Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Rakkaudesta lajiin  (Read 676299 times)

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 443
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2220 on: 23.05.22 - klo:11:32 »
Vaikka välillä tuntuu ettei näitä kukaan lue ja itselle uskottelen, että ihan itsellehän näitä kirjoitellaan niin ajoittain pääsee keskustelemaan siitä mitä on kirjoittanut ja aina se yhtä paljon hämmentää :)

Olen jonkinverran keskustellut siitä viime aikoina miten omat odotukset vaikuttaa suorittamiseen. Aloittelijan statuksella saa liikkua käytännössä niin kauan kun kaikki heitot kelpaa. Eli sitten kun alkaa olla omia odotuksia tekemisestä niin, että kiroiluttaa ja harmittaa huono heitto ei enää voi olla aloittelija :)
Tästä tietenkin voi saunan lauteilla laajentaa tajuntaa mietiskelemällä ja pääsee siihen, että tässäkin lajissa kykenee parempaan suorittamiseen jos tuntee itsensä niin että tietää mitä osaa ja mitä voi odottaa. Vaikka taikapisteet on samanlaisessa loppuliuussa kuin ikäkin niin jotenkin sitä huomioi pelanneensa kohta 15 vuotta 950 reitattua peliä. Pitäisi siis kyetä ymmärtämään mitä on tulossa.
950 reitattuun kierrokseen (keskiarvona olen jotakuinkin sellaista pelannut) mahtuu aika paljon kaikenlaista. Huippusuorituksia, lyhyitä puttimissejä, mutta ennenkaikkea sellaisia puolihyviä heittoja joilla pääsee par kolmosilla jonnekin kakkosrinkiin, muttei kuitenkaan putille oikeasti. Sitten hyvänä päivänä pelataan tonnin kiessi kun ei missata lyhyitä putteja ja ehkä laitetaan yksi tai kaksi pitempää vahingossa sisään. Superhyvällä kiessillä lisätään pari kolme hyvää avausta niiden keskivertojen tilalle. Jokainen sitten vain voi katsella omasta taikapistesivustostaan miten usein sellaista tapahtuu. Ei kovinkaan usein :) eli pitää kyetä ymmärtämään, että itseään paremmat suoritukset eivät ole normaaleja vaan keskiarvo on keskiarvo ja tekee tästä lajista jälleen enemmän matematiikkaa.

Todennäköisyyslaskenta ja keskiarvo opetetaan onneksi jo peruskoulussa, joten frisbeegolfin perusteet on hallussa kaikilla :)

Golfin puolella olen huomannut samanlaista harhaa kuin meidänkin lajissa. Ihmisillä on vaikeuksia ymmärtää että frisbeegolf (tahi golf) on peli.
Peliä ei heitetä vaan pelataan. (tästä pääsee kivasti siihen kielenhuoltokukkaseen että frisbeegolfia ei heitetä vaan pelataan)
Voit osata heittää frisbeetä todella hyvin, mutta et voi olla hyvä pelaaja jos et osaa pelata. Pelaamiseen kuuluu heittämisen lisäksi se matematiikka jota jaksan hokea joka paikassa. Tämä ei ole itselläkään aina hansikkaassa, joten sen kanssa yritän tehdä töitä. Heittämisen harjoittelu on tärkeää, mutta vielä tärkeämpää olisi harjoitella pelaamista.

Offline mykey

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 529
  • View Profile
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2221 on: 24.05.22 - klo:12:58 »
Pelaamisen vaikeus on kyllä karmaisevan käsin kosketeltavaa. Kun harjoitellessa kokeilee kaikenlaista utopistista niin sitten kun kilpaillessa alkaa se sumuinen vaihe niin korvien väli ei osaa enää itsellä erotella järkeviä vaihtoehtoja vaan pään hakkaaminen puuhun sen kun jatkuu ja jatkuu kunnes tulos on mennyt sen verran positiiviseksi että korvien väli selviää eteenpäin. Jotenkin pitäisi saada tunnistettua se ratkaiseva hetki jolla päätöksellä on aidosti merkitystä ja suojella korvien väliä..

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 443
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2222 on: 28.05.22 - klo:08:17 »
Miikka on päässyt asian ytimeen. Itse käytän aikaa seinän tuijotteluun ja oman pelin läpikäymiseen.
Välillä hupikierroksenkin läpikäyminen voi olla hyödyllistä, mutta aika usein pääsee toteamaan että hupikierros meni jutellessa ja keskittymättä joten ei sen miettimisessä mitään järkeä ole. Kisakierroksessa on sisällä paljon sellaista mistä voisi oppia. Varsinkin jos kisakierroksella osaisi käyttää tarpeeksi aikaa oman tulevan heiton suunnitteluun. Jälkikäteen tänne kirjoittamalla olen saanut irti enemmän kuin vain hyvien ja huonojen heittojen laskemisesta. Kirjoittaessa välillä pääsee kiinni siihen tunteeseen mikä pelatessa ajoittain jyllää. Valitettavasti enemmän tunteita tuntuu irtoavan epäonnistumisista. Toisaalta taas siellä on varmaan se puoli jonka analysoinnista voi oppia jotain seuraavaa kertaa varten.
Sama se on kuin Ouran sormuksen kanssa. Kaikki tietää, että pitäisi levätä eikä alkoholin nauttiminen auta palautumiseen. Silti jos sitä tietoa haluaa käyttää, se pitää saada uskottavasti aivolohkoon. Ouran sormus vahvistaa itsestäänselvyyksiä ja ainakin itse uskon tietäväni miten voin toimia jos haluan nukkumisajan vaikuttavan palautumiseen hyvin. Se on sitten toinen asia jos illalla ennen nukkumaanmenoa haluaa mennä saunaan, ottaa muutaman oluen ja syödä makkaraperunat. :)
Kaikki tietää, että keskity heittoon kerrallaan, älä heitä tyhmiä heittoja ja usko siihen puttiin. Niinpä.

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 443
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2223 on: 30.05.22 - klo:23:23 »
Nyt kun on Maailmanmestaruus taas voitettu jääkiekossa niin ensi viikonloppuna mennään Sibbeen Ramirent Openiin.
Pari kertaa ollaan nyt käyty kurkkimassa väyliä, joten lienee paikallaan rakentaa hieman pelikirjaa.
Mielenkiintoinen yleismielikuva Sibbestä on että sieltä voi kerätä sekä miinusta että plussaa. Jos ei homma ihan toimi niin Mörkö vie.

1. Reilu seitsemänkymppinen maltilliseen ylämäkeen. Omppupuita pitäisi väistellä samalla, joten on tässä vähän miettimistä. Outtikaan ei ole liian kaukana, joten kilpailun ensimmäinen heitto on aika jännä. Kakkonenhan tähän pitäisi ottaa, mutta ei se mikään gimme ole. Hysse Firebirdillä näytti tulevan aika kivasti ja toisaalta Buzzzilla vähän suorempi linja menee aika lähelle sekin.Treenikierroksilla olisi saanut tuulla hieman enemmän niin olisi saanut vähän realistisemman kuvan touhusta.

2. Piiitkä ja hankala. Tiipaikka on siirtynyt oikealle ja suoristanut väylää. Jotenkin pitäisi saada kiekko flippaamaan hieman oikealle tiiltä lähdettäessä ettei se sitten feidaa puiden sekaan. Kakkosheitolla todennäköisesti pitää varoa lampea, joten on tässä mietittävää. Jos ei heitä lammelle asti niin aika lähelle pitäisi kuitenkin saada että sitä nelosta oikeasti voi pelata. Vitonen on normitulos ja nelonen itselle pirkko.
Jos selviää alle vitosen keskiarvolla niin hyvin on mennyt. Ykköseltä olisi kiva saada pirkko niin tästä voisi jatkaa parissa :)

3. Bäkkärillä ei mielestäni ole oikein linjaa tähän alamäkiväylään. Foreantsa liidätetään Buzzzilla heittämällä yllättävän hiljaa. Tarkka sijoitusheitto vaaditaan joten ei tähän joka kierroksella kakkosta tule vaikka tiedänkin aika hyvin mitä yritän :)
Kolmosta isompaa ei saisi tehdä, joten kovin kaukaa ei sankariputteja tähän kiven päällä olevaan koriin kannata meikäläisen putilla yrittää.

4. 108m väylä, jossa meikäläisen heitolle ei ole oikein mitään muutakuin hävittävää. Outtia vähän joka puolella, joten tätä heitetään forella vakaalla draiverilla vasemman kautta. Maltillinen vakaa avaus feidaa keskelle väylää ja jää parikymppinen lähestyminen. Kolmosta pelataan ja kaikki isommat on isoja pettymyksiä.

5. Monsteri. 300m metsäpilliä. Tässä ei meikäläisen kädellä kannata yrittää mitään erityistä, joten forella DDx avaus varmasti väylään. Jatkoheittoja pari kappaletta niin, että tärkeintä on pysyä väylällä. Itselle par 6, joten vitonen on jo aika kovaa tekemistä. Pikkuisen tuuria ja hyvää tekemistä niin kyllä sen vitosen voi tähän tehdä. Hieno väylä. Seiska ja isompikin tulee tähän kuin ilmaiseksi kun vähän lähtee hölmöilemään. Älä siis hölmöile.

6. Kallioväylä ylämäkeen. Aika hankalan pieniä aukkoja ylämäkeen, joten vaikka matkaa on alle 80 niin ei tästä saa ilmaiseksi mitään saa.
Loivaa antsaa Halo Sidewinderillä ja ehkä pääsee kokeilmaan kivasta paikasta pirkkoa. Tässä vaiheessa jos ollaan parin tuntumassa niin ihan kivasti on mennyt.

7. Jos tällä väylällä olisi keino pakottaa pelaamaan väylää pitkin niin olisi aika makia väylä. Käytännössä kuitenkin painetaan vakaalla kiekolla hysseä taivaalle ja toivotaan, että se sieltä korin lähelle itsensä pujottelee. Kolmosta isompi on todella huono, joten koitietaanoa keskittyä.

8. Metsäränniä kalliolla. Matka kohti vihreää nurmikkoa alkaa olla lopussa, joten tämä väylä on enimmäkseen selviytymisväylä. Avaus forella ensimmäisestä aukosta läpi ja sitten jos käy tuuri niin pääsee yrittämään pirkkopaikkaa kakkosheitolla. Vaikea väylä, josta pitäisi selvitä vähin vahingoin. Hienolla flippaavalla bäkkärillä voisi päästä vaikka mihin mutta en ole tainnut onnistua siinä koskaan, joten järki käteen.

