhun keskellä väylää.. putteri antsa kuolee 20m ennen koria puuhun.. lirvautus alle ja nosto bogey +4.
Nyt maistuisi tupakka mietin pyöritellessä nilkkoja ja kipittäessä pitkää siirtymään kakkoselle.
2 dessu fore ja toistot ekan kierroksen väylältä14 ja antsassa pamahtaa vasemmalle 50m kohdalla puuhun.. puun vierestä fore on ihan onneton ja hysse painuu 12m putille.. tuijotan koria ja mietin että perkele.. odotan tuulen suuntaa ja painan väkisin normaali laakaputin nilkalle painon ja putti sisään.. kävely oli laittanut nesteet liikkeelle ja jalka toimi normaalisti.. jes ja par +4 jatkuu..
3 md5 nyt forella oikea korkeus ja 4m putti sisään ja pörö +3.
4 alamäki.. yritän rentoa pikku putteri rysty ässä heittoa ja pam ekaan puuhun 15m kohdalla.. hyppy hysse putti jättää 10m Putin ja yläpantaan kumahtaa ja takaisin jonon perälle +4. Katsellessa muiden avauksia huomaan tuulen vaikutuksen ja verdict rystyyn lisää vauhtia.. piikki hysse osuu korin edessä 2m päässä olevaan Rinteen reunaan ja skippaa keskelle koria laskeutuen ketjuihin ja siellä lepää.. huudot perään ja ylävitos kujassa takaisin repulle. Toinen kisaholari ikinä ja vuoden eka ylipäätään ja +2.
Sitten odotellaan hetki ja laitetaan someen kuvia kutosväylän tauko paikalla.
Avaan atlaksella ja hieman onnekkaasti menee vajaan 10m vasemmalle puu keskellä linjaa.. upea putti puun ohi pönttöön ja pörö +1.
7 roc3 avaus on täydellinen onnistuminen ja 3m putti muodollisuus +0.
8 avaus oksaan ja alle par.
9 vähän lipsahtaa ekan kierroksen lailla ja alle
10 par4 väylällä tuulee ja avaus convict kippaan hieman yli oikealle.. 70m matkaa suoraa linjaa ja katson tuulen ja vedän leveältä verdict tuulen matkaan hyssellä ja pomppujen jälkeen nostolle korotettuun koriin antaa pörön ja -1.
11 avaus varmasti ja alle par.
12 yritetään mutta löysäksi jää mörriin puukasan päälle. Neppi korille ja 4m putti sisään .
13 ei kiinnosta sählätä ja verdict vaan sinne päin ,lirvautus hieman ohi 15m päästä ja paluu sisään on par ja kierros 55 -1.
Palkintojen jaossa jäin heiton sijoitus lahjakorttina, mutta 50e tuli holarista, jonka ehdin jo tänään tuhlata kisamaksuun itselle ja synttärilahjoihin ystävälle, joten ei huono päivä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 116