Frisbeegolf-forum.fi

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - dppedro

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 12
31
Frisbeegolf / Vs: Frisbeevideoita Youtubesta
« : 28.05.13 - klo:16:21 »
Lentonumerot -ketjuunkin liittyen

Lainaus
Juontaja: [draiverista] ...eli lentää kovempaa, pidemmälle?
Teemu: Osaavassa kädessä pitemmälle. Ei-osaavassa se ei lennä mihinkään.

Mahtava lakoninen kiteytys. Ei sitten mihinkään.  :D

offtopic:

Tämän kun kaikki tajuisi ostaessaan ensikiekkoja.

T. Eka kiekkoni oli TeeRex

33
Radoilla tapahtuu / Vs: Ristikivi FrisbeeGolf Tuusula
« : 08.05.13 - klo:20:54 »
Loistavaa! Onko väyläpituuksista vielä tietoa? Tuleeko haastavampi kenttä kuin Tuusula DGP?

34
Frisbeegolf / Vs: Tapaturmat / Läheltä piti -tilanteet
« : 07.05.13 - klo:07:47 »
Lauantaina Loviisassa ekan kerran tilanne kun takana tullut kakarapooli huusi FOREa vitsillä. Eli kun päät kääntyy varomaan kiekkoa sieltä napero kimittää "Ei vaiskaan ehehehe".

Olis voinu mennä antaan vähän kovempaa palautetta jos olis viittiny kiivetä sen koko mäen takasin ylös. Ja ettei nyt jollekin jää väärää kuvaa, niin musta on mahtavaa jos lapsetkin pelaa, kunhan osaa käyttäytyä. Nämä ei, siksi "kakarat".

Foren huutelu kiusallaan on tuomittavaa. Silti huudan forea usein itsekkin turhaan, eilenkin omasta heitosta Tuusula DGP:n väyllällä 7 kun näytti että kiekko karkaa kohti väylää 4. Ei karannut mutta huusin. Tuskin kukaan häiriintyi. Ainakaan en ole koskaan turhan huudon jälkeen (lue: jäi 30m vaaratilanteesta) saanut negatiivista palautetta.

Sen sijaan väylällä 6 kukaan ei huutanut kun edessä olevan ryhmän kiekko meni metrin yli mäkijuoksua treenaavaan urheiluporukan. Yksikään neljän hengen porukasta ei huutanut mitään. Kuulin vain tiitä lähestyässäni "menipäs läheltä kommentteja" ja "olisiko pitänyt huutaa?". Seuraava heitto lähti myös sinne. Tämän ehdin näkemään kun juuri pääsimme tiiauspaikalle. Huusin "VAROKAA" ja heittävä ryhmä katsoi minua hölmistyneenä. Kukaan ryhmästä ei taaskaan huutanut ja annoin asiallista palautetta että huutaa kannattaa aina vaaratilanteessa. Ei olisi välttämättä FORE-huudosta ollut hyötyä mutta sivullisille kannattaa nyt jotain huutaa. Ties vaikka auttaisia vahinkojen minimoimisessa.

Heitin eilen myös toisen kierroksen. Väylällä 1 odottelin vuoroani kun perhe kolmen lapsen kera käveli asfalttitietä väylän vasemmalla puolella. Lapset juoksivat väylälle ja korille. Huomautin lapsille että tässä pelataan ja he voisivat siirtyä takaisin kävelytielle. Lapset siirtyivät mutta lapsenaskelin. Tiipaikalla oleva ryhmä oli juuri aloittamassa häittämistä kun huomautin että voisivat odottaa 10 sekuntia ellei heittäminen nyt ole heille elintärkeää. Taas sain O_o ilmeitä mutta onneksi odottivat, toinen heitto meni nätisti mukille missä lapset olivat olleet.

Miten ihmeessä ihmisillä ei ole pelisilmää heittämisessä? Eivät ymmärrä mihin se kiekko voi parhaimmillaan lentää?

Hyvät pelikollegat: valaiskaa aina uusia pelaajia vaaran mahdollisuudesta ja fore/varokaa-huudon käytöstä!

35
Välinekeskustelu / Vs: Maalikorit
« : 30.04.13 - klo:12:16 »
Just etin sitä ketjua, ennenkö päätin että kyl ton voi sisätreenikoriksi hommata, siirrellä en aio. Ketjuja ehkä lisään jos alkaa ärsyttämään, ja äänieristystä täytyy ehkä putkeen miettiä, ettei naapurilla hajoo pää vaikka fribaaja sekin on  ;)

Itsehän siis äänieristin sen putken laittamalla siihen ohutta kynnysmattoa ja teippasin sen kiinni.

36
Treenipäiväkirjat / Vs: Pyhän Mikaelin pelit
« : 29.04.13 - klo:20:30 »
Täytyy testata paljo saa matkaa jos pistää korin takapihalle ja puttaa pation ovesta ulos.

Tää saattaa näyttää jo ei fribaajien silmissä häijyltä kun terassin ovesta lentää lättyjä ulos tasaiseen tahtiin.

37
Frisbeegolf / Vs: Kesän tavoitteesi
« : 25.04.13 - klo:13:11 »
Jos sen ekan holarin sais heitettyä. Uskon et mut on jinxattu ja ei sitä tuu.

Nimim. viides kausi lähtee ja kaverit ne viskoo vierestä ykkösiä.

38
Välinekeskustelu / Vs: Bägit
« : 25.04.13 - klo:09:37 »
Nuista Lightningin bageista kannattaa pysyä erossa. Muutamalla kaverilla on niitä ollut ja kaikki ovat alkaneet rikkoutua muutaman viikon jälkeen. Ensimmäisenä menee vetoketjut ja sitten alkavat saumat rispaantua.

