Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Rakkaudesta lajiin  (Read 820909 times)

Offline gunners

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 438
    • View Profile
  • Oikea nimi: jari väyrynen
  • Seura: KKpBats
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1110 on: 10.11.16 - klo:11:36 »
Tämän hetken sääennusteen mukaan saattaa hieman lumi painua kasaan, ja vetistyä/ tiivistyä kisaksi. Tilanteet muuttuvat kuitenkin jatkuvasti, joten seurataan tarkkaan lahjanarujen tarpeellisuutta. Oikein hyvä vinkki kuitenkin.
Lauantaina pääsee testaamaan Rajamäen Villatumppu kisassa lumessa tarpomisen ihanuutta, tosin olen pitkin viikkoa tampannut kaikki ne väylät mihin koneella pääsen tiukaksi ohueksi kerrokseksi. Ja tamppaus jatkuu tänään, ja huomennakin jos tarvetta on.

Kaatiksella onkin mielenkiintoista pelata hohtavassa hangessa, kun aina ennen on päässyt nauttimaan vihreästä nurmesta. Väylien pelaaminenkin ehkä hieman helpottuu, tai ainakin selkeytyy (osittain). Ainakin kolmosella ei tarvii pelkää, että kiekko rollaa alas asti ;)
Toki sitten tilanne muuttuu ratkaisevasti jos lumet sulaa osittain, ja mahdollisesti edellisenä yönä pakastaa. Sitten vasta rollaa ja liukuu.
Joka tapauksessa messevä kisa tulossa.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 555
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1111 on: 14.11.16 - klo:09:32 »
Lajin kasvaessa lähes kertoimilla vuosittain joudutaan väkisinkin luopumaan jostain. Itse aloittaessani pelaamisen oikeastaan juuri silloin kun tämä laji alkoi hiljalleen ottaa vauhtia joka on kiihtynyt vuosittain, pelaajia oli maassamme ennemmin satoja  kuin tuhansia.
Varsinkin ne jotka kilpailivat, tuntuivat olevan samaa porukkaa joiden kanssa tuli tutuksi aika nopeasti.
Pienessä piirissä on helppo tuntea yhteenkuuluvaisuutta ja tuntea kaikki. Tällaisesta syntyy missä tahansa yhteisössä rinki, joka tuntee yhteenkuuluvaisuutta ja kaikilla on yhteinen intressi.

Nyt kun laji on kasvanut niin paljon, että kisoissa tulee vastaan jatkuvasti uusia naamoja eikä kaikkien nimiä voi mitenkään muistaa on helppo kaivata sitä vanhaa yhteenkuuluvaisuutta. Eihän toisilleen tuntemattomat saa aikaan samanlaista henkeä kuin pienessä piirissä yhdessä tanssivat höperöt. Se pitää vain hyväksyä.

Pari kuukautta sitten sain yhteydenoton. Minua pyydettiin tulemaan paikalle kertomaan hieman liiton ja seuran hommista paikallisten vanhempien miesten kerhon "kauden päättäjäisiin". Tämä kerho on Kunnon Miehet.
Ikäraja tähän kerhoon on 60 vuotta ja tämä kerho toimii juuri niinkuin mielestäni pienimuotoisen toiminnan pitääkin. Olen monelle kertonut tästä porukasta, mielestäni tässä on hieno osoitus siitä että sopivalla porukalla saadaan aikaan yhteistä tekemistä.

Olen ymmärtänyt, että tämä yhteisö on sopinut joka päivälle kellonajan ja tapaamispaikan. Eri päivinä touhaillaan eri juttuja ja paikalle tulee ne jotka haluavat tulla. Ainakin sulkapallo, kävely ja frisbeegolf ovat lajit joita harrastetaan.
Muutama kuukausi sitten ajoin autolla Nummelan keskustassa ja näin kuinka nämä miehet, jotka huolehtivat liikunnastaan yhdessä, olivat ulkoiluttamassa paikallisen vanhainkodin mummeleita ja pappoja pyörätuoleissa. En tiedä mihin kohtaan se vetosi, mutta herkäksi veti. Tämä ryhmä kaiken tämän muun oman liikuntansa lisäksi ulkoiluttaa vanhuksia, jotta he pääsevät ulos.
Maailmalla on ehkä sittenkin tulevaisuus, suurin osa meistä on kuitenkin niin kiireisiä omassa elämässään ettei siitä riitä aikaa muille, ainakaan tuntemattomille. Käsittämättömän hienoa toimintaa. Respect!

Nämä reilut 20 vihtiläistä miestä olivat kokoontuneet jouluaterialle syömään perinteistä suomalaista jouluruokaa. Samalla keskusteltiin lähinnä frisbeegolfista, mutta muustakin. Pieni puheeni jäi jälkikäteen vähän vaivaamaan kun en kuitenkaan mielestäni oikein osannut kohdistaa sitä yleisölle oikein.
Palkintojenjaossa korostui juuri se yhteisöllisyys mikä tuntuu kaikista hienolta. Erilaisia kilpailuja oli kesän mittaan ollut useampia ja hyvässä hengessä jaettiin iso kasa pokaaleja pärjänneille. Kun kilpaillaan niin kilpaillaan tosissaan muttei vakavasti. Sen tämä porukka osaa hienosti. Tuttujen kesken kannustusta ja sopivaa hyvähenkistä kuittailua. Juuri niinkuin pitääkin.
Pikku puheen lopussa totesinkin toivovani että kun ikää tulee itselle 60 niin Kunnon Miehet on edelleen olemassa.

Pääsin siis kokemaan jotain hienoa. Sain jouluruoan lisäksi hyvän mielen.

