Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Rakkaudesta lajiin  (Read 807285 times)

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 551
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2235 on: 08.07.22 - klo:09:08 »
Lyhyt yhteenveto ensimmäisen kierroksen touhuista Keinarissa.

Tyyni 2022 ensimmäinen kierros. Keinukallio.

1-6 väylät meni pelaillessa. Ykköselle bogey ja kolmoselle todella hyvällä forella neljään metriin ja päästiin nollille.
7. Alamäkiväylä joka on ollut aina hankala. Alamäkeen oikeaan linjaan heittäminen on todella vaikeaa. Niin nytkin. Avaus päätyi oikealle. Päätin ettei yritetä mitään erityistä ja yritin forella nepata reilun metrin aukkoon päästäkseni pellolle. Sisäkoivuun ja ikävä pomppu vasemmalle. Hankala paikka. Noin 80cm reiästä parin metrin päässä piti mahtua ja heittoasento oli vähän huono. Piti heittää vielä kohti outtia, joten oli jännää. Firebird bäkkärillä lähti ihan ok, mutten tajunnut että matalana se ei feidaa tarpeeksi. Outtilinjaa pitkin loppufeidi ja melkein koko kiekko sisällä. Huh. Kolme heitetty ja 15m korille. Päätin yrittää ja luottaa paluuputtiin. Hyvä putti keskelle laitetta ja kylläpä tuntui hyvältä nelonen tähän. Bogey kuitenkin.

8. Paikataan tilanne ja heitetään kovempaa, jos vaikka pääsisi putille. Liian matala menee oikealle ja jää puiden taakse hankalasti. Puolentoista metrin aukko on polviforelle liian kapea ja olen edelleen pellon puolella. Puttaamalla pelastaudun metriin ja nelonen. Auts.

9. Onneksi on helppo väylä. Fore on löysä ja reilun kympin puttikaan ei varovaisena tietenkään mene. Jälkikäteen onneksi jäi kalliolle, mutta pitää tietenkin yrittää kun aiemminkin on mennyt huonosti.

Tässä kohtaa pieni musta hetki meni ohi. Palataan normipeliin.

Väylällä 11 piti heittää rauhassa väylään avaus. Kaamea nykäisy ja kauhean painin jälkeen pariin.
12 väylällä toinen kaaamea nykäisy ja kiekko vasemmalle outtiin. Nytkö se sitten sekosi? Ei mitään hajua mitä helkkaria.

13. Onneksi kun avauspeli on kaameaa niin tulee triplamando ja outtihelvetti. Kylläpä jännitti. Tästä eteenpäin kuitenkin väylälle 17 hyvää peliä. Pari pirkkopaikkaa joista toisen käytin.
18. Kova tuuli oikealta vasemmalle. Avaus piti heittää flättinä, mutta lähti pikkuisen hyssessä ja tuuli pääsi kiekon alle ja heitti kiekon 70m jälkeen vasemmalle outtiin. Ai saakeli.
Outin reunalta jouduin tyytymään alle 40 metriseen foreen että pysyn varmasti sisällä. Onnistui. 65m lähestyminen forella Zonella meni vitoseen ja sain väännettyä sen sisään.

Vähän paha mieli kun bogiin lopettaa, mutta oli aika hyvääkin peliä. Kävi tuuri kun vajaa tunti ennen kierroksen alkua tullut kova vesisade loppui. Taidettiin saada sateesta vähän lisää taikapisteitä kun alustavissa 975.
Kokonaisuutena oli kiva pelata kun putti toimi ”normaalisti” ja muukin peli oli ihan asiallista. Loppuhan on sitten pienistä asioista kiinni. Kolmantena toiselle kierrokselle.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 551
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2236 on: 09.07.22 - klo:14:54 »
Toinen kierros, Ford Amateur

Tästä ei paljoa pääse muistelemaan. Radalla on lyhyitä, aika paljon toisiaan muistuttavia väyliä. Epäonnistumisrata. Kaikenkaikkiaan puttaamisella on todella iso merkitys.
Oma kierros alkoi varovasti, olisiko sitten puttaamisen tärkeys korostunut ja paukuttelin koriosumia, mutta oli ne varovaisia.
Lyhyillä väylillä olisi pitänyt kyetä laittamaan vähän lähemmäs, mutta kun vähän tuli kolisteltua väylien reunoja niin ei se oikein lähtenyt.
Ei kuitenkaan yhtään bogia ja seitsemän pirkkoa. 950 taikapistettä, joten yli tämänhetkisen ratingin. Harmillisesti kun hotround oli -13 niin jäätiin kelkasta jo niin paljon, ettei sieltä nousta kuin toisen romahtamisella. Piippuun jäi, mutta mitäpä tuota enempää itkemään. Hereillä olisi pitänyt olla alusta saakka.
Taisi olla 12,5 pistettä per heitto ja onhan se ihan hirveän iso numero. Eli ei tullut eroja pelaajien välille, joten tehdään se ratingissa sitten kasvattamalla pistettä per heitto. 
Muuten minulla ei ole mitään vastaan tällaisia lyhyempiä ratoja, mutta jos ei tule eroja niin yhden heiton arvo kasvaa liian isoksi.

Kolmas kierros Nevas

Sääennuste oli aika kauhea. Sadealue kuitenkin ainakin meidän kierroksen kierteli lähistöllä eikä pikku sadetta kummempaa saatu. Golfkentän nurmi kun on märkää, niin saa sitä skipit ainakin aikaan.
Pari ekaa väylää oli aika varovaista tekemistä, mutta pareilla selvittiin. Kierros meni aika kivasti vaikka birdiet jäivät yhteen. Tuota yhtä birdietä lukuunottamatta kaikki ne väylät joilla pirkkoa päästiin kokeilemaan jouduttiin puttaamaan kakkosringistä.
Virheet oli aika pieniä ja saatiin paikattua joten väylälle 17 saapuessa olin käsityksessä, että kolmossija olisi kahden heiton päässä ja päätin suorittaa peliliikkeitä. Olin kierrosta -1 ja lähdettiin hakemaan pirkkoa että pienempi virhe takaatulevalla riittäisi ainakin tasuriin.
Skipillä vähän lyhyt avaus outtiin ja nelonen korttiin. Tämä riski oli tiedossa, joten epäonnistuminen ei harmittanut. Lopputulos pariin.
Takaatulevassa kärkikortissa oli kuitenkin senverran tapahtumia, että sijoitus oli sitten kuitenkin se kolmas.

Amatööriluokkien kierros on vielä kesken, mutta tällä hetkellä 962 taikapistettä. Täytyy olla tyytyväinen, siitä on aikaa kun olen pystynyt näin tasaiseen suoritukseen kilpailussa. 960 keskiarvo on 23 pistettä yli oman ratingin ja olen siihen tyytyväinen. Tuolla keskiarvolla ei vain kisoja voiteta, joten SM-kisoihin mennessä pitäisi kaivaa jostain muutama pirkko joka kierrokselle lisää.

Kiva kilpailu. Kolme eri kenttää.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 551
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2237 on: 11.07.22 - klo:11:33 »
Amatööriluokkien pelaaminen nosti ratingeja Nevaksesta vielä kolme pistettä, eli parilla sai sen 965.
Olen tässä vähän miettinyt, että tuliko siitä pelaamisesta vähän liian hyvä mieli kun 965 rating ei ole kuitenkaan mitään supertekemistä.
Oikeastaan taitaa olla niin, että peli oli melkein hanskassa. Muutama virhearvio jotka voisin tässä mainita muistuttamaan, että kentän tuntemisella on aika paljon merkitystä.
Väylä 12, Par5. Avauksella ei ole oikeastaan merkitystä kunhan ei heitä metsään ja saa sata metriä. Kakkosheitolla voi jo mokata koko homman heittämällä liian pitkälle ja outtiin. Tällä kertaa heitin huonosta asennosta Buzzzia noin 70 väylän vasempaan reunaan. Niinkuin olin ajatellutkin. Tässä kohtaa tullaan virhearvion kohdalle. Edessä oli kumpu, josta näin juuri ja juuri korin. Tiesin että välissä oleva kosteikko on outtia, jostain syystä "tiesin" että korin vasemmalla puolella on alle kymmenessä metrissä outtilinja. Korille oli matkaa 105m ja päätin heittää kovaa vähän vakaammalla kiekolla oikealle niin että se tippuisi lähelle tietä oikealla ja skippaisi vasemmalle rinteeseen alle kymppiin. Tämä onnistuikin aika kivasti ja jäi noin 10m ylämäkiputti. Paikalle lontustaessa selvisi, että se kosteikko on ympäröity outtilinjalla eikä korin vasemmalla puolella ole mitään outtia. Olisin siis aika pienellä riskillä voinut yrittää heittää sinne korille. Tämä meinasi vähän harmittaa kun liian montaa hyvää pirkkopaikkaa ei kierrokselle löytynyt. Tämäkin siis vähän liian kaukana.
Toinen oli väylä 15. Väyläopasteessa oli vaikka mitä mittamerkintöjä ja harkkakierroksen perusteella 77m. Ajatuksena oli heittää forella GGWraith kovaa ja skipata korin läheisyyteen kauniisti. Heitin noin oikean mittaisen heiton joka hieman yllättäen ei skipannut mihinkään vaan kuoli nurmikkoon. Joku monttu siinä varmaan oli koska vakaalla kiekolla ja siinä on vielä pieni alamäki, joten olisi voinut kuvitella että ennemmin skippaa liikaa kuin liian vähän. Ei skipannut. Ikävästi sitten kaveri vielä kertoi että se mitta oli hänen mittarillaan se 85 mikä siihen väyläkarttaan oli korjattu. Eli väärä kiekko, väärä mitta. Jäi reilun kympin putti taas ja koivua kun väisti niin eihän se ollut lähelläkään.

Toisaalta sitten muistikuvissa on väylän 13, par3 130m hieno ässäheitto DDx:llä reiluun kymppiin. Kerrankin uskalsin luottaa kiekon ominaisuuksiin enkä auttanut ranteella kiekkoa kääntämään yli. Olisihan se tietenkin saanut olla lähempänä, mutta se oli aika täydellinen heitto.
Väylällä 16 heitin aika samanlaisen kauniisti oikealla kääntävän heiton joka palautti keskelle väylää. Tuntui ihan tahalliselta.
Väylällä 18 oli "helppo" lähteä hakemaan riskillä korille kun tarjolla ei enää pitänyt olla mitään erityistä edellisen väylän riskibogin jälkeen. DDx lähti kauniisti kääntämään yli ja kiersi korin ja tiin välissä olevan kuusen oikealta tippuen noin 9m. Harmi kun joutui alamäkeen ja polvelta puttaamaan. Osuin kuitenkin laitteeseen. Hilkulla oli siis pelata oikeasti hyvä kierros. Tällä kertaa itselle ei tarjottu ihan tarpeeksi hyviä mahdollisuuksia, joten jätetään se sitten SM-kisoihin.

En ole Youtuben suurkuluttaja, mutta olen vähän seuraillut frisbeegolfareiden videoita. Ymmärrän, etten varsinaisesti kuulu kohderyhmään joten voin vain omasta puolesta kommentoida. Tyttöjä ei ole vielä näkynyt, mutta pojat ovat tainneet huomata ettei sitä monipuolista sisältöä ole kovinkaan helppo tehdä. Itseä tietenkin kiinnostaisi jonkinlainen kisojen läpikäyminen joko videona tai edes kommentteina joissa avattaisiin vähän rohkeammin tunteita ja tunnelmia eikä vain niitä hyviä suorituksia. Siksipä olenkin arvostanut Hyttysen, Kuoksan ja Rokkasen tekemiä videoita myös silloin kun kisat ei ole menneet hyvin. Toivottavasti pojille on itselleenkin jotain hyötyä kun puhuvat videolla mikä meni pieleen.
Lisää tällaista. Saattaa toki olla, että suuri yleisö haluaa kuulla onnistumisista ja nähdä pelkkää hymyä.
Youtube on oikeasti mahdollisuus saada rahaa pelaamisen ja harjoittelun mahdollistamiseksi. Todennäköisesti kuitenkin suurimmalla osalla meidän maan pelaajista pienetkin rahavirrat tulevat tarpeeseen. Toisaalta on kamalaa katsoa kun joku yrittää väkisin jotain pelivideota tehdä ja kilometrin päähän näkee ettei yksikään sana tule luonnollisesti ulos kaverin suusta. Siinä kohtaa pitäisi joko harjoitella aktiivisesti videon tekemistä ja käsikirjoittaa niitä tarkemmin tai sitten keksiä jotain muuta millä sitä rahulia saa :) Pelkillä palkintorahoilla ei paljon elämää tässä vaiheessa rahoiteta.

Itsellä matka jatkuu kohti SM-kisoja. Pikkaralassa säädetään jonkinverran rataa ja on säädetty jo sen jälkeen kun olen siellä viimeksi ollut, joten ihan tuttua kenttää ei pääse pelaamaan. Paljon on samaakin, mutta kun katsoi kirjallisia selityksiä väylistä ja tiipaikoista niin en saanut kyllä oikeastaan minkäänlaista kuvaa kokonaisuudesta. Meilläpäin ei juurikaan ole tuollaisia kenttiä joissa olisi metsässä noin pitkiä väyliä, mutta pitänee käydä muutama kerta Sammatissa saamassa hieman tunnelmaa.
Puttia pitäisi treenata, se on kulkenut nyt aika kivasti. Olen uskaltanut pääosin putata, mutta muistissa on kyllä sekin kun ei kulje. Koitetaan siihen siis saada rutiinia aina kun motia on. Mökillä on onneksi kaksi puttikoria ja raivaussahalla eilen raivailin toisenkin puttikorin esiin. Toinen on järven rannassa kivalla paikalla ja toinen mökin yläpuolella rinnetontilla. Rinnetonttiputtia pitää hinkata, jottei siinä mokailla enää. Ylämäkiputti on ollut aina heikko kohta ja edelleen on vaikeaa putata tarpeeksi kovaa ja ylös niin että painopiste liikkuu eteenpäin. Pitänee vähän testailla miten se haaralla menee ettei tarvitse niitä jalkoja niin paljon liikutella.

Eli elämme jännittäviä aikoja. SM-kisojen osalta näyttää siltä ettei turhia menestyspaineita kannata itselle asetella. Koitetaan saada peli stabiilisti etenemään ilman isompia romahduksia niin eiköhän sillä johonkin pääse. Tyyni kuitenkin todisti, että Suomesta löytyy viiskymppisistä läjäpäin vähintään itseni tasoisia pelaajia. Maailma on muuttunut aika paljon kymmenessä vuodessa, pelaajamäärien kasvu on nostanut myös kärkipään tasoa eikä ole enää itsestään selvää, että meikäläinenkään siellä kärkipäässä liikkuu. Joten koitetaan sitten nöyrästi keskittyä pelaamaan niinkuin itse osaa, muiden peliä ei kuitenkaan voi pelata :)

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 577
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2238 on: 11.07.22 - klo:21:42 »
. Tyttöjä ei ole vielä näkynyt, mutta pojat ovat tainneet huomata ettei sitä monipuolista sisältöä ole kovinkaan helppo tehdä.

https://instagram.com/tytotkin_fribaa?igshid=YmMyMTA2M2Y=

https://youtube.com/channel/UCMXeQih-vakJyeE8iGbFQRQ
« Last Edit: 11.07.22 - klo:21:45 by takarivi »

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 551
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2239 on: 12.07.22 - klo:09:29 »
Kiitos linkeistä. Olenkin joskus jonkun pätkän katsonut.
Toki jotenkin omissa ajatuksissa oli nämä meidän edustuspelaajat.
Hienoa kuitenkin, että tämä ei ole sukupuolirajoittunutta ja toivottavasti katsojia riittää niin että moti tekemiseen pysyy yllä.


Tänään oli taikapistepäivitys.
Nyt ollaan sellaisessa tilanteessa, että viimeisetkin ns. hyvät kierrokset on pudoteltu pois ja kokonaisuus on omissa käsissä eli hyvin pelaamalla saatetaan nähdä nousuakin kun ei tarvitse paikkailla pois putoavia. 942 on +5 edelliseen nähden eli ihmisarvo on hieman parempi kuin eilen :)

Kävin eilen pelaamassa entisen käsipalloilijan kanssa parigolfkisassa ja onhan se heittäminen helpon näköistä parikymppisellä.
Tähän asti olen ollut sitä mieltä etten oikeastaan haluaisi olla parikymppinen, mutta voisihan se frisbeegolfmielessä olla kiinnostavaa nähdä olisiko irtonaisemmat paikat kun ei kaikissa nivelissä ole joko rustoa tai nivelrikkoa eikä nivelsiteet lähinnä vain löysty.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 551
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2240 on: 27.07.22 - klo:16:31 »
Frisbeegolfin SM Masterit 2022 Pikkarala

Eilen saavuttiin paikalla ja automatkan jälkeen singahdettiin tietenkin pelihommiin. Tänään keskiviikkona sitten toinen kierros pelikirjan luomista varten ja oikeastaan tätä kirjoitan nyt siksi, että saisin tietää onko tarvetta lähteä vielä joitakin väyliä kokeilemaan itse kilpailua varten.
Lähdetäänpä sitten kohti ykkösen tiitä.

1. Ensimmäinen väylä on aina erityinen. Tässä tapauksessa alle satametrinen oikealle taittava väylä. Meikäläiselle selkeä fore, mutta ehkä sitten kuitenkin hieman liian kapea ollakseen pelkästään taitoväylä. Kolmosta isompaa ei saa ottaa, mutta rinkiin pääseminen vaatii hyvän foren lisäksi hieman tuuria. Alle kolmosen keskiarvo tavoitteena.

2. Par4 jossa mielenkiintoisesti heitetään avaus oikeastaan outtilinjaa pitkin. Käytännössä fore ei riitä pirkkopaikoille ja bäkkärikin pitää olla oikeasti hyvä kaunis liidätys. Tänään sain yhden bäkkärin niin pitkälle että siitä forella pääsi hyvällä heitolla rinkiin. Tiillä seisoessa sitten tietää mitä lähdetään hakemaan. Forella pelataan nelosta ja todennäköisesti myös bäkkärillä. Nelonen pitäisi tehdä, mutta hento epäilys on että tässä tulee ainakin yksi bogey. Kolmonen on bonusbirdie.

3. Dogleg oikealle par4. Avaus hieman alamäkeen. Tässäkin oikeastaan ollaan tilanteessa jossa pitää pikkuisen oikoa jos aikoo päästä pelaamaan pirkkoa. Samalla sitten kuitenkin asettaa itsensä riskiin siitä, että oikoo liikaa ja jää vajaaksi. Toisaalta jos ei oio niin helposti kiekko feidaa liian paljon vasemmalle ja nelosen pelaamiseenkin tulee jo matkaa. Nelosta isompaa ei saisi tehdä, mutta jos avaus on metsässä vajaana niin jää kyllä aika pitkä matka. Hankala väylä. Tätä on vaikea seiftatakaan ja kolmonen vaatii kaksi erinomaista heittoa. Tiillä pitää vain päättää mitä tehdään.

4. Par4 jossa isot pojat videolla heittää pitkäksi. Oikealle kääntyvä väylä jossa sitten lopuksi mennään vasemmalle ylös. Väylää pitkin pelaaminen tuntuu aika riskaabelilta, joten pelikirjassa lukee "hanat antsassa mettään". Vasemmalla on kamalaa ja parhaimmillaan avaus voi tulla kivastikin väylälle. Tänään menin reilusti oikealle, mutta pääsin sieltä puiden välistä heittämään rinkiin. Nelosta isompaa ei saisi tehdä, mutta kolmonen vaatii vähän tuuriakin. Yksi kolmonen tavoitteena ja kaksi on jo vähän överit.

5. Ensimmäinen selkeä pirkkoväylä. Vähän yli satametrinen vähän alaspäin viettävä väylä, jossa heitetään vakaalla oikealle ja se feidaa korille. Treenikiesiillä näimme tähän jo holarinkin, joten onhan tämä helppo :)
Ei se ihan niin helppo ole, mutta onhan se pettymys jos tähän ei kakkosta tee. 2/4 on oerustekemistä ja enemmän on parempaa.

6. Triplamandoväylä. Hanat oikealle ja hyvältä paikalta Buzzz foreantsalla korille. Näin ei ole vielä tehty, mutta pelikirja on sen suuntaiseksi palasista muokkaantunut. Oikeasti jos yhdenkin pirkon tähän saa niin on hyvin pelattu. Parin keskiarvo olisi hyvä, tähän on helppo ottaa osumaa eikä dropparikaan ole helppo.

7. Piiitkä ja hankala par4. Ylhäältä pelataan, muttei oikeastaan pysty heittämään alamäkeen. Jonkunlainen ässä olisi hieno väylään, mutta joka tapauksessa jää aika paljon tekemistä pirkkoon. Tämän kun pelaa nelosen keskiarvolla niin olen tyytyväinen. Tätä pitäisi treenata paljon.

8. Tiukka puuränni ja lopussa käännytään rajusti oikealle. Korkealla on vähemmän puita, joten hysse väylän päältä tarjoaa turvallisemman mahdollisuuden päästä eteenpäin. Kakkosheitto ei ole ihan helppo. Forella pitäisi kääntää tiukasti oikealla ja toinen vaihtoehto on heittää piikkihysse puiden yli. Nelosta isompaa ei saa tehdä, mutta tämä on helppo mokata.

9. Saariväylä. Zonella flättinä kovaa oikealle. Se tipahtaa sieltä kauniisti saareen. Alle kolmen keskiarvo olisi hyvä. Nelosta isompaa ei saa tehdä, mutta vaikea uskoa että pelkkiä kakkosia tähän tulee. Tuuli sotkee varmasti tätäkin.

10. Siirrytään paikallisen pirkkometsään. Lizotte on heittänyt tähän kakkosen joten täytyy olla helppo. Par neljä jossa käänytäään oikealle ja sitten suoristetaan samaan linjaan kuin alkuväylä. Forella mutkaan ja sieltä kiikarin kanssa mukille. Mahdollinen kolmonen, mutta vain kahdella hyvällä heitolla. Metsässä on paha olla eikä sieltä taida päästä kuin tuurilla pois.

11. Reilu satametrinen metsäväylä. Tuntuu mahdottomalta päästä korille, mutta voi sinne päästä. Alivakaata joka kauniisti suoristaa ja pikkuisen vain feidaa loppuun. Aika hieno heitto jos tahallaan heittää kupille. Jos midarilla jaksaisi niin olisi helpompi linja.

12. Par5. Pysy väylällä.

13. Alle satametrinen metsäväylä, jossa outtikin takana sotkee kuviota. Buzzz kovaa kääntää kauniisti yli korille. Jos osuu. Kolmosta isompaa jos ei tee niin voi olla tyytyväinen. Valitettavasti tuntuu itselle hieman liian hankalalta, joten toivotaan että osuu kauniisti.

14. Par5. Kai se Buzzzilla pitää yrittää nurkan taakse  päästä. Ehkä vähän kummallinen avaus. Todennäköisesti tässä isot pojat painaa isoa ja korkeaa jonnekin kauas ja ne joilla on 70m upsi heittävät sen tuosta pahimman nurkan taakse ja jatkavat matkaa. Ehkä jos olisi tyyntä voisi yrittää yläkautta jotain melkein hallittua mutta tuulikierroksella turha toivo. Pariin pelaaminen ei ole liian vaikeaa jos pysyy väylällä. Tontin raja tulee vasemmalla vastaan ja naapurin tonttia suojellaan valkoisin kepein. Oikealla puolella on taas mäntyä niin maan perusteellisesti ettei sinnekään kannata. Eli mieluummin vähän lyhyempää väylälle kuin yrittää liian pitkää metsään. Kutonen on tähän ihan ok, seiskat alkaa jo tuntua pahalta.

15. 108m jos muistan oikein. Pikkuinen kumpu tulee väliin, joten pitäisi osata heittää juuri sopivan korkuinen siitä kummun yli joka pikkuisen painuu oikeaa laitaa pitkin ja sitten melkein feidaamatta putoaa korille. Onhan se mahdollista, mutta ikkuna on kovin pieni. Eiköhän tässä ole ihan hyvä jos pelaa pelkkää kolmosta. Toivotaan, että lipsahtaa edes kerran avaus putille.

16. Isojen poikien hieno väylä, joka tällaiselle sadan metrin heittäjälle muuttuu haastavaksi par kolmoseksi. Väylä kääntyy vasemmalle ja sisäkurviin heittämällä heti bogey. Oikealla puolella väylää on hazardia, joten ei sinnekään. Matka on pitkä, joten kovaa saa heittää ja tarkasti että kolmosen tekee. Olisi helppo 160m hysse niin voisi ratkaista tämän yksinkertaisesti.

17. Kierroksen kolmas väylä jossa pitäisi kyetä ottamaan se pirkko. 82m kummulta kummulle. Tuuli tietenkin sotkee kuvioita mutta pitäisi pystyä. Oikealla on edellisen väylän hazard, mutta se onkin sitten huono heitto. Kolmonen tuntuu jo vähän pahalta vaikka tämänkin päivän reilu tuuli vaikeuttaa kyllä paljon. Mutta pitäisi. Yli kolmosen keskiarvo jos tulee niin paha mieli on.

18. Antikliimaksi. 155m par kolme jossa meidän kisoissa ei taida kukaan heittää kupille kun tuntuu olevan aina vastatuulikin. Ikävin juttu on se, että jos heittää 100m niin ei sillä ole oikeastaan väliä mihin se kiekko lentää. Aina on noin 50m korille. Toivottavasti kisa on ratkennut jo ennen tätä väylää koska tähän se ei todennäköisesti ratkea. Aika monta nelosta kyllä tänäänkin tähän otettiin....

Yllättävän hankala kokonaisuus. Hyvin pelaaminen on mahdollista, mutta kyllähän tuonne se 5 bogia tulee kuin itsestään. Eilen kierroksella 5 pirkkoa ja tänään kaksi. Eilen lopputulos viidellä bogilla par ja tänään +3. Siitä sitten tulostasoa laskemaan.
Karsintakisassa parilla sai 950 palttiarallaa, joten onhan siinä tekemistä jos itseään parempaa ratinkia tahtoo. Pitää vain toivoa, että kun kisassa on toivottavasti enemmän ulkopaikkakuntalaisia kuin karsintakisassa että vähän huonommin saa pelata omaan ratinkiin :D
Miinukselle jos kykenee joka kierros niin on kädet pystyssä ja hyvä mieli. Bogeyhelvetti on tarjolla jos ei oikein mihinkään osu, joten hereillä pitää olla ja heiton jiirissä.

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2241 on: 27.07.22 - klo:17:40 »
Väylä kuvauksista päätellen 4 kierrosta pelaat malliin -1, ,-4,+2 ja 0 eli -3 kokonais tulos. Sillä saa MP50 jo pronssia. Tsemppiä kisoihin.

Offline riddy

  • Täysjäsen
  • ***
  • Posts: 237
    • View Profile
  • Oikea nimi: Mika Ylisaukko-oja
  • Seura: OFS
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2242 on: 27.07.22 - klo:21:08 »
Hauska lukea pelikirjaa tutulle radalle, itsellänikin varsin samansuuntaisia ajatuksia hyvin monesta väylästä. :) Oli myös kiva tavata tänään spontaanisti radalla ja vaihtaa pari sanaa. Ehkäpä tulen vielä katsomaan herrojen peliä jossain välissä. Tsemit kisaan!

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 551
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2243 on: 28.07.22 - klo:22:40 »
Kiitos kommentoinnista. Saapa nähdä.
Ensimmäinen ajatus oli kierroksen jälkeen ettei tästä paljon kerrottavaa ole, mutta huomasin kuitenkin pyöritteleväni väyliä ja tapahtumia joten koitetaan saada illan ratoksi käytyä läpi. Jos vaikka oppisi jotain.

Hyvissä ajoin paikalla. Puttailua ja lihasten lämmittelyä samalla kun tuttujen kesken läpänheittoa. Olkavarsi vähän kipeytyy ja koitin saada sen lämmitettyä niin ettei ala sitten matkalla vinkumaan.
Tarkoitus oli selvitä aamupalalla siten, että oli leipää mukana syötäväksi ennen tiiausaikaa. Kävin katsomassa kun Jone lähti kierrokselle ja ajatuksena oli siitä käydä autolla. Törmäsin sitten tuttuihin ja unohdin koko autolla käynnin. Sinne jäi eväät ja sateenvarjokin vaikka oli tarkoitus kiinnittää se Zucaan jos vaikka sataisi. Spoilerina voin mainita, ettei satanut vaikka pariin kertaan taivaalle vähän huolissani katsoinkin.

1. On jännittänyt joskus enemmänkin, mutta ainahan tämä on jännää. DD3 kädessä ja ihan hyvä fore siihen mihin yritinkin. Harmillisesti jostain syystä ei skippaa ollenkaan, joten jää noin 13m putti. Yritys oli siitä aika heikko ja neppasin nelimetrisen sisään. Kolmonen.

2. DDx lähtee melkein suunnitellusti antsaan, mutta siinä aukon kohdalla kääntää liikaa yli ja osuu maahan pyörähtäen vasemmalle. Onneksi ei lähde liian kauas, joten jatketaan siitä. Kiekolle siirtyessä paljastuu että onhan siellä aikamoinen vastatuuli, joten ei yllätä että kiekko ei osannut käyttäytyä toivotusti. Kakkosheitolla heitto vain kovaa kohti koria ja jatkoheitto noin 25m korista. Nelimetrinen putti sitten koriin ja parilla jatketaan. Tässä oli tarjolla aika paljon mahdollisuuksia, joten parissa jatkaminen on ihan kiva.

3. Eilisen treenin jälkeen päädyttiin hieman vakaampaan HaloShrykeen. Mäntyjen yli ja feidaus väylälle. Oikeastaan aika hyvä avaus etutiin kulmaan. Kakkosheitto DDx:llä 115m korille. Lähtee vähän kovaa ja kääntää yli. Painuu oikealle puiden sekaan. Ei kuitenkaan mene huonosti ja korille on alle 30m. Zonella forella voi vähän yrittää, mutta ei ole kovin hyvä yritys. Koriin nostaminen alkaa tuntua tavalta. Parissa. Ihan ok tekemistä.

4. Isoa antsaa taivaalle. Tuulee eri suunnasta kuin eilen joten kiekosta loppuu aiemmin vauhti ja feidaa vasemmalle vaikka juuri sinne ei saanut heittää. Puiden seassa sitten pitää vähän katsella eri vaihtoehtoja ja lopputuloksena päädytään heittämään puiden välistä foreantsaa Buzzzilla sinne jonnekin luottaen ettei se kovin kauas korista voi mennä. Jäähän se 15m lyhyeksi, mutta siellä päällä kuitenkin. Yritys jää lähestymiseksi, joten jatketaan nostolinjalla. Par.

5. Ensimmäinen oikea pirkkoväylä. HaloWraith lähtee omasta mielestä vastatuuleen aika kivasti ja tuntuu olevan aika pitkään ilmassa. Feidaa juuri oikeaan suuntaan ja meinaan jo iloita, mutta onkin kympin lyhyt. Ei jaksanut vastatuuleen mennä hän. Putti on heikko kun ei pääse painonsiirto eteenpäin. Lopputuloksena nelimetrinen jälleen kerran ja parissa.

6. Triplamandoväylä. DDx lähtee kivasti oikealle ja kääntää vähän yli. Menee myös mäntyjen yli ja feidaa väylän reunaan. 15m dropparille eli korille noin 65m. Buzzzilla fore ottaa vähän tuuleen eikä ole riittävän hyvä. Ehkä vähän onnekkaastikin osuu triplamandon pystytolppaan ja jää siihen. Polvelta Buzzzilla neppi siihen neljään metriin ja jatketaan niinkuin tähänkin saakka. Parissa mennään...

7. DDx kääntää vähän liikaa yli ja pamahtaa takametsään. Viisi metriä liian pitkä ja jouduin oikeastaan vain neppaamaan väylää vähän eteenpäin forella. Zonella sitten vielä siihen neljään metriin ja parissa jatketaan. Voisihan tämä huonomminkin mennä, mutta onhan tämä nyt vähän kummallista.

8. Hysse puiden yläpuolelle on omasta mielestä riittävän hyvä. Tuulee eri suunnasta joten eihän se mene samalla lailla kuin aiemmin. Pari metriä vasemmalla metsän puolella. Oikealla on metrin reikä, joten siihen joutuu bäkkäriä taikomaan. Puiden yläpuolelle hysseä. Piti päättää että heitetään tarpeeksi leveänä, että feidaa vasemmalle koska muuten ollaan metsässä. Hyvä heitto ja puita rapistellen seitsemään metriin. Oho, positiivinen yllätys. Ylämäkeen puttaaminen antaa mahdollisuuden kun takana on rinne. Pistänkin hyvän putin sisään, joten tämähän kääntyikin yhtäkkiä miinukselle. -1

9. Saariväylä. Zonella kovaa oikean kautta. Melkein hipsuttelee oikealla olevaa mäntyä ja feidaa vähän lyhyenä noin kymppiin korin oikealle ja alapuolelle. Ihan hyvä paikka yrittää, joten varovasti koitetaan hipsutella kiekko korille. Eihän se nyt oikein edes näytä yritykseltä, joten onneksi kukaan ei nähnyt. :) Par kuitenkin, joten tästähän on hyvä lähteä Pikkaralan pirkkometsään.

10. Fore Ddx:llä päätyy mutkaan keskelle väylää. Korille on noin 70 ja päädyn Buzzziin. Kyllä sillä rinkiin pitäisi mennä. Heitän kuitenkin vähän liian kovaa ja se kippaa yli. 13m korille puiden välistä, osun vähän koriin ja nyt nostellaan sitten paria. Aika hyvä fiilis.

11. Ddx käteen ja päätän heittää aika kovaa niin että jos sopivasti menee niin voi mennä korille asti. Toisaalta jos osuu linjaan ja on liikaa hysseä niin feidaa sinne jonnekin kakkosrinkiin. Ihan hyvä suunnitelma. Paitsi että tulee kisan ensiimmäinen grippari ja ekaan oikealla olevaan mäntyyn. Pam. Sieltä pomppu vasemmalle ja osuu väylän vasemmalla puolella olevaan roskikseen ja jää roskiksen taakse.
Bäkkärillä ei voi heittää vaikka siinä olisi pieni aukko, mutta kun tuo roskis on siinä välissä. Sitten päädytään foreen. Hetken mittailun jälkeen Buzzz käteen ja rauhassa väylään. Eihän se siinä pysy ja menee oikealle puolelle. Zonella puolentoista metrin aukkoon, sekään ei osu ihan nappiin ja feidaa vitoseen. Joutuu ekan kerran puttaamaan ringistä ja onpas jännää. Saan kuitenkin kiekon sisään ja selviän nelosella. Siihen meni se puskuri ja taas ollaan parissa.

12. DDx lähtee hyvin oikeaa reunaa kohti ja feidaa käkkärämännyn jälkeen vasemmalle. Ei ihan mahdu väylään mikä saattaa olla hyvä juttu. Eipähän tule yritettyä liikoja. Buzzzilla foreantsaa ja päädytään vähän vasemmalle taas. Siitä sitten Buzzzilla suoraa keskelle väylää ja 50m korille. Alivakaampi Buzzz käteen ja kiekko forella vajaa kymppi ennen koria maahan liukuen pariin metriin. Vitonen korttiin ja aika hyvillä mielin kohti seuraavaa väylää. Parissa.

13. Buzzz kädessä yritän saada sen lähtemään ihan pikku hyssessä josta se sitten kääntäisi pikkuisen yli. Lähtee kädestä vähän aikaisin ja painuu vasemmalle noin 14m korista. Puiden välistä niistän metriin. Par ja parissa.

14. Buzzzilla loivaa bäkkäriantsaa väylään. Vähän kovempi olisi ollut parempi, mutta nyt löydytään melkein rintakehän syvyisestä montusta. HaloSidewinder käteen ja hyvä heitto keskelle väylää. Ehkä vähän liiankin hyvä koska korille on 90m ja vähän alkaa kuumottaa että jos vaikka pääsisi korille foreässällä. Keskellä olevat männyt ovat oikeastaan ikävästi keskellä kaikkea, joten päädyn loppujen lopuksi yrittämään korille. Foreantsaa tulee vähän liikaa ja kiekko painuu vasemmalle osuen puuhun josta takaisin väylälle. 25m Zonelähäri milliin ja par korttiin.
Harvoin nämä parit tuntuu näin hyvältä.

15. DDx on vähän korkea, mutta toiveissa on että jos feidaisikin korille. En tiedä osuiko puuhun, mutta löytyy polulta puiden välistä.
Siinä sitten mittaillessa totean että tästähän on aika helppo lähestyä korin alle, mutta samalla päätänkin ottaa pikku riskin. Hysseputti puiden välistä. Korin alla on pehmeää hiekkaa, joten ei se varmaan kauas mene.
Siinä sitten näen linjan johon putata joten pitää putata äkkiä. Hyvä hysseputti feidaa juuri oikein ja kilahtaa koriin. Oho.
-1 ja kolme väylää jäljellä.

16. Shrykeä pitää heittää kovaa ja niin tehdään. Harmillisesti se jää vähän näppiin ja painelee aika pitkälle oikealle. Siellähän on se Hazard joten sittenhän kävellään vähän hermostuneena kohti hazardia. Sieltähän se löytyy, metrin liian pitkä. Kolmas lähtee noin 50m korista ja joutuu heittämään hysseä puiden yli. Aika sellainen kuin yritinkin. Jää kuitenkin seiskan lyhyeksi. Putilla selviäisi bogilla.
Putti on aika huono, jää taas painopiste taakse ja ainoa hyvä puoli on ettei se ole nössöputti. Hipaisee ketjuja oikealla. Paluuputti sisään ja vitonen korttiin. Ai saakeli. +1 ja vähän sen harmittaa. Tai oikeastaan aika paljon.

17. Buzzz käteen ja hyvällä heitolla feidaa kohti koria. Neljä metriä lyhyt ja putti sisään. Pirkko eli taas ollaan parissa. Par olisi ihan ok, joten eihän tässä ole mitään hätää.

18. Takatuuli ja koskapa ollaan todettu, että saa heittää oikeastaan minne vaan niin sitten vedetään hanat. Ddx lähtee annukassa oikealle eikä palaa koskaan. Painuu puiden sekaan ja tiiltä jo näkee ettei nyt hyvä heilu. Löytyy puiden välistä, forea ei pysty ja bäkkärilläkin vedellään patent pendingiä jos halutaan edes toivoa että tuurilla menee mukille. Ikivanha Buzzz käteen ja antsaa. Ihan ok heitto, mutta ei vain ihan ole tarpeeksi kulmaa ja feidaa vasemmalle. 15m putti polvelta hyssellä puiden välistä on aika hyvä, mutta osuu korin katolle. Nelonen korttiin ja hieman epäuskoinen olo. Menit sitten ottamaan 3 plussaa ja yhden pirkon viimeisille kolmelle väylälle. Eipä olisi etukäteen uskonut. Ja kun ajatuksena oli paria pelata :)

Kokonaisuutena ratingin perusteella tuntuu vähän liian hyvältä. Toisaalta taas sitten tuntuu aika pahalta kun siihen loppuun piti kyntää tuollalailla. Eipä se tainnut kellään mennä ihan nappiin kun meikäläinen on jaettu toinen yhden heiton päässä kärjestä. Ykköskorttiin ratingilla 958.
Huomenna sitten uudestaan. Puttiin pitää hakea tuntumaa ja koittaa uskaltaa putata.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 551
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2244 on: 29.07.22 - klo:23:16 »
Mastereiden SM-kisat 2022 Pikkarala, toinen kierros.

Sadetutkaa tuijotettiin kolmen minuutin välein ja yritettiin varautua kaikkeen. Sade jäi sitten isommalti tulematta vaikka jonkin aikaa piti sateenvarjoa kierroksella pitää aukikin. Lämmittelyhommat meni ehkä enimmäkseen puttailuksi kun edellisellä kierroksella tuntui puttaaminen niin vaikealta. Muutama draivi verkkoon ja lihasten lämmittelyä. Tottakai myös paskanjauhantaa ja spekulointia. Tämän vuoden SM-kisoissa 22 yli 50 vuotiasta kisailee Suomen mestaruudesta. Tasoerot ovat ratingien perusteella mitättömät jos ei Villeä lasketa. Kilpailussa on sama tilanne. Erot ovat mitättömät joten kovin pahasti ei voi kuokkaan ottaa jos aikoo olla jotenkin mukana.

1. Tuulee eri suunnasta kuin ikinä ja avausheiton kanssa joutuu oikeasti miettimään. DD3 lähtee hyvin linjaan ja feidaakin yllättävän hyvin kohti koria. Maahan osuessaan olen jo sitä mieltä, että tämähän se on aika hyvä. Eipä sitten olekaan. Pomppaa jostain syystä puoli metriä ylöspäin ja jää siihen. 13m korille, tilanne voisi olla huonompikin. Putti menee ohi korista ja paluuputti onkin sitten ensimmäinen testeri josta selvitään. Viisimetrinen sisään ja jonkinlainen helpotus.

2. Koskapa on vastatuuli niin bäkkäri ei vaikuta hyvältä idealta. Alivakaa ylikääntyessään kääntyy sitten varmasti oikein kunnolla yli joten forella mennään. Jostain syystä on todella vaikea tähän kunnollista forea työntää ja niin nytkin. Vähän jää näppiin eikä lähde oikein suoraankaan vaan painaa vasemmalle, väistää yhden outtitikun ja painelee kauas. Onnekkaasti kuitenkin DD3 on senverran kulmallaan, että lopuksi skippaa sisään metrin verran. Huh. Kakkosheitto onkin sitten hieman kinkkinen, mutta päätän heittää sen vain sinne monttuun kun on puitakin edessä. Monttuun mennään, mutta lopputulos onkin sellainen että mänty on bäkkärihyssen edessä jota olin suunnitellut. Foreantsaa Zonella sinne. Melkein hyvä, mutta tuuli vähän puuttuu peliin ja osuu mäntyyn vasemmalla siellä ylhäällä. Haaraputti kuudesta metristä jäljellä, joten onhan se vähän liian jännää. Pistänpä sen kuitenkin sisään vaikka onkin hieman oikealla. No mutta puttihan on hansikkaassa vaikka eri asennoistakin.

3. Shryke lähtee vähän liian ylös, mutta se ei oikeastaan haittaa kun vastatuuli olisi varmaankin kääntänyt sen yli. On tarpeeksi matala kuitenkin että menee etutiin viereen aika tarkkaan sinne minne yritinkin. DD3 käteen ja reilun sadan metrin heitto. Jostain syystä heitän liian hiljaa ja kiekko feidaa vasemmalle mäntyjen sekaan. Ai saakeli. Korille ei oikein helposti pysty heittämään, joten Zonella korkea pystyforea puiden yli. Aika hyvä heitto varsinkin kun ei tarvitse enää putata. Par korttiin ja parissa ollaan edelleen.

4. Korkeata antsaa taivaalle ja sitten toivotaan. Toivominen oli ihan turhaa koska nokka pystyssä se feidasi sinne vasemmalle minne eilenkin. Samantyyppisesti korkea foreantsa Buzzzilla ja taas toivotaan. Meni sinne päälle, joten pitihän sitä vähän yrittää. Ei mennyt mutta osui ketjuihin sen verran että jäi lähelle. Parissa jatketaan. Ei siis isompia virheitä.

5. Eilen ei jaksanut perille ja tänään tuulee kovempaa. Joten DD3 hanat oikealle ja sitten toivotaan. Pitää kulman oikeastaan paremmin kuin olin ajatellut, mutta lähti eteenpäin senverran hyvin, että feidaa noin viiteen metriin. Putti ei ole ihan huono, mutta liian hyssessä. Osuu ketjuihin, mutta oikealta vasemmalle tuleva tuuli tiputtaa sen korin alaosan kautta viereen. Olihan se vähän varovainen, mutta ennenkaikkea ei tullut mietittyä mitä tuo tuuli voi tehdä. Hitto. Parissa kuitenkin mennään, joten seuraavalle tiille.

6. Shryke lähtee sivuvastaiseen ihan kivasti ja koukkaa oikean kautta väylälle. Lyhyempi kuin eilen, joten fore ei tule kysymykseen. Paikalta vakaalla draiverilla aukkoon. Harmillisesti pehmeä hiekka antaa hieman periksi ja kiekko lähtee liikaa oikealle missaten mandon. Tämä on hyvä muistaa jatkossa. Buzzzilla foreantsaa sitten dropparilta kuuteen metriin. Putti sisään ja mielenkiiintoista on miten jaksaa yllättää näiden lyhyiden puttien sisäänmeneminen. Bogey.

7. DDx on muuten hyvä mutta kääntää liikaa yli ja menee sinne takametsään. Zonella pieneen aukkoon ja keskelle väylää. Onneksi osui ja vähän piti miettiäkin siellä metsässä. Neppi korin alle ja parilla jatketaan. +1

8. Hysse metsän päälle lähtee liikaa ulkokurviin ja osuu puuhun oikealla. Puiden välistä yllätän itseni osumalla pieneen aukkoon, mutta onpa se aika huono. Painuu takaisin metsään oikealle. Korille on vähän alle 50m silmämääräisesti suoraan metsän läpi. Takaisinpäin ei oikein viitsisi, joten päätän heittää korkean foren alivakaalla. Se onkin aika hyvä eikä osu oikeastaan mihinkään. Siitäpä tulee kuitenkin noin kympin rinkiin pudotessaan rolleri ja rollaa noin 15m korista. Eihän se yritys mene joten bogeyjuna. Ai saakeli.

9. Zonella bäkkäri lähtee aika hyvin, mutta on vähän matala. Onneksi on vauhtia senverran, että liukuu kiinni kuuden metrin päässä korista olevaan pölkkyyn. Jälleen yllättäen itselleni pistän putin sisään. Aika kiva. +1 koko pakettia ja pirkkometsä kutsuu.

10. Fore lähtee hyvin ja feidaa kivasti väylään. Ajatuksena 70m päästä on heittää Buzzzilla kovaa fore keskelle väylää ja katsoa paljonko putataan. Nämä on toimineet aiemmin aika hyvin, joten tuntuu hyvältä idealta. Taitaa olla päivän heikoin esitys ja lähtee vähän aikaisin kädestä oikealle. Osuu puuhun ja onnekkaasti väylälle. Kakkosringin putti osuu ketjuihin, mutta olisi ollut jo vähän liikaa tehdä pirkko tästä.

11. Shryke lähtee millin liian aikaisin ja menee kuitenkin 25m päähän korista vasemmalle. Foreantsa on ihan jees ja näyttää, että voisi mennä koriin mutta eihän se osu. Vitosen putti ei enää niin paljoa yllätä, joten parilla jatketaan. +1

12. Ddx lähtee hyvin suoraan oikealle kääntäen ihan pikkuisen yli. Päätyy vauhdin loppuessa aika keskelle väylää. Fore DDx:llä lähtee vähän matalana ja painuu vasemmalle. Lopputulos jotakuinkin sama kuin olisi heittänyt Buzzzilla forea. Ehkä vähän onnekkaastikin. Buzzz fore on tästä kohdasta onnistunut hyvin, joten onnistuuhan se nytkin. Väylän vasemmassa reunassa 45m korille. Alivakaa Buzzz forella menee keskelle väylää ja vitosen pitkäksi. Mielessä käy, että milloinkahan mä missaan tällaisen. En nyt. Vitonen korttiin ja +1 alkaa vaikuttaa ihan ok paketilta tässä kohtaa.

13. Pähkäilyn jälkeen päädyn DDx forella koska sillä on osuttu aika hyvin viimeaikoina. Vähän liian hiljaa heitin ettei mene pitkäksi, joten lähteehän se liikaa vasemmalle. Osuu kivasti puuhun ja pomppaa männyn viereen oikealle puolelle väylää. 30m foreneppi Zonella on hyvä ja parilla jatketaan.

14. Buzzz loivassa antsassa on melkein hyvä. Päätyy heti mutkan taakse vasemmalle. Olisin halunnut heittää foreantsaa, mutta ei vaikuta hyvältä idealta. DD lähtee bäkkärillä aika kivasti ja käy oikean kautta päätyen vasempaan reunaan väylää. Tästä on 80m korille ja oikeastaan taas houkutteleva väylä sille forelle. DDx lähtee liikaa vasemmalle ja sydän jättää lyönnin väliin kun se osuu keskipuuhun. Menee vasemmalle puiden väliin josta Buzzz forella hankalasta asennosta on vähän lyhyt. Melkein rinkiin, mutta eihän se noin kaukaa mene. Bogey ja +2.
Tässä olisi voinut käydä huonomminkin, joten ei tunnu kovin pahalta.

15. DDx jää vähän näppiin ja leveään linjaan. Painelee oikealle puiden välissä kunnes puita on tarpeeksi ja osuu puuhun. Pomppaa keskelle väylää noin 40m korista. Foreantsa Zonella on aika hyvä, melkein osuu koriin mutta painelee mäntyyn kiinni seitsemässä metrissä korin takana. Hieman hankalasta asennosta väännän kiekon koriin ja tämä tuntuu aika hyvältä. +2

16. Shryke lähtee hyvään linjaan ja kiertää nurkan jääden noin 40m korista. Siinä on ihan selkeä linja. Forella Zonea. Jostain syystä heitän liian hiljaa ja kiekko raapii männyn oksia, mutta onneksi menee läpi ja neljään metriin. Siitä sisään ja kolmonen tuntuu hyvältä. +2

17. Buzzz lähtee aika hyvin. Tuuli sotkee kuvioita ihan vähän ja kiekko nousee vähän enemmän plaaniin kuin yritin. Feidaa sitten vähän kauempaa joten jää seiskan putti. Tätä ehdin pyöritellä. Tiedän, että muita ei ole enää pelaamassa joten pariin loput väylät pelaamalla olen yhden heiton kärjestä. Toisaalta pakkohan tuota on yrittää. Ylämäkeä on hieman yli puoli metriä eikä se painonsiirto ole ollut kovin hyvä. Jos se jää vajaaksi niin painan ohi korista ja se voi pyöriä ihan mihin vain. Päätän putata haaraputilla. Ei se ihan huono ole, osuu korin oikeaan reunaan mutta pyörähtää pois korista. Kolmonen on melkein helpotus kun ei pyöri kilometriin. Olisihan tämä pitänyt laittaa.

18. DDx lähtee hyvin ja 35m korille. Kori vähän näkyy, joten helpottaahan se lähestymistä. Zonella fore kahteen metriin ja par korttiin.

+2 tosiaan tarkoittaa että olen kolmantena heiton päässä kärjestä. Tasaista on niin, että muutama plussa tiputtaa huomenna miehen jonnekin syvälle. Eli pitäisi pystyä vähän parantamaan niin voisi pysyä peesissä. Jori paikallisena näyttää huomenna miten tätä pelataan ja siinä pitäisi roikkua jotenkin mukana.
Mielenkiintoisesti jäi sellainen fiilis, että pelasin huonommin kuin eilen mutta puttasin paremmin. Toki eilen ei tarvinnut paljoa puttailla, mutta tällaisia mielikuvajuttujahan nämä on.
Huomenna pitäisi sataa, mutta toivotaan ettei tarvitse kovin paljoa sateenvarjon alla kykkiä.


Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 551
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2245 on: 30.07.22 - klo:15:41 »
Mastereiden SM kisat 2022 kolmas kierros.

Eilinen pizza laittoi vähän vatsaa sekaisin meidän talon asukkailla ja vielä piti vessassa vierailla pelipaikallakin. Vähän jännitti vaikuttaako pelaamiseen, mutta jos vaikutti niin en huomannut :) Yöllä piti käydä ja aamulla muutaman kerran, joten saattaahan siellä energiatasoissa olla jotain muutoksia mutta unohdetaan se kaikki ja muut tekosyyt.
Lämmittelyhommat meni aika samalla lailla kuin aiemmin. Enimmäkseen puttailua ja muutama draivi hieman kipeällä olkapäällä. Enimmäkseen kuitenkin hyväntuulista höpöttelyä.

1. DD3. Kolmas ihan hyvä avaus joka ei sitten koskaan kuitenkaan mene kympin rinkiin. Lähes identtisiä heittoja, joihin ei vain sitä skippiä tule koskaan. Onneksi on mäntykin edessä niin ettei oikein voi edes sieltä 14m päästä yrittää. Niistän siis alle. Parilla jatketaan ja toivotaan että huomenna sitten saadaan ne skipit. Toisaalta onhan tuossa monelle tullut ikäviä puuosumia, itse en ole osunut vielä puuhun ollenkaan.

2. Paluu bäkkäriin. Vähän vakaampi DDx käteen. Lähtee pikkuisen aikaisin kädestä mutta onneksi on senverran kulmaa, että vastatuuli auttaa kiekon aukosta aukealle. Lyhythän se on kun ei oikein saanut vauhtia kiekkoon. Kakkosheittona oikeastaan aika suoraa draivia DDx:llä sinne rinteeseen. 25m korille ja forella neppi puiden välistä neloseen. Parissa jatketaan. Ei mokellusta.

3. Avaus lähtee vähän matalana mutta onneksi ei mene metsän puolelle ollenkaan. Lähtee kuitenkin aika hyvin eteenpäin ja menee pitkäksi etutiin taakse mäntyjen väliin. Forella joutuu pelkällä kädellä sieltä heittämään, joten keskityin pelkästään saamaan pikku antsan kiekkoon että pysytään väylällä. Noin neljänkymmenen metrin lähestyminen Zonella ei ole kovin hyvä, mutta menee korille. Parilla jatketaan.

4. Tässä ollaan heitetty aika heikkoja avauksia, joten keskitytäänpä kunnolla. DDx lähtee korkeampana ja enemmän antsaa kuin aiemmin ja suoristaa vasta aika myöhään. Tiille ei oikeastaan ole mahdollista sanoa onko se hyvä vai huono, mutta paljastuu paikalle mennessä että sehän on kymmenen metrin päässä portaista aukealla. Noin 40m ylämäkilähestyminen Zonella. Piti heittää vasemmalle flättinä, mutta heitin melkein kohti koria pikku hyssessä. Löytyy noin viiden metrin päästä korista korin takaa. Hyvä paikka. Pirkkoa tarjolla. Pieni ylämäki ja kyllä on vaikea saada itsensä hyvin liikkeelle. Keskityn jalkoihin niin ettei käsi tee enää mitään, joten vasemmalta ketjuista putti ulos. Harmittaa pahasti, koska nyt oli tarjouksessa pirkkoa. Parilla jatketaan. Melkein harmittaa paljon.

5. Tuntuu tuulevan aika kovaa. DD3 kädessä ja yritän päättää mennäänkö männyn yli vai siitä vasemmalta. Sitten onkin jo heitetty ja kiekko vasemmalla metsässä ihan liian lyhyenä. En tainnut päättää ollenkaan linjaa ja kaikki jäi sitten vajaaksi. 25m korille metsässä ja montussa. Useampi metri ylämäkeä ja ranteenpaksuista mäntyä tuntuu olevan loputtomiin. Saakeli. Päädyn yrittämään forella Zonea niin että se on melkein pystyhyssessä. Se mahtuukin siihen pieneen aukkoon ja menee aika paljolti niinkuin yritin. Neljään metriin. Nyt oli tarjolla kolinaa, mutta selvittiin. Parissa jatketaan eli toistetaan aiempia kierroksia.

6. Triplamandoväylä. Shryke lähtee aika hyvin ja palauttaa vähän enemmän vasemmalle kuin aiempina päivinä. Zonella bäkkäri noin 45m mandolle. Hyvä heitto keskelle mandoa. Buzzz foreantsalla on muuten hyvä mutta jää ehkä seiskaan. Putti on voimaton suoritus ja tekee mieli mennä kyykkyyn ahdistumaan. Nyt ollaan SM-kisoissa ja pitäisi pystyä pakottamaan puttikin kohdalleen. Nyt alkaa jo vähän ahdistaa. Nostoputti sisään. +1

7. Aiempia kierroksia pitää korjata joten otetaan vakaampi kiekko käteen ettei käännä yli. Ei käännä ja pitää itsensä aika suorassa painuen vasemmalle metsään. Onkin aika lähellä väylää, eli nelosen pelaaminen olisi aika helppoa mutta tuossahan on tuollainen vajaan metrin levyinen reikä. Jos osuu tuohon ensimmäiseen aukkoon niin sitten se on melkein väkisin nelonen. Buzzzilla osun ekaan aukkoon ja toisen aukon vasemmanpuoleiseen puuhun pikku hipsun. Jää seiskan putti. Tässä onnistun pakottamaan itseni puttaamaan ja hyvä putti keskelle laitetta. Kolmonen on birdie joten palataan siihen tuttuun pariin.

8. Hysseä taivaalle. Meinaa olla vähän leveä mutta mahtuu varianssiin feidaten keskelle väylää. Kakkosheittoon GGWraith forella kovaa väylää pitkin. Vähän on vakaampi kuin ajattelin ja onnekkaasti feidaa ennen sisäkurvia osumatta mihinkään. Seiskan putti jäljellä. Vähän hankalasta asennosta päätän kuitenkin putata kunnolla ja pistän kiekon sisään. Onnekas kolmonen taitaa tehdä tilanteen jossa ei olla oltu. Miinuksella.

9. Päässä tuntuu liikkuvan aika paljon ajatuksia ennen heittoa. Zone on mennyt hyvin kun on heittänyt sitä kovaa ja jostain syystä tulee mieleen ettei saa jäädä näppiin. En saa ajatusta kokonaan pois päästä ja seurauksena on hiljainen heitto suoraan kohti koria kun piti heittää kovaa 10m oikealle korista. No sehän feidaa vasemmalle 70cm outtiin ja päästään dropparille josta neppi alle ja bogin kanssa kohti seuraavaa väylää. Tuntuu jotenkin aika tyhmältä ja tarpeettomalta, mutta ilmeisesti pitäisi hallita ajatuksensa paremmin. Saakeli. Parissa.

10. Forella DDx lähtee aika hyvin, mutta pikkuisen kääntää vasemmalle ja menee melkein liian pitkälle. Joudun kaivamaan ensimmäisen kerran ikivanhan vihreän FLX Buzzzin käyttöön. Foreantsaa toiveissa ettei tule koskaan takaisin. Ei tulekaan kun tulee vähän liikaa kulmaa ja cuttaa oikealle puiden väliin. Ai saakeli. Ei tullut mieleenkään että siinä voisi käydä noin. Polvifore kurkotuksella mahdollistaa metrin aukosta korille heittämisen joten miksikäs ei. Pikku kurkotus ja Zone forella metriin. Parissa.

11. DDx lähtee vähän oikealle ja suoristaa vielä. Menee aika pitkälle ja sieltä pomppaa vasemmalle jääden noin 45m korista mäntyjen taakse. Taikaheittoa suunnittelen, mutta päädyn putteriantsaan. Näen jo kuinka hienosti se sieltä kaartaa korille. Jotenkin onnistun epäonnistumaan lähes täydellisesti. Väännän ranteella niin, että lähtee ihan liikaa kulmaa ja kiekko loppujen lopuksi rollailee pitkin väylää. Päätyy noin kymmeneen metriin jossa yritän olla reipas ja putata kunnolla. Jalat ei vain oikein lähde mukaan ja saan aikaiseksi sellaisen nykäisyn ettei osu lähellekään koria. Löytyy noin 6m korista ja en vain kykene. Jalat on tällä kertaa mukana mutta käsi ei tee oikeastaan mitään. Hipaisee ketjuja ja ainoa positiivinen asia on ettei mene kauas. Tuplabogey. Tämä oli murheellista tekemistä ja nyt on paljon asioita mielessä. Saakeli. +2

12. Vähän jännittää jo etukäteen tämän väylän puttaaminen, joten on vähän vaikea keskittyä avaukseen. DDx lähtee ihan kivaan linjaan mutta on reilun metrin liian korkea joten feidaa vasemmalle ihan liikaa. Puiden välistä pääsee kyllä Buzzzilla väylälle, mutta ollaan vähän jäljessä hyvästä suorittamisesta. Kolmosheittoon otetaankin draiveri toiveena saada hävitty välimatka kiinni. DD lähtee ihan hyvin ja skippaakin vielä vähän jääden väylälle. 70m korille kun aiemmin on ollut 50. Nyt joutuu osumaan pieneen ränniin kauempaa ja alkaa Buzzzin kantokyky olla rajoilla. Päätän tähdätä forella oikeaan laitaan jotta se voi kääntää vähän yli ja mennä silleen hienosti. Heitto on hyvä, ei vain ihan tarpeeksi nouse ja käännä yli joten osuu oikealla puolella olevaan puuhun ja pomppaa tietenkin autuaasti niin paljon vasemmalle kuin pääsee. Korille on suoraan noin 20m mutta välissä on noin 70 puuta. Ei oikein mitään välejä. Olen senverran sivussa, että oikealla on polku. Päädyn ottamaan Zonen ja sormirollerin. Siihen 40cm aukkoon sitä tähtäilen ja korin takanakin näkyy jo valkoisia keppejä jotka sotkevat ajatuksia. Päädyn ottamaan riskin. Sormirolleri osuu siihen mihin yritinkin. Hiljainen heitto menee eteenpäin ehkä seitsemän metriä ja lähtee kaartamaan vasemmalle. Tässä vaiheessa ei ole enää kyse onnistumisesta tai osaamisesta vaan mennään ihan tuurilla. Kääntyy vasemmalle, ei osu puuhun eikä toiseenkaan. Kun kiekosta loppuu kauniin kaarroksen jälkeen vauhti on korille neljä metriä. Huikea lopputulos. Kutonen korttiin ja ollaankin sitten +3.

13. Tässä vaiheessa itseluottamus ei ole kovin korkealla ja tiedostan ettei tässä enää paljoa voi antaa tasoitusta jos aikoo leikissä jotenkin pysyä mukana. Buzzz kovaa vasempaan reunaan pikku hyssessä niin siitä se nousee plaaniin ja painuu hiljalleen oikealle. Se on suunnitelma, mutta ihan ei riitä luotto kiekkoon joten juuri ennenkuin kiekko irtoaa kädestä niin pitää varmistaa että se kääntyy yli kääntäen rannetta. Kiekko vasemmalle ja sieltä sitten pääsee neppailemaan korin alle vähän hankalasta asennosta. Par ja +3. Ei kovin hyvää tekemistä.

14. Buzzz antsaan ja yritän heittää vähän kovempaa koska olen nähnyt että sinne mutkan taaksekin voi mennä kiekko. Vähän liian vähän kulmaa ja ollaan pari metriä väylän vasemmalla puolella. Ei kovin hyvä. Siitä pystyy paikaltaan heittämään loivan hyssen seuraavan mutkan taakse joten sellainen sitten. Sehän onnistuu ihan kivasti. Korille on noin 90 ja kulmapuuhun 62m oikealla. Fore tuntuu hyvältä idealta ja paikaltaan DDx lähteekin aikalailla niinkuin yritinkin. En ilmeisesti jotenk ymmärtänyt että siinä on vähän ylämäkeä ja kiekko osuukin sisäkurvin puuhun. Jää kivasti niin että voin vain nepata alle tehden parin.

15. DDx lähtee oikealle niinkuin eilenkin muttei osu mihinkään. 15m putti olisi ollut hyvä jos se olisi näyttänyt putilta. Linja oli hyvä, mutta hiljainen ja matala. Metrin putti sisään ja +3. Matka jatkuu ilman damagea.

16. Shryke lähtee hyvin kädestä ja ajattelen sen olevan aika hyvä. Ei se ihan huono ole, mutta jää kuitenkin vähän lyhyeksi niin ettei fore ole oikeastaan vaihtoehto. Hyssellä Zone puiden yli ja hazardia vältellen joten noin 6m vasemmalle korista. Nyt jännittää ihan pirusti. Saan väännettyä putin sisään. Huh. Kaksi väylää jäljellä.

17. Buzzz lähtee ihan kivasti, ehkä vähän vasemmalle enemmän kuin olin ajatellut mutta menee ihan suoraan ja osuu maahan ringissä. Liukuu vähän vasemmalle mutta alle viiteen metriin. Nosto sisään ja aikamoinen helpotus. +2 on sama kuin eilen, mutta tunteita on ollut ilmassa paljon enemmän.

18. DDx ei nousekaan plaaniin niinkuin eilen vaan painaa vasemmalle. 50m hysselähäri Buzzzilla onnistuu kivasti ja kiekko löytyy metristä.

+2 lopputulos antaa vähän heikompaa ratinkia kuin aiemmin, mutta on kuitenkin noin yhden heiton verran parempaa kuin tämän hetken rating. Tuntuu ehkä vähän liian hyvältä selvitä näistä väylistä noin parin tuntumaan. Birdejä jää liikaa tekemättä jotta saisi oikeasti hyvän kierroksen, mutta damage control on pääosin onnistunut kisassa. Kaksi tuplaa kolmeen kierrokseen on vähemmän kuin oletin, joten kohtuullisen kivastihan tämä on mennyt. Tämän tasoisella pelaajalla sattuu aika paljon kaikenlaista matkalla. Putti tuntuu olevan nyt aika ailahtelevaa ja huomenna taas lämmittelyssä haetaan siihen sellaista tuntumaa että uskaltaa putata.

liveurheilua.com Youtube-kanavalta löytyy yhdellä kameralla kuvattu kierros. Erilaisten sattumusten takia se olikin meidän kortti jonka perässä kameramies lähti lähetystä tekemään.

Frisbeegolf on oikein hauskaa tällä hetkellä vaikka se hyvä kierros odottelee jonkun nurkan takana edelleen. Huomenna kohti viimeistä kierrosta. Pronssiin on yksi heitto, mutta meitä taisi olla kuusi pelaajaa kahden heiton sisällä joten mitaleita saadakseen pitää pelata hyvää frisbeegolfia.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 577
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2246 on: 31.07.22 - klo:12:41 »
Nyt on hienoa! Eilisen kierroksen streamin katsoin jälkilähetyksenä ja luin tätä kommenttipalstaa samalla. Hyvin olet muistanut kaikki heitot. Ja tänään tulee ilmeisesti finaalikierros myös livenä. Mitäpä tässä muuta tekisikään näin kesäflunssaa sairastaessa kuin katsoo peliä. Tsemit kaikille!

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 551
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2247 on: 01.08.22 - klo:11:41 »
Mastereiden SM-kisat 2022 Kierros neljä.

Juuri ja juuri pääsin ykköskorttiin kun olin pelannut yhden heiton paremmin kuin Jori. Tässä vaiheessa jo voi olla sitä mieltä, että hyvinhän nämä kisat on menneet kun on pysytty kisassa mukana voittokamppailua lukuunottamatta. Ville oli ihan omassa luokassaan, mutta me muut sitten parin heiton sisällä sijoitukset 2-8. Eli mitalit on vielä jaossa ja 8. sija todella lähellä. Sijoitus 8 saattaisi tuntua pahalta, joten käytin aikaa jonkin verran "taktiikan" miettimiseen. Päättelin, että mitali otetaan pelaamalla miinukselle ja sitä kohti pelatessa täytyy meikäläisenkin ottaa jo riskejä joita ei välttämättä ole vielä otettu. Putti on ollut aika vaihtelevaa ja niinhän se on että puttiin se sitten kaatuu. Näillä ajatuksilla hinkkasin lämmittelyssä puttia ja sain mielestäni vähän itseluottamusta puttiin jalkojen asennolla ja kertaamisella.
Jännää oli ja pumppu varmasti kävi isommilla kierroksilla kuin fyysinen rasitus antaisi olettaa.

1. DD3 forella niinkuin joka kierroksella. Neljä oikeastaan identtistä avausta tähän ja tällä kertaa sain sen skipin mitä halusinkin. Seiskan putti. Tuntui oikeastaan aika hyvältä saada asetukset putin suhteen heti kohdalleen. Itsellekin pikku yllärinä hyvä keskittyminen ja aika hyvä putti koriin. Pirkko. Vähän hämmensi. -1

2. Kakkoselle tuli sitten jo Teurastaja videonsa kanssa mukaan. Eli toista kertaa jo meikäläisen perässä kulki videomies. Tällä kertaa selosti ihan rohkeasti ääneen selän takana häiritsemättä kuitenkaan pelaamista. DDx käänsi aika hienosti yli niinkuin pitikin. Säikähdin jo että tulipa hyvä heitto kun sieltä oikealta taisi löytyä se viimeinen puu. Kiekko kuitenkin keskellä väylää. Noin sata metriä korille. Pikkuiseen ylämäkeen se on meikäläisen forelle liian pitkä, mutta bäkkäri on vähän liian riskaapelia kun ei ole sitä korille oikein yritetty eli fore. Shryke lähtee hyvin kädestä ja menee noin 15m korista rinteeseen. Periaatteessa kori näkyy ihan hyvin, mutta pitäisi heittää mäntyjen ja oksien välistä eikä onnistu jos ei vedä täysillä. Eikä meikäläinen vedä. Puttaan siitä puiden välistä kiekon nostolle ja jatketaan matkaa. -1

3. Aiemmin heittäneillä tuuli vähän käänsi kiekkoa joten tietenkin korjaan kavereiden heittoa. Vähän varovainen HaloShryke ei kippaa yli eikä mene oikeastaan ollenkaan mäntyjen päälle, joten se feidaa vasemmalle senverran, että korille taitaa olla 120m. Onhan se vähän liikaa, mutta jos oikein hyvin heittää niin voihan sitä päästä putille. Eikä tässä nyt oikein osaa seiftiäkään heittää. Pehmeä hiekka on tässä hallitsematon riski. En osaa sanoa oliko vain huono heitto vai painuiko jalka hiekkaan, mutta lähti vähän aikaisin kädestä antsassa. Oli matalakin ja osui sitten vähän puuhun. Kiekko onnekkaasti keskellä väylää ja 55m korille. Zone ei feidannutkaan, mutta olihan se vitosessa. Omasta mielestä ihan ok putti oli jo korissa mutta sieltä se kiekko vain kiipesi ylös. Olihan se vähän oikealla, mutta se oli jo korissa :) Bogey ja nolliin.

4. Antsaa taivaalle ja toivotaan. Toivominen oli tällä kertaa lyhytaikaista koska kiekko hyvässä antsassa siellä ylhäällä osui jotakuinkin ainoaan puuhun johon voi osua ja tottakai pomppasi oikealle. Aika haastava paikka, mutta sieltä löytyi sellainen hyssereitti johon päätin lähteä. Firebird taisi saada ekan kerran vastuuta, joten sillä hysse puiden päälle. Olikin hyvä heitto ja feidasi niinkuin ajattelinkin siihen portaiden alapäähän.
Siitä neppi forella alle ja matka jatkuu. Parissa. Tässä oli kerran mahdollisuus pirkkoon, mutta en käyttänyt.

5. Tänään keskityttiin siihen, että päätetään mitä yritetään. Heitin liikaa hysseä ja kiekko painui vasemmalle rinteeseen. Reilun kympin putti, mutta oli oksat edessä senverran ettei tullut mieleenkään yrittää mitään. Putti alle ja matka jatkuu. Tämä väylä oli kyllä pettymys. Alamäkeen satasen hysse. Tai vakaalla suoraa ja feidi mukille. Olin kerran vitosessa, joten sama kuin edellisellä väylällä. En käyttänyt sitä mahdollisuutta joka oli. Harmi. Parissa mennään. Vähän alkaa hyvä alku maistua jo käytetyltä.

6. Tässä kohtaa oli ensimmäinen selkeä riskin haku. Päätin yrittää sellaista avausta josta voi hakea kupille. Eli pirkkohakua. Treenikiessillä se onnistui ja tiesin mitä se kakkosheitto vaatii. Shryke käteen ja täysillä. Lähti täysillä ja linjakin oli ihan ok. Paitsi että alaspäin. Piti heittää puiden yli mutta heitin kiekon suoraan sinne metsään. Eikä ajatustakaan että menisi läpi. Siellä keskellä.
Siellä sitten pääsi toteamaan ettei triplamandolle pääse millään. Upsilla ehkä. Firebirdin otin käteen ja heitin sen käytännössä ihan pystysuorassa puiden välistä. Se ei sitten tehnytkään ilmassa yhtään mitään vaan pysyi ihan suorassa. Siitähän tulee sitten rolleri ja niin tulikin. Se näytti hetken ihan hyvältä kunnes se siitä pehmeässä hiekassa päätti jaksaa kuitenkin mäntyjen väliin vasemmalle. 15m triplamandoon.
Polvelta forevenytys. Päätin ottaa pikku riskin ja alivakain Buzzz käteen. Polvelta kurkottaminen, ylämäkeen aukkoon heittäminen ei ole ihan yksinkertaista enkä oikeastaan tainnut tajuta sitä ylämäkeä. Osuin aukkoon niinkuin uskoin osuvani, mutta siitä se paineli sinne oikealle suoraan. Ei kääntynyt vasemmalle. Puuosuma ja korille 40m. Puiden välissä oli metrin aukko. Zonella siihen mittailin hetken aikaa ja hyvä heitto puiden välistä nostolle. Bogey. Sellainen riskinotto. No se oli tietoinen riski ja ikävä puoli siinä on ettei siitä saatu sitä hyötyä mitä haettiin.
+1

7. Vähän vakaampi DDx käteen ja pikku riskillä mennään. Nyt lähteekin hyvin kädestä ja kääntää juuri hienosti oikealle palatakseen takaisin väylälle. 50m korille. Ihan perusheitto. Fore Buzzzilla jostain syystä lähtee vasemmalle enemmän kuin ajattelin ja ui puiden väliin. Näyttää aika huonolta mutta onhan se kuudessa metrissä. Lähemmäs pitäisi tietenkin noin helpot lähärit pystyä heittämään, mutta ei kai tässä mitään. Muuten hyvä, mutta kun putti on huono niin eihän se jää. Nelonen korttiin. +1
Tässä vaiheessa on sellainen fiilis ettei tässä nyt enää oikein kannata rypistellä ja tuloksien seuraaminen vahvistaa tunnetta. Ne pirkot pitää ottaa mitä tarjotaan.

8. Hysse lähtee vähän leveänä, mutta näyttää hetken siltä että selviän tästä. Kunnes osuu puuhun ja jää väylän oikeaan reunaan. Aika tarkan foren saa tästä heittää pysyäkseen kentällä. GGWraith lähtee hyvin kädestä ja menee hieman yllättäen väylää pitkin ehkä 15m putille. Oletini sen tuurilla voivan uida puiden välistä, mutta lähtipä hyvin. Tästä on hyvä yrittää ja saankin kiekkoon vauhtia, mutta menee oikealta ohi. Neppi koriin ja par. +1.

9. Saariväylä. Zonella mennään kun on niin päätetty. Zone lähtee oikeastaan aika paljolti niinkuin yritinkin. Takatuuli vain painaa sen ala aiemmin kuin olisin halunnut. Itseasiassa hetken näyttää jo siltä, että tippuuko se perhana ennen saarta. Menee kuitenkin saareen ja reilun kympin putti. Alhaalta päin tuuleen ja pitää vähän väistää sitä mäntyäkin. Tyhmä idea oikeasti, mutta ilmeisesti jokin toivo siellä takaraivossa elää ja pitäähän sitä yrittää. Ei osu laitteeseen vaan menee oikealta ohi ja yllättävän kauas. Saan kuin saankin putin sisään ja riski meinasi tulla kalliiksi tässä. Putti ei tunnu hyvältä.
+1 on ihan sitä samaa mitä on tässä kohtaa ollut koko kierroksen, mutta eihän tämä nyt oikein hyvältä tunnu.

Jatketaan tästä illalla.

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2248 on: 01.08.22 - klo:16:20 »
Väylä kuvauksista päätellen 4 kierrosta pelaat malliin -1, ,-4,+2 ja 0 eli -3 kokonais tulos. Sillä saa MP50 jo pronssia. Tsemppiä kisoihin.
Meni sentään kaksi vikaa kierros tulos veikkausta oikein vaikka ekat oli +1 ja +2 , riitti kuitenkin pronssiin niin onneksi olkoon.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 551
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2249 on: 01.08.22 - klo:22:35 »
Väylä kuvauksista päätellen 4 kierrosta pelaat malliin -1, ,-4,+2 ja 0 eli -3 kokonais tulos. Sillä saa MP50 jo pronssia. Tsemppiä kisoihin.
Meni sentään kaksi vikaa kierros tulos veikkausta oikein vaikka ekat oli +1 ja +2 , riitti kuitenkin pronssiin niin onneksi olkoon.

Tuohan oli jonkun mielestä varmaankin spoilaamista kun tekstiosassa päästiin vasta etuysille :)

Kiitos kuitenkin.