Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Pyhän Mikaelin pelit  (Luettu 281407 kertaa)

Poissa Flick Maniac

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 4 848
 • Discmania
  • Profiili
  • Frisbeegolf Club Keinukallio
 • Oikea nimi: Mikko Setälä
 • Seura: FGCK
Vs: Pyhän Mikaelin pelit
« Vastaus #15 : 12.06.13 - klo:11:50 »
Viikoloppuna pelattiin vuotuinen Frisbeegolfmaraton (viime vuoden läpät täällä). Laitetaas vähän kirjaimia peräkkäin niistä  n. 400 heitosta.

Perjantaina matkaan hirveissä täpinöissä, olihan tähä suunniteltu jo talvesta lähtien taas. N. puoleltapäivin päästiin alottaan eka rata Vihioja. Ekalta väylältä heti bogi kun täydelliseltä näyttävä draivi jäi oksaan ja lähäri lyhyeksi. Sitten paaria kakkoselta. Kolmosella tiesin varoa ojaa. Vaan kori oli rinteessä vasemmalla niin uskalsin heittää PD:llä. Ei olis pitänyt, sillä osui puuhun korin lähellä ja rollas n 30 metriä ojaan. Olis ehkä ehtiny pelastaa jos olis heti osuman jälkeen lähteny täysiä juokseen. Nyt vaan tyhmänä seurasi katseella kun bägin paras kiekko menee menojaan. Mitään toivoa löytää ojasta, ehkä jotkut junnut sen kaivaa sieltä joskus. Meinas mennä päivä pilalle mut päätin että muovia se vaan on. Siitäkin väylältä pistin uuden PD:n matkaan ja pitkän putin sisään (pelattiin koko viikonloppu buncr ob säännöillä) eli par seivi. Vitosella jo mieli kirkastui kun pitkä avaus ja pitkä lähäri päästi birkkuputtipaikoille alamäkeen. Näitä just pitää treenata, ja sisäänhän se meni. Seuraavalla tosin heitin FDn joen yli ja pääsin mutaamaan jalkani. Lopuilta yksi birkku ja loput par. Tulos +-0.

Sit käytiin Epilässä jossa ei muuta kerrottavaa oikeestaan kun ykköseltä peräkkäin 2x n. 20 metristä madontappajaa, whaat? Sit muistin tekniikkakorjauksen taas ja alko kulkea. Putti ei niinkään, kahdesti missasin birkun n. 6-7 metristä. Seiskaalla avasin neljään metriin kuusen alle josta polviputti sisään vihdoin. Tulos oli kai 2-3 päälle. Surkeeta tällasella radalla.

Illasta pelattiin vielä Nokia. Kakkosella heti kakkonen, foretus ja putti toimi. Kolmonen on törkeen vaikee väylä, ei siinä mitään mahda. Muutenkin noi sen puolen väylät otti aika tiukoille kun suoraan heittäminen näytti olevan vaikeeta. Bogia ja paaria mennen tullen. Avoimelle päästyä pistelin avauksen PD:llä n. 10 metriin mutta puskan taa ja korin kun on harjanteella, oli melki pakko pistää vaan alle. Lopustakin tuli onneksi vielä par vaikka avaus oli sysipaska. Monesti koko viikonloppuna pysty seivaileen paaria surkeistakin paikoista, C-MD2 lähärit rystyllä ja forella oli aika maagisia, tai sitten kurottaa forelle jostain pyltsistä. Suorat avaukset vaan kuntoon niin ei tarvi seivailla!  >:(

Lauantaina Julkulle, tiedossa että kuuma päivä tulee. Todellakin! 3,5h gobin autiomaassa ja tiesi taas olleensa. Onneks oli buffi päässä ja hoksasin jossain vaiheessa avata sateenvarjonkin suojaksi auringolta. Peli oli vaikeeta, ei yhtään birkkua?? (Kasilla tosin fore-PD metreihin, ja sisään, mutta sitä edeltänyt oli mennyt OB:lle joten taas par-seivi) Suorat avaukset taas hullu apina selässä. Niin kauan kun saa heittää PDtä niin kaikki on hyvin. Mutta jos ei saa feidata about yhtään niin jostain syystä FD lähti jo alussa vikasuuntaan. Siitä tais tulla enemmänki mentaalinen blokki ("ei tällä oo osunu ennenkään, fiddu en varmaan osu ja taas ollaan jossain metsässä, poks - noniin mähän sanoin!"). Vaikee rata kyllä on. Birkkumahkuja ei oo montaa (mulle) ja monesti paariinkin pitää onnistua joka heitto. +13 tais olla tulos ja huh huh.

