Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Hehkutusketju  (Luettu 396189 kertaa)

Poissa Kanzo

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 241
  • Profiili
 • Oikea nimi: Petteri Kantokari
 • Seura: TT
Vs: Hehkutusketju
« Vastaus #1365 : 02.10.17 - klo:20:55 »
Loistavaa Petteri! Ja hieno tarina! Eilen Hämiksen kanssa mietittiin, että pelaako Munkkiniemessä enää kukaan. Ja onko legendaarinen puistorata enää pystyssäkään. Ilmeisesti on, eli täytyy lähteä sinne joskus nostalgoimaan.

Mulla on paljon vaisumpi menestys tarina, mutta tuulettelen kuitenkin koska en jäänyt Syysmyrskyssä viimeiseksi. Eikä mulla ei ole kotonakaan fyrkkaa!

Joo katselinkin noita Syysmyrskyn tuloksia ja onnittelut sinnekin! Hienoa suorittamista kerrassaan. Ville on näköjään mennyt menojaan ja paiskannut sen "oikean" holarinkin kasiväylällä - paha roikkua kyydissä tuommoista hirmua vastaan.  :o

Ai joo, jatkoa tuohon omaan tarinaani. Sieltä sairaalan vierestä löytyi aamukierroksella myös violetti limainen kiekko, vissiin maannut vähän pidempäänkin siellä sammalmättäällä. Pyyhin kiekon puhtaaksi ja tavasin isolla kirjoitetun nimen PILU. Vein kiekon liikuntakeskuksen kassalle ja sanoin että löytyi tämmöinen kiekko, jossa ei ollut numeroa, vain tämmöinen puolihärski nimi. Kassatyttö katsoi kiekkoa ja punastui. Sori siittä.  :-[
Pilu saa hakea lättynsä sieltä kassalta.  ;)

Poissa gunners

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 438
  • Profiili
 • Oikea nimi: jari väyrynen
 • Seura: KKpBats
Vs: Hehkutusketju
« Vastaus #1366 : 03.10.17 - klo:08:37 »
Vuosia sitten Hietaniemen torilla jotkut naiset jakoivat pieniä lappuja missä oli toi sama teksti. Mutta tekstin perässä oli vielä 50e, eli ei tainnut kiekko kuulua heille.
Vai oliko numerot jo liuonneet sadeveden mukana ikuiseen kiertokulkuun?

Poissa JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 630
  • Profiili
Vs: Hehkutusketju
« Vastaus #1367 : 04.11.17 - klo:15:32 »
Vammat ovat sotkeneet vaikka mitä välillä nilkka ja ristiselkä, joten aivot ovat rapautuneet kvyllään lähettää riittävän voimakasta viestiä ja vastaavasti vanhan avioparin tapaan lihassolut ovat tulleet kuurommiksi viesteille, joten moni solu ei reagoi sisääntulevaan viestiin. Vertaa aivovamma. Kun olen aukonut jumeja ja treenannut talven loppupuolelta asti pelkästään normaalia kävelyä, on sekä oikean käden fore ja vasutina rysty hyötyneet liikeratojen laajentumisesta, kun ei lihakset kramppaa liikeratoja rajoittaen kesken kaiken.  Edistys on juhlan paikka ja tulos myös, kun D2 kulutettu lensi myötätuuulessa pomppien s kurvilla 118 m kohdalle pysähtyen.

Viime vuonna sama tilanne 131 grammaisella Bossilla johti 107,5 m pysähtymiseen, jos muistan oikein. 151 Boss jäi 110 metriin aiemmin, mutta ihan kiva kuin D2 on täyspainoinen. En jäänyt loputtomiin 8 m/s ennustettuihin puuskiin nakkelemaan, jotten vilustu. Kyseessä oli osa toista päivän lyhyttä juoksulenkkiä, josta palkintona ravasin kotiinkin. Jotta sain limat irtoamaan keuhkoista, joten nyt ilma liikkuu ja ei satu rintaan enää.

