Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Seinäjoen ympäristön radat  (Luettu 10207 kertaa)

Poissa Jawa75

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 140
  • Profiili
 • Oikea nimi: Janne Välimäki
 • Seura: Rauman Frisbee
Seinäjoen ympäristön radat
« : 16.05.14 - klo:15:20 »
Heinäkuussa pitäisi tehdä parin päivän heittelyreissu Seinäjoen ympäristöön. Kuortaneella yövytään joten se rata ainakin tulee kierrettyä mutta antakaas vinkkejä mitä muita kannattaisi käydä heittämässä. Härmä DGP? Kitkan ulkoilukeskus? Ylipää? Kurikka? Törnävä? Koukkari? Säläisjärvi? Ja miten ratakartat, pitääkö frisbeegolfradat.fi:n kartat paikkansa?

Poissa Larzi

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 362
  • Profiili
 • Oikea nimi: Lauri Tuominen
 • Seura: WDGC
Vs: Seinäjoen ympäristön radat
« Vastaus #1 : 17.05.14 - klo:22:38 »
Heinäkuussa pitäisi tehdä parin päivän heittelyreissu Seinäjoen ympäristöön. Kuortaneella yövytään joten se rata ainakin tulee kierrettyä mutta antakaas vinkkejä mitä muita kannattaisi käydä heittämässä. Härmä DGP? Kitkan ulkoilukeskus? Ylipää? Kurikka? Törnävä? Koukkari? Säläisjärvi? Ja miten ratakartat, pitääkö frisbeegolfradat.fi:n kartat paikkansa?
Härmän, Kitkan ja Kurikan keskustan radoilla en ole käynyt, mutta muista tässä vähän jotain:

Kuortaneella kävin viime kesänä kerran ja silloin rata oli vielä vähän kesken, mutta nykyään vissiin väylät on hyvin auki. Vähän lyhyitä väyliä, mutta kaippa sen kiertää kun kerran siellä yövytte.

Törnävän rata on oikein mukava. Tii-paikoilta löytyy väyläopasteet ja heittopaikat on tekonurmea. Ratakartta pitää muuten kutinsa, mutta yksi uusi väylä valmistui, eli väyliä on nyt yhteensä 10. Uuden väylä tii on heti 8. korin läheisyydessä.

Koukkarissa tuli ykkösväylään jotain muutoksia, koska liian moni avaus oli karannut yksityisille pihoille. Pari väylää menee aika lähellä jokea, joten varaudu kiekkotappioihin. Väyläkierto taitaa alkaa nykyään koulun läheltä, eikä hiekkakentän vierestä. Eipä mikään erikoinen rata ja lyhyehköjä väyliä, mutta discatcherit on aina kivoja.

Säläisjärvi on maakunnan radoista parhain! Ehdottomasti kannattaa käydä. Kierroksen jälkeen sällintuvalle pitsalle.

Ai niin. Ilmajoellekin nousi keväällä rata. Maapohja tiit ja seppokorit niin kuin pohjanmaalla yleensä. Ylipään radan saat skipata suosiolla. Heittopaikat on merkattu huonosti ja kiekot hukkuu heinikkoon ja muutenkin hoitamattoman oloinen rata.
« Viimeksi muokattu: 21.05.14 - klo:23:00 kirjoittanut Larzi »
Grip EQ A14: Xt Aviar | Soft Pure | Premium Jokeri | FLX Buzzz | Glow,Ch MD3 | Ch Firebird | 2nd run FD | C-FD2 | Ch Valkyrie | C,S,P-PD | Star Destroyer

Poissa Jawa75

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 140
  • Profiili
 • Oikea nimi: Janne Välimäki
 • Seura: Rauman Frisbee
Vs: Seinäjoen ympäristön radat
« Vastaus #2 : 18.05.14 - klo:10:50 »
Kiitoksia, siinähän tuli jo aika kattavasti infoa. Ajatuksena on että päivällä heitetään "tosissaan" ja sitten illalla kuortaneella voi ottaa neppailukierroksen olusien kera joten kuulostaa hyvältä että on lyhyitä väyliä  ;D  olisiko jollain kokemuksia tuosta Kitkan radasta, ylistyksiä saanut frisbeegolfradat ja discgolfscores-sivustoilla mutta kun molemmissa on vain muutama kommentti niin ei anna ihan kattavaa kuvaa. Tosin kun Kitka on metsärata ja jo Härmän metsäväylistä on joku kommentoinut että hyttysiä on älyttömästi niin kokemus voi olla aika erilainen eri vuoden aikoina...

