Frisbeegolf-forum.fi

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« Uusin viesti kirjoittanut Ari 16.06.19 - klo:23:05 »
Sunnuntai meni kisaa pitäessä, joten muiden heittoja seuraillessa tietenkin haluaa heittämään. Huomenna aamulla ensivalmistautuminen Keinariin.

Palataan Kaatiksen väyläilyyn.

Kolme.
Selkeästi tärkeintä on päästä aukosta läpi. Aukko on aika lähellä, mutta helppo siinä on puuhun osua. Jos osuu puuhun niin kalkulaattorin on syytä laskea nopeasti. Riippuen pompuista kuitenkin lisäheittoja on tarjolla. Aukosta DDx ulos ja kakkosheitto onkin tärkeä kokonaisuuden kannalta. Kori on kunnon rinteessä, joten mieluummin korin alapuolelle kuin yläpuolelle. Ihan vasta viime aikoina olen vaihtanut Buzzz OS:n tässä Zoneen. Linjan löytäminen tässä on vaikeinta. Vinkki. Siellä ylhäällä ollaan aika paljon korin yläpuolella ja kiekot feidaavat vaikka ne heittäisikin rinteen suuntaisena. Tässä ehkä 1/3 kolmosia jos pääsee aukosta kauniisti. Kakkosheitossa selkeästi tarjolla kotikenttäetua. Alunperin heitin kakkosheittoa korkeampana Firebirdillä, mutta koko ajan on hitaampaan menty.

Neljä.
Tämä puuränni on hankala. Maistuu kakkoselle, mutta sitten avauksen jälkeen liian usein ollaan edelleen metsässä. Fore-Zone on tässä meikäläisen ratkaisu. Alamäkeen saa heittää Zonea kovaa jaa tähtäänkin keskellä väylää olevaan kuuseen. Jos noin 45m päästä osuu puun runkoon yrittämällä niin on hyvä heitto. Jos menee puun läheltä on aika lähellä kakkospaikkaa.
Mentaalisesti kakkonen, mutta helposti kolmonen ja jopa nelonen. Väittäisin että 4/10 kakkosia meikäläisellä. Bäkkärillä voi putteriakin liidättää kauniisti mutta vaatii sekin hyvän heiton.
2
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« Uusin viesti kirjoittanut JaskaT 16.06.19 - klo:22:10 »
Suuret onnittelut! Hieno suoritus!
3
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« Uusin viesti kirjoittanut mykey 16.06.19 - klo:20:54 »
Vkl loppu vietetty lepäillen 9h työpäiviä ,joten tarvetta limpun heittämiselle ei ollut.
Bägi odottaa valmiina koitokseen tallissa ja Tyynen pelaajaopas on ladattu puhelimeen selailtavaksi.. tulevina päivinä pitäisi vielä pyörähtää Joensuussa hakemassa yksi onneton firman paku moottoriremontista joten keskiviikko menee matkustellessa. Torstaina en varmasti pelaa, joten mahdollisuuksia olisi sitten huominen tai tiistai.. keinukalliossa on paljon muuttunut ja rata jo laitettu Tyyni muotoon, joten sinne kannattaisi huomenna porhaltaa.. saapi nähdä ehtiikö..
4
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« Uusin viesti kirjoittanut takarivi 16.06.19 - klo:20:40 »
Sekaparifrisbeegolfin SM Pikkaralassa Oulussa.

Ensimmäistä kertaa Oulussa fribaamassa. Perjantaina tutustuminen Pikkaralan rataan ja muutamia harjoitusheittoja. Lauantaina kaksi kierrosta: toughia ja bestiä. Finaaliin sunnuntaina.

Väylä kerrallaan en ala muistelemaan kahdestakin syystä. Siksi että leiska oli ilmeisesti vain tätä kisaa varten, eikä siitä näin ollen ole iloa jos tuolla joskus toiste käy. Toisaalta kyseessä oli parikisa, omat heitot riippuvat paljolti myös parin heitoista.

Rata oli oikein hieno ja mukava. Kisan järjestelyt moitteettomat. Seura vallan mainiota. Kiitämme hyvää parneria ja moitimme omia huonoja heittoja. Kokonaisuutena oikein mukava tapahtuma, josta oli jopa kotiin tuomisia. Kiitos Oulu, pohjoisessa hoidetaan homma hienosti.

