Frisbeegolf-forum.fi

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - dppedro

Sivuja: [1] 2 3 ... 12
1
Frisbeegolf / Vs: Tapaturmat / Läheltä piti -tilanteet
« : 29.08.13 - klo:13:42 »
Aiemmin tästäkin on jo jauhettu mutta pitkän tauon jälkeen olin viikko sitten höntsäilemässä Järvenpäässä ja Jokelassa. Todistin junnupelaajien vaarallista heittoa Jokelassa, heittivät lähestymistä draivereilla kun kaverit (samaa ryhmää) olivat poimimassa putteja. Huomauttaminen asiasta antoi vain nyrpeitä ilmeitä. Myöhemmin toisella väylällä saatiin fore-huutoa osaksemme kun kiekko osui maahan.  Kaiken huippu oli kuitenkin Järvenpään #1 yhden pelaajan suusta. Toisen heitto kippasi yli oikealle missä käveli väkeä, tämän pelaajan kaveri kommentoi "älä huuda". Olin niin mykistynyt etten osannut edes sanoa mitään, olisi pitänyt. Tuon jälkeen he lähtivätkin kohti koria.

Pelätäänkö sitä foren huutoa niin paljon? Onko se noloa? Ei voi ymmärtää. Oma taustani tulee pallogofin puolelta ja sääntökurssi on pakollinen green cardia varten. Sen jälkeen jos jättää foren huutamatta vaaratilanteessa ei voi olla vastuullinen (tai täysjärkinen pelaaja). Mikä ongelma on huutaa frisbeegolfin saralla?

2
Frisbeegolf / Vs: Uuden radan suunnittelu
« : 21.08.13 - klo:14:58 »
Listataas nyt muiden mukaisesti omia prioriteettejä:

1. Turvallisuus. Turvaton rata katoaa nopeasti jos se sijaitsee esim puistossa tai liikuntareiteillä.
2. Vaihtelevuus. Maaston tyyppiin ei voi hirveästi aina vaikuttaa mutta väylien profiileihin toivottavasti voi. Kääntyviä väyliä, avoimia väyliä, pillejä, par 3-5 lukuisia, saariväyliä jne. Mitä enemmän vaihtelua sen miellyttävämpää mielestäni.
3. Korit, roskikset, opasteet, tiimatot. Mitä paremmassa kunnossa nämä ovat sitä helpommin valitsen kyseisen radan pelattavaksi.
4. Väylien määrä. Olisi nyt edes se 9 väylää niin se motivoisi. Onneksi nykyään vähempiväyläisiä ei taideta hirveästi pystyttää (paitsi kouluratoja?).
5. Saavutettavuus ja pysäköinti. Fribaamaan mennään usein autolla ja jos ei mennä olisi hienoa että joku bussi pysähtyisi maltillisen kävelymatkan päässä.

3
Radoilla tapahtuu / Vs: Ristikivi FrisbeeGolf Tuusula
« : 08.08.13 - klo:13:34 »
Eipä tuo ollut paha matka kävellä. En itse pysäköisi tuohon kun on näin toivottu mutta en myöskään muista onko siinä pysäköintikiellolle liikennemerkkiä? Olettaisin että sellainen vähentäisi myös foorumeita/facebooksivuja seuraamattomien pysäköintiä.

Positiivisena palautteena: hieno on rata. Innolla odotellaan tiimattoja!

4
Mä alan vakavasti olemaan sillä kannalla että nää porukat jotka ei sanomalla usko, on parempi päästää edelle ja sitten itse pistää niitä avauksia sinne jalkojen juureen, eikä suotta yhdellä kiekolla. Jos osuu niin sitten osuu. Luulisi sen käsityksen siitä vaarattomuudesta muuttuvan kun itselle sataa niitä kiekkoja jalkoihin.

Eihän tässä nyy mitään järkeä ole. Silmä silmästä ei auta, varsinkaan jos ne kiekot sitten satavat sen yllämainitun porukan pikkopojan päälle. Vaikka puhe ei tepsisi en silti alentuisi vaarantamaan ketään heitoillani. Lähdetään nyt kuitenkin hyvän esimerkin antamisesta.

