Frisbeegolf-forum.fi

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JanneRäsänen

Sivuja: [1] 2 3 ... 109
1
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« : 05.03.19 - klo:11:14 »
Molemmissa heitoissa ranne ei ole painettu alemmas kuin kyynräpään ja ranteen väliset luut. Toinen nokkakulman ylös keulassa osoittamiseen johtava tekijä on kiekon korkeus takana. Sen verran matalalla käy, ettet onnistu pitämään samaa tasoa, mikä sinänsä on mahdollista tehdä. Esimerkiksi Jesper Lundmark viskoo vielä alempaa välillä ilman nokan laahausta. Vauhtiin nähden pitkä viimeinen askel vaikeuttaa kropan painopisteen siirtoa eteen, joten koko mies nojaa taakse nostaen nokkaa. Noita viilaamalla saat päät korkuisia nokka samalla korkeudella kuin perä heittoja.

Kun nokka ylhäällä lento on korjattu, voit kääntää ekan ja ristiasakeleen jalkaterien osoitussuunnan vielä enemmän taakse, jolloin taakse vienti on pidempi. Silloin veto pitenee ja luo mahdollisuuden pidemmälle heitolle. Aluksi voi ajoitukset ja tasapainon pitäminen olla niin vaikeaa, että heitot voivat lyhentyä. On kyllä arvokas askel taakse ennen kahta eteen treeni. Jos vain terveydessä ei ole rajoittavia tekijöitä.

2
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« : 03.03.19 - klo:14:26 »
Oliko tarkoituksellista, että kiekko vaihteli korkeutta koko ajan aloituksesta taakse vientiin ja eteen heitettäessä? Ei auta nokan alas ja matalalle heittämässä. Kiekon olisi toistettavuutta ja pituusheittoa  nokka samalla korkeudella kuin perä ajatellen pitää samalla korkeudella.

3
Onnea voitosta. Kaikkiin treeni ei vaikuta samalla tavalla, mutta määräkin merkkaa ja onhan sulla ennekin ollut vaikeuksia treenata yhtä paljon kuin joidenkin. Siksi laatuun on satsattava, jos et halua tai pysty lisämään treenimäärää. Silloin minimoit eron kauden aikana siitä, mitä tapahtuu himotreenajien määräerosta. Siinä määrin kuin on eroa rajoittaa.

4
Frisbeegolf / Vs: Murjotusketju
« : 27.02.19 - klo:11:48 »
Jaani kommentoi jossain, että heittämällä pituudet kehittyy. Ja punttitreeni on jotain muuta varten, mitä en nyt ulkoa muista Juu ja ei ja ei ole niin mustavalkoista kuin tuo. Molempi parempi riippuen heittäjän voima- ja tekniikkatasosta. Jaanin voimilla ei varmaan niin isoa etua puntista saakaan, mutta spagettiraajainen...

Ensi kerralla voisit tarkistaa, niin osaisit tuoda jotain arvokasta keskusteluun pelkän tyylillesi uskollisen sekoilun sijaan.

Anyway, takaisin murjottamiseen. Olin joskus aktiivinen foorumisti, mutta jiiärrän lukeminen ja nuolenpäiden setviminen kävi niin ylivoimaiseksi, että päätin lopettaa ensin kirjoittamisen ja sitten myös lukemisen. Pakko se on taas katkaista kaikki siteet tänne, ei vain jaksa tukottaa elämänpoluilleen ylitettäviä sontakasoja, jos sileitäkin polkuja on saatavilla.

Mutta kyllä minä koetin. Koetin uudestaan nyt talvella, jos jokin olisi muuttunut. Ei ole.

Eihän se ketään liikuta eikä onneksi tarvitsekaan, se on oma asiani. Haluan silti murjottaa nyt. Huomaan tällaisen skeidan laskevan mielenlaatuani ja uskoa fribayhteisöön, jopa ns. frisbeespiritiin, joka joskus kuului lajin sanastoon.

Olen viime vuosina koettanut eliminoida paskan vaikutusta arkeeni jättämällä paskan kuluttamisen minimiin. Etten tee asioita, joiden vaikutus hyvinvointiin jää lopulta negatiiviseksi. Myrkylliset ruoat, ihmissuhteet, harrastukset, paska viihde ja paskat piirit. Paska lukemisto.

Minulle foorumit ovat olleet usein kivoja vertaispiirejä vaihdella ajatuksia ja näkemyksiä, tietoja ja taitoja joiden henkilökohtainen rajallisuus vaatii kommunikointia muiden vertaisten kanssa. Foorumeilta on voinut oppia ja antaa oppejaan edelleen muille.

FG-forumkin alkoi ihan hyvänä, oli mielenkiintoisia keskusteluja ja kysymyksiä,  selkeitä vastauksia ja aika vähän yleistä sakkaa jota voisi kutsua trollaukseksi. Harmiksi on pakko todeta, että lusikallinen tervaa pilaa tankillisenkin hunajaa, ja hyväksi havaitun elämänohjeen mukaisesti siitä tankista on terveellisempää päästä eroon kuin kaivella sitä makeiden kohtien toivossa.

Ehkä kokeilen taas parin vuoden päästä uudelleen, josko tätä foorumia voisi lukea ilman... No, mitä tuossa nyt yllä lukee.

No niin nyt tuli hyvä esimerkki due diligencen puolihuolimattomasti suorittamisen vaikutuksista ja mokastani. Taas kerran julkisesti myönnän tehneeni virheen kuten aikuinen ja yrittäisin oppia, jos näkisin Jaanille kirjoittamisen hyödyllisenä. Tuleepa nyt todistettua taas kerran Arin vänkäämän valheellisen kommentin, että minä muka käyttäydyn kuim kaikkitietävä. En ole, mutta ettei Ari käyttäisi reflektio nimistä psykologista persdefenssimekanismia? En se minä ollut, vaan sinä, joka käyttäydyt kaikkitietävästi.

Minulla oli muistissa ja en tarkistanut kaikkea Jaanin kirjoittamaan Arin ketjusta tälläinen Jaanin kirjoittama viesti päiväyksellä 31.1. : "Ehkä se tulee, kun olo muuttuu kevyemmäksi ja distance-enkat paukkuu :)" Se liittyi Arin punttisalilla  käynnin aloittamiseen.

Tein tilanteesta silleen virheellisen päätelmän Jaanin tarkoituksesta, että yhdistin tuon melkein kuukauden vanhan  muistikuvan (sori, ettei ole 100 % muistia) siihen, että muka vain punttia repimällä distancet kasvavat. En maininnut asiasta, kun murjotin itsekseni kun harvoin Jaanille faktat ja järkipuhe menee läpi, joten en satsannut hirveästi. Todiste myös siitä, ettei mulla ole tarvetta auttaa Aria, toinen virheellinen jankkaus Arilta. Nostin vain esille siksi, että todistin oman erehtyväisyyteni ja Arin itsensä ketjussa mainitseman ongelman Faccebookin keskusteluissa vaikeuden seurata, kuka sanoi mitäkin, kun puhutaan monesta asiasta yhtä aikaa. Sama vaikeus on sensuurin seurauksena toisessa ketjussa toiminnassa kuin siinä, mihin en saa kuulemma kirjoittaa. Sori siitä, ettei tullut täydellistä jälkeä, kun Jaani itse ansiokkaasti myöhemmässä viimeaikaisessa viestissään osoitti tietävänsä paremmin. En lainannut sitä viestiä tähän, kun en näe tarpeelliseksi.

En jaksanut ekan virheeni löydettyäni ja siten pointtieni sensuurista ja erehtyväisyydestäni tultua todistetuksi kaivaa esiin, oliko joku jossain joskus sanonut myös mahdollisen virheellisen mielikuvani mukaan Jaanin kirjoituksesta, että pituus tulee heittämällä tai puntilla, ei molemmilla yhdessä. Aika rajusti muisti erosi Jaanin kirjoittamasta grr :-( My bad ja sori häröstä ja ajan hukasta tämän mokani osalta. Näin aikuinen ihminen myöntää virheensä ja yrittää oppia. Ihan kuin putissa 99 % keskittyminen tuo 1 % onnistumistason, due diligencestä lipsuminen aiheuttaa ennemmin tai myöhemmin urakan kusemisen. Minkä todistin nolosti, ei vain jaksa toistuvasta rautalankamallin vääntämisen jälkeisen ymmärtämättömyyden jälkeen satsata.

