Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Rakkaudesta lajiin  (Read 705261 times)

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 463
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Rakkaudesta lajiin
« Reply #15 on: 08.11.14 - klo:19:57 »
Movemberia pukkaa edelleen.
Viikset kasvaa humisten vaikka se ei meikäläisellä paljon mihinkään näy, ehkä kuun lopulla.

Eturauhasen hyvinvointi kiinnostaa kovasti, joten eri keinoin kerätään Movemberille rahaa. Paulig on luvannut antaa tonniin asti 1€ jokaisesta kuvasta instagramissa jossa on #kahviviikset
Osallistujilla arvotaan jotain tuotepalkintojakin. Kahvia varmaankin :)

Eiköhän laiteta Paulig maksamaan ja otetaan rahat pois. Hyvään tarkoitukseen tietenkin.

Huomiselle olisi suunnitteilla ihan kiekon nakkeluakin isänpäivän kunniaksi. Mainiota isänpäivää jo etukäteen kaikille joita asia koskee.


Sent from my iPad using Tapatalk
« Last Edit: 08.11.14 - klo:20:04 by Ari »

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 463
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Rakkaudesta lajiin
« Reply #16 on: 09.11.14 - klo:16:25 »
Pelipäivä on hyvä päivä.

Isänpäivän kunniaksi Nummelanharjulle. Viikon tauko mielikuvaharjoittelua lukuunottamatta, joten odotukset eivät olleet kovin korkealla.

Peliseuraa odotellessa puttailin hetken "toimistolla". Jotakuta oli taas ahdistanut ja "puttiradan" tolppia oli pitänyt potkia maasta irti.
Alunperin korin ympärillä oli 18 puttipaikkaa hieman eri kulmista, mutta pahoinpitelyn tarve on joillakin rajaton, joten kovin montaa tolppaa ei ole jäljellä.
Puttaaminen tuntui aluksi kankealta, mutta aika hyvin sain kiinni hommasta omaan perustasoon nähden. Uskalsin yrittää, mikä on jo merkittävä asia puttaamisessa.
Jokin kumma vain aina tapahtuu kun vähän puttailee, sitä on päättänyt putata määrätyllä tyylillä mutta jostain syystä kaikenlaista vimputusta pitää kokeilla. Eikä se tunnu parantavan kokonaisuutta :)

Pelaaminen tuntui kuitenkin kulkevan aika kivasti.
233343 322332 342332 yhteistulokseksi 50 on meikäläiselle hyvä kierros.

Nelosten vältteleminen harjulla on ensiarvoista ja tällä kertaa neloset tulivat juuri sinne minne saakin, vitoselle ja 14. Molemmilla olin toki puttaamassa kolmosta alle kympistä, joten nekin olivat hyviä väyliä.

Puttaaminen ei ollut mitään erikoista, joten avaukset ja lähestymiset menivät varsin mainiosti.

Senverran monta kertaa on Nummelanharjuntullut kierrettyä, että pelikirja on aika kivasti jo taskussa. Pientä päivitystä varsinkin kisakierroksille tuli tehtyä joillekin väylille, mutta kyllä tuo pitäisi jo sujua kun on varmaankin pitkälti yli tuhat kertaa radan kiertänyt :)

Fore on ollut hukassa, jonkin aikaa mutta tänään sekin toimi seiskan avausta lukuunottamatta. Pieni vastatuuli pisti heittämään vähän liikaa hysseä foreen ja kiekko olikin aika pyltsissä. Kolmonen kuitenkin.

Mukavaa oli mukavassa seurassa. Pääsin vähän juttelemaan ensi viikonlopun kisahommista ja moraalikysymyksistä :)

Olen nimittäin ajatellut, että kun meillä on aika kalliitakin palkintoja niin lienisi paikallaan antaa kisan parhaan tuloksen heittäneelle pelaajalle joku näistä arvokkaammista tuotepalkinnoista.
Moraalikysymyksen asiasta tekee se, että itsellä taitaa olla kolmen parhaan joukossa oleva rating kisassa... Näyttääkö se vähän nololta jos TD pomii palkinnon...
Kaikenlaista sitä joutuu miettimään :)

Tänään vielä säädetään Moustache Openin pelaajat kohdalleen, poistetaan maksamattomia ja otetaan jonosta uutta.

