Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Rakkaudesta lajiin  (Luettu 538971 kertaa)

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 333
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1605 : 12.08.18 - klo:20:52 »
Eilen hupsuttelukierros Oittaalla. Peli kulki ihan kivasti, mutta eniten nauratti kun otin DDx:n ”kulutukseen” ja availin sillä muutaman väylän täysillä vaikka olisi ollut lyhyempikin väylä. Taisin viisi väylää avata joista kolme avausta löytyi alle vitosesta, yksi ringistä ja yksi meni reilusti pitkäksi. Eikä tietenkään niitä kaivattuja puuosumia. Niin se on vaikeaa tahallaan puuhun osua. :)

Tänään sitten vähän nopealla aikataululla seuran reikäpelimestaruuskisan välierään Arttua vastaan. Peli ei oikein lähtenyt millään käyntiin. Heittäminen oli vaisua ja puttaaminenkin surkeaa. Puolenvälin jälkeen sain vähän hommaan rotia, mutta Arttu on senverran maailmanluokan pelaaja että hävisin väylälle 17 7-4.  Ajatuksena oli pistää Arttu pelaamaan edes hyvin, mutta ei. Aika hankalaa oli.
Sadekin alkoi kivasti vasta kun päästiin maaliin, joten oikein mitään ei voi syytelläkään.

Nyt olisi tarkoitus vähän puttailla mökillä ja treenata puttia pelaamalla. Jos vain elämä suo niin ajatuksena olisi vierailla muutamissa viikkokisoissa ennen seuraavan viikon Joensuuhun lähtemistä.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 333
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1606 : 14.08.18 - klo:10:26 »
Niin se vain aika kuluu. Puttikori on järven rannalla, mutta ei vain oikein ole "ehtinyt".

Ehdin jo zoomailla ratakarttaa ensiviikon SM-kisoille. Hieman yritin muistella väyliä, mutta kyllä se ensimmäinen käynti on osittain unohtunut.
Paljon on metsäväylää jota on sitten tasoitettu heittämällä pitkää peltoväylää.
Pelikirja on jo ykkösväylälle selkeä paitsi tietenkin jos oikeasti tuulee. DD lipsahti vierailulle kahteen metriin oletettuun korinpaikkaan, joten eiköhän se kulunut DD siihen nätisti taivu kilpailussakin. Kakkosväylä on oikeastaan sellainen jonka haluaisi oppia heittämään ja olen huomannut sen kummittelevan ajatuksissa. 85m oikealle loivasti kääntyvä väylä. Oikealle puolella on metsän lisäksi jyrkkä rinne, joten sinne ei saa heittää. Vasemmalla on myös rinne mutta ylämäkeen. Forella pitäisi varmaan osata heittää jokin sellainen ylikääntävä ettei se feidaa rinteeseen. Sellaista ei oikein ole valikossa. Todennäköisesti tähän lähdetään Buzzzilla taikomaan annukkaa, jonka sopivaksi saaminen onkin sitten ihan oma shownsa.
Kolmosta isompaa ei oikein saisi tehdä, mutta nelosia ja vitosiakin tulee tähän helposti jos ei pääse väylää pitkin etenemään. Erinomaisen mielenkiintoinen metsäväylä.
Katselin oikein videonkin, jotta sain hieman muistutusta mihin ollaan menossa. Ihan kaikkia väyliä ei käynnilläni pelattukaan, joten on siellä vielä tutustuttavaa. Vaikea sanoa sopiiko kenttä itselle. Monta on väylää joissa pitäisi vain pelata väylää pitkin, mutta eihän sekään ole helppoa :)
Puttiinhan tämäkin siis kaatuu jos kaatuu, joten koitetaan nyt hinkata. Tänään jää viikkokisat väliin kesäteatterin takia, mutta jos sitten huomenna.

EM-kisat alkaa tällä viikolla. Toki olen ollut mukana touhailemassa näitäkin, mutta viidet EM-kisat pääsin käymään ennenkuin tuli realiteetit vastaan ettei enää mahdu joukkueeseen. Eikä viime vuoden suoritusten perusteella pitänytkään päästä.
Eli pitkään aikaan erilaista valmistautumista EM-kisoihin. Tällä kertaa katsojan roolissa. Uskoisin, että Metrixissä on seuranta aktiivisesti päällä.
Tsemppiä sinne.
EM-kisavalinnoista on käyty vieläkin keskustelua ja näkökulmia on monia, jokaisella oma. Liiton hallitus yhdessä maajoukkuevalmentajan kanssa määrittää speksit ja niiden mukaan sitten mennään. Jos jollakulla on jokin hieno valitsemistapa joka on reilumpi ja parempi niin mielellään otetaan mietintään. Yksi ongelma on se, että kisajoukkue pitää käytännössä nimetä ennenkuin meillä oikeasti kausi edes alkaa joten edellisen vuoden näytöt vaikuttaa eniten väkisinkin. Enimmäkseen on hienoa että valinnat kiinnostaa ja kisatkin. Ajoittain on hieman haastavaa toki käydä keskusteluja perusteista. Kiitos kaikista asiallisista keskustelun aloituksista asian tiimoilta.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 333
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1607 : 21.08.18 - klo:10:02 »
EM-kisat on syöty. 10 mitalia on huikea saavutus. Kilpailun aikana oli nähtävissä, että taso nousee muuallakin joten yhä paremmin pitää pelata voidakseen dominoida kisoja tällä lailla. Onhan se huikeaa olla liiton hallituksessa kun joukkue painaa hyvällä tasolla kisat ihan kokonaisuutena.
Hienoa!

Facebookin puolella on käyty keskustelua taas jyrkin sanakääntein mm. pareista ja siitä minkälaisia opasteita missäkin pitäisi olla. Lähinnä frisbeegolfin osalta. Itsekin sotkeuduin asiaan kun kysymys oli Kaatiksesta. Hieman harmittaa kun mahdollisuus ihan hyväänkin keskusteluun usein tuolla kaatuu siihen, että joku muu sivullinen tulee härkkimään sivusta ja heittämään bensaa niihinkin liekkeihin joita ei oikeastaan ole. Tällöin useimmiten keskustelu menee ihan sivuraiteille niinkuin nytkin. Harmi.

