Frisbeegolf-forum.fi

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tapioe

Sivuja: [1] 2 3 ... 54
1
Hyvä video, kiitos tästä.

2
Tekniikkakeskustelu / Vs: Swing vs veto
« : 27.02.19 - klo:13:14 »
Itse ymmärrän tuon lähinnä sellaisena mentaalisena vinkkinä, minkä tarkoituksena on pitää itsensä tietoisena wrist rollista. Jos haluat heittoon yhtään rannetta mukaan, niin eihän kämmen voi mitenkään olla heiton aikana suoraan ylöspäin. Tämä siis flattina heitettäessä, hyssessä kämmen osoittaa luonnollisesti enemmän ylöspäin.3
Välinekeskustelu / Vs: Innova
« : 27.02.19 - klo:12:50 »


Varsin mielenkiintoinen video dessujen ystäville. Kaikki jotka ovat dessuja enemmän ja pidempään heittäneet, tietävät varmasti miten suurta vaihtelua niistä löytyy. Itsellänikin on kaksi 4x Pauli dessua mitä ei äkkiseltään voisi uskoa samaksi kiekoksi, saati sitten samasta muovista valmistetuiksi. Videolla käydään läpi todennäköisiä syitä moldin sisäiselle vaihtelulle ja sitä, miten löytää hyllystä itselleen mieluinen kiekko.

4
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« : 17.02.19 - klo:19:28 »
Kädellä heittämiseksi se menee itselläkin oikeastaan koko talvi. Jos yrittää ottaa pikkasenkaan voimaa jaloista niin sitten ollaan turvallaan ja kiekot pitkin metsiä. Keväällä kun pääsee kuivalla heittämään, niin menee oma aikansa että taas koko kropan heittoon mukaan.

5
Frisbeegolf / Vs: Murjotusketju
« : 17.11.18 - klo:16:30 »
Veikkaisin, että palautusprosentissa on isoja sekä paikallisia että kansallisia eroja. Oma käsitys on, että enemmän höntsäradoilta ja nuorten suosimilta radoilta on turha odottaa kiekkoa takasin. Vastaavasti vaikeammilta radoilta missä käy enemmän harrastajia, voi jo olettaa saavansa kiekkonsa takaisin. Varsinkin talvella hukatut kiekot tulevat hyvällä prosentilla takaisin, kun eihän siellä metsässä ole muita kuin lajiin vihkiytyneitä harrastajia. Jokainen vähänkin pidempään harrastanut tietää kyllä miten inhottavaa kiekon hukkaaminen on ja miten mukavaa ne on saada takaisin.

Sen ole huomannut, että aika harva vastaa enää puhelimeen. Olisikohan viimeisestä 10 palauttamastani kiekosta 1 tai 2 vastannut. Nykyään laitan suoraan laatikkoon, jos en tunne omistajaa.

Muutama viikko sitten sattui hupaisa tilanne. Olin heittänyt useamman avauksen treenimielessä ja lähdin keräilemään kiekkoja. Toiselta väylältä tulee parikymppisten jannujen lauma, joista yksi huomaa yhden kiekoistani. Ensimmäinen reaktio hänellä oli lähteä juoksemaan kiekkoa kohti huutaen "UIUIUIUI, UUS KIEKKO!". Toisin sanoen jampalla ei käynyt mielessäkään, että se voisi olla jonkun toisen omaisuutta saati että sen voisi palauttaa johinkin. Onneksi muutama tyyppi huomasi minun lähestyvän ja toppuutteli kaveriaan.

6
Välinekeskustelu / Vs: Bägissä
« : 31.10.18 - klo:21:37 »
Saitko sponssisopparin vai miksi vaihdoit kokonaan Discraftiin?

7
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« : 30.10.18 - klo:13:29 »
Ok, tuohan selvensi. Ajattelin ensin, että tarkoitit jotain ohuita neopreenisia hansikkaita, mitä Motonetinkin valikoimista löytyy. Itsekin pidän ihan kunnon kinttaita talvisin, ne on näppärä ottaa pois ja laittaa takaisin.

8
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« : 30.10.18 - klo:10:16 »
Mikäs homma se nuiden pilkkihanskojen kanssa on, käytätkö ihan heittäessä vai mitämitä? Itelläni kuivuvat kädet pakkasilla ja olen vähän suunnitellut että jos tilaisi sellaiset fribaan suunnitellut hanskat, mutta helpompihan se olisi jos Motonetista saisi vastaavat.