Kuva: Kuvia saa julkaista ja käyttää vapaasti, kun käytetään lähdeviittausta: SFL / kuvaajan nimi
Valitettavasti Kuvaajan nimeä ei näy sivustolla... https://frisbeegolf.kuvat.fi/kuvat/Sekaparifrisbeegolfin+SM+2019+-+Oulu/

5
Välinekeskustelu / Vs: Innova
« Uusin viesti kirjoittanut GARFFi 16.06.19 - klo:20:23 »
Keskimatkan raiveri haussa. Orc. Kunpi muovilaaduista on vakaampi, star vaiko champion?
6
Treenipäiväkirjat / Vs: ymmen fribat
« Uusin viesti kirjoittanut Flick Maniac 16.06.19 - klo:09:49 »
Oli pakko käydä tsekkaan ratakartta vielä et puhutaankohan me samasta väylästä. 174 par4 dogleg vasuriin. Ja kori niin vasurissa et pitää kävellä pitkälle ohi siitä kohtaa mistä se jo kääntyy että korin näkee. Et mä en hahmota miks kukaan hakis forella sinne mukille :)

Plus näemmä meni itelläki sekasin, tarkoitin että viidelläTOISTA olisi ehkä tokalla kiessillä helpompaa hahmottaa se loppu.

Jos kohta vitosellakin se on aika vänkä se välimutka. Pääsin avauksella sellaseen paikkaan mistä olisi voinut forettaa korille puska  yli, mutta koska koria ei nähnyt sen puskan takaa, enkä jaksanut kävellä katsomaan, heitin vaan seiftin sinne jonnekkin avoimelle.
7
Treenipäiväkirjat / Vs: ymmen fribat
« Uusin viesti kirjoittanut ymme 16.06.19 - klo:09:12 »
Mä niin nään sieluni silmin, miten MA4-pelaaja lähtee hakee vähän huonosta paikasta forea sinne korille seiskalla ja käykin ohot ja mellakka-antsa 50 m korista vasuriin :P

Vähän se kieltämättä persiissä on vaikka suht lähellä Lepuskia onkin, mutta niinhän ne kaikki. Itelläkin näin julkisilla liikkuvana menis yli tunti ja seutulipun hinta, en taida lähteä silleen kokeilee.
8
Treenipäiväkirjat / Vs: ymmen fribat
« Uusin viesti kirjoittanut Flick Maniac 15.06.19 - klo:16:14 »
Seiska oli joo kaikista blindein väylä, mutta tokalla kerralla tietäisi mitä vaaditaan ja siitä noin 80m kohdalla olevan keskipuskan oikealta puolelta pääsee heittämään jo hyssen korille. Seifti siihen vaan. Vitosella kans huomasin että etenkin lopussa olisi helpottunut se saareen lähestymisen kulma jos olisi tiennyt että mitä päädymmässä, sitä helpompaa.

Siisti rata kyl, täytyy käydä joskus uudestaan. Ei kovin helposti vaan itelleni tavoitettavissa, joten varmaan jää pariin käyntiin kaudessa.
9
Treenipäiväkirjat / Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Uusin viesti kirjoittanut Tuplabogey 15.06.19 - klo:14:45 »
13.6.2019 Kauhava
PowerPark Frisbeegolf (C3)

PowerPark Frisbeegolf Kauhavalla tai entisessä Alahärmän kunnasssa. Kuten nimestäkin voi päätellä, niin rata sijaitsee huvipuiston läheisyydessä. Rata on perustettu vuonna 2015 ja väyliä sieltä löytyy 9 kappaletta. Koreina toimivat Prodigyn korit. Rata on perustettu ehkä hieman enemmän palvelemaan huvipuiston karavaanarialueella yöpyjiä kuin satunnaisia käyttäjiä, mutta rata on silti ilmainen kaikille, vaikka onkin näin palvelukeskuksen läheisyydessä.