Ikäihmisten SM-kisat on tällä viikolla. Tänään tulleen rating-päivityksen perusteella ratingini on jälleen ylämäessä sen noustua kokonaisen pisteen verran. SM-kisoissa menestyminen lienee hieman haasteellista kun ratingin perusteella sijoitus on 17.
Toki erot ovat lähialueella pieniä, mutta kympin sakkiin näyttäisi olevan kuitenkin jo ihan selkeitä eroja. Asetetaan pieni toive kympin sakkiin.
Oikeasti pelaaminen on ollut niin epätasaista, että mieluummin toivoisin tasaista suorittamista kisassa. Tässä vaiheessa on kuitenkin sellaiset tunnelmat, että omaan ratingiin pelaaminen ei ole liikaa vaadittu vaan siihen todellakin sattuu kentällä kaikenlaista. Jätettäisiin ne noin 900 kiessit pois niin eiköhän se siitä.
Itseni takana ratingeissa on kuitenkin ihan tekijämiehiä, joten sieltä takaakin voi tulla ketä vain. Tähtisen Riku on koko kauden ollut "beatpenttala liikkeellä, joten sieltä tulee painetta varsinkin kun Riku on jo yhden SM-kullan tälle kaudelle ottanut.

Kävin eilen Karkkilassa viimeistelemässä kisakierroskuntoa. Pääsin aloittamaan ykköseltä ja peli lähti aika kivasti käyntiin.
Oma analyysi kierroksesta tähän kun vähän jäi vaivaamaan...
1. Avaus hieman vasemmalle, mutta tuurilla jäi väylään. 30m lähäri Zonella neljään metriin. Putti sisään. Parissa.

2. DDx lähtee keskelle väylää hyvin linjaan, nousee plaaniin ja painelee seiskaan. Putti keskelle koria ja -1. Aika hyvä.

3. Buzzz FLX kädessä ja loivaa antsaa joka karkaa hieman aikaisin kädestä liukuen oksia rapistellen väylälle. 15m putti jää näppiin ja kiertää korin kaukaa. Seiskan paluuputti on oiva ja menee sisään. -1

4. Pinkki DDx saisi hieman kulua, joten muutetaan pelikirjaa ja heitetään bäkkärillä. Eihän se oikein mihinkään puuhun osu, hieman hipaisee ja jää sinne alas 15m putille. Putti on oikeastaan aika hyvä, mutta menee oikealta metrin ohi. Helppo kolmonen kuitenkin. -1

5. Pinkki FLX Buzzz vasemmanpuoleiseen metrin aukkoon. Aukko on pieni, mutta osun siihen aika hyvällä prosentilla. Aukko on kapea vasta väylän puolenvälin jälkeen, joten tähän on vaikea tuohon aukkoon yrittämällä yli kolmosta tehdä. Nytkin osun aukkoon, mutta Buzzz lähtee liukumaan vasemmalle osumatta kuin hieman oksiin matkalla. Nelosen putti sisään ja -2

6. Fore Hysterialla näyttää hyvältä, mutta onhan siellä antsapuolella puu johon osun. 35m lähäri Zonella jää millin näppiin ja osuu puuhun. 9m putti ja puu pakottaa haaraputtiin. Ihan hyvä haku, mutta aika usein jää nämä haaraputit matalaksi. Niin nytkin. Nelonen korttiin. -1

7. Hysterialla perusfore ei oikein onnistu. Jää millin näppiin ja osuu vasemmalla puuhun. Pettymys. Jää parin metrin aukko korin suuntaan johon osunkin bäkkärillä aika kivasti. Pikku puuhipsu, mutta 15m korille avoimella on aika kohtuullinen suoritus. Tässä oli heti sellainen tunne että nyt menee sisään. Äkkiä Omega koriin ennenkuin menee tunne ohi. Kolmonen korttiin ja -2

Tässä kohtaa voi todeta että homma toimii aika kivasti. Virheitä tulee, mutta niistä on selvitty kohtuudella.

8. Kulunutta Buzzzia taivaalle. Antsakulma on melkein hyvä, mutta ei vain palauta yhtään. Oikein hieno palauttamaton antsa, mutta väärään kohtaan. 15m korille eikä linjaa. Antsaputti on sinnepäin mutta kolmonen. Melkein hyvä avaus. -2

9. Cryztal Buzzz lähtee kädestä vähän aikaisin ja osuu niihin ensimmäisiin koivuihin vasemmalla. Pomppaa oikealle ja raapii oksia senverran että jää sisälle. Zonella antsaa väylälle, ihan hyvä muuten mutta vähän enemmän olisi pitänyt uskaltaa laittaa kulmaa. Nyt korin tasalla mutta vasemmalla noin kahdeksan metrin putti. Hyvä putti keskelle koria ja kolmonen. -2

10. DDx joka saisi kulua käteen. Lähtee pikku antsassa ja osuu tietenkin juuri siihen keskipuuhun josta pomppaa oikealle. Ei näkynyt mihin, joten hetki piti etsiä. Puiden välistä pääsee Zonella forettamaan hyvällä heitolla neloseen ja siitä putti sisään. Paikkaamispeli toimii varsin kohtuullisesti. -2

11. PauliDessu on jyrä ja fore on hyvä. Noin 20m korille hieman sisäkurvissa. Omegalla antsa on liian loiva ja ihan turhaan jää 6m putti. Nämä voisi vain poimia pois eikä toivoa jotain mikä ei toteudu. Laitan kuitenkin putin sisään, joten ihan ok. -2

12. DDx lähtee vähän liian kovaa ja yrittää mennä outtiin. Tänään tuntuu kuitenkin oksat rapistelevan kivasti ja jää sisään. Putti Omegalla korkeana on surkea kun tuuppaan ensin kiekolla itseäni mahaan. Menee kuitenkin vitoseen tuurilla ja laitan putin sisään. -2

13. Zonella fore kolmoseen ja helppo kakkonen. Vähän hönö väylä, mutta pelattu. -3

14. Pinkki DDx pääsee testiin. Oikealle ei saa heittää, joten vähän liikaa vasemmalle lähtee linja. Jälleen rapistellaan oksia ja kiekko kuitenkin liukuu sinne vasemmalle mistä pääsee koivujen yli hyssettämään korille. Vähän on linjat huonot ja joudun heittämään pystympään kuin haluaisin. Menee vähän pitkäksi ja hienosti näkyy kuinka loivaan pikku rinteeseen märkään nurmikkoon tippuva kiekko ottaa kierrettä ja pomppaa outtiin. Auts. Nelonen lähtee. Putti lähtee ihan liian takaa ja perinteisesti oikealta ohi. Äh. Ei vain päässyt etupuolelle. Surkeaa.
Paluuputti kuudesta metristä alarautaan ja helppo kutonen. Tilanne on nollattu. Hienoa. Nollassa.