Poissa TUPI

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 32
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tuomas Nuorteva
Vs: Seinäjoen ympäristön radat
« Vastaus #3 : 08.07.14 - klo:20:12 »
Olin viime viikolla Ylihärmässä isovanhempia tervehtimässä ja ehdin jonkin verran paikallisia ratoja katsastaa, joten ajattelin tähän päivitellä vähän lisäinfoa omista näkemyksistäni radoista. Pahoittelut että tykkään kirjoittaa aika pitkästi.

Torstaina kävin Kitkan ulkoilukeskuksen radalla, josta pidin kyllä paljon, lukuun ottamatta väylää 7, jossa unohdettu tehdä väylä korille – 120m metsää ellei halua mennä pururataa pitkin ja heittää sokean kulman takaa tulevaa lenkkeilijää otsaan (kahdella upsilla tosin onnistuin onnella pääsemään korille metsän yli, vaikka melko korkeaa puuta onkin). Muuten radalla on alkuun 12 vähän haastavampaa väylää, joissa birdien eteen joutuu laittamaan vähän pidempää tai tarkempaa avausta, ja sitten 6 viimeistä väylää helpompia (ratakartan 18 väylä on todellisuudessa 40m). Radalla jonkin verran korkeuseroja, mutta olisi voinut enemmänkin hyödyntää, esim. väylä 16 heitetään ylämäkeen niin siinä on mukava rinne josta olisi mielellään heittänyt myös alamäkeen (esim. väylän 7 korvaava väylä). 9 väylällä kori on laavun edessä joten siellä pakko käydä tarkistamassa ettei laavulla/nuotiopaikalla ole ketään, koska tiiltä ei näe sinne. Väylän 17 takana tummavetinen oja ja vasemmalla aika tiheä pöheikkö.. DGS joku sanoi että olisi paljon puita, mikä ei mielestäni pidä paikkaansa ja siellä on väylillä aivan sopivat linjat eikä väylältä karkaaviakaan kiekkoja jouduttu pahemmin etsimään. Heittopaikoilla oli tosin erikoisuutena 2m leveät ja 1m pitkät lautareunukset, jotka upotettu maahan, mutta heitin kyllä itse näiden takaa tai vierestä. Itse forea ja upsia suosivana pystyin avaamaan kaikki väylät jommallakummalla näistä, mutta kaksi kaveria kyllä avasivat lähinnä rystyllä eli väylillä pystyy eri tavoin heittämään. Heittopaikoilla merkitty väylänumero ja pituus, ei opastuksia seuraavalle tiille joten ratakartta hyvä olla mukana. Kokonaisuutena hyvä rata jota mielellään kiertää toistekin.

Kitkan jälkeen kävin vielä ohimennen pelaamassa Härmä DGP, jossa aiemminkin käynyt heittelemässä. Väylät toki lyhyitä, mutta onneksi 1 ja 9 väylää lukuun ottamatta ei pelkkiä suoria esteettömiä, joten jos lähistöllä on, niin kyllä sen voi hyvin käydä neppailemassa. Sopivasti raivatut metsäväylätkin eikä vaan isketty koria ja tiitä johonkin. Itse pelaan väylän 2 vasta väylien 7 ja 8 välissä, koska menee paljon loogisemmin niin ja välttää turhan siirtymän. Ratakartassa 7 väylä pelataan samaan koriin kuin ennen mutta heittopaikka on rinteen alla olevan rakennuksen sivustalla eikä mäen päällä.

Lauantaina olin Lapualla käymässä ja bongasin sieltä koreja, ja googlaamalla selvisi että yläkoulun alueella on neljä koria ja Kiviristin puistossa viisi mutta ei selvinnyt että onko näille suunniteltu jotain ratakarttaa, enkä Kiviristin bongattuja korejakaan oikein pystynyt testaamaan kun alueella oli 30 000 ihmistä.

Suuntasin Seinäjoelle pelaamaan, mutta Törnävän radalla totesin ja kuulin että korit on siirretty pois Provinssirockin ajaksi. Vähän kävelin joitain väyliä pitkin ja aika avoimelta väylät enimmäkseen vaikuttivat, ei pahemmin esteitä.