Lounaan jälkeen kohti Jämiä. Perskutarallaa mitkä maisemat! Lentokentällä oli vielä zeppeliinikin parkissa mitä joukolla ihmeteltiin. Vaan pelaamaan tänne tultiin. Vaikeudet tuntu jatkuvan. Huolimaton lähäri ja pitkä putti tuotti yläraudan. Bogia bogin perään alkupuolelta. Koko kevään odottamani Julkun #5 ja surkee avaus ei edes ulos tunnelista! Jatkot silti ok, ja bogi tais sentään riittää. Siitä eteenpäin oli arpomista missä väylät menee (seuraava oli kartan mukaan 110 jotain par3, mutta matkaa näytti olevan kevyesti 250m :D) Saariväylääkin odotettiin innolla (tai kauhulla). Kaks heittoo mantereella, kolmannella C-PD nauroi tuulelle ja meni putille. Par oli tästä maistuva tulos. Seuraavalta vasta eka birkku koko päivänä. S-PD 2 metriin. Munuaisväylä vai mikä se on kans vähän kuumotti mut oikeestaan melko iisisti pääs kahdella putille. Putin vielä kun pistäis sisään niin olis kivempaa. Mut ei. Uusi toimiva tyyli jostain syystä jännitti, palasin vanhaan ja paukutin rautoja pitkin päivää. Kaks vikaa jäi kyllä mieleen. 17 olin vähän pulassa kun fore CPD lähti väpättäen ja meni liian kauas alas. Huono lähäri jätti n. 4 metrin putin, joka OLI PAKKO pistää alle kun takana oli grand canyon ja tuuli. Ei voi jumankauta mitään. Vikalla sai pistää täysillä, ja SPD lähes porautui maan sisään. Siitä milliin ja kiitos näkemiin. Tulos tais olla +8 mutta ei virallinen koska 2 väylältä puuttu kori -> skipattiin, ja se yks väylä oli varmaan tuplasti niin pitkä mitä piti olla.

Suunnitelmissa oli vielä 5tr mutta kello oli sitä luokkaa että 24:00 loppuis pelit siellä niin päätettiin mennä Myllymäkeen. Meinattiin mennä suoraan kolmoselle koska 1-2 on vähän kaukana siitä. Parkkis oli kuitenkin niiden luona ja halusin sittenkin ne pelata. Jengi oli jo vähän väsynyttä ja oltiin että heitä jo. Heitinhän minä, CMD2 hyssenä mukille, eikun mukiin. Pienet juhlat siinä ja kaikilta meni vähän pata jumiin hetkeksi  ;D Lopussa ei ollut juhlimista (esim. kolmosella voi heittää outtiin vaikka matkaa on mitä 40 metriä?) Eka birkku par 4 väylältä (vähän antelias väylä siihen) ja ysiltä toinen. -4 holarilla kelpo tulos mut joku -7 olis ihan yhtä mahdollinen tuolla alulla.

Sunnuntaina Kylmäkoskelle, ja heti veden yli avaus. Otin huonomman FDn käteen ajatellen että ei kirpaise niin jos katoaa. Helposti yli, no problem, ja par. Kakkosella heti PDhysse milliin. Ei ihmeempiä ongelmia jatkossa, välillä joutu taipuun bogiin mut ei kuolemia. Toka birkku ysiltä, suht pitkä putti sisään foretuksen jälkeen. Kympille meinasin kuolla. Avaus metsään, kimmoke hitonkauas, seivi melkeinväylälle, surkee foretus metsään, seivi väylälle, korin alle ja kutonen korttiin. Jeeeee-sus. Jatkossakin sai olla tarkkana paariin päästäkseen. 13lla missattu putti kolmesta metristä kun laitoin huolimattomasti. Eka kerta varmaan 3 vuoteen. Nytpä muistaa taas seuraavat 3 vuotta. 14 oli vaikee, mut konservatiivisellä pelillä pääsi paariin. Vaikeahkot väylät jatkui vaan, mutta 17 pystyi puristaan vielä birkun. Tulos +5 mihin olin tyytyväinen kuitenkin. Sieltä se triplabogi edes bogiin niin olisi kelvannut.

Viimenen rata Hattulassa ja homma meni läskiksi. Sateen uhka oli ja sitämyötä myös puuskatuulet. Olin siis varmistanut jo kokonaiskisan voiton mutta tosissani lähdin silti pelaamaan. Alku ihan lörinäksi, 3 väylän jälkeen +4. Sitten pari tiukkaa paaria putkeen ja alko tuntua jo suht kivalta. Pitkä avaus kuoppaan ihanvitusti oikealle ja sit ärsytti niin paljon että aloin vähän leikkimään kun ei ollut pisteillä väliä. Otin re-teen ihan sen takia että kuoppaan on kiva availla. Silti se eka heitto olis ollu paremmalla paikalla. Tupla tai tripla tais tulla. Seuraavasta huonolla avauksella silti par. Sit sai taas heittää kuoppaan täysiä - se on aina hauskaa paitsi kun heittää noobihyserin. Vielä vikallakin saa heittää isoa kovaa - myös perselleen jos haluaa. Ja sen jälkeen voi ottaa toisen re-teen ja heittää senkin metsään. Kutonen korttiin. Hauskaa silti oli, niinkun tällä porukalla aina.  8)