15. Tämä on sellainen väylä josta en oikein pidä. Kulunut 10 vuotta bägissä ollut Buzzz loivassa annukassa ylös ja oksia rapistellen metriin. Vaikka menikin hyvin niin en silti pidä tätä oikein väylänä. Tahallaan korille heittäminen ilman oksien rapistelua taitaa olla mahdotonta.
Kakkonen korttiin ja -1

16. DDx lähtee liian aikaisin kädestä ja painuu oksien kautta outtiin. Tuuri alkaa tasoittua. Olihan se huono heitto. DD oksien alta kurvaa kivasti aukolle ja Zonella fore metriin. Vitonen ja meneepä hyvä kierros aika mutkalle. Nollaan.

17. Testaillaanpa sitä pinkkiä DDx:ää. Loivassa annukassa noin kolme metriä korkeana liitää hienosti kippaamatta tyynessä kuitenkaan yli. Aika hyvä heitto ja meneekin noin 115m. Vähän vakaammalla DDx:llä vähän liikaa kulmaa ja painelee oikealle. Kun pääsen kiekolle tajuan, että olisi mennyt aika paljon pitkäksi vaikka olisi jäänyt osumatta puihin. Zonella polvelta fore vitoseen ja nelonen korttiin.

18. Tuossa vaiheessa pelikaverilla meni oikeastaan hermot ihan kokonaan ja pelaaminen muuttui välinpitämättömäksi vippailuksi. Tämä oli oikeastaan syy sille miksi tätä leipomista lähdettiin käymään läpi. Buzzz lähtee pikku antsassa vaikka piti lähteä pikku hyssessä. Eikö pysty keskittymään jos kaverikaan ei? Kakkosheitto on hankalassa paikassa ja jälleen pieni keskittymishäiriö jättää putterihyssen liian lyhyeksi. Puskan sisältä puttaaminen on sitten jo niin epätoivoista että eihän se mene. Nelonen ja +1

19. Zone on tähän uusi valinta. Jostain syystä kovaa heittäminen on tässä lopussa vaikeaa ja Zonekin jää näppiin. Osuu oikeanpuoleiseen mandopuuhun ja jää siihen. Zone lähtee aika hyvin antsaan mutta vähän sisäkurviin ja oksat raapii sen alas. Puttiin ei oikein löydy linjaa joten nelonen korttiin ja +2...

20. Hysterialla ihan vain rauhallisesti suoraa bäkkäriä. Ei vain onnistu. Jää käteen ja painuu oikealle. Käsittämätöntä. Tuurilla jää reunaan, josta sitten Zonella hysse metriin ja kolmosella ulos.

65 heittoa. Lopun romahtaminen on surkeaa. En tiedä loppuiko kunto, mielenkiinto vai mikä mutta surkeaa. En vielä ihan tavoittanut oliko kaverin keskittymisen rakoilu vaikuttamassa omaanikin. Mahdollista, mutta eihän niin saisi vain käydä.
Pieni huomio jäi mieleen. Loppupäässä pariin kertaan huomioin bäkkärissä taaksevedon olevan varsin ulkona. Se on usein liittynyt itsellä siihen, että ei vain osu linjaan. Ei tietenkään osu jos muuttaa itse sitä linjaa. Ehkä oli vähän nälkä.
Toivottavasti tämä johtaa hyvään :)

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 333
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1608 : 23.08.18 - klo:15:40 »
Siityminen itärajalle toi outoja juttuja peliin. Griplockia ja muuten huonoa tekemistä. Erikoisen ihmeellistä.

Pelikirja Lykynlammelle Mastereiden SM-kisoihin...

1. Avoin alamäkiväylä pisaran muotoisella outilla. 112m loivaan alamäkeen. Kummasti skippailee siellä alapäässä, joten oikeaa outtilinjaa pitkin DDx menee kivasti korille. Kakkosta pitäisi kyetä, mutta jo treenikiessillä aika kuumottava heittopaikka. Kyllä mä tähän yhden kakkosen teen.
Jää helposti lyhyeksi jos ei uskalla heittää flättinä.

2. 85m annukkaväylä jossa ei saa mennä oikealle eikä vasemmalle. Eikä varsinkaan oikealle.
Wanha FLX Buzzz menee kivasti ihan pikku antsassa väylää pitkin perille asti. Pitää vain uskaltaa heittää ulkolinjaan ja luottaa kiekkoon. Oikealle avattuna voi laskea sitten jo heti nelosen.
Jos selviää alle kolmosen keskiarvolla niin hyvä.

3. On niin pitkä siirtymä että melkein kuin kävelisi toiselle kentälle pelaamaan. Ylämäkeä ja kaikkea.
100m metsäväylä rotkon yli. DD kääntää tässä pikkuisen yli ja hieman korin alapuolelle tähdättynä liukuu korin alle. Tässäkin haetaan alle kolmosen keskiarvoa. Nelonen tulee helposti pikku puuhipsulla joten ei ihan helppo. Selkeäsi kuitenkin kakkosta haetaan.

4. 134m alamäkiväylä. Olisi hienoa heittää pikku antsa kupille, mutta riskit kasvaa liiaksi. DD forella vasempaan ja sieltä feidi väylälle. Ajatuksena pelata kolme kolmosta ja jatkaa matkaa.

5. Kinkkinen par nelonen. Avaus Buzzzilla loivaa antsaa sweetiin ja siitä forella milliin. Muuten helppo mutta vaatii kaksi erinomaista heittoa. Tavoitteena kuitenkin alle nelosen keskiarvo. Avausvaihtoehtona on tinttaa fore suoraa kohti sweetiä.

6. 50m väylä jossa noustaan 20m ylöspäin. Onnistuin heittämään tämän 15m pitkäksi joten pitää vähän himmata. DDx menee kivasti jos osuu väylään. Jos ei osu niin voi tulla mitä vain. Yksi kakkonen olisi kiva, ketjuihin on jo osuttu.