Olin googlailuillani todennut myös, että Seinäjoen Honkakylään mahdollisesti tulee fribarata, mutta ei mitään varmuutta kentän tilanteesta, mutta päätin lähteä tutkimaan aluetta jos jotenkin sattuisin eksymään radalle jos sellainen olisi jo tehty. Muutaman talon pihalta kyseltyäni minut ohjattiin oikeaan suuntaan, ja laittamalla google mapsiin Honkakyläntie 506 Seinäjoki, näyttäisi oikea paikka löytyvän. Radasta ei vielä löydy pahemmin tietoja, mutta hyvälaatuiset hiekkatekonurmitiit ja kunnon korit sieltä löytyvät, mutta väylämerkintöjä, siirtymisiä tai ratakarttaa ei ollut. Rata on 18 väyläinen metsärata, (ensimmäisellä kierrokselle löysin 12 väylää, toisella 17 kun kuulin muilta että on täysimittainen rata) ja enimmäkseen ei vaadi bägin pisimpiä kiekkoja mutta tarkimpia, eli useampi kapea väylä ja vaatii vähän heittokulmien ja kiekkojen hallintaa että pääsee birdiepaikoille. Ei korkeuseroja. Rata kuitenkin varsin mieluisa pelattava ja kun uudenkarheus hioutuu pois (eli polut selkiytyvät, ehkä muutama puu pois tai muuta tuollaista), niin oikein hyvälaatuinen ja haastava rata. Kyllä radalla nyt jo melko hyvin polkuja seuraamalla löysi seuraavalle tiille, mutta jonkin verran joutui etsimään, toivottavasti ratakartta saadaan pian esille.

Sunnuntaina oli pidempi setti, joka alkoi Kitkan vierailulla, jonka jälkeen kävimme tarkistamassa Kauhavan Urheilupuiston frisbeeradan, jota paikalliset kaverit kyllä jo etukäteen haukkuivat ja paikalla totesimme ettei siellä futispelaajien ja muiden urheilijoiden, parkkipaikan ylityksen ja metrin korkean väyläheinän joukossa ollut yhtään väylää jota olisimme turvallisesti tai mieluisasti voineet heittää, joten jatkoimme ruokailun kautta Ylipään radalle.

Alkuun en ollut kiinnostunut menemään Ylipään radalle, kun tässäkin ketjussa ja muualla on sanottu että rata on huonosti hoidettu. Paikalliset kaverit kuitenkin kertoivat että alueen seura on aktivoitunut, rataa käydään hoitamassa (viimeisimmät suuremmat kunnostustalkoot olivat pari viikkoa aikaisemmin) ja siellä pelataan myös jotain kisasarjaa. Ylipään frisbeegolfrata osoittautuikin oikein positiiviseksi yllätykseksi, joka on paikoin haastava, mutta oikein hyvä ja mieluisa rata pelata. Yksin pelaavalle ei ehkä kuitenkaan optimaalinen, koska useammalla väylällä spotterin käyttö on varsin suositeltavaa, koska joillain väylillä (3, 5, 8, 13, 16, 17,18) ei ole kunnon näkyvyyttä kiekon lennolle (mutkan tms. takia), ja metsässä on jonkun verran aluskasvustoa joten väylältä karanneen kiekon etsiminen voi olla ikävää jos ei suunnilleen tiedä mihin kiekko meni. Ratakartta toimii hyvänä suunnanantajana mutta ei anna kovin kattavaa kuvaa väylien muodoista, mäistä ja metsistä, mutta seuraavat tiit kyllä löytyvät helposti sitä katsomalla. Väylät 14–17 ovat hieman sekavia kun väylän 15 jälkeen pitää kävellä väylää 16 (ja 15) pitkin vastapalloon että pääsee tiille 16. Heittopaikoilla on ilmoitettu väylän numero ja pituus, alustana on enimmäkseen pieni tekonurmi-matto, joillain väylillä maasto. Kierrettiin kaksi rundia putkeen ja tykkäsin radasta paljon, erilaisia ja vaihtelevia väyliä, jotka sopivan haastavia. Mainettaan ja ratakarttaansa selvästi parempi, toivottavasti radan hoitaminen on jatkossakin aktiivista, niin on kyllä mukava rata.
« Viimeksi muokattu: 08.07.14 - klo:20:31 kirjoittanut TUPI »