Movember on ottanut tuulta alleen ja moni on jo lahjoittanut vähästään tai ostanut jotain frisbeehuutokaupasta. Frisbeegolf-ryhmä keräsi viime vuonna eniten rahaa Movemberiin ja eturauhanen näyttäisi olevan tärkeä osa frisbeegolfia. Hienoa.
Eturauhasen toiminta on meille kaikille aikuisille tärkeä osa elämää. Eturauhanen vaikuttaa juuri niihin asioihin joita tarvitaan puttaamisessa. Itsetuntoon. Siksi meidän pitää huolehtia eturauhasesta.
Jokainen nainen varmasti ymmärtää, että jos eturauhasen kanssa on ongelmia niin ei ole helppoa kenelläkään. Ajatelkaa nyt vaikka minkälaisen reaktion miehessä saa aikaan flunssa. Miesflunssa on lähes tappava tauti. Kukaan ei ole niin sairas kuin pikku kuumeessa sairastava mies.
Eturauhasen vaivojen kanssa on ihan sama asia, paitsi että kovin moni mies kokee että alapään asioista ei puhuta. Miesflunssa alapäässä vaikuttaa siis ikävästi siten, että miehen päässä kehittyy painetta joka kohdistuu kaikkeen siihen mitä sillä alapäällä tehdään. Puttaa siinä nyt sitten.

Eli omaneduntavoittelua kaikki tyynni. Edelleenkin :)

Tuo mummojen ulkoiluttaminen on asiana jotain sellaista mikä osuu syvälle. Siitä on vaikea löytää omaneduntavoittelua.

Lauantain Moustache Openiin on vielä hetki aikaa ja näyttäisi tosiaan lumet sulavan paljolti siihen mennessä. Rinteet ovat varmastikin märkiä ja liukkaita, joten pelikirjassakin se pitää ottaa huomioon. Lumessa pelaaminen kuivassa pakkassäässä voisi olla mukavampaa, mutta niillä mennään mitä saadaan.
Jossain vaiheessa voisi luoda tuollaiseen keliin sopivaa pelikirjaa niin saisi aivot käyntiin. Pelaaminen on nyt ollut todella vähissä eikä oikein taida olla aikaa ennen viikonloppua isompiin sessioihin.
« Last Edit: 15.11.16 - klo:17:43 by Ari »

Offline gunners

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 438
    • View Profile
  • Oikea nimi: jari väyrynen
  • Seura: KKpBats
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1112 on: 15.11.16 - klo:11:24 »
Toi Kunnon Miehet on ihan huikee juttu! Ja siihen suuntaan sinäkin olet menossa kovaa vauhtia ;)
Toivottavasti sinä olet sitten ulkoiluttamassa heitä, kun olet Kunnon Mies.
Ja olen antanut ymmärtää, että autat nykyään niin ammattisi kun harrastuksesi kautta muita ihmisiä. Notta siihen peilaten ihan kunnon mies se olet sinäkin.
Mutta onhan se pirun hienoa, että kun suurimmat kiireet elämästä on takana, niin ei jää tuleen makaamaan. Ja auttaa siinä ohessa muitakin pois tulen alta.

Eturauhas dialogisi oli myös mainio...ja varmasti monelle totta!
Kaatista odottaen!
Ja hyvä että lumet sulaa siihen mennessä. On niin noloa värjätä joka toisen teen ympäristö keltaiseksi  ::)

Offline HAH

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 3 174
    • View Profile
  • Oikea nimi: Harri H.
  • Seura: 7k
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1113 on: 15.11.16 - klo:11:47 »
Hyvä kirjoitus Ari.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 555
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1114 on: 18.11.16 - klo:19:17 »
Huomenna sitten Moustache Open.

Kävin tänään Kaatiksella kurkkimassa tilannetta. Heitin myös neljä heittoa, ensimmäiset kolmeen viikkoon :)
Eli treeni tehty :)

Pikainen pelikirja ajatuksien pohjaksi.
Etutiiltä on tullut pelattua aika vähän, mutta kyllä nyt kuitenkin tiedetään mitä yrittää.

1. Zone forella. Periaatteessa varsin helppo heitto, mutta ei se nyt mitenkään aina siinä korilla ole. Rinnetontilta putataan ja varsinkin lyhyet on jänniä paikkoja. Nelonen on hurja tähän ja vaatii puttimokailua.

2. Tätä on treenattu. Etutiitä olen käyttänyt testipenkkinä uusille draivereille.
Tuulen suunnasta riippuen mennään oikean kautta. Kolmosia pitäisi tehdä helposti, satametrinen riittää mäelle ja siitä neppi pitää olla hyvä mutta nelonen on jo huono.

3. Etutii on aika hankala. Kakkosia pojat tähän tekee, mutta ei ole osunut itselle. Kolmonen on ihan ok, mutta käytännössä kovaa eteenpäin ja sitten katsotaan. Mitä alemmas saa avauksen, sitä helpompi on korille kakkonen laittaa.

4. Pakkokakkonen. Zone forella. Tosin jos on jäätä alhaalla niin onhan se aika hankala siihen pysäyttää.

5. Forella kovaa mutkan takalaitaan Starfire. Siitä Crankillä ylämäkeen. Ylös asti pitäisi päästä. Neloseen on paineita, mutta vaatii hyviä heittoja.

6. Forella Starfire pitäisi olla juuri sopiva, mutta ei se vain ole niin helppoa.
Kakkosia pitäisi.

7. Buzzz OS täysillä ja korkealle. 50m tolpalle pitää päästä. Siitä sitten helppo korille. Paineita kolmoseen. Vaatii keskittymistä.