Olisiko tästä mokastani opittavissa pointtini koko asiasta, että crossing the Tees and dotting the Is merkkaa? Tuplaten johtamistyylin, organisaatiokulttuurin, lajin hengen ja sidosryhmäsuhteiden ja etenkin viranomaistahojen suhteen. Erehtyminen on ihmillistä. Jopa itsensä ja sitä pitäisi vihata kuin pirua ja tehdä kaikkensa. On vain noi masentavat tapaukset, joille ei viitsi sosiaaliapua loputtomiin jatkuvan käteen puremisen seurauksena panostaa. Ei ne opi kumminkaan  nopealla aikataululla tai isolla onnistumisprosentilla. Siksi on kevyempää satsata oppimiskykyisempiin tyyppeihin. Vastainen todiste taas Arin mantraa Jannella on tarve auttaa, ei ole edes halua henkilökohtaiseen apuun kaikille, jotka ovat osoittaneet olevansa kyvyttömiä ja haluttomia, eikä muutenkaan ansaitsevia. Siis tyypit alle common courtesyn ja hyvän tahdon, joka osoitetaan tuntemattomille lähtökohtaisesti hyvä tyyppi olettamuksella.

Kun todisteet osoittavat riman alituksesta, niin en ole rakastamasta teitä tukahdukseen kukkahattutädin tavoin, ennemmin ajatelkaa ansaitsemanne mukaan kohtelua. Se että käytän kokemuksianne kaikille vastaan tulevien ilmiöiden ratkaisuun on muiden auttamista osaltani. Ei teille osoitettua. Kun väkeä on vähän, joutuu käyttämään välillä teidänkin kokemuksia tosimaailmaesimerkkeinä ilmiön olemassaolosta. Ei sillä, että arvostaisin äänestyksen vaivan vertaa teitä ja vielä vähemmän henkilökohtaisen avun antamisen vaivan verran. Ei millään pahalla, mutta ei ole taloudellista lannoittaa kuollutta maaperää, kun on elävääkin autettavaksi. Ei siis mitään henkilökohtaista antipatiaa tässä, elämä on liian lyhyt teille, kuten Jaani kommentoi minusta myrkkynä. Ette te niin pahaa jälkeä tekisi yksilöinä, että henkilöinä teitä myrkyllisinä pitäisin, kuten Jaani minua. Riski vaan nousee nopeasti organisaation portailla noustessa tieojen vajeesta ja sekään ei ole minulle syy inhota henkilökohtaisesti, vaan todeta, että paremmin toimivien oletus muilta kuplilta on olemassa ja paremminkin voisi osua pj valinta osaamiseltaan tiedoiltaan jne.

5
Frisbeegolf / Vs: Murjotusketju
« : 27.02.19 - klo:11:00 »
Piti kuplista vielä verran kirjata yksi juttu, mutta unohtui. Eipä silti eivät kaikki ole kykeneet edes ylläolevan viestin pituutta hanskaamaan. Ja sekään ei soita kelloja hmm  8)

Cock suret oman tietonsa ja kuplansa täydellisyyteen uskovat ovat pitkän historian omaava ilmiö, ehkäpä tuhoisimpia ovat poliittiset liikkeet. Järkky määrä kiinalaisia kuoli nälkään kulttuurivallankumouksessa, kun puolue käski listiä varpuset. Lintujen syömien tuhohyönteisten määrä räjähti pienentyneen lintukannan myötä ja viljat menivät huonompiin suihin, ihmiset kuoli nälkään. Mikään ei voi mennä pieleen.

Mikään ei voi mennä pieleen Neuvostoliiton laivaston päämajassa, kun käskivät kolmea sukellusvenettä upottamaan jokaisen saatettavan laivan kulkua pysäyttävät amerikkalaislaivat Kuuban saarron yhteydessä. Sukellusvenelaivueen komentaja ja kapteenit juttelivat käskyistä satamassa ennen lähtöä ja totesivat, että jenkkilaivojen upotus on kansainvälisen lain mukaan sotatoimi ja Kennedy oli julkisesti uhannut täydellä ydinasearsenaalilla kostoa, jos jenkkejä vastaan hyökätään. Sukellusvenemiehet tiesivät, että heidän aseensa eivät riitä kuin osan itärannikkoa ja keskilänttä tuhoon, joten kaikki Euroopan ja laivoissa olevat NATOn aseet ammuttaisiin Neukkulaan ja hasta la vista baby. Joten totesivat käskyt tulevan tyypeiltä, jotka eivät tiedä, mitä tekevät. Ja rikkoivat käskyt, eivätkä tuhonneet maailmaa aloittamalla ydinsotaa.

Töllössä pari vuotta sitten haastateltiin ex NL everstiluutnanttia, joka oli Moskovan ilmavalvonnan päivystysupseerina 80-luvun alussa, kun arveli jo aiemmin tapahtuneiden tutkajärjestelmän tietokonehäiriöiden aiheuttaneen tutkakuvan 4 kohti tulevasta ydinohjuksesta. Riskillä päätteli, ettei länsi aloita sotaa 4 ohjuksella yhteen paikkaan, kun muualla ei ollut hyökkäyksiä käynnissä. Jätti sitten ohjeiden mukaisen vastahyökkäyskäskyn ydinaseilla antamatta ja päätti uransa sillä. Tiesi, ettei Neuvostoliitto tee virheitä, siksi heidän ydinaseistaan puuttuu itsetuho. Kun on kerran laukaistu, menee perille, ei petturit oman nahkansa pelastamiseksi katko omaa hyökkäystä siinä toivossa, että lännen ohjukset tuhoaa länsi itse. Vihollisen tuhoaminen on aina tärkeämpää kuin omien henkiin jääminen.

Tubesta löytyy Sir Arthur Harris -nimisen hepun haastattelu, jonka arvioidaan olleen johtajana osavastuussa yli miljoonan saksalaisen kuolemaan. Johti Englannin pommitusvoimia toisessa maailmansodassa. Kertoi, että natsikupla luuli sodan alusssa olevansa ainoita, jotka voivat pommittaa muita ja kun itse ollaan erehtymättömiä, ei heitä voi pommittaa. Piti ajattelua naiivina ja jälkikäteen haastateltavana oli näytöt. Hampuri 2 pv jenkit ja 3 Britit putkeen pommittaen 1942 paloi 80 % ja 80 000 kuoli. Ei ollut pahin tuho edes.

Jos joku osaa yhdistää kuviosta pisteet, annetaanko anteeksi heille, että kuvasta saattaa muodostua sellainen, että edes kupla ei aina ole erehtymätön ja ne pikku puuttuvat osat palapeliä voivat maksaa aika tavalla? Julkeaa väkeä, jotka kehtaavatkin mokomat kyseenalaistaa omnipotenssifantasiasta kärsivää. Psykologien mukaan noin 3 vuoden iässä alkaa kaikkivoipaisuuskuvitelma murtua normaalisti kehittyvällä ihmisellä. Ei tietysti kaikilla. Todellisuudella on todellakin paljon tervaa varastossa jaettavana ja mitä nopeammin haistaa kahvin, sitä paremmat mahdollisuudet on sopeuttaa toimintaa todellisuuden vaatimusten mukaiseksi.

Taidealan Jaani kyseenalaistaa käytännöllisten asioiden hoitamiseen koulutettua. Onneksi cock surena ei tarvitse epäillä tietojensa määrää ja soveltuvuutta sekä muihin kupliin, kuten viranomaisiin suhtautumista, kun eivät ne mitään meille täydellisille voi. En ihmettele, miksi Jaani käy on käynyt psykologien  pakeilla, mutta eipä ole edistystä tullut tarpeeksi. Mikä on Arin selitys?  ::) Oikeasti ei kiinnosta henkilötasolla yhtään, vain muiden edun kautta ja mies ei näytä ymmärrys- tai oppimiskykyseltä ja/tai -haluiselta. Fine. On suuren yleisön pääteltävissä, mitä asialle tehdään tai ei tehdä. Ääniä löytyy jäseniltä ilmaista kantansa. Toisin kuin vaikuttaa käyttäytymisen perusteella uskomus olevan, muillakin on puheenjohtajuuteen sanansa sanottavana. Jopa oman kuplan ulkopuolisilla, eikö demokratia olekin ikävää?

6
Frisbeegolf / Vs: Murjotusketju
« : 27.02.19 - klo:10:32 »
Jos sen verran jatkan ennen lopettamsta tästä asiasta, kun olen mielipiteeni tuonut julki, että on se murjotuksen aihe, kun ylimmällä tasolla lakien ymmärrys ja miksi niitä on olemassa ei ole jakelussa käytänön esimerkkien kautta. Toivottavasti ette opi koko lajin edun haitaksi kantapään kautta, ettette määrää totuutta, vaan löytyy viranomaisia toimeenpanovaltuuksin ja rahallaan äänestäviä sponsoreita. Kumman omenan ostat sponsorina kaupasta, sen josta kiipeää matoja ja kärpäsiä, vai ehjän? Kukin taaplaa tyylillään ei päde siihen, kun ollaan edustamassa tuhansia muita. Se, että tykkää matoisista omenoista ei vielä tarkoita sitä, että sen mukaan toimiminen maistuu muille ja sponsoreille.