Poissa Jawa75

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 140
  • Profiili
 • Oikea nimi: Janne Välimäki
 • Seura: Rauman Frisbee
Vs: Seinäjoen ympäristön radat
« Vastaus #4 : 10.07.14 - klo:08:09 »
Kiitos kommenteista! Tuli hyvään aíkaan kun itsellä ei ollut mitään tietoa tuosta Törnävästä että korit on poistettu Provinssin takia. Sieltä pitäisi nyt tulevana lauantaina aloittaa. Laitetaan nyt tännekkin kysymys onko jollain tietoa onko korit takaisin paikallaan? Tuo Honkakylä osuisi mukavasti ajoreitin varrelle mutta jos minkäänlaista karttaa ei radasta ole, eikä opasteita seuraaville tii-paikoille niin ei kyllä välttämättä lähdetä sitä kiertämään. Niin paljon on noita huonoja kokemuksia siitä kun metsässä kävellään ja etsitään heittopaikkoja löytämättä niitä. Aikaa ja hermoja kuluu ja lopulta jää radan kierto torsoksi kun löytyy esim. 13 väylää täyden 18 sijaan.

EDIT: Infoa tuli, Törnävä on kunnossa ja ratakartta Honkakylään löytyy, linkin kun saan niin voin laittaa sen tänne.

EDIT 2: Ratakartta Honkakylä: https://dl.dropboxusercontent.com/u/67004062/10177302_799874150037226_6262203766259139924_n.jpg

Ja sain lisätietoa että myös Ilmajoella (Riistavallintie 30-31) olisi uusi rata, lyhyitä metsäväyliä.
Taitaa olla tuo Frisbeegolfradat.fi aikalailla perässä näissä radoissa, tuntuu tulevan kun sieniä sateella lisää ratoja :)
« Viimeksi muokattu: 10.07.14 - klo:10:30 kirjoittanut Jawa75 »

Poissa hypodermic

 • Juniori
 • **
 • Viestejä: 62
  • Profiili
Vs: Seinäjoen ympäristön radat
« Vastaus #5 : 10.07.14 - klo:08:50 »
Säläisjärvellä tuli käytyä viime vuonna ja rata oli kyllä tosiaan varsin upea, sinne kannattaa ajella hieman kauempaakin!
« Viimeksi muokattu: 17.08.15 - klo:10:49 kirjoittanut hypodermic »

Poissa hypodermic

 • Juniori
 • **
 • Viestejä: 62
  • Profiili
Vs: Seinäjoen ympäristön radat
« Vastaus #6 : 17.08.15 - klo:10:48 »
Honkakylän radalla tuli käytyä. 18 metsäistä väylää, suurimmaksi osaksi tiukkoja väyliä jotka vaatii tarkkaa heittoa. Pari vähän avoimempaa väylää ja myös pari todella lyhyttä väylää. Ihan aloittelijalle en ehkä suosittele. Lähinnä mäntykangasta, muutamalla väylällä myös suota ym eli voi olla myös märkää - onneksi oli ollut hyvät kelit joten rata oli kuiva. Tuollaisessa mäntykangas-maastossa on se hyvä puoli että kiekot pysyy suht hyvin tallella kun pahaa aluskasvillisuutta ei hirveästi ole, ja rata oli myös aika hyvin tallattu ja seuraavat väylät oli helppo löytää ihan polkujenkin perusteella. Korkeuseroja ei käytännössä ollenkaan.

Tässä ajantasalla oleva ratakartta.

Väyläopasteiden tulostuksessa oli käynyt joku hassu kämmi, ja tauluissa saattoi esim. tekstit ja puut olla väärin päin, jotta itse väylän muodot oli saatu kuvaan oikein päin. :D

Seuraavaksi täytynee testata tuo Ilmajoen rata, kun tuolla päin liikkuu.

Poissa Maxitors

 • Juniori
 • **
 • Viestejä: 96
  • Profiili
 • Oikea nimi: Joonas
 • Seura: Disc Golf Club Provinssi
Vs: Seinäjoen ympäristön radat
« Vastaus #7 : 24.02.16 - klo:15:00 »
Ilmajoella taitaa ollakkin kaksi rataa nykyään. Olen aina luullut, että mikä siel opistolla on niin on ainoa ilmajoen rata, mutta näköjään sitä ei olekkaan merkattu mihinkään. Onko kellään tietoa tästä? Joku kuitenkin pitää huolta siitäkin.
Pelatut Radat | Kiekot | Lajin helppous viehättää!