7. 79m ihmeväylä. Tähän kokeiltiin vaikka mitä. Sisäkurvi houkuttelee hieman liikaa, joten mennään forella. PauliDessu reippaaseen antsakulmaan meni vitoseen joten sitä sitten. Sisäkurviin osuminen on pahasta, joten tällä oikaistaneen kolmoseksi edes. Kakkonen tuntuu vähän plussalta, mutta kolmosta isompaa ei saisi tehdä.

8. 205m pilli. Toinen väylä jossa ei tiedä. Buzzz väylään ei tunnu osuvan millään. Todennäköisesti väännetään DDx niin pitkälle kuin pääsee. Metsästä sitten pois jos sinne on menty ja jatketaan.
Nelosen keskiarvo olisi ihanaa. Kolmosista ei haaveilla turhaan.

9. 93m ojaväylä. Cryztal Buzzz suoraan menee vitoseen. Hyvällä heitolla kakkonen ja muuten sitten kolmonen. Ei riehuta tässä. Kolmosen keskiarvoon. Kaikki alle on plussaa. Tai oikeastaan miinusta.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 333
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1609 : 23.08.18 - klo:17:01 »
Lykylampi Mastereiden SM-kisat, Takaysi

10. Ihmeellisen vaikea avaus. Ei vain taivu. Pitäisi heittää flättinä oikealle ja antaa feidata keskelle niin sinne se menee vasemmalle mettään. DDx tai DD en tiiä, mutta ei oikein ole saanut mitään hyvin. Kakkosheitto pitäisi saada ylämäkeen menevään puuränniin ja sitten korille. Kolmonen vaatii kaksi oikein hienoa heittoa. Nelosta isompaa kalaa saa helposti varsinkin jos on edes vähän huono tuuri. Tykkään väylästä vaikken osaakaan. Selviytymisväylä.

11. Kulunut DDx sisäkurviin korkealle ja sitten toivotaan. Erinomaisen vaikea väylä, johon parhaiten osuisi varmasti foreantsa joka ei tule koskaan takaisin. Sellaista ei tuohon linjaan osaa joten mennään sitten hyssellä. Tiukan näköinen linja ei meinaa mennä päähän mahdollisuutena, joten aika varovaista on ollut kun takaseinäänkään ei saa heittää. Neloset on hyviä ja kolmonen etäinen mahdollisuus täydellisen avauksen jälkeen. Kopisemalla sattuu leukaan. Selviytymisväylä.

12. Siirrytään pelto-osuudelle. 128m oikealle pellolta kaartava väylä. Fore jää matkalle ja bäkkärin kanssa pitää olla varovainen. Yllättävän hankala kolmonen. Tähän kolmosen keskiarvo olisi parempi kuin miltä väylä näyttää.

13. Avoimelta metsään. Mandokin on. Jyrällä draiverilla tähdätään aukon keskellä olevaan puuhun. Jos menee läheltä tai osuu niin hyvä heitto. Sitten vain toivotaan että osuu ränniin. Alle kolmosen keskiarvo pitäisi saada. Mandoa ei saa missata missään tapauksessa.

14. 376m peltoa ja yksi mando kierrettävänä. Matematiikalla neljä 90m heittoa jättää 16m putin. Eli tarvitaan yksi satametrinen. Ainakin treenikiessien tuulien perusteella aika tiukkaa tekee. Vähän tylsää takomista, mutta hereillä pitää olla. Birdieen pitäisi heittää yli 120m heittoja... unohdetaan siis se.

15. Triplamando. Aika kapoinen on. DD forella kovaa ja sitten toivotaan. Kakkonen ja vitonen treenikiesseillä. Jos käsi väpäjää niin forella Zone aukolle ja sitten yritetään kolmosta. Aika jännä väylä on.

16. Reilu 200m pellolla jossa loppu vähän ylämäkeen. Reilusti yli satasen avausta kaipaa jos unelmoi kolmosesta. Nelosta isompi on katastrofi. (Tänään puttirallikutonen) vähän boring väylä. Isokätisille helppo kolmonen joten takkiin tulee helposti.

17. Loiva hysse aukkoon ja tietä pitkin korille. Mahdollisuus kolmoseen, mutta nelosta isompaan pitää jo vähän pöljäillä. Ihan hauska väylä. Kolme nelosta kuitenkin olisi hyvä. Vaatii kolmoseen kaksi erinomaista heittoa.

18. Kaameus. Par nelonen johon treenikiesseillä tuuppasin kutosen ja seiskan. Pelikirjaan merkitäänkin avaus forella ja sitten ihmetellään. Nelosta pelataan. Kolmoseen ei näillä tuulilla ole jakoja.

Kokonaisuutena pirkkoautomaatteja ei oikein ole ja tarjolla on monenlaista. Pariin pelaaminen tuntuu aika hyvältä, mutta ratingien perusteella hyvät kierrokset alkaa -3 ylöspäin. Tuntuu aika kovalta vaatimukselta painaa kolme kierrosta miinukselle :)


Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 333
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1610 : 24.08.18 - klo:19:58 »
SM-kisat round one.

Aamupala hotellilla. Homma hallussa eikä mitään hätää.
Lämmittelyä tunnin verran. Ei hätää edelleenkään. Ehdin puttailla, heitellä verkkoon ja lähestymisiäkin vähän lämmitellä. Kaikki hyvin.

1. Avaus lähti vähän ylös ja pikku gripparilla. Meni outin ulkopuolella ja ehdin jo ajatella sen feidaavan sisään kun se putosi maahan. 3m outissa. Pääsin ehkä 15m eteenpäin, joten forella DD lähtee nokka pystyssä ja jää 11m putille. Eihän se tuohon tuuleen mene joten vitosen paluuputti antaa vitosen eka väylälle. Huppista. Noo, näin kai tämä riemu alkaa. Seuraava väylä.

2. Buzzz lähtee kädestä vähän aikaisin ja liukuu vasemmalle, osuu puuhun vasemmalla, pomppaa oikealle ja jää rinteeseen ehkä 3m puiden seassa. Sellainen vajaan metrin ränni menisi forella tuossa edessä. Siihen siis. Ensimmäinen puu on vain liian lähellä ja osun siihen. Toinen yritys menee aukosta, mutta liukuu puun taakse seiskaan. Eihän se haaraputti mene huonosta asennosta ja toinen vitonen. Oho. Kaksi väylää joista voisi ottaa kakkosen on suoritettu yhteislukemalla kymmenen heittoa. +4. Hups.