Jaanilla oli hyvä vertaus sillä erolla, että yhteinen lajon etu lusikkana hunajaa saa äkkiä tynnyrin tervaa, jos johto ei ymmärrä vaaraa laittomuuksista. Ja muut jo mainitut uhkakuvat. Siinä on syy toivoa olevansa näkemättä näitä heppuja ikinä ja vielä vähemmän edustamassa parempaa jäsenistöä, mikä on tietysti kaino toive, kun en tunne kaikkia. Jos vaikka hengenheimolaisia joukossa olisi vaikka enemmistöksi asti, ei se tarkoita sitä, että heidänkään etua palvelee johtamistapa, josta pitävät. Ymmärtävät etuaan tai ei. Kun on niitä eri tavoin ajattelevia kuplia, jotka haluavat pysyä erossa tuollaisesta menosta.

Yhteensopivuusongelma kuten minun ja muiden jäärien välillä. Ikään kuin olettavat kaikkien olevan automaattisesti heidän kanssaan samaa mieltä, kun he eivät voi olla väärässä ja tietävät kaiken, joten ei voi tulla mitään maton jalkojen alta vetävää faktaa ulkopuoliselta. Kupla on rakennettu. Tarvitsee enää puolustaa ja hyökkäys on tietysti paras puolustus noin ajattelevilla. Toivotan hyvää jatkoa. Ja jos ulkopuoliset pitävät touhua naurettavana/ihmeellisenä, nostan Jaanin aiemmin mainitseman pointin esiin. Hän mainitsi ettei ymmärrä kirjoituksistani mitään. Niinpä ja vastustaa pitää silti aina, olisiko siinä viisauden ydin, että jos ei ymmärrä, pitäisi pysyä kuunteluoppilaana, kun olemme eri tiedoilla varustettuja eri alojen ammattilaisia? Se ei ole mitenkään estänyt ketään vastuksesta vastustamasta. Englannissa on termi cock sure. Sitä tuntuvat herrat olevan siitä, että mitä eivät tiedä, ei ole ta isillä ei ole väliä. The devil is not in the details väittävät nippeleihin koulutetulle. Yrittävät opettaa isäänsä nussimaan.

Ei ihme, että ollaan öljy ja vesi ja molemminpuolisesti pidetään toista puolta paskaisena lajin kannalta. Ulkopuoliselta katsojalta toivon arviota siitä, mikä toimii lajoin kehityksen kannalta. Siitä voi sitten päätellä tervankaatajat. Ja mikä on todellista frisbee spiritiä yhteisen asian  edistämistä ja yhden köyden vetoa kohti hyödyttävää päämäärää. Ne joiden mielestä asiat ovat täydellisesti nyt ja mikään ei voi tällä menolla mennä pieleen, vai minä joka yrittää auttaa kaikkia vastustuksesta huolimatta nostamalla sudenkuoppia eteen.

Myös pyöräilevänä voin kertoa esimerkin toisesta lajista, joka sopii tähän tilanteeseen: Ryhmässä ajaessa on sääntö, että ensimmäisenä ajava havaitessaan tiellä vaaran varoittaa takana tulevia osoittamalla tievaurion sijainnin ja tyypin. Yleensä käsimerkin lisäksi huutamalla tievaurion tyypin ja  sijainnin, jotta kauempanakin takana olevat, jotka eivät välissä olevien takia näe ensimmäisen käsimerkkiä tiedostavat skarppaustarpeen. Siksi että takana olevat eivät näe ensimmäisen läpi. Lisäksi kaikkien seuraavien pitää toistaa varoitusmerkki, jotta jokainen taaempikin tietää varoa ajamasta väärään paikkaan tai ainakin pitävät tiukasti ohjaustangosta, jotteivat kaadu ja keilaa muita nurin. Kaikki pitävät huolta toisistaan ja yhteisestä edusta. Sitä yritän täällä, vaikka kaikki eivät sitä haluakaan.

Ei ole ihme, että se koira ulahtaa, johon varoitus vaaran sijainnista ja tyypistä kalahtaa täällä. Minusta ei ole lajin hengen mukaista antaa kuskin ajaa talla pohjassa kädet silmillä mutkasta rotkoon ilman varoitusta, että voisi ottaa kädet silmiltä ja kääntää tielle. Kukin on vapaa vetämään omat tulkintansa tilanneanalyysistäni.

7
Perinteisesti etujalan pitäisi osua maahan ennen käden liikkeen alkua, jos näin ei tee, grip lockien vaara kasvaa dramaattisesti. Grip lock on kiekon tarttuminen sormeen heiton lopussa ja oikealle jotain 10-30 astetta yleensä, mutta voi olla 160 astettakin. Locastrosta on video 90 asteen grip lockista. Grip lock on useille pidempi heitto kuin normaali, kun porukalla ei usein ole pro tason otetta puristustehossa. Dave McCormack omistaa Gateway nimisen kiekkofirman ja sanoo, että otteen pitäisi olla niin tiukka, että melkein tulee grip lock. Siihen ei kaikki pysty ilman sormioimatreeniä. Otekin vaikuttaa pursitusvoiman määrään. Jos puristaa lihakset jäykkinä vedon alussa, lihakset vastustavat vetoa ja kiekko ei lennä yhtä pitkälle kuin alussa rennolla  kädellä ja lopussa otetta kiristämällä.

Aloittelijalle tulokset paranevat eniten tarkkuuden ja toistettavuden parantamisella, joten epätavallinen mahdollisuus tarkoituksellisten grip lockien teosta, jos ote ei riitä, kuullostaa pahalta. Toki jos on ilman vaaraa avoin paikka ja oppii heti treenaamatta kieron vaihtoehtoisen tavan heittää, more power to you. Kunhan normaalisti käyttää tarkkaa tekniikkaa. Kiero tapa on tutustua siihen, montako astetta oikealle ohi oikean käden rystyheittosi grip lockkaa ja korjata virhe juoksemalla saman verran ohi tähtäyspisteestä vasemmalle. Tässä tavassa on kaksi vaaraa vähintään, ehkä kolmekin.

Mahdollisuus tähdätä näöllä poistuu, kun juoksee vasemmalle ohi tai jos katsoo kohteeseen ennen kuin kroppa luontaisesti käntää pään kohti kohdetta, syntyy muita tekniikkaongelmia. Jyrkissä hysseissä erityisen korostuneesti.

Jos joutuu käyttämään käytettävästä treeniajasta paljon epätarkemman kuin lyhyet kontrolliheitot tekniikan treeniin aikaa, hioo osa-aluetta, mikä antaa eniten riskejä ja vähiten tulosparannusta. Siksi suositan, että jos ei heti tule pikavoittoa ja rupea sujumaan, keskittäisin treeniajan kontrollitekniikkaan.

Kolmas probleemi voi olla huonojen tapojen syntyminen tekniikkaan, mitä voi olla vaikeaa purkaa jälkikäteen. Rutiinit ovat vaikeita muuttaa sitten, kun ne ovat syntyneet. Kädellä veto ennen etujalan maahan osumista on päinvastaista tarkkuustekniikkan verrattuna ja voi ainakin ennen oppimista sotkea tärkeämpää osaa tekniikasta. Riippuu ihan yksilöstä, miten hyvin pystyy pitämään erillään, joten automaattisesti ei voi vaarallista toimintatapaa sulkea ulos ilman kokeilua. Ei varmasti toimi useille, joten ei missään nimessä voi suosittaa normaaliksi lähestymistavaksi.

Lajissa on mustavalkoisesti ajattelevia koulukuntia ja takuulla vaarallinen tapa nähdään kerettiläisenä useassa koulukunnassa. Kerrankin asiaperusteisesti, kun riskit ovat suuret ja itsestään selvät. Joskus voi silti saada pikavoittoja, mutta kolikon kääntöpuolena on se, että outo tapa voi rajata tulevaa kehitystä normaalin tekniikan ja otevoiman kehittämisen puutteen kautta, jos on tyytyväinen heittopituuksiin "huijaamalla". Eli ei passaa korvata kikkailulla normaalia treeniä tai luultavimmin tulee ongelmia pitkässä juoksussa. En voi suosittaa, mitä teet muuta kuin ongelmien välttämistä. Eli jos kokeilee vaarallista tapaa, kannattaa pitää b suunnitelma ja treenata normaalilla tekniikalla yhtä paljon kuin ennenkin. Ja lopettaa heti vaarallisen tavan treeni, jos näyttää siltä, että normaalin tavan suoritus sotkeutuu. Siksi että olisi hyvä rakentaa vakaa perusta tekniikkaan.