Poissa frisbeer

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 5
  • Profiili
 • Oikea nimi: Hannu Kukkonen
 • Seura: FG Ryhti
Vs: Seinäjoen ympäristön radat
« Vastaus #8 : 25.03.16 - klo:16:45 »
Onko Törnävän rata pelattavassa kunnossa (lumitilanne, viimeisin väyläkartta)?

Poissa Janttu78

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 19
  • Profiili
 • Oikea nimi: Jan Ekman
 • Seura: DGCP
Vs: Seinäjoen ympäristön radat
« Vastaus #9 : 25.03.16 - klo:22:03 »
Onko Törnävän rata pelattavassa kunnossa (lumitilanne, viimeisin väyläkartta)?

Siinä kartta:
http://frisbeegolfradat.fi/wp-content/blogs.dir/323/files/2015/09/tornavan_seinajoki_ratakartta_2015.jpg

Lunta riittää vielä mutta kyllä pitäisi pystyä heittämään. Täyttä varmuutta ei ole onko kaikki tiit auki, ainakin niitä on käyty kaivamassa näkyviin.

Poissa frisbeer

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 5
  • Profiili
 • Oikea nimi: Hannu Kukkonen
 • Seura: FG Ryhti
Vs: Seinäjoen ympäristön radat
« Vastaus #10 : 27.03.16 - klo:16:54 »
Kiitoksia, tänään tuli kierrettyä. Loskaa oli paljon, piti katsoa mistä pääsisi suht kuivin jaloin. 5 väylän koria ei ollut. 7 väylän heittopaikkaa etsittiin ja tajuttiin vasta myöhemmin mistä olisi pitänyt heittää. Muuten oli hauska päästä aloittamaan kiekkokautta hienossa kevätsäässä.

Poissa Bananahaiser

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 21
  • Profiili
 • Oikea nimi: Juho
Vs: Seinäjoen ympäristön radat
« Vastaus #11 : 29.07.17 - klo:21:53 »
Törnävän kentällä sattuu ja tapahtuu.

Menimme kaverin kanssa erään 4h porukan perässä parin väylän verran  jäljessä. Saatiin kutosväylällä kiinni heidät ja kohteliaasti erittäin kauniin neitosen seurassa ollut mies sanoi että menkää ohitse vain. No kiitimme ja heitimme avaukset ja lähdimme väylää pitkin kävelemään, kunnes yhtäkkiä 20m päässä teestä aivan pääni vierestä meni driveri ja laskeutui ihan jalkojen juureen.. Onneksi ei käynyt pahasti, olisi varmaan saanut lähteä paikkaamaan keskussairaalaan takaraivoa, jos olisi osunut.

Jos siis sinä kauniin naisen seurassa ollut mieshenkilö luet tätä, olisi kiitollista, jos ilmottaisit kaverillesi ettei heitä tai jos heittää, niin huutaa riittävän lujalla äänellä mahdollisesta vaarasta. Itse menin täysin lukkoon tuossa tilanteessa enkä tiennyt mitä siihen voisi sanoa.

Ensi kerralla en mene ohitse, ellei sitten ole täysin varma, että kaikki ymmärtää ettei heitä sitten samantien seljän takaa.

Poissa Bananahaiser

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 21
  • Profiili
 • Oikea nimi: Juho
Vs: Seinäjoen ympäristön radat
« Vastaus #12 : 02.05.20 - klo:17:25 »
Uutta rataa Ahonkylään tekeillä Pitkämäen uran kunniaksi.

18 väylää +2 lasten lisäväylää/koria.

Maasto on metsää, lievästi korkeuseroja. Haastetta löytyy.

Väyliä on raivattu ja heittoalustoja on rakenneltu. Prodigyn T2 korit tulossa.

Ihan helvetinmoinen työ saada rata tehtyä umpimetsään. Moton jälkien siivoaminen on jotain ihan käsittämätöntä ja murskeen/heittopaikkojen raivaaminen työlästä myös.

Pikkuhiljaa valmistuu tästä ja eihän tämä ensimmäisenä vuonna ole vielä valmis.

« Viimeksi muokattu: 02.05.20 - klo:17:28 kirjoittanut Bananahaiser »