8. Aitaukseen luulisi olevan helppo heittää. Niinpä.

9. Fiiliksestä riippuen joko Buzzz tai DD. Kolmoseen vaatii kaksi hyvää heittoa ja nelonen on ihan ok. Tähän ei saa romahtaa.

10. Crankilla annukkaa korkealta. Meni se kerran kesälläkin. Kakkonen olisi kuitenkin yllätys. Jos bäkkäri ei toimi niin koitetaan kovaa forella.

11. Fiilispohjalta, etukäteen ajateltuna avataan forella. Tilanne riippuu sitten miten kulkee. Kakkosheitolla pitäisi päästä nurmikolle. Nelonen on hyvä ja vitosia tulee. Seiska on jo hirviö.

12. Tuulella todella vaikea, muuten pitäisi kyetä kakkoseen. Tosin useimmiten kortissa kuitenkin kolmonen. Hyvä väylä ollakseen näin avoin.

13. Kakkospainetta. Zonella flättiä bäkkäriä. Pitäisi mennä aina, ei kuitenkaan mene. Ehkä onkin liian helppo.

14. Etutiiltä haetaan pitkää avausta helpon kolmosen toivossa. NormiOB kuitenkin vähän jännittää. Kolmosia pitäisi kuitenkin tehdä.

15. Kiva liidätys, mutta aika hankala. Vakaata lättyä lammen päälle ja sitten toivotaan. Ihan ei ole rutiinia tähän saanut.

16. Etutiiltä pitäisi saada avaus 50m tolpalle. Siitä on aika helppo poimia kolmoset pois. 60m on jo pitkä lähestyminen.

17. Vaikea yhtälö. Fore on seiftimpi, mutta bäkkärillä voi päästä korille helpommin. Hankala paketti.

18. Yksi hysseholari tehtynä, toisaalta fore menee väylää pitkin nätisti. Aika hankala kuitenkin. Kakkoseen vaatii erinomaisen avauksen.

19. Fore Firebirdillä. Pitäisi olla putilla joka kerta.

Eli helppo peli. Ei tarvitse kuin laitella kupille ja homma toimii.
Jos tuulee niin ei tarvitse painaa niin paljon miinukselle pärjätäkseen mutta sehän on aina niin...

Putti on arvoitus, ehkä aamulla pitää vähän testata. Kaikki muukin on arvoitus, kelistä lähtien :)

Ihan hauska mennä pelailemaan.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 555
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1115 on: 19.11.16 - klo:18:20 »
Illalla nukkumaan mennessä tuuli ja satoi oikein huolella, sade oli loppunut aamuun mennessä ja aurinkokin välkähti pari kertaa päivän aikana.
Eturauhasen asialle oli ehtinyt aika kivasti porukkaa vaikka viimeisen viikon aikana peruutuksia oli tullut jonkin verran. Keli taisi säikyttää etukäteen.

Varsin tuulista meininkiä. Onneksi oli viitisen astetta lämmintä.
Tuupataanpa sitten tapahtumat putkeen niin voidaan pysyä kronologisessa järjestyksessä.

13. väylä on lyhyt alamäkiväylä. Joidenkin harmiksi par 2, mutta heitot lasketaan. Tuuli oikealta aika reippaasti, joten jätin tuulen eri puolelle ja päädyin foreen. Firebird taisteli kivasti tuulta vastaan ja kääntyi vähän sisään. Vitosen putti oli aika haastava tässä tuulessa mutta sisään.

14. Oikominen on tarpeen jos havitellaan kolmosta. Matala, mutta tarpeeksi korkea. Korille jäi 60m. Takatuuli, Buzzz OS hyssessä näytti hyvältä mutta seiskan pitkä. Putti ei mennyt, joten tyydyttiin pariin. Parissa mennään ja tuuli meinaa vähän häiritä.

15. Alamäkiväylä sivutuuleen. Dessua lammen päälle. Tuuli ei päästä kääntymään, joten dessu painaa eteenpäin. 20m pitkä ja putti korille, kolmonen korttiin. Parissa.

16. DDx lähtee hyvin, 53m korille ja Zone käteen. Lähtee aika hyvin kädestä, kunnes lähtee feidaamaan ja silloin pääsee tuuli alle. Kiekko nousee ylös ja lentää korin yli 15m päähän. Harmi.
Tässä tuulessa ei yritetä. Kädestä irrotessa putteri on löysästi kädessä ja tuuli pääsee alle. Kiekko lähtee tuulen mukana oikealle ja reiluun kymppiin. Nyt oli huono. Saakeli. Zone käteen ja vastikseen katollaan metriin. Vitonen korttiin.
Huono. Huono.
+1

17. Ylivakaalla Dessulla pikku annukkaa forella. Sellainen semiseifti.
Vauhtia ottaessa kaikki hyvin. Sitten tapahtui jotain. Pikku annukka...ei tullut.
Fore kääntyi reippaaksi hysseksi. Kiekko korkealle ja kauas oikealle.
Metsässä on paha olla. Upsi! Väylälle ja neppi korille. Nelonen korttiin.
Bogey ja +2... ei maistu hyvälle.

18. Fore ei siis toimi. Annan sille yhden mahdollisuuden vielä.
Fore lähtee hyvin kädestä ja kaartaa korille. Pikku skippi ja metriin.
Birdie. Okei, ehkä se tästä.

19. Tämän pitäisi olla helpompi. Firebird käteen ja forella.
Löysä lähtee vastikseen huonosti ja feidailee puiden yli ja välistä kymppiin. Alarautaan ja kolmonen korttiin. Keskittyminen rakoilee...

1. Forella Zone lähtee hyvään linjaan, mutta myötätuulessa menee kympin pitkäksi. Putti kiipeää korin rautaosien päällä ja tipahtaa ulos. Kolmonen ja kaksi päälle.