Kiva olla kipeä, kun 8 C lämmössäkin ilman lämpö ärsyttää läähättäessä keuhkoja, vaikka lopputulos lopetti syyn kivulle hetkeksi. Tai no välisyyn, onhan keuhkot paskana joka tapauksessa ja vaativat jatkossa läähätystä myös lämpöjen putoamisesta huolimatta. Onneksi on olemassa piikkikengät ja hengityksen lämmittimet. Vetää lämmitin lasit huuruun lämpimästä uloshengityksestä johtuen, joten pitänee hajoneiden lasien tilalle hankkia uudet vesihöyryä läpinäkyväksi filmiksi linssille levittävien linssien ja aktivointiaineen avulla näköä auttavat rillit hankkia veronpalautuksesta. Jee rahaa tulossa! Kikkailla pitää, kun piilarit eivät wörki mulle turvallisesti. Mikäpä helppoa olisi?

Poissa tapioe

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 832
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tapio Eskola
Vs: Hehkutusketju
« Vastaus #1368 : 07.11.17 - klo:21:56 »
Kävin tänään ensimmäistä kertaa reiluun viiteen viikkon radalla ja olipahan se melkoinen yllätys kun sain pelattua kotiratani Toramon miinuksen puolelle. Olosuhteet olivat vähintäänkin haasteelliset kun jokainen tii oli peilikirkasta jäätä. Vaikka heitin ilman vauhteja ja piikkarit jalassa niin kyllä se pystyssä pysyminen oli draivaamisen vaikein osa.

Oikeastaan parasta koko kierroksessa oli huomata, että loppukesän ja syksyn puttitreenit ovat menneet perille ja putti oli varsin mainiota.

Poissa JamesVaan

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 19
  • Profiili
Vs: Hehkutusketju
« Vastaus #1369 : 11.11.17 - klo:10:17 »
Kiekkoilukausi oli "päätetty" jo lähes 2 kuukautta sitten, mikä oli luontevaa myös heikkenevien tulosten puolesta. Kaveri kuitenkin pyysi mukaan vielä viimeisen kerran (kun aurinkokin sattui näyttäytymään), joten pitihän sitä lähteä ihan vain ulkoilun takia.

Jäisillä käsillä, kankeilla liikkeillä ja märillä kiekoilla kuitenkin tuli henkilökohtainen rataennätys -2 (vanha -1). Heittovirettä ei näköjään voi koskaan tietää etukäteen :)

Poissa tapioe

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 832
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tapio Eskola
Vs: Hehkutusketju
« Vastaus #1370 : 20.01.18 - klo:16:59 »
Olipas tänään iloinen yllätys kun sain pelattua Toramon 12 väyläsen talvileiskan tulokseen -11. On se vaan jännä miten vanha pelivire löytyy kun saa vähän heittoja alle. Nykyään tulee niin harvoin käytyä kierroksella, että homma pitää opetella uusiksi joka kerta.

Poissa JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 630
  • Profiili
Vs: Hehkutusketju
« Vastaus #1371 : 15.04.18 - klo:16:26 »
Marraskuusta kipeänä ja siitä huolimatta kuukauden paikkeille hölkätty kääntyi kyvyksi pyöräillä ekan kerran ja eka kiessi. Hyvää teki pitkästä aikaa :-) Putti kulki, draivissa hajontaa. Oletin enemmän häiriötä duunin jäykistämästä selästä. Plussaa toinen puoli, paitsi pääosin hyvät lähärit jätti ihmetyksen. Kuinka harvoin pitää heittää, että ei hermot ole ylirasittuneet ja vie tatsia sekä kiekosta pitokykyä sormilta?

Oli hyvä muistutus siitä, miten harmitta oikea käsi toimi rystyltä ja kämmeneltä, kun ainoa vasuridraivi osoitti, mitä käy, kun jäissä oleva kapula ei taivu. Tai ote pidä. Lipesi huolella vammautumattomasta kädestä. Nou hätä, tilanne normalisoituu kauden edetessä ja ote lipsuu varmasti pääkädestä, kun hermot väsyttää.

Poissa JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 630
  • Profiili
Vs: Hehkutusketju
« Vastaus #1372 : 08.07.18 - klo:11:35 »
Tässä on ainekset sekä tänne, että murjotusketjuun.