3. Aika pitkällä siirtymällä siirryin aika pitkin askelin vauhdikkaasti pohtimaan elämän mielekkyyttä.
DD lähtee vähän aikaisin ja feidaa noin 16m päähän korista korin alapuolelle. Foreantsaa pitää heittää ja totean että sama yrittää sisään. Foreantsa pönttöön ja birdie. Kolme plussaa... enää.

Tämän jälkeen positiivista on, että pysyin pelikirjassa. Muutama huono pomppu ja hyväkin matkalla. Lopputulos +2 on ihan hyvä. 967 taikapistettä alustavasti eli itsensä voitto.
Seitsemäs tässä kohtaa on aika paljon vähemmän kuin kahden ekan väylän jälkeen ajattelin.
Huomenna on sateessa jännät paikat. Jos yhtään epäilyttää niin taidan ykköselle laittaa foren.


Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 333
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1611 : 25.08.18 - klo:22:17 »
Päivä kaksi.

Tänään aamupalalla sateli vettä ihan huolella juuri niinkuin luvattiinkin. Kisakeskuksessa kuitenkin jostain syystä ei sitten vain satanut. Eikä satanut koko päivänä, joten turhaan jätin lämmittelyt minimiin, askartelin Grippiin sadesuojan päälle ja uudet goretexit jalkaan.
Homma lähti siis käyntiin varsin rauhallisesti.

1. Päädyin varsin pitkien mietiskelyjen jälkeen pelaamaan vain kolmosta. Forella DD keskelle, Zone katollaan kolmeen metriin ja kolmonen. Paransin kahdella. Jatketaan.

2. Buzzz lähtee ihan hyvin, mutta kurvaa vähän liikaa oikealle. Sieltä putterilla milliin ja taas paransin kahdella.

3. Melkein hyvä heitto menee oikealta. Ei osu oikein mihinkään ja jää 11m vinottain korin alapuolelle.
Sama mietintä kuin eilen. Ei osaa heittää korin alle 100% safetya, joten sama yrittää niin harmittaa rollit vähemmän. Hyvä putti pönttöön ja kakkonen korttiin. Näin.

Sitten mentiin aika hyvällä flowlla seitsemän väylää. Ei pahoja virheitä ja seiskan avaus tolppaan.
Kolme alle seitsemän väylää. Hyvä.
Sitten meinasi homma hieman herpaantua kun kasilla ehkä vähän aivopierun jälkeen jouduin tyytymään kutoseen. Samaten sitten ennen peltoväylille siirtymistä mokailin bogin.
Kuitenkin rullailin sitten homman pariin ja huomenna lähdetään pelaamaan mitaleista jaetulta kolmannelta sijalta.
Aika monelle yllätyksenä meikäläinen on pystynyt pelaamaan varsin stabiilia peliä varsinkin takaysillä.
Huomenna sitten yritetään tehdä sama juttu vielä kerran. Sitten näkee mihin se riittää.
Käytännössä kärkikortissa on itseäni parempia pelaajia, joten hereillä pitää olla että malttaa pelata omaa peliä.

Poissa HAH

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 3 174
  • Profiili
 • Oikea nimi: Harri H.
 • Seura: 7k
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1612 : 25.08.18 - klo:22:36 »
Tsemii finaaliin!

Poissa tapioe

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 832
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tapio Eskola
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1613 : 25.08.18 - klo:23:00 »
Aika haastava tuntuu tuo kisaleiska olevan, ainakin näin kun tuloksia katsoo. Villen -3 taitaa olla kisojen paras tulossa tällä hetkellä. Miten kuvailisit kisarataa, onko se yleisesti ottaen vaikea rata vai onko sillä vain pirkot tiukassa?

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 333
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1614 : 27.08.18 - klo:10:09 »
Aika haastava tuntuu tuo kisaleiska olevan, ainakin näin kun tuloksia katsoo. Villen -3 taitaa olla kisojen paras tulossa tällä hetkellä. Miten kuvailisit kisarataa, onko se yleisesti ottaen vaikea rata vai onko sillä vain pirkot tiukassa?

Epäilin jo että lukeeko näitä kukaan enää :)

Mielenkiintoinen rata. Ei oikeastaan ole sellaista väylää johon olisi pakko tehdä pirkko. Ei yhtään sellaista par nelosta joissa heitetään satametriä ja sitten helppo neppi kupille. Ei yhtään.
Par vitonen on Suomen pisin väylä, 376m joka tarkoittaa neljää 95m heittoa jotta saa korin tasalta putata paria.
Meitä taisi olla kilpailussa kaksi pelaajaa, jotka pelasivat sen pariin kolme kertaa. Minä ja Holapan Teemu.
Ikävä sivutuuli sotki heittoja väylällä, samaten kuin se että entisen metsän kannot olivat sotkemassa vauhdinottoa.
Ajattelin käydä kilpailun yleisesti läpi väylittäin, joten voin siihen liittää vähän arviointia vaikeudesta.

Eilen sain Parviaisen Juholta palautteen, että pelasin takaysin huonosti. En itse asiassa pelannut. Pelasin viisi viimeistä väylää täysin pelikirjan mukaan pariin. Taisin olla koko kilpailussa ihan parhaiten nuo viimeiset viisi väylää suorittaneita. Ei ollut vain oikein jakoja mihinkään ja parkin vaatii ihan hyvää peliä.


