Frisbeegolf-keskustelu > Treenipäiväkirjat

Rakkaudesta lajiin

(1/475) > >>

Ari:
Tähän alkuun laitan nyt vuodet sivuina niin ne on haluttaessa löydettävissä

2014
2015 sivu 6
2016 sivu 39
2017 sivu 76
2018 sivu 93
2019 sivu 117
2020 sivu 136


Viime päivinä on keskusteltu aika paljon kilpailemisesta, palkinnoista ja kilpailujen järjestämisestä.
Omalta osalta frisbeegolfin harrastaminen koostuu muustakin kuin kiekkojen heittämisestä.

2006 syksyllä löysin lajin työkaverin kanssa paikallislehden ilmoituksesta jossa kerrottiin frisbeegolfseuran opastavan kiekkohankinnoissa. Kohta oltiinkin jo sitten ihan kiinni hommissa.
17-vuotiaana heittelin ultimatekiekkoa ihan seuran harjoituksissakin jonkin aikaa kunnes tie vei opiskelemaan. Opiskeluaikana muistan kun olemme pelanneet 90-luvun alussa "frisbeegolfia" heittämällä "tästä tuonne ja tuohon oveen pitää osua". Eli samaa touhua kunnes ultimatekiekot eivät kestäneet enää osumia ja homma jäi.

Aika nopeasti kävi niinkuin muissakin harrastuksissa. Hetken kuluttua olin tunkenut nokkani Nummelan frisbeeseuran touhuihin ja sitten yhtäkkiä seurassa vaihdettiin hallinto kokonaan ja päädyin puheenjohtajaksi. Sillä tiellä ollaan. Pari vuotta eteenpäin ja ajauduin jotenkin liiton hallitukseen. Sieltäkään ei ole potkittu pois, joten jatketaan kunnes ei enää jatketa.
Näyttäisi siis siltä, että ajaudun myös järjestelemään kaikenlaista kun alan jotain harrastaa.

Frisbeegolf on itselle edelleen vähän outo juttu. Ensimmäinen yksilölaji, jota olen koskaan harrastanut. Jatkuvasti jaksaa yllättää, että ihan vain omaan piikkiin menee kaikki huonot suoritukset.

Olen aiemminkin ajatellut, että pitäisi varmaan enemmän avata mitä kaikkea kisojen järjestämiseen kuuluu ihan ilman mitään vinkunaa, mutta pääsisi samalla sitten tuulettaman aivoja kun alkaa keittää.
Samalla kuitenkin pääsisi vähän omaa näkökulmaa avaamaan itselleenkin. Katsotaan nyt mitä tästä tulee.
Aittatar:
Kiva, että lähdet tätä avaamaan. Malttamattomana odotan jatkoa.

edit. Joskus tässä kesällä joku sanoi, että "Rakkaudesta lajiin" saa käyttää vain lätkästä ja salibandysta(tässä sillä tais olla vaan oma lehmä ojassa). Mä sanoin, että haista home, mutta vähemmän kauniisti.

Flick Maniac:
Taas yksi blogi seurantaan. Etenkin kisa/järjestöjutut kiinnostaa. Nummelan kisat kun tuntuu tulevan mikrosekunnissa täyteen ja keräävät kehuja järjestelyistä aina.

Ari:
Aika moni on varmaan huomannut, että nyt painetaan Nummelassa hyväntekeväisyyden parissa.

Viime vuonna Movemberin aikaan viiksiä kasvatellessa puhuttiin herra Poikolaisen kanssa, että olisihan se hienoa kerätä rahaa eturauhaselle pitämällä kisat. Päätettiin palata asiaan.
Loppukesästä tuli asia mieleen ja palattiin asiaan, päätettiin tehdä kisasta ihan liiton kisa kun siinä vaiheessa oli vain ajatuksena kerätä rahat pois pelaajilta ja antaa ne eteenpäin.
Tuolloin itse ajattelin, että 30 tulee varmasti, mutta 50 lienee jo hyvä tulos.

