Frisbeegolf-forum.fi

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tapioe

Sivuja: [1] 2 3 ... 55
1
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« : tänään kello 10:55 »
Itse tykkään aloittaa puttitreenin aina läheltä, siitä 4-5 metrin matkalta. Tästä laitan muutaman kymmenen puttia, saa vähän kroppaa heräämään ja ranteen toimimaan. Sitten siirryn sahaamaan 7-9m matkaa edestakasin vuoroin normiputtia ja vuoroin haarasta. Yleensä tältä matkalta uppoaa 5/6 ja jos jostain syystä näin ei käy, niin sitten keskityn enemmän lyhempiin onnistumisiin, pääasia on kuiten että saa hyvän onnistumisen fiiliksen ja kehittää itseluottamusta puttaamiseen. Tämän jälkeen alan kokeilemaan  pidempiä yli kympin putteja ja vähän erikoisempia putteja esteiden takaa tms. Ihan loppuun pistän vielä muutaman sarjan lähempää, ihan sen takia että jää hyvä maku suuhun.

2
Välinekeskustelu / Vs: Latitude 64°
« : 16.05.19 - klo:16:42 »
Pitihän se hakea uusi Culverin tilalle kun tämä ensimmäinen oli pettymys. Nyt ostin 173g GL ja tämähän on ihan eri kampe. Kävin heti kotimatkalla testaamassa sitä kentällä puuskittaisessa tuulessa ja vakautta löytyi jopa yllättävän paljon. Ei tämä tosiaan C-PD:lle pärjää tuulikiekkona, aika lähellä oli kulunutta S-PD:tä. Latitudelle ominaista liitoa tästä ei kyllä löytynyt, ehkä pohjan reilu flashing vaikutti asiaan. Lento oli jotenkin sellainen hitaan oloinen ja feidi oli aika dumppaava.

Mukaan tarttui myös max painoinen Star Thunderbird. Ensin tuli mieleen, että nyt ostin turhaan liian jyrän kiekon kun kaikissa arvosteluissa Starin sanottiin olevan vakaampi kuin Champpi, ja siinäkin on vakautta ihan nokko. No tämä ukkoslintu oli ihan toista maata, mahtavan nopea, suora ja liitävä. Tuultakin kesti ihan mallikkaasti. Sinänsä jännä että tämä lensi just siten miten oletin Culverinin lentävän ja päin vastoin. Oikeastaan tämä thundis on just sitä mitä olen etsinytkin.

3
Välinekeskustelu / Vs: Innova
« : 10.05.19 - klo:18:37 »
Onkos kenelläkään kokemuksia näistä uusista Rickyn dessuista maksimipainoisena? Ostin kokeeksi 165g ja kuvukkaan dessun, sellaisen missä rimmissä on aika paljon blizzardille tyypillistä rypylää. Pari kertaa olen sitä kentällä kokeillut ja jessus sentään että tästä tulee pitkä kiekko. Vakaudeltaan vastaa hieman kulunutta Gstar dessua ja liitoa piisaa yllin kyllin. Tuulikiekkoa tästä ei kyllä saa, tänään kokeilin noin 5m/s vastaiseen ja kiekko päätyi noin 110m matkalla 25-30m heittolinjasta oikealle. Onkohan maksimipainoiset miten paljon vakaampia?

4
Välinekeskustelu / Vs: Latitude 64°
« : 07.05.19 - klo:23:32 »
Kyllä siellä ihan oikea stamppi oli. Pitääpä jututtaa kiekkopuolen myyjää ensi kerralla, että onko tullut muita vastaavia tapauksia vastaan.

5
Välinekeskustelu / Vs: Latitude 64°
« : 07.05.19 - klo:17:58 »
TP on sellainen sopiva PD, joka lentää suoraan ja feidaa luotettavasti.

Just tuollaista etsin, kiitos tästä. Pitääpä käydä hypistelemässä :)

6
Välinekeskustelu / Vs: Latitude 64°
« : 07.05.19 - klo:12:32 »
Linnoitus kuulostaa aika hyvältä, ainakin sen mukaan mitä Infinitediscin sivuilta luin. Mites iso ero Vip ja TP:n välillä käytännössä on, kun hakusessa ei tosiaan ole mitään jyrää vaan sellaista mukavan luotettavan vakaata pannua. Koviin tuuliin löytyy kyllä mainio linjasto Firebirdejä jo entuudestaan.

Uutena kilpailijana on myös Latituden Opto Spark, mikä on kyllä aika kipakka kampe. Meinasin että voiskohan tuolla jopa korvata Justicen, kun se tuntuisi olevan nopeuden puolesta melko lähellä ja paremman tuntuinen juurikin sellaisiin kikkaheittoihin mihin Justicea yleensä tulee käytettyä.