Riippuu pitkälti atleettisesta taustasta ja siitä, miten aloittelija on, kuinka kikkailevia tekniikoita on järkevää treenata. Lämmittelynä ennen normaalia treeniä voi kokeilla mitä tahansa muutaman kerran, kun se ei ole pois normaalista treeniajasta. Jos normaalin treenin kesto  lyhenee ja ei voi lisätä treeniaikaa ja ei heti luonnistu, suhtaudun penseästi jatkamiseen. Varmempaa olisi pitäytyä normitekniikassa tuossa tapauksessa.

Jotkut oppivat nopeasti vaikka mitä, kun useimmille periaatteessa yksinkertaiset asiat vievät kuukausia oppia käytännön toteutuksessa. Frisbeen heitto on erikoinen liike, minkälaisia useat eivät ole tehneet. Ehkä taistelulaji- tanssi- ja voimistelutaustaisilla on apuja aiemmasta kokemuksesta. Nopeimmin oppinut heittäjä, mitä olen nähnyt on lumilautailija ja häntä auttoi pyörivien hyppyjen teko fribatekniikan oppimisessa. Sellainen kaveri saattaa oppia helpommin erikoisia tapoja, kun tavan tallaajalla itsesuojeluvaisto ottaa vallan estäessä kaatumista>jalat sotkeutuvat äkkiä toisiinsa tai tekniikka repeää vähintään. Olen kuullut useasta kaatumisesta, kun porukka opettelee selän kääntämistä  kohti kohdetta.

8
Frisbeegolf / Vs: Murjotusketju
« : 25.02.19 - klo:15:10 »
Kuten edellä mainittiin vastasin Jaanille, kun kommentoi täällä. Syynä vanha jaettu kokemus siitä, että olemme havainneet saman ilmiön. Viestieni sisältö ei aina aukea Jaanille. Kuten Ari kirjoitti ketjussaan, pitää harkita mitä kirjoittaa. Mulle tuli psykologin ja psykiatrin tietojen puutteessa sekä Aria Jaania ym. syvällisesti tuntematta varuiksi tarve tarjota rajattu määrä todellisuutta kerrallaan. Ei ole tarkoituksenmukaista katkoa verisuonia päästä tämä johdattaa porukkaa pakkopaitaan. Sillä rauhoitin viikonlopun teillä friballe ja omalle rauhalle.

Kun en oikein nähnyt Jounin kommentissa pointtia, jätän kommentoimatta. Sen sijaan Jaanin kommenti muistaakseni Arin ketjussa (en varmistanut nyt muistukuvani todenperäisyyttä) valottaa hyvin kaikkia koskettavaa probleema: Jaani kommentoi jossain, että heittämällä pituudet kehittyy. Ja punttitreeni on jotain muuta varten, mitä en nyt ulkoa muista Juu ja ei ja ei ole niin mustavalkoista kuin tuo. Molempi parempi riippuen heittäjän voima- ja tekniikkatasosta. Jaanin voimilla ei varmaan niin isoa etua puntista saakaan, mutta spagettiraajainen...

Äskeisen kappaleen sisältöä en saa kuulemma kirjoittaa vastauksena relevanttiin ketjuun. Jos olette tutustuneet Suomen julkisuudessa eniten raportoituun työpaikkakiusaustapaukseen Hilkka Ahde vs Timo Räty, tiedätte, että Räty on saanut kaksi lainvoimaista rikostuomiota ilman mahdollisuutta valiittaa. Toka oli törkeä työsyrjintä ja ekaa en ole tarkastanut, mutta suuntaa työpaikkakiusaaminen. Julkisuudessa kiusaamisesta raportoitiin monta kiusaustapaa. Yksi oli eristäminen. Ei kyllä rajoittunut Ahteeseen, mutta taisi olla pahinta hänen kohdallaan se, että kiellettiin puhumasta työn sisällöstä julkisuudesta tiedottajan työssä. Lisäksi muita organisaation työntekijöitä ymmärtääkseni kiellettiin kertomasta työhön liittyvistä asioista Ahteelle ja uhkailtiin seuraamuksien olevan huonoja, jos kerrotaan. Huomaatteko yhteneväisyyttä siihen, että Arin ketjussa puhutaan minusta ja en saa vastata? Siksi arvoin, kuuluuko vastaus tähän ketjuun, mutta onhan se murjotuksen aihe, että ammattiyhdistyspuolella yhdistystoimintaa eristäminen toimi perusteena johtajan saamaan rikostuomioon. Mitä se kertoo johtajasta ja tulevaisuudenkuvasta liitossa, että luulee poteron kaivaminen itselle ja kuplansa kavereille "niiden muiden" kommentoinnille ja he (vastus/uhkakuvana/vihollisena) rintamalinjan toisella puolella luullaan olevan vain ammuttavana kiltisti? Lapsellisuusarvio lukijalta ja pahimmassa tapauksessa tulee lajin ulkopuolisia arvioijia mukaan, mikä ei hyödytä ketään. Puhun viranomaisten syytevaarasta. Ei hyvä, kun mä kestän kyllä ihan kuin monesti aiemminkin. Kiinnitän huomiota siihen, että ammattilaiset työssään oletetaan tekevän kaikkensa, due diligence, litigaatioriskin välttämiseksi. Nähdäkseni siinä on kehittämiskohde toiminnassa.

Älkää ymmärtäkö väärin, en ole rettelöimässä, vaan ajamassa yhteistä etua siinä, ettei turhan päiten homma lähde lajin sisältä ulkopuolisten tuomittavaksi. Toinen huoleni aihe on se, että en tiedä, tiedostatteko tähän aiheeseen kommentoineet, mitä potentiaalisten yhteistyökumppanien laki- ja työnantajan vaade due diligencestä vaatii. Sijoitettujen varojen ja riskien arvioimiselta. Käsittelin jo asiaa, muttei mennyt selkeästi jakeluun kaikille kommentoinnille. Eikä ihme, koska yleensä tuo aihealue vaatii liiketalous- tai oikeusopinnot ja niitä tietoja ei ole kaikilla. En ole vittuilemassa, vaan toivomansa kehitystä toimintatapoihin, jotta tulevat yhteistyökumppanit eivät laita uhkasarakkeeseen lakien ja sidosryhmien päälle kusemista.

Sijoittaisitteko omaa tai firmasi rahaa, mistä olet tulosastuussa pomolle organisaatioon, minkä johdossa ei hahmoteta peruskäyttö tulos- ja moraalisääntöjä? Teistä en tiedä, mutta tietojeni ja koulutukseni perusteella ammattitermi riskipreemiovaade kasvaa. Tarkoittaa riman korotusta tuottojen odotukselle sijoutuksesta. Kun kilpailevia sijoituskohteita on aina enemmän kuin sijoitettavaa varallisuutta, menee äkkiä ammattimaisesti toimiva organisaatio helposti ohi huonommin riskejä hallitsevasta. Lajissamme on ennakkotapaus, mikä valaisee historiallisen toimintatavan vaikutusta sponsorien mukaan tulon saamisen vaikeuteen myöhemmin.

Inflaatio on vaikuttanut 80-luvulla Wham-O Corporationin maksaman miljoonan dollarin voittajan palkinnon hintaa korottavasti. Nyt Ledgestonen jenkkilän kansallisen  sarjan kisan  palkintojen
summa  kaikille  sijoille  joka divisioonassa lähestyy enkkapalkkiota. 40 vuotta myöhemmin! Onko sponsorien silmin onnistuttu organisaatiokulttuurissa ja potentiaalisena yhteistyökumppanina?

Jos halutaan next leveliä lajin kehitykselle jatkaa, joskus tulee rajat vastaan väkisin itse tekemällä. Pieni ydinporukka hallituksessa rajallisen apuporukan avulla ei ehdi lajin kehittyessä tehdä kaikkea ja Ari kertoikin jo ammattilaisten palveluita ostetun. Hyvä niin. In house, vai ulkoistus on luultavasti eri aihe, joten ei suuria intohimoja sen suhteen omaavana en kommentoi enempää, jätän siemenen itämään tulevan kehityksen valmisteluksi. Saatesanoilla, että aiemmin kirjoitin täällä Arille, että johtajan etu on, että voi delegoida asioita.