Väylä 1 (Par 3)
Suora ja kapea 34-metrinen metsäväylä ylämäkeen.  Tiilaatikon koko on 1x1 metri, joka ei haittaa kun väylä on näin lyhyt. (birdie)

Väylä 2 (Par 3)
53-metrinen suora ja täysin avoin väylä nurmikentällä. Tiilaatikon koko on 1x1 metri, joka ei haittaa kun väylä on näin lyhyt. (birdie)

Väylä 3 (Par 3)
81-metrinen suora ja avoin väylä nurmikentällä. Ainut este väylällä on suuri ja tiheä pensas noin 20 metrin päässä tiistä, joka pitää kiertää haluamaltaan puolelta. Tiilaatikon koko on 1x1 metri, joten näin pitkällä väylällä ei pysty vauhdilla heittämään. (par)

Väylä 4 (Par 3)
103-metrinen suora ja avoin väylä nurmikentällä. Ainut asia jota pitää varoa, on väylän oikealla puolella oleva tiheä pusikko. Jälleen tiilaatikon koko vaikeuttaa huomattavasti avausta. (par)

Väylä 5 (Par 4)
173-metrinen Par 4-väylä avoimella. Avaus pitää heittä ojan yli avoimelle kentälle, tämä sama oja toimii koko matkan vasemmalla reunalla outtina. Kori avoimella pellolla, jossa tuulee varmasti aina. Ja jälleen sama ongelma tiipaikka aivan liian pieni, paljon parempi olisi heittää pelkältä nurmelta. (par)

Väylä 6 (Par 3)
34-metrinen täysin avoin väylä karavaanarialueen keskellä. Tiilaatikon koko on jälleen 1x1 metri. (birdie)

Väylä 7 (Par 3)
49-metrinen suora väylä. Väylällä on porttimando, joka muodostuu ”tuulimyllystä” vasemmalla ja oikealla olevasta puskasta. Ei dropparia. Tiilaatikon koko on jälleen 1x1 metri. (birdie)

Väylä 8 (Par 3)
51-metrinen suora ja täysin avoin väylä karavaanarialueella. Väylällä pitää ylittää kaksi asfalttitietä. (birdie)

Väylä 9 (Par 3)
44-metrinen suora väylä. Väylän reunoilla pari puskaa, muuten ei mitään ihmeellistä. (birdie)


Lopputulos: -6

Radan paras väylä: Paras väylä oli väylä numero 1, sillä se muistutti ehkä eniten frisbeegolfväylää, vaikka olikin vain 34 metriä pitkä. Tällä väylällä ei myöskään se todella pieni tiilaatikon koko haitannut heittämistä.

Rata tosiaan ei ole tarkoitettu satunnaisille kävijöille vaan enemmänkin karavaanarialueen yöpyjille illanvietoksi. Rata ei tarjoa oikeastaan mitään haastetta vaan on enemmänkin rentoa nakkelua. Väyläopasteet ovat erinomaisessa kunnossa, mutta muutamaa aloituspaikkaa sai hieman etsiä, koska ne olivat karavaanarialueen keskellä numrmikolla. Tiipaikat olivat kaikilla väylillä AIVAN liian pienet, olisi huomattavasti parempi jos niitä ei olisi ollenkaan ja voisi heittää vain nurmelta. Pitkillä väylillä tiin koko tuotti suuresti pään vaivaa, sillä ne oli vielä nostettu maasta ylös 20 sentin korkeuteen, joten vauhdinotto on täysin mahdotonta. Rata todella hyvässä kunnossa, ruoho oli juuri leikattu ja paikat siistit, kuten koko muukin huvipuiston alue. Korit olivat todella hyvät ja niistä huomasi, että rata ei ole ollut kovinkaan kovalla käytöllä. Osa väylistä oli hieman vaarallisesti keskellä karavaanarialuetta, eli ruuhka aikaan luultavasti radalla ei pysty oikeastaan heittelemään ollenkaan, tai näin ainakin luulen. Yhtä väylää lukuun ottamatta kaikki väylät sijaitsevat tasaisella nurmialueella, joten mitään suurta vaihtelua ei ole luvassa.


Yleisesti PowerPark frisbeegolf menettelee jos kaipaa illanviettoa kavereiden kanssa ja on muutenkin yöpymässä huvipuiston alueella, mutta muussa tapauksessa radalle ei kannata vaivautua.


