Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Ratatietojen rakennemuutos tekeillä  (Luettu 8988 kertaa)

Poissa DGS Ylläpito

 • Tomoottajat
 • Täysjäsen
 • *
 • Viestejä: 120
  • Profiili
Ratatietojen rakennemuutos tekeillä
« : 23.01.12 - klo:18:34 »
Tämä artikkeli kertoo, millainen muutos on suunniteltu tehtäväksi tulospalvelun ratatietojen tallentamiseen ja hyödyntämiseen liittyen. Mikäli asia herättää ajatuksia, ehdotuksia tai muita kommentteja, niin kaikki palaute otetaan ilolla vastaan joko tämän foorumin, palvelun palautesivun tai ylläpidon sähköpostiosoitteen kautta. Arvioaikataulu on karkeasti tämä kevät eli kauden alkaessa muutoksen pitäisi olla jo valmis.

Tähän asti jokainen rata ja sen eri versiot ovat näkyneet tulospalvelussa samalla tavalla. Uusia versioita on tehty tarpeen mukaan ja nimetty vähän tilanteen ja muutoksenkin mukaan. Tämä on osoittautunut hankalaksi ja toisinaan pienempien ratamuutosten tekemiseen on ollut turhan iso kynnys ja muutos on jäänyt ilmoittamatta tai muuten tekemättä. Kaikkeen tähän liittyen ja toivottavasti ylipäätään selkeämpään tapaan tallentaa ratatiedot on suunnitteilla muutos.

Seuraava kuva yrittää havainnoillistaa, miten DGS:n ratatiedot on nykyään tallennettu ja miten rakennetta muutetaan nyt tekeillä olemassa muutoksessa. Kuvassa on otettu kantaa myös siihen, miten ratatiedot linkittyvät Frisbeegolfradat.fi palvelun tietoihin.
Jatkossa siis jokainen pieni muutos luo uuden version ja jokaisesta yhtäaikaa voimassa olevasta "pohjapiirroksesta" on oma layout. Tulokset kirjataan aina kulloinkin voimassa olevalla versiolle, mutta tuloksia voidaan tarkistella ja raportoida joko yksittäisen version, valittujen versioiden ja layoutin kaikkien versioiden osalta.

Ratoihin liittyy paljon muita tietoja, kuten pelaajien suosikkiradat, kommentit, arvostelut ja tietenkin myös tulokset. Seuraava kuvaa esittää tämän hetkiset suunnitelmat siitä, miten muut tiedot jatkossa linkittyvät ratotietojen eri tasoille (rata, layout ja versio).Kaiken kaikkiaan tämä on enemmän sivuston ja ratatietojen hallintaan liittyvä muutos, mutta tarkoituksena on toki myös parantaa palvelun käytettävyyttä sekä tulosten kirjaamisen ja tarkastelun selkeyttä. Esim. aiemmin keskustelussa ollut radan top 50 listaus muuttuisi tämän myötä siten, että eri variaatiot top 50 listoista olisi valittavissa joko yhden tai useamman version osalta ilman sen kummempia aikarajoituksia (ellei niitäkin haluta asettaa).

Kehitysterveisin,
DGS ylläpito

Poissa DGS Ylläpito

 • Tomoottajat
 • Täysjäsen
 • *
 • Viestejä: 120
  • Profiili
Vs: Ratatietojen rakennemuutos tekeillä
« Vastaus #1 : 14.04.12 - klo:12:33 »
Uuden version testaus on käynnistynyt. Ole ystävällinen ja auta meitä testaamisessa. Lisätietoja keskustelussa Uuden version testaus + kilpailu: test.discgolfscores.net.