5
Radoilla tapahtuu / Re: Pääkaupunkiseudun radat
« : 03.08.13 - klo:20:13 »
Tuli eilen testattua uusi layout. Siltis on vähän helpompi mutta esim perjantain tuulinen sää teki heittelystä haastavaa. Väylä 18 ei oikein sopinut kokonaisuuteen mutta on kiva kun Siltamäki on ns 'täysi kenttä'. Sitä mietin että olisiko väylän 18 voinut toteuttaa siten että kori olisikin ollut nykysijainnista 10 metriä vasemmalla (tiiltä katsoessa)? Nyt se on aikalailla nosto kakkonen.

6
Fribakisat / Vs: European Open 2013
« : 01.08.13 - klo:07:36 »
Kyllä. Suoraan takaa näkee parhaiten ja kuten lcgm8 tekee niin pieni maltillinen zoomi sinne perään. Ei minua häiritsisi myöskään pallogolfimainen alareunassa rullaava scoreboard josta näkisi esim top40 pelaajat.

7
Radoilla tapahtuu / Vs: Pääkaupunkiseudun radat
« : 30.07.13 - klo:09:23 »
Siltamäkihän on oikein mukava puistorahta, helpohko toki mutta voi siellä isojakin tuloksia sählätä (varsinkin jos tuulee). Innolla odotetaan muutoksia, kuulostaa tosin että muutamat väylät helpottuvat entisestään mutta onhan tämä ollut odotettavissa. Toivottavasti onnettumuuksia ei tule lisää.

8
Välinekeskustelu / Vs: ammattilaisten bägien sisällöt
« : 24.07.13 - klo:10:22 »
Locastrolla oli SDGO:ssa 7 tai 8 kiekkoa. Tuntui heittävän samalla Dessulla kaikki väylät.
Eikös Nikko oo Prodigy-miehiä?
On mutta vielä(kin) saa heittää mixed bagillä vaikka on kaikki prodigyn kiekot paria fairwayta lukuunottamatta julkaistu. Kolingillakin oli mun mielestä ainakin joku discraftin kiekko mukana EO:ssa

Ainakin sinisellä Nuke OS:lla heitti isoja upseja sekä jotain forejakin.

EO:ssa sunnuntaina heitti väylän #3 avauksen mielestäni Saintilla.

9
Välinekeskustelu / Vs: Eri muovien kuluminen
« : 24.07.13 - klo:10:20 »
Itselläni on oikeastaan bägissä vain yksi kulutettu kiekko muut lähes uusia vastaavia. P-PD on kulutettu siten että loppufeidi alkaa olemaan mitätön ja kiekko lentää aika suoraan, toki vastatuuleen sitä ei enää kannata heittää. Itse tuntemistani muoveista helpoiten kuluu Innova DX, Discmania D, Westside BT ja Prodiscus Basic.

Useinhan kiekkoja kulutetaan annukkakiekoiksi (feidi katoaa ja lähetävät helpommin kippaamaan) sekä rollerikiekoiksi. Joskus pelasin enemmän kuluneilla kiekoilla kunnes täällä foorumeilla hengailun jälkeen koin että haluan pelata enemmän uusilla. Silloin ei ota päähän jos se kauan kulutettu lempparikiekko katoaa.