Poissa tumi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 882
 • McPathetic
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tuomo Tanskanen
 • Seura: KFG Karkkila / NFS Nummela
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1615 : 27.08.18 - klo:10:46 »
Par viidelle viimeiselle väylälle on helposti kisan paras suoritus. Eli mainiota peliä omien vahvuuksien ja pelikirjan mukaan. 10 ja 11 taas olivat heikkoja, ja veivät takaysin suoritusta alaspäin. Varsinkin 10 vrt kärki meni huonosti.
« Viimeksi muokattu: 27.08.18 - klo:10:47 kirjoittanut tumi »

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 333
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1616 : 27.08.18 - klo:11:02 »
No niin. Eilen pelattiin viimeinen kierros SM-kisoja. Jaettu kolmas sija oikeutti kärkikorttiin. Saattaa jotain videotakin sieltä olla tulossa, ainakin videokameramies roikkui perässä koko kierroksen.
Tilannehan oli hyvä. 17. sija ratingeissa ei paljon antanut jakoja mestaruuteen ja itseä parempien pelaajien seurassa oli tärkeintä vain pelata omaa peliä.
Olen varsin tyytyväinen kokonaisuudessa kilpailuun. Pelasin oman pelikirjan mukaan koko kilpailun ja pääosin onnistuin siinä. Tällä kertaa kaksi kärkimiestä hävisivät hiljalleen horisonttiin, mutta jälkikäteen katsottuna voi aina jossitella niinkuin toki muutkin.
Paljonko hävisin kolmanneksi sijoittuneelle? Neljä  heittoa.... Paljonko olin plussalla kahden ensimmäisen kilpailun väylän jälkeen.... neljä heittoa...

Väylä 1.
Pisaranmuotoinen väylä joka houkuttelee loivalla alamäellään hakemaan kupille ja kaivamaan kakkosen kierroksen ensimmäiselle väylälle. Kuten aiemmin olen maininnut, lähdin tietenkin ekaksi heti hyökkäämään.
Tuloksena 533 joka on todellakin huonoa tekemistä. Kuumottava oikeanpuolen outtilinja on helppo missata pikku gripparilla. Totesin sitten vielä, että ei se joka kerta milliin mene siltikään ja päädyin sitten vaihtamaan pelikirjan maltilliseen foreen ja teinkin kaksi helppoa kolmosta. Viimeisellä kierroksella olisi voinut ottaa vähän alivakaamman ja päästä vähän lähemmäs yrittämään, mutta olen tyytyväinen kahteen viimeiseen. Pelikirjan muutoksen mukaan mentiin. Niinsanottu griini oli tässä varsin liukas ja käytännössä draiverilla piti laskea skipille tilaa, joten ei se ihan niin helppo ollut. Midarilla jos heittäisi noin kauas niin olisi ollut suorempi linja helpompi.

2. Oikealla kääntyvä väylä, johon fore ei ollut vaihtoehto. Mahdollinen pirkkoväylä, mutta tämäkin vaati erinomaisen heiton ollakseen putilla. Tässäkin ensimmäisen kierroksen katastrofi vaihtui kahteen parempaan paikkoheittoon joilla saatiin kolmonen. 533 oli liikaa tähän. Ei vain osannut tarpeeksi loivaa 85m antsaa heittää.
Haastava väylä joka vaatii oikeasti hyvän heiton.

3. 100m periaatteessa rotkon yli. Selkeä linja, mutta kapea ja vastarinteessä oleva kori ei varsinaisesti helpota tilannetta. Selkeästi väylä johon voi tehdä kakkosen.
Itse tein tähän 222, mutta yksi 16m foreantsaputti, toinen 11m putti sivuylämäkeen ja sitten viimeisen kierroksen kolmen metrin putti antavat ehkä kuvan siitä mihin kaikkeen olisi ollut mahdollisuuksia. Tämä väylä meni tietenkin kilpailuun nähden oikein mainiosti, mutta tuurillakin. Tämäkin väylä vaatiin hyvän avauksen ollakseen putilla. Ehkä helpoimpia kuitenkin.

4. Alamäkiliidätysväylä. Tässä näki kaikenlaista. Outtiin pääsi aika helposti kun se oli alle kympissä vasemmalla. Matematiikka ratkaisi oudolla väylällä ja kolme forea varmistivat helppojen kolmosten tekemisen. Vaatii jälleen erinomaisen heiton kakkoseen. Mahdollinen kakkonen toki.
333 on hyvää perustekemistä. Tätä olisi pitänyt enemmän hinkata jotta olisi keksinyt millä minimoidaan riski ja mahdollistetaan se kakkosen yrittäminen.

5. Loiva antsa ja sitten ylämäkeen tiukempi antsa. Ei ihan helppo. Yksi hyvä avaus ja kaksi huonompaa.
Tuloksena lähes odotettu 435. Tässä olisi ollut mahdollisuuksia. Ehkä helpoimpia par nelosia, mutta ei todellakaan mikään helppo tapaus. Hyvän avauksen jälkeen vielä pitää heittää hyvä heitto. Ihan hauska väylä.

6. 50m ja 20m ylämäkeen. Tämä meni aika kivasti 232 korttiin ja eilinen meni ihan korin linjassa, mutta jäi kolme metriä lyhyeksi. Haastava kakkonen kun pitää väistää alkupäässä isoja puita vaikka periaatteessa saa heittää melkein suoraan. Jyrkkään ylämäkeen juuri sopivan antsan heittäminen ei ole ihan helppoa.

7. Tässä päädyttiin foreantsaan jotta ei kiekkoa laiteta sisäkurviin. 323 lopputuloksena on aika jees. Taas väylä jossa voi tehdä kakkosen, mutta vaatii hyvän heiton. PauliDessua oli vaikea laittaa tarpeeksi jyrkkään kulmaan antsaa että menisi kohdalleen. Kakkoskiessillä kolahti tolppaan, joten onnistui se kertaalleen. Eilen 8m putti hieman puuta väistäen haaralta ei mahtunut koriin. Enemmän heittoja taas niin helpottuu se.

8. Pitkä ränniväylä. 564 on enemmän kuin toivoin.
Eilen erinomainen avaus kaarteli täydellisesti pitkälle. Olisi saanut olla metrin verran oikealla, mutta pääsin yrittämään. Loivaa hysseä heitin, joka liukui vähän liikaa oikealle. Osui tietenkin puuhun. 15m puttiyritys oli surkea ja meni 6,5m pitkäksi. Se meni vielä sisään ja nelonenhan on hyvä. Vaikea väylä, tähän ei taidettu montaa kolmosta. Nopeasti katsottuna 5 kolmosta koko kilpailussa...
Vaikea, kovin vaikea.

9. Ehkä selkeimpiä suoria väyliä. 93m on kuitenkin aika pitkä matka enkä oikein Buzzzilla siihen ränniin osunut kertaakaan. Ensimmäisen kierroksen kakkonen tuli puukickin avulla, joten tätä 233 olisi pitänyt ehkä kyetä hieman parantamaan.