Lisään nyt, että mitä ammattimaisemmaksi lajia viedään, sitä ammattimaisemmaksi johtamistakin on kehitettävä. Johtamispuolella on kommentoitu, että työtä voi kehittää tekemällä kovempaa, enemmän tai tehokkaammin. Toki yhdistelmä on vielä parempi. Tuo on mielestäni vanhentunut näkökanta, kun strategiatyö on olemassa knowledge- ja wisdom managementin ohella. Se pahamaineinen tiedon, mutta vielä hankalampana viisaasti oikean suunnan valinnan ja sitä oikeasti auttavien toimintatapojen käytäntöön paneminen.

Vaikka murjotusketju, credit where credit IS due: Minusta Ari on tehnyt esimerkillisen hyvää panostusta työn määrän suhteen. Ei voi kuin kiittää ja kumartaa, enkä millään muotoa voi pyytää yhtään enempää. Kunpa löytyisikin kaikille tasoille toimintaa yhtä toimeliaita! 10/10! Joten yhtä köyttä yhteisen edun kehittämisen nimissä heitin ajatusaiheita, miten toimitaan ja mitä tavoitetta kohden pointtien lähtökohdasta. Ymmärrän hyvin, että ilman tälläistä tarkempaa avaamista ajatuksistani ja arvostuksistani, voidaan väärin tulkita arvostukseni määrä Aria kohtaan. Brittien soltut Italian rintamalla toisessa maailmansodassa pitivät marsalkka Alexanderia täydellisenä yksittäisotilaana ja pataljoonan komentajana. Mutta huonona armeijan komentajana. Vähän paralleelilta tuntuu, kun mielestäni Ari on mahtava seuratason toimija ja tekee uutterasti työtä liittotasolla.

En edes voi kritisoida lähtökohdat huomioiden Arin toimintaa liittotasolla, vaikka tarjoankin vinkkejä jatkotoiminnan kehittämiseen. Ainahan voi tehdä paremmin ja siellä eri tiedoin varustettujen konsulttiapu on vähintään ajatuksia herättävää, vaikkei johtaisikaan välttämättä toiminnan parantamiseen ja tehostamiseen. Onpahan ilmaista konsultointia yritetty rakkaudesta lajiin ja ammattini sisältöön. En siksi, että Arin toistuvasti väittämä ja minun joka kerta torjumani idea siitä, että minulla olisi tarve tarjota tietoa ajaisi asiaa. Yleinen etu edellä.

Paljon kevyempää ja mukavampaa olisi elämä ilman ammattilaiselle päivänselvyyksille jankaavia. Jos ei sekuntiakaan tarvitsisi kirjoittaa yleisen edun nimissä Arille, Jaanille, Jounille jne. Voitto! Ei mitään hinkua kommunikaatioon. Pätkääkään.

Yleisö hyötyy siitä, että joku kertoo kokemuksestaan, mikä luultavasti on monille käynyt myös ja jos ei, niin tullee eteen. Jos mulla on analyysi tilanteen ongelmasta, heittomäärien lisän uhkasta ja ratkaisukeinosta, kerron mielelläni. Koska mitä paremmin peli menee, sitä kivempaa se on pelaajalle. Maksan eteen päin saamaani apua.

Se että kirjoitan kenen tahansa havaitseman tilanteen osoittaman tilanteen perusteella yleisölle siellä, missä tilanne kuvattiin ensimmäisen kerran, ei tarkoita sitä, että suoraan kommentoisin probleeman kuvaajalle.

Älkää ottako itseenne, muttette ongelman kuvaajat ole yhtä tärkeitä kuin koko yleisö. Minkä edun nimissä kommentoin. Jopa silloin kun oletan ilmiön kuvanneen henkilön tietävän, miten homma korjataan ensi heittoon.  Älkää siis pelätkö, että aliarvioin teitä ja teidän tietojanne, vaan puhun enemmän suurelle yleisölle kuin teille. Poikkeuksena tilanne, missä oikein tai väärin tulkitsen jonkun kysyneen ongelmaan ratkaisua. Voi olla puhdas virhetulkinta ilman pahoja tausta-ajatuksia kommentin edustajasta minulta. En ole kommentoimassa rytätäkseni ketään, vaan koko lajin etua ja sen asian tärkeyttä korostaakseni. Ehkä en ole korostanut missiotani tarpeeksi aiemmin ja se on voinut aiheuttaa turhia väärinkäsityksiä.

Olen nimenomaan vetämässä yhteistä köyttä maaliin. Enkä häpeä kertoa niksejä, millä voi ainakin joku päästä äkimmin perille. Sori siitä niille, jotka suunnittelevat tienaavansa elantonsa kisaamalla ja pelkäävät kilpailijoiden saavan lisää ammuksia.

Sinivalkoisin lasein katson koko maan skenen etua toiseksi menestykseikkäimmän maan kannalta toivoen ykkössijaa. Pitkässä juoksussa muutaman kilpailuedun horjuminen pitäisi korjautua kaikkien edistämisellä.

Jos polkee paikallaan, menee joskus ohi hinkuvaiheessa olevat maat, kuten Eesti. Tuskin tapahtuu pian, mutta kehitys kehittyy nopeasti ja ekoja kansainvälisen kehityksen merkkejä huipputasolle nousun suhteen on jo Eestissä esimerkiksi. Kristin Tattar pelasi hyvin jenkeissä viime vuonna.

Kiire, sori en ehdi typoja ja mahdollisesti huonosti muotoiltuja asioita parantamaan nyt. Nöyrin anteeksipyyntöni, aina ei muilta vaateilta ehdi tehdä 100 % suorituksia. Siksi en vaadi sitä yleensä keneltäkään hallitus ja pj mukaanlukien. Ei tarkoita, etteikö voi kainosti toivoa kehitystä :-)

9
Frisbeegolf / Vs: Murjotusketju
« : 22.02.19 - klo:08:52 »
Lainaus Arin edellisestä viestistä, mihin puutuin viime viestissäni: "Mitä jos avaisit oman blogin tuonne ja kommentoisit sinne näitä muiden tarvitsemia neuvoja?"

Tuo kommentti on tullut niin usein ja niin pitkän aikaa Arilta, etten pysty toistojen määrää arvaamaan.

Jaani kuullostaako loogiselta, että eri alojen ihmiset tietävät omasta ajastaan paljon sellaista, mitä muut eivät tiedä? Joten onko ihme, että suurennuslasin vahvistuskertoimissa on eroa havaintoja tehdessä? Sanotaanko welcome to my wheelhouse. Muodollinen pätevyys korkeakoulututkinnon kautta löytyy. Ei kai ole ihme, jos on vähän hiusten halkomiselta helposti näyttävää ei niin alastani perehtyneen silmiin. Se ei tarkoita sitä, ettei kyseessä olisi monessa paikassa make or break tyyppisen tärkeää. Johtamisen laatu näkyy äkkiä, siitä on historia ja nykyhetki täynnä esimerkkejä.

Pdga Europen ekan työntekijän hakuiomoituksessa mainittiin local laws muistaakseni. Minä näen Arin toistuvan painu omaan blogiin kehotuksen useammassa ketjussa Suomen lakien kannalta ongelmallisena. Merkkaako sanan- ja mielipiteen vapaus lait mitään? Merkkaako niistä ison organisaation johtajan kiinni pitäminen mitään? Onneksi en ole työsuhteessa, kun silloin liitto tai joku muu asiasta kiinnostunut saattaisi tehdä tutkintapyynnön työpaikkakiussamisesta. Siitä tulevan tuomion muuten maksaa organisaatio, ei automaattisesti johtaja lisäksi. Frisbee spirit, courtesy violation, disciplinary hearing, organisaation maineen häpäisy jne. Muistatteko Alacrity median hepun, joka sai kenkää PDGA yhteistyöstä julkisuudessa kommentoituaan golfklubilla vääränvärisistä asiakkaista? Tai miten nopeasti Josh Anthon lensi Innovan tiimistä pidätyksen jälkeen? Laeilla ja käyttäytymisellä sekä organisaation rekrytoinnissa minimivastimusten täytöllä on merkitystä. En haluaisi Arin pakottavan organisaatiotamme kalliisiin sääntömuutoksiin, joilla testattaisiin ammatinvalintapsykologilla persoonallista sopivuutta asiaosaamisen lisäksi, kuten lisääntyvästi johtajien ja kriittisen henkilökunnan kanssa tehdään työelämässä.

Miniälaiset porukat ovat rajoittaneet tai poistaneet median ja yksilön viestinnän vapautta historiassa? Diktatuurit, kommunistit, fasistit, kapitalistit, lisää tietojesi mukaan tuntemiasi porukoita. Sitäkö frisbeegolf tarvitsee?