9. Sydänväylä. Aika hauska. Sydämen muotoinen inbounds-alue ja muu on hazardia. Tuulella olisi pitänyt päästä kokeilemaan. Tämänhetkinen pelikirja on heittää forella kovaa kohti koria. Jos käy tuuri niin jää sisään, jos jää lyhyeksi niin pitäisi olla aika lähellä. Helposti tulee nelonen tähän, tai isompikin jos ei ole ihan hereillä. Yksi kakkonen on tähän ihan hyvä. Alle kolmosen keskiarvo ehkä aika paljon toivottu.

10. En ole ihan varma miten tämä pitäisi pelata kun ihan selkeätä aukkoa ei ole missään. Oma pelikirja on tarjota tähän vakaata kiekkoa forella niin paljon kuin lähtee. Tarvitaan vielä kivat skipit että voi päästä rinkiin. Korin takana on neljässä metrissä outti, joten sitten kun putataan niin pitää tietää mitä on tekemässä.

11. Ylämäkiväylä. Tämä on aika kiva. DDx kovaa keltaisen korin yli väylään. Aika hyvä kakkosheitto tarjoaa pirkkopaikan, joten toivotaan että päästään yrittämään avauksen jälkeen hyvää kakkosheittoa. Vasemmalla on sellainen pusikko, että outissakin voisi olla parempia olla.
Taas on hyvät mahdollisuudet kerätä lukemaan. Neloseen pitäisi kyetä kyllä rauhallisella pelillä.

12. Alamäkeen puuränniä. Buzzzilla fore keskimännyn oikealta puolelta. Jos se osuu linjaan niin voi sitten vain toivoa että mennään suoraan loppuun saakka. Mitä pitemmälle pääsee, sitä kivempi :)

13. Oikealla olevat koivut ovat kasvaeet senverran, että melkein tarvitaan tuuliapuja jotta pääsee takaisin väylälle. Tässä lähdetään todennäköisesti katajan ja koivun välistä heittämään suoraa heittoa milliin :) Outti voi kuumottaa aika paljonkin, joten pitäisi vain keskittyä olennaiseen.

14. Merenrantaväylä. Ei mitään erityistä, paitsi että vesi on väylän oikealla puolella ja korin takana vilkuttelemassa. Forella on turvallisempaa, joten koitetaan hieman laittaa anteroa kiekkoon ja se palauttaa rinkiin. Ei ihan helpolla, mutta varovasti voi yrittää :)
Kolmosta isommista tulee paha mieli.

15. Hazardihiekkalaatikko odottelee ja korin takana outti. Monta puuta on matkalla, joten tämä lyhyt väylä ei ole ihan helppo. Kentällä pitää pysyä ja yrittää tarjota itselle pirkkopaikka. Oikealle nätisti feidaavaa kiekkoa. Jos tuulee takaa mereltä niin Buzzz menee kivasti.

16. Mörkö. Tämä on ihan selkeä foreväylä. Kun ei yritä liikaa niin kyllä siihen osuu. Melkein olisi parempi jäädä kallion alle niin ei tarvitse yrittää :) Jos eka menee metsään niin sitten pitää puuskuttaa hetki ja koittaa tehdä järkiratkaisuja.Nelosta isompaa ei saa ottaa tähän.

17. Tämä peltoväylä pelataankin keltaiseen koriin, joten isossa puussa roikkuva kori onkin aivan toisella puolella väylää. Ihan hirveästi ei ole väliä mihin avauksen työntää, mutta lähestymisesä pitää huomioida että siinä on ihan reipas ylämäki. Tämän pitäisi olla aika helppo. Nleosta isompi on katastrofi.

18. isoa annukkaa. Ei vain millään meinaa saada kulmaa kohdalleen, joten saattaa olla että forella pääsee tarpeeksi lähelle ja kerätään par pois. Toisaalta voihan sitä aina toivoa, että kulma on täydellinen ja sinne liitelee.

Omasta mielestä on aika selkeä ajatus mitä tehdään. Mielenkiintoista nähdä mitä tästä seuraa :)Offline letiss

 • Täysjäsen
 • ***
 • Posts: 120
  • View Profile
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2224 on: 31.05.22 - klo:10:33 »


Jos liikut Jyväskylässä jo ennen kisoja niin heitä viestiä jos haluat oppaan radalle.

Tero, onko tämä "Zuca ystävällinen" rata ?

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 394
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2225 on: 01.06.22 - klo:07:40 »


Jos liikut Jyväskylässä jo ennen kisoja niin heitä viestiä jos haluat oppaan radalle.

Tero, onko tämä "Zuca ystävällinen" rata ?

Suurimmalta osaltaan on. Sitä en tiedä, millaisia tulee olemaan uudet väylät, niitä ei ole vielä julkaistu. Nykyiseltä leiskalta lähtee pahimmat metsäväylät pois. Youtubeen jos kirjoittaa hakusanaksi vesalan monttu, niin löytää paljon videoita radalta.

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 443
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2226 on: 06.06.22 - klo:11:52 »
Ramirent Open pelattu. Ei vain jaksanut alkaa kirjoittelemaan mitään ensimmäisen kierroksen jälkeen saunottuani. Ajatuksena oli käydä vähän läpi, mutta ei vain irronnut. Paljon tuli ajatuksia jo kesken kierroksen, joten koitetaanpa käydä jollain logiikalla molemmat kierrokset läpi väylittäin.

1. Oikein erinomainen jännäväylä alkuun. Helppo eli oikeastaan ei voi kuin mokata.
Eka kierroksella vaihdoin Buzzzin Firebirdiin jotta voi heittää reilun hyssen ettei mennä outtiin. Kovasti itselle vakuuttelin, että sitä saa heittää ihan kunnolla. Heitin sitten kuitenkin liikaa hysseä liian hiljaa. Kiekko löytyi läheltä outtilinjaa ja luulin jo olevani sisällä kunnes omenapuun kylkeen piilotettu lisäkeppi paljasti kiekon olevan ulkona. Tässä jo meni tunteita eestaas vaikka heitto oli niin huono ettei pidä yllättyä jos löytää itsensä outista. Tämän lisäksi tietenkin omenapuita on senverran välissä ettei muuta mahdollisuutta kuin niistää alle ja jatkaa matkaa leuka rinnassa.
Toisellakin kierroksella oli aamulähtö joten ehdittiin ennen kilpailun alkua heittää muutama harjoitusheitto. Vaihdoin GGWraithiin jolla heitin kovaa reilua hysseä ja aina vitosen ringissä kun sitä testailin. Luonnollisestikin oli ilmeisesti liian vaikeaa pakottaa itseään heittämään nopeaa kiekkoa kovaa lyhyellä väylällä joten en päässyt edes rinkiin saakka avauksella. Eikä se omenapuu joka oli kauniissa kukassa antanut oikeaa mahdollisuutta edes yrittää. Joten kolmonen.

3 ja 4 tähän on lähellä katastrofia. Ei puutu kuin huono tuuri tuohon lisäksi että olisi rollailtu jonnekin ohiputtien jälkeen. Pakko myöntää, että tässä oli liikaa pakkokakkosen makua. Ja onhan tuo sellainen väylä jossa pitää pystyä heittämään edes putille. Hyvä väylä.

2. Ensimmäisellä kierroksella DDx lähtee ihan ok linjaan. Käy vähän oikealla, mutta on sitten senverran hiljainen ettei se jaksa mennä väylää pitkin ja feidaa tietenkin vasemmalle. Nyt sitten ollaankin jännässä paikassa. Kaksi koivua edessä ja niiden vasemmalta heittämällä olisi vajaan kahden metrin aukko johon osumalla voisi pelastaa vaikka mitä. Ja pelastettavaahan oli koska oltiin pelaajan mielestä aikataulusta jäljessä. Päätin yrittää siitä välistä koska aivot välittivät viestiä, että takamatkalla ollaan eikä saa enää ongelmia aiheuttaa. Tässä kohtaa jälkikäteen on helppo todeta, että olin ollut aktiivisesti sitä mieltä ettei tällä väylällä pidä yrittää mitään koska savi on märkänä yhtä liukasta kuin jää eikä siitä voi täysipainoisesti heittää. Nämä ajatukset eivät tässä yhden väylän jälkeisessä paniikissa enää päässeet järjestelmästä läpi.
Pieni liukastuminen ja ensimmäiseen puuhun. Ainoa positiivinen asia oli, että pomppasi oikealle. Ehkä kolme metriä. Ei siis mitään järkeä eikä tuurionnistumista. Tässä kohtaa jo aivoihin päätyi viesti siitä, että olipas tyhmää uhmata itse asetettuja sääntöjä. Jatkoheitto paikaltaan on parempi ja päätyy noin 40m päähän korista. Forella Zone milliin ja nostobogey. Tässä kohtaa on jälleen se kohta kun on vaikea asettaa itseään järkipelaamisen moodiin vaikka yrittääkin. Kuitenkin jo kaksi väylää pelattu ja +2. Apua.
Toisella kierroksella avaus lähtee parempaan linjaan ja kääntää kivasti oikealle mutta on liian matala. Ehkä 85m avaus sitten väylän oikeassa laidassa. Siinäkin jo sitten mallailin, että jos heittäisi sellaisen hienon antsan niin voisi päästä sinne aukolle jos olisi tosi hieno heitto. Onneksi siinä ehti sitten tulla järkeä päähän ja heitin Buzzzin paikaltaan. Se feidasi ehkä enemmän vasemmalle kuin olisin toivonut, joten bogiahan tästä jo mallailtiin. Ehkä 80m korille ja ainoa vaihtoehto päästä korille on oikeastaan foreantsa. Matemaatikko päässäni kertoi, että ihan hyvin voi yrittää kun kyllä siitä sitten sen bogeyn taikoo jos ei oikein osu. Alivakaa DDx lähtee juuri niin kuin ajattelin ja suoristaa kauniisti väylää pitkin, väistää sen ison viimeisen männyn ja laskeutuu kahteen metriin. Jaaha. Olipas hieno heitto. Nostopar ja toisella kierroksella ollaan oikeastaan tavoitteen mukaisessa suorituksessa kun ollaan parissa. 5 ja 4 on ihan hyvää tekemistä tälle väylälle numeroina.
Tästä taitaa tulla pitkä teksti. Todennäköisesti too long to read niin kuin ammattilaiset ovat opettaneet.

3. Tuulta ei oikeastaan ole, joten eipä tässä hätää. Buzzz forella pikku antsaan. Molemmilla kiesseillä sama homma. Eka kiessillä ehdin jo olla sitä mieltä, että liian vähän kulmaa mutta pitää sitten kuitenkin kulmansa pudoten noin neljään metriin. Pirkko tuntuu niin hyvältä tässä kohtaa ja pieni toivo alkaa elää.
Toisella kierroksella on sitä kulmaa milli liian vähän ja kiekko oikaisee itsensä hieman liian aikaisin osuen puuhun. 12m putti ei ole kovinkaan järkevä juttu, mutta uskon osuvani koriin. En osu ja kiekko on kutosessa. Vähän alkaa hermostuttaa, mutta pistän kiekon koriin ja parissa jatketaan.
2 ja 3 on sellainen mihin voi olla ihan tyytyväinen. Kaksi pirkkoa olisi jo erinomaista tekemistä.