10. Par nelonen, jossa helpon näköinen avaus heitetään vain sinne johki. Paitsi ettei ole ollenkaan sama mihin.
Eilen paras avaus ikinä, mutta kun piti vähän skipata vasemmalle osui ilmeisesti mättääseen ja pomppasikin vähän oikealle. Jouduin Buzzzilla antsaa puun takaa taikomaan. Melkein hyvä heitto paineli kuitenkin osumatta mihinkään viisi metriä metsään. Tässä kohtaa alkaa sitten se musta tuokio. 25m korille. Pikkaisen jouduin forelle kurkottamaan, että pääsin heittämään aukkoon. Vähän nojasin taaksepäin ja lähtihän se perkeles ylös ja hyssessä. Ei ollut tuuriakaan, joten osui puuhun ja jäi 9m putti. Kisan huonoimpia putteja, juuri sellainen lehmän henkäys jota olen hinkannut pois. Alarautaan ja turha vitonen. Noo. Tässä kohtaa taidettiin olla sitten parissa jos muistan oikein.
555 on tuloksena huonompi kuin mihin oli mahdollisuus.
Väylä johon voi sylkeä kuitenkin melkein mitä vain. 9 kolmosta koko kilpailussa kertoo paljon. Vaikea on kovinkin vaikea.

11. Toinen metsässä kaarteleva väylä. Eilen sitten osuin siihen sisäkurvin puuhun. Ja pomppu vasemmalle. Metsästä foreantsa eteenpäin ja pääsin kolmatta heittämään ihan jees paikasta vitosta ajatellen. Hysterialla foreantsaa, joka ei ollut kovinkaan hyvä. Paineli kuitenkin 15m korista tuurilla. Tässä kohtaa piti tietenkin yrittää. Surkea yritys rollaili tietenkin sinne puun taakse, josta korin ulkolaitaan kuuden metrin putti. Nyt nitkahti. Ai saakeli. 356 ei ole hyvä, mutta voisi olla huonompikin. Itsekin näin kuinka tätä seikkailtiin eestaas. Vaikea on.

12. Siirrytään pelto-osiolle. Ajatuksena oli heittää rauhassa loivaa antsaa ja sitten nepata korille..
Lähti sitten hyvissä ajoin kädestä ja tuli kokeiltua sitten se outtikin. Niin. Tässä kohta meinasi ahdistaa.
334 on aika perussuoritus. Tämä oli yllättävän hankala väylä eikä tähän mitään helppoa reittiä oikein ollut.
Pitäisi heittää pitemmälle.

13. Kolme päälle ja mahdollisuus ottaa yksi takaisin. Lähdin niistämää forella metrin sisempää. Ei se ihan huono ollut, mutta kun mandon ohitettuaan osui puuhun ja pomppasi oikealle meinasi alkaa ahdistamaan. Polvelta ihan hyvän tuntuinen fore Zonella osui viimeiseen puuhun ja rollaili metrejä sivulle ja ylämäkeen. Eihän sellainen ole mahdollista :) Kuusen vierestä vaikea ja vaisu yritys. Nelonen korttiin ja neljä päälle. 324 on aika perus vaikka tähän voi tehdä mitä vain tuolta väliltä. Neljä päälle.
Aika tiukka ränni on, eli jälleen lyhyt väylä johon pitää heittää joko hyvä heitto tai vetää tuurilla.

14. Piiitkä väylä jonka onnistuin tosiaan vetämään 555. Hyvin pelattu vaikka kahdella ekalla rundilla laitoin 11m putin sisään. Eilen tyynemmässä metrin putti riitti. Pirkkoja ei tähän taidettu tehdä ollenkaan, joten on se aika hankala.

15. Triplamando 77m. Pelikirja sanoo ettei edes yritetä. Liian pieni reikä.
Kolme kertaa Zone forella polvelta. Kaksi välimallin avausta onnistuttiin paikkaamaan kuitenkin korille. 333 oli toivottu tulos. Liian vaikea näin isossa kisassa lähteä yrittämään kun portin läpi heittäminen ei tarkoittanut kuitenkaan automaattikakkosta. Eilisessä kärkikortissa ei kukaan yrittänyt portista.

16. 205m peltoväylä. Loppupää ylämäkeen joten aika siivuja meikäläisen kädelle. Joten kohtuu rauhassa nelosta korttiin. Näin tehtiin ja 444.

17. Loivaa hysseä metsään. Eilinen avaus oli surkea. Lähti hyvissä ajoin metsään, joten siellä sitä ihmeteltiin.
50m fore Buzzzilla metriseen ränniin oli hyvä, mutta vähän kova kun ei feidannut ollenkaan vaan osui ns. viimeiseen puuhun. 70m foreantsa Buzzzilla oli kierroksen paras heitto ja 5m putti sisään. 444 on hyvää tekemistä.
Kolmoseen olisi vaatinut täydellisen avauksen väylään ja siitä vielä hyvän heiton. Eli jälleen vaikea.

18. Tässä taputtelen vieläkin itseäni. 444 heittämällä fore, fore ja Zone katollaan korin alle. Näin.
Tässä kuitenkin nähtiin kaikenlaista viipotusta. Outtia oli joka puolella ja heitettiin lähäri korkealle mäelle, joten eihän siinä ollut meikäläisen heitoilla mitään.

Neljä heittoa pronssista. Jokainen heitto jonka olisi jättänyt tekemättä olisi nostanut yhden sijoituksen. Erinomaisen tasainen kisa. Teemu ja Ville menivät menojaan pelaamalla reilusti miinukselle.
Ei vain kyennyt roikkumaan perässä, joten pitää olla tyytyväinen kun pelikirja kesti loppuun asti.
Alustava ratingkeskiarvo tasan 960, joten ei kai tässä itkua tosiaan kannata vääntää.
Viime vuonna neljän kierroksen keskiarvo 959 riitti kuudenteen sijaan. 2016 kykenin 957 keskiarvoon jolla olin seitsemäs. Näyttäisi että SM-kisoissa kykenen hieman itseäni parempaan suorittamiseen, mutta ei se vain enää nykyään riitä oikein mihinkään.
2012 kun voitin SM-kultaa pelasin 983 keskiarvolla. Teemu voitti tänä vuonna 989 keskiarvolla eli paremmin pitäisi kyetä pelaamaan :)

Tilastot on tilastoja.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 333
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1617 : 27.08.18 - klo:11:05 »
Par viidelle viimeiselle väylälle on helposti kisan paras suoritus. Eli mainiota peliä omien vahvuuksien ja pelikirjan mukaan. 10 ja 11 taas olivat heikkoja, ja veivät takaysin suoritusta alaspäin. Varsinkin 10 vrt kärki meni huonosti.