Huomioita pelistä yleisesti: Putti toimi pe ja su. Lauantaista en tiedä miksei Julkulla toiminut uusi tän kauden hyvä tyyli ja sit hylkäsinkin sen Julkulla (tyhmä!) Sunnuntaina se palasi. Senkun pysyy siinä, se toimii oikeesti. Lähärit enimmäkseen kultaa, kannatti opetella se midarifore, pääsee aina korin alle jos tarvii. Myös ihme metsiköistä jos vaan joku reikä näkyy. Draivi oli avoimella suht ok. Välillä lähti liian ylös. Pitäis muistaa se Schusterickin tekniikkasetti millä esim. Kaatiksella homma toimi kun vettä vaan. En mä edelleenkään super pitkälle heitä, mutta riittävästi kunhan siivoo siitäkin ne yliyrittämiset pois. Puhdas tekniikka 85% hakkaa aina 100% repäsyn.

Tunneleihin heittäminen oli ihan tervaa ainakin lauantaina. Henkinen ongelmakin osin, teki siitä sellasen mörön itelleen. Treeniä kunnes saa rutiinin siihenkin. Eri kiekkovalintoja voi tietty testailla siihenkin, mutta god forbid mitään uutta en ainakaan osta siihen hommaan. Aina sitä voi kiekon sieltä toisen täältä hommata, mut lähinnä varakappaleiksi käyttiksille ja/tai muutenvaan kokeiluun. Kyllä mulla on olemassa kiekot joilla homma hoituu, ei se niistä kiinni ole. Viisastenkiveä ei ole (esim. noihin pilleihin).
« Viimeksi muokattu: 12.06.13 - klo:11:56 kirjoittanut SanMiguel »
Discmania Media Partner 2017-2019
Team Discmania, Discmania Ambassador

Link | P2 | Tactic | Origin | MD3 | MD4 | Anvil | Essence | FD | FD3 | Fortress | CD2 | DD3 | Rampage | Spirit
http://www.instagram.com/Crushing_Plastic
http://www.youtube.com/user/glaabaglooba

Poissa Flick Maniac

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 4 848
 • Discmania
  • Profiili
  • Frisbeegolf Club Keinukallio
 • Oikea nimi: Mikko Setälä
 • Seura: FGCK
Vs: Pyhän Mikaelin pelit
« Vastaus #16 : 29.06.13 - klo:22:48 »
Pistetään ylös muutamia juttuja Hyvinkään parikisasta tänään. Oli vähän säätämistä parin kanssa kun alkup. siipimiehelle tuli kiireitä, onneks toinen kaveri pelasti. Viime vuonna samassa kisassa yks kierros -2, ja siitä lähdettiin parantamaan. Fore oli totutusti iskussa ja sillä haettiinkin hyvin birkkupaikkoja. Best shot on niin helppoa tavallaan että enemmänkin olis pitänyt kyllä tulla tulosta. en nyt muista väyliä mutta olikohan kakkosella jouduttiin taipumaan bogiin. Sitten nelosella jopa tuplaan.  :-X Ysin haarabirkkuputilla sit herättiin ja alettiin leipoa niitä birkkuja. Lopputulos -3. Putti oli aikasta tikissä, hirveesti tarvinnu jännitellä. Eihän se aina, joka kerta mene, mutta aina ties että chäänssit oli ja vaikka kisajännää aina jossain määrin on, niin se ei suorittamiseen vaikuttanut. Lupaa erittäin hyvää jatkoa ajatellen, ton takia just olen koittanut käydä suht ahkeraan kisoja.

Toka kierros oli suht tuskasta. Itellä putos pykälän taso ja parilla ehkä parilla. Pari bogia otettiin, mikä on tällasella radalla best shottina kyllä aina melkonen saavutus. Sitte pari birkkua ja nolliin päästiin. Enempikin oli tarjolla birkkuja mut ei nyt mistään automaattimestoilta. Ne muutamat putit ei sit menny vaan (toisaalta täytyy myöntää että useampikin par tuli seivailtua hyvällä putilla, että ei se putti sinällään mihinkään kadonnut. Ne tärkeet vaan vähän jäi uupumaan).

Kuten sanottua, fore on hyvä ja tärkee syömähammas, silläkin kun olis avannut inasen lähemmäs niin ei olis tarvinnu edes puttailla. Rystyheitto muuten ok, paitsi kun pitäis heittää suora mutta pitkä ja vähän tai ei ollenkaan feidaava. Tiiän ettei viisastenkivee kannattais etsii siihen kiekon kautta, mut ei oo nyt oikein sopivaa. FD on lakannut toimimasta jostain syystä (heitän aina joko liian kovaa -> menee oikealle tai liian kevyesti jolloin se lipeää kädestä vasemmalle) joku siinä rimmissä mättää nyt. Star Tiippari olis tulossa postissa niin katotaan sitä sitten ajan kanssa, kulutellaan sopivaksi. Hysset tai suorat feidaavat hoituu kivasti PD:llä. Lähärit hyssellä rystyllä tai forella C-MD2. Myös hieman vaikeista asennoista seiviheitot usein luonnistuu. Eli suorat heitot kuosiin ja muutenkin tarkkuutta ripaus lisää metsäväylillä niin peli on näpissä. Vähän myös ehkä luonteenkovuutta sillon kun menee huonosti, oli pari kertaa lähellä lähtee negatiivisen pyörteen syöksykierteeseen...