4. Väylä jossa olen päättänyt olla yrittämättä mitään. Ensimmäisen kierroksen osalta taisi matto olla vähän liukas koska tukijalka liukuu alta ja oikea polvi ottaa reipashenkisen kosketuksen mattoon. Kiekko lähtee jostain syystä kuitenkin tavoiteltuun linjaan ja ehkä kovempaa kuin aiemmin koska päätyy noin 11m korista. Tässä kohtaa tietenkin ollaan liian lähellä, ettei voisi yrittää. Vähän varovainen yritys, koska siellähän on outtia, kalliota ja rinnettä niin että voi käydä miten vain. Eli oikeasti olisi pitänyt jättää väliin. Eihän se mene ja hetki saadaan katsella kuinka kiekko rollaa alamäkeen. Jää kuitenkin noin kasiin. Vakaa usko on puttaamiseen ja putti onkin hyvä. Osunkin sillä keskelle korilaitetta mutta yläpantaan. Hyvä yritys, mutta väylälle jolle ei yritetä mitään nelonen tuntuu aika pahalta. Edellisen väylän pirkko kuittaantuu samantien ja ollaan jälleen pari plussalla.
Toisella kierroksella pelikirja onnistuu sovitusti. Forella vakaa kiekko keskelle väylää ja Zonella fore lähelle. Lähemmäskin olisi voinut, mutta kolmonen korttiin.
4 ja 3 on pettymys, mutta jos ajattelee että liukastuminen outtiin olisi aiheuttanut nelosen niin olisi normitekemistä 

5. Monsteri. Eka kierroksen tarina on aika normaali. Fore on melkein tarpeeksi pitkä. Pikkuisen kurkkaa vasemmalle ja feidaa paikkaan josta on linja heittää eteenpäin, mutta vauhdinotto jää unelmaksi. Toinen bäkkärillä on ihan ok ja löytyy vasemmasta reunasta hieman alhaalta. Senverran on mutkaan matkaa että päätän tyytyä foreantsaan Buzzzilla. Se on melko huono ja yrittää painua metsään vasemmalle. Jää onnekkaasti väylän reunaan. Pakkofore. Päätän heittää Shrykellä pikku antsaan forea ja yrittää vain mahdollisimman pitkälle. Jää vähän sormeen kiinni, tulee antsa ja painuu kuusen sisään kulmassa. Vähän huono heittoasento, korille noin 65m ja Buzzz kädessä. Yllättävän hyvä hiljaiseksi heitoksi ja löytyy kutosesta. Putti on varovainen, joten eihän se jää.
Harmittaahan se kun paria puttaa, mutta kutosen tekee.
Toisen kierroksen avaus oli huonompi, meni kuitenkin hieman tuurilla koivujen läpi reilusti oikealle. Forella vakaa kiekko kulmaan on vähän leveä vasemmalle ja skippaa kalliolta alas. Sieltä sitten maltillista pelaamista, mutta seiskaksihan se taipuu kun ei oikein ole loppupäässä tarpeeksi hyviä heittoja.
Fieldiin nähden 6 ja 7 on voittavaa tekemistä. Paha mieli ei jää vaikka kyllähän seiska kortissa on iso numero 

6. Foreantsa Sidewinderillä osuu puuhun eka kierroksella ja alhaalta hyvä foreantsa milliin. Toisella kierroksella puiden välistä pääsee paremmin ja vähän yli kympin putti tuntuu yrittämisen arvoiselta. Sellainen varovainen roikotusputti menee vähän ohi mutta jää kolmeen metriin. Jos osuisi linjaan niin olisi ollut ihan kiva, mutta sopivan kova oli. 3 ja 3 on todennäköinen vaihtoehto vaikka kyllähän tässä olisi sellainen väylä jossa olisi pirkkomahdollisuus. Tähän palattaneen myöhemmin.

7. GGWraithilla kovaa loiva hysse sinne jonnekin. Molemmilla kierroksilla onnistunut suoritus. Vahvistuu vain ajatus siitä, että tämä on aika hölmö väylä. Eka kierroksen avaus oli 8m ja toisen 10m kolisten puihin. Pikku tuurilla milliin. Molemmilla kierroksilla kallion reunalta ihan hyvä putti mutta eihän ne mene. Eka kierroksella alarautaan ja toisella kierroksella ketjuista ulos. Eihän ne keskellä olleet, mutta olisihan se ollut kiva. 3 ja 3 on noiden avausten jälkeen hentoinen pettymys kun olisihan siinä ollut paikka.

8. 70m päässä korista on aukko jonka jälkeen pitäisi kääntyä oikealle vähän. Foreantsa on ratkaisu kun ei oikein luota flippaamiseen oikeassa kohdassa. Eka kierroksella vähän jää sormeen ja väylän vasemman reunan kuusi pysäyttää kiekon. Seikkailu kohti koria sisältää pari puuosumaa ja johtaa bogiin. Ei kovin onnistunutta suorittamista. Nyt alkaa olla selvää, että tänään ei ole hyvä päivä.
Toisella kierroksella foreantsa on itseasiassa erinomainen. Kakkosheitolla vähän vakaammalla kiekolla pikku antsa ja kiekko menee oikeastaan niin kuin yritinkin. Hieman yllättäen löytyy noin 7m päästä korista. Rotko häämöttää takana ja hieman tuntuisi olevan vastatuuli. Putti on ihan jees, mutta matala. Laskin vastatuulen sitä nostavan, joten se ei ollut oikeastaan ihan hirveän matalakaan, mutta kyllä olisi pitänyt laittaa. Harmittaa aika paljon, koska nämä paikat pitäisi käyttää.
5 ja 4 on numeroina aika perustekemistä, vaikka harmittaahan se 

9. Sydänväylä. Eka kierroksella fore Zonella on liian hiljainen ja jää lyhyeksi. Feidaa noin kymppiin josta osun koriin, mutta ei se ole lähelläkään. Nostonelonen.
Toisella kierroksella hieman tuulee vasemmalta ja päädyn bäkkäriin. Zone lähtee aika paljolti niin kuin yritinkin, mutta tuuli ei painakaan kiekkoa alas vaan päästää sen feidaamaan vasemmalle.
Noin kahdeksan metrin putti on aika hyvä ja keskellä koria. Oli hyvä suunta putata kun olisi ollut vaikea päästä tuosta uudelleen hazardiin.
4 ja 3 on vähän pettymys vaikka kakkosen pelaaminen tästä vaatisi useampia kierroksia että tietäisi mitä oikeasti yrittää.

10. Ensimmäisen kierroksen vakaa fore tarjoaa varovaisen 12m puttiyrityksen. Ei se ihan huono ole kun ottaa huomioon että pitää heittää sellainen määrämittainen ettei ohi mennessään mene outtiin. Taisi osua laitteeseenkin vähän.
Toisella kierroksella on riuhtomisen makua  ja jää reilusti lyhyeksi kun on matala. Sivutuuleen yritin heittää kovempaa, mutta hajoaahan se tekniikka kuin itsestään.
Kaksi kolmosta on aika odotettua. Kakkosen tekeminen vaatii aika täydellisen foren ja kivan skipin.
Pitäisi vain olla pidempi fore.

11. Ensimmäisen kierroksen seikkailussa avaus näytti hyvältä. Sieltä alhaalta siis. Oli sitten kuitenkin feidannut liikaa vasemmalle ja jouduin tekemään isoja päätöksiä. Forella pääsisi oikean kautta pikku nepillä kiertämään männyn ja yrittämään nelosta. Toinen vaihtoehto näyttäytyi edessä olevassa risukossa niin, että jos osun alle 2m päästä tuohon 40cm aukkoon niin saattaa olla, että kiekko kääntää vähän yli, pujottelee pari mäntyä ja on putilla. Tämähän vaikutti lähes loistavalta idealta. Jälkikäteen ajateltuna aukko oli liian lähellä. Vähän kauempana olevaan aukkoon olisi voinut tähdätä forella helpommin. Osuin risuun, onnekkaasti tosin kiekko pomppasi väylän vasempaan reunaan. Foreantsalla pääsee korille. Harmitti. Huono asento ei vaikuttanut suunnitelmaan, mutta toteutukseen kyllä. Fore lähtee vähän aikaisin kädestä ja ylös. Keskellä väylää oleva iso mänty ottaa muovinkappaleen syleilyynsä ja pudottaa sen väylälle. Vähän hankalasti saa jalat aseteltua ja Zone feidaa liikaa oikealla. Vitonen lähtee kahdeksan metrin päästä ja joudun haaraputille. Ei se mahdoton ole mutta eihän se mene.
Jälleen ollaan tilanteessa jossa jälkikäteen ajateltuna olisi pitänyt ottaa järki käteen ja pelata sitä nelosta. Aivan typeriä toivotaantoivotaan-päätöksiä.  Ai saakeli että ihmistä sattuu sieluun kun huomaa olevansa tyhmä. Tai ainakin tekevänsä tyhmiä päätöksiä.
Toisella kierroksella avaus lähtee hyvin. Osuu tällä kertaa kallion reunalla olevaan mäntyyn, pomppaa vasemmalle ja on kalliolla niin että eteenpäin ei oikeastaan näy. Nyt sitten se foreantsa Buzzzilla on järkiratkaisu ja löytää itsensä väylän oikeasta reunasta. Sieltä hyvä heitto 70m melkein korin alle ja nelonen on hyvä.
6 ja 4 on vitosen keskiarvo ja alle sen olisi pitänyt pystyä. Toisaalta tässä tulee helposti osumia. Tällä kertaa ensimmäisen kierroksen katastrofiosumat oli itseaiheutettuja. Kaksi omasta mielestä aika hyvää avausta, mutta ei ne sitten olleetkaan.

12. Ensimmäisen kierroksen Buzzz forella ensimmäisen männyn oikealta puolelta on löysä. Menee tuurilla alas asti ja pääsee sieltä hyvällä Zone-forella milliin.
Toisen kierroksen fore on paljon parempi ja kiekko on noin 15m päässä. Pitäähän sitä vähän yrittää. Ei mene ja nurmikolla kiekko pyörähtää kuuteen metriin. Ihan hyvä fiilis, tämä laitetaan vain sisään ja jatketaan. Pikkuisen oikealle ja ketjuista ulos. Ai saakeli että harmittaa.
3 ja 4 on pettymys. Ei muuta.