2. Edellinen pisti avauksen outtiin, joten taisin korjata tilanteen. Matala DD jää 25m lyhyeksi. Buzzz OS yrittää paikata asian, mutta oikean kautta pelattu hysse jää lyhyeksi kun tuuli ei autakaan tarpeeksi. Neppi alle ja nelonen. Kolme päälle. No niin, nyt alkaa tuntua pahalta.

3. Aukko näyttää kapealta. Vähän löysä DD feidaa puuhun ja jää huonosti.
Fore Zonella hipsaisee oksaan ja feidaa nurmikolle. 12m korille korin yläpuolella. Pokka ei kestä tähän tuuleen yrittää. Zone katolleen ja tolppaan kiinni.
Kolme päälle.

4. Etutii tuntuu helpolta. Zone forella menee kauniisti ja kolmen metrin putti sisään. Kaksi päälle. Voisikohan se vielä....

5. Hysteria forella jää vähän liikaa vasuriin ja ylös on pitkä matka. Crank jää vähän matalaksi ja joudun turvautumaan draiveriin. Hysteria lähtee hyvin, tarkoituksella matalana ettei tuuli yllätä. Hyvännäköinen skippi menee korin alta ja näyttää hyvältä. Harmillisesti skippi oli pitkä ja meni reiluun kymppiin.
Ei uskalla, joten vitonen korttiin. Kaksi päälle.

6. Firebird forella lähtee sisäkurviin, mutta ei osu mihinkään. Tuuli työntää oikealle ja samalla pomppii nurmikolla pitkäksi. Hitto, ei se ole kuin kasissa mutta tuulee kyllä kovaa. Pieni lirutus on melkein hyvä. Kolmonen kuitenkin.

7. Buzzz OS hyssessä mandon kiertäen. Zonella loiva hysse menee kuuteen metriin. Putti on melkein hyvä, mutta työntyy ketjujen välistä ulos. Nelonen. Voi hitto että meinasi käydä sieluun.

8. Zonella loiva hysse napsahtaa aitaukseen ja helppo kakkonen. Kaksi päälle...,

9. DD lähtee hyvin, mutta hipsuu oikealla kuusen oksiin ja vauhti loppuu vähän ennen satasen kylttiä. Aika hyvä kakkosheitto DD:llä skippaa vielä eteenpäin.
Reilun kympin putti napsahtaa alarautaan ja nelonen. Hitto kun oli melkein hyvä.

10. Crankilla antsa jää matalaksi ja 20m lyhyeksi. Yritin vähän sisään Zone-forella. En tiedä mitä löysäilyä, mutta olipa huono. Vitoseen jää, onneksi sisään. Kaksi päälle.

11. Foreavaus DD:llä on erinomainen. Kiekko on keskellä väylää. Kakkosheitossa viimeinen askel on pitempi kuin pitäisi ja kiekko jää karvan verran näppiin. Oikealle. Saakeli.
Rauhallinen annukka nurmikolle ja siitä hysse vitoseen. Putti sisään ja vitonen korttiin.

12. Viimeinen väylä. Kunnon vastis aiheuttaa miettimistä. Hysteria käteen ja kovaa. Näyttää hyvältä, mutta onkin kympin lyhyt. Putti alle ja kolmonen.

Kaksi päälle on reilusti huonommin kuin olin ajatellut. Oman luokan kakkoseksi kuitenkin, kolme heittoa kärkeen ja esiratinkia 955...

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 555
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1116 on: 19.11.16 - klo:18:53 »
Moustache Open 2016, toinen kierros

Tauolla frisbeegolfari tarvitsee pizzan. Aika kiva pizza tuli syötyäkin samalla kun spekuloitiin Väykän ja Janin kanssa ykköskierrosta. Ihan tyytyväistä miestä ei löytynyt, mutta uudestaan onneksi pääsi yrittämään.

Aloitus väylältä 15.

15. Alamäkiväylä. Dessu lähti oudosti nokka pystyssä alamäkeen, sivutuulessa lensi hassusti eikä tietenkään kovinkaan kauas. Alas kuitenkin. Neppi Zonella metriin ja kolmonen.

16. DDx lähti ajoissa kädestä, raapaisi oksaan ja löytyi ylösmenevän tien reunasta. Aika kaukana oli kori. DDx uudestaan lähti ihan hyvin, mutta jäi kympin vajaaksi. Vastatuuli irrottaa hampaat ikenistä, joten Zonella alle. Jäi vain neljän metrin putti kympin lähäristä. Ei kovin hyvä. Aika jännä paikka oli, mutta sain survottua sen sisään. Parissa mennään.

17. Ajatuksena oli toistaa se annukka fore. Vastatuuleen annukkaa... ei maistunut vauhdinotossa hyvältä ja Dessu lähti aika flättinä. Virhe.
Sinne oikeallehan se sukelsi, tällä kertaa vain vähemmän kuin eka rundilla.
Zonella sain fore-nepattua alle ja kolmonen. Parissa mennään...ja pari itseä kiinni.

18. Hysteria forella lähti vähän alas, mutta skippasi korille päin. Sivutuulessa kasimetrinen sisään ja miinukselle.

19. Fire jäi narikkaan ja vaihdettiin Hysteriaan, se meni kivasti suoraan ja feidasi oikeaan aikaan. Neljän metrin putti sisään ja kaksi alle. No niin. Näin tätä pitää pelata.

1. Fore Zonella on aika hyvä. Vähän maistuu lyhyeltä, mutta siellä se on. Vitosen putti sisään ja kakkonen.

2. DD nielee tuulta ja menee juuri siihen kummun päälle. Zonella fore kolmeen metriin ja kolmonen. Kaksi alle ja nyt kulkee.