Availinkin tuota hieman tuossa. Tiukkoja väyliä nuo 10 ja 11. Kumpaankaan ei ollut meikäläisellä sellaista rauhallisen pelin mahdollisuutta. Piti käytännössä vain yrittää. Paremmin pitäisi pystyä :)

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 333
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1618 : 30.08.18 - klo:18:31 »
ProTouria viikonloppuna tiedossa.
Mukkula ei ole koskaan oikein ollut lempipaikka vaikka tuolla aiemmin pääsisikin toteamaan, että yksi SM-hopeakin on sieltä tullut kaivettua. Pitääkin tutustua pelikirjaan.

Väylien numerointi on harmillisesti muuttunut eikä ihan samaa settiä pelatakaan, joten hankalaa on :)

Pelattiin kuitenkin eilen koko kierros ja haettiin vähän tuntumaa rataan. Muutama selkeä pelikirjan muutos merkittiin jo ylös. Isoimpana ahaa-ilmiönä napsahti yhtäkkiä tajuntaan miksi niitä earlyja tulee niin paljon. Ei ne olekaan earlyja vaan en vain suorita painonsiirtoa kokonaan jolloin vartalo on väärässä asennossa heittoon nähden. Tämä napsu tapahtui vasta ihan viimeisillä väylillä ja olisi ollut aika hienoa heti päästä vähän testailemaan. Voi tosin olla, että unohdin jo miten se tehdään.

Eilen oli ihan tyyntä eikä viikonlopullekaan mitään oikeita tuuliakaan ole lupailtu.
Isoin pelikirjan muutos oli oikeastaan väylälle numero 4. Sellainen pitkä vähän alamäkeen jossa on bunkkeri juuri siinä mihin mä heitän. Paitsi että testasin uutta ratkaisua. Kaksi kertaa ihan rauhassa Buzzzilla ja 70m fore Buzzz OS ja eilen metrissä. Kolmosta en tähän saa kuitenkaan, joten miksi heittää bunkkeriin tai ottaa edes sitä riskiä.
Muutama kohta jäi vähän leijumaan, mutta jälleen olisi hyötyä jos heittäisi pitemmälle :)
Pelasin eilen -1, pirkkoa sateli vähän liiankin lupaavasti eli ei varmaan pirkon pirkkoa eka rundille.

Poissa JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 630
  • Profiili
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #1619 : 31.08.18 - klo:10:28 »
Kipeänä väsy, joten en tarkkaan lukenut SM kuvausta. Silmään pisti kakkosväyläpohdinnasta 85 m vaikeus tehdä lievä antsa. Sopiva kiekko auttaa valtavasti, joten en tiedä, oliko kiinni välineistä, miehestä, vai molemmista. Heittäjän taidot voivat riittää hyvinkin, jos on sopiva kiekko, kun tuo heitto on paha ilman sopivaa kiekkoa tai tekniikkaniksiä. Molemmat yhtäaikaisesti helpottaa kummasti.

Kun en tiedä nykytehojasi, on hieman hankalaa sopivaa kiekkoa arvata. Tavalliset kiekot tuollaiseen heittoon menee hysseflipin tarvitsevasta Leopardista suorempaan meneviin Gazelle, TL, XL, MOLS ja QOLS sekä antsaa haluaviin Surge SS jne.

Tekniikkaniksinä pienen antsan teko vaatii eri temput flippaavan kuin suoran ja hieman feidaavan kiekon kanssa. Flippaava on ihan perus hysse ja vaatii kiekon tarkan tuntemisen tyynellä, joten jos lentorata ei osu suoraan väylän mukaan, on muokattava kulmaa. Ei kaikkein yksinkertaisin juttu edes tyynellä, mutta opittavissa. Tuulessa aika riskyä. Siksi turvallisempaa olisi heittää tuhdimmalla kiekolla eri niksillä.

Tykkään viskoa QOLS noissa heitoissa, koska riittävän kovalla heitolla flätti heitto flippaa ihan vähän ja hoitaa pienet mutkat itsestään. Hieman jyrkempi, muttei kovan flipin Leopardin (en puhu niistä Leopardeista, jotka flippaa tuulessa, muttei tyynellä 100 m heitolla, vaan alkuperäisistä) jyrkkää mutkaa vaativa heitto helpottuu valtavasti näin: Heitä flätti heitto kiekolla, mutta käännä haluttuun kulmaan käsiotteessa.

Mitä vähemmän flippaava kiekko on, sitä helpompi on säätää käsiotteen kulma. Arvioinnin tarve vähentyy ja kun kyseessä on vakaat tai hieman ylivakaat kiekot, tuulisietoisuus paranee. Jos Surge SS on liian flippaava tai haluat saman linjan, mutta tuulessa, Surge. Tai vastaava.

Mutkan alkaminen suoran pitkähkön alun jälkeen voi vaatia tarkoituksella väylän vasempaan reunaan tähtäystä. Teen näin Talin alkulenkin vikalla väylällä Surgella, josta aikanaan väitettiin, että on Surge SS ja kun Discraft havaitsi alivakaammaksi uuden muotin kuin alkuperäinen Surge, uusi kiekko oli syntynyt.

Jos haluaa rajata, montako metriä kiekko liikkuu oikealle, pitää saada flättinä tai hyssessä laskeutuva kiekko ja feidiä on oltava jonkin verran enemmän kuin QOLSlla. Siksi flätti heitto käsiotteessa antsa vasemmalle tähtäys Surgella on ihan mahdollinen. Ylivakaampiakin voi heittää, riippuu nokkakulmasta ja tuulesta.

Mitä ylivakaampi kiekko, sitä alempana kiekon keula on oltava ja se on hyvä tuulessa. Alivakaat eivät ole niin ronkeleita nokan alas painamisen suhteen.

River on vaihdellut vakaudeltaan, mutta on ihan käyttökelpoinen noihin väyliin.