Kiva oli pelata. Tulos -3 ja E ei ole erityisen mairitteleva kun best shottina mennään, mut mitäpä siitä. Paljon oli hyvää.

ps. loppuun pituuskisa jossa heti tokana heittäjänä ton Uuraisen jälkeen pistin 115 metriä Frenzyllä. Tais olla kauden pisin draivi, ja sillä oltiin pitkään johdossa. Siis varmaahan se oli että joku isoista käsistä menee ohi, mut kiva se oli vähän leijuskella... (voittaja paukutti n 140m ja pulinat pois. myös yksikin 12v jannu heitti keposesti yli 100 metriä, vähänkö hienoo kattella) toinen oma heitto Trespassilla 102m, ei ollu varsin huono sekään. Muutenkin pituuskisa isolla jengillä, hyvällä läpänheitolla ja muulla ylimääräisellä showlla oli hemmetin hyvä hengenkohotus loppuun. jäi hyvät fiilikset.
Discmania Media Partner 2017-2019
Team Discmania, Discmania Ambassador

Link | P2 | Tactic | Origin | MD3 | MD4 | Anvil | Essence | FD | FD3 | Fortress | CD2 | DD3 | Rampage | Spirit
http://www.instagram.com/Crushing_Plastic
http://www.youtube.com/user/glaabaglooba

Poissa dppedro

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 166
  • Profiili
 • Oikea nimi: Teemu Alander
 • Seura: FGCK
Re: Pyhän Mikaelin pelit
« Vastaus #17 : 30.06.13 - klo:23:01 »
Itse olin Mikon parina ja eka kierroa meni ok vaik hiukan pelaaminen jännittikin. Enpä oo ennen kisaillut vaikka viides vuosi on menossa.

Toisella kierroksella en tiedä mitä tapahtui. Kaikki avaukset lähti aikasim kädestä ja rystyvedot oli pöyreitä eikä suoria. Putit ei uponneet edes viidestä metristä. Mikko käytännössä yksin pelas meidät pariin. Oikeen hävettää ku yhden kesä pelanneet pelikaverit heittää yhteistuloksen -13 ja mä roikun ankkurina meidän tuloksessa.

Himaan ajaessa oli sellainen olo et myyn kiekot ja en palaa enää radalle. Pitäis vissiin palata perusteisiin ja trenaata yksinkertaisia asioita ilman tuloskierroksia. Ainakin mökille mukaan lähtee pari Jokeria jolla sit hiotaan puttia pari päivää.

Paska fiilis jäi vielä sunnuntaillekkin. Kävin pelaamassa pallogolfia Nurmijärven par3 kentällä (eka kierros tälle kaudelle, 15 satunnaisesti lätkiny). Oli elämäni huonoin kierros.

Ilmeisesti pää ei kestä mitään pisteiden laskua.


Poissa tumi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 882
 • McPathetic
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tuomo Tanskanen
 • Seura: KFG Karkkila / NFS Nummela
Vs: Re: Pyhän Mikaelin pelit
« Vastaus #18 : 30.06.13 - klo:23:08 »
Ilmeisesti pää ei kestä mitään pisteiden laskua.
Tätä on ilmassa :) Jaanillakin oli hyvin samankaltainen kirjoitus kuin itsellä on fiilis joka ratingkisan jälkeen. Kovilla odotuksilla lähdetään kisaan hyvien treenien jälkeen ja aina vaan todetaan että kisassa, kisarytmissä ja tavoitteiden hakusessa sulaa koko mies ja kiekko tuntuu olevan ekaa kertaa kourassa.

Noh, se ei ole uusi viisaus että golf on 90% mentaalista ja 10% fyysistä. Ehkä pitäis treenata jotenkin sitä 90% puoltakin eikä vaan sitä 10%:a.

Poissa dppedro

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 166
  • Profiili
 • Oikea nimi: Teemu Alander
 • Seura: FGCK
Re: Pyhän Mikaelin pelit
« Vastaus #19 : 01.07.13 - klo:02:14 »
Jaanin kirjoitus tuli joo luettua, siihen samaistui tosi paljon. Pitäisi kai treenata mentaalipuolta ainakin pelaamalla enemmän tuntemattomien kanssa ja kisaamalla. On mulla myös heittovarmuudessa tekemistä.