Taas huomasin lähteneeni mukaan hifistelyyn. Aina välillä unohdan langenneeni tuohon. Tuntui hyvältä tavata uudelleen ja saada bägiin takaisin uudenkarhea Discmanian First Run S-line DD, joka on lempidraiverini. Noita kun ei enää tietenkään saa mistään niin pitää olla omat varastot.
Kesällä tyhjensin Japanista tilaamalla USA:n Discmanian varastot kyseisestä kiekosta :)Sent from my iPad using Tapatalk
« Last Edit: 09.11.14 - klo:17:10 by Ari »

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 463
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Rakkaudesta lajiin
« Reply #17 on: 10.11.14 - klo:17:21 »
Tänään sitten paljastui, että jotenkin Moustache Openin TD on onnistunut poistamaan vääriä pelaajia kisasta. No, katsotaan mitä siitä seuraa...

Tänään jaetaan glooriaa VMP:lle, jonka kanssa NFS on tehnyt jo vuosia yhteistyötä. Kävin tänään hakemassa kassillisen palkintoja Lohjalta. Kiitos jälleen, eturauhanen on kohta jo riemuissaan.

Tänään mennee saunassa istuessa hetki palaverissa itsen kanssa. Mitäs sitten tehdään jos kisassa on yli 90 pelaajaa...


Sent from my iPad using Tapatalk

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 463
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Rakkaudesta lajiin
« Reply #18 on: 11.11.14 - klo:18:11 »
Tiistaina touhotus jatkuu.
Muutama peruutus ja lisää pelaajia. Maksuhommia ja säätämistä.

Tuloskortit tuli tulostettua ja viikonlopun pelien perusteella mietittyä omaa suorittamista. Villelle kiitos hyvistä vinkeistä palkintodilemman kanssa.
Nyt alkaa olla jo ideat kohtuullisella mallilla, joten nyt sitten tuijotellaan säätiedotuksia ja otetaan vastaan viime hetken säätötarpeita.

Lueskelin joutoaikana muiden kirjoittamia blogeja ja aloin miettimään tätä peliä, jota pitäisi kuitenkin pelata omilla vahvuuksilla.

Vahvuuksien löytäminen on vaikea asia kun aina kun keksii jonkun niin pystyy heti keksimään ettei se nyt niin häävi ole.

Kaivoinkin mieluusti sitten kehittämisen kohtia.

-Annukka. Parin viime vuoden aikana paljon kehitystä, mutta kovin usein jää annukka kotiin ja kaamea katastrofi.
-Puttaaminen on parhaimmillaankin vain kelvollista. Kovin usein yksinhuono putti pistää koko paketin sekaisin, josta seuraa megalomaaninen puttikammo.
-Putterin heittäminen. Tämä nyt vain ei suju. Osittain varmaan siksi, että ei vain tule treenattua. Putteri tuntuu jäävän käteen eikä vain tule heitettyä. Tässä annetaan liikaa tasoitusta joillakin radoilla.
-Suoritusvarmuus ei ole riittävällä tasolla. Haluaisin olla rutinoituneempi yksittäisiin heittoihin. Liikaa tyhmiä heittoja, huonoja tulee parhaillekin.

Jotain positiivistakin pitää kaivaa

Fore on kohtuullinen vaikkakin hieman lyhyt. Pää kestää pelaamista kohtuullisesti, mutta toki voisi pysyä paketti paremminkin kasassa.
Aika hyvin tiedän mitä osaan ja tiedostan yrittäväni pelata niillä vahvuuksilla joita on.


Sent from my iPad using Tapatalk

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 463
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #19 on: 13.11.14 - klo:19:51 »
Eilen taisi olla hiljaisempi päivä, joten tälle päivälle oli varattu lajiin liittyvää tekemistä.
Huomenna perjantaina on Moustache Openin aatto, joten olen tietenkin aika pahasti töissä ja illalla vielä pitäisi käydä katsomassa Ismo Leikolaa Lohjalla, joten tänään pitää tehdä aika paljon valmisteluhommia jottei mene ihan yötä myöten huomenna.