10
Fribakisat / Vs: European Open 2013
« : 23.07.13 - klo:15:58 »
Olisihan se hienoa jos yleisö kannustaisi railakkaasti. Tuntuu hassulta että kaikki ovat vaatimassa suuria reaktiota yleisöltä jolle laji on vielä kovin uusi. Kääntöpuolena kuitenkin päivitellään härväystä heittojen aikana ja jälkeen. Kyllä itsekin paikanpäällä ihmettelin ihmisten kulkemista ja menemistä väylillä. Kaikessa voi kuitenkin parantaa ja pitää muistaa että frisbeegolfilla ei ole ollut ennen tällaisia yleisömääriä Suomessa. Toivotaan vain parempaa fanikasvua, tämän lisäksi tarvitaan varmaan vielä enemmän sitä yleisön ohjausta ja opastusta. Mielestäni se oli EO2013:ssa ihan kohtuullista mutta ei niitä vapaaehtoisia voi ikinä olla liikaa. Vaikka ihmiset eivät härväisikään eivät he silti osaa tai uskalla kannustaa hyvien suoritusten johdosta. Jos vielä pallogolfiin vertaa niin ei European Tourillakaan Suomessa edes Mikko Ilonen saanut aikoinaan isoja kannustuksia vaan juuri niitä kahden napautuksen aplodeja (2008, Lohjalla).

11
Treenipäiväkirjat / Vs: mr. wabbit, I presume
« : 22.07.13 - klo:13:11 »
Kivaa luettavaa. Julkujärven metsägriinistä on keskusteltu enemmänkin: http://www.frisbeegolf-forum.fi/index.php/topic,250.msg32287.html#msg32287. Itse en siitä pitänyt, varsinkaan kun en tajunnut asiaa vasta kun metsän rajalla.

12
Fribakisat / Vs: European Open 2013
« : 22.07.13 - klo:12:57 »
Uuraiselle 10% McBeastin voittorahoista?  ;D

Ei taida Fribagolffissa caddyt saada osaansa? Vai saako?

13
Fribakisat / Vs: European Open 2013
« : 22.07.13 - klo:08:22 »
sanotaan nyt näin että parempi 1300 katsojaa joista melkosuuri osa juoksentelee väylällä vielä kun kärkikortti about availee jo, kun 300 katsojaa joista 95% lajiniiloja ja sitä kautta etiketit kunnossa.

mut kun musta se ei ole edes etikettikysymys, vaan sen sanoo järkikin. tai viimeistään jos sen sanoo kilpailun järjestäjä, niin pitääkö vielä silti juosta väylän poikki, ihan vaan sen takia että saa ehkä inasen verran paremman katsomispaikan (minä, minä, minulle kaikki!)

eikä edes ole kyse VAIN siitä että pelaajia saattaa häiritä, vaan myös siitä että jos istut väärässä paikassa niin kaalliin voi tulla Kolingin upsilla heittämä draiveri ja si voidaan miettiä niitä giljotiiniotsikoita uudelleen. tai pahimmassa tapauksessa livekuvassa.

Pallogolfissahan on ihan samaa ongelmaa, ehkä vähän paremmin pysyvät paikallaan. Mutta tuolla sentään ihmiset eivät huudelleet "in the basket" sun muuta dorkaa heti kun heitto lähti. Tai ennen kiekolle saapumista "McBeth, you're the man!". Ihmiset kun ei tunne lajia niin ei sitä osata seuratakaan niin kuin kisajärjestejä ideaalisti ajattelee. Itse viimeistä päivää seuratessani en nähnyt mitään älyttömiä ylilyöntejä mutta kärkipoolilla varmasti keskittyminen herpaantui juuri tuohon väyläylityksiin. Tuohonkin nauhat ja lisävapaaehtoiset auttavat, jos semmoisia kahden vuoden päästä kisoihin lisää tulee.

Pahimmillaan katsomokäyttäytymistä voi sitten katsoa vaikka pyöräilyn osalta...

14
Radoilla tapahtuu / Re: Tampereen radat
« : 20.07.13 - klo:00:14 »
Oon myös Jämin kannalla. Tosi makee kunhan ratakartta ja väylät vastaisi toisiasn niin antaisin 9/10.


15
Treenipäiväkirjat / Re: Uraohjus Uuraisen blogi
« : 08.07.13 - klo:18:23 »
Jokelahan on oikein hyvä treenikenttä puttereille ja tuulitreeneihin. Onhan siellä toki pari väylää jopa liian lyhyitä mut jos haluu harjoitella tietynlaista peliä niin siihen oikein hyvä.


Sivuja: [1] 2 3 ... 12