3. Avaus menee hienosti aukosta ja alamäkeen asti. Aika hyvä paitsi että tuuli painaa kiekon alas. Alamäkeen 50m. Ei tässä tuulessa ihan helppo rasti.
Zonella saa heittää kunnolla joten sillä. Vähän himmaan ja lähtee ajoissa kädestä, nurmikosta pikku skippi ja rollit kilometriin. Löytyy puun alta hankalasta paikasta. Matala lähäri kasiin eikä puttia sisään. Kolmosta piti, mutta vitonen tuli. -1

4. Zone forella korin alle ja kakkonen. -2.

5. Halu olisi lähemmäs rinteen alkua joten fore vaihtui Dessuun. Se on vain niin jyrä että joutuu olemaan tyytyväinen kun menee oksien välistä harjoituskorin viereen.
Crank lähtee nyt hyvään kulmaan ja menee ylös. Zone käteen ja 50m lähäri kolmeen metriin on erinomainen. -3 maistuu hyvältä.

6. Firebird lähtee taas liikaa oikealle. Tällä kertaa seiskaan. Vastatuuliputti alarautaan on melkein hyvä. Kolmonen. -3.

7. Buzzz OS vaihdetaan Firebirdiin. Se ottaakin paremmin tuulta alleen ja menee 50m tolpalle. Siitä Zonella fore neloseen ja kolmonen. -4... aika hyvä.

8. Liikaa hysseä vie kiekon vasuriin, sieltä hyvä yritys osuu laitteeseen mutta eihän se jää. Hitto. -3.

9. DD lähtee hyvin kädestä. Meneekin oikein hyvin väylälle. Korille 80m.
Buzzz käteen ja sekin lähtee hyvin. Jää seiskaan. Putti alarautaan on nyt vähän vaisu. Hitto. Nelonen. -3

10. Annukka Crankilla on metrin korkeampi ja jää nyt vain 15m yritys. Ei mene. Kolmonen kuitenkin. -3 ja ihan hyvältä näyttää.

11. Fore on taas DD:llä hyvä. Pikku ylämäkeen epäonnistuu hän kakkosheitossa ja on kolmannen jälkeen 35m päässä korista. Vastatuuli ylämäkeen johtaa katastrofiin. Liian hiljainen rollaa kymppiin ja kutonen korttiin. Huonosti pelattu. Hiton hitto.

12. Hysteria nousee plaaniin ja menee 15m pitkäksi vastiksessa. Putti painuu nurmikkoon kolme metriä ennen koria. Helppo myötätuuliputti.
Rauhallinen perussuoritus painuu melkein kilahtamatta korista läpi. Nelonen hieman yllättäen. Jaaha. -1....

13. Fore näyttää huonommalta kuin onkaan. Vastatuuliputti kutosesta. Sehän on hyvä putti. Paitsi että nousee ylös, osuu ketjuihin ihan korin yläreunassa. Ilmeisesti eivät jousta tarpeeksi kun kiekko putoaa ulos... parissa.

14. Jaaha. Sitä on sitten tehty kolme bogeytä kolmeen väylään.
DDx ja ehdottomasti pirkon hakuun. Siitä aidan yli.
Tänään oli korkeussäädön kanssa hieman hankalaa ja hyvään linjaan lähtenyt kiekko läsähti annukassa aitaan. Jaahas.
Toinen annukka aidan vierestä jää lyhyeksi ja putti alle. Nelonen korttiin.

Hieman on pettynyt olo. 63 tarjoaa 971 taikapistettä, joten ei sitä itkua kannata vääntää.
Kisahan ei osaltani päättynyt tähän vaan Harrin kanssa piti ratkaista voitto sudarissa. Ykköselle ZoneForella kakkonen riitti voittoon tällä kertaa.

No niin. Tuuli kovaa. Mutta tuuliko noin kovaa?
Vähän on pettynyt olo vaikka taisi siellä olla muillakin hankalaa. Neljä kun on matkalla miinuksella niin jäähän siitä väkisinkin vähän paha mieli.

Peli oli aika basic-osastolla. Putti oli omaa tasoa vaikka yhtään pitempää en laittanut sisään. Kauempaa pitäisi saada parempia yrityksiä.
Draivi oli isossa kaavassa aika meikäläistä vaikka tuollaisia katastrofiheittoja ei vain saa tulla. Rutiinia pitää saada lisää.
Kaikenkaikkiaan ihan makia kisa. Eturauhaselle hyvät tuet ja kisan TD hoiti hommat hienosti.

Saattaa olla että joskus ensi vuonna sitten seuraavan kerran.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 555
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1117 on: 20.11.16 - klo:11:56 »
Saunapalaveri on usein vastaus moneen asiaan. Saunassa iltasella ehti mietiskellä tekemistä.
Pelitilanteessa pää kesti hyvin. Yksittäiset epäonnistumiset jäivät yksittäisiksi eikä siksikään epätoivoon ollut syytä.

Aamulla heräsin uuteen tavoitteeseen. Kun käydään kierrosta läpi niin jostain syystä suurin osa meistä aloittaa kertomalla montako puttia tuli ketjuista ulos tai minkälaisia surkeita heittoja tuli heitettyä.
Näin siis vaikka olisi hyvä kierros takana.