Liitolle anomuksen tekeminen on aika helppoa kun noita kisoja on järjestetty aiemmin. Tapanin kanssa kuitenkin juttelin ja sovittiin, että tehdään sellainen kisa jossa on varmasti luokkia tarpeeksi.
Anomus sisään ja kisa Kisakoneeseen hallituksen hyväksyttyä kilpailun speksit.

Ilmoittautumisen avautumista odotellessa ehti mietiskellä kaikenlaista, kuten että mihinkähän sitä on päänsä työntänyt. Kuitenkin jo kesällä oli jossain keskustelussa Powergripin poikain kanssa sivuttu asiaa ja he olivat kiinnostuneita lähtemään mukaan. Syksyn noin kymmenen suunnittelupuhelua johtivat siihen, että omissa palavereissaan Powergrip päätti lähteä sponsoroimaan kisaa ns. täysillä ja päätyivät kustantamaan kisakiekot painatuksineen. Legendaarista ja mahtavaa.
Kisakiekkoon pitää saada tietenkin hieno logo. Halttusen Jaskalla Karkkilassa on Jackbox-niminen firma, joka suunnittelee kaikenlaista ja PDGA:kin taisi Jaskan palkita jostain logosta. NFS:n uusi logokin on Jaskan suunnittelema, joten oli helppo päätyä kysymään Jaskalta palvelusta. Jaska intoutui osallistumaan talkoisiin ja suunnitteli mielestäni upean tyylikkään logon ilmaiseksi. Kiitos Jaska.
Jaska sai kohtuullisen vapaat kädet, joten kisasta tuli Moustache Open 2014.

Kisa lopsahti täyteen päivässä ja parin päivän jälkeen oli 40 ihmistä jonottamassa. Ei ihan usko riittänyt tähän, mutta kiitoksia juuri teille.

Facebook on aika näppärä. Gillette Suomi tuntui löytävän meikäläisen kun aloin kirjoitella päivityksiä Movemberista ja itse kisasta. Päädyinkin heitä ahdistelemaan aiheesta ja viime viikolla tuli viesti, jossa olivat päätyneet antamaan jokaisen luokan voittajalle Gillette Stylerin härpäkkeineen. 11 luokkaa tarkoittaa jo kohtuullista pottia sieltä suunnasta. 3M Finlandista otettiin yhteyttä ihan itse ja heiltä tulee tarvikkeita pelaajapakettiin. Oman seuran väki on aktivoitunut ja saanut paikallista tukea tavaroina ja lahjakortteina. Aiemmin hyvää yhteistyötä on tehty mm. Kaatiksen kanssa VMP:n kanssa, joten sieltäkin on tulossa tavaraa palkinnoksi. Palkintohommat on nyt aika kivasti hallinnassa vaikka parit keskustelut on vieläkin käynnissä. Lisää saa tarjota ja mainitaan nyt vielä, että Anabolic Asteroid lupasi tarjota muistokiekon parhaimmille viiksille :)

Ari:
Viime viikonloppuna Husulan Sami keksi järjestää Shaving Dayn (Movember alkaa) kunniaksi SiloPoskiOpenin. 17 osallistujaa lyhyellä varoitusajalla ja saatiin Movemberille taas raha 75€. Palkintojakin oli jotain, mutta pelikeli oli loistava. Hieno juttu. Kiitos osallistujille.

Laitoin kisakiekkoja numeroituna muutaman myyntiin huuto.netiin. 1/100 myytiin 100€ hinnalla ja pari kiekkoa on vielä myynnissä vaikkeivät olekaan ihan niin suurta mielenkiintoa herättäneetkään niin kaikki menee Movemberille.

Eilen viestiteltiin Hirsimäen Jannen kanssa. Aiemmin oli ollut puhetta, että Janne hoitaisi tuloskortit. Eilen sain tyylikkäät tuloskortit joiden kanssa kyllä kelpaa pelata. Tässä kisassa merkitään tuloskortteihin perinteisiä merkintöjä eikä esim. nelinkertaista kirjanpitoa niinkuin kesällä kokeiltiin.
Oma kokemus näistä tuloskirjanpidoista on sellainen, että jatkossa meikäläisen järjestämissä kisoissa mennä tuplakirjanpidolla. Jos tulisi vähän vähemmän virheitä, tahallisia ja tahattomia.