Mitä muita porukoita pitäisi kyykyttää vapaaehtoisista? Punaista näyttävät lipun heiluttsjat, TDt, apuTDt jne? Hmm. Food for thought?

10
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« : 21.02.19 - klo:17:20 »
Hanki haastaa tekniikkaa, siksi olen monena talvena potkinut lumet pois keihäänheittopaikan matolta ja sopivan lämpimällä säällä potkinut jäätkin irti, niin löytyy pitävä alta karkaamaton alusta kauden aiemmin alottamiseksi. Tekniikan hiomisen kannalta. Lyhentää off seasonia, jos ei sitten pääse sisätiloissa viskomaan talvella. Jotkut heittävät kellarissa tai vintissä mattoon tai verkkoon talvella. Kimmokevaara on olemassa, jos ei osu jarruttavaan elementtiin. Porukka on rikkonut vaikka mitä kuulemma.

11
Se, etten yleensä saa kättä haaralta otsankaan tasolle irtoamishetkellä ei tarkoita sitä, etteikö kiekko nousisi reilusti siitä lakipisteeseensä.

Aika moni pelaaja kuuluu joukkoon, kun ei misaa melkein yhtään puttia melkein miltään etäisyydeltä, menestystä tulee sen aikaa, joskus jonkin aikaa, muttei loputtomasti ylikin. Koska joku muu on tulessa hyvin äkkiä ja putti merkkaa menestykselle paljon. Hetkittäin lähes missaamattomien joukkoon kuuluvat mm. maailmanmestarit Climo, Russell, Todd, Schultz, Feldberg, McBeth ja Wysocki. Lisäksi Locastro oli parhaana puttikautenaan puoli vuotta maailman paras pelaaja kisatuloksiltaan ja Schusterick on myös pärjännyt pätkittäin. Näistä kai Russell selvimmin on spinmäisen tehon tuoton (variantin) tekijöitä ja enemmistö haaran päätyypin porukkaa. Tai pitkiltä matkoilta hybridin.

Eli vaikka alku onkin haaramaista, ja käsi nousee alhaalta hyvinkin ylös, mukana on myös kyynärpään suoristus lopussa. Tällöin suunkin korkeudella irtoava kiekko nousee reilusti pään ylle käden nousevasta liikkeestä ja polvien, nilkkojen sekä lantion suoristuksesta johtuen. Otsan korkeudella irtoava putteri saavuttaa reilusti korkeamman lakipisteen kuin suun korkeudella irtoava, joten maksimipituus kasvaa äkkiä metritolkulla. Syynä on suuri putterin nousunopeuden kasvu suun vs otsan korkeudella irtoamisessa.

Ne jotka saavat vielä korkeamman irtoamispisteen kuin otsan, eivät paljon häviä mitoissa maailman kärjelle. Siten on helpompaa päästä maailman huippujen hyppyputtimitoille kuin draivipituusmitoille. Molemmat ovat arvokkaita asiota. Harvemmin huiputkaan tiiltä sisään pistävät, joten kun edes välillä amatööri pistää keskipitkän tai pitkän putin sisään, ollaan realistisemman eron kuromisen äärellä.

Kun rupeaa alle 12 m uppoamaan hyvällä prosentilla, häviää melkeinpä enää maailmanmestareille. Vain puttaukseltaan tulisessa vaiheessa olevat eliittipelaajat pistävät tiheässä tahdissa merkittävästi pidempiä putteja sisään. Tarkoitan nyt openin kärkeä vs alemman tason openit. Poikkeuksena alemman tason puttausgurut, jotka häviävät muilla osa-alueilla. Keitä he ovat? Hmm. Ikäsuojatut enää nykyään säännön vahvistavia poikkeuksia lukuunottamatta? En tiedä, en ole pöyhinyt statistiikkoja sillä tarkkuudella, että osaisin sanoa esimerkkejä. Siksi en pysty rajojakaan asettamaan sille, mikä on normaali osumaprosentti alemman tason prolla x metriä etäisyyksiltä vs huippupelaajat vs liekeissä oleva huippupelaaja.

12
Frisbeegolf / Vs: Murjotusketju
« : 21.02.19 - klo:16:52 »
Murjotukseeni on syy, joten tämän ketjun vastaukseni on on topic. Joten mitäpä jos antaisit ihmisten päättää ihan omin pikku aivosin, mihin kirjoittaa? Varsinkin jos kirjoittavat juuri oikeaan ketjuun.

Tämä oli jo toinen kerta, kun käskytät minua kirjoittamaan jonnekin muualle. Jaahas peiliin katsomisen paikka, vai tunnistatko edes sellaista tarvetta? Kuka nimesi sinut nettipoliisiksi ja siten sensuroijaksi? PIL lauloi: "Who censors the censors, can I do it myself"? Voi murjotus köh köh  ;)

Ei nyt erikseen olisi tarvinnut antaa lisää murjotuksen aihetta ketjustasi muualletoivotuksen päälle, kun olin jo täällä murjotusketjussa. Parantaako toinen virhe ensimmäisen? Ehkä joskus tuurilla jos ovat vastakkaisia toistensa nollaavia, nyt ei tainnut yritys osua kohdilleen.

Noloa on liiton pj, joka urputtaa, kun tehdään vapaaehtoistyötä lajin edistämiseksi urheilusuoritusta auttavan tiedon levittämistä vastustaen, tukkien tiedon siirtoa, kun ei taida edes tajuta, miten paljon tietovajetta itsellään on. Silläkö edistyy kaikkien etu, kun pelataan vajalla pakalla kortteja?

Toistan aiemmin kirjaamani idean, kun ei tainnut mennä jakeluun ekalla kerralla: Mitä ovia sulkeutuu koko lajin kehittämisen kannalta, kun puheenjohtaja kiukkuilee ja käyttäytyy kuin hänelle ei olisi enää annettavissa mitään hyödillistä tietoa? Katsooko ammattilainen vastuuhenkilö prospektiivisessa yhteistyöorganisaatiossa tuollaista ollenkaan tai hyvällä, jos riskeeraa mukaan hyppäämisen tuosta huolimatta? Jos lähtee messiin, on yksi pois lähdön motivaattori kourassa jo ennen yhteistyön aloittamista.

Naurettavuuden puolelle meni hermojen polttaminen tosiasioden kertomisesta virhetulkinnalla, kun taisit vinoiluksi todeta hauki on kala tyyppisen faktojen ilmaisun. Kun referoin muiden tutkimusten tuloksia. Virheitä sattuu, silloin onnistuit todistamaan assume= you made an ass out of u and me, joten tein sitten minäkin viime virkkeeseen olettamuksen, miltä tuntuu vastavuoroisuus  ;D Ainakin käyttäydyt edelleen niin, mikä on sitten kuuluisaa raaka kananmuna otsaan, hieronta julkinen paikka osastoa, jos oikeasti olettamukseni oli oikein. Et ole korjannut oikeilla faktoilla asiaa, joten suuren jännityksen ja tiedottomuuden tilassa on muukin yleisö kuin minä asioiden oikeasta laidasta.

Kysäisenpä vain, minkälaisen kuvan kehityksen tasosta henkisellä puolella määräily yhdestä ketjusta ulos ja muten useamman kuin kahden määräilyn oman ketjuni perustamiseen, ulina, hampaiden kiristys, tuppisuisuus sinulle esitettyjä kysymyksiä ja faktojen sellaisiksi rekisteröitymisen tilan kommentoimattomuudesta jne? Ei ole kuulunut mitään kuin määräilyä vaihda useamman kerran ketjua ilman faktapohjaa. Minkä kuvan käyttäytymisesi antaa ja houkuttaako se lajin pariin pelaajia, sponsoreita ja muita yhteistyökumppaneita?

Onko liikaa amatöörivapaaehtoistoiminnassakin jonkin tason ihmisten tapaan käyttäytyminen, jos ei suoranainen ammattimaisen toiminnan mukaan käyttäytyminen kiinnosta tai pahimmillaan luonnistu? Jos jälkimmäistä, pelottaa ajatella sulkeutuvien ovien määrä kehitysmahdollisuuksista.

Jos et jotain ymmärrä, onko ikinä käynyt mielessä kysyä tarkennusta, että mitä toinen tarkoitti? Tälläistä ohjenuoraa tarjosi opettaja, joka opiskeluvaiheessani oli toiminut johtotehtävissä muistaakseni 17/20 Suomen suurimmista yrityksistä. Hengenkohtaisesti olen sitä mieltä, että Arilla on aika monta kysymisen paikkaa. Kenelläpä ei olisi varaa oppia yli 100 000 hengen kaartilta heittäjiä? On aikamoista hybristä ja pään turvotusta luulla, että noin suuri osa kansasta ei olisi opiskellut ja oppinut aika mahtavaa lohkaretta koko ihmiskunnan tietomäärästä, kun olemme keskimäärin koulutetuin kansa maailmassa.