Aamulla päästiin taas ropeltamaan hieman maksuhommien kanssa. Kaapo keksi eilen, että voitaisiin järjestää kilpailu kilpailusta, joten kaveri otti sen homman onneksi haltuun ja teki hienon valintataulukolla varustetun lomakkeen. Kisamaksu suoritetaan Movemberiin ja eurolla saa tehdä rivin. Innokkaita olikin jo jonkinverran aiheen tiimoilta maksuja saanut aikaan ja rivejäkin ilmeisesti.

Aamukahvin jälkeen reipas TD otti sakset käteen ja leikkasi omin pikku kätösin tuloskortit sopiviksi.
Osaaminen ei vielä riitä tekemään niin hienoja tuloskortteja, että voisi Kisakoneesta jotenkin suoraan kaivaa ne nimet noihin, joten illalla vielä kirjoitellaan nimiä kortteihin.
Vieläkin jaksan olla iloinen Jannen askartelemista tuloskorteista. Hienot on.

Päivällä vähän laiskotti, joten piti lähteä kelin salliessa pelaamaan. Kaatis on todella hienossa kunnossa näin loppusyksystä eikä kelistä tosiaan ollut kiinni. BagTag-haastetta Janille.
Lämmittelyksi hieman käsien pyörittelyä ja paskanjauhamista tiillä.
Vähän lyhyt avaus ykköseltä ja putti ohi puoli metriä oikealta alamäkeen. Sehän menee kauas, joten juuri ja juuri selvittiin nelosella.
Kakkosväylällä saakin sitten heittää täysillä. Olosuhteetkin saisi ottaa huomioon, mutta ei osannut. Avaus sinne jonnekin vasemmalle rinteeseen jossa pääsi huomaamaan, että onpas ne kuuset kasvaneet isoiksi. Vitosta korttiin kovalla ylärautaputilla ja hohhoijaa.
Hieman se siitä lämpeni ja Kaatiksen kohtuullisen tiukat parit (parilla saa tonnin ratingin) alkoivat olla peruspeliä. Putti oli kankeaa, mutta alussa tehdyt kahden väylät tuplat eivät antaneet kovin hääviä kuvaa kokonaisuudesta. Mukaan mahtui hyviäkin heittoja. Lopputulema ei ollut kovin häävi. 19 väylää ja +8 taisi olla viimeisen viiden metrin putin räpellyksen jälkeen.
Testattiin samalla hieman tulevaa ja mietintää aiheuttanut väylä 16 taitaa ollakin jatkossa väylä 17.
Kovasti on pähkitty onko 16 300m vai 90m... Jatkossa entinen 16 taitaa olla reilu satametrinen alamäkiväylä, jossa heitetään aakealta aukkoon metsässä. Tarkkaa liidätystä tiedossa.
Uusi 16 taitaa asettua siihen 15 ja nykyisen16 väliin aika loogisesti. Kunhan saadaan vähän puita väliin niin siitä saa aika kivan väylän, jossa tullaan  metsästä ränniä ulos ja sitten painetaan täysillä ylämäkeen. Hyvä.

Päivällä vielä puhelu Powergripiin, Pasin kanssa todettiin tilanteen olevan jotakuinkin hanskassa eikä isompia ylläreitä ole näkyvissä kun keliäkin pukkaa lauantaille. Powergripin pojille vielä todella iso kiitos, tätä kisaa on ollut paljon mukavampi olla järjestämässä kun saatiin heti kunnon pelaajapaketti ja konsultointiapua käytännön juttuihin.

Ulkoilun jälkeen läksin tarkistamaan Nummelanharjun kivikasaa. Jostain syystä outtiin heittäminen aiheuttaa joillekin tarpeen potkia valkoisia keppejä. Ei onneksi kaikkia, joten aina ajoittain pitää käydä kaivamassa OB-kepit uudestaan maahan. Lauantaina aamulla vielä ennen kisaa pitää ne käydä tarkistamassa, mutta nyt on outti hanskassa.

Välissä kävin vähän touhailemassa tallitonttuhommia ja nyt iltasella pitää askarrella ryhmät kuntoon ja tuloskortteihin nimet. PDGA:n sivuille pitäisi saada pelaajaluettelo uusittua ja katsoa noita palkintohommia kuntoon. Ei mitään kovin kummoista, mutta kaikkeen menee hetki.
Onneksi on Tumi jolta voi konsulttiapua kysellä Kisakonehommissa.