Jälkikäteen oikein harmittaa kun siinä klubitalon ympärillä keskustellessa takana oli ihan ok kierros kuitenkin ja kaikille taisin aloittaa selityksen siitä kuinka kolmemetrinen myötätuuliputti ui korin läpi.
Pitääpä kokeilla joskus toista moodia. Ehkä olisikin hienoa kertoa joku hieno heitto :)

Movemberiin tehtiin kiva summa rahaa ja kiitos kisasta kuuluu Jyrki Enqvistille. Hyvin vedetty.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 555
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1118 on: 20.11.16 - klo:22:31 »
Autolla ajellessa harrastin mietiskelyä ja totesin, että onhan se nyt perhana jos mies ei saa olla hajalla siitä että pelaa huonosti.
Tunteistahan tässä kuitenkin on kyse. Tuntuu hyvältä kun pelaa hyvin ja toisinpäin. Niinkuin pitääkin.

Jos ei tunnu miltään niin on tuntematon. Ei hyvä.

Se miten ne tunteet näkyy pelissä on sitten ihan toinen juttu. Ollaan vaan ihan rehellisesti paskana vaikka se onkin vain urheilua.

Offline Kempster

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 193
    • View Profile
    • @ Instagram
  • Oikea nimi: Niko Kempas
  • Seura: Ŧ·
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1119 on: 20.11.16 - klo:22:58 »
Nyt ollaan asian ytimessä! Se on juurikin noin, eli totta kai saa ottaa pattiin jos ei ole omasta mielestään suoriutunut niin kuin olisi halunnut – mutta tässä asiassa hyppää helposti muiden kelkkaan, varsinkin itseään huonompien, joiden mielestä sinä (heitä parempana) suoriuduit huikeasti, vaikka harmitteletkin...

Ja se jossittelu sekä negatiivisten asioiden veivaus saattaa meillä suomalaisilla olla jotenkin sisäänrakennettua, me ei vaan osata ilmaista positiivisia asioita – siinähän saattaa toiset vaikka pitää ylpeänä, leuhkana tai jopa omakehulta löyhkäävänä kusipäänä. Se että sieltä kierrokselta tullessa ensimmäisenä kerrotaan ne sylyt ja gripparit jne. epäonnet on verrattavissa siihen kun suomalainen palaa lomareissulta, niin ensimmäisenä voivotellaan kuinka kypsää on palata kylmään Suomeen, joutua töihin jne. Sitten haukutaan lomakohteen pikkuviat ja kaivetaan kaikki negatiivinen esiin – jonka jälkeen ehkä nopeasti sivulauseessa kehutaan jotain...

Meitä ei vain ole tarkoitettu olemaan tyytyväisiä, onnellisia ja iloisia... saati puhumaan niistä julkisesti ;)

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 555
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1120 on: 27.11.16 - klo:17:33 »
Movember vie.

Eilen innostuin ja tänään mentiin. Saloon Movember-viikkiksiin.
12-väyläinen Pahkavuoren rata oli saanut TD:n mielikuvituksen vilkkumaan. Taisi olla 7 tai 8 saariväylää ja muuten mandokikkailua.
Lukemaa oli siis tarjolla.
Ensimmäinen kierros meni aika kohtuullisesti kunnes lumisateen liukastama tii yllätti viimeisellä väylällä. Vitosväylän saareen piti heittää ihan kunnolla, joten jalan liukuessa alta suuntaaminen oli haastavaa.

TD oli päättänyt, että jos ei pääse saareen niin relie rankkarilla. Sain neljännen sisään tuossa vikalla väylällä ja tuloskorttiin yhdeksän. Lopputulema +10 ei ollut häävi vaikka tulikin melkein yhdeltä väylältä.

Toinen kierros lopputulemaan +2 oli aika kohtuullista peliä. Ei isompia missejä ja muutama hyvä eteneminen.
Putti oli omalle tasolle hyvää koko päivän.

Mitä jäi käteen? Pahkavuori ei välttämättä ole rata jonka takia kannattaa erikseen ajaa kaukaa Saloon, mutta ihan hauskojakin juttuja sieltä löytyy.
Itse vain en ole mandojen ja saarien ystävä, joten tämä saarikisakokeilu oli ihan hyvä muistutus itselle siitä. Tulosta tuli monellekin enkä ole ihan varma missä kohtaa saariväylä muuttuu tuloshirviöksi joka pilaa kerralla koko kilpailun.
Omalla kohdalla tällaiset on aina turhaa kikkailua ja sopivat enintään tällaiseen harmittomaan erikoiskisaan.
Saariväyliä oli monenlaisia eikä niistä monikaan olisi tainnut läpäistä PDGA:n nykyvaatimuksia mutta ei lienenyt tarkoituksenakaan.

Movemberiin kuitenkin tulot, joten hyvään tarkoitukseen tämäkin kokeilu :)

Kivaa oli kuitenkin vaikka tuuli ja satoi lunta :)

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 555
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1121 on: 06.12.16 - klo:21:09 »
Tuskinpa tässä sellaista ylläriä enää tulee, että virallisia kisoja tällä kaudella meikäläinen pelaa, joten katsotaan hieman taaksepäin.
Ajattelin kokeilla sellaista että ensin katson mikä kisa ja koitan muistaa jotain kisasta. Sitten tarkistetaan ja lausutaan virallinen mielipide.

Dutch Open
Tämähän meni aika kivasti. Kisasta mieleen kipeä käsi kun joku urpo oli niin innoissaan että heitti itselleen tenniskyynäspään ja pelasi Buranalla.
Viimeinen putti jäi mieleen kun sillä varmistin kakkossijan.
Ihan hauska kevätkisa varsinkin kun pelikin oli jotakuinkin kohdallaan.
Tuolla aiemmin voi lukea spottaussekoilustakin jos on intoa.
Tarkistus. Kakkossija, tonnin kiessi ja kaksi 975 kierrosta ei ole huonosti. Hyvä kisa. Harmi että taitaa olla EuroTour ensi vuonna vähissä.