TD:n ikävämpiä hommia on karhuta maksuja. Itse olen päätynyt yhteen muistutukseen ja sen jälkeen maksut on oltava tilillä oikeana päivänä. Jos ei ole niin poistan kilpailusta. 90 hengen kilpailussa tulee aina jotain säätöä ja TD joutuu sitten itse päättämään lähteekö mukaan näihin maksuajan pidennyksiin ja muihin. Itse olen näihin vielä lähtenyt jos asia on osattu esittää ajoissa.

1.11.2014 meni ja maksuja oli tietenkin osalla maksamatta. Valitettavasti kilpailuun ilmoittautuminen ei ole sitovaa, joten osa ilmoittautujista tuntuu ilmoittautuvan varmuuden vuoksi jos sitten vaikka...
Näinhän voi tehdä. Olisi kuitenkin enemmän kuin hienoa edes jossakin vaiheessa katsoa sitä omaa kalenteria ja käydä perumassa ilmoittautuminen jos ei olekaan tulossa.
Tällä säästäisi TD:n vaivoja ja mahdollistaisi jonkun muun pelaamisen. Nyt kun näitä haamuilmoittautujia poistetaan kilpailusta reilu viikko ennen kilpailua, joutuu jonossa roikkuja joko pitämään kisapäivän vapaana tai sitten sille päivälle voi ollakin jo jotain muuta. Tämä on mielestäni epäreilua jos se tapahtuu vain siksi, että joku toinen ei viitsi.
Tätä jaksan kiukutella varmasti niin kauan kuin tämä homma toimii näin. Olen jo Tumilta kysellytkin voisiko Kisakoneeseen saada TD-kohtaisen mustan kirjan jolla voi estää omiin kisoihin osallistumisen haamuilmoittautujilta. :)

Tässä on nyt sitten mennyt osa vapaa-ajasta pelaajien poistamiseen, uudet Kisakone poimii nykyään jonosta automaattisesti, maksujen tarkastamiseen ja muuhun kisasta viestittelyyn. Uusille jonosta nousseille pitää määrittää henkilökohtainen maksuaikataulu ja toivoa, että he ilmoittavat osallistuvatko kilpailuun. Tämä ei ole mikään iso homma, mutta onhan siinä sitä säätöä mitä ei välttämättä ihan koko ajaksi kaipaa.

Parit sponsorineuvottelut on vielä käynnissä. Näissä olisi hyvä olla ajoissa, mutta sosiaalialan koulutuksella ei aina ihan ymmärrä. Yksi isompi sponssi meni sivu suun kun sen vasta keksin ja heillä näitä asioita päätetaan seuraavan kerran tämän kuun lopussa... se siitä sitten.

Intouduin ilmoittamaan kisasta itse Movemberillekin. Suomen päässä oltiin asiasta innoissaan. Laittoivat vähän tarviketta sieltä tulemaan. Englannista asti vaihdettiin aktiivisesti sähköposteja ja lähettivät sieltä vähän erikoistarviketta kisaa varten. Saattaa olla, että niitäkin nähdään vielä ennen kisaa  jossain.
Ehdottomasti halusivat Movemberin Headquartersiin kisakiekon, joten lähetin sellaisen. Kostoksi laittoivat pienen lahjoituksen Movemberille meidän ryhmään.

Painitaan nyt tämän Movemberin kanssa puoleen kuuhun ja sitten ihmetellään.

Liiton syyskokous työllistää jonkunverran suunnittelupuolella ja ensi kauden juttuja suunnitellaan liiton hallituksessa ihan täysillä. Oman seuran asiat pitäisi laittaa ensi vuotta varten nippuun ja pitää sielläkin syyskokous, jossa sitten paljastuu onko vielä luottamustehtävää ensi vuodelle.

Heittämäänkin pitäisi ehtiä ja ainakin hiplailla kiekkoja :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version