Moustache Openissa on yksi paikka nopeimmalle. Vaatimuksena liiton joku lisenssi ja kyky suorittaa maksu jotakuinkin välittömästi. Toki olisi suotava saapua paikalle lauantaina, mutta jos etukäteen ilmoittaa niin senkin voi jättää väliin.


Offline HAH

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 3 174
  • View Profile
 • Oikea nimi: Harri H.
 • Seura: 7k
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #20 on: 14.11.14 - klo:10:08 »
Ihailtavaa reippautta. Käytkö töissä päivisin?

...ja Kaatiksen kohtuullisen tiukat parit (parilla saa tonnin ratingin)...

Aika usein kuulee puhuttavan, että paarilla saa tonnin tuolta ja muistelin, et jossain kisassa missä olin +1 antoi 970. Tarkistin sitten huvikseni tämän kauden kisat ja paarit oli: 980 (open) ja 979 (ama). -2 tai -3 vois olla lähempänä sitä tonnia noiden valossa?

Onko uusissa korteissa kaikki nimet samalla puolella?

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 463
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Rakkaudesta lajiin
« Reply #21 on: 14.11.14 - klo:11:36 »
Se johtuu juurikin tuosta väylästä 16. Sitä jouduttiin pelaamaan lyhyenä, jolloin siitä tuli helppo par 3.
Pitempänä se olisi ollut vaikeampi ja nyt näillä täytteillä saadaan aikaiseksi "vaikeampi" rata. Esim. Tuo lyhennetty 16 on jo nyt vaikeampi kun sitä pn pidennetty. Samallalailla tuosta uudesta 16 tulee haastava pariltaan, jolloin saadaan par tulokselle isompi arvo.

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 463
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #22 on: 15.11.14 - klo:19:10 »
Game Day.

Eilen illalla katsomassa Ismo Leikolaa ja sitten syömään. Kotona puoliltaöin. Jotenkin sain mahan niin sopivan täyteen, että torkuin ja nukuin todella huonosti. Omasta mielestä ei edes jännittänyt kisahommat kun tiesi niiden olevan tarpeeksi hyvässä järjestyksessä. Neljän aikaan yöllä otin vielä kirjan käteen kun tuntui etteihän tässä ole mitään järkeä.
No, siitähän seurasi se, että kun 6.30 kello soi niin tämä kaveri herää jostain niin syvältä että meni hetki päästä takaisin tähän maailmaan.

Nummelanharjun radan kohdalla tien toisella puolella on kahvila auki yötä päivää, joten sinne aamupalalle. Kahvi ja paniini sopii hyvin kuvioon.
Sitten kävin vielä tarkistamassa kivikasan OB-tolpat auton kanssa kun oli niin pimeää seitsemän aikaan ettei siellä mitään olisi nähnyt. Villen kanssa sovittiin, että Ville tsekkaa etuysin, ettei tule ylläreitä.

Bannereiden levittämistä esille, pelaajapakettien purkamista ja kaikkea säätämistä. Ihmisiä pyöri paikalla jo pimeän aikaan. Ihme härdelli siitä aina syntyy kun kaikkia vähän jänskättää...

Koko päivän juttu oli oikeastaan vain se, että ehtiikö 90 henkilöä pelata 2 x 18 väylää Nummelanharjua ennenkuin on taas pimeää. Itseä jännitti kyllä, että jos eka kierros venyy niin takapäässä ei ole kovin paljon säätövaraa.

Pelaajakokouksessa olisi kiva ottaa vähän kontaktia pelaajiin ja saada annettua hyvät ohjeet. Nyt oli kuitenkin jo itselläkin kello kädessä ja vedettiin vähän lyhyellä kaavalla.
Nummelassa on useimmissa kisoissa noudatettu sellaista kaavaa, että erillistä ilmoittautumista ei ole vaan pelaajathan ovat jo ilmoittautuneet Kisakoneeseen ja ryhmiä jakaessa sitten selviää onko salaperäisiä poissaoloja.
Jälleen kerran oli tietenkin poissaoloja, osa ilmoitettuja, osa kavereiden ilmoittamia ja osa jätti sekä ilmoittamatta että tulematta. Onneksi aika vähän.
Paikalle ilmaantumattomien osalta tehtiin sellainen päätös, että pelaajapakettia ei lähdetä mihinkään lähettelemään vaan annoin kiekot spottereille ja myin yhden huutokaupan hävinneelle osapuolelle.
Ehdittiin pelaajakokouksessa kuitenkin huutokauppaamaan yksi kisakiekko, josta onnellinen omistaja oli valmis maksamaan 40€. Kiitos lahjoituksesta.