Poissa Flick Maniac

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 4 848
 • Discmania
  • Profiili
  • Frisbeegolf Club Keinukallio
 • Oikea nimi: Mikko Setälä
 • Seura: FGCK
Vs: Pyhän Mikaelin pelit
« Vastaus #20 : 01.07.13 - klo:10:38 »
Jep. Mulla oli tätä ongelmaa aika pitkään ja pahana kanssa. Ihan tietoisesti kehtaan kirjoittaa nyt imperfektissä koska tällä kaudella oon pelannut isompia kisoja kuin ennen ja vaikka jännitystä silloin tällöin tuntee vatsassaan, pystyn pitämään sen ikäänkuin erillisenä tunteena ja suorittamiseen en ole huomannut eroa. Tyhmiä valintoja ja suorituksia tulee tietenkin tehtyä silloin tällöin, eli ei kaikki ole 100% kultaa tietenkään, muuten en rämpisi täällä 850 ratinkien molemmin puolin, mutta jännitysmokia ei ole tullut koko kautena. Eli sellaista minkä oikein huomaa että kesken vauhdinoton välähtää päässä joku katastrofiajatus että "entäs jos mokaan tän!" ja sit heitto lähtee ulos kaikista sektoreista. Tai putit ohi korista tai alaputkeen 3 metristä.

(tähän välihuomiona se että tarkoitus ei ole oppia eliminoimaan jännitystä, vaan saada se eristettyä suorittamisesta ja/tai kääntää se jopa voimavaraksi. sanoohan noi ammattilaiset melkei lajissa kun lajissa että tietyllä tapaa "jännittää" aina ennen suurta kisaa mutta ne on tehnyt sen niin monta kertaa aiemmin että tietää että se ei tapa. ja tosiaan jopa toivottavat sen tunteen tervetulleena, koska sillon tietää et asia merkitsee ja on itekin virittynyt siihen ja valmiina antaan kaikkensa)

Etenkin just putti oli ihan jäissä aikasemmin jännäilyn takia, mut esim. tuolla parikisassakin (vaikka suht höpökisa olikin) upposi varmaan kymmenkunta mulle pitkää puttia ja suht jännistä paikoistakin ja tuloksen kannalta merkittävissä asemissa.

Ei siihen auta kun reeni. Aina sanotaan että viikkokisoja ei tarvi jännittää, mut siellä oppii sietämään sitä jännitystä jos nyt kumminkin jännittää.  :D Sit paikalliskisoihin, erilliskisoihin, rating-kisat jne.
Discmania Media Partner 2017-2019
Team Discmania, Discmania Ambassador

Link | P2 | Tactic | Origin | MD3 | MD4 | Anvil | Essence | FD | FD3 | Fortress | CD2 | DD3 | Rampage | Spirit
http://www.instagram.com/Crushing_Plastic
http://www.youtube.com/user/glaabaglooba

Poissa Flick Maniac

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 4 848
 • Discmania
  • Profiili
  • Frisbeegolf Club Keinukallio
 • Oikea nimi: Mikko Setälä
 • Seura: FGCK
Vs: Pyhän Mikaelin pelit
« Vastaus #21 : 01.07.13 - klo:15:53 »
Ps. tulokset Hyvinkäältä. R1, R2, ja total.

Jotain mainintoja väyläkohtaisista tuloksista meillä:
#1 molemmilla kierroksilla birkku. easy as pie, forella korille.
#2 molemmilla bogey, mitvit... etenkin kun väylältä lähtenyt puita aika paljon... höl-möi-lyä. kantsii avata huonosti (molempien), lähestyä huonosti (molempien), ja arvaatte lopun
#3 R2 birkku Teemun avauksella, kelpas
#4 ekalla tupla, höh ja pöh tokalla par maistui hyvinkin
#5 plaah, ei mitään erikoista tylsäpar
#6 plaah, ei mitään erikoista tylsäpar (R2 tais olla jopa putilla kaukaa seivattu)
#7 pitäis olla ihan birkutettava joka kerta mutta liian kauas eteen vaan jää
#8 molemmat kerrat siihen vasempaan välimetsän reunaan, putille, par huoh
#9 ekalta birkku, oujee, kovin montaa ei tälle täällä tehty. oli just kunnon vitutus päällänsä niin tästä alkoi ekan kierroksen positiivinen kierre. tokalla rundilla pääs myös kokeileen kakkosta mut hieman kauempaa. putti ei jaksanut.
#10 5m lisää kumpaankin foreheittoon (tiiltä, lähäri) niin olis autobirdie. mut ei.
#11 helpottunut metsän läpäisyn osalta. R1 birkku R2 lopetettiin kisa tähän ja putattiin birkkuputit ohi. kiva fiiwis!
#12 birkku jäi ottamatta molemmilla kerroilla vaikka oltiin n. 5-7 metrissä fore avauksilla kummallakin. aivan turhat puttimissit.
#13 pitäis olla automaatti. tokallakin rundilla oltiin ihan hyvällä putilla mut jumi jumi seli seli
#14 R1 myös harvoja birkkuja täällä koko kisassa. kaksi about täydellistä heittoa ensin minä sitten Teemu ja oltiinki kolmessa metrissä, tarvinnu ees putata.
#15 ihmeen vaikea, mitähän hittoa... ei sentään bogiin tarvinnu taipua, parikisassahan se on aika sirkusta jos
#16 eka helppo fore birkku, toka umpisurkeat avaukset, super lähäri pelasti paariin.
#17 edelleen jostain syystä vaikea vaikka helpottunut keskikohdalta ihan helvetisti. par ja R2 bogey ehkä huonoimmilla avauksilla ikinä.
#18 ei sitte lähteny fore oikeeseen ränniin kummallakaan kertaa. par piti jopa seivata R2.
Discmania Media Partner 2017-2019
Team Discmania, Discmania Ambassador