Oma rataennätys: -6


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.0
Radan kunto:2.2
Radan toteutus:0.6
Yleisfiilis radasta:0.6

Loppuarvosana: 4.4
10
Treenipäiväkirjat / Vs: ymmen fribat
« Uusin viesti kirjoittanut ymme 15.06.19 - klo:14:32 »
Tyyni-viikkohan se alkaa jo häämöttämään viikon päästä. Otin taas koko viikon lomaa ja tarkoituksena vähän kokeilla miten kunnon mättäminen toimii näin suht onnistuneen peruskuntokauden jälkeen. Eli siis käyn jokaisessa flexissä johon vain ehdin juhannuksena ja sen jälkeen ennen varsinaista kisaa. Vähän tuntuu juuri, että tällainen kunnon massaheittäminen jäänyt tänä keväänä väliin ja mikäs sen parempi mahdollisuus kuin tämä. Toki heiteltyä on tullut säännöllisesti, mutta tämä viimeaikainen lipsuminen todennäköisesti johtuu juuri toistojen puutteesta. Putti toki on ollut hyvää viime aikoina, mutta sitä on myös tullut selvästi eniten hinkattua.

Eli käytiin sitten viikkariporukalla testailemassa tuo Espoon uusi rata Äijänpellossa. Koitettiin pelata semi-vakava kiessi, mutta vähän tuo alue kyllä lämppätilaa huutaa, vaikka mainio rata onkin. Edes puttikori. Erityisesti tykkäsin radan flowsta, joka on todella sujuvana omalta osaltaan auttaa kunnon lämmittelyn puutteeseen, sillä kovia heittoja ei alussa ole juuri ainuttakaan.