Pelaamaan päästiin ajallaan. Muutamaan vuoteen en ole ollut pelaava TD, joten kyllä sekin vähän jännitti. Oma peli alkoi kolmosväylältä. Pelaava TD ei paljon ehdi lämmittelemään, joten kylmiltään pelaamaan. Eihän se nyt hyvä ollut. Kuitenkin kolmonen korttiin ja homma käyntiin.
Hyvässä hengessä pelailtiin ja alkoi näyttämään, että sellainen peruskierroshan tästä olisi tulossa. 54-55 korttiin. Intouduin kuitenkin neljälle viimeiselle väylälle 17,18,1 ja 2 tekemään kakkoset ja lopputulos 50 hieman yllätti itsenikin.
Alustavissa ratingeissa 1012 ja kesän ainoa tonnin kiessi.

Apumiehiä onneksi löytyy meidän seurasta ja tuloskorttien keräilyn jälkeen päästiin Seisakille räpläämään tuloskortteja. Kolmella koneella painettiin tuloksia Kisakoneeseen ja Ville tykitti sitten kortit kansioihin. Hyvin toimi, mutta pitihän sitä yksi puhelu ottaa Tapanille kun ei vain tajunnut.
Syömiseen jäi TD:lle aikaa 6 minuuttia kun intouduin vielä kokeilemaan menisikö ne ratingit nopeasti sinne PDGA:n sivuille. Menihän ne.

Ennen toisen kierroksen pelaajakokousta ei paljon ehtinyt muutakuin vaappua paikalle. Vauhdikasta menoa olikin koko päivä. Kansiot jakoon ja kohti kierrosta.
Aikataulussa oltiin kivasti ja homma näytti toimivan.
Nopea syöminen ja lyhyt yöuni ei taida olla paras veto jos tahtoo pelata hyvin. Onneksi johdin omaa luokkaani kolmella heitolla, eikä meidän ryhmässä kenelläkään kulkenut pelihommat mitenkään legendaarisesti.
Muutaman väylän jälkeen olin kuitenkin jo useita heittoja jäljessä edellistä kierrosta eikä homma meinannut käynnistyä millään. Yritin heittää rennosti, ei auttanut. Yritin keskittyä paremmin eikä siitäkään ollut hyötyä kun tuntui että vielä tuurikin kääntyi. Bogeja ja huonoja heittoja.
Ihan kierroksen lopussa lähti mopo vähän käyntiin ja mm. 14 ja 16 vähän hankalat par neloset pelasin kolmella heitolla. Se helpotti senverran, että itselle sellainen semihuono kierros Nummelanharjulla oli totta. 953 taisi olla alustavat ratingit. Eli melkein omaan ratingiin. Ei pitäisi olla kovin paha mieli. Mutta olihan siellä nyt käsittämättömän huonoja heittoja.

Testasimme kilpailussa sellaista CTP-kisaa, että CTP-alueen sisälle osuneet pääsivät kisan jälkeen uuteen kisaan. Aika moni pääsikin ringin sisään ja sitten jokainen sai kolmella omalla kiekolla kokeilla erikoisväylän lähestymistä. Löytyi sieltä voittaja :)

Kaikenkaikkiaan mielestäni varsin onnistunut kilpailu. Aikataulussa pysyttiin ja kenelläkään ei näyttänyt olevan paha mieli. Rahaa saatiin hyvään tarkoitukseen reilusti ja ihan kivassa kelissä vaikka vähän yritti luntakin sataa.