Kun esittää asian matematiikan kautta, menisikö jakeluun: Jos heitetään karkeaksi keskiarvioksi 5 vuotta korkeakoulutusta yli puolet pelaajakunnasta (PDGA survey sanoo yli puolella globaalista jäsenistöstä olevan korkeakoulututkinto), niin alakanttiin todennäköisesti arvioidaan 50 000 suomalaista korkeakoulututkinnon saanutta frisbeetä heittänyttä. Perustuen koulutustasoon maassamme. Toki osin menee porukalla päällekkäin tiedot eri alojen koulutuksessa esimerkiksi matematiikassa ja moni on lukenut samoja juttuja, silti aika monta eri alan tutkinnollista on porukalla pipon alla minimissään. Jos eivät ole ikinä opiskelujen jälkeen mitään oppineet. Jäänee aika monen tuhannen vuoden luvut tehtäväksi, jotta on yhtä tietävä kuin muu jäsenistö pelkän korkeakouluopiskelun perusteella. Jos muita ei tarvitse kuunnella, saa sitten lukea joka vuosi yhtä paljon uutta muuttuvaa tietoa kuin useat tuhannet fribaajat eri aloilla. Onnea jos olet niin nopea lukija!

Realiteettitarkistus ihmiskunnan käytössä olevasta tiedon määrästä: Joillain erityisaloilla ITC puolella menee osan työntekijöistä tarvitsemista tiedoista vanhaksi vuosittain yli 100 %. Eli porukka opettelee täysin uuden tavan kerran vuodessa ja osan kolmattakin sen jälkeen, kun ovat vuosia opiskelleet. Rekisteröityykö kaiken tietämisen mahdottomuus? Pelottaako yhtään oman osaamisen rajallisuus? Kävikö mielessä, että voisiko koskaan oppia mitään keneltäkään, vai onko maailma valmis ja itse täydellinen jo?  Missä tapauksessa passaa ollakin kuuntelematta ja määräillä muita pois _joka_ ketjusta. Siis efektiivisesti sanoa turpa kii. Ihan mielenkiinnosta, minkä koon vaippahousuja käytät, jos oikeasti ajattelet ja toimit noin? Siltä se on tähän asti näyttänyt, mikä on totuus, sitä et ole valottanut?

Kyllä tässä oli nyt sitä kuuluisaa kyseenalaistamista ja kritiikkiä, jos oikeasti edellämainitulla tavalla olet sen itse ansainnut. En tiedä, oletko, kun en tiedä, mitä ajattelet ja tiedät, kun siihen ei saa vastausta. Voi olla eri mieltä ja saa repiä pelihousua siitä, että asetan aikuiseksi kasvaneille fysiikaltaan myös rimaa korkealle kotikasvatuksen suhteen. En mä sentään niin naiivi ole, että vaatisin kaikilta omin pikku aivoin tietojen hakua, vaikka lakimäräisesti alku annetaankin koulussa. Sehän ei vielä takaa niiden tietojen hyödyllisesti soveltamiskykyä. Tunnetusti se ei kaikilta suju. Toivon kovaa, ettei Ari kuulu tuohon joukkoon. Kun Ari poltti sillat ja ei kerro, mistä kenkä puristaa, on liian vähän dataa tehdä päätelmiä, mistä on kyse. Toisaalta kuvaa maalaa jatkuva kiukkuilu ja kysymyksiin vastaamattomuus sekä pelihousujen poltto minulle siitä, että eri alan ihmisten tutkimukset perustasolla tuli kerrottua eteen päin. Juu kyllähän sitä fribaava kansa parhaiten heittää tietämättä mitään, ei tietoja saa levittää. Näin toistaiseksi Ari on käyttäytynyt. Se ei edistä kenenkään asiaa.

Sanon suoraan jokaista kaiken tietäväksi itsensä luulevaa epäilyttäväksi tyyliin stereotyyppiset selitykset syille tiedon puute, itsetuntemuksen puute, rehellisyysvaje, muiden sairaalloinen aliarviointi, mielenterveyden rankemmat ongelmat jne. Jos ei ole tarvetta kunnella ketään, kun tietää kaiken paremmin kuin koko muu maailma, ei ole johtotehtävien vaatimusten tasolla. Karu analyysi, mutta karu on koulutuksenikin tuohon asiaan, joten väitän omaavani hieman kaluunoita tuon asian tietämisestä. Sen verran että on vaarallista. Siis sössiä organisaation huipulla  8) Siitä saa kaikki turpiin ja uni seis, jos et luule muiden sitä hahmottavan ja vastustavan. Ja nostavan kissaa pöydälle. Julkisessa vastuullisessa asemassa on parempi tiedostaa olevansa joka liikkeeltään suuren katsojaryhmän syynissä. Siinä voi tulla yllätyksiä, jos luulee kaikkien ajattelevan samoin kuin nyökyttelevä lähipiiri. Onko käynyt mielessä, miksi kaikesta kaikki eivät ole samaa mieltä? Voiko lähipiirin kuplan ulkopuolella olla jotain arvokasta ja hyödyllistä tietoa? Edes jollekin muulle kuin sinulle? Ei kai kaikki muut voi olla yhtä hyviä ja tietäviä kuin sinä?

Oletpa tosi erehtymätön, kun et tarvitse perääsi katsojaa, eli virheistä varoittajaa. Korkeimman johdon ei psykot harmittelevat sitä, miten vaikeaa on saada alaisikseen jotain muita kuin yes man porukkaa, jotka antavat pomon ja firman mennä karille, kun kukaan ei uskalla tai pomon mokaa toivoen sahaa kaikkien oksaa kerro, että jäi analyysistä se pikku devil is in the details tyyppinen detail. Väittävät ettei hyvää työvoimaa voi palkata. Kaikille ei kelpaa ilmaiseksikaan valtatien keskellä on puu ja ajat kohti varoitus ;D Se on fine yksityishenkilönä tehdä, mulla ei ole himoa auttaa Aria pätkääkään. Siksi selityksenä asioista mainitsemiselleni on kaikkien etu sen kautta, etten ole nähnyt puheenjohtajalta riittävää johtajuutta vielä näissä viestintähommissa. Hyvin huolestuttavia merkkejä senkin edestä, kuten kirjattua.

Jos pj tekee pitkällä tähtäimellä enemmän hallaa kuin hyötyä vaihtopenkille siirtyminen on yleinen etu. Hankalaksi tilanteen tekee se, ettei tunkua ole ollut pjn paikalle. Joten parasta kaikille olisi asiat asioina ottava kaikilta oppiva kaikkien yhteistä etua parhaalla mahdollisella tiedolla ja tavalla edistävä puheenjohtaja, vai onko siitäkin erimielisyyttä? Onko kyse ainoastaan siitä, ettei Ari ole viitsinyt tunnustautua kaikkitietäväksi (vaan siitä minua syyttää toistuvasti, vaikka olen jo vetänyt usein maton siltä huuhaalta, mistä jankkaus vastustuksesta huolimatta kertoo?) tai mahdollisesti muiden tiedoista hyötyväksi? Ainakaan kaikilta ei ole tuntunut tietojen vastaanotto sujuneen.

Jos puheenjohtaja hyödyttää kaikkia nöyrtymällä kuuntelemaan kuulevin korvin, kuinka suuri tuho se on? Onko yhden miehen omakuvan kehitys aikuismaisemmaksi niin ylitsepääsemätön hinta, ettei sitä voi maksaa oppirahat lajin edun hyväksikään?

13
Mikä on pitkä putti tuntuu olevan subjektiivinen asia. Haaraputtiin saa yllättävän paljon mittaa muutamalla niksillä: Vie leveän haara-asennon avulla kiekon nilkan alueelle, jopa taaemmas onnistuu, kun taittaa ylävartalon eteen ja alas lantiosta. Heittäessä nostaa nopeasti käden lisäksi ylävartalon takaisin suoraksi ja nostaa käden todella korkealle. Korkeampi parempi.

Jos oppii kyynärpää taitettuna heittämisen ensimmäisen noin 80-90 % aikana käden liikkeestä, tarvitsee Locastron levyistä haara-asentoa. Nikko myös ei pidä jalkoja totaalisen rinnakkain pitkissä puteissa, mutta lähes. Venyvyyttä tarvitaan. Toinen tapa on aloittaa käsi suorana ja taittaa kyynärpää heti, kun kiekko ohittaa nilkan ja tehdä uudestaan kyynärpään suoristus, kuten snake strikessä vasta, kun kiekko on irronnut. Ranteella voi vipata lisää tehoa.