Mites muuten tuo Pioneer, mitä olette tykänneet siitä?

7
Välinekeskustelu / Vs: Latitude 64°
« : 06.05.19 - klo:23:32 »
Ok, näin vähän ajattelinkin, lento ei vastannut yhtään mitä olin aiemmin lukenut. Hypistelin useampia yksilöitä siellä kaupassa ja kaikki olivat juurikin tämän tyylisiä, osassa oli ehkä hieman enemmän kupua mutta isoja eroja ei ollut. Kaikki olivat muuten vielä samanpainoisia ja pinkkejä, olisikohan käynyt joku moka kyseisessä erässä.

Getawaytakin hypistelin, mutta se ei oikein tunnu istuvan forelle. Hakusessa on nimittäin sellainen vakaa väyläkiekko, millä voisi heittää rystyltä ja kämmeneltä yhtälailla. Jousimies on tähän mennessä ollut lähimpänä, mutta sekin on vähän epävarman oloinen tuulisella kelillä. Thunderbirdiä meinasin kokeilla seuraavaksi.

8
Välinekeskustelu / Vs: Latitude 64°
« : 06.05.19 - klo:16:26 »
Onkos porukoilla kokemusta Culverinista? Yksi sellainen tarttui mukaan kauppareissulla, 169g pinkki ja flatti versio. Muutaman arvostelun ja videon jälkeen oletin sen olevan sellainen mukavan vakaa, hyvin tuulta kestävä ja hieman jopa liitävä kiekko.

No tänään kävin testaamassa sitä ensimmäisen kerran ja voihan pieru mikä pettymys. Ensimmäinen heitto oli kova ja suora kevyeen myötätuuleen ja tämähän kippasi ihan samantien, turnas koko lennon eikä palauttanut yhtään. Samaa kenttää toiseen suuntaan vastaiseen ja nyt se flippasi hyssestä yli ihan reilusti. Vertailun vuoksi mukana olleet Opto ja GL River olivat selkeästi vakaampia.

Onkohan tämä joku erikoisyksilö, ei kai niiden pitäisi näin flippereitä olla?

9
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« : 19.04.19 - klo:12:02 »
Ok, niin vähän ajattelinkin. Aika jännä, että omallakin kohdalla Opto on jostain syystä jäänyt pois ja sen sijaan olen laittanut joka vuosi uuden Gold linen kuluneiden kaveriksi.

10
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« : 18.04.19 - klo:18:59 »
Onko sun Saint miten paljon kulutettu, ei kai se ihan paketista vedetty ole? Ihan mielenkiinnosta kysyn kun itse olen vuosia heittänyt nimenomaan GL Sainttia pääasiallisena draiverina, eikä ne mitään kauhean alivakaita ole uutena.

11
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« : 03.04.19 - klo:19:32 »
Tykkäätkö putata pehmeillä puttereila? Itse käytän vanhoja Zero Pureja ja niiden muovi oikein imee itseensä hienoa hiekkaa ja pölyä. Pesun jälkeen pitää melkein opetella uudestaan puttaaman kun pitoa löytyy yhtäkkiä niin paljon enemmän :)

12
Hyvä video, kiitos tästä.

13
Tekniikkakeskustelu / Vs: Swing vs veto
« : 27.02.19 - klo:13:14 »
Itse ymmärrän tuon lähinnä sellaisena mentaalisena vinkkinä, minkä tarkoituksena on pitää itsensä tietoisena wrist rollista. Jos haluat heittoon yhtään rannetta mukaan, niin eihän kämmen voi mitenkään olla heiton aikana suoraan ylöspäin. Tämä siis flattina heitettäessä, hyssessä kämmen osoittaa luonnollisesti enemmän ylöspäin.14
Välinekeskustelu / Vs: Innova
« : 27.02.19 - klo:12:50 »


Varsin mielenkiintoinen video dessujen ystäville. Kaikki jotka ovat dessuja enemmän ja pidempään heittäneet, tietävät varmasti miten suurta vaihtelua niistä löytyy. Itsellänikin on kaksi 4x Pauli dessua mitä ei äkkiseltään voisi uskoa samaksi kiekoksi, saati sitten samasta muovista valmistetuiksi. Videolla käydään läpi todennäköisiä syitä moldin sisäiselle vaihtelulle ja sitä, miten löytää hyllystä itselleen mieluinen kiekko.

15
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« : 17.02.19 - klo:19:28 »
Kädellä heittämiseksi se menee itselläkin oikeastaan koko talvi. Jos yrittää ottaa pikkasenkaan voimaa jaloista niin sitten ollaan turvallaan ja kiekot pitkin metsiä. Keväällä kun pääsee kuivalla heittämään, niin menee oma aikansa että taas koko kropan heittoon mukaan.

Sivuja: [1] 2 3 ... 55