Kotiin päästyä oli kyllä takki tyhjä. Jaksoin kuitenkin olla senverran reipas, että vein varastoon tavarat ja sain purettua kuivamaan ne mitkä olivat kastuneet.
Kotona vähän lämmintä ruokaa ja sitten vielä piti näpytellä tulokset nettiin. Kisakoneeseen ja PDGA:n sivuillekin menevät tulokset aika näpsäkkäästi, eli kiitos kuuluu KisakonePäällikölle Tumille :)

Tahtoisin vielä tässäkin kiittää osallistujia ja kilpailun mahdollistajia. Edelleen olen syvästi vaikuttunut varsinkin Powergripin panostuksesta tähän kilpailuun.
Movember on puolivälissä ja meikäläisen haivenet tuulesta eivät paljon välitä kun ovat senverran hennot. Frisbeegolf-ryhmä on kuitenkin saanut aikaan hienon summan rahaa ja uskon rahaa tulevan vielä lisää. Tällä hetkellä 2416€ ja koko Suomen ryhmäsijoitus #4!


Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 463
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #23 on: 18.11.14 - klo:09:23 »
Nyt kun PDGA:kin on kuitannut Moustache Openin raportin saapuneeksi ja hyväksytyksi alkaa tämän vuoden kisahommat olla nipussa.
Tällainen blogin pitäminen omista touhuista näyttäisi saavan enemmän aivotoimintaa liikkeelle ja huomasin miettiväni tarkemmin omaa pelaamistani.

Olen ollut tosiaan kaikissa harrastamissani lajeissa enemmän innokas kuin hyvä. Innokkuudella saa kehitystä aikaan, mutta sitten kun pitäisi oikeasti alkaa treenaamaan niin paljastuu että olen vain ihan liian laiska panostaakseni ns. tarpeeksi.
Frisbeegolfin osalta se tarkoittaa sitä, että ihan oikea treenaaminen on meikäläisellä harvinaista. Jos sattuu iskemään into treenata jotain niin aika nopeasti se hyöty katoaa kun ei jaksa keskittyä.
Pelaamalla olen treenannut niin golfit kuin frisbeegolfitkin. Joukkuelajeissa treenaaminen oli erilaista, mutta lahjakkuus ei riittänyt kovinkaan kummoisille tasoille, joten aika paljon on vain pelailtu :)

Puttaamista ei voi koskaan osata liian hyvin. Kotipihalta löytyy puttikori, samaten mökiltä. Puttereitakin olen pitänyt koreissa ihan vain odottamassa intoa. Kesällä tulee välillä muutama kymmenen puttia vedettyä ihan vain ohimennessä, mutta olen opetellut lopettamaan puttaamisen kun alkaa keskittyminen herpaantua.

Lähestymisheittojen treenaamista olen treenaillut ns. Buzzzikassin kanssa. Vanhoja käytettyjä Buzzzeja on kangaskassissa noin 15 ja niiden kanssa olen Kaatiksella välillä ihan treenannutkin. Rangella ensin bäkkärillä 50 korille, siitä satasen korille forella ja sitten noin 70 lähestymisiä seiskan korille. Joskus olen jaksanut tuon rundin tehdän kolmekin kertaa. :)

Draivin treenaaminen on mielekkäintä heittämisen osalta :) Draivereita on nippu toisessa kassissa. Starfire, S-line DD, Surge SS ja Crank taitaa olla sisältönä tällä hetkellä draivikassissa. Kaatiksen range, kakkosen etu- ja takatii ja nyt tänä kesänä 14 takatii ovat olleet paikkoja joista draivereiden kylväminen kentälle on ollut mielekästä. Kaikki heitetään vähän eri suuntiin niin pääsee vähän tuulesta riippuen heittämään erilaisia heittoja.
Foren treenaaminen on usein jäänyt muutamaan Starfirellä tuuppaamiseen.

Keskittymisestä tämä peli on eniten kiinni ja siihen olen yrittänyt panostaa. Kun tietää mitä osaa ja sitä kautta mitä yrittää, pitää jaksaa sitten vielä keskittyä siihen yksittäiseen heittoon. Kovin usein huomaa miettivänsä jo tulosta tai odottavansa jonkun määrätyn väylän avausta tjms. siihen kohtaan epäolennaista. Tulos tehdään yksittäisillä heitoilla eikä jonkun tulevan väylän avauksella :)

Tuntuu, että jokainen vuosi tuo mukanaan hieman vähemmän sekä pelaamista että harjoittelua. Joutuu sitä kompensoimaan sitten kokemuksella ja perstuntumalla :)

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 463
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Rakkaudesta lajiin
« Reply #24 on: 20.11.14 - klo:22:35 »
Tällä viikolla on ollut töissä aika haipakkaa. Alkoi kuitenkin jossakin joutohetken loppupuolella kuumottaa pelihommat. Sunnuntaina olisi Veikkolassa kisahommia.
Katsotaanpa jos kelit olisi edes vähän sinnepäin niin...