Hieno homma on Tobogganissa Paul McBethin yli 3,3 km pitkällä mäkisellä radalla heittämä -18 kierros. 1108 taikapistettä ja 3. paras pistemäärä saman ssa bracketin radoilla tehdyistä. Ikään kuin tuossa ei pitäisi hälytyssireenien soida, enkkapisteet ovat eri ssa luokan radalta 1132, joten tehoa vaativalla radalla 8 pistettä per heitto, mikä ei aina pidä kutiaan korkeissa ratingeissa (köhköh!), 18 väylällä ei riitä paras tulos ikinä pariin verrattuna. Vaan olisi pitänyt heittää -21. Eli odotetaanko holarit enkkakierrokseen, vai yhden parin muutto birdieksi ja kaksi eaglea lisää? Kun oli jo yksi eagle kierroksella. Kovat on vaateet ja enkkareitattu kierros on todella vaikealla radalla tehty, tiedostan sen. Rating riippuu siitä, miten pelaa suhteessa muihin pelaajiin, ei suhteessa rataan ja tuuli-, sade- ja lämpöolosuhteisiin tai valon puutteeseen sekä muihin ympäristötekijöihin. Eli helpolla radalla yli par tuloksella teet maailman ratingenkan muiden vitosputatessa joka väylän muiden mokellusten päälle. Epätodennäköistä mutta osoittaa riskin teoreettisen olemassaolon mahdollisuuden.

Pointtini on myös parin määrittelyongelmaan liittyvä. McBethin pieni rating alle par ennätyksestä ei huomioi Tobogganin luonnetta kunnolla. Toboggan vaatii tykkikättä ja jos kyseessä olisi vaikka Tyyni, missä joka pelaaja ei ole eliittiä ja huippupituuksien heittäjä, aika paljon harvempi kisaaja olisi ylettynyt Tobogganissa pirkolle ja parille heittopituuksien puolesta. Siksi pelaajien vertailu toisiinsa samalla kierroksella on riippuvainen siitä, minkälaisilla ominaisuuksilla varustettuja pelaajia kierroksella on.

Frisbeegolfissa ei ole yhtä selvät roolijaot kuin joukkueurheilussa, missä kaikki ymmärtävät roolin kertomalla, minkötyyppisiä ominaisuuksia vaaditaan pelaajalta. Kaikki ymmärtävät, mitä sprintteri, hyökkääjä, puolustaja, maalivahti jne. tarkoittaa. Fribassa on todellisuutta aliarvioivaa sanoa heittäjää tykkikädeksi tai puttikoneeksi. Muita taitoja tarvitaan huipputasolla myös ja joka päätaitoluokan sisällä on eritasoisia heittäjiä eliitin joukossakin.

Se että joku saa aikaan gold level radalla -18 vaatii kaikkien osien huippuun hiomista. Silti todella monella yrityksellä useimmat top 10 pelaajista eivät urallaan pysty kierrokseen, missä pääsee heiton parin sisään siitä, mikä on pienin mahdollinen tulos, mihin heittopituus riittää. Kun olettaa, että enkkakierrokseen ei vaadita holareita ja field aceja. Eli realistisesti ajateltuna paras mahdollinen kierros ilman tuurinkantamoista.

Laskutapa ideaalikierrokselle on kuinka monta heittoa vaatii putille pääsy (kaukaiset putit lasketaan mukaan) plus yksi putti. Toisin sanoen jokainen paikka, mistä ylettyy albatrossista n bogeyhin. Amatööreissä osalla pahoilla väylillä taidot riittävät vain yli par tuloksiin, kun ideaalitulos eliitille on lähinnä birdie tai parempi.

McBeth kirjoitti vuosia sitten, että kultatason radat vasta erottavat eliitin hyvistä pelaajista, koska hyvät ylettävät helpoilla radoilla putille ja ottavat monta pirkkoa, mutta pirkkopaikoille pääsevät vain parhaat kultaradoilla. Helpolla radalla eliitin on vaikeaa ottaa reilusti enemmän pirkkoja kuin monta pirkkoa ottavat hyvät pelaajat. Kun haastetta ei ole on oma päätelmän. Suoraa lainausta ei ole, kun en muista sanatarkasti, mutta idea on tuo.