13. Eka kierroksella tässä on jotenkin helppo heittää. DD rauhassa puiden välistä ja menee juuri niin kuin yritin. Kolmeen metriin ja pirkko.
Toisella kierroksella yritän toistaa saman ja saan pikku nykäisyllä kiekon lähtemään liikaa oikealle. Tuurilla osuu koivuun sopivasti pysyen sisällä ja pudoten ojaan. Neppi alle ja tuurikolmonen.
2 ja 3 on ihan hyvää tekemistä. Ei ihan pakkokakkonen kuitenkaan.

14. Ekan kierroksen fore on liian varovainen ja painuu vasemmalle reilusti. Putti alle ja kolmonen.
Toisella kierroksella halu paikata edellisten väylien epäonnistumiset on kova ja päätän pistää kiekkoon forella antsaa ja vauhtia. Molemmat onnistuu, mutta riuhtominen ei tee lentoradalle hyvää. Liian matala osuu maahan aikaisin ja cutrollaa outtiin. Outin rajalta reilu viiskymppinen forelähäri on vähän pitkä. Kuusimetrinen paluuputti on vaikea ja menee vaivoin koriin.
Ai saakeli että harmittaa. Typerä setä.
3 ja 4 ei ole hyvä. Hyi.

15. Tämä pitäisi olla tehtävissä. DD pikku hyssessä pitäisi olla ratkaisu. Eka kierroksen heitto on ihan hyvä, mutta vähän liian matalana napsahtaa hazardialueen aitaan jääden siihen. Neppi alle ja kolmonen on pettymys tuossa kohtaa koska plussaa on jo aika paljon.
Toisella kiessillä DD lähtee vähän leveäksi ja siten hieman kovaa. Painelee kohti outtia. Tässä kohtaa teen pienen pelivirheen jota olen hieman miettinyt jälkikäteen. Kanssapelaajat totesivat jo tiillä että sisään jäi. Itseä varmaankin harmitti jo senverran musta hetki jota olin juuri kärsimässä, että en tajunnut varmistaa muiden nähneen kiekon olevan reilun metrin sisällä. Puttasin reilusta kympistä mutta eihän se mennyt. Pojat mainitsivat asiasta enkä siinä kohtaa kyennyt asiasta mitään järkevää keskustelua käymään. Sääntöjen mukaan olisi tietenkin pitänyt pyytää joku varmistamaan että kiekko on sisällä ennen kuin siitä jatkan. Tässä kohtaa olisi ollut ihan mahdollista tuomita kiekkoni outtiin. Olisihan se ollut tietenkin epäreilua, mutta oikeinkin sääntöjen mukaista. Herrasmiehet luottivat kuitenkin tässä kohtaa omaan arvioonsa kauempaa senverran ettei asiaan palattu enää. Tällaiset törttöilyt harmittavat jälkikäteen, mutta kertoo ehkä enemmän siitä että keskittyminen itse pelaamiseen ei ollut kovinkaan hyvällä tasolla. Tiedän kuitenkin tuon säännön ja olen usein huomauttanut kanssapelaajille ettei kannata mennä sinne outin rajalle yksin sitä kiekkoa katselemaan. Kaksi kolmosta on ehdottomasti pettymys.

16. Mörkö. Eka kierroksella Buzzz forella osuu oikean laidan suojalaudoitukseen pompaten vasemmalle. Foreantsalle on onneksi tilaa ja alivakaa Buzzz taipuu kivasti päätyen ehköä neljään metriin. Putti sisään ja kolmonen. Hyvin paikattu.
Toisen kierroksen Buzzz on vähän varovainen. Päätin yrittää kupille ja nostaa heittolinjaa vähän ylemmäs. Ehkä siitä johtuen kiekko ei oikeastaan nouse plaaniin vaan menee pikku hyssessä oikealle. Osuu kuitenkin aukkoon, joten noin kympin ylämäkiputti aiheuttaa miettimistä. Joudun vielä haaraputille, joten onhan tässä kaikenlaista. Jostain tulee kuitenkin sellainen fiilis, että meneehän tuo sisään. Aika stabiili putti ketjuihin ja sisään.
3 ja 2 on todella hyvää tekemistä ja tuskin jää juuri kellekään tuolla väylällä.

17. Pakkopirkko. Kaksi kertaa Shrykellä kovaa. Molemmat olivat hieman enemmän oikealla kuin olin ajatellut. Eka kierroksella Buzzz kovaa, mutta jää silti vitosen lyhyeksi. Putti on hyvä.
Toisella kierroksella enemmän oikealla, joten draiveria käteen ja päätän yrittää mieluummin pitkäksi kuin lyhyeksi. Vähän korkea on melkein tarpeeksi pitkä, mutta feidaa puun taakse. Haaraputtia levittämällä näen noin kuuden metrin päässä roikkuvasta korista 20cm. Haaraputti onkin hyvä ja kiekko koriin. Kaksi kolmosta on tähän hyvää perustekemistä. Väylä nousee korille yllättävän paljon, joten sinne pitää ihan heittää.

18. Eka kierroksen +4 tässä vaiheessa on huono tulos. Antsa lähtee aika kivasti melkein tyyneen keliin ja suoristaa. On sitten kuitenkin vähän matala ja jää noin 11 metriin. Pitää yrittää, mutta eihän se mene. Kolmonen.
Toisen kierroksen pikku tuuli sotki kuviota siten, että jää reilusti lyhyemmäksi. Korin alle ja kolmonen korttiin. Kolmosen keskiarvo on se mitä haettiin. Lähinnä ei saa mokata tätä.

Kierrokset päätyivät tuloksiin +4 ja +2. Olosuhteet olivat kunnossa, joten taso oli tällä kertaa tämä. Selvästi pitäisi käydä useammin pelaamassa että saisi useammalle väylälle pelirutiinia ja sitä kautta pirkkomahdollisuuksia. Pariin pelaaminen ei olisi ollut liian vaikeaa, mutta 950 rating parista tuntuu aika alhaiselta. Kivaa oli, joten mitä sen enempää itkemään. Ehkä se taso on kuitenkin meikäläisellä juurikin tuo 930 paikkeilla. Sen hyväksyminen ottaa vähän tiukille.

Ensimmäisellä kierroksella kahdella väylällä tyhmiä päätöksiä. Muuten pelaaminen ihan suht ok. Toisella kierroksella jäi mieleen ne muutamat liian lyhyet puttimissit ja tietenkin se, että pelikirjaa aletaan säätämään paikkausmoodiin vaikka juuri on todistettu ettei se peli oikein tänään kulje.
Aina välillä onnistuu itsensä yllättämään. Tämä kirjoitus oli itselle selvästi tarpeellinen. Kiva jos joku jaksoi lukea tänne asti.

Nyt on maanantai ja torstaina illalla olisi tarkoitus olla Jyväskylässä luomassa kuvaa Vesalan montusta ja viikonloppuna sitten kisaillaan siellä. Saapa nähdä.

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 443
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2227 on: 11.06.22 - klo:22:00 »
Vesalan monttu, Masteritourin osakilpailu 2022

Torstaina illalla saattueemme saapui pelialueelle ja kuten kunnon setämiehet konsanaan, suoritimme ratakatsastuksen iltakävelytyyppisesti ilman kiekkoja. Puheenaiheita herättivät lähinnä muutama mando ja metsässä olevat outit.
Perjantaina reippaana aamupalalla ja kahden kierroksen jälkeen piti olla aika selvää mitä ollaan tekemässä. Ainakin itselle toinen kierros avasi suurimman osan väylistä.

Sitten pelipäivä.

9. Aloitus väylältä yhdeksän. Koitan avata ajatukseni ensin väylästä ja sitten kertoa mitäs ihmettä siellä tapahtui.
Par 4 jossa kori on rinteen päällä. Väyläopasteen mukaan sinne vie kaksikin väylää, mutta oikeasti tämä on ”hanat metsään”-väylä. Tahallaan väylään osuminen on tuurista kiinni. Suomlainen mäntymetsä. Pari puuta pois niin löytyisi selkeä väylä.
Kilpailun alussa lajista kiinnostuneita pelaajien lisäksi on mittava määrä hyttysiä. DDx käteen ja hanat mettään. Melkein on tuuria, mutta ei sitten kuitenkaan. Pikku hipsu ja iso hipsu avauksella. Tämä oli odotettavissa, joten pelikirjassa oli tälle vaihtoehdolle maltillinen vaihtoehto. Forella isoimpaan aukkoon ja sitten toivotaan. Näin tehtiin. Puuhipsu. Korille jäi 50m ylämäkeen.
Fore jäi vitosen lyhyeksi. Vähän vielä rinteestä joutui puttaamaan ja jäihän se putti vajaaksi. Löysä viipotti ohi korista. Takaraivossa puttirallikone jo muistutti olemassaolostaan. Laitoin kuitenkin lyhyen putin sisään. Vitonen on bogey.
Tähän paukuteltiin kahdella harkkakierroksella kaksi kolmosta, joten sattuuhan se vähän sleluun.

10. Alamäkiväylä jonka nimi on banaani. Kääntyy loivasti oikealle kuin banaani. Senverran kapea, että selvästi on foreväylä. Fore lähtee hieman leveänä eikä tässä pirkkometsässä vältä puuosumaa.
Neppi puiden välistä korin alle takaa parin, joten +1 jatketaan. Tähän birdie vaatii aika täsmäheiton, joten kaksi kolmosta on jo ihan hyvää tekemistä.

11. Kentän kummallisin väylä. 130m pikkuisen pujotteleva metsäväylä, jossa sitten jostain syystä on haluttu laittaa mando noin puoleenväliin vaikka on vaikea uskoa, että kukaan edes haluaisi mennä mandopuun oikealta puolelta. Buzzz forella pikku antsassa on varsin mainio ja päättyy keskelle väylää. Hyvä, Toinen samanlainen vähän alivakaammalla ja jää kuuden metrin putti joka on jopa hyvä. Ehkä tämä siis vielä tästä. Hyvin pelattu väylä. Birdie, eli nollassa mennään.

12. Etutiiltä pelattava väylä jossa pitää osua noin 50m päässä olevaan 7m leveään aukkoon. Siitä oikealle ja kori on kummun päällä. Tähän ei keksitty miten kakkosta saisi, joten forella koitetaan kolmosta. Fore lähtee vähän liikaa vasemmalle ja osuu puuhun. Vähän hankala paikka jonka päädyn ratkaisemaan Buzzz-forella. Vähän lähtee puiden yli leveänä ja feidaa noin kymppiin. Ylämäkiputti ja asennoidun jo ongelmiin. Puttiasentoon asettuessa tulee sellainen olo, että kyllähän tuohon nyt tästä osuu. Rauhallinen putti keskelle koria ja kolmonen korttiin. Ohhoh. Melkein voisi väittää, että aika hyvin korjattu pikku virheet. Parissa.

13. Aika vänkä par nelonen. Avaus pitää oikeastaan heittää antsana kulman taakse ja sitten kapeaan ränniin päästäkseen korille.
Takatuulessa otan alivakaan DDx:n käteen ja aika hyvä siitä tulee. Vähän ehkä matalampi kuin olin ajatellut, mutta ainaki alivakaan valitseminen oli oiva valinta. Vähän ollaan vasemmalla, mutta GGWraith tiukassa hyssessä on hyvä heitto. Noin kuuden metrin putti menee keskelle koria, joten pirkko tähän on oikein hyvä. Nyt sitten eka kerran miinuksella.

14. 110m ylämäkeen, joten käsi ei riitä ihan mukille. Sen lisäksi pitää olla aika hyvässä linjassa ettei napsahda puuhun. Etuoikealta tuulee, joten tuulesta ei ole apuja. Aika hyvä heitto, tuuli hidastaa senverran että jää 15m putti. Puu on vähän välissä niin ei lähdetä tähän mitään taikatemppuja yrittämään. -1

15. 130m suora väylä keskellä hiekkalaatikkoa. Outtia oikealla, mutta se on lähinnä kuriositeetti jos ei lähde hivottelemaan jotain taika-antsoja. Melkein suora vastatuuli, uusi HaloShryke menee hyvin tähän. Itseasiassa aika hyvä heitto kun korille jää vain 20m. Korotettu kori, joten ei tarvitse tähän pikkutuuleenkaan yrittää mitään. Pelataan kolmonen pois. -1
Tässä kohtaa olen suht tyytyväinen tekemiseen. Tässä on kuitenkin lähinnä sellaisia väyliä jotka eivät ole ihan tehtävissäkään.

16. 16. 112m tasanteelta antsanheittoväyä. Ehkä viitisen metriä korkeammalla tiipaikka kuin kori.
Tähän eilen tyynessä löytyi Buzzz, joten nyt piti tuulessa vähän päivittää suunnitelmaa. Oikealla on OB, joten ei kannata ihan mitä tahansa lähteä leipomaan. Otan vähän vakaamman Buzzzin ja heitän kovaa, kääntää kivasti yli ja lähtee liitämään oikeaan suuntaan. Näkee kyllä aika nopeasti että onhan se liian matala, joten jää vajaaseen kahteenkymppiin. Pikku puttiyritys jää korin alle, joten kolmonen tähänkin. Oikein hauska väylä pelata.

17. Etutiiltä pelattava ylämäkiväylä. Omasta mielestä helpoin väylä pirkon tekemiseen. 74m kuusi metriä ylämäkeen. Saa heittää ihan kunnolla. Sidewinder käteen ja yritin heittää sitä ihan kunnolla. Jostain syystä heitän liian hiljaa. Pikku hysse ei nouse plaaniin ja feidaa ennen koria vasemmalle. Ainoa hyvä asia on, että jää niin kauas ettei tarvitse yrittää. Nostokolmonen, joten jatketaan leuka rinnassa matkaa. Tämä oli kyllä vähän laskettu mukaan jo etukäteen.

18. Aika samantyyppinen väylä kuin edellinen. Vähän pitempi ja enemmän korkeuseroa eli tähän saa ottaa isompaa meisseliä käteen. Tuuli sotkee vähän joten laitan vähän lisää kulmaa joka ei sitten olekaan hyvä idea. Jään vasemmalle korin tasolle kymppiin. Ai saakeli. Vastatuuliputti. Kaveri pistää selän takaa muutaman metrin kauempaa pirkon sisään, joten eihän tästä nyt voi alkaa allekaan laittamaan vaikka näen jo katastrofin. Ihan hyvä putti alarautaan. Taitaa lähteä vähän alaspäin ja vastatuuli painaa sen alas. Harmittaa oikeasti koska ei tämäkään ole niitä vaikeimpia väyliä. -1 edelleen.

1.   Tässä sitten olisi jo vähän tekemistä. 120m loivaan alamäkeen pienten puiden yli. Vastatuuli sotkee ajatuksia, joten onneksi ehtii vähän miettiä. Päätän ettei se tuuli niin paljoa vaikuta ja otan HaloShryken. Harmillisesti se lähtee oikeaan linjaan, mutta liian alas. 20m korille eikä oikein mitään tehtävissä muuta kuin nepata korille. Nepataan siis korille ja kolmonen korttiin. Vähän on sellainen fiilis, ettei tämä nyt oikein mene vaikka miinuksella ollaankin.

2.   Ehkä kummallisin väylä pitkään aikaan jonka olen pelannut. Kartan mukaan näyttäisi siltä, että pitää heittää antsaheitto joka tulee takaisin. Oikeasti pitää kiertää oikealla olevat puut reilussa antsassa korkealla. Sitten pitäisi kiekosta loppua sopivassa kohtaa vauhti ja feidata oikeastaan aika reilustikin vasemmalle. 110m, joten ei liian pitkä ole. Treeneissä ei yhtään kiekkoa alle 20m päähän korista, joten tätä ei ole saatu ratkaistua. Yritetään siis pelata kolmosta.

Vauhdinotossa tulee jostain mieleen, että on syytä väistää sitä oikealla olevaa sisäkurvia koska tiedossa on ongelmia jos ei siitä pääse ohi. Senpä takia taitaa sitten livahtaa kiekko vähän liian leveänä vasemman kautta. Antsa on, mutta siitä saakelin kiekosta loppuu vauhti ja se feidaa sinne vasemmalle rinteeseen. Auts. Hiippailen sinne metsään jossa siis kasvaa hyvin lähekkäin noin viisimetristä mäntyä. Näen ehkä noin puolen metrin rännin jonka päässä näkyy kori. Buzzzia forella siihen aukkoon. Aika hyvä heitto ja näen jo kuinka se lipuu sitä ränniä pitkin perille asti kunnes se tietenkin osuu puuhun ja joudun neppaamaan reilun kympin putin korin alle. Nelonen korttiin ja ahdistavasti pariin. Tässä sitten yritetään ottaa itseä niskasta kiinni ja alkaa suorittamaan.

3.   Dogleg jossa ei saa missata mandoa. 75m päässä käännytään vasemmalle ja siitä ylämäkeen 70m korille. Ihan perustekemistä. GGWraith käteen ja ajatuksena on heittää kovaa ja tarpeeksi oikealta ettei ole mitään riskiä mandon kanssan. Jostain syystä taaskaan ei saa itsestä tarpeeksi irti ja kiekko lähtee vähän aikaisin. Mando menee oikein metrin verran ja kaikki nyökyttelevät. Muuten ok, mutta kiekko painuu sisäkurvin metsään. Siellä sitten ei olekaan mitään helppoja aukkoja. Sormirolleri osuu puolen metrin reikään ja pyörii 30m eteenpäin keskelle väylää. Vähän alkaa ahdistaa kun joutuu taikaheittoja tekemään perusväylillä. Tästä sitten on noin 50m korille, joten Zonea forella. Onneksi tiesin, että kori on aika kaukana, joten osaan heittää kiekon tolppaan kiinni. Tähän oli laskettu birdie-yritys. Ei tullut vaan par-taistelu. Siitä selvittiin, joten parissa ollaan.

4.   Tämä on sellainen 83m suomalainen perusväylä. Taittaa loivasti vasemmalle ja on tehty metsäautotielle. Buzzz jää vähän näppiin huonon heiton jälkeen ja painuu oikealle. Ei mene syvälle, mutta jää koivun viereen niin ettei oikein saa heittoasentoa. 45m korille. Mieluiten heittäisin forella, mutta se ei ole mahdollista. Joudun vähän hankalaan asentoon asettumaan, joten kokeillaan alivakaalla Buzzzilla. Melkein hyvä. Lähtee vähän vasemmalle, osuu tietenkin puuhun väyklän reunassa ja pomppaa vasemmalle. Auts. 25m korille. Siinä olisi sellainen Zonen mentävä linja, joten päätän yrittää sisään. Jälkikäteen ajateltuna ei välttämättä fiksuinta tekemistä. Zone lähtee kuitenkin hyvin ja solahtaa ketjuihin. Paikattu kolmoseksi ja vähän hymyilyttää. Jotenkin on kuitenkin epävarma fiilis. Parissa.

5.   Monsteriväylä, jossa 260m päässä kori on 10m korkean hiekkakasan päällä. Outtia oikeastaan oikealla ja metsää vasemmalla. Tilaa on tarpeeksi. Väylä on sellainen, että jos heittää 100m niin nelosta pitäisi olla puttaamassa.

Shryke lähtee hyvin ja kippaa pikkuisen oikealle palaten keskelle väylää. Reilun satkun heitto. Hyvä. Toinen heitto myötätuuleen alivakaammalla DDx:llä lähtee mainiosti ja tekee kauniin ässän mennessän. Korille jää noin 35m joten hyvin pelattu. Tuulessa ylämäkeen pitää kuitenkin vähän miettiä jatkoheittoa. Zonella fore neljään metriin ja helppo putti sisään. Birdie. -1. Nyt on sellainen fiilis että sai kaksi hyvää heittoa peräkkäin ja tästä on hyvä jatkaa.

6.   Tämä väylä kääntyy 110m päässä oikealle ylöämäkeen. Vasemmalla on outtia ja oikealla rinteessä ojn hazard-alue jottei isokädet heittele metsän yli avauksia. Shrykellä tulee vähän nykäistyä, joten ei hyvä. Harmillisesti se painuu oikealle metsään. Hazardiin on muutama metri. Kori näkyy puiden välistä noin 35m päässä. Ehdin mietiskellä toimintamallia ja totean ettei sieltä lepikosta oikein sitä nelostakaan pääse varmasti tekemään palaamalla väylälle. Lopputuloksena päätän ottaa Buzzzin ja yrittää osua sillä noin 1,5m ränniin. Siitä pääsisi jopa korille, joten onhan se palkinnon arvoinen. Valitettavasti en heittäessä ihan tajunnut heittäväni jonkinverran ylämäkeen, joten eihän se Buzzz taivu siihen väliin. Napsahtaa puuhun ja jää 2m hazardin puolelle. Neppi sieltä oksien alta korin alle ja kyllä harmittaa. Olisi pitänyt tajuta ylämäki, koska mielestäni osun pienempiinkin rakoihin aika hyvin. Saakeli. Parissa.

7.   Paluu pirkkometsään. 115m loivaan alamäkeen puuränni. Melkein hyvä avaus. Osun aika hyvin aukkoon, mutta on vähän liian korkea ja feidaa oikealle. Onneksi ollaan jo aika lähellä ja on aika helppoa pelata se kolmonen. Tämä on selviytymisväylä vaikka treenikiessillä heitinkin kahteen metriin.

8.   Viimeinen väylä. Metsäautotietä noin 70m ja sitten vasemmalle. Pienenä erikoisuutena vasemmalla on mando lisäjännää tuomassa. Pelikirjassa on heittää kunnollinen draivi tietä pitkin ja antaa sen skipata vasemmalle jotta korille olisi lyhyempi matka. Vastaan tuulee, joten otan astetta vakaamman kiekon. Vähän vissiin jänniittä liikaa ja kiekko lähtee vähän oikealle. Onneksi tarpeeksi oikealle, että ei osu puihin vaan painaa aukolle asti jääden kuitenkin tien ”väärälle puolelle”. Droppari on metrin kiekon takana, joten eilen tarkistettu heittolinja varmistaa foreantsan oikeaksi ratkaisuksi. Alivakaa DDx ja reippaaseen antsaan osuu hyvin aukkoon. Palauttaa vauhdin loppuessa aika kivasti ja taitaa pujotella pari puutakin. Kahdeksan metrin putti. Pikkuinen ylläri, mutta aika kiva sellainen. Melkein hyvä putti on liian matala ja joudun tyytymään pariin.

Koko kierros pariin. Sijoitus taitaa olla yhdeksäs ja hieman yllättäen kärkeen on kuitenkin vain kolme heittoa. 929 taikapistettä tuntuu vähän haljulta ja näyttäisi siltä, että hieman paremmin pitäisi pystyä pelaamaan kuin nyt pystyy. Pitkä tarina tuli taas, mutta itselle tästä oli jälleen hyötyä.


Nyt vasta muistinkin täällä tarjotun opasta rataan tutustumiseen. Kai sitä oli niin innoissaan ettei muistanut. Oikeastaan harmillista.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 394
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2228 on: 11.06.22 - klo:23:00 »
Mukava lukea kertomusta tutulta radalta, ja nähdä samoja ajatuksia, mitä itsekin on miettinyt, esimerkiksi sen mandon suhteen väylällä 11, missä mandolla estetään  heittäminen metsään, jonne kukaan ei haluaisi koskaan muutenkaan heittää.

Ihan hyvältä tekemiseltä tuo vaikuttaa. Puuosumiltahan tuolla radalla ei voi kokonaan välttyä, ja tuurillakin on aina sanansa sanottavana. Väylällä 2 on juurikin pahin virhe heittää liian leveänä vasempaan. Kolmoseen pääsee jos antaa kiekon kääntää pitkään, ja mennä vaikka tietä pitkin ”liiankin pitkälle”. Puusto on siellä alhaalla sitä harvempaa, mitä kauemmas pääsee. Kakkonen tältä väylältä on vain mahdollinen bonus, ei välttämättä se, mitä lähtisin hakemaan.

Kutosväylällä avaus sinne aukealle on riittävä. Siitä pääsee helposti lähestymään antsalla tai forella korille. Eli käytännssä suora 100 metrin suora heitto joka saa rauhassa feidata lopussa.

Kymppiväylää (banaani) pitäisin enemmän rystyantsaväylänä, sillä  se banaani on niin loiva ja pitkään jatkuva. Toki tähän vaikuttaa se, että heitän harvoin forea missään. Alivakaalla midarilla olen useimmiten päässyt korille.

Tsemiä sunnuntaille, kaikki on vielä omissa käsissä.

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 443
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2229 on: 17.06.22 - klo:10:32 »
Kilpailun jälkeen singahdettiin kotiin ja aamulla keskimmäistä lasta tapaamaan Islantiin joten päätin jättää tänne kirjoittelun mietintään.
Päädyin kuitenkin aamukahvilla siihen, että koitetaanpa hakea vähän tunnelmia takautuvasti kun sellaisia kuitenkin näyttää olevan :)

Selvästi reippaampi tuuli, nyt sitten lähdettiin liikenteeseen kaikki ykkösväylältä. Ajatuksena oli pelata omaa peliä eikä oikeastaan miettiä sijoituksia ollenkaan. Se onnistuikin aika kivasti.

1. Avaus on liian matala, kippaa vastikseen vähän liikaa ja alkaa jo jännittää kääntääkö liikaa. Onneksi oli vakaata DD3:ta kädessä niin tulee mäntyjen väliin kakkosrinkiin. Kolmonen korttiin.

2. Annukkaa saadaan tällä kertaa oikein reippaasti. Heittäessä on jo tiedossa ettei ole mitään hajua mitä tuuli kiekolle tuolla ylhäällä tekee, mutta kun ei ole muitakaan avaimia niin isoa antsaa korkealle. Sellainen lähtee kuin yritinkin, joten ei voi tulla paha mieli. Tuuli painaa kiekon oikealle ja 35m lähestyminen osittain mäntyjen yli ja kolmonen korttiin. No niin. Tästä pitikin selvitä juuri näin.

3. GGWraith lähtee tarpeeksi kovaa, mutta vähän korkealle ja jää vähän vasemmalle puiden väliin, mutta onnea tällä kertaa että pääsee heittämään normaalisti. Kakkosheitto lähtee vähän oikealle, mutta onneksi ei osu puihin. Ei skippaakaan mihinkään, joten löytyy 6m korista. Korotettuun koriin putattu kiekko on löysä eikä pikku hipsu ketjuihin ole riittävä että jäisi koriin. Aika surkea putti. Hittolainen. Parissa mennään.

4. Vähän oikealle leveäksi avaus osuu koivuun ja jää paikkaan josta on helppo nepata fore korille ja kolmosta korttiin. Tähän olisi kyllä halunnut avata paremminkin, mutta ei sitten.

5. Myötätuuli. Pelikaveri avasi oikealle outtiin ja huomaan sen vaikuttavan kiekkovalintaankin. Shrykellä avaus lähtee vähän matalana ja menee outin päältä löytyen kuitenkin ihan ok paikalta. Harmillisesti kakkosheittokin on matala ja painuu maahan 80m merkin kohdalla.
Tällä tuulella olisi ollut fiksua heittää pidemmälle. DD kädessä ja loivaa hysseä korkealle. Aika hyvä heitto jää reiluun viiteen metriin. Sivutuuli ei helpota ja ehkä mietinkin ihan liikaa. Putti on ihan liian hiljainen eikä tuulikaan vaikuta heittoon juurikaan. On vain ihan liian matala ja tolppaan osuu. Harmillinen par. Onhan tämä nyt sellainen väylä että par on jo vähän huono. Parissa mennään.

6. Putti ei nyt oikein kulje ja sitä ihmetellessä seuraava avaus lähtee vähän varovasti. Ei saa heittää oikealle, joten heitetään vähän löysä vasemmalle. Onneksi on senverran vauhtia että menee outtilinjan yli. Tässä kohtaa pitää vähän tankata kun ei näköjään jaksa enää kiekkoa kunnolla heittää. Proteiinipatukka täyttää vatsaa kivasti ja ehkä suklaanmakukin auttaa. Kakkosheitoksi päädyn heittämään forea vaikka matka tuntuu vähän pitkältä ja vähän pitää puiden ylikin mennä. Heitto onkin hyvä ja tuuli auttaa loput. Vitosesta saan hyvän putin ylämäkeen sisään.
Kolmonen eli miinukselle pirkkometsää kohti mennessä. Ehkä se tästä.

7. Tiillä tuntuu vastatuuli ja saa vähän miettimään kiekkovalintaa. En vaihda kiekkoa. Ehkä sitten kuitenkin jää jotain takaraivoon kun tekniikka hajoaa ihan kokonaan ja jonkinlainen gripparin ja roundingin sekoitus lähettää kiekon pikku antsassa kun piti hyssessä heittää. Eikä tietenkään siihen linjaan mihin piti vaan jää ikäänkuin käteen. Luonnollisestikin kiekko painaa kauniissa antsassa metrisestä aukosta tien yli ja palauttaa hienosti itsensä, puukasaan joka on tien väärällä puolella. 60m jää korille matkaa. Fore osuu kahden metriin aukkoon Buzzzilla hyvin ja löytyy kuuden metrin päästä. Nelonen ei tuntuisi pahalta tuon avauksen jälkeen. Putti on kuitenkin taas löysä eikä kejut auta yhtään. Onhan se ihan ok osuma ketjuihin ja voisi jäädäkin, mutta ei tuollaisesta putista kannata yllättyä jos ketjut työntävät ulos. Varsinkin Prodigyn koreissa. No niin. Tupla maistuu oikeinkin pahalta. Suoraa plussalle. Sitten vain yritetään kerätä pelisilmän kappaleita ja kohti seuraavaa väylää.

8. Kapea väylä ja tuntuu tiillä että suora vastatuuli vaikuttaa jo kiekkovalintaan. Vähän vakaampaa käteen. Ei se ihan huono ole, mutta kun laittaa millin liikaa antsaa niin mando menee väärin ehkä 20cm. Leuka meinaa painua kohti rintaa. Noo, droppariltahan voi pelastaa vielä parin. Foreantsa ei ole ihan huono, mutta eihän se 14m putti ole helppo. Löysä yritys ei mene kauas korista muttei tainnut osuakaan. Ohhoh. Kaksi vitosta putkeen maistuu todella pahalta ja hermostuneesti naurahdan hävinneeni kahdella väylällä harkkakierrokselle 5 heittoa...+2

9. Hanat ja metsään. Puuosuma ja kakkosheitolla 40m korista. Neppi alle ja par. Tämä oli harkkakierroksilla kyllä helpompi :)

10. Ei tähän banaaniin tunnu oikein osuvan. Tarpeeksi pitkälle kuitenkin, että voi forella nepata korin alle ja jatkaa matkaa. Olisin toivonut osuvani tähän vähän paremmin.

11. Varon mandoa vähän enemmän kuin edellisenä päivänä ja Buzzz on vasemmalla. Hieno foreantsa toisella Buzzzilla kuitenkin menee jopa pitkäksi. Kuusimetrinen paluuputti menee sisään ja kolmonen. +1

12. Vähän hermostuttaa kun jostain syystä ei ole sellaista itseluottamuksen tunnetta ilmassa. Fore lähtee ihan hyvin, mutta pikku antsassa ja meneekin aika pitkälle. Joutuukin hieman yllättäen bäkkärilähestymiseen. Kerrankin osaan ajatella fiksusti ja yritän heittää kiekon siihen vastarinteeseen enkä tolppaan kiinni. Nelimetrinen tuntuu pitkältä, mutta kyllä se sinne menee. Aika hyvä, melkein tulee hyvä mieli kun osaa olla järkevä.

13. Antsa lähtee aika kivasti ja hysselähestyminenkään puiden välistä ei ole ihan huono. Vajaan kympin putti kuitenkin on löysää tekemistä. Saakeli että tämä puttaaminen on nyt vaikeaa. Ei mitään grippariputtaamista, mutta vain varovaista. Vaikea homma. Nelonen kuitenkin.

14. Hieman kovaa lähtee Shryke kädestä ja jää vähän näppiin. Oikealla oleva mänty kaappaa kiekon ja tipauttaa sen "väylän" vasempaan reunaan. Pääsen siis noin 15m eteenpäin. Auts. Tämä ei tullut mieleenkään. Heitin ehkä vähän liian kovaa toivoessani, että jos se vaikka menisi putille saakka. Puu on senverran lähellä ettei vauhtia tarvitse edes harkita. Pikkuisen kiukulla Shryke lähtee hyvin ja hipoilee mäntyjä korin lähellä. Neljän metrin putilla nostelen tuurikkaan parin. Nyt on vähän hämmennystä ilmassa ja joutuu koittaa keskittyä niin ettei hajoa paketti ihan kokonaan.

15. Aika kova vastatuuli. Shryke ei ihan nouse plaaniin, mutta on keskellä väylää. Lyhythän se on. Vajaa 50m lähestyminen tähän tuuleen ei ole ihan helppo. Fore on onneksi hanskassa ja Zone menee kolmeen metriin. Par on tänään tähän ihan hyvää tekemistä. +1


16. Tätä ei ole tuulessa treenattu, mutta eiliseltä muistan että vähän korkeampaa pitää laittaa. Buzzz lähtee kädestä aika hyvin ja näyttää kestävän tuulta juuri niinkuin toivoinkin. Seitsemään metriin. Iloinen yllätys tarjoaa mahdollisuuden.
Päivän paras putti keskelle laitetta ja birdie. Ohhoh. Tämä maistuu. Parissa.

17. Sidewinder lähtee vähän liikaa kohti koria, mutta onneksi tuuli auttaa ja nelimetrinen putti on helppo laittaa sisään pompotellen alaraudan päällä. Kakkonen korttiin niinkuin pitääkin ja miinukselle!

18. Tässä meni sitten tuulen lukeminen perseelleen ja DDx kääntää yli ja painaa metsään oikealla. Loiva hysse puiden yli olisi ollut parempi ratkaisu. Onneksi ei mene ihan syvälle ja puttaan korin alle. Par korttiin.

Kyllä se -1 tuntuu vähän valjulta. Pirkkometsän kaksi ensimmäistä väylää tuntuvat aika pahalta vieläkin, mutta huono heitto väärään kohtaan välillä maksaa enemmän kuin jokin toinen kerta. Mandoväylän heitto ei ollut oikeastaan niin huono, mutta kiekkovalinta väärä.
Tuuli sotkee muiden peliä senverran, että -1 antaa kuitenkin yli 950 ratinkia. Nykymittaristolla pitänee pitää sitä hyvähkönä suorituksena.

Ratinkipäivityskin tuli tällä viikolla. Hieman yllättäen varmaankin ainakin Miikkalle kun meikäläisen rating ei romahtanutkaan vaikka viimevuotiset melkein tonnin kiessit Talista siirrettiin historiaan. Rating pysyikin samassa ja tarkoittaa käytännössä sitä, että kun SM-kisojen ilmoittautuminen aukesi niin tällä hetkellä olen sijoituksella 11 kun paikkoja on 20. Eiköhän sitä tänäkin vuonna sitten päästä SM-kisoja pelaamaan. Nyt sitten pitäisi vain saada peli käyntiin niin ettei noita mustia hetkiä niin tulisi. Puttaamiseenhaan se kaatuu kun kaatuu :)


Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 443
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2230 on: 21.06.22 - klo:23:44 »
Juhannusta pukkaa ja sitä kautta jo kohta heinäkuu. Siitä parin viikon kisarupeama kun käydään ensin Tammisaaressa ja sitten Tyyni. Käsi on ollut hieman olkavarresta kipeänä ja olenkin tyytynyt pariin puttailuun ja muutamaan golfkierrokseen.

Tammisaaressa ei ole pariin vuoteen tullut käytyäkään ja pitänee ensi viikolla koittaa löytää aikaa jotta pääsee vähän tunnelmaan. Käsitykseni mukaan suurempia muutoksia ei ole tullut, joten pelikirjaa varmaankin kopioidaan jostain muualta. Kävin vähän mielikuvaharjoittelemassa ja kokeilin uutta lähestymistapaa. Mietin radan läpi väylä kerrallaan ja "merkkasin ylös" ne väylät joilla on jotain sellaista joka olisi hyvä jotenkin ratkaista tai hyväksyä ettei ole ratkaisua.

1. Kakkosheitto. Miten kauas pitäisi heittää että kannattaa alkaa riipimään siihen kapeaan ränniin? Todennäköisesti meikäläisen kädellä ei niin lähelle aukkoa pääsekään. Toisaalta pitää ratkaista mihin kannattaa yrittää avausheitto suunnata että olisi mahdollisimman helppo lähestyä siihen aukolle.

2. Kakkosheitto. Jotenkin on vähän hämärtynyt pitääkö se sähkötolppa kiertää vai ei forella :)

8. Avaus on ollut itselle aina vaikea. Seiftaaminenkin on hankalaa, joten ei tiiä jos vanhuus olisi tuonut tähän jonkin ilmiselvän ratkaisun.

10. Millähän kiekolla nykyään tämä pitää avata :)

11. Tätä pitäisi leipoa senverran, ettei ole enää sellaista fiilistä että aina ollaan outissa. Kuitenkin tähän pitäisi tehdä kakkonen.

13. Riittääkö lapanen aukosta sisään vielä?

14. Miten pitkälle tässä pitää yrittää päästä vaikka riskillä jotta voisi tehdä kolmosen. Vai onko se nyt vain niin että sedät pelailee tähän nelosta?

16. Kulman ohittaminen avausheitolla kiinnostaa. Osaisinko jo heittää loivan annukan vai pitääkö edelleen yrittää forella?

Olihan niitä kysymyksiä aika paljon. Väylän 18 avaus on tietenkin aina kiinnostava, mutta riippuu tosi paljon tuulen suunnasta. Tällä räpylällä pitää kuitenkin heittää hyvä heitto että selviää outin yli.

Toivotaan että numerointi on kohdallaan eikä kenttäänkään ole tehty muutoksia. Jos on muutoksia niin tuosta edellisestähän tuli aika sekavaa tekstiä :)

Tammisaaressa olen tykännyt aina pelata vaikka sellainen muistikuva on ettei siellä ole mitään superhyviä kierroksia tullut pelattua.

Offline mykey

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 529
  • View Profile
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2231 on: 23.06.22 - klo:07:40 »
Ykkösellä riittää kun avaus on perus hysse mutta mieluummin oikealla laakaavana jotta suuaukon näkee koska  metsä vasemmalla suu aukolla tuntuu jättävän monen heiton liiaksi oikealle ja mnado tulee sitten peliin niin että siinä kujass lankaa flipperin peluu. Nykyään pelataan vasenta uutta mörri kaista joka alkaa jo hallin etukulmalta, aukossa kannattaa muistaa että vanha aukea on siellä piilossa ja sinne on helpompi fore laittaa.
2 ei taida olla enää sitä sähkötolppaa mutta vesä pitkältä mieluummin kun korin vasemmalla puolella oleva puska päästää kiekot korille.
8 on edelleen optinen harha eli väylä on paljon suorempi kuin avauspaikalta ajattelee ja suoraan rinteeseen forelle pääsee jo kakkosen rinkiin aika helposti. Väylä15 on muuttunut par3 ja vaatii melkoisen foren alamäkeen jotta rinkiin on mahdollisuus päästä. Tsemppiä kisaan.

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 443
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2232 on: 27.06.22 - klo:14:38 »
Osittain kalenterisekoilujen ja tarkastamattomien pikkujuttujen takia maailma kääntyikin sellaiseksi, että jouduin perumaan Exelin. Harmittaa koska olin vähän jo odotellut tuota.
No, sitten kohti Tyyniä. Kaikki kolme kenttää pitää ehtiä kiertää ja töitäkin on ensi viikolla, joten tässähän pitää rakentaa ihan aikatauluja.

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 443
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2233 on: 04.07.22 - klo:17:14 »
Kalenterisekoilut toivottavasti ovat ohi ja nyt painetaan sitten jo kohti Tyyntä. Golfissa on paljon samaa kuin frisbeegolfissa ja oikeasti se spirit mistä meilläkin silloin tällöin huudellaan on ihmisten välistä kanssakäymistä eikä mitään sellaista mikä kuuluu johonkin lajiin enemmän kuin toiseen. Mitä isompi ryhmä on niin sitä enemmän on mulkkuja mukana, prosentuaalisesti sama määrä mutta numeroilla isompi ja valitettavasti niillä väritetään isoa mustaa taulua :)
Frisbeespirit on hieno ajatus, mutta sen vaaliminen toisiaan tuntemattomien kesken on haastavaa. Silti siihen on hyvä pyrkiä ja toivoa valistamisen auttavan tähänkin.

Tyyni on siis tällä viikolla sylissä. Tänään käytiin tutustumassa Keinariin ja Fordin Amateur-rataan. Ilmeisesti Ford Amateur on aiemmin ollut Ristikivi? Ainakin se on siellä alueella ja päättelyketju siis täydellinen kun ei siellä toistakaan rataa näkynyt.

Keinari on itselle vähän tutumpi vaikka moni väylä vaatisikin enemmän pelaamista jotta ne voisi ratkaista kokonaan. Jonkinlainen ajatus pelaamisesta tuolla kuitenkin on ja omaa pelikirjaa pitää alkaa rakennella.

1. Tänään ainakaan ei ollut mitään järkeä lähteä painamaan ojan yli joten eiköhän me aloiteta tämä  rauhallisesti heittämällä Buzzz siihen keskelle peltoa. Buzzz OS toimii tähän oikein mainiosti varsinkin jos tuulee, joten koitetaan vain pelata rauhassa väylään. Kakkosheitto onkin Zonella foreneppi ja siitä sitten noin 70m fore korille. Nelosen pelaaminen ei pitäisi olla liian vaikeaa mutta tänäänkin hieman liian matala lähestyminen jäi pitkään heinään. Eli vaikka neppaillaan rauhassa seiftejä niin pitää keskittyä. Tämä on tyhmä väylä ottaa lukemaa. Tänään kutonen korttiin ja onhan se huonoa tekemistä.

2. Loivaa hysseä taivaalle. Tässä on tärkeää osua väylään niin ei ole mitään hätää. Kori on kiven päällä ja tällä heittokokemuksella puttipaikalle pääseminen on ihan tuurihommaa. Tänäänkin kiekko livahti jostain korin takaa perämettään josta sitten piti taikoa oksien välistä itsensä paikalle. Varmaankin enemmän heittämällä olisi mahdollisuus löytää ratkaisu joka voisi jäädä korille :)

3. Pikkuisen olisi alamäkeä ja reilun satasen fore. DDx kuluneena tänäänkin meni kivasti rinkiin vaikka tuntuu että onpa sinne pitkä matka. Kakkonen olisi kiva ylläri, mutta kolmosta isompaa tähän ei oikein saisi tehdä millään.

4. Lyhyt pikkuinen alamäkiväylä jossa kori kummun takana. Aika sopivan määrämittainen pitäisi heittää, ehkä mieluiten siitä kummulta vauhti pois ja nosto. Paineita kakkoseen, mutta ei ole ollenkaan niin helppo.

5. Tämä on hieno väylä. Annukkaa alamäkeen, pitäisi kuitenkin tulla takaisin ja sitten takaisin metsään jotta voi mennä ylämäkeen. Nelonen on hyvä, vitoseen pitäisi pystyä jos pelaa rauhassa. Jos alkaa yrittelemään liikoja niin sitten voi keräillä heittoja enemmänkin. Eli jälleen kerran järki kädessä. Kori on tullut vähän alaspäin eli ihan helppo väylä jos osaa heittää täydellisen avauksen joka ensin menee antsassa alamäkeen ja sitten sopivassa kohdassa feidaa siihen aukolle. Jepjep. Nelonen tänään ja olen siihen tyytyväinen. Tässä on aika paljon liikkuvia osia, joten kahdella pitäisi päästä aukolle, jotta voi siitä lähestyä rinteeseen.

6. Perusmetsäväylä. Monta puuta ja loppupäässä pitäisi olla vähän tuuriakin jotta pääsee ihan korille. Forella meikäläinen lähtee tätä ratkaisemaan. Käsi riittää juuri kivasti korille, joten ei tarvitse kuin pujotella vähän puita. Alkupään puista metsään joutuminen aiheuttaa harmaita hiuksia, joten vältellään niitä.

7. Alamäkeen pelatta pilli jossa tärkeintä olisi päästä aukosta pellolle jotta voi heittää leveän lähestymisen alamäkeen. Kovaa alamäkeen heittäminen suoraan ei ole koskaan ollut vahvuus, joten jännä paikka. Kokeilin tänään heittää Buzzzin forella rauhassa ja se meni ulos asti menemättä oikealle outtiin. Jos ei tuule niin saattaa olla pelikirjassa. Ainakin vaihtoehtona.

8. 110m loivaan ylämäkeen. Käsi riittää rinkiin, joten pikkuriskillä tänäänkin haettiin. Vasemmalle outtiin, josta foreantsa korille josta rollasi alas ja vitonen korttiin. Hysse pellolle olisi helppo kolmonen. Jos tuulee kunnolla niin tuskin yritetään mitään. Hankalinta on jos pitää paikata jotain aiempia virheitä niin sitten yritetään epätoivoisesti täysiä. Lisää kättä.

9. Perusmetsäväylä. Ystävällisesti molemmille puolille omat väylät. Perusfore meikäläiselle ja pakkokakkosen paineita. Kyllä tämä pitäisi hoitaa. Jatkossa tulee sellaisia väyliä, että pitäisi saada vähän puskuria.

10. Perusväylä. Heitetään 90m puiden väliseen aukkoon ja toivotaan että jää kivasti kalliolle. Puut on kasvaneet niin ettei ole enää seiftilinjaa vasemmalla forelle. Buzzz suoraan keskelle ja kädet ristiin. Pitäisihän tuohon osua.

11. Dogleg par4. Pitäisi heittää forella vähän pidemmälle kuin heitän ja bäkkärillä ei ole kovin suurta luottoa siihen että osuu.
Sweetspot on selkeä, nyt pitää vain muistaa että jos ei ole hyvällä paikalla yrittämään pirkkoa niin älä yritä. Täällä on paljon risa ja puuta johon osua eikä koskaan ole hyvä paikka jatkaa jos siellä metsän sisällä ollaan. Kori on kummulla ja vaikea lähestyminen. Paitsi Jonelle.

12. Siirrytään peltotöihin. 128m pikkuisen alamäkeen liitävä peltoväylä. Outtia molemmin puolin, joten jännää on. Senverran oli alamäkeä ja takatuulta, että kun sain kiekon hyvään asentoon niin se meni pitkäksi takaouttiin. Eli korille voisi päästä, mutta pysähtyykö se sinn on ihan toinen juttu. Älä heitä outtiin.

13. Tunneli josta pitää päästä ulos. Viimeksi käydessä ihmettelin kun tunnelin oikeassa laidassa on OB, mutta nyt se selkeni.
Siellä oikealla on oja jonka pitää olla kuitenkin OB, nyt jos kiekko menee OB:lle niin pääsee sentään jatkamaan väylältä. Jos raja olisi siellä ojan reunassa niin sieltä jatkaminen olisi aikamoista. Eli ei outtia.
Sellainen satametrinen avaus aukosta läpi ja loivaa hysseä jatkoon niin sehän on putilla. Kaksi hyvää heittoa vaaditaan tähän, joten toivotaan että osuu kohdalle. Ihan vänkä väylä.

14. Radan pisin väylä. Tähän hajosin viime kerralla Tyynessä kun rinnetontti otti väärin vastaan. Nyt osasi jo vähän katsoa mitä tapahtui ja ehkä jopa miksi. Avauksella heitetään metsästä ulos hanat. Sitten toivotaan, että pääsee heittämään eteenpäin jatkopaikasta joka toivoakseni voisi olla fore. Ehkä mieluummin vähän oikealle sen kiekon kanssa niin helpompi pysyä väylällä. Kummun päällä on mandon kaltainen aukko josta pitää käytännössä mennä. Kahden heiton jälkeen olisi hienoa seistä noin 70m päässä korista heittämässä lähestymisheittoa forella. Sitten silmät kiinni ja toivotaan että kiekko kuolee kovaan maahan eikä rollaile mihinkään. Tähän pirkko vaatii todennäköisesti kolme hyvää heittoa peräkkäin joten onhan siinä ihmettelemistä.

15. Perusmetsäväylä. Toki vähän alamäkeen ja kori on kiven päällä mutta loiva hysse loivaan alamäkeen. Pitäisi antaa itselle mahdollisuus kakkoseen.

16. Ehkä vaikein väylä itselle. Väylään osuminen noin sadan metrin avauksella tuntuu hieman liian haastavalta tällä hetkellä ja ajatuksena onkin pysyä väylällä. Ongelmaksi koituu se, ettei fore oikein toimi tähän kun sen pitäisi olla pitempi. Jokaisella heitolla eteenpäin. Vitonen tuntuu tähän ihan tavalliselta eikä se olisi yllätys torstainakaan.

17. Kuusipilliä alamäkeen. Forella keskelle väylää ja toivotaan ettei osu puuhun. Pirkkoa tuskin saisin tähän millään, joten koitetaan pysyä heittoetäisyydellä.

18. Viimeinen väylä ja miljoona tikkua. Avaus suoraan kohti metsää ja feidi väylälle, siitä fore rinkiin ja kolmonen korttiin. Näin meni tänään, mutta vaatii kaksi hyvää heittoa. Vasen outti on hankala, mutta oikealle outtiin ei saa heittää missään tapauksessa.

Miinukselle pelaaminen tuntuu hieman haastavalta ja jos päästään nollaankin niin hyvin on pelattu.

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 443
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2234 on: 05.07.22 - klo:12:30 »
Jäi vähän sellainen mielikuva itselle tuosta Keinukallion pelikirjasta, ettei siitä saa oikein mitään irti. En viitsi sitä lukea, mutta turhanpäiväistä jorinaa.
Tykkään Keinukallion radasta eniten juuri siksi, että siellä pitää pelata hyvin. Kirjaimellisesti pelata. Siellä vaaditaan monenlaista heittoa ja oma peli pitää toimia aika monipuolisesti jotta on mahdollisuus tehdä hyvää tulosta. Pitää siis osata pelata ja muokata peliä sen mukaan miten kenttä vaatii. Tottakai näin pitää tehdä joka paikassa, mutta näillä vähän haastavammilla radoilla varsinkin.

Väylä 14 jäi vaivaamaan. Nyt kun on ollut kuivaa niin pelto on kivikova. Korin ympäriltä on nurmi kulunut pois, joten kivikova savi on haastava paikka saada kiekko pysähtymään. Ajatuksena kuitenkin on ollut että kahden heiton jälkeen heitetään kolmas rinkiin.
Pitää varmaan katsoa vähän tilanteen mukaan, mutta oma mielikuva on ettei siellä oikein ole sellaista paikkaa mihin heiton voi turvallisesti sijoittaa niin että esimerkiksi siitä 70m päästä selviäisi aina kolmella heitolla. Vitonen eli par olisi kuitenkin siitä aika hyvä tulos. Viimeksi tosiaan Tyynin kierros Keinarissa meni aika hyvin tähän asti.
Sitten lähäri puoli metriä pitkäksi, siitä putti alarautaan josta rolli outtiin eikä seuraavakaan putti mennyt. Kasi siitä taisi sitten tulla ja vaikea paikka itselle. Tätä pitää ehkä vähän miettiä, mutta seiftaamalla outtiin kuulostaa pahemmalta kuin se, että yrittää.


Ford Amateur tuli käytyä eilen ja sieltä jäi päällimmäisenä mieleen, ettei se nyt niin helppo ollut kuin jotkut mainostivat. Aika monta 65 metristä väylää metsässä, joten onhan se nykymittaristolla aika lyhyttä. Omasta mielestä kuitenkin Tyynissä kun pelataan kolme kierrosta eri kentillä niin ainakin on meilläkin nyt sitten kolme erilaista kenttää pelattavaksi. Keinukallio, Ford Amateur ja Nevas. Kyllä ne erot sieltä tulee. Fordin Amateurilla korostuu tietenkin epäonnistuminen enemmän kuin onnistuminen. Suurin osa väylistä on sellaisia joihin se birdie on lähempänä "normaalitulosta" kuin asetettu par. Tällöin ei oikeastaan mitata onnistumista vaan sitä kuka epäonnistuu. Puttaamisen tärkeys tietenkin korostuu, kympin rinkiin pitäisi päästä kohtuu helposti varsinkin lyhyemmillä väylillä, joten alarautaan puttaaminen ei hyvällä kierroksella ole vaihtoehto.

Mielenkiintoista kisajännitystä siis ilmassa. Tänään vielä testaamaan Nevas, joten sitten pitäisi olla valmis torstaina alkaviin kisoihin. Ihan optimivalmistautuminen ei tule olemaan koska olen töissä ke-to yön ja sieltä sitten kohti kisahommia. Aina ei voi ihan kaikkeen vaikuttaa joten niillä mennään mitä on.