Frisbeegolf-keskustelu > Tekniikkakeskustelu

Apuja foreen/sidearmiin

(1/69) > >>

Maikkari:
Ajattelin tehdä oman ketjun forelle, jotta vinkit olisivat helpommin löydettävissä (esim haulla "fore" en löytänyt mitään ja jos niitä vinkkejä on yleisesti draivailussa niin on aika tuskallista löytää).
Aloitetaan vaikka omasta kysymyksestä:

Tämä tyyli, mitä tapanote ja Piippo käyttää, kiinnostaisi opetella. Näyttää saavan hyvin kropasta tehoja heittoon mukaan.
Ongelmana on, että oma silmä ei pysty kunnolla aukasemaan tuota videota pala palalta (varsinkin jalkojen osalta).

Voisiko joku aukaista tuota tekniikkaa vaihe vaiheelta? Itse tuota videota muutaman kerran koitin tarkkailla, mutta ei tullut ajoituksesta yhtään mitään.

Nykyään käytän kahta "laukka-askelta" vasen kylki edelle (oikeakätisen fore). Foret lentää ~80m, mutta tuntuu ettei keskivartalosta saa tarpeeksi voimaa, vaan lähes kaikki lähtee ainoastaan kädestä. Tässä tyylissä myös vasemman jalan pakara menee itsellä jumiin, mutta tänään tajusin että siihen saattaisi auttaa kantapäältä pyörähtäminen saatossa..


|EDIT| NYKYÄÄN KAIKKIEN TEKNIIKKAVIDEOIDEN POSTAUS TÄNNE: http://www.frisbeegolf-forum.fi/index.php/topic,3522.0.html

Tapanote:
Mä en lähtisi kyllä tuota tekniikka tavoittelemaan välttämättä. Varsinkin tuo hyppy lopussa todennäköisesti vain sekoittaisi useimpien forea. Se tulee meilläkin lähinnä yliyritetyissä foreissa, joissa koitetaan saada viimeisetkin tehonrippeet mukaan (eikä se välttämättä hyödytä mitään). Tai jos on vähän liukasta eikä uskalla oikeasti tukijalalta iskeä.

Maikkari:
Jaahas :D
No pitääpi tässä lähipäivinä lähtee omaa foree kuvauttamaan, jotta saan parempia kehitysvinkkejä.
Ilman videoo kun on vähän huono antaa tarkkoja neuvoja.

Jotain tuohon suuntaan koitan askeleeni ottaa (ainakin omasta mielestäni..)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=lUOq09T2q54#t=1384

Ilmeisesti takajalalla pitäisi tehdä ponkaisu heitossa, jolla saisi lisää tehoja heittoon? Tällöin ylävartalokin lähtisi kääntymään samaan aikaan? Vai olenko aivan hakoteillä.
Yleisiäkin protippejä/omia kokemuksia voisi viljellä.

Lassi:
Pari yleisintä virhettä mitä voisin lähteä valtaosalta foressa korjaamaan on:

1) Vauhdinotto. Ei ristiaskelia, ei laukkaa, vaan ihan normaalit kävely-/juoksuaskeleet.
2) Taakseveto. Sitä ei nimittäin foressa tarvi, vaan veto lähtee suurinpiirtein samalta linjalta vartalon kanssa. Vähän vaikea selitettävä, mutta todella moni vie foressa vedon liian taakse, jolloin kiekko kääntyy vartalon taakse ja heitto lähtee epäpuhtaasti. Ihan sama tekeekö jenkkien pyöräytyksen ennen heittoa vai pitääkö kättä vain vartalon sivulla, kunhan ei vie kättä liian taakse.

GARFFi:
Mun mielestä foressa voi kyllä toimia ristiaskeleetkin.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version