Voisiko pitää kutinsa, että gold level radatkin eroavat toisistaan niin paljon, että vaativat erilaista skill settiä, jotta rating istuisi radan vaikeuteen ilman olosuhdevaikeuksiakin ja parin epäselvä määrittely on monen approximaation summana höpön löpöä? Pääseehän sitä komeisiin alle par lukuihin, kun kutsuu paria tarpeeksi inflatoidun korkealle, mutta vaikeaa on uskoa Pro Tour radasta, joka on pahamaineinen tehon tarpeesta ja roughista. Etenkin kun kyseessä on vuosia korkeimmalla tasolla pelattu rata, jolla enemmistö maailman huipuista on pelannut.

Mitä pitäisi ajatella ratingin vertailevasta luonteesta? Parin määrittelystä? Ratojen keskinäisestä vaikeusvertailusta? Radan sopivuudesta erilaisille pelaajille? Jälkimmäistä ei suorasti arvioida matemaattisesti missään luvussa. Epäsuorasti vajaalla tarkkuudella toki par luvussa. Mikä on vitsi, kun par lukuja on yli yksi. Heti muistuu mieleen Pro par ja public par, hämärä muistikuva aloittelija paristakin jossain PDGAin manuaalissa.

Ei ole helppoa luoda tarkkaa vertailujärjestelmää eri kierrosten, päivien, kierroksella olevien pelaajakombinaatioiden, ratojen, pelaajatyypin kullekin radalle sopivuuden suhteen, pelaajan yhden kisan voittoon ja ei parhaaseen ratingin jahtiin tähtäystä ja niin edelleen.

Miten relevanttia on tarkkuus? Onneksi McBethin -18 voi arvostaa jo nyt, vaikka muut mittarit vesittävät historiallista ennätystä. Oma tulkinta tilanteesta aliarvioimatta kahta isomman ratingin kierrosta samalla ssa alueella ja ainakin yhtä eri ssa alueen isompaa ratingin on se, että Paul jahtasi eri tavoitetta kenties kuin muut kierroksillaan. Jos taas jokainen vähintään neljästä pelaajasta, jotka ovat heittäneet, Paul nyt mukaanlukien, noin kovan tai kovemmin reitatun kierroksen, on ehkä vasta neljäs yritys päätynyt -18 tulokseen.

Michael Johansenin -17 MM kisoissa ei ollut parhaan alle par luvun jahtaus, vaan hyvän kierroksen ja lähtötilanteen kisaan luominen yhdellä väylällä lähestyen putin yrityksen sijaan. Voi siis todeta, että muutaman heiton päähän teoreettisesta holarittomasta ja field acettomasta kierroksesta on päässyt ainakin 5 pelaajaa kerran tai pari urallaan. McBeth ainoastaan kahdesti. Aika pieni osuus eliittipelaajistakaan. Joten vaikeaa on arvioida itse kaukana takana kyvyssä olevana, miten hankalaa on nostaa eliitin kuumasta kierroksesta lähes täydellisyyteen kiessiä muuten kuin kaikkien taitojen ja paineensietokyvyn maksimointina ja tuloshistorian äärimmäisen harvinaisuuden suhteen.

Lisää ratojen erot ja sopivuus erilaisille pelaajille, niin on sen verran vähän dataa ja monimutkainen kalkyyli, että huh huh! Periaatteessa pitäisi joka heitto joka yhdistelmänä joka väylälle kartoittaa ja speksata kaikki pelaajien ominaisuudet. Eli valmennuksen ulkopuolella aika vähän etua antava urakka. Paremminkin kuin absoluuttinen matemaattinen tarkkuus, on parempi juhlia järkkyhienoa historiallista ennätystä. Seuraavaksi yrittämään tasoihin Pohjois-Korean johtajan golfenkan kanssa, holari joka väylälle.  ;)

Poissa JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 630
  • Profiili
Vs: Hehkutusketju
« Vastaus #1373 : 17.07.18 - klo:22:53 »
Viime kerralla eurooppalaisen voittaessa Majorin, joka ei ole ulkopuolisilta suojattu, tarvittiin ainoa eurooppalainen aikuisten maailmanmestaruuden yksilöpelissä voittanut. Vuonna 2010 meni Ruotsiin, nyt Suomeen ja kaksoisvoittona Catrina Allenin jäädessä taakse kahdelle 18 vuotiaalle. Ei ole kai muista maista tullut Euroopassa major voittajia yksilöpelissä. Huikea suoritus Eveliinalta ja Hennalta! Köh miehet... :-) Ja nuoret kollit tuossa olisi hyvä mittatikku saavuttaa tasa-arvon nimissä.