9
Frisbeegolf / Vs: Murjotusketju
« : 27.09.18 - klo:16:55 »
Tänään meinas kyllä vähän murjotuttaa kun tuli hyvin selväksi, että kyynärpää ei kestä heittää yhtään forea. Ensimmäinen forehysse kirpaisi sn verran makiasti, että homma sai jäädä siihen. Hyvin kyllä huomasi miten iso osa omaa peliä fore on ja toisaalta miten iso etu siitä on, että voi heittää tasapuolisesti kumpaakin heittoa.

Onneksi kyynärpäässä ei ole mitään isommin rikki, oliskohan jotain bursiitin tapaista tai pientä tulehdusta ojentajan jänteessä. Pitää alkaa buranaa rouhimaan, josko se sillä lähtisi. Sinänsä jännä kun koko kesän sai heittää ihan sydämensä kyllyydestä forea,  mutta heti kun otti puntin kunnolla takasin kuvioihin niin johan alkoi juilimaan.

10
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« : 13.09.18 - klo:10:23 »
Ne vanhat Truthit on niitä parempia versioita Buzzzista, nykyinen Truth vertautuu paremmin Buzzz SS:ään. Emac Truth sitten se pidempi ja liitävämpi versio normi Buzzzista, loistava midari.

11
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« : 10.09.18 - klo:23:57 »
Meillä on Toramolla 19. väylä sellainen, missä oma avaus on lyhyt piikkihysse putterilla tai juurikin korkea foreantsa midarilla tai alivakaalla väylädraiverilla. Aiemmin heitin siihen tosi hakattua Buzzzia, sittemmin hakattua Truthia ja nykyään olen heitätnyt sen tosi hakatulla GL Saintilla. Heitto on käytännössä sama kaikilla, mutta Saint menee ehkä kympin pidemmälle.

Oletko Ari kokeillut heittää ihan kunnolla alivakaita kiekkoja kämmeneltä? Itse olen yllättynyt miten hallittavia nekin ovat kun tekniikka pysyy siistinä ja laittaa kunnolla rannetta mukaan. Esimerkiksi Roadrunner on oikein makia forekiekko, flippaa hienosti ja menee pitkälle vähälläkin voimalla. Hyssekulmaa muuttamalla siitä saa irti vaikka minkälaisia linjoja.

12
Näin vähän arvelinkin. Ei kai siinäkään mitään vikaa ole, kunhan oppii kunnolla kiekkonsa. Omalla kohdalla käy just niinku sullakin, että jos ei ole ihan varma kumpaa heittäisi, niin mieluummin heitän vähän vakaampaa.

Itse olen vähän kallistumassa minimalismin puolelle ja aikeissa on tiputtaa vähemmän käytettyjä kiekkoja pois laukusta. Samalla karsin sellaisia moldeja pois, mitä en voi heittää sekä kämmenellä että rystyllä. Loppujen lopuksi sitä tulee aika vähällä toimeen jos kumpikin heitto toimii.

13
Mukavan näköinen bagi sulla. Sellaista mietin, että kun vaihtoehtoja nuinkin paljon, niin tuleeko joskus runsauden pula ja joutuu vähän arpomaan että millä heittäis. Omakin bagi on monesti meinannut alkaa turpoamaan kun ei mitään malttais jättää pois ja vähän joka heitolle pitäis olla oma kiekkonsa.

14
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« : 25.08.18 - klo:23:00 »
Aika haastava tuntuu tuo kisaleiska olevan, ainakin näin kun tuloksia katsoo. Villen -3 taitaa olla kisojen paras tulossa tällä hetkellä. Miten kuvailisit kisarataa, onko se yleisesti ottaen vaikea rata vai onko sillä vain pirkot tiukassa?

15
Välinekeskustelu / Vs: Mikä draiveri?
« : 22.08.18 - klo:22:45 »
Miekka on omien kokemusten mukaan todella huono vastatuulikiekko, ei kestä juuri yhtään tuulta. Jos vakaampaa haet, niin tuo Trespass ei ole yhtään pöllömpi vaihtoehto. Omasta laukusta löytyi muutaman vuoden pari Miekkaa (VIP ja TP), pari Trespassia (Bio ja Lucid) sekä Bio Enforcer ja ne toimivat kyllä tosi hyvin yhteen. Kaikissa on hyvin samantuntuinen rimmi ja muutenkin näppituntuma on aika samanlainen. Lucid Trespassilla pärjäsi hyvin kohtuullisissa tuulissa ja Enska oli sitten 100% varma tuulikiekko, ei flipannut kertaakaan.

Sivuja: [1] 2 3 ... 54