Startti Pro
Tämä taisi olla Nummenmäessä. Muistan että vaikeaa oli monessa kohtaa eikä suorittaminen tyydyttänyt. Itseluottamusta oli ennen kisaa täynnä edellisen viikonlopun hyvän kisan jälkeen. Holarin heitin lämmittelyssä.
Tarkistus. Kolmas sija, 972 ja 937 ratingit olivat paremmat kuin muistinkaan.
Kärkeen yhdeksän heittoa ja heitto kakkoseen.

Spring Masters
Tämä pelattiin Kaatiksella. Toiveissa oli pelata hyvin, mutta ei tainnut olla juhlaan aihetta. Ei erityisiä muistikuvia.
Tarkistus. Kuudes sija. Ratingit 954 ja 926 eivät ole kotikentältä häävejä. Kärkeen hurjat 12 heittoa. Aijai.

ProTour Tammisaari
Tästä kisasta on muistikuvia. Viimeinen kierros. Taitaa olla heikoin kierros ikinä. Toiseksi viimeisen väylän 9 meinasi nitkauttaa sielun sijoiltaan. Tätä muistellaan vielä pitkään. Avaus outtiin, seuraava hallin katolle jne....
Tarkistus. Sijoitus 20. Tämä oli nitkahdus. Aika paha. Ratingit 959,857 ja 933
Paljastaa että nitkahdinkin toisella kierroksella. Niin kai se sitten oli. 857!
Huhhuh.

EuroTour TaliOpen
Tästä en muista oikein mitään. Viime vuonna meni hyvin, mutta nyt muistan olleen vaikeaa uskaltamisen kanssa.
Tarkistus. 11 sija. Edellä ihan tuttuja nimiä. Ratingit 931, 960 ja 960 ei ole ihan kuraa mutta 19 heittoa kärkeen on yli 6 heittoa per kierros. Aika paljon.

ProTour Vaasa
Vaasasta muistan. Sateen. Hieman liikaa tikkuja ja muutama suunnittelun kukkanen lähinnä outtien osalta. Tosin se on sama kaikille.
Ensimmäistä kertaa sain lahjaksi tonnin kiessin kun sade loppui meille ja avoin painoi kylmässä ja märässä. Kiitos siitä.
Check. Neljäs sija. Patrik voitti, hienoa! Ratingit 1007, 949 kun kolmas kierros jäi pelaamatta. Keskiarvot kohdallaan ja kärkeen vain kolme heittoa. Just kun olisin voittanut niin keskeytys :)

SM-kisat
Nyt alkaa viipottaa. Lausteella peli oli muistaakseni kovin ailahtelevaa. Väänsin itseni ulos kisasta, takaisin kisaan ja ulos kisasta.
Check. Seitsemäs. En olisi muistanut. 963, 955, 1009 ja maaginen 902 viimeiseltä kierrokselta. Niin se vain aika sekoittaa pään. Pitänee lukea omat tarinat. Tuo kolmas kierros oli kyllä hyvää tekemistä.

Estonian Open Euro Tour
Parviaisen Juhon kanssa seikkailtiin ulkomailla. Erinomainen kokemus. Muistan väyliä sieltä täältä ja sen ettei se nyt oikein lähtenyt käyntiin. Muutamalla väylällä oli jälkikäteen ajateltuna väärä lähestymistapa.
Check. Viides sija. 960,946,906.... alamäki. Janne paineli lopussa ohi ja muistan seuranneeni tilannetta aktiivisesti viimeisillä väylillä kun ehdottomasti halusin voittaa herra Kimmelin. Voitin.
13 heittoa kärkeen ei ollut häävisti.

ProTour Lahti
Tästä ei ole kummia muistikuvia. Ei tainnut mennä kovin hyvin. Muutama kauhun väylä taidettiin pelata paremmin kuin viime vuonna mutta voi olla että muistan väärin.
Check. Jaettu viides. 985, 953, 945 ihan omaa peliä näköjään. Kärkeen seitsemän heittoa ei ole ihan älyttömästi, mutta ei kyllä ole muistikuvia tästä.

EM-kisat
Eka kiessin jälkeen neljäs. Se meni hyvin. Sitten muistan footfaultin ja siitä seuranneen outin. Jäi mieleen. Liian pitkäksi aikaa. Sen jälkeen ei tainnut peli oikein lähteä käyntiin. Viimeisellä kierroksella pelikaveri loukkaantui ja pelattiin kahdestaan loppukiessi.
Check. 11. Olisi se huonomminkin voinut mennä. Tosin olin huonoin suomalainen. 974,941,944,940 aika tarkkaan omaan ratingiin. Tänä vuonna pajastui että se vain ei riitä mihinkään. Ruotsin pojat oli kovia.
Hieno kokemus. Nyt on viidet EM-kisat takana ja jos yhtään katsoo eteenpäin niin taitaa olla EM-kisat meikäläisen osalta pelattu ainakin luokan vaihtoon saakka ja siihen on niin pitkä aika ettei kannata laskea sen varaan. Hieno on ollut Suomea edustaa varsinkin näin kun itsenäisyyspäivänä tätä kirjoittaa.
Etukäteen ajateltuna 11. on ihan ok, mutta myönnän etten ole osannut olla kovin tyytyväinen siihen.