1, par 3 86 m: Simppeli suora midari- tai putteridraivi, tai vasurin kautta n. satasen tehoilla suht korkea forehysse. Pistin Envyllä suoraan, vähän liian korkeana osuen puihin ja jääden n. kasin putille. Alkukankeana ylikseen ja par (0)
2, par 3 82 m: Samanlainen suora heitto tai inan ylikääntävä. Vitosen pitkäksi Envyllä ja pörö (-1)
3, par 4 176 m: Alkuun vajaa 80 m suoraan ja siitä oikealle doglegi. Pistän Ossibutsilla foren keskipuun oksaan ja alas. Tästä Entropyllä korkea fore hakien kulman taakse, mutta vähän pitkänä. Takareunasta outin vierestä joutuu fleksaamaan forella puiden ympäri, Fireball vähän reiluun kybään ja par sisään (-1)
4, par 3 84 m: Taas suora draivi Envyllä alusta levenevää väylää pitkin. Vähän lähtee taas korkeana ja feidaa vasuriin lähes korin tasalle, taas reilu kymppinen sisään puiden välistä (-2)
5, par 4 174 m: Gäppi n. 70-80 m kohdalla, siitä pitäisi n. 100 m draivi saada feidaamaan vasuriin mahdollisimman pitkälle. Fireballilla suoraan feidillä, mutta pikkasen liian matala. Pääsee yrittämään tiukkaan rakoon forea, mutta liian lyhkäseksi. Ringin ulkopuolelta hyvä putti, mutta sentin lyhkäsenä alikseen ja par (-2)
6, par 3 100 m: Käytännössä suora midariheitto, outtia oikealla ja metsää vasemmalla. M1, taas liian matalana ja jää 10 m putti joka airballaa. Paluu sisään ja par (-2)
7, par 4 174 m: Tämä on yksi harvoista vähän hölmömmistä väylistä radalla. Oikeastaan pitäisi päästä joku 80-120 m suoraan, josta pystyisi tilanteen mukaan heittämään korkean hyssen forella tai bäkkärillä järkyttävän mörrin yli. Todennäköisesti todella hidas kisaväylä ilman kunnon spottausta. Pistän alivakaan M1 suoraan väylään siihen keskipuskan eteen. Forella haen isoa hysseä, Fireball joku 10 liian lyhkäsenä osuu vikoihin oksiin ja jää n. 15 m putille mörrin reunaan. Paariksi menee (-2)
8, par 3 104 m: Oikean käden bäkkärille selvä fleksilinja tai matala, suora foredraivi. Pistän bäkkärin M1:llä kunnolla vasurin kautta ja feidi nostolle (-3)
9, par 3 94 m: Kori kunnolla vasurissa, haen Energyllä matalaa skipillä, mutta vähän hentona 10 m lyhyt. Alikseen ja par (-3)
10, par 3 98 m: Suora midariheitto taas suht matalalla linjalla ympäröivien puiden ali. M1 taas ja onnistuu ihan hyvin, vaikka matala onkin taas. Vajaa kympin pörö sisään (-4)
11, par 3 116 m: Väylä oikein huutaa semikovaa forea hakatulla Fireballilla. Eka kova fore kuitenkin lipsahtaa taivaisiin ja feidaa oikealle. Puskasta 20 m neppi korille ja par (-4)
12, par 4 184 m: Alkuun pitäisi saada vähänniinkuin mieto flippi oikealle ja siitä hysse mörrin yli korille. Avaus ihan hyvin reiluun hunttiin H2v2:lla ja siitä kympin lyhyt hysse fireballilla ja mörrissä ollaan. Ranneputti puskan päältä alikseen ja par (-4)
13, par 3 117 m: Suoraan väylädraiverilla, oikean puut taitaa blokata hysset aika pätevästi. Taas liian matala H2v2:lla ja pääsee puttaamaan ringin ulkopuolelta, ei mene ja par (-4)
14, par 4 160 m: Aika samanlainen kuin vitonen, paitsi alussa enemmän tilaa ja lopussa ahtaampaa. Pistän Fireballilla hyssen ihan liian kovaa, flippaa ja mörrissä ollaan. muutamalla heitolla puskien läpi korille ja bogia lappuun (-3)
15, par 5 285 m: Siisti väylä, ekaa kertaa pääsee siivuttamaan. Octanella semikovaa sinne 120-130 m korville, tästä hysse sinne jonnekin Fireballilla ja ollaankin suoraan puskan takana. Jotain antsaviritelmää korin taskuun saareen ja puskasta neppi alle ja par. Huomasi kyllä, miten paljon väylän tunteminen auttaisi tässä, varsinkin kakkosheitolla (-3)
16, par 3 113 m: Loiva hysse vasuriin, ajattelin että Octanella painaisi kevyen draivin joka suoristaisi ilman ylikääntöä ja feidaisi, mutta gripaa oikean puuhun. Tästä joutuu vähän kikkailemaan ja forelähäri reilusti lyhyeksi. Bogiksi menee taas (-2)
17, par 3 125 m: Sama väylä kuin edellinen, mutta paljon vaativampi linja. Pitäisi heittää paljon kovempaa lähes kokoajan feidaten. Ite Panicilla joku 15 m lyhyt ja par (-2)
18, par 4 188 m: Siisti väylä taas. Avaus kuin Talin vika par 4, pitkä palauttamaton antsa oikealle, mutta siitä jatko suht reiluun ränniin. Toki haen täysiä Octanella ja tämä lähtee aivan reisille ekoihin puihin. Mörristä pääsee lataamaan ihan hyvän foren Octanella lopun tuubiin asti, jonka oikeasta reunasta  jää ahdas 50-60 m foreneppi, mutta en saa mitään tatsia ja feidaa yli kymppiin oikealle, alaraudan kautta bogi (-1)

Suht helpolta tuntuu näin jälkikäteen parantaa tuosta pari heittoa ja miksei useampikin, nyt kun radan on kerran pelannut läpi. Rata ei sinänsä tunnu vaativan heitoilta mitään taikoja, mutta sellaisia varsinaisia gimmieitä ei juuri ollut. Hyvän avauksen jälkeen pitkillä väylillä tarvitaan ihan yhtä hyvä lähäri tuloksen tekemiseksi. Ei mikään överihaastava, mutta sopiva. Sellaisella talimaisella 100 m draivilla pärjää tuolla todella pitkälle, kunhan saa heitot pysymään väylällä ja putit sisään. Todella miellyttävä oli pelata, kun mörreissä pyöriminenkin jäi about minimiin, suosittelen kaikille ja mielenkiinnolla jään odottamaan mitä maastolle käy parissa vuodessa, kun väki tallaa kaiken alleen (toivottavasti ei helpotu liikaa, pari kriittistä puskaa oli nyt jo aika heikossa hapessa).

Noin pelillisesti kiessi oli aika perustasoa taas. Draivit vähän missä sattuu ja putit ja scramble toimi ihan ok. Lisää reeniä perkele.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10