Arvatkaa harmittaako se, että Eveliinaa olen kuvannut vain muutaman väylän harjoitukseksi Lahden SM kisoissa ja julkaisuun tuli heitto tai pari? On sen verran timanttinen pelaaja, että harva maailman kärkipelaajista yhtä kilpailukykyisistä on  kuvaamatta. Aukko julkaisuissa on ammottava  :-(

Poissa Rockatansky

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 419
  • Profiili
 • Oikea nimi: Henry Liukkonen
 • Seura: LDG
Vs: Hehkutusketju
« Vastaus #1374 : 18.07.18 - klo:10:33 »
Eka matka ikinä ulkomaille friban merkeissä ja yllätyksekseni voitan flunssaisena KONOPIŠTĚ CHALLENGER:in AM3 -sarjan kolmella tasaisella kierroksella. Huikee reissu  :)

Poissa JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 630
  • Profiili
Vs: Hehkutusketju
« Vastaus #1375 : 19.07.18 - klo:08:42 »
Olisi huonommissakin puitteissa voinut eka kansainvälinen voitto tulla, onnea ja paranemisiin! Ei taida Becherovka paikallistropeista toimia sen paremmin kuin muutkaan holit, jos ei yrtit sitten kumoa negatiiviset vaikutukset. Anekdootteja kuullut avustavuudesta flunssaan, tiedä sitten auttaako muuhun kuin kipuun.

Poissa Rockatansky

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 419
  • Profiili
 • Oikea nimi: Henry Liukkonen
 • Seura: LDG
Vs: Hehkutusketju
« Vastaus #1376 : 19.07.18 - klo:09:02 »
Olisi huonommissakin puitteissa voinut eka kansainvälinen voitto tulla, onnea ja paranemisiin! Ei taida Becherovka paikallistropeista toimia sen paremmin kuin muutkaan holit, jos ei yrtit sitten kumoa negatiiviset vaikutukset. Anekdootteja kuullut avustavuudesta flunssaan, tiedä sitten auttaako muuhun kuin kipuun.

Juotiin sitä Tsekin "Finnrexiä". Ihan hirveen makuista tököttiä :D

Poissa JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 630
  • Profiili
Vs: Hehkutusketju
« Vastaus #1377 : 20.07.18 - klo:05:49 »
Lämpimänä lääkkeen makuista, joten mausta päätellen voisi toimia  :) Tykkään kunnolla jäähdytetystä pieninä annoksina, jolloin ei ehdi lämmetä. Maun kitkerät yrttiset komponentit väistyvät ja makeus sekä pehmeys korostuvat. Kuivien faneille silti ylimakeaa.

Poissa JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 630
  • Profiili
Vs: Hehkutusketju
« Vastaus #1378 : 24.04.19 - klo:06:28 »
Eilen oli, tänään ei, alennuksessa xxlssä 65 cm pilatespalla 9,90 €. Minkään kiekon hankinta ei paranna peliä pitkässä juoksussa yhtä paljon kuin useimpia kiekkkoja halvempi mahtava treeniväline. Paitsi ehkä moderni Comet :-) Ei siis monta vuotta flippaava versio, vaan nykyinen vakausspektri 90 m ehkä asteen flippaava Z, flippaamaton ESP swirl new stamp, karvan enemmän kuin ESP tuulta sietävä Michael Johansen, mikä feidaa hieman enemmän ja Michael Johansen swirl Glo, mikä kestää taas akarvan enemmän tuulta feidaten enemmän. Noin minun omistamieni yksilöiden perusteella, vaihtelua lienee yksilöiden välillä. Kaikki mahtavia kiekkoja ja isokätisille noin metrin lyhyempänä ja Michael Johansenin tavoin lentävä on Legacy Icon Gauge.