EuroTour Strudengau
Itävallan reissu oli aika makia retki. Menestystä oli tarjolla, mutta ei vain kyennyt. Sinne se metsään ratkesi.
Tänne lähdettiin hakemaan kokonaistourilla sijoitusta ja siinä onnistuttiin.
Check. Kakkonen. 955,955,955 oli tarkkaa työtä. Matkalle sattui vain aivan liikaa virheitä. Tarjolla oli tosiaan ensimmäinen EuroTour-osakilpailun voitto, mutta se jäi nyt tekemättä. Kolme heittoa kärkeen. Muistan kuinka pelattiin voitosta ihan täysillä ja oli hieno kokemus. Lisää tällaista. Vielä kun voisi muistella onnistuneensa :)

Syysmyrsky Pro
Ai niin. Nummelanharjulla piti pärjätä. Muistan etten osunut saareen ja kasi-väylä oli liian vaikea.
Check. 966, 945 ei ole kotikentällä häävisti. Kaksi heittoa kärkeen. Aika vähänn se on mutta ei vain kyennyt.

Moustache Open.
Kylmä ja tuuli. Ei vain oikein millään toiminut ja kisa meinasi mennä tiukaksi. Sudarissa kauden ainoa voitto. Rahat Movemberiin, joten hyvinhän se meni.
Check. 955 ja 971 eli sinne omille.
Viimeisillä väylillä päästin kaverin peesiin kun tuli pari ketjupomppua lyhyistä puteista, mutta sellaistahan se on. Sudarissa eka väylällä ratkesi tämä riemu.

Kaikenkaikkiaan kaudesta jäi vähän sellainen maku, ettei oikein saanut oikeissa kohdissa revittyä itsestä venymistä irti. Pää ei siis kestänyt vaikeissa paikoissa.
Ei kovin hyvä.
Loppukaudesta ratingit on olleet aika tasaisia, mutta liian alhaisia menestykseen. Lisää varmuutta pitää saada jostain.



Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 555
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1122 on: 07.12.16 - klo:16:34 »
Tämähän olikin hauska juttu. Paitsi että oletin muistavani kisoista enemmän ja saavani vähän enemmän tekstiä.
Illalla itsenäisyyspäivän rientona kokeilin talvisota-tyyppistä lenkkiä koiran kanssa. -15 pakkasta, sataa lunta niin että kahden minuutin päästä ei näe mistä tuli ja sitten varmistetaan kokemus hillittömällä tuulella. Pelikeli siis.

Saunassa tuon taistelulenkin jälkeen alkoi tulla muistipurskeita ihan pyytämättä.
Aika monestakin kisasta tuli flashbackeja, enimmäkseen tietenkin niitä epäonnistumisia mutta tuli sieltä muutama hieno heittokin.

Jos tuota listaa vähän katsoo niin aika paljon tuli tuollaisia ns. oikeita kisoja. EuroTourin, ProTourin, SM- ja EM-kisojen jälkeen ei paljon muuta olisi ehtinytkään. Makia kesä siis kaikenkaikkiaan kisamielessä. Paljon uusia tuttavuuksia ja kisoja.

Ensi vuoden pelihommia ei ole suunniteltu kovinkaan paljoa. ProTour on varmaankin kiinnostava, SM-kisat tietenkin mutta EuroTour...pitää tutustua ja tehdä isoja päätöksiä.

Hieman olen kuumotellut tuollaisen Zucan perään.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 555
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1123 on: 03.01.17 - klo:15:25 »
Kesälomaa odotellessa ei ole paljon kiekkoja ehtinyt pitää kädessä. Frisbeegolf on kuitenkin ollut varsin lähellä koko ajan. Seuran osalta on järjestäydytty ja alettu suunnittelemaan tulevaa vuotta. Liiton hallituksen osalta järjestäytyminen tapahtui myös ja nyt painetaan jo täysillä kohti uutta kautta.

EM-kisat 2018 puhuttavat jo nyt ja hallituksessa koitetaan saada avoimeksi speksit tulevien valintojen suhteen. Tämä kiinnostaa aika montaa ja joka kerta näköjään pitää tällaisia juttuja yrittää miettiä aiemmin.
Mielenkiintoista keskustelua kun vielä ei tiedetä edes missä kisat on, kuinka iso fieldi saati kuinka ison joukkueen Suomi saa mukaan.

Omat kisahommat on nyt avattu. Tyyni kutsuu. Ilmoittautuminen suoritettu ja ilmeisesti isoin ongelma oli sama kuin monella muullakin. Mikä biisi soi kun mennään ykkösen tiille? Tämä oli haastavaa, mutta kyllä se sieltä löytyi kun vähän potki puhelimesta musaa esille. Keinuva Lahna olisi ollut ykkösvaihtoehto, mutta sitä ei kuulemma ole Spotifyssä....

Eli täysi tärinä päällä vaikka lunta sataa, pakkanen kiristyy ja kesäloma alkaa kahden päivän päästä. :)

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 555
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1124 on: 15.01.17 - klo:17:22 »
Kausi on aloitettu mentaaliharjoittelulla. Aiemminkin mainittu golf on erinomaista mentaalitreeniä. Samalla keskittymisen herpaantuminen lävähtää naamaan sujuvasti, joten tätä lisää.

Toissapäivänä peli oli jo ihan jees suorittamista. 91 lyöntiä kun peli herpaantui oikeastaan vain kolmella väylällä. Alle 90 on meikäläiselle aina hyvä kierros, mikä fribassa kuulostaisi pahalta kun kyseessä on kuitenkin käytännössä bogey per väylä jos napsuttelee 90.

Thaimaassa meillä on ollut onneksi kelit kohdallaan ja kyllähän tuo pallon lyöminen on aika siistiä hommaa vaikka aina ei ihan osukaan kohdalleen tuo lyönti. Siistiä mutta aika hankalaa.

Muun mentaalin ohella olen pitänyt draiveria narikassa, lyönyt sillä vain muutaman lyönnin. Tekee oikein hyvää kun pysyy useammin väylällä. Näinhän se on fribassakin usein, että hitaampi kiekko voisi pysyä paremmin väylällä.