Sent from my iPad using Tapatalk

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 463
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Rakkaudesta lajiin
« Reply #25 on: 22.11.14 - klo:23:38 »
Olin jo ajatellut ettei sitä viitsi jos on lunta maassa. Senverran kuumotti, että oikein ennakkoon ilmoitim tulevani paikalle. Saapa nähdä miten käy huomenna Veikkolassa kun on näin tohkeissaan heittohommista .

Bäginkin päivitin talvikäyttöön sopivaksi. Valkoiset Starfire ja S-line DD menivät varastoon ja vaihdettiin pinkkiin Starfireen ja oranssiin DD:hen.


Sent from my iPad using Tapatalk

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 463
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Rakkaudesta lajiin
« Reply #26 on: 23.11.14 - klo:17:56 »
Veikkolan kisahommat suoritettu.
Kisameininkiä olikin hieman säädetty niin, että porukkaa lähti hieman eri aikoihin. Mekin Kimmon ja herra Winterhalterin kanssa päästiin lähtemään heti kun itse vaapuin paikalle.

Lämmittelyhommat on ihan turhia, joten suoraan ykkösen tiille.
Tiit oli hinkkautuneet vähästä lumesta aika liukkaiksi, joten haasteita oli tiedossa.
Meikäläinen kun heittää kovaa niin silloin on kengänpohjat tiukilla. Etujalan pönkkä pitäisi pitää kun reilun sata kiloa tuuppaa tiin etureunaan.
Kolmen ensimmäisen väylän jälkeen oli selvää, että tiiltä heittäminen on liukasta ja väylälle pääseminen on haastavaa. Vähän meinasi jo alkaa harmittamaan, mutta kyllä se pelaaminen vaan on niin mukavaa että ei harmittanut.

Tänään ei putti ollut mitenkään erityisessä kunnossa ja draivit oli liukkauden takia jo hankalia. Onneksi alle 60 metriset forelähestymiset Buzzzilla olivat hallussa.
Näillä lähäreillä paikattiin monta heikohkoa avausta. Lopputulos 57 oli olosuhteisiin nähden ihan ok. Pari heittoa jäin Kimmolle ja Janin voitin viimeisen väylän kakkosella.

Kimmon kanssa intouduttiin vielä paripelitkin pelaamaan ennenkuin lähdettiin kotiin. Pelattiin 51 joka oli vain neljä heittoa paremmin kuin Kimmo yksinään. Aika monta kertaa oltiin noin kympin putilla eikä ne nyt vain maistuneet. Jaettu ykköstila, mutta yhdessä oltiin sitä mieltä että alle 50 olisi pitänyt pelata.

Kaikenkaikkiaan kiva oli käydä pelaamassa vaikka tuo avaaminen onkin vähän vaarallista urheilua näillä liukkailla.Sent from my iPad using Tapatalk

Offline Kempster

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 193
  • View Profile
  • @ Instagram
 • Oikea nimi: Niko Kempas
 • Seura: Ŧ·
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #27 on: 24.11.14 - klo:10:24 »
Jos meinaa talvikeleillä heitellä niin tämmöset on "pakolliset":Marketeissa nuo kustantaa n. 5€, ja on kyllä sen arvoset! Ilman noita talvipelailu on yhtä hullua ja epäterveellistä kun kesärenkailla talvikeleillä autoilu.

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 463
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Rakkaudesta lajiin
« Reply #28 on: 24.11.14 - klo:18:07 »
Sen verran olen joskus tuollaisia kokeillut, että soveltuvat auttavasti suoraan kävelyyn mutta meikäläisen heittohommissa on sen verran sivuttaisliikettä mukana etteivät pysy kiinni.
Kiitos kuitenkin vinkistä :)


Sent from my iPad using Tapatalk

Offline Kempster

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 193
  • View Profile
  • @ Instagram
 • Oikea nimi: Niko Kempas
 • Seura: Ŧ·
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #29 on: 24.11.14 - klo:18:54 »
Ok, eli joudut laittamaan Icebugit tai jotkut vastaavat piikkikengät alle.