Link | P2 | Tactic | Origin | MD3 | MD4 | Anvil | Essence | FD | FD3 | Fortress | CD2 | DD3 | Rampage | Spirit
http://www.instagram.com/Crushing_Plastic
http://www.youtube.com/user/glaabaglooba

Poissa Flick Maniac

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 4 848
 • Discmania
  • Profiili
  • Frisbeegolf Club Keinukallio
 • Oikea nimi: Mikko Setälä
 • Seura: FGCK
Vs: Pyhän Mikaelin pelit
« Vastaus #22 : 02.07.13 - klo:13:19 »
Poimin pari juttua tuolta Henruson pitkästä postista Jaanin treenipäivyriin:

Itse yritän aina nähdä asian niin että v*tutuksen voi vielä pelastaa ja valjastaa positiiviseksi energiaksi, mutta jos on mennyt jo kokonaan turraksi epäonnistumisille, niin tällöin ei ainakaan itselläni ole enää toivoa. Problemaattiseksihan tämä homma menee siinä että silloin kun yrittää valjastaa tuota ärsytystä paremmaksi yritykseksi, niin tällöin ainakin meikäläisellä homma menee herkästi kunnon itsepuheluksi tyyliin esim. "Pistä se prkl:een putti nyt sisään!"

Tästä oli ihan malliesimerkki se kun 8 väylän jälkeen tuossa parikisassa oli ihan paska fiilis, pistin kasilla pitkähkön par putin sisään täydellisellä varmuudella ja totetesin siihenkin että "v* mitä p*". Sitten ysin tiille, että "nyt täysiä niin että kori hajoaa" avaus muutamaan metriin, vähän puun taakse, haaraputilla sisään ja bileet alkokin sitten siitä. Takaysi birkkua sieltä paaria täältä. Mut tosiaan, toi pointti että minkäverran sitä suusta asti päästelee niin otetaan huomioon ne poolikaverit. Aika laimeeta toi oma jumpittelu oli mut senkään vertaa ei oo kovin cool.


mikäli sinulla takaraivossasi liikkuu alitajuisesti kaksi eri vaihtoehtoa (esim. "se jota olet reenannnut viime ajat" ja "se jota olet vetänyt ensimmäiset X vuotta ja joka aina löytyy vielä jostain syvältä takaraivosta"), niin se voisi aiheuttaa paljon henkisiä ongelmia putin kanssa silloin kun se ei kulje. Jotenkin minusta on tosi hienoa voida ajatella että "puttaan suoralla aina kun voin ja haaralta silloin kun en voi putata suoralla". Tällöin sinulle ei jää alitajuisesti mitään valintaa tehtäväksesi, vaan tällöin kiekon paikka on tehnyt valinnan jo sinun puolestasi. Tai ainakin näin minä järkeilen tuon.

tää meinas tappaa mut aiempina vuosina. kun treenattu push putt ei toiminut jännityksen takia, vaihdettiin takasin sinne koriin vaan heittämiseen ja sekään ei toiminut. nykyisin aina push putt jos ollaan yhtään sellasen matkan päässä että sinne vaan heittäminen voi olla kohtalokasta. tai niin läheltä se puttiliike on oikeestaan vaan käden heiluri ja löysästi päästetään irti. toimii.

haaraputtiin vain kun on pakko, mut sekin toimii näköjään tarvittaessa. muistaa vaan vartalon liikkeen mukaan ja kurottaa yhtälailla loppuun asti (varoen kuitenkin ettei menetä tasapainoa eteen)

edellisen päivän suorituksella/reenillä ei ole käytännössä mitään korrelaatiota seuraavan päivän suoritukseen. Korkeintaan vain hyvä suoritus lataa turhia ylimääräisiä paineita seuraavalle päivälle. Kokeilepa joskus vetää esim. kisoja edeltävänä päivänä joku "funny-treeni" esim. erikoisheittoja yms. mitä ei normaalisti kauheasti tule kisoissa käytettyä. Kyllä se putti kuitenkin sieltä selkänahasta lopulta lähtee, ei reenistä.