Kukaan ei pakota käyttämään putteria, midarit ja draiverit lentävät nopeasti ja pitkälle, varsinkin alle maksimipainoiset. On melko repäisy omassa mittakaavassani 150 g D MD pistää hyppyputilla stagger stancella yli 50 m, mutta harjoitellessa on mennyt muutamia kertoja. Haaralta en muista enkkaa. Kiekko ja heittäjä on niin epäluotettava, että monella toistolla harjoituksissa= helppoa verrattuna kerralla oikein kierroksella, usein 40 m ylitys on hyvä suoritus. Kun turhan moni täysillä repimisyritys johtaa kippaamiseen.

En muista, millä fairway drivereillä joskus kokeilin, miten pitkälle hyppyputti stagger- ja straddle stancella menee. Luultavasti 150 ja 175 Leopard olivat kokeiltujen joukossa, ehkä Roadrunner ja Beast 166 myös. Feidasivat liian pian jääden lyhyiksi MD 150 verrattuna tehoillani.

En muista yhtään, miten paljon lyhyempiä haarahyppyputit olivat verrattuna stagger stanceen. Pökäleen kiillotusta olisi haaralta riuhtoa pitkälle. Tuulimylly 1 minä 0 verrattuna stagger stanceen.

Kenties jokin liitokuningas mideistä tyyliin Kite ja Comet voisivat kevyenä guru tason kontrollilla mennä pidemmälle kuin MD 150. Mahdollisesti midin ja fwn välissä oleva kiekko myös. Minulla on ihan sama, käytänkö 150 g midaria, vai 180 jossain ylivakaammassa muotissa, kun hakee ylärajamittaa. Täysillä riuhtoessa onnistumisprosentti on surkea ja flipperien ynnä heittotekniikkarajoitteiden määrä syö helposti kolmanneksesta puoleen enkan pituudesta.

En laskenut tarkkaan epäonnistumisprosenttia, kun se ei ole relevanttia, koska on niin epäkäytännöllinen heittotapa kyseessä, ettei juuri radalla käytetä. Olen kyllä jotain 35 ylämäkeen onnella pistänyt staggerilla putin sisään erittäin pienellä onnistumisprosentilla, mutta so what? Ei ole peliin vaikuttavaa ja normaalia.

Hihasta ravistaen ja kuvitellen, että vika väylä Siltamäessä on 35 m ja hyppyputtaan sen aina, staggerilla en juuri 30 m pidemmälle yritä muualla. Mieluummin 25 ylärajana kierroksella, jos on joku muu vaihtoehto, niin mieluummin 20 m max hypylle. 

Koskaaputtia hypyllä olen tarvinnut vain harvoin escape shottina puskien estäessä staggerin, en ole usein yrittänyt pitkää. Tiedän siinä onnistuneeni, muttei ole varmaa muistikuvaa mitasta. Ehkä 20-25 m muutamalla heitolla koko urani aikana ja osa yrityksistä on jäänyt alle tuon. Nuo mitat eivät minulta onnistuisi ilman korostettua käden nopeaa nostoa, jotta kiekko irtoaa naamaan korkeudella.

Vaikka kuinka yritin, en juuri onnistunut nopealla käden eteen viennillä, mitä maksimittoihin vaaditaan, saamaan irtoamiskorkeutta yli otsaa kuin harvakseltaan. Yleensä vasta väsyessä, kun käsi ei liikkunut eteen yhtä nopeasti kuin freesinä.

Yöllä kirjoitettu kesken unien heränneenä, ei jaksa tarkastaa typoja ja huonosti kirjoitettuja kohtia sori. Nenä vuotaa ja huomenna sairaalaan tutkimuksiin, joten on keskityttävä lepoon ja paranteluun.

14
Frisbeegolf / Vs: Murjotusketju
« : 19.02.19 - klo:10:07 »
Tässä todistetta siitä, mikä hiertää monta vastakarvaan, kun heille sanoo, että olet kehityksessä itsesi pahin vihollinen. Kuka muu muka ohjaisi enemmän harhaan, kun ei kukaan laiskottele puolestasi?

Kun viimeksi tällä foorumilla kirjoitin, olet itsesi pahin vihollinen, pyydettiin olemaan kirjoittamatta kyseisen henkilön treeniketjuun. Kun kerran en saa kertoa, miten Ari ja kuka muu tahansa voi vähentää ja ennaltaehkäistä punttitreenin sekä tottumattomuuden aiheuttamia kipuja, voisiko joku muu ruuvata Arin pään osoittamaan eteen päin manaajan asennosta? Ja kertoa kivun vähennys/ehkäisyniksejä hänelle, jos tämä ei mene silmien alle tai jakeluun.

Vittumainen tyyppi toteaisi kärsiköön, kun itse ei halua apua. Mä olen niin supervittumainen, etten yhden tyypin mielensä pahoittamisen takia sahaa kaikkien muiden oksaa jättämällä niksit kertomatta. Kyllä nyt juuri on syy ja hetki pahoittaa tuosta mielensä ja kirjoittaa valitus kenelle kiinnostaa, että on maailma ja Janne epäreiluja.

DOMS on tullut käytännössä tutuksi Arille, vaikkei termi ehkä ole tuttu. Delayed onset muscle soreness prevention Googlen sivuille voi tuoda muita niksejä.

Tässä ensiapua ja ehkäisyä: Venyttely treenin jälkeen, kalvohieronta jumien ja kiinnikkeiden sekä "herneiden" pehmentelyyn ynnä kudosten normiasentoon palauttamiseksi treenin jälkeen ja seuraavana päivänä vähintään.

Se ihanan pahan tuntuinen asia, minkä tekemällä vähentää kipua enemmän kuin tekeminen aiheuttaa: Valtavan eron tekee, kun treenin jälkeen vuorottelee treenattuun lihasryhmään vähintään kylmää ja kuumaa suihkua. Ajasta on eri koulukuntia, mutta jo lyhyenä pidetty 10 s auttaa jotain. Oman kokemuksen mukaan minuun tehoaa paremmin puoli minuuttia ja yli, mutta kaikki auttaa. Ymmv en tiedä, miten suuri apu on muille eri mittaisista kylmä/kuuma sykleistä.

Suihku ei ole hyvästä jättää väliin, mutta jos ei ehdi, kylmägeelipaketti tai jotain pakkasesta auttaa hieman. Ei niin paljon kuin lämmön vaihtelu, joten jos vielä on lämpötyyny tai kauratyyny mikroaallolla lämmitettynä... Voi toki tuplata suihkun edun myöhemmin, vähintään 3 h suihkun jälkeen. Liian tiheään kylmän otto tuo vaaroja, jotka voivat ohittaa edut.

Ei tee pahaa ollenkaan kipujen välttämiseen toistaa kylmä/kuumasyklihoitoa seuraavana aamuna. Päivällä tai iltapäivällä alkaa olla osin myöhäistä kipujen välttämiseen treenin jälkeisenä päivänä, mutta voi helpottaa kolmannen päivän oloa.

15
Pyh ja pahin sanon minä! Eri tilanteissa haara ja snake strike puttaustyylit ovat toisiaan parempia kuin toinen, joten parasta on hallita molemmat. Breaking the wrist hallitusti lyhyenä terävänä liikkeen lopuksi on optionaalista alle maksimimatkan. On myös tarkoitukseton ranteen kääntyminen oikealle, mikä tulee liian hitaasta snake strike käsiliikkeestä. Mikä johtaa kyynärpään suoristumiseen ennen kiekon irtoamista. Liikkeen jatkuvuuden laki tässä tapauksessa pakottaa ranteen oikealle ennen kiekon irtoamista ja oikealle korista.

Kylmä kannustaa ja hidastaa liikkeitä. Ohuet kylmät vaatteet pahentavat tilannetta. Onkohan Primaloft edelleen lämpimin materiaali per kankaan paksuus? Hintavia usein, mutta alennuskausilla siedettävämpi. Alpha lienee toinen hyvä lämpöeriste. Kallis Patagonia Nano Air takki käyttää alpha projektissa aloittaneena vielä pidemmälle vietyä materiaalitekniikkaa. Ollen hengittävin talvilämpöinen takki maailmassa. Kakkosversiossa, ykkonenkin oli, mutta kehitys.

Lihasten jännitys hidastaa myös snake strikea, joten rentoutus on tarpeen. Haukottelu ja käden ravistelu auttaa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 109