Tämä. Oman Lightining perusbägi hajosi ensimmäisen kauden lopuksi. Sittemmin Fade Gear Crunch Box on kestänyt jo kolme kautta.

39
JOKERi, Pursi, FD, PD.

Lisäksi voisi heittää Manalan mutta en ole vielä siitä aivan täysin varma kun ei ole ehtinyt tarpeeksi heittämään.

40
Onko pelaajavalinnat tehtynä? :)
5tr:ään on lisätty pelaajia valittavaksi - tämä ei vaikuta jo tehtyihin valintohin, eli ne eivät katoa mihinkään.

Siis listalle on lisätty uusia pelaajia valittavaksi? FDG ei taida rajoittaa pelaajavalintoja osallistumisten perusteella?

41
Frisbeegolf / Vs: Sääntöaiheisia kysymyksiä
« : 23.04.13 - klo:23:12 »
Joo, golfissahan oli joskus esihistoriassa sellainen sääntö, että kauimpana lipusta oleva puttaa ensin, sitten seuraavaksi kauimpana jne. Naurettavaa, eikö?

On tämä vieläkin osa sääntöjä ("pääsääntöisesti pelataan ensin kauimpana reiästä olevaa palloa") ja sitä noudatetaan aika uskollisesti. Itse noudatan myös samaa frisbeegolfissa. Voin putata ensin jos toinen vielä hakee linjoja, etsii kiekkoon tai antaa minun putata ensin. Heittämisessä ja pallogolfin lyönnissä pointti on lähinnä turvallisuudessa.

Mikä siitä siis naurettavaa tekee? Aiheesta saa Benny Hill tyyppisen videon jos aletaan senttejä mittamaan? Kun ollaan lähellä koria/reikää niin pelataan oma peliväline aikailematta pois. Pallogolfissa lähellä tarkoittaa n 60cm ja alle, frisbeegolfissa varmaan 3m. Toki propelaajat heittävät varmat puttinsa pois alle kympistä. :D

Mielestäni on kaikkien etu kun tiedetään valmiiksi heittojärjestys. Tottakai järki pitää olla mukana ettei jäädä sinne korille asumaan.

42
Frisbeegolf / Vs: Sääntöaiheisia kysymyksiä
« : 23.04.13 - klo:12:17 »
Järkihän tuossa pitää olla käytössä. Prioriteettina se ettei ryhmän eteneminen saisi hidastua missään vaiheessa. Menee offtopicin puolelle mutta ruuhkaisilla frisbeegolfkentillä näyttäisi olevan sama ilmiö kuin pallogolfissa: ei osata pelata sulavasti ja kierrosajat venyvät aivan älyttömäksi (esim Tuusula DGP). Toki aloittelijan on tätä vaikea ymmärtää kun kukaan ei ole kertonut alun alkaen.

Vaikea asia. Pitäisi pysyä tuntuma päällä mutta ei saisi häiritä ketään eikä hidastaa peliä.

43
Frisbeegolf / Vs: Sääntöaiheisia kysymyksiä
« : 23.04.13 - klo:12:04 »
Ehkäpä golfissa on ajateltu niin, että jokainen griini on kuitenkin erilainen, joten edellisen griinin treenamisella ei voi saada hyötyä seuraavaa varten. Meidän golfissa ei niin paljon ole merkitystä pienillä kuopilla ja kallistuksilla, joten treenaminen on kiellettyä. Reiluutta on siinä, että kukaan ei treenaa kesken kaiken, jos kerran jonkun jarrupoolin takana pelaavat voivat hyötyä ylimääräisestä hinkkaamisesta kesken kiessin.

En tiedä, onko tätä ajateltu näin, mutta näin perustelen säännön itselleni.

Lisätään nyt tähän että pallogolfissa lämmittelyä ja tuntuman ylläpitoa tehdään muillakin tavoilla kuin puttailemalla. Harjoitusswingit jne... mutta ei kai kukaan kiellä ilman kiekkoa lämmittelyä? Onhan se toki eri asia tehdä heittoliike ilman kiekkoa mutta ei golfkentälläkään täysiä lyöntejä tehdä kesken kierroksen harjoitteena (vaan lyödään esim raffissa nurmea).

44
Frisbeegolf / Vs: Lajin ammattimaisuus
« : 19.04.13 - klo:15:41 »
Testaillaanko pallogolffareitakin kisoissa?

Kyllä.

"Suomen Golfliitto noudattaa Kansainvälisen Olympiakomitean sääntöjä ja määräyksiä dopingin suhteen ja Euroopan Neuvoston dopingin vastaista yleissopimusta. Suomessa dopingaineiden käytön valvontaa koordinoi Suomen Antidopingtoimikunta. "Kielletyt lääkeaineet ja menetelmät urheilussa 2005" -julkaisu kertoo nimensä mukaan mitkä lääkeaineet ovat kiellettyjä ja mitkä sallittuja. Suomen antidopingtoimikunta voi tehdä dopingtestejä sekä harjoitus-, että kilpailukaudella."

http://www.golf.fi/doping

En tosin ole varma millä tasolla testausta tapahtuu. Finnish Tourissa ainakin.

Ja on niitä käryjä/skandaalejakin ollut, mm. 3xmajor voittaja Singh: http://www.dailymail.co.uk/sport/golf/article-2270506/Vijay-Singh-caught-doping-controversy-admitting-using-banned-deer-antler-spray.html

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 12