Jep. edellispäivänä on kiva heitellä mut ihan siis perus läpällä, kokeilla kaikenlaista erikoista ja pitää vaan hauskaa kiekkojen kanssa. Kisapäivänä radalla on hyvä ottaa muutamia treeniputteja mutta lähinnä vaan lihasmuistuttelun kannalta, ja super läheltä, jotta sisäänmenoprosentti on korkea ja jää hyvä fiiwis. mitään hyötyä heitellä 20 metristä että josko menis sisään. Jos on aikaa ottaa muutama draivi niin go for it, mut taaskin vaan liikeratojen lämmittelyksi. Ei mitään merkitystä suuntaan eikä toiseen mihin ne suuntautuu.
Discmania Media Partner 2017-2019
Team Discmania, Discmania Ambassador

Link | P2 | Tactic | Origin | MD3 | MD4 | Anvil | Essence | FD | FD3 | Fortress | CD2 | DD3 | Rampage | Spirit
http://www.instagram.com/Crushing_Plastic
http://www.youtube.com/user/glaabaglooba

Poissa Flick Maniac

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 4 848
 • Discmania
  • Profiili
  • Frisbeegolf Club Keinukallio
 • Oikea nimi: Mikko Setälä
 • Seura: FGCK
Vs: Pyhän Mikaelin pelit
« Vastaus #23 : 02.07.13 - klo:13:24 »
Ainiin, ja toinen juttu. Heitän FDt kokonaan ulos bägistä, tai ehkä pidän yhden sitä varten jos tarvii vaikeasta paikasta eli pienillä tehoilla foretella pitkää liitävää.

Bäkkäriltä ei ole enää mitään luottoa tuohon. Ihan mentaalinen homma, jostain syystä vedän FDt aina oikealle. Tiedän että se on tasan 100% oma virhe mutta kun se toistuu aina kun ottaa FDn käteen niin luotto on 0. Joku siinä rimmissä muka on vialla, ja en osaa säätää tehoja enää oikeaksi (joko liian hiljaa ja ote liian kevyt, eli lipsuu vasuriin, tai liian tiukkaan ja kovaa, lähtee oikealle).

Tiedän että ei pitäis viisastenkiveä etsiä mut on jo jonkun aikaa taas ollut melkonen peikko selässä toi metsäpilleissä suoraan heittäminen kun FD (tai siis oma vartalo) ei ole enää hoitanut hommaa. P-MD2 varmaan mennään kunnes jotain muuta tulee vastaan. Star Tiippari tuli postissa, alkanen hakkaamaan sitä suoraksi. Jos tulee ideoita, saa ehdotella.
Discmania Media Partner 2017-2019
Team Discmania, Discmania Ambassador

Link | P2 | Tactic | Origin | MD3 | MD4 | Anvil | Essence | FD | FD3 | Fortress | CD2 | DD3 | Rampage | Spirit
http://www.instagram.com/Crushing_Plastic
http://www.youtube.com/user/glaabaglooba

Poissa Flick Maniac

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 4 848
 • Discmania
  • Profiili
  • Frisbeegolf Club Keinukallio
 • Oikea nimi: Mikko Setälä
 • Seura: FGCK
Vs: Pyhän Mikaelin pelit
« Vastaus #24 : 03.07.13 - klo:15:32 »
http://frisbeegolfradat.fi/blogit/mikko_setala/2013/07/03/aktiivisen-aloittelijan-manifesti/

Nyt loppu kirjottelut tuonne blogiin.

Tänne jatkuu vielä. Eilisissä viikkokisoissa näin pari helkutan komeaa ässäheittoa forelta ja tajusin että tuohan on kokonaan treenaamatta. Heitän forea siis aina hyssenä tai suoraan+feidi.
Discmania Media Partner 2017-2019
Team Discmania, Discmania Ambassador

Link | P2 | Tactic | Origin | MD3 | MD4 | Anvil | Essence | FD | FD3 | Fortress | CD2 | DD3 | Rampage | Spirit
http://www.instagram.com/Crushing_Plastic
http://www.youtube.com/user/glaabaglooba

Poissa Mahwell

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 037
  • Profiili
 • Oikea nimi: Max Westerberg
 • Seura: VDGC
Vs: Pyhän Mikaelin pelit
« Vastaus #25 : 03.07.13 - klo:15:38 »
Ainiin, ja toinen juttu. Heitän FDt kokonaan ulos bägistä, tai ehkä pidän yhden sitä varten jos tarvii vaikeasta paikasta eli pienillä tehoilla foretella pitkää liitävää.

Bäkkäriltä ei ole enää mitään luottoa tuohon. Ihan mentaalinen homma, jostain syystä vedän FDt aina oikealle. Tiedän että se on tasan 100% oma virhe mutta kun se toistuu aina kun ottaa FDn käteen niin luotto on 0. Joku siinä rimmissä muka on vialla, ja en osaa säätää tehoja enää oikeaksi (joko liian hiljaa ja ote liian kevyt, eli lipsuu vasuriin, tai liian tiukkaan ja kovaa, lähtee oikealle).

Tiedän että ei pitäis viisastenkiveä etsiä mut on jo jonkun aikaa taas ollut melkonen peikko selässä toi metsäpilleissä suoraan heittäminen kun FD (tai siis oma vartalo) ei ole enää hoitanut hommaa. P-MD2 varmaan mennään kunnes jotain muuta tulee vastaan. Star Tiippari tuli postissa, alkanen hakkaamaan sitä suoraksi. Jos tulee ideoita, saa ehdotella.

Aivan samasta syystä heivasin FD:t omasta bägistä. Nykyään mennään TL:llä joka on yhtä pitkälle menevä, mutta luotettava.
VDGC ry

Poissa jajvirta

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 870
  • Profiili
 • Oikea nimi: Jarno Virtanen
 • Seura: Tampereen Frisbeeseura
Vs: Pyhän Mikaelin pelit
« Vastaus #26 : 03.07.13 - klo:15:56 »
Tiedän että ei pitäis viisastenkiveä etsiä mut on jo jonkun aikaa taas ollut melkonen peikko selässä toi metsäpilleissä suoraan heittäminen kun FD (tai siis oma vartalo) ei ole enää hoitanut hommaa. P-MD2 varmaan mennään kunnes jotain muuta tulee vastaan. Star Tiippari tuli postissa, alkanen hakkaamaan sitä suoraksi. Jos tulee ideoita, saa ehdotella.

2nd run C-line FD? S-line on tosiaan aika alivakaa. Vaan kyllähän star tiippari pitäisi olla aika suora hakkaamattakin. ;-)

Poissa Flick Maniac

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 4 848
 • Discmania
  • Profiili
  • Frisbeegolf Club Keinukallio
 • Oikea nimi: Mikko Setälä
 • Seura: FGCK
Vs: Pyhän Mikaelin pelit
« Vastaus #27 : 03.07.13 - klo:19:34 »
Toi AJ tiippari on ainakin melko vakaa vielä. Pitäis siis olla sellanen mitä sais heittää rehellisesti kovahkosti kuitenkaan ihan täysiä repimättä (koska siinä 85-90% tehoilla tekniikka on parhaiten rytmissä) ja se menis suoraan ilman pelkoa kippaamisesta, ja feidaisi loppuun mielellään vain vähän. FD oli hyvä, mutta siinä toi tehonsäätö toi ongelmia.

Heittäisin putterilla jos osaisin. Voi olla että alan midarilla opettelemaan tässä ohessa noita suoria metsäpillejä, niillä tulee aina selkeästi eniten ongelmia. Kaartavat vaikkakin kapeahkot väylät ei niin ongelma.
Discmania Media Partner 2017-2019
Team Discmania, Discmania Ambassador

Link | P2 | Tactic | Origin | MD3 | MD4 | Anvil | Essence | FD | FD3 | Fortress | CD2 | DD3 | Rampage | Spirit
http://www.instagram.com/Crushing_Plastic
http://www.youtube.com/user/glaabaglooba

Poissa Flick Maniac

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 4 848
 • Discmania
  • Profiili
  • Frisbeegolf Club Keinukallio
 • Oikea nimi: Mikko Setälä
 • Seura: FGCK
Vs: Pyhän Mikaelin pelit
« Vastaus #28 : 03.07.13 - klo:19:35 »
Ps. 1st run C-FD on ihan ok kiekko mutta feidi loppuun ehkä liian raju. Jostain syystä tota voi heittää kovaakin, ja se ei kippaa ei kiekon itsensä takia, eikä omastakaan mentaaliviasta johtuen.
Discmania Media Partner 2017-2019
Team Discmania, Discmania Ambassador

Link | P2 | Tactic | Origin | MD3 | MD4 | Anvil | Essence | FD | FD3 | Fortress | CD2 | DD3 | Rampage | Spirit
http://www.instagram.com/Crushing_Plastic
http://www.youtube.com/user/glaabaglooba

Poissa tumi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 882
 • McPathetic
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tuomo Tanskanen
 • Seura: KFG Karkkila / NFS Nummela
Vs: Pyhän Mikaelin pelit
« Vastaus #29 : 04.07.13 - klo:13:17 »
Jos suoraan haluaa heittää niin helpoin reitti on ottaa se midari kauniiseen käteen ja opetella. Draiverissa on kuitenkin aina se feidi siellä ja kaupan hyllystä midaria vastaavaa suoraa ei löydy. Samalla lailla kun fore monipuolistaa että helpottaa peliä myös midari (ja putteri) heitot tekevän saman.

Btw, kiitos blogista. Sitä luki mielellään vaikken ehkä kohderyhmään kuulunutkaan :)