Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Rakkaudesta lajiin  (Read 802447 times)

Offline letiss

  • Täysjäsen
  • ***
  • Posts: 132
    • View Profile
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2310 on: 24.03.23 - klo:12:35 »
Itseasiassa taidan olla vähemmistön edustaja, koska pidän enemmän FPO kisasta. Toki useimmiten se on myös kivaan
prime time aikaan meille härmäläisille, mutta myös linjat mitä he heittävän antaa itselleni paremman kuvan väylistä.
Pelaajat myös lähempänä omaa tasoa, joten "kaikennäköinen toiminta" on jatkuvasti läsnä.
MPO kärkikortin toiminta alkaa olla niin kliinisiä, että kisat varsinkin joillain kentillä on omaan silmään aika
tylsää seurattavaa. Hysse kupille ja aina 14m ringistä putti sisään, boring :)
Suosikkeina tietysti meidän omat naiset ja muutama muukin, esim. A Mandujano, koska sen nimikko Buzz on
ihan parhautta :)
« Last Edit: 24.03.23 - klo:12:37 by letiss »

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2311 on: 25.03.23 - klo:22:31 »
Itse olen Jonen kanssa samaa mieltä. Naisten pelissä on enemmän tapahtumia eikä 15m puttimissi ole tappion varmistava virhe. Tuo kirjoittamiseni eteni siten, että kun oli tarpeeksi kirjoittanut miehistä niin ei enää tullut oikein mitään mieleen. :) Hyvä muistutus siis.


Kausi alkoi tänään Skogbyn metsässä.
Pelaajakokouksessa TD antoi demokratian vaikuttaa ja pelaajat päättivät ettei uusia ja varsin kosteita väyliä pelata vaan mennään vähemmän muokatulla väyläkokonaisuudella tämä kisa. Toki tauolla jutellessa naureskeltiin että jos kysymys olisi vain esitetty toisinpäin niin oltaisiin pelattu uudet väylät. :)

Ykköskierroksella aloitin viiden hengen ryhmässä väylältä 18. Arpaonni siis suosi ettei tarvinnut kävellä toiseen päähän kenttää.
108m puuränni. Taisin tehdä ensimmäisen kakkoseni siihen millään kierroksella heittämällä noin kuuteen metriin avauksen.
Kaikenkaikkiaan ensimmäisellä kierroksella homma toimi aika kivasti. Pari lyhyehköä puttimissiä ja kaksi bogia niistä. Muutama ihan tahallisen tuntuinen putti ja heittäminenkin pääosin aika kivasti hanskassa. 8 birdien jälkeen lopputulemaksi -6 jolla jaettu ykkössija omassa luokassa. Mainitaan nyt vielä että olisi ollut nelikymppisissäkin. Tämä siis tälleen pikakelauksella koska kierros meni varsin suunnitellusti ja alustavasti 981 taikapistettä.

Tauolla käytiin syömässä kalasoppaa. Lohikeitto on useimmiten hyvää ja niin nytkin.

Sitten kohti väylää 7.

6. Alamäkeen reilu satku. Pari lämmittelyheitto pikku lämmittelyn jälkeen. En osunut siihen ränniin. Aika surkeita heittoja.
Avaus sitten lähti vähän oikealle. Olisihan se tuurilla voinut mennä pidemmällekin, mutta mäntyyn ja pomppu vasemmalle.
Kuusen alla. Hetken näytti että sieltä voisi taikoa jotain, mutta kun menin kiekolle niin oksia oli häiritsemässä. Foreantsa jäi aika lyhyeksi ja vaati vielä melkein 40m lähestymisforeantsan jotta selvittiin bogeylla. Ykköskierroksella tähän kolmonen.

8.  Buzzzilla suora heitto kallion yli puuränniin ja kahden metrin nostoputti. Tämä oli tahallisen tuntuinen heitto ja tuntuipa hyvältä korjata virhe heti. Eka rundilla kasimetrinen pirkkoputti sisään eli tähän aika lähelle maksimit.

9, Kuten joku voi huomata numerointi seuraa normiradan numerointia. Sidewinder lähtee vähän vasemmalle ja ui muutama rungon välistä korin tasalle noin 9m. Sieltä ihan hyvä putti jää koriin ja ollaankin jo miinuksella. Heittäminen tuntuu vähän kummalliselta eikä yhtään niin luontevalta kuin eka rundilla. Syynä voisi ehkä olla eka rundilla jalassa olleet IceBugit joista tauolla huomasin pohjan irronneen liimauksista.
Jalassa nyt vähän tukevammat vaelluskenkätyyppiset jalkineet. Kaksi pirkkoa tähän kun eka rundilla pistin oikealta puolelta keskipuuta vitoseen. Teknisesti tuntuisi kulkevan, mutta...

10. Tässä kahden mandon systeemi. Firebird käteen ja ykkösenä tiille. Fireä saa heittää ihan kunnolla eikä pitäisi mennä kovin helposti pitkäksi niin että toinen mando olisi hankala kiertää. Fire lähtee kädestä löysänä ja feidaa ennen mandoa. Mandomissi. Aivan järkyttävän surkea heitto kun piti heittää kovaa loiva hysse senverran kaukaa ettei tarvitse edes miettiä. Ai saakeli.
Dropparilta pääsi heittämään forella, mutta piti vielä väistää molemmat mandot. Heitinkin oivan foreantsan joka palautti hienosti kolmeen metriin. Par-putti sisään ja tuntui että pääsin säikähdyksellä. -1
Tähän kolmonen ja nelonen. Ai että oli surkeaa tekemistä avaus.

11. Koskapa on heittänyt löysää tuulettimeen niin asia tietenkin pitää korjata. Tuijottelin hetken lattiaan ja yritin kasata itseni vaikkei tässä mitään hätää pitänyt olla. Tietenkin muut paineli pirkkoja edellisellekin väylälle, joten vähän painetta tuli pelata paremmin.
Shryke kovaa jäi vähän näppiin, joten paineli sinne jonnekin vasemmalle. Ei nyt kovin paljoa, löytyi noin 20m päästä korista. Aika hyvä yrittely putterilla mutta ehkä metrin lyhyt. Eka rundilla tähän ensimmäinen bogi kierroksella kun puttasin vitosesta alarautaan.
-1

12. Fore jäi ratkaisuksi. Ihme väpätys, mutta meni kuitenkin oikeaa linjaa. Jäi noin 11 korin yläpuolelle. Päätin, että nyt kun on ajateltu pelata voitosta niin onhan se yritettävä vaikka ohiputti voi tuoda pahan mielen. Putti lähti vähän oikealle ja paineli sieltä oikealta korista ohi. Noin seiskaan. Paluuputti hieman ylämäkeen oli aika kuumottava, mutta se oli aika hyvä putti. Tolpan oikeaan reunaan ja jotenkin se sieltä vielä ui ulos ja bogey. Se ei oikeastaan ollut huono putti. Hittolainen. Parissa.

13. Vähän leveäksi lähti TL3. Ei tunnu nyt hyvältä heittäminen. Feidaa onneksi takaisin noin kymppiin. Ihan ok putti painuu pikkuisen alarautaan ja jää siihen. Ai että. Vähän on tuskaista tekemistä eikä millään keksi miksi. Ajattelin syyttää kalakeittoa, mutta se taitaa olla turhaa.

14+15 Tässä piti mando kiertää oikealta ja painella sitten 15 koriin. Eka rundilla kiersin mandoa vähän liikaa oikealta osuen puuhun josta kiekko mandopuuhun josta väylälle. Se mielessä taisin heittää samanlaisen surkimuksen kuin väylällä 10 missaten mandon. Tässä kohtaa ei paljoa naurattanut. Droppari oli vaikeassa paikassa ja sieltä lähdin foreantsaa taikomaan. ihan ok, mutta vähän ylös ja oksiin josta sitten metrin syvään kaivantoon. Sieltä vaikeasta asennosta aika hyvä heitto TL3:lla mutta osui vielä lopussa puuhun jättäen kasimetrisen. Pistin sen hyvällä putilla sisään. Vitonen korttiin ja +1

16. Alamäkiväylä ja oikeastaan pakkokolmonen. Vähän jännittää kun ei oikein tunnu olevan heitto jiirissä. Shrykellä loiva hysse lähtee hyvin väylää pitkin ja feidaa toivotusti vasemmalle. Tuollaisella heitolla pääsee vasemmalle puolelle aika turvallisesti niin, että jää noin 35m korille.
Neppi Zonella kahteen metriin ja pariin. Eka rundilla aika identtinen suoritus.

X2. Jonotellessa ehtii jutella, mutta myös kelailla. Ei oikein tunnu löytyvän syytä heittotason vaihteluun. Ei väsytäkään.
Forella DD3 ei lähde pikku antsaan, mutta kiertää oikeanpuoleiset puut toivotusti. Siitä sitten vähän alivakaampaa lättyä forella eteenpäin. Osuu puuhun ja korille jää noin 30m. Zonella foreneppi neljään metriin ja kiekko koriin. Tässä kaksi nelosta on tyytyväinen suoritus. Tosin kaksi kolmosta teki pojat toisella kierroksella eli voi siihen tehdä. Parissa.

X3. Sidewinder lähtee melkein hyvin puuränniin. Pikkuisen sitten kuitenkin oikealle ja puuhun. Jää noin 70m ja kiekko puiden välissä oikealla. Päädyn Buzzzilla heittämään parin metrin reikään ja toivomaan että se kääntää yli vähän. Hyvä heitto. Vähän liian vähän kulmaa ja kiekko yrittää vasemmalle. Osuu kuitenkin puun reunaan ja pomppaa kohti koria noin kuuteen metriin. Siitä löysähkö putti tipahtaa alarautaan ja pettymykseksi nelonen. Kaksi nelosta tähän. Tuntuu että on selvitty hankalista väylistä.

17. Buzzzilla suora heitto jää kahdeksan metriä vajaaksi. Puttikaan ei ole huono, mutta korkeussäätä sakkaa. Taas alarautaan. Ai että. Tuntuu että nyt on missattu aika monta hyvää paikkaa joille olisi ollut käyttöä. Kärki on karannut jo ajat sitten ja nyt vain rimpuillaan kolmossijasta ja mielenterveydestä.

18. Shryke meni eka rundilla hienosti niin miksi ei nytkin. Aikamoinen hysse lähtee ja osuu puuhun ennenkuin ehtii ajatellakaan nousemista sieltä minnekään. Korille jää noin 70m. Kurkottaen foreantsalla voisi päästä. Heittokädellä ei oikein voi tehdä normaalia liikettä, joten se sitten häiritsee senverran että kiekko lähtee alaspäin. Menee kuitenkin noin 15m korista. Pitäähän sitä yrittää. Aika hyvä yritys pamahtaa alarautaan. Ei ne nyt vain mene. Tuntuu että alkaa kierros loppua kohta ja plussalla ollaan.

1. Tämä on ollut aina vaikea. Loivasti oikealle kääntyvä väylä 108m. Nyt lähtee DDx hyvin kädestä ja kaartaa kauniisti väylän suuntaisesti. Psuu lopussa ojaan ja jää noin seiskaan. Vähän hankalasta asennosta putataan ja nyt pitäisi saada sisään. Vähän se P2 lähtee oikealle mutta reunimmaiset kejut kaappaavat kiekon kivasti. Kakkonen. Huh. Parissa. Ei paljoa lohduta, mutta ehkä tästä vielä tulee jollain lailla siedettävää.

2. Shryke osuu puuränniin ihan keskelle ja painelee vielä korille päin. Loivaan ylämäkeen ehkä 50m. Buzzzille näyttäisi olevan tilaus. Fore on aika surkea ja jää vähän näppiinkin. Pikku puuosumalla reiluun kymppiin. Sieltä ponneton yritys ja käytännössä nosto sisään. Par. Tässä olisi ollut hyvä mahdollisuus, mutta fore on ollut heikompi kuin normaalisti. Parissa.

3. Pidennetty väylä. Hysteria käteen ja foreantsaa. Ei tule antsaa ja nokkakin on pystyssä. Vähän yli puolestavälistä löytyy kiekko ison kiven melkein päältä. Joudun nostamaan toisen jalan kiekon taakse ja neppaamaan mäntyjen välistä Zonella. Neljään metriin ja nostoputti sisään. Kolmonen. Hyvä uudistus. En osannut pelata.

4. Eka rundilla alamäkeen Buzzz forella metriin. Nyt kääntää pikkuisen vasemmalle ja liukuu osuen koivuun. Noin kympin putti alamäkeen ja haaralta. Ei vaikuta hyvältä idealta, mutta ei tässä nyt enää aleta alle niistämään. Hyvä putti keskelle keksintöä ja miinukselle. Oho.

5. Buzzz OS hyvällä heitolla metriin ja kisa on ohi. Tähän kaksi kakkosta.

Olipas vaikeaa. Vaikea käsittää mihin hävisi se itseluottamus ja hyvä tekeminen. Toisaalta en sitten hävinnyt itselle kuin neljä heittoa. Toisen kierroksen alustavat 933, joten tuo nousee ja eka vähän laskee lopullisiin. Pikkuisen alle oman ratingin koko kisa, joten ei ihme ettei osaa olla tyytyväinen.

Toiselle kierrokselle lähtiessä sanoin Markolle ääneen, että nyt lähden voittamaan tämän kisan. Ei siitä mitään lisäpainetta tullut, mutta ei tuolla pelaamisella pidä voittaakaan. Mutta. Olipa kivaa ja valtava tuuri kelin kanssa. Koirien kanssa kun lähdin kotiin päästyä lenkille niin alkoi tulla jo lunta. Koko edellisen yön satoi vettä, joten olipa tuuri.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2312 on: 06.04.23 - klo:00:07 »
Maailma vääntyi sellaiselle mallille, että lähdettiin rouvan kanssa lomalle. Kesällä ei taida paljoa lomareissuja yhdessä olla tiedossa joten nythän on hyvä aika.

Ilmoittauduttiin tänään parikisaan Mijaksessa. Rouva on ehkä kaksi kertaa kokeillut puttaamista ja pitkine kynsineen lähdettiin pelihommiin.
Itselle selvisi pari juttua. HaloShryke oli ottanut itseensä varastossa ja painunut keskeltä montulle. Siitä ei ollut enää heittohommiin varsinkaan tuulisena päivänä niinkuin tänään. Otin mukaan Mysteryboxista kotoa DD3 italianmuovilla päästäkseni vähän testaamaan. Shryke narikkaan ja selvästi vakaampi DD3 tilalle.
Löysin kolme kiekkoa, meiltä hävisi kolme kiekkoa yhteensä koko ryhmältä ja vain yksi silleen että se meni ns. nurkan taakse näkymättömiin. Etsittiin useaan kertaan pitkään kiekkoja.
DD3 lähti viimeisen kerran kädestäni. Hyvä heitto ja tuuli sitten kuitenkin yllätti ja pikkuisen kääntyi enemmän kuin olin ajatellut…ja puskaan. Ei löytynyt.

Tulin siihen tulokseen että rinnetonttien lisäksi täällä häviää kiekkoja varsinkin nyt kun on alkanut vihertämään. Päättelin siitä, että tuskinpa osallistun PDGA-kisoihin täällä. Viikkokisat riittäköön kisatreeniksi. Oma peli on liikkuva tekijä, jos siihen lisää lost discit ja rinnerollit niin tuurifaktori kasvaa liikaa. Tiedän ettei se rating ole kaikki kaikessa, mutta olen päättänyt jättää Meikunkin väliin :)
Yhtenä lisäasiana on, että täällä on paljon paikallisia pelaamassa omalla kentällä joka sotkee ratingia systeeminä :) eli selitykset sikseen.
Todennäköisesti en innostu pelaamaan virallisia kisoja täällä. Kiekkoarsenaalikin on nyt vajavainen kun alivakaampi draiveri puuttuu pelistä.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2313 on: 10.04.23 - klo:10:19 »
Mitenkä sitten kävikään. Sunnuntai läheni ja kyselin pelimahdollisuuksia ilman lisenssiä. TD oli sitä mieltä, että kun on lisenssin hankkinut niin sitä ei voi sivuun laittaa. Ajelin paikalle kun olin päättänyt joka tapauksessa pelata. Shryken olin laittanut aurinkoon lämpenemään ja se näyttikin palautuneen alkuperäisen näköiseksi.
Paikanpäällä kävin keskustelua aiheesta. Kisaaminen kiinnosti enemmän kuin itsekseen vippailu ja kävinkin testaamassa Shrykeä joka tuntui aika samalta kuin alunperin. Lähdin sitten mukaan kisahommiin vaikka se tuntui jo aluperin siltä ratingit tässä saattaa mennä alamäkeen vaikka pelaisi kuinka hyvin.
Pelattiin siis punaista rataa 1-9 ja sinistä 10-18. Ihan mielenkiintoinen combo joka toki oli sama kuin paripelissä.

Ykkösen avaus jäi lyhyeksi ja jouduin niistämään puun alta korin alle. Kakkosen avauksessa jäi annukka vähän kotiin ja kiekko kauas vasemmalle. Tässä vaiheessa alkoi jo vähän naurattamaan, että tällaista.
Kakkoselle heitin tosi hyvän foren kuuteen metriin korin alapuolelle ja naulasin hyvällä putilla birdien.
Siitä sitten hieman kiinni pelistä ja aika hyvää peliä. Pari alarautaputtia kutosesta, mutta ihan hyvää tekemistä.

Ensimmäinen bogey tuli väylälle 13 (jos muistan numerot oikein), pitkä alamäkiväylä par3. Avaus oli ihan ok, mutta livahti sitten kuitenkin puskaan niin että jouduin heittämään forella 50m lähärin kuuteen metriin. Vähän korin alapuolelta keskelle alarautaa. Puttaaminen oli ollut ihan hyvää, mutta tosiaan alarautaan paukuteltiin.

14 on saariväylä. Alamäkeen. Tässä voi sattua vaikka mitä ja olin laskenut että nelonen tulee kuin itsestään. Firebird lähti ihan hyvin kädestä pikku hyssessä. Tuuli perhana painoikin kiekkoa alaspäin ja tipahti puolisen metriä ennen saarta rinteeseen eikä se ylämäkeen pompi. Ok. Eipä hätää.
Dropparille. Putterilla reilusta kympistä en edes yrittänyt vaan heitin mielestäni erinomaisen siihen kolme metriä ennen koria maahan ja pikku liuku. Nousihan se kiekon perkele pystyyn ja rollasi outtiin.
Siinä korin vieressä olisi ollut pikku heinikkoa ja kaikkea pysäyttämään kiekkoa, mutta oli siinä myös sellaisia rakoja joista pyörähdellä outtiin. Kuusimetrinen ylämäkiputti alarautaan joka jäi siihen.
Olin siis vielä onnekaskin. Olin tuossa vaiheessa -5.
Näin voi välillä käydä ja käykin. Vähän nauratti että tätähän mä just ”pelkäsin”.

Viimeiseen neljään väylään pari pirkkoa ja lopputulos -4.

Ihan hyvää pelaamista. Sijoitus taisi olla jaettu kolmas. Ratingeja ei tähän mennessä ole vielä näkynyt, joten siltä osin on vielä jännitettävää.

Luulen että parigolfin jälkeinen ahdistus oli sellaista ohimenevää sorttia ja tulin vähän liian nopeasti tänne avautumaan :) jätän sen tietenkin tuonne muistuttamaan itseäni turhasta uhoamisesta kun seuraavassa viestissä jo perun omat uljaat päätökseni.

Kaikenkaikkiaan kilpaileminen on aina kivaa. Ei harmita että menin. Saatan mennä uudelleen ensi viikolla.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2314 on: 17.04.23 - klo:22:54 »
Niinhän sitä tuli lähdettyä kun oli viimeksikin kivaa. Luulin että pelataan sama leiska, mutta pelattiinkin juuri toisinpäin. Sinisen etuysi ja punaisen takaysi.

1. Sinisen ykkösväylä on aika hankala alle satametriseksi. Päätin lähteä isolla antsalla sinne puun oikealle puolelle. Kiekko lähtikin hyvin eteenpäin ja heitin korin taakse rinteen päälle. Kymppi korille eikä mitään paikkaa mihin niistää alle. Pakko yrittää. Aika huono yritys, mutta oli huono paikkakin. Paluuputtina ylämäkeen sellainen vajaa kuusimetrinen. Sisään. Hyvä.

2. Kakkosväylällä Halofire forella. Yritin ehkä vähän leveämpää linjaa mutta kiekko maahan osuessaan pomppasi sopivasti kahteen metriin. Ihan hyvä heitto se oli. Pirkko sisään.

3. Isoa annukkaa oli haussa. Annukka jäi tuulessa pois ja kiekko feidasi tien reunaan. Sieltä hanat Shrykellä. Jäi vähän matalaksi ja osui mäelle jääden sinne puskaan. Hitto. 80m korille. Firellä hyvä heitto oikean kautta. Vähän jäi lyhyeksi ja oksien välistä kasimetrinen ei mene. Bogey. No tähän tulee helposti jos ei heitä hyviä.

4. Aika tuulinen päivä. Shryke lähtee liian alas ja joudun heittämään Firellä taikaforen. Se onkin aika hyvä, mutta kuusimetrinen ei mene sisään. Hitto. Olisi ollut hyvä paikko. +1

5. Tässä kohtaa tuulee kovaa ja päädyn HaloDessuun. Taas lähtee vähän alas. Ja pikku hyssessä. Aivan liian lyhyt. Vähän jää puukin eteen. Aika kovaa hyssessä Fire kohti koria. Liian kovaa ja olen 7m korin yläpuolella. Putti osuu onneksi hyvin ja jää koriin. +1

6. Reilu satametrinen kanjonin yli. Tuulee mereltä eli vähän vasemmalta ja edestä. Päädyn kuitenkin forella heittämään Shrykeä. Aattelen fiksusti että pikku antsa niin menee perille asti. Heitän kovaa.
Lähteekin vähän enemmän antsaa ja kääntää yli ja liitelee sinne vasemmalle kanjoniin häviten näkyvistä. Nyt onkin sitten synkkiä ajatuksia. Shrykelle olisi käyttöä enkä tiedä löytyykö enää koskaan.
Pikku puhallus ja vaihdetaan HaloDessuun. Aika samanlainen heitto kuin äsken, mutta kun on vakaampi kiekko niin neljään metriin.
Shryke löytyy onneksi kanjonista. Hankalasta asennosta jatkoheitto lähtee yllättävän kovaa. Ajattelin ettei käsi riitä korille. Riitti se mutta lähti vähän oikealla ja 20m korin oikealla olevaan piikkipuskaan.
Sieltä sitten Zonella forea korille. Aivot ei toimi ja heitin pikku hyssen jolloin tuuli otti kiekon ja heitti sen rinteeseen. Sieltä neppi alle näkymättömistä ja tupla. Jaahans. Ei oikein kulje. +3

7. Maaginen tuplatriplamandoväylätekele. Zonella fore on sellainen kuin yritin. Ainoa vika on että muistin väylän väärin ja heitin liian kovaa. Onneksi Zone feidaa ja päätyy sisälle. Toki seuraavalle mandolle on 25m matkaa… Firellä pikkuhyssessä pikkunätti heitto. On sellainen kuin yritin. Paitsi että on 20cm liikaa oikealla ja mandomissi. Kiekko ojassa viisi metriä väylän alapuolella. Meni hetki hakea se ja sitten dropparille. Jaaha, pikku antsassa pitäisi. Antsa tulee ja kiekko oikealta ohi. Ei se ihan kamala ole. Bogey. +4.
Nyt alkaa jo vähän naurattaa.

8. Antsaa ihan liian vähän ja hiljainen heittokin HaloTL3:lla. Jää polulle ja siitä isoa hysseä kaiken yli.
Hyvä hysse jää reilun kympin lyhyeksi. Ei ihan kamala putti mutta ylämäkeen ei mene. Seuraava menee. Par joten edelleen +4.

9. Vajaan satasen puuränni ylämäkeen. Sidewinder on vähän matala ja jää 13m putti. Osuu se vähän koriin mutteihan se mene. Puolivälissä ja +4.

Etukäteen olin ajatellut että jos siniset pelaisi pariin niin voisi sitten paukutella pirkkoja punaisilla. Keli on niin tuulinen ettei se nyt ihan niin helppoa ole.

10. Shrykellä hyvä avaus polulle ja siitä 25m fore Zonella on vähän varovainen. Kahteen metriin kuitenkin ja birdie. Ehkä se tästä.

11. Nyt olisi lyhyttä ja helppoa tarjolla. Vastatuuli ja päättelen ettei aiempi Zonefore riitä. Firellä puiden päälle. Ihan on sellainen kuin yritinkin. Jostain syystä on kuitenkin tuuli sitten kuitenkin sellainen että feidaa oikein huolella oikealle. Reiluun kymppiin. Pakkohan sitä on tuulessa yrittää, muttei se oikein mene. +3

12. Triplamando. Matala sellainen. Onhan se lyhyt. Buzzz forella on hyvä, vähän nappaa maasta vauhtia pois ja jää kuuden metrin putti. Tuuli ei helpota, mutta nyt on hyvää tekemistä. Birdie.
+2

13. 120m vastatuuleen on liikaa vaikka on vähän alamäkikin. Dessulla melkein hyvä, mutta ei kippaa tarpeeksi ja jää kympin lyhyeksi. Ylämäkituuliputti nousee korin yli, mutta kolmen metrin paluuputti menee.

14. Dessulla sivuvastikseen kovaa. Omasta mielestä vähän liian matala. Osuu kuulemma kuitenkin puskaan ja jää korin alle seiskaan. Ylämäkituuliputti onkin nyt parempi. Ja sisään. Kyllä tämä pariin väännetään. +1

15. Alamäkeen ja kovaan vastatuuleen vajaa satanen. Firellä täysiä flättinä. Se on aika hyvä, mutta jää kympin vasemmalle. Pääseehän sitä sitten yrittämään, mutta oksa on välissä ja jää vielä kutonen. Siitä huonosta asennosta alarautaan. Olisi pitänyt hakea parempi asento. Bogey. +2. Hitto.

16. Sivutuuli oikealta vasemmalle. Ei uskalla Shrykellä, joten hanat Dessulla. Aika hyvin se lähtee mutta jää aika lyhyeksi kun tuuli työntää sen rinteeseen. Hitto. Kävin kolme kertaa katsomassa kummun yli missä on kori. Sitten Zonella reilusti oikealle flättinä. Onpa hyvä. Sitten ihmettelemään että missäs kiekko. Kolmessa metrissä. Aika hyvä. Birdie ja +1.

17. Alamäkeen ja tuuleen 120 vaatii aika reilusti oikealle heittämistä. Lähteekin oikein kunnolla alaspäin ja kääntää yli liukuen oikealle. 60m korille ja ylämäki tuulessa. Ai saakeli. Firebird on toiminut hyvin joten sillä reilusti oikealta. Aika suunnitellun tuntuinen suoritus. Menee vähän pitkäksi ja kuusimetrinen vähän alamäkeen tuntuu aika haastavalta. Pistän sen kuitenkin sisään. Oho.

18. Aikamoisessa tuulessa heitetään ja taas haetaan reilusti oikealta vakaalla ettei satu mitään. Keskelle väylää. Korille ehkä 50m ja ylämäki. Jaaha. Firellä kovaa oikean kautta hyssessä. Hyvä heitto feidaa melkein koriin. Vitosen paluuputti on aika hyvä. Birdie ja pariin.

Tässä kohtaa omat epäonnistumiset tuntuivat liian suurilta. Sijoituskin oli jossain kuudentena.
Senverran tuuli sotki hommia muillakin että 960 on alustavat ratingit.

Kisassa tapahtui PDGA-historiaa. Pelaaja heitti virallisessa kilpailussa ensimmäistä kertaa kaksi holaria peräkkäisillä väylillä. Järjestäjä tarkisti asian vielä jenkkilästä. Aika temppu.




Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2315 on: 27.04.23 - klo:22:49 »
Suomeen palattua pääsi huomaamaan, että vaikka onkin vähän kylmä niin onhan se kevät täällä.

Olen tässä vähän tehnyt sellaista ihan tietoista harjoittelua. Koittanut saada kiekoista otetta. Väylädraiverit tuntuvat tulleen jäädäkseen, joten koitetaan sitten hyödyntää niitä. Kovin on vaikeaa bägistä pudotella kiekkoja, mutta toissapäivänä ainakin Kaatikselle onnistui pudottaa yksi joten saa sitä tilaa niinkin.

Keskiviikkona kävin ensimmäiset viikkokisat tänä vuonna Lempolassa. Ihan asiallisesti tänä keväänä toiminut puttihomma tuntui häviävän hieman ja kokeilinkin yhtä neljän putin greeniä. Positiivista oli että uskalsin putata, takajalka vain ei meinannut suostua oikeaan rytmiin.
Toisella väylällä birdieputin seurauksena alarautarollit ja pitkästä aikaa relie. Ja sisään.

Tulos oli aika kaameaa, mutta oli sellainen fiilis ettei se nyt ihan niin huonoa ollut. Vähän osui nyt enemmän puihin kuin normikiessillä ja putti takelteli senverran että laskin saunassa seinää tuijotellessani putanneeni 26 kertaa kierroksella. Enpä ole tainnut aiemmin tehdä laajamittaista vertailua, mutta tuskinpa niitä noin montaa kannattaa putata yhdellä kierroksella.

Lauantaina sitten NDGE. Ehkäpä odotettukin, ainakin Ykkösrinki-podcast huomioi ja NDGE-whatsappiryhmä on laulanut viikon verran säännöllisesti. Lumitilannetta ei tarvitse enää tuijotella ja sääkin saattaa taipua vähäsateiseksi. Perinteisen perinteinen NDGE tarkoittaa hyvää mieltä, tuttuja, vanhoja ja uusia kavereita sekä tietenkin tiukasti pelattua kisaa. Ennen ja jälkeen kisan Väykän perinteiset puheet kruunaavat tapahtuman sellaiseksi minkä takia sinne ihmiset tulevat vuosi toisensa jälkeen. 2 x 20 väylää ja kierroksella mittaa yli 4000m joten tässä jää normiradat Järkäleen varjoon niinkuin pitääkin. Kohta se on jo ohi ja jäämme jälleen odottamaan seuraavan vuoden spektaakkelia.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2316 on: 08.05.23 - klo:07:41 »
Jaaha, NDGE oli ja meni. NDGE päätyi pitkän päivän päätteeksi neljänteen sijaan ja kipeään kroppaan. Heittokäsi alkoi kipeytyä toisella kierroksella, muttei niin paljon ettei olisi voinut pelata loppuun. Joutui vähän pakottamaan heittoa eikä siitä tietenkään oikein mitään hyvää seuraa. Kivaa oli silti.
Viikolla ei tullut pelattua kun annoin käden levätä. Töissä yhtenä päivänä takapihalla vähän puttailua ja pikku neppailua, mutta muuten ymmärsin toivoa levon olevan riittävää seuraavan viikonlopun kisaa varten.

Käsi ei tuntunut pelkästään hyvältä, mutta perjantaina "tutustumiskierros" rataan ja kesti ihan ok. Vähän pitii illalla hieroskella olkavartta, mutta ei siitä mitään hyötyä ollut. Treenikierroksella -3 kisaleiska.

Lauantain kierrokselle valmistauduin osallistumalla hieman järjestelyihin ja välillä kävin vähän puttailemassa ja puoli tuntia ennen kierroksen alkua rangella rauhassa vähän lämmittelemässä kättä. Toistin tämän sunnuntaina kun tuntui olevan ihan toimiva sabluuna käden jaksamisen kannalta.

Lauantain kierros alkoi vähän kankeasti. Ykkösen avaus oli liian hiljainen ja feidasi vasemmalle. 35m korille ja ensimmäisen kerran polvelle heittämään taikaheittoa. Osui koriin, mutta meni ketjuja kilistellen rinteeseen korin taakse. En yrittänyt sisään mutta olisihan se ollut hyvä vahinko. Reilun vitosen putti ylämäkeen meni jännityksestä huolimatta sisään.

Kakkonen meni vähän samoilla kuvioilla. Puolitehoinen avaus jäi lyhyeksi ja jouduin 8m putiilla paikkaamaan hankalan lähestymisen. Ei todellakaan hyvä meininki. Vitosväylän avaus jäi oikealla puihin josta lähäri reiluun kymppiin. Putti ohi korista ja rollit kymppiin. Sieltä juuri ja juuri koriin nouseva putti. Ei vakuuttava alku ollenkaan. Tässä olisi ollut mahdollisuus mokata oikein huolella, mutta nelonen on ok tuon seikkailun jälkeen.

Kirjoitan oikeilla väylänumeroilla niin joku voi vaikka kartasta seurata missä mennään.

Kutosväylä. Nyt pitää aloittaa pirkkojuna. Zone jää vähän näppiin ja puuhun 20m ennen koria. Ei mitään ideaa yrittää, joten pikku neppi alle ja parissa jatketaan. Ei oikein toimi.

Tämän jälkeen pari väylää meni niinkuin pitää. Pirkot korttiin ja toiveissa homman rullaaminen eteenpäin.
Ysiväylän avauksessa huomasi että se vähä tuuli mikä oli tuuli väärästä suunnasta. Fire meni vain suoraan eikä oikein suostunut feidaamaan. Meni melkein Hazardiin ja jouduin puiden alta heittämään lähestymistä. Nelosella jatkettiin ja pienen pettymyksen kanssa pirkkometsään. Aivan liian monta huonoa heittoa tähän asti.
Pirkkometsä meni ihan asiallisesti ja selvisin parissa.
15 väylän birdien jälkeen homma alkoi tasoittua ja vaikkei siitä mitään pirkkojuhlaa tullutkaan niin homma toimi aika varmasti. Lopputuloksena -6, yhden heiton johto ja alustavat taikapisteet 991. Kelpoisaa.
Tottakai siellä harmitteli alun kankeus, mutta oli siellä hyvääkin tekemistä aika paljon. Putin kanssa ei isompaa ongelmaa, ainakin yksi kakksoringinkin pirkkoputti sisään.

Koitetaanpa ottaa kakkoskierros illemmalla käsittelyyn.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2317 on: 08.05.23 - klo:23:42 »
Spring Masters, Masteritourin ensimmäinen osakilpailu, toinen kierros.

Pikkuisen yritti tuuli viritellä itseään käyntiin sunnuntaina, mutta kyllä se sellaiseksi pikku liplutteluksi jäi.
Lämmittelyhommat edellisen päivän tapaan kun tuntui toimivan ainakin tuloksellisesti.
Johdin kilpailua yhdellä heitolla joten onhan se kiva saada edes yksi tasoitusta kun lähdetään.

1. Päätin että lyhyeksi ei tänään jää. Päädyin Shrykeen kun ajattelin sen feidaavan sopivasti ja siellä se kuitenkin johonkin osuu. Lähti vähän aikaisin kädestä eikä olisi ikinä lentänyt perille asti. Ihme juttu. Meni kolme metriä pidemmälle kuin eka rundilla. Putterilla putti metriin ja parissa jatketaan. 33 tähän on ihan mainiota tekemistä. Ensimmäinen väylä eikä tähän niitä kakkosia tule normaalistikaan, joten ei ahdistuta tästä.

2. Pieni tuulenvire käy oikealta joka saa meikäläisen reagoimaan hieman yllättäen. Ihan oikeasti siis pieni tuulenvire. Hysseä kiekkoon ja sinne se painaa vasemmalle rinteeseen. Kaksi huono avausta kahdella kierroksella. Ei vakuuta. Onnekas tällä kertaa kun kiekko on jäänyt rinteeseen. Zonella 65m fore korin jalan päälle. Par. 33 vaati kohtuullista paikkailua, joten pitänee olla tyytyväinen. Tähänkään ei ollut odotettavissa kakkosia.

5. Shryke menee vähän matalana aukosta juuri ja juuri nurmikolle. Ihan ok. Zonella juuri sellainen kuin yritinkin, viisi metriä ennen koria alas ja sitten kuollaan. Eipä kuoltu. Nousi pystyyn ja meni viiden sentin päästä korin jalasta ja paineli alamäkeen. Pysähtyi rolliaitaan ja jäi siihen pystyyn. Forella neppi korin alle ja par. 44 on alisuoritus. Ainakin toinen olisi pitänyt kyetä ottamaan.

6. Zonella fore on aika kiva ja vitosen putti sisään. Näin. Tässä vaiheessa oli jo tärkeää päästä pirkkojen makuun kun kaverit alkoivat heräillä pelaamiseen ja edempänä menijät olivat jo aloittaneet. 32 on perussuoritus. Kyllä tässä aika paine on kaksi pirkkoa ottaa.

7. Forella hyvä DD pitkälle ja feidikin vielä. Hyvä. DDx ylös ja Zonella fore kovaa pikku antsassa mukille. Nostonelonen. Näin tämä pitää pelata.
44 on oikein hyvää tekemistä. -2

8. Forella pikku vastikseen HaloWraith ĺähtee hyvin, mutta vähän matalana. Skippaa eteenpäin ja löytyy puskan alta melkein 15m pitkänä.
Eihän se tietenkään mene joten kolmonen. -2

9. Normituulessa BuzzOS lähtee hyvin ja jää 80m fore. Vähän mietin tuulta, mutta hyvä fore Hysterialla menee oikealle neljään metriin.
Tässä sitten yritän tuulessa putata normaalisti, mutta aivan järkyttävän huono putti jää käteen ja ohi. Nelonen korttiin ja -2.
Tässä kohtaa huomaan että tulee ihan liikaa ajatuksia. Yritän unohtaa puttimokan, mutta kyllähän se siellä kummittelee.

11. Avaus lähtee liian aikaisin kädestä ja painelee rinteeseen. Yritän heittää loivan hyssen niin ettei mene lampeen. Ei mene lampeen mutta osuu oksaan ja painelee vasemmalle rinteeseen. Ai että. Löytyy sitten kuitenkin rinteen alareunasta, joten 55m foreneppi Buzzzilla on hyvin suoritettuna parin pelastus. Huhhuh. -2

12. Alivakaa DDx piti heittää pikku antsaan ja kääntää yli. Ei käännä vaikka on liian matala. Oikeastaan olisi todella hieno heitto jos olisi sellaista yrittänyt. Kauniisti lammen yli pikku ässällä ja seuraavan väylän takatiin yli. Hohhoijaa. Neppi forella ja kolmonen. 33 ei ole yllätys, mutta ei tähän nelosiakaan saa ottaa.

13. Hysteria lähtee pikku antsassa aukkoon ja painelee vasemmalle. Ei hyvä. Sieltä Buzzzilla foreantsa ei ole paljoa parempi ja sekin painuu vasemmalle. Edelleen pitää heittää forea kun bäkkäriä ei mahdu. DDx forella on samanlainen, liikaa kulmaa ja vasemmalle. Saakeli.  Sieltä se rollaa aukealla alaspäin ja painelee vapautusalueelle. Silminnäkijät kertovat kiekon olleen menossa lampeen mutta osuneen puuhun. Onnekkaasti jää myös vapautusalueelle joten voin jatkaa vapautusalueen yläpuolelta. DD kovaa ei ihan jaksa kun on vähän matala. 9,5m putti.
Tässä kohtaa olisi mahdollisuus kääntyä koko kelkka päälaelleen koska päätän yrittää puttia. 9,5m ylämäkeen ja sivuvastatuuleen. Millä tahansa mittarilla tyhmä päätös. Puttikin on vielä huono, mutta kun tuuli sen nappaa niin heittää sen vain neloseen. Putti sisään ja kutonen. Kisan ensimmäinen bogey ja -1. Ei kovin vakuuttavaa. Nyt pitää olla hereillä. 56 ei ole kovin hyvää tekemistä.

15. TL3 lähtee oikealle suunnitellusti ja hiipii kukkulan yli juuri sopivasti neljään metriin. Putti sisään ja -2
22 on hyvää tekemistä.

16. Shryke lähtee vähän reippaasti tuulen mukana oikealle, mutta näyttää oikein hyvälle. Ei ole menossa outtiin missään vaiheessa. Kakkosheitto hyssellä lähtee rinteestä liian suoraan kohti koria ja painuu ringin reunalle alas. Putti ei ole ihan huono, mutta ei mene. 44 tähän on hyvää perusheittämistä. Kolmonen olisi jo aika erikoisen hyvää.

17. HaloEmperor hanat oikealle flättinä. Kun näin miten se lähti, sanoin heti että nyt voi olla hyvä. Neljään metriin ja putti sisään. 22 tähän on ylisuoritus vaikka toinen vaatikin yli kympin putin. -3. Ennen tätä väylää sain vinkin että kannattaa ehkä katella mitä chase cardissa tapahtuu...

18. Shryke lähtee todella hyvään linjaan ja painelee 50m tolpalle. Kakkosheitto lähtee vähän aikaisin mutta päätyy vitoseen. Putti sisään alarautaa hipoen ja -4

19. Sidewinder menee kauniisti hetken kunnes kaartaa vasemmalle. Tulee kuitenkin kuuteen metriin. Tässä kohtaa on oikeastaan selvää, että jos laitan tämän sisään niin näyttää todella hyvältä. Ei oikeastaan edes jännitä ja puttaan kiekon sisään. -5

22. Shryke lähtee hyvin, mutta ei feidaakaan. Jää reilun kympin putti ylämäkeen. Koivujen välissä on ränni, mutta enhän mä koriin osu. Olisi ollut aika kiva. 33 on ihan jees.

23. Fore skipper vähän aikaisin ja jää sisäkurviin. Forella Zone metriin ja hyvältä näyttää. Kolme heittoa taitaa olla seuraavaan. 33 on hyvää perustekemistä. Ei tähän pirkkoja meikäläisen forella usein tehdä.

24. Fire lähtee ylös ja vähän aikaisemmin kuin olisin halunnut mutta kuitenkin hyvään linjaan. Neljän metrin putti varmistaa -6 ja neljällä heitolla kisan voiton. 22 on hyvää tekemistä helpolle väylälle.
Taikapisteitä 997 alustavasti, joten hyvinhän se meni.

Varsin maltillisen rauhallista tekemistä. Vastoinkäymiset eivät potkaisseet lumivyöryä käyntiin, joten jos tällä lailla pystyn pelaamaan jatkossakin niin ei tarvinne valittaa paskoista kierroksista. Ensi viikolla onkin sitten jo SM-kisat.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2318 on: 16.05.23 - klo:18:37 »
Spring Mastersin jälkeen oli hyvä ottaa hieman lepoa. Tosin melkein koko viikko meni töiden jälkeen mökkiremontin parissa. Töissä ehdin käydä Sammatissa pelaamassa yhden kierroksen ja teinkin sinne oman ennätyksen pelin kulkiessa melkein loppuun asti ihan kivasti. Mökin remontoiminen käy kuntosalista kun ensin puretaan seinää ja sitten tehdään uusi tilalle. Koulutusta ei tähän ole, joten tuntuu aika hauskalta askarrella sellaista mistä näkee mitä saa aikaan.

SM-kisat lähestyy ja käytiin eilen tutustumassa Valkeakosken rataan. Positiivinen yllätys. Vaikean tuntuinen rata jossa varmasti on monta sellaista jippoa jotka oppisi vain enemmän pelaamalla. Kokeiltiin hieman erilaista lähestymistä. Ville ei heittänyt eka kiessillä heittoakaan ja mekin Jonen kanssa lähinnä testaiiltiin tiiltä heittoja. Välillä käytiin syömässä ja tietenkin järkyttävä määrä puhetta väylistä ja niiden pelaamisesta. Tätä tehtiin toki jo kierroksellakin. Käytiin Valkeakoskella lounaalla ja palattiin rikospaikalle. Valitettavasti varsin tyyni keli vaati hieman mielikuvitusta varsinkin väylille 1, 18 ja rinteessä olevat väylät kun yritettiin miettiä mitenkähän näitä sitten tuulessa pelataan.
Ajattelin laatia konkreettista pelikirjaa, mutta jotenkin siitä tulisi kyllä aika negatiivispainotteinen. Tuntuu eka käynnin jälkeen siltä, että melkein joka väylällä on mahdollisuus tuplabogiin. Katsotaanpa kuinka aivot toimii jos koittaa muutaman väylän kommervenkkejä mietiskellä "ääneen".

1. Pellolla dogleg jossa pitäisi heittää kaksi sadan metrin heittoa ja kolmonen korttiin. Tästä tulee mielenkiintoinen jos tuulee. Ilman tuultakin kierroksen eka väylä tulee aiheuttamaan ylimääräistä sydämentykytystä. Outti on aika tiukkaa, joten ihan mitä sattuu ei voi heittää. Ainakin eilen tuntui että heinä nappaa aika hyvin kiekkoihin kiinni, joten sieltä outista ei välttämättä mitään skippivaroja kannata ottaa. Tärkeintä oikeastaan on päästä heitolla aina eteenpäin. Eli ei heitetä mielellään sellaista heittoa joka outtiin jäädessään siirtää itseä pari metriä eteenpäin.
Tällä hetkellä olen sitä mieltä, että lähden tekemään tähän pirkkoa. Jos tuulee niin pitää miettiä vähän uudelleen miten selviää tästä mahdollisimman vähällä tuskalla. Huomaan miettiväni tätä aika paljon.

2. Lyhyt väylä, mutta aika vänkä. Huomaan tätäkin leipovani ajatuksissa. Eilen oli ilmassa vähän sellaista, että kun on tiukempi väli niin meikäläinen ei oikein saa heitettyä sitä kiekkoa vaan lähtee varovainen tuuppaisu. Kiekkokin on tiedossa, mutta enimmäkseen mietityttää miten saisi vähän sellaista pelirohkeutta joka saisi heittämään niinkuin pitää.

3. Alkupään seikkailu. 120m joka ei näytä ratakartassa yhtään näin hankalalta. Joka puolella on outtia ja pitäisi osua vielä aukkoonkin. Ei ihan hanska riitä ilman isoja riskejä joten uskoisin Hysterian saavan peliaikaa tällä väylällä. Forella sellainen 80m maltillinen aukkoon ja feidi väylälle.
Siitä neppi alle ja jatketaan parin kanssa matkaa. Uskoisin, että tässä keskiarvo kentällä tulee olemaan lähempänä neljää eikä niitä kakkosia kovin paljoa taiota.

9. Ensin loivaan alamäkeen ehkä 110m ja sitten oikealle 30m. Vähän nousua matkalla, mutta isoin haaste on pysyä väylällä. Tässä pitäisi osata heittää kuitenkin aika pitkälle ja keskelle väylää. Eli nofade kiekko. Sehän on Buzzz jos vain saa sen lähtemään sillai reippaasti. HaloSidewinder on samaa kaliiberia, joten joutuu vähän miettimään. Jos avaus on väylällä niin se on pirkkomahdollisuus. Jos ei ole väylällä niin bogi on todella lähellä.

10. Melkein samanlainen väylä, mutta suorempi ja ehkä selkeämmin alamäkeen puoleenväliin saakka. Puolivälin paikkeilla on pikku mäki johon olen ajatellut kiekon tuupata. Siitä voisi sitten jatkaa korille. Tällä väylällä joka on ehkä 6m leveä ei todellakaan halua joutua väylän ulkopuolelle. Se on melkein automaattibogey vaikka eilen heitin kuusen alta istualtaan ja tein parin. Vaikea on, kovin vaikea. Vitosta ei kannata hävetä.

18. Viimeinen väylä. Näyttää kartalla pesäpallokentältä muttei paikanpäällä. Käytännössä avaus saa olla 105m ja jäljelle jää noin 30-40m pieneen saareen jossa kaikki muu on hazardia. Periaatteessa pelataan kolmosta, mutta kokeilin eilen heittää oikealle hazardiin ja sieltä vielä jäin saaren ulkopuolelle joten helppo vitonen. Vähän kauempana niin kutonen. Saareen puttaaminen on kuitenkin riski. Kolme metriä on lyhin matka korista hazardiin. Tässä on mielenkiintoinen mahdollisuus jos ei halua tehdä bogia. Kokeilin heittää Shryken antsassa täysillä. Meni noin 120m.
Jäljelle jäi koriin noin 15m. Hazardista seuraamus, mutta helppo putti korin alle ja nelonen korttiin. Jos vaikka olisi mennyt kierros aika kivasti eikä millään haluaisi bogia niin voisi vähän oikaista.
Fiksuin peli taitaa kuitenkin olla se, että heittää varmasti sen satkun siihen kentälle ja sitten korille. Zonella tuon ei pitäisi olla liian vaikeaa.

Treenikierros meni pariin. Etuysin pirkkopaikat tuntuu olevan tiukemmassa kuin takaysillä, joten koitetaan muistaa se jos ei oikein kulje.

Mielenkiintoista.
Viiskymppisissähän ei ole kuin yksi ennakkosuosikki. Ville on kova kilpailija ja parhaimmillaan kun pelataan tosissaan. Seuraavat sijat onkin sitten etukäteen aika isonkin porukan jaossa.
Päällimmäisenä tunteena on että on vaikeaa pelata neljää tasapainoista kierrosta täällä. Kun ei oikein kulje niin sitten alkaa vaatia ihan liikaa taikaheittoja. Tässä kisassa saattaa matkan varrella tulla paljonkin liikehdintää.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2319 on: 17.05.23 - klo:23:40 »
SM-kisat alkaa huomenna ja tänään sitten päästiin treenaamaan tuulessa. Teki oikein hyvää nähdä miten ilma liikkuu ja päästä kokeilemaan miten omat kiekot reagoivat täällä siihen.
Pelikin tuntui kulkevan. Bogejakin tulee, mutta niiden välttäminen on täällä vaikeaa. Lopputulokseksi -2 joka olisi hyvää tekemistä ainakin ennakkoarvioissa. Paikallisten miinus vitoset kuulostaa aika hurjalta.

Parikymmentä kierrosta tällaista kenttää antaisi varmaan paremmat valmiudet yksittäisille väylille. Oikeita kiekkovalintoja ja erilaisia kelejä oppisi hallitsemaan varmasti paremmin kun kävisi useammin.

Huomenna mennään täysillä.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2320 on: 18.05.23 - klo:17:42 »
Mastereiden SM-kisat 2023 Valkeakoski. Kierros 1

Sade työntyi kivasti ohi osumatta, mutta tuulinen päivä jäi. Lämmittelyksi asiallista vippailua ja putin kertaamista. Kaikki ihan hyvin.
Huomasin vähän jännittäväni ykkösen avausta, mutta koitin lämmittelyalueella hakea samantyyppistä heittoa päästäkseni tekemiseen kiinni.

1. Tämä vaatii noin satasen heiton, outtia joka puolella ja kääntyy sitten oikealle. Shryke lähtee vähän matalana ja näyttää että saattaisi mennä vähän pitkäksi, mutta pitkäksi ei haittaa yhtään niin paljon kuin lyhyeksi. Muutama metri ennen takaouttia on hyvä paikka kakkosheitolle. HaloSidewinder käteen noin sadan metrin heittoon. Ajatuksena on heittää vähän oikean outtilinjan päälle josta maltillinen feidi sitten korille.
Kiekko lähtee kädestä aikalailla niinkuin ajattelinkin. Kuitenkin hetken päästä se suoristaa itsensä ja kääntää pikkuisen yli. Siihen ei ole varaa koska ollaan outin päällä ja kiekko jää noin neljä metriä outtiin. Hittolainen.
Noin 60m Zonefore on vitosen leveä, mutta putti sisään ja näillä mennään. Tuuli sotki useampaa pelikirjaa ja tähän tehtiin paljon sotkua.
Vitonen on ihan ok, riski on otettava jos birdiellä haluaa aloittaa.

2. Buzzz on täsmä ase tähän. Huomioin väyläopasteen ennen heittoa ja 76m pikku alamäkeen tuntuu aika lyhyeltä. Ei olisi pitänyt katsoa.
Heitin liian hiljaa. Eihän se kiekko käy missään oikealla jos ei sitä heitä. Surkeaa. 15m putti on melkein ok yritys, mutta eihän se mene. Melkein nosto sisään ja matka jatkuu.

3. Forella aukosta Hysteria menee suunnitellusti ja Zonella fore kolmeen metriin. Nätti peruskolmonen. 120m väylä johon voisi tehdä hienon kakkosen mutta joka paikassa on outtia ja nelonen vaanii heti jos on vähän huono heitto.

4. Vastatuuli tuntuu naamaan ja taidan Shrykeä vähän kääntää hysseen ettei vain käännä yli. Ei käännä. Eikä mene aukosta vaan pamahtaa aitaan ja jää siihen kiinni. Ylhäällä on pieni aukko johon heitän Buzzzin forella pystyssä. Osun aukkoon ja kiekko väistää oikeastaan oksatkin ja rollailee väylällä. 13m par putti jää jäljelle. Hyvä putti aika keskelle ketjuja ja par on pelastettu. Vähän nyt on sellaista painimista kun ei oikein lähde.

5. HaloSidewinder 81m suora väylä. Vähän heitän hiljaa ja lähtee väärään linjaan. Puusosuma ja korille noin 40m mutta välissä on paljon puita. Loivaan hysseen olisi sellainen vajaan kahden metrin ränni jonka pitäisi vielä kääntyä väylään. Ei ihan helppo, mutta paras ratkaisu. Sellaiinen slowmotionheitto joka on meikäläiselle vaikea. Hipoo puuta, mutta feidaa juuri oikein ja korille. Par pelastettu. Vähän liikaa joutuu taikaheittoilemaan.

6. HaloDessu lähtee vähän liikaa hyssessä ja löytyy vasemmalta. Ei tarvitse sentään kurkotella mihinkään, joten forella Zone milliin. Par.

Nyt olisi aika alkaa toimittamaan.

7. DDx lähtee väylän vasempaan reunaan ja liian matalana. Paine tuloksen tekemisestä kolkuttelee ovella ja päädyn yrittämään nurkan taakse heittämistä Roadrunnerille. Ihan passeli heitto, mutta matka on liian pitkä eikä jaksa perille. 20m foreneppi on pikku yritys, mutta par korttiin.

8. Tässä sitten HaloShryke saa vastuuta. Yritän heittää kovaa, mutta lähtee vähän alas ja vasemmalle. Saakeli. Puiden välistä joutuu forella neppaamaan korille, että saa parin.

9. +1 tässä kohtaa ei ole kovin huonosti. Vaikeita väyliä joissa on helppo mokeltaa. Oikeastaan se on ihan ok että on vain yksi bogey, mutta birdiefree ei oikein tunnu hyvältä. Buzzz lähtee ihan liian matalana. Shrykellä yritän forefleksiä nurkan taakse. Antsa tulee mutta varon liikaa sisäkurvia joten jää vasemmalle. Zonella fore menee liikaa kohti koria ja feidaa ehkä kutoseen korin alle. Yllättävän hyvä putti pelastaa parin.
Vaikea tähän on birdietä laskea, mutta jostain niitä pitäisi nyt taikoa.

10. Buzzz forella tuntuu olevan paras idea. Yritän väylä keskellä olevalle kummulle että siitä voisi jatkaa sitten. Fore jänkkää vähän käteen ja Buzzz painelee vasemmalle metsään. Nyt on aika hyvä tuuri kun pystyy tekemään edes jotain. Ajattelen yrittää päästä eteenpäin että jäisi seuraavalle lyhyempi lähäri. Buzzz lähtee liikaa forella antsaan eikä palauta. Nyt on tuuria kun kiekko jää vasempaan reunaan josta pikku kurkotuksella heitetään kolmas Buzzz forella. Tämä on paras heitto näistä ja osuu melkein laitteseen. Melkein vitosen putti on helppo ja par.

11. Forella Shryke lähtee pikku ylämäkeen lähtee hyvin ja löytyy metristä. Tulihan se sieltä. Koko kierros parissa. Nyt olisi muutama birdiemahdollisuus joten ehkä tämä tästä.

12. Tämä on lyhyt foreväylä jota en oikeastaan ole kunnolla vielä kertaakaan missannut. Alustuksesta voinee päätellä että se missi tulee nyt.
Forella Fire sisäkurviin ja 25m korille. Puiden välistä joutuu heittämään forella hyvän Zonen jotta saa parin. Tämä oli pettymys.

13. Alamäklväylä. Tähän on oikeastaan pelattu kolmosta kun korinpaikka on aika haastava. Buzzz OS kovaan tuuleen. Lähtee omasta mielestä fore ihan niinkuin yritinkin. Noin 25m päässä tuuli kiepauttaa kiekon yli ja heittää sen vasemmalla olevaan outtiin. Korille jää noin 80m alamäkeen ja kovaan tuuleen. Zone lähtee ihan hyvin. Jää 8m putti jossa korin takana vilkkuu kaukana alhaalla jossain parkkipaikka. Jos tämä menee ohi niin todennäköisesti kiekko on outissa ja kaukana. Hetken siinä mittailen että menisikö se jos oikein yrittäisi. Ei tunnu siltä ja käännän kiekon katolleen ja liuutan sen korin alle. Tupla ja samantien kun päästiin nollaan niin romahdetaan. Ai saakeli.
En vieläkään oikein tiedä miten se tuuli pääsi sen kiekon noin heittämään metsään.

14. Tämä on ollut hanskassa. Zonella fore lähtee liian ylös ja tiedän heti ettei tästä tule mitään. Osuu maahan ja pyörii melkein kymppiin. jostain hiipii sellainen ajatus että pakkohan se on laittaa sisään. Menen polvelle ja yritän rauhallista vastatuuliputtia liuuttaa sisään. Eihän se vastatuuli sitä nostakaan vaan livahtaa korin alta ja tietenkin pystyyn rollaten alas. Tässä kohtaa on sykkeet korkealla. Että pitää olla tyhmä. Nelonen on bogey ja aivan ylimääräinen, mutta yritin paikata väkisin tuplaa. Ei onnistunut.

15. Hetken ehti hengitellä ennenkuin foreantsaa pääsee yrittämään. Yritän keskittyä olennaiseen eli siihen seuraavaan heittoon. Fore lähtee kädestä vähän aikaisin ja pamahtaa oikealla ensimmäiseen puuhun. Väylän vasemmasta reunasta pääsen heittämään pikku maahantuijottelun jälkeen Zonella foreantsaa. Sehän näyttää ihan hyvältä kunnes napsahtaa puuhun. Kiekko on yllättävän kaukana ja joudun forella työntämään Zonen puiden välistä korille. Ai saakeli että meinaa sattua sieluun kun näitä napsuu. Taidan olla +4 tässä kohtaa.

16. Foreväylä. Dessu lähtee hyvin ja feidaa korkealta korille. Aika hyvä. Löytyy korin vasemmalta puolelta kuusen ja koivun välistä. 6m. Koivu vähän häiritsee asennon ottamista mutta kun sen putin laittaa alarautaan niin olisi turha syyttää koivua. Ai että. Nyt on hienoa.

17. Sidewinder lähtee vähän oikealle ja liian ylös. Ei hyvä. Puiden välistä joutuu forella taas Zonea työntämään. Kaikki tietää ettei se aina mene, joten osun sisäkurvin puuhun ja jää reilun kympin putti. Eikä sekään mene. Vähän oikealta ohi. Kutosen paluuputti sisään. Ai saakeli että sattuu sieluun. +5 ja yksi väylä jäljellä.

18. Aika kova tuuli kentällä. Outtitikkuja on joka paikassa ja tuulta myös. HaloShryke lähtee suorana ehkä 20cm liian matalana ja ainakin omaksi yllätykseksi nostaa itsensä plaaniin ja painelee hazardiin. Forella Zone saareen ja putti sisään. Nelonen.

Lopputulos on +5 ja se maistuu pahalta. Mokelsin siinä kohdassa kun oli tarkoitus tehdä muutama pirkko ja varsinkin olla mokeltamatta.
Näin ilmeisesti vain välillä käy koska en vielä ole keksinyt mikä oli pielessä. Puttikin oli ihan ok.

Valkeakoski näyttää Helatorstaina parhaimpia puoliaan. Hotellin ovet oli lukossa kun palattiin hotelliille. Jouduttiin soittamaan ohjeita että päästiin sisälle. Koskapa on pyhäpäivä niin ei sitten päästä saunaan, eikä ravintolaan. Eikä muuten pelata biljardiakaan. Pikku soittelujen jälkeen löytyy ravintola joka on kahdeksaan saakka auki. Sinne siis.
Huomenna on uusi päivä, mutta näyttäisi siltä että kisan huono kierros on nyt sitten pelattu. Ei varmaankaan olisi kannattanut. Eikä mitenkään voi luvata että tämä oli huonoin kierros.



Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2321 on: 19.05.23 - klo:23:37 »
En tiedä kiinnostaako ketään, mutta kun parantaa 8 heittoa niin on jotenkin vähemmän asiaa tänne. Oma tarve kirjoittamiselle tuntuu olevan useammin silloin kun on mennyt huonosti.

Tänään bogeyfree. No tuplabogey.
Nelosväylällä taas aidan taakse. Sieltä alle kymppiin. Puu vieressä jotem haaraputti, joka on vähän oikealla. Ei ole ihan kamala, mutta osuu alarautaan ja rollaa oikealle kuusen alle ehkä seiskaan. Haaraputti vähän vielä huonommasta asennosta ei osu edes laitteeseen ja tupla on valmis kuin itsestään.

Ensimmäiset 11 väylää sisälsivät muutaman hyvän heition, mutta pääosin rämpimistä ja paikkailua. 12 väylän parissa niinkuin eilenkin ja muutama birdie antoi -3.

Seitsemäntenä huomenna aamuvuoroon.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2322 on: 21.05.23 - klo:10:39 »
Eilen pelattiin kolmas kierros Valkeakosken SM-kisoista. Pelasin selvästi parasta peliä näissä kisoissa tähän asti. Väylälle 10 saakka se ei tuottanut muutakuin nipun pareja. Vähän meinasi olla tuskaa kun tuntui ettei ole pelin kanssa mitään hätää, mutta ei vain ihan osu.

Väylillä 11-18 viisi birdietä ja -5 korttiin. Kesän ensimmäinen tonnin kiessi kertoo ettei se huonosti mennyt. Tiedän, että kuulostaa vähän elvistelyltä, mutta eilen oli mahdollisuus pelata huikea kierros. Pienen napsun verran oli moni siinä aluksi pielessä. Neljällä ekalla väylällä kaksi reilun yhdeksän metrin putti korin alaosaan hyvinä putteina. Tällä kertaa sai itseluottamusta hyvistä puteista vaikkei ne menneetkään sisään.

Tässä kohtaa kun kilpailu alkaa olla kääntymässä loppuun voi hieman tarkemmin analysoida kenttää. Väylä 1 on huikea kokonaisuus. Ei siinä mitään ihmeellistä ole, mutta siitä on puhuttu loputtomasti ja mietitty erilaisia lähestymistapoja sen pelaamiseen. Vielä kun se on ensimmäinen väylä niin onhan se jännä.
Väylälle 11 saakka tykkään radasta. Kutosväylällä näen aina 25m pitennyksen joka tekisi siitä muutakin kuin heitä vakaa kiekko aukkoon ja puttaa 20m päästä korille.
Väylä 12 on 60m forehysse puiden välistä alamäkeen. Ei ehkä ihan nykyfribaa. Pakkokakkonen.
Väylä 13 on alamäkeen 150m ja kori on vaikeassa paikassa, joten kakkosta pääsee harva yrittämään. Tässä mielestäni olisi kannattanut hyödyntää alamäki kun sellainen on ja painaa pitkää siivua jonnekin. Nyt on vähän kikkailun makua. Kori on kuulemma ollut aiemmin keskemmälle jolloin olisi puttiyrityksiä useammin tarjolla. Kyllä tällainenkin väylä voi olla, mutta tässä olisi ollut tilaa vaikka minkälaisille liidätyksille.
Väylä 14. Meillä on laskettelurinne ja me päätetään pelata 83m väylä poikittain. Sama vika kuin edellisellä. Entä jos olisi kavuttu sinne ylös pelaamaan jokin huikea liidätys. Minä ainakin olisin riemuiten kävellyt sinne. Tässä väylässä on vielä se vika, että normaalisti se pelataan pidempänä niin että painetaan metsän aukosta sisään metsään. Olisi ollut hyvä parannut. Ihan turha pakkokakkonen tämä.
Väylä 15. Käytännössä foreflexillä voi päästä korille. Harmillisesti vain se viimeinen 20m ei tue korille menemistä koska siellä isoa puuta rivissä niin ettei sinne voi päästä kuin tuurilla. Kori siihen väylälle jolloin siihen voisi heittää tahallaan tai pari puuta nurin että edes periaatteessa on jokin aukko mistä päästä korille. Ihan hauskanmallinen heitto vaaditaan mutta kiekot tuntuvat pomppivan aivan satunnaisesti siellä metsässä joten ei hyvä.
Väylä 16. Tähän päättyy kenttäsuunnittelijan synkkä hetki. 60m forehysse jossa forella ei pääse kuin tuurilla mukille saakka. Bäkkäri olisi se heitto, mutta se pitää osua varmaankin noin metrin reikään mennäkseen korille. Luonnollisestikin kun ollaan metsässä niin välillä huono heitto on parempi kuin hyvä heitto. Turha täyteväylä vaikka olen tähän birdien tehnytkin.

Muut väylät on pääosin ihan hauskoja suomalsessa metsässä olevia väyliä. 18 en ole ihan varma mitä mieltä olen, aiemmin paikalla olleet ovat kertoneet sitä pelatun aiemmin pidempänä jossa oli kuulemma enemmän järkeä. Itse olen tämänhetkisen ratkaisun pelannut hyvin, mutta eihän se väylästä tee hyvää jos minä sitä osaan pelata.

Kivaa on ollut ja rata on tarpeeksi vaikea. Hyviä heittoja pitää heittää eikä metsä anna liikaa anteeksi.

Kolmen kierroksen jälkeinen sijoitus on jaettu kolmas ja meitä on aika nippu siinä painimassa pronssista. Jos ei tapahdu mitään hurjan ihmeellistä niin kulta ja hopea on jo menneet. Hyvällä pelillä mitali on otettavissa, mutta niin on aika monella muullakin joten tulee mielenkiintoinen päivä. Pelataan omaa peliä ja katsotaan mihin se riittää. Toki niin, mutta kyllä tänään pitää seurata tilannetta jottei hölmöillä turhaan sijoituksia jos ei ole pakko.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2323 on: 23.05.23 - klo:08:50 »
Pieni jälkianalyysi lienee SM-kisoista paikallaan. En ehdi nyt kirjoitella viimeisen kierroksen jokaista väylää eikä kukaan taida jaksaa niitä lukeakaan joten kaikki voittaa.
Viimeinen kierros aiheutti omassa päässä mietintää. Ensimmäisen kierroksen synkkä hetki aiheutti sen, että kärki karkasi lopullisen tuntuisesti ja kakkossija tuntui saavuttamattomalta. Toki tiedostin, että omalla hyvällä pelillä kaverin hieman heikompi peli saattaa muuttaa kaiken. Pronssista vääntäminen tuntui realistisimmalta vaikka siinäkin oli monta kaveria mukana painimassa.

Tuulta ei juuri ollut vaikka se välillä tuntui humisevan vähän enemmän kuin toisilla. Tietenkin.
Ykkösen avaus kenttään ja siitä 9,5m putille. Hyvä alku jännityksestä huolimatta. Itsellekin hieman yllätykseksi naulasin täydellisen putin keskelle keksintöä. Ensimmäinen birdie kisassa oikeaan aikaan. Kakkosena olleen tupla muutti kilpailutilanteen välittömästi tasaisemmaksi.

Kakkosella jäi taas kerran heittämättä ja ajoissa lähti kiekko kädestä. Ekaan puuhun ja väylän vasempaan reunaan. Ehkä 12m heitto. Onneksi oli puskuria. Toinenkaan heitto ei mennyt väylää pitkin mutta puiden välistä siihen samaan 9,5m. Pistinpä senkin sisään. Jaahas. Tämä puttihommahan on tänään hanskassa.

Nelosväylällä välttelin vasenta joten oikealle puuhun. Olin kuitenkin siinä aukolla ja lähdin foreantsalla 50m lähestymistä tekemään. Oli kyllä huono. Vajaan kympin putti jälleen ja tällä kertaa puun vierestä vähän huonosta asennosta. Sisään. Puttiinhan se kaatuu, ei tällä kertaa.

Sitten alkoi vähän parempi jakso pelissä. Osuin melkein väylään tai sitten osuin väylään. Pari uutta birdietä ja olin etukympin jälkeen -3. Tätä tilannetta olin toivonut saadaksen mahdollisuuden pelata tosi hyvän kierroksen.

10 ja 11 melkein hyvät avaukset, mutta nyt ne kympin ja reilun kympin putit ei menneet. 13 pirkko ja lopun metsään -4. Hyvä tilanne.
Erkka tosin oli painanut jotain -6 ja tuntui ettei sen vauhti lopu ollenkaan. Painittiin sitten oikeastaan kaksi Aria kolmossijasta. Toinenkin Ari oli saanut pelistä kiinni.

Jännitys alkoi kohota ja merkittävintä lopussa oli etten sulanut siihen jännitykseen. 16 avaus oli ihan hyvä. Sisäkurvin viimeinen puu potkaisi kiekon vasemmalle ja pienen kuusen alle. Sieltä aika oudosta takavenytyksestä yritetty taikaheitto osui kuuseen jota en nähnyt. Ensimmäinen bogey ja sitten oltiinkin kaksi heittoa pronssista. Tuuria pitää olla sitä tosi hyvää kierrosta varten.

17. Avaus lähti millin etuajassa ja ehdin jo vähän pelata mustan hetken tulleen. Kiekko paineli puiden välistä 9,5m putille korin yläpuolelle.
Tässä se mahdollisuus nyt sitten on. Toinen Ari jäi matkalle ja lähestyi vain alle. Hyvä putti napsahtaa alarautaan ja kolmonen korttiin. Olipa hyvä putti jännityksestä huolimatta. Väylällä 15 jo pistin kuusimetrisen hyvin sisään vaikka jännitti, joten tällä kertaa jännitys ei vaikuttanut suorittamiseen.

18. Kaksi heittoa pronssiin. Siirtymällä ehti laskea että meikäläisen birdie voisi kaverin pikkuvirheellä tuoda vielä tasoihin. DD3 oli ehkä vähän matala ja metrin liikaa oikealla. Olin ilmalennon aikana jo kuitenkin sitä mieltä, että hyvä heitto. Osui maahan ja jäi siihen. Ei skipannutkaan.
Metri hazardissa. No se oli sitten siinä. Forella Zone kolmeen metriin ja kisa oli ohi.

Olipa hyvä fiilis koko ajan. Pystyin pelaamaan paineen alla hyvää peliä ja varsinkin putti toimi. Tällä kierroksella piti putata enemmän kuin aiemmilla, joten olihan se tärkeää tälle kierrokselle. Neljäs sija vaatii noin 975 rating-keskiarvoa joten kykenin itseäni parempaan suoritukseen.
Tuollaisen viimeisen kierroksen jälkeen ei päässyt yhtään paha mieli puseroon. Erkka karkasi ja toisen Arin kanssa pääsin painimaan pronssista tiukasti. Toisten epäonnen toivominen on turhaa ja hienosti Ari sai pelin kulkemaan vaikka aluksi oli hankalaa.
Oli hienot kisat ja oikein mukavaa. Vanhat sedät käy kävelyllä ja pelaamassa biljardia kierrosten välillä. Ei olisi tullut ihan heti mieleen että kierrellään siltareittejä ja käydään museossa :D

Skogby olisi ensi viikonloppuna aikataulussa. Saa nähdä onko pää vielä tyhjänä kun sinne lähdetään vai asettuuko kilpailumoodi samaan asentoon kuin viime viikonloppuna.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 550
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Rakkaudesta lajiin
« Reply #2324 on: 28.05.23 - klo:08:27 »
Sm-kisoista on viikko ja kun on viikon pois töistä niin sitten on aika paljon töitä. Viikko meni paljolti töissä, mutta yhden golfkierroksen ehdin pelata. Jossain kohtaa kierrosta onnistuin lyödessä tekemään jotain senverran väärin, että selässä vähän vihlaisi. Siitä jäi sellainen pieni selän kipuilu jota oli vielä lauantainakin kun lähdin Skogbyn kisoihin. Herra Saturin Mastertour.
Heitin oikeastaan ensimmäiset heitot viikkoon Skogbyn urheilukentällä ja päätinkin aiemmin että jos selkä vaikuttaa heittämiseen niin en pelaa. Vähän kauas tuli lähdettyä testaamaan mutta näin tällä kertaa.
Siinä lämmitellessä totesin, että selkä tuntuu enemmän kävellessä kuin heittäessä joten päätin olla käyttämättä sitä tekosyynä varsinkin kun tuntui hienolta päästä kisahommiin. Aika moni oli Nokialla Masterikisassa, mutta oli meitä paikalla kuitenkin kivasti. Viime viikonlopun hyvän pelaamisen jälkeen itseluottamus oli kohdallaan joten oli kiva päästä pelaamaan.

Numeroinnissa yritän seurata Skogbyn normiväyliä.

Kaksi kierrosta päivässä.
Ensimmäisen kierroksen pääsin aloittamaan ykköseltä. Kevään kisassa heitin ykköselle kakkosen hyvällä avauksella, joten pitihän sitä lähteä nytkin hakemaan. Ei osunut DDx ihan linjaan eikä takatuulikaan auttanut juurikaan. Hento puuosuma ja kiekko vasemmalle. Foreantsa puiden välistä ei ollut huono ja jäikin ehkä 11m korista. Normaali puttiasento ei onnistunut, joten jouduin vähän oikealta vetäisemään puttihommia. Pikkuisen lähti kiekko kovaa kädestä, ohi korista ja kahdeksaan metriin. Tuuli taisi vähän auttaa. Sieltä huono putti ohi korista ja kutoseen. Siitä sitten alarautaan parempi putti ja kutonen oli valmis. Näin aloitetaan kisa. Itseluottamus ei juurikaan karissut, ehkä putin osalta hieman tuntui että missäs sitä mennään. Näitä vain tulee välillä. Toki tämä tarkoitti että kärkeen tulee olemaan pitkä matka, triplabogey ekalle väylälle on aika heikkoa tekemistä.

2. Tämä on siis joku väylä 1MC tai jotain sellaista. Urheilukenttä on IB ja muu hazardia lukuunottamatta korin ympärillä olevaa epämuotoista aika pientä aluetta. Aikamoinen tuuli. HaloDessulla kovaa vastatuuleen ja se pitää linjansa ihan kivasti. Vajaa 60m korille. Päädyn Zoneen forella vasempaan aukkoon. Nyt lähtee niin huono fore, että oikein ihmetyttää itseäkin. 15m korista hazardissa eikä oikein edes linjaa yrittää. Alle vaan ja matka jatkuu. +4 kaksi väylää. Ei ihan sellaista kuin olin ajatellut.

3. 1MD tai jotain sellaista. Dogleg vasempaan metsätietä. Kapea ja helppo mokata, mutta selkeä meininki. Löysin lämmittelyssä tosin forelle oikaisureitin kunhan 10 metristä osuu 1,5m aukkoon. Osuin aukkoon Shryke-forella hienosti kaikesta läpi ehkä noin 20m korille. Ei siinä mitään puttihommia ollut, joten alle vaan ja ensimmäinen birdie. Ehkä se tästä kun vain suorittaa.

2. Tämä on normaalista pidennettyä Skogbytä. Oikein hyvä uudistus joka voisi mielestäni jäädä vakituiseen. Oikeastaan dogleg vasemmalle tämäkin, mutta ensin pitää heittää 80m suoraan. HaloShryke lähtee hyvin väylään ja feidaa ehkä vähän aikaisin, muttei osu mihinkään.
Fore Sidewinderillä on huono. Oikeastaan tosi huono, jää vähän näppiin ja vasemmalle. Puuosuma ja 15m korille. Putti on tällä kertaa hyvä, mutta osuu ylärautaan. Par ja +3

3. Pidennetty kolmonen on hyvä uudistus. Hysteria lähtee foreantsaan niinkuin haluankin ja ajattelin jo tekeväni pirkon. Se onkin 12m lyhyt enkä saa tolppaa korkeammalle ihan hyvälinjaista puttia väännettyä.

Tästä eteenpäin sitten jää pari pirkkoa tekemättä huonojen avausten takia. Peli kulkee kuitenkin aika normaalisti. Väylälle 10x saavuttaessa olen +2.
Enpä osaa sanoa oliko Skogbyn tomu liukastanut kiekkoa vai oliko vain paskaa tekemistä, mutta tämä ehkä vähän väkisin kikkailtu kahden mandon väylä ei lähtenyt toivotusti käyntiin. Fire lähti hyvissä ajoin kädestä ja mandomissi. Tuuli sen verran kovaa ettei lähestyminenkään onnistunut, joten vitonen korttiin ja +3. Skogbyssä on tosiaan hiekkaa joka on oikeastaan enemmän sellaista tomua. Kiekkoja pitää putsata koko ajan jottei se tomukerros haittaa pelaamista. Tästä sitten eteenpäin parempaa tekemistä. Neljä pirkkoa ja lopputulos -1.
Taikapisteitä 928 joten alakanttiinhan se meni. Ykkösen triplan kun olisi osannut jättää tekemättä niin olisi omaan ratingiin päästy. Ei osannut.
Jäi aika monta pirkkoa ottamatta eikä peli oikein rullannut missään vaiheessa. Fore oli yllättävän heikkoa. Kivaa oli silti vaikka ei ollut edes sortsikeli.

Tauolla lihapullia naamariin ja kohti uusia pettymyksiä.

Olin aika vakuuttunut, että pystyn pelaamaan paremmin. Kakkoskortista väylältä 3 aloitus. Ehdin kymmenisen forea heitellä siihen ja sain hyvän tatsin siitä että siihenhän pitää heittää oikeasti kovaa foreantsaa että saa korille.

3. HaloShryke foreantsalla on melkein täydellinen. Hyvä heitto, näyttää kääntävän oikealle mutta on seiskan pitkä suoraan korin alapuolella. Jalkoja ei kivikon takia saa hyvin, joten joutuu haaralle. Ylämäkeen putti on lörppö eikä lähelläkään. Harmittaa koska tästä olisi ollut hyvä aloittaa kirivaihde.

4. Alamäkeen lyhyt väylä. Forella vanhaa Buzzzia. On melkein hyvä ja menee puiden vasemmalta puolelta onnekkaasti. Kuuden metrin putti alamäkeen ei ole mitenkään loistelias mutta napsahtaa sisään melkein ilman ketjuja. Hyväksytään. -1

5. BuzzzOS on ihan ok, mutta vähän matala. Jää kuralilluun ehkä seiskaan korin alapuolelle. Jalkoja saa vähän asetella, mutta saa siihen ihan ok puttiasennon. Putti on vähän matala ja kuolee alarautaan. Valitettavasti ensimmäinen ajatus on että tässä ollaan oltu kolmella ekalla väylällä kolme kertaa ringissä ja sä saat vaivoin yhden sisään. -1

6. Alamäkeen puuränni. Vaikea väylä. Rohkeasti keskelle ja kovaa, melkein hyvä heitto osuu vasemmalla puuhun ja pomppaa oikealle, mutta eteenpäin. Jäljelle jää noin 50m foreränni johon osun hyvin. Buzzz menee niinkuin pitääkin ja vitoseen korin taakse ja yläpuolelle. Siellä onkin vähän märkää, mutta saan itseni väännettyä jonkinlaiseen puttiasentoon ja laitan kiekon koriin. Huh. -1

8. Buzzz lähtee tähän lyhyeen väylään vähän oikealle ja pujottelee parin kuusen välistä seiskaan. Putatessa meinaa tulla jo ajatus, että jos ei mene niin ei ole ansaittukaan kun ei osaa väylää pitkin heittää helppoa heittoa. Putti on kuitenkin hyvä, joten kakkonen tähän ja -2.

9. Lyhyt ylämäkiväylä. Ykköskiessillä heitin liian hiljaa joten se piti korjata. Tarpeeksi kova Sidewinder lähti vähän oikealle ja napsahti puuhun josta vasemmalle. 30m korille ja Zonella puita väistellen hysse metriin. Tämän olisin halunnut.

10x. Nythän ei sitten missata mandoa. Ei missattu. Puristin Fireä niin, että jäi vähän näppiin ja osui oikealla ainoaan mäntyyn. Onnekkaasti osui vähän reunaan joka suoristi linjan niin että mando oikein ja vähän pitkäksi väylälle. Toinen mando piti vielä väistää ja Zone forella sitä lähdettiin tekemään. Lähti pari metriä matalampi kuin yritin eikä feidi riittänyt kuin seiskaan. Tästä itseäni soimasin kovasti, koska tämä ei ollut vaikea heitto. Tuuli taisi tyyntyä vähän ja tuuppasin seiskametrisen korotettuun koriin hyvällä putilla. Kolmonen on pirkko, joten -3. Tässä kohtaa tuntuu että tässähän on mahdollisuuksia.

13. Lyhyt alamäkiväylä. Forella Wraith reilusti oikealle ja feidaa molemmilla kierroksilla kahteen metriin. -4 ja hommahan toimii. Tiesin, että voin pelata paremmin.

14. Tämä mandoväylä on aika hankala. Eka rundilla yritin yläkautta ja pääsin toki mandon oikein mutta näkyi vähän liikaa riskejä. Päädyin HaloWraithiin ja toivoin matalaa skippiheittoa. Se tulikin, mutta ihan pikkuisen oli liikaa hysseä ja vihelsi ihan mandopuun vierestä, väärin.
Droppari on viheliäisessä paikassa ja foreantsalla yritin täysiä selvitä siitä korille. Mando meni oikein, mutta jäi 20m korille. Fore oli puiden takia parempi idea ja ajattelin vähän kokeilla sisään. Ei se huono ollut, mutta vähän pitkä. Kääntyi vielä männyn taakse niin että jouduin haaralle. Haaraputti oli surkea lörppö. Tupla korttiin ja -2. Jaahas. Olipas huonosti pelattu väylä.

16. Alamäkeen par neljä. Pakkokolmonen, joten Shrykellä pikkuriskillä hanat. Lähteekin hyvin ja menee noin millin päästä puhelinpylväästä, mutta päätyy noin 20m korista. Yritys ei ole kovin hyvä, mutta päätyy birdieen. -3

X2. Numerointi on sekopäistä, mutta koitetaan seurata sitä. Edellisen kierroksen hyvä antsa oli liian hyvä ja päätin palata pelikirjaan. Forella hanat mettään ja katsotaan sitten. Shryke kääntää pikkuisen yli saaden kivasti mittaa eikä osu mihinkään. Nyt ollaan metsässä tavoitteen mukaisesti niin ettei tarvitse harkita lähdetäänkö outin yli leikkimään. Toinen fore kovaa pieneen aukkoon. Nyt osuu. HaloDessu feidaa ehkä enemmän kuin olin ajatellut, mutta jää vitosen outin reunasta. Noin ysin putti tuulessa on hyvä ja nipsahtaa koriin. Ylläripirkko tähän ja tuplabogey on kuitattu. -4 Ei huono. Jatketaanpa matkaa.

X3. Eka rundilla tein tähän helpon kolmosen ja HaloSidewinder tuntuu hyvältä idealta. Jalkatyö menee jotenkin oudosti ja pitkä viimeinen askel jää mieleen. Kiekko vasemmalle ja 20m tiiltä puuhun. Jää vasemmalle. Kutsuva parimetrinen ränni näyttäisi vievän kiekon kivasti väylälle, joten siihen. Vähän ehkä tulee nykäistyä ja 10m päässä puuosuma josta pomppu väylän oikealle puolelle. Väylälle on noin 2m ja ekan puun ohittamalla pääsisi kiekko suoristamaan väylään. Hyvä suunnitelma. Suunnitelma ja ajatus oli kaunis. Väistän sitä ekaa puuta hieman liikaa ja kiekko osuu väylän vasemmassa reunassa olevaan puuhun. Osuukin sitten niin, että leijailee 20m puiden välistä tielle ja outtiin. Tässä kohtaa tuntuu sielussa aika pahalta. Nyt osuu muuallekin kuin puuhun. Viides lähtee ja olen outin rajalla metsässä, korille ehkä 80m eikä mitään linjaa missään. Päädyn kokeilemaan sitä mitä en ole oikeastaan vielä koskaan kokeillut. Sidewinder bäkkärillä antsaan tien päälle. Osuu pikkuisen oksaan, mutta pitää kulmansa ihan kivasti ja kaartaa oikealle niinkuin pitääkin. Huh. Kunnes kuuluu naps ja kiekko muuttaa suuntaa painuen tien vasemmalle puolelle ojaan. Outtiin. Ryhmä sitten menee paikalle ja siellä hetki ihmetellään mihinkähän puuhun kiekko osui. Eihän sitä kukaan nähnyt oikeasti. Siinä noin 15m haarukassa on 5 puuta joista yksi on outin rajalla ja muut sisällä. Päättelyketju päätyy siihen, että se outissa oleva puu on vähän oudossa linjassa jos kiekko on nyt tuolla, joten päättävät että sisällä kävi. Seiska lähtee noin 20m korista. Pitäähän sitä yrittää koska sielu on jo käpertyneenä tuskassaan jossain. Ei mene, osuu puuhun ja jää kuuden metrin putti. Olen hieman yllättynyt kun laitan sen hyvällä putilla sisään. Sattuihan siinä kaikenlaista. Kasi korttiin ja käytin kaikki miinukset sitten heti kerralla. Nollaan. Auts.
Tätä olen veivannut saunassa jonkinverran ja päätynyt siihen että tottakai olisi pitänyt tyytyä lyhyempiin heittoihin, mutta nyt kävi niin että oli tarjolla niitä linjoja. Ei tarpeeksi hyviä heittoja ja vähän vielä onni potki naamaan niin tälläisia vain tulee. Viides kun lähtee ja ainoa linja on heittää outin päälle niin tekisin sen todennäköisesti uudelleen. Oli aika epätodennäköistä osua siellä puuhun niin että se pomppaa outtiin. Varsinkin kun meni paikanpäälle niin siellä oli niitä puita vähemmän kuin oletin. Huonoa heittämistä, vääriä päätöksiä  ja huonoa tuuria niin napsuuhan sitä. Ei ollut oikein paikkaakaan sille meikäläisen pelastavalle forella jolla osun aika hyvällä prosentilla.

17. Tässä kohtaa on aika paljon mielessä ja koitan kerätä pelikirjan kappaleita. Buzzz lähtee vähän hiljaa, mutta linjaan. Jää kympin lyhyeksi ja putilla pitää vähän väistää mäntyä, joten saan siitä lyhyen ja huonon. Par. Nollassa.

18. Tässä odoteltiin jonkin aikaa ja ehdin miettiä. Ajattelin jo lähteä yläkautta, mutta tuuli oli aika kova. Päädyin yrittämään väylää pitkin. DDx lähtee kovaa mutta oikealle ja puiden sekaan. On siellä metrin ränni johon joutuu kurkottamaan. Osun aukkoon, mutta kurkottamalla on vaikea määritellä vauhtia ja jää vähän hiljaiseksi. Reilun kympin putti osuu vähän ketjuihin ja bogey on valmis. +1
Tästä tulee vielä taistelu.

1. Olin ajatellut pelata tätä forella ja kolmosta, mutta nyt kun ollaan plussalla niin pakkohan se on yrittää taikoa se hyvä ylikääntyvä heitto jostain esiin. DDx lähtee aika hyvin linjaan, mutta luotin kiekkoon hieman liikaa eikä käännäkään yli. Painuu suoraan lepikkoon. 20m korille ja ainoa suunta mistä näkyy valoa on ylhäällä. Zonella pään yli sellainen ylikääntöheitto menee metriin ja kolmonen korttiin.

1. MC vai mikä se on. Taas tuulee vastaan. Aika paljon tuntui olevan vastatuulta. HaloDessu menee suoraan ja päätyy aika samaan kuin eka rundillakin. Päädyn vaihtamaan taktiikkaa ja yritän heittää Zonen flättinä oikean kautta feidaamalla sisään. Lähtee hyssessä ja tuuli tukee hysseä niin että feidaa hazardiin. Huono heitto. Kympin putti osuu laitteeseen muttei se oikeasti ole menossa. Vitonen korttiin ja +2.
Tämä pitää ratkaista jotenkin varsinkin jos on vielä tulossa.

1MD. Fore osuu siihen pikku aukkoon, mutta vähän korkeana ei ehdi antsa mukaan ja osuu puuhun. Olin jo vähän laskenut että pirkkoa tehdään. Päädyn jatkamaan vakaalla hyssellä ja osun aika hyvin siihen linjaan mihin yritinkin, mutta onhan siellä sellainen reiden paksuinen perkele edessä. Pomppu pusikkoon ja 30m korille. Saakeli. Tässä kohtaa sitten loppuu linjat paljolti ja joudun turvautumaan pienestä aukosta forerolleriin. Lasken osuvani aukkoon ja siitä tielle josta kiekko hienosti rollaa korille. Osun aukkoon ja kiekko tiehen. Tähän asti kaikki hyvin. Sitten kun kiekon pitäisi mielestäni kurvata vasemmalle niin se meneekin suoraan. Se on kuitenkin aika hyvä heitto ja antaa mahdollisuuden pariin. Kasimetrinen sisään ja par. Eipä naurata kun katsoo tuloskorttia.

2A. Shryke lähtee vähän vasemmalle ja osuu puuhun. Linjat on aika kapeita, joten Shrykellä foreantsaa ja hanat. Osun hyvin ja kiekko pujottelee puita hienosti. Näyttää menevän korille asti. Oho. Eihän se tietenkään korille mennyt, mutta reiluun kymppiin. Yritys on kova, mutteii kovin hyvä ja joudun seiskan paluuputin laittamaan sisään. Par.

Lopputulos oli +2 jolla taisi saada karvan verran yli oman ratingin. Nyt hajottiin muutamaan väylään. Ai saakeli. Jossain vaiheessa tuli vain ajatus, että onneksi ei ole SM-kisat. Ei ollut SM-kisat, mutta tulipa surkea tulos. Peli kulki ajoittain jopa hyvin.
Olen aiemminkin jotenkin ulospuhaltanut SM- tai muiden isompien kisojen jälkeen. Jotenkin sitä isommissa kisoissa keskittyy niin täysillä, että pitää jotenkin nollata. Olisi pitänyt käydä jossaini viikkokisoissa romahtamassa. Ei vain näköjään kykene keskittymään.
Puttaaminen oli ok omalle tasolle vaikka jäihän sinne niitäkin.
Voi olla myös sitä keskittymisen hankaluutta että kiinnittää huomiota jalkoihin kun heitto lähtee huonosti. Muutama outo viimeinen askel jäi mieleen eikä niistä kertaakaan mitään hyvää seurannut.

8 tekemisen jälkeen on helppo huomata, että keskittyminen alkoi rakoilla enkä kyennyt enää itseäni pelastamaan mihinkään. Olisi tietenkin hienoa jos osaisi nollata itsensä tuollaisen jälkeen niin että jatketaanpa peliä. En osannut eikä ollut eka kerta. En usko olevani yksin tämän kanssa. Toivottavasti tuli pelattua kesän huonoin kisa.

Ensi viikolla on jo kesäkuu ja heinäkuussa